Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Parlamentul atentează pe față la sănătatea noastră. Haideți să ne opunem!

Voi prelua în cele ce urmează o inițiativă civică a jurnalistei Laura Ștefănuț și a echipei Brrlog, susținută și de Digi 24.  Îmi cer scuze dacă textul de mai jos va fi presărat cu paragrafe preluate din alte surse, lipsa de timp nu îmi permite să redocumentez și să rescriu în cuvinte perfect originale toată povestea, dar mi se pare că, în acest moment, cauza e mai importantă decât originalitatea:

Noua guvernare a pornit o cruciadă împotriva unor măsuri importante pe care le luase Guvernul Cioloș. De exemplu, Senatul tocmai a votat împotriva OUG 79/2016 a fostului ministru al sănătății, Vlad Voiculescu.

Miza ordonanței era să curețe managementul spitalelor, facilitând accesul la funcțiile de management pe criterii meritocratice și nu pe criterii politice sau în funcție de diverse interese ale grupurilor infracționale din sistem, cum s-a întâmplat până acum.

Punctual, iată care vor fi consecințele votului senatorilor, dacă va vota la fel și Camera Deputaților:

– managerii de spitale vor putea fi membri cu funcții de conducere în partide politice. Prin ei, banii din sănătate vor fi direcționați către clientela politică, așa cum se întâmplă de 27 de ani;
– managerii de spitale vor putea avea și firme sau vor putea face parte din managementul unor companii private;
– managerii de spitale vor putea să-și numească rudele pe alte funcții de conducere din spitale;
– șefii de secții sau de laboratoare vor putea să fie numiți fără niciun fel de concurs;

– managerii de spitale vor fi selectați doar dintre cadrele universitare și medicii primari. Adică, dacă vine un cetățean specializat în management sanitar, absolvent de Harvard sau fost director la AKH Viena, nu va putea să se înscrie la un concurs pentru funcția de manager de spital românesc.

Rezumând: anularea OUG 79/2016 va readuce toată puterea și toți banii din sistem în mâinile aceleiași rețele mafiote care l-a nenorocit.

Mai multe detalii din OUG în textul legii sau explicate pe larg aici.

Respingerea propusă de Senat urmează să fie analizată și admisă (sau respinsă) de Camera Deputaților. În Senat, votul s-a făcut precipitat, fără dezbatere și printr-o încălcare flagrantă a normelor procedurale. Senatorul PSD Șerban Nicolae a propus, în ultima clipă, introducerea votului pe Ordonanța 79, pe listă suplimentară, invocând faptul că ar fi primit raportul de respingere comun al comisiilor juridică și de sănătate din Senat (de găsit aici). Călin Popescu Tăriceanu a aprobat suplimentarea ordinei de zi în Biroul Permanent al Senatului, și, în ciuda opoziției USR, majoritatea din jurul PSD a votat pentru. În plenul Senatului, USR a reclamat faptul că este supusă dezbaterii și votului o lege care nu a fost studiată nici măcar un minut de niciun senator (în afară de cei din comisii). Popescu-Tăriceanu a trecut peste acest argument și a dat cuvântul reprezentantului Guvernului. Acesta din urmă, o secretară de stat de la Ministerul Sănătății, a susținut în plen respingerea Ordonanței. Practic, în cinci minute de non-dezbatere parlamentară una din cele mai importante reforme din sistemul sanitar din ultimii ani a fost anulată de Senat. Relatarea îi aparține lui Vlad Alexandrescu de la USR.

 Ce putem face noi, cetățenii?

Urmează, cum spuneam, votul din Camera Deputaților. Dacă Camera Deputaților va vota la fel ca Senatul, ne vom întoarce fix de unde-am făcut primii pași spre mai bine, acum câteva luni. La un sistem care a permis unor manageri să sece de bani spitalele, să strângă averi imense și să se comporte inuman cu angajații. Același sistem în care un medic celebru facea experimente pe copii și îi distrugea pe viață. Același sistem călărit de ditamai rețeaua infracțională, care ne omoară cu zile.

Parlamentul își dorește să ne întoarcem de unde-am plecat, ba chiar se grăbește, după cum se vede, având interesul ca banii din taxele noastre de sănătate să redevină ușor de sifonat. Noi nu ne dorim asta. Haideți să le cerem deputaților să nu respingă Ordonanța 79. Adresele lor de e-mail sunt de găsit aici, prin efortul lui Gabriel Sandu, care le-a adunat una câte una de pe site-ul Camerei Deputaților. Dacă nu aveți timp să compuneți un mesaj, puteți să folosiți draftul propus aici de Laura Ștefănuț.

Îl reiau și eu mai jos, cu permisiunea ei:

***

Bună ziua,

Am sesizat că Senatul României a realizat un proiect comun de respingere a Ordonanței de Urgență 79/2016. 

Vă rog să aveți în vedere beneficiile aduse de intrarea în vigoare a unei astfel de legi (beneficii explicate pe scurt aici sau aici) și să votați împotriva respingerii ordonanței.

Mulțumesc.
Cu respect,

……………………

***

Eu am făcut-o deja, iată dovezile:

Screen Shot 2017-01-17 at 18.38.22

Screen Shot 2017-01-17 at 18.39.09

Făceți-o și voi. Și dați mai departe acest mesaj.

44 comentarii

 1. Simona, peste 3 milioane de români au reușit să-și impună dorința ca acești indivizi să ia decizii pentru țară. De ce ai impresia că acum se vor împotrivi acestei situații mai mulți decît s-au împotrivit la alegeri?

 2. Vand rinichi, splina, ficat (cirotic, asta e!), eventual schimb cu BMW i8!

  • Le vinzi la deputati?

  • Creierul l-ai dat deja?

  • VmoItic si Strul erau prieteni. Moare Strul. Itic se duce la mica publicitate sa dea un ferpar. Scrie: "Strul mort". Functionara ii spune: - Oricum se taxeaza pe minimum 4 cuvinte. Itic se gindeste si scrie: "Strul mort vand Trabant"

   Itic si Strul erau prieteni. Moare Strul. Itic se duce la mica publicitate sa dea un ferpar. Scrie: “Strul mort”.
   Functionara ii spune:
   – Oricum se taxeaza pe minimum 4 cuvinte.
   Itic se gindeste si scrie:
   “Strul mort vand Trabant”

 3. Sinziana Ionita-Ciurez

  Multumesc, Simona. A durat 6 minute trimiterea mail-urilor intregii liste de adrese de email, in calupuri de circa 10.

 4. Se va schimba ceva in tara doar cind unii vor fi suficienti de disperati incit sa ia un topor sau o fringhie si sa omoare vreun politician. Doar atunci le va fi frica sa mai fure.

  • Nu mai bine un lunetist?

  • sau cand romanii vor organiza pe net o ditamai miscarea populara pt reintroducerea pedepsei cu moartea; chiar impotriva directivelor pacifiste ale uniunii europene.

   daca va fi omorat un politician corupt, sau chiar cativa, 2-3, reactia celorlalti va fi sa isi ia garda de corp.

 5. Apreciez initiativa ta si sper sa participe cat mai multi dintre noi. Daca nu merge cu email-uri poate facem rost de numere de tel….
  😈

 6. Bună, Simona,

  Știi cumva cineva a făcut lista din google drive?

  Are câteva duplicate și o adresă care nu merge.

  Am făcut o variantă mai bună și împărțită în calupuri de 40 pentru a putea trimite mailul în doar 3 ture.

  Cui pot să o trimit să ajungă în documentul ăla?

  Toate bune!

 7. Si ei vor citi emailurile si se vor speria atat de tare de vocea poporului incat vor vota impotriva …
  In alta ordine de idei, Simona, ce ziceai ca ti-a adus Mos Craciun ?

 8. la draq
  sunt tare obosit.
  am citit…

  Parlamentul atentează pe față la sănătatea noastră. Haideți să opunem!

  …si ma intrebam : cu cine ?
  intre noi, cred, sau
  mai bine zis
  ca ne-o pun ei…

 9. Sent:

  Bună ziua,

  Am sesizat că Senatul României a realizat un proiect comun de respingere a Ordonanței de Urgență 79/2016. Având în vedere beneficiile aduse de lege pentru întreaga societate, respingerea ei nu poate fi clasificată altfel decât un act antisocial.

  Mă aştept totuşi ca Parlamentul României, ca reprezentant al unui popor european al secolului XXI, să urmărească interesele poporului şi să voteze împotriva respingerii ordonanţei.

  Aştept cu interes desfăşurarea evenimentelor.

  Cu respect,

 10. Inițiativa de a scrie parlamentarilor pentru susținerea/respingerea unui proiect legislativ mi se pare foarte mișto! Felicitări!
  Nu știu însă dacă este cazul aici:
  M-am uitat și eu prin OUG… Ordonanța vorbește despre ce nu are voie să facă, să fie, să respire un manager de spital, nu de standarde de calitate, de grija față de pacient șamd….

  Dacă managerul are prin contract criterii de performanță pe care le îndeplinește, ce contează că este salariat/plătit și de altă entitate, sau o rudă până la gradul 4 are un biznis în domeniu?? O rudă de gradul 4 este un văr primar. Chiar știe toată lumea ce biznisuri au verii lor?

  Ordonanța are un PR bun, dar nu pare să fie ditamai reforma, din păcate.

  • Pai ti-a zis Simona de la inceput: daca un strain ( sau un romnan) cu reale rezultate in management spitalicesc in alta tara vrea sa vina aici, nici o sansa pt ca nu indeplineste maretele conditii.Pt ca aceste conditii dau dreptul doar unor familii mafite sa fie inscaunate, pt a putea, ulterior inscaunarii, sa fure cu tot neamul.Iti dau link cu articolele lui Tolo despre Secureanu?

  • @scruela:

   Eu vorbeam de ce scria în OUG, nu de ce scrie Tolontan. Nu cred că pericolul este ca vreun mare manager străin să vină și noi să nu-l primim (Ca povestea de la Operă).
   Cred că pericolul este ca o ordonanță care nu face nimic altceva decât să stabilească (ipocrit) cât de sfânt trebuie să fie managerul, să ne dea senzația că aia ar fi Reforma.
   Reforma ar fi să schimbi sistemul, să elimini mecanismele care permit și favorizează corupția, ca mersul banilor, sistemele de autorizări, nu 1-2-100 de oameni. Și indivizii sunt importanți, sigur că da, dar….
   Cred că o reformă ar trebui să schimbe alocarea banilor:
   – Spitalele să primească bani pe ce operații, proceduri, tratamente, analize, investigații fac, nu pe patul de spital sau pe mărimea spitalului.
   – Cu cardul ăla de asigurat să atești că spitalul a avut grijă de tine de-adevăratelea.
   Astfel, spitalele s-ar întrece în a oferi condiții bune, în a avea cei mai buni medici șamd, pentru că făcând mai multă medicină, ar câștiga mai mult. Pentru asta ar trebui să scurteze spitalizările, să eficientizeze cheltuielile, altfel ar rămâne fără bani.
   OUG asta de ne dăm de ceasul morții cu ea, nu, nu este „Reforma Sănătății”!

  • Octavian Ungureanu, ce zici tu nu e rau, dar e usor pe linga subiect!
   Aici era vorba despre ordonanta cu sefii de spitale.
   Ti se pare o idee proasta?
   E mai bine sa se pastreze hotii din fruntea spitalelor, cu neamul lor cu tot?
   Da?
   Nu?

 11. Am vrut si eu sa trimit far cand am ajuns la ” cu mult respect” mi s-a spart tastatura

 12. Gata! Am trimis! 🙂

 13. Ar trebui trimise zilnic astfel de email-uri, pana se plictiseste secretara sa le tot stearga si poate observa si domnii deputati ca li s-s blocat mail- ul.

 14. Mă uit și nu-mi pot refuza o întrebare… Postarea asta de ce nu e inclusă la „Publicitate” ? Subiectivismul tău, mai mult decât evident – așa cum îi stă bine oricărui „jurnalist” care se respectă, e pro bono ? Mira-m-aș. Că ar lua Melania Medeleanu foc. 🙂 Asta dacă nu cumva erai și tu în cărți pentru vreun job pe model „Mixich” (că veni vorba… parcă a fost prin concurs, nu ?) Lăsând răutățile deoparte, Ordonanța în cauză dă măsura întregii activități ministeriale a lui Vlad Voiculescu și se înscrie în diletantismul cu care acesta a înțeles să poarte o bască mult prea mare pentru el. Și spun asta pentru că Ordonanța aia, nu doar din bun simț ci și legal, nu are cum să treacă din motive teribil de simple : este construită în jurul prezumției de vinovăție, este discriminatorie și neconstituțională. Un pic mai sus, dl. Octavian Ungureanu are perfectă dreptate. Fiindcă normal, legal și de bun simț, accederea către o funcție dintr-un sistem, oricare ar fi acela, nu poate fi restricționată decât de o hotărâre judecătorească definitivă care să îngrădească unele drepturi ale unui eventual candidat la ocuparea acelei funcții, iar printre acele drepturi restricționate s-ar regăsi și acela de a ocupa o funcție publică. Dacă ulterior ocupării funcției, vreun tov. manager ar încălca legea desfășurându-și activitatea cu rea credință, păgubos și cu accente infracționale, există instituții ale statului care pot interveni. Dar, încă o dată, fiecărui om din țara asta i se aplică prezumția de nevinovăție. Așa că inițiativa ta este perdantă. Chiar de ar fi să treacă, atacată la CCR, Ordonanța ar pica oricum.

  • Noroc cu “obiectivi” ca tine. Altfel tara asta s-ar duce de rapa grav..
   “Dacă ulterior ocupării funcției, vreun tov. manager ar încălca legea desfășurându-și activitatea cu rea credință, păgubos și cu accente infracționale, există instituții ale statului care pot interveni. ” Si obiectiva si cu simtul umorului! Asa combinatie..mai rar!

  • D-na Roxana, vaca zut batista aia rosie! Ridicati-o din merde pana nu se face maro!

  • k
   daca ai premeditat-o cu vaca zuta e de 10+ 😛 😛 😛

  • Era sigur pe lista de job-uri! Numa asta viseaza! Doar nu crezi ca scrie (pe) degeaba zeci de articole d’astea!
   :mrgreen:
   Mai vino pe la noi, ca doar asa intelege, cu de a iesit PSD-ul victorios.
   PS: iti dau un link la articlolele lui Tolo despre (de ex) Secureanu si directoratul sau? Sau il gasesti si singura?Sau n-ai voie de la partid?

  • @andu: e premeditata de vreo 35 de ani, aplicata de n+1 ori, dar am mai multe degete decat numarul celor care s-au prins. mai am una: ea e vita bauturile alcoolice, ca-i fac rau

  • Buuuuuuun asa

 15. Si pt ca tot vorbea cineva mai sus de publicitate, iaca bag si eu aici o publicitate d-asta: :mrgreen:
  De la Vlad Voiculescu, de pe facebook ( se aude/vede luminita?)MI-ZE-RA-BIL!

  Distinsul domn Grindeanu, distinsul domn Iordache … acești domni sunt premier, respectiv ministru al unei țări. Sunt, deci, ÎN SERVICIUL PUBLIC AL CETĂȚENILOR ACESTEI ȚĂRI. Nu sunt nici proprietari de țară, nu au luat-o nici pe
  persoană fizică, nici în arendă de la colegul de partid, domnul Dragnea.

  Astăzi, acest distins domn premier i-a spus președintelui si apoi ne-a spus si noua că OUG privind grațierea si amnistia nu era astăzi pe ordinea de zi.

  S-a publicat proiectul OUG privind gratierea si ce vedem?! Exact că trebuia sa se întâmple ASTĂZI dacă nu intervenea președintele!

  Mai precis aici:
  Art. 6 Dispoziţiile prezentei ordonanţe de urgenţă se aplică numai faptelor comise până la data de 18.01.2017.

  Art.7 Prezenta ordonanța intra in vigoare la data de 18.02.2017.

  Astăzi suntem in 18.01.2017.

  Textul ordonanței a fost publicat deja de Hotnews.

  ——

  Despre aceeași mizerie PROCURORUL GENERAL Augustin Lazăr vorbește în termenii următori: “acest proiect de lege penibil (…) s-ar vedea ca dezincriminarea este facuta cu dedicatie. Lucrurile sunt foarte clare si nu as dori sa le analizez mai profund pentru ca sunt foarte clare. (…) Nu avem nevoie sa facem o inginerie juridica pentru a dezincrimina anumite categorii de acte antisociale. Lucrurile sunt clare pentru cine citeste textul.”

  “In Franta (…) au o depasire de 200% si pentru statul francez reprezinta o problema, dar nu s-au repezit sa puna in libertate infractorii.”

  ——

  Laura Codruța Kovesi vorbește cam în aceeași termeni despre OUG și despre încrederea pe care o mai putem avea în ministrul justiției. Vezi articolul atașat.

  ——————————–

  NOTA: Voi monitoriza ce se întâmplă mai ales în sănătate. Niciunul dintre noi nu trebuie să stăm cu mâinile în sân … altfel ne facem direct responsabili pentru ce se va întâmpla în continuare cu această țară, cu noi și cu ai noștri. Daca vrei sa iti dau de veste in legatura cu actiunile pe care le vom intreprinde pentru reforma in sistemul sanitar, lasa-mi datele unde poti fi contactat si #follow. Imi poti lasa datele aici: http://bit.ly/2iwIpBM

 16. Mai loați una proaspaTa:
  :mrgreen:
  HOȚIIII !!!!

  Metadatele proiectului de OUG pentru grațiere, publicat miercuri pe site-ul Ministerului Justiției, conțin un detaliu semnificativ, ce dă o nouă dimensiune declarației lui Liviu Dragnea, care a asigurat public că își asumă guvernarea Sorin Grindeanu.
  Spre deosebire de celelalte 3 documente din pachet (nota de fundamentare a grațierii, proiectul și nota de fundamentare a OUG pentru modificarea codurilor), care au drept autor un angajat al Ministerului Justiției, documentul proiectului de OUG privind grațierea are trecut ca autor pe “anca.spiridon”.
  Nu există o angajată cu acest nume la Ministerul Justiției și singurul bugetar cu declarație de avere din România care putea intra în lanțul oficial al elaborării acestui act este Anca Mihaela Spiridon, director general la Cancelaria președintelui Camerei Deputaților – Liviu Dragnea.
  De precizat: semnătura “prenume.nume” este specifică documentelor create din Wordul computerelor de la Camera Deputaților. Semnăturile celor de la Ministerul Justiției sunt reținute de Word ca “Prenume Nume”.
  Contactată de cursdeguvernare.ro, directorul general Anca Spiridon a negat și a spus că nu știe absolut nimic despre acest proiect.
  Pe proiectul de OUG privind grațierea, în metadatele documentului Word, apare și numele unui funcționar din Ministerul Justiției, la mențiunea Last Modified: “Marinela Eni”. Marinela Eni este agent secretariat la Unitatea de Management Public și Planificare Strategică din Ministerul Justiției.

 17. Si eu am trimis, putin adnotat: Bună ziua,
  Am sesizat că Senatul României a realizat un proiect comun de respingere a Ordonanței de Urgență 79/2016, ceea ce sfideaza in mod grav vointa si inteligenta celor care pe care ii reprezentati.
  Cu totii, mai putin DVS, pare-se, dorim depolitizarea conducerilor spitalelor, si asta nu pentru ca suntem impotriva politicii, ci pentru ca ne-ati demonstrat in toti acesti cat de incompetenti sunteti.
  Prin urmare, avem solicitarea ferma sa votati impotriva respingerii ordonantei. Macar atat!
  Mulțumesc.
  Cu respect,
  Manuela

 18. I love dr CUCU
  😆 😆 😆 PRIORITĂȚI DE GUVERNARE PSD-ALDE

  Pe măsură ce trec zilele de guvernare solidă, de stângadreapta a României, caracterul, prioritățile și viziunea noilor guvernanți ni se relevă din ce în ce mai clar.
  Astfel, din punctul dumnealor de vedere, activitatea procurorilor de a găsi, acuza și adesea condamna feluritele abuzuri și hoțomănii, mai mari sau mai mici, prin care PSD trăiește de decenii, a reprezentat un mare abuz, o acțiune coordonată și vinovată a adversarilor politici și o siluire a democrației.
  Democrație care, din perspectiva socialdemocrată înseamnă o realitate simplă: căștigăm alegerile – furăm 4 ani.
  Ca urmare prima urgență a fost și este ”eliberarea” țării de abuzurile justiției (o putere în stat încă incomplet pesedizată); amnistie, grațiere, neconstituționalitatea condamnărilor, ziceți-i cum vreți, dar scopul final este același, respectiv eliberarea și asigurarea acestor oameni că se poate, din nou, trece la treabă.
  După ce s-a aruncat poporului sărăntoc ciozvărtele promise, acei 50-100-150 de lei în plus la mizeria zilnică, s-au putut procesa, după cum se vede cu claritate, chestii serioase, adevăratele obiective ale mafiei PSD-ALDE.
  În paralel se are în vedere și ocuparea structurilor de decizie, care a început cu inspectoratele șolare și managementului spitalelor. Dar care va continua spre tot ce este și va fi în țara asta. Plantarea baronilor, baronașilor, vicebaronilor și oamenilor de bine peste tot, în contextul în care corupția, traficul de influență, evaziunea vor fi dezincriminate, sau măcar grațiate. În orice caz cu toatele activități onorabile și firești, de neatins de neoprocurorii viitorului, mai (social)democrați ca ăștia de acuma. Care sunt băsiști, iohaniști și cam prea tehnocrați pentru gustul noilor nacealnici ai României.
  La urma urmei nu poți trage o guvernare de stânga pe cinste dacă trebuie să te uiți peste umăr după procuror ori de câte ori semnezi vreun contract pentru Nașu sau cumperi și tu o bordură de calitate pentru vreun spital sau vreun sistem de operare performant pentru vreo păstrăvărie sau vreo sală de sport pentru babele vreunui cătun teleormănean.
  În plus mulți dintre ei, marii șefi PSD-ALDE, au deja dosare penale și sunt cercetați.
  Și exact cum câte o jună are nevoie, ca să redevină onorabilă, de vreo himenoplastie, așa și Dragnea și alții ca el au nevoie, măcar atunci când câștigă alegeri, de o refacere a virginității penale, chiar dacă firea lor de curve politice nu poate păstra această feciorie prea mult, fie și numai pentru că vilelor le trebuie piscină, piscinelor foișor și foișoarelor ponton și yachtulețe.

  • da cru
   of doamne,crema JNapanilor , la creme de la creme psd, a luat puterea, si noi ne ducem pe copcă, de parcă suntem capturați de pirați, din cei mai cruzi pirați.
   un congresman din usa zicea despre rusia ca e o uriașă benzinărie mafiotă.
   despre noi ce-ar putea zice? o uriașă plăcintărie a piraților

 19. Sunt curioasa daca ati fost la vot , voi cei indignati .Daca nu ati fost , tot i-ati votat si daca i-ati votat au dreptul sa conduca in numele vostru .In ziua votarii , arata la tv ca se mergea la bara spre Bucuresti dinspre Sinaia , pe la 7 seara , asa incat nu cred ca ati trecut pe la sectiile de votare . Nu-i nimic , mai asteptam patru ani , intre timp ne întâlnim prin piete si strigam , oricum nu mai conteaza, nu-i asa ? De asemenea mi se pare corect ca partid ce am castigat alegerile , sa-mi aduc votantii in piata sa confirme ca ce se voteaza este legitim .Si ce daca se face referendum , mi se pare corect ca partidele votate legitim sa-si convoace alegatorii -sund judete intregi de asistati social tip teleorman – si tot vom fi in minoritate .Nu-i nimic , poate data viitoare , daca intre timp nu vom dori sa devenim si noi asistati sociali din cauza atator impozite pentru cei care chiar muncesc .

  • Diana, in general protestatarii au conduita civica deci au fost si la vot.
   Drama e alta: sunt f. putini tineri in Romania actuala. Daca privim cifrele, in anii 1970 nataliatatea era pe la 400 mii pe an si in scadere usoar, , in anul 1990 natalitatea era la 260 mii (si acum a scazut la 190 mii pe an). Ce au devenit acesti nascuti atunci? Primii acum au 45-50 de ani dar ce de 25 ani sunt la jumatate, bonus o parte din tineri au plecat din tara (fix partea aia care a zis: NU IMI PLACE). Realist au ramas majoritari in tara si voteaza cum voteaza: batranii si asistatii social.

   Ramane insa o solutie salvatoare: sa voteze cu necoruptii TOATA patura de angajati si platitori de impozit pe venit. Dar greu, pentru ca dincolo ca sunt doar 3-4 milioane de anjagati si mici intreprinzatori (fata de mult mai multi asistati social) , si sunt multe partide mici si marunte care nu au facut o coalitie INAINTE de vot sa fie pe buletinul de vot si voturile se vor imprastia pe la fiecare din aceste partide.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green