Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Cum să-i faci rău discret fostei jumătăţi

Publicat în Unica din iunie 2011.

CUM SĂ-I FACI RĂU DISCRET FOSTEI JUMĂTĂȚI

Mă uitam mai deunăzi, ca tot românul, la breaking news cu Monica Columbeanu aşteptând ca o martiră lângă poarta casei lui Irinel, să i se deschidă ca să-şi poată lua fetiţa încredinţată de instanţă. Mă uitam şi ţineam cu ea, recunosc.

Tabăra lui Pepe, tabăra lui Moni

Cum am ajuns să particip, în felul ăsta, la războiul unui cuplu de care, până mai ieri, nici nu voiam să aud? Cum am ajuns noi toţi să ne împărţim în “tabăra lui Moni” şi “tabăra lui Iri”? Dar în “tabăra lui Pepe” şi “tabăra lui Zăvo”, căci, să nu uităm, fix în aceeaşi perioadă, în marele lighean mediatic, îşi spălau izmenele şi diva temperamentală a mahalalelor şi latino-loverul ei? E limpede cum am ajuns. Nu poţi să fii bombardat, de dimineaţa până seara, cu amănunte despre un divorţ scandalos şi să nu ajungi să îţi faci o părere, ba chiar să optezi pentru unul dintre combatanţi. Oricât ai refuza să  te intereseze şi oricât ai încerca să fugi din calea “noutăţilor”, până la urmă tot te prind din urmă, tot îţi iau mintea prizonieră şi tot ţi-o forţează să “cântărească” chestiuni profunde, din categoria, “care dintre ei e mai penibil?”, “care izmană e mai murdară, a lui sau a ei?” sau “la cine ar fi mai bine să stea copilul?”.

Izmana de vedetă cu scandal public se spală

Bun. Deci aşa stau lucrurile în ce ne priveşte pe noi, bieţii spectatori. Atâta timp cât, din păcate, mai avem televizor, ziare şi internet, n-avem cum să ne izolăm perfect de aceste mizerii. Cum ajung însă ei, protagoniştii, să-şi deşerte tone de pempărşi plini în cap, la televizor? Cât de greu o fi ca războiul să se poarte pe un teritoriu privat, pe care nici musca să nu-l părăsească vie, ca nu cumva să colporteze informaţii în exterior?

Cât de greu o fi să te cerţi, să te-njuri, să te scuipi şi să-ţi spargi farfurii în cap la tine-acasă, iar în public să zâmbeşti şi să treci mai departe în tăcere? Ce-a mânat-o-n luptă pe Zăvoranu când şi-a povestit viaţa sexuală la TV? Ce l-a mânat în luptă pe Pepe, când a făcut public filmuleţul cu amantul soţiei masturbându-se în toaletă? Dorinţa de a-i face rău celuilalt, bănuiesc. Păi şi n-or fi existând metode discrete de a face rău? Asta era marea problemă, oameni buni şi dragi vedete care vă spălaţi chiloţeii în direct, la TV?? De-aia nu putem noi să ne trăim viaţa liniştiţi, fiindcă nu ştiţi voi să vă faceţi rău în privat?? Păcatele mele, de ce n-aţi zis aşa de la-nceput? V-am fi ajutat cu sfaturi, recomandări şi sugestii.

Metode discrete de a-i face rău fostului partener

1. În loc să fi golit casa lui Pepe, cu televiziunile de faţă, Oana Zăvoranu ar fi putut face ceva mult mai deştept. Să-i planteze, înainte de a părăsi domiciliul conjugal, în cele mai ascunse şi mai greu de identificat unghere ale casei, creveţi sau orice altceva care, odată degradat, emană un miros pestilenţial. Numai nasul lui Pepe ar fi aflat cât de dureroasă poate fi răzbunarea unei dive de mahala. OK, hai şi nasurile vecinilor lui, dar atât. Restul de 20 de milioane de nasuri habar n-ar fi avut.

2. “Ofer tandreţe fizică, consolare sexuală şi un prânz cald tuturor doamnelor şi domnişoarelor de vârsta a III-a care se vor prezenta la adresa…” ar fi fost anunţul care, odată publicat în cât mai multe locuri, ar fi răzbunat-o în surdină pe Monica Columbeanu. Doar ea şi Iri ar fi ştiut de ce, la poarta “reşedinţei de la Snagov” s-ar fi făcut, zilnic, coadă de băbuţe înfometate de mâncare şi/sau tandreţe.

3. O scrisoare cu antet de la firma de la care şi-a cumpărat ultima oară silicoane, ar fi putut primi Oana Zăvoranu, dacă Pepe ar fi fost, de felul lui, un băiat discret: “Prin prezenta, vă anunţăm că silicoanele din seria cutare, achiziţionate de dumneavoastră la data cutare, prezintă mare risc de explozie. Vă rugăm să vă prezentaţi urgent să vi le înlocuim, iar până la înlocuire, vă sfătuim călduros să vorbiţi cât mai puţin spre deloc”. Doamne, cât de dulce i-ar fi fost răzbunarea lui Pepe şi câtă linişte ar fi fost în toată România! S-ar fi auzit musca zburând peste Carpaţi!

4. Un rău pe care Iri i l-ar fi putut face lui Moni în particular ar fi fost exact unul dintre cele pe care i le-a făcut în public. Să-i fi luat maşina, fardurile, bijuteriile, rochiţele şi apartamentul, să le pună la păstrare pentru viitoarea iubită, dar discret, fără ştirea presei. L-ar fi ajutat şi pe el treaba asta. N-ar mai fi făcut figura unui pitic penibil şi meschin, care, atunci când se desparte de iubite şi neveste, le ia cadourile-napoi. În replică, Monica, fireşte, ar fi trebuit să-i predea rochiţele franjurate cu foarfeca, iar maşina buşită şi stricată.

Ar mai fi şi alte idei, dar mă opresc aici. Mă ofer însă ca, la următorul divorţ celebru, să-mi slujesc patria furnizând gratuit combatanţilor soluţii ingenioase de răzbunare privată.

Simona TACHE

37 comentarii

 1. @Simona: Tu prin natura profesiei esti obligata sa digeri astfel de …. nu pot sa ma exprim exact cum as vrea eu.
  Dar nu ma intereseaza de Monica si Iri cei face pe gaura cheii etc, bleah imi vine rau numai cand ma gandesc.
  Daia nu ma mai uit la televizor pentru ca nu mai ai ce sa mai vezi ceva educativ.

  P.S imi este dor de telenciclopedia. 😳

 2. Ah… ce nostalgie m-a cuprins!

 3. Eu nici macar nu am TV in casa si tot am fost la curent cu stirile de mai sus, si-au gasit drum prin newslettere si din gurile colegilor de munca / prietenilor.

 4. Hahahaha! Dar creveții sunt scumpi 😀 E super ok și cu ouă. Ouă înțepate și ascunse oriunde. Dacă ai un meșter bun ți le “bagă” și în tencuială. Partea proastă e că nu ești acolo să te bucuri.

 5. Of, unde sunt vremurile de altădată…

  Când se aduna lumea la şezătoare şi începea schimbul de experienţă, discret, între foşti şi între foste?
  De exemplu, ei:
  – Bă, să o duci la dentist că muşcă, eu n-am avut timp;
  – Auzi, e ceva ciudat cu fosta ta nevastă, primii 8 centimetri sunt cam uzaţi, în rest e ca virgină;
  – Mai poţi mă, mai poţi? Vezi că asta e cam sălbatică, nu ştiu cum faci faţă, zău;
  – Să nu uiţi să dai un telefon înainte să vii acasă, da? Te scuteşti dracu` de neplăceri.
  Şi aşa mai departe.

  Sau ele:
  – Te descurci, fată, cu râma aia? Vezi să n-o scapi pe gât fiindcă, dacă ajunge în stomac, o înfiază limbricii ca pe una de-a lor;
  – Auzi, lu` Costel să nu-i dai să mănânce cu usturoi, că după aia o să te usture pe tine;
  – Să-mi aminteşti când e ziua ta, să-ţi fac cadou şi un vibrator, săraca de tine.

  Deci unde sunt vremurile astea frumoase, liniştite, în care experienţa se plimba din gură în gură, ca curva din p… din p… din păţanie în păţanie??? :mrgreen:

  Bine că avem televiziune, să ştie acum tot poporul ce ştia înainte doar tot satul. 😯

 6. Mai, asta CHIAR ca nu ma intereseaza. De cate ori mi-au trecut de-alde d-astia pe la urechi, mi-am zis “Niste nebuni!”, sau m-am gandit cu tristete la copila familiei Columbeanu si la aceeasi concluzie am ajuns: ambii sunt sariti de pe sine, daca, in goana dupa razbunare si auto-imaculare, se expun in felul asta nu numai publicului, dar propriului copil!

 7. @Cristina: hahahaha, uite cine știe 😆 😆 😆

 8. ce imaginatie bogata! asta e sigur inspiratie de sorginte telenovelistica siropoasa!
  … lasand gluma la o parte, sunt oripilat de ce se petrece in romania in general si sunt dezgustat, de cat de bine se poate vinde la masa aia mare de 75% dintre romani (cum bine spunea Brucan!), astfel de mahalagisme!
  … mass media este in delir, s-au perfectionat in a vinde frivolul, grotescul, etc., subiectele nu lipsesc (deh… suntem tot niste latini, mai mult necivilizati decat temperamentali!), iar sperantele de imbunatatire a calitatii vietii, lipsesc cu desavarsire!

 9. io ma tot intreb cum de le-a venit ‘prigonilor’ ideea sa divorteze acum cand emisiunile cu acces direct la scandaluri ieftine si cu hapilici numa bune de varsat venin pe ele, sunt in vacanta? Ei nu stiu ca vara nu e rentabil sa divortezi pentru ca boboru’ nu beleste ochii la tine ca n-are unde?

 10. @ Simona: Of, of, acum trebuie să recunosc 😆 Nu povestesc din experiența proprie, dar dintr-o experiență imediat apropiată 😆
  Si mai ştiu şi altele:
  – şters contacte din mail şi messenger si/şters mailuri, şters adresa de e-mail
  – tăiat (de mai multe ori) firul de la cablu tv/și internet
  – anunț în ziar cu numărul de telefon în cauză
  – punga cu vopsea aruncata pe masină (eventual să curgă pe toate geamurile, dar parbrizul cel mai important) – asta am vazut-o de la balcon 😉
  – mici animale moarte puse în cutia poştală – asta am pățit :))
  – venit noaptea/când nu e nimeni acasă și turnat apă/sau..altceva 😆 intre usă și prag… acu cu ușile astea noi și etanșe asta nu mai merge 😆
  – superglue băgat în broască…

  Am auzit multe 😆

 11. @cristina: 😆 😆 😆 😆

 12. Ohooo, da ce ‘discret’ se razbuna lumea pe aici! :mrgreen: :mrgreen: Auch!

 13. parca mai demult am citit la tine pe blog de un tip care s-a razbunat pe seful lui si ultimul lucru pe care l-a facut inainte sa plece din firma a fost sa puna un kk la microunde. Ar fi fost tare asta in cazul Oana-Pepe :mrgreen:

 14. @Ramona: ce tare e astaaaaaaaaa 😆 😆

 15. Daca ajungem la razbunari pe sefi… se poate si mai rauuuu. Sau daca nu mai rau mai “spectaculos” :mrgreen:
  Ne imaginam ca Daniela Crudu, de exemplu, este anuntata azi ca luni i se desface contractul de munca. Dar seful ei, ori prea distrat ori prea putin “dotat”, o lasa in seara asta sa intre in emisiune. Si Daniela…. rauri, valuri de “laude” in direct la adresa sefilor!!! 😆 😆
  No, acum sa nu ne mai imaginam pentru ca s-a intampat. Si nu cu Daniela Crudu! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 16. In primul rind televiziunile si presa ar trebui sa renunte la modul in care intriga si inflameaza “vedetele”cu pricina.Pentru ca ei practica acest joc al rastalmacirii, al plasarii de probe acolo unde nu sunt in scopul de a face stirea mai suculenta .
  Si se duc pe rind cand la Irinel cand la Monica ,la X sau la Y, mai baga o strimba si uite asa gata scandalul. Si daca indraznesti sa bati obrazul unor farisei gen Maruta, Negru, Esca, Gherghe etc pe motiv ca intrec orice limita a bunului simt cu ce difuzeaza, toti se jura ca sunt etici pina in maduva oaselor si ca asta cere publicul! De parca a iesit poporul in strada sa se dea la televizor si in ziare numai mizerii! Se pare ca pe fondul saraciei din ce in ce mai mari a scazut galopant calitatea emisiunilor si a publicatiilor sau pur si simplu asta se vrea- o natie cat mai inculta , care sa devina inerta in raport cu drepturile pe care le are, votul pe care-l da, trecutul si valorile romanesti!

 17. “fosta” mea mi-a indoit capota la masina…
  …e drept, si eu aveam viteza cam mare…

 18. io am vazut o tipa la plaja, anul trecut, cu chiloti japonezi pe ea.
  albi si cu o pata rosie, in mijloc…
  sau nu erau japonezi?…
  na, am indoieli, acum…

 19. @ dg: pe lîngă faptul căcopiezi şi plagiezi, vezi că postul cu chiloţii e dincolo. :mrgreen:

 20. Lapte! Varsat pe canapea/fotolii/ covor/mocheta. Dupa 2 zile nu mai stai acolo 🙂

 21. îi pui deasupra în geanta de laptop/servieta/rucsac de serviciu/chiar buzunar, mai ales dacă merge undeva important, chiloţi, ciorapii de pe lustră, să fie la vedere când deschide fermoarul.
  wallpaper penibil pe laptop înainte de meeting.
  fotografii cu el în funduleţ sau cu piţipoance botoase în pormoneu/portvizit.
  inversezi peste noapte lentilele de contact în găoacele lor dacă ai norocul să aibă dioptrii diferite.
  le ştiu de la prieteni.

 22. “Cum să-i faci rău discret fostei jumătăţi”
  Ii pui numaru de telefon si YMul la anunturi cu curve. :mrgreen: 😆

 23. @agnes: de la prieteni, normal 😆

 24. agnes, slava domnului ca n-am pe unu acu’ de care sa ma despart, ca daca-mi face careva bucata cu lentilele la -2 si -7 ale mele am imbulinat-o maxim.
  laptele e cel mai tare. crevetii sunt scumpi. am patit-o cu laptele la fostu’ job. cineva cumva a uitat o cana cu un rest de lapte pe “pervazul” interior care ascunde caloriferele. si cana aia nus’ ce-a facut ea de s-a pitit printre niste ghivece d-alea mari (puteai planta copaci in ele) care piedeau vremea pe pervaz. ce-a urmat: mutat toata mobila din birou in cautare de soareci morti. frate, si unu din birouri era d-ala mare, metalic, cu fisete, cum se purta in vremuri imemoriale. ma mir ca nu ne-am fracturat toti coloanele. intrat sub “pervazul” caloriferelor. iesit pe pervazul exterior dupa soricei si porumbei morti. norocu’ nostru ca era lat, ca eram la et. 6. da’ ce n-am facut. pana a venit femeia de serviciu si inceput sa traga de ghivecele alea. si a gasit nenorcirea. am aruncat cana.

 25. deci pa masina nu se arunca cu vocsea, se arunca cu acid de baterie! :mrgreen:
  infloreste foarte elegant tuooooata vocseaua!
  apoi, se inteapa discret ( ca doar asta e cuvantu de ordine :mrgreen: ) cauciucurile!
  T O A T E!
  ca sa se dezumfle simultan, undeva in camp sau in buricu targului!
  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  evident ca stiu de la prietenii lu agnes, ca nu degeaba suntem noi gemene vitrege!
  😉

 26. si trei:
  luatzi injurii intelectuale la adresa sefilor:
  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  – O zi fara dvs. e ca o luna de concediu.

  – Daca v-am jignit, am savurat-o.

  – Dvs. reusiti sa faceti pe cineva sa aprecieze linistea.

  – Fiecare trebuie sa existe, dar de ce tocmai dvs.?

  – De ce nu mergem noi doi undeva unde poate fiecare sa fie de unul singur?

  – Am avut o seara foarte placuta. N-a fost seara asta, dar nu ma vait.

  – S-a sinucis candva cineva din familia dvs.? Nu? Cum ar fi?

 27. si mai puneti si voi mana si mai cititi-l pa cabral!
  (tot roz? tot roz? mai diversificatzi! 😉 )
  http://www.cabral.ro/din-viata/cand-sotul-eu-da-cu-bata-n-balta-sotia-ea-da-cu-bata-n-dinte#more-8966

 28. Cruela, sper că ai remarcat şi al 23-lea comentariu (aproximativ, fără reply-uri), comentariu ce conţine un sfat dat din inimă, din spirit de solidaritate masculină, evident! :mrgreen:

  Si be, vorba ta: la ora asta nu m-a trezit vreun ţânţar, nici vreo fostă cu un telefon “greşit“ (apropo, băgaţi-o şi pe asta la metode) ci… ameninţarea buletinului meteo. Ca să apuc să mă mişc un pic, până vine nenororcirea. 😥

 29. Şi c), tot cruela: n-aş fi vrut să-ţi amintesc căcanicula trece cu ciorbă rece de dovlecei, dar mi-e teamă că iar te faci că nu pricepi. 🙄

 30. Draga Simona,

  T-iam urmarit cu destul de mult interes articolul despre Monica si Oana si eu cred ca nu se poate compara Pepe cu Irinel. Imi pare rau ca incerci sa determini niste clauzalitati. Scrii frumos si esti si draguta dar te rog sa nu mai zici nimic de Pepe. Chiar nu se merita Oana de el. De fapt mama Oanei cred ca i-a facut copilaria o cazna si de aia o fi divortat si saracu Pepe. Oricum Monica e mai inalta si mai echilibrata. Nu are silicoane si nu se afiseaza plina de nervi. E chiar cul tipa…

 31. Simona : Io zic că nu. 😥

 32. simona: si io zic ca ai putea satz bagi mintzile-n cap!
  deci kiar nu suporta comparatie!

 33. Wauuuu!!!!!! Simona ești genial de machiavelică! Am auzit pe cineva, că s-a răzbunat pe fostul soț( care se mutase în apartamentul conjugal cu nevasta numărul2), îndesâmd când a plecat de acasă, pește crud în tuburile de la toate galeriile perdelelor, iar o vecină mi-a povestit, de o doamnă de înaltă condiție, ce a trăit între cele două războaie mondiale, în orașul meu, că a decupat bucăți din superbele ei haine de blană, ca nu cumva nora ei să beneficieze de ele, după ce-o muri ea. Deci….. 😉

 34. PS: mi-am amintit ce-a pățit dl. Soț cu matizelul lui. La o zi dupupă ce s-a dus cu el la serviciu, a găsit o sârmă de oțel înfiptă-n cauciuc. Prima oară a zis că-i ghinion, a doua, a treia, a noua oară s-a prins și el că-i curată invidie. 😆 Avea mulți colegi ce plimbau oltcituri! :mrgreen:

 35. @rodi: e o legendă urbană asta, nu a fost ideea mea, nu mă prea duce capul la d-astea 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green