Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Scrisoare ingenuă către Traian Băsescu

Sau un contraeditorial din Academia Cațavencu, datând din 2007, un an în care totul (începând cu Academia Cațavencu și terminând cu România) arăta altfel. Tocmai ce l-am găsit prin calculator și m-a apucat… așa, un fel de duioșie față de o perioadă în care eram cu toții mai inocenți și mai plini de speranță. Vi-l arăt, ca să vă înduioșați și voi un pic. 🙂

Adevărul despre amanta lui Tăriceanu!*

– Scrisoare deschisă către Traian Băsescu–

Domnule Preşedinte,

N-am crezut s-ajung a vă scrie vreodată. Păi, cine-s eu ca să-i scriu scrisori preşedintelui României? Franco Frattini? Grupul pentru Dialog Social? Patapievici? Tăriceanu? Doina Cornea? Soţia preşedintelui? Elena Udrea? Vreo babă nebună, furioasă că i s-a zugrăvit scara blocului în roz şi că o urmăresc Fuego şi Irina Loghin, ca s-o omoare? Nu sînt, domnule preşedinte, nimic din toate astea şi totuşi iată-mă în situaţia de a vă scrie. Pentru că nu se mai poate. Pur şi simplu nu se mai poate, înţelegeţi? Iar dumneavoastră sînteţi singurul responsabil de faptul că nu se mai poate.

Să vă explic: Lucrez de doi ani în redacţia săptămînalului de moravuri grele, Academia Caţavencu. De doi ani, îmi petrec zilnic nişte ore bune într-un birou în care mai sînt doar bărbaţi. Ba chiar, joia, cînd e şedinţă de sumar, numărul lor urcă undeva spre 20. Evident că vorbesc urît şi tare (uneori chiar toţi deodată), evident că fac glume porcoase, că joacă tenis de picior pe coridorul redacţiei (aşa se cheamă ăla?) şi că se dau cu trotineta prin birouri, evident că se ceartă pe politică şi fotbal, că se înjură şi că îşi lasă adidaşii aruncaţi pe te miri unde. Cu toate astea, domnule Băsescu, pînă acum cîteva zile, convieţuirea mea cu ei era mai mult decît OK. Pînă acum cîteva zile, eram respectată şi chiar protejată în această redacţie. Niciodată nu mi-a vorbit vreunul dintre ei urît, de la înjurăturile colective am fost întotdeauna exceptată explicit (“Să-mi bip, bip, bip, biiiip toţi, în afară de Simona!”), niciodată nu mi-a dat nimeni cu uşa-n cap, ba chiar, de 1 Martie, cîţiva mi-au adus şi flori. De fiecare dată cînd am avut nevoie de un obiect de pe un raft prea înalt (ştiţi, eu am doar 1,58 m!), s-a găsit cineva să mă ajute, de fiecare dată cînd am miorlăit că nu-mi merge reţeaua, s-a intervenit, dacă n-am ştiut să parchez, am avut cui să-i cer ajutorul, dacă n-am ştiut ce-i aia “jojă”, am fost imediat lămurită. Iar atunci cînd am plîns, mi s-a oferit orez cu lapte. Aşa a fost viaţa mea în cazarma de la Caţavencu, domnule preşedinte, pînă la incidentul dumneavoastră cu jurnalista Andreea Pană. A fost, repet, mai mult decît OK.

De lunea trecută însă, cînd a izbucnit scandalul, totul s-a dus dracu’. Pe unde merg, prin redacţie, aud numai “Ce faci, păsărică?”, “Tu ce părere ai, păsărică?”, “Ia zi, păsărică” şi tot aşa. Pînă şi Florin Iaru, care pîn-acum mă striga “zeiţă”, mă strigă, de-atunci, “zeiţă-păsărică”. Deci aia e, v-a luat-o gura pe dinainte şi aţi creat o situaţie pe care nu am de gînd s-o tolerez şi pe care vă cer, cu toată fermitatea, s-o reparaţi. Dumneavoastră mi-aţi răpit respectul colegilor mei, dumneavoastră să mi-l daţi înapoi! V-aş ruga să nu-mi trimiteţi trandafiri albi la redacţie, că nu ţine! Greşeala pe care aţi făcut-o faţă de mine nu se poate drege decît într-un singur mod: ieşiţi rapid în public, lăsaţi-vă enervat de o femeie, după care întrebaţi-o: “Auzi, prinţesă, tu n-ai treabă azi?”.

Simona TACHE

* Îmi cer scuze, domnule preşedinte, pentru mica păcăleală din titlu. Am vrut să fiu sigură că citiţi! E un obicei de la noi din redacţie. Mai toate mailurile în care ni se dau sarcini de serviciu au, ca subject, ori “Mărire de salariu” ori “Sex cu Elena Udrea”, dar, în ce vă priveşte, nu mi-am permis să merg chiar pînă acolo.

29 comentarii

 1. Zeita-printesa, zici ca asa e bine ?

 2. Mi-l amintesc din ziar! :))))) Cand am citit finalul, am izbucnit in ras, spre mirarea tuturor celorlati calatori din metrou:))
  Si stii ce-mi mai amintesc, legat de prioada in care mergeam cu metrou si autobuz si intr-unul din ele mergeam o statie in plus, ca ramaneam cu ochii in ziar? :))
  Imi amintesc in statia de metrou Timpuri Noi, cand pe o bancheta m-am asezat intre 2 domni, amandoi citind Academia Catavencu, si mi-a placut:) Si unuia dintre domni i-a placut, care a ridicat capul sa vada daca am loc pe bancheta si i-am aratat ziarul meu, ziarul domnului de langa, si al lui 🙂

  Multumesc Simona, pentru atunci si acum! 🙂

 3. @Sandman: Iaru îmi zicea “zeiță” pt că eu îi ziceam “zeule”, prescurtare de la “zeul calculatoarelor”.:lol:

 4. Aia cu zeita e deja consacrata, la printesa aratam cu degetul.Acu’, fiind nitel casatorita, esti cumva regina, zic.

 5. Inspirata scrisoare, habar nu am cum si de ce mi-a scapat necitita.Ultima parte, in care te referi la titlu, este dementiala.
  Si cum, chiar a spus presedintele asa, “pasarica” ? Hmm !

 6. @CC: ei, după aia, imediat, a spus și “țigancă-mpuțită”, nu mai țineți minte momentul? http://www.evz.ro/detalii/stiri/basescu-mai-pasarica-n-ai-si-tu-treaba-azi-443713.html

 7. Ooooo daaa, tin minte editorialul! (Din cauza caruia pentru mine si mama pisica noasta Sheilutza, de felul ei “zeita” a ajuns si ea “zeita-pasarica”. 🙂

 8. Ai scris la modul serios scrisoarea asta? :)))

 9. @Simonica

  esti de coma. Mi-ai inseninat ziua zeita-pasarica-tigancusa-imputita intr-un cuvant “fumeie” pe de-antregul :-).
  Sa ne traiesti Simonico 🙂

 10. @ralucahippie: hahaha, funny:lol:

 11. @Shadow: nu eu, vremurile inocente în care v-am teleportat 😉

 12. F binevenit. Te duce cu gandul ca poate lucrurile nu s-ar fi degradat atat daca in atentia publica cotidiana nu se afla un om atat de special

 13. Si totusi s-a exprimat destul de elegant pentru un marinar.Ca putea sa faca o combinatie intre pasarica si tiganca-mputita…

 14. Johnny Handsome

  Păi, dacă o cheamă Andreea Pană, e de-nţeles.
  Mişto text, chiar în spiritul AC de pe vremuri.

 15. Mergea şi “păpushe”, la o adică.

 16. Cu pasarica n-am nicio poveste, dar de cand a fost faza cu mitingul lu’ aia de la MAI in fata la Cotroceni si pana in ziua de azi, cainii nostri sunt scosi din casa cu scandarea”Iesi afara/Javra ordinara” 🙂

 17. @lili: ce vremuri, of…:(
  O daa. Când noi nu trebuia să plătim taxe și sănătate. Când jumătete din satele României erau handicapate iar cealaltă jumătate erau pensionare de boală. Când Curtea de conturi făcea audit la Turceni Hidro și Cfr Marfă și nu vedea că plătea reclamă pardon la ziar dar ele plăteau salarii „pă” credite bancare.
  Ai mă să fim serioși…
  Ca chestie.

 18. da, misto text, uneori am impresia ca-mbatrinim, sau e doar o impresie?

 19. Amărăşteanul

  Chiar, ce vremuri! Bula imobiliară nu se spărsese, se construia în România în draci, nimeni nu se gândea la vreo criză economică, Italia şi Spania se umpluseră de români, la 1 ianuarie fuseserăm admişi în UE, etc. Cu toate că l-am votat pe Băse nu am putut să nu mă c… în gura aia proastă a lui din cauza fazelor cu ,,ţigancă împuţită”, ,,găozarul”, ,,să i-o sugem licuriciului” , ş.a.m.d.

 20. M-am gândit ceva înainte de a scrie cuvintele de mai departe, mai mult din lipsă de idei.
  În primul rând nu am vrut sa creez impresia că vorbesc prostii. Internetul e plin de minuni, dar cu toate astea, cântărind momentul, eeh .. una în plus sau în minus nu chiar contează. 2. Nu-mi place să agravez oameni melancolici, din teama de a strica balansul unei lumi în plin proces de debalansare, atunci când nu stă, plictisită, așteptând să se opreasca ploaia. III. Nu înțeleg. 4. The Rainbow Lorikeet, Golden Pheasant, Scarlet Macaw, Painted Bunting se simt jignite. Keel Billed Toucan și Stork Billed Kingfisher sunt chiar supărate, dar păstrând aparențele, în culori naturale. Greşeala nu se poate drege decît într-un singur mod. Dacă întrebi sigur n-o să ai răspuns, cam ca și cu mâța lui Erwin. Și doar întâmplarea face, în ultimul rănd – un moș ne-a zis, demult, cum că in miezul orișicărei păsărici e o prințesă. N-am vrut să credem, noi văzăndu-le înăuntrule cam la fiecare două săptămâni când le prindea cățelul pe alee. Aha.

  Filostenie (Agir e plecat azi)

  PS: Mie calculatorul imi arată 19 November 2007. Poate fi biletul ce mi l-au vândut acum câțiva ani cei de la Noi te ducem în viitor (sau trecut – 30% la reducere azi) sau bateria. Greu de spus.

 21. Mno, dacă iarna nu-i ca vara, nici textul nu-i totuna cu emoticonul.
  Văd că v-aţi prins de nişte chestii: puneţi pe mister mouse deasupra emoticonului, observaţi textul (scriptul) şi apoi îl scrieţi în mesaj.
  Doar doo` vorbe să vă mai spui:
  1. NU se lasă spaţii între cele două puncte şi text, ca aici : lol :
  Vedeţi dar, rezultatul e prost.
  2. LĂSAŢI neapărat spaţiu între scriptul emoticonului şi alte semne din text.
  Mai sus sunt câteva exemple pe invers. 😯

  E ciudată chestia, mai studiez. Rog pe cei care au probleme să precizeze şi BROWSERUL pe care îl folosesc, iar cei care ştiu mai multe să ne spună cum stau cu javascriptul.

  Eventual facem un articol nou pe tema asta, nu?

  ONTOPIC:
  1. Prinţesele au păsărică.
  2. Păsăricile au prinţesă.
  Care este propoziţia adevărată? 🙄 😳

 22. Habar n-aveam că trăiam într-o balenă moartă şi îngropată. Noi credeam că plutim pe apele inspiraţiei şi ale succesului..
  Da’ tu tot zeiţă ai rămas.

 23. Mda, sa facem comparatii ? Sau sa luam faptele ca pe niste povesti ?

 24. darghe simo,
  ai zisara caa tunci cand am stiri de la procesul impotriva alora de mi-au ridicat ilegal masina si abuziv sa zic.
  iata ca zic:
  NATIE AM CASTIGATARA! car’ va sa zica instanta a zis sa imi dea banii inapoi firma transauto ridicari srl ca mi-a luat inutil si abuziv!
  nu am facut decat sa citesc hotararea consiliului local a primariei sector 1 si apoi sa citesc procesul verbal de ridicare si nota de constatare.ultimele au fost pline de greseli.

 25. nike@ e mișto că o compari pe Simona cu o zeiță(a lunii pline)? Isis parcă asta era….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green