Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Suntem unice, fată! Una mai unică decât cealaltă

Știți faza din Life of Brian a celor de la Monty Python, când Brian ține o predică în fața unei mulțimi, iar mulțimea ajunge să strige “Suntem diferiți! Suntem diferiți!”, cu excepția unui singur ciudat, care ridică mâna și precizează timid “Eu nu!”? Ei bine, cam așa suntem noi, femeile, în ce privește anumite aspecte. Diferite, dar nu între noi. Doar de bărbați. De exemplu, dacă lor le place haosul, nouă ne place să fim organizate. Și nu putem să fim organizate fără să facem liste.

Listele de cumpărături

Nu putem trăi fără liste, iar asta o ştie toată lumea. Mai ales bărbaţii, victimele predilecte ale acestei pasiuni feminine. Pe ei îi doare cel mai tare, pentru că, în 99% dintre situaţii, lor li se adresează categoria numărul 1 de liste: listele de cumpărături.

Noi, femeile, nu putem să plecăm să cumpărăm nici măcar două chestii fără să ne organizăm în prealabil. Avem de luat pastă de dinţi şi pâine, notăm pe o hârtiuţă “pastă de dinţi” şi “pâine” şi de-abia după aia purcedem la drum. Ajunse în magazin, ne învârtim confuze printre rafturi întrebându-ne ce căutăm. Într-un final, ne amintim că avem listă şi o consultăm. “A, da, am de luat pastă de dinţi şi pâine!”. Şi luăm pastă de dinţi şi pâine. Dacă uităm de pasta de dinţi, luăm doar pâine. Sau invers. Oricum, e bine că am avut listă, altfel am fi putut să le uităm pe amândouă.

Adevărata tragedie începe însă odată cu listele lungi de cumpărături. Alea pentru megamarket, care cad în cârca bărbaţilor. Problema lor nu e că sunt lungi, ci că sunt… ăă… oarecum haotice. Chiar dacă ştie cum e organizat locul, o femeie nu va scrie niciodată o listă ţinând cont de ordinea raioanelor. Nu! Lista ei va arăta aşa: roşii, pastă de dinţi, brânză, găleată cu mop, beţişoare de urechi, suc, sac de aspirator, piept de pui, Mister Musculo, ouă, lichid de parbriz, măsline, gumă de mestecat, pâine, ouă (tăiat, că mai apare o dată). Rezultatul: un bărbat care aleargă ca Bănel –muscă fără cap, prin tot megamarketul. După a zecea experienţă de genul ăsta, Bănel va claca. Se va răscula şi va solicita ferm o listă logică. Mare greşeală tactică. Iubita, soţia, sora, vecina, mama, “femeia lui”, vorba Mihaelei Rădulescu și a lui Dani Oţil, nu-l va refuza, dar nici nu va reuși să scrie din prima ce i s-a cerut. Nici din a doua. Pe la a zecea listă rescrisă, el îşi va da seama că mai bine făcea puţin sport cu căruciorul decât să transpire aşteptând la uşă, încălţat şi cu căciula pe cap.

Listele de activităţi

Când o femeie are multe treburi de executat, mai ales din categoria celor casnice, intră-n panică. Singura chestie care poate ţine leşinul la distanţă şi nu e sticluţă de săruri, e o listă. Arată cam aşa: curăţenie, epilat, gătit, spălat rufe la maşină, spălat rufe de mână (există chestii mai finuţe, pe care nu le bagi la maşină), baie, manichiură, dezgheţat frigiderul, pedichiură. Consecinţa ei unică e liniştea interioară a autoarei. Despre eficienţă nici nu poate fi vorba. Întotdeauna spălatul de mână va fi întrerupt pentru epilat, care va fi abandonat pentru dezgheţarea frigiderului, care va fi întreruptă pentru pedichiură, care fi lăsată baltă pentru reluarea spălatului de mână, la care se va renunţa pentru manichiură, care va degenera în dat cu aspiratorul.

Listele de curăţenie

Sunt o categorie mai specială şi arată destul de ciudat. Un bărbat care va da peste o asemenea listă se va îndoi în secret de sănătatea psihică a celei care a alcătuit-o. “Bucătărie: aragaz, chiuvetă, geam, masă, faianţă, aspirat, spălat pe jos. Baie: chiuvetă, WC, cadă, faianţă, gresie. Dormitor: şters praf, aspirat, geamuri, spălat pe jos, ordine. Sufragerie: bibliotecă – şters praf, ordine, aspirat, geamuri, spălat pe jos”. Pare absurd, nu? De ce şi-ar nota o femeie care face curat în bucătărie cuvântul “aragaz” pe o listă? Nu-l vede? Hmm… Păi, da, poate să nu-l vadă din cauza chiuvetei de la baie sau a bibliotecii din sufragerie. Din experienţă proprie, pot să vă spun că un maraton feminin de curăţenie decurge, în mod obişnuit, cam aşa: Începi treaba în bucătărie. O duci până la jumate. Sună telefonul. E în sufragerie. Te duci să răspunzi. Vorbeşti, închizi şi, în timp ce închizi, te îngrozeşti de ce dezordine e. Te apuci sa faci ordine. Faci până la jumate. Te duci în dormitor să duci ceva. Vezi rufele pe uscător. Te apuci să le strângi. Strângi o parte. Ţi se face sete. Te duci la bucătărie să bei apă. Vezi ce balamuc e. Te reapuci de curăţat bucătăria. Sună telefonul… La un moment dat, nu mai ştii nici de unde ai început, nici către ce te îndrepţi, nici cum te cheamă, nici câţi ani ai. Îţi juri ca data viitoare să faci o listă. Aşa s-au născut listele de curăţenie.

Listele de liste

Dacă nu s-au inventat încă, mă gândesc să le inventez eu acum. Simt că e nevoie de ele. Ne vor simplifica viaţa, fetelor! Imaginaţi-vă o dimineaţă în care nu ştiţi încotro s-o apucaţi. Nasol, nu? Acuma, imaginaţi-vă una în care prima preocupare e să vă alcătuiţi frumos o listă cu toate listele de pe care le aveţi de făcut (listă de chestii pe care trebuie neapărat să le cumpăraţi, listă de chestii pe care trebuie neapărat să nu le cumpăraţi, listă de telefoane pe care tre’ să le daţi, listă de telefoane la care nu trebuie să răspundeţi, listă de mailuri, listă de semafoare pe care trebuie să le evitaţi etc.). Mult mai limpede se vede totul, nu? Faci lista de liste, apoi treci la listele propriu-zise, după care, dacă îţi mai rămâne timp, te apuci de treburi. Dacă nu-ţi mai rămâne, te apuci de lista de liste pentru ziua următoare. Nu-i așa că o să fim mult mai organizate dacă aplicăm metoda asta?

Propun să o implementăm începând chiar din acest moment. De exemplu, eu am un drum de făcut, așa că o să mă apuc urgent de redactat lista cu operaţiunile de pornire a maşinii: deschidere uşă, aşezare pe scaun, centură, reglare scaun, verificare oglinzi, reglare aer condiţionat, ambreiaj, scoatere din viteză, frâna de mână jos, din nou ambreiaj, din nou a I-a, acceleraţie, jos ambreiajul, pleca… Pardon, am uitat de pornirea motorului, deci nici o “plecare”, că tre’ să iau lista de la-nceput.

Bun. Acuma, că ne-am distrat, să lansez și o provocare. Doar pentru fete, evident: Fată, fată, fată, dacă vă faceți cont pe site-ul Unica, la secțiunea Clubul cititoarelor de bloguri feminine, adică aici, adică, și mai exact, la subsecțiunea care poartă numele meu, puteți câștiga, pe lângă diverse surprize din partea revistei, o întâlnire cu mine, la un ceai/o cafea/o vodcă/ o damigeană de cocktail-uri fine, să povestim ca fetele și să ne amuzăm. Câștigătoarea întâlnirii va fi anunțată peste 30 de zile, iar data și ora distracției o vom stabili, de comun acord, eu și ea. Fată, fată, apasați, fată, butonul “Susține-mă” de pe pagina cu pricina și făceți-vă, fată, cont! Pupici! Nu se admit bărbați deghizați.

64 comentarii

 1. Fata,mi-ai luminat ziua!Am sa dau click pe unde zici tu,dar mai intai sa scriu totul pe o hartiuta.Btw de obicei uit lista acasa sau o arunc in primul cos de gunoi si…..sa vezi ce ture dau prin hypermarket.Ieri am fost cu masina la RAR :mrgreen: l-am dixtrus de nervii capului pe specialistul de acolo…..

 2. M-am inregistrat, of course. De doua ori. Numai ca nu pare sa functioneze inca 🙂 Hai pupi

 3. …şi eu sînt UNIC-ul 😛

 4. Bine că ai băgat-o pe aia cu bărbații deghizați. Ăștia-s un pericol, maică!

 5. Username: Simoma Tache. Ultima logare: 1 ianuarie 1970.

 6. Da, nu prea pare sa mearga…

 7. Nu port căciulă. Din principiu. Pe de altă parte logica cu listele femeilor e simplă: e mai comod să notezi ce să cumperi, ce activități să prestezi, ce liste de liste să mai încropești, samd, decât să le ții minte. Pentru că memoria trebuie ocupată cu ALTCEVA: ce a zis el în data X, cum era îmbrăcat în data Y, când a adus ultima oară flori, când ți-a făcut ultimul compliment, ș…a….m…d…

 8. Draga virgula Simona
  sa zicem ca eu sunt o fata mai uratica virgula asa
  daca ma deghizez intr-una mai draguta am sanse la damigeana aia de vodca ?
  mi-am scris pe foicica virgula sa nu ma pierd.

 9. Da’ carcotash esti @ghe,ce-ai cu fetele????

 10. 1. am semnalat ca nu merge, cica se va remedia.
  2. ma duc la coafor, fataaa, revin :mrgreen:
  3. @cruela: daca apari pe-aci, da-mi pe mail numarul tau de tel.

 11. Simona, mai intai spune-ne pe cine votezi, cumva pe geoana? Aud?

 12. Lista de supermaket o recunosc, duc o cruce grea … 👿

 13. @ionescum: n-am nimic cu fetele. Nimic rău 😳

 14. @ghe-daca n-ai organizer si ai secretara sa nu mai zici nimic de listele noastre 😆 ❗

 15. Listele sunt bune. Foarte bune. Doar sa nu depinda ce e scris pe ele de barbati. :mrgreen:

 16. @simona: am inteles, sa traiti! iti fac o lista cu numeru meu de telefon!
  dar asta numai dupa ce imi fac o lista cu ce mail-uri trebuie sa-ti trimit astazi tzie! :mrgreen:

 17. E prima dată când intru aici.

  Ah, Simona, dar nu toate fetele fac aşa. Nu toate cară liste şi nu toate işi disperă bărbaţii cu chestii de astea de OCD. Mai sunt si destule care au cap de bărbat şi care sunt foarte strategice, nu se plâng şi nu se lălăie.

  Oricum, succes cu blogul, te voi mai vizita.

  Eu nu particip la concursuri dar pot să ma intâlnesc cu Denisuca? Simt o nevoie indicibilă să o bat. Pot?

 18. ce sa iti fac…tre sa scriu aici
  la noi in casa este exact pe dos. chiar daca lista e haotica, drumul prin megamarket e precis si e facut sa dureze 22 de minute. asta daca nu se abate nevasta-mea sa vada si chiloti d’aia, paste de dinti cu miros de mure, biscuitei moldovenesti, inapoi la chiloti ca parca aveas si sosete fara elastic tare, hooop ia-o la dreapta ca am vazut o reclama la detergentul pt copii x, ti-am zis stanga mai, acolo la rujuri…baaaaaaai eu nu mai vin cu tine la cumparaturi….pai am zis (eu barbatul) ca luam lista asta si iacat-ta am dublat-o…ai bani? ca ti-am zis ca imi iau Wii saptamana asta…hai de aici…ca tu spargi toti banii pe chiloti.
  cel mai bine e singur…fix 22 de minute si iau toata lista…si-mi raman si bani de wii (sa slabesc ce naiba…nu ai vrut tu asa?)
  Noroc ca avem copil mic si trebuie alaptat si ferit de moluri…deci sa stea cu maica-sa acasa sa o tina legata….yupiii!

 19. Pe mine m-ar interesa lista aceea cu 117 plus doi.Ca sa stiu daca a meritat sa ajung conducatorul clubului de golf.

 20. coabitez cu un barbat nedeghizat si obsedat de liste – cred ca asa se mentine in contact cu latura lui feminina.
  perfectionist cum este, nu numai ca imi incurajeaza inclinatia catre liste, dar le si dezvolta inainte de a fi expediat la cumparaturi.

  o astfel de lista arata cam asa:

  01. iaurt de baut – nu activia verde , din ala in sticla si nu in pahar, e albastru si scrie pe el cu rosu;
  02. pasta de dinti – de albit, tub mare, nu cumva sa fie cu plante medicinale
  03. faina – integrala, nu alba, sa nu fie de la dobrogea, ca nu creste frumos
  04. sos de soia – sa nu fie chinezesc, ca pun aia chimicale in el
  05. deodorant – solid, care nu lasa urma albe pe tricourile negre si sa nu scrie pe el antiperspirant
  06. rezerve pentru filtrul de apa – din alea turtite, nu rotunde, care costa mai mult si sunt la raionul de langa vesela si cutii de plastic
  etc, etc.

 21. @ Adnana
  ma dau batut
  no comment
  p.s el face listele si tu le cumperi? 😀

 22. i hate listele.oare sint barbat deghizat??? 🙄

 23. @Stefan : nu cred ca ai observat sintagma ‘expediat la cumparaturi’ – lista in format scurt o fac eu, el vine cu adnotarile, ca sa nu platim 1 milion in plus pe factura de telefon mobil pentru conversatii de genul:
  Eu: Alo?
  El: Alo, unde dracu’ au astia candelele alea pe care le-ai trecut pe lista?
  Eu: Pai chiar la intrare, undeva pe langa vasele de bucatarie, mergi in fata si cam al treilea coridor pe dreapta, vezi ca sunt pe langa lumanarile parfumate.
  El: Nu se poate – am luat-o inainte si la dreapta si ajung la legume si fructe.
  Eu: Ei, atunci intreaba si tu pe cineva.
  El: Nu intreb pe nimeni, ce sunt idiot? Mai spune-mi inca o data.
  Eu: Pai intoarce-te la intrare.
  El: M-am intors. Acum merg in fata, unu, doua, trei culoare si o fac la dreapta – hai ca esti aiurita – ti-am spus ca ajung la legume si fructe si nu ma crezi.
  Eu: Auzi, da’ tu pe care intrare ai intrat? Pe aia principala sau pe aia care da in parcare?
  And so on.

 24. Chiar si asa…ma dau batut. Nu-mi vine sa cred…dar deh fiind de pe aici…te cred.

 25. cat de adevarat! cat de frumos ai descris fiecare lista! cine nu recunoaste e ipocrita.

  fata, eu te sustin, da’ nu-mi fac cont pe unica si nici nu pot sa ies la o cafea. dar te sustin de acasa. e bine asa?!

 26. Ahaa, te-ai demascat de data asta! În sfârşit am descoperit cine se ascunde în spatele acestui pseudonim, ST. Păi numai nevasta mea face liste şi se uită la Life of Brian. Stai pe blog în loc să faci liste, madam!

 27. fac o mică precizare: nu isus ţine predica respectivă, ci brian însuşi, despre a cărui viaţă este vorba în film. în aceeaşi scenă sînt şi cîteva secvenţe de nuditate care au potenţialul de a satisface vizual atît femeile, cît şi bărbaţii.

 28. nu-mi fac niciodata liste….de aici cred ca vine virgil ❓
  @cristian gheorghe: nu te-am uitat cu capcaunul

 29. @simona : suna-ma! sunt fierbinte! 😳

 30. simona fata, eu imi fac doar lista pentru cumparaturi. si cumparaturile mele le fac eu. ma enerveaza sa tirasc pe cineva dupa mine. daca ma duc cu cineva, ii zic ia du-te tu in treaba ta, pa, ma suni cind termini si ne vedem la casa. zi daca nu sunt cea mai unica. daca nu existam trebuiam inventata.

 31. @all: mi s-a comunicat ca intre timp s-a reparat treaba cu inscrierea. cica functioneaza :mrgreen:
  @Cruela: stai, fata, ca de-abia m-am adunat de pe drumuri. te sun imediat ce imi fac o lista
  @adnana: e prea tare sotul tau, cred ca va distrati bine impreuna 😀 😀
  @ nedo: sarumana de corectie, am incurcat parodiatul cu parodiantul sau ceva de genul asta. modific imediat
  @ Delia: nu stii, fata, ce pierzi. io le fac in echipa, fiindca, daca se duce singur si vede pe lista “smantana”, vine cu doua borcane mari, dintre care unul expira in frigider :mrgreen:
  @ Laura Cristescu: fata, e super 😀
  @ Nea: toate suntem sub pseudonimul ST, aia e problema
  @ TheCreatrix: normal ca sunt si d-alea care nu fac liste. or fi vreo doua-trei pe tot globul, le salut si pe aceasta cale. sa nu bati pe nimeni, ca violenta nu e buna 🙂
  @ Stefan: e trendy sa-ti iei wii, m-am prins, toti barbatii vrea wii :mrgreen:

 32. @ionescum:am și organizer și secretară. mereu le încurc 😳
  @virgil: așteptăm cu interes 😉

 33. Simona draga, dupa atatia ani de convietuire incepi sa semeni cu celalalt in multe si nebanuite feluri. Duminca ne-am dus la cumparaturi impreuna pentru 4 articole foarte clare: baterii AA, un pieptan, vitamina C si un ceas pe care urma sa il facem cadou. Nu ne-am facut nici o lista si, in consecinta, dupa ce ieseam din fiecare magazin, ne opream ca doi idioti si numaram pe degete: “Deci, ce am cumparat? Vitamina C si pieptan. Mai avem ceas si baterii.” Evident, am ajuns acasa fara baterii.

  Cat despre Wii, costa cat doua perechi de pantofi de mare fitza si tot ce face este sa adune praf (si mai e si alb pe deasupra 👿 ). Dupa primele doua seri, in care copilul ne-a batut mar la: tenis, box, golf, bowling, sarituri cu schiurile, fotbal, hoola hoop, echilibristica pe sarma si alte sporturi de mare interes atletic, nu a mai fost folosit decat de accidentali musafiri cu varste mai mici de 14 ani.

 34. @all : cea mai unica sunt io!fac liste , ca doar mi-am dat doctoratu’nliste ( am hartie si creon langa pat si scriu la ele si noaptea pa-ntunerec! 😳 )numa ca le uit acasa! :mrgreen:
  si sa vezi telefoane de genu : du-te te rog la mine-n camera, linga pat , e o hartie si vezi ce scrie pa ea dicteaza-mi! :mrgreen: ( cam ce credetzi ca poa sa-nteleaga un om normal din ce scriu noaptea pa-ntunerec?) ❓
  sau , daca n-am pa cine suna, sa vezi brain-storming ca oare ce era pa lista? ❓ ❓
  v-am batut! ❗

 35. @cruella: deci ești cea mai unică! Felisitasion!

 36. deci sa nu mai iau wii ? e trendy, deci cah…; ma bat copii la fund si tre sa il sterg de praf…e cah.
  dar lu nevasta-mea nu-i place….asa ca il iau! yes!

 37. cruela, esti foarte, foarte unica! 🙂 🙂 🙂
  Mi-ai adus aminte de o prietena si de mama ei. De cate ori plecam in vacanta in afara perimetrului tarii, prietena mea are la ea cate un bilet scris de maica-sa in urmatorii termeni:

  “In cazul in care pretiosul tau timp iti permite sa iti amintesti de batrana ta mama, te rog sa imi cumperi niste papuci aurii, cu toc jos, asa cum are madam Xulescu de la 16 bis – i-a adus soru-sa, tot de acolo.
  (pe verticala, scris foarte, foarte mic, pe marginea biletelului) Daca nu ai fi o bestie nerecunoscatoare, te-as mai ruga si pentru niste masline din alea uscate, mai amarui – dar nu imi fac mari sperante!
  Mama
  P.S. Ai putea sa ii aduci si postasului un ochi din ala din sticla, pe albastru?”

 38. simona, eu nu sunt maritata. ma mai duc cu prietenii sau colegii cu masina. asa ca nu trebuie sa le fac liste cu precizari, sageti, paranteze, bombe si alte semne de exclamare.

 39. Vreau sa va propun niste liste.

  lista portocalie:
  EBA
  Udrea
  Ridzi
  Popoviciu
  Cocos
  Casuneanu
  Umbrarescu
  Videanu
  Berceanu
  Bercea Mondialu
  Falca
  Yassim
  Blaga
  Paunescu
  Costel Iancu
  Silvian Ionescu
  Solomon,
  ……..

  Lista rosu-galben:
  Ion Iliescu
  Nastase
  Gheorghe Pinalti
  Vanghelie
  Ursarescu
  Hrebenciuc
  Mitrea
  Culita Tarata
  Fenechiu
  Ghise
  Vacaroiu
  Voiculescu
  Marko Bela
  Patriciu
  Miki Spaga
  Remes
  Vantu
  ……….

  Dupa care va intreb,
  rosu+galben = portocaliu?

 40. maro toate combinatiile celor 3 😈

 41. eu nu fac niciodată nici un fel de liste. are cruela grijă. eu fac numa banii, tot cruela ştie :mrgreen:
  păi ce, nu am învăţat nimic din faptul că de pe trecutele mele liste, de acu o sută de ani, el nu reuşea niciodată să aducă măcar un item ??? 🙄
  sau, dacă scriam galben, aducea invariabil roşu mirându-se candid că nu e acelaşi lucru.
  jos listele !

 42. simona,
  te vad organizata. te rog sa faci si o lista de vacanta. as avea nevoie. multumesc.

 43. simona,
  desigur una de vacanta de vara si una de iarna.

 44. Simona
  Am inteles ca barbati deghizati nu e voie, dar barbati adevarati, nedeghizati, este?
  Multumesc.

 45. io cred ca am fost femeie in alta viata, iar nevasta-mea era tot femeie, in a viata. si noi doua ieram neste lesbi fericite.
  na, de-acum ne intalniram iara. io barbat, ea tot femeie. da’ listele ramasera tot la mine.
  mi-am facut relatii la toate magazinele, am luat nr. de telefon de la toate vanzatoarele si asa nu mai sunt nevoit sa asist la maratonul chilotilor sau cel al sutienelor. ma suna cele doamne si ma instiinteaza cand primesc chiloti roz cu buline albe si talie joasa sau invers. sutienele merg ca pa sarma, da’ fara sarma, ca nu le suporta pa cele cu adaos feros.
  despre pantofi nu mai zic, io stiu unde se gasesc cei de-i trebuiesc, de ocaziune sau de zi cu zi. uneori mi se mai intampla sa sed in dubii si s-o rog pa vreo necunoscuta: “do’nsoara, ma scuzati, aveti piciorul ca nevasta-mea, probati si pentru mine o pereche de pantofi, va rog!?”
  din nefericire m-am ingrasat, rochiile nu i le mai pot alege singur si nu sa ofera nimeni sa probeze pentru mine. 🙂

 46. @simona, verifica putin update-ul de la “cate personaje recunoasteti?”, te rog. 🙂
  nu-s io carcotas, da’ s-o gasi vreunul sa comenteze mai apoi, mdeh.

 47. Merci Simona, pt. mine ie o revelatie de abia acum inteleg ce tot cauta nefasta-mea toata ziua in geanta.

  Io nu merg aproape niciodata la cumparaturi, ca n-am niciodata nevoie de nimic si cu nefasta niciodata, probabil ca d-aia suntem de atiti amar de ani impreuna.

 48. Fata, eu te rugasem sa gatesti ceva bun si tu te iei de mine? 🙄

 49. @danko, care am uitat ce adreas de mail ai si nu pot sa stau acuma la mezu noptzii ( ca mi se transforma caleaska in dovleac) sa caut, vezi te rog postu….( ala cu berea)…stai sa vaz vum ii zice…
  ca te-am pus apsent!

 50. @danko: am gasit : aia cu sa protestam , da sa fie supermisto!
  go plannet!

 51. Amin Simona!

  Recunosc, nu ies din casa fara sa imi fac lista – partea cea mai naspa e cand ma duc la hipermarket si nu gasesc unul, doua obiecte de pe lista. Sa vezi atunci tragedie – tre’ sa-mi amintesc la lista urmatoare. Si daca nu as face lista, probabil ca m-as intoarce ori cu jumatate din lucruri lipsa, ori cu jumatate din ele inutile si bune de aruncat. Am experienta cand in facultate ma duceam la Carrefour-ul din Grozavesti si jumatate din cumparaturi erau dulciuri, iar restul, produse de curatat – intre astea, nu prea multa mancare…

  Subscriu la lista cu actiuni de facut pentru a porni masina. Sunt mult prea multe, asa ca risc ori sa plec fara sa calc ambreiajul, ori fara sa las frana de mana. :mrgreen: S-a chinuit mult cu mine instructorul, dar , pe bune acum, cand am invatat sa dau prioritate, mi-am facut lista [e figurile acelea din cartea aia odioasa – trece intai tramvaiul 1, apoi tramvaiul 2, apoi masina rosie si in cele din urma bicicleta. Ce nu m-a invatat nimeni e ca in realitate, cand conduci n-ai nevoie de lista – face fiecare cum il taie capul, mai ales pe sinele de tramvai 😈

 52. Viata alaturi de RDS, ziua a 5 a :ieri am primit pentru a 4 oara asigurarea ca problema mea este urgentata..incep sa cred ca din cauza vitezei cu care se deplaseaza spre interventie, oamenii de la tehnic nu-mi vad blocul…sa-i rog sa nu mai vina urgent ? 🙄

 53. Simonaaaa, atat is de unica, incat nici unica nu ma vrea! Cred ca m-a citit ca vreau cont doar ca sa te votez si ca n-o sa mai calc pe-acolo. Ori are iar buba site-ul, ori da eroare ca nu bifez abonarea la newsletter

 54. Fata, te-am votat, ca imi plac mult listele. Tocmai pentru ca am reusit sa te votez, sterg task-ul de pe lista.
  La multe liste reusite si indeplinite inainte!

 55. Sandman: daca era vorba de alt operator iti ziceam ca daca ai iesit din perioada contractuala sa ii ameninti ca te duci la concurenta. Dar la astia nu tine, ca nu-s prea speriosi

 56. cruela,
  care am rezolvat si raspuns.

  simona,
  care o mai astept decit cu listele.

 57. Sa stii, Simona, ca in a’ste momente, regret mai mult ca oricand faptul ca nu sunt femeie ca sa te pot vota. 🙁

 58. fata mea, cum m-ai nimerit la lista de curatenie, incredibil. nu stiu dc si tie ti se intampla, dar eu cum ma invart in garsoniera, cum necum, dar mereu ma trezesc in mana cu buretele de spalat veceul pt spalat pe jos:((. dar ma trezesc imediat. cat despre cumparaturi, si eu sunt de parere ca mai bine singura decat cu fete/baieti pe capul meu. insa perfect e cand se duce barbatul singur la piata, ia tot ce trebe si vine si cu bani acasa.

 59. fiecare dintre noi suntem inice , asta face diferenta intre oameni, 😀

 60. Tu, eu is mai unica in felul meu-eu fac lista, eu merg la cumparaturi si tot eu.. n-o gasesc cand ajung la fata locului. Dupa ce o caut disperata juma’ de ora in poseta, renunt si merg la inspiratie. Dau de lista de obicei in timp ce imi caut disperata cheile de la masina si ies din magazin cu un carut plin. O verific si constat ca din carut, desi plin, lipsesc exact lucrurile de care aveam neaparata nevoie. Merci de idee-o sa-mi fac lista la lista, dar cum am sa le gasesc pe amandoua?!!? 😯

 61. Eu una sa mor eo daca nu-mi fac lista cind ajung in magazin ma proptesc la intrare si stau si ma intreb ….la ce dracu am venit ?!!! zau ca nu-mi aduc aminte decit de doua sau maxim trei lucruri pe care sa le cumpar ca in rest…e varza!!!
  🙄

 62. @Simona:
  Insasi articolul asta a fost traumatic si ar fi necesitat o lista de idei inainte de scrierea lui.
  Pai enumar cateva puncte slabe:
  – cind i-ai pus tu sotului pe lista de cumparaturi lichid de spalat parbrizul ? (aventurile tale de soferita marturisite anterior ne fac sa credem contrariul 😀 )
  – io, ca barbat, ma enervez cand aud de sters praful inainte de aspirat !! 😀
  – spalatul ala pe jos in bucatarie n-arfi mai bine de lasat la urma? :D:D
  Pai facem curatenie sau citim Unica?!?! 😀

 63. […] Aaaa… Păi, de ce nu-ţi dă, mă, tataie, listă? Să-ţi dea listă cu ce tre’ să cumperi şi nu mai […]

 64. […] Așa că mamele noastre au fost nevoite să upgradeze actul cumpărării. Mai exact, au inventat listele de cumpărături, ceea ce a însemnat că, în loc să alerge ca niște musculițe fără cap prin supermarket, […]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green