Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Ce frumos e să fii femeie!

Screen Shot 2015-07-28 at 15.59.35

Trebuia să fiu băiat, aşa se aşteptau ai mei, mai ales taică-meu! Găsiseră şi nume, Răzvan, doar că bunică-mea nu prea era de acord cu el, fiindcă, pe lângă satul ei, există o comună numită Răzvani şi i se părea anormal să aibă un nepot cu nume de localitate rurală. S-a rezolvat, n-am fost băiat, spre disperarea tatălui, care a luat, ulterior, şi a doua ţeapă, cu soră-mea. N-a fost nici ea băiat. Cumva, şi eu am trăit, în copilărie şi adolescenţă, dezamăgirea de a nu mă numi Răzvan şi, pe alocuri, o mai experimentez şi azi. N-ar fi sunat prea bine “Răzvan Tache”, dar mi se pare mai funny, mai relaxată şi mai cool viaţa de bărbat. Sper să-mi scot, la un moment dat, pârleala, în calitate de mamă de băieţel.

Dar să vorbim puţin despre fericirea, bucuria şi eforturile de a fi femeie, ca să nu ne abatem de la tema almanahului. Căci e ştiut: ca să reprezinţi onorabil sexul cu cromozomi gemeni, trebuie să munceşti serios. E ca şi cum, pe lângă serviciul ăla de la care iei bani, ai mai avea unul, pentru care îi cheltui p-ăia pe care i-ai luat de la celălalt. Fiindcă, pe lângă contabilă, doctoriţă, astronaută sau ce meserie o fi având ea, orice femeie adevărată trebuie neapărat să fie şi frumoasă, cu normă întreagă.

Frumoasă înseamnă îngrijită, vopsită, coafată, pensată, epilată, machiată, hidratată, catifelată, masată, gomată, cu un corp armonios, îmbrăcată drăguţ şi… mă opresc aici pentru că am înţeles că nu am tot almanahul la dispoziţie.

Partea complicată e că aceste operaţiuni e bine să nu se desfăşoare sub ochii lui, ai soţului sau iubitului. Nu e recomandabil să te vadă cu castraveţii pe ochi, cu vopseaua-n cap, cum îţi smulgi, suspinând, ceara de pe picioare, cum îţi freci călcâiele, ca să arate ca fundul de bebeluş, cum îţi torturezi cu un scrub gel toată pielea de pe corp, ca să elimini celulele moarte, sau cum te îneci în tot felul de creme, cremuţe, cremuleţe şi loţiuni. E preferabil să te vadă gata aranjată şi să trăiască cu impresia că aşa te-ai născut: fără păr pe corp, coafată, cu rimel pe gene şi în pantofi cu toc. Iar asta te obligă cumva ca, pe lângă mult timp, să-ţi faci rost şi de o buclă de spaţiu, la care să ai acces numai tu. A plecat cu capra la fotograf, cu hamsterul la detartraj sau la bere cu băieţii? Închizi uşa după el şi începi să alergi ca o psihopată prin casă: c-o mână pui ceara la încălzit, cu alta arunci castraveţii în blender, cu piciorul drept îţi şutezi direct în freză un set de bigudiuri, cu stângul înşfaci penseta şi oglinda, iar cu bărbia manevrezi agil acetona, pila de unghii şi forfecuţa. Hai, şi sticluţa de ojă. La întoarcere, când te va găsi relaxată, proaspătă şi catifelată ca o panseluţă, o să te-ntrebe de ce miroase în casă a ceară încinsă şi o să-i zici că e de la priveghiul unui vecin. Asta înseamnă c-o să vă moară vecinii într-un ritm cam alert (aproximativ unul la trei săptămâni), dar, ce să zic, merită… Singurul fel în care poţi să-i salvezi e să foloseşti un epilator.

Cel mai greu, în toată treaba cu frumuseţea, e să fii slabă. 90% dintre femei trăiesc povestea asta cu silueta, la limita nevrozei. Ajung să-şi ducă zilele într-o perpetuă dietă, numai cu frunze şi tălpi de pantofi la grătar, să cocheteze cu ideea de Furadan, dacă au pus 500 de grame, şi să stea la sală ca dementele, până se stinge lumina şi le dă afară portarul.

Scena în care bărbatul devorează un porc întreg, asezonat cu maioneze, sosuri, murături şi cartofi prăjiţi, iar ea ciuguleşte două frunzuliţe de pătrunjel, stropite cu puţină lămâie, după care se aruncă disperată, pe stepper, să le dea jos, e de un clasic ultrabanal. Puţine femei n-au băgat în ele cisterne de supă de varză, n-au numărat calorii şi n-au cunoscut starea de vinovăţie pe care ţi-o dă o un milimetru pătrat de ciocolată, înghiţit într-un moment de slăbiciune psihică gravă.

O altă tortură sunt pantofii cu toc, că tot veni vorba de ei mai devreme. Sunt convinsă că ei, iniţial, au fost concepuţi ca instrument de schingiure, de-abia ulterior fiind convertiţi în accesorii ale frumuseţii. Nu doar că îţi strică coloana şi alte lucruri prin corp (motiv pentru care medicii recomandă folosirea lor cu moderaţie), dar sunt, în mod unanim acceptaţi, ca fiind extrem de inconfortabili. N-am auzit niciodată bărbaţi plângându-se că-i strâng pantofii şi că li s-au umflat picioarele atât de tare încât trebuie să plece acasă (să zacă!) de la nuntă/botez/petrecere onomastică/parastas/cocktail/simpozion, în timp ce de la femei am auzit poveşti terifiante pe acest subiect. Mie, personal, mi s-a întâmplat chiar să leşin, la propriu, din cauza durerii groaznice provocate de nişte pantofiori drăguţi. Trebuia să fiu frumoasă, nu aveam nici cum să plec din locul în care trebuia să fiu frumoasă, aşa că am suportat timp de multe ore durerea, care a crescut, a crescut, a crescut… până am văzut negru şi mi s-a rupt filmul.

În fine, deci tre’ să fim frumoase! Buun! Ce mai avem de făcut, după ce-am executat toate manevrele corespunzătoare unui look măcar rezonabil, dacă nu strălucitor? Păi, ar fi de preferat să mai fim aşa: sexy, pasionale, inteligente, eficiente, organizate, descurcăreţe, vesele, relaxate, spirituale, creative, hazlii şi, desigur, devreme acasă.

Sexy înseamnă să fim gata să lăsăm un bulan la vedere sau să oferim imaginea fulgurantă a unui umăr dezgolit, chiar şi când ne aplecăm să căutăm o cratiţă, într-un dulap. Da, e de preferat ca dulapurile cu ustensile de bucătărie să fie jos, ca să ne vadă el fundul bombat şi lucrat la sală, când răscolim după tigaie. Să zică “Vai, pisi, ce sexy eşti, nu vrei tu să laşi un pic ciorba aia şi să vii să-ţi arăt ceva frumos?”.

Pasională înseamnă chiar să laşi ciorba şi să te duci să-ţi arate ceva frumos, cum a văzut el în filme. În timp ce te bucuri de ceva frumos, o să te rogi să nu ia foc bucătăria, dar doar într-un ungher ascuns al conştiinţei tale, în aşa fel încât să nu simtă că-ţi mai zboară gândul şi prin alte părţi. Iar, în timp ce-o să te îndoape cu căpşuni, gorgonzolla, marmeladă, salată de vinete, ouă crude, ciocolată, gogoşari muraţi şi ce-o să mai găsească prin frigider, cum a văzut în 9 săptămâni jumate, o să înjuri tot arborele genealogic al lui Kim Basinger. Tot într-un colţ al minţii, pentru ca, imediat după aia, nescăpând desigur, din vedere nici spectrul ciorbei rămase pe foc, să iei la rând şi toate neamurile Jessicăi Lange, în special pentru prestaţia din Poştaşul sună întotdeauna de două ori.

Inteligentă, eficientă, organizată şi descurcăreaţă înseamnă ca, în timp ce eşti frumoasă, sexy şi pasională, să jonglezi impecabil şi cu sarcinile profesionale, şi cu tot ce înseamnă administrarea unei gospodării. Oricât de gospodar ar fi soţul sau iubitul (al meu, de exemplu, mulţumesc lui Dumnezeu şi mamei sale, care l-a educat impecabil, este foarte gospodar, chiar nu am nimic să-i reproşez), administrarea şi managementul gospodăriei îi va reveni tot femeii. Aşa e ea setată, să-şi amintească când trebuie plătite cablul, telefonul, internetul, curentul, întreţinerea şi CASCO, să-şi amintească că trebuie spălate rufe, că trebuie reparat aragazul, că trebuie golită boxa de la subsol, că trebuie să vină femeia la curăţenie, că trebuie cumpărat Pronto, pentru că vine femeia la curăţenie, că trebuie schimbate prosoapele, că trebuie călcate nişte tricouri, că trebuie duşi peştişorii din acvariu la despăducheat şi canarul la pedichiură şi tot aşa (observaţi, vă rog, că n-am adus în discuţie copiii, ca să nu complic lucrurile!). Şi, chiar dacă sarcinile se împart între cei doi parteneri, cea eficientă, organizată şi descurcăreaţă trebuie să fie ea. Creierul ei e musai să fie un imens fişier Excel, în care sunt sortate, pe rânduri şi coloane, task-uri şi deadline-urile lor, altfel, în loc de Pronto, o să se cumpere prosoape, în loc de rufe, o să fie spălat canarul, iar, în loc de aragaz, o să fie reparaţi peştişorii.

Veselă, relaxată, spirituală, creativă, hazlie înseamnă că, în timp ce e frumoasă, pasională, sexy, inteligentă, eficientă, organizată şi descurcăreaţă, ar fi recomandabil să nu cedeze presiunii de a fi în toate felurile enumerate, devenind – Doamne fereşte! –  o scorpie acră, mereu grăbită, mereu în criză de timp şi fără chef de conversaţie sau de glume. E bine ca femeia să fie oricând gata de-o glumă, de-o poveste tihnită a aventurilor din armată, la un pahar de vin, de-un joculeţ spiritual şi sprinţar, de vizionarea cu interes a unui film plictisitor cu avioane, de-o bătaie jovială cu perne sau chiar de-o sănătoasă sesiune de gâdilături. Ai avut o zi epuizantă la birou, urmată de mers la sală, de un lung şir de sarcini gospodăreşti şi, apoi, de spălat pe cap, manichiură, pedichiură şi epilat (observaţi că rămân consecventă ideii de a nu aduce vorba despre copii!), iar el are chef să te gâdile, fiindcă îi place cum te chiţăi? Nu te gândi să refuzi! O femeie mişto şi adevărată nu refuză niciodată să se gâdile, pe motiv că e prea obosită. Bărbaţii de ce nu sunt niciodată prea obosiţi?

Înţelegătoare înseamnă să nu te enervezi, dacă el ţi-a zis că vine în două ore şi vine în patru, iar devreme acasă înseamnă devreme acasă.

Cam asta e, pe foarte scurt, fişa postului de reprezentantă a sexului frumos! Sigur că şi aia a bărbaţilor e destul de plină şi că şi ei, pe lângă miniştri, geneticieni, astrofizicieni sau ce profesie or fi având, trebuie să mute dulapuri, să cheme instalatorul, să ne sufle nouă-n coarne, să ne facă surprize, să ne ţină în braţe când plângem, să meargă la filme romantice, să ne suporte istericalele şi prietenele cele mai bune (mai ales când le luăm să doarmă la noi, fiindcă sunt deprimate, că le-a părăsit iubitul), să ne cumpere flori, să nu facă pipi pe colacul de la WC, să nu-şi mai arunce şosetele şi să petreacă ore lungi în supermarket, cu liste haotice de cumpărături, alcătuite de noi. Dar măcar, pe lângă toate astea, nu tre’ să se epileze, să se gomeze, să se vopsească şi să poarte tocuri.

De-aia zic că, deşi sunt fericită să mă cheme Simona, mi-ar fi plăcut mai mult să mă cheme Răzvan. Aş fi fost un bărbat mişto, m-aş fi dedicat meseriei de cercetător şi, în timpul în care, nefiind femeie, nu m-aş fi epilat, nu m-aş fi pensat, nu m-aş fi ojat şi nu m-aş fi rimelat, aş fi inventat ceva util pentru toate fetele din lume, hai, să trăiască sănătoase şi să fie iubite: pastila de frumuseţe. O şi văd cu ochii minţii. E micuţă, delicată şi cu imprimeu leopard. O iei seara, iar dimineaţa te ridici din aşternut direct ca o divă la care a lucrat un întreg salon de cosmeticiene. Tot ce-ţi mai rămâne de făcut e să fii sexy, pasională, inteligentă, eficientă, organizată, descurcăreaţă, veselă, relaxată, spirituală, creativă, hazlie şi devreme acasă. Adică, un fleac.

(Din Almanahul fericirii, zis şi Almanahul Academiei Caţavencu 2011)

Foto Shutterstock

Mai citiţi şi Mic inventar prin care noi, femeile, distrugem viaţa bărbaţilor.

179 comentarii

 1. Cum am ajuns in Germania (primit pe E-mail)
  Ma numesc Dorina, mai precis doamna Dorina, si am lucrat vro 5 ani la minister, la registratura. Nu aveam salariu prea mare, da ma simteam bine, era un colectiv f. placut, eram respectata, mie imi place sa lucrez cu oamenii, chiar si doamna Victoria, juriconsulta, mai venea la mine in ghereta sa bea o cafea si sa ma intrebe de o lege sau alta. Dom Ministru, ala vechiul, cind venea, striga saru-mina doamna Dorina. Nici cu cetatenii nu aveam probleme, chiar daca mai venea cite unul necajit si ma-njura, eu gaseam o vorba calda pt. el.
  Intr-o zi a venit, ca un tornado, un tinar in ghereta, mi-a zis “Eu sunt consilierul, voi crea un stat minimal, jos birocratia”, si a plecat. Am fost tare emotionata, nu mai vazusem un consilier in carne si oase, mai ales carne. Intr-adevar un tinar tare capabil.
  Dupa vro doua zile apare din nou, pe la ora 10 si ma-ntreaba cite documente am inregistrat. Ii spun ca 37, poate sa vada in registru. Imi spune ca in viitor voi fi platita dupa competenta si harnicie, trebuie sa inregistrez cel putin 480 de documente zilnic. Imi demonstreaza cum se lucreaza, se apuca sa stampileze cu ambele miini. Am fost impresionata. Peste citva timp apare din nou si-mi spune ca va desfinta birocratia, drept urmare imi confisca stampilele, iesind, imi spune rastit ca e cazu sa ma informatizez.
  Aduc de acasa Lap topu personal si inregistrez documentele folosind aplicatia pe care am dezvoltat-o in cadru masterului pe care l-am facut la Heidelberg, cind am fost trimisa de statul roman. Asta a fost sfirsitu, domnu consilier m-a acuzat de introducerea in sistemu informational a unor programe nevalidate, mai ales ca o parte erau in lb. germana, tara comunista, care ar fi putut da peste cap tot sistemul si m-a dat afara.

  Fiind libera de contract am putut sa onorez oferta profului meu de la Heidelberg si am plecat in Ge.

  P.S Dupa un timp am aflat ca-n Ro somaju e la nivel zero, tinarul consilier sistase orice cerere de somaj si ajutor social. Se ajunsese la stat minimal!

 2. Noi, barbatii, nu avem mai mult timp la dispozitie pentru ca: avem 3 meciuri la TV/zi, mergem la bere cu colegii, jucam fotbal in sala joia, avem servici 5-6 zile, suntem cercetatori, instalatori, astronauti. In plus ne ia foarte mult timp sa descifram listele de cumparaturi si rostul ridicarii capacului la WC.
  Iar la fotbal, cand incasam cate o minge la bijuteriile casei, nu e deloc bine.
  Iata cateva mici probleme pe care le avem si noi!

 3. acum pe bune, face vreo femeie toaaaate lucrurile alea? cand??? si mai pe bune, mai poate cineva sa mai faca macar 5 din ele dupa ce face un copil, doi?
  apropo de sarcina de a fi femeie, am vazut de curand made in dagenham… noi ne plangem acum, dar pe vremea aia exigentele erau mult mai mari…

 4. Olivia Newton-Volt

  OMG! sa inteleg ca Tata Uraniu te gidila seara? 😯

 5. tata uraniu pe mine nu, dar sigur sunt si tatzi uranii care-si gadila sotiie :mrgreen:

 6. Pe Nic cum l-ar fi chemat daca era fata, Vidra? Mmmmm… Razvan si Vidra

 7. Daca ai fi fost barbat atunci n-ai fi cunoscut problemele femeilor asa ca nu aveai cum sa inventezi ceva pt ele, get it?

 8. Faza cu pantofii e pe bune? 😯

 9. @Ramona: că era să leşin de durere? da, e pe bune.

 10. Hahaha, Simona, daca aduceai in discutie si copiii as fi crezut ca ai scris despre mine. 😀

 11. Vroiai sa fugaresti soarecele conjugal prin casa?Mutai tu biblioteca cu 3 mm mai incolo, unde “ar fi perfect”?Carai tu cele 18 geamantane cu lucruri “de stricta necesitate” pentru un concediu de 3 zile ?Negociai tu cu instalatorul sanitar care incerca sa-ti vanda un surub cu cap stea in 9 colturi, cu filet pe stanga, pentru scurgerea ungerii? Galopai in miez de noapte,nebun pe strazi, in cautarea unei maracuja proaspete ?Te-ai fi barbierit zilnic, dand tribut de sange pentru a nu arata “ca din grota” (aici T.U. are mare noroc 😛 )?
  Nu-i asa usor sa fii Razvan,crede-ma…

 12. Mi-a placut faza cu devoratul porcului. E emblematica pentru barbatul roman, o imagine buna de adaugat la stema țarii!

 13. Nici nu avem multe de indeplinit, iar cine spune ca acestea sunt datoriile noastre fiindca am vrut in urma cu cateva decenii sa fim si independente, cred ca exagereaza si nu stie ce inseamna sa incerci sa le faci pe toate astea, fara ca intr-o buna zi sa dai in clocot de nervi si saturatie.

 14. Frumoasă înseamnă îngrijită, vopsită, coafată, pensată, epilată, machiată, hidratată, catifelată, masată, gomată, cu un corp armonios si cu piept generos.

  Am corectat, ca aveai o omisiune. 😳

 15. dintre toate sunt happy ca macar pot hali ca scroafa fara sa ma ingras 😀 in rest…. so god damn true… 😐

 16. Tu ai scris pe blog din bucatarie? Stii ca nu ai voie sa iesi de acolo.

 17. Sunt curios de ce consideri că doar ca bărbat te-ai putea dedica meseriei de cercetător 🙂

 18. 😀 chiar mi-a placut… intru in miscarea feminista…

 19. ….din spirit de solidaritate…feminina…. 😀

 20. “mi se pare mai funny, mai relaxată şi mai cool viaţa de bărbat” -> Subscriu!

  “Cel mai greu, în toată treaba cu frumuseţea, e să fii slabă. 90% dintre femei trăiesc povestea asta cu silueta, la limita nevrozei.” -> ce bine ca fac parte din cele 10% (cred ca si tocurile au meritul lor aici, am citit studii cum ca mersul pe tocuri arde calorii mai ceva ca bicicleta)

  “Puţine femei n-au băgat în ele cisterne de supă de varză, n-au numărat calorii şi n-au cunoscut starea de vinovăţie pe care ţi-o dă o un milimetru pătrat de ciocolată, înghiţit într-un moment de slăbiciune psihică gravă.” -> Mi se pare basm de fiecare data cand aud de numaratul caloriilor. Pe bune? Femeile chiar fac asta? Din nou… ma bucur ca-s parte din cele 10%.

  “Creierul ei e musai să fie un imens fişier Excel” -> Bingo. Ma pregatesc intens sa nu dau gres aici. Sunt o tipicara cu patalama.

 21. EPIC :))) “Scena în care bărbatul devorează un porc întreg, asezonat cu maioneze, sosuri, murături şi cartofi prăjiţi, iar ea ciuguleşte două frunzuliţe de pătrunjel, stropite cu puţină lămâie, după care se aruncă disperată, pe stepper, să le dea jos, e de un clasic ultrabanal.”
  Totusi, printre beri ai cefe de porc cu maioneza si cartofi prajiti, am o nelamurire: ce inseamna gomat? (la mine la tara inca nu avem DEX-ul ala nou 🙂 )

 22. E frumos sa fii si femeie , in lipsa de ceva mai bun . :mrgreen:

 23. Fata , ce zici fata ce frumos e la Piatra-Neamt , nu sa fii femeie . Chiar asa , “Ce frumos e la Piatra-Neamt” se numeste tabloul genialului pictor local Stefan Potop sau asa ceva .

  http://www.realitatea.net/galeria-e-prea-mica-pictorul-spune-cum-a-ajuns-udrea-in-bratele-lui-pinalti_844918.html

  Asta opera de arta . Brici , laser … :mrgreen:

 24. zânooooo, te urăsc, te urăsc, te urăscîîî ~x(

 25. Si eu te urasc , zanooo … Nu ma-ntreba de ce , asa-i trendy . :mrgreen:

 26. Hehe, ce simplu era cand trebuia sa fiu doar femeie, nu si mama de doi baietei turbati…

 27. cruela de vila

  si barbatzii de ce tac?
  de ce nu explica niciunul ce nasol e sa te barbieresti zilnic?
  de ce nu va spoveditzi ca mai nou si barbatzii se epileaza?
  se gomeaza?
  se cremuiaza? (uuupsss)
  se lupta cu burtzile si cu kilele?cu lipsa sex-appeluui shi chiar a sex-ului? :mrgreen:
  cum trebuie sa fie ei ocrotitori si cand au chef si cand n-au, shi cand pot si cand au o impotentza…
  shi cum trebuie sa aduca ei ban :mrgreen: i in casa ( si ce nasol e cand aduce muierea mai multi 😥 )
  cum trebuie sa bata covoarele…copiii…nevasta…aman 😥 ta…
  sa mai zic?
  sau va hotaratzi voi?si zicetzi singuri? :mrgreen:

 28. @ cruela

  E minunat sa fii barbat , draga . Prea multa fericire , insa . Noroc insa c-ati aparut voi ca altfel ramaneam naibii in rai si ne plictiseam acolo . :mrgreen:

 29. cruela de vila

  Adi: adica n-ai vrut niciodata sa fii femeie zici? :mrgreen:

 30. cruela de vila

  tu , minunatule? 😳

 31. Nu-mi amintesc , dar parca mai stii cum e cu subconstientu’ ? :mrgreen: Stiu c-am vrut sa fiu Superman , cam toata copilaria mi-am dorit asta … :mrgreen:

 32. cruela de vila

  Adi:
  sper ca n-ai purtat compensativ chilotzii peste nadragi… :mrgreen:

 33. E intr-adevar frumos !! titlul spune totul :)….Simona….multe zise si le-am citit cu placere si cu interes de altfel…ca multi alti barbati de altfel…cred…mai mult ca sigur ca esti deja un pic de barbat in sufletul tau si asta inseamna ca intelegi ambele parti…se spune, ca atunci cand te cunosti f bine pe tine insati ii vei cunoaste si pe ceilalti…keep going but don’t forget…we are human and all the same from the mistake perspective :)…..stiu ca nu vrei o solutie pt acest subiect 🙂

 34. Desi nu s-a dorit (sper) un atac la adresa sexului masculin, articolul a starnit comentarii destul de razboinice si eu personal ca barbat, constient de toate aceste eforturi ale sexului (deja) frumos sa se faca placute de noi, ma intreb totusi de ce o faceti. Adica de ce toata stradania asta? … nu v-o cerem noi! … de atatea ori v-am zis sa nu va luati pantofii aia cu toc fir-ar ar ghenei! si rujul ala ? …macar nu mai va intindeti sa va pupam ca are gust de untura de caine! si toata colectia de parfumuri! … de seara, de pranz, de munca, de plimbare,de picnic …. Aoleooo!!! Un sapun,un sampon,un parfum nu-s indeajuns? … “un” de la “unu” nu “un magazin” … si sifonierul ?… vesnic neincapator si mult-prea-mic … rochia aia de ai cumparat-o acum trei luni nu mai e la moda nu? sau a ramas mica/mare/sau e-prea-… nu era de unica folosinta nu? Deci, de ce atata efort? O invit pe Cruela sa ne salveze genul si sa ne zica de ce vreti voi sa fiti placute, asta doar daca e ceva mai mult decat cromozomul lipsa si perpetuarea speciei. 😕 🙄

 35. Bine Simao, încearcă să instalezi Ubuntu de 10 ori într-o zi cu 100 de setări de fiecare dată în timp ce hiperventilezi, îţi ia EEG-ul şi îţi trage un feedbec. Asta fiindcă m-am SĂTURAT de stinking Windoze Winblows 17 GB fără SP1 cu 5 versiuni la fiecare dll.

  În rest nu trebuia să mai scrii toată chestia aia, îl invidiam oricum pe bărbat-tu. Sincerely.

 36. People of constant sorrow

  E mult mai uşor să fii tot timpul ocupat, cu tine însuţi, mereu în acelaşi mood. Trecerea de la bucurie la tristeţe şi invers e mult mai traumatizantă.

 37. Foarte frumos site-ul. Felicitari!

 38. Am citit si eu articolul de curiozitate. Respect femeile care fac toate (sau aproape toate) de mai sus si mai ales cele care le fac dupa ce si-au gasit sotul/omul/barbatul/iubitul.

 39. Gregorie Casă

  Ce mai scriai acu doi ani pe vremea asta?

 40. Draga simona, eu cred ca ai lesinat ptr ca tineai dieta oshawa pe tocuri. 😆 😆

 41. m-am distrat foarte tare! felicitari! multe din “problemute” se mai rezolva dupa maritis, nu sintem noi, odata “vazute cu sacii in car”, acuzate de DELASARE? si dupa ce apare un copil, nu devenim brusc NESIMTITE?
  btw, si eu eram sigur-sigur baiat, iar numele meu de baiat a primit un ‘a’ la coada, nederanjind pe nimeni ca a devenit astfel nume de localitate rurala 🙂

 42. Felicitari! Mi-ai adus un zambet intr-o dupa amiaza de vineri, la serviciu 🙂 Tot asa… 😀

 43. Gregorie Casă

  Ce o să scrii peste doi ani pe vremea asta?

 44. ….ce sa mai zic, de cate ori am vrut sa demisionez si s-arunc cat-colo “fisa-postului”…. :mrgreen: 😛

 45. hahahahah
  funny!!!
  Sucks to be you!

 46. Ce nume ar dori Tata Uraniu pentru baietel?

  Plutoniu!

 47. Ce inseamna gomată ? 🙂

 48. Rooibos cu ciocolată

  @ Simonetta, dar de ce te complici?? :mrgreen: Cand poti foarte bine sa simplifici multe lucruri de pe lista ta, printr-un dans ! 😉
  RITMUL lui Lenny Kravitz pe mine ma inspira sa dansez…si ai sa vezi ca …he couldn’t say no 😀

  Asculta aici …si danseaza : http://www.youtube.com/watch?v=NjYoNMQRe1c

 49. Rooibos cu ciocolată

  @ Simonetta, dar de ce te complici?? :mrgreen: Cand poti foarte bine sa simplifici multe lucruri de pe lista ta, printr-un dans ! 😉
  RITMUL lui Lenny Kravitz pe mine ma inspira sa dansez…si ai sa vezi ca …he couldn’t say no 😀

  Asculta aici …si danseaza : http://www.youtube.com/watch?v=NjYoNMQRe1c

 50. mie mi s-a intamplat sa-mi cada unghiile de la degetele mari de la picioare, din cauza pantofilor…A TREBUIT sa-i port vreo 2 zile la rand si…m-am ales cu aceasta “satisfactie ” groaznicaa

 51. Ar mai fi de inventat si :
  “pastila care indreapta picioarele in X”,
  “pastila care micsoreaza nasul pe sus”
  “pastila care contracareaza gazele”
  “unguentul de sorici asortat cu fardul”
  …. si multe altele.

 52. Simonaa, mai traiesti tinand dieta sau te-ai mutat la tara? Sau amandoua sau… 🙂

 53. Cand cineva care a tinut dieta Oshawa nu da nici un semn doua zile ai toate motivele din lume sa te ingrijorezi.Simona, esti bine? Esti?

 54. Din cate mi-am dat seama se aduce vorba si despre o menajera acolo … lucrurile nu stau chiar asa de naspa , nu ?

 55. Frumos scris, foarte frumos! Pentru momente de-astea, cand apucam si noi sa ne dam seama (un pic din) ce se desfasoara in cealalta jumatate, nevazuta, din viata voastra, primiti voi, pe nepusa masa, cate un buchet de flori. Pentru ca ne dam seama cat suntem de norocosi.

 56. Simo, eu sunt de acord cu tine, cred si ca-ti dai silinta. 🙂 Ziceam de tine, esti una la o mie. 🙄

 57. Foarte frumos surprinse probleme cu care se confrunta femeia moderna! M-a amuzat copios scena in care barbatul devoreaza un porc intreg, cu garnitura de cartofi prajiti! Este specifica familiilor de romani, nu doar barbatului. Ce mancam? “Costita de porc, cu mamaliguta! Mici! Ciocanele!” Ceea ce mi se pare dezgustator este ca numesc imensele cantitati de ‘mancare grea” la diminutiv “costita, sarmalute, etc.” Dezgustator!
  Toate tablourile descrise sunt pur adevarate. Ne lovim de ele zi de zi. In scena cu pantofii m-am regasit complet.:)

 58. foarte tare articolul. simo, chill. barbatul care te iubeste te iubeste si cu par pe tine si troznind a usturoi. iubeste-te asa cum esti ! 😉

 59. e imposibil pt o femeie sa faca toate astea. si prea bine sti si tu asta. cand mai ai timp de bucurie? cand mai ai timp sa duci o viata implinita alturi de sotul tau? tu crezi ca lui ii place sa stie ca tu esti epuizata? sau sa te vada obosita? nu. prefera sa te aiba asa cum ai fost creata, fara machiaj sau zece mii de vopsele, dar sa-l iubesti cum nimeni nu poate. sa-l respecti cum nimeni nu o mai face. degeaba esti frumoasa si toate alea daca nu sti ce inseamna sa-i fi supusa, sa-l asculti, sa-l respecti, sa-l iubesti fara conditii. Daca faci asa cum ai zis tu, o sa reusesti un an, doi, dar apoi nu o sa mai reusesti. si atunci el automat va observa o schimbare. spune-mi.. ce faci atunci? se duce casnicia de rapa?

  De ce sa-i arati ca tu etsi super ok si gata oricand sa-l satisfaci daca tu esti epuizata? daca tu esti iubita cu adevarat de sotul tau, niciodata nu o sa incerci sa-i arati mai mult decat esti:). pt ca sti ca el te iubeste exact asa cum esti:). asta nu inseamna ca o sa fi neangrijita si toate alea..inseamna sa nu te epuizezi cu astea.

  Mai important decat machiajul, este sa inveti sa ierti si sa-ti ceri iertare. sa inveti sa-l surprinzi nu cum toate femeile pot. Ca soţie, femeia trebuie să-l iubească pe soţul ei şi să-l ajute întotdeaua, să nu-l descurajeze niciodată, să rabde cu statornicie şi să fie alături de el şi la bucurie, şi mai ales la necaz, până la mormânt. Prin muncă cinstită, printr-o viaţă curată, prin dragoste nefăţarnică.

  Daca ea nu are liniste sufleteasca, crezi ca poate face toate acele lucrui enumerate de tine? cineva in comentarii te-a intrebat ” ce o sa scri peste doi ani pe vremea asta”? daca o sa mergi in ritmul asta, o sa scri ca esti epuizata. si o sa-ti dai seama probabil ca , casnicia pentru tine e un jug, o greutate in loc sa fie implinire, fericire si dragoste.

 60. Salut. Ma regasesc si sunt de acord. Fain scris. Congrats! 🙂

 61. Cre că eu sunt una din aia care răzbună toate femeile…First of all, mănânc ca procu si nu mă îngras de loc, în timp ce mister e la regim microbiotic momentan. Second, nu trebuie să fac nimic ca să arăt bine, sexi, elegantă si tra la la – pur si simplu sunt asa de la natură 😀 , mă trezsc dimineața si arăt exact ca si cum am înghițit pastila de frumusețe. Asta, bineînteles, pe lângă faptul că sunt extrem de modestă. 😉 Last, but not least, nu trebuie să fiu organizată, că domnu se ocupă de toate facturile si paperworku familiei…

 62. ce tare! majoritatea barbatilor care au scris fac ce fac ei de obicei in viata lor, se vaita ! si incearca sa ne arata ce viata grea au 🙂 Hi! Hi! HI! cand ii doare maseaua sunt pe moarte, igiena lasa de dorit de cele mai multe ori (cum a scris cineva, nu inteleg ei cum e cu capacul de la Wc – e prea dificil pentru mintea lor cu mult superioara femeilor ), pana si lista de cumparaturi e ceva greu de descifrat, la birou cei care se descurca cel mai bine au mereu o secretara sau o subalterna eficienta si organizata , acasa exista mama care i-a rasfatat sau nevasta care s-a saturat sa le zica sa-si adune ciorapii de prin casa si o face ea, doar ca sa scape mai repede si fara alta criza de nervi neinteleasa. In rest sunt perfecti! Micutii! Si au o viata asa de grea … E sigur! V-o spune o dna care are acasa numai baieti ! Simona, fii fericita, “Razvan” ar fi fost o forma de viata mult inferioara :))

 63. ce fain ai spus-o. am ras cu pofta in dimineata asta! multumesc!

 64. […] a scris un articol de zile mari cu privire la “Ce frumos e să fii femeie!“. Uneori cred ca wonder woman e mai pe la toate colturile. Pe fisa postului prezentata de […]

 65. Superb!!! Mersi mult pentru articol!! am ris cu lacrimi. Multumesc! 🙂

 66. Degeaba are iz de “martirizare” a femeii acest articol.
  Tine de natura ca barbatul are un fizic mai puternic, iar femeile sunt superioare numeric la nivel global,
  …iar capitolul legat de cosmetica si look nu a fost impus de lumea barbatilor ci a parut din concurenta dintre femei si dorina lor de a iesi in fatza (uneori i se mai spune si emancipare)
  Oameni suntem si toti avem avantaje si dezavantaje!

 67. Genial articol! Multumesc, mi-ai facut seara frumoasa 😀

 68. […] de a fi femeie 🙂 Posted by Elena Cîrîc in Diverse Jun 22nd, 2011 | no responses Iată un articol pe care mi-ar fi plăcut să-l scriu chiar eu. Nu e prima oară când gândesc asta despre un […]

 69. Multumesc frumos pentru o portie sanatoasa de ras! Aveam nevoie si acest articol mi-a mers la suflet. Numai bine!

 70. […] să fi avut vreun alt post al meu un număr de share-uri mai mare de 2208. Campionul este postul Ce frumos e să fii femeie, iar la frumosul număr 2208 s-a ajuns în doar o săptămână jumate’ (între timp, sigur a […]

 71. Tare greu pentru o femeie sa-si imparta timpul in asa fel incat sa le faca pe toate. Barbatii astia sunt niste norocosi! 😉

 72. […] milă de doamnele şi domnişoarele “de modă veche”, femeile adevărate, care ştiu ce frumos e să fii femeie şi care n-au încotro: trebuie să suporte faptul că sunt colege de specie cu asemenea […]

 73. Voi ar trebui sa vizionati acest episod din Futurama 🙂 [http://en.wikipedia.org/wiki/Neutopia_(Futurama)]

 74. […] Delicioaselor, daca aveti 5 minutele libere cititi articolul EPIC! Ce frumos e s? fii femeie! | Jurnal roz de cazarm? ?i nu numai __________________ Orice copil poarta in suflet o zana. Marce, 24 ani(Lleida, Spania) Iris Ioana […]

 75. […] Posted by Marce Delicioaselor, daca aveti 5 minutele libere cititi articolul EPIC! Ce frumos e s? fii femeie! | Jurnal roz de cazarm? ?i nu numai Belea articolul! __________________ Andrada, 27 ani, Brasov, 30 Aprilie 2011 – ORA 00:40 – […]

 76. Imi place acest post in mod special…si cum scrii!
  Congrats!
  😀
  I’m following you now!
  😉

 77. Valentina Decu

  exceptional articolul

 78. aproape ca mi-au dat lacrimile…de la ras :))))) imi place cum impletesti umorul cu realitatea; si totusi, sa fii femeie e pur si simplu…fenomenal!

 79. Simona, se întâmplă oare să fii femeie? Pentru că fix aşa sună articolul. Am rămas uimit de … uimire 😀 . Zici: “Frumoasă înseamnă îngrijită, vopsită, coafată, pensată, epilată, machiată, hidratată, catifelată, masată, gomată…” … Nţţ, aia de care zici e o femeie îngrijită… femeia frumoasă e frumoasă şi dimineaţa pe nespălate, nepi.. oops, nevopsite. Femeia frumoasă e frumoasă şi atât. TEOREMĂ: “Nu există femei urâte ci bărbaţii care spun asta nu sunt destul de beţi”. Demonstraţie. Pentru a demonstra asta trebuie să exempluficăm. Ospătăriţele. Când omul intră traz în birt, văd în ospătăriţă o femeie care urmează să îi servească. În funcţie de cantitatea de alcool care o consumă fameia devine tot mai frumoasă. La extrem, se ajunge chiar ca ospătăriţa să li se pară femeia visurilor lor (evident privind-o de sub masă unde s-au “scurs” din motive … necunoscute 😀 )…. Restul… poate altădată …

  P.S. Tot legat de frumuseţe… frumuseţea e ceva foarte relativ, chetie de gust. Împortant e ca femeia să fie plăcută… or asta nu întotdeauna depinde de aspectul fizic…

 80. inseamna ca tu ai inteles o anume parte din ce inseamna sa fii femeie. toate acestea sunt superficialitati si au si ele importanta lor, dar le faci pentru ca asa simti tu, tu cu tine, ca e bine sa fii epilata chiar daca pune sau nu cineva mana pe tine. ca asa iti place tie de tine. iar cu machiatul, tocuri si alte masti nu pot spune decat ca sunt nascocirile femeilor, ca un barbat care iubeste si are o relatie cu o femeie, nu o simpla aventura, clar o prefera naturala – fara make up, o prefera “goala” asa cum e ea, fara masti impuse de social.
  acolo o femeie e cu adevarat frmuoasa, despre asta e vorba, restul trec, se sterg, se demachiaza,
  sper ca ai inteles cat de cat, si ca iti poti deschide un pic universul si sa te bucuri cu adevarat ca esti femeie si sa accepti darul acesta al vietii.

 81. @ Simona Tache,
  Bună ziua !
  Prin OANACLARA am ajuns la tine . Interesant articol ! Ca să-ti faci o imagine cât de cât despre mine, te invit pe : http://aliosapopovici.wordpress.com/2011/06/29/SE-INTÂMPLĂ-DOAR-LA-NOI….
  Toate cele bune !
  Cu respect, Aliosa.

 82. Am citit aarticolul doar din curiozitate, o prietena de pe facebook a zis ca e ‘delicios”.
  sincer: pentru mine dezgust!
  A fii femeie inseamna in primul rand sa te placi pe tine insuti, sa ai incredere in tine si sa-ti placa ce vezi cand te uiti in oglinda. Mi-e mila de femeile care “trebuie” sa fie…bla bla…doar pentru a place unui barbat. Incepe prin a te multumi pe tine insuti , farmecul vine de la sine.
  Nu faci altceva decat te plangi de cate ai de facut……Nu ai altceva de scris decat plangoceli de femeie nemultumita?
  De ce nu scrii de ce-ti place, sau te amuza ori iti face placere…ai avea mai multi fani, nu doar nefericitele care te citescsi se simt “razbunate” pentru nemultumirile care au au puterea sau sunt prea comode pentru a le schimba. Ai putea fii un exemplu,,,asta daca tot simti ‘nevoia’ sa scrii ..un mentor pentru femeile slabe. Asta daca nu esti si tu una la fel iar altceva nu ai de scris decat lamentari.
  Na servus
  Adriana

 83. mda….amuzanta si foarte “ingrijita” postarea, dar nu exprima neaparat realitatea, chestia asta cu “poleiala” exagerata e specific romaneasca…stiti despre ce vorbesc…..iesiti pe orice bulevard occidental si nu o sa intalniti prea multe astfel de dudui …. oricum, felicitari pentru articol, e funny!

 84. Draga Simona , am citit si eu articolu tau nu stiu daca trebuia :)) in fine ce vreau sa zic e ca puteai sa raspunzi si lu’ adriana , eu zic ca are si ea dreptatea ei nu? Nu o sa o dau pe engleza ca totii de aici si sa zic ca articolul tau e funny! E un articol bun pentru unele femei .

 85. Total de acord cu Adriana,sa fi femeie inseamna cu totul altceva,e minunat,sa fi mama la fel,nu trebuie sa fie nici o corvoada,nici un chin,e o bucurie mare.Si eu am copil,am o prietena care are 4 copii si e vesela,libera,frumoasa,relaxata,minunata.Fiecare din noi suntem responsabili de viata pe care o avem si de noi depinde sa traim frumos si relaxat.Cu siguranta se poate si nici nu e nici o filozofie in treaba asta.

 86. nu o sa ii raspunda adrianei pentru ca: 1. adriana nu a inteles articolul,
  2. adriana nu are simtul umorului.

 87. 3. adriana nu stie sa scrie corect :mrgreen:

 88. Simona , asta nu e un motiv sa nu raspunzi unei persoane ( faptul ca nu stie sau nu a scris corect ) frumos ar fi sa raspunzi tuturor .DAR E BLOG-UL TAU SI FACI CE CREZI TU CA E BINE . Salutari

 89. Simona, nici macar nu e important daca e adevarat sau nu, pentru ca articolul e delicios ca lectura.

  Dar, presupunand ca e adevarat, de fapt problema cred ca e in faptul ca voi vreti sa le faceti pe toate deodata. Pentru ca facute pe rand( a se citi cand aveti chef) … n-ar fi rau deloc, nu-i asa. Si inainte sa ma supui unui atac “dur” exclud din ce am zis depilatul.

 90. Felicitari Simona :)! Foarte tare articolul! Frumos scris…am ras cu lacrimi! Ma bucur ca majoritatea au inteles ce trebuie din el 😉 si ma intreb cum a putut fi luat atat de in serios incat sa se ajunga la concluzii de genul …nu trebuie sa te epilezi trebuie sa fii supusa…:)).Printre multe din “corvoadele” zilnice promit ca o sa imi fac timp sa arunc un ochi sa verific ce mai scrii.Mi-ai adus un moment de ras sincer, din toata inima si pt asta iti multumesc!

 91. Foarte tare articolul, chiar m-am distrat un pic dupa o zi lunga si stresanta 🙂

 92. Pot sa zik ca toate astea depinde de profesie. Adik epilat, pensat etc nu scapi ca deh e oripilos sa te vada dragul sot/iubit cu parul lasat de la mama natura desi el are un stuf inimaginabil…. Dar de machiat,tocuri,vopsit scap cu brio. Cum? Prin meseria aleasa. Sunt programator. Dimineata nu-mi bat capul ca nu m-am dat cu rimel sau cu fard ci-mi fac griji sa fiu destul de treaza sa nu lovesc nimic in trafic ;)) Cu machiatul depinde si de barbatul de langa tine. Eu nu mi-am machiat de atat timp, incat daca zik si eu ca dau cu un rimel intr-o zi cu soare, imi zice “da ce ti-ai facut?”. Cu alte cuvinte e asa obisnuit cu mine nemachiata incat par mai urata cand ma machiez :)) Ca femeie de lucrurile mentionate mai sus nu scapi sub nici o forma daca ai o meserie de gen functionar bancar. Ai tinuta obligatorie. Nu poti sa te duci fara un toc, un rimel un par aranjat etc. De-ar fi dupa mine ar putea sa vina si in tricouri lalai, atat timp cat ar sti meserie si ti-ar vorbi frumos. Dar deh, societatea in care traim inca percepe astea ca fiind, eleganta, un plus peste ceea ce e dat de natura. Foarte tare oricum comparatia creierului unei femei cu un fisier excel. Foarte tare si adevarat! Frumos articol.

 93. Simona,
  sincer imi pare foarte rau pentru tine. Intentia mea era de a cauta articole suficient de interesante pentru a le promova in US sa ma mandresc si eu de romanii mei de acasa. Articolele tale nu se pot traduce si sincer “hazul ” tau e sec si ieftin.
  Daca singura ta scuza e ca eu nu stiu sa “scriu corect” , nu am nevoie sa vorbesc romaneste unde traiesc pentru a ma face recunoscuta. Pe de alta parte tu esti “poate”— presupunand ca ai studii de literatura— cea care ar trebui sa ne impresionezi cu scrisul .
  Ti-ai ratat sansa de a fi publicata draga. De asta-mi pare rau deeply pentru tine. Daca aveai substanta ti-as fi acordat o noua sansa.
  Adriana

 94. vai, te rog, mai dă-mi o şansă, mai dă-mi o şansăă, mai dă-mi o şansăăăăă 😆 😆

 95. A fugit puiul cu ata, ai avut sansa ta, dar i-ai dat cu piciorul…..n-ai maretie, vorba lu’ Gheorghe Dinica, daca n-ai maretie, n-ai…
  Adio New York, Los Angeles, Washington, mai baga si tu vreo doua orase…

 96. @Sandman: nu mai glumi, ca şi-aşa sunt distrusă…

 97. […] S – prima litera disputata de trei bloggerite. Laurii se impart in mod egal intre Siblondelegandesc (Miruna scrie cele mai misto advertoriale) Sanuca (cireasa care ma invata cum e viata dincolo de 31) si Simona Tache (pentru asta). […]

 98. […] Oau! Ştiţi postul care trecuse acum vreo două săptămâni de 2.000 de share-uri? Ei, bine, a trecut între timp de 3.000. Ăsta e. […]

 99. […] veselă, relaxată, spirituală, creativă, hazlie şi, desigur, devreme acasă puteţi citi aici, pe blogul Simonei […]

 100. pentru cei nestiutori: gomajul este un procedeu cosmetic de curatare a tenului, indepartarea celulelor moarte cu ajutorul unei creme abrazive pentru ca tenul sa ramana curat si pregatit pentru aplicarea cremelor; deci dupa gomaj esti…gomata 🙂

  @Simona: si daca se supara adriana iti da si “zona interzisa” in US :mrgreen:

 101. Mamaaa… ce mi-a placut! Dar, la fel de mult mi-au placut si comentariile de dupa articol… Imi pare cumva rau ca am gasit acest articol asa de tarziu, dar imi pare bine ca totusi l-am gasit… 🙂
  Ca o gluma: pai, daca o femeie are timp sa faca tot ce scrie in articolul asta si mai poate sa scrie si articolul… inseamna ca are timp destul, mai draga! Simona, cat are ziua ta? 48 sau 72 de ore, pentru ca nu reiese exact din scrisele-ti…
  Si fara gluma: nu cunosc femei care sa reuseasca tot ce scrii tu Simona, ca trebuie facut ca sa fii femeie… nu cunosc nici macar femei care sa incerce tot ce scrii tu…
  Si daca totusi exista asemenea femei, eu m-as feri de ele, pentru ca dupa socialismul cu fatza umana, numai cyboarga cu fatza umana mai lipseste din jurul nostru.

 102. Femeile care fac asa ceva mai intai populeaza forumurile de diete, apoi umplu topicurile de anorexie-bulimie, apoi, daca au noroc, ajung la tratament specific psihiatric. Numai daca au noroc – pentru ca sansele ca o femeie adulta sa inceapa si sa treaca cu succes printr-un tratament pentru o boala de alimentatie sunt tare mici. Anorexia este o boala egosintonica, adica bolnava nu realizeaza pericolul in care se afla, nu constientizeaza boala, si deci nu concepe necesitatea unui tratament. Bulimia este o boala cu o puternica incarcatura emotionala, inecata in rusine si vinovatie, traita in ascuns, cat mai departe de privirile familiei si prietenilor – deci tratamentul este luat in calcul, dar bulimicul rareori recurge totusi la el.
  Citesc ce am scris si vad ca am repetat de 4 ori “tratament” – deci valoarea literara a textului meu e zero :). Apai daca tot scriu prost, macar sa bag statistici, ca sa nu va plictisesc 😛

  Langa noi traiesc 220 000 anorexice/anorexici, 660 000 bulimici/bulimice, aproximativ 1.000.000 de femei cu boli de alimentatie nespecificate (EDNOS), 10.000.000 de femei la diverse diete (in total).

  Iar surprinzator de multe dintre femeile care sunt prezentate ca fiind “succese de dieta” raman nu numai cu comportamente bizare la masa, dar si cu obsesia siluetei; ele se vor considera implinite nu pe baza succeselor/meritelor determinate de munca si intelectul lor, ci pe baza atingerii unui ideal de frumusete.

  Curat feminism!

 103. Majoritatea fetelor din clasa fetei mele (la liceu) se considera grase, desi, dupa standardele mele cel putin, arata ca niste zeite. Cateva se plang ca sunt grase desi sunt subponderale. Aproape toate au printre subiectele de discutie preferate felul in care arata si-si impartasesc numarul de kg corporale. Fetele cu greutatea cea mai mica sunt invidiate, indiferent cum este obtinuta aceasta greutate corporala. O fata natural solida, atletica, de obicei invidiaza in secret o alta fata natural-mignona, fara sa realizeze ca nu poate obtine prin dieta un model corporal diferit. Majoritatea baietilor se feresc sa se afiseze cu fete mai plinute, de teama ironiilor celorlalti. Majoriteta fetelor mai plinute sufera incredibil din cauza rautatilor verbale si chiar fizice ale colegilor lor.

 104. Well,
  sunt barbat si recunosc ca a fi baiat e mai cool decat a fi femeie.
  barbatii sunt caracterizati de urmatoarele:
  – mai plini de vointa cand vor sa faca ceva
  – mai organizati
  – nu se complica cu lucruri insignifiante
  – lasa femeile sa faca asta :)))
  – se simt bine in pielea lor
  – au facut performanta intodeauna
  – si in final se lasa in mrejele femeilor ca sa se razbune facandu-le autoritatea suprema in casa. Asta pentru ca le place :))

 105. f tare
  am ras in hohote

 106. Mi-a placut articolul foarte foarte mult 🙂 Am ras cu lacrimi. Totul e 100% real

 107. Salut,

  Sunt Razvan de 30 de ani si mi-e bine asa :D.
  Azi dimineata am fleoscait sapunu pe mine, am dat de 2 ori cu dusu, mi-am aruncat niste shoshete in picioare si am intins-o la munca. Beau bere la doza, iar singurul ritual din cele de mai sus e barbieritul pe care il practic abia saptamanal.
  Iar voi femeile.. inteleg faza cu dat parul jos, dar tocuri, castraveti, indreptat par dc e creata, incretit daca il are drept, sunt prostii. Si stiu f multe femei care nu se complica asa de mult si sunt f sexy.
  Cred ca taica-tu nu neaparat isi dorea un Razvan, ci vroia pt tine sa fii un Razvan

  Ah, si mai aveti si chestia aia lunara. Bine ca-s barbat:) Sorry ca esti femeie . Hm, asta ar fi o buna replica de agatat.. :)))

 108. 1. Cred ca barbatii cu care umbli tu nu te respecta.
  2. Doar o femeie putea sa se smiorcaie atat.

  Nice try, though…

 109. Pana la urma am zis eu ca e ” Un articol bun pentru unele femei” asta spune tot.

 110. Nenicaaa, ce agitatie.

  Uite las si eu asta aici

  1. nimeni nu le obliga pe femei sa se macheze/aranjeze etc. pot sta foarte bine asa cum sunt si vor fi alese cele care se apropie cel mai mult de tiparul femeii fara probleme hormonale, fara boli de piele, fara dezechilibre metabolice, certata cu igiena, etc. Cam asta ar descrie o femeie frumoasa, trasaturile si formele corpului sunt foarte putin importante in comparatie cu restul – in rest se practica ascunzisuri – machiaj din greu ca sa mascam acneea, haine mai nu-stiu-cum ca sa mascam “lasaturile”, pensare/epilare ca sa mascam “padurea”, etc.

  2. trebuie sa fii complet retard ca om, indiferent de sex, pentru a te specializa in felul asta. O persoana sanatoasa psihic ar fi capabila sa se autosustina oricand. Asta inseamna ca si barbatii gatesc, calca, spala si femeile cara, conduc, repara. Repet – un om, indferent de sex, trebuie sa fie capabil sa desfasoare o viata normala, indiferent daca are la momentul respectiv un partener sau nu.

  3. Lipsa de consideratie pentru propria persoana si pentru propriul corp denota o problema psihica, ce trebuie adresata inainte sa devina cronica. Ce mananci, cum arati, cum vorbesti, cum iti ingrijesti sanatatea – toate astea sunt preocupari normale, care ar trebui sa comande mult mai multa atentie decat o fac acum la majoritatea oamenilor.

 111. ok deci trebuie sa recunosc acest articol a fost foarte amuzant dar si foarte interesant. asa cum a spus nicio femeie nu este obligata sa faca toate acele lucruri si poate uneori avem toane si incepem sa injuram fiindca parca sunt prea multe pe capul nostru (slava domnului se intampla sa avem si un om pe langa noi care se intampla sa ne iubeasca si sa ne suporte aceste toane ca apoi sa ne consoleze) insa sincer imi place sa fiu fata,imi place sa ma machiez si toate acele sarcini tocmai pt ca sunt fata si vreau sa ma simt bine in pielea mea,sa fiu eu mandra de mine si sa fie si el mandru cand merge pe strada cu o femeie frumoasa. deci felicitari pentru acest articol. imi place la nebunie

 112. Nu am identific nici pe departe cu articolul si da, sunt o femeie frumoasa, inteligenta, sexy, amuzanta…si modesta:) (oricum si dupa spusele altora).
  Consider ca a fi ingrijit nu e de genul feminin, si partenerul meu (in general) pe langa regulile minime de igiena care nu se discuta, trebuie sa aiba grija de pielea lui, nu strica un gomaj de eliminat celule moarte, barbierit si nu numai facial, eliminat parul cel putin cel axial e obligatoriu (acum pe picioare nu-i necesar, eu nu ma plang de epilat ca rezolv cu lama ca am foarte putin oricum) iar daca el nu se conformeaza il rezolv si pe el cu lama….o data , mai dau un pic si pe langa si pe urma face el singur 🙂 ….
  Cremuirea din nou, nu mi se pare ceva care trebuie ascuns (cu exceptia mastilor care tin de bucataria interna) dimpotriva se poate face reciproc in cuplu si …se poate ajunge la masaj (ca sa intre bine crema in piele, si se simte asa de catifelata si miroase asa de bine…nu e de mirare ca se ajunge chiar si la preludiu:)
  Cu machiajul, din nou, stiu ca un barbat apreciaza o femeie care e frumoasa la prima ora dimineata sau sub dus si rimelul nu ajuta acolo, eu am intrebat mai multi parteneri (in timp) mi-au spus ca ma prefera naturala, si la 30+ ani nu am machiez zilnic la birou, ci doar la ocazii speciale seara, in week-end, cand am eu chef, la fel si cu pantofii cu toc pe care ii port pentru ca imi plac si am o colectie de peste 100 de toate culorile, asta nu inseamna ca trebuie sa imi pun in pericol sanatatea pt asta. Mi se pare de-a dreptul masochistic sa porti o pereche pana la lesin si inconstient sa porti o pereche pe care nu ai purtat-o deloc inainte o seara intreaga fara alternative, eu intotdeauna imi iau la mine pantofi de schimb, chiar 2 perechi, una cu toc mediu (mai ales daca cei pe care ii port au 12+cm si o pereche fara toc deloc, din nou sanatatea e mai importanta decat show off….!!!!
  A, si sa nu uit, femeile si fisierele EXCEL, chiar n-am chef sa fiu creierul unic al gospodariei, ca de aceea are si el unul:) Sau o fi poate pt. ca eu sunt cercetator, si, conform autoarei asta se poate numai daca ai un creier de barbat?!
  inca mai sunt duble standards in Romania patriarhala……

 113. Foarte adevarat si asta se intampla de cand femeia a vrut sa conduca. Adica dintotdeauna. A adaugat pe rand la arsenalul de subjugare a barbatului cate o “calitate” descrisa cuprinzator, insa nelimitandu-te doar la acestea, de tine in articol.
  Cu cat e nevoia de a conduce mai mare si cu cat mai multe sosuri consuma el la o ingurgitare, cu atat trebuie adaugat ceva in plus.
  Extenuant, ingrozitor, inuman … insa doar pentru o femeie CARE NU ARE calitatile respective.
  E debusolant nu numai sa vrei sa fii frumoasa cand esti urata sau sexy cand nici macar tu nu te placi dupa imense stradanii, dar sa vrei sa fii inteligenta si hazlie cand esti ursuza si greu cugetatoare e de-a dreptul inutil.
  Deci, realitate: nu incerca sa tii langa tine un Brad Pitt cat timp nu esti Angelina. Mai degraba gaseste un fraier care sa vada un model de unghii in felul in care s-a exfoliat oja de pe ele, unul care sa te iubeasca si mai putin relaxata si cu barba si mustata cand o sa ai 60 de ani.
  Dar cat de simplu e pentru femeile care in mod natural sunt asa cum celelalte isi doresc sa fie.
  Salutari!

 114. Regret ca am citit asa de tarziu articolul. Cred ca este evident pentru oricare cititor ca numai o femeie foarte inteligenta (si cu un foarte dezvoltat simt al umorului, care este tot o componenta a inteligentei) putea sa scrie atat de frumos despre ceea ce stim toti cate ceva, dar nu atat de bine cum stie Simona Tache! Bravo!, iti spune un barbat de 72 ani…

 115. Nu cred ca esti inspirata in ceea ce scrii ,daca as arata acest e-mail unui psihiatru probabil ca ar considera ca ai nevoie de ajutor specializat si ti-ar lua si copilul .Sfatul unei persoane care nu este asa de inspirata ca tine ,este sa-ti vezi de viata ta inainte si sa nu mai privesti in urma.Suporta consecintele deciziilor tale si nu-i mai face partasi pe alti la fanteziile si frustarile tale.Nimeni nu este perfect si cred ca nici nu isi doreste asta ne face diferiti unii fata de altii si asta-i farmecul fiecaruia si poate ca ar trebui sa te uita mai mult in oglinda.Nu kilogramele conteaza sau gleznele groase.

 116. Cristinico, mai sunt multi ca tine pe acolo, prin preajma ta? 🙄

 117. Cristina, am auzit ca s-a deschis un magazin unde gasesti simtul umorului la kg. Nu-l rata! 😉

 118. Pă criza asta, Geo? Nu mai are bani şi de umor. :mrgreen:

 119. Ioooiii, ishtenem!!! Stai aşea, că fata asta-i sora adrianei de mai sus! Iote că-mi luai singurel şi răspunsul la întrebare… 🙄

 120. Cristina te rugam sa-i mai dai o sansa! Nu trimite mailu la psihiatruuuu !!! Hai inspiro tuuu ! N-a vrut sa zica nimic de tine ! Nu trebuie sa te ataci ca a zis de kilograme si glezne groase!… de’ale mele era vorba juuur! N-ai si tu vreun blog ceva? … vrem sa citim si noi chestii inspirate! 😯

 121. […] ce a sărit de 3.000 de share-uri pe Facebook şi a circulat în draci pe mail, textul acesta circulă acum şi sub formă de Power Point. L-am primit şi eu de două ori, dar n-am putut să […]

 122. ” că trebuie să vină femeia la curăţenie, că trebuie cumpărat Pronto, pentru că vine femeia la curăţenie” – daca ai super bafta sa existe, ca de nu, faci tu
  Si , in plus, e misto cand are si amanta:)

 123. Inca o data , Nu vreau asa femeie si nu cred ca un barbat ar vrea asa femeie in jurlul lui !
  Dupa tot atatea comentari , majoritatea nu vor asa o femeie .Sau vor? Pune si tu un vot sa votam , care pe care …sigur articolul asta ar pica..

 124. sunt fericit ca sunt barbat, nu as fi vrut sa fiu femeie, e prea multa munca de a vrea sa fii altceva decat esti… si nu e vina decat a lor si a mamelor lor, ce le insufla aspiratii de genul: “lasa fato, gasesti tu unul cu bani sa te tina pe palme”, de aici li se trage drama, incearca sa se transforme intr-o marfa usor vandabila, nu intr-un om pe picioarele sale… deci, concluzionand, e mirific sa fii barbat, poti sa ragai, sa te scarpini la gonade, sa fii mojic, sa scuipi, sa injuri, sa inseli, sa bei bere, sa pescuiesti, sa iei in ras filme melodramatice, sa conduci baut, sa cheltui o avere pe gadgeturi, sa te holbezi in decolteuri, sa mori la 50 de ani cu colesterolul cat china, sa afli de la vecini ca ai prin casa niste omuleti mici care fac tambalau si urla and so on…

 125. Dar nu te obliga nimeni Simona Tache sa fii asa cum spui mai sus. Poti fi asa cum esti tu – sau asa cum iti doresti – neingrijita, acra, fara sex-appeal, etc. Ce sens are o femeie asa cum o descrii? Atata efort cu pensatul si toate celelalte pentru ce? Pentru deliciul barbatilor? Dar ce, femeia singura care lucreaza la “dusmanul poporului – academia catavencu” nu s-a inventat? Si barbatii pot fi ingrijiti sau nu, e o chestiune de alegere de asemenea. Daca lucrezi la catavencu poti fi oricat de neingrijit vrei, ca se poarta. Ca barbat care se vrea atragator trebuie la randu-mi sa fiu curat, cu manechiura facuta (cu unghiera si forfecuta de pielite) cu unghiile la picioare taiate, ras (zilnic), epilat (stii tu unde) cu parul care a mai ramas in cap, aranjat cat se poate, cu o cumplita neplacere cand trebuie sa-mi cumpar jeansi (intrucat toalele pt barbati sunt extrem de comune si reduse ca diversitate). In plus, daca tu castigi bani sau nu – traiesti, eu sunt supus oprobiului public, daca tu te trezesti singura vei fi plansa de societate, eu voi fi acuzat ca am fost un betiv/afemeiat, daca tu stai la ai tai e ok, eu sunt un ratat. Mai vrei? Trebuie toata viata sa-ti apar curul, sa am grija de tine si de progenitura ta, sa-ti dau haina cand ti-e frig, sa am ambitii mari (daca vreau una d-aia cu tocuri). Sunt obligat sa construiesc permanent, sa asigur, sa fac, sa te duc in concedii, sa fiu mai cool decat x-ulescu, sa merg la sala (pentru ca altminteri te duci cu altul fara pic de jena) , sa MA DUC LA RAZBOI CAND E NEVOIE (ca sa te apar pe tine, pe ma-ta, pe mama, etc). Mai trebuie sa te rasfat – asa cum spuneai si tu, sa-ti caut in coarne, sa am rabdare si … sa mor mai devreme cu neuronul strivit de tine si de nemultumirile tale vis-a-vis de orice. Pentru toate astea, iti cer doar sa nu apari in fata mea ca o patachina, adica sa vad si eu ceva frumos acasa, ca asta-i rolul tau pe lume. Sa fii frumoasa si sa nasti copii. Nici asta nu mai vreti tampitelor. Vreti sa fiti niste bufnite urate, ca dehhh in state nu mai e la moda privighetoarea.

 126. @Tiberiu: nu tre’ s-o iei atât de personal, e doar un text, a cărui convenţie e râsul. bine, după cantitatea de venin misogin din răspunsul tău, înţeleg de ce eşti supărat: nu-i aşa că nici o femeie nu prea vrea să fie frumoasă pentru tine? 😉

 127. Dimpotriva simona. Numarul de femei din jurul meu ma sperie. Sunt partial necajit ca nu pot fi cu toate si partial speriat de atata succes. Parca am luat “kavorka” din greseala. Pesemne ca e tocmai din pricina acestei mentalitati de a venera femeia frumoasa. Cum in jurul nostru sunt multe femei frumoase, am senzatia ca acum, la 35 de ani (cand sunt insurat si am un copil) as putea avea orice femeie, in timp ce la 20 intr-adevar umblam cu limba scoasa. Sunt un pic frustrat din aceasta cauza, dar furia pe care tu o presupui ca mocnind in mine, e doar o ura la adresa sistemului american care a exportat modelul femeii egale cu barbatul. Femeia care in termeni reali, din preoteasa frumoasa a caminului a devenit “tovarasul” de munca si sudoare al barbatului. D-na macaragiu, in bocanci si haine comode. N-ai decat, dar nu mai strica si altor fete educatia cu aiurelile dumitale 😛

 128. @Tiberiu: înţeleg ce zici, nici mie nu-mi place ideea ca femeia să mute dulapuri, să schimbe becuri şi să se scarpine la oo, în calitate de egală a bărbatului, şi eu cred că femeia tre’ să rămână “preoteasa caldă a căminului”, însă mai cred şi că trebuie să fie mult mai mult decât atât. iar textul meu nu pleda pentru ca ea să umble şleampătă, ci doar încerca să relateze haios cât de complicat e să le faci pe toate (toate însemnând să ai şi o meserie în care să faci performanţă, să ai şi hobby-uri etc.), atunci când nu eşti doar un aparat de reproducere, bucătăreasă şi amanta soţului. sunt singurele trei ipostaze pe care tu le venerezi. cum ar veni, eu nu sunt feministă, dar tu eşti misogin.

 129. Ehh, macar tu esti desteapta si culta in cap si vorbesti frumos, dar asta nu ajunge, pentru ca o femeie trebuie sa fie mai mult decat atat (asa cum – onor dumitale – afirmai). Numai ca la capitolul “mai mult decat atat” intra calitatile date de Dumnezeu si nu cele inchipuite de oameni. Bunaoara domnia ta spui ca serviciul, performanta, etc. sunt lucruri de fala pentru o doamna, lucruri pe care negresit trebuie sa le faca daca vrea sa fie femeie cu adevarat. Apoi presupui (evident in mod gresit) ca daca eu socotesc ca n-ar trebui sa le faca, sunt misogin. Ei bine ia-o pe asta. Sunt absolut convins ca societatea in ansamblul ei n-are nici un folos de la munca (ma refer la munca ordinara, salariata) femeii. Ba dimpotriva. Faptul ca ea lipseste de acasa, de langa copii, in numele multinationalei, e o tampenie cum nu s-a pomenit … decat in ultima suta de ani, cand ne-au tras-o rau astia de fac cartile. Asadar domnita, daca esti atat de isteata pe cat socotesc eu (si pe cat pretinzi si tu) stai focului acasa si creste copii, dedica-te artei, caritatii, muzicii sau altor alea care iti plac. Lasa-l doar pe el sa se sacrifice pe macara plin de sudoare. Dar tu – ma rog nu tu, ci femeia din tine – fa ceea ce te-a pus Domnul sa faci cand te-a rupt din fiinta barbatului (citeste despartirea in sexe daca vrei). Fii alaturi de el la bine si la greu, creste-ti copiii in iubire si moralitate si in secunda 2 – da, da in secunda 2 – crimele, razboaiele, rapirile, violurile si toate astea vor scadea cu 80%. Pentru ca barbatul tau va fi fericit, tu la fel, iar copiii vostri echilibrati. Era sa uit. Si adulterul si numarul de divorturi va scadea … ingrijorator.

  In rest nu numai ca inteleg intentia ta umoristica, dar si apreciez ce spui. Da e amuzant si chiar daca eu n-am fost in tonul acestui amuzament macar am spus lucruri interesante si la locul lor. Desi rasul e delicios, nu putem fi clovni tot timpul 🙂

  Cu stima, al dvs. misogin Tiberiu

 130. mai adaug un singur lucru si termin aceasta polemica intrucat risc sa devin plictisitor. Zici tu ca eu sunt misogin?? Haha e tot ce pot sa zic. Stii care e dovada ca femeile sunt mai proaste decat barbatii? 😛 Chiar asta de care vorbim. Faptul ca femeile muncesc si au “cariere” si “performante”. Stii, inainte-vreme, se obisnuia ca femeia sa fie educata, sa cante la pian, sa picteze, etc. Intr-o zi a venit unu (evident un barbat) care le-a convins sa lase acele activitati si sa se duca la munca. Bai … le-a prostit atat de rau, incat si astazi sunt foarte mandre ca muncesc.

  Acum spune-mi tu mie drept. Cine e misogin? Eu care prefer sa muncesc si pentru ea sau smecherul care o trimite la munca pentru ca in loc de o bere sa poata bea doua???

  In fond nici nu stiu de ce ma agit. Ca e f f f bine cu 2000-3000 lei in plus pe luna. La munca fetelor, la cariera ca-i rusine sa fiti doar mame, sotii, muze sau artiste 🙂

 131. 2.000-3.000 în plus? 😆 😆 😆 păi şi dacă ea câştigă mult, mult mai mult de 2-3000 de lei? şi dacă ea câştigă chiar mai mult decât tine? :mrgreen:

 132. …la multi Bani 😳

 133. […] Ce frumos e să fii femeie se cheamă și a fost scris, la un moment dat, pentru Almanahul Cațavencu. A avut peste 3.000 de share-uri și a circulat mult pe mail, atât sub formă de text, cât și sub formă de Power Point. Pe ultimul, l-am primit și eu de vreo 20 de ori, doar că, din motive de neînțeles, în primele 19 situații, n-am putut să-l deschid. O vreme, doar mi-am imaginat cum arată, pe baza descrierilor altora. A fost cam incomod ce vedeam cu ochii minții, dar am făcut față cu eroism. A venit însă și a 20-a oară Power Point-ul și – minune! – am putut să-l deschid. A fost dureros. L-am închis repede, n-am rezistat până la capăt. Între timp, mi-a dat cineva un link, către un You Tube, unde a fost postat un filmuleț făcut după el. În sfârșit, pot să vi-l arăt și vouă. Să vă doară și pe voi, să vi se strepezească și vouă dinții, să vă dea și vouă lacrimile. Să vedeți până unde duce succesul unui text. Păi, nu mai bine nu-l citea nimeni, decât să se ajungă la asta? Cu sonor, vă rog, căci are și muzică. […]

 134. o, doamne ce frumos ai scris!!! imi place, am citit peste zi, un prieten bun mi-a recomandat acest articol, blogul tau… acum doar incercam ca adorm si nu ma lasau gandurile catre acest articol, deh, tot comentau si-l alungau pe Mos Ene…
  da, trebuie sa recunosc ai scris o frumoasa poveste cu zane, daca intrebi un barbat cum este femeia visurilor lui?!… o sa insiruie cu siguranta toate cerintele enumerate de catre tine in “fisa postului”, eu fiind una dintre acelea care au plecat cand si-a dat seama ca tot ce reprezinta e doar o fisa a postului de” iubita”… dar toate astea doar daca il intrebi ce vrea p el le va raspunde, astea sunt povesti, dorinte, daca intrebi ce traieste e cu totul alfel… cu siguranta intre timp ea nu a avut timp sa se epileze, el nu mai face dus, “fac dimineata draga mea”, obositi fiind le este lene sa mai treaca pe la baie asa ca pasta de dinti e bine ca acum le ajunge o luna intreaga, nu se mai saruta de altfel… azi au mancat cu pofta mujdei de usturoi, si doamne ce bun a fost, si sa fim sinceri e si foarte sanatos…saruturile se exclud clar si cand se trezesc, iar cand se culca mai fac amor doar complet protejati, nerenuntand nici la haine macar… apoi dimineata, el nu se mai barbiereste, draga mea azi nu vine seful si e destul de tarziu ca deh aseara ai avut chef de nebunii “protejate” si tot asa pana in scurt timp cand nici ea nu mai este zana din poveste iar el oricum deja seamana atat de bine cu vecinul care are 40 de ani, sotie si doua fete, care sta la etajul 3 si domane ma intrebam mereu cuma ajuns asa la cat de bine arata cand eram eu pustoaica, acum cat de rau arata sa nu mai spun de navasta-sa…
  Eu cred ca e minunat ca elsa se strambe terbil de mirosul de ceara si apoi sa ma ajute cand s-a intarit o bucata si nu mai pot s-o trag si imi vine sa urlu de durere, apoi cand e cazul si el e obosit poate si eu sa merg sa il barbieresc tremurandu-mi mana toata sa nu-l tai, asa o sa-l las sa ma sarute dimineata cu cei 4 plasturi. dar eu sunt epilata si el este barbierit…. multe mai sunt de povestit… de la realitate si pretentii ispirate din viata lui Irinel si a Monicai, sa fim seriosi… multi dintre noi traim altfel, mult mai profund, mult mai aproape de a fi oameni…

 135. De departe, asta mi se pare cel mai inspirat si mai bine creat articol al tau. M-a uns la sufletel, ma regasesc in el 99%. L-am si preluat pe pagina mea de FB, evident “by Simona Tache” 😉 Bravo, “fetita”!

 136. Gomajul constituie un procedeu de curatare profunda a pielii prin indepartarea eficienta a stratului de celule moarte de la suprafata si a excesului de sebum. El este recomandat atat pentru ten cat si pentru intregul corp. Acest procedeu nu numai ca lasa pielea moale si catifelata, ci ii permite sa respire in voie, stimuleaza circulatia, intareste tesuturile si tonifica. Si mai prezinta un foarte mare avantaj: pielea pregatita in acest fel va avea o mult mai mare putere de absorbtie a componentelor nutritive continute in creme.

 137. Doamne, cat de frumos! Felicitari din suflet!

 138. Super articol!!! 🙂

 139. Este absolut ridicol articolul asta. Barbatii nu se asteapta la absolut nimic din toata lista de ineptzii inshirata aici, iar femeile care stau cu barbati care se asteapta de la femeile lor sa se comporte conform listei, sunt niste idioate si isi merita soarta.
  Really can we get the f… over it! Existentza noastra lumeasca ar trebui sa fie mai mult decat suma gomajelor + rimelului etc pe care le utilizam ca sa ii satisfacem pe masculi. Carora, daca esti dispusa zilnic macar pentru o muie mica, li se rupe de luminozitatea epidermei tale faciale.
  Este absolut ireal si in plus imbecil acest articol mai ales ca continua sa promoveze impresii si realitati care nu exista nici pe Marte nici pe Venus!

  So really sterge-l sau abtzinete pe viitor!

 140. HMMM, am citit si articolul si toate, dar chiar toate comentariile si ce mai pot sa zic acum..Foarte frumos scris si te felicit. Nu prea fac nimic din ce ai scris tu dar stiu unele fete care chiar se “sacrifica” pentru ei. Eu sunt o femeie naturala – ma rog fara parul din anumite parti :)) – nu ma prea machiez, merg la munca, calc, spal, ma vopsesc, imi iubesc sotul, imi iubesc copiii – 2 la numar si sunt multumita de mine. Problema cu societatea din ziua de astazi este ca daca nu esti machiata, gomata, slaba moarta si cu pieptul mare, nu existi si nu meriti interes. Ei, dar chiar ei ne obliga la chestiile astea. Am foarte multi prieteni barbati (neinsurati) si daca ii auzi cum vorbesc despre fetele care nu se incadreaza in tipar – mori.
  AAA, si am si ceva pentru Tiberiu – acum nu putem sa mai stam acasa sa ne crestem copiii in liniste, nu ne-ar ajunge banii, ne-am plafona, ne-am tampi, avem nevoie sa iesim in lume, sa creeam, sa facem o pauza de la schimbat scutece, alaptat, pierdut nopti cu copilul in brate, iesit in parc si discutand doar cu mamici sau bone. Cam atat! Succes!
  Sper ca am fost coerenta si nu am batut campii.. 🙂

 141. da, sincer nici mie nu-mi place articolul.
  credeam ca barbatii sunt niste insensibili si ne vad aproximativ cum ai descris tu, cand colo…si tu vezi femeile la fel, adica si pe tine. sau tu te excluzi din sleahta de femei descrisa mai sus, nu?
  pomeneai la un moment dat de “porci” de barbati, dai ai tinut sa subliniezi ca sotul tau nu este asa. urat din partea ta.
  pacat, ne cam meritam soarta din moment si tu, cea care cica esti “culta in cap” gandesti la fel.

 142. Cu mult umor si foarte bine scris, mi-a placut mult. Pana si lipsa de umor a unora e extrem de amuzanta…

 143. […] 3. Ce frumos e să fii femeie! – un text ce nu se abate de la stilul savuros de ironic al Simonei. Deși premisele sunt ale unei feministe convinse, Simona nu se dă înapoi de la criticat sau de la ironizat femeile și obiceiurile lor. […]

 144. […] 3. Ce frumos e să fii femeie! – un text ce nu se abate de la stilul savuros de ironic al Simonei. Deși premisele sunt ale unei feministe convinse, Simona nu se dă înapoi de la criticat sau de la ironizat femeile și obiceiurile lor. […]

 145. sau ai putea sa fii tu insati, fara farduri fara vopseluri, fara orgasme false, fara nimic din ceea ce iti displace si sa astepti barbatul potrivit pentru tine care te va place asa cum esti… marc.

 146. […] zis “fete”, m-am referit, desigur, la cele active, care aleargă de colo-colo și sunt obligate să fie și frumoase, și deștepte, și devreme acasă, toate în același timp. Prințesele care zac în puf, în moțul unui castel, înconjurate de maseuri, […]

 147. 😀
  eu prefer sa fac toate alea cu epilatul, gomatul, pensatul chiar si gatitul plus spalatul (la masina) decat sa cobor la 2 noaptea in fata blocului sa-i urc geamantanele nevestii 8 etaje pt ca s-a stricat liftul.
  care nevasta venise din tari exotice cu muulte suveniruri – depasise limita de 32+10 de kile la avion 😀

 148. hehe, asta-i primul articol de-al tau citit mine. atunci.

 149. Ce mi-a placut!!! Nu m-am mai distrat asa de multa vreme. Am ras continuu cat am citit. Nu mi s-a intamplat asta demult! Multumesc si felicitari pentru cele scrise! A fost copios!!! 🙂

 150. Sînt discutabile multe dina firmațiile tale de aici.
  Dincolo de toate, cred că ești la stadiul de rebelă – acela unde de fapt sîntem încă în chingile neplăcute… Tu te plîngi de cum e bărbatul, dar nici nu faci vreun efort să ieși de-acolo. Te simți bine în acea pozi’ie, în care scrii astea. Mai rău ți-ar fi fără, cu domni prin jur care nu vor luna feminină de pe cer…
  În paralel, observ că urmezi la gros cea ce condamni – adicătele te aranjezi gigea etc.

  Zic și eu, o părere oarecare.
  Bașca faptul c-oi face vreo proiecție din ceea ce nu am curajul să afirm legat de mine…

 151. @Mircea O.: iar luăm textele ad literam și presupunem că fiecare cuvințel e despre autor?

 152. am obosit numai citind insiruirea de atributii. Trist, dar adevarat va recomand sa luati vacanta in august

 153. Aici descrii un ideal,nici un barbat sanatos la cap,educat cat de cat si care tine la pietena/sotia sa nu va avea aceste asteptari.Pana la urma, barbati sau femei, inainte de toate suntem oameni si perfectiunea este plictisitoare..Micile frecusuri sunt inevitabile si cred binevenite intr-un cuplu, simti ca traiesti.

 154. […] cu un articol al Simonei Tache, pe care l-am recitit azi și care m-a amuzat din […]

 155. Cat de trista si frustrata trebuie sa fii ca sa ajungi sa scrii un articol atat de depreciativ pentru femei! Si ce pacat ca traiesti crezand ca e mai bine sa suferi pana cazi jos din picioare doar pentru ca vrei sa porti nu stiu ce pantofi.

  Intr-adevar ar fi fost mult mai bine daca ai fo fost barbat pentru ca nu intelegi nimic din frumusetea de a fi femeie.

  Si pentru informatia ta, in alte parti din lume, poate nu in lumea ta, si barbatii au la fel de multa grija de ei ca si femeile. Si ei folosesc creme de fata, si ei isi freaca calcaiele ca sa nu se transforme in scoarte de copac, si ei au grija sa manance sanatos si sa mearga la sala…

  In plus, uitandu-ma la pozele tale, tu oricum nici nu faci lucrurile listate mai sus. Da, ok ai pus poze relativ professionale cu machiaj si coafura facute special pentru asta, dar observ o fata relativ bucalata, o piele nu chiar fina, si chiar cearcane sub ochi acoperite cu tone de anticearcan, ceea ce imi spune ca de fapt tu esti cea care mananca un porc cu maioneza si sosuri, nu barbatii de langa tine.

  Din pacate scrii cu mentalitatea incuiata a unui roman limitat. Poate ca Adriana nu scrie super corect romana, dar asta nu inseamna ca nu are dreptate.

 156. @Simona: mi-ai facut ziua mai frumoasa! 🙂
  comentariile sunt ca de obicei spumoase!

  ca paranteza, eu am multi prieteni baieti. si cate mi-au fost date sa aud…..! o parte din reprosuri fac parte din lista aia lunga de chinuri enumerate de Simona . Daca e sa o luam serios, pana la urma se poate reduce la ideea de a te simti bine in pielea ta. Personal, ma simt mai bine si parca merg lucrurile mai bine atunci cand imi stau zulufii cum vreau eu si am unghiile facute cu oja rosie. 🙂

 157. Si acum toate neingrijitele o sa se simta insufletite! De aceea nu fac eu toate chestiile acelea! Pentru ca porcul ala ranjit se uita doar la colega aceea … sexy, pasională, inteligentă, eficientă, organizată, descurcăreaţă, veselă, relaxată, spirituală, creativă, hazlie şi devreme acasă. Dar cred ca exista asa ceva, din moment ce se povesteste. Si din cate stiu eu daca ai o printesa, o tratezi ca o printesa. Si sunt saloane speciale pentru chestiile astea unde se relaxeaza si restaurante unde mananca dupa.

 158. Intr-adevar, misto spus si misto scris, cu nerv, umor, un stil care te caracterizeaza. Am scris si eu ceva similar intr-un post – http://gandurisibucatareala.ro/experiente-personale-unitatea-de-masura-pentru-soti/ – un pic mai personal chiar si a avut mare succes, ca tot ce este adevarat. De obicei cititorii simt asta si reactioneaza ca atare.
  Succes Simona si la scrieri cat mai savuroase.

 159. Esti minunata! 🙂

 160. E uite d-aia imi plac mie femeile au-naturel.
  Daca nu se chinuie atat le ramane mai multa energie sa se ocupe de mine! 😆

 161. http://www.eticamente.net/23251/vivere-la-vita-di-una-donna-per-un-giorno-video.html

  Pentru toti aceia de mai sus care s-au simtit atat de atacati sau jigniti de articolul tau.

 162. Mie îmi sună a haz de necaz articolul, nicidecum a mândrie de a fi femeie 😐
  I agree to disagree, dar măcar ai umor Simona. Dacă ce scrii te face fericită, continuă. Cu siguranţă nu vei mulţumi pe toată lumea (şi ştii asta), dar nu e un capăt de ţară, în plus tu ca femeie cultivată şi sigură pe tine nu ai nevoie de acceptarea/confirmarea celorlalţi.

  În schimb îmi plac maxim comentariile, de ambele tabere. Sunt delicioase :mrgreen:

 163. E foarte dragut articolul si amuzant.dar totuși …. Mult ne mai plângem noi, femeile….

 164. Pe baiatul meu il cheama fix Razvan Tache 🙂 Eu zic ca suna bine. La scoala (clasa I) a avut de raspuns la un chestionar despre mama, pe care apoi mi l-a facut cadou de 8 martie. “De ce esti mandru tu de mama ta?” – “pentru ca e frumoasa” e raspunsul scurt pe care l-a trecut acolo 🙂 A amintit la alte “rubrici” ca ii fac mancare buna, ca ies cu el in parc, ca il ajut, ca nu ar vrea sa schimbe nimic la mine, dar de mandrit se mandreste fix faptul ca sunt “ingrijită, coafată, pensată, epilată, machiată, hidratată, catifelată, masată, gomată, cu un corp armonios, îmbrăcată drăguţ” 🙂

 165. Am citit și recitit acest articol de mai multe ori în ultimii ani și de fiecare dată am râs (aproape) cu lacrimi. Cred că dacă l-aș reciti a zecea, a suta oară, a mia oară, tot m-aș hlizi și ți-aș da dreptate în (aproape) fiecare cuvințel!
  Acum am avut curajul chiar să-i trimit articolul soțului să aflu părerea lui. 🙂

  • Si eu fac la fel. Il tot recitesc si rad si rad si rad … Si imi tot propun sa-mi fac timp sa-l traduc in engleza, pentru sotul meu. Dar, vorba Simonei, nu prea gasesc timp. Mai ales de cand cu 3 copii, timpul e mare problema. Din lista Simonei de 13 apelative, nu prea mai am timp pentru toate. Ei, ce sa-i faci, poate peste vreo 10 ani …

 166. mi a placut enorm. felicitari! 🙂

 167. 2017, in New York , in metrou, F train către Brooklyn. Citesc titlul si-mi zic pffff alta cu clișee dar continui. In 3 minute râdeam de se uita tot vagonul la mine :)))) Mulțumesc !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint