Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Sindromul Dumnezeu, în țara abuzului și a fricii

img_8723

img_8724

Aceste poze sunt de la Spitalul de Copii Marie Curie, unde Direcția Generală Anticorupție a descins azi dimineață, ca să-l salte pe profesorul Gheorghe Burnei, cel mai cunoscut ortoped pediatru român în viață, alintat de presă “chirurgul îngerilor”. Un număr de 15 plângeri vizând acuzaţii de malpraxis şi luare de mită au fost înregistrate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti pe numele lui Gheorghe Burnei, iar DGA instrumenta de câteva luni două dosare care-l vizau, dintre care unul cu acuzații de vătămare corporală gravă și tentativă de omor.

Ieri, Casa Jurnalistului a publicat prima parte dintr-o anchetă documentată un an de Luiza Vasiliu, din care reiese că Gheorghe Burnei ar fi făcut nici mai mult, nici mai puțin decât EXPERIMENTE pe copii săraci. Unii dintre copii au murit, alții încă suferă. Cazul prezentat ieri e al unei fetițe care, la vârsta de 1 an, a ajuns la doctor cu o banală luxație de șold. În loc să-i pună osul la loc și piciorul în ghips, “chirurgul îngerilor” a decis să-i înlocuiască șoldul cu o bucată de ceramică… 18 ani și 11 operații mai târziu, fetița, devenită între timp domnișoară, de-abia se mai poate ridica din pat. 

Cel mai grav lucru în această poveste e că LUMEA MEDICALĂ ȘTIA ce face Burnei, DAR A TĂCUT. Medicii care au vorbit, în cele din urmă, cu Luiza Vasiliu au acceptat cu greu să o facă și numai cu condiția anonimatului. Citez din articol: “Pentru că îi paralizează frica de Burnei. Gheorghe Burnei e unul dintre Profesorii care controlează sistemul medical din România. Din cauza asta, pe el nu-l mai controlează nimeni.”

Despre asta e vorba și asta e cel mai terifiant, de fapt. Și Burnei, și Secureanu de la Malaxa s-au comportat, după toate aparențele, ca niște Dumnezei intangibili, pentru că aveau puterea, iar cine are puterea în România cam poate face ce vrea, de la casă pe banii spitalului la experimente pe copii. Fără să-l controleze NIMENI și sub ochii stupefiați ai celor din jur, paralizați de o frică absurdă și irațională.

În frigiderul din biroul lui Burnei de la Marie Curie s-au găsit, astăzi, oase umane, ligamente, țesuturi. Așa ceva depășește puterea de imaginație a oricui. Dincolo de faptul că e supersinistru și înfricoșător, toate recoltările (de la cine oare o fi recoltat “chirurgul îngerilor”, apropo?????) sau transplantările (cui i-o fi pus oase din frigider???) de țesut uman trebuie să treacă prin Agenția Națională de Transplant, orice altceva se cheamă trafic de organe. Ca să ții oase în frigiderul biroului, trebuie să te crezi Dumnezeu pe pământ, dacă nu cumva chiar șeful lui Dumnezeu. Cine să îl chestioneze pe Dumnezeu-chirurgul îngerilor în legătură cu legile profesiei sau legile țării, după ce, timp de zeci de ani, toată lumea i-a lins pantofii și a tremurat ca frunza în fața lui?

Din păcate, România dă tot mai multe semne că e plină de astfel de Dumnezei. În sistemul de sănătate mai ales, dar nu numai. Îi cunoaștem cu toții, nu li se spune așa de ieri, de azi. Pentru că noi i-am creat. Cum? Închinându-ne la ei în fiecare zi, permițându-le abuz, după abuz, după abuz, până când au ajuns să nu mai aibă limită și să se creadă de-adevăratelea supraoameni.

Începând de azi, suntem obligați să ne vindecăm de frica bolnavă care ne distruge. Începând de azi, trebuie să le spunem STOP Dumnezeilor. Am scris aici mai multe pe această temă și despre cum un NU spus unui abuz nu are drept consecință moartea de foame a celui care l-a spus.

Vestea bună e că bilanțul dosarelor deschise în ultimele 10 luni de guvernare unor persoane cu funcții din sistemul de sănătate este de 150. Este o situație fără precedent, o premieră în ultimii 27 de ani:

screen-shot-2016-12-10-at-14-34-25

O altă veste bună e asta:

screen-shot-2016-12-10-at-14-34-47

Eu mâine mă duc să VOTEZ ȘI CA SĂ DISPARĂ DIN ROMÂNIA SINDROMUL DUMNEZEULUI care poate face orice și pe care nu-l controlează nimeni.

Voi ce o să faceți?

LATER EDIT1: În instanță, la judecarea propunerii de arestare preventivă, Burnei a recunoscut luările de mită.

Vă mai citez și din referatul de arestare:

“Numeroase operaţii nu sunt adecvate problemelor medicale pe care le au copiii. Mai mult, pentru unii copii inculpatul inventează probleme de sănătate inexistente. Inculpatul efectuează de multe ori intervenţii chirurgicale cu mult disproporţionate în raport cu problema reală. Efectuează intervenţii chirurgicale şi acolo unde acestea nu se impun în raport cu situaţia sau cu vârsta copilului, implantează sisteme şi proteze care nu sunt necesare sau le implantează greşit. 

În cazul altor copii ai căror părinţi nu realizează că, de fapt, copilul a fost supus unui experiment eşuat, inculpatul continuă să îi opereze sub pretextul că le remediază operaţiile, dar în realitate continuă experimentele. Cu toate că procedează în această manieră, inculpatul nu are scrupule să primească sume de bani cu titlu de mită de la părinţii copiilor operaţi”

“Cu ocazia percheziţiei acestea au fost descoperite în condiţii total improprii – în congelatorul unui frigider de uz casnic situat într-un spaţiu comun. Alături de aceste ţesuturi se găseau mâncare, băuturi alcoolice, diferite alte produse alimentare. Din primele date ţesuturi astfel prelevate şi păstrate au fost deja folosite ca transplant pentru alţi copii, cele descoperite la percheziţie urmând a avea o destinaţie similară. Aceste aspecte sunt cu atât mai grave cu cât spitalul şi inculpatul aveau posibilitatea legală de a apela la banca de ţesuturi pentru a realiza transplanturi într-un mod legal şi sigur pentru starea de sănătate a pacienţilor.”

Murat Gonencer, patronul firmei care a vândut părinților pe sub mână dispozitivele cu care copiii lor au fost mutilați, “i-a plătit inculpatului şi membrilor familiei sale mai multe deplasări în străinătate în vacanţă sau pentru participarea la congrese.”

Și iată și scrisoarea unui medic care a lucrat cu Burnei, care își asumă cu nume și prenume ceea ce spune.

LATER EDIT2:

Președintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, a dat un interviu terifiant, în care ne spune că că experimentele neautorizate pe pacienți sunt normale și necesare pentru evoluția medicinei. Și că nu e nimic ciudat în a ține oasele și țesuturile pentru transplant în frigiderul de la birou. Agenția Națională de transplant spune altceva: că se țin numai în Bănci de Țesuturi, la minus 80 de grade, cu monitorizare computerizată a temperaturii şi cu alertare la şapte numere de telefon în caz de avarie. Mai spune și că nu se pot preleva oase de la minori VII, e interzis prin lege. Și că prelevarea de la pacienți în moarte cerebrală se face numai sub coordonarea Agenției de Transplant și cu echipamentele și instrumentarul ei.

LATER EDIT3: A doua parte a investigației Luizei Vasiliu aici. Iar a treia parte aici. Sunt mai mult decât înfricoșătoare.

98 comentarii

 1. Draga Simona,
  articol la obiect, scris din inima.
  Te rog, ruleaza un “search and replace” pentru ca orobabil autorectorul a modificat “Burnei” cu “Brunei” 🙂

 2. ș-așa-mi vine câte-odată…

 3. Sa vezi ce afaceri infloritoare au aparut la cei care sunt “Dumnezeii” cardiologiei si oncologiei ca să nu pomenesc de obstretica-ginecologie…

 4. Cu riscul de a mă repeta : oameni frumoși ei.
  ps : nu vreți să știți cum laudă sistemul medical românesc românii verzi ajunși prin alte țări. Nu, nu glumesc deloc.

 5. Eu cred că după alegeri Voiculescu o să zboare printre primii, alături de Ciolos. La figurat și la propriu, locul lui nu e în România. Știu, sunt un defetist 🙂

  • Poate ca e de preferat sa nu ramana ministru si sa continue (cu detasarea lipsei de functie…) ce a inceput.
   Si sa se intoarca ministru atunci cand deja va fi o masa critica sa-l numeasca fara aliante conjuncturale.
   Cred ca nu mai e mult pana atunci, totul depinde de cei care se vor exprima si altfel decat on-line.

  • Pai ar mai fi nevoie de un Colectiv sau HexiPharma. Deși dacă ne uităm în urmă nu s-au întâmplat prea multe nici după astea. Majoritatea rudelor mele de pe facebook mai degraba postau poze cu pisici sau cu “coaliția pentru sex normal în poziția misionarului noaptea cu lumina stinsă”, nu am vazut pe nimeni să se scandalizeze foarte tare. Bine, există și varinta ca eu să fiu cel mai deștept, frumos și devreme acasă din familie … Ah, și modest, era să uit. 😀

 6. Ce treaba are Dumnezeu in ecuatia asta ??? In contextul asta cred ca si babuinii daca ar putea sa scrie, ar scrie mai bine! Un articol de cacat, am pierdut doua minute de pomana …

 7. Sa spunem ca un parinte disperat il da in judecata pe Burnei. La proces se va cere Colegiului Medicilor sa decida daca e malpraxis sau nu. Asadar Burnei decide daca Burnei a gresit sau nu. Decizia despre Burnei data de Burnei merge spre avizare la Minister, unde o va semna … Burnei. Tot lantul de mai sus e absolut normal. Asa banuiesc ca gindeste si Ministrul Sanatatii, de vreme ce n-a schimbat absolut nimic.

 8. Am încercat să citesc articolul Luizei Vasiliu și m-am oprit la jumătate. Nu pot citi mai departe :(. E înfiorător să te gândești că încă se fac experimente pe copii și asta sub ochii tuturor.

 9. As vrea,stimata doamna,sa apuc ziua în care unul dintre ziariștii din România va ajunge la nivelul similar de probitate și notorietate cu cel al DOMNULUI PROFESOR. Pana atunci gândiți-vă dacă mana de fier cu care chipurile dirija din umbra “sistemul,etc”,nu cumva era mana unui om care merita recunoștință și nu articole scrise după ureche de profesioniștii jurnalismului dâmbovițean. Acest om a salvat și schimbat în bine viata a mii de copii. Comunitatea academica națională si internațională îi confirmă meritele de ani si ani. Noroc de anchetele voastre jurnalistice care au descoperit ca toate lucrările științifice ale acestui om sunt niște făcături. Sunteți ridicoli și evident iresponsabili.Nu va pasa de cât bine a făcut acest om,ok,dar nici nu vă interesează de cât bine ar mai putea încă face. Ați indus dezorientare ,neîncredere și disperare în rândul a sute de copii care așteaptă sa fie consultați și sa intre în operații la acest om cu lunile!Nu-i nimic ,o sa ii opereze domnul polițist din imaginea articolului dvs,procurorul și de ce nu,chiar dvs .Sa nu îmi spuneți ca va exista cine sa îl înlocuiască,iar dacă nu,oricum nu e problema dvs!Răspunsurile astea iresponsabile păstrați-le pentru alte discuții în care sa reliefați importanta sociala a “muncii”dvs comparativ cu a PROFESORULUI BURNEI!!!

  • Daca a salvat mii de copii, dar a nenorocit unul cu bunastiinta, miile se sterg si ramane akm-ul! Stiu, ma repet, asta e, sunt balbait.

  • costicămusulmanu

   alex tată, io zic să te cauți…
   dacă era un așa mare profesor (nu doctor) și manager, la momentul ăsta avea cel puțin un subordonat măcar la fel de bun ca și el; are, că nu știu?

  • “Aproximativ 50 de plicuri cu bani care ar fi fost primite de Gheorghe Burnei au fost găsite la percheziţiile făcute la secţia de Ortopedie de la Spitalul “Marie Curie”” – ia zi bre, stii sa numeri, macar pe degete ? Stii ce inseamna 50 ? Inseamna de 5 ori 10. Nu inseamna un plic, doua, cinci … inseamna CINCI ZECI !!!

  • Pe de alta parte, cat de idiot sa fii sa tii spaga in plicuri separate, la locul de munca ?!? Astia ori sunt prosti de bubuie (daca lua foc biblioteca unităţii sanitare ? sau plicurile astea erau doar cele luate in ziua de dinaintea arestarii ?), ori vorba Simonei, credeau ca sunt Dumnezeu …

  • Daca nu va suparati, va rog sa ne dati si noua cateva link-uri cu lucrarile stiintifice ale Dr. Burnei, eventual din reviste cu impact. Va multumesc anticipat!

  • Sarac domn Alexandru, vestigiu al trecutului! Aveti dreptate, nu va fii posibil sa ajungeti la aceea zi, pentru ca ea nu poate exista. Doctor Mengele de Romania a fost, foarte tarziu demascat! Va trebuii sa va obisnuiti cu ideea ca marile lui reusite nu sunt decat adevarate crime, crime pe care a reusit sa le slefuiasca, in complicitate cu sistemul, mult prea mult! Sau nu, ramane-ti mai bine pe planeta dvs. dar lasatii pe alti mult mai responsabili si curajosi sa-i demascheze pe ticalosi ca Burnei (nu profesor, nu doctor nici macar Homo Sapiens). La sfarsitul zilei, o veste trista peseme pentru dvs., Burnei insusi si-a semnat condamnarea. Da, ticalosii nu se pot oprii in lumea lor paralela, bolnava, dau in clocot si se frig singurei!

  • Simona, ne zici si noua ce haipiuri au postacii astia ? Asa, de fun …

 10. In fiecare zi urmaresc cu interes atat blogul tau Simona cat si pe Tolo. Mai am 2 saptamani si trebuie sa nasc si ma gandesc la cel mai minunat moment cu spaima si retinere. Acum 10 ani am nascut la Timisoara o fetita care s-a recuperat cu greu datorita unei paralizii si alte multe probleme cauzate de trauma travaliului si a lipsei echipamentului necesar. Acum la cea de-a doua nastere urmeaza sa nasc la Bucuresti sper in conditii decente si in siguranta ! Ma tem pentru toti copii bolnavi sau care se nasc in tara asta unde majoritatea cadrelor medicale au devenit inumane la durere si moarte ! Pentru majoritatea cadrelor medicale se duce o lupta : unii lupta sa iasa la lumIna sa arate pacientilor puterea lor pe langa fosilele sistemului medical care si-au creat un scut putenic, altii sunt absorbiti de bani si cer cu nesimtire si folosesc meseria ca pe o ocazie de imbogatire rapida si mai sunt doctorii care stiu meserie si alearga ca niste furnici de la o clinica la alta oferind servicii medicale, se impart intre garzile din spitalele de stat si clinicile private. Si tu ca pacient de trezesti ca doctorul este atat de bulversat si zapacit si se uita cu ochii pierduti la tine, in loc sa o faci tu ca pacient cu speranta ca te poate ajuta !

 11. 150 de dosare deschise? inchideti ochii si puneti la intimplare degetul pe harta. indiferent ce judet nimeriti in acel judet sint mai mult de 150 de medici care conditioneaz actul medical de mita. practic 90% din medicii din romania ar trebui sa aiba deschis dosar penal. cadrele din invatamintul universitar ar trebui in majoritatea lor zdrobitoare sa aiba dosar penal. experimente medicale nu se fac numai in spitale. uitati-va care spital e inclus in vreu studiu cu participare straina. aproape toate. ei aproape toate fac experimente pe oameni mascate43 sub forma de studiu. experimente pe oameni se fac si in casele de copii, in penitenciare, etc. uitati-va numai la medicii aia buni care trateaza gratis benevol detinuti, orfani, etc. ei, aia toti testeaza pe oameni. astea toate se stiu de cind lumea.

  • @Tobi: Amesteci consimțământul informat al pacientului care e subiectul unui studiu medical (am fost în poziția participării la un astfel de studiu și știu că mi s-a dat un teanc de hârtii de citit, mi s-a explicat în ce constă studiul) cu deciziile medicale luate fără informarea și fără consimțământul pacientului (cum e cazul expus de Luiza Vasiliu).

   Nu pot confirma, firește, că toate studiile din spitale se desfășoară cum a fost cel menționat de mine, dar regula este că pacientul trebuie să-și dea acordul.

  • ella, nu amestec nimic. eu spun de chestii cu care mi s-au laudat mie medici.

  • Exact, s-au laudat. Firmele mari care fac studii clinice evita sa vina in Romania, din cauza dotarilor de secol 19 si a pregatirii precare a multor medici.

  • catalin, exact, in afara de cazul ca vor sa sara peste prescriptiile din tara de origine si atunci agata exact tari unde e posibil asa ceva.

  • N-are nicio treaba pregatirea precara a medicilor. primesc un protocol standardizat dupa care lucreaza. N-are treaba nici dotarea. primesc frigidere, aparate pt ecografie si absolut tot ceea ce au nevoie pt ca studiul clinic sa se desfasoare in siguranta. “experimentele”, cum le spuneti Dvs., se fac mai intai in vitro, apoi pe voluntari sanatosi si abia apoi se aplica unei anumite patologii. Toooot ceea ce cuprinde protocolul de studiu se submite la doua mari autoritati din Romania: Comisia Nationala de Etica si Agentia nationala a Medicamentului.
   Stiti cumva cum arata un dosar de submitere? Este ditamai biblioraftul (la inceput de studiu cate doua-trei), care cuprinde fiecare hartiuta care ajunge la medic si pacient. Consimtamantul Informat – cel care se cere unui pacient eligibil unui studiu clinic, este tradus, verificat si rasverificat de 3-4 oameni cel putin, pt a se asigura ca limbajul folosit in traducere este accesibil unui om obisnuit, ca acesta intelege toate procedurile medicale la care va fi supus, riscurile si beneficiile.

   Stiind toate astea, CUM sa nu te ia de cap cand auzi ca asa progreseaza medicina, prim experimente neautorizate, aparatura neomologata, tehnici neaprobate?

   Va invit dragii mei sa va cumparati masini fabricate din resturi, cu piese puse la marea inspiratie a unui mecanic ce se crede inventator….asta ca sa fac o paralela simpla.

 12. Felicitări!

 13. Dupa 28 de ani de viata in Romania, in care am absolvit o facultate, mi-am gasit un job decent prin forte proprii, fara “pile”, am platit la timp taxele si impozitele, mi-am dat seama ca dupa standardul romanesc sunt un nimeni si trebuie sa ma astept sa fiu tratata astfel. Ce inseamna “nimeni” in Romania: parintii mei sunt simpli muncitori, nu au facut parte din niciun partid politic, nu au fost niciodata in pozitii de conducere, nu m-am maritat cu un tip cu functie, nu conduceam o masina de teren, intelegeti ideea…. Ei, dupa 28 de ani am plecat din tara, i-am gasit si aici pe romanii care se lauda cu cat castiga ei, fata, baiatul cat sunt de bine vazuti de sefii straini si ce bine au ajuns.
  Dar, macar am gasit spitale puse la punct, piste de biciclete care nu au un copac in mijloc, autostrazi peste autostrazi si cand spunem ca nu am venit aici ca sa ne imbogatim, am venit pentru ca ne-am saturat de coruptie si ca daca vreau sa nasc un copil si sa nu ia vreun virus din spital sa nu trebuiasca sa platesc 1000 de euro la o maternitate privata, nu ne crede nimeni.
  Ceea ce ma intristeaza este ca printre prietenii care au ramas in tara si ne arata cu degetul ca noi am plecat ca niste lasi, sunt printre ei si oameni cu putere mai mare sau mai mica, fac parte din partide politice, au functii de conducere in companii destul de mari, sunt sigura ca unii sunt considerati chiar modele de urmat, isi baga capul in nisip si se bucura ca nu e vorba de copilul, sau altcineva din familia lor. Toata ziua ii vad pe facebook ce viata implinita duc in Romania, cum se duc in cele mai de fite restaurante, unde isi fac vacantele (nu in Romania, bineinteles) si daca stai de vorba cu ei iti spun cum generatia noua va schimba Romania.
  Eu as vrea sa ma intorc acasa intr-o tara cu o infrastructura decenta, nu chiar prima din Europa, fara doctori si politicieni corupti si sa imi bata toti obrazul ca nu am ramas sa ma lupt cu ei impotriva celor care ne umilesc tara si isi umplu burdihanele de pe urma romanilor saraci.
  Dar, stiu ca e mai important sa vada cel sarac ca tu nasti la maternitatea aia privata de fite si ca trebuie sa priceapa ca isi merita soarta si tot ce poate sa faca este sa te invidieze in continuare cum tu ai reusit in viata si el nu.

  • Multa bafta in Germania. Am un singur sfat : oricat de greu iti va fi, sa nu uiti niciodata de unde ai plecat ! Daca o sa-ti fie vreodata dor de Romania fa o excursie scurta, ca esti aproape, si-ti va trece repede. Garantat Vanghelie 😀

  • Te felicit pentru decizia pe care ai luat-o. Eu ma consider lasa pt ca nu am curajul sa plec! Ma simt legata aici de familie si nu ma simt capabila sa fac o schimbare atat de mare. Nu inca. Insa mi-as dori ca la un moment dat sa am si eu oportunitatea sa imi croiesc un viitor intr-o alta tara, unde drepturile mele de cetatean sa fie respectate. Din pacate eu nu imi pot imagina un viitor luminos in aceasta tara. 🙁

  • I-auzi ia, a zis Julien ca cei care am plecat sau se gandesc sa plece suntem oleaca cam lași …

  • Cum am spus si unii din “prietenii” nostri gandesc la fel ca suntem lasi ca am plecat din tara. Dar uita ca romanii plecati trimit mai multi bani in tara decat investesc companiile straine si multe din restaurantele alea in care se pozeaza sunt deschise din banii unor romani care au muncit in strainatate si si-au deschis o afacere in Romania, sa fim seriosi la salariile romanesti cate vieti iti trebuie sa iti pui, cinstit, niste bani deoparte ca sa incepi o afacere.
   Si inca ceva cred ca daca romanii ar incepe sa creada sincer ca modestia este o calitate si nu un defect, deja s-ar schimba lucrurile in bine.

  • ia zi tu canadianule, de unde ai descoperit tu ca claudia petre e din germania?

  • Modestie ? La români ? Loooooooooool. Patronul pentru care lucrez, care are de 4 ori mai mulți bani decât Țiriac, dacă-l vezi pe stradă zici că-i un amărât de portar. Ia să văd dacă ghiciți care din ăștia e 🙂

   View post on imgur.com

  • @tobi
   Am sunat un prieten de la SRI, care i-a hackerit blogul Simonei, a aflat haipiul de pe care postează și apoi a cautat de unde e acest haipi și a aflat că din Jermania.
   Revenind la un ton serios, tu faci parte din cei care au mers la vot azi ?

  • A propos de modestie și alte alea
   Şi deşi ne plângem că nu avem bani, tocmai cele mai scumpe camere au fost deja închiriate.
   http://m.digi24.ro/magazin/timp-liber/vacante/revelion-in-romania-mai-scump-ca-in-dubai-629475

  • “macar am gasit spitale puse la punct, piste de biciclete care nu au un copac in mijloc, autostrazi peste autostrazi si cand spunem ca nu am venit aici ca sa ne imbogatim, am venit pentru ca ne-am saturat de coruptie si ca daca vreau sa nasc un copil si sa nu ia vreun virus din spital sa nu trebuiasca sa platesc 1000 de euro la o maternitate privata, nu ne crede nimeni.”
   Same here … cand le povestesc ce cool e sa “conduci” metroul (aici merge mai mult pe sus, si e automat, deci primul si ultimul vagon au un scaun la capete pe care poti sa stai)

   View post on imgur.com

   View post on imgur.com


   sau sa mergi cu rolele pe aici http://vancouver.ca/parks-recreation-culture/seawall.aspx sau cu bicicleta pe aici http://www.translink.ca/en/Getting-Around/Cycling/Central-Valley-Greenway.aspx se uita la mine ca la felul 14 … “cum, dupa 10 ani de Canada stai inca in chirie si n-ai masina ?” … nici nu ma obosesc sa le zic ca mi-am facut rezervare la Model 3 in principal pentru ca are pilot automat, n-am chef sa-mi explice ce cool e sa fii “in charge”, sa “simti masina” blah blah blah
   Suni la politie si daca e o urgenta vin 5 masini in 5 minute ? Suni la ambulanta pentru ca crezi ca ai un atac de cord si vine una “advanced life support” (asta e mai bengoasa decat ambulantele normale) si o masina de pompieri, amandoua cu defibrilator ? Nu e cool …

  • Las e cine a ramas, se vaicareste, nu face nimic, dar mai arata si cu degetul.
   Emigrarea nu e usoara. Felicitari pentru demnitatea pastrata.

  • Nu cred ca se poate uita de unde vii. Romania e frumoasa, dar trebuie sa fii tare sa faci fata sistemului corupt. Foarte tare psihic. In afara nu e foarte bine (mii de motive, principalul fiind faptul ca esti vazut ca un biet ‘imigrant’, deci nu cu drepturi egale cu ceilalti) insa macar am acces la un sistem medical ok, care nu implica pile si servici sociale ok. De ce, Claudia esti interesata de cei care te intreaba de ce ai plecat? Normal ca lumea o sa ne judece pe cei din ‘afara’, mai rau, o sa creada ca traim pe picior mare. (ce e fals)
   A emigra in alta tara e extrem de greu dar te invata lucruri esentiale despre viata, oameni, cultura.
   Bafta in Germania!

  • Azi am prins loc de șofer pe metrou.
   În masina cu folie galbenă tocmai fusese omorât cineva. Se mai întâmplă și din astea …
   http://www.surreyleader.com/news/406586376.html?mobile=true
   http://i.imgur.com/zCHT91uh.jpg

  • Alarma falsa, n-a fost omorat nimeni. Ma miram eu de ce nu gasesc nimic la stiri despre incident …
   http://bc.ctvnews.ca/foul-play-not-suspected-after-body-found-in-van-surrey-rcmp-1.3203747

 14. Ultimele clone ale lui Ceausescu sint finally saltate de mascati..la aproape 30 de ani de la Revolutie..procesul e ireversibil, indiferent de alegeri. Ei au determinat generatii intregi de doctori sa plece, ca n-ai cum sa stai in mocirla si sa nu te umpli de noroi.

 15. Cum or fi rezistat părinţii copiilor respectivi? Cum să afli din nshpe surse că şi-a bătut joc de copilul tău doctorul şi tu să mai poţi sta la discuţii cu el, ca între oameni? Câte pastile de nervi trebuie să iei?

  • Asta m-a frapat si pe mine cand am vazut reportajul asta http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/cazul-burnei-marturia-unei-mame-mi-a-spus-ca-s-a-dus-in-lumea-celor-drepti-dreapta-630991
   Mama acelei fetite moarte vorbeste cu atata detasare de ce s-a intamplat de parca i-ar fi murit un hamster. Da, stiu ca l-a reclamat pentru malpraxis, but still … eu daca eram in locul ei acum dadeam interviuri din puscarie. Pentru omor cu premeditare.

  • Acum 2 ani, un mare scula locala mi- lovit nepotul pe motiv ca s-a atins de masina lui. Pe langa plangerea penala facuta, a trebuit sa astept 2 luni ca sa-l pot intreba ce si cum, intre 4 ochi. 3 zile m-a durt mana de cat l-am intrebat. Stiu, e ilegal, imoral, etc, dar asa bine m-am simtit. Si apoi a venit si rezultatul penal, care l-a cam usturat (amenda penala). Poate ca asta e singura solutie la noi, ca daca astepti dupa justitie (solutia penala a venit dupa 14 luni), autorul mai are timp de actiune. Dupa solutia mea am aflat ca s-a cam linistit.

 16. am tatov tatov tatov tatov cu ploricele si cu fisicute 😀 😆 😈

 17. si cu cine votezi Simona ca sa dispara sindromul ? ai cu cine ? e o oferta de care n-am aflat eu ?

 18. Am avut si experiențe pozitive si negative . Dr Burnei m a operat când lucra la Mangalia si a fost totul bine . Operația a fost destul de complicata , recuperarea grea , dar nu am ce sa i reproșez . Referitor la sistemul nostru sanitar , acum 4 ani soțul meu a avut tripla fractura deschisă si era nevoie de implanturi care costau 2000 de euro . Când i am spus medicului ca nu am decât 1000 de euro ni s a spus sa mai așteptam sa strângem banii . Asta se întâmpla la Constanța .

  • Cu riscul de a părea avocatul diavolului, implanturile alea erau acoperite de sistemul sanitar din Ro sau erau un moft, se putea rezolva și cu chestii mai ieftine, de 1000 de euro ? Nu sunt specialist, deci întrebarea e cât se poate de sinceră. Mulți uită că România nu e Germania … și nici Canada, unde aștepți doua luni ca să vezi un specialist 😉

  • @Canadianu’, iarta-ma, dar cam cat crezi ca astepti pt o programare in Ro la un medic recomandat?!
   Acum 22 de ani am suferit o interventie chirurgicala ortopedica (nu la Burnei, nu la Marie Curie, sunt bine, multumesc). Pentru primul control medical la o alta somitate in domeniu m-am programat (s-au ocupat parintii) cu 3 sau 4 luni inainte. Programarea pt operatie a durat 1 an (un an).
   In acest moment daca vreau sa ma programez pt o ecografie a sanilor (noi, femeile, trebuie sa mai facem d-astea) la un medic bun, la cabinetul lui particular (deci pe bani) trebuie s-o fac cu 6 luni inainte. Chiar nu stiu cat ar dura intr-un spital de stat.
   La clinica medicala privata unde am abonament din pachetul salarial orice programare dureaza minim 2 saptamani. La endocrinologul la care mergeam (si care a plecat de la clinica aia) dura minim 2 luni.
   Nici in Ro nu e asa simplu cu programarile medicale.

  • Dacă dai banu se rezolvă, asta e ideea, idee pentru care o grămadă de românași verzi ajunsi prin alte părți apreciază sistemul românesc, cu riscul de a mă repeta.

 19. Si totusi chestiile cu “de azi nu mai avem voie” sunt lozinci. Eu cred ca de azi (de fapt, de ieri, dar asta e alta poveste) sa rasturnam din temelii ceea ce permite aparitia “dumnezeilor”. Pentru ca ideea ca “de azi” frica ce a determinat tacerea din jurul lor va disparea prin farmec cand toate conditiile care au favorizat-o raman neschimbate e naiva. Si nici macar nu trebuie sa inventam apa calda. Trebuie doar sa vedem ce au facut altii si sa aplicam si noi. Cel mai greu lucru nu e de fapt sa concepem sisteme, ele exista, ci sa ii obligam pe cei ce reglementeaza sa faca asa cum vrem. Iar pentru asta e nevoie ca dupa alegeri, indiferent de cine iese, societatea civila sa preseze, zi de zi, puterea politica pentru a face ceea ce trebuie.

  • da,corect, dar prin ce mijloace societatea civilă poate să preseze puterea politică?

  • Prin persuasiune, prin inteligenta, prin forta argumentatiei si a opiniei publice.

  • Au fost momente in ultimii ani cand opinia publica a repurtat cateva victorii importante impotriva sistemului: in iarna lui 2012, in toamna lui 2014, dupa “Colectiv”… i-a lipsit insa continuitatea. S-a actionat punctual si secvential. E nevoie de perseverenta.

  • Adi , frumos spus, dar ramane o chestie abstracta societatea asta civila. Cred ca din societatea civila romaneasca fac parte toti cei care au stiut si au tacut .Vorbim de doctori , nu de persoane de la marginea societaţii.Din pacate , femeia asta simpla care-si rupe oasele in fiecare zi pentru oasele rupte ale copilului ei a dat dovada de mai mult spirit civic decat toata spuma medicala la un loc. Eu cred ca societatea civila nu exista in România.
   .

  • Tebuie sa fiu de acord cu Lixuca. Majoritatea românilor ori fac parte din sistem, ori o duc destul de bine încât să nu le pese (“realizații”), ori sunt prea proști ca să le pese sau sa fie conștienți că se poate și mai bine (telespectatorii lanternelor, ai romanieiTV etc.).

  • Si ca sa nu aveti impresia ca vorbesc prostii va povestesc Ceva: Fam. De romani cu 3 copii in Italia, vai de capul lor.Oameni simpli.ea ramane insarcinata cu al patrulea copil.In timpul controalelor se descopera ca fatul are o tumoare pe creier care va trebui operata de urgenza in prima zi de vista a copilului. Se naste fetiţa, e transportata la Firenze cu helicopterul in primele ore de viata.Este operata cu succes, dar parintii raman departe de ea in maternitate. Nu aveau bani sa plece la Firenze. Atunci toate asistentele si doctorii au facut cheta de vreo cateva sute bune de euro si i-au trimis sa stea aproape de bebelus, dandu-le si adresa unui centru unde aveau cazare si masa gratuite.
   Cred ca ceea ce lipseste multor romani e umanitatea , alaturi de modestie si altele.

  • “Cred ca ceea ce lipseste multor romani e umanitatea , alaturi de modestie si altele.”
   Prostii, daca o intrebi pe nevasta lui Julien o sa-ti zica ca Romania e plina de oameni frumosi. Tu crezi ca degeaba si-a luat barbat de acolo ? A zis ea cu gurita ei ca cu barbatii francezi nu putea sa rezoneze … 🙂
   La fel sta treaba si cu Matilda.

  • Ce ziceam eu mai sus, o gramada de oameni care fac parte din sistem si o duc bine. Bravo lor, oameni pe care i-a dus capu la descurcat …
   “Salariile sunt mari în administraţia publică centrală.”
   http://jurnalul.ro/bani-afaceri/piata-muncii/bugetarii-din-ministere-castiga-peste-3-200-de-lei-728986.html

  • A propos de umanitate, o sa las asta aici. Stiu, e o campanie a unei companii aeriene care-si face imagine, but still, nu i-a obligat nimeni.

  • Am ajuns nişte roboţi sociali. În societate ne comportăm de parcă nu contează decât sfera noastră minimală de interes profesional. În rest, nu mai există nimic, nici durere, nici tragedii.
   http://m.adevarul.ro/locale/pitesti/povestea-tragica-tigran-nazarian-tanarul-invins-instanta-aroganta-ministerul-sanatatii-castigat-tarziu-medicamentul-salvator-1_584ff4ab5ab6550cb864bf8a/index.html

  • „ar fi fost ţinute”, „ar fi fost cumpărat”, „le-ar fi mărturisit”, „care ar fi reprezentat”, „ar fi găsit”, „ar fi cerut”. Minunat mod de a face presă, nu ?

  • atata timp cat un om nu e deja judecat si condamnat pentru asta, e corecta exprimarea

 20. Am fost, am votat. Dar sincer, la cum se prezinta pana acum situatia, cu votanti putini si preponderent pentru aceleasi partide, eu nu cred ca se schimba nimic. Cu nici unul din partidele astea vechi vad nimic bun: cum sa votez un anume partid, cand primul pe lista la mine in judet e un cercetat penal??? Dezgustator!

 21. M-am uitat aici http://radar.ithub.gov.ro/
  Desi in US sunt mult mai multi romani decat in Canada, 31 de sectii de votare versus 8, au votat doar de 2 ori mai multi. Concluzii ? 😀

 22. Nu ma surprinde scorul PSD, dar faptul ca ALDE si PMP au luat procente atat de mari zice ceva …
  Oricum, distractie placuta in urmatorii 4 ani, tovarasi 😀

 23. Dilema existentiala : pe pisicutele alea din studioul Digi24 care mor de plictiseala si adorm pe scaun le-au platit astia ca sa stea acolo ? Ca nu e ca la Oprah sau Late Night Show, unde chiar vezi chestii interesante … Mie de exemplu mi-e mila de blonda asta cu ochi albastri … inca n-am reusit sa retin cum il cheama pe cel din fata ei, si nici ce povesteste 😀

  View post on imgur.com

 24. Băbăeti, ce se intampla in comuna Cerbăl ? 100% prezenta la vot ? Eu as investiga oleaca pe-acolo … e vreo pista de ski, vreo piscina termala etc. ca sa justifice listele suplimentare ?
  De asemenea prea sunt adunate la un loc niste sectii cu prezenta mare … iar cand e vorba de alegeri si de judete de fomisti, gen Dolj sau Hunedoara, eu unul nu prea cred in coincidente.
  Vai, ce-mi place site-ul http://radar.ithub.gov.ro/ … ma joc cu el de vreo ora 😀
  Oricum la urmatoarele alegeri nu cred ca va functiona :))))))))

 25. “Şi mă gândesc aici mai ales la cei tineri şi la cei pe care îi auzi spunând, dle, dacă lucrurile nu merg bine în ţară, eu prefer să plec. Cred că avem cu toţii datoria să încercăm să facem ca lucrurile să meargă bine în ţară înainte de a ne gândi la altceva.” – ce texte comuniste are in program Julien … si cica a petrecut cativa anisori pe-afara, ar fi putut macar sa invete o chestie de baza, ca oamenii sunt liberi si ca nu au nici o datorie fata de locul unde s-au nascut, deoarece n-a fost alegerea lor. Sa-i zica chestiile astea si lu’ nevasta-sa, care a tradat Franta …

 26. Am citit pe net cat am putut in dimineata asta despre acest dement si parca citeam scenariul unui horror.
  Luati de aici, atentie sa nu vomati acuma cand stiti ce-i poate pielea acestui monstru, Burnei!

  http://www.formula-as.ro/2014/1105/spiritualitate-39/chirurgul-ingerilor-prof-dr-gheorghe-burnei-dumnezeul-meu-locuieste-in-romania-17381

 27. Referatul de arestare a doctorului Burnei confirmă informațiile pe care le-am publicat și vine cu detalii:

  “Numeroase operaţii nu sunt adecvate problemelor medicale pe care le au copiii. Mai mult, pentru unii copii inculpatul inventează probleme de sănătate inexistente. Inculpatul efectuează de multe ori intervenţii chirurgicale cu mult disproporţionate în raport cu problema reală. Efectuează intervenţii chirurgicale şi acolo unde acestea nu se impun în raport cu situaţia sau cu vârsta copilului, implantează sisteme şi proteze care nu sunt necesare sau le implantează greşit.

  În cazul altor copii ai căror părinţi nu realizează că, de fapt, copilul a fost supus unui experiment eşuat, inculpatul continuă să îi opereze sub pretextul că le remediază operaţiile, dar în realitate continuă experimentele. Cu toate că procedează în această manieră, inculpatul nu are scrupule să primească sume de bani cu titlu de mită de la părinţii copiilor operaţi”

  “Cu ocazia percheziţiei acestea au fost descoperite în condiţii total improprii – în congelatorul unui frigider de uz casnic situat într-un spaţiu comun. Alături de aceste ţesuturi se găseau mâncare, băuturi alcoolice, diferite alte produse alimentare. Din primele date ţesuturi astfel prelevate şi păstrate au fost deja folosite ca transplant pentru alţi copii, cele descoperite la percheziţie urmând a avea o destinaţie similară. Aceste aspecte sunt cu atât mai grave cu cât spitalul şi inculpatul aveau posibilitatea legală de a apela la banca de ţesuturi pentru a realiza transplanturi într-un mod legal şi sigur pentru starea de sănătate a pacienţilor.”

  Murat Gonencer, patronul firmei care a vândut părinților pe sub mână dispozitivele cu care copiii lor au fost mutilați, “i-a plătit inculpatului şi membrilor familiei sale mai multe deplasări în străinătate în vacanţă sau pentru participarea la congrese”.

  Presupun că n-o să ne mai dea în judecată acum, așa cum a promis în interviul de confruntare.

  Episodul II vine în câteva ore.

 28. Babaeti, daca nici dupa cele iesite la iveala in ultimele zile si dupa declaratia lui Borcean nu va ganditi sa scapati din cloaca aia atunci chiar ca sunteti idioti. Mai ales cei care aveti copii sau aveti de gand sa faceti. Parerea mea.

 29. Nah că a mai aparut un pulache care să-i ia apararea criminalului. Gabriel Diaconu îl cheamă.
  https://m.facebook.com/notes/gabriel-diaconu/de-ce-burnei/1787117778194876?__mref=message_bubble
  Ce vreau eu sa va arăt e altceva, si anume asta, din 2013. Culmea, articolul l-am citit zilele trecute, când pupincuristul nu apucase să-i ia apararea lui Burnei, și azi mi-a sărit în ochi numele (am o memorie de elefant, pe lângă că sunt destept, frumos, modest si devreme acasa)
  http://mobile.hotnews.ro/stire/14597671
  Și niste comentarii, ca nu cred ca aveti rabdare sa le cititi pe toate cele 483 (eu am avut 😀 )

  Citiţi pe blogul acestui farseur ce scrie medicul Mimi Ionescu, despre nepotrivirile din CV-ul acestui pretins doctor psihiatru:
  “cum ai resuscitat tu oameni (apropos, cum ai facut tu ma resuscitare la SCR?? Ca student nu puteai, ca rezident in psihiatrie nu prea aveai cum. Deci iar minciuna”
  “cum ai facut tu rezidentiatul in Canada (sau macar o parte) atata timp cat baietii de peste ocean nu recunosc diplomele de facultati din Europa??? Despre USMLE ai auzit ? daca ai fi apucat macar o secunda sa primesti un job ca resident doctor acolo (evident dupa ce ai fi luat USMLE) nu mai veneai inapoi in Ro” by Mimi Ionescu

  Gabriele… minti cam mult! – 2
  The Fking Angry Moose [anonim], Vineri, 12 aprilie 2013, 20:12 0/4
  Stii in ce conditii ajungi „fellow” ? Stii macar ca psihiatria nu e nici in State si nici in Canada specializare secundara (supraspecializare) si ca prin definitie nu poate deci exista notiunea de „fellow” in psihiatrie, ci doar in vreo ramura care e eventual o supraspecialitate a psihiatriei ?
  Ce inseamna pentru tine „jumatate din doua treimi de rezidentiat” ? O treime adica ? Cred ca nici tu nu stii ce vrei sa spui… sau poate ti-a zis vreunul pe strada sa-i s… o juma’ de p’la-ntreaga si ti-a placut cum suna…?
  TOEFL-ul macar l-ai dat (stii ce-i ala ?) ca sa poti spune ca ai avut voie sa urmezi un rezidentiat la McGill ?… sau la tine s-a putut si fara, au facut aia o „iesceptzie” ca te stiu baiat bun ? De ce a trebuit sa cumperi 2 carti de $1000, cand biblioteca de la McGill are absolut tot ce iti doresti in ea, inclusiv in format electronic ?! Iar daca pe moment nu gasesti EXACT exemplarul de care ai nevoie si nu ai chef sa astepti 2 saptamani, stiai ca te poti duce frumos cu „carte crepuq” la UdeM si il iei de acolo, ca nu prea e inghesuiala… ca aia „vorbeleste” quebecoasa si… „nu stie la ei anglee”, dar strang ca harciogii carti in engleza ?! Stii ce e aia „carte crepuq” domnu’ asa-zis medic-rezident in Montreal ?
  Si zi asa: ai terminat in Ro, ai plecat in Canada, te-ai intors in Ro sa faci rezidentiatul, apoi ai plecat iar in Canada sa il faci acolo, apoi te-ai intors in Ro sa il termini pe ala inceput initial… mah, da’ nu ma lasi ?! Asta imi aminteste de o gluma dintr-un wc de la o UM pe vremea cand eram TR: pe zidul din fatza scria uita-te-n stanga, in stanga scria uita-te-n dreapta, in dreapta scria uita-te-n spate, iar in spate… pisha-te si nu te mai foi atat !!! Cam asa si cu tine…
  Si asta ti-o spune unul care nu e medic, dar care stie exact cu ce se mananca medicina si in Ro, si in Canada, si in State… si care stie exact de ce anume ai nevoie, legat de pregatirea profesionala, ca sa ai dreptul sa profesezi in toate cele 3 sisteme.
  Asa ca pe mine nu prea ai cum sa ma aburesti… si uite ca nu vreau sa te las sa ii aburesti nici pe altii.
  Halatul alb degeaba il pui pe tine, trebuie sa il mai si meriti. Si aia de la „atelier” in generala aveau halate albe si chiar si vanzatoarea de la aprozarul din coltz…
  Bai nene, mai sunteti bah multi dereglati in tzara aia ?!

 30. Reacțiile românilor la cazul Burnei îți arată de ce suntem complici la moartea acelor copii
  http://www.vice.com/ro/read/reactiile-romanilor-la-cazul-burnei

 31. Este ireal cazul Brunei! IREAL! Depasete limitele ….. toate limitele… Trebuie ca romanii sa se trezeasca, trebuie, trebuie, trebuie!!!! Cati Brunie, cati Colectiv, cati Oprea? Cati???

  Am un prieten, preot, de varsta ema (36). In mai anul asta a fost internant la Timisoara, cu pietre la rinichi. Dupa operatie, a iesit de acolo cu un rinichi praf, celalalt blocat si cu ceva infectie mortala. Au strans cu ajutorul facebookului 35000€ si l-au dus in urgenta la Viena, la o clinica. Era trist cand am vb cu el la telefon. Credea ca n-o sa reuseasca sa se scoata. L-am imbarbatat cum am putut… Medicii de acolo au reusit sa-l stabilizeze si peste cateva luni i-au spart pietrele ramase cu ultrasunete… Acum e acasa. Slujeste din nou la biserica. Am vorbit cu el si i-am zis : bai, era sa mori, ce dracu!! de ce nu ceri explicatii, de ce nu dai in judecata spitalul, de ce nu faci ceva??? Mi-a raspuns ca nu are rost, ca nu se schimba nimic, ca el e preot si trebuie sa ierte, sa dea exemplul bun…. Mi-a venit sa-i trag o palma, dar eram la telefon, nu aveam cum… I-am zis ca greseste, ca e de datoria lui sa nu taca, sa faca in asa fel incat alte personane sa pateasca ce a patit el. S-a balbait ca nuuu, ca spitalele au asigurare (!?!) si ca nimeni nu o sa-l asculte… Are o fetita, asa ca l-am intrebat in ce societate vrea sa-i creasca fata, ce face el ca parinte pentru viitorul ei.. Nu mi-a raspuns. De atunci nu l-am mai sunat.
  Daca viata inseamna atat de putin pentru noi si daca amenintarea cu moartea nu are nici un efect, cum vreti sa se schimbe ceva in tara asta? Daca ne credem atat de insignifianti incat sa plangem prin spitale straine si sa plecam capul cand ne intoarcem acasa? As fi rupt pamantul de sub picioarele doctoului daca as fi fost in locul lui! As fi latrat pe ei cu toti avocatii din univers!!!
  In fine, pozitia ghiocel se pare ca e pozitia favorita a romanului.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green