Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Kafka, nici nu știi cât de mic începi să fii!

Am avut un PFA pe care am lucrat până în august 2011, după care, pe la jumatea lui 2012, l-am și suspendat oficial, chestiune pe care am și raportat-o la ANAF. Trec 2 ani, mai îmbătrânesc nițel, îmi mai iese niște păr alb, dar cu PFA-ul eram liniștită și nu mai aveam nicio treabă.

La începutul lui 2014, primesc un aviz de la poștă. Mă prezint, stau la coadă, primesc plicul, îl deschid. În el, o hârtie de la ANAF din care reieșea că nu mi-am declarat veniturile din PFA în 2013. WTF???? Mă prezint spășită la sediul instituției, unde aflu că… păi, da, am suspendat PFA-ul, dar am făcut-o la mijlocul lui 2012, drept care, în mai 2013, ar fi trebuit totuși să depun o hârtie prin care să raportez câștigul de zero lei din PFA, pe jumatea din 2012 în care încă acesta mai era activ, chiar dacă, de fapt, eu nu mai lucrasem prin el din august 2011. Pfff… Depun hârtia solicitată și plec liniștită că am scăpat ieftin. Peste încă două săptămâni, îmi mai vine un aviz de la poștă. Iar coada de rigoare, iar timp pierdut. Primesc plicul, îl deschid. În el, tot o hârtie de la ANAF. De data asta, funcționarii instituției, plătiți din muncușoara mea și a voastră, îmi calculaseră că, în urma încasării sumei de zero lei pe PFA, în 2012, am de plătit impozit zero lei și zero bani. 😯

Dar asta nu e tot. Firma prin care lucrăm acum plătește în fiecare lună diverse taxe. Ei, bine, tot aproape în fiecare lună (doar uneori mai uită), ANAF ne trimite o hârtie prin care ne anunță că le-am plătit. 😯 Toate firmele primesc aceste hârtii, nu numai a noastră. :mrgreen:

În România anului 2014, niște oameni trimit milioane de hârtii inutile. Eu și cu tine, dragă cititorule, îi plătim și pe oamenii ăștia, și plătim și tonnerul de imprimantă, și hârtia, și cheltuielile cu poșta. Ca să aflăm că avem de dat zero lei sau că am plătit deja ceva ce știm că am plătit. Kafka se zvârcolește în mormânt, cred. Statul român îl face să pară banal, plictisitor și previzibil. Mare chestie dacă ne-am transforma mâine în gândaci… Păi, ne uităm în fiecare zi în oglindă și vedem niște papagali moțați, de care își bat joc Ponții și Bocii. 😉

45 comentarii

 1. kafka frate 🙂

 2. Ei, nu e chiar asa. Hartia cu stingerea creantelor fiscale se pastreaza bine de tot, la loc sigur. Pe baza ei se face stingerea creantelor in contabilitate si tot pe baza ei te duci si+i dai in cap inspectorului de la ANAF cand a bulit baza de date si-ti trimite instiintare acasa ca ai uitat sa platesti. Toate aceste hartii inutile in aparenta, trebuie sa mearga la contabilul firmei, care ar trebui sa stie ce sa faca cu ele. Intr-un sistem in care oricine te poate fura pe fata daca nu esti acoperit de hartii, trebuie sa fii un pic mai prudent decat ei.

 3. Am înfiinţat o firmă în februarie 2013. Recent, ANAF mi-a trimis o scrisoare prin care mă avertizează că n-am depus declaraţiile pe 2012, motiv pentru care voi suporta sancţiunile prevăzute de lege.

  Nu mi-am pierdut timpul să merg să le explic înapoiaţilor de la ANAF că firma nu a existat în 2012. Sper să nu ajung să regret…

 4. Pai asa se justifica niste posturi caldute de bugetari. Se inventeaza tot felul de proceduri birocratice pentru a pastra oamenii sau chiar pentru a mai angaja o verisoara sau un unchi. Culmea e ca daca vorbesti cu vreun bugetar despre asta va fi foarte contrariat si-ti va spune cat de mult munceste el ( si poate chiar asa e) neintelegand ca munca lui e inutila de fapt.

  Si avand in vedere ca toate posturile de conducere din institutii sunt ocupate pe criterii politice ( adica batuti in cap care nu ar reusi sa se angajeze in mod corect) nici nu se vor indrepta aceste sicanari si birocratii .

 5. Sunt imbecilitati cu care nici eu nu ma pot obisnui…De fapt nici nu cred ca trebuie, fiindca eu imi doresc sa traiesc intr-un stat in care sa primeze normalitatea. Si trebuie sa fie ACEST stat, nu am de gand sa plec. Sa plece imbecilii cu neamul lor cu tot ! Nu vreau sa ma acopar de hartii, vreau sa traiesc in libertate in aceasta epoca cibernetica. Pana la urma Dumnezeu ne va arata drumul cel drept, sunt sigura de asta.

 6. E asa cum spune Lucia. Hartia aceea nu arata ca ti-ai platit datoriile ci arata cum (in ce conturi bugetare) ti-au distribuit cei de la ANAF sumele platite in contul unic. Evident ca s-ar putea rezolva si cu un mail, nu cu tone de hartie si mii de plicuri, dar… Sau ar putea fi pe site-ul ANAF o sectiune in care, pe baza unei chei de acces, fiecare contribuabil sa vada cum sta. Dar iar, cum zic, atat de simplu?
  In Rm.Valcea, cum intri dinspre Dragasani, pe partea dreapta, e o casuta mica, cu un singur nivel. E greu de observat, doar cei care stiu ce e acolo o vad. Acolo se tiparesc TOATE aceste hartii care merg la toti contribuabilii (doar n-ai crezut cumva ca e mai simplu? – e cu contract unic, totul se trimite la Valcea). In sfarsit, mai ai multe de aflat …. :mrgreen: Mori, Kafka! :mrgreen:

 7. Asa este, teoretic, pe baza acelor adrese ANAF te instiinteaza cum s-au stins datoriile tale in baza lor de date ca sa stii sa ti le stingi la fel, insa toata nebunia asta nu te-ajuta daca ANAF iti trimite 4 adrese pe an, iar in restul lunilor oricum le stingi cum iti trece prin cap…in fine, altceva voiam sa povestesc: intr-o zi am mers la ANAF deoarece aveam nevoie sa solicit un certificat de neurmarire fiscala si…in timp ce asteptam la biroul care se ocupa de firma noastra, colega de la biroul din fata doamnei cu care lucram, si-a facut un fel de barca dintr-o hartie mai mare decat un A4, si-a pus-o pe cap de-a curmezisul si…sustinea ca este Napoleon, iar pentru ca nimeni nu reactionase prea zgomotos si voia sa elimine orice indoiala privind prostia ei, si-a dat barca jos de pe cap, a scris pe ea “NAPOLION” si si-a pus-o inapoi. 😐

 8. Vai, Simona, vezi ce scrie Lucia mai sus, sper ca nu ai aruncat, la nervi, hartia aia in care scria ca ai de achitat 0 lei impozit! Ca nu se stie, poate o sa ai vreodata nevoie de ea, si sa vezi atunci Kafka! 😀

 9. @ela: Nic se ocupă și nu, nu le-a aruncat, tocmai mi-a confirmat.

 10. altfel, nu cred că e vina angajaților ANAF pt risipa asta de resurse, ei lucrează după niște legi pe care le-au făcut alții. adică nu ei merită înjurați.

 11. acum 3 ani reziliez contractul cu romtelecom.primesc tidula 0 lei datorati. peste o luan am suna sa duc echipamentul electronic, ala IT. eu le zic:in contract scrie ca nu am voie sa ma ating de el ,ci doar lucratorii Romtelecom .
  bon. si tot asa, eu ii rog sa il ia, ei ma roaga sa il duc ca n-au drum in zona.
  bun.
  ma suna anul trecut o firma de reucperari de bani.am de dat la romtelecom 140 de lei,ca vor veni peste mine cu recuperatorii.
  ok .
  le trimit frumso pe mail mandatul postal prin care romtelecom imi da inapoi fix banii pe car epretinde firma de recuperare ca ii datorez si asta dupa ce m-au sunat recuperatorii.romtelecom preciza in mandat ca am acesti bani in cont si ca neavand datorii fata de ei, mi-i dau inapoi.
  dupa ce trimit mailul al recuperatori,se aseaza liniste.
  pana saptamana trecuta cand primesc plic de la alti recuperatori care primisera cazul de la primii recuperatori.astia ,ultimii, oameni finuti, imi fac si reducere 25% din datorie.
  ii sun:
  pe ce baza legala imi face reducere, zic?
  pai……..si cand sa inceapa poezeaua cu amenintarile, incep eu poezeaua mea,cu banii dati inapoi de romtelecom.
  si adaug in final:nu va mai trimit nimic.cautati in sistem.
  astept reducerile de Paste,de 50% din suma datorata,apoi pe alea de toamna si in final,pe alea de Craciun,cand nu mai platesc nimci,ca n-am de ce!
  si ma uit la antena de la romtelecom care sta pe calcanul prospat renovat al vecinilor.abia ii astept pe aia de la romtelecom sa vina sa o ia.

 12. si contractul l-am reziliat dupa ce cei de la romtelecom mi-au taiat toate firele care treceau prin casa, incercand sa dea de ala de la net si dupa ce au verificat daca imi merge netul pe calculatorul meu, dar verificau pe laptopul lor. le-am zis:baieti, mai schimbati si voi terminalu,ca al meu nu e portabil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 13. @Adi: Dar exista pe site-ul ANAF o sectiune in care contribuabilii pot intra sa vada cum stau… Numai ca, pentru a o accesa, iti trebuie un token de semnatura electronica, cu care sa-ti poti si depune declaratiile on-line. Teoretic, daca esti inregistrat in sistem cu acea semnatura electronica, poti vizualiza dosarul fiscal, numai ca baza de date a ANAf se actualizeaza o data pe luna , si atunci pe sarite, deci ai sanse sa vezi online ca ai datorii a caror plata nu a fost operata :mrgreen:

 14. cat despre cei despre care se scrie, m-au executat silit, cu tripla poprire desi se facea retinere la sursa pt o suma restanta, in fapt o indemnizatie de crestere si ingrijire a copilului livrata dupa ce i-am notificat personal ca m-am intros la job. m-am dus cu banii,la vremea respectiva,dar nu figuram la aia cu copii cu daotrii si nu putea sa mi-i ia decat daca o reclamam pe cucoana care imi daduse indemnizatiile dupa ce o notificasem. nu am facut-o!

  si asta de 3 luni incoace.
  dar insist, poate,poate reusesc sa conving fie banca,fie institutia ca art 728 din codul de procedura civila sau codul de procedura fiscala nu-s pentru OZN-uri.
  de 3 luni iau zero lei salariul ,ma duc la banca, fac cerere,paltesc comision si mi se dau,dupa ore de nervi.
  si mi s-a pus poprire si pe credit.
  fraera eu c anu l-am dat.

 15. fraieraasta voiam a scrie

 16. Bine măcar că vă anunță. Reversul medaliei e când ANAF nu zice nimic, nu trimite nicio notificare, iar contribuabilul se trezește peste câteva luni că n-a achitat tot și mai are de plătit nu știu ce sumă restantă plus penalități. Ok, contribuabilul are datoria să știe ce obligații are și să plătească la timp. Dar să presupunem că a uitat, se întâmplă. Dacă plătește penalități, e păgubos și pentru el, și pentru stat.

  Și atunci nu mai bine să existe la ANAF un sistem informatic programat să trimită notificări de plată cu o săptămână (să zicem) înainte de scadență (ca la bancă), să atenționeze când ai întârziat cu plata, să-ți confirme că nu ai datorii etc.? Să poți depune tu toate declarațiile online, ca să nu stai la nu știu câte cozi…

  Eu m-am dus să întreb dacă mai am de pătit ceva la sănătate și o duduie mi-a imprimat o situație a obligațiilor și plăților pe care m-am chinuit o seară și o dimineață să o înțeleg, doar ca a doua zi altă duduie de la ANAF să-mi spună că hârtia respectivă nu reflectă situația reală, că-mi trebuie alt document, pentru care trebuie să depun eu o cerere de mână pe care să o las la registratură și o să-mi răspundă careva… Când am cerut lămuriri, duduia mi-a răspuns că „degeaba vă explic, că nu înțelegeți”. Să mori tu!

  După fiecare drum la ANAF, mă umplu de spume și mă înteb retoric când vom avea și noi funcționari civilizați, amabili, răbdători, competenți; când voi putea să-mi programez o întrevedere cu inspectorul fiscal dacă vreau să-mi explice diverse; când voi putea să depun totul online, ca să nu mai intru în nenorocirea aia de bleak house, gri, cenușie, deprimantă, cu lume nervoasă și frustrată.

 17. Birocratia salveaza Romania! Sa te fereasca Dumnezeu de sistemele lor informatice ametite, care halesc buget si se scapa imprastiat peste noi cu maculatura.

 18. 🙂 Pai si cum ai fi vrut sa-ti aduca aminte ca exista si te urmaresc indeaproape?! Trimitandu-ti un newsletter?

 19. Short true story:
  Acum 5-6-7 ani, pe vremea cand eram student, niste binevoitori de prin zona caminelor, ne-au facut o vizita, si cumva au reusit sa plece cu mai mult decat au venit. Drept urmare, ne-am prezentat la politie, am dat niste declaratii, au venit, au luat amprente, poze etc.etc…tot tacamul.
  Dupa vreo 3 ani de zile, ma suna tatal meu, ca am acasa o hartie de la politie, in care sunt informat ca “nu se dispune urmarirea penala din lipsa de probe”. Urmarirea penala … a mea.
  Adica, dupa drumuri la politie, hartii completate, timp pierdut sa vina sa faca poze, si 3 ani trecuti … pot sa dorm linistit – politia nu va incepe sa ma caute.

 20. nu e nici o kafka, e o spaga. hartie+toner+plic+posta/curier. plus dat de lucru oamenilor, ca sa se justifice salariile.

 21. Esti norocoasa! Tata a trebuit sa plateasca vreo 2000 lei pentru ca, dupa 3 ani de cand avea PFA-ul retras, sistemul electronic nu a fost updatat si el figura cu PFA activ. Bineinteles ca nu am scapat de o gramada de drumuri birocratice si de achitarea unor datorii aparute din senin.

 22. Si sa vedeti ce viteza baga in factorii postali plicurile de la ANAF,sa fie distribuite in 2 zile altfel,vai de pielea lor…
  😯 🙄 😥

 23. Sa ziceti merci ca nu ati platit 2900 RON pe un PFA inchis fortat de Oficiul Registrului Comertului, in luna mai, notificat in iulie de ANAF ca nu a platit impozitul pe venitul anticipat nedeclarat la timp, contestat in ambele cazuri in septembrie, pe motiv ca nu era treaba ANAF si ORC sa comunice intre ele, recontestat in decembrie si lichidat in ianuarie anul urmator, ca mai trebuia inca o declaratie rectificativa, evident, pe 0, pentru lunile alea de pina in mai. Cu incasarea a inca 2500 de ron impozit pe acelasi venit anticipat, care urma sa se returneze, dupa spusa functionarului, in ianuarie, cel tarziu februarie. S*a lichidat PFA, toata suma urmand a fi recuperata, evident, numai dupa darea in judecata a ORC si ANAF, ca altfel, ei nu pot, SIC, decat sa compenseze cu impozitele viitoare. Stam linisiti. Avem impozitul pe motorul detinut legal pina in 2115, cu aproximatie. Sa ne tina Doamne Doamne motoarele. Ma rog, cred ca motorul are mai multe sanse, intre noi fie vorba, sa prinda anul ala, ca piesa de muzeu.

 24. aş zice că eşti norocoasă cu PFA-ul
  o cunoştinţă de-a noastră cu SRL suspendat a primit ţidulă de la finanţe să se prezinte naibii să depună bilanţul, declaraţia 101 şi 392B

  cu zero bineînţeles, dar să nu-i vină cumva ideea să nu se înfiinţeze cu ele, că atotputernicul stat îl abţiguie cu amenzi

  bietul om credea că suspendat înseamnă suspendat

  nu ştiu dacă-i vorba de prostie pură şi indiferenţă la nivelurile superioare sau pur şi simplu de băgat un contract pentru ruda cui trebuie

  dar am impresia că în ţara asta e mai sănătos să-ţi faci afacerea la negru dacă poţi; cel puţin fiscul se străduieşte să te convingă în direcţia asta

 25. Mie mi s-a spus ca ce imi pasa cat se plateste pt. asta. cetateanul trebuie sa fie informat,
  Cand am spus ca vreau sa fiu informat cat costa toate prostiile pe care le trimit au spus
  ca asta nu trebuie sa spuna , ca doar nu platesc eu .
  De fapt , am primit un plic pt care am stat de doua ori la coada la posta si la trei cozi la
  ANAF , sa platesc 1 leu.

 26. mi-am schimbat domiciliul…
  mutatia m-a costat un drum pan la primarie si 6 minute asteptare, cu totul,ca eram al doilea la ghiseu…
  pt schimbarea talonului la masina, un drum la cel mai apropiat birou (cred ca sunt vreo 10 in oras, daca nu si mai multe…), si in max 4 minute aveam noul talon…
  v-am mai zis, locuiesc prin austria…
  …ce plictiseala, nici un pic de dramatism…
  ferice de voi.

 27. Saptamana trecuta a trebuit sa declar pierderea unui numar de inmatriculare al unei masini inscrise pe firma. Iata intregul proces:
  1. Ma duc la serviciul inmatriculari. “Aveti adeverinta de la Politie?” “???!!!” “Va trebuie, de la Furturi auto”.
  2. Politie. La poarta cineva suna pe altcineva sa-i spuna de mine (am avut noroc pentru ca la intrebarea doamnei de la poarta “mai lucrati la ora asta?” i s-a dat un raspuns favorabil). Mi se spune sa astept la intrare (n-am voie sa intru in politie neinsotit). Dupa circa 10 minute coboara un domn, dar nu vine la mine, se duce la altcineva care astepta. Din discutia lor (am tras cu urechea, recunosc) deduc ca domnul care coborase era chiar de la mirificul departament de furturi. Dupa ce trec vreo 15 minute, la sfarsitul carora ii elibereaza fericitului meu companion de pe holurile politiei izbavitoare adeverinta, il vad pe politist ca se pregateste s-o ia vitejeste pe scari. Am fost foarte inspirat: i-am taiat calea. “Sunteti de la furturi auto? “Da”. Ii zic problema mea, imi zice sa vin cu actele masinii, cu o declaratie, cu o delegatie si se rezolva.
  3. Ma intorc la Politie. Alta persoana la poarta. “La furturi auto pentru un numar”. “Vedeti ca aici, in stanga, e o lista cu documentele necesare, vedeti daca aveti tot” (doamna de la precedenta vizita nu mi-a zis nimic). Un fior de gheata ma cuprinde. Scria “declaratie pe format tip”. N-am “format tip”. “A, gasiti la biroul de copiat acte de pe strada X”. A, senzational!
  4. Biroul de copiat acte e de fapt o baraca cu ferestruica. Stau afara, in frig, asteptandu-mi randul. Ajung (in vreo 10 minute) si o doamna, acra, ma intreaba daca vreau numai declaratie sau si cerere. Nu scria decat declaratie. “Pai daca vreti numar nou va trebuie si cerere”, imi zice cu cel mai mare dispret. Ma fac mic, cer si cerere (ce minunat! – urmeaza sa mai cer o cerere pentru cerere, nu?), platesc constiincios 10 lei pentru 2 foi A4.
  5. Inapoi la Politie. La poarta, sunam la “furturi” si am noroc. In circa 2 minute coboara cineva, imi face toate hartiile pe o masuta acolo, in hol, si imi da adeverinta. Victorie!!!
  6. Serviciul inmatriculari. Predau adeverinta, actele masinii (si aici trebuia sa am copii dupa ele), copie dupa buletinul meu … “A, va trebuie si certificatul de inregistrare al firmei”. “Nu mi-a zis nimeni”. Ridica din umeri. “Oricum in baza de date aveti certificatul de inregistrare de cand s-a inmatriculat masina, nu?” Ridica din umeri.
  7. Ma intorc la firma. Iau certificatul firmei.
  8. Serviciul inmatriculari. Le am pe toate, completez toate hartiile, semnez, stampilez, platesc 20 de lei pentru numar. “Reveniti pe la 2. A, nu, stai ca azi nu se poate la 2 – doar pe la 3 si jumatate. Aoleu, si le-am zis celor dinainte sa vina la 2”. Sunt satisfacut de norocul meu (nu trebuie sa vin la 2 si sa stau degeaba ca fraierii ceilalti), multumesc si plec.
  9. Serviciul inmatriculari. Ridic numarul (ma rog, astept vreo 10 minute dupa ora 3 si jumatate, dar ce mai conteaza?).

 28. Doua exemple la intamplare:
  Oamenii de litere muncesc sa-i convinga pe ceilalti ca e bine sa citeasca; si cei pe care i-au convins incearca sa-i convinga pe ceilalti; si le cumpara scrierile.
  Clericii incearca sa-i convinga pe ceilalti ca exista un Dumnezeu care trebuie slujit; credinciosii care au fost deja convinsi incerca sa-i convinga pe ceilalti; si le platesc serviciile religioase.

  Contabilii incerca sa-i convinga pe ceilalti ca hartiile lor sunt necesare. Nu poti sa misti un chibrit fara sa platesti 4 contabili. Necazul este ca astia din urma s-au infiltrat in legislativ. Sigur n-or sa moara de foame inca macar cateva zeci de generatii.

  Intrebarea este, daca eu produc cuie de 14 cum facem o lege care sa nu va lase pe voi ceilalti sa supravietuiti fara cuie de 14?

 29. Zilele trecute, un prieten al meu primeste un plic de la ROMTELECOM (la a caror servicii a renuntat din vara trecuta)
  In plicul TIMBRAT, o factura in care este anuntat ca le datoreaza 0,01 lei (un ban, moneda aia mica, mica si galbuie… 🙂 )
  Acum, asta cauta de nebun moneda, pentru ca e hotarat s-achite si sa i se taie chitanta…

 30. e foarte tare cand nu te instiinteaza ca ai de platit, decat abia dupa ce se strang doi ani de penalitati. cred ca le cam place viata si gluma, mai ales cand e cu carne.

 31. nu fiscul, nici politita, nici vreo alta institutie nu se afla, din punctul meu de vedere, in varful icebergului.
  nici poveste.
  la cele mai sus scrise stii ca ,de bine de rau, ai prestat,ai livrat,ai achizitionat, ai facut ceva sau nu ai facut si trebuia sau e o gresala. in isntanta se cam castiga lejer.

  nici poveste.

  ati avut vreodata contact cu cei de la cimitire?
  mai ales cand trebuie sa iti ingropi o ruda care ,de obicei, cand a ajuns in locul cu pricina e chiar moarta si nu are de gand sa isi schimbe starea de agregare vreodata?

  totul incepe al spital, la anatomie patologica: aduci vin, prosop, sapun si intre 500 si 1000 de lei,altminteri esti amenintat ca lasa mortu nespalat ,neimbracat si in general nu ti-l da.deloc.
  cum preotul e tocmit, poamana sta in farfurie si jelitoarele asteapta pe al de sa-l planga, nu poti lasa atita oameni fara obiectul muncii.adica trebuie sa aduci mortu acasa.
  dupa ce dai spaga, ajungi la biserica.acolo e o taxa de 200 de lei,cat inchiriezi capela.dai 500 sa il tii acasa, daca mortu a fost iubit si rudele mai vor sa il tina in mijlocul lor ,cu multa caldura,mai ales vara.
  ai scapat?
  nici poveste!
  trebuie sa faci asa;capete, cruci, prescuri,fara numar si in general,scumpe.
  si coliva. acu ca Adi Hadean a postat reteta de gulii si nu de coliva, multe persoane se vor afla in impas.
  apar din neant zeci de persoane pe care nu le-ai vazut vreodata, fii satului plecati de o suta de ani , oameni care l-au vazut doar o data in viata.
  de ex, la moartea unui prieten a venit unul,se tot invartea, jelea. intreaba cineva:l-ai cunoscut? da,cum sa nu. si se apropie sugestiv de cosciug:no ma, acu ii bine ca nu mai poti mere?
  io chiar l-am intrebat pe varu-miu:bai marinica,scoala de acolo si fa o selectie ca sunt oameni de trei ori mai multi decat casile din sat.da’ nu m-a ascultat,ca era om milos.
  bon. ajungi al cimitir.acu depinde de anotimp. cine a avut norocu sa moara vara,primavara sau toamna devreme si-a scos rudele de la cheltuiala suplimentara.
  noi n-am avut norocul asta.
  hai baieti,cand sapati groapa?
  pai 200 de lei de om si suntem 3 ca e pamantul inghetat.
  pai am platitara o data taxa de groapa la cimitir.
  ma duc la administratie:pai n-am platitara?
  fonctionara ramane ferma:hai, doamna,ce nu stiti cum se inmormanteaza mortii ?
  mortii am habar, de vii nu stiu cum se inmormanteaza,zic.
  aveti chef de glume?platiti,vi-l bagam in groapa.nu, baietii sapa cum pot si vine sanepidu si va amendeaza,ca iese mortu,ca nu e la doi metri.
  pai as vrea sa iasa,zic,ca l-am iubit mult pe varu-miu.
  scapam cu 400.

  in total cca 5000 de lei,ca venise tot satul, si ala de cand fusese varu-miu mic,si cand era adolescent(erau acolo niste babe foste codane cu nuri) si ala de cand era el matur.

 32. La mine a fost si mai misto.

  In mai 2009 ma decid sa inchid SRL-ul. Obtin de la finante o hartie ca SRL-ul nu are datorii. Cu hartia ma duc la Registru Comertului si radiez SRL-ul. Desigur pastrez o copie. Tot in mai (la vreo doua zile dupa data hartiei de la finante) se finalizeaza redierea firmei.

  In iulie 2009 SRL-ul primeste o adresa de la finante ca datoreaza 1,25 lei.
  Astefel de hartii au mai venit o vreme in 2009. Le-am ignorat cu desavarsire, fara sa se intample nimic. Acum nu mai vin, momentan. Dar nu se stie niciodata 🙂
  Eu inca astept sa execute silit SRL-ul ala care nu mai exista!

 33. @1Qnicu De ce sa caute moneda?? Eu m-as duce cu o hartie de 500 de lei! Hai vreau restul! :mrgreen:

 34. Ah..eu nu doresc nimănui mai mare rău pe lumea asta, decât să ajungă la ANAF Oradea.
  Deci..poprire pe cont bancar, pentru neplată la PJ ( pe bună dreptate pusă, că nu am plătit ). Dacă vrei să plătești prin bancă, îți ia contravaloarea popririi+50 de lei. Și nu am vrut să le dau banii ăia de-a moaca, și am trimis un angajat cu suma exactă, la Trezorerie. Pentru că s-a dus după ora 14, a zilei de joi, mi-au zis că doar luni se poate ridica poprirea. Bun. Merge baiatul luni….între timp, doamnele de la ANAF au mai găsit ceva rest de plată de 3 ( TREI ) lei. Plătește băiatul, merge după ridicarea popririi…ah, nu se poate, trebuie să se vadă în cont și cei 3 lei. Bun. Merge marțea. Au mai găsit încă 3 lei…plătește băiatul meu încă 3 lei…nu i se dă ridicarea poprii până nu se văd și ăia în cont. Merge miercuri…după ce plătise o dată suma restantă, o dată 3 lei, și încă o dată 3 lei…guess what?? Da, adevărat…AU MAI GĂSIT încă 3 lei…

  Angajatul meu a făcut 7 drumuri…pentru un căcat de hârtie.
  Și, apropo Simona…noi nu primim la sediul firmei nici măcar anunțul ăla de poprire, ci Banca ne-a anunțat…

 35. Anamaria, eu am intrebat la min. mun. cat mai am de platit din cei 4500 daca am achitat deja 8700? si nu mi s-a raspuns.

 36. Să crape toți, cu indolența lor cu tot.

 37. @ Anamaria

  Rau ai facut ca te-ai zgarcit la cei 50 de lei. Si eu am avut poprire pe o firma pe care nici nu prea lucrez. 271 de lei. Ca sa nu platesc comisionul la banca am fost la ANAF si am achitat nu doar poprirea ci si orice rest de datorie au gasit ei. Ei bine, nu mi-au ridicat poprirea. Trei luni la rand! Timp in care banca nu mi-a executat poprirea pentru ca am dus chitanta de plata dar nici nu mi-a deblocat contul pentru ca nu aveau hartie de la ANAF. Intre timp am achitat tot cash si celelalte datorii care apareau odata cu fiecare declaratie lunara. Degeaba! Aveam 0 lei datorie la stat si contul blocat! Pana cand m-am prins ca singura solutie e ca banca sa-mi execute poprirea. Asa ca le-am cerut sa o faca. Am platit 16 lei comisionul bancii (peste cei 271 datorati) si asa mi-am eliberat contul – unde aveam vreo 900 si ceva de lei, dupa 3 luni. Pentru ca dupa ce au executat poprirea cei de la banca au deblocat si contul fara a mai astepta hartia de la ANAF, care oricum nu venea. Problema e daca ai contul la BRD, care-ti ia 100 de euro (!!!) comision in cazul unei popriri.
  Ca sa fiu corect, recunosc ca nu m-am zbatut prea tare sa merg la ANAF sa cer hartia de ridicare a popririi (ma gandeam ca totusi o vor face ei). Dar nu stiu daca asta ii scuza.

 38. Intre timp, in Estonia… Life in a networked society

  95% din estonieni isi declara veniturile si isi platesc impozitele online, fara sa vada la fata vreun functionar al statului. Pentru ca statul le ofera un sistem care le permite sa nu stea la cozi ca sa ii dea bani lui – statului.

  Un clip destul de lung – cam o ora – dar care te face sa realizezi cam care e diferenta intre modul in care isi trateaza cetatenii statul roman vs un stat civilizat.

 39. Nu mai bine iti faci PFA-ul in Belize sau la mama dracului? In tara, bineinteles, nu trebuie sa ai niciun cont. Iti duci banii oriunde in lume, in tara in care te-ai nascut insa nu ai voie.

 40. Sa va fie invatatura de minte ca sa va mai faceti firma in romanica !

 41. Pe noi ne-au tras la raspundere ani de zile pentru un punct de lucru, deschis si inchis oficial in Dragasani. Atat de mult incat, nesiguri pe ce ne aduceam aminte ca am/n-am facut, ne-am interesat la Registrul Comertului. Ei bine, punctul de lucru figura ca inchis, de ani de zile.

 42. @ GoW. Am retinut ideea dumitale cu hartia de 500 de lei pentru achitarea sumei de 0,01 lei. 🙂
  Maine, “vand” pontul prietenului meu…

 43. @ Adi : și eu am cont tot la BRD, însă au modificat, de ceva vreme, și nu mai e 100 de euro, ci 50 de lei ( despre care vorbeam ). Oricum, azi, acum 5 minute, am închis telefonul după ce am discutat cu o doamnă de la ANAF ( am primit iarăși poprire pe suma de 1.000 de lei – reprezentând o amendă de acum 2 ani, contestată în instanță, dar evident pierdut procesul…doar e proces cu Statul Român, ce naiba )și deși ieri am plâtit cash, azi e gata deja ridicarea popririi… Sunt atât de mândră de mine, de parcă am descoperit curentul electric :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 44. vezi, daca nu esti fanatica. 🙂 ))) Invata, asta pentru a nu te trezii, prea tarziu cu un plic oferta. Niciodata, nu-i prea tarziu. In privinta spagii, as putea sa spun ca esti mult prea fanatica. Sper sa nu ajungi, in situatia sa dai spaga pentru altii, in conditiile in care, tu pentru tine nu ai dat atunci cand ti s-a cerut, si nici nu vei da. Sper sa empatizezi pe masura, asa cum empatizezi si cu altii, dar vezi sa nu dai in manipulare. Ok ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green