Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

“Cea mai bună prietenă m-a vândut pentru 300 de dolari…”

“Am fost invitată de o cunoştinţă într-o discotecă, la un suc. M-am dus la toaletă, iar, în acest timp, mi-a turnat ceva în pahar. Am dormit şi, din când în când, mă mai trezeam. Îmi aduc aminte că am fost transportată cu maşina şi, la un moment dat, cu o barcă. M-am trezit complet abia în Italia…”

“Nu ştiam că nu mai sunt în România. Eram cu cea mai bună prietenă a mea. Mi-a spus că mergem în vizită la un prieten şi că să nu-mi fac griji. Mi s-a părut că ceva e în neregulă pentru că îmi luase actele şi mergeam numai seara, ca să nu ne vadă nimeni. Am copilărit împreună. Aveam încredere în ea şi m-a vândut pentru 300 de dolari!…”

“Un băiat din comună, pe care îl cunoşteam şi căruia îi cunoşteam şi familia, a venit acasă la noi şi mi-a propus să merg în Italia la un loc de muncă cinstit. L-am întrebat cum o să ajung şi mi-a spus că nu e nici o problemă, că rezolvă el tot, cu paşaportul, cu transportul, cu tot. În Timişoara am fost urcată într-un autocar, iar la graniţă mi s-a spus să mă ascund într-un loc special amenajat, lângă scările autocarului. După ce am trecut graniţa, mi s-a făcut cunoştinţă cu “patronul” căruia îi fusesem vândută…”

Toate poveștile de mai sus, nu sunt inventate de mine. Sunt luate de pe site-ul Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș. Chiar acum, în timp ce citiți acest text, între 20 și 30 de milioane de oameni din întreaga lume se află în situații de sclavie. Da, și copii, și bărbați, și femei, indiferent de vârstă. Sunt bătuți, arși, tăiați, înfometați, biciuți, violați, obligați să cerșească sau să își vândă trupul, totul în scop de profit. De obicei, totul începe cu oferta unui job minunat în străinătate și promisiunea unui trai mai bun, dar sunt cazuri în care se folosește forța din capul locului. Am citit povestea unui bătrân dintr-un sat de la noi, care a fost luat noaptea pe sus, din casă, dus în Italia și forțat să cerșească în stradă, timp de un an, timp în care a dormit într-o casă părăsită și a fost hrănit cu resturi de la masa exploatatorilor. Într-un final, a reușit să contacteze poliția și să se întoarcă acasă.

Vă propun să vorbim despre asta, într-un efort colectiv de a nu uita că aceste întâmplări teribile există și se petrec printre noi. O putem face aici, pe blog, spunând povești ca cele de mai sus (poate chiar cunoașteți pe cineva care a pățit-o și e dispus să împărtășească) sau participând la The NO Project powered by Bancpost, o campanie de conștientizare a traficului de persoane și de sensibilizare a opiniei publice prin educație, artă, muzică, sport, dans, film etc.

Asta înseamnă așa:

– prezența la Strada de C’arte, eveniment organizat de BCU și Fundația Universitată Carol I, între 21 și 28 septembrie, cu un stand la care se organizează, în fiecare zi, sesiuni de informare despre traficul de persoane, ateliere de desen sau sesiuni de portret realizate de artiști plastici. Detalii și program aici.

– ART4FREEDOM (septembrie 2013-martie 2014), adică un portofoliu de manifestări artistice (desen, pictură, muzică, film, dans, postări blog sau proză scurtă) care vor fi adunate într-o expoziție itinerantă. Cine dorește să participe poate afla mai multe de aici.

– Ștafeta RUN4FREEDOM, care se adresează iubitorilor sportului și va avea loc duminică, 29 septembrie, de la 8:45, în Parcul IOR. Vă puteți înscrie aici.

Eu, dacă n-aș avea probleme cu un genunchi, aș cam alerga la ștafeta asta. M-aș bucura însă dacă v-ați duce voi, cei care iubiți sportul și nu sunteți accidentați. 😉

Iar dacă aveți povești despre traficul de persoane, sunt numai ochi și interes. ❗

52 comentarii

 1. vezi ca linkul de pe textul”The NO Project powered by Bancpost” duce la … 404: Page Not Found

 2. În afară de cazurile de la televizor nu îmi e cunoscut niciun caz…slavă Domnului!

 3. Eu cunosc un caz destul de nasol. O cunostinta (nu o pot numi prietena, nu eram atat de apropiat) a fost dusa in Spania ca sa lucreze intr-un bar. Cand a ajuns acolo i s-a spus ca deja au angajat pe altcineva la bar si ca trebuie sa plateasca cumva chiria si mancare. I s-a propus sa se prostitueze, ca sa nu doarma in strada si cu pretexteul ca “oricum o sa castige mai multi bani, program mai lejer” si asa mai departe. A acceptat sa se prostitueze…

 4. si linkul de stafeta da aceeasi eroare

 5. @Diana: am corectat, mulțam mult, uff…

 6. nu stiu pe nimeni, dar e horror, oricum…

 7. @Mihai Sandu: cum adică? a avut de ales și totuși “a acceptat”??? și ce face? continuă și azi?

 8. Olivia Newton-Volt

  Copii în lume: 2,2 miliarde.
  Copii care trăiesc în ţările în curs de dezvoltare: 86 % din total. În aceste ţări se găsesc, de asemenea, 95 % dintre cei care mor înainte de împlinirea vârstei de 5 ani, care nu au acces la educaţie primară sau care sunt victimele muncii forţate sau ale exploatării sexuale.
  O treime dintre copiii lumii suferă de malnutriţie în primii 5 ani de existenţă. O şesime, preponderent fete, nu urmează şcoala primară.
  Peste 10 milioane de copii cu vârsta mai mică de 5 ani mor în fiecare an de boli care ar putea fi prevenite sau tratate cu uşurinţă.
  În cazul unui miliard de copii, dezvoltarea fizică, intelectuală şi/sau psihologică este înfrânată.
  218 milioane de copii sunt constrânşi la muncă forţată.
  1,2 milioane de copii sunt victime ale traficului de fiinţe umane.
  300 000 de copii sunt implicaţi ca soldaţi în conflictele armate.
  Peste 200 de milioane de copii trăiesc cu un handicap grav.
  140 de milioane de copii sunt orfani.

  De aici: http://europa.eu/legislation_summaries/justice_freedom_security/
  fight_against_trafficking_in_human_beings/r12555_ro.htm

 9. Problema este si naivitatea oamenilor, ma refer strict la cei dusi cu zaharelul, ci nu la cei bagati in sac si luati pe sus. Cum poti sa nu te interesezi inainte din surse sigure atunci cand vrei sa faci o schimbare atat de radicala?

 10. Irina: da, cred ca ai dreptate, totul se bazeaza pe naivitate si, poate, pe gradul lor de infometare.

  Personal am auzit de oameni care “muncesc” in Spania, Italia sau chiar prin diverse tari arabe. Acum nu pot sa zic ca m-am intrebat vreodata ce muncesc…
  Totusi e clar ca e un numar destul de mare de oameni, unii chiar de langa noi, victime ale traficului de carne vie.

 11. @Irina-hai scuteste-ne cu predicile, copiii de 17, 18 ani nu au creier-se vede ca nu esti mama

  @Simona-true story-fata unei cunostinte-copil bun, s-a indragostit(in general pestii folosesc lately mai putin forta si mai mult metoda indragostirii), a fugit de acasa, nenorocitul i-a bagat in cap timpenii despre parinti; inainte de a fugi din tara ‘la munca’ impreuna cu cel ce s-a dovedit ca facea trafic de persoane a fost din fericire gasita de parinti cu ajutorul unor MARI pile la politie-happy ending, dar in general nu se intimpla asta

 12. Ma cutremura cand citesc sau vad astfel de cazuri. Eu cred ca cei care ii forteaza pe altii sa faca lucruri impotriva vointei lor (sa cerseasca, sa se prostitueze, sa fure, sa etc) ar trebui sa moara. Scurt si la obiect!
  Ai pus copil la prostitutie? Pac un glontalau in cur, unul in zona genitala si dupa o ora in cap cu speranta ca s-a chinuit maxim. Eventual il/o brutalizezi fizic inainte, sa simta cum e.

  Dinte pentru dinte si ochi pentru ochi e singura varianta in astfel de cazuri. Partea cu iertarea nici nu ar trebui sa existe, este demonstrat ca nu sperie proxenetii.

 13. Din pacate, procentual, dupa vreo 12 ani de presa in sfera justitiei si afacerilor interne, cazuri din astea se regasesc in 2%, cu indulgenta 3% din situatiile reale.
  Gaborii de la Crima Organizata le pun pe fetele luate in timpul unor razii sau care vin sa depuna plangere sa scrie istorii din astea abracadabrante. Nu este asa.
  Fetele pleaca sa faca sex pe bani. Constiente ca fac sex pe bani.
  – o parte cred ca o sa castige din sex sume mari 30-40000 de euro pe luna si cand vad ca nu e asa fac plangere
  – altele cred ca e simplu si cand vad ca le doare si e greu vor sa plece si nu sunt lasate de proxenetul care a platit bani pe actele lor, pe drum si vrea sa faca profit
  – altele nu au nicio nemultumire, dar luate fiind la razie sunt speriate de militie sa spuna astfel de povesti.
  – exista poate o categorie de 20-25% care pleaca in speranta ca se vor angaja, iar cand ajung acolo o sa castige multi bani. nu castiga, iar cand ajung sa moara de foame, majoritatea accepta oferta proxenetilor.
  In mod cert, niciun peste nu risca ani grei de puscarie pentru rapire in conditiile in care gaseste curve care merg fara sa fie rapite. :mrgreen:

 14. Am cunoscut personal un caz acum vreo 12-13 ani cind traiam departe de Romania. El era barbat bine, avea ”afaceri” in strainataturi, ea era tinara, frumoasa, naiva, crescuta pina la 20 de ani intr-un satuc de munte, undeva prin Apuseni. In una din vizitele sale in Romania, el a ajuns la discoteca din satul ei, s-a ”indragostit” fulgerator si in 3 zile a cerut-o de nevasta de la parintii ei. Oamenii s-au opus cu cerul si pamintul ca asa ceva nu se poate, nu se face, dar barbatul nostru ”bine” a insistat, ca le v-a ingriji fata, ca o v-a iubi si tot tacimul. Nunta… la toamna, bineinteles! Si au plecat in tarile calde! Acolo am cunoscut-o eu pe fata, am fost uimita de simplitatea si naivitatea ei, era draguta si increzatoare in viitor asa cum doar cei prea naivi pot fi. Bineinteles ca era indragostita de acel tip si isi imagina ce viata frumoasa o asteapta alaturi de el ! A trecut putin timp si in citeva saptamini am revazut-o oarecum din intimplare… am avut un soc… era drogata! In citeva saptamini in locul copilei frumoase si naive pe care am cunoscut-o, am vazut un zoombi, o fantoma cu privirea pierduta, cu ochii injectati, inspaimintata, batuta, terorizata… am intrebat-o despre viata ei insa ii era teama sa vorbeasca, ii era teama de orice zgomot, era un animal haituit. Printre lacrimi imi povestea ce trebuia sa faca zi de zi, cum ajunsese viata ei….orice scenariu de film de groaza e prea putin …voia sa se intoarca in Romania Imi amintesc ca acea a doua intilnire a noastra a fost foarte scurta… nu-mi venea sa cred ce vad, ce aud, imi era ciuda, eram furioasa, insa efectiv nu aveam puterea sa fac nimic.
  Au trecut anii si nu mai stiu nimic de ea, insa nu pot uita imaginea de tarancuta simpla, vesela, frumoasa transformata intr-o ruina in citeva saptamini de un monstru 🙁

 15. horror, intr-adevar.

  eu am cunoscut ambele fete: fete rapite, vandute, obligate sa se prostitueze si prostituate d elux cu un sadism innascut care stiau ca sexul e asul lor din maneca si care au distrus tot pt o toana sau pt bani.

  e cumplit si oribil, in ambele situatii fiind oameni cu probleme emotionale grave.primele posttraumatic, uneori pt toata viata, celelalte tulburari de personalitate sau deviante comportamentale.

  cazul unei fetite de 11 ani, tiganca, cu retard psihic mediu. venea la ore. radea. vorbea. era volubila.
  seara iesea din centurl de plasament si facea sex oral tuturor solicitantilor. banii nu ii lua ea,decat fff putini.
  nu s-a putut face nimic. directorul pipaia fetele din centrul d eplasament,dar si profesoarele. asistenta sociala spunea ca are probleme acasa,directoarea centrului era ocupata.politia nu venea. nici macar bolile luate de fetita nu au convins…………………….

 16. si o mai stiu pe vecina mea. am copilarit cu ea. a plecat in Cipru. stia pt ce se duce. stia ce face. a venit cu bani de o garsoniera si de un apartament.a iesit din saracie. e multumita de ce a facut.
  chiar asa. mie mi s-a aprut incredibila.
  a avut o viata oribila.parintii morti alcolici, taltal s-a sinucis,beat fiind, maica-sa a murit intrand in coma alcoolica. ea, singura fata, alaturi de 4 baieti. primul a murit la 30 d eani, infarct, al doilea cand era mic.al treilea a murit electorcutat, cand le-a luat foc casa. mai traiesc ea si fratele mic. au ridicat cas ape vechiul loc al casei luate foc. au grija de copii fratelui cel mare,dar si de copilul celui de al treilea, mama lui fiind luata d esotie d ela orfelinat.
  ea, singura fata e incredibil d ematura si impacata cu ce a facut. acum e ok.lucreaza altceva.

 17. Si totusi, cum ajuta activitatile mentionate mai sus in propagarea mesajului catre cei care sunt tinta gruparilor implicate in trafic de persoane? 😯 ❓

 18. dispar comentarii, e ceva cu blogul, nu mi-e clar ce se întâmplă…

 19. cineva (sophie) a lasat comentariul de mai jos, care intre timp s-a sters si nu il gasesc nicaieri:

  “Cunosc 2 cazuri, fara legatura intre ele:

  – o fosta colega de liceu, adolescenta teribilista. Ai ei nu prea se ocupau de odrasle, aveau alte “treburi”. Prin clasa a 12ea, cand implinise deja 18 ani, se cuplase cu un tigan bogat. El i-a spus ca o duce intr-o scurta vacanta in Spania, sa scape de stresul cu BACul si parintii. Mare dragoste, ea s-a dus. Dupa luni de chin si calvar a reusit sa scape din cosmar, s-a intors in orasul natal. Maica-sa i-a sugerat sa plece, ca o face de rusine si oricum e vina fetei. Noi, colegele de liceu, care incercam sa o ajutam sa termine cumva clasa a 12a, auzeam deseori discutiile astea. Oribil. Acum, dupa multi ani, e stabilita afara, casatorita, pare sa fie fericita. Pe Facebook, ma-sa e cea mai mandra de odrasla.

  – eram in Austria si un coleg de servici divortase, asa ca si-a luat un apartament ieftin intr-o zona obscura a Vienei. Imi tot povestea ca in apartamentele de mai sus de el, credea ca erau ceva romani si ca se lasa cu scandal deseori. Era ciudat ca vedea doar barbatii intrand-iesind, multi la numar de altfel, dar auzea din casa si femei. Am mers o data la el, nici nu era sigur ca aia erau chiar romani, sa vedem ce si cum. Dupa ce am auzit ce scandaluri erau in apartamentul deasupra, am chemat politia. Erau 3 fete, tinute in regim de sclavie efectiv. Politia m-a rugat sa le traduc, pentru ca nu prea vorbeau germana. Pana a venit traducator oficial, le-am tradus putin. Am aflat lucruri despre care nu credeam ca exista, nici in cele mai stupide filme de groaza. Si debilii aia de masculi m-au injurat si amenintat, asa cum nu credeam ca se poate.”

 20. ce povesti teribile…

 21. si eu stiu pe cineva. tot cu indragosteala fulgeratoare a inceput. groaznic.

 22. Din pacate cunosc un asemenea caz, e sora mea. In 1997, cand toata lumea incerca sa-si fac un viitor si pleca atrasa de mirajul occidentului, sora mea avea 16 si inca era la eleva.
  Intrucat a considerat ca parintii (mai ales tata) impuneau un regim sever si nu mai suporta (nu era lasata sa umble la discoteci si nici cu baieti, asa cum faceau majoritatea colegelor si prietenelor), a incercat sa plece la varul nostru, care lucra ilegal in Italia la vremea aceea (era perioada cu vize).
  Nu stiu cum a fost atrasa in cursa, cine a aflat de dorinta ei (eu fiind sora ei mai mare am aflat abia dupa ce a disparut), pentru ca de acasa plecase cu ghiozdanul si nu lipseau alte haine/ bani/ valori (nu a fost pregatit din partea ei sa plece in ziua aia, poate era un gand, dar nu se gandea real cum sa faca asta).

  Am umblat disperati pe la politie, unde toti au dat din umeri, ca asa fac fetele acuma, da’ o sa vina ea acasa.
  Abia dupa cateva luni ne-a sunat ca intr-adevar a fost ceva ad-hoc, ca in drum spre scoala a fost abordata de cineva cunoscut cu propunerea de a o ajuta sa ajunga in Italia.
  A stat ascunsa intr-un apartament din oras pana cand a obtinut pasaportul (nici acum nu vrea sa spuna cine s-a dat drept parintele ei la serv Pasapoarte, noi banuim ca aveau legaturi).
  Ideea e ca ajuns la un “hotel” in Istanbul. Femeia care le avea in paza (erau mai multe fete), s-a speriat de problemele pe care le-ar putea avea intrucat era minora si i-a dat pasaportul si drumul pe strada.
  Povestea ei s-a incheiat fericit, pentru ca s-a intalnit pe strada cu cea care avea sa-i devina ulterior cumnata, care vazind-o plangind s-a oprit si a intrebat-o ce are, a luat-o la ea acasa si a ajutat-o.

  De ce nu a facut nimic politia? Cum au reusit sa obtina pasaport pentru ea? De ce nu s-au verificat actele de la dosar? De ce nu s-a dat in consemn la frontiera?
  Cate asftel de cazuri, in care persoane naive cad prada retelelor de traficanti?

 23. Oribile povesti. O sa pun link-ul si pentru niste amici de-ai mei care imi spuneau ca-s paranoica doar pentru ca nu mai beau din acelasi pahar lasat pe masa dupa ce ma intorc de la toaleta in cluburi. Da, nici macar cind sint cu prieteni buni la masa, nu se stie cum o secunda se intorc cu spatele si altcineva o face lata pentru oricare dintre noi. Paza buna, etc…

  @Ioana: tare sugestia ta, aia cu omoritul in chinuri, fara ironie, chiar mi-a placut faza cu ochi pentru ochi, dinte pentru dinte. Si eu cred in asta.

 24. @Valentina: mare, mare noroc a avut…

 25. nu-ncetez a ma minuna ce povesti Horror stie pretena noastra @nike 🙄

 26. eu stiu cazul meu

 27. @Anonima: dacă vrei să mi-l povestești dă-mi un mail la simona@simonatache.ro

 28. Eu sincer nu cred ca cineva poate fi obligat sa se prostitueze.Nu cred ca cineva ar plati sa faca sex cu forta,deci dispare clientul,nu e o afacere….Pot intelege daca a fost fortata sa iasa in strada,sau, ma rog,sa astepte in apartament ,dar daca nimeni nu plateste sa faca sex cu forta cred ca e inutil nu?In strada,cu primul client care a oprit,daca ea nu vrea,are 2 variante;ori coboara din masina,ori e ajutata sa ajunga la politie.In casa,daca ea nu vrea,nu cred ca cineva ar fi de acord sa plateasca acest serviciu.Deci povestile cu”Am fost fortata sa ma prostituez nus cat timp”sant doar povesti.Ca sant violate, etc da,dar nu ca au fost obligate sa se prostitueze….

 29. O formă relativ nouă şi ciudată de sclavie reprezintă apartenenţa la o organizaţie politică mare. De exemplu o persoană publică dacă aparţine unei asemenea organizaţii nu mai poate face ce vrea ea ci ce i se spune, ca una din faţetele multiple răspândite pe spectrul de influenţă a acelei organizaţii, mai ales când organizaţia este “la nevoie” cum se întâmplă şi în această toamnă intensă pentru sclavii politicii româneşti. Câteodată persoana nu mai are nici un control asupra numelui sau prezenţei publice.

 30. @Ed: Te asigur ca clientilor nu le pasa daca esti fortata sau nu,in ochii lor esti doar o marfa…o jucarie.Intr-adevar,nu poti fii fortata sa te prostituezi atunci cand…oricum nu mai vrei sa traiesti.

 31. neamtule,
  cred ca structural sau habar nu am de ce am luat contact cu partea astalalta alumii.
  cand am inceput sa fac injectii in rahova, unde stateam,puteam face la blocuri sau la ai mai bogati,dar eu ma duceam la aia fara bani,care nu putea plati,ca lor nu le face animeni.
  apoi am inceput sa merg la Biserica.
  acolo m-am ocupat de copii abandonati si de batrani.
  apoi m-am facut profa si 8 ani am lucrat la recuperarea copiilor abuzati sexual,fizic si emotional. da, am mers intre drogati,prin canale.apoi am meditat gratis fetele de la casa de copii sau pe ai mai amarati din clasa.
  de ce am facut-o?
  pentru ca am simtit in mine intodeauna o dorinta de nestavilit de a-l ajuta pe celalalt.
  eu am reusit sa ies din ghetou si inca mai cred ca trebuie sa ii ajut si pe altii sa o faca.
  povestile culese in anii astia le-am ingropat.sunt multe.unele au final fericit.

  te ajuta cu ceva sa stii ca pe un copil abuzat sexual l-am trimis la un preot sa il ajute,iar preotul a facut sex cu el.
  si mai am,dar le tin pt mine.

  uite e cineva trimisa de mama sa se prostitueze si acum e mare director la KPMG,dar nu in Romania…………sunt si povesti misto.

  si daca as lua viata de la capat ,probabil ca as ajuta mai mult.o fac pt ca simt.cobor in ghetouri intr-o coborare care e urcare catre El: flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc, bolnav am fost si M-ati cercetat.

 32. @Simona Tache, chestia e destul de recenta (o luna). Deocamdata spune ca o sa stranga bani pentru a veni acasa si apoi vine si gata. Parerea mea e ca nu o sa se intample asa si ca o sa continue cu chestia asta…

 33. @Mihai Sandu: deci nu o forțează nimeni acum, e pe cont propriu sau cum? 🙄

 34. @Simona: da, a disparut comentariul dar bine ca l-ai recuperat 🙂

 35. Mihai sandu
  daca ar putea pleca ,ar fi ok,dar, in 90% din cazuri fetele sunt imbatate,sedate,drogate, amenintate.
  nu au alta optiune, nu au.decat daca printre clienti s enimereste ori un agent sub acoperire, ori unul mai milos.
  am stat in centru 7 ani. politisitii de la sectia 3 veneau zilnic la bordelul din grivitei 32.

 36. si mai e o chestie.
  de ex schizofrenia e asociata unui comportament sexual dezordonat.
  din apcte am avut o eleva,geniala………dar scapata de 2 ori din mainile proxenetilor. cu schizofrenie.nimfomana.
  si tu te simti mic si neputincios.

 37. singurele pt care am dubii sunt doamnele din agentiile de exort.alea stiu exact ce vor:bani.
  am cunoscut una……………

 38. Si eu am comentat ieri si mi-a aparut, acum vad ca nu mai e (((((

 39. oarecum off-topic: am vazut un film co-productie romano-sarba, parca, “Daca bobul nu moare” si singurele fragmente care m-au impresionat au fost cele in care fata era drogata si obligata sa se prostitueze. Tatalui, care plecase in cautarea ei si care a gasit-o intr-un final, i s-a propus un targ pentru eliberarea fetei: sa faca sex cu ea in fata rapitorilor. Si el, ca s-o salveze, a acceptat. I-au dat drumul fetei, care in cele din urma s-a sinucis… foarte puternice au fost imaginile alea.

 40. Sunt unul din cei care au muncit din greu pentru The NO Project in Asociatia eLiberare (unul dintre parteneri). Lucram la mai multe materiale si platforme de comunicare despre traficul de persoane. O sa avem in curand inclusiv povesti video.
  Daca vreti sa faceti mai cunoscut fenomenul si sa ajutati la prevenire, va invitam pe la noi.

 41. @Ioana: au dispărut comentarii, așa e, ufff, imi pare tare rau, blogul face niste figuri, de cateva zile.

  uite-l pe al tău, îl copiez din mail:

  “@karmapolice Eu aveam creier la 18 ani, daca unii tineri nu au, nu e din cauza lipsei de educatie?? Daca se baga in aturaje dubioase, daca ii duce capul la fugit de acasa, in strainatate, daca pica in plasa unor promisiuni fantasmagorice, vina e a parintilor ca nu stiu pe unde le umbla progeniturile si cu cine. Si eu zic ca la 18 ani nu esti scutit de a avea disernamant. Cand crezi ca-l capeti, cam pe la ce varsta zici tu?”

 42. @Trixie: mamă, mamă, mamă, brrr… cam ca în “Alegerea Sophiei”, așa…

 43. @Simona Tache: cu ocazia asta, mi-ai recomandat inca o carte, pe langa “Flori pentru Algernon” si “Conjuratia imbecililor”, pe care le-am devorat deja :). Cele bune!

 44. […] Cea mai bună prietenă m-a vândut pentru 300 de dolari […]

 45. Numai actiuni complet inutile, pentru cei vulnerabili la astfel de rapiri si exploatari clar n-au nici o treaba cu alergatul in parc. S-a umplut lumea de oengisti cretarzi.

 46. […] Simona Tache (Jurnalist si Blogger) si Bogdan Dascalescu de la Golin […]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green