Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

La protest, printre zombi

Ați văzut Ziua Z: Apocalipsa, cu Brad Pitt? Știți secvențele alea în care oamenii sunt în mașini, iar afară curg râuri de zombi? Ei bine, unii dintre noi le-am și trăit, doar că pe invers. Duminică seară, 1.000 de oameni se îndreptau spre sediul Guvernului, pe Calea Victoriei, printre mașini. Durata și scopul vizitei: cam o oră, protest la adresa superimunității pe care și-au tras-o noaptea, pe ascuns, parlamentarii noștri infractori. Și-au îndesat ciorapul pe ochi, au venit pe furiș la serviciu și au “aranjat” Codul Penal în așa fel încât să le permită să fure fără intervenția DNA sau ANI, iar pentru presă au pregătit botniță, retransformând insulta și calomnia în fapte penale. Ei, și revenind, cei 1.000 de protestatari de pe Calea Victoriei se deplasau către Guvern printre mașini pline de oameni. Ce făceau oamenii din mașini? Păi, doar vreo 10% aveau o reacție la faptul că, pe lângă ei, trec niște nebuni scandând “Ce vrem noi e și pentru voi”. Zâmbeau, aplaudau, își primeau înapoi aplauze de la protestatari, deschideau geamurile, claxonau sau măcar se uitau curioși. Restul de 90% se uitau în gol, ocolind cu consecvență privirile celor de afară. Nu li se clintea pe față absolut nici un mușchi, iar dacă erau mai mulți în mașină, nici măcar nu vorbeau între ei. Doar se uitau în gol, atât. Singura care făcea conversație cu colegii de habitaclu a fost Andreea Raicu. A ignorat complet ce se întâmpla pe stradă, dar măcar era vie, se purta ca un om, nu ca un zombi.

Protestul începuse la ora 16, la Universitate, la fântâni, cu vreo 500 de… CONTINUAREA AICI.

11 comentarii

 1. ma simt ca in 94-95 la mitingurile anti iliescu.pe bune!

 2. Tristul adevar. Pentru fiecare protestar, exista alti 1000 de oameni in Bucuresti care fie sustin actiunile politicienilor, fie nu le pasa. Atit timp cit e papic si nu sint batuti ei de jandarmi ca batrinii din Pungesti, e bine. Vine Craciunul, altele sint prioritatile, trebuie facute atitea cumparaturi, sint promotii la supermarketuri… Foarte putini isi dau seama ca, in locul taranilor de la Pungesti, miine ar putea fi ei cei batuti, iar restul, in jur, ar tacea.

  Revolutia din pacate porneste de la stomac. Cel putin in Romania.

 3. Simona, eu am preferat să mă uit la figurile celor entuziaşti, ale celor care deschideau geamurile, care ne strângeau mâinile. Parcă nu erau totuşi 10 la sută, ci mai mulţi.
  Sau oi fi fost eu sub un rush de adrenalină?

  Când îmi trece, mă ia şi pe mine revolta şi-mi vine să-mi iau la bătaie mulţi cunoscuţi. Pentru pasivitatea lor, pentru faptul că n-au nici scuza sărăciei şi a lipsei de acces la informaţii, pentru privirea aia “ei, parcă schimbaţi voi ceva”, “n-aţi văzut că nu vă bagă în seamă”, iar când nu mă las şi îi tot înghiontesc, izbucnesc cu un “poate am ceva mai bun de făcut cu timpul meu”. Niciunul însă nu reuşeşte să mă convingă de faptul că dusul la film, ieşitul la restaurant şi jucatul pe calculator sunt mai bune.

  Altfel, am văzut şi eu poza aia cu cei trei de la o masă de la Pizza Hut, văzându-şi netulburaţi de masă şi de conversaţie în timp ce afară, dincolo de geam, se dezlănţuise ceva. Tot încerc să-i înţeleg, să le decriptez mecanismele.

 4. @Nora: m-am bucurat sincer de cei care empatizau, dar ăștia care se uitau în gol m-au șocat. nu așteptam musai reacții de susținere. mă, da’ nici măcar să nu fii curios, nici măcar să nu te miri, nici măcar o sprânceană să nu ridici? să stai așa ca mortul, cu ochii în gol? m-am gândit că le-o fi fost frică, dar afară nu era totuși o mulțime fioroasă… 🙄

 5. Am auzit o individă foarte nervoasă pe protestatari pentru că blochează strada şi “nu e prea plăcut când eşti la volan”. Oamenii ăştia ar putea să te vadă crăpând lângă ei, urlând de durere şi să îţi spună să faci linişte, că e ora de somn.

  Eu tot sper să fie o fază, să se trezească. Vorba aia, ceasurile “rele” tot sună de ceva timp.

  Teoria mea – posibil să bat câmpii – e că se pune în funcţiune un soi de mecanism de (pseudo)protecţie. Dacă şi-ar permite să vadă că lucrurile chiar sunt nasoale, grave, oribile, ar fi forţaţi să reacţioneze. Nu ştiu, ca o femeie care se preface că nu vede că e alcoolic partenerul. Pentru că, dacă ar vedea asta, ar fi obligată să ia o decizie. Ar trebui să iasă din cocon.

 6. @Nora: dacă ar fi cum zici, ar însemna că ȘTIAU toți că e nasol.

 7. În aceeași linie cu articolul, va trebui sa ieșim acum și pentru apărarea MȚR.

 8. Eu de la acest protest am plecat cu imaginea unor gaze lacrimogene date degeaba într-un exces de zel cretin și a domnului Schuster bătut la fel de stupid. Degeaba. Și căruia i s-au rupt degetele de la stânga așa, doar pentru că.

  Las mai jos un link spre două clipuri cu acest țăran din Sibiu care a fost duminică intimidat cu ordin. Vânat la rupere. Ascultați-l. Și în primul și în cel de-al doilea clip youtube.

  http://lacoltulstrazii.ro/2013/11/18/ce-i-raspundem-domnului-schuster/

  Despre zombie, bine observat, am văzut asta la primul marș Uniți Salvăm, zece mii de oameni pe Ștefan cel Mare și Moșilor ca să se facă auziți într-o liniște mass-media cvasi -totală. Unora ieșiti pe la ferestre pâlpâind la lumina televizorului nu le venea pur și simplu să creadă, alții priveau cu lumina stinsă pe după perdele, de frică (cred), de parcă mărșăluia armata. Erau așa năuciți, după care se întorceau să-și ia de la televizor realitatea care se întâmpla chiar sub balconul lor. Au fost câteva scene d-astea ireale, zecii mii de oameni nu existau pe strada lor dacă nu zicea cineva la televizor. În fine, mi-ar plăcea să am mai mult talent să povestesc cum trebuie sentimentul ăla de zona crepusculară.

 9. Nu sunt vremile sub cârma omului, ci bietul om sub cârma vremii.

 10. Daca maine guvernul impoziteaza biserica sau taie robinetul la mizeria ordinara care se numeste catedrala neamului o sa vedeti multi zombilai din aia cum prind viata si ies in strada.
  Cand le-a taiat Boc salarile au stat ca vitele in staul, cand s-a iesit in strada impotriva lui Basescu la fel, Rosia Monatana?? daca ii intrebi o sa-ti raspunda ca e vreo rosie de munte, acum la fel….

  In schimb, cand ajung acasa, dupa ce se termina suleymanu’ incep sa cuvante: iete ai dracu astia ce a facut, iar si-a dat pentru ei, nu le mai ajunge, noi n’avem dupa ce bea apa… si se duc la culcare dupa mai vad un pic din nora pentru mama, ernest bingo sau mircea badea….

  asta e poporul si isi merita guvernul, presedintele si parlamentul !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green