Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Desființăm glumele sau ne relaxăm?

Acum ceva vreme, din dorința de a adresa un mesaj cât se poate de puternic și de expresiv cetățenilor care consideră trotuarul un fel de toaletă publică a cățeilor personali, am scris un text intitulat Scrisoare deschisă căcatului de pe trotuar. Mulți cititori au râs, alții au fost însă profund ofensați de faptul că am folosit cuvântul “căcat”. “Se putea scrie și în cuvinte frumoase”, au spus, supărați foc. “Nu, nu se putea, am spus eu. Unele lucruri nu se pot transmite decât în cuvinte puternice și expresive, nu poți obține același efect cu cuvinte molicele și călduțe”. Și am încercat să demonstrez asta rescriind Povestea pulei a lui Ion Creangă într-o variantă cumințică, ba chiar academică. Iarăși mulți cititori s-au distrat, în timp ce alții au strigat că e inadmisibil așa ceva (n-am înțeles ce, căci varianta spurcată o scrisese Creangă, nu eu, eu doar am încercat s-o adaptez pentru gusturile pudicilor) și m-au anunțat că nu mă vor mai citi.

Buun. Ieri am publicat anecdota de mai jos, a unui cititor, pentru că mie mi se păruse comică:

Într-o zi apare în redacţie un gospodar cu cizme de cauciuc şi fes şi spune ca are şi el o problemă care vrea să apară la ziar. cum eu eram cam singurul care freca manta la momentul ăla, sunt obligat să îl bag în seamă şi să-l întreb despre ce este vorba. Omul, care era şi uşor retardat, şi tocmai de-aia îl trimisese comunitatea de la el din sat să se plângă la ziar, începe să depene şi să se plângă că cineva s-a căcat în fântâna de pe strada lui, în noaptea de Revelion şi că oamenii de pe vreo 3 uliţe nu mai au după ce bea apă, după ce unul din ei a scos o găleată de apă cu căcat în dimineaţa de sfântu vasile. Subiectul mi s-a părut demential, ţinând cont de aspectul social aş problemei şi de nepăsarea autorităţilor locale, care au refuzat să se implice în identificarea căcăcioşilor şi în dezinfectarea apei din fântână.
I-am dat cretinului numărul meu, mi l-a dat pe-al lui şi după vreo două zile am luat legătura, să ma duc în sat pentru investigaţia care trebuia să lămurească misterul căcătului din puţ. În fine, am constatat că 50% dintre aia din sat erau oligofreni, au făcut reconstituirea, l-au adus pe ăla care a pescuit căcatul şi mi-a dewscris cu lux de amănunte, am făcut poze şi mi-am muşcat buzele de râs pâna la sânge. Am scris ce şi cum, poliţia i-a prins pe cacacioşi, DSP-ul a dat cu clor în fântână, deci se terminase cu happy end. Numai că….
La vreo săptămână îmi sună telefonul, răspund… îl aud pe oligofrenul meu ” Vă salut, tot eu sunt, mă gândeam să vă mai rog, poate puteţi să scrieţi şi despre mine, că eu cânt la orgă, am compus nişte melodii şi le-am pus şi pe youtube.., etc”. Mă prind târziu cine e, şi îl expediez rapid, că am treabă şi nu pot să vorbesc. OK, a înţeles, dar după două zile sună iar. ” v-aţi mai gândit, eu pot să vă trimit şi nişte filmări că m-a filmat un băiat, eu cânt la orgă, m-am pus şi pe youtube…” Scap iar de el, şi uit s salvez nr în telefon, să stiu să nu îi mai răspund, aţa că mă prinde a treia oară : ” am mai compus o melodie şi vreaua şi eu să mă mai promovez, am pus-o şi pe zouzube, dacă vreţi să vă uitaţi şi poate scrieţi ceva …” de data asta i-am zis că-s în concediu, m-a lasat vreo 10 zile, iar într-o zi când nu ştiu de ce aveam draci, sună iar : “Bună ziua domnu cătălin, v-aţi întors din concediu ?” până atunci vorbisem cu el calm, fără să-l tratez ca pe un retard, dar de data asta mă prinsese nervos : ” mai lasă-mă, bă în p*la mea în pace şi nu mă mai fute la cap, că te caut eu când oi avea nevoie de tine!!!!!!!!!!”
…Şi de atunci nu m-a mai sunat! Nici eu pe el :D

Unii cititori s-au supărat că a fost jignit țăranul român, alții că au fost jignite persoanele suferinde de retard. Acum, care e părerea mea: da, se poate interpreta și așa, dar numai dacă ai o zi proastă și vrei musai-musai-musai să te indignezi. Dacă nu vrei musai asta, atunci te întrebi cum ar fi putut povesti omul anecdota fără să “jignească” pe nimeni și îți dai seama că nu, nu ar fi putut s-o spună în cuvinte nevinovățele și căldicele, pentru că am fi adormit cu toții după primele trei propoziții. Cât despre cuvinte precum “cretin”, “oligofren”, “handicapat”, ele au căpătat de multă vreme, pe lângă sensul principal, și un sens figurat, pe care, ca vorbitori cu drepturi depline ai limbii române, avem voie să îl folosim. Vă dau, la întâmplare, câteva capturi din DEX-ul online:

Screen Shot 2013-10-24 at 11.26.35 PM

Screen Shot 2013-10-24 at 11.29.15 PM

Screen Shot 2013-10-25 at 8.03.19 AM

Screen Shot 2013-10-24 at 11.34.38 PM

În același timp, cu sensul propriu, aceste cuvinte sunt folosite rar spre deloc, fiind preferate formule ca, de exemplu, “persoană cu dizabilități”. N-am citit nici un articol despre bolnavii de cretinism, în care aceștia să fie numiți “cretini”. Am întâlnit cuvântul numai cu sensul figurat și tot cu sensul ăsta l-am și folosit. Niciodată în viața mea nu m-am referit la o persoană cu retard psihic, folosind cuvinte precum “cretin”, “idiot”, “oligofren”. Pur și simplu nu suprapun în mintea mea imaginea unei persoane bolnave cu cuvinte care, deși la origine au fost diagnostice medicale, între timp au căpătat alte sensuri, mult mai puternice decât cele originare. Și cred că nici voi.

OK? Deci nu și-a bătut nimeni joc de vreun bolnav, doar a folosit, ca să dea o tușă mai groasă povestirii, cuvinte mai expresive decât “tont” și “prost”. Desigur, în logica permanentei indignări de tipul ăsta, ar trebui să nu folosim nici “prost”, pentru că – nu-i așa? – un prost n-are nici o vină că e prost, deci de ce să-l jignim?

Există, oricum, o singură soluție ca să ne ținem la adăpost de a “jigni”: să interzicem pur și simplu toate glumele și tentativele de glumă. Pentru că nu există glumă care să nu conțină o “ofensă”. Că e despre țărani, bătrâni, tineri, bărbați, femei, blonde, pensionari, Dumnezeu, vedete sau polițiști, orice glumă va jigni pe cineva. Dacă ținem neapărat să căutăm în ea jignirea. Dacă însă ne relaxăm, ea poate fi doar un prilej de râs și relaxare. Sau nu, în cazul în care nu e prea reușită, însă aici intervin gusturile. Mie îmi plac glumele mai fruste și mai îndrăznețe, altora nu. E chestiune de gust.

Acestea fiind zise, vă întreb: Cum facem să rezolvăm cu jignirile astea? Desființăm glumele sau ne relaxăm un pic? 🙄

P.S. Am vrut să dau titlul “Desființăm glumele sau ne scoatem parul din fund?”, dar mi-a fost teamă să nu provoc alte scandaluri cu referirea mult prea expresivă la par. Așa că am ales varianta mai moale, cu “ne relaxăm”. Din punctul meu de vedere, era mult mai bună prima variantă. 😉

67 comentarii

 1. ȘI „ Din punctul meu de vedere, era mult mai bună prima variantă. ” În rest…doar atât: fără simțul umorului nu rezistam socialismului… Înțelegeți cum vreți, mi-e și frică să scriu mai mult.

 2. 1. E blogul tau, faci ce vrei
  si b. O gluma cu vorbe porcoase din care scoti vorbele porcoase n-are haz.

 3. e clar ca-s epuizat; “parul” am zis ca e “părul” fără diacritice şi îmi tot băteam capul să mă prind care e legătura dintre scosul părului din … si problema in cauză :D.
  Eu zic să ne ralaxăm, dar pentru o relaxare totală trebuie rezolvată şi problema cu parul înfipt acolo…

 4. O solutie simpla: in loc de cacat, oligofren, cretin, dobitoc sau mai stiu eu ce, punem numele unui politician. “azi dimineata am calcat intr-un Ponta pe trotuar”.

 5. Opinia mea personala, daca imi permiteti:

  1. Corectitudinea politica/ verbala este complet lipsita de simtul umorului
  2. Orice cuvint poate fi folosit daca produce efectul dorit (in cazul de fata haz)
  3. Nu ma distreaza utilizarea repetata a cuvintelor care reprezinta excremente
  4. Mi-a placut mai mult povestirea scurtata a neamtului.

 6. Apropo de corectitudinea politica: am doua nepoate care traiesc si merg la scoala in Canada (impreuna cu parintii lor, evident). Cea mare are 13 ani. Vara trecuta, au fost acasa si i-am cumparat o culegere de folclor romanesc cu povestiri cu Pacala. S-au nimerit a fi unele destul de sadice, cu Pacalla care a taiat coada cainilor pe care ii chema Marar s iPatrunjel si le-a bagat in supa, pe urma cand popa la care era sluga i-a zis sa curete copilul Pacala a spintecat copilul, i-a scos matzele, l-a spalat bine-bine cu apa calda si l-a atarnat de un carlig, etc., ma rog, folclor romanesc autentic 😀 La nepoata-mea i-au placut povestirile, i s-au parut super-amuzante, a ras in hohote vreo 3 zile pana a citit carea, eu m-am bucurat ca ah, am stimulat-o sa citeasca in romaneste, cam uitase.

  Nah, si se-ntorc ele in Canada, incepe scoala, la clasa de literatura primesc drept tema sa scrie ceva despre lecturile pe care le-au avut peste vara. Nepoata-mea se apuca sa disece stilistic povestirile cu Pacala – continuarea, profesoara se alarmeaza, se duce cu lucrarea nepoatei direct la psihologul scolii, care o suna pe sora-mea, o cheama la o discutie, ii explica ca nepoata-mea a scris niste chestii destul de dark cu copii spintecati 😀

  Va dati seama cam cum se holba psihologul la sora-mea cand a inceput asta sa-i explice ca de fapt alea sunt niste povesti din folclorul romanesc, nu le-a inventat fata, chiar a citit respectivele povestiri peste vara, etc. Ma rog, a trecut un ansi ceva de atunci, dar sora-mea se distreaza ca in continuare lumea la scoala (profesori, psiholog, etc.) le trateaza cumva asa, ca pe niste mental patients, si pe sora-mea cand se duce pe acolo, si pe fete. 😀

  Concluzia? Political corectnessul dus la extrem (ca faza aia, americanii se gandeau ca in volumele lui Mark Tawin sa inlocuiasca nigger cu black people sau asa ceva, sau cenzurarea si autocenzurarea glumelor, rescrierea povestilor ca sa nu se sperie copiii, etc.) e o stupizenie care omoara umorul, creativitatea, inteligenta.

 7. 1. Pentru unii, desființare=relaxare. Chiar energizare. Jumătate din blogosferă e bazată pe desființări fără oferte de variante corelative. ”Distruge! Chiar dacă n-ai dreptate, tot va rămâne ceva în urma ta!”(citez din memorie, nu rețin pe cine, am citit-o undeva, cândva)
  2. Consider că, referitor la text, umorul era cel mai îndoielnic ingredient subordonabil unei dezbateri publice.
  3. Limbajul îndrăzneț va scandaliza întotdeauna spiritele sensibile. Peste 5 zile, povestea asta va fi înghițită de următoarele subiecte și va fi diluată până la dispariție, dacă tu vei pica, ca de obicei, pe structura mentalulului colectiv.

 8. “Desfiintam” in sensul de “interzicem”. Of… Ma doare capul.

 9. Simona, eu cred ca ar trebui sa nu iti mai bati capul cu toti retarzii care comenteaza pe blog. Nu le place sa numai citeasca.
  Oricum nu vei scapa de ei. Procentul de conationali aproape de retard prin lipsa de inteligenta, educatie etc este aproape de 20% vezi audienta OTV. Deci, deci, deci ca sa ne aducem aminte de Divertis in vremurile bune, apasa butonul ignore all future messages 😐 si mergi inainte.

 10. Ce intrebari de cacat mai pui si tu, Simona! 😀
  Nu desfiintam si ne relaxam! Cine a zis ca glumele-s pt toata lumea?! 😀

 11. Cel putin scoala americaneasca de pIsihologie cam evita termenii clinici de “idiot”, “cretin” etc. Prefera notiunea de “disorder”. Acu’ sincer, daca si pe noi ne apuca dileala asta cu “politically correct”, o sa rumegam cuvintele cate 5 minute inainte sa le slobozim 8) pe gura, ca nu cumva sa jignim pe careva… Ca fun fact, apropo de politically correctness, autocorectu’ de la word sugereaza inlocuirea cuvantului chairman cu chairperson, doorman cu door attendant si asa mai departe.

 12. Fara indoiala ca trebuie sa ne relaxam. Catalin tz scrie bine deobicei si de multe ori are umor.Doar ca acum nu a avut, se mai intampla.Dar asta este doar o parere, nu inseamna ca am neaparat dreptate.Sunt glume si glume, la unele ne amuzam , la altele nu.Iar dintr-un grup, unii pot rade la o anumita gluma iar altii nu.Si asta nu pentru ca n-au prins poanta ci pur si simplu pentru ca nu li s-a parut nimic de ras.

 13. Toţi ăştia care se indignează de cuvinte deocheate,bancuri fără perdea,cuvinte ca handicapat,cretin şi etc. eu zic că ar fi chiar indicat să-i pierzi ca cititori…Cu cât cititorii au un IQ mai ridicat,cu atât mai bine…

 14. este evident pentru toata lumea ca nu poti sa fii ” corect politic” atunci cand vrei sa ai umor..deci case close. Cine vrea sa se distreze nu are cum sa o faca daca ridica pretentii din astea simandicoase. Ca sa nu mai zic ca si corectitunidea politica si grija excesiva a dus la niste aberatii de nu iti vine sa crezi.
  1. Nepotul din SUA: avea 10 ani, tusea caun magar, mama-sa alerga dupa el sa ii dea sirop neaos romanesc de patlagina inainte de a urca in bus-ul scolii (uitase saraca!); a doua zi sunt convocati la scoala parintii impreuna cu corpul delict spre o atenta analiza a comisiei intrunite in graba (soferul bus-ului anuntase la scoala ca acel copil a ingurgitat o substanta dubioasa inainte de a urca in bus); un circ intreg a iesit, apele s-au calmat, intre timp copilul studiaza genetica si nu mai tusese asa des, a crescut
  2. Prieteni tot din SUA; copil clasa 1; sunt chemati la scoala unde li se comunica cu muulte menajamente ca au un copil cu probleme care are nevoie de consiliere psihologica samd; motivul: se misca in banca, deranjeaza ora vorbind neintrebat..(la 6 fucking ani!) Parintii ii spun invatoareai sa ii faca observatie pt ca , de regula, e cooperant si intelege. Invataoarea le spune ca NU are voie sa numeasca un copil in legatura cu orice are tenta negativa !!!!!!!!! Ok, astai se duc la consilierea ca nu aveau de ales , se duc la psihopupu ..cert e ca le recomanda un tratament care ar transforma in leguma si un tigru! evident ca nu ii dau nici un tratament si au mereu discutii la scoala, dar spera sa creasca copilul mai repede si sa invete sa se prefaca cum ca ar fi apatic 🙂
  In fine, nu incep sa vorbesc despre discriminarea pozitiva care a capatat niste proportii foarte mari..
  Vroiam sa spun ca bunica m-a crescut spunand-mi ca:” imi da doua la cur” +_ toata gama pe care o stiti si voi; cunosc o gramada de oameni absolut remarcabili in sensul bun care au fost crescuti in acelasi spirit. Cu naturalete frate, ce atata fandoseala? Fandoseala creaza persoane false, insuportabile.
  Nu sunt adepta obscenitatilor de dragul obscenitatii si nici a folosirii excesive a unor cuvinte – ma ” jeneaza” uneori dar asta nu inseamna ca as aprecia un banc spus cu perdea mai mult decat unul spus direct.
  Parerea mea este ca sunt unii oameni care , orice ar spune “le sta bine” , altora nu..in cazul lor,cand spun o obscenitate lumea se foieste si se simte jenata..Cred ca tot de la naturaletea cu care o face fiecare are legatura dar deh, unii s-au nascut cu darul asta si trebuie sa il foloseasca altii nu si atunci sa nu se forteze.

 15. Noi astia cu IQ mai micut (retardati cum ar veni) rezonam la anumite subiecte, gen cel de mai jos
  http://www.cevadespus.ro/noutati/scrisoare-deschisa.html. Respectiv situatii in care persoane cu retard, handicap mintal sau dizabilitati nu dau 2 bani pe ce zice dex-ul, ci pe ce face societatea excluzandu-i pe criteriul ca o persoana cu retard nu are ce cauta in comunitate, in conditiile in care retardul si oligofrenia de care sufera nu-i impiedica pe unii din ei sa fie cu 10 clase peste personajele povestirii lui Catalin.

  Si nu desfiintam glumele, doar ca unii au considerat necesar sa nu li se para o gluma buna si sa explice si de ce.

 16. >>P.S. Am vrut să dau titlul “Desființăm glumele sau ne scoatem parul din fund?”…

  Initial am citit “părul”… si mi se paruse asa o metafora interesanta….. :))))))))))))))))

  Deci: eu votez pentru titlul “Desființăm glumele sau ne scoatem părul din fund?”

 17. Printr-o dilema asemanatoare trece acum si poporul Olandez care se vede nevoit sa renunte la Zwarte Piet (baietelul negru care al insoteste pe Mos Craciun cand duce daruri la copii ) din cauza ca toti copii negri de pe mapamond se simt jigniti ca in Olanda Mos Craciun inca are un sclav negru, dilema este sa renunte de tot la un Mos Craciun care incurajeaza sclavagismul si sa-l extradeze tribunalului de la Haga sau doar sa-l oblige sa nu mai apara cu micul sclav mucos in reclame si la usile oamenilor !… Insa mai presus de dilema exista certitudinea ca indiferent de varianta aleasa Mos Craciun pentru Olandezi nu va mai fi niciodata la fel ca pana acum !… De luat aminte !

 18. Analiză pe text:

  …Omul, care era şi uşor retardat, şi tocmai de-aia îl trimisese comunitatea de la el din sat să se plângă la ziar, … -> când un om ţi se pare ca e uşor retardat înseamnă că prostia/nebunia/dileala respectivului e serioasă/foarte nasoală, nu amuzantă.

  … I-am dat cretinului numărul meu … –> denota dispret, sens batjocoritor, nicidecum de luare peste picior, ironizare

  … am constatat că 50% dintre aia din sat erau oligofreni,… –> generalizare batjocoritoare a unei comunitati

  ….şi mi-am muşcat buzele de râs pâna la sânge … –> frumos din partea reporterului. Oare ce l-o fi apucat? Vreun acces de respect pentru condiţia umană mizeră, în sensul că dacă soarta a fost generoasă şi reporterul nu s-a născut într-o astfel de familie, asta nu înseamnă liber la râs, în ciuda comicului tragic al situaţiei?

  mai lasă-mă, bă în p*la mea în pace  –> nu văd problema în a scrie pulă. Sunt convinsă că pronunţia nu a fost truncată, de ce ar fi mascată scrierea ?Oricum folosirea în scris sau verbal a cuvântului pulă mi se pare mai « inocentă » decăt a cuvintelor retardat şi oligofren pentru nişte oameni amărâţi, din vina lor sau nu.

  ….şi nu mă mai fute la cap,… –>iote mă, că reporteru’ s-a eliberat de ipocrizie şi a folosit cuvântuol fute. Să ştim şi noi o treabă: ori glumim porcos ori ce naiba dracului facem aici?

  Singura fază amuzantă este derizoriul situaţiei dată de investigaţia privind cine s-a căcat, cum s-au chinuit să scoată căcatul şi “apelul la ziar”. Textul are umor dacă îl dezgoleşti de cuvintele injurioase, ascunse sub perdeaua perfidă a sensurilor peiorative /figurate. In text, căcatul nu e cuvânt injurios, mai ales că, măcar el a fost folosit la sensul propiu.

  …“Nu, nu se putea, am spus eu. Unele lucruri nu se pot transmite decât în cuvinte puternice și expresive, nu poți obține același efect cu cuvinte molicele și călduțe”…

  Având în vedere nivelul peste mediu de inteligenţă al autorului şi apreciatoarei textului pe propriul blog, justificarea de gen “scopul scuză mijloacele” (vezi citatul de mai sus) este o bătaie de joc.

  …”Acum, care e părerea mea: da, se poate interpreta și așa, dar numai dacă ai o zi proastă și vrei musai-musai-musai să te indignezi”….

  Nu, nu se poate interpreta aşa doar dacă eşti în toane nefavorabile! Eu nu am fost deloc. Eu chiar aveam un moment de respiro si voiam să mă delectez cu ceva amuzant, iar blogul roz este o sursă bună, uşor accesibilă şi gratuită de relaxare. De data asta am luat o mare ţeapă. Nu-i mare scofală!

  Dacă este cineva interesat de părerea mea: textul are umor dar unul excrecrabil. După cum bine vă daţi seama, mă lipsesc de el cu mare plăcere. Pe de altă parte, am gustat foarte mult traducerea ironico-satirică a neamţului ţigan.

 19. Simona: am citit textul, dar tot nu am inteles daca a fost o gluma sau este pe bune.. daca este pe bune tipul este jurnalist ? Sa-l corecteze cineva la scris ….a omorat gramatica

 20. Bănuiesc că acest comentariu va fi moderat; ba chiar SPER să fie aşa, fiindcă e dur.

  Dacă e prea dur şi te deranjează, îl ştergi şi gata.

  Simona, uneori cred că trebuie să desenez ca să se înţeleagă (mi s-a intâmplat de curând şi prin altă parte, văd că am admiratori care citesc multe bloguri).

  Nu e nici o problemă că mai citim uneori despre căcatul lui Cătălin, pula lui Creangă sau alte aiureli. Problema apare când chestia asta devine preponderentă. Simona Tache, femeia cu umor curat (şi doar uneori “altoit“ cu asemenea chestii) devine, pe zi ce trece, un talent expirat (aşa cum am scris şi în postarea de pe FB, recunosc) care umple blogul cu citate din feisbuc şi scîrboşenii ale cititorilor.
  Simona, în fiecare barbat zace o “autobază“ din asta plină de bancuri cu scârboşenii. Îţi puteam trimite romane întregi, m-am străduit să nu depăşesc o limită atât timp cât am comentat pe aici (deşi unii sunt de părare că am trecut limita, mă rog).
  Dar ceea ce faci acum depăşeste orice înţelegere:

  SE NUMEŞTE PROMOVARE PRIN SCANDAL.

  E păcat că ai luat exemplele cele mai nasoale din showbizul autohton şi că ai alunecat pe o pantă care te va duce… în fîntîna din articolul anterior, lîngă materia prezentă acolo.

  Aceasta este traducerea pentru “blogul roz care devine din ce în ce mai maro“.

  Poate o să mă înjuri şi o să mă blochezi – e dreptul tău şi chiar te rog să o faci, fiindcă, uite, nu mă pot abţine. Să revii asupra acestei hotăriri abia atunci când vei constata că ţi-a prins bine acest duş rece şi ai să redevii cea care ai fost.

  Dacă se va întâmpla vreodată asta – eu îţi urez din tot sufletul.

  PS: alooooo, suporterii de ocazie, citiţi cu mai multă atenţie! Nu ajutaţi niciodată un om care vrea să se arunce în cap spunîndu-i să se urce mai sus.

  Gata.

 21. Despre umor si diferitele tipuri de umor si relatia dintre umorul pe care il apreciaza si il intelege o persoana si coeficientul de inteligenta al acesteia putem discuta pana la calendele grecesti.
  Tot asa, folosirea unor cuvinte mai dure pentru a sublinia ceva sau pentru a exprima o stare de nervi mi se pare de-a dreptul catarctica.
  Un prieten bun imi zicea ca daca el se enerveaza tare pe cineva, zice un ” Imi bag pula!” asa din suflet si parca se mai calmeaza. Am incercat si eu si merge! :d Sub nici o forma nu vreau sa sustin folosirea cuvantului “pula” pe post de semn de punctuatie, ca am mai auzit si asa ceva, moment in care am zis: Mno, mai mult nu poate.
  Pana la urma citim blogul Simonei ca ne face placere, ne mai dam cu presupusul, dar nu cred ca trebuie fim aparatorii unei morale prost intelese.

 22. @ Michisor:

  “Era odată o capră care avea trei iezi” – vorbim de o familie monoparentala în cadrul căreia toate responsabilităţile revin mamei, părăsită de ţapil beţiv când încă era gestanta cu iedul cel mic.

  “Iedul cel mare şi cu cel mijlociu dau prin băţ de obraznici ce erau; iară cel mic era harnic şi cuminte” – de unde reiese faptul că existau serioase lacune în educaţia iezilor, iar capra rămasă singură, nu putea să se ocupe corespunzător de buna creştere a acestora şi să se îngrijească în acelaşi timp de cele necesare traiului zilnic. cuminţenia şi hărnicia celui mic se explică prin atenţia mai specială pe care capra i-o acordase, fiind mezinul, neglijând totodată educaţia fraţilor mai mari.

  “Într-o zi, capra cheamă iezii de pe-afară şi le zice:
  – Dragii mamei copilaşi! Eu mă duc în pădure ca să mai aduc ceva de-a mâncării. Dar voi încuieţi uşa după mine, ascultaţi unul de altul, şi să nu cumva să deschideţi până ce nu-ţi auzi glasul meu” – deci iezii stăteau toată ziua pe afară, fără să-şi facă lecţiile, jucându-se nesupravegheaţi, expuşi atâtor pericole. nu trebuie să trecem cu vedere nici lipsa totală de prevedere a mamei capre, care, se aventura singură în pădure, lasând iezii închişi în casă şi riscând şi ea să fie expusă numeroaselor riscuri, fără a se gândi că putea sa-şi lase copiii orfani……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

  Hai sa fim seriosi!….

 23. aici ar fi amterial pt un nou subiect:
  sa recapitulam basmele si folcorul taranesc in general:

  – Fata Mosului si fata babei: abandon pairntesc (mosul isi da fata afara din casa), exploatarea minorului (sf duminica o pune la munc ape fat amosului), educatie antiecologica 9pomul, fantana sunt potrivnice fetei babei), alterarea imaginii mamei adoptive (baba e naspa rau, o ia la goana de acasa pe fiica adoptiva) si nu, in ultimul rand:razbunarea (baba si fata mor).
  – Hara Alb: sechetrare d epersoane (spanul il sechestreaza pe harap alb), tripla tentativa de omor ,chiar cu premeditare, deci circumstante agravante: imapratul verde ba da foc casei unde sunt harap alb si prietenii lui, ba ii pune samanace enorm, ba sabea alcool peste masura, folosirea de imagini violente explicite- capul spanului e taiat.
  – best of: Soacra cu trei nurori: exploatarea si sechestrarea de persoane (soacra fata de primele doua nurori), instigare la omor, savarsirea de vatamare corporala grava si de lovituri cauzatoare de moarte, omor din culpa: cele trei nurori ucid soacra, e nevoie evident si de consult psihiatric intrucat dupa omucidere cele trei nurori petrec trei zile.

  revin,ca am pusti mic si nu inteleg neam povestea cu taranul si fluierul de os.

 24. Situatia aminteste de bancul cu rabinul. Doi oameni care se certasera apeleaza la un rabin recunoscut pentru intelepciunea lui. Dupa ce il asculta pe primul, rabinul ii spune : “da, ai dreptate!”. Dupa ce il asculta si pe celalalt, ii spune: “si tu ai dreptate”. Itic, care era de fata si asistase la toata discutia, zice: “Rabi, dar este imposibil ca amandoi sa aiba dreptate in acelasi timp”, la care rabinul ii raspunde: “da, ai dreptate”. Cum ar veni, relaxati-va ca este loc pentru toata lumea sub soare.

 25. Eu propun ca 50% dintre noi sa ne relaxam si sa facem in continuare glume cu cretini si retarzi si handicapati si 50 % sa fim corecti politic, ca sa impacam si capra, si varza, sa avem reprezentare cu totii.

 26. @ Nike : 😆
  iar personajele alea gen setiila, pasari-lati-lungila, ochila, fomila, fac trimitere clara la persoane cu probleme, recte (:P) alcoolici, cei care sufera de gigantism,cei cu probleme ogtalmologice (nu nevazatori), obezii… Rusine domnu’ Creanga, si tie, Harap Alb, ca te-ai folosit de ajutorul acestor oameni, cande de fapt, ei erau cei care aveau nevoie de ajutor!!! Ce ii invatam pe copiii nostri ????? !!!!! ( de fapt ai vostri, ca eu n-am 😀 ).

 27. De obicei evit sa formulez generalizari, dar nu stiu cum naiba se face ca toate persoanele lovite de pudibonderie pe care le-am cunoscut in viata mea erau si complet lipsite de umor si nici nu au facut, cel putin nu in prezenta mea, dovada unui intelect peste medie.
  Fiecare proceseaza inputurile din jurul lui cu ce are in dotare (hardware de la Doamne-doamne, software din educatie). Sunt dispusa sa accept ca o proaspata absolventa de pension ar putea fi cutremurata la lectura cuvantului “cacat” in indiferent ce context, iar cuvantul “pula” i-ar putea pricinui un accident cerebral. De fapt stati asa, de ce? Sub cerul brazdat de norisorii roz ai moralitatii, “pula” e doar insiruire de sunete fara sens, nu? :))))
  Revenind, lucrurile astea se intampla pentru ca unora dintre noi le sunt insurubate cu habotnicie in minte categorisiri stricte ale lucrurilor in “rau” si “bine”. “Scaun” e bine, “cacat” e rau. Gata!
  Cei ce se tin cu dintii de reguli prea stricte si vad totul doar in alb sau negru vor fi vesnic debusolati in lumea colorata in care traim de fapt.
  Un update al sofware-ului ar putea ajuta, daca hardware-ul suporta. Un plus de flexibilitate a mintii, limbajului si perceptiilor i-ar scapa pe unii de constipatie.
  Daca nu cu un update, atunci un firewall. Daca argoul si sensul figurat iti perforeaza timpanul sau sparg retina, de ce esti masochist(a) ?:))))
  A, stati ca mi-am amintit! Astia-s toti propovaduitori manati de cele mai nobile intentii si dotati cu spirit de sacrifiu: “Nu ies din cloaca limbajului scabros in care ai alunecat, Simono, decat cu tine si cititorii tai de ciuf.” :))))

  Si o dedicatie:

 28. In absenta gazdei, plecata sa jurizeze un concurs de poezie in metru patrat, n-ar strica sa mai citim si manualul de utilizare al stabilimentului, concentrarea de tristi e de-a dreptul ingrijoratoare.

  https://www.simonatache.ro/about/

 29. sa nu uit: toate mamele adoptive din povesti romanesti sau straine sunt niste nenorocite, sadice, exploatatoare: cenusareasca, alba ca zapada, fata mosului si fata babei……………..

  la scufita rosie sa nu uitam a puncta acte de cruzime fata de animale, ca si la capra cu trei iezi.
  ce invata un copil din astea? ca binele invinge? bine,dar cum?

  sa nu uit :povestea porcului: tipul de os nobil e si mai naspa: o lasa gravida pe biata fata, apoi pleaca -n lumea larga, dupa care revine si ii da onorurile cuvenite. morala: fa copii din flori,ca tatal apare pana la urma pe cal alb sau numai calul, dupa caz.

 30. sandman, bravo!!!!!!!!
  da’ sa nu se oripileze lumea sensibiloasa.

 31. @ Catalin Tz

  Mai Cătăline cum să fiu serioasă când dai interpretări la care mă bufneşte râsul. Acum zi şi tu: pot să fiu serioasă? Faine interpretările, dar nu văd legătura cu textul tău apreciat de Simona. Şi/sau cu argumentele mele pentru faptul că ai sărit calul rău de tot cu limbajul folosit. Acum m-am făcut fată serioasă şi îţi spun că situaţia cu căcatul în puţ şi extragerea lui a fost arhi-suficient de haioasă şi nu era nevoie de atâtea sensuri peiorative/figurate ca să facă poanta mai bună. Dă-o încolo de treabă!

 32. Ce Pulla mea bagi a treia oara acest text de cacat scris de un oligofren retard, crezi ca va fi mai bun. Un cacat ramine un cacat.
  ************
  Iata, Doamnelor si Domnilor, un text cu cuvinte puternice si expresive care comunica un anumit pct. de vedere. Mai ales cuvintu Pulla, scris cu majuscula, in sens de respect si cu doi de « l « sa fie mai lunga sublinieaza major starea de revolta a respectivului.
  **********************
  Ii multumim Domnului Catalin si Doamnei Simona ca pt. a treia oara ne prezinta acest text, din dorinta de a impartasi cu noi bucurie, amuzament. Probabil ca Doamna Simona crede ca nu am reusit sa vedem in adincime subtilitatile umorului din textul propus. Trebuie sa recunosc ca acum, a treia oara, chiar daca nu am ris, parca am simtit un pic in coltu gurii, in partea stinga cred, un rictus care ar putea fi considerat chiar un zimbet fin. Pe undeva parca insa mi se face teama, se spune ca daca apare asa ceva pe partea stg. poate fi de la circulatie, pe dreapta nu ar fi problema.
  **************
  Procedeul Simonei nu-l gasesc fair, nu folosirea expresiilor tari a stirnit furtuna ci nivelul umoristic al textului propus si adinc laudat de gazda. Nu de putine ori, si, dupa parerea mea se-ntimpla si aici, lipsa inspiratiei, a umorului se-ncearca a se compensa cu folosirea unor expresii tari. Eu personal ma simt chiar jignit, am fost acuzat de toate alea, incl. Misogism, ce-o mai fi si aia, propun ca cei care ramin pe acest blog sa-si marcheze comentariile cu « S » serios, « G », gluma, « I », ironie, « P » publicitate, « A », atentie, sa nu mai existe confuzii.
  In ceea ce ma priveste sunt adeptul unui limbaj colorat, dar folosirea culorii e justificabila doar prin efectul umoristic, ce pula mea.:oops:

 33. @ Nike : tu ai materia mai proaspătă şi de aia îşi aduci aminte atâtea amănunte. Cred ca ma apus sa le recitesc si eu ca sigur o să le privesc acum prin altă optica. Cred ca daca as fi citit cand eram plod o poveste in care fat frumos ii spunea zmeului “te bat de de caci pe tine , ba retardatule!!” aş fi tinut-o minte cuvânt cu cuvânt.

  @ Narcis : Dacă aş fi ştiut la momentul respectiv ca textul ăsta o să fie disecat în public, iar în funcţie de el mi se va stabili profilul psihologic, profilul moral, gradul de cultură şi educaţie, sexul părinţilor,apartenenţa la grupări extremiste care doresc exterminarea persoanelor cu dizabilităţi, durata celor şapte ani de-acasă, crede-mă că l-aş fi recitit la final, i-aş fi făcut corecturile şi l-aş mai fi “coafat” puţin. Fiind vorba doar de un comentariu la o postare, l-am scris mai ca pe mess, şi de aia mai apare din când în când literă mică după punct, mai lipseşte o virgulă sau mai apare câte un cuvânt fără diacritice. Tot din cauza asta a apărut şi “p*ula” în loc de “pula”, asta ca să lămurim şi ce-i cu ipocrizia mea de care pomenea nu ştiu cine mai devreme. Deci nu-ţi face griji pentru cumătra Gramatica, pentru că n-a omorât-o nimeni şi e bine-sănătoasă, asta chiar dacă şi tu i-ai dat un pic la gioale, scriind mai sus “mi ai” , în loc de “mi-ai”. La urma urmei, dă-o-n morţii mă-sii, că e învăţată şi rezistă la tăvăleală!! 😉

 34. Oare se simte cineva ultragiat cand il citeste pe Caragiale? Citat din “Examenul anual”:
  “Profesorul (energic): Meri la loc, boule! (Către mama. lui Popescu care este foarte mâhnită): Că-z prost l-ai făcut, cucoană! Apoi ăstuia doară numai paie să-i dai să mânce. (Mama lui Popescu plânge), Că-z geaba te mai bocești acuma, nu-l mai dreji. Are să mai steie încă șapke ani repekinke… Ionescule! (Mama lui Ionescu tușește foarte mișcată.) Cumu-i pământul, mă?”

 35. @Marian S: fa-ne o favoare si tine-te de promisiunea cu plecarea… Saaau, poate daca o sa ne prefacem ca nu existi aici, o sa dispari de la sine!

 36. Ce prostie!

  Am citit ieri textul lui Catalin. Da, nu am avut nici o problema cu “jumatate din sat erau oligofreni”. Da, a fost foarte clar ce a intentionat sa spuna omul, nu, nu a vrut sa jigneasca pe nimeni si nu a facut-o. Era clar ca faza cu jumatate de sat e, in sens propriu, o exagerare, dar tocmai astfel apare hazul, poanta. Si era foarte limpede ce sens al cuvintului oligofren e folosit.

  Trebuie sa mai spun ca nu mi-a placut textul lui prea mult, totul e tras prea mult de par, dar hai lasati-l cu intentiile de a jigni nu stiu ce comunitate.

  A, si o intrebare gramaticala: cum se scrie corect de-a-n pulea?

 37. @ Michisor :
  Dacă te-a bufnit râsul pe bune, mă bucur , pentu că asta înseamna că ai reuşit să te delectezi până la urmă. Interpretările alea , despre care trebuie să precizez că sunt la mişto, pentru că văd că mulţi iau prea în serios ce se scrie p-aici, n-aveau legătură cu textul care v-a oripilat pe voi , ci cu postarea ta în care te-ai apucat să-l analizezi bucată cu bucată. Ştiu că profilerii pot să facă profilul psihologic al unuia citindu-i scrisorile, însemnările, poeziile, chestii serioase în general, nu un comment aruncat la misto pe net. Ceea ce voiam să sugerez e că dacă ne apucam să autopsiem aşa toate bancurile, poveştile, baladele, snoavele doinele şi dracu mai ştie ce, se alege praful. Era vorba doar de o situatie tampită pe care am trait-o eu odată şi pe care am tastat-o la repezeală pentru că am mai povestit-o şi altora iar aua au râs de s-au spart. Că era prea mult “căcat”, că am repetat de prea multe ori că aia erau tâmpiţi, aşa o fi. N-a fost cu intenţie, pur şi simplu aşa mi-a ieşit la prima mână, iar să te apuci de aici să tragi concluzia ca-s arogant, nazist, că l-am votat pe iliescu sau alte alea, e o stupizenie. Cum la fel de stupid e să decidă un singur om , în speţă Neamţu, cine are umor şi cine nu, în funcţie de cum ii indică lui hazometrul personal.

 38. Lenny Bruce (1925-1966).
  A fost un stand-up comedian american de mare succes în anii ’50-‘60.
  Nonconformist pe scenă. Libertin în viața privată. Deschizător de pârtie pentru generațiile următoare de actori de comedie.
  El a inclus pentru prima oară în limbajul stand-up comedy cuvântul “fuck”. Plus “ Cocksucker, Balls, Motherfucker, Penis, Cunt, Shit, Tits”…..
  A fost portretizat excelent în filmul “Lenny” de către Dustin Hoffman. Un film de excepție, regizat de Bob Fosse. Vi-l recomand. (Dacă vreți să vedeți filmul și iubiți suspansul, nu citiți mai departe. Deși e foarte probabil să știți povestea lui.)
  Incepand cu anul 1961, faima sa crește constant, într-un ritm direct proporțional cu condimentarea limbajului său scenic.
  A fost arestat și apoi acționat în justiție pentru folosirea limbajului obscen în public. Printre acuzele ulterioare, mai adăugăm și folosirea termenului “schmuck”, care în limba engleză e un fel de ticălos, dar cuvântul provine din idiomul idiș, unde înseamnă penis.
  Procesele au durat ani de zile și l-au adus pe Lenny în faliment, deși nu a fost niciodată condamnat definitiv și irevocabil. Dependent de droguri încă din anii ’50, a fost găsit mort în baia sa din Hollywood Hills pe 3 august 1966, cauza oficială fiind o injectare accidentală cu o doza letală de morfină.
  Dick Schaap a publicat la acea vreme un necrolog devenit celebru, în revista Playboy, încheiat cu memorabilele cuvinte:
  “One last four-letter word for Lenny. Dead. At 40. That’s obscene.”
  A fost reabilitat oficial, post-mortem, abia în 2003. No more comments.
  Cred că am fost semi-off-topic, dar Lenny Bruce merită o haltă comemorativă.

 39. @Catalin Tz: asta e discriminare, protestez, adica ce, numai Michisor “s-a ris”? Ba s-avem pardon, si io! Am zis ieri, reiterez azi! :mrgreen: Sa se noteze undeva, cu creionu’ pe hirtiutza.

 40. Mai exista unul, Russell Peters, indian-canadian, teribil gagiul, face stand-up comedy si isi bate joc de toti indienii (din care face parte) si chinezii, ma intreb cit timp o sa mai treaca pina americanii, din ce in ce mai cretini, pudibonzi si total lipsiti de simtul umorului, or sa urle “rasism” si o sa-l interzica…

 41. Trebuie să completez, dacă tot m-am apucat…
  George Carlin. Alt mare comedian american, mai mare decât Lenny.
  George avea să-i aducă un omagiu postum indirect, lansând o spumoasă tiradă împotriva cenzurii limbajului la televizor: ”The seven words you can never say on tv” – http://www.youtube.com/watch?v=kgZZ82tp5es . Monologul se axează pe câteva dintre ”trivialitățile” pe care și Lenny le inclusese în sketchurile sale: shit, piss, fuck, cunt, cocksucker, motherfucker, tits…

 42. Hai sa arunc un comment, lucru ce se-ntampla ver-i ver-i rar (ceea ce inseamna ca deja e prea groasa-serioasa chestiunea):
  Simo draga, te implor rugandu-te, ignora sau treci peste toti aceia carora umorul cu simt de pardaf le strica feng-shuiul cititoresc! Eu una, in loc sa ma amuz (exceptie facand scrierile serioase) zi de zi, mai des gasesc astfel de posturi de cereri de scuze sau explicatii total inutile, cum este si acesta. Totusi astfel de personagii isi au si ele rostul lor. Da-i incolo, sa-si mute frustarile in alta parte, fiecare cu stolul personal de pasarici. N-ai ce le face daca nu pricep ca cacatul e cacat fie el si poleit cu (h)aur!

 43. Marian S. Pai ce facem aici…. ne tinem de cuvant sau nu ?

 44. @Marian S.: doar faptul că nu am timp & chef și politețea de gazdă (în ordinea asta) te scapă de a afla părerea mea sinceră despre tine. profită cât mai poți și dispari. nu o să îți dau block încă. te invit să ai demnitatea și bunul simț să nu mai insiști. sper să reușești. succes. 🙂

 45. vreti ceva amuzant si nu prea ? am fost la mama la “tzara” , munca de salahor , cules de porumb si struguri + sapat de WC nou in fundu` curtii . totul a fost OK pana in momentul in care am plecat spre centru` comunei sa-mi iau niste bere cu slapii din dotare + pantaloni scurti si tricou . cand m-a vazut mama a explodat : cum ? asa ai fost in “centru” ? ai 40 de ani … nu se cade sa umbli in slapi si pantaloni scurti . i-am zis : mai mama , asa umblu si in oras cand ma duc sa-mi iau niste bere de la magazinu din colt si mai ales vara cand e cald , raspunsul a fost : daa , da acolo nu te cunoaste nimeni 🙄 . mama nu este nici oligofrena nici handicapata , doar traieste in alt timp . CatalinTz ,ca orasean (presupun) , a perceput corect mentalitatea batranilor care traisec in satele romanesti , sunt handicapati dar nu sunt oligofreni. este o mare diferenta

 46. :)))) Nu puteai scrie altfel. Rahatul e o delicatesa turceasca. Frate, unii-s dusi cu scufitza: pentru ei viata trebuie sa fie numai roz si sa miroasa a levantzica. ooops . pardon de roz 😀

 47. …si DA! George Carlin rulz! Recomand o supra-doza

 48. Chiar as vre sa vad un distins cetatean calcand intr-un cacat, si luand o atitudine de genul: “vaaai, am calcat in ceva moale si alunecos, cu miros innecacios… de culoarea frunzelor intr-o toamna tarzie (ce sa fie – ce sa fie?)”

  PS: variant corecta e “parul din cur”. 😆

 49. chiar nu stiam ca catalintz are blog , am intrat si eu si chiar sunt dezamagit , am crezut ca e amuzant , dar nu este . are o ura in el pe care nu o inteleg .

 50. wow…am trait sa o vad si pe asta! Ma gandeam io ca unii is mai catolici ca Papa, dar in halul asta nu ma asteptam!!
  Pai ce treaba are valoarea, statutul si viata taranului roman, care is asa cum is, cu o anecdocta?? Nu s-a gandit nimeni ca putea fi inventata?? Sa punem la zid oamenii care nu scriu perfect politically correct!! In felul asta se duce naibii si literatura, si jurnalistica si tot ce inseamna iesirea din limitele impuse de o anumita societate la un anumit moment.

  Pt cei posedati de politically correctness, am un exemplu:
  In America anilor ’20 nu era ok sa sugerezi nici macar ca wishful thinking, casatoria dintre o persoana alba si una de culoare. Filmele erau cenzurate dramatic daca se faceam o simpla referire la un copil nascut din asemenea relatie. Cica contravenea binelui public si societatii. In realitate, erau sute de mii de copii bi-racial. Acuma, legea era de partea astora cu interdictia. Pana cand s-au trezit niste scriitori si oameni politici sa spuna ca toata povestea asta e bullshit, ca realitatea e alta si ca felul in care e gandita realitatea e gresit.

  Acuma, dupa logica ilustrilor cititori isterizati de lipsa de PC, ar trebui ca nimeni sa nu fi spus niciodata nimic in momentul ala in America, ca sa fie toate ok, macar de ochii lumii. Nu? Uneori, exact din abordari atat de directe si din umor se nasc solutii pt probleme reale. A te ascunde sub iluzia corectitudinii politice mi se pare o prostie.

 51. Si eu am stat putin sa ma gindesc cum e cu scosul podoabei capilare din zona anala , am banuit ca se lasa si cu bleaching dar apoi am inteles si am ramas dezamagit.
  Sa va spun si eu ce cred :

  1. Luatul la mina si la bani marunti , ca pe poezia Patria de Nichita Stanescu (aia de o recita Ionica in Liceenii), a unui text scris in graba denota o cu totul alta atitudine si umoare decit a unui cititor normal al unui blog ce se vrea (in buna masura) unul de voie buna si umor de calitate. Textul si gluma poate ca nu sunt top 5 vazute vreodata pe blog si asta recunoaste si autorul. Ce ma mira este incrincenarea cu care unii si-au bagat coltii in bucile omului. Poate nu le-o placut, poate nu era dat cu talc si baby oil, ca vad si-au indreptat atentia si grija netarmurita si prestatoare de acte sexuale frecvente ( na bre scapetilor vedeti ce arid e sa traduci in limbaj nelicentios perenul ” a te fute grija” ) asupra gazdei blogului. Carevasazica si drept urmare Simona a primit o doza masiva de “stai ba sa-ti explic io ce e bine si ce e rau bai fato” .
  2. Inteleg pe undeva ca occidentul si trainingurile frecvente v-au bagat in cap ca nu mai putem spune “oligofren, retard, handicapat” pentru ca e o insulta groaznica la adresa celor cu adevarat suferinzi. Bun. Inteleg. Insa expresiile au intrat destul de bine in limba si romanul in general nu prea e din aceia care sa isi bata joc de cei batuti de soarta. Asta e , moncherilor, termenii traiesc si nu va bagati voi sa faceti activism de politically corectness pe blogul altuia. Faceti-l cu mama voastra in fata cratitei de sarmale cind va mai zice vreodata cuiva ” jidan sau handicapat”.
  3. Despre cacat si alte cuvinte care va put: Cacat e un cuvint care sta bine merci in DEX si il foloseste o tara intreaga. Stiu, de exemplu acasa, orice grad de intimitate ai cu persoana de lina tine nu e frumos sa arunci un ” ma duc sa ma cac” Da nici nu spui : “ma duc sa comit actul defecatiei” . Pentru savoarea si autenticitatea povestirii , uneori trebuie sa folosim niste trivialitati acceptate. Dozarea lor este extrem de dificila dar fara ele relatarea ar fi searbada si stupida. Insa ar fi “curata”. Oricine foloseste trivialitati in povestire poate fi atacat imediat de apostolii curateniei verbale ( am vrut sa zic apostolii pulii dar m-am infrinat). Mie oamenii astia imi repugna, la fel ca nonbautorii la petreceri. Nici eu nu le plac lor dar nici ei mie. Am ris cu lacrimi si zbateri cind am citit povestile acelea minunate despre situatii jenante ( in care majoritatea au fost cu cacat , voma, betii). Am plins cind am auzit sinceritatea celei care a spus ca in loc de multumitoarea bashina a slobozit ditamai vulcanul noroios in pantaloni dar apoi si-a fumat linistita tigara. Am rezonat cu toti cei care au infundat budele si s-au luptat cu monstrul care nu voia sa paraseasca incaperea si a fost scos ca un obiect de contrabanda in punga. AM RIS !!! De asta vin pe blog, sa rid, sa ma simt bine . Voua astora care va put postarile si nu va este gidilat placut simtul humoristico-estetic va adresez invitatia gratioasa : Plecati in _BEEEP_ mea in alta parte unde e iarba mai grasa si umorul fin iar peste computer adie un miros delicat de Chanel. Fericirea si parfumul sunt la un click distanta.

  Sante ! 😈

 52. @Radu – ca bine-o zici!

 53. Merci madlen , daca zici ca glasuiesti rar is si mai falos, precum un cucos de munte 🙂

 54. Ce e prea mult strica (asa cum si ce e prea putin nu ajunge)
  De ex. diferenta dintre “umorul inteligent” Divertis si “umorul popular” Vacanta Mare.

 55. @mugurb , aprob … aprob pozitiv . dar nu poti sa te caci in gustu` omului .

 56. Faza in sine cu cacatul in fantana mi se pare comica. In rest, tot articolul imi pare scris de un bully. Nu vad de ce erau oligofreni (sau ce e comic in a-i numi asa pe) aia din sat care ramasesera fara apa din cauza unuia dus cu pluta care s-a cacat in fantana. Din cate reiese din text, autoritatile locale au intervenit numai dupa ce articolul a aparut in ziar, deci satenii stiau ei ce stiau cand l-au sunat pe asa-zisul jurnalist. Ce-a fost dupa aia, cu nenea care canta la orga, e alta treaba. Omului i s-o fi parut ca jurnalistului ii pasa sincer de ei, din moment ce le-a ascultat toate povestile si s-o fi gandit ca poate il ajuta sa devina celebru in zona, sa-l cheme si lumea din alte sate sa cante la o nunta, ceva. Dnul jurnalist, care nu era retardat sau oligofren dupa propriile standarde, putea sa-i spuna frumos de la primul telefon ca nu-l ajuta si gata. Dar ales sa continue comportamentul de bully. Un fel de “cine m-is io futu-ma-n-cur”, a doua generatie la oras, toti cei de la tara is retardati si problemele lor sunt ridicole pt un intelectual ca mine.

  Putea fi un articol (post etc) comic, in schimb a iesit unul rautacios.

 57. Iar gânguresc din statul comod în fotoliu: oare cititorii tăi cum ar fi (re)scris acest articol?
  Concurs: să se transplanteze în pielea Cătălinului și să trăiască scriptic experiența, pe tastele laptopului… Și să lași să voteze cititorii cel mai inspirat text.
  Premiu: un pelerinaj la fântâna binecuvântată, împreună cu un sobor de vidanjori care să procedeze la exorcizarea stătutei ape … Și să ia și-un preot atestat clinic cu colonul iritabil, să o boteze Sfântul Scaun…Amin.

 58. Buna ziua,
  Va deranjez pentru doua minute venind la d-voastra cu rugamintea de a posta cateva randuri despre mine.Am nevoie de sprijinul d-voastra pentru a trece peste acest obstacol care a venit in viata mea acum doua saptamani.Mai multe detalii despre mine le gasiti pe pagina de blog:http://nicupavil.blogspot.ro/ sau pe pagina de facebook:https://www.facebook.com/NicuPavil?ref=hl

 59. glumele acide sunt greu de digerat nu-i asa ? . eu i-am propus lui CatalinTZ sa ne povesteasca o poveste cu rockeri idioti si oligofreni , sunt sigur ca stie multe . si asta doar asa , de amuzament , sa ne mai radem si noi , nu ? daca nu vrea el , o sa incep eu pt. ca am multe :mrgreen:

 60. @ Nicu Pavil: Chiar vi se pare oportun comentariul dvs in contextul acestui post? Dupa mine sunt doua posibilitati: ori n-ati lecturat nici postarea, nici comentariile, si atunci nu vad de ce sa va citesc eu sau altii de pe aici povestea.
  Sau be: sperati ca unii mai cu frica de divinitate sa se simta atat de vinovati ca au ras la lectura cuvintelor “cacat” si “oligofren” etc incat sa faca repede o donatie sa se spele de pacate.

  Si acum mi-or sari in cap unii sa imi spuna ca-s lipsita de empatie, ca n-am suflet, etc. Sariti-mi!
  Uite, ca sa va dau si motive mai serioase sa ma exorcizati: sterg de pe wall-ul meu de facebook toate postarile umanitare, si mai ales pe acelea care contin fotografii ale bolnavilor, insotite de texte gen “dati un like pentru ca micuta X sa poata surade din nou”. Mi se pare stupid si abuziv fata de taman micuta X.
  Sunt alte locuri si alte imprejurari in care cei in nevoie si cei care pot si doresc sa-i ajute pe cei in nevoie sa se gaseasca.

 61. Rodica, lasa-l sireacu in plata lui ca daca e chiar bolnav face si el ce poate. Serios, nu-ti sar in cap, sunt paranoic de-a dreptul vizavi de orice cerere de bani legitima sau nu. Cine stie…
  Dar iti dreptate. Nu prea are ce cauta asa ceva aici

 62. @Nicu Pavil: Operația ta poate fi făcută și în România, la un preț MULT mai mic (6.500-7.000 de euro). Îl recomand pe medicul Sergiu Stoica de la Regina Maria, care a mai operat cu succes neurinoame: http://www.reginamaria.ro/medici/stoica-sergiu-id-1350-cmsid-8.

 63. […] erai “pedepsit” sa iti schimbi poza de profil de facebook cu cea a unei girafe) O nenorocita de gluma nu mai poti sa faci, ca-ti sar in cap […]

 64. NTz, nTz, nTz … 😆

 65. Situatia care sta la baza povestirii e amuzanta! Iti poti imagina tot satul strans in jurul fantanii “otravite”. Toate autoritatile implicate, “dovezile solide” aduse si, in cele din urma, faptasii prinsi. Deranjanta nu e folosirea cuvintelor “cacat”, “oligofren”, “cretin”. Probabil oamenii aia erau din alta lume!! Ceva de-a rasu-plansu! De nedescris! (De remarcat totusi, ca tocmai aceasta implicare totala in dezbaterea problemei, a dus la rezolvarea situatiei! :)) )

  Mie finalul mi-a displacut. Faptul ca l-a injurat pe muzicant asa! Asta saracu, isi imaginase ca ziaristului chiar ii pasa! Acum, fiecare reactioneaza cum poate la nervi, cand este stresat, pisat marunt de un strain prea “naiv” sau prea “tupeist”. Nu-l judec aspru pe autorul commentului pus in discutie! Doar ca nu e o chestie cu care sa te mandresti sau pentru care sa primesti laude! Putea f lejer sa renunte la ultima parte!

 66. […] totuși, că am jignit persoanele suferinde de cretinism, am explicat însă deja, acum ceva vreme. AICI. Citez: “Cuvinte precum “cretin”, “oligofren”, “handicapat” au căpătat de […]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green