Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Obrazul neinformat cu cheltuială dublă se ține

Untitled design

De curând, am făcut oareșce acrobații, ca să-mi cumpăr din U.K. o haină subțire, dar foarte călduroasă, de iarnă. Nu mai țin minte exact ce combinații am făcut, dar ne putem imagina împreună orice, fără să ne îndepărtăm prea mult de realitate. Să zicem că am prins aici un porumbel voiajor, i-am înfipt în cioc un fișic cu niște sute de lei și l-am trimis să se întâlnească la jumătatea drumului cu o porumbiță de la care să cumpere euro, pe care apoi să-i schimbe în lire, pentru ca ulterior să convingă o altă porumbiță londoneză (porumbeii ăștia sunt ca marinarii, au câte-o mândruță în fiecare oraș) să meargă la niște prieteni de-ai mei, să-i roage să comande haina pe adresa lor și să mi-o trimită în România, cu plata transportului la destinație. Rezultatul: am reușit să plătesc aproape dublu pe mult-doritul obiect vestimentar.

Mda, știu, sunt deșteaptă foc, mulțumesc pentru aprecieri. 😉 Mi-am învățat însă lecția și sigur n-o să mai fac. Pentru că există soluții mult mai simple, care nu presupun nici măcar să mă ridic de la computer. Tocmai am aflat de TransferGo, un serviciu de transfer de bani activ în 44 de țări, sigur, rapid, fără comisioane ascunse și la costuri mai mici decât cele pe care le percep băncile sau alte servicii similare.

Tot ce ne trebuie ca să putem trimite bani prin ei e un card și o conexiune la internet. Transferul se poate face în aceeași zi (în minimum 30 de minute, în caz de urgență) sau de pe o zi pe alta, iar cine recomandă serviciul unui prieten (care face tranzacții într-un interval anume de timp) este recompensat cu 20 lire (pentru persoane fizice) sau 50 de lire (pentru persoane juridice).

În timp ce taxa medie de transfer prin bancă e de de 10 ₤, TransferGo are următoarele taxe: 0,99 ₤ – pentru livrarea banilor în următoarea zi lucrătoare, 1,99 ₤ -pentru livrare în aceeași zi sau 2,99 £ – pentru livrare în doar 30 de minute (pentru alte valute, vizitați site-ul). Destinatarul primește fix suma care a fost rezervată de către expeditor, indiferent de fluctuațiile valutare. Cursul valutar e mult mai avantajos, comparativ cu cel al băncilor (la asta m-am ars și eu cel mai tare, evident).

Câteva cifre despre companie:

A fost înființată în anul 2012, are sediul în Londra, iar pe piața românească e activă din iunie 2015. În 2016, peste 15.000 de români imigranți au trimis acasă, prin TransferGo, peste 22 de milioane de euro, economisind astfel până la 90% din costurile lor de transfer. În mai puțin de patru ani, peste 200.000 de migranți i-au folosit serviciile, făcând deja un milion de transferuri, prin care au economisit 8 milioane de euro.

Cel mai recent produs TransferGo este gândit pentru imigranții care trebuie să transfere bani rapid, în afara orelor de funcționare a băncilor. Opțiunea Expres permite persoanelor să depună la orice oră doresc, urmând ca aceștia să fie transferați cu prioritate, a doua zi la prima oră de funcționare (în jurul orei 10:00).

Dar nu trebuie să fim musai imigranți, ca să folosim TransferGo, putem să vrem doar să ne luăm o hăinuță groasă de iarnă sau să trimitem un avans pentru o vacanță ori mai știu eu ce.

***

Dacă aș fi avut toate aceste informații cu câteva luni în urmă, nu aș fi ajuns, evident, să plătesc dublu pe o cumpărătură. Mă bucur că le-am aflat chiar și acum, mai bine mai târziu decât deloc. Sper să vă fie de folos faptul că vi le-am împărtășit și vouă.

Aici găsiți și un filmuleț care vă explică mai clar mecanismul prin care puteți câștiga 20 sau 50 de lire pentru fiecare recomandare făcută cuiva care va utiliza TransferGo.

Și… ca să nu mă simt cea mai fraieră din curtea școlii, vă aștept să-mi povestiți și voi situații în care ați plătit mult mai mult pe un produs sau pe un serviciu, doar pentru că nu v-a dus capul să căutați soluții mai inteligente. Hai! 🙂

P.S. În foto aș putea fi chiar eu, când am făcut socoteala și mi-a ieșit dublu. 😆

34 comentarii

  1. nu esti tu
    pt ca nu ai cicatricile alea
    de cand te-a muscat draqu ala negru de mihaiela
    de fata…

  2. Majoritatea firmelor transporta si in Romania, evident, nu gratuit, dar tot este ok, nu prea isi au rostul complicatiile cu prietenii si cu transferuri de bani

  3. Dap
    Ani de zile ( si nopti) am folosit Western Union cu niste tarife sclavagiste sau banca to banca.
    Daca ar fi fost TransferGo as fi cumparat lacul Titicattepetl cu tot cu piramide si monstrul din Lochness la packet 😛

    • costicămusulmanu

      vreun vulcan/gheizer la ofertă nu știi? că, iaca, vine iarna și în moldova…

    • Da ce, mă Costica, nu mau sunt pufoaice in moldova sa va faceți materie prima pt încălzire ???
      Lăsa,l pe dom andu,la banii lui mai bine ar cumpăra herăstrăul cu pavilionul de alaturi, sa ne vedem si noi mai des…

    • costică
      e de vînzare o bucată din Vulcan din Bucuresti , ăla de lăngă IMGB
      vrei să ma interesez pt tine?
      In contraserviciu tu poate poți să-mi explici de ce nu stie nimeni de la ANAFul de sector 4, zic nu stie să-mi spună DE CE mi-a luat bani din cont cu titlul de poprire
      de 3 saptamni ma duc la ei sa-mi clarifice.
      acolo lucreaza cred 50 de persoane, cred ca am vorbit cu toți cei 50 pînă acum.
      e un mister , nu stie nimeni.
      dar banii i-a luat deja.
      pot să spun că Kafka a fost mic copil când a scris Procesul.
      Kafka Cel Mic adică.
      la noi ANAFul e Kafka cel Mare si Tare.

    • ….pentru ca n-oi fi platit la H ultima oara ????…..
      ps. a fost o gluma, ai platit chiar mai mult,
      dar am vazut ca restul , destul de consistent,
      shi l-a insushit matrixu… sau muslimu… sau digeiu…

    • costica
      vand 1000mp de teren pe luna.
      eu am prea mult, cumparat cand era ieftin, nu imi trebuie
      e pacat sa creasca balarii pe el.
      e chiar pe plaja la marea linistii, apa calda, soare, plaja superba, nisip lunar foarte fin, pamantul se vede superb, vecini linistiti.
      mi-ar place sa fim vecini.
      pret negociabil.
      o sa facem niste chermeze acolo… da pe lixuta tot nu o chem, poate doar daca vii tu cu ea.

    • cred ca eldevina s-a laudat deja la voi ca a mostenti 50 ha teren in spate la Cazinoul din Constanta.
      Vrea sa vi-l doneze, ca i-a placut de voi. Cica scoateti voi apa de pe el cumva 😉

    • Daca le umple cu bere in loc de apa, ma bag….

    • Evao,
      Da’ nu scoatem apa.
      Facem parcare pt submarine

    • vezi, d-aia imi place mie de voi, veniti cu ponturile gratis! deja ma gandesc daca sa fie cu jetoane ca la aeroport ..cat sat omu’ la coada mai oferim o bere, mai intermediem o prietenie in vederea casatoriei. Hai ca scriu acus un biznisplan cat sunt incalzita de entuziasm!

  4. Transferul ca tarnsferul, dar cine am ajuta sa cumpar si sa puna la curier produsul. Ca asa am patit si eu cu luat ceva din Anglia. Zici ca suntem pe alta planeta.

    • mie mi se sufla in casca ca am folosi cu elan acest transfergo, problema e sa gasim pe cineva sa ne trimita ACESTI bani!

    • @cruela: pai trimiteti voi niste bani la cineva si rugati-l sa vi-i trimita inapoi. eeeee?

    • era un banc cu un popa! 🙄 🙄 🙄

    • cica popa cazuse intr-un lac si era sa se innece…
      si il vede un enorias, vine linga malul lacului si ii intinde mana zicand: parinte, da mana!
      popa, nimic: ajutor, ajutor! ma innec, ma innec!
      asta iar : parinte, da mana!
      popa iar : ajutor, ajutor! ma innec, ma innec!
      si chiar s-a innecat!
      in final ajunge si preoteas, care-l intreaba pe cel ce vrusese sa-l salveze ce s-a intamplat;
      asta ii zice ca i-a tot zis sa-i dea mana sa-l traga afara, dar popa nimic..
      si atunci preoteasa, ceratndu-l ii explica , ca adresarea corecta era :”ia parinte, mana!” nu “parinte, da mana!” , ca popa nu stie decat sa ia, nu si sa dea! :mrgreen:

    • eu cred ca am fost popa intr-o viatza anteriu-ara!
      :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  5. Simona draghe, data viitoare cand vrei haine din UK pt care sa platesti dublu, spune-mi mie: imi dai bani de avoin , cazare si masa si dau eu o fuga! :mrgreen: ( remarci ca bautura mi-o platesc singura, sper! :mrgreen: )
    ps: ca sa te pun pe drumuri, imi pui banii pe transfer go, asta! 😛

  6. Ghinion.
    a murit cea mai bogata femeie din lume.
    Tocmai ce o cerusem de nevasta.
    De fericire, ea îmi trimise niste bani, sa ii cinstesc pe coledgi, la H,
    Da a omis sa îmi spună prin cine…
    Acu, io am rămas neînsurat
    Da si voi ați rămas necinstiți.

  7. M-ai facut curioasa acum;nu ne arati hainuta?De tinut minte asta cu transferul, acum astept o aplicatie,ceva, un fel de escala pt coletele-care-contin-produsele-catre- destinatiile-indezirabile.Stiu cum e sa vezi ceva care pare doar la un click distanta si sa te lovesti de “sorry, we don’t ship to your country” mai ales cand esti dispus sa platesti dublu.Niste prieteni din Frankfurt m-au ajutat sa iau un smartphone de acolo doar pentru ca la noi nu se comercializa produsul de culoare verde.Acum caut o solutie pt un produs din USA si prietenii intarzie sa apara 😀

    http://www.oster.com/search?q=Waffle%20Makers

    • Una din Bucuresti

      Pai da si tu un gugăl sărci, si o sa vezi vreo suta de uebsaituri care ofera şiping in Romania din America. Poti cumpara de pe orice website si apoi trimiti la ei, iar ei trimit la tine. Contra cost, normal, dar tot iesi mai ieftin. Evident ca anumite produse sint excluse, gen arme, alcool, tigari si probabil ceva electronice. Astea sint pentru traficanti, nu cred ca ii gasim pe gugăl 😎. Asta era ideea mea acum vreo 13-14 ani, ca si feisbucu’, dar mi-au furat-o astia 😁. Glumesc, doar prima era ideea mea, la feisbuc nu m-a dus capu’. Din pacate. De-aia n-am cont, de ciuda 🤢.
      Gudlac.

  8. O măgărie din partea băncilor mi se pare şi următoarea chestie:

    Cumpăr on-line un produs de pe un site, produs care are preţul în EURO.
    Când vine extrasul de cont, ce să vezi?!? Suma în lei retrasă e mult mai mare decât ar fi trebuit, calculată la cursul EUR/RON al băncii.

    Când întrebi de ce, ţi se explică, doct şi sfătos, că mai întâi suma în EURO e convertită în … USD şi abia apoi suma în USD e convertită în RON… Păi de ce? !? Păi aşa e politica VISA, Mastercard sau nu ştiu mai care “organizaţie”… 😡

    Păi futu-vă-n aripă cu “metodele” voastre ce “ciupit” clienţii… 😡 😡 🙄

    Deci … atenţie la neaenţie.

    Avea dreptate şi nea’ Tudose cu “băncili” astea, mai bine faci totul la negru decât să vă fure banca… 😡
    la negru, adică vorbiţi cu un negru din Ferentari care se duce la “muncă” prin buzunarele altora în străinătate, să vă aducă şi vouă cumpărăturile… 😆

    Dăcât. Am zis! 😈

  9. Pe mine m-a enervat ( si) azi, Firea!
    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Cine stie sa faca un meme d’ala sau un gif sauun ceva , cu scena din Games of Thrones, aia cu Cersei in pielea goala umbland prin multime in timp ce Septa striga SHAME, cu Firea in rolul lui Cersei?
    👿 😈 🙄

  10. dragii mei fani si preteni
    stiu ca va era dor de mine da am fost ocupat cu un mic concediu.
    deci, abia m-am intors din italia, unde nu mai fusesem tocmai din, haaaat, din primavara.
    ce m-a frapat acum ?
    pai am vazut un italian, dupa vorba dupa chip si dupa numarul de la masina care avea ca masina o dacie.
    bai, va dati seama ?
    in tara care fabrica ferarri, lamborghini, maseratti
    el, un italian onest, isi cumpara dacia.
    probabil ca o fi mai buna, nu stiu, ca eu am giulietta si nu ma prea pricep la masini.
    asa ca daca vreti o masina buna, nu va mai ganditi la maybach sau bugatti, luati un sandero ca e mai buna.
    ps. si nu trimiteti banii prin curieri.

  11. corect!
    banii trimiteti-mi-i mie, neaparat cu transfer go, ca sa nu va coste mult!
    😛

  12. Ma puse draq necuratu sa ma uit iar la ultima poza cu michaela, jerlutza aia neagra a lu tata u.
    Baaa, zici ca,i draknea, sa na,m parte de Kim jonk hun ăla daca nu,i așa…
    Mi,am stricat si ziua asta, după ce ca se duse si concediul pe luna septembrie…
    Acu tre sa il aștept p,ăla pe octombrie.

  13. Multumesc, o sa explorez acum piata de shipping.

  14. […] povesteam, acum vreun an, pe vremea asta, despre cum am reușit să plătesc dublu o haină comandată din UK, pentru că nu m-a dus capul să accesez un serviciu de transfer avantajos de bani prin internet, […]

  15. […] care v-am mai povestit că vă poate ajuta inclusiv să nu cheltuiți dublu pe vreo cumpărătură, așa cum a făcut subsemnata, o mare artistă în viață a schemelor […]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint