Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Mic inventar de senzaţii tăricele

Din Almanahul Academiei Catavencu 2008, cu tema “Senzatii tari”:

M-am tot gîndit la tema asta cu “senzaţiile tari” şi la pericole şi la adrenalină şi mi-am dat seama că cele mai mari pericole le-am trăit cînd eram mică. Pe primul nici măcar nu l-am conştientizat, că aveam mai puţin de doi ani cînd am tras de o floare agăţată-n perete şi a căzut, cu tot cu ghiveci, la doar 2 mm distanţă de capul meu. Şi cred că nici pe al doilea, că tot foarte mică eram cînd m-a lăsat bunică-mea 10 secunde în cădiţa de baie sprijinită pe două scaune, ca să se ducă după un prosop, şi m-a găsit pe podea, cu cădiţa-n cap. Tot capul mi-a fost în pericol şi mai tîrziu, cînd aveam deja vreo 4 ani, şi executam nişte gimnastică la bara de covoare din faţa blocului. Fiindcă tot în el am aterizat, de mai am şi-acuma semnul, pe undeva pe sub breton. Doar cînd am căzut de pe bicicletă şi din leagăn, cînd m-a muşcat un cîine şi cînd m-am fript la ţeava de eşapament a unei motociclete, mi-au fost afectate picioarele. Şi, o singură dată, tot ambalajul, cînd m-am dus la un curs de înot şi era să mă înec cu instructorul lîngă mine. În rest, numai şi numai la mansardă m-am accidentat…

Cu toate astea, nu pot să zic c-am trăit cine ştie ce senzaţii tari. Mai degrabă, am trăit senzaţii tăricele şi multe. Şi mai trăiesc şi-n ziua de azi, şi voi trăi – logic! –, pînă o să mor.

Uite, de exemplu, fiindcă sînt aiurită şi nu mă uit pe unde merg, mă aflu mereu în pericol de automutilare. Mă lovesc tot timpul de mobilele de prin casă, iar, odată, într-o dimineaţă, somnoroasă fiind, am vrut să ajung la baie trecînd printr-un perete. N-am reuşit ori fiindcă peretele era destul de tare, ori fiindcă n-am avut eu suficientă forţă şi m-am ales cu un cucui. Altădată, mergeam pe stradă şi m-am oprit cu capul într-un stîlp de telegraf, iar, acum vreo săptămînă, preocupată fiind să nu-mi strice ploaia tenişii albi, nu m-am mai uitat pe unde merg şi m-am trezit într-un zid. Mi-am salvat capul şi faţa parînd în ultimul moment, cu mîna, şi am scăpat doar cu o julitură. Cel mai nasol a fost însă cînd mi-am trîntit uşa de la lift peste un deget. Durere mai mare ca aia de atunci n-am mai trăit vreodată (îmi vine să plîng numai cînd îmi amintesc) şi mi-a căzut, pentru o vreme, şi unghia. În rest, arsuri pe mîni, multiple dar de importanţă minoră, de fiecare dată cînd folosesc cuptorul de la aragaz şi tot felul de alte răni mici şi trecătoare.

Pe lîngă pericolul automutilării, mă mai pîndeşte însă şi spectrul preinfarctului. Şi ăsta are legătură tot cu faptul că sînt aiurită. Dacă printr-un colţ al unei camere trece un fir esenţial pentru funcţionarea unei instituţii cu 1000 de oameni, e sigur că de firul ăla mă voi împiedica eu. Dacă undeva, într-un colţ al universului, o cafea se află în preajma unui laptop, atunci cafeaua aia o voi varsa eu. Pe laptop. Cel mai expus e al meu, pe care am deversat deja lichide de vreo 3 ori, din fericire, fără consecinţe dezastruoase. În momentul ăsta, o singură tastă e nefuncţională şi nu e una dintre cele esenţiale. Ştiu însă că, pe unde trec, toată lumea îşi îmbrăţişează surescitată divaisurile, c-o mînă, în timp ce, cu cealaltă îndepărtează cănile pline. Şi că pe vremea cînd aveam PC, şi nu Mac, am vărsat tot ce s-a putut în tastatură, de la apă pînă la brînză cu smîntînă. Uite, încep să nici nu mă mai mir că nu m-am aflat niciodată în situaţii extreme. Păi, cînd trăieşti tot timpul cu adrenalina-n gît, ca mine, nu prea are cum să-ţi mai vină ideea să te dai cu parapanta.


98 comentarii

 1. mhmmda… deci de-aia l-au prins pe ăla pe blogul tău…

 2. Panica in alimentara

  branza cu smantana

 3. Panica in alimentara

  nedo, ce faci, ce cauti aici?nuti ajunge? nu te mai saturi, bestie!

 4. am varsat supa de pui cu taitei, cereale cu lapte si odata am scapat pe el o bucata de pui 😆 ah, si mi s-a rupt tasta “a” si nu gasesc tastatura de schimb… detalii ❗

 5. Panica in alimentara

  de fapt, vroiam sa verific daca mai apare banneru ala in partea de jos si da apare. deci simona deci fa ceva in legatura cu acest baner ca inebunesc! multmesc. ma dau cu capu de el de fiecare data cand postez ceva.

 6. gribenco a trecut pe aici si a furat vreun pistol roz, ceva?

 7. Panica in alimentara

  ania,
  imi plac minorele, te combini?

 8. Panica in alimentara

  te fac un carturesti?bem un ceai?vorbim de iubire si alte feluri de mancare?

 9. panică
  cheamă-l imediat, da’ imediat aici pe guţă yodda!!!! marş!

 10. simona, iti propun sa te deplasezi intr-o bula. nu papala, desi esti dumnezee. de-aia de plastic. sa fii o pink bubble girl. reduce socurile.

 11. Cand “living on the edge”, ia-ti locuinta-n centru.

 12. ..si eventual, tapiteaza-ti blogul cu poponeata roz, pufoasa si matasoasa a lu’ MB
  😈

 13. eczemplu de senaztie tare e cand vrei sa te concentrezi asupra blogului roz si porcaria aia de burtiera de la iRealitatea cu breaking news iti sta pe creer. 👿

 14. ca sa fiu on topic, ma voi mai da cu capul de tastatura cam 40 de min. cu mouse-ul dau de pamant.

 15. simona, poate te consoleaza. nu vreau sat fac concurenta da mi-am inchis si eu mai de mult o usa de dacie peste un deget . doare intr-adevar ca naiba. ma umplu de vinatai pe picioare de la coltu biroului cind iau curba in viteza. ca am cazut din copac de mica am mai zis.
  jim, tot nelinistit?

 16. da, nu stiu ce ma mai asteapta in seara asta.

 17. Ce reclamă cu Andreea Creţulescu?

 18. jim, macar te-ai oprit din tastat cu capu?

 19. Vreau senzaţii tăricele! Unde e? Arătaţi-mi şi mie!

 20. parca era si-o poveste proaspata cu salata de degetele.

 21. nici eu n-o vad pe Cretzuleasca. O mai fi si dupa sufletul omului. Nu s-o arata oricui.

 22. @Angela: la cum merg PC-urile la netul asta, cred ca spargeai demult cel putin un monitor …

 23. hai ca v-am lasat, pa.

 24. jim, noapte buna. ai grija

 25. Panica in alimentara

  senzatii tari? eu sunt cea mai tare senzatie. cea mai senzatie tare.

 26. Panica in alimentara

  Nedo,
  vreau sa ma intrebi si pe mine ceva, daca mai am branza sau smantana sau leustean…tu o intrebi doar pe Simona si asta deranjeaza. Una?

 27. Panica in alimentara

  a disparut reclama dar am aparut eu.

 28. credeam ca senzatzii taricene shi deja te suspectam de oarece perversiuni…asha…eshti aproape banala…MB va jubila! si admiratorii lui o sa-tzi spuna inca o data ceva cu cine are IQ-ul mai mare ( deshi barbatzii erau obsedatzi de alta marime…dak tziu io bine minte…)

 29. deci cum ziceam ma duc sa-mi ofer senzatzii la bazin; va tzin in curent; hidraulic ( carol?0 cand revin!

 30. Buna seara,mircea badea la telefon! Primiti?

 31. cruela, bazin adanc (sau cum o fi echivalentul lui fir intins in domeniul inotului)

 32. Aloo! Nimeni?!? Unde-i faimoasa ospitalitate romaneasca?!??! Vreau sa vorbesc cu seful,cine-i seful aici?!?!

 33. panică. şi e şefă, nu şef

 34. Simona : Frumoase amintiri.Sunt convins că-ţi umplu sufletul cu o lumină caldă.Mă rog,e greu de descris senzaţia respectivă dar cred că ştii despre ce vborbesc.Şi la fel şi ceilalţi cititori de-ai tăi,chit că vor brava şi vor face pe nebunii că deh,ce-i cu desuetitudinea asta!
  Există insă şi reversul!
  Vezi tu, d-aia eşti aşa de deşteaptă (sau poate ar trebui să zic dăşteaptă,că tot e la modă pă şi dă?)!

 35. Ce mingi ai ridicat la fileu cu descrierea accidentelor de mansarda…cum s-au adunat vulturasii si pregatesc glumele tip sarbatoritul zilei, cred ca ai avut o remuscare dupa postul omagial, altfel nu-mi esplic …
  Profit de ocazie sa ii comunic copilului care mi-a spart capul pe faleza pe cand il invatam sa faca “broaste” (el fiind turist si dintr-o zona fara luciu de apa) ca l-am iertat, semnul ramas imi da ocazia sa par trecut prin viata.

 36. copiii acelei epoci zisa de “aur” erau prea liberi. nu am inteles daca parintii sau conditiile sau …sau faceau ca ei sa primeasca leagane in cap, ciorba in clocot pe post de dush….si totusi au ajuns adulti.

  copiii de acum: sper sa aiba un “good angel” care sa-i pazeasca de senzatiile tari de la un televizor uitat deschis pe badea sau otivi, un internet deschis pe vreun blog roz != de al simonei.

  incercati thin lizzy. senzatie.

 37. am ajuns acasa si am deschis blogul… ma rog…inainte am dat cu capul in usa vorbind cu vecinul… uitasem s-o descui

  revenind, am deschis blogul si citind titlul in viteza am crezut c-am nimerit din greseala la Doc pe blog sau la bleen (aflat sub influenta personalitatii nr. x+3- aia de analist politic)…. apoi am vazut rozul si m-am speriat cum ca a schimbat Simona foaia si ne serveste politica, respectiv tariceanu la cina. ma rog, dupa excursia in bolul de salata am revenit si am citit asa cum trebuie 😯 🙄

 38. […] Comment! … se întreabă Istodor. Da’ el nu trece prin redacţia aia? Nu aude urlînd nişte dumnezei pe-acolo “zeuleee, mi s-a stricat macu!”, iaru o voce tunătoare, după posibilităţi, îi răspunde “Zeiţăăăăă, dă-i reset!” Domnule Istodor, uite-aicea Dumnezeu de senzaţie! […]

 39. Si eu cand am dat cu nasu-n post tot de senzatii taricene credeam ca o sa avem parte
  La capitolul accidente auto-provocate, acum cateva veri am aflat ca vorba aia “nu se uita, e ca mersu’ pe bicicleta” e vrajeala. Eu am crezut in ea si m-am urcat hotarata pe bicicleta dupa 10-15 ani de pauza. Am fost o vara-ntreaga o mare doamna cu bube-n genunchi si-n coate.

 40. sandman: broaste-n burta?

 41. am vaga senzaţie tare că şi postarea asta e în drafturi de prin decembrie :mrgreen:

 42. Panica in alimentara

  aceastara postare este o alta senzatie tare. 😥

 43. io cred că e o mică mînăreală. aţi observat ce culoare are roblogfestul? de ce tot pompează tache cu rozrozroz? eu cred că sînt nişte mesaje sublime să votăm. ce ne iese? bleen, fă-i campanie, că ai experienţă

 44. a inceput sezonu’; lumea-i la meci.. meciul e varza 🙁

 45. cat e scoru’?

 46. sa va povestesc cum am dansat pe toate sensurile soselei si cum m-am pupat cu parapetu’ dupa ce am facut pana la 110km/ora? 🙁 neeeeaaaaahhhhhh!

 47. o-o si scor si fotbal

 48. fataaa
  astea s aventuri in casa mortzii nu alta

 49. Inter- Manchester Utd

 50. @Silva..broaste-n apa cu pietre plate, in burta fac de la apa..nu-i cazul :mrgreen:

 51. oooo.. deci aici se scrie la ora asta? nu la celalalt, cu pusti si tancuri? m-am pierdut manca-v-as!!!

 52. nu ratati o editie de colectie a shoului pacatos, azi invitat CVT ❓

 53. Am o idee: Simona să scrie postările acolo unde sunt comentariile. Nu e drept să ne ţinem după ea, atâţia oameni, săs e ţinăî ea după noi. Dacă noi vrem să postăm 230 de comentarii pe pagina a 8 a, în data de 18 decembrie 2008, să-şi scrie următorul articol acolo.

 54. @san dmane, cvt-ul n-are farmec! noi vrem nikite minka-tzi-ash leafa!

 55. Oh, fuck! Am încurcat personalităţile şi acu stau la moderare. Trebuie să bag ceva diviziunea muncii. Câte o personalitate de fiecare blog pe care comentez. La Morar cred c-o să-l pun pa Papa Prius, la Bleen pe Bleen, la Tachepedia şi Tachepurşisimplu, pe Măuzes. Pe Domnu Nichi pe blogurile mic-burgheze, serioase, pe Tapapievici pe blogurile culturale (pe care oricum nu comentez) iar pe Prinţul Buba pe blogurile Intact&PNL. Dar nu ştiu ce personalitate să pun să comenteze pe blogul lui Năstase… Să fie Iannis sau Otto?

 56. @mauzes la nastase merge un mircea solcanu, la naiba!

 57. jim feet,continua-ti ideea,nu te inhiba

 58. 😆 😆 😆
  Cum… Doamne iarta-ma poti sa versi branza cu smantana pe tastatura!!??…

  Io am dat cu capul de-o macara… ma rog, de coltul unei macarale.
  Da, din aia adevarata, cocotata pe sine, cum n-am mai vazut (sincer sa fiu) de pe vremea lui impu…

  Veneam de la inot si cascam gura la unii care se cafteau la coada la incarcat sifoane (care mai stiti ce-i aia!?…) si n-am vazut ca intre timp crescuse un santier in drum, no!
  Spart arcada, sanje cat cuprinde, tipete (mama), incrancenari (cin’ te-o batut, copile? arata-mi-l!… -tata), tavalit pe jos de ras (frate-meu… la inceput singur, apoi in cor), isterii tip rasu-plansu (prietena) etc…

  Chestia e ca pana la urma nimeni nu m-o crezut: pai in ziua aia toata lumea se lauda cu cate un sifon in freza (o fo show mare! nici acum nu stiu de la ce s-au luat), numai io m-am gasit sa-mi sparg capul cu macaraua de tz tone….

 59. @jicu , felicitari shi invidia mea sincera!io mai mult decta sa dau cu capu de-o grinda pe care scria : atentzie la grinda, shi mai mult de un impiedicat in mijlocul strazii pe care vroiam s-o traversez in fuga printre masini, sambata, dupa concertu’ lu james blunt, care nici aia nu mi-a reusit cum trebuie , ca n-am cazut chir deloc, alte ispravi cu coliziuni in care sa fie implicata si anatomia personala, nu-mi amintesc! decat daca pe repede-napoi catre copilarie!

 60. buueeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiii: voi toti chiar muncitzi? ce-i cu linishtea asta aicea? atzi dat cu bomba cu neu(T)roni roz? pai daca muncitzi io plec la plimbare taica , ca shi-asha suntetzi prea mmultzi care munceshte shi bate la oki! parerea mea!jim! ( simplu) unde eshti ? sa vin sa bem shi noi om cafea , pe o banca in parc, ca am primit cadou o linguritza de ness! apa punem de la tzishnitoare!

 61. neata. eu am reusit zilele trecute sa rad un picior intr-un dulap cind m-am trezit ca n-am dormit in patul obisnuit.

 62. neatza angela! 😀

 63. As spune ca toate accidentele alea la mansarda nu te-au afectat negativ, ba dimpotriva! :mrgreen:

 64. Buna dimineata
  http://bleen.ro/2009/02/votati-bleen-ca-va-da-bani-de-motorin/
  Oare Simona ce da ptr vot? Sau e idealista si asteapta sa fie votata din convingere?

 65. Dati un leu pentru ateneu si un vot pentru blogul meu 😈

 66. secretara aia piercinguita si cu felina-n cap ar putea si ea sa inceapa sa imparta pungi

 67. @jointu care-i tata blogu li matale? ca fara sa trag in piept , doar apasand pe buton , m-am trezit cu toata academia catzavencu in vizita!

 68. @joint: in coma estato?

 69. daca va intereseaza google in limba rromales: http://www.scorillo.net/google.html

 70. @jim feet : vizionarule! :mrgreen:

 71. jim feet, cum dau cautare? haoleu mincatas si porma ce ma intereseste?

 72. buddy
  io cred că e invers: dacă după accidente e atîta de deşteaptă, îţi dai seama ce geniul curburii carpaţilor ar fi fost dacă nu ar fi avut acele accidente?

 73. sorioara angela shi cruiela: daca nu va place ce v-a arat io acolo n-aveti numa’ decat sa umblati tot gugleul in lb romana

 74. gugalului asta ii lipseste o optiune importanta: pagini vorbite, ca n-or fi toti intelectuali fini sa buchiseasca pagini scrise.

 75. Buna dimineata la lumea roz 😉

 76. bonjurelu’
  frati intru roz, inregistrarea la sati e pe bani pentru indivizi individuali?
  ca am bagat de seama niste erori cat china la aia de la trafic, nu de alta…

 77. @silva , da’ daka e in romales , n-o sas ne trezim ca mai suteshte unii din pagini shi ne despare enformatzia, minca-tzi-ash ?

 78. fratica jim nam zis ca nu ma interesaste. da sa stie si io, cautez normales sau cum. ca io aici la tinichigerie are niste leovele de sacuritate care numi permite sa fredonez orice sait.

 79. cruela, pai sa mai bage un boton, pagini shutite, unde sa le gasesti si pe-alea

 80. Pisi, vezi ca o parte din belele ti se trag de la ochelari, mai exact de ochelarii cu brate groase, asa cum vad ca ai in poza.

 81. si sa bage si-un recycle bin incapator, cu capac, sa caute pirandele cele nefolositoare altora si trebuincioase lor

 82. @silva si sa auzi rromii, printre blocuri, cu carutza, ca-n reclama aia la televizor : site-uri vechi luuuuuammmm! site-uri vechi!

 83. @loreta
  pe unde umbli, puişor? unde eşti, îngeraşul meu? 🙁

 84. Subsemnatul Joint,pe nedrept acuzat(si sincer mahnit de aceste urate vorbe) ca as avea ceva in comun(cum ar fi identitatea) cu intaiul spagatist al tarii,pe numele sau Badea Mircea,declar pe propria raspundere urmatoarele:
  Nu detin in proprietate perosnala bloguri,blocuri sau alte de-astea.Cruela,era doar o continuare a postului de deasupra :mrgreen:

 85. @Simona:
  Dupa ce ti-am citit textul am simtit ca e o mare sansa ca existi. M-am bucurat.

 86. odata prin liceu am intrat intr-un stalp si am zis “pardon!”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green