Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Clientul nostru, prizonierul nostru. O poveste tristă

Există un magazinuț, pe strada Academiei din București, în vitrina căruia am zărit, de mai multe ori, lucruri drăguțe. Ba o rochiță, ba o eșarfă, lucruri muierești, firește. De două ori am și intrat. M-a întâmpinat un domn grăsuț, care nu vorbea bine românește. Cred că e turc, e mereu îmbrăcat în costum și are o privire disperată. E clar că nu merge deloc treaba și că e disperat să vândă ceva, doar că, din păcate, disperarea nu i se manifestă doar în priviri. Se poartă cu virtualul client ca o femeie isterică, în prag de a fi părăsită. Insistă din vorbe, imploră din ochi. Se ține după tine prin magazin, insistă și imploră, imploră și insistă. Puțin lipsește să ți se arunce la picioare și să le scalde în lacrimi. Odată, era și o doamnă acolo, soția lui, probabil. La fel de disperată și ea. Rezultatul: oricât de mult te-ar atrage ceva din magazin, simți nevoia să fugi. Și asta și faci. Ar putea să existe rochia vieții în magazinul ăla, o lași naibii și pleci, după care eviți să mai intri vreodată. Așa am procedat și eu. La următoarea trecere pe-acolo, n-am mai intrat. Doar am privit puțin mai lung vitrina. Omul m-a văzut și a-nceput să-mi facă semne prin geam. Că să intru. Am fost sfâșiată între milă și repulsie. Mi-a venit să mă duc și să-i spun “Domnule, știi de ce nu vinzi nimic? Fiindcă îți hărțuiești clienții. Te rog eu frumos, lasă-i în legea lor câteva zile, nu te mai băga în sufletul lor și o să vezi că se vor schimba lucrurile. Ți-o spun ca să te ajut, nu ca să-ți fac rău”. Repulsia a fost mai puternică însă și m-am gândit și că, venind dintr-o cultură a insistenței, chiar dacă-i spun, n-o să înțeleagă nimic. Așa că am fugit din nou. N-am avut puterea să-i fac un bine. Cât de curând, magazinul ăla va dispărea. Mă simt puțin vinovată. Un turc s-a apucat de afaceri în România și nimeni nu i-a spus că a venit într-o țară în care insistența îndepărtează oamenii. Lucrurile au început să meargă rău, iar insistența a fost dublată de disperare. De-aici, dezastrul definitiv. Iar eu am fost acolo, la întâlnirea dintre două culturi și n-am avut sufletul și ficatul suficient de puternice să ajut. Povestea asta, care ar merita transformată într-un scurt-metraj, îmi amintește de “Proștii”, nuvela lui Rebreanu în care niște țărani se duc la gară să ia trenul, dar nu reușesc, pentru că nu știu cum se procedează practic atunci când vrei să iei un tren. Și nici nu le spune nimeni. Na, că v-am povestit ceva trist.

209 comentarii

 1. nu am citit postul dar am vrut sa fiu primul.

 2. Ba eu l-am citit… s-avem si noi falitii nostri. Albert?

 3. pentru utilizatorii de windows:
  Există un magazinuţ, pe strada Academiei din Bucureşti, în vitrina căruia am zărit, de mai multe ori, lucruri drăguţe. Ba o rochiţă, ba o eşarfă, lucruri muiereşti, fireşte. De două ori am şi intrat. M-a întâmpinat un domn grăsuţ, care nu vorbea bine româneşte. Cred că e turc, e mereu îmbrăcat în costum şi are o privire disperată. E clar că nu merge deloc treaba şi că e disperat să vândă ceva, doar că, din păcate, disperarea nu i se manifestă doar în priviri. Se poartă cu virtualul client ca o femeie isterică, în prag de a fi părăsită. Insistă din vorbe, imploră din ochi. Se ţine după tine prin magazin, insistă şi imploră, imploră şi insistă. Puţin lipseşte să ţi se arunce la picioare şi să le scalde în lacrimi. Odată, era şi o doamnă acolo, soţia lui, probabil. La fel de disperată şi ea. Rezultatul: oricât de mult te-ar atrage ceva din magazin, simţi nevoia să fugi. Şi asta şi faci. Ar putea să existe rochia vieţii în magazinul ăla, o laşi naibii şi pleci, după care eviţi să mai intri vreodată. Aşa am procedat şi eu. La următoarea trecere pe-acolo, n-am mai intrat. Doar am privit puţin mai lung vitrina. Omul m-a văzut şi a-nceput să-mi facă semne prin geam. Că să intru. Am fost sfâşiată între milă şi repulsie. Mi-a venit să mă duc şi să-i spun “Domnule, ştii de ce nu vinzi nimic? Fiindcă îţi hărţuieşti clienţii. Te rog eu frumos, lasă-i în legea lor câteva zile, nu te mai băga în sufletul lor şi o să vezi că se vor schimba lucrurile. Ţi-o spun ca să te ajut, nu ca să-ţi fac rău”. Repulsia a fost mai puternică însă şi m-am gândit şi că, venind dintr-o cultură a insistenţei, chiar dacă-i spun, n-o să înţeleagă nimic. Aşa că am fugit din nou. N-am avut puterea să-i fac un bine. Cât de curând, magazinul ăla va dispărea. Mă simt puţin vinovată. Un turc s-a apucat de afaceri în România şi nimeni nu i-a spus că a venit într-o ţară în care insistenţa îndepărtează oamenii. Lucrurile au început să meargă rău, iar insistenţa a fost dublată de disperare. De-aici, dezastrul definitiv. Iar eu am fost acolo, la întâlnirea dintre două culturi şi n-am avut sufletul şi ficatul suficient de puternice să ajut. Povestea asta, care ar merita transformată într-un scurt-metraj, îmi aminteşte de “Proştii”, nuvela lui Rebreanu în care nişte ţărani se duc la gară să ia trenul, dar nu reuşesc, pentru că nu ştiu cum se procedează practic atunci când vrei să iei un tren. Şi nici nu le spune nimeni. Na, că v-am povestit ceva trist.

 4. ce-i, ma, gero?

 5. @nedo

  Trist! 🙁 N-ai si pentru mac?

 6. si chiar nu-l poate ajuta nimeni? stie cineva turca? eu, in afara de “hagi” , “tarkan”, “rahat” si “sictir” nu mai stiu nimic

 7. @Simona, l-ai servit pe nedo cu mac?

  @gero, unde-i Albert?

 8. Simona, sunt trist, pot sa pun niste muzica turceasca?

 9. pataphyl, tu nu vezi ca-s mic si eu si ca ma doare aichiul?

 10. o sarcina la fel de grea cu aceea de a-i spune colegului ca are nevoie imperioasa de guma de mestecat, foarte mentolata… ca-n reclama.

 11. pata, cred ca nedo a plantat textul pentru utilizatorii de ferestre mai obsedati( de vitrine de magazine, se intelege)

 12. l-am plantat fincă nu ştiu dacă cuplul celebru de la radio zu are mac. să nu citească, dracu, mîine pe la 5 dimineaţa: există un magazinupătrăţel pe strada academiei din bucurepătrăţelti

 13. nedo
  cu ocazia asta, cei de la radio zu vor avea nesperata sansa sa plagieze atat pe autorul postului cat si pe comentator, vor impusca doi iepuri dintr-o lovitura. ce bucurie pe ei ca stirea e verificata din doua surse…

 14. las’, să citească numa’ ţ-urile

 15. tache tache tache tache tache
  hai un pic aici să vezi ce frumos ţi-am făcut ş-urile şi ţ-urile. haaaaiii… te rrooooog…

 16. io mă duc să comentez la morar, p-aci e cam plictiseală

 17. io ma duc la nastase, vorbim dupa. sau daca*. (daca si numai daca ma duc*)

 18. bietul om! hai că nu toţi sunt ca tine … poate cei de-s în spatele comentariilor pe aici da, dar multora le place să fie curteniţi de vânzător/manager/proprietar. şi ridicolul lui nu le repugnă ci chiar îi încântă. nu dispare; stai liniştită!

 19. Poate Ianke’i ceva mai vesel 🙄

 20. Evident ca Tache e de vina, a tratat turcul cu kurzime, intoleranta si aroganta de european

 21. I-a lipsit acel ceva in plus… dac-ar fi avut 12 degete poate era mai abil…

  http://portal.aolcdn.com/p/images4/1-antonio-alfonseca-200la-060109.jpg

 22. ştiu pe cineva cu cîte 6 degete

 23. eu am avut un profesor cu sase si cinci

 24. in general eu cam stiu ce-mi trebuie si de unde imi trebuie. nu prea am rabdare de shopping. da in cazuri din astea si eu asa fac. adica, ma rog, intri, te uiti, nu stii exact ce cauti, poate vezi ceva ce-ti place si-l intrebi pe nenea “bai, pe verde n-aveti?”. atunci intra politetea vinzatorului in joc. “n-avem pe verde. daca doriti pe verde avem alt model”. da daca ii infigi clientului direct esarfa in nas, puneti mina, pipaiti, e veritabila, scuze, da eu ii spun “nu, lasati, mai am una la fel” si ma duc in alta parte.

 25. da’ turcu’ asta, daca vedea ca esti interesat de marfa lui, nu sarea si el c-o halva, o cafea, o guma minti, ceva…?

 26. Am pățit o chestie similară acum câțiva ani pe lângă Hanovra. Eram cu 2 amici, seara pe la 9, ne era foame. Era în timpul săptămânii și singura cârciumă deschisă era a unui turc care vindea shaorma și alte chestii similare. Da, era și nevastă-sa pe acolo. Când am intrat la el în prăvălie, mai mai să ne pupe tălpile. Ne-am simțit cam prost. Se vedea că nemții nu prea cumpără de la el. Când a auzit că suntem români, a început cu Hagi, Gică Popescu, etc. Ne-a făcut trei shaorme cu lacrimi în ochi, ne implora să mai trecem pe la el. Noi am mai trecut dar în viteză, să nu ne vadă să ne tragă înăuntru. Cred că ține de cultura lor. Nașpa.

 27. prosteala in fatza, cumca vai, nu se poate fara mac. eu am windows si no problem cu ă î ş ţ â etc.

 28. cat despre turc, poate da faliment, da’ poate da numa’ impresia. nu poti sti nici macar daca-i vezi conturile si situatia de la fisc. poate fi dezastru in acte si profit in dos. stiu ce sfaturi dadea un evreu batran: cand iti iei un costum nou, primul lucru pune-i un petec. ideea e sa nu te invidieze prostii ca te-ai capatuit, fiindca urmarile pot fi catastrofale.

 29. ideea e sa te ajute daca ai nevoie, nu te agreseze. si vei reveni cu placere chiar daca e criza.

 30. madison , jimmy

  :mrgreen: la fel am păţit-o şi eu în…bazaru’ din Salonic cu nişte tricouri ! Deci , grecii se bagă-n sufletul tău k…turcii !! 😯

 31. nu, complet gresit. ideea e sa faca profit. daca e agresiv si merge, bravo lui. daca e amabil si da faliment, e o prostie. turcul nu face afaceri ca sa se simta clientul bine – poate ca asta l-ar ajuta, nu zic nu – ci ca sa manance si el o paine.

 32. e si cam aiurea sa plangi de mila turcului ca e disperat si nu-i merg afacerile. e ca si cum ar zice turcu’ “vai, don’soara tache, ce va agitati cu blogu, si altii din trust nu se agita si au lefuri de 10 ori mai babane”. poate de pe margine asa se vede – nu inseamna ca e chiar asa.

 33. Poate e turc sub acoperire, prin fata zdranganele, prin spate iarba si acadele. Pe aici a gasit politia niste magazine din astea, unele cu marfa furata de la magazine mari si/sau contrafacuta, dar cele mai multe doar fatada pentru droguri si prostitutie.

 34. @pataphyl: dadada 😛 daca era cruela, o-ntrebam daca stie bancu’ cu mangealiku in bazar :mrgreen:

 35. Cruella forever! Ea e pretutindeni, ca Lenin 😆

 36. nedo: si pt utliizatorii de linux?

 37. @magduta

  mac, care-i problema ❓

 38. pata: no problem, just curious. 😛

 39. magdutza, noul meu avatar ti se datoreaza. tu ai fost cea care m-a invata ca este mai bine cu. tu mi-ai fost aproape cand lipsa avatarului imi golea de sens comenturile. multumesc.

 40. gero: ma bucur ca iti place noul tau avatar.

 41. gero, luceafarule, sa inteleg ca magdutza te-a facut sa te pogori printre noi sub carnea o, vai, trecatorului Albert?

  In Hinduism, Avatar or Avatara (Sanskrit: अवतार, IAST Avatāra), often translated into English as incarnation, literally means descent (avatarati) and usually implies a deliberate descent from higher spiritual realms to lower realms of existence for special purposes. Descents that are of importance are mainly those of the Supreme Being which are plenary and marked with superhuman qualities.

 42. magduta, iar tu l-ai luat prizonier pe geronimus ca Kad^r pe Tache 😛

 43. @magdutza: si eu ma bucur ca ai gasit avatarul care ti se potriveste(?)
  @pataphyl: sunt prizonierul masinii timpului

 44. pata: eu nu iau prizonieri, cine vrea vine singur 😛
  gero: io cred ca mi se potriveste.

 45. off topic
  @Stimata audienta,
  Tin sa aduc si pe aceasta cale multumiri numitului Nedormitul Ciuhuhu, care m-a salvat zilele trecute de traducerea a cateva zeci de pagini (odioase pentru mine, floare la ureche pentru el).
  @ Nedo: ce bine e sa scrii fara diacritice :mrgreen:

 46. magduta: am vrut sa zic ostatec, ostachec. Stii ce faceau otomanii cu ostatecii care veneau cu esarfa la ei? Nici macar nu-ti spun ca-i gituiau, e prea dur 😮

 47. pata: ce culoare avea esarfa, stii, e foarte important 😉

 48. On topic: Am recitit povestea, de data asta cu toate literele. Placut. Concluzia mea ar fi ca n-are de ce sa-i para rau ficatului; in orice rau exista si un bine. O sa-si dea seama el singur in timp.

 49. cam asta e comertul practicat in maroc… odata pasit in perimetru, esti sub asalt! totul devine un teatru, o batalie a nervilor: ce-ti place privesti cu coada ochiului ca sa nu te dai de gol, iar ce nu-ti place te faci ca vrei.. tocmai pt a putea renunta, dupa o targuiala prelungita.
  o adevarata arta…
  faptul ca nenea de pe Academiei e disperat sau gestioneaza prost vointa de a vinde :}, nu poa’ sa ne zica decat un altul din tagma lui.
  eo zic sa mai intri pe-acolo, si sa joci teatru… astept episodul urmator. :}

  ps incercam sa vindem un singur exponat, la pretul care sa ne asigure existenta pt o luna intreaga -cred ca asta-i principiul imbratisat prin locurile-alea.

 50. aggressive selling. Mai bine sa ai un vanzator din asta (care e loial patronului sau propriei afaceri) decat o fata romaneasca trista si plictisita, eventual vorbind la mobil si de pe fata caruia/careia citesti: ce pana mea mai vrea si fraierul asta care a intrat in magazin.

  Fa o mica comparatie intre personalul de la all incusive din Turcia (care stie ca e foarte putin probabil sa mai primeasca ceva bacsis) si cel romanesc de la Marea Neagra.

  Turcii chiar stiu sa faca comert, iar marea noastra drama ca natie e ca nu suntem o natie comerciala.

 51. @ForeverFat: în esență ai dreptate. Nici mie nu-mi plac vânzătoarele alea plictisite și triste. Asta este o extremă. Cazul prezentat de Simona ne arată cealaltă extremă, în care vânzătorul se agață de tine: hai cumpără, scoate-mă din foame. Trebuie păstrat un echilibru. O oarecare decență.

 52. Ok. Draguta povestirea. Atat doar ca, zau, ai vazut cum arata textul romanesc, cu diacritice, interpretat de browser (ma rog, din CSS) cu font Georgia, dar bagat in editor din Arial (sau Helvetica sau, mai probabil, cu batranul B2 Helevetica Rom)? Sh-urile si Tz-urile sunt “uppercase”. Parca citesc Swift in original – cu toate Substantivele scrise, la Inceput, cu Litera Mare. 😀

 53. Simona ar fi un bun model de vinzatoare acra si plictisita, mai ales daca-si pune si basca: “nu-ti place, du-te la alt magazin”

 54. “Iar eu am fost acolo, la întâlnirea dintre două culturi și n-am avut sufletul și ficatul suficient de puternice să ajut.” Poti fi mai explicita? care-s cele doua culturi?… 👿

 55. vai, pata, ce incoolt mai eşti… 😳

 56. astia care se baga-n sufletul clientului ca statul in buzunarul contribuabilului is o categorie. desi e criza, exista si plutonul ‘si ce daca”. astia nu-s patroni ci angajati, asa ca in afara de ziua de leafa, nici in avatar nu-i doare…
  mie imi plac vanzatoarele (mai babaciuni, asa) care se uita la tv sau vorbesc intre ele despre ce au facut de mancare, despre cumatra, copilul care da examen, ultimul episod din filmul cu tigani – dar cate nu sunt de vorbit intre doua-trei persoane comunicative (ca ele nu au blog si nici nu posteaza comentarii…)
  is simpatice si alea tinere, mai ales ospataritele; astepti sa te intrebe ce vrei ca oricum dureaza apoi pana vine cafeaua dorita si pieptoasele astea (obligatoriu au tzatze mari) vorbesc la mobil. da voooooorbesc, frate… cum despre ce? despre orice, mai nou chiar si despre fotbal si despre fotbalisti. dar in general la capatul celalalt exista un el cu care mandretea de fatuca ori se pisiceste ori se cearta. si tu stai ca boul sa comanzi cafeaua…
  dupa juma’ de ceas, apare si clefaind guma si agitand mobilul te intreba ce vrei. si dispare in ceata… o mai vezi la capatul terasei. normal ca tot vorbind la telefon ca altfel cum ar fi facut asa profituri vodaf… si oran…? la un moment dat apare cu o cafea, dar e pt masa de alaturi, unde clientul a venit dupa ce ai comandat tu. timid, o faci atenta si bineinteles ca iti explica, tot ca unui bou la poarta noua, ca si ala e client, are drepturile lui si ca imediat iti aduce si tie…
  si ti-o aduce cand tre sa pleci. ca e graba, a trecut ora pe care o aveai libera. te frigi la limba si nici nu-ti dai seama ca e zeama chioara de oparita ce e. trimiti un alt ospatar sa o anunte sa vina sa platesti. daca nu esti neam prost ii lasi si ciubuc si – intrerupandu-si pentru 10 secunde convorbirea telefonica – iti zice “multumesc. mai poftiti pe la noi”.
  zambesti ca boul si murmuri dupa ce te-ai indepartat regulamentar “ba pe-a ma-tii!”

 57. @agnes

  Da! Da! Da! Si ma mindresc cu ea! 🙄

 58. cu ea ?!?!?!
  şi cine e dânsa ???

 59. Simona, cultura, basca (am pus trei de Da) – ma mindresc atit individual cit si in grup. Uite un Da si pentru tine si unul pentru cind vine Cru:Da 😛

 60. Intru intr-o librarie. O doamna mai in varsta ma apostrofeaza (uitand ca nici macar nu mi-a raspuns la salut):grabiti-va ca inchidem (asta era pe 16:40)

  Erau mai multe carti in dezordine. Incercam in graba sa aleg una, la care o alta apostrafare: sa o puneti la loc exact de unde ati luat-o si in aceeasi pozitie.
  M-am indreptat spre iesire intrucat eram inca in calm mood si nu merita sa te enervezi ptr o proasta. La iesire inainte sa inchida usa mi-a spus ca sa inteleg ptr totdeauna: dupa inventar libraria se inchide definitiv.De ce nu am fost mirat?you guess, you all are smart

  Libraria era pe Alexandru I. Cuza. La doar 400 de m unde o lichidare de stoc m-a facut sa intru in magazin o alta doamna cu cu vreo 10- 15 ani mai tanara m-a last sa pun mana pe toate bluzele, m-a sfatuit ce sa iau pe varste ptr copii. Mi-a si vandut si reamintit, dragut de altfel, ca daca mai eu un tricou, orice alta bluza e gratuita. Chiar nu mi-a parut rau ca am lasat aproape 100 ron pe 5 tricouri/bluze desi mi-era frica ca am cumparat ceva poate prea colorat ptr fiica mea. Si acasa ce fericire, i-am nimerit pe toti si mai ales pe nevasta mea care a fost incantata de ceea ce am cumparat si cu cat. Asta dupa ce o zbarcisem de ziua ei ca i-am comandat ceva prin posta si era prea larg si bineintles ca intrebarea nerostita era: Chiar asa de “larga” ma vezi?

 61. E primul comentariu pe care-l las.
  Mi s-a părut interesantă analogia cu personajele lui Rebreanu, dar şi amalgamul stărilor tale…Din păcate, lecţiile astea le prinzi din zbor sau nu. Culturile sunt diferite, iar codul bunelor maniere suferă şi el articulaţii în funcţie de identitatea fiecărui popor.

  Şi nu te-ar interesa totuşi o rochie? 😀

 62. @Forever…

  Chiar de curiozitate, in Romania nu poti inca schimba sau returna ce ai cumparat?

 63. pata
  ce bine că ai pus ceva şi pt cru
  ştii cât ţin la ea…

 64. Sigur ca stiu agnes, de la mine mai putin, de la Dumnezeu mai mult 😳

 65. @pataphil

  Cum sa nu. Persoana la care am comandat m-a rugat sa ii trimit masurile ptr siguranta, dar intre timp a venit ziua lui soacra mea si sotia a preferat sa ii paseze iia intrucat chiar era frumoasa si i se si potrivea dimensional vorbind.

 66. @Forever (nu-ti zic Fat sa nu te superi, sau daca preferi, Fat-Frumos 😛 )

  Asta-i bine, incet-incet se mai misca una-alta, Da’ tot trebuie sa se schimbe generatiile. Uite, la anul se implinesc primii 20 de ani 💡

 67. Pata, la anul se implinesc 20 de ani de la primele “alegeri libere”. Anul asta se implinesc 20 de ani de la primele “trucari libere”.

  Lumea o sa-si aduca aminte brusc de Brucan, si totul o sa continue la fel ca si pana acum. S-au mai schimbat lucruri si cu bune si cu rele, parca ceva mai mult in ultimii 5 -6 ani decat in restul de 15 la un loc. Sa ramanem optimisti! Haz de necaz o sa fie intotdeauna.

  Hai Romania!

 68. Eu am mai multe mace, cred ca de-aia vad tz-urile duble. 💡

 69. cruela de vilă

  bueiiiiiiiiiiiiiiiiiii simona
  cum v+am lasta singuri cum v+ati apucat sa dati banii pa prostii!
  pai sa poate_?
  uite io i-am loat deja lu nedo un tricoi cu avataru lui pa iel, numa n-am gasit pa roz si i-am loat pa rosu! 🙄
  acum sunt in plin proces da gandire, ca cum sa fac sa-i parvina!
  lu gero i-am loat da pa marginea drumului neshte flori, ashea,…mai move , un buchet consistent, shi apoi am aflat ca e fix floarea poetic numita “pi*da tzigancii” 😳
  lu agnes i-am loat scoici; gata curatzate, 5 leva kilu ( adica 10 ron!!!)
  lu simona i-am loat o basca noo, pe roz!
  lu andrei , o tura cu barca , da fin’ca nu iera la primire, am folosit=-o io! 😳
  lu pata ‘ i-am loat doo pete!roshii! sunt la mine pa spate, ca am adormit la soare! 😥
  lu ghe i-am loat neshte poze; i le trimit prin poshta numita mail! 😳
  pa cine am mai uitat?

 70. Blagadaria Cruellata! Welcomata Backata 😛

 71. Andrei from USA

  How can I help you?

 72. Andrei from USA

  Io am facut o afcere cu tunarea computerului si cum mi s-a cam parut buna, am luat si o sticla de Campari. Acum ii citesc instructiunile de folosinta.

 73. cruela de vilă

  @andrei : io am loat o lada de sampanie ( okey, vin cu spume, nu chiar sampanie) 6 sticle =36 lei (in total) plus neste bere si neste vodka, ca ramasesem fara palton ca agnes i-a zis lu gero da gero e batran si uita….cica n-are tzinre da minte…sanchi! ( du-te pa tachepedia sa vezi cum e cu tinerea de minte) 😳
  ps : io zic ca te-am batut de data asta! 😉

 74. cruela de vilă

  @andrei , am uitat sa-tzi sic : shi vasele noastre de ezpansiune sunt surori sau sunt capilare, nu shtiu care-i termenu tehnic, ca-mi crescu temperatura pa autostrada si trebui sa trag pa dreapta si pina nu veni un june prim sa mi-o puna ( apa distilata in vasu da expansiune) nu putui sa ma m ishk d-acolo…. 😳

 75. cruela de vilă

  @pata , nici nu stii cat am suferit! 🙄

 76. cruela de vilă

  deci bine te-am regasit!
  ( n-am avut alta rima! 😳 )

 77. Andrei from USA

  Sor-mea. Hai noroc, in consecinta.

 78. Andrei from USA

  Computerul meu e acum mai tare ca un mac cu tot cu Simona la un loc, cu basca, de orice culoare. Fara basca, se schimba putin raportul.

 79. Andrei from USA

  La mine a fost cam scump vasul ala: 75 $ + 75 mestereala la el+ceva lichid verde care nu e comestibil. Daca il reparam eu ma costa 5$ si puteam sa pun apa, ca e vara.

 80. Andrei from USA

  cruela
  Vasele sunt surori si cu Agness ori numai alea orfane de la bucatarie?

 81. Andrei from USA

  Are o viteza computerul meu, ca deja a afisat postarea de maine a Simonei. Da nu pot sa va spun despre ce e vorba, ca se supara.

 82. cruela de vilă

  cine se supara? simona sau pisi-ul?

 83. Andrei from USA

  Vad ca am ramas singur. Ati comentat voi din greu pana acum, da gata, pauza. Toata lumea citeste.

 84. cruela de vilă

  io am fost pa mai multe campuri pline cu maci!sic! 😆

 85. Andrei from USA

  Simona, normal. PC-ul a facut el ce a facut, asa curat ca nou cum era, si a tras o picatura de campari.

 86. Andrei from USA

  Cum a fost la mare? Numai tu ai pus botul la vrajela Elenei Udrea, cu turismul local-patriotic. Io am doua mari aici, una in sud, la 10 minute si alta in Nord la circa 15. Am fost o singura data. Si atunci doar la o terasa la bere, dar nu am calcat pe nisip.

 87. cruela de vilă

  @andreie : a fost foarte bine! deoarece am fost la bulgari! :mrgreen:
  cumva am aceeasi situatie ca si tine : 2!
  numai ca daca tu ai doo mari, io am fost de doo ori la ceeasi mare : o data la romani si o data la bulgari!
  :mrgreen:

  scoregal!

 88. Andrei from USA

  Cruela
  ma bucur pentru victoria ta. Da tu nu dormi la ora asta?

 89. Da’ faci noapte alba cru?

 90. acusi se crapa de bonjur la romania pitoreasca 😛

 91. cruela de vilă

  haide bre ca ma culc….daca insistati! 😳
  eram de servici in locu lu nedo , da vaz ca nu tzine…nimic nu va scpa…
  noapte buna! orice ar insemna asta! 😳

 92. Nu stiu ce s-a-ntimplat dar blogarii nostri au dat in damblaua lui Dostoievski, au trecut la postari fluviale: uite Simona ce mult s-a-ntins cu turcu’, Vezi ca si Bleen a picat in nostalgia Gutenbergoasa, s-o fi bagat ceva in aer la Bucuresti ca nu-mi explic 😆

 93. seinfeld manca-ti-as

 94. Andrei from USA

  Cruela
  E aproape ora 5. La ce sa te mai culci acum. Mai bine diseara!

 95. Andrei from USA

  Se vede treaba ca Simona nu a petrecut, ca mine, 3 saptamini in orasul vechi din Jerusalim. Acolo sa vezi cum trag arabii de tine in toate magazinele. Unul vroia sa-mi vanda un covor cand eu cautam cafea, altul o capra, in loc de adidasi, pe care oamenii de la Otopeni au considerat ca nu merita sa-i mai lase in bagajul meu. Ofertele lor mergeau, de la 100 de secheli pentru un batic, din ala de care avea Arafat, la care am aruncat ochii intamplator, pana la 10-8, dupa o saptamina. Timp in care ma gasea zilnic.

 96. De-aia te iubesc,Simona.Pentru ca uneori scrii texte extraordinare.Daca ai incerca stilul povestiri,sau nuvele scurte,cred ca ai face fata.Catavencu a devenit desuet,chiar imi inchipui ca stii si tu.Te rog sa ma scuipi direct in fata pentru ca sunt singurul ce te adora absolut nonnarcisist si non interesat.kissu baby

 97. Andrei

  Pin-la urma ti-ai luat batic? Era bun pentru Tache in loc de basca aia 😉

 98. some prick,mergi si stai langa suckmeov

 99. Andrei from USA

  Pata
  Nu mi-am luat si cred ca nici daca il primeam pe gratis nu il mai vroiam, dupa insistentele aluia. Omul facea comert ambulant cu chestii d’alea si ma nimerea permanent pe cate o terasa sau pe strada. Aflase si la ce hotel stateam. Da si eu ca si Simona, am omis sa-i spun omului ca isi pierde vremea degeaba. Nu stateam bine cu banii, ca imi furasera aia din bagase si cartusele de tigari, iar un pachet costa 9 sekeli, iar eu lucram pe bani romanesti.

 100. patafil,nu exista negrii,e o vrajala construita de roboti ca sa le atribuim sentimente si ca sa le dam drepturi

 101. Andrei from USA

  Mereu scapa asta din cusca, ori rupe lantul. Lantul slabiciunilor.

 102. nu exista emigranti.in niciun caz vanzatori emigranti. fiecare vinde in tara lui

 103. stiu si eu ce sa zic bad-uleo, eu daca le zic la astia ca nu exista, intii ma omoara si abia dupa aia ma concediaza, iar emigrantii hispanici e si mai ai dracu’, imi iau si banii 😮

 104. Andrei, tu ai auzit ce-a zis nigga’ asta? Ce parere ai – sa fie adevarat?

 105. badmf, nu cumva te cheama Mirci? Rimeaza cu turci, astia exista, sau tot asa, ca sa poti descrie luptele de la Ovine?

 106. patafil,nu le zice ca nu exista,nu le zice nimic,prefa-te ca nu-i vezi,poarta-te de parca nu sunt

 107. nu exista turci,e doar folclor,e doar rulmenti

 108. mai, la unii trebe sa le dau note, sa le zic “great, man”, asa…

 109. Andrei from USA

  Ba exista. Eu. Ilegal. De 8 ani. Am avut tot felul de angajati, americani, mexicani, rusi, romani, etc. Aici. Acum lucrez pentru grupul Hilton, prin intermediul unui grup indian. Am un carnet fals si am de platit o singura amenda de 50 de dolari, pentru ca imi expirase tagul la masina. Am facut de toate pe aici, da mai mult am cumparat, decat sa vand, ca nu-mi place comertul.

 110. bilutele alea de la Ovine e rulmenti? asa da!

 111. Andrei from USA

  Pata
  Nu peste mult timp, computerul meu cel tunat, o sa-ti faca legatura direct cu sticla de campari. Eu o sa fiu doar intermediar. Nu sunt obisnuit cu chestii d’astea fine, care ma cam ametzesc. Eu mai mult cu tequila. Nu am nici basca, ca sa ma protejez si nici privire perplexa. Inca.

 112. Andrei

  Misto, eu ma gindesc numai la bulucul de taxe platite tocmai pen’ca-s legal. Tu ai citit Pavlik Morozov? E vorba de pionierul erou sovietic care-si pirise parintii la organe ca nu erau pe linie. Ce zici, n-ar fi de datoria mea sa te pirasc? Ma rog, mai pe la toamna, dupa ce depun Oath of Allegiance… :mrgreen:

 113. La Campari trebe multa gheata si e tare bun cu niste lamiie. Vorbesc din amintiri dar cam salivez mental 😛

 114. badmf: Da’ Obama exista sau e robot?

 115. Andrei from USA

  Poti sa ma pirasti cand vrei. Din cauza lipsei taxelor produc eu circa 10,000 pe luna, in conditiile in care nici nu ma prea omor cu treaba. Multumesc pentru tipsul cu lamaie si gheata. Imi lipseste, dar nici prin cap nu m-ai trecut. Am vrut sa cumpar orange juice, dar la liquor store nu aveau si pe urma am uitat.

 116. Andrei from USA

  Pata
  Am citit. De ceva vreme. Da parca mai mult imi place Kafka.

 117. Andrei from USA

  Acuma nu mai pun gheata ca o sa aibe timpul de urcare la cap diferit si o sa se tot urce, pina spre dimineata. Da o felie de portocala sau lamaie ar fi buna. Aici nu am decat castraveti acri, da am in portbagaj o lamaiie, care a ramas de la pescuit.

 118. obama e facut in fotoshop

 119. NU portocala, strici gustul. Pune cuburi si fa cling-cling poate adormi 😛 BTW merge grozav cu tartine cu icre daca ai facute, da’ si la alea e buna lamiie. Si maslina (asta NU merge in Campari)

  Pavlik e tot kafka, da’ mai pentru pionieri. Visezi urit pina la batrinete, garantat 😯

 120. Andrei from USA

  Citind printre randurile Simonei, se poate deduce, usor, placerea, tipic feminina, de a face cumparaturi. Cred ca daca o trimiti la un WalMart, trebuie sa ii dai si un ruxac cu mancare, ca nu mai iese de acolo. Si aia nu inchid nici noaptea si nici nu te streseaza sa cumperi ceva neaparat.

 121. mi-ai mai spus asta cu nedo (e drept nu-si anuntase inca mutarea) cind inca nu te scoborisei in avataru’ asta zenule… si nevasta-sa mishela e-n fotoshoapa?

 122. Andrei from USA

  Nu mai merge cu nimic ca am mancat juma de pizza italiana. Da eu asa stiu ca cel mai bine merge putin diluat cu suc de portocale. Oricum nu am.

 123. Andrei from USA

  A aparut un Adobe Photoshop D4 sau X4, era nou sau nou pentru mine. Din pacate costa 700 si am renuntat.

 124. Andrei

  Mai bine fara fotoshop, si eu prefer sa servesc natur 😆

 125. Andrei from USA

  Da mie imi trebuie.

 126. @nigga’

  Zen facea pa nebunu, cica n-auzise de patricieni, i-am dat un link s-a oprit la sarailii turcesti, nu, ca nu-i plac. Uite patricienii in lista de mai jos:

  – Painea: o abundenta
  – Gheata: crema de Siberia
  – Scobitoarea: o baioneta
  – Tacamul: un regulament
  – Tuica: o idee
  – Socoteala: protocolul
  – Carnati mici: mititei
  – Carnati mari: patricieni
  – Ardeiul rosu: o torpila
  – Varza acra: originara de Belgrad
  – Sticluta de vin de 1/4: o pricina
  – Ocaua de vin si borviz la racoritoare: o baterie
  – Apa: o naturala
  – Pahare pentru vin: semiplutoane
  – Cafea turceasca: un taifas, etc.

 127. patafil,de ar fi zeii atat de iertatatori pe cat sunt de uituci.
  obama a zis ca-si ia mutt. si-a luat?
  a,da,nedo e r2d2

 128. e buna crema de siberia

 129. Bine, si Artoo-Deetoo asta de ned te-a vopsit? Iaca am realizat despre corcitura aia de mutt a lu Bama ca am pierdut firu: mai joaca la Fiorentina, poate tu esti mai in relatii de ce nul intrebi pa Hussein?

 130. Andrei from USA

  Nu e pe lista, dar o ploaie de vara, trebuie sa fac si eu. Prea e curat si nevinovat numai computerul, acum. O sa trag patul mai langa usa de la baie. Ori poate ma inviorez si ma duc la masina de gheata si la aprozar sa cumpar o lamiie. Si o lada de bere, preventiv.

 131. Ia mai multe lamii, contin vitamina C, nu faci scorbut de la piza aia. Auzi, suc de portocale 😈

 132. patafil,andrei,voi o scaldati in metafore,cand vorbim si noi seios?

 133. Andrei se scalda, eu mam

 134. serios,nu soios. de ce incearca toata lumea sa fie amuzanta? chiar nu e nimic de ras. there’s brothers dying out there and shit

 135. zi idee nam uitat io nu uit ca-s DQube

 136. swine shit las-sa se vopseasca fratzii bro’

 137. cum sa nu fie de ras – ia un barber:

 138. Mda, de-a dreptul caragialean scenariul, curat comic de situatie, etimologie si limbaj, cu Tache pe care il (o) exaspereaza insistenta lui Kadar, si-l trateaza, cum zicea cineva, cu “kurzime”. Concluzia? Cumparati de la Ianke, ca e si (mult) mai politically corect si mai putin kurd.
  Iar de etimologie ziceam pentru ca originea lui Tache (ca nume zic, s-avem pardon de cacofonii) e cam tot de prin partile Bosforului, de pe langa Dardanele. De treaba asta cred ca Musatescu nu s-a prins. Si daca mai adaogam si ca fixionomia domnitei noastre l-ar indemna pe unul care nu rupe o vorba din ce se scrie pe aici si vede doar pozele s-o creada mai degraba de prin Stambul sau Ankara decat de prin Bucharest sau Budapest (nu dati, ca nu e de rau – doar constat, nu ievaluez), te intrebi ce naiba s-a ales de culturi si traditii cu topirea banchizei incalzirea asta globala. Eu zic ca, de la caldura, turcul o fi crezut ca are de-a face cu o qvasi-compatrioata. Sau i-o fi zis lui cineva ca astia de pe langa Dunare cam avem ceva sange turcesc in noi (si nu doar pe langa) si a pus omul placa pe care o stie si care la ei tine.
  Pana la urma, se pare ca in meciul gena/sange versus mediu mediul are cota cea mai buna la pariuri. Ca altfel nu s-ar prea vedea turci si greci, israelieni si iordanieni (sau palestinieni) purtandu-se cam la fel, cand le scapa din ochi alora de le zic ca-si sunt dusmani de moarte unii altora.

 139. urasc dulciurile,nedo e r2d2

 140. Andrei from USA

  badmf
  Ai observat ceva amuzant si noi nu???

 141. Curatel apartament si-a luat Artoo:

 142. badmf lucreaza la o idee. o viata pentru o idee

 143. nigga’ cinta-mi un lullaby

 144. neata, pot sa cant io ceva? am o voce ingereasca, pot canta orice partitura 😛

 145. Andrei from USA

  magdutza
  Canta, mama, da canta incet ca eu adorm acuma.

 146. Andrei from USA

  In mod special sa nu latri. In rest poti sa faci ce vrei.

 147. andrei: somn usor! promit ca nu o sa cant prea tare 😉

 148. Buna dimineata! Simona, cred ca ar trebui sa pregatesti si o carte de “Momente si Schite”… Ar fi interesant…

 149. simona, mai bine scrie si tu un roman 😛

 150. cruela de vila

  ‘neatza natziune!
  @pata
  @badmf
  va rog sa nu va loatzi da turci , ca dat fiind ca gero nu ma mai ia o data de navasta , prietenii mei s-au gandit sa-l scape de napasta shi mi-au gasit un turc batran si vaduv , da cu bani multzi si un turc tanar shi frumusel cu nevasta ! shi s-au gandit sa ma amrite si ma doteze si cu amant!voi avea harem de turci!asa ca …mai abtzine-tzi-va o vreme pina-mi iese pasentza!poate -mi face iei rost shi de unu cu magazin! daca nu, ma duc shi io la magazinu de zice simona, sa vaz daca e rutina sau daca showul era doar pt ea!

 151. Cruello, vezi ce șosete are. Poate-s Bigotti. 😉

 152. bigotti?!? 🙄

 153. cruela de vila

  sosete bigote? :mrgreen:

 154. sosete monocrome, poate cu sigla nike pe ele 😛

 155. intre rastitul “N-avem !!!”, urmat de ignore total si plecaciunile otomane, prefer varianta din urma..

 156. bărbatu modernă adică io în bucătărie mieam făcut asaeră nişte cartofi prăjiţ nam putut să fac poză că sa depus ulei pă lentila la aparatu de pozat şi orcum iam mncat pe toţ

 157. cruela de vila

  @magdutza: citisem ceva de sosete din macrame in loc de monocrome! :mrgreen:

 158. cruela: alea se numesc cipici 😛

 159. Azi am o obsesie cu șosetele. Ce-o fi? Cru?

 160. cruela de vila

  @magdutza : da’ turcii cam stau in papuci, ciorapi , etc …mai putzin ishi baga picioarele in pantofi…cipicii ar fi numa buni! 😉

 161. @cru: acum depinde de cipici….

 162. cruela de vila

  @sandamneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
  sa traieshti shi tu shi ratza salbatica!
  ca fu tare bine!
  shi gasiram shi plaja salbatica tot acolo!
  sa ne mai spui!
  🙂

 163. cruela de vila

  @ghe : vrei sa-tzi cam bagi picioarele…brutal! dar eshti un domn shi tzi le bagi soft! ca sa le protejeji! ca e ali tele shitz mai trebie!

 164. Cru, cum mă ghicești tu pe mine mereu…. 😳

 165. cruela de vila

  @ghe : sunt ruda cu mama omida! :mrgreen:

 166. @cruela

  sa-ti fie de bine 😉 …la cata lume am trimis acolo, ar putea nea omu’ ala sa ma cheme si pe mine la un berbecut din ala rasucit de moara de apa,sper ca ati prins evenimentul..

 167. cruela de vila

  @sandmane, nu l-am prins , ca erau cam multzi aia de i-am tarat dupe mine si a durat ceva pina am ajuns acolo….am fost doar uin recunoshtere, pretz de-o bere shi o branza shopska, dar vom reveni week end-ul urmator carele este lungutz din motive de rusalii!
  🙂

 168. Pe Stefan cel Mare, intre Grozovici si Lizeanu, vis-avid de “Melodia” era o parfumerie strajuita dincolo de tejghea (e turcism?) de-o vanzatoare trupesa cat o aruncatoare de ciocan pneumatic, boita in ultimul hal, care te lua de maner de cum ii treceai pragul cu un “Cedoriti?”, legatintruncuvant, tunat cu reverberatii de gong dogit, te paraliza cu mana pe clanta. Daca indrazneai sa spui CHIAR CE-AI DORI, iti farama orice intentie cu un NAVEM, fara linioara de trasura, normal. I pak za topic … E de preferat ca vanzatorul sa te invaluie cu oferte sau discounturi decat sa te ia de-o aripa si sa te dea cu capul de lista de preturi. Ca doar asa si spunem, mergem la targuiala.

  @San da mana:
  Cine intelege, se stie ele … o sa-ti “urmam exemplul”, casazicasa … n-am inteles ce e cu “varianta din urma” … cred ca presupun c-am inteles bine! :mrgreen:

 169. no ziua buna lume. cristi, nu ride de sosete. eu l-am lasat pe unu la prima intilnire ca avea sosete albastru cobalt din alea flausate asortate la pantofi maro.

 170. Când vânzătorul mă întreabă ce doresc sau cu ce poate să mă ajute îi răspund: 1000 de dolari. Stupoare și zâmbet.

 171. Matrixe…cand omu te ia de mana si te cinsteste cu un ceai de 15 centi,isi devasteaza rafturile pentru un batic, iti maseaza piciorul transpirat inainte de a te incalta personal cu pantoful ales, e greu sa rezisti.Merg pe mana orientalilor, chiar daca uneori devin agasanti…de regula insa citesc omul la fix, stiu dinainte cand un om intra sa cumpere sau doar se plimba, iar pretul il avem tatuat pe frunte,indiferent cat de bine ne simtim ca am obtinut 50,100 discount.
  Inca sunt in echipa buna, n-am schimbat tabara 😛

 172. hai, mă, angela, ce contează şoseta cînd sentimentu e curat?

 173. cruela de vila

  @angela : da d’aia fara sosete n-ai vazut?

 174. Noaptea toate șosetele sunt negre.

 175. cruela de vila

  @nedo tata , kiar nu ma poci aptzine!
  ( avand in vedere ca ” aseara tzi-am loat tri-cou , shi-ai dara dara da dara…”, sper ca ma vei ierta)

  Vine revolutia in Romania si incepe vulturul
  > sa zboare, sa faca picaje,
  > lupinguri…Il vede vulpea:
  > -Auzi vulture ai innebunit ? ce te rupi asa in
  > figuri?Vulturul raspunde:
  > -Sora mea, acum e democratie.Cum aude vulpea incepe sa
  > alerge prin padure in zigzag, sa se dea peste cap… O vede
  > ursul:
  > -Ce-ai vulpe te-ai
  > imbolnavit?Vulpea:
  > -Ursuleee, e democratie !!!Aude ursul si
  > spune:
  > -Asa? atunci ia vino tu incoa’.O prinde si o f..e
  > bine. Pleaca vulpea amarata cu coada-n-tre picioare,se
  > intalneste cu vulturul si-i spune ce-a patit din cauza
  > democratiei…La care vulturul:
  > -Sora mea , democratia e aici sus….jos e futere
  > !!!

 176. Albastru cu maro..vis !Combinatia mea favorita este soseta alba cu sandalute 😎

 177. cruella
  bancurile, oricît de vechi, pe tachepedie, bine? :mrgreen:

 178. Angela am și eu o șosetă din asta albastră. Doar una. E pentru iPhone.

 179. n-am apucat sa-i vad sentimentu. am vazut si de-aia fara sosete. am vazut si de-aia in ciocate si pantaloni scurti. oricum nu-mi placea tipul ala foarte tare.

 180. cristi, si eu mai raspund “cu un kil de sute” 🙂

 181. O să mă joc cu șosetele diseară. O să creez o bătălie: Șoseta albastră de iPhone vs. armata șosetelor negre din șifonier. Am loc pe covor.

 182. Ghe: mai bine facem un risc, aici? 🙄

 183. gogu magogu
  tudor muşatescu nu prea avea nici în clin nici în mînecă cu tache, ianche şi cadîr. era altul, victor ion popa, da’ a murit

 184. Asta-i ca in Seinfel cu pakistanezul pe care se hotaraste Jerry sa-l ajute sa-si puna afacerea in miscare. Rezultat: falimentul!

 185. Don’ colonel Stefanescu…

  Ca bine zici nedormitule, curat mi-a scapat nemuritorul… Gambetta. Daca taceam (si dormeam) odihnit ajungeam. O fi fost de la ora, de la vreme sau…?
  Iar de murit nu e singuru’ (din pacate), a mai murit si altii, cum ar fi Tolstoievschi.

 186. lasă, noi să trăim 🙂

 187. asta cu tolstoievschi e ca aia cu serviciuri şi succesuri 😆

 188. iarna merg la munte să mă dau cu tolstoievschiurile

 189. Citez: “lasă, noi să trăim 🙂 ”

  Asta o aprob pozitiv, dar insa cum am fost inceput cu o mandra facere de cacao, imi va fi peste mana, la o adica, sa scot limba la lume pentru o vreme. Si cumintenia asta impusa ma face sa ma simt cam la fel de liber ca aia din Americuta, curat condamnati la domitiliu, cu cipul la purtator. Cum pune piciorul afara din domitiliu, cum piuie ghizmosenia. Cam nasol asa cu cazier, carevasazica…

 190. lasă, nu te necăji, toată lumea greşeşte (în afar’ dă mine 😛 )

 191. Iarda la mine, Simona, nu vrut sa sberii la dine cu insizdenta mea. Bromit la tine ca daca mai dreci be la mine invit la tine la un ceai be tacute. Vii? Te rog, vino. Te implor! 😈

 192. ba eu cred ca va disparea asa un magazin. Omul vrea sa fie lasat in pace sa se uite, sa se decida…nu sa fie batut la cap

 193. Si pe mine ma streseaza vanzatorii care te intreaba ce doresti , desi este evident ca vrei sa te uiti , si daca iti place cumperi .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green