Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Scrisoare deschisă, cu ochii în lacrimi, către Roberta Anastase

Dragă Roberta,

Îţi scriu ca de la femeie la femeie, într-o ţară profund misogină, care încă discriminează masiv femeile, mai ales pe cele din politică şi, în special, pe cele foarte competente. Săptămâna trecută, preşedintele a ieşit la microfon şi a cerut Opoziţiei un armistiţiu. Un d-ăla, cum îi zice, că tu ştii mai bine, un… moratoriu. În loc să-i iasă în întâmpinare, eliberând bucuroşi deasupra ţării stoluri-stoluri de porumbei albi ai păcii şi agăţându-şi în balcoane şi de antenele maşinilor steaguri albe (tot ale păcii), bulangiii de PSD-işti şi de PNL-işti, că altfel nu pot să le zic, au pus o abominabilă condiţie: dacă PDL-ul vrea armistiţiu, atunci trebuie să dea, la schimb, capul tău.

Cât cinism, cât dezinteres pentru soarta ţării în această cerere, Roberta!

Tu, care vorbeşti atât de des despre interesul naţional, ştii mai bine decât mine. Tu, care, de-atâtea nopţi tulburate de grijile ţării, vii cu ochii împăienjeniţi la serviciu, de vezi dublu cu ei şi nici nu mai eşti în stare, sărăcuţa de tine, să numeri, percepi – sunt convinsă! – mult mai dureros decât mine gestul neruşinat al Opoziţiei. Şi te perpeleşti, minut cu minut şi oră de oră, ca o martiră, ca o eroină ce eşti: „Oare ce să fac? Să mă sacrific pentru interesul naţional? Să-mi dau demisia, ca să se potolească ăştia şi să-nceapă să coopereze? Sau să rămân să-l slujesc (pe el, pe interesul naţional), până la moarte sau măcar până când o să urc statul român pe culmile modernităţii? Să stau sau să plec? De care dintre aceste două sacrificii ale mele are mai mare nevoie ţara mea iubită, care din ele l-ar ajuta mai mult pe poporul meu adorat?“. Sunt convinsă, Roberta, că te chinuieşti ca un câine de când ţi-au cerut nesimţiţii ăia capul. Se vede pe faţa ta că ai face oricând ce e mai bine pentru România, doar că pur şi simplu n-ai reuşit încă să te decizi ce e mai bine.

Dă-mi voie să-ţi spun ce cred eu că ar trebui să faci, ca de la om la om, ca de la femeie la femeie. Ţi-aş spune şi ca de la mamă la mamă, dar nici tu, nici eu n-avem copii, aşa că îţi spun doar ca de la viitoare mamă la viitoare mamă. Cel mai bine, Roberta, pentru copiii pe care o să-i avem amândouă (nu împreună, desigur), e să pleci. Să-l alegi, dintre cele două sacrificii, pe acela al demisiei. Nu ai cu cine să te-nţelegi, ăştia o vor ţine langa până-n pânzele albe şi nu vor ceda. Sunt bărbaţi, sunt încăpăţânaţi, sunt misogini şi nu au nici un pic de respect pentru ceea ce înseamnă o femeie politică de anvergura şi clasa ta. Cedează tu şi dă-ţi demisia!

Eu ştiu, la fel de bine ca şi tine, Roberta, că eşti un politician onest, că eşti un politician competent, că nimic nu contează pentru tine mai mult decât interesul naţional. Şi că, dacă de asta ar depinde, ţi-ai da şi viaţa, mâine, numai ca să aibă pensionarii două felii de parizer în plus, pe masa festivă de Crăciun. Ştiu şi că, într-o lume dreaptă şi onestă, ar fi mult mai bine, pentru România, dacă ai rămâne, dar, din păcate, nu trăim într-o lume dreaptă şi onestă. Şi trebuie să te sacrifici! Dă-ţi demisia! Fii tu mai înţeleaptă, între atâţia derbedei insolenţi şi cinici, şi deblochează această situaţie! Vei rămâne în inimile noastre ca o adevărată Ana lui Manole, ca o adevărată Ioana d’Arc, ca o adevărată Ecaterina Teodoroiu, ca o adevărată Maica Tereza! Poate chiar ca o adevărată Sfânta Parascheva, deşi parcă tu ai oasele mai mari! Te-mbrăţişez cu ochii în lacrimi, Roberta, şi-ţi mulţumesc anticipat, în numele unei părţi importante din popor!

DE AICI.

44 comentarii

 1. Da, băi, are oasele mai mari! Acu mi-am dat seama și eu!

 2. Aia cu oasele e de colectie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  In alta ordine de idei, cei carora nu le pronuntam orientarea politica vor ateriza ca vulturii pe vanatul proaspat, ia-ti o umbrela , o sa ploua in dupa amiaza asta .

 3. Roberta, nu te lasa induioshata, nu…
  Da-i inainte, sa-i ciuruim! cum a zis El Base…
  tine-o langa, tot cincinalul, si asa nu ai ce face pe-acolo…
  si inde sa te duci dupa ce ai stat cocotzata acolo? la munca de jos?
  niciodata!…
  moarte bulangiilor! sa-i ciuruim!
  👿

 4. Roberta, nu-l asculta pe quijotemioritic!

 5. Acum acum. Imediat. Stai ca mai am doua legi de trecut in plen si gata, demisionez

 6. deci exista planuri pt sporirea numarica a familiei blogoreice tache-sarbu? :mrgreen:

 7. […] This post was mentioned on Twitter by Cristian Sutu, Bogdan Pater, Laura Jigau, Timaru Mihai, Simona Tache and others. Simona Tache said: Scrisoare deschisa, cu ochii in lacrimi, catre Roberta Anastase http://bit.ly/aQfLdk […]

 8. @Roberta: Pisi, da-le dracu de legi, nu mai trece nimic, ca oricum se vor dovedi neconstitutionale, scrie demisia aia acum. hai, gigea, fetita, gugugugu 8)

 9. @ilaura: eeee, asta ai retinut tu din ditamai textul

 10. roberta, fii bărbată! nu e loc de lacrimi în politică! da pune-ţi naibii ochelarii pe nas.

 11. Și are și bazinul mai lat. Semn de fertilitate.

 12. Ceea ce a tinut minte “ilaura” este mortal, oamenii is cu tunurile pe parlament si ea sa uita mai putin, metaforic vb., sub plapuma naratorului, sa vada daca face copii. tuper tare. 😆

  Daca nu il “postai” in Catavencu chiar plangeam, asa, doar am tremurat putin de emotii. 😈

  Daca-l “postai” in “Jurnalul National” deja eram mort. 👿

 13. simonaaaa, a zis gheorghe că ai fundu mare!

 14. Arunca-te pe Voxpublica daca ai curaj 😛

 15. Ps. Oricum, imi place mult, Roberta se intelege 😳 , si articolul, se subintelege. :mrgreen:

 16. Am vazut mai demult un film cu nazisti, ceva cu un lagar, nu mai stiu cum se numea filmul. In film, un frizer care il tundea pe comandantul lagarului (neamt, evident) era intrebat de ce nu-i lua gatul ofiterului fascist. A raspuns asa: daca il omoram, dupa aia eram si eu executat, impreuna cu familia mea. Si, cel mai grav (aici voiam sa ajung), venea altul in loc.

  Deci degeaba isi da Robertutza demisia, ca vine alta/altul mai tare.

 17. Aura Pauker,pardon ,Vasile.E nevoie de o mana forte acolo

 18. Aia cu oasele e tare de tot! Dar sa nu radem prea tare, ca poate-i pupam moastele Preacuvioasei Roberta peste cateva sute de ani.

 19. @loopoo: ești cumva rudă cu Duncan McLeod?

 20. Apai (amu ma scarpin in cap), daca oasele ei is moaste peste cateva sute de ani, cine le pupa ii “hilander”? Cine ii “hilander”, ii din neamul lui “Duncan Macleod”? :mrgreen:

 21. A, nu ! Dar ai nostri urmasi, cine stie! Dar de-aia zic, sa nu cumva s-o suparam pe Roberta cea vie, ca cand o fi moaste, ne tine minte, si cand stra-stra-stranepotii nostri vor sta cumintei la coada s-o pupe, sa nu-i sperie, sau ceva.

 22. Hai Roberta,nu e greu.Doare putin,la inceput,dar trece.Curaj,si istoria te va recompensa.Cu varf si indesat.Cu varf si mai ales indesat uram intregului cabinet,dealtfel.

 23. “Şi punctul meu de capăt
  Am vrut să ţi-l aştern în poală
  Tu fraza-ţi dragă să o continui
  Cu litera cea mare
  Ce mă înfioară”, Roberta, I Love You, nu renunta fata, tara de vrea, cel putin astia mai palmagii, asa, adica sensibili in epiderma palmei drepte.

  TUc ROberta. 😮 😮 😮

 24. Loopoole,taiem pana nu mai creste la loc.Intr-adevar,coruptia e ca o hidra cu mai multe capete.Tai,se regenereaza.Dar macar sa apucam sa puna sare.Nu moare,dar doare.

 25. petrache loopoo, esti un intelept, si eu sint de parere ca nu trebuia sa-l dam jos pe ceausescu.

 26. Nu mai Fane, ca sarea-i scumpa. H2SO4 si am scapat.

 27. da’ sa stiti ca si pe mine m-a impresionat.. doar ca am invatat sa imi reprim emotiile si sa imi distrag singura atentia cu alte informatii

 28. Vrei sa faci un copil pe blog? 🙂

 29. hai că nu-i sâmbătă, dar și azi ne putem relaxa….cu ceva fain.

  http://www.miniatur -wunderland. com/exhibit/ video/4-minutes- wunderland/

 30. base aplica modelul indian, pentru el vacile sint sfinte. de aia nu-i nici o problema daca donsoara anastaz are oasele mai mari. si madam udrea are oasele mari, tot o sfinta.

 31. Io nu cred că Roberta are oasele mari. Are doar şunculiţe. Multe 😈

 32. Pur si simplu nu pot. Simt asa ca daca as pleca va trebui sa revin candva. Simt un impuls, acela de a ma intoarce atunci cand se va schimba gasca asta de hoti si de netrebnici. Astept un Semn de la domnul Presedinte.

 33. @Roberta: hai, pisicuta, lasa-l pe domnul presedinte, scrie demisia aia odata, ca sta tara in loc dupa tine. si o sa revii, stai tu linistita

 34. Nu pot fata! Spune si tu ce o sa zica opinia publica? M-a rugat Simona Tache sa demisionez si am demisionat. Cine te crezi tu, Abramburica?

 35. nu roberta, nuuu, odata cu capul!
  ce o sa zica colegii tai? senatorii? si deputatii? si toti aia…
  vrei sa ramai in istorie? atunci fa ce-ti sugestioneaza El Base…
  huooo! bulanfiilor!
  nu te da dusa nici moarta!
  sa vada si ei cine e roberta!!! si anastase!…
  sa-i ciuruim roberta, cu a facut si El, divinul!
  asa….
  :mrgreen:

 36. @Roberta: fatăăăăă, te rooog! pentru copiii noştri!!! hai! pune mâna pe pix sau pe laptop, pe ce vrei tu, şi scrie dracu demisia aia

 37. @quijotemioritic: lasă fata, n-o mai bulversa, o zăpăcim de tot

 38. Nu nu nu nu nu nu nu! De o mie de ori NADA!!!!! Si numai de aia ca sa iti fac tie in ciuda!

 39. d'alecarnavalului

  @Simona: doamne Simona tu chiar crezi ca noi ne dam dusi asa… cu rugaminti si scrisoari parfumate? Ho ho ho…
  saracii de voi, va plang de mila!…
  (pe ai roberta, mama lor!)

 40. Roberttttttttttttttttttttta, Reeeeeeeeeeeeeezista fata, lucrurile s-au precipitat la comanda, pe vreo 4 directii; daca rezisti inca 2 saptamani, s-a terminat pentru ei, o sa-i doara la buzunar (25% din salar, 21% din indemnizatii), au puso.

  HA, ha, is disperati Roberta, asa ca, mai rezista putin si a ta va fii victoria, gustul ei va fi dulce ca mierea. TE IUUUUUUUUbesc, Robusca mica

  Ps. Sa-i spui si Elenei U acelasi lucru. Pupiu dulceata.

  Stai linistita, la PSD o fuck cu minore, la PNL fuck schimb de neveste iar la PDL e vb de curvasarie simpla, pe fata, deci e ceva normal (de PC nu pot zice ceva fiindca aia nu au femei, aia o fuck pe sub birou, dar fiecare cu mana altuia).

  Pupiu Roberta. 😳 😳 😳 😳

 41. bai da ce-o fi asa greu sa pricepetzi ca femeilor le plac numerele?
  🙄
  maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaari!
  😳
  shi multe!
  😳
  shi dese !
  😳

  lasatzi femeia sa sa bucure da pozitzia pa care o are!
  😉
  invidioashilor!

 42. shi be) simona , daca nu ai scrie atat de slab , shi daca te-ai gandi nitzel ashaaa, ca de la viitoare mama, la viitoare mama, ai vedea ca copilu tau o sa-l voteze pa copilu lu roberta shi copilu lu roberta o sa fie in fruntea bucatelor ca shi muma-sa, shi copilu’ tau o sa-shi scrie nadufurile pa bloage, ca ma-sa shi ca txu!
  asha ca, ce sa ne mai deranjam?
  las-o pa roberta sa nasca la servici , sa preia moshtenitoru direct atributziile, sa ne lom d-o grijie!
  😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green