Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Ajutați-mă cu o pilă la CNASMB!

Eu nu sunt asigurată la CNASMB, ci la AOPSNAJ, dar asta nu i-a împiedicat pe cei de la CNASMB să-mi trimită, prin luna mai, acasă, o somație de plată. Cică le-aș datora vreo 2000 lei. Mi-am pus mâna-n cap și am plecat pe drumuri, ce era să fac? Mai întâi la AOPSNAJ, ca să iau dovadă că sunt asigurată la ei, după care la CNASMB s-o depun, ca să nu îmi mai trimită somații abuzive. Cum, pe hârtia care mă anunțase că sunt datoare nu era nici un număr de telefon, m-am dus la adresa din antet. Logic, nu? Ajunsă acolo am aflat că nu, nu era bine, trebuia să merg la alt sediu, căci din altă parte fusese trimisă somația, nu de unde părea că fusese trimisă. 🙄

– Bine, bine, dar de ce în antet e adresa de-aici, dacă hârtia e trimisă din altă parte?

– Așa e softul făcut.

– Da’ un număr de telefon de ce nu conține antetul, ca să poată omul să sune înainte de a pleca de nebun pe drumuri?

– Așa e softul.

Am refuzat să merg 20 de minute pe jos până la celălalt sediu și am cerut să îmi fie primite hârtiile acolo, la adresa pe care mi-o indicase nenorocitul de soft. În urma unui miniscandal, mi-au fost primite și mi s-a dat un număr de înregistrare, plus promisiunea că, în 30 de zile, voi primi acasă o altă hârtie, prin care voi fi anunțată că am fost ștearsă de pe lista de datornici, pe care figuram în mod abuziv. Nu am primit nimic. Ba mai mult, prin august, am aflat că “datoria” îmi fusese raportată la ANAF, care poate oricând să bage mâna la mine-n cont și să mă execute silit. M-am dus din nou la CNASMB, de data asta la sediul care emisese mizeria de somație abuzivă. Când i-am povestit tipei de la recepție ce problemă am, s-a uitat la mine de parcă i-aș fi spus că mai am de trăit doar vreo două zile. Cu mila aia pe care o ai față de cineva condamnat definitiv și iremediabil. Apoi, m-a trimis la etaj, la Biroul de Executări Silite, “să încerc” să depun acolo dovada că sunt asigurată la altă casă de sănătate.

– Dacă nu vor doamnele să vă primească hârtiile acolo, veniți și le depuneți la recepție, a mai adăugat, privindu-mă încă o dată cu milă.

Doamnele n-au vrut, bineînțeles. M-am întors și am depus tot la recepție, unde am primit iar un număr de înregistrare și promisiunea că, în 30 de zile, voi primi acasă anunțul că am fost ștearsă de pe lista de datornici, pe care – mă scuzați că insist! – figuram în mod abuziv. Am cerut un număr de telefon la care să pot suna, în caz că nu primesc nimic. L-am obținut aproape cu greutatea cu care aș obține numărul lui Băsescu de la portarul de la Cotroceni. :mrgreen:

Au trecut cele 30 de zile. Ghiciți dacă am primit ceva. Absolut nimic, exact. Am sunat la numărul cu pricina, dar nu pare să fie bun. 😡

În concluzie, caut pe cineva care să lucreze la CNASMB și care să fie atât de drăguț încât să-mi pună o pilă la doamnele de la Biroul de Executări Silite și să le convingă să fie atât de amabile și de dulci încât să mă absolve de o datorie care nu este a mea. Mai clar: caut o pilă ca să scap de un abuz. Și mai clar: caut o pilă care să convingă statului să nu mă mai violeze. Nu am nervi să fac al treilea drum acolo și nici scandalul aferent. Vă dați seama că, dacă ajung față-n față cu oamenii care și-au bătut deja joc de mine, de două ori, există riscul să vedeți la TV o știre intitulată “O nebună a devastat sediul CNASMB, măturând pe jos cu tot personalul”. Nu aș vrea s-o vedeți. Așa că, vă rog: dacă știți pe cineva care lucrează la CNASMB, dați-mi un semn. La fel și dacă știți pe cineva, care știe pe cineva, care știe pe cineva… 8)

E urgent! Pentru că, dacă ajunge să mă execute ANAF-ul, riscurile să vedeți știrea aia cresc… 🙁

Mulțumesc mult de tot și anticipat. 🙂

___________________________

LATER EDIT: Evident că am găsit superpilă, ba chiar și contrapilă la superpilă (mulțumesc colegilor și foștilor colegi din presă pentru asta), evident că prima era plecată din țară, evident că, până să se întoarcă și să facă trafic de influență, salvându-mă de un abuz, am primit acasă o hârtie prin care CNASMB mă anunța că s-a rezolvat, am fost scoasă de pe lista de executări silite, pupici și la revedere. Fusese emisă pe 11 septembrie, dar – ce să vezi? – ca să ajungă până la mine, i-a luat vreo 20 de zile. Cu alte cuvinte, până la urmă, dracul n-a fost chiar așa de negru, iar cei care ați făcut pe-aici previziuni de un pesimism extrem ați face bine ca, pe viitor, să fiți mai optimiști, pentru că aveți de ce. Începe să fie mai ușor de trăit și la noi în România. Păi, nu? 😉

62 comentarii

 1. Bine ai venit in Romania! Povestile astea sunt halucinante, personal as incerca sa iau legatura cu ANAF-ul, desi, cred ca nu ai alta solutie decat sa mergi in instanta.

 2. Nu indrazneste nimeni sa-ti raspunda, toti se tem de CNAS. Singurul lucru pe care-l poti face e sa fumezi mai mult in aceasta perioada.

 3. @Serban: ANAF-ul nu poate șterge o datorie raportată de CNAS

 4. Astea-s glume, vino cu lucruri mai serioase.CNAS poate mai mult.

 5. @Simona: draga Simona, imi plac mult povestile astea sincere de viata :), din pacate CNSAS nu o sa inceteze sa te “violeze”, o sa primesti in continuare somatii. Si pot sa pun pariu cu tine cand o sa se termine circul asta, cel mult primesti o scuze verbal de la un angajat, care la randul lui probabil nu o sa fie cel care a facut greseala. Acest sistem despre care ne vorbesti tu il cunoastem deja :). Este faimosul soft luat cu nu stiu cate milioane de euro din banii statului, care functioneaza o ora si pe urma este in mentenanta 5 zile.
  In general pe “sistemele” acestea automatizate, nu o sa gasesti pe cineva sa-si asume responsabilitatea pentru ca este normal vina cui? … sistemului :).
  Poti oricand sa-i dai in judecata si ai terminat povestea, mai ales ca ai venit cu dovezile contrare de la firma unde esti asigurata si nu te-a bagat in seama decat receptia :). Mai mult faptul ca au trimis actele la FISC subliniaza si faptul ca nu au mai cercetat inainte sub nicio forma actele referitoare la acel presupus abonat.
  Vreau sa-ti mai spun ceva :), daca tu nu esti abonata la CNSAS domniile lor de unde au datele tale personale sa le raspandeasca in stanga si-n dreapta??? Asta trebuie sa te intrebi in primul rand.
  Nu-ti face probleme in legatura cu FISCUL nu au ce sa-ti faca, pentru ca zic eu, o sa cerceteze cazul intai logic dupa parerea mea nu stiu si a lor.
  Exista numele de tel verde pentru abuzurile de orice fel cauta unul si explica totul acolo sau cauta un numar de la ministerul sanatatii unde sa faci plangere.

  Concluzia: Traim in Romania unde nu te plictisesti niciodata, decat daca dormi! 😯 😯 😯

 6. scuze era vorba de ANAF 🙂 nu de FISC mia colpa

 7. daca tu poate o vei rezolva dat fiind notorietatea ta, altul ca mine, ilustru necunoscut, bate portile altei institutii in speranta ca voi putea depune carnetul de munca pentru nenorocita aia de scanare.
  din cauza unui HR de rahat am ramas pe dinafara iar aia de la carnete de munca zici ca sunt loviti cu leuca, cica a expirat demuuuuult termenul de depunere si ca restul de carnete nedepuse nu stie nimeni ce se va intampla.
  un sistem bolnav pana in maduva!!!

 8. Asteptam stiea!! La astia far sa faci scandal zilnic, nu rezolvi nimic. Pe Vremea cand eram PFA, mergeam la ei si plateam, dupa aia am trecut iar la firma si platea firma. “Logic” si “Normal” ca tot primeam acasa pliculete cu nota de plata. Merg la ei si le spun ca plateste firma. Ei pai aduceti dovada, aduc dovada, pai va trebe nush ce, si nusc ce si tot ase. Am fost zilnic si pana la urma au inteles, dar greu tare. 👿

 9. cu ANAF-ul vb eu,ca-s colegii mei.sunt ok.
  incerc sa vad la CNAS. am o ex cunostinta acolo,dar a devenit gretoasa rau de cand s-a angajat la ei.
  simona, nu ca sa iti faci sange rau,dar un jurist pe acolo incaseaza cam 3500-4000 de lei in mana.la banii astia pot gresi fara nr,fara nr.

 10. Nu e nevoie de pilă: dă-i în judecată şi cere-le daune morale pentru că te-au băgat în catastifele ANAF. După umila mea părere, poţi cîştiga cheltuielile de judecată plus 20.000 de lei.
  Asta-mi aduce aminte de ce am păţit la naşterea lui Vlad. M-am dus la primărie să-l declar. Actele urmau să plece la Direcţia muncii, unde mama avea să primească 200 de lei pe lună. Ştii tu anul 2008, care s-a terminat cam naşpa, parcă nu stricau 200 de lei de Crăciun. Ei bine, cum nici în decembrie nu a intrat nici un ban, Cecilia pune mîna pe telefon şi-i sună. “Care copil, doamnă? Nu e nici un act aici.” Cecilia se uită ucigător la mine (aşa cum numai femeile din articolele tale ştiu să se uite): “Ai băut copilul!” Eu pun mîna pe telefon şi sun la primărie. Femeia de acolo, bună ca pînica caldă, îmi zice oftînd: “Insistaţi, astea-s numerele de înregistrare şi asta e recipisa.” Cecilia nu se mai uită ucigător la mine şi telefonează din nou. Alea o cheamă la sediu, pentru că femeia de la telefon NU SE PUTEA UITA ÎN REGISTRUL CARE ERA UN BIROU MAI ÎNCOLO!
  Bun. Se urcă-n maşină şi se duce şi stă la coadă vreo două ore. Evident, au bălăcărit-o, că e nebună, că face agitaţie, că are, probabil, un bărbat beţiv. “N-ai, madam, nici un copil în evidenţele noastre. Mergi înapoi la primărie şi mai declară-l o dată.” În clipa aia, a vrut să renunţe la bani. Dar a văzut roşu din cauza acelor nesimţite care îşi dădeau coate, privind-o cu milă şi a strigat de s-a zguduit sala: “Îl cunosc pe Oprescu şi o să mă duc la el. N-am făcut-o niciodată, dar aşa ceva nu se poate! Să vă dea afară pe toţi.” În cinci minute au găsit dosarul.
  O să-mi zici că a avut pilă foarte tare. Ei bine, n-o avea! 🙂

 11. Te asigur ca daca ai intrat in malaxorul lor nimeni nu te mai scapa cum crezi tu pentru ca toti se vor teme sa ia o decizie. “Procedura nu prevede” stergerea unor datorii pur si simplu. Nici la CNAS, nici la ANAF.
  Cred ca doar in instanta o sa scapi.

 12. @nike974: la ANAF am vb, ei nu pot radia o datorie raportată de altcineva.

 13. @Florin Iaru: f tare, o să mă duc și eu să urlu că-l știu pe Oprescu 😆 😆 😆

 14. @Adi: deci de-aia se uita femeia aia la mine ca la o condamnată? 🙄

 15. @ Simona: mai bine le spui că-l ştii pe Grigore. 💡

 16. simona: vorbeste cu emilia, contabila (indiferent ca mai sunteti in relatii sau nu) 😉
  ea stie cu certitudine o cale sau persoana sau un lant de persoane!:)
  succesuri!:)

 17. Eu am patit acum cativa ani ceva cu ANAF-ul. Am transferat sediul social al unei firme. Odata cu acel transfer s-a schimbat si administratia fiscala de care tineam si s-a transferat si dosarul fiscal al firmei. Ei bine, nu stiu ce naiba s-a intamplat cu sistemul lor de calcul ca la transfer au aparut niste situatii aberante: aparea ca firma achitase niste taxe pentru jocuri de noroc (!!!) in schimb avea datorii la alte impozite, taxe si contributii (nici vorba). Oricat am incercat sa rezolv problema cu hartii intre cele doua circumscriptii fiscale (tinand, de fapt, de aceeasi institutie) n-am reusit nimic. Singura solutie a fost sa solicit ANAF sa faca un control la firma iar pe baza procesului verbal de control s-au facut toate modificarile necesare. Altfel nimeni n-a vrut sa opereze ceva in calculator (“nu prevede procedura”). Bine, n-are sens sa-ti spun ca a trebuit sa fac scandal ca sa vina in control mai repede, ca ma programasera la aproape un an de la depunerea cererii (si eu aveam nevoie de certificat fiscal din care sa rezulte ca firma n-are datorii la buget). De-ale statului, ce sa zic.

 18. mai acu’ ceva timp ne povesteai despre o avocata careia-i place sa se ia de cei de la stat care fac abuzuri; mai bine apelezi la ea, parerea mea.

 19. 😆 😆 😆
  De la 1 iulie 2012 , tot ce insemna datorii si plati catre CNAS , a fost preluat de ANAF.
  Deci incepand cu 1 iulie , nu mai ai treaba absolut deloc cu CNAS, asa ca mergi linistita la ANAF , si sigur vei rezolva absolut tot. Asta doar pur teoretic. Sfatul meu , momentan , sa nu mai faci nici un drum pe niciunde . Pentru ca de la 1 Iulie , hartiile si dosarele de la CNAS , au fost trimise catre ANAF…toretic , practic , hartiile si dosarele au fost trimise cu 1 iulie , dar nu au ajuns nici acum la ANAF. Concret , la CNAS nu mai gasesti dosarele , pentru ca nu au ajuns inca la ANAF.
  Sper ca te-am lamurit. Prin 1984 , fortati de imprejurari , parintii mei au fost nevoiti sa se mute din Bucuresti la Negresti-Vaslui. Nefiind transport ca acum , au strans toate bagajele , mobila , etc, si au mers im Gara Bucuresti sa le puna la vagon marfa. Asa au si facut … Dar cei care erau la manevrarea vagoanelor , fiind beti rupti , au pus eticheta pe vagon , Negresti , dar nu Vaslui ci Negresti-Oas 😆 . Asa ca au tot asteptat saracii bagajele… Pana la urma au ajuns , dar nu mai vreau sa spun cum si cand…, te las pe tine sa afli!!! …cand vor ajunge actele de la CNAS la ANAF. In alta ordine de idei, poti sta linistita , pana vor ajunge dosarele la ANAF , pentru ca intre timp penalitatile curg , iar cand se va clarifica totul , nu vei mai avea de dat 2000 de lei ci mult mai mult!
  Bine ai venit in tara ta!

 20. @asido: au preluat ei, da, dar au preluat și listele de datorii, ori cică asta nu poate fi “ștearsă” de ANAF.

 21. Simona precis ai fost imbracata in rosu si aia si-au propus sa te futa!

 22. “In alta ordine de idei, poti sta linistita , pana vor ajunge dosarele la ANAF , pentru ca intre timp penalitatile curg , iar cand se va clarifica totul , nu vei mai avea de dat 2000 de lei ci mult mai mult!
  Bine ai venit in tara ta!”

  Exact asta am explicat la sfarsit , stai linistita…, vorba vine!

 23. sau “neamtu tiganu” , are mare dreptate , si sa stii ca termina greu astia 😆

 24. zice cineva asa, pe FB: “Protectia consumatorului,primesc si on-line sesizari,la mine la Pitesti s-au miscat chiar bine dupa sesizarea facuta…au inceput sa ma caute ei pe mine(cei care ma plimbasera intre sedii).”

 25. Atunci lucrurile s-au clarificat , printre toate durerile de cap si drumurile pe care le mai ai de facut, ce mai conteaza 2 drumuri la ANPC.

 26. @Simona nu recomand sa mergi la OPC Bucuresti pentru ca dureaza foarte mult pana se misca ceva aici. Poti sa incerci la ANPC.

 27. se pare că au un birou de presă, o să încerc să sun acolo

 28. Simona , stii ce mi-e teama tare? Ca am sanse mari sa vad la tv ca: “O nebună a devastat sediul CNAS, măturând pe jos cu tot personalul”

 29. Nu stiu ce sa spun, dar la OPC sau ANPC poti sesiza probleme privind bunurile sau serviciile. Nu stiu daca au competente la ANAF. In schimb, mi-am dat seama in timp ce scriam ( :mrgreen: ), s-ar putea sa aiba in privinta CNAS. Ca de servicii e vorba. Dar tu nu esti “clienta” lor, pe de alta parte. Naiba stie, poti incerca.

 30. ANPC are telefon gratuit Romtelecom: 0800 080 999.

 31. Cauta un avocat si mergi la judecatorie cu ei. E mai simplu. Le ceri si cheltuielile de judecata ca sa nu ai paguba.
  Chestia cu daunele morale nu o recomand. 3 avocati mi-au spus sa-mi vad de treaba cand am amintit de asa ceva.

 32. Exact!fa-le o reclamatie! 😈

 33. Asculta-l pe Cristi si du-te la un avocat nu o mai lungi ca doar tu ai de pierdut!

 34. păi nu v-a trebuit reformarea instituțiilor statului

 35. da, exact, fa-le o reclamatie… sa mai astepti iar 30 de zile… timp in care anaf ul iti poate bloca conturile linistit. din proprie experienta si din pacate trebuie sa stergi/maturi pe jos cu ele ca sa primesti atentia necesara

 36. buna Simona,

  sfatul meu este sa rogi un prieten/cunostinta avocat sa iti redacteze un act [venind din partea cabinetului de avocatura] pe care sa-l trimiti [confirmare de primire …] la cele 3 in cauza ANAF, CNAS si AOPSNAJ. Pentru el inseamna 15 minute de munca iar pentru tine un drum la posta. In cazul in care ANAF-ul te executa [oricum te anunta in prealabil printr-o somatie cu titlu executoriu] ai aceasta hartie care te poate ajuta pentru recuperarea banilor si a unui eventual prejudiciu.

  Spunea cineva ca acei oameni au salarii mici. pai sa-si dea demisia si sa se angajeze undeva mai bine. ce vina am eu? mie imi opreste statul bani din salariu sa platesc trantorii de la stat, deci eu imi fac partea mea din treaba. eu ma hotarasem sa ma angajez part time ca paznic/receptioner pe 500 lei pe luna doar in weekend, dar m-a oprit sotia ca asa nu mai imi vedeam copii deloc. si crede-ma ceea ce fac acum este mult peste receptioner/paznic. dar daca am nevoie de bani pun osu la munca.

  Marius

 37. Neamtule, esti nebun rau de tot 🙂 🙂 🙂
  Simona, stii ceva? Dar tu nu cunosti pe nimeni cu plaivazul mai greu de prin presa straina? Ia fa-le astora un cadou frumos pe prima pagina a unui jurnal european. Oricum de alergatura si de neuroni decedati prematur nu scapi asa usor. Doar daca-l stii pe Ponta de undeva 😉

 38. Alte povești halucinante, de pe FB:

  “n-am pila la CNAS, regret ca nu te pot ajuta. dar iti pot spune o poveste care are doar rostul de a te incredinta ca nu esti singura: intr-o frumoasa dimineata de aprilie gasesc in cutia de scrisori o banala factura de la ENEL. de regula, suma de plata este de 100-200, hai 300lei, in functie de sezon. deschid si ma crucesc: 5293lei!!! ma duc in audienta la sediul din soseaua giurgiului, stau vreo 2 ore la coada si fumez indesat juma’de pachet de tigari. in fine, imi vine randul si ii explic tipului de la ghiseu ca suntem o familie normala de 3 persoane, cu o casa normala, ca nu am topitorie si nici nu fabric aluminiu, ca ALRO Slatina. admite ca de-a lungul celor 10 ani am consumat, in medie, 10 kw/zi si nu 80 cat rezulta din blestemata de factura! zice ca sa expertizam contorul ca poate e defect si mai zice ca daca nu-i defect o sa pllatesc si expertiza si instalarea noului contor, in suma de alti 500 lei. bine, zic, sigura pe mine ca nu facusem nicio manarie aparatului. vine rezultatul de la expertiza: nu-i defect contorul! si constat ca firma laboratorului e una si aceeasi cu firma producatorului, ambii fiind clientii de nadejde ai ENEL. halal impartialitate! merg la anpc cu jalba in protap. anpc-ul nu-mi da niciun raspuns scris doua luni incheiate si cand dau peste ei, ma ia una din usa si-mi urla taios:”doamna, daca e cu ENELU’ io nu ma bag!. duceti-va la ANRE” intre timp factura s-a ingrasat pe la fo 5900 de lei. concluzia e ca ador capitalismul corporatist. daca era unul concurential, plecam de la enel la penel, dar asa, nu prea am de ales, tre sa inghit aceste abuzuri.”

 39. sau:
  “Si eu sunt asigurat prin OPSNAJ, am platit toate darile la timp, dar OPSNAJ imi refuza serviciile medicale, pe motiv ca ar trebui sa aduc toate actele doveditoare de plata catre CNAS, pe ani in urma. Deci platesc asigurarea, dar sunt 100% pe cont propriu. Cred ca, in loc sa-i dau in judecata, va fi mai eficient sa le cer in scris un refuz al serviciilor, dupa care sa le fac o plangere penala la Politie.”

 40. intrebarea e de unde si pana unde esti la OPSNAJ – casa de asigurari de sanatate a apararii, ordinii publice, sigurantei nationale si autoritatii judecatoresti. melitar in agfanistan nu esti, sectorista nu esti, judecatoare nu esti. prin eliminare, esti o securista acoperita in presa. sa te descurce baietii cu ochii albastri cu care esti colega.

 41. @securici: nu mai bine te duci tu să te cauți la cap? sunt la AOPSNAJ din 2004, când m-am angajat la Cațavencu. Acolo erau asigurați toți oamenii din redacție, și ăia de la Tabu, și ăia de la B24FUN, și ăia de la Cotidianul, și ăia de la Guerrilla. și așa mai departe.

 42. @ Simona

  Sa se caute la cap in reteaua CNAS sau AOPSNAJ? Tu ce-i recomanzi?

 43. foarte bine, cine vrea sa mai plateasca impozit in Romania, tot asa sa pateasca!

  Pai ce, nu se pot face PF-uri in Cipru?

 44. Vorba ceea…
  Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!
  Apai…, bag seama ca…, esti pentru prima oara-n aste ipostaze! Ar cam trebui sa te obisnuiesti! Daca nu… Ce mai cauti in Romanica?
  1) – Mie…, an de an imi apar la sectia financiara fo 5-6 amenzi de prin 2001-2002!!! Asta desi… termenul de prescriptie este de 5 ani (cf legilor in vigoare!), iara ei… nu le vor sterse! (nici macar nu m-au pus in executare silita in termenul prevazut de lege pentru a putea fi prelungit termenul, respectiv inainte de trecerea a 5 ani).
  2) – Iar cea mai tare… a fost o patanie… cu o restanta venita din regularizarea la impozitul pe venitul global din 2002!!! Deh… daca am avut drepturi de autor! (http://cpopas.blogspot.ro/2010/11/adeverinta.html)
  3) – iara pataniile… mei pot continua cu… Casa de pensii a Municipiului Bucuresti, legate de problema scanarii cartii de munca! (http://cpopas.blogspot.ro/2011/02/aventuri-in-romania-3.html)

  Asa ca… te inarmezi matale cu rabdare si tutun…, tragi aer in piept…, si… nu-ti ramane decat sa speri!

  Sa speri ca-tr-o buna zi… toate acestea se vor schimba!

 45. simona, urmăresc de ieri răspunsurile. cred că îşi va trebui un avocat pentru că de CASMB nu scapi. ca la americani, de fisc şi de moarte nu scapă nimeni. noi putem dribla fiscul dar nu şi CASMB-ul. am plătit la ei o sumă destul de mare acum căţiva ani, am consultat atunci un avocat dar, pentru că persoana în cauză nu eram eu ci socra mea n-am avut ce face. în fine. mă chinuie de la prima oră un gând: care este diferenta dintre PDL şi USL? la prima oră la ştiri se vorbea despre indemnizaţia pentru mame, crescută de la 75% la 85%, mare realizare! plafonul de 3400 lei (maxim) rămâne, ceea ce este nedrept pentru mamele acelea, puţine la număr, care căştigă mai mult plătind cotizaţii la stat mai mari. în acelaşi timp acordarea ajutoarelor sociale nu vor mai fi condiţionate de plata impozitelor. să mori de răs. unde este economia la bugetul de stat? se pot compara cele căteva mămici cu salarii mari cu mulţimea de pirande cu puradei în brate, pline de aur, cu palate si merţane? mă rog, vin alegerile şi e de înţeles dar unde-i diferenţa dintre PDL şi USL? ce-mi rămăne de făcut? mie, cetăţeanul cu dările la zi care lasă 40% statului din orice leuţ căştigat? de ce să mă mai duc la vot? oricum ar fi votul meu nu contează, nu sunt decat o entitate în evidenţele CASMB-ului, fiscului şi poliţiei române, din când în când sunt atenţionat că trebuie să le dau şi le dau, de cele mai multe ori, pentru că nu am cum altfel.

 46. eu cred ca oamenilor le e rusine sa recunsoaca in public ca au cunostinte in sistemul kafkian. cine vrea sa fie asociat cu tantiile la care “procedura nu prevede” decat sa dea cu stampila la norma si sa bea cafea? 🙄

  imi amintesc cum umblam pe coridoarele registrului comertului pentru infiintat un amarat de pfa, iar tanti de la biroul de informatii lipsea permanent de la pupitru, unde lasa doar ceasca de cafea si o poseta. cu ce se ocupa? bantuia si ea coridoarele, acosta cetateni dezorientati de avizierele cel putin ambigue, le oferea jumate de informatie, ca apoi sa ii anunte ca restul de informatie costa 😯 culmea, tot cam cat onorariul avocatului la care am apelat pana la urma, ca sa nu ajungem la stiri, cum s-a spus….

 47. 1. şi eu mă minunez, maxim, de cât de puţini s-au oferit cu o pilă, pasiunea cea mai straşnică a românului. nutresc speranţa că au făcut-o privat.
  2. mai mult, nutresc altă speranţă, aia că ai rezolvat.
  3. dacă nu, eu zic ca de obicei: dacă există o cât de mică şansă ca ei să aibă dreptate, caută să remediezi altfel datoria aia curge cu penalităţi şi majorări şi dobânzi, ca apa. nici de casmb, nici de fisc nu scapi. adică rememorează orice contact din antichitate şi până azi cu plătitori de drepturi pt tine care te-ar fi putut aduce în baza lor de date. şi care plătitori au omis să declare încheiată respectiva colaborare, angajare, ce-o fi fost. logic, nu mă refer la contribuţiile de la casa aopsnaj.
  4. nu ai nevoie de avocat, trebuie doar descâlcită originea poveştii şi mers pe fir. ai mailul meu în caz că nu ai primit suficiente sugestii. 😉

  deşi nu m-ar deranja deloc nici chestia cu ştirea tv, numa să anunţi aici în prealabil, să caut tv prin casă şi să-mi amintesc cum se deschide.

 48. Amuzant e faptul ca e posibil sa fi datoare la CASMB. Medicul tau are contract cu OPSNAJ ? Daca nu, chiar e posibil sa fi datoare la CASMB :D. . O discutie cu medicul tau si apoi cu cineva de la OPSNAJ te va lamuri. Ideal ar fi sa vezi in ce consta datoria respectiva (e posibil sa descoperi ca e vorba de servicii de care ai beneficiat anul trecut sau la inceputul acestui an) si sa platesti pentru a nu plati si penalitati .

 49. La OPSNAJ o sa trebuiasca sa faci dovada contributiei in toti acesti ani :D. Cum iti vei recupera banii e alta poveste.

 50. nimeni
  nu are legătură contractul medicului cu asigurarea omului, nu o mai deruta şi tu. e vorba strict de contribuţia ei la fondul de asigurări de sănătate datorată (sau nu, vom vedea) pt nişte venituri declarate acolo.
  dacă nu e vreo eroare, cel mai probabil e o situaţie neînchisă din trecut şi care se poate rezolva.

 51. zi bre: ai rezolvat?
  nu ne mai ferbe! 😥 😥 😥

 52. @cruela: în principiu, da, dar săptămâna viitoare o să știu exact.

 53. so romania is beautiful..conform institutiilor statului si nu numai ca se intampla si la privat noi gresim si tu sa faci bine sa o rezolvi ca nu treaba noastra

 54. Am patit si eu. Unul dintre fostii angajatori a depus in numele tau o declaratie prin care te angajezi sa platesti singura contributiile. Cel putin asa mi-au facut mie. E un abuz evident… Audienta la director, s-a rezolvat.

 55. ghiorghe nicolae

  Bine ca ai rezolvat, tot PCR-ul e la putere (pile, cunostinte ,relatii). Dar observ o atitudine de automultumire sau o mica lehamite (las’ sa fie!) Oricum e bine ca a fost rezolvata situatia.

 56. hai ca esti mortala ! pai cum dracu’ sa nu inceapa sa fie mai usor de trait si la romanica noastra draga? dupa niste drumuri aiurea si jdemii de neuroni dusi pe apa sambetei 👿

 57. @ghiorghe nicolae: hai sa mai citim o data, vrei? First, am rezolvat fara pila, second, pila era – ironia sortii- nu ca sa obtin vreun avantaj, ci ca sa scap de o mizerie de care incercasem DE DOUA ORI, sa scap pe o cale oficiala. Sesizezi diferentele?

 58. Firma la care lucrez a fost amendata de ANAF cu 1.000 de lei pt nedepunere de acte contabile ( desi activitate financiara nu exista). Ok, deci : – a trebuit sa aflu de ce ni s-a pus sechestru (poprire pe conturile bancare) ; sa demonstrez ca nu am avut activitate financiara ; sa dau ANAF-ul in judecata ; sa reactivez financiar firma; intr-o zi am ajuns in 11 birouri in ANAF. Da UNSPREZECE birouri. Si? Ghiciti ce? Desi am dus ordin de ridicare a sechestrului pe conturi pana la solutionarea in instanta, inutilele de la Banca Transilvania, au luat banii din cont, 1.000, i-a dat la ANAF ( i-au dat miercurea, la ANAF au ajuns lunea-probabil o luasera leu cu leu, in sir, pana la ANAF) ; ANAF-ul nu ii da inapoi pana nu se reactiveaza economic firma sau se solutioneaza cazul in Instanta. Asta, e asa, in FOARTEEEEE mare, ca mi lene sa scriu !! Jur.

  Azi am stat 30 de minute in cladirile ANAF ( Trezorerie, Finante, pizda mamii lor ) sa caut un birou, sa las o copie a unei plati, birou in care trebuiau sa fie 3 oameni, dar ghiciti ce? Era doar un om… Nu ala pe care il cautam eu, evidenttttt!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green