Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Jurnalul Elenei B. transcris de Simona T. – episodul 13

Dragă jurnalule,
Iar a fost săptămâna trecută o săptămână îmfiorătoare din punct de vedere politic. A ţipat puţin tăticu la Stolo şi ăsta a lăsat bot imediat şi şi-a retractat jucările. Mi se pare că are un conportament cam imfantil. Dacă maş fi retractat eu de câte ori a ţipat tăticu la mine partidul ar fi fost acum într-o situaţie gruaznică. În politică trebuie să fi matur şi să laşi mult de la tine. Eu am renunţat şi la un tatuaj de pe glesnă ca să fie bine şi linişte în ţară. Era un tatuaj cu cuvântul “Hrebe” tradus în finlandeză.

Apropo de Hrebe: nu mai înţeleg nimic şi mie m-i se întânplă destul de rar să nu înţeleg ceva: de ce mia făcut tăticu atâta scandal când eram cu Hrebe iar acuma după ce eu nu mai sunt cu Hrebe el s-a înprietenit cu Geoană? Oare acuma am voie şi eu cu Hrebe s-au numai tata are voie cu Geoană iar eu tot n-am voie cu Hrebe? O să-l întreb şi dacă zice că mă lasă, mă înpac, da’ nu-l întreb acuma, că are treabă cu guvernu şi îl sună din 5 în 5 minute pe domnul preşedinte Emil Boc săi spună ce să facă şi să-l trimeată după ţigări. Mie îmi place foarte mult de domnul preşedinte Emil Boc. E un tip foarte deştept şi capabil şi mi-ar făcea plăcere să fiu ca el mai puţin în ce priveşte înălţimea şi aspectul fizic în general. Bine, el e şi bărbat şi nu poţi să conpari o fată cu un bărbat, dar din punct de vedere intelectual şi cultural aş vrea mult să semăn cu domnul preşedinte Boc. E şi foarte calm şi înţelept şi nu se enervează nici dacăl înjură cineva. Lam văzut de multe ori în situaţia asta şi întodeauna s-a uitat în jos şi a tăcut până s-au calmat spiriturile.
Apropo: Elena Udrea o să facă parte din guvern. Mă bucur pentru ea dar mai simpt aşa şi un sentiment ciudat ca şi cum aş vrea şi eu să fiu ministru şi îmi pare puţin rău că nu sunt. Mi s-a făcut poftă să fiiu şi eu şi cred că ar fi superbine şi pentru România să fiu ministru. Patria noastră are nevoie mai mult ca orcând de oameni tineri şi bine pregătiţi. Eu în fiecare an, încă de când sunt mică, îi scriu o scrisoare lui Moş Crăciun în care îi scriu ce mi-aş dorii. Anul ăsta o să-i scriu că vreau un telefon cu inprimeu Burberry ediţie limitată şi să fiiu ministrul Culturi. Sau dacă nu se poate al Culturi atunci la Învăţământ dar aş prefera mai mult la cultură ca să pot să mă satur de vorbă cu oameni ca domnul Liiceanu şi cu domnul Patapievici pe carei admir şi î-i respect şi miam propus demult să le citesc poezile dar n-am avut tinp însă o sămi fac cu prima ocazie când o să fiiu mai liberă. Dacă îi scriu lui Moş Crăciun o să fiiu sigur ministru. Niciodată nu iam cerut ceva pe care să nu-mi aducă după aia.
În încheiere, dragă jurnalule îţi urez La Mulţi Ani şi Crăciun fericit. Tu ce vrei săţi aducă Moşul?

Din editia print a Academiei Catavencu (ultimul nr. din 2008)

69 comentarii

 1. episodul 12 bis

 2. Io cred ca primul copil al Elenei, daca e sa fie baiat, va fi botezat Hreboc, din respect pentru cei doi mari uameni. Hrebocutz. Hrebocel.

 3. nixolae = Nicolae, ca nu au vrut aia de la gravatar Nicolae. Da de ce draq nu-mi apare pistilu?

 4. Ura! Va place sa vedeti cum se face polenizarea pe o floare de nalba? Priviti!

 5. Acuma incerc cu Nicolae!

 6. Se vedea de la inceput. Trebuia sa dai clear cache, probabil, ca sa il vezi si tu.
  Elena, vino sa privesti pistilul lui Nicolae.

  (pistil = pe stil, spus moldoveneste).

 7. Ca tot pomeni EB de Mos Craciun, daca ati cerut ceva, v-a adus acel/acea ceva? N-ati fost cuminti?

 8. 😯 deci am aflat ca sunt tonomat… ma plateste patriciu… 😥 🙁

 9. nicolae… ce naiba ti-ai facut la par? :mrgreen:

 10. pe cand un urmatorul episod? 😛

 11. @aurelian: aia-i o bucata dintr-o floare de nalba din curte. Am par da’ nu are flori d’astea. Sunt albe! Da tot curtezani d’aia vin si la ele, pe langa alti zburatori!

 12. @aurelian:
  Nu-l mai lua si tu in tărbacă (rapanghelă, pentru cine caută simonime :mrgreen: ) pe Nicolae, de bucurie ca i s-au suptziat deshtele le confundează cu pieptenele cu care-si drege cocu’ …

 13. În încheiere, dragă jurnalule îţi urez La Mulţi Ani şi Crăciun fericit. Tu ce vrei săţi aducă Moşul?

  Pe 10 ianuarie?Inseamna ca Elena B. este Elena Bugaciova.ca ei au Craciunul acum si revelionul peste citeva zile.

 14. Tarbaca, rapanghela… . Eu am cautat in fototeca o imagine decenta si mai ales pe roz intens. Sefa! baga de seama! Am si d’alea cu flori bleu da’s cam porcoase. Pistilu’ mic si curtezanu mare!

 15. dulceo tache, la mulţi ani! tristul tău vesel, bucuria umbrită, soarele-amar şi vreo altă ispită… asta-ţi doresc! pe cuvânt! şi un alean chiar la-nceput de an: şi cum cântam/un liliac/un pui/chiar în bucătăria mea/s-a prăbuşit/nici cântecul nu l-am sfârşit/ …şi la mulţi ani!

 16. Buna dimineata! Cum ati petrecuta sau dormit? Ce ati mai visat?

 17. ‘neatza!am visat-o pa soacra-mea si pe ma-sa ei, moarte amnadoua de multa vreme!shi continui sa ma intreg care-i mesajul?s-or fi lansat blog-urile video shi p-acolo?

 18. nu mai tin minte ce am visat. da cred ca a fost frumos

 19. @crula: Dzeu sa le hodineasca. ele au murit vreodata de ras sau ciuda, asa-ntre patru ochi, cum se procedeaza in general? S-or fi astamparat daca or fi facut-o ? da-le de pomana daca vrei sa scapi.

 20. ‘mo’nin evribadea (-M) :mrgreen:

 21. Curata tanjeala … pe fondul asta de “no moderation” ne-ar sta bine mai guralivi … sa nu zic gura … LIVE 😛

 22. @maxine: Inseamna ca te-ai trezi odihnita.

 23. @Cruelle de la ville:
  video-blog? … geesus!
  @Nicolae:
  Asta da sfarsit de criza 💡 !

 24. @nicolae:bagam pomanaca asa scrie la manual!
  @matrixbraine : ce-are geesus cu videoblogu’? fie el shi oniric? e un fel de blog DJ?

 25. @Delaville:
  biruit-au gandul … dar fara DJ
  (era un semn dupa geesus … ce te mira?)

 26. Matrix: Criza nu se sfarseste niciodata. Desfasurarea constanta a orice inseamna zero acceleratie sau deceleratie. Din criza ne-am nascut, din crize am evoluat sau invers ( ca sa avem de unde evolua). Din crize pornim la asalt! Stai sa-mi sterg lacrimile.. 😥 ❗

 27. @Nicolae:
  Mai darwinistule, tu uiti de cresterea 0, adica zero oo?
  Daca-mi permiti, asta se-ntampla exact atunci cand duduia. Mi-e si frica sa apas pedala de ac(s)celeratie, ti-nchipui ce bulgeonej de lacrimi ai varsa?
  @Aurelian:
  Arunca-i dom’ne prosopu’ omului :mrgreen:

 28. maaa, nu ma indispuneti. varsatoru pare trist, eu stau si-l astept pe puiu meu (sper ca e bine, tuculas) lasati crizele. degeaba am visat eu frumos azi-noapte?

 29. @Maxine:
  :mrgreen: Cineva trebuie sa-nceapa … numai ca {@Nicolae: 😛 } ia mai greu startul … o fi de la deshtele alea?

 30. Matrix: Cresterea zeeerooo a fost enuntata ca fiind o data statistica cu o abatere de +/- de 25%. Ca politician, cand vrei, o vezi cu plus ca se apropie alegerile, asa cum Boc, acum la inceput, o vede cu minus. Spune-i ca peste o luna sunt alegeri! Tot acu’ o s-o vada si cu plus.
  Aurele lasa prosopu’

 31. Matrix: Nu s-a facut tastatura pentru buricele deshtelor mele. Imposibil sa nu bat doo litere o data intr-un rand. Asa ca poci atanja cocu. Vezi ca lipsesc juma’ de ora, poate ma barfesti in spate!

 32. Asa ca nu poci aranja cocu. Ce-ti spuneam!

 33. Shefa se da pe zapada? Sa vedem ce ne aduce nou de pe partie!

 34. ma scuzati dar eu azinoapte am sudat o tona jumatate de fier beton (ma rog nu chiar eu dar am fost acolo) deci inca dorm…

 35. salutari si multe tucuvas de la bordu lui helmut

 36. cruela,
  am vazut aseara un film Einstein and Eddington la niste prieteni..dupa care un doc cu History of the Atom..dupa care am adormit in timpul filmului…
  cand am deschis Video asta al tau si au inceput astia iar cu Atomi si Teorii, m-am speriat…am zis ca sunt bantuit de Stiinta…

 37. @livium 😀 😀 😀 esti inconjurat!eshti condamnat la “a sti”!eshti prizonier!preda-te!

 38. cruela,
  ma simt ca un criminal care a incalcat legea a doua a termodinamicii…
  fug, incerc sa scap, dar legile fizicii se tin dupa mine…

 39. hielpppp! cum fac sa pun aici un mp3?

 40. si eu vreau sa contruiesc o casa pe blogul asta…ca e mai ieftin..vreau sa-mi pun o plasma…cum fac?

 41. pune intii plasa si dupa aia doar traslatezi “m”-ul din coada lui liviu , la locul potrivit! 😉 acu’ zi cum fac cu mp 3-U?

 42. @liviu ai grija ca legile fizicii se razbuna!

 43. esti o frustrata care isi varsa propriile laturi in public!

 44. cruela, stiu: o sa dea cu mine de pamant.

 45. @megadeth
  eşti un îndrăgostit care îşi revarsă propriile efuziuni în public

 46. VAX! 😕 CHIAR ASA…ESTI O FRUSTRATA!!!

 47. @nedo, o tu ! cunoscatorule!spune-mi rogu-te cum pun aici un mp3?si recunoshtintza mea veshnica va fi a ta!

 48. singura persoană care poate pune aici mp3-uri este simona. dar nici aşa nu sînt sigur, din motive de drepturi de autor.

 49. poţi pune însă linkuri de youtube, dailymotion, pornhub, etc.

 50. mersi nedo! o s ma conformez!

 51. am gasit mp3-iu pe you tube!
  enjoy!

 52. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

 53. Am venit să spun ceva important, omagii pentru calitatea scriiturii, reverentze pt rubrica Meteo care erea, kestii de neuitat… Dar când i-am văzut pistilul lui Nicolae am uitat ce-am vrut să spun!
  Revin

 54. asta isi scrie degeaba articolele – n-o baga nimeni in seama; acuma, fie sunt ei prea prosti si nu-i patrund adancimile fie pur si simplu scrie prost…

 55. @nedo ma bucur ca tzi-am luminat folcloric ziua!

 56. @A avem rubrica astronomica : vezi ultimul post! 😉 😉

 57. @dormitul
  io cred că şi una şi alta. dar tu eşti deştept – io, de pildă, nu m-am prins, sînt prea prost

 58. as dormi. nu e prea devreme?

 59. @dormitule : nu citeste nimeni , dar comentatori vaz ca sunt! ca blogu’ e pa locul zece la comentarii!

 60. Nu puteam sa cred ca in Romania sec.XXI AD 2009, mai pot exista femei dragute si INTELIGENTE

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green