Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Cum să ne băgăm în nas subiectele de la BAC

Aveţi o soţie obsedată de curăţenie, care pune aspiratorul zilnic, inclusiv în lift, şi îşi petrece mai tot timpul liber şmotruind? E foarte posibil să fi fost raton într-o viaţă anterioară. Sau să aibă, chiar în viaţa actuală, personalitate multiplă, dintre care una de raton, animal care – am aflat şi eu azi! – îşi petrece cea mai mare parte a timpului spălându-şi hrana. 😆

Ştiaţi că sconcşii stau cu vederea la distanţă cam la fel de prost cum stătea şi Marilyn Monroe, ăsta fiind motivul pentru care sunt, deseori, văzuţi storciţi pe autostrăzi? Dar că au o viaţă foarte scurtă, la 3 ani fiind deja extrem de bătrâni? Dar că masculii de sconcs nu sunt prea implicaţi în creşterea puilor, lăsând această sarcină mai mult în grija mamei? Mă rog, asta din urmă e valabilă şi pentru masculul speciei “om”, aşa că nu ne miră cine ştie ce… :mrgreen:

Toate aceste lucruri le-am aflat de pe  Digital ZOO (pagina de Facebook – aici, canal YouTube – aici.), versiunea online a ZOO Bucureşti, creată de UPC în ideea de a le face poftă oamenilor să o viziteze pe-aia offline. Pe Digital ZOO, puteţi urmări, prin live streaming, ce mai face tigrul Luna, în ce ape se mai scaldă pelicanii, care mai e viaţa tamarinilor Julio şi Isabela, cum o mai arde cuplul de lei Marc şi Ella, dar şi în ce fel se mai zbânţuie cei 5 lemurieni Ajambul, Makina, Shanika, Zumbalina şi Ebela. Unde Ajambul e singurul mascul, restul de patru bucăţi fiind gagici. 😉

Că tot veni vorba de aceştia cinci din urmă: se pare că, scandalizaţi de rezultatele tragice de la bacalaureat, au cerut să le fie aduse subiectele, ca să vadă dacă le pot rezolva:

Treabă serioasă, nu? Dacă e să mă-ntrebaţi pe mine, cam aşa au arătat lucrurile şi-n adevăratele săli de bacalaureat. Cam asta au făcut şi elevii români cu subiectele alea: şi le-au băgat în nas, s-au scărpinat cu ele la subsuoară, şi le-au pus după ureche, le-au mâncat, le-au întins pe jos şi-au jucat ţonţoroiul pe ele, s-au zgărmănat cu ele în urechi etc. etc. etc. Singura diferenţă e că, mai mult ca sigur, şi-au dublat aceste acţiuni şi cu replici. Au şuşotit între ei, că… na, aşa e omul, trestie vorbitoare, singul lucru pe care poate să-l facă în tăcere e să doarmă.

Hai să punem, aşadar, împreună, replici pe filmul ăsta cu lemurieni, ca să arate chiar ca o adevărată sesiune de bacalaureat. Să ne gândim ce şi-ar fi putut spune în timp ce rezolvau subiectele. Sau ce gânduri le-au zbârnâit prin căpşoarele mici şi drăguţe. Eu zic aşa:

– Mamă, astea sunt subiecte sau e un roman, frăţioare? E… zi şi mie un nume de roman, că am un lipsus…

– Nu ştiu, că nu citesc decât poezii, că e mai scurte.

– Citeşti pă dracu…

– Oricum, sunt nescrişi rău ăştia la minister, să moară mă-sa…

– Uite de-aia era mai bine să dăm BAC-ul la sport.

– Păi şi crezi că la sport scriau mai puţin?

Sau:

– Cine-a fost Eminescu? Cum cine-a fost Eminescu? Nu e ăla care-o să ne judece? Mă-ntreabă de toţi judecătorii acuma?

– Mamă, cât dă uşor subiectu’ ăsta. Daţi-vă la o parte că-l halesc…

– Cine-a scris Scrisoarea a III-a? Dracu’ a scris-o. Ăştia ori vrea să ne-ncurce ori habar n-are că lumea nu mai scrie decât mailuri în ziua de azi.

– Din ăsta la chimie mai vrea cineva sau îl mănânc pe tot?

 

Şi aşa mai departe… Mai ziceţi şi voi. Cele mai haioase sugestii de replici se vor regăsi adunate în clipul final (subtitrat de la cap la coadă), iar cea mai şi cea mai haioasă va fi premiată cu un webcam. 😉

29 comentarii

 1. Slăbuț, slăbuț, puteai să te documentezi mai mult 🙄 :mrgreen: . Tu ce norocoasa lumii ești de crezi că omu’ doarme în tăcere? 😈

 2. Vezi, Simona, fata citita si educata, ai naravuri fine, adanc infipte in adn: baietii despre care povestesti nu insostesc “decat”-ul de negatie, asa cum faci tu. Autenticii bacalaureati zic asa: “lumea scrie decat mailuri…”. Etc. 😀

 3. – Cine neo trimis hârtiile astea ? Misterul Educatiei ? Nu putea să bage şi ei mail sau sms ?
  – Hai sa vedem ce vrea că am treabă
  – Textu dramatic… cei ăla frate ? Caragiale, Petrescu, Sorescu , zici căs presedinti aştia, ce scriem aici ? Tre sa scriem sau sa vorbim decât ?
  -Bă, io zic să scrie numa unu şi apoi ne semnăm toţi.

 4. @Nefemeia: am corectat, mulţumesc pentru observaţiune
  @agneswood: “-Bă, io zic să scrie numa unu şi apoi ne semnăm toţi” 😆 😆 😆

 5. – Hai cu dramatic ăla că se face cald şi mie sete şi aştia nau bere. Adică cum dramatic ? Can filme sau ce ? Ce film căcăcios aţi văzut bă ? Să băgăm din filmu ăla, poate nu se prinde aştia şi ne dă 10.
  -Auzi, altu, Nichita Stănescu, tot preşedinte şi ăsta. Sau îi gagică ? Cine plm io dat numele ăsta ? Cică de ce o pus 3 puncte. Păi ce să facă şi el ? Că i so terminat pixu şi atât o mai apucat să scrie omu.

 6. – Adică cum e scritori canonici eştia trei ?
  – Băăăăi, eu am mai auzit cuvântul ăsta. Adică că cântă unul peste altu…

 7. – Gata, bă, mai e ceva pe foaia asta ? Nuntă în cer, Mircea Eliade, să-mi bag dacă am idee ce vrea cu asta. Nuntă am decît sâmbăta şi e la cort, nu în cer. Nu scriem nimic aici că nu ştiu nici meniu, nici dacă vine Salam sau Sorinel Puştiu.
  – La ce mai dăm bacu ? Că parcă e la mai multe materi ?
  – La română.
  – Păi asta de până acum ceo fost , nu română ?
  – Cum să fie română, bă, eşti idiot ? La română te întreabă despre limbă, că parcă aşa scrie : limba română. Unde ai văzut tu limbă aici ?

 8. bravo, agneeees 😆 😆 😆

 9. Se vede că am dat bacu anu ăsta, da ? 😯

 10. Buna,

  uite ce am primit eu pe e-mail azi:Subiectul I (Limba și Literatura Română)
  Se dă textul: “Ana are mere”.
  Pe foaia de examen sau pe o altă hârtie pe care o aveți la îndemână, șervețel, ambalaj de ciocolată, etc. scrieți răspunsul la următoarele întrebări:
  1. Ce are Ana?
  2. Cine are mere?
  3. Extrageți cel puțin un fruct din text.
  4. Desenați un măr.
  5. Scrieți un alt nume de fată în afară de Ana. Dacă nu vă amintiți e bun și un nume de băiat.
  6. Alcătuiți o scurtă compunere în care să povestiți ce vă trece prin cap.
  7. Analizați textul în 3-4 pagini, sau la alegere scrieți un banc.

  Subiectul II (Matematică)
  1. Aflați valoarea lui x din ecuația: x = 2.
  2. Suma a două numere este 4. Numerele sunt egale. Aflați măcar unul din cele două numere.
  3. Calistrat avea 10 ani când mama lui l-a ars cu un fier încins pentru că a luat un 9 la matematică. Câți ani are Calistrat la 2 ani după tristul eveniment?
  4. Desenați un pătrat.
  5. Imaginați-vă un trunchi de piramidă triunghiulară regulată.
  6. Puneți în ordine crescătoare numerele: 1,2,3,4,5,6,7,8,9.
  7. Gândiți-vă la două numere la alegere și scrieți-l pe cel mai mare.

  Subiectul III (Istorie)
  1. Asociați următorii șefi de stat cu anii în care au murit: Burebista, Nicolae Ceaușescu – 44 î.Hr, 1989 d.Hr.
  2. Scrieți un scurt text istoric folosind următoarele cuvinte: bătălie, democrație, Ștefan cel Mare, porumb fiert, Decebal, 1600.
  3. Faceți un portret al lui Deceneu așa cum vi-l imaginați.
  4. Ordonați cronologic următoarele evenimente istorice: apariția omului, Unirea de la 1600, majoratul lui Burebista, Unirea de la 1918.
  5. Ce țară s-a format în urma Marii Uniri de la 1918?
  6. Deduceți o calitate a domnitorului Radu cel Frumos analizând cu atenție numele acestuia.
  7. Analizați comparativ în 2-3, maxim 4 cuvinte domnia de 2 luni a lui Ciubăr Vodă și cea de 47 de ani a lui Ștefan cel Mare în Moldova. Încercați să analizați din cel puțin 3 perspective și să construiți un text care să respecte rigorile unei scrieri istorice cu caracter academic. Depășirea limitei de 4 cuvinte duce la excluderea din examen!

  Subiectul IV (Geografie)
  1. Comparați din punct de vedere al altitudinii Vârful Moldoveanu și Marea Neagră.
  2. Enumerați doi vecini ai României. Dacă nu vă amintiți, enumerați doi vecini de-ai dumneavoastră de acasă.
  3. În 7-8 pagini, analizați fauna, flora și relieful complex al statului Vatican .
  4. În ce punct cardinal al României este situată Câmpia de Vest? Dacă nu știți ce este acela un punct cardinal puteți să răspundeți “Vest” și să treceți la subiectul următor.
  5. Pasuri și trecători: Cine a spus “Un pas mic pentru om, un pas mare pentru omenire”?
  6. Alegeți variant corectă: Vârful Negoiu are altitudinea: a. 2535 metri b. 11 metri c. un miliard de metri d. altitudinea variază de la o zi la alta.
  7. Conform unor măsurători, Vârful Omu ar avea altitudinea de 2505m, conform altor măsurători ar avea 2507m. Care credeți că este varianta corectă. Argumentați.

  Cred ca este chiar la subiect! :))))

 11. – Hai să le întrebăm pe piţipoancele alea la ce a fost asta : papuşe, nu ştii la ce e examenul ăsta ?
  – Cum, la ce ? La biologie, că am auzit că ăia e toţi morţi. Sau la medicină legală, tot p-acolo. La limbi străine nu e sigur, că acolo mai ştim şi noi cum e.

 12. – Acu cică proba obligatorie a profilului. Ce profil ? Ăla de pe fb, e bun ?
  – Nu, bă, e vorba de liceu’ la care ai fost.
  – Păi şi cine ne zice la ce liceu am fost ?

 13. – L-aş întreba io pe taică-mio dar mi-e că mă arde la banii de benzină dacă află că nu ştiu la ce liceu am fost 4 ani.

 14. Cred ca unul dintre subiecte a fost “calcularea vitezei pumnului”, d-aia au cazut asa de multi la “probele reale”, ca nu le vine ca creada nici acum ca “nu l-a lovit pe copil cu pumnul nici in…. si nici in….”.
  Natiune de derbedei care ajunge sa aiba pareri fara sa puna mana pe carte!

 15. – Io zic că ajunge cât am scris, mergem la mare şi mai venim săptămâna viitoare şi mai scriem, crecă aici au deschis zilnic, până la ultima comandă.

 16. – Frăţioare, zi şi mie ce scrii acolo, mâncaţi-aş. Da lasă mă că stiu şi io. Sinonimu’ lu’ despărţire… Bă da aştia vrea să m-apuce nervii. Iar mi-aduc aminte de fufa aia. Da ia iute, frate, ˝10 puncte din oficiu˝! Ce fraieri! Păi ce să mai stăm p-aici? Hai, bă, te fac o tură? Că mi-a făcut babacii cadou o maşină nouă c-am terminat liceu’.

 17. Foarte simpatice și …interesate animăluțele!

 18. cruela de vila

  sa incepem cu celbrul : “dati cate putin , s-ajunga la toata lumea! chiar si la noi in fund! :mrgreen:
  cu versiunea: vrem si noi subiectele aici in fund!
  :mrgreen:
  baaaaaaaaaaaaaaa, astea e alea usoarele: le fac din orice pozitie! mai dati-mi ca m-am starnit!
  ce? trebuie sa tiu foaia invers?
  si nu da la fel daca le rezolvi de la coada la cap?
  pleacaaaaa baaaaa!
  cat fac 2+2?
  pai depinde cine-ntreaba, baaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

 19. Nu fac concurenta dar daca vreti sa vedeti ceva amuzant pe o tema similara priviti aici: http://www.youtube.com/watch?v=nGeKSiCQkPw

 20. Opriţi măcelul de la bacalaureat!

  După cum aţi aflat, a început bacalaureatul, ediţia 2011. Pentru că în foarte multe clase s-au montat camere de supraveghere, după fiecare probă, liceenii au ieşit răvăşiţi, plângându-se că subiectele au fost foarte grele. Am văzut la televizor un elev, care s-a chinuit vreo zece minute să pronunţe „asimptotă”, nu că l-ar fi ajutat cu ceva dacă i-ar fi ieşit din prima. În loc să înveţe să bată un cui, să repare o priză, să sape o groapă, adică să rămână cu ceva după liceu, s-a chinuit, timp de patru ani, cu matematică, fizică şi chiar chimie. Oricum, cert e că ar fi cazul să se dea nişte subiecte mai uşoare şi îmi permit chiar să le dau câteva idei celor care stabilesc chestiile astea.

  Începem cu matematica, acolo unde elevii ar trebui să fie rugaţi să numere până la cinci, ca să se încălzească un pic, după care să adune merele şi perele dintr-un coş, pus special pe catedră. Cei care vor o notă mai mare, trebuie să-şi imagineze că o capră va mânca două mere şi trei pere, urmând să scrie pe foaie câte fructe au mai rămas în coş.

  Trecem la limba română, unde ar fi normal să se renunţe la analiza unor poezii complexe, scrise de tot felul de poeţi alcoolici şi curvari, care au abuzat de metafore şi hiperbole. Mult mai bine ar fi dacă s-ar pune accent pe compuneri, băieţii urmând să povestească o zi petrecută în bătătura bunicilor, în timp ce fetele ar putea să scrie despre păpuşi şi joaca de-a mama şi de-a tata, văzută, la aproape 18 ani, cu nişte ochi mai maturi.

  Ajungem şi la istoria românilor. „Descrieţi câteva scene din bătălia de la Posada!”, „Desenaţi pe o coală de hârtie aşezarea în teren folosită de Ştefan cel Mare, în luptele pe care le-a câştigat, şi precizaţi dacă se apăra în zonă sau om la om!”, „Cum credeţi că arăta Mihai Viteazul şi cu ce echipă ţinea el?”. Aşa ar putea suna trei subiecte interesante, unde elevii pot combina filmele pe care le-au văzut, cu jocurile cu împuşcături de pe calculator, urmând să iasă nişte lucrări chiar bune. Oricum, nu-i ajută la nimic dacă ţin minte ani de domnie şi datele unor lupte vechi şi neinteresante. Aşadar, opriţi măcelul!

  Autor vaxpopuli.ro

 21. cruela de vila

  sa-i bage cineva lu udrea mintzile-n cap, sau , daca asta nu se poate, sa-i bage ceva, undeva…
  http://www.time4news.ro/social/ultimul-weekend-frumos-in-vama-corturile-de-pe-plaja-maturate-de-legea-turismului.html

 22. cruela de vila

  si be) a mai bagat cineva de seama ca avem o lemuriana de os domnesc si de larga respiratzie internationala?
  Ebela
  ring a bell?
  EBA?
  Ebela?
  :mrgreen:
  :mrgreen: :mrgreen:
  si nu ma faceti sa-ntreb cum si-a luat EBA bacu’! :mrgreen:

 23. cruela de vila

  ca casa stiu ca are linga gradina zoologica!
  :mrgreen:

 24. cruela de vila

  simona: apropos de zoo, uite-l pe barbatu’vietzii tale:
  a inventat capcana ecologica pt saorecei!
  asa sa-i zici lu taxu uranius!
  http://www.jurnalul.ro/special/reportaje/ion-valcu-taticul-inventiilor-trasnite-umbrela-hands-free-si-ciocanul-care-bate-singur-cuie-premiate-cu-aur-la-saloane-586207.html

 25. Într-o sală de examen(BAC-ul desigur), dintr-un liceu din România, un elev a dormit cu capul pe bancă, liniștit, fără să deranjeze sau să fie deranjat, profesorii supraveghetori înțelegând că erea obisit, de atâta studiu intens. Nu l-au trezit decât după ce a trecut timpul legal de o oră și jumătate, când a putut înfine pleca……..
  La examenul de titularizare…..din 20 de înscriși pe o listă s-au prezentat 15, iar dupăce au citit subiectele, 7 s-au retras……………restul au scis de s-au omorât, câte 16-20 de pagini…..și ar mai fi scris, dar timpul a fost limitat.

 26. – Ia sa vedem, unde a strecurat King Julien fituicile cu raspunsuri? Of, hai ca trebuie sa fie… TREBUIE, altfel sunt pierdut in hieroglifele astea!
  – NU stii nimic, trebuie sa mananci subiectele. Ai uitat ca profa ne-a zis sa mancam materia pe paine?
  – Dar miroase doar a cerneala, sunt de-a dreptul scarboase subiectele astea!

 27. mi-e lene… am să gândesc mâine…

 28. […] vorba de premiul pentru acest concurs, constând într-un webcam. Câştigătorul este o câştigătoare şi răspunde la nick-name-ul de […]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green