Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Istoria veselă a șpăgii la români

Deși trăim vremuri în care toată lumea trece de pe print în online, există nebuni care se încăpățânează să tipărească bloguri. Sau ziare-blog, dacă vreți. Daily Cotcodac a comis-o pentru a treia oară.

Ziarul proaspăt lansat și distribuit zilele acestea gratuit prin cârciumi a fost realizat în colaborare cu canalul de documentare Viasat History. Are 16 pagini şi este dedicat în exclusivitate istoriei. Dosarul principal al ziarului, „Istoria veselă a şpăgii la români”, va fi publicat şi pe Daily Cotcodac, începând de săptămâna viitoare. Eu aștept cu interes, chiar vreau să aflu cum a apărut șpaga și cum s-a ajuns de a devenit brand de țară. Voi aveți vreo idee? :mrgreen:

 Screen Shot 2013-07-20 at 5.16.27 PM

10 comentarii

 1. Da’ pe bune, nu a inceput pe vremea fanariotilor? Intreb si eu, slaba fiind si la istorie si la geografie… :mrgreen:

 2. Pe la 1500…

 3. Şpaga la români a început atunci când nişte mari producători de bere l-au şpăguit pe Burebista astfel încât acesta să distrugă viile atât de dragi dacilor.

  (Ptiu, ditamai fraza fără virgule. Oare am scris corect sau am luat BAC-ul pe şpagă?) 😯

 4. Are legatura cu lenea si smecheria. N-am idee care dintre cele doua “calitati” a aparut, in prima faza, la romani. Eu cred ca s-au nascut impreuna cu poporul roman. Ar mai fi si alte cazuri, dar asta ne intereseaza. 🙂

 5. iaru florin: 1500 ai spus si tu un an acolo
  in realitate spaga prima, in afara de asiatici a bagat/o si a primit/o ic

 6. pe domnul Iaru, eu pot sa il contrazic,ca il admir de mai multa vreme…………sincer si pe bune,dar pe autor il contrazic rau.
  pai dacul ala naspa care le-a aratat romanilor conductele care alimentau cu apa Sarmizegetusa, de ce a facut-o? cand io va spusei ca gene recesiva e inca de la conceperea nemului nost?? ati vazutara? si normal ca fuse si un roman de la Traian care i-a dat spaga dacului lui Decebal……………..

 7. Io am mare probleme cu spaga, pur si simplu nu stiu sa dau. Nu de putine ori cind am avut ceva de rezolvat, mi-au spus pretenii, da si tu ceva acolo, nu fi scirtar, sa vezi ce repede se rezolva. Culmea rusinii a fost cind o functionara chiar mi-a dat banii indarat, bani pe care-i bagasem printre acte si care au cazut pa jos atunci cind cu mina tremurind-o i le-am intins. Nu mai spun cind am bagat ceva in buletin si politistu chiar a vrut sa ma acuze de mita. Cind eram tinar si mergeam cu trenu cu nasu nu reuseam niciodata sa aranjez, noroc ca aranjeau pretenii, singura data cind am facut-o io, nasu ne-a luat buletinele, ne-a luat spaga, da dupa citeva zile a venit si amenda acasa.
  Daca nu am dat spaga, da pai de primit nici atit, chiar mi-ar place sa vina cineva sa zica, uite ba iti dau atit daca faci asta, sau asta! Da nimeni nu are nevoie de servicile mele 😥

 8. spaga mi-a fost data inapoi si mie la cresa.
  de cerut mi s-a cerut de doua ori: prima data n-am avut,ca asa venisem la urgenta,la spitalul ala de chirurgie plastica de pe Grivita si dr din basarabia, m-a taiat pe viu.efectiv nu aveam.
  a doua, cand s-a nascut Ianu si dr neonatologa imi cerea 50 de euroi pt orice, in total 1000 de euroi. ulterior am aflat ca nu ea il salvase,ca nu ea se ocupa de el,decat in scripte.celalalta, nu mi-a luat nimic.

  dr nu mai imi iau spaga. asta nu stiu daca e de bine sau de rau.
  la gradi n-am dat spaga, ca dna director s-a amorezat de Ianu.

 9. Cum or fi girat VH treaba asta ?
  Banuiesc ca e vorba strict de articolul cu pricina.

  Daily Cotcodac nu e nici riguros, nici amuzant, nici interesant, nici senzational.
  Dra vorba aia, exista si lucruri mai proaste pe piata

 10. @cristian: hai, ia un articol de istorie de pe Daily Cotcodac, da-i cu google si hai sa ne sustinem şi afirmaţiile, ca orice hater serios. nu mă refer nici la amuzant, nici la interesant, nici la senzaţional – astea sunt lucruri subiective, presupun că tu faci glume mult mai bune -, să ne rezumăm la “riguros”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green