Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Haideți să nu facem nimic!

Screen Shot 2016-05-04 at 19.41.54

Ministerul Sănătății a efectuat un control în spitalele românești, în contextul scandalului dezinfectanților, declanșat de ancheta Gazetei Sporturilor.

Ministrul a comunicat, astăzi, rezultatele: “Doar 5% dintre probele recoltate sunt neconforme. PACIENȚII SUNT ÎN SIGURANȚĂ”.

Hexi-Pharma vinde detergenți diluați de 10 ori, la prețuri de 10 de ori mai mari decât cele de achiziție, prin licitații trucate, iar în momentul declanșării anchetei, patronul Dan Alexandru Condrea a cerut să fie testată eficiența apei lui de ploaie, nu concentrația din bidoane. Autoritățile au executat ce a cerut Condrea. Au făcut teste de eficiență. 

 Cine a prelevat probele? Direcțiile Județene de Sănătate Publică (care nu l-au verificat pe Condrea nici când a avut reclamații), împreună cu angajații spitalelor (care cumpără de la Condrea prin licitații trucate). Sistemul s-a controlat singur și a ieșit bine la control.

Da, e vorba de acel sistem care atentează de zeci de ani la sănătatea și la viețile noastre. Și de acela care a raportat la UE infecții intraspitalicești de doar 0,2%, în timp ce media în UE e de 3-5%. După care a recunoscut singur că a mințit și că au fost falsificate rezultatele probelor biologice din spitale, ca să ieșim bine. Probe ca alea de azi, da.

 De ce e sistemul mai disperat ca oricând? De ce ne minte ministrul Cadariu, privindu-ne în ochi? Pentru că Dan Alexandru Condrea nu e decât unul din brațele caracatiței uriașe care suge banii din bugetul Sănătății românești, iar o anchetă corectă înseamnă dezvăluirea celorlalte capete. O anchetă corectă înseamnă să aflăm de ce s-au trucat atâtea licitații în interesul Hexi-Pharma și de ce, în 2012, când l-au avut în mână pe Condrea, Parchetul, DNA și DIICOT au închis urmărirea penală fără ca măcar să-l audieze. Continuarea anchetei înseamnă o zguduire uriașă a mafiei din Sănătate. Continuarea anchetei înseamnă o zguduire puternică a celor care ne jefuiesc în fiecare zi, până la os, în timp ce cu ailaltă ne dezinfectează cu apă.

CAM CÂT DE DISPERAȚI SUNT? Foarte disperați. În seara asta, Ministrul Sănătății a acuzat ziariștii, la televizor, că creează crize. Iar unii directori de spitale cer anchetarea jurnalistului Cătălin Tolontan de către procurori, în ideea că poate nu a spus adevărul, poate a prezentat zeci de dovezi false, iar Condrea e totuși nevinovat. Sună S.F. ideea ca tocmai ziariștii care au scos la lumină ditamai caracatița să fie anchetați, știu. Dar nu mai S.F. decât faptul că suntem operați pe mese dezinfectate cu apă de ploaie, nu-i așa?

 În țara noastră, se poate întâmpla orice. Pentru asta, nu trebuie decât ca noi să tăcem și să nu facem nimic.

Mai mulți ziariști s-au alăturat Gazetei Sporturilor și investighează cazul dezinfectanților. Mulți dintre ei și-au petrecut lucrând zilele în care noi am ciocnit ouă. Așa se explică cele câteva materiale publicate imediat după Paște. Acești jurnaliști nu se vor opri, deși oamenii din sistem îi visează anchetați. Haideți să îi lăsăm singuri! Să îi lăsăm să se lupte degeaba cu morile de vânt. 

Haideți să tăcem! Haideți să nu cerem socoteală! Haideți să nu cerem demisia Ministrului Sănătății și să nu cerem o anchetă corectă și obiectivă! Haideți să nu cerem nici Justiției să își facă datoria! Este OK așa cum e! SUNTEM ÎN SIGURANȚĂ.

Să nu îi întrebăm pe premierul Cioloș și pe președintele Iohannis de ce scandalul de la Operă a dat jos un ministru, în timp ce tentativa de genocid din Sănătate nu îi deranjează pe niciunul dintre ei. Să nu ne enervăm, să nu le explicăm prietenilor mai neinformați ce se întâmplă, să nu ne mobilizăm să ieșim în stradă, ca să le arătăm că nu am murit încă toți de infecții.

Să le lăsăm copiilor și pisicilor noastre țara așa cum e ea acum!

Haideți să nu facem nimic. E OK așa cum e. Sistemul s-a controlat singur și a ieșit bine la control. Suntem în siguranță.

Sau haideți să ieșim vineri, 6 mai, ora 19, la Universitate, la Fântâni, și să le arătăm că așa nu se mai poate. Event-ul de Facebook e aici.

LATER EDIT: Mai putem face ceva, pe lângă să ieșim vineri, 6 mai, ora 19, la Universitate, la Fântâni. Vice a pregătit o cerere bazată pe legea 544/2001, privind accesul la informații publice, pe care să o trimitem la Guvern. Trebuie doar să dăm copy/paste la text și să investim 30 de secunde ca să completăm datele personale. Apoi, să trimitem cererea la adresele pm@gov.ro și drp@gov.ro și să așteptăm să ni se arate buletinele de analiză ale tuturor celor 3 526 de probe prelevate și analizate în cadrul testelor de sanitație efectuate la nivel național pentru produsele Hexi Pharma. Avem dreptul să le vedem. Găsiți cererea aici.

Foto Shutterstock

77 comentarii

 1. Fără comentariu.. Mulțumesc pentru articole.. Oricum suntem fricoși..

 2. Ati auzit ce a spus nesimtitul ala de director de la spit. Ocologic din Bucuresti! După atitudinea lui, nu-i bai ca mai mor câteva sute de cancerosi in spitalele de stat, in timp ce toți si-au facut clinici private. Din ce bani?

 3. Scandalul recent, de la Opera, s-a lasat cu demiterea ministrului.
  Acolo, slava domnului, nu murise nimeni.
  Dar situatia copiilor infestati cu Ecoli, care a debutat in ianuarie 2016, soldata cu decesele unora si internari pe termen lung ale altora, a fost investigata de catre ministerul sanatatii???
  In presa s-a dat vina pe Bradet si apoi liniste totala.
  Eu nu obosesc sa tot spun ca Sanatatea si Educatia sunt lasate intentionat la mila domnului.

 4. Ba haideti sa iesim in strada! Cum am iesit dupa Colectiv. Cum se leaga toate intre ele…

  In seara de 3 noiembrie, anul trecut, in timp ce coloana de protestatari mergea spre piata Victoriei, am prins un fragment de discutie in spatele meu, intre o fetita de vreo 12 ani si o doamna (probabil mama ei).
  “Puiule, un incendiu ca ala din club se putea intampla oriunde, in orice spatiu public. Si oricare din noi puteam fi ca tinerii aia arsi.”
  “Si eu si cu tine?”
  “Da, si tu si cu mine!!”
  “Dar eu nu vrea sa se mai intample asa o nenorocire!”
  “Pai vezi, de-aia suntem aici, in loc sa fim acasa si sa ne uitam la serial!”

  Adaptand scena de mai sus la situatia actuala: oricare din noi poate ajunge – si probabil va ajunge – intr-o sala de operatie dezinfectata cu apa de ploaie a nemernicului aluia. La fel de bine o pot dezinfecta eu cu sapun de musetel. Oricare din noi poate lua o infectie din spital – unde, nu-i asa, intri cu o boala si iesi cu cinci (asta daca mai iesi). Si oricare dintre noi a auzit sau va auzi eternul lamento: “Nu sunt bani pentru sanatate…n-avem aparatura/legislatie/personal/etc.- da, stim ca ati platit asigurari si impozite, dar daca nu avem de unde…asta-i viata, n-avem ce face!” Iar noi o sa (ne facem ca) credem, o sa ne plangem mortii si o sa ne resemnam, ca asta-i Romania.

  Te iubesc, Romania mea, dar uneori imi vine sa te strang de gat.

  Cine e gata sa protesteze in strada?

 5. tocmai am vazut si eu ministru la digi. a zis ca a facut tot ceea ce putea face administrativ si ca a gasit 5 la suta probleme cu dezinfectantul in cauza , probleme pe care le-a rezolvat deja prin masurile administrative de care poate dispune, in conditiile unui buget mic ce trebuie dramuit pana la finalul anului si in conditiile unei lipse acute de personal. in plus da asigurari ca totul este cat de bine se poate. lasa sa se inteleaga ca a facut si el de 6 luni cat putea sa faca si ca de 25 de ani nu s-a facut mare lucru si ca din pozitia in care este nu poate sa zica “baiii, e groasa!!! nu sunt medici, nu se fac teste, se fura ca in codru, muriti in spitale pentru ca mergeti in spitale!” pentru ca datoria lui este sa tina un discurs care sa nu panicheze populatia si pentru care sa nu poata sa fie atacat in justitie. 🙂 ii diplomat rau ministru asta 🙂 .

 6. Sau haideți să ieșim vineri, 6 mai, ora 19, la Universitate, la Fântâni, și să le arătăm că așa nu se mai poate. https://www.facebook.com/events/1224757224208785/

  • nu merge link-ul pe fb: “Linkul pe care l-ai accesat nu este valid sau pagina a fost ştearsă.”

  • cine a facut eventul l-a setat pe privat. arghhhhhh… sper sa se rezolve

  • Pai iesiti, adunati-va pe facebook si iesiti in strada, ca e deja prea mult!
   Nesimtitii si umflatii astia isi pregatesc pomenile pentru alegeri, gunoiul inculpat penal de Ponta asteapta semnalul de la condamnatul definitiv Dragnea ca sa preia sefia Camerei Deputatilor, a treia pozitie in stat,
   lor li se rupe de noi, vor la cashkavalul puterii, nemernicii draqului.
   Si….ce ma doare e ca nu sunt, bre, altii mai buni decat nenorocitii astia, nu se iveste nimeni, s-au terminat ofertele pentru poporul asta.
   Dam cu astia de pamant si pe cine aducem????

  • Kaka maka de ancheta.
   Ce laborator a analizat probele ?
   Trebuiau recoltate probe din recipientii cu dezinfectante, din stocurile de la magazie, ca sa se depisteze concentratia, ca de aici a pornit scandalul dezvaluirilor Tolo.ro, despre diluarea lor era ancheta,
   nu probe cu betisoare de pe noptierele bolnavilor.

 7. Despre ce vorbim noi si ce zic ei:
  “Testele de sanitaţie prelevate în cadrul acestei acţiuni au fost analizate în laboratoare acreditate din cadrul unităţilor sanitare ale Direcţiilor de Sănătate Publică, precum şi în laboratoare private aflate în contract cu unităţile sanitare verificate. Acestea presupun, verificarea corectitudinii dezinfectării tegumentelor, suprafeţelor, obiectelor şi instrumentarului medical în urma utilizării produsului biocid.

  În ceea ce priveşte determinarea compoziţiei produselor biocide, precizăm faptul că în România nu există laboratoare acreditate pentru analiza acestora.”

  ====================================================

  Pai daca in Romania nu exista astfel de laboratoare, pentru a determina compozitia substantelor biocide,
  Tolontan in ce laborator a dus probele de la HexiPharma spre analiza?!?

  • Adică in România nu există un laborator care sa determine concentraţia unui produs chimic? Băi frate, ăştia ne iau de proşti! Soluţie: laboratorul de medicina legala de la INML!

  • ICECHIMUL

 8. “În clipa de față, cu o clasă politică deprinsă să nu se mai slujească decât pe ea, alternativele au dispărut. Spațiul politic este populat în așa fel încât, oricum ai alege, rezultatul dezastruos este același. Nimeni, fără binecuvântarea celor care au ocupat „locul puterii”, nu se mai poate apropia de terenul politic de joc. Cercul din care nu se mai iese a fost astfel închis.

  În acest peisaj social, totul pare pregătit pentru a ne instala în cel mai mare păcat cetățenesc, altul decât lenea politică:
  păcatul cetățenesc suprem al democrației din România în clipa de față, sau cel puțin cel care ne paște în imediat, este lehamitea.
  Lehamitea este expresia depresiei sociale, este starea care te cuprinde la capătul unui eșec istoric repetat.”
  Gabriel Liiceanu, Contributors.

 9. Însuși ministrul Sănătății a încheiat contracte cu firma care dilua dezinfectanții://www.jurnalistii.ro/insusi-ministrul-sanatatii-incheiat-contracte-cu-firma-care-dilua-dezinfectantii/

 10. Da, e usor pentru Liiceanu sa dea sentinte, dar ce poti face tu, ca om? Banditii astia de la putere nu pleaca de buna voie, sau in urma unor proteste. Ce, il vedeti pe Oprea renuntind la salariul de coordonator de doctorat, sa se intoarcasa numere chiloti intr-o magazie a armatei? Toti bogatii Romaniei, toti cei pe care-i vedem in masini luxoase au ceva in comun: afacerile cu statul.

  • Liiceanu nu da sentintze, el da un diagnostic, daca vrei sa fim ontopic, al societatii romane, si se refera la stadiul in care a ajuns sa se manifeste azi democratia, intr-o lehamite civica generalizata.
   Nu le mai pasa oamenilor cine vine si cine pleaca de la putere, pentru ca in 26 de ani s-au succedat atatia si degeaba, suntem tot in punctul mort.

  • Acu si tu, bai Cataline!
   Zau, putina decenta.
   I-au pus sechestru si pe izmene … “au luat masurile legale”, sunt cuvintele lui, coborand pe treptele DNA-ului. Masurile izmenelor, cred. Cate izmene valoreaza AUDI ala?
   Nu mai aveti mila deloc!

 11. Cam prea elitista remarca. D-l Liceeanu’ nu VEDE nici o solutie?
  Mira-m-as! Sau e mai usor sa dai verdicte imuabile din varful limbii, in loc sa militezi activ, in strada, adunand snopul, spic cu spic? N-am zis speak to speak!
  Sa ma lase filozoful aka monsieur conseiller présidentiel cu apocrifele.
  Poate ne citesc si D-l Plesu si D-l Patapievici.
  Ca de Tolo stiu ca e cu ochii pe noi.

  • Poate ar trebui sa mergi la sursa si sa citesti articolul integral, eu nu am dat link-ul,
   si am citat un singur fragment, care se potrivea in contextul discutiei.
   Nu o lua personal, tu poate ca esti dornic sa iesi la proteste de strada, dar marea majoritate e cuprinsa de lehamite, si nu de ieri, de azi.
   Despre asta era vorba.

  • @Lumi:
   Acu’ da-ne si link-ul, sa vedem ce citim!
   Promit ca-l citesc!

 12. Subliniam decat diateza PASIVA a celor trei citati. Misto militantismul asta saptamanal.
  No offence, Lumi … nu ne luam din asta, sper! 😆

 13. cruela de vila

  de la doctorul Constantin Cucu ( de pe facebook) cetire :
  :mrgreen:
  Veşti excelente.
  După cum se ştie acum vreo săptămână, având o bănuială, domnul Cătălin Tolontan şi alți ziarişti au făcut o nefăcută, respectiv au cumpărat din comerț un bidon sigilat de dezinfectant profesional pentru spitale şi l-au trimis la analiză chimică.
  Rezultatele au ieşit bunişoare, în sensul că urme fine de dezinfectant au fost găsite totuşi în bidonul buclucaş, desigur nu cât să ciufulească Salmonela dar probabil suficiente pentru vreun streptococ mai labil.
  Ulterior s-au mai publicat şi alte date, o poveste frumoasă în fapt despre o firmă care furnizează toate aceste bidoane cu şpriț de vară din dezinfectant, un patron căpuşând voios firma, beneficiarii şi spitalele, bani acumulându-se off shore şi autorități care, la cât le pasă, ar permite şi achiziționarea de cremă de galbenele.
  Astăzi însă s-a făcut lumină în sistem conform autorităților (şi cum am putea crede vreodată că asemenea persoane ar putea să minta); controlul grăbit ordonat de minister a arătat că de fapt produsele livrate de Hexi Farma sunt atât de bune că există un real risc de eliminare a vieții unicelulare din meleagul românesc.
  Nu putem concluziona decât că totul este perfect în cel mai bun sistem medical posibil, condus de oameni responsabili şi deservit de altruişti.
  Şi în nici un caz de mafioți acoperindu-se unii pe alții.
  sursa e chiar el :
  https://www.facebook.com/constantin.cucu.7?fref=nf
  embedu nu merge pus aici, ca de cate ori incerc de atatea ori ma avertizeaza ca e ieroare da greseala! 😥 😥 😥

 14. Pe scurt, sa n-o lungim, suntem pe maini bune! Dar cam infecte, sa zic asa! Incercati sa va incadrati in cercul cu diametrul de 95%.

 15. E un genocid “tacut”. Daca nici acum nu vedem cum “coruptia ucide” si nu iesim in strada sa cerem pedepsirea atat a vinovatilor dar si a celor care au acoperit afacerea (servicii, responsabili guvernamentali, etc), ne meritam sentinta data de ei-exterminarea poporului prin orice mijloace. Teoriile conspiratiei au din pacate dreptate. Doar ca nu iudeo-masonii-soros-reptilienii-etc o fac. Ci clasa politica romaneasca, (i)responsabilii din sanatate sub (cel putin) indulgenta/pasivitatea SRI(caruia ii sta mintea la ascultat si filat personaje politice si sa ne asculte pe toti, sa ne aiba sub control, de fapt). Daca nici acum nu cerem reforma clasei politice, a administratiei si a serviciilor, ne-o meritam.

 16. in acest timp, gratiosul ministru al sanatatii e preocupat de “campaniile impotriva lui” si se intreaba “pe cine a suparat asa de tare”. Chiar, pe cine o fi suparat, ca doar ancheta ordonata de domnia-sa a aratat ca dezinfectantii aia extra diluati si super scumpi isi fac treaba, domne, iar pacientii sunt in siguranta: quod erat demonstrandum!
  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-20975244-scandalul-dezinfectantilor-ministrul-sanatatii-digi24-stiu-campanie-este-pregatita-azi-impotriva-mea-continua-zilele-urmatoare-intreb-cine-suprata-asa-tare.htm

 17. cruela de vila

  tot de pe facebook
  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  Trebuie sa va povestesc ceva. Acum doua saptamani am avut o interventie chirurgicala. Voiam sa o fac acasa, la Timisoara, dar am aflat de la o fosta pacienta ca la Judetean ar fi fost cam nasol. Am tras aer in piept si m-am dus peste drum, la Szeged.
  Toaleta in salon, la baie, la dus se facea cu un gel dezinfectant pus la dispozitie de spital care mai mirosea si frumos.Ni s-a recomandat sa nu folosim sapunurile din dotare.Intre orele 3 si 5 dimineata, fiecare pacient, chiar daca era operat cu o zi inainte, era toaletat, spalat, schimbat, inclusiv lenjeria de pat si cameasa de spital. Urma curatenia salonului efectuata de angajatii unei firme, La 6 fix avea loc predarea pacientilor la nivel de asistenta. Individual, cu analize, ofuri, dureri si toate cele. La fel a saloanelor. Urmau analize de sange pentru depistarea infectiilor ( de doua ori pe zi, la 6,30 si 18,30) tensiune, EKG … La 7 era vizita principala, cu chirurg, asistenti, rezidenti. La 7,30 chirurgul era deja in operatie. Vizita medicului chirurg ,intre doua operatii in jur de 12, la 15, la 18 si uneori, daca avea cazuri grave, si la 21. Toata tura pe sectie era asigurata de doua asistente, care faceau tot, de la EKG, tensiune, la plosca si spalat pacient.
  Toata lumea se misca ca pe sarma.
  sa nu uit sa va spun, la Szeged, pe langa spitalul Universitar, exista inca un spital de urgenta facut cu fonduri europene iar in septembrie se va da in functie un alt mare spital de traumatologie, dotat cu heliport.
  Unde ne aflam noi?
  autoarea este https://www.facebook.com/elvira.popeti/posts/1145667832131526?fref=nf

 18. 2-6. 2-6
  Receptie!

 19. Luminita: eu nu cred ca in 27 de ani am avut in Romania vreo alternanta reala la putere: toti cei care au ajuns sus au fost reprezentantii gloriosului PCR.

  • si copiii lor nemodificați genetic
   au cu toții gena îmbogățirii prin contracte preferențiale cu Statul

 20. Si cand va spuneam ca altoirea e totusi o solutie, radeati de mine si ma faceati taran pomicultor, care asa e. Deseara va invat cum se altoieste prin metoda “in ochi dormind”.

  • Un comentariu spumos:
   Filbert (32 comentarii) • 5 mai 2016, 0:27

   Daca biocidul foarte diluat e eficient in 95% din cazuri, eu zic ca biocidul cu 0% substanta activa (aka apa chioara) trebuie sa fie eficient in macar 90% din teste. Personalul de curatenie sa frece energic suprafetele si instrumentarul cu apa din belsug de la robinet iar bacteriilor care au scapat de inec sa li se traga una in cap cu un ciocan (poate fi cumparat tot de la Hexi).

  • vecina, bre, io stiu ca de la frecare lucrul se mareste, se incalzeste, neam daca dispare.

   mama lor de nenorociti. nu le mai ajunge!

  • @nike: atunci, in loc de frecare si altoire, sa zbiere isteric, sperand ca lighioanele vor muri de frica

   Tot incearca omu sa ne arate ca situatia e sub control, ca suntem in siguranta, ca numai jurnalistii aia inventeaza crize, cand totul a mers asa de bine pana azi….si noi nimic: batman, batman.

 21. Un efect indirect al faptului ca nu am avut o lustratie dupa ’89 – tara e devalizata prin off-shores de paraziti sustinuti de servicii, nu avem clasa de mijloc, invatamant, cultura si sanatate! Oamenii ies din spitale mai bolnavi decat au intrat. Daca doriti sa protestati, protestati in fata S.R -I, ca ei sunt primii care ar fi trebuit sa stie, acest lucru intra sub sig nationala si este un genocid la adresa romanilor. Ei au tot felul de beneficii “speciale” dar in fapt doar vegheaza ca devalizarea sa se efectueze in liniste”!

 22. sunt dezamagita, totqal.
  sunt perfizi, nenorociti, incapabili.
  Nu pot uita cum un fukntionar de la agentura medicamentului mi a zis: si ce daca vei castiga cromoglicatul in instanta, poti muri pana se pune in executare sentinta! cere ce e orfan, ce mi pasa cat costa?
  in loc sa mi cea cormglicat de 8,3 euro, e dispus sa imi dea litak de 3000 de euro pe luna sau HDR de 10000 de euro pe luna!

  incredibil. de 3 ani nu aus cris un rand, de 3 ani imi spun ca ei nu gasesc motivatia pt care se da in UE de 30 de ani cormoglciatul de sodiu in mastocitoza!!!!!! de trei ani! de 8 ani il cer,de 8 ani merg la minsiter.

  luna trecuta a murit unul dintre noi,ca nu l a avut.de cormoglciat vorbesc.

  ce vor? cum au gasit pe cineva dornic sa expuna un pacient, peste tot, sa faca mese rotunde, in colturi, intalniri de 2 lei, gata, el este omul, mai ales ca nu numai ca nu crere cromoglicatul, ca o donatie din mila publica l a scapat de grija, dar chiar a cerut ultima donatie inapoi pacientilor, ca na, s a facut fara sa fie tras maria sa impostura in poza.
  40 de amarati plangand ca nu au cum sa dea inapoi pastilele deja luate, contra acestor perfizi , impostori mesianici ai luptei pt pacienti.
  am postat cutia cu cromoglicat, a fost depusa plangere ca dau medicamentele in calitate de persoana fizica.
  stau cu bratarile medicale si carnetele de mastocitoza in sertar pana pe 12 mai cand va iesi asociatia, ca nu cumva impostorii mesianici sa apara din grota lor. ce le pasa lor ca a murit un om, atata timp cat din banii donati fac intalniri , mese rotunde, in loc sa le ia cromoglicatul pacientilor.

  mori sistem! hai sictir ca poti sa permiti existenta acestor mutanti,care ar fi trebuit sa roseasca de rusine! hai mori pt ca iti permiti 1,4 milioane de euro in loc de 60000 de euro pt ca nu gasesti solutia ,gasita in UE de 30 de ani!

 23. cromoglicat, scuze.
  sunt mama nervilor. a murit un om ca s a operat in cuca macaii, nu am avut curajul,sa i dau carnetul de mastocitoza si bratara,care ar fi atentionat cu privire la mastocitoza. pentru ca iar as fi fost hartuita, amenintata, de cei avizi sa si faca imagine inclusiv pe moartea unui om,cum altfel? – protocolul tradus in romana e insuficient, cel romanesc asteapta aprobarea in minister de 9 luni. Carnetul ar fi inclus ca are si alte alergii,ceea ce facea protoculul ala tradus, inaplicabil.
  nu, cei din grota n au greturi ca a murit un om, nici vorba.ssst , liniste, trebuie sa apara iar la tv, youtube , oriunde.
  agentura medicamentului e singura insitutie din tara unde NU ti se da numar de inregistrare si daca il obtii , ti se raspunde cu: avem in lucru, nu exista, de 3 ani!!!!!!!!!

  dar mai e putin, si am de gand sa ma iau iar la tranta cu ssitemul. de data asta ori impostorii, ori noi.

 24. Deci
  H555
  Este un antrenament tip încălzire pentru
  F657 ?
  F vine de la fântâni, gen.

 25. cruela de vila

  Simona ne indeamna ( pe facebook) sa facem ce ne invatza oamenii ashtia:
  http://www.vice.com/ro/read/care-e-adevarul-despre-spitalele-din-romania

  • Lasa asta, zi mai bine daca
   s-a intrunit gashka la H! 😎 😆 💡 ➡ 😮

  • Trei vor fi sigur.
   Ploo cu spume.
   Sper sa nu ii dilueze pe ceilalti.

  • Vecinu,
   tu tine locurile rezervate, ca nu se stie.
   Stai langa butoi!

  • luminița
   s-a întrunit , veni ,vedi ,beți
   acu s-a des-ntrunit cu succes
   numai de tine am vorbit sa stii

  • cruela de vila

   Am trimis si eu: Mail Delivery Subsystem Your message to was automatically rejected: Quota exceeded (mailbox for user is full)

  • cruela de vila

   UPDATE: 400 de emailuri au sosit pînă azi, la ora 12, la Ministerul Sănătății, oamenii solicitînd lista spitalelor care au avut probleme de testare la controlul pe dezinfectante. Inițiativa a aparținut sitelului vice.com, o platformă jurnalistică new stream. ”Avem deja sute de mailuri, vin tot timpul!”, a spus cineva din minister. Deocamdată, răspunsul standard al MS este următorul:

  • cruela de vila

   UPDATE: În cîteva minute, Ministerul Sănătății va pune pe site lista spitalelor. În privința Galațiului, este vorba de Spitalul Județean din Galați, unul dintre campionii naționali ai contractelor cu Hexi. Lista devine așadar publică, așa cum ar fi trebuit să fie, de fapt încă din primul moment. Este o victorie a unei întrebări de logică democratică: de ce are dreptul Parchetul să secretizeze datele? Și este victoria insistenței oamenilor, mobilizată de vice.com.
   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
   de pe

   Spitalul de Copii din Galați a retras pe furiș Hexio-Scrub și Clorhexin. De ce a cerut Parchetul secretizarea rezultatelor? Autoritățile au cedat: lista devine publică!

 26. cruela de vila

  inca vaslesc catre! 😉

  • Cruelaaa, faaahtaa,
   ia-ti viteza ➡ ➡ ➡ , ca astia se apuca de baut fara tine.
   Cruela presedinta!!
   Am introdus buletinul de vot in urna, sa se stie!
   😎 😎

 27. La noi e soare, vantul nu bate, doar adie, 😛
  mierloiul si-a reocupat locul preferat in varful bradului si triluleshte….
  Vecinu,
  iti predau legatura!
  Stai langa butoi,
  in loc de unu sa vezi doi! 😆 😆 😆

 28. Va urez un sincer … mdaaaaa!!!! …. de pe meleaguri budapestane. 😥

  • Mda, Budapesta nu e mai…nu e asa de…nici macar ….plus ca e plina de unguri. 😳 😳 😛

  • da, …mdaaaaa… a fost primit cum se cuvine pe meleaguri bucureștane 😛

 29. Mda, tocmai ce-a vorbit prezidentele nostru, live la Cotroceni. Asteptam sa aud ceva – orice – legat de monstruozitatile din sanatate. Aiurea. Campania electorala, candidati, partide, bla bla bla.
  Tara arde si baba se piaptana.

 30. Eu m-am saturat de iesit pe strazi. Asta e manipularea perfecta inca de la revolutie. Vreti sa faceti ceva? Povestiti despre neregulile pe care le vedeti zilnic, in locurile unde lucrati. Cu cat informatia ajunge la lumina mai repede, cu atat se pot lua masuri mai repede pentru a stopa mizeria asta in care traim de 20 de ani.
  Cu adevat dezastrul de la Colectiv a fost un semn. Chiar numele arata ca noi, toti, in (mod) COLECTIV, am ales sa acoperim minciunile si problemele existente peste tot. Chiar credeti ca nu se cunostea situatia dezinfectantilor? In 10 ani de utilizare chiar credeti ca nimeni nu a observat ceva? Au spus cuiva? Cel mult acasa, cu mentiunea… sa nu spui nimanui!
  Dar la voi? La locul vostru de munca toate sunt in regula? Voi ati spus cuiva?

  • Eu nu inteleg cum de te-ai saturat tu de iesit pe strazi, ca in Romania s-a protestat extrem de rar, in ciuda evenimentelor petrecute. 😯

  • cruela de vila

   Andrei, din pacate, in multe locuri, daca spui ceva superiorului ierarhic, nu faci decat ” sa te p*shi contra vantului”, pt ca cei din conducere sunt cei care gireaza ( sau mai corect spus genereaza si gireaza) matrapazlacurile; orice observatzie critica ( chiar daca corecta si de bun simtz) nu face decat sa te lase fara job ( de exemplu); si sunt locuri in care oamenii chiar depind de respectivul loc de munca; nu au luxul alegerii;pt ca din pacate ” cine munceste n-are timp sa castige”, una la mana; si doi la mana, daca omu e ocupat sa puna o paine pe masa familiei, nu mai are cand sa se gandeasca la ” altele”; si de multe ori nu mai are nici neuroni disponibili;citeste sau reciteste comentariile de la anchetele lui TOLO (de exemplu : e un medic care povesteste cum a incercat 5-cinci- ani de zile sa schimbe furnizorul de dezinfectanti al spitalului in care lucra si nu a reusit; intre timp lucreaza la privat;dupa modelul ” scapa cine poate”) sau comentariul lui bogdan, de la postul anterior al Simonei, dedicat subiectului “Condrea”

 31. cruela de vila

  ora 02:00!
  Ma bucur ca dormitzi!
  sa fitzi vioi maine, la protest!:)

 32. Nu ca aș fi Zen, dar nu mă mir. Este România și dacă te miri, ori ești struț, ori ești ignorant, pentru ca bugetarii fac așa mereu.

 33. Eu mă întreb unde sunt oare acei doctori care și-au ales meseria din pasiune… pentru că doreau să facă bine oamenilor. Acum doar își așteaptă leafa, iar oamenii mor sub ochii lor fără să le pese…

  • La care doctori te referi, concret?
   La rezidentii carora “domnul profesor universitar” nu le permite nici sa intre in sala de operatie, daramite sa puna mana pe bisturiu, de teama ca nu cumva vreunul din ei sa ii ia locul intr-o zi?
   La medicii specialisti carora li se refuza accesul la burse si cursuri de pregatire in strainatate, in favoarea “pilelor” din sistem?
   La medicii si la asistentele care cumpara medicamente pentru pacienti din propriul buzunar, sau care apeleaza la persoane particulare, pentru a face rost de acele medicamente care nu se gasesc pe la noi? (vezi reteaua citostaticelor)
   Cuantumul lefei de care amintesti frizeaza ridicolul si, pentru ca nu se poate trai la nesfarsit cu pasiune si cu aer, multi dintre cei mentionati mai sus au emigrat sau urmeaza sa emigreze. Cunosc personal mai multe cazuri.

 34. revin, ps la un comentariu de acum vreo 10 zile.
  spuneam ca epidemiologii de spital sau dupa caz, dspj-uruile, dau o solutie manelistica, sa placa la toata lumea.
  din pacate am avut dreptate. nu ii acuz pe epidemiologi, au si ei sefi si presiuni, si cine mi-a citit comentariul a vazut cam ce se intampla cand faci o amarata de sesizare intr-un spital judetean.
  d. Achimas, un foarte bun chirurg si foarte bun organizator, este inca un om invins de sistem.
  celor care va bucurati de demisia va spun doar atat: iulian mincu. daca nu intelegeti semnificatia numelui astuia, atunci ganditi-va ca a fost odata ca niciodata un ministru al sanatatii care a dat pretioasa indicatie “fierbti siringile” in epoca in care tara asociata cu infectiile cu HIV la copii institutionalizati si cu exportul de sange hcv pozitiv in italia.
  cam atat am avut de zis.
  da, n-am fost in strada sambata seara.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green