Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Diavolul se îmbracă de la Praga

IMG_1477bis

După cum dădeam în scris joi noapte, înainte de a pleca spre aeroport, ultimele 4 zile mi le-am petrecut la Praga. Câteva impresii:

 • Dacă nu ați crezut că se poate face febră musculară de la mersul pe jos, vă zic eu: se poate. Mi s-a întâmplat mie, după ce, 4 zile lumină, am bătut orașul la pas. Am făcut, în total, cam 50 km. Pe lângă febra musculară, mă mai pot lăuda cu câteva degete zdrobite și ceva bătături.
 • Dacă nu ați crezut că puteți rămâne cu gâtul strâmb de la mersul pe jos, vă zic eu: și asta se poate. Nu mi s-a întâmplat, dar am fost pe-aproape. Prin Praga nu poți să te plimbi decât uitându-te ca tâmpitu’ în sus. Fiecare clădire e o surpriză. Parcă asiști pe viu la un concurs de arhitectură. Fiecărui balcon brodat în piatră și atârnat de o casă, îi răspunde o cariatidă de pe casa alăturată, fiecărui gargouille îi face cu “sâc!” o statuie, fiecărui vitraliu îi dă replica un acoperiș. Culmea surprizelor e statuia unui cetățean spânzurat de picioare deasupra unei străduțe, iar într-un pasaj comercial am dat peste un ditamai calul atârnat cu capu-n jos. Ăsta din urmă era de plastic și de dată foarte recentă, da’, orișicât, a fost o surpriză.
 • N-am văzut în viața vieților mele atâta aur ca-n copleșitor de barocele catedrale pragheze, iar dacă vă spun că, la un moment dat, i s-a adăugat o tonă de roz la Muzeul Jucăriilor, care avea câteva săli  ocupate de o expoziție Barbie, o să vă faceți griji pentru ficatul meu. Ați nimerit-o, fiindcă a fost, într-adevăr, greu încercat, dar nu de aur și de roz, ci de mâncarea cehească.
 • Câte rațe fripte întregi, câte mormane de coaste de porc și câte platouri de cârnați cufundați în grăsime sau în sosuri picante mi-au defilat prin fața ochilor în aceste 4 zile, nu cred c-o să mai pot aduna pe retină în tot restul vieții care mi-a rămas de trăit. Doar prin fața ochilor mi-au trecut, nu și prin stomac, și tot a fost greu. Eu, fiind mai mironosiță de felul meu la mâncare, nu aș putea supraviețui unui munte de carne prăjită, așa că m-am tratat ba cu câte o supă, ba cu câte un ștrudel cu mere și înghețată, însă, în jurul meu, curgeau valuri, râuri și cascade gustoase de colesterol. Cred că chelnerii m-au și compătimit în secret. “Săraca, e pe moarte și nu-i dă voie doctorul decât supă”, și-or fi zis, rotindu-și apoi privirea pe deasupra munților de cărnăraie de pe mesele oamenilor “sănătoși”, ca să se mai încarce cu puțin optimism…
 • Berea. Nici p-asta n-am experimentat-o (v-am zis că-s mironosiță!), dar am informații că, exact ca și mâncarea, e atât de bună încât merită să-ți vinzi pentru ea măcar Ardealul, dacă nu toată țara. Campioane în inimile celor de la care am eu informațiile sunt un amestec de bere neagră cu bere blondă (cel mai reușit îl găsiți la cârciuma Svejk din cartierul evreiesc) și marca Velvet, din cauza căreia mi-am petrecut mai multe ore într-un Irish Pub, singurul loc în care a fost de găsit.

Ce n-am înțeles:

 • De ce câteva lăcașuri sfinte (de exemplu, catedrala Sf. Vitus și Biserica Sfânta Maria din Tyn) nu au un spațiu de respirație în jurul lor, fiind înconjurate atât de strâns de alte clădiri încât nu poți să le vezi în întregime de la o distanță mai mare de câțiva metri? Sunt convinsă că există o explicație, da’ nu m-am prins care e.
 • De ce culoarea verde pentru pietoni durează la ei doar până ajungi la jumatea străzii, restul fiind obligat s-o traversezi pe roșu?

Una peste alta, asumându-mi întreaga responsabilitate pentru ceea ce urmează să declar, doresc să declar că nu cred că am văzut încă un oraș mai frumos decât Praga. Vi-l recomand cu tot entuziasmul. Duceți-vă și lăsați-l să vă rupă picioarele, cum mi le-a rupt mie!:smile:

P.S. Titlul e o păcăleală. M-am îmbrăcat, la Praga, tot cu hainele de-acasă. Era prea mișto locul, ca să-mi consum timpul prin magazine.

194 comentarii

 1. Prag C?
  Bine-ai venit de welcome :mrgreen:

 2. vinde-mi mie ardealul. mă interesează copşa mică

 3. Simo, fain 😎
  – expunere literar-compozitionala, chiar literala(asa am auzit si de la altii, despre Praga) 🙂

 4. din poza reiese ca Praga are un oras vechi si unul nou 💡

 5. preţuieşte fiecare ardeal

 6. asta cu semafoarele: păi, dacă te-ai dus să vinzi ardealul, oi fi fost tu mai molîie, noooo. nu te-ai dus şi cu orece brînză? pragheştenilor le place brînza de sibiu, tu, fată!

 7. tache!
  că îmi amintii. cum te obligă, no, ăia să mergi pe roşu juma’ de stradă? pe roşu cucoană, că-ţi dau amendă!

 8. de asta cu gîtul strîm, ce să zic. oi fi tu mai mică de statură… 🙄

 9. acum, că ţi-a rupt praga picioarele, oi fi şi mai mică de statură. mai ştiu eu pe unu’ care a rămas fără nişte vertebre, da’ de la stat în cur pe scaun, n-are nici o legătură… 🙄

 10. blocurile alea care se vede în depărtare ce e? apahida sau bragadiru?

 11. cetăţeanul ăla spînzurat de picioare dormea sau cerşea?

 12. pe mine ma intereseaza pe unde se dezbraca diavolul

 13. Uite un titlu articulat (cu rate si carnati!):
  Diavolul mananca si bea la Praga. Drace!

  Simona:
  Picioare rupte avem si noi. De plai, de deal, de vale. Avea dreptate Blaga 😛

 14. Un moş merge la doctor. Acesta îl întreabă:
  – Cum stai cu inima, cu plămânii?
  – Foarte bine.
  – Dar e ceva care te supară?
  – Da, am o problemă: când fac sex, aud fluierături în urechi.
  – Ce vârstă ai mata?
  – 83 de ani.
  – Păi, la 83 de ani, ce ai vrea să auzi, aplauze?…

 15. dar ce vad in poza asta, scuzati-ma, mi se pare chiar banal…

 16. miai adus şi mie nişte cîrnaţi? miam miam

 17. dă-o-n mă-sa de guvernare!

 18. vezi doamne, simona tache s-a dus, vezi doamne, la praga. şi n-a mîncat, n-a băut, nu s-a îmbrăcat.
  rembo, tu unde ai fost? la praga, sau la budapesta?

 19. mi-am încurcat singur identităţile. eu fînt mai înfet la minte fi nu îmi dau feama imediat. defi mai fuf a foft niftorefcu, iar comentariul ăfta e de criftoiu, nu-i afa?

 20. n-am băut bere, da’ m-am îmbătat pe retină. mi-a scăpat un a. a de la praga

 21. To be continuated:

  … mosu vrea sa se insoare.
  Il intreaba medicul de “famile” (coolmea!), la discutia de la om la om, pentru certificatul prenuptial:
  – Si sotia ce varsta are?
  – 35.
  – Pai si nu va dati seama ca diferenta de varsta e cam mare?
  La care mosu’, usor afectat:
  – Ei, asta-i acu’, daca moare, moare!

 22. a) de la mers pe jos sigur se face febra … dar de la 30-40 km /zi 😀

  b) Catedrala Vitus (probabil si cealalta biserica de care vb dar care eu nu am reusit sa o identific) a fost conceput ca si biserica de rezidenta. Biserica era in curtea palatului imparatului Carol si trebuia sa deserveasca doar imparatul si curtea regala. Cum imparatul nu dorea sa mearga prea mult asa se intampla de ce biserica e asa de aproape de cladirile din jur. De fapt exista si acel tunel intre castel si biserica. Acelasi lucru se intampla si la Catedrala din Aachen care e langa fostul castel.

 23. releu, din Cehia

  Cam ai dreptate cu toate, in afara de mancare. Fiind mironosita, e clar ca nu ai experienta. mancarea e ORIBILA si va aduce rapid in cancer duodenal. In rest vinde-te pe tine insuti, de ca sa vinzi Ardealul sau tara toata ?

 24. @releu din cehia
  “în rest, vinde-te pe tine însuţi…”
  excelent! bravo! ai ghicit!. sînt nene, nu tanti. ai cîştigat o minunată feliuţă de ardeal. s-o stăpîneşti sănătos!

 25. iar sînt unchi, da’ oficial încă nu am aflat 😀
  vă zic mai încolo, cînd aflu

 26. Despre lecturi

  “Am citit-o în franceză, nu ştiu titlul exact în româneşte”
  :mrgreen:

  Deschide realitatea cu un dictionar! Capisci?

  @Nedo:
  Daca dai , Copşa Mică, fum iese din tine! Proştea Mică treaca-meargă 😛

 27. delete (,) 😳

 28. move (,) 😳 😳

 29. releu, din Cehia

  Ei Simona, Simona, vinde-te pe tine insati atunci, daca chiar crezi ca m=ai “prins”.
  Nevasta-mea e cehoaica si ca sa te mai luminezi un pic, e fascinata de pietele de legume din Ro, dar nu ar vinde nici o bucata de Cehia….

  Nene esti, nene sa ramai !

 30. tu ce zici, te-am prins, sau nu? 😀

 31. releu, din Cehia

  Dar io pe tine, ce zici ? Cu prostioarele tale de fata de la tara ?

 32. ma scuzati da’ Roma-i muuuuuuuuuuuuuuuuuuuult mai frumoasa (desi jegoasa) :mrgreen: 🙄

 33. da’ io pe tine cu figurile tale de emigrant hămesit?

 34. Imi tremura tasta-n digit. Nu stiu sigur daca a venit Simona si am emotiuni. Intr-adevar, se simte miros de coasta fripta de porc, carnati, colesteroliste d’alea de brudarsaft, de le zice “štěstí a zdraví”-uri, un fel de “a la votre”-uri slavone, dar nu i-am simtit … astaaa … cum se zice … nervu’ :mrgreen:

  @Simona:
  Daca ma auzi, daca citesti, daca ai mail-urile de la catrindale … am un pont. Spatiul ala invocat de tine … cu respiratia cladirii, cu panarama, alea-alea … are 4 dimensiuni … X, Y, Z, T … Poate ca nu a venit inca dimensiunea T la timp.
  Dar Z si T isi pot uni fortele. Adica, stai sa zic.
  Se ia un PUZ, se croieste din el un PUD si, cum suntem in MILLENIUM 3, gata oferta … Se castiga destul spatiu pe directia Z dupa timpul T. Sa vezi atunci panarama!
  Ia direct din macara:
  http://www.crestinortodox.ro/reportaj/72321-constructia-de-langa-catedrala-se-ridica-ilegal

 35. releu, din Cehia

  nedormitul permalink

  da’ io pe tine cu figurile tale de emigrant hămesit?

  Io as zice, ca dupa cum scrie, hamesita e Simona, dar se da mironosita.

 36. @ releu: vezi ca nu eu sunt Simona, eu semnez Simona Tache orice comentariu de aici

 37. @Aurelian:
  Mahhh!
  Tu vrei comanda sa faci sapte poduri sa salvezi Roma, hai, recunoaste 😛

 38. @releu : in cehia sau oriunde te-ai afla, nu se gaseste umor nici macar la second hand, sa-tzi iei si tu mkar vreo 100 de grame, sa ai ashea da protocol, cand mai ieshi/intri ( ca nu m-am prins iecsxact 🙄 ) pa cate un blog roz?
  in traducere ; aia cu ardealu era o gluma bre! am si martori si dovezi!

 39. @simona : felicitari : ai putut! 🙄 daca zici ca s-a lasat inclusiv cu febra mushkiuloasa! 😉 vreau sa shtiu daca tzi-ai loat bijuterii cu rubine ( ca shtiu ca se vindeau la kil) si daca ai vazut “casa cu cerb”…parca cu cerb era! 🙄

 40. releu, din Cehia

  Simona Tache permalink

  @ releu: vezi ca nu eu sunt Simona, eu semnez Simona Tache orice comentariu de aici

  Asa o fi cum zici…..

 41. @Cru:
  scuze … Si conditionel???? Si apoi intra perfect (DACA nu te superi)
  https://www.simonatache.ro/2009/08/17/praga-2/#comment-81940

  Je vous prie :mrgreen:

 42. relule, Eu sînt Simona Care nu este nici hămesită, nici mironosiţă. am spus “hămesit” în sensul ăla care nu-ţi place ţie. vezi tu, uită-te în dex. te-am halit! miam! miam!

 43. releu, din Cehia

  cruela de vila permalink

  @releu : in cehia sau oriunde te-ai afla, nu se gaseste umor nici macar la second hand, sa-tzi iei si tu mkar vreo 100 de grame, sa ai ashea da protocol, cand mai ieshi/intri ( ca nu m-am prins iecsxact 🙄 ) pa cate un blog roz?
  in traducere ; aia cu ardealu era o gluma bre! am si martori si dovezi!

  Ah, ce cruda esti….

 44. Dex in the city ❗

 45. @releu : cruda eu? din…contra : sunt cam batrana si cam atzoasa! intreab-o si pa agnes!care e lemnoasa de-a dreptu’! :mrgreen: si chiar si d-a stangu’!

 46. cruela permalink, vezi că ai mai sus un banc permalink, pus de altă cruelă permalink. e pentru nedormitul permalink.

 47. Please Note: Your comment is awaiting permalink moderation.

 48. cruela permalink, îmi place avatarul tău permalink

 49. @Releu: (permalink dac-o vrem noi :mrgreen: )
  Vad ca toata lumea botezi aici cu titlul permalink …
  Ce vrei sa sugerezi?
  Ca ne avem ca fratii si surorile, stim!
  Stim?

 50. simona tache permalink, ai nişte comentarii în permalink

 51. @matrix : lasa bre, ca nu e departe de adevar, ca tocmai mi-am facut permanent! 😉 cu peroxid!nu shtiam ca se poate si aici, pe blog , cu permalink! 😉

 52. @Nedo:(permalink de serviciu)
  Please Note:Your “Please Note: Your comment is awaiting permalink moderation.” is awaiting releu moderation.

 53. am zis click to edit şi vreau să mi se aprobe! 😡

 54. matrice: io vreau doar comanda de pod la drobeta si de o sosea pietruita pana la Sarmizegetusa Regia… 😛

 55. nedosimo: sa-mi lasi mie pate ardealul

 56. nu-ţi las nimic. iar permalingi cutiile alea de tinichea!

 57. mananc pate doar la borcan

 58. cruela: maaaaa iar ti-ai turnat otet pe par???? sau ai incercat oaresce pila electrica pe teasta??? 😯

 59. cum sa-ti strambi gatul? tu esti stramba in poza! daca n-ai baut bere din cehia, degeaba! ‘geaba vii, ‘geaba te duci, ‘geaba strici niste papuci! ai ratat excursia! dar locul in care au navalit rusii in ’68, l-ai vezut?

 60. @aurika : paru e deja in masina de spalat\! :mrgreen: cu clor!si un pic de cocolino!

 61. releu, din Cehia

  De pe alt post:

  cruela de vila permalink

  @delia : ar mai fi cate ceva!
  uite , in drumul de la targoviste la sinaia am trecut pe linga centrul de perfectionara Galma!am facut si poza , sa fioe acolo pt eternitate! unde te-ai scolit?la galma , elementar draga watson!

  Daca tot e vorba de Praga, ca si in blogpostul de unde este citat aceast comentariu, atunci fiind in Praga, poti vizita cartierele Hrdlorezy (Taieberegata), Dolni/Horni Mecholupy (Matreatadefoale de Sus/Jos), sa fie acolo pt eternitate. Ai fost la Praga si nu ai fost si in Taieberegata ? Vai, ce pacat….

 62. releu, din Cehia

  generator permalink

  cum sa-ti strambi gatul? tu esti stramba in poza! daca n-ai baut bere din cehia, degeaba! ‘geaba vii, ‘geaba te duci, ‘geaba strici niste papuci! ai ratat excursia! dar locul in care au navalit rusii in ‘68, l-ai vezut?

  Pai locul ala se chema Cehoslovacia. Dar tu unde stii, ca au navalit ? Si au incaput toti acolo ?

 63. cruelaaaaaa!!!
  să îţi spun un banc? ce să fac ca să te trezeşti? citeşte comentariile de mai sus!

 64. simonaaaaaaa permaliiiiink
  ia zi şi mie, ce mi-ai adus din praga? o bomboană, ceva, acolo, să am şi io o amintire de la tine, c-ai trecut pe-acolo.

 65. releu, din Cehia

  gâlma de vilă permalink

  cruelaaaaaa!!!
  să îţi spun un banc? ce să fac ca să te trezeşti? citeşte comentariile de mai sus!

  Cititi-i cineva si lu’ galma de vita, ca nu stie …

 66. @nedo : adica io de fapt dorm si visez? 🙄
  hmmmm.
  m-am linishtit!
  e doar un vis urat!
  ma duc sa ma culc la loc , ca trebuie sa urmezez visele frumoase!
  cu praga , presupun! 😉

 67. @nedo : da in visu meu urat era si un papagal!
  sa nu zici ca l-ai jumulit! 😕

 68. Simona sa-ti fie rusine, nu ai pic de patriotism, cel mai tare si mai mare e micu Paris, fetite dulci ca-n Bucuresti in toata lumea nu gasesti, io-te domne ce chestie sa mergi undeva si sa te zgiiesti la pietre, numa Simona e-n stare de asa ceva. E cu capu-n nori de cind a dat-o afara.

 69. eşti bun, băi, relule, a fost tare aia cu vita! deşi ai fi putut zice şi tu vacă. sau cehii n-au vaci? oricum, deja m-ai cucerit! ţi-am rezervat, ca premiu, un moţ din apuseni. poftă bună!

 70. releu, din Cehia

  @ neamtu tiganu

  Stii, care e diferenta intre o fata mare si un tigan ?

  Tiganu’ tot tigan ramane !

 71. @nedo : io incep sa nu-l mai vad p

 72. @nedo : io incep sa nu-l mai vad pe releu! 😯
  cred ca a devenit invizibil!
  tu il mai vezi? :mrgreen:
  nici nu stii ce rau imi pare ca nu mai e p’acilea, ca era o pata de culoare! 😆
  nu spun ce culoare! 😳

 73. cruella
  s-a uns cu moţul pe bot. şi să-i mai dai moţ oricui… nţ nţ nţ…

 74. Suma nu e? :mrgreen:

 75. Cum functioneaza loteria in Cehia?

  Se trage la sorti numele castigatorului, litera cu litera.
  (Sau cum ar zice releu, litereleu cu litereleu)

 76. @nedo :uitzi ca era deja mai cu motz!
  doar s-a lacomit un pic!

 77. ala din Buzau vad ca n-a murit. s-a reincarnat.

 78. si se continua (pe acelasi site)

  In Polonia la fel, doar ca aia extrag numai consoane 😛

 79. Tare pontos e Releu, ce mai mam ris!

 80. Un ceh avea o oaie inteligenta (cine n-are?!). Intr-o zi, oaia se pierde si e gasita de un turist roman. Turistul roman o aduce acasa si, chiar in dimineata in care urma sa duca animalul la taiere, o vede pe oaie stand la calculator si dand cu copita in tastatura. Se uita romanul nostru la ecran si ce vede? Oaia scrisese “help”. “Mai sa fie”, isi zice romanu. “Daca oaia asta e inteligenta si io o omor doar ca sa ma rezolv cu mancarea pe doua zile? Combinatia de litere help putea fi nimerita si accidental, dar poate ca oaia chiar cere ajutorul. ” Si, ca sa verifice daca nu cumva face o mare greseala ducand oaia la taiere, romanul ia tastatura si scrie pe ecranul calculatorului: “Who is your master?” Oaia se uita la ecran, apropie o copita de taste si baga: “krpsofgjgrngsky”.

 81. releu, din Cehia

  gâlma de vilă permalink

  eşti bun, băi, relule, a fost tare aia cu vita! deşi ai fi putut zice şi tu vacă. sau cehii n-au vaci? oricum, deja m-ai cucerit! ţi-am rezervat, ca premiu, un moţ din apuseni. poftă bună!

  Iar m-ai prins ! Ba, ce tare esti ! Daca cehii au vaci sau nu, iti povesteste Simona.

  In rest, cunoscandu-te pe tine, ai luat “vita” vită, desi la fel de bine se putea lua viţă.
  Hai, mai studiaza Dex-ul, dar si altele, nu-ti spun ce…

 82. pontus releuxinos

 83. releu, din Cehia

  @matrixbrain,

  Nu te da batut, mai incearca ! Concentreaza-te, hai ca poti ! (Sau cel putin asa spera cei, care nu te cunosc si sunt binevoitori)

 84. e nefericit, săracul. i-a zis lu’ tache să se vîndă, s-a luat de neamţ, deşi n-avea nici o treabă cu el. cred că face foame cruntă pe-acolo de se tot bagă ca musca în rahat…

 85. releu, din Cehia

  si care o fi rahatul ?

 86. Off topic

  Uneori cred ca sunt dus cu pluta, da’ bine de tot, alteori mi se pare ca traiesc in viitor, nu bine de tot, insa azi nu stiu de e adevarat sau nu. Asadar, spuneti-mi ce zi este, anul si, eventual, luna! Va promit pomenire vesnica!

  “Interes enorm pentru meciul cu VfB Stuttgart
  Azi – 20:04 Marius Ghilezan | 0 comentarii | 40 vizualizari
  Rating: 0 voturi

  Astăzi seară, ora 21.45, primul tur dintre Poli Timişoara şi VfB Stuttgart pe „Dan Păltinişanu“. Meciul va fi transmis în direct de TVR. ”

  Oare azi ie azi sau ie maine? Sau deja ie ieri?

 87. Mai tineti minte pe vremuri cind veneau cehoaicele cirduri la marea neagra? Tineam cortu-nchis cu lacatu da tot degeaba. Tii ce vremuri, d-abia cum inteleg poanta lu relu cu fetele mari, tiii ce mai mam ris!

 88. releu, nu te da batut. eu tin cu tine.

 89. băi, releule, ce-ai avut, mă, de i-ai zis sim0nei să se vîndă? a? aşa vorbeşti cu o femeie? golanule! aia cu vita ce e? de neamţ de ce te-ai luat?
  să zic şi eu vreo două vorbe de cehoaica ta? hai, că nu mă dor nici deştele, nici tastatura! păi ţiganul îţi dă clasă! hai, valea la cehoaică! pe noi lasă-ne cu ale noastre.

 90. releu, din Cehia

  @nemo

  Ramai la fund !

 91. Neamtule, n`auzi, bre, ca n`a putut manca ce si cat a vazut. Daca de shopping nu a avut chef, au ramas pietrele. N`are toata lumea bafta ta, sa vaza zidul chinezesc si sa`l ignore pentru un hotel cu vodka la etaj. Mai esti si lenes, ca nu esti in stare sa pui pozele alea la vedere 😛

 92. @Nem Tzigane:
  Sa nu-i dai clasa lu’ Releu.
  Nedo mai si glumeste, dar acum a zis-o serios. Frate, frate, da’ …

 93. tst.
  gata, s-a mutat serverul, shi si pitreci?

 94. asa.
  deci, @releu: bai, n-ai.
  uite, tiganul neamt are el alte defecte :mrgreen: da’ macar are umor.
  relax, respira profund. as a rule, take it easy…

 95. Bă, m-ați trezit, ce dracu vă certați?. dâDacă nu vă potoliți pun cățeii pe voi. Ăia de usturoi.

 96. @Cristi:
  Cu bancuri se rezolva orice galceava. Oricum unul dintre combatanti are viteza mai mica … nu suuuuunt doua valori egale de la Dedeking in coace :mrgreen: intelegi, nu? :mrgreen:

 97. releu, din Cehia

  nedormitul permalink

  băi, releule, ce-ai avut, mă, de i-ai zis sim0nei să se vîndă? a? aşa vorbeşti cu o femeie? golanule! aia cu vita ce e? de neamţ de ce te-ai luat?
  să zic şi eu vreo două vorbe de cehoaica ta? hai, că nu mă dor nici deştele, nici tastatura! păi ţiganul îţi dă clasă! hai, valea la cehoaică! pe noi lasă-ne cu ale noastre.

  Ce e, de atata nedormire te lasa nervii ?
  Sa se vanda ea, nu Ardealul, daca nu a mai vazut rate si carnati ! Asa scrie o femeie, care se vrea respectata ?

  Aia cu “vita” ce e ? Tu ai zis vită, când putea la fel de bine sa fie viţă. La asta ţi-a fost mintea de la început, ai avut de ales, ai ales.
  Vrei sa zici ceva de cehoaica mea? Zii cat vrei, nu ai vazut-o, nu ai citit macar un rand scris de ea, nu o cunosti sub nici o forma. Doar ca este sotia “unuia ca releu”.

  Dar, ca sa nu te las sa dormi.
  Ce ai tu cu biata Simona sau ce vrei sa insinuezi, cand ii scrii numele cu 0 (zero) in loc de litera o ?

  Hai, noapte buna !

  Tineti minte: cehii sunt convinsi ca apa calda si mersul pe jos a fost inventat de ei.
  Iar Cehia e Planeta maimutelor (dar nu va ganditi, doar la interpretarii simpliste legate de maimuta), locuita acum e Dinu Paturica.

 98. Un ceh mergea pe strada. La un moment dat il opreste un politist si ii spune ca e arestat.

  Cehul o tine pe-a lui, ca n-a facut nimic.

  In drum spre sectie, politistul ii povesteste cum ca o maimuta care a asistat la o omucidere a spus ca el e vinovatul. Cehul, nu si nu, abia venise in orasul ala si nu a avut cand sa faca nicio crima.

  La sectie, cehul e pus fata in fata cu maimuta. Animala, nimic. E intrebata cine e vinovatul, dar nu spune tace malc si se uita de-amboulea. La un moment dat, apuca un capsator de pe masa si incepe sa se joace aiurea cu el. Atunci, politistul ii spune unui coleg:

  Bai, hai sa ii dam iar tastatura, ca in scris parca e mai expresiva.

 99. @nedo ; ia d-aci sa te calmezi:
  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  Acesta este un e-mail intern (pentru angajatii romani)

  > de la o

  > >reprezentanta din Romania a unei mari corporatii (faza

  > e pe bune!)

  > >

  >

  > >

  > >To: All Romanian Speaking Staff

  > Subject: Improper Language Usage

  >

  >

  > It has been brought to our attention by several

  > officials visiting our office in Romania that offensive

  > language is commonly used by our Romanian speaking staff.

  > Such behavior, in addition to violating our policy,

  > is highly unprofessional and offensive to both visitors and

  > staff.

  >

  > All personnel will immediately adhere to the

  > following rules:

  >

  > 1. Words like futui, in pula mea, pula and other such

  > expressions will not be tolerated or used for emphasis or

  > dramatic effect, no matter how heated a discussion may

  > become.

  >

  > 2. You will not say si-a bagat pula when someone

  > makes a mistake, or s-a cacat pe el if you see someone being

  > reprehended, or baga-mi-as, when a major mistake has been

  > made. All forms and derivations of the verb a se caca and a

  > se fute are utterly inappropriate and unacceptable in our

  > environment.

  >

  > 3.No project manager, section head or administrator under

  > any circumstances will be referred to as pula de om,

  > cacanaru’ or boul.

  > 4. Lack of determination will not be referred to as pulalau

  > nor will persons who lack initiative be referred to as

  > muiangiu.

  >

  > 5. Unusual or creative ideas offered by management are not

  > to be referred to as porcarii.

  > 6. Do not say futu-ti mata if somebody is persistent; do

  > not add pula mea,if a colleague is going through a difficult

  > situation. Furthermore, you must not say am pus-o (refer to

  > item 2) vor o sa ne-o traga when a matter becomes

  > excessively complicated.

  >

  > 7.When asking someone to leave you alone, you must not say

  > du-te-n pula mea or should you ever substitute “May I

  > help you?” with, ce pula mea vrei?.

  > 8.Under no circumstances should you ever call your elderly

  > industrial partners bosorogi imputiti.

  >

  > 9.Do not say ia mai mereti-n pula cu cacatu’ asta when

  > a relevant project is presented to you, nor should you ever

  > answer futu-te-n cur when your assistance is required.

  > 10.You should never call partner representatives as boul

  > dracului or timpitu’ ala.

  >

  > 11.The sexual behavior of our staff is not to be discussed

  > in terms such as pizdulica buna, futaciosu’ or

  > homalau’ lu’ peste.

  > 12. Last but not least, after reading this note, please do

  > not say ma sterg la cur cu textul asta.

  >

  > Just keep it clean and dispose of it

  > properly.

  >

  >

  >

  «

 100. releu, din Cehia

  Noapte buna inca o data !
  Faceti-va curaj si sustineti-va reciproc! Aveti nevoie !

 101. cum ai ajuns, mă, în cehia? cu vaporu cu rulmenţi? cu vagonul cu şuruburi? te-ai epilat şi ai făcut autostopul? ce-ar fi să zicem şi noi de cehoaica ta, aşa, fără să o cunoaştem, că ar fi bună la închiriat? hai siktir! nu ne mai da nouă lecţii cum mănînci tu căcat cu furculiţa. între timp, caracterul tău tot negru pe sub unghii a rămas.

 102. @jeleu’ din cehia: multumesc

 103. @Releu:
  Daca te departezi de subiect, ne pierzi. Si nu vrei asta. Nici Nedo, nici Simona, nici-nici. Astept(am) un feed-back. Io rimez cu tine; fa la fel, ce te costa?
  Aaaa, …
  O cheama Marta sau Kvetka?
  :mrgreen:

 104. spre deosebire de tine, neamţu ţiganu e inteligent, are umor, nu face foamea pe unde trăieşte (da, şi el este emigrant), iar iar pe el nu-l văd în stare să spună mizeriile pe care le-ai spus tu la adresa unei femei. gunoiule!

 105. nu te-a pocnit taică-tu peste bot cînd era nevoie.

 106. releu, din Cehia

  nedormitul permalink

  cum ai ajuns, mă, în cehia? cu vaporu cu rulmenţi? cu vagonul cu şuruburi? te-ai epilat şi ai făcut autostopul? ce-ar fi să zicem şi noi de cehoaica ta, aşa, fără să o cunoaştem, că ar fi bună la închiriat? hai siktir! nu ne mai da nouă lecţii cum mănînci tu căcat cu furculiţa. între timp, caracterul tău tot negru pe sub unghii a rămas.

  Ohooo ! Ce studii intense ai facut in cartier la tine.

 107. @nedo : nu pune mama la suflet! ❗
  vezi bine ca n-ai cu cine!
  si daca te amesteci in taratze te maninca porcii…

 108. baiet erand, in cartier ma bateam

 109. releu, din Cehia

  matrixbrain permalink

  @Releu:
  Daca te departezi de subiect, ne pierzi. Si nu vrei asta. Nici Nedo, nici Simona, nici-nici. Astept(am) un feed-back. Io rimez cu tine; fa la fel, ce te costa?
  Aaaa, …
  O cheama Marta sau Kvetka?

  Mai cauta, mai cauta. Iti spun eu cand ai nimerit.

  Nu trebuie sa va pierd eu, sunteti voi pierduti.

 110. vaaai @releu, ne parasesti? nu se sustine nimeni reciproc. eu am zis ca tziu cu tine, da’ n-ai vrut. nedo e rau si haleste 5 ca tine numai la entrée, de aia am zis sa zic ce-am zis.

  cruela, bancul ala circula de cel putin vreo 3-4 ani. 😎

 111. @releu, pai n-ai zis ca ne parasesti? sa inteleg ca se infiripa un sentiment micutz?

 112. @Releu:
  Si cu mine ai ce ai? Si eu nu-l sustin reciproc pe Nedo, de unde le scoti??? Si nici n-am nevoie. Il sutin ca are Copsa Mica, atata tot. Atat a reusit Simona sa rupa din Ardeal.
  Si nu te mai preface cu noaptea aia buna. Daca nedoresti intr-adevar, macar lasa adresa de mail, ceva ID (nunuuu d’ala de la Zbiru!) … sa ti-o dorim si noi. :mrgreen: 😳 😛 👿 ❓ ❗

 113. releu, din Cehia

  Nemo permalink

  vaaai @releu, ne parasesti? nu se sustine nimeni reciproc. eu am zis ca tziu cu tine, da’ n-ai vrut. nedo e rau si haleste 5 ca tine numai la entrée, de aia am zis sa zic ce-am zis.

  cruela, bancul ala circula de cel putin vreo 3-4 ani. 😎

  Care Nedo ? Stai sa maresc fontul….

 114. @nemo : simtzeam nevoia de limbaj elevat ca prea se coborase nivelul discutziei, ligvistic ( ca sa nu zic libistic) vorbind!cat despre ideatica , maieutica shi chilotika, nu am cuvinte! 😥 😥 😥

 115. madison , jimmy

  😳 să ne dea şi 9 madam cocoş tichete de călătorie…la Praha ❗

 116. @madisoane , vrei sa-l intilnesti pa releu’ in carne si multe oase?vezi ca e din piele naturala! nu spun ce fel de piele 😳

 117. ar trebui sa iubim prostia pura, nealterata; doar in varf de munte mai poate fi intalnita, la poale de releu.

 118. madison , jimmy

  :mrgreen: bă releule nu vezi că eşti veriga slabă p-aci… ❓ somn buM ! 💡

 119. lăsaţi-l dracului de tîmpit. n-are rost. ne învîrtim în cerc din cauza unui cretin. eu îl voi ignora de acum înainte.

 120. releu, din Cehia

  matrixbrain permalink

  @Releu:
  Si cu mine ai ce ai? Si eu nu-l sustin reciproc pe Nedo, de unde le scoti??? Si nici n-am nevoie. Il sutin ca are Copsa Mica, atata tot. Atat a reusit Simona sa rupa din Ardeal.
  Si nu te mai preface cu noaptea aia buna. Daca nedoresti intr-adevar, macar lasa adresa de mail, ceva ID (nunuuu d’ala de la Zbiru!) … sa ti-o dorim si noi. :mrgreen: 😳 😛 👿 ❓ ❗

  Doriti ce si cat vreti in suc propriu. Iar daca din postarile astea nu reusesti sa afli adresa de email, ce trebuie sa trec, atunci nu e cazul sa sa incerci mai mult decat emoticoanele astea expresive, cu care iti imbogatesti postarile.

 121. cruela: eh, prb lumea se simte nesigura, oameni straini, etc 😀

 122. @bai nedo : asta o fi bai diavolu’ care se imbaraca de la praga ! 😳
  si care se dezbraca pa blog! :mrgreen:

 123. madison , jimmy

  😯 112…NE-A CĂZUT RELEU’ 👿 cz.

 124. ce directie aberanta poate lua o discutie doar din cauza ca cineva n-a priceput o gluma. ma mir sincer, draga releu, ca n-ai anuntat presedintia Romaniei, SRI-ul, SIE, CIA, FBI-ul, NASA si pe administratorul blocului tau ca vreau eu sa vand Ardealul! sau i-ai anuntat? 🙄 🙄 🙄

 125. Vezi Nedo?
  De cand va spun???
  Asa meritam(ati!!)
  Ca mare xcofala era sa dai nu C\P la intrarea in blog cu abece-ul si permalinku’ … Cam de-acolo a pornit razmerita.

  Deci

  @Releu:
  dupa cuplare-a ideii, lasi usor ambreiaju'(ti-l arata Nedo!!) si pui @, urmat de andrisant+ 2oo pct. (gen:) si gata
  Restul e debit. De bytes! Debil Gates :mrgreen:

  Daca nu pleci, macar stai 😛

 126. @madisoane : abia acu’ te-ai prins ca e…defect?
  :mrgreen:
  don’t worry , no sugar!
  :mrgreen: :mrgreen:
  il repara simona! 😉

 127. @simona tradatoare mica, o dai la-ntors, hai?

 128. releu, din Cehia

  Asta e tot ?

 129. @releu: da. du-te si te culca.
  devii plictisitor.

 130. diavolul se imbata de la braga

 131. releu, din Cehia

  Cam putin. la un moment dat speram la mai mult. Dar asta e, daca esti hamesit si nu ai mai vazut rate, coaste de porc si carnati, se epuizeaza repede “munitia” mai de calitate, apoi mai poti sa dai cu cate-o piatra si la sfarsit, hai sa ne vedem de ale noastre si nu mai discutam cu cine nu ne place.

  Un salut din Cehia, berea e extra, Praga extra, mancarea ordinara.

 132. @Releule:
  Cazi asa ca o perseida?
  Si cu fidbecu_cum ramane?
  Aia am inteless-o,
  rel_eu@permalink.cz
  tu scrie ca noi stam la un suc.
  Propriu zis. (aici era o emotie grafica, dar o zic in gand)
  Oua fierbinti n-ai?

 133. greu se prin sensurile uneori …
  “da’ oare pot?” ala abia-abia si-a gasit sucul propriu :mrgreen: (releu, scuze!)
  https://www.simonatache.ro/2009/08/13/praga/#comment-81898

 134. si ne mai miram de ce ne sar unori conexiunile

 135. Sucul pr…
  (de EU)

  La releu la poarta
  E-o pi …
  Cine-o mai tas…
  S-o m…

 136. @matrixe ; consumi prea multa energie cu cineva care si-a cashtigat ( pe drept! :mrgreen: ) dreptul la ignore! 😉

 137. @Cru:
  Ideea e preluata de la Pila-n Dero, dupa ce-i spalam, sa-i imbracam pe cei goi … macar un guler liuichenz merita ➡

 138. niste cehoaice la kilogram nu ne-ai adus? “sa manince” si noi baietii de pe blog niste desert? 🙂

  apropo,era o tipa tare pe acolo, o artista a poporului,a scenei,tovarasa Silvia Devil 😀

 139. aha, vindeti ardealu pentru cirnatzi! bravas! citi cirnati si cite kile de spareribs face gara de la apahida ca daca cumpar nu cumpar orice.
  frumos la praga, tare frumos.

 140. madison , jimmy

  😳 nu vindem Ardealu’ ! Î-l dăm…free vs. Praha , OK ❗ ❓ Prietenii ştiu de ce 😛

 141. @Simona Tache (Cea Adevărată, nu clona Cluj-Napocană 😆 )

  Mă bucur mult că ți-a plăcut!

  https://www.simonatache.ro/2009/08/13/praga/#comment-81556

  Întreba cineva la 9:20 PM dacă ce și cum cu rușii năvăliți în ’68. Întîmplarea face să am un răspuns: un bun prieten (care acum ar fi tot profesor la Politehnică la București dacă nu s-ar fi mutat la Vancouver) era în tabără studențească de studii la Praga în august 1968. S-a descurcat s-o taie repede înapoi și a adus de acolo o grenadă spartă cu gaz lacrimogen într-o pungă de plastic. Am mirosit din ea împreună cu mai mulți prieteni în parcul din Roman, pe 24 august 😛

 142. a-ha, deci erati un fel de varianta anticomunista a aurolacilor 😛

 143. banc:
  poporul albanez, intristat din cauza lipsei de importanta la nivel mondial, se hotareste sa provoace un razboi pentru a mai aduce aminte de skandenberg cu a sa istorie glorioasa. initial s-au gandit sa atace america, dar le-a trecut repede ca-i prea departe. rusia nici macar… ar fi suferit prea multe pierderi. Se hotarasc intr-un final sa atace luxembourgul. A doua zi apare un comunicat in toata presa albaneza:
  “stimati concetateni, pentru a reveni in prim – planul mondial, am hotarat sa provocam la razboi imperialismul luxemburghez. chemam bravul popor albanez la arme. lupta cea mare se va desfasura duminica intre 12 si 13 in tirana. in caz de conditii meteo neprielnice ne vom intalni cu incepere de la ora 12.00, in sala polivalenta!”.

 144. Simona , te iubesc ! fa-mi un prunc ! … cu cine ne certam ?

 145. 🙂 doamna nedormitu e inscrisa oficial in top sexy jurnalisti.

 146. madison , jimmy

  @ apoloDOR…ăsta nu-i blogu’ s.sensual 💡

 147. apolodor.ln, te-as improprietari si eu c-un copil. vrei cu ochi albastri sau mai vinetii?

 148. doamna nedormitu nu mai există. bucuraţi-vă de doamna naiba

 149. @ da chiar.. senzuala are blog ? o fi tot roz ?

  @geronimus : adica vrei sa dai intr-o doamna ? ce animal ! Is libera de la 21, la Universitate la un vin ?

  la dracu cu nedo !

  going to google : simona sensual blog.

 150. CUGETARE (intensa) : orice lucru placut,devine neplacut cand e obligatoriu.Daca pierzi o noapte ca vrei tu, e OK,da daca esti obligaaat…Dupa Revelion, cea mai nasoala noapte pierduta (obligat) sunt nuntzile (ca te si costa).
  CONCLUZIE : sexu e ceva mishto da daca esti insurat e obligatoriu, deci..

 151. nu te duce la nunţi. sau, dacă te duci, arată că ai făcut-o din obligaţie 😈

 152. Bai nedo, daca tot te faci ba drac ba simtache, schimba dracu poza

 153. nici un nedo! l-am halit. tu eşti gustos? pot să te încerc? 😈

 154. eu sînt un drac cu mai multe coarne, după cum se vede. sînt dat dracului!

 155. 😉 Mda, un drac nedormit.Sefu stie ce faci tu in timpu programului 😈 Te spun ! :mrgreen:

 156. apolodor.ln, am vandut mertzu’, imi pare rau.

 157. talpa iadului e în concediu. şi-a luat o livadă în rai şi acum este la cules de mere, face ţuică

 158. @ Simona Tache: statuia acelui om atirnat este creatia fostului presedinte al Cehiei, Vaclav Havel, si vrea sa exprime situatia intelectualului ceh.

 159. probably the cheapest beer in the world.

 160. bleen, mai scrie şi tu ceva

 161. simona, unde e poza aia cu coarnele? nu mi-o dai mie?

 162. simona, insanatosire grabnica! imi inchipui cu te simti asa, cu picioarele zob, gatu’ ntepenit si ficatul dat peste cap. vorba ceea, pour etre (a) Prague, il faut souffrir.

 163. iubeste-ma Simona !

 164. am crezut c-a intrat serverul in revizie, de n-a mai scris nimeni nimic. sau ca l-a bagat cruela in masina de spalat… tanti jeni pe unde o fi, ca m-a cam luat foamea…

 165. de drace, daca cu o bere nu pot sa mi-o ostoiesc, ma gandeam ca macar cu o chiftea, cu ceva… bulimie de stress

 166. tacutule, da’ de cand asa vorbaret?

 167. gero, am vazut pauza aia de 2 ore aci pa blog si m-am speriat, si ca sa nu-mi fie urat trancanesc si io, ce sa fac…

 168. madison , jimmy

  🙄 releu , jeleu , mileu , peleu…probă de microfon ❗ :mrgreen: teleleu 😯 aoleu l-a luat ”nedo”. Pardon 👿

 169. @madison ,jimmy permalink

  Să te citez:
  😆

 170. am facut febra musculara de la stat pe blog. mi-am cumparat un sezlong cam scurt, iar acum am gatul stramb, asta ca sa nu mai vorbesc de degetele zdrobite si de bataturile cu mouse-u-n podul palmei.

 171. offtopic cum se zice 🙂 buna ziua tuturor 😎

 172. @gero

  cînd stai pe blog nu te mai uita în sus, mai alternează, culege ciumperci din cînd în cînd…

 173. @Simona: incearca si Viena. Este fenomenala !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green