Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Traumele românilor: azi, eticheta prea lipicioasă

Screen Shot 2016-07-12 at 14.59.29

Zilele trecute mi-am cumpărat niște tuburi de apă termală și, după ce am scos banda lată cu care fuseseră lipite în scopul unei promoții, m-am trezit cu ele năclăite de sus până jos de un lipici strong și imposibil de curățat. Am încercat cu acetonă și cu spirt, n-a funcționat. Nu era prima oară când mă întâlneam cu o situație de genul ăsta, încă nu uitasem jumătatea de zi în care m-am chinuit cu Nic să curăț lipiciul de pe niște farfurii și nici cealaltă jumătate de zi, în care ne-am chinuit cu ALTE farfurii. Eram un om deja traumatizat, așa că mi-am postat supărarea pe Facebook.

Ce a urmat m-a uimit și pe mine. Psihoză de masă, nene. 😆 Zeci de oameni la fel de traumatizați de întâlnirile cu mult prea nesuferita etichetă prea lipicioasă mi-au oferit soluțiile găsite de ei, de-a lungul vremii. I-auziți aici, spicuiesc câteva:

“Încearcă cu detergent de curățat geamurile. Eu am avut lipici din ăsta la un electrocasnic și a funcționat de minune.”

“Adesea lipiciul ăsta de la etichete se ia perfect cu ulei… Dap! Am descoperit din greșeală, dar a funcționat de fiecare dată…”

“Diluant de vopsea.”

“Înfășoară-le pe fiecare în ceva scoch d-ăla lat! Cui pe cui se scoate și lipici peste lipici!”

“Am primit cadou fix aceleași pachet. M-am enervat grozav. Apoi am găsit o soluție românească :)) Am înfășurat fiecare tub în folie alimentară. :))”

“Înainte să desfaci banda adezivă, o încălzești la flacăra aragazului. Se dezlipește fără a rămâne lipici. Am învățat de la o casieră de la DM, ăștia lipind toate fardurile cu scotch… Asta dupa ce am țipat la ea că rămân cu ruju’ lipit de dejte”. La asta a urmat imediat și o replică a altui comentator: “Să încălzești un tub de genul ăla la flacăra unui aragaz? Poți să acompaniezi acțiunea cu un “Alah akbaru” și e OK.”

“Se curăță cu alcool izopropilic.”

“Uleiul de eucalipt te scapă de orice lipici. Acum sigur… unde găsiți ulei de eucalipt nu știu!”. A urmat replica: “Simona, iată: plantează-ți un eucalipt pe balcon și, în niște zeci de ani, o să ai antidotul.”

“Cif abraziv, remediezi problema într-un minut. Freci cu partea abrazivă a unui burete și cu Cif!”

“Ulei sau cremă de orice fel, dar și o tonă de răbdare :)))”

“Un dizolvant ce ar trebui să meargă este soluția de curățat pe bază de oțet de la DM.”

“Eu tai cu un cutter între cele două recipiente și lipesc marginile. Poți pune niște hârtie în jurul lor, mă gândesc. E un lipici groaznic…”

“Detergent de aragaz. Gen triumf. Try it.”

“Cu spray Tesa Adhesive Remover și altele asemenea se curăță dar e mare tampenie să fie problema noastră să pierdem timpul cu asta.” 

“De obicei, adezivii ăștia nu sînt solubili în apă, ci în ulei. Îmbibați în ulei, lăsați 5-10 minute și apoi curațați cu oțet, alcool din ăla de curațat televizorul sau similar. E valabil și pentru adezivul etichetelor de pe electrocasnice sau de pe borcănele cu forme drăguțe pe care vrem să le păstrăm.”

“Orice lipici de etichetă se duce cu demachiant (sau diluant în cazul etichetelor de pe obiecte mari, de genul mobilei, oglinzilor etc.).”

“Încearcă sa le ungi cu unt de arahide sau altă grăsime peste noapte!!”

Ați înțeles, da? În halul ăsta ne terorizează sindromul etichetei prea lipicioase, de am ajuns să încercăm și cu unt de arahide. A doua zi după această discuție m-am întâlnit cu niște prietene. Una dintre ele venise cu misie din partea soțului: “S-o întrebi pe Tache dacă a reușit să scoată, până la urmă, lipiciul ăla nenorocit și cu ce”. Reușisem. Adică reușise Nic, care se încăpățânase să curețe obiectele, deși eu voiam să le duc înapoi la magazin. Le-a frecat întât cu praf abraziv pentru aragaz, după care cu diluant de vopsea. Mda… 😆

Am scris acest text pentru că simt că suntem enorm de mulți care avem nevoie de el. Avem nevoie de soluții, dar și de un loc în care să ne plângem existența din cauza etichetei mult prea lipicioase. L-am mai scris și pentru ca cei care ne distrug nervii cu ele să înțeleagă cât de groasă e situația. Dacă va crăpa vreodată capitalismul, din cauza etichetei prea lipicioase se va întâmpla, e limpede deja. Mare grijă, dragi producători, distribuitori și vânzători… :mrgreen:

Foto Shutterstock

71 comentarii

  1. Pronto e foarte eficient daca e lasat cateva secunde pe eticheta sau pe zona lipicioasa. Am “refacut” sute de coperte la librarie cu el 🙂

  2. să crape capu caprei capitaliste cum crăpat piatra-n patru cu lipiciu ăla nesimțit

  3. Daaa, subscriu total, eu sunt super stresata cu etichetele de pe borcane. Nu e mare lucru de continutul borcanelor,asa ca am tras eu concluzia ca pretul astronomic vine de la super-extra-mega-para-profesionalo-profesionistic lipici pentru etichete care nu se poate scoate(in unele cazuri) nici cu buretele de sarma.
    Cred ca peste vreo 2000 de ani, arheologii viitorului sigur vor gasi niscai etichete bine conservate de la mega lipici.

  4. 😆 right
    lipiciul cu pricina a resuit sa ajunga pe ochelarii mei de vedere si pe etui..pana am reusit sa recpuerez ochelarii a fost horror; odata scapata in gosdpodarie, acest lipici are proprietarea de a se inmulti si de a aptrunde in cele mai neasteptate locuri

    dintre sfaturile primite de tine, pe unele chiar nu le-as incerca:) iar pe altele le-am incercat deja; prefer sa nu mai cumpar astfel de produse, parol

  5. Am avut exact aceeasi problema cu niste ligheane de bucatarie (genul acela pentru salata sau orice, din aluminiu) care aveau eticheta lipita in interior. Nu am inteles de ce. Dupa o ora de incercari nereusite, am renuntat. Am turnat mancarea peste gandindu-ma ca ce nu ma omoara ma face mai puternica! Nu m-a omorat! Eu cred ca cineva isi bate joc de noi sistematic cu aceste etichete. JUR! Etichetele de pe caserolele de plastic rezista mai mult decat caserola in sine! Sa fim noi sanatoase!

  6. Stiu ca ai sa razi, insa solutia chimica este pe baza de ulei de lamaie (plus alte substante) – marii producatori au asa ceva (3M) mai ales ca am folosit cateva. pentru indepartarea foliei autocolante.
    Alta solutie este termica si se foloseste o suflanta de aer calda pentru incalzirea foliei inainte de indepartare.
    Si ultima – mecanica – prin indepartarea cu racleta.
    Aaa, alta aplicatie : daca ai masa de bucatarie acoperita cu ceva lucios – pune o lamaie pe suprafata si ruleaz-o cu mana de cateva ori (astfel se obtine putin ulei de lamaie) si imediat sterge cu o laveta suprafata – iese foarte curata (am indepartat niste reziduuri persistente asa).
    Revenind la sprayuri uite cateva:
    https://www.triton.com.ro/produs/339419-spray-indepartare-etichete-500-ml-weicon
    http://www.bramitech.ro/Spray-curatare-cu-lamaie-11217400-400-ml

    Spray Curățare cu Lămâie 400 ml

  7. Doamneee, da, da, da. Sa crape producatorii de etichete in propriul obiect al muncii. De la etichete de pe farfurii, cu mentiunea ca ele de la mama lor au o eticheta dezlipibila dar vin aici in Rom unde pune importatorul una de nu iese pana nu iti crapa ultimul neuron frecand, pana la borcane chiar si unele electronice au, unele incaltari si nu vb de alea ieftine. Sa ceape zic, lipiti!

    • SA CRAPE!

    • Importatorul ? Pai el importa cu camionul/containerul, il doare in cur de etichete, cred … probabil vroiai sa zici buticarul de la finalul lantului de distributie.
      Ca tot veni vorba de producatori, cel mai fain de dezlipit mi s-au parut etichetele de la IKEA de pe farfurii 🙂

  8. Da, e teroare cu etichetele astea lipicioase…de la cele mici de exemplu cu pretul, de trebuie sa le racai pana ramai fara unghii pana la cele de pe borcane, pe care le-am indepartat total dupa inmuiere in apa si frecare cu buretele de sarma (puteti sa radeti de mine, dar prefer sa scot etichetele de pe toate borcanele daca vreau sa le refolosesc, fiindca mi se pare aiurea sa pun gem in borcanul pe care scrie castraveti si viceversa 😛 dar daca erau castraveti inainte si vreau sa pun tot castraveti, atunci ramane eticheta)

    • Borcanu’ …ca borcanu’, dar sa vedeti cum e, cand catamai etichetoiu’ e lipit pe MOBILA!!! Si te chinui sa scoti petecul de lipici de 10/10 cm!
      Nu poti folosi nici acetona, nici… racleta, nici 😭😭😭😭😭

  9. În anumite cazuri o eticheta lipicioasa e inevitabila și ma refer aici la Tudy.

    • Dacă punea și el puțin Cillit nu era nevoie s-o frece de loc și acum era viceprimar bine mersi!

  10. Faza cu sticlele astea mi se pare mic copil pe langa ce am patit io,
    ca pana la urma, continutul sticlelor lipicioase putea fi transferat in altele, si gata, la gunoi cu ele.
    Dar ce ma fac eu cu frumusetze de sandale, din piele intoarsa, moi, usoare si comode, care au costat destul…si pe care n-as vrea sa le arunc, ma rog, deocamdata le-am aruncat sub pat, in asteptarea unei idei salvatoare.
    Ce-am patit? pai am observat ca la bareta din spate s-a desprins cam 1 cm de cusatura, atza respectiva de la tighel, si cum de cusut n-aveam chef am zis ca hai sa lipesc cu niste superglue, care-i bun la toate, cunoscatorii stie 😆 mai ales @gicone.
    Am luat tubul si mi-am amintit, din experientele trecute, ca trebuie sa tii apasat cateva secunde, dar nu cu degetele goale, ca se vor lipi si ele.
    Am gasit la repezeala niste manusi de motociclist si mi-am zis ca sunt perfecte, suficient de groase ca sa nu ajunga superglue-ul la degete.
    Zis si facut-toate fiind pregatite, am stors cateva picaturi din tubul cu lipici miraculos in locul de lipit, am pus bareta sandalei pe pervaz si am apasat cateva secunde cu degetul aratator aflat in manusa.
    Si dau sa ridic mana, se ridica cu tot cu sanda. Manusa se lipise si ea peste.
    Trag hotarat, o bucatica din materialul negru al manusii ramane pe bareta bej a sandalei, urmeaza un moment de stupoare si niste bip—uri.
    Cum desprind urmele de piele neagra de pe bareta bej???
    Incerc sa frec cu dizolvant de oja-nu merge, iar culoarea neagra din materialul manusii se imprastie pe inca un centimetru stanga-dreapta peste bejul baretei.
    Caut niste alcool sanitar, frec, nici un efect.
    Dau cu otzet-nimic.
    Dau cu spray de pantofi-evident, nici o rezolvare.
    Cu spray de muste nu am incercat, ca nu aveam.
    Asa ca, daca aveti vreo idee geniala astept cuminte.

    PS: cred ca ar merge sa lipesc inca ceva peste nenorocirea asta, ca sa o acopere, dar ce???
    o eticheta?

    • Despre ce sticle vorbesti tu? Nu erau sticle.

    • Sunt spray-uri pentru îngrijirea tenului. Ce vrei ma, niște țărani!

    • Scuze, erau niste tuburi, da, dar fiindca se vorbise pe aici despre etichete greu de dezlipit de pe borcane din sticla, mi-a alunecat argumentatia catre stilul comerciantilor de a lipi doua trei sticle si tuburi cu ceva, la promotie, infasurandu-le cu o banda foarte adeziva…
      Dar la problema mea ai vreo solutie?
      Mersi mult. 😆

    • cruela de vila

      O funditza, o floricica, niste paiete…vezi si tu la o mercerie! In ultima instanță la un cizmar, sa ti-o inlocuiasca

    • La naiba, cand am citit “apa termala” am asociat-o cu ideea de recipient de sticla.
      @vmo, sunt o taranca, nu folosesc apa termala in tuburi tip spray, fraiera, ce sa fac?
      Eu ma spal pe fatza cu apa de magnolie, la sticla, nu in tub tip spray,
      iar cand nu mai am, cu apa minerala, pur si simpla.

    • Cruela, apreciez,mersi!
      Cizmari nu am vazut pe aici, breasla asta probabil nu mai exista de cand cu consumerismul la scara larga,
      dar o sa lipesc io niste perle ceaikovski si gata, m-am scos.

    • @luminita, slăbuț, eu cu roua trandafirilor ma spăl pe fetisoara!
      #cassa locco

    • @vmo, da, dar nu mai e pe piatza, decat rose-ul, pe blog la cosmin.

    • fcruela de vilah

      Sau vopsesti bariera aia integral (negru) si simetric la sarmaua cealalta! 😉

    • Sandale negre ai? Bejul ala nu prea … 😆
      Solutia se numeste Sigmaron. Nu e doar maro, are rogvaiv-ul vast, poate “pici” pe nuanta

    • @luminita
      Fii atenta solutie: cauti cateva bucatele de piele intoarsa (eventual de la celelalte sandale descusute) si ghici ce?
      Le lipesti pe bareta deasupra petelor negre, dar sa fie de aceeasi dimensiune si pe papucul stang si pe cel drept.
      Si da, te folosesti tot de superglue. (dar il pui pe bareta si apoi aplici pielea dupa care tai cu o forfecuta ce e in plus).
      In contrapartida, te rog sa-mi spui si mie unde ai gasit apa termala Vichy in ambalaj de sticla (ecologic si biodegradabil, da?) de 1 litru. E pe la vreun engros ceva?

    • @gicone,
      nu am zis de apa termala Vichy, si nici nu vreau sa-i fac reclama gratuita.
      Cumpar creme de la ei, dar nu foarte des, pana la urma raportul pretz-efecte decide.
      Eu am zis ca folosesc apa cu extract de magnolie, care nu e spray, da?
      Si, nefiind spray, sta cuminte intr-o sticla, de plastic, mica.

      PS: cand m-am referit la tine ma asteptam sa-mi dai un sfat cu privire la cum putem dezlipi ceva deja lipit cu superglue, ca te credeam specialist la lipituri de-astea, atata tot.

    • @gicone, ca sa lamurim si confuzarea cu privire la apa termala, iti zic doar atat, apa termala este apa aceea de izvor, pe care o bei, pur si simplu gratuit, prin anumite statiuni ale patriei, si pe care o poti chiar imbutelia in petul din care bausesi anterior bere.
      Cercetatorii britanici au demonstrat ca are efecte curative benefice.
      Altfel, daca te referi la ea ca la un produs cosmetic, se cheama altfel.
      Eeeeee, raspuns corect?
      😛 😛 😛

    • Depinde de tipul de lipici folosit.
      Cianoacrilatele nu se dilueaza, au rezistenta buna in timp, la umezeala si la frig (-50 grade)
      Insa poti spera ca dupa un timp lipitura sa devina casanta.
      Poti accelera procesul prin racire.
      Orice obiect racit suficient devine casant si atunci se poate rupe lipitura prin lovire (dar exista riscul sa strici si materialele lipite).
      Un lipici bun e greu de indepartat fara urme , deseori raman pete (de aceea ti-am sugerat sa-l acoperi cu alta bucata de material – sunt sanse sa-ti iasa lucrarea si sa salvezi sandalele, ba chiar sa imbunatatesti produsul dupa cum te stiu de creativa).
      Sau poti vopsi bareta — cu un spray de vopsea aurie de exemplu (dar vezi sa nu vopsesti si restul pantofului si nici pe tine insuti) Separi zona de vopsit de restul cu banda adeziva de hartie (din care se foloseste la vopsit peretii). Aia se dezlipeste usor si fara urme.

    • Incearca http://www.yelp.com
      cuvinte de cautare shoe repair, precizeaza locatia si-ti intoarce afaceri mici locale
      Sper sa te ajute, mai ales ca ar trebui sa-ti inlocuiasca baretele la sandale.

    • Apropo de lipici, lipituri si alte etichete,
      eu, la topicul de astazi, de fapt chiar m-am alintat cu sandaua, desi faza e reala, recenta, iar sandaua e asa cum v-am spus, aruncata sub pat…
      referindu-ma la lipituri greu de indepartat,
      dar cea mai groaznica faza am avut-o cand fiica-mea, inca mica fiind, a incercat sa isi lipeasca o bareta de la o sanda, cu superglue, si cand a vazut ca stoarce tubul dar nu curge nimic l-a intors catre ochi, ca sa vada ce nu e in regula, a apasat si i-a sarit jetul in ochi.
      Nu ma intrebati cum i-a dezlipit medicul pleoapele, ca nici nu vreau sa-mi amintesc.

    • luminița
      uuuuuuuffffff
      și fie-mea la fel
      i-a țâșnit în ochi
      si mai conține si cianuri nenorocitul ala de superglue
      🙄 😮

    • Apa fiarta este leacul !
      Eticheta superlipicioasa se poate desprinde cu oarecare simplitate, dar necesita atentie: eu, pun borcanul ( sticla ) intrun vas ( apa trebuie sa acopere eticheta ), este bine ca borcanul sa fie plin cu apa in asa masura incat lipiciul etichetei sa fie atins de caldura pe ambele parti; la momentul cand apa incepe sa fiarba, scoti borcanul cu grija sa eviti arsura si il asezi in chiuveta metalica; apoi cu un cutit razuiesti eticheta cat mai complet iar daca mai ramane ceva din lipici il poti inlatura frecand cu putin unt, margartina sau untura de porc.
      poti evita operatiune de fierbere si sa treci direct la partea cu frecare cu unt, insa este mai multa munca.
      Asta este adevarul chimic: untul, margarina sau untura de porc intra in reactie cu lipiciul si il distrug ( de fapt lipiciul artificial are mult colagen ).
      Succes !

  11. Doar o sugestie, pentru după. Nişte producătoare de etichete mai de treabă
    http://mamiciculipici.ro/stickere-decorative/97-camara.html

  12. Trauma asta cu lipiciul nu e neaparat romaneasca. Ati vazut cum arata vignetele din Austria, Elvetia sau alte tari bananiere unde inca nu e electronica? Cel putin cea elvetiana e criminal de dezlipit! Are un lipici super strong si e pre-decupata in milioane de bucatele ca sa fie probabil siguri ca n-o dezlipesti s-o plimbi de la o masina la alta, si cand incerci sa o scoti iese bucatica cu bucatica.
    Macar austriecii sunt mai civilizati, acolo unde vand vignete vand si o scula de dezlipit… care intr-adevar merge de minune, cu ea am reusit sa dau gata si cele elvetiene fara sa imi cedeze nervii capului …

    • Parbrizul meu e o mâzga de nedescifrat. Le-am dezlipit, lua-le-ar gaia, dar lipiciul ala nenorocit a rămas, cum il dau joooos? Help, rămășițele de la vigneta de Austria si fo trei de Bulgaria zac acolo si ma ucid zilnic!

  13. Sa vezi ce fain e când cretinii de la second hand lipesc eticheta fix unde ti-e lumea mai dragă … gen pe ecranul LCD al camerei foto. Din fericire ale lor ies cu acetonă.
    ps : da, acțiunea se petrece în Canada, avem și noi porția noastră de cretini 🙂

  14. Phaiiiiiiii… nu-mi aminti de lipiciosenia etichetelor…. parca le pun intentionat sa stea acolo forever… vorba aceea “sa vada musafirii cat au costat farfuriile”… eu am obsesia dezlipirii etichetelor de pe produsele de ingrijire si infrumusetare: sampon, gel de dus, crema, lac de unghii etc. Si fac criza de nervi cand se rupe eticheta si ramane pe jumatate lipita 😡 😡 😡

  15. Mi-a zis cineva ca am lipik.
    M-a etichetat, ori ce?
    Nu, nu lucrez la primarie.
    Am doar oarece … covalente! 😆

  16. Pentru etichetele de la IKEA de pe fundul paharelor de exemplu, soluția e sa le încălzești cu pheonul preț de vreo treij de secunde si se dau jos usor, sau ma rog, ceva mai usor decât daca tragi de ele la rece?

  17. si eu sufar de fobie etichet-ista :)) – asa ca raman deseori cu recipiente la inmuiat peste noapte in apa fierbinte, sau acetone, solutii de geamuri, spirt, alcool tare ( sau palinca de 55 focuri, ca la alcool rafinat de 90 nu ma bag), ulei si apoi detergent de vase, si evident daca nu si nu am acoperit cu altceva lipicios 😀 – de genul leucoplast :)))

  18. O nu! Si eu care credeam ca nu mai exista nimeni pe planeta (in afara de mine, of course) cu probleme de-astea!

  19. Pungile care nu se desfac si etichetele lipite bine, cosmarul oricarui om. Solutia am vazut-o pe internet, pui maioneza pe lipici sau direct pe eticheta. Eu am o dambla cu eticheta/pret pe carti. Iar acolo nu poti sa pui maioneza.

    • Cum adica maioneza, de ce maioneza, de unde maioneza, daca noi mancam sanatos si nu tinem tuburi cu maioneza in frigider?!?
      Vrei sa spui ca trebuie sa preparam o maioneza de casa special ca sa dezlipim eticheta aia nenorocita?!?
      Pe mine sa nu contezi.
      Maioneza se face in scopuri nobile, si anume pentru o salata de boeuf, o salata de vinete…hai, fie, merge si la o salata orientala de cartofi …

    • /…de cartofi cu somon…

    • …cu masline,
      si cu ceapa rosie…

  20. @Lumi:
    Recunoaste ca ti-e foame … si esti si nevorbita!
    Si nici macar o maslina n-am in casa …
    Auzi! Salata boeuf cica iese la fel de buna cu piept de curcan. P-asta o stiai?

    • Pe unde-o fi umbland DG-ul?
      Asta precis si-a facut vreo lipeala, la cat il stiu de aderent!

    • Dap n-ai vazut ca s-a cerut un pic afara, ce, iar nu erai pe faza?!?
      Las” ca-i prinde bine.
      Sa se mai lishtineasca umpic,
      ca revine el, cat de curand.

    • Aaaa, ca uitasem sa zic,
      Lixuca stie! 💡

    • Adica … ce stie Lixu?
      De DG sau de curcan?

    • De amandoi. 😎

    • dacă i-o fi dat șefa ban pt că scrie de pe autobahn?
      dar n-aș prea cre-aș
      mai degrabă cred că s-a dus iar pe munte la monte carlo să vada apusul pe plaja cu vin roșu cum zicea anu trecut în liniște

  21. De WD 40 ați auzit, doamnelor (şi domnilor)? E la spray, costă 10 -12 RON şi face minuni, inclusiv la aşa ceva. 🙂
    Recomand!

    • Adica cum, la ce “asa ceva” face bine?

    • Face bine si la dureri de shale, cand suntem la prashit, sau cum, ca nu-nteleg?
      Sau face bine numai la stat pe blog, ca si asta ar fi un avantaj, dar, totusi,
      cateva precizari in plus cred ca ne-ar lamuri despre ce e vorba.
      Pana la urma, e o promotie la ceva?
      ca sa stim daca ne bagam totusi, ca nici chiar asa…sa sarim din prima. 😆

    • Se dau si tigai?

    • E bun la deblocat mecanisme gripate, la ungerea unei broaşte – de uşă sau de maşină – şi tot aşa. E ceva tehnic, chestie despre care, după aerul ţâfnos cu care chestionezi “la ce mai e bun” nu pari să ai habar. Nu e nici o promoţie la nimic,, e ceva folosit de vreo douăj’ de ani, orice om care pretinde că e tehnic orientat are aşa ceva prin maşină sau atelier. Curăţarea lipiciului de la o etichetă prea lipicioasă este ultima şi cea mai excentrică utilizare pe care i-am dat-o.

    • Din 50 de comentarii, 20 sunt ale tale, şi cam în acelaşi “spirit”. Fenomenul este valabil şi la alte articole de pe acest Jurnal de Cazarmă.
      Trist….

    • cum vezi tu niste glume că sunt triste?
      dl terente

    • Domn’ Terente, nu ne-o speria pe Luminitza dragoastea noastra ( desi, karatista cum e, stie ea sa se descurce si singura!) ; ce te- a apucat? esti cam scortoz asa si nu e locul aci

    • costicămusulmanu

      păi domna soața a lu’ soțu’ care-i fanul meu sau eu al lui…a fost unu’ prea relaxat înainte și la fete le-a sărit moutarde-ul;
      acu’ veni unu’ scorțos și eu spun că în medie suntem bine, ca la ruși…eu am mîncat 2 pui, tu nici unul…în medie…you do the math…

    • Alice in tara minunilor (in sensul rau)

      subscriu, terente. foarte obositoare trancaneala asta interminabila.

    • Terente și Didina Alice
      doar la un click distanță se afla o *trăncăneala* tristă si interminabilă
      (La capitolul About)

      PRINCIPIILE DUPĂ CARE FUNCŢIONEAZĂ BLOGUL:
      1. Acest blog a fost construit ca un spaţiu al destinderii, al neîncrâncenării, al detaşării şi al râsului. Prin urmare, încrâncenarea şi excesul de seriozitate nu sunt binevenite.
      2. Raportaţi-vă la ceilalţi în termeni de Eu sunt OK – Tu eşti OK, aşa cum mă raportez şi eu la fiecare dintre voi. Sau invers: sunt rugaţi să intre aici numai cei capabili să se raporteze în termeni constructivi la ceilalţi.

    • cruela de vila

      Dom’ Teren te, crezi ca WD -ul ala te ajuta si sa nu mai fii asa scortzos? 🙂 Te mai înmoaie uMpic?Te mai imblanzeste uMpic? 🙂

    • cruela de vila

      ALICE, de tine chiar ma mir! Credeam ca daca ai pe blazon “in sensul rau” esti deja obisnuită cu tot felul de minuni!:D Inclusiv lumin (it)oase! 😛

  22. Adevarat graiesti! Sunt atat de terorizata de eticheta prea lipicioasa, incat am ajuns sa am emotii cand o dezlipesc sau cand este posibil, chiar iau in considerare sa o las acolo. La un moment dat, aveam niste stickere frumoase primite de la Book Express si am tunat cu ele o serie de cosmetice.

  23. @Teodora:
    Pare ca esti pe val!
    Esti chiar tu acolo? Adica pe http://toodear.ro/!
    Mare inspirat sunt uneori, sa nu zic ca am mai hoinarit p’acolo.
    Imi mai joaca feste memoria, dar doar asa … in joaca!
    Nuuu, ca tin minte!
    Am memorie, te joci?

  24. După ce am cumpărat mașina, am constatat la RAR că are folie pusă pe geamurile din față. Și ne-a pus să o dăm jos, că altfel nu ne lăsa să inmatriculăm mașina.

    Am dat-o jos și au rămas ambele geamuri pline de lipici. Beat that. Am frecat geamurile cu un spray special pentru curatat lipiciul și nu a mers, așa că am trecut la acetonă. După zeci de minute, am reușit și noi să vedem prin geamuri.

    În schimb, încă mai avem niște urme de lipici pe oglinda de la baie (când am cumpărat-o avea niște benzi adezive la colțurile de sus).

    Și încă am mini-heart attack când trec pe lângă frigider și văd o pată care seamănă cu rugina, dar de fapt e lipici de la un sticker.

  25. Dupa cum deja a mai fost recomandat, din experienta, recomand uleiul caldut. (Si rece functioneaza, dar cam lent, prea cald poate fi riscant.) Ori se toarna direct cald ori se pune rece apoi se incalzeste cu o sursa de orice fel. Apoi spalarea obisnuita a uleiului.

  26. Buna, lipiciul de la etichetele de pe obiecte se ia perfect cu ulei alimentar, cu rabdare dar se curata frumos!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint