Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

25 de colive pe zi. Scrisoare pentru autoritățile din Sănătate

O soție foarte disperată și foarte, foarte furioasă mi-a trimis acest text. Soțul are cancer pulmonar metastatic în stadiul 4 și ar fi trebuit să înceapă ieri tratamentul cu un medicament inovativ care e aprobat, la noi, încă de acum 5 luni, și care, conform studiilor, dublează speranța de viață a pacienților. Nu l-a început, pentru că lista medicamentelor compensate nu a fost încă publicată și nu există un protocol terapeutic, în baza căruia medicii să îl poată prescrie gratuit. Mai multe detalii despre de ce nu există aici. Cum se văd și se SIMT lucrurile de partea victimelor, pacientul și aparținătorii lui, citiți mai jos:

“Stimati domni si doamne care lucrati in Ministerul Sanatatii, la Casa Nationala de Asigurari, in Parlamentul Romaniei, in Guvernul Romaniei care anul asta aniverseaza 100 de ani, va aduc la cunostinta faptul ca astazi ati semnat, in mod oficial, certificatul de deces al sotului meu. E un om tanar, ar mai fi avut cate ceva de facut pe acest pamant.

Astazi, domnilor si doamnelor foarte ocupati, vesnic ingropati in hartii inutile si dosare pline de praf, i-ati luat sotului meu jumatate din zilele pe care le-ar mai fi avut de trait cu diagnosticul “cancer pulmonar metastatic stadiul 4”. Adica, pe intelesul dumneavoastra, sau al sefei dumneavoastra pe linie de partid si guvern, daca barbatul meu mai are de trait 2020 “douazeci-douazeci” de zile, astazi domniile voastre ati hotarat ca el sa mai traiasca doar 1010 „zece-zece” zile.

Sa va explic si de ce, stimati domni si doamne: astazi, barbatul meu a inceput tratamentul pentru boala lui cu doar 2 din cele 3 medicamente care, combinate impreuna, i-ar fi dublat sansele la viata. Adica, ar fi putut trai 20 de luni, in loc de 10, daca cea de-a treia substanta, o descoperire stiintifica in fata careia toata lumea medicala se inclina cu respect si speranta, ei bine, aceasta substanta se afla pe undeva printr-un sertar, blocat intre institutiile dumneavoastra. Il veti gasi cu siguranta foarte repede dupa ce un sef o sa va sune sa va intrebe de el, speriat ca i se zgaltaie scaunul de furia oamenilor care, ca si mine, vor pierde in curand pe cineva foarte drag in timp ce dumneavoastra aveati niste treaba.

Stimati domni si doamne, dupa ce gasiti dosarul si publicati hotararea de guvern prin care includeti medicamentul pembrolizumab pe lista medicamentelor compensate, la 5 (cinci) luni dupa ce el a fost contractat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, sau, mai exact, dupa aproape 150 de zile (o suta cinci zeci de zile) de cand ar fi trebuit sa devina compensat, vedeti ca mai urmeaza niste plimbari de hartii intre institutiile dumneavoastra, sa nu va ia prin surprindere aceasta veste. Poate le plimbati in regim de urgenta. Ma ofer sa vi le plimb eu, daca nu aveti domniile voastre timp, sau poate nu stiti cum sa faceti. Pentru ca in aceste 150 de zile au murit aproape 3.000 de oameni. Si in fiecare zi in care dumneavoastra stati „cu curul pe dosare”, mai mor de cancer pulmonar alti 25 de oameni. In fiecare an, 11.000 de romani se imbolnavesc de cancer, iar 80% dintre ei nu apuca sa mai traiasca si anul urmator. Douazesicinci de oameni mor in fiecare zi de cancer pulmonar pentru ca dumneavoastra sunteti foarte ocupati. Doi-cinci. Vreti sa va spun cati oameni mor in Romania din accidente rutiere in fiecare zi? 5. Cinci. De cancer pulmonar mor 25 de oameni pe zi, iar dumneavoastra stati in continuare, in timp ce cititi aceasta scrisoare, cu curul pe vietile a 25 de oameni si le semnati certificatele de deces departe de vazul lumii, pentru ca pe domniile voastre nu mai apuca sa va intrebe nimeni nimic de sanatate.

Sa va mai spun ceva, daca tot v-ati hotarat sa ma faceti vaduva mai devreme, domniile voastre fiind intre timp foarte ocupati sa primiti vizite de la baronii tutunului, incoltiti ca le-ar fi putea fi limitate afacerile in Romania. Cancerele astea pulmonare pot fi evitate daca oamenii sunt ajutati sa renunte la fumat, daca interziceti macar 10 ani taierile de copaci si plantati rapid tot ce s-a defrisat cu salbaticie in 25 de ani, daca veti controla ce fel de masini se importa si circula pe soselele Romaniei si daca faceti niste programe de screening sa ii descoperiti la timp pe cei care nu vor mai avea timp. Credeti ca este posibil sa va mai preocupe si vietile noastre, macar o data la doua zile?

Multumesc, promit sa va trimit cate 25 de colive pe zi, daca tot v-am deranjat, pana cand o sa vi se aplece, poate va grabiti un pic.

O sotie disperata”

11 comentarii

 1. asta nu mai e de gluma, asta e de-a dreptul tragic…

 2. Nic a dat un citat la un moment dat :” statistic pe planetă orice om are un sân și un testicul”
  Tot statistic la noi în țară 50% sînt jnapani/ghiolbani/janghine/escroci si 50% sînt civilizați. Asta-i nația, n-ai cum s-o schimbi. Atunci ce fel de guvernați vrem să avem?
  DAR în partide și deci în ministere si administrația centrală și locală au intrat doar ăia primii 50%.
  procentul de ghiolbani îl vezi cel mai ușor în trafic : cine se bagă în fața la semafor, cine ocupă locurile speciale din parcări.etc
  Așa că această doamnă cu scrisoarea ei spune niște adevăruri crunte despre oamenii cu cururile pe dosare, pe legi utile țării sau pe viețile oamenilor, spune astea dar degeaba, pe ăia nici în cururile alea jmechere nu-i doare , ei au treburile lor, de supt bani de la buget.
  oamenii buni sunt conduși de janghine si tac și înghit
  De când am venit în țară toată-toată- toată lumea mă întreabă de ce m-am întors

 3. Eu as pune scrisoarea pe banner-e sau afise imense/ reclama orice si le-as afisa la Parlament, Guvern, Cortoceni si sediile partidelor, plus aeroportul Otopeni!!! si actiunea cu coliva as multiplica-o de 1 mil de ori !!!

 4. Simona, doamna are toate motivele sa fie disperat si revoltata!

  Numai ca degaba se adreseaza la “Stimati domni si doamne care lucrati in Ministerul Sanatatii, …”

  In decembrie 2016, Poporul roman a votat.
  A votat covarsitor cu pedesereul, deci a votat iesirea din lumea civilizata, din domnia Legii, din UE si NATO.
  A votat coruptia, incompetnta si saracia.
  In aceste conditii, ce este de mirare ca spitalel sunt pline de infectii periculoase, ca nu se gasesc bani pentru medicamente (nu numai pentru cele impotriva cancerului!)
  Aceasta a fost VOINTA POPORULUI, liber exprimata in decembrie 2016!

 5. I-am contactat pe chat pe Facebook pe Ungureanu Emanuel-Dumitru si pe Pop Tudor Rareş (ambii deputati USR, membrii in Comisia de Sanatate in Camera Deputatilor) si i-am intrebat daca nu se poate ceva sa se puna presiune pe problema. Emanuel Ungureanu a zis ca se poate si l-am rugat sa revina cu detalii cind poate fie direct catre Simona fie aici pe comentarii. Sper sa se poata face ceva curind.

 6. Mai e și problema substanțelor interzise.
  Interzise fără motiv.
  În acest caz tragic, măcar e varianta de a cumpăra medicamentul.
  Dar în alte cazuri medicamentul este interzis pentru că acum un secol niște industrialiști au decis asta, ca să elimine competiția pentru produsele lor. Țări precum Olanda sau Spania au scos interdicția, și chiar o parte din statele de unde a venit beleaua. Se pare că acel medicament vindecă și forme de cancer. Dar cu siguranță dacă nu vindecă, măcar atenuează durerile. Dar asta e, biserici construim, dar medicamente nu permitem. Românul trebuie să moară. Să moară în chinuri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green