Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

14 milioane de vizualizări. De ce mă citiți?

shutterstock_55706296

14 milioane de vizualizări. La atâta a ajuns blogul, da.  😉 Vă mulțumesc frumos că mă citiți în număr atât de mare. Drept pedeapsă, vă invit să ci… să lecturați un interviu pe care mi l-a luat Andrei Crăciun. Pun aici prima întrebare, care se referă exact la blog și la voi, iar, pentru restul, vă trimit la sursă. Să știți că m-a întrebat și despre bani, și care e secretul frumosului mariaj cu Nic, și tot felul de alte lucruri indiscrete. 😉

“Simona, ai succes ca ziaristă, ai succes ca scriitoare (n.m. – “Femeile vin de pe Venus, bărbații de la băut”, co-producție cu Mihai Radu, cațavenc și el, se vinde în draci), ai succes și ca bloggeriță. Aproape tot ce scrii cunoaște atingerea magică a viralului. Cum și de ce?

Ziaristă nu prea mai sunt, că s-a ales praful de presă, scriitoare nu m-am simțit niciodată, iar asta cu bloggeriță mă cam enervează, că e așa, ca un fel de ocupație pentru care nu tre’ să ai niciun fel de competență, în afară de a înșira litere pe o platformă WordPress. Nu mă simt colegă cu toți bloggerii din România, ca să zic așa. Dar să nu ne blocăm în terminologie, să-ți răspund la ce m-ai întrebat. Mă citesc niște oameni, e adevărat, dar nu i-am întrebat niciodată de ce. Din ce îmi mai spun unii dintre ei, din proprie inițiativă, se pare că îmi iese, din când în când, să îi fac să râdă, să îi pun pe gânduri cu vreo poveste, ori să îi conving să se alăture unei cauze sau să ia atitudine… Bineînțeles, ocupațiunea mea principală rămâne umorul și sper să fie așa până la adânci bătrâneți, deși mi-e greu să cred că, peste niște zeci de ani, va mai râde cineva la glumele unei bătrânici senile.

Îți place succesul acesta? Ai ce să faci cu el? Ți-l dorești? Îți dă de mâncare? Îți plătește succesul facturile?

Îmi place să… CONTINUAREA AICI.”

După ce terminați cu interviul, poate vă întoarceți să-mi spuneți și mie de ce mă citiți, că, ați văzut, n-am știut să răspund exact. 🙄

Foto Shutterstock

186 comentarii

  1. Felicitari si la cat mai multe vizualizari pe mai departe !! Este un site(blog) de succes ! 😀 😀

  2. Te citesc pentru ca esti amuzanta….intr-un mod cu care eu rezonez intru totul. Si pentru ca ai cititori/comentatori amuzanti si destepti. La mai mare cu blogul! 😀

  3. Umorul ca umorul – dar auto-ironia e o floricica extrem de rara si discreta, precum pe Venus, asa si pe Pamint ! Love 🙂

  4. Nu se poate plictisi omul cu tine. Esti o provocare, esti un soi de cocaina de tara si tu 🙂 … sinceritate, spontaneitate – nu cred sa fie ceva de scris ce sa nu stii deja. Esti pe unda mea de umor… energie maxima iti doresc!!!

  5. Pentru ca ma faci sa rad, pentru ca invat mereu ceva, pentru ca sunt unele articole ca un “sut in fund” de care toti avem nevoie, pentru ca esti sincera si exagerat de obiectiva. Felicitari 🙂

  6. costicamusulmanu

    din calcul meschin; știu că dacă te bagi în troacă te mănîncă porcii; și atunci nu mai bine cetesc io la simona pi blog? sî mă cried șî io diștept?
    q.e.d.d.e.
    la mai mare 🙂

  7. Eu te citesc pentru ca imi place cum scrii, pentru ca te cunosc si esti un om cald si fain si cu umor. Ah, si uneori intru mai mult ca sa citesc cum abereaza comentatorii, sometimes its a freakshow downhere… 😀

  8. Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc. Am zis de 7 ori? 😛

  9. Cândva, vă promit că o să am și eu o temă de-aia cu posibilitate de a răspunde comentariilor chiar sub ele. Mi-o doresc și cred că v-o doriți. 😉

  10. Citesc pentru ca imi place umorul tau, si-mi plac multe dintre comentarii. Succes pe mai departe !

  11. nu citesc chiar tot dar e absolut pe bune ce zici. si e haios cum le dai. de aia.

  12. Te citesc pentru că bine că eşti tu deşteaptă! Caută şi tu prin setările blogului ceva de genul nested comments! S-ar putea să-ţi meargă!

  13. Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc

  14. @M3bis: să știi că nu e vina mea că nu am găsit până acum, e a savantului cu care sunt căsătorită și care cică se ocupă personal de chestiunile tehnice. o să-i spun cuvintele magice, mersi 😉

  15. eu te citesc pentru partea cu umor … dar in ultimul timp a castigat partea sarcastica si chiar rautacioasa ( mie partea asta nu imi place dar probabil aceasta parte a dus la un asa rezultat, asa ca … )

  16. mergeeeeee. mulțumesc mult de tot, M3bis!

  17. De curând am avut o încercare să scriu pe blogul cuiva (’cause I don’t have the balls to do it on my own :)), şi tipul care administrează blogul respectiv mi-a zis că nu mă potrivesc stilului pe care îl promovează. Una din replici a fost: “îmi place umorul tău inteligent si subtil. 🙂 Imi place să cred că nu orice prost prinde dumele din textele tale.” Şi d-aia îmi place şi mie să te citesc. Pentru că umorul tău nu sună a frustrare de trai în România, că eşti mişto şi când eşti ofticată, că nu ţi-e frică de limbajul licenţios şi pare că nu ţi-e frică punct.
    Pentru că pare că faci ce trebuie, cum ar fi serve your highest purpose, şi era păcat să te faci doctoriţă.

  18. Plăcerea a fost a mea! Numau că tema nu prea suportă, bag seama!

  19. @M3bis: inițial mi-a arătat că merge, după aia văd că n-a mai mers. nu înțeleg nimic 😥

  20. Pai la inceput pentru ma faceai sa rad tare tare, dupa aia pentru ca imi placea cum argumentezi chiar daca nu as fi fost de acord cu tine si dupa aia pt face parte din rutina zilnica, e ca spalatul pe dinti, si crede-ma ca am niste dinti fff curati, ca sa pot sa ii arat cand ma faci sa rad. nu?:)
    Pup you tare.

  21. iete ca am trecut la moderare cu mailu alalalt 🙂

  22. nu-mi este foarte clar de ce te citesc, dar nu in sensul ala ca te citesc desi simt ca nu ar trebui, ci in sensul ca nu stiu sa spun exact care sunt lucrurile care ma atrag.
    probabil o combinatie intre scriitura placuta si subiectele interesante sau tratate interesant, totul asezonat cu umor.

    dar e evident ca imi place :), mai ales avand in vedere ca in mod regulat citesc doar 3 bloguri, dintre care unul e al nevesti-mii.

    spor!

    • sunt onorată, mulțumex. da’ al treilea, al treilea care e? 😛

    • piticigratis.

      probabil mai sunt bloguri bune, nu zic nu, insa eu nu am intalnit unul care sa nu ma plictiseasca (ceea ce spune ceva despre mine, biensur, nu despre onor blogger-ii pe care i-am mai incercat)

      de fapt, si pe tatauraniu il citesc pt ca mi se pare super interesant, dar nu pot sa zic ca-l citesc regulat, nu stiu de ce, voi incerca sa remediez.

    • ba nu, ba nu, spune ceva și despre bloggeri. tac’tu Uraniu nici nu scrie regulat, stai liniștit, scrie răruț.

    • Fata, dar esti de groaza!! Nu, ca nu se mai poate, trebuie sa ma las de citit la tine pe blog, ca ma dau naibii astia afara, si am nevoie de un loc de munca, totusi!! Dar unde naiba ai mai vazut sa poti sa te tavalesti de ras, eventual pe sub birou, in fata sefului?

  23. Te citesc pentru ca cine se aseamana se aduna. Ca viziune politica, anti maidanezi, anti manele, pro civilizatie, pro gramatica limbii romane. Si mai e ceva care n-o sa-ti placa, da’ nici mie nu imi place. Ai ceva malefic in tine, esti omul care starneste zazanie, nebunul ala care arunca o piatra in balta si se tavaleste pe jos de ras cum se reped altii 10 sanatosi sa o scoata. Ma vad pe mine in tine si asta ma mai consoleaza putin. 🙂

  24. Johnny Handsome

    Pentru că tu eşti Simona cea cu vino-ncoa’, d-aia. Scriitoriceşte vorbind.

  25. Johnny Handsome

    Nu c-ai fi urîtă, nu mă înţelege greşit.

  26. De ce te citesc? grea intrebare 😛 Mi-a placut stilul tau inca de cand citeam Catavencii..si apoi am gasit blogul si m-am abonat 🙂
    Imi place ca scrii si chestii amuzante (adevarate raze de soare in intunericul care ne inconjoara), dar si serioase (gen campanii umanitare)..stii sa te si autoironizezi uneori, ce altora le e foarte greu (si mie imi vine usor sa fac asta, nu doar o data am declarat cat de talamba pot sa fiu in anumite situatii 😛 ) si nu in ultimul rand nu te sfiesti sa folosesti cuvinte care pe anumite personaje le indigneaza :)) plus ca ai si comentatori faini, chiar si “sensibilii” de care am pomenit, ma distreaza cum insista in pretiozitatea lor.
    P.S. Am o idee de articol (la care sa contribuie si cititorii), pot sa ti-o prezint pe mail?

  27. doi oameni iubesc nespus în scriitura românească: pe tine şi pe radu paraschivescu…el e mai low profile aşa, tu eşti mai exhibiţionistă:lol: , că eşti femeie, normal…iţi place să stai cucu vintele la vedere:D …cu alea magice, care te fac să te întorci zilnic în cazarma roz, să vezi ce mai zice nebuna.
    pentru că imi pace umorul tău de mor, îmi plac ironia şi autoironia ta, pentru ca eşti cea mai mişto persoana pe care o cunosc, dintre cele pe care nu le cunosc. pentru, pentru şi pentru…exact pentru toate astea fă, simono!

    a, era sa uit, si pentru că cititorii tăi sunt mai deştepţi decît ai lor.

  28. …pentru ca ii iubesc pe catavenci de cand lumea ( mea si a lor) si aparitia ta printre ei a fost salutara, ati devenit asa de yin/ yang-ul celuilalt ( de parca le lipsea doar asta ca sa fie perfecti ) si pentru ca ai vederi politice identice cu ale mele ( asa ca nu pot fi decat bune, nu ? 🙂 si pentru ca ti-e atat de teama de fanatisme incat te lupti cu ele cat de aprig o poate face un om inteligent : cu umor, finete, cu argumente si talent.
    uite de-aia :))
    si pentru ca esti ”iubibila” :)))

  29. Cristina Iosif

    Ma Simona….ce sa zic? De ce te citesc? Grea intrebare :)))) grea pentru ca te citesc de ceva timp,dar niciodata cand intru sa “te citesc” nu ma intreb de ce o fac! E ca atunci cand duci sticla de apa la gura sa bei….si niciodata nu te intrebi: de ce am baut? Pentru ca aveam nevoie…pentru ca mi-era sete…cam asa e si cu tine:) Ma simt bine la tine pe blog….cand intru sunt acolo unde vreau sa fiu….faci lucrurile,subiectele,temele mai interesante decat pot altii sa le faca…ce mai: dai bine cu pixul pe hartie (vb aia “cine stie….cunoaste”). Aaaaa……si cu toate ca nu am lasat niciodata vreun comment ,sa stii ca le-am citit pe toate si se pare ca “te citesc” multi oameni destepti 🙂 un motiv in plus sa ma bucur.ca ma numar printre ei…..hihihihi . Ca sa nu-ti mai zic ca blogul tau se numara printre…..ups!!!….e singurul pe care il citesc! :))) Acum.iti dai seama cat de mult imi place? Cred ca ma numar printre cititorii aia carora le plac lucrurile (lecturile) de calitate…iar astea sunt putine 😉 Sper ca am fost explicita si te-am lamurit(io zic ca mi-am dat silinta :))Tine-o tot asa!!!Pup you

  30. 1. pentru ca esti inteligenta.
    2. pentru OMUL simona tache.
    3. pentru ca e singurul loc unde,chiar si atunci cand teama si angoasa asteptarii ma fac abia sa respir, aici rad si rad cu lacrimi.diferite de celalalte lacrimi.
    4. pentru ca esti “femeia-cu-pantofi-rosii-cu- arcuri-care-ajunge-la-frunze” sau mai simplu, opt,casatorita cu tata uraniu,adica trei, care locuieste in padure si se ocupa cu stelele, pe unele le creste.
    definitia nu imi apartine,stii bine.
    5.pentru ca stii sa invingi,ca lasi sa se vada efortul asta. nu imi plac cei care inving asa triumfal, care trec prin drame fluturand batista si leganandu-si medalia.
    imi plac aia de stau si plang de sare camesa pe ei, aia de-s vecini cu disperarea, cu deznadejdea absoluta,dar care pastreaza mereu in sufletul lor un sambure de speranta care rodeste taman cand esti mai depresurizat.
    6. pt ca iubesti.
    7. pentru ca nu iti plac maidanezii.
    8.pentru ca ajuti.
    9. pentru spui verde-n fata ce crezi.

  31. Simono, vezi că mulţumescs nu se scrie cu x. Gata, nu mă mai prinzi pe-aici!

  32. costicamusulmanu

    și pentru că, uite, nu ți-a fost frică ( rușine sau ?falsă modestie?) să faci postarea asta în care toată lumea te laudă!
    mă simt ca la cîntarea româniei, da’ într-un mod superplăcut;
    ți-a ajuns?
    că dacă nu, am eu un furnizor bun de brad uscat; și îți facem statuie; cînd nu ne mai placi (oare?), îi dăm foc :mrgreen:

    • adevărul e că și eu mă simt ciudat, dar nu cu intenția să lansez Cântarea României am întrebat, chiar eram curioasă. pe de altă parte, îi înțeleg pe cei care zic de bine, și mie îmi place să dau feedback pozitiv atunci când am ocazia. e ok și e bine să dai feedback pozitiv, mai ales într-o țară ca a noastră, concentrată pe chestii negative.
      a fost totuși și cineva care m-a criticat, dar nu vrea, din păcate, să se mai întoarcă să dea detalii. dar lasă că fac o postare, zilele următoare, și cu întrebarea “ce nu vă place la mine/blogul meu?”. și ne răcorim atunci cu toții, să te ții critici. 😉

  33. Felicitări, Simona!
    Că-ți răspund la întrebare: te citesc pentru că-mi place stilul tău, pentru că știi să faci oamenii să zâmbească și știi să faci haz de necaz…
    De asemenea, îmi place și faptul că ai ales să scrii cu diacritice.

    Mult succes și inspirație!

  34. erau cativa;dumitru, si inca vreo 2.
    a, ia posteaza tu ceva de maidanezi,sa vezi atunci cum vor arunca in tine cu flori……………………de mina.

  35. Te citesc de placere! Imi place ce scrii si cum scrii, ai diversitate si inegeniozitate. 🙂 😆

  36. …ca esti inteligenta, citita, cu simtul umorului si cu o calitate rara, aceea a autoironiei… pfft, astea-s truisme. te citesc pentru ca ai o anume structura sufleteasca pe care o simt compatibila cu a mea, o aroganta, stiu. ah, da… si, pentru ca scriitura ta da dependenta.

  37. un semnul exclamarii in loc de virgula… ori nimic, ma rog, nu-s tocmai stiutoare de carte.

  38. Eu te citesc pentru că-mi face plăcere ceea ce scrii. Și-am așa o impresie că dacă aș avea vreo neplăcere majoră, vreo durere, ceva, și ți-aș spune of-ul meu, m-ai ajuta măcar c-o vorbă bună…

  39. Normal :)) Din alea mici, ca să mai râdem :mrgreen:

  40. de aia , adica de aia te citesc , ca asa vreau eu . e bine ?

  41. DAAAAAAAAAAAAAAAAAA , VREAU , DA DACA MA MAI LAUZI , PLANG

  42. Hmm! Pentru că râd (uneori cu lacrimi) când citesc articolele tale. 😀 Pentru că fie cât o fi de rea ziua reuşeşti să imi smulgi un zâmbet. Pentru sinceritate şi pentru citez „umorul ca umorul – dar auto-ironia e o floricica extrem de rara si discreta”.

  43. am mai scris ceva serios la de ce te citesc , da nu stiu ce am facut , n-am trimis-o

  44. razi tu razi cu plansul , da sunt defecta , la bucurie, suparare, emotie buna rea , orice , pis ochii , cred ca am gladele lacrimale puse direct pe ochi

  45. 1. N-am stiut ca esti “boboaca”. Ne inviti la balul bobocilor?
    2. La aia cu vecinii suntem compatibili. Dupa mai bine de 8 ani de stat pe scara (cu 20 de apartamente) imi cunosc vreo 5 vecini. Iar pe 2 ii stiu pentru ca m-am certat cu ei (ei cu mine, de fapt, eu doar am replicat).
    3. Binele poate inregistra victorii de etapa, dar nu o victorie definitiva. Daca binele castiga in cele din urma, umorul da faliment, nu-ti dai seama? Asa-i mai bine. :mrgreen:
    4. Te citesc pentru ca esti desteapta. Pentru ca esti capabila inclusiv de autoironie, ceea ce e apanajul oamenilor destepti. Doar prostii se iau tot timpul foarte in serios. 😆

    • adi, replica aia cu “pentru ca m-am certat cu ei (ei cu mine, de fapt, eu doar am replicat)” o cunosc perfect.
      ia zi, sincer: de pe unde esti? o fi fratele necunoscut al sotului meu……………..

      nu va certati niciodata,doar sunteti nevoiti sa dati niste replici sulfuroase,cerute insistent de celalalt, fireste…………………..

    • Nu dau nicio replica sulfuroasa, de unde ai scos-o? Din contra, daca e de acord sa ma lase in pace daca-i dau dreptate, ii dau cu placere.

    • hai să trăiești. cum adică sunt boboacă? 🙄

    • Pai nu zice in interviu ca esti boboaca la psihologie? Mama, ce stil ai de a evita raspunsul la “ne inviti la…”! 👿

  46. fataaah , daca imi permiti , e ceva suspect , am scris a doua oara serios de ce te citesc si nu a luat , e clar , nu pot vorbi serios cu tine . fatah ( imi cer scuze pentru expresie ) , d’aia te-oi citi ?

  47. Nu prea ma bag la scris….si pt ca va citesc de cand ati aparut pe piata de mult tare si de cand au crescut si cei mici,am zis sa ma bag in seama
    Iubesc la nebunie umorul de buna calitate ,ironia si mai nou cinismul(desi se spune ca este uncool) tau si al vostru(al catavencilor).De aceea te citesc si va citesc.Marturisesc ca nu-mi tine chestia cu zen-ul si este tare greu cand dau de mutantii care considera ca nu va pot citi caci sunteti de ras(adca de umor)Oho!!!\Da sant si eu catavenc,am fost golan si mai vedem ce o fi.
    Bravo si daca existati de atat de mult timp p”acilea mai sant sperante.

  48. de ce? pai, in primul rand, fiindca stii sa faci (si) haz de necaz, si chiar iti iese al dracului de bine.

  49. Draga Simona, te citesc pentru ca imi place ce si cum scrii. Ai stil, tema, curaj, vana, caldura si mult umor. Te citesc pentru ca reusesti de foarte multe ori sa imi inseninezi ziua, dar, mai ales, te citesc pentru determinarea si implicarea in campanii sociale.
    A ta cititoare,

  50. mama, cate comentarii p-aici. uite de-aia te citesc, pentru ca, dincolo de faptul ca scrii bine, esti desteapta si ai haz, imi amintesti lucruri de ras. acuma mi-ai amintit cum si-a publicat acum vreun an o bloggerita de mare succes o lista cu toate premiile obosite pe care le luase ea in ultima vreme. la festivitati d-astea facute pentru sponsori. ei, si ghici cati cititori au intrat sa o felicite? doi, dar doar pentru ca le daduse ea link in text, ca luasera si ei niste premii. am ras, Doamne cat am ras. 😆 😆

  51. Imi place sa te citesc pentru ceea ce scrii – direct, sincer, asumat. Pentru ca spui clar ca scrisul este o sursa de venit pentru cei care o fac la modul profesionist (si asa ar trebui!). Pentru ca promovezi cauze care imi plac. Si inca ceva, e o comunitate aici de oameni care comenteaza inteligent si impartasesc din experientele lor – nu cred ca s-ar aduna pe aici daca textele nu ar fi bune 🙂

  52. ….de drag 🙂 pt ca uneori rad copios, iar alteori ma emotionez teribil

  53. pentru ca am ras cu tine, am plans cu tine, am rezonat in multe privinte, ganduri, atitudini…si ai devenit parte din cotidianul meu. Pentru ca si eu cred ca lumea poate fi mai buna daca noi o vom construi mai buna. Ca o paranteza: uneori cand povestesc entuziasmata cate ceva citit, zanul vietii mele ma intreaba:”asta ai citit-o la Tache pe blog?”(el nu e fanul blogurilor dar ma pune pe mine sa ii citesc…de ce rad eu la tine)

  54. Imi plac foarte mult articolele tale. Succes.

  55. Imi place ca scrii relaxat. Viata te-a pus in situatii (mi-aduc aminte ca ai trecut prin ceva in iarna… sau atunci abia am aflat eu) in care un om de rand ca mine numai relaxat nu ar fi fost, dar ai reusit sa-ti mentii acel ‘cool’ in scris, acea interfata hazlie cu utilizatorul, desi poate in sufletul tau era furtuna. Bunica-mea asa a fost toata viata ei – scuze ca te compar cu o batrana de 95 de ani. 😀 Nu a stricat ziua nimanui cu starile ei interioare prin care trecea, ba chiar incerca sa-i faca pe toti sa rada. Am citit interviul tau, dar ce ai scris aici: “deși mi-e greu să cred că, peste niște zeci de ani, va mai râde cineva la glumele unei bătrânici senile” nu este adevarat. Noi si-acum radem la glumele bunicii mele de 95 de ani (inca nu e senila). Asa ca… tine-o tot asa! 🙂

  56. Eu te-am descoperit acum multi ani, in AC…nu aveai nume si prenume pe atunci, dar stilul il recunosc dintr-o mie! EU iti multumesc 🙂

  57. păi deci ăăă, stai să mă gândesc de ce te citesc.
    pentru că îmi place cum scrii, chiar şi când nu îmi place ce scrii ( nu mă pune să exemplific).
    pentru că îmi aminteşti de hârtia de ziar şi de fosta mea garsonieră, offf, acu’ mi-am amintit şi de fosta mea maşină şi trebe să plâng.
    stai că mai am.
    am zis că îmi place cum scrii ?
    pentru că eşti inteligentă şi, spre deosebire de unii, îţi pui inteligenţa la muncă, nu ai înrămat-o pe perete.
    şi pentru că ai o calitate aflată în topul aprecierilor mele : onestitatea. şi ştiu că mai ai şi alte calităţi pe care nu vreau să le spun.
    şi că, da, ne-ai lăsat să ne prostim în voie pe aici destulă vreme.
    şi că, dacă te rugăm, presimt că o să ne mai laşi.
    tenx.

  58. Nu ştiu de ce dar la “ne-ai lăsat să ne prostim în voie pe aici destulă vreme” scris de agnes, musculiţa de pe căciula mea a început să facă vocalize şi am simţit nevoia să plec capul cu roşeaţa cuvenită în obraji. Şi mulţam fain pentru asta! Când o să fiu bătrână şi mai senilă decât acum şi imi voi scrie memoriile, un capitol va fi despre perioada aia că… că.

    De ce te citesc? Păi pentru că sentimentul care îmi mângâie fiinţa atunci când privirea mea curge lin peste rândurile….. na ca o iau razna de tot. Pentru că îmi place ce şi cum scrii, d’aia! 😛

    • ah, ah, și ce frumos începuse ființa ta, de ce te-ai oprit? glumex, mulțumex. 😆

    • Anna, fată, tu încă nu erai născută pe vremea când am început noi să ne prostim pe blog, deci nu-ţi fă probleme. mai bine zi-ne dacă mai eşti cu vreunu din ăla care te face să plângi, că acu’ suntem mulţi şi ţi-l caftim noi :mrgreen:

    • Agnes, fatăăă, mulţumesc! Abia aştept vacanţa de vară. Da mă paşte pubertatea şi cică e nasol 😆 😆 😆
      În altă ordine de idei, io am tot explicat că ăla de care spui tu şi de care am povestit eu, nu era, fată, al meu. Ăla a încurcat numerele de telefon şi mi-a dedicat mie, fără să vrea, toată dragostea lui. Şi pe urmă m-a lăsat de izbelişte. De alţii nu-mi amintesc. 🙄

    • păi am zis şi io ce mi-am mai amintit 8)

    • și eu îmi amintesc de unu’ care-o supăra pe Anna. nu ăla cu telefoanele, altu’. 🙄

    • Perfu 😆

    • Io ma lipesc de sorora pentru raspuns ca ea le are cu exprimarea. La cat mai multe si saruman pentru toatele “crizele” de ras pe care ni le ai provocat.

  59. Simona, acum am citit şi interviul :mrgreen: şi, pentru că tocmai îmi dau licenţa la psihologie (că şi maică-mea ştia la ce am eu licenţă acum 100 de ani şi o interesa de nu mai putea), numa’ sună-mă şi te ajut. 😉

    • hahaha, ce tareeeeee. colega. dă-mi mail, colega, și povestește-mi ce te-a apucat, unde anume o faci și alte detalii d-astea.

    • eee, citeşti pe diagonală, eu sunt mama acum. da’ aşa se dă licenţa, fată, cu mama.
      gen : mom, până mai fac eu un tournament la warcraft, îmi faci şi mie nişte traduceri ?
      sau : nu poţi să îmi pui şi mie nişte diacritice.
      sau mai rău : ce dracu ai făcut un text atât de lung şi sofisticat, fă şi tu doar 500 de semne. eşti nebună, ce dracu citeşti 50 de studii ca să identifici un termen, scrie orice că văd eu ce fac.

      nu ştii nimic, se vede că eşti boboc.

    • a, nu-nțelegeam de ce nu-nțeleg paranteza 😆 😆

  60. Cum sa ne intrebi de ce te citim cand tomai am lecturat “Cum să îți petreci Campionatul Mondial dacă ai doi cromozomi X”, si relecturat “Maia la epilat”?
    Ai un umor misto, atat de bine ancorat in realitate. Are si-o piscatura de usturime provenita de la ironii, incat nu, nu ma intreb de ce te citeste lumea, ma mir doar ca nu se gasesc mai multe materii cenusii care sa o faca. 😛 😛

    • aaaaaa, si mie personal imi place si ca e roz, si ca are emoticonurile astea dragute, nu se gasesc pe multe bloguri 😀 😀

    • haha, cum ar fi să existe opțiuni și la umor, ca la sosul de pizza? doriți cu umor iute sau cu umor dulce? 😆 altfel, mulțumesc pt cuvintele frumoase. 😉

  61. Eu as fi vrut sa bomban, da cine mai citeste al 133-lea troll? 🙂

    • citesc, citesc, deci poți să bombăni. hai! 😉

    • Citesc din inertie, sunt doua Simone pe blogul asta, aia de Catavencu si aia de Unica. Aia de Catavencu imi place de numa’, pe urma ei am ajuns eu aici (desi de razboiul sexelor, ori am pierdut eu legatura, ori nu se mai aude nimic :-s) si o urasc din rasputeri pe aia de Unica. Chiar zilele astea am vazut iar o Unica (“publicatia”) despuiata pe un chiosc de ziare si mi-am amintit cu obida de tine! De multe ori dau sa comentez cate ceva pe undeva si ma razgandesc, in ideea ca ce treaba am eu, ca nu mai sunt in target.
      De fapt, “succesurile” recente se datoreaza pestatiei de Catavencu, raportul barbati/femei intre commenturi arata justificarea preocuparilor de Unica; in sensul ca aia se cere, era si pacat sa nu fie abordata, ca la televiziunile comerciale.
      Da astea-s frustrarile mele personale pe care nu stiu daca are rost sa le pun aici unde iti trambitezi “victoria”, mai ales ca ai promis ca faci si un post special pt bombanit.
      Ei, si da, sunt si stadii intermediare, eu m-am referit doar la extreme, ca nu-mi dau doctoratul acuma, aici 🙂

    • cum nu se mai aude nimic de războiul sexelor??? 😯 în ce sens nu se mai aude nimic? mai există rubrica, să știi. există chiar și o carte.
      și be) cu Unica care e exact problema? 🙄

    • E, nici chiar asa, macar ca exista o carte compusa din rubrica mea preferata cu siguranta stiu 🙂
      De rubrica nu mai stiu, pe aici n-am mai vazut, (asta cu 1×2 – 1 personaj cu 2 cromozomi X- te plagiezi singura, nu e nimic nou) si pentru Catavenci deja tre sa-mi iau abonament la tren ca sa ajung la ei.
      Cu Unica nu e (cred) o problema in general, e problema mea ca nu-s in target, in ce ma priveste stiu doar ca e ceva pt femei, desi nu ma preocupa de ce tre sa aiba gagica despuiata pe coperta in cazul asta, adica, sa ma parafrazez si eu singur, “ce treaba am eu, ca nu sunt in target”.
      Si sigur ca e blogul tau, scrii ce vrei pe el, pare-se chiar cu succes, dar m-ai intrebat daca/de ce il citesc. Il citesc, uneori gasesc ce caut, alteori nu. Eu pe bloage umblu ca sa ranjesc fasolea (belesc faianta, dupa alti autori), ca doar unele bloguri si cateva filme de comedie mai contin umor si cu asta i-am raspuns si lui “de ce” citesc. “Mai putin in gluma si mai mult in serios”, rahati de “maidaneji”, comentatori de blog(si nu numai) nerecunoscatori, am parte de astea in viata de zi cu zi, lucrez cu public intr-o localitate saraca si prost crescuta dintr-o tara mai mult decat prost crescuta, nu mai caut astea si in timpul de relaxare.

  62. Johnny Handsome

    Apropo de sosul de pizza, copilul își întreabă părintele: Tati, ăștia au sos demidulce?

  63. de drag! keep up the good work 🙂

  64. am dat de blogul tau acum cativa ani si n-am mai plecat de aici. scrii constant fain si mi-e drag sa te citesc. intru in fiecare zi, cu cafeaua si tigara si partea cea mai buna e ca dupa ce s-a terminat articolul tot mai e de citit ca incep comentariile. ai gasca faina aici…cred ca blogul roz n-ar fi la fel de savuros fara ei.

    dupa ce citesc, m-apuc sa ii povestesc jumatatii. incep cu “am citit la simona tache pe blog ca…”
    Si am citit multe la simona tache pe blog, pe care i le-am povestit. Si ca sa-ti dai seama cam cat de multe: inre-o seara, amandoi in pat, spate in spate, fiecare pe tableta lui. M-apuca pe mine dragostea si zic Te iubesc…nici o reactie. Hmm…mai zic odata, un pic mai apasat…nimic. Ma enervez si-i zic Bai, tu n-auzi ca te iubesc? Replica: credeam ca vorbesti cu simona tache

  65. la anul progenitura 96 da examen la Psihologie , sa dea Domnul sa fie totul cum trebuie , vei avea un coleg mai mic, simpatic , mai matur ca ma-sa

  66. Te citesc si te iubesc pentru că aproape întotdeauna când scrii ceva e ca si cum mi-ai lua vorba din gură. Ești atât de neprețioasă si de ne sclifosită în scris si în atitudine, încât te percep ca pe sora mea, de-aia te citesc. Nu te schimba, te rog…

    • nu mă schimb, promit, o să rămân la fel de tânără și fru… o să rămân la fel de tânără și deș… o să rămân la fel de tânără 🙄

  67. Tot ce as fi vrut sa-ti spun si eu a fost deja spus mai sus. Dar, pentru ca ai zis ca apreciezi feed-backul, o sa-ti spun doar ca atunci cand ti-am trimis o “spovedanie” pe mail izvorata din multa durere, am apreciat enorm faptul ca ti-ai rupt din timp sa imi raspunzi fara sa ma faci sa ma simt prost ca ti-am scris. Pentru mine a contat enorm si mi s-a mai luminat un pic creierul 🙂 Iti multumesc ca existi si ca scrii! Te imbratisez cu mult drag >:D<

  68. hmmm de ce ?!??? well… tu ai vrut-o

    – @ auto ironie zglobie B –
    – @ vreau sa *iau temperatura generatiei cu cheia de gat * a Romaniei C ( mult de lucru, inca)
    @ tenacitate A+ ( admiram cu sinceritate)
    @ and ‘cuz you are sooo vain 🙂 A 🙂
    Good luck with your future !

    sincerely yours , J.

  69. Am intrat la tine de curioasa dupa ce am gasit nu stiu ce notita pe fb. Te citesc de atunci de ciuda si de invidioasa incercand mereu sa gasesc ceva care sa nu-mi convina la tine. Ti-e clar , da? Nu te pot suferii !! :mrgreen: 😈

  70. Chit ca sunt a n-spea persoana ce-ti elogiaza (pe buna dreptate) aceleasi calitati, vreau sa comentez totusi pentru ca intr-adevar te apreciez si vreau s-o stii! 🙂 De ce? Pentru umorul spontan si de calitate, pentru ca ai curaj si nu faci lucrurile pe jumatate, pentru ca am inteles ca de multe ori, un articol umanitar postat de tine este doar varful iceberg-ului, te implici mai mult decat atat. Pentru ca atingi subiecte “delicate” ale societatii romanesti si-ti argumentezi parerile dar esti deschisa si parerilor contra si nu numai pentru a le demola, cum face majoritatea.
    Pentru empatia si rabdarea ta. Pentru ca blogul tau este ata de interactiv, articolele tale se comenteaza, comentariile devin uneori articole pe care, ulterior, le comentezi tu insati 😉 Si nu in ultimul rand, pentru cititorii tai, comentatori super-simpatici (chiar, ce s-a intamplat cu Cruella, n-am mai vazut un comentariu de-al ei de foarte mult timp…)
    Cam astea, majoritatea spuse deja mai sus dar am vrut s-o spun si eu cucuvintele mele 😆 La mai mare si bafta la scoala!

  71. Deşi de multe ori nu comentez am ,, ochiu ” deschis pe blog poate şi pentru faptul ca atingi în general tot ce înseamnă un subiect de la divertisment la lucruri serioase . Apreciez tot la mai mare

  72. Am rupt un caiet de ciorne, si alea pline de corecturi, dar n-a fost chip sa sintetizez, cu cuvintele mele, o explicatie gen … pentru ce te citesc. Am tras cu ochiul la ce-au scris ceilalti (meteahna veche, vezi?) si fiecare a reusit sa gaseasca ba un motiv, ba o cauza. Ca te stiu de pe vremea de cand erai academiciana, e irelevant … ca te stiu de cand erai cu Nic intr-o delegatie, e superfluu si tendentios.
    Pe bune, chiar erai in delegatie. Am sunat la redactie si am intrebat de tine (Nic stie!) sa caut un sprijin adecvat (cu un spirit mai tineresc, am zis eu) pentru o clasa de liceeni inimosi din Roman, care clasa, cu ajutorul dirigintei si conducerii liceului accesasera fonduri printr-un program european pe teme de educatie-invatamant-cercetare (Socrate, Ovidiu, ceva de genu’) in scopul infiintarii unei reviste a liceului si a unei mini-tipografii proprii. Pentru definitivarea proiectului si dobandirea unor “skill”-uri legate de tehnoredactare, echipa trebuia sa faca dovada ca a vizitat o redactie a unei publicatii nationale. Marile constelatii de presa tabloida si nu numai (Libertatea, Adevarul, Romania libera etc.) le-au dat un flit elegant. Eu am aparut asa, oarecum meteoric, in toata afacerea si mi-am propus sa incerc. Ceea ce care interventie s-a dovedit salutara. Nic a fost artizanul intregii vizite, fiind deopotriva atat comitet de intampinare, cat si ghid. Copiii au fost absolut incantati de ce-au vazut, de modul cum au fost tratati de intreaga echipa, pe scurt deplasarea a fost un real castig pentru toata lumea. Am primit si eu partea mea de laude, ca si cand as fi avut nush ce merite.
    Asta ar fi un motiv suficient de tare sa-l citesc pe Nic (chiar o mai fac, dar mai rarut, cum de fapt scrie si el, zici tu. E posibil ca respectul pentru el sa se fi dublat, cealalt alocandu-ti-l tie, asa, prin inductie?
    Ori sa fie de cand cu plagiatul ala demential, de era gata-gata sa-mi ridice Nedo statuie? Cert e c-am fost victima unui sabotaj de conexiune din partea UPC, pe vremea aia ii zicea altfel in cartier la mine. Vazand omisiunea precizarii sursei, am intrat intr-o panica de nedescris. Pana sa apuc sa fac cuvenita completare, un postac a remarcat originea textului si Niagara mi s-a varsat in cap. Toata lumea ma toca la ghilotina, iar eu urlam prin telefon la operator. Nici pana acum n-am reusit sa-mi spal pacatele acelei postari neinspirate. Cum adica nu stii? Plus ca m-ai iertat imediat dupa interventia lui Cabral, antevorbitorul pe aceeasi tema. Am si uitat de cate ori i-am multumit in gand!
    Pentru a-mi mai lua inca o data papara, uite:
    https://www.simonatache.ro/2009/01/17/hemoroizi-fisuri-anale/
    Abia se mai distreaza oliaca si oaminii estia din hograda noastra!

    Intelesesi de ce te citesc, nu? :mrgreen:

    • îmi amintesc incidentul, Doamne, m-am simțit atât de prost față de Cabral, îmi venea să intru în pământ. și, da, normal că te-am iertat imediat, doar nu era să o țin langa la infinit, din moment ce se lămurise situația. și îmi amintesc și de vizita unui grup mare de copii în redacția AC, hehehe…

  73. Blogul tau e dintre acelea pe care le urmaresc cu regularitate…de ce?

    * pentru ca e funny, dar cu toate astea al naibii de bine ancorat in realitate.
    * pentru ca scrii fara ocolisuri.
    * pentru ca uneori iti trebuie un dram de curaj sa scrii asa cum scrii tu.
    * de obicei citesc blogul de la birou, si apoi il sharuiesc cu colegele … pentru ca e o sursa de destindere 🙂

    Felicitari pentru numarul mare de cititori si tot asa… chiar si atunci cand vei fi o babuta senila, probabil ca se vor gasi cativa alti batranei senili, care macar din reflex sa te citeasca 🙂 Glumesc! Ceea ce scrii are succes pentru ca o faci natural, fara prea mult ambalaj sclipicios.

    PS: Uite asa mi-am facut curaj sa iti si las un comment 😀

  74. Te citesc din toate motivele enunțate de ceilalți, la care adaug profunzimea gândirii și a simțirii (tale, bineînțeles), ca și adâncul sentiment al ,,sororităţii” de care am parte în urma lecturii. Sau, mai simplu, pentru ca îmi place, ma amuza sau ma pune pe ganduri, dupa caz (blogul tau). Pentru toate astea și pentru multe altele, te apreciez și îmi doresc sa te citesc cât mai mult de aici înainte.

  75. Te citesc pentru ca imi place umorul tau. Si imi mai plac si unele comentarii facute pe acest blog.
    Vorba lui Johnnie Walker: “Keep walking”.

  76. Problema noastra, a celor care le stim pe toate, este ca ne enerveaza cei care cred ca le stiu pe toate. Astea fiind spuse, eu te citesc autosugerandu-mi ca as putea fi la fel ca tine, ceea ce ma face sa ma simt mai bine. E posibil ca tu sa fi gasit reteta bunului simt al lumii, lume pe care o si zugravesti cu mult umor si minunat talent.
    Am urmarit astazi un filozof modern care sustinea ca scriem si incercam sa facem lucruri cat mai valoroase pentru a fi apreciati si a ne putea imprastia esenta personala in lume. Datorita internetului, am facut un pas inainte de la a ne inmulti genele, la a ne multiplica efectul initiativelor valoroase, oricare ar fi ele.

    • mulțumesc tare, Ionuț. și de-abia aștept să postez, în zilele următoare, și o invitație la critică, că simt nevoia să echilibrez cumva atâtea laude câte am primit la postarea asta. 🙂

    • Io la critici nu ma bag. Cica aceeasi cantitate de energie poate sa inmulteasca partile bune de 100 de ori mai mult decat sa le indrepte pe cele rele. Si energia mea e foarte limitata. A ta o fi la fel. Foloseste-o ca sa te bucuri si sa bucuri pe altii. Sa nu se atinga nimeni de paranoia noastra! Amin.

  77. Una din Bucuresti

    Eu am o amica care mi-a trimis blogul tau acum 2-3-4 ani…? Noi nu avem feisbuc, sintem “mavericks”, dupa cum spune ea 😉
    Ma distreaza stilul tau scriitoricesc si comentariile multora pline de seva, sau nu :mrgreen: , chit ca majoritatea au un umor incredibil, inclusiv tu.
    Cred ca blogul tau ma tine conectata la societatea romaneasca de care mi-e tare dor, cu bune si rele, de spiritualitatea rar intilnita prin alte tari, zic io….e ca o şueta cu amicii. Avind in vedere ca nu am timp sa ies in oras, si ca rudele si prietenii sint cam departe, blogul tau reprezinta o deconectare.
    Ti-am facut si reclama, am doo prietene care te mai citesc, dar nu posteaza; una e cam introverta, cealalta sta toata ziua pe feisbuc, altele au mai citit niste “lincuri” de la mine, dar cred ca nu simt nevoia sa scrie, sau le e teama de ideea de blog, nu stiu….eu sint extroverta, vorbesc mult, si imi place schimbul de replici, dar evit conflictul, in general. Cred ca ai atins o lungime de unda a unor oameni inteligenti, carora li se pare distractiv sa citeasca sau sa scrie aici :mrgreen:
    Am mai citit si blogul lu’ Nic, f misto.
    Tot inainte, iti doresc “la multe postari si mult trafic”!! 😀

  78. Eu te citesc pentru că,e singurul blog (înafara de cele dedicate bucătăriei), pe care îl citesc cu drag,pentru că ești amuzantă tareee,drăguță foc,deșteaptă etc.Îmi place,dar prea bine nu mă știu exprima! 😀 Și am scris cu diacritice.Mareee minune! 😀

  79. […] că blogul a ajuns la 14 milioane de vizualizări și vă întrebam de ce mă citiți. Urmarea: un potop de laude. Sigur că m-am simțit ciudat și puțin ca la Cântarea României, dar, pe de altă parte, am și […]

  80. Pentru ca am ajuns la blogul tau cautand reteta unei prajituri (Isaura 😡 , cum o denumise pompos cofetareasa, si ma luase ambatul sa o reproduc si eu). Nu am gasit reteta 😀 in schimb te-am (re)descoperit , asteptam cu sufletul la gura miercurea aparitia AC apoi a Catavencilor si niciodata nu-mi era suficient. Ma faci sa ma simt …..alive. ( Si scuze – pe acest afurisit de “device” nu stiu sa utilizez diacriticele 😳 )

  81. De ce ? Pentru ca m-a pus nevasta .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint