Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Nu mulți? Mai mulți? Mulți???????

Aceasta este lista de cumpărături cu care a fost soțul meu la piață. Scrisă de mine, dap.

nu multi

Iar acesta este dialogul pe care l-am avut, când s-a întors:

El: Auzi? Ce scrie aici, în paranteza asta de după “castraveți”?

Eu: “NU MULȚI”.

El: Hmmm, m-am gândit eu că asta s-ar putea să scrie, da’ am oscilat între “NU MULȚI” și “MAI MULȚI”.

Eu: Hahahaha, ce interesant!

El: Și am luat decizia să cumpăr o cantitate aflată între astea două extreme.

Eu: Hăăăă?

El: Am luat între “nu mulți” și “mai mulți”, da’ mai mult spre “nu mulți”.

***

M-am uitat în frigider, să văd câți castraveți a luat. A luat MULȚI. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

119 comentarii

  1. Eu prefer sa scriu cu mana mea ,lista ! 😉
    sau data viitoare scrie de tipar

  2. Asa, si? A se scrie cu litere mari de tipar, daca vrei precizie si claritate in indeplinirea ordinului. Ca se confuzeaza omu’, saracu’. Gandu’ muierii…numai Al de Sus il stie cu adevarat. Pe cale de consecinta…mai clar, mai clar!!! Iar castravetii pot fi pusi la borcan pentru dregerea de a doua zi. La asta te gandisi? Cred ca nu…:)

    • costicamusulmanu

      sau, felii, pe ochi pentru ten!!? te poți juca în așa hal cu tenul unei doamne? unde mai pui că sunt și măști cosmetice tot pe bază de cetriolo…iar dacă ai mai mulți, trimite-l dragă să ia usturoi și iaurt gras, faci mătăluță nește tzatziki și-ți faci o pomană cu nește greci amărîți (dacă nu cunoști îți trimit io fo’ doi) că-i foame mare la grețili, bre!
      eeeee…atîtea comentarii…lăsă omu’ cuantica, planetele și ce important stuff mai are de făcut, auzi, pentru niște amărîte de legume…și cu capu’ spart…
      da’ hai să te-ntreb, că văzui pe listă: năut, năut cît a luat???

    • @costicamusulmanu-ce conteaza cat naut a luat? oricum dincolo era mai ieftin 😛 (nu m-am putut abtine)

  3. eu scriu detaliat: 7 castraveti tari si verzi nu galbui. 800gr. 3 vinete medii – sub 1kg toate 3 impreuna.

    Ca i-am scris prin iarna: vezi la banane sa nu fie inghetate, si intradevar bananele luate nu erau inghetate dar regula nu a aplicat-o si la celelalte 3 chestii de pe lista pt ca NU ERA SPECIFICAT.

    Sa ii fac si desene?

    • costicamusulmanu

      lasă, nu fi tristă…erore humanum est…a ta, vreau să spun

    • costicamusulmanu

      io n-am probleme la piață (în general rata de succesuri este peste 98%)…daaar cînd tîrguiesc (de la aceeași persoană de ani de zile) singur urdă și/sau caș…ei bine…procentul e fix invers; ba că n-are găurele, ba că are prea multe, ba că-i prea uscat cașul ba că urda-i acră…cel mai mulțumit de mine e bobiță, euromaidanez in front of the gate (numa’ iarna îl prind în curte, că-i friguros prostu’) :mrgreen:

    • 😆 asa scriu si eu listele cu comentarii; altfel vine cu bananele in dinti mort copt ( fie ca sunt verzi, inghetate, flescaite sau mai stiu eu cum).

      sau : “mere – nu e obligatoriu, doar daca par romanesti” – trainingul cu ce inseamna “par romanesti” a fost facut in prealabil cu alte ocazii:)

      Nu mai risc niciodata sa ii spun : ia si o cutie mare de inghetata- vezi tu, ce stii ca imi place mie! de doua ori am luat o mare tzeapa. II spun precis ce imi place mie pt ca , nu stiu cum – dar ia exact opusul a ce imi place mie ( de ex sorbet de lamaie!!!) si se mira ca nu imi place; si eu ma mir ca nu stie nici dupa atatia ani ..

      A, cand era fiu-meu mai mic- vreo 6 ani, ( eu plecata 2 zile de acasa) ma suna soztul panicat ca nu vrea copilul sa mai manance supa si ce le mai lasasem eu; imi sugereaza el frumos ca ar manca in oras, eu generoasa ii spun ca da, poate sa il duca la o pizza buna.
      Ei bine, ce pizza credeti ca si-a comandat si lui si copilului? CU ANSOA!!! Si m-a sunat nervos ca copilul tot n-a mancat nici pizza; ce copil e ala sa nu manance pizza? Atunci am facut o scurta cirza de nervi – l-am banuit chiar de rea intentie 😳
      cred ca la unii barbati se aplica “prea bine este dusmanul binelui” ; se straduiesc prea mult si o dau in bara

    • la mere am scris: mere cu miros de copac si viermi :)))

    • costicamusulmanu

      cum spuneam, ERRARE…, my bad :mrgreen: dăăăh!

    • Iar la alimente trebuie trecut mereu marca si alte detalii semnficative. Ex: iaurt gras, 10% grasime, marca X. Unt, marca X, gramaj Y. E complicat rau la cumparaturi. Mereu stau cu teama ca voi primi ceea ce n-am cerut :)) Si asa se si intampla :)))

  4. pe lista cu care l-am trimis eu pe al meu ca bradul la supermarket scria, pe langa altele, sa ia si ceapa. Mi-a luat fix una bucata :)) cica a fost vina mea ca nu am specificat cata vreau, ca la morcovi scrisesem trei bucati :)) de atunci scriu exact cantitatile pe care le vreau

  5. O prietena a facut mai demult o lista cu alimentele pentru casa si sotul ei s-a dus la magazinul din colt, a dat lista vanzatoarei si ea I-a pus in plasa tot ce scria pe lista. Economie de timp.

  6. Ca sa evit confuziile, am incercat sa completez lista si cu numarul dorit. Cand am primit telefon de la piata cu intrebarea “cat de mari sa fie cele cinci rosii pe care le vrei?”, mi-am dat seama ca lista va ramane un mister no matter what 😀

  7. eu l-am trimis pe sotul meu sa imi ia VANISH (detergent de scos petele de pe rufe) si imi vine acasa inr-adevar cu o sticla de VANISH….dar pt covoare . Cica nu am specificat pentru ce anume :))

  8. Îi zic soțului meu: “ouă, lapte, pâine și leuștean, îți scriu pe o listă?”
    “Nuuuu, nu e cazul, țin minte”
    “Hai totuși, să ai scris la tine”
    Îi dau lista. Vine cu 3 articole din 4 😛 (a uitat să verifice la final)

  9. Ce tare e asta cu muuulti.
    Pai ce inseamna multi pentru tine si ce inseamna pentru el :)))
    Mie daca imi scrie nevasta-mea castraveti (nu multi) o sa cumpar 2-3 kg :)) Daca scrie multi vin cu un sac :))))

  10. Tata trimis la piata de mama cu o lista in care era scris “ACE GENTILE”. Intors nervos acasa cu 3 cutii diferite de ace de cusut ,si cu remarca”nici o vanzatoare nu a auzit de ace gentile”

  11. simona,
    acum e clar ca nu sti sa scrii.
    si eu am problemuri cu numarul de iuri.
    dar eu nu fac listuri de cumparaturi, am o scuza.

  12. Mi se pare normal. Eu prefer sa mananc un kil de castraveti cu sare la TV, decat sa ma mai duc sa cumpar 3 bucati.

  13. Nu-i bine , pentru orice lista trebuie cantități exacte altfel nu multi mai multi sunt chestii subiective.
    Eu raman perplex cand imi zice sitia adu-mi te rog doua frunze se patrunjel , aduc exact doua si ea ma intreaba de ca am adus doar atât ???!!

    • Recent intr-un episod “Rules of Engagement” un flacau (ma rog, insurat) il invata pe altul sa ia din prima insuficient sau din alt tip tocmai ca sa-l trimita iar, deci sa petreaca mai mult timp in “afara razei de actiune a utilajului” 🙂

  14. Ce va mai place sa radeti de necazul omului…bineinteles ca daca lua,,nu multi” trebuia sa ia,,mai multi” ,iar dacă a gasit o solutie de compromis bineinteles a fost gresită..concluzia? Ia faceti- va singure piata,ca noi vrem decat doua beri…..nu calde….

  15. Eu l-am trimis sa cumpere gelatina si a venit cu jeleuri in forma de ursuleti.Beat that.

  16. in loc de stevie a venit acasa cu niste frunze incerte , cu o origine obscura, dar mult mai scumpe.

    in genere ii dau lista, scrisa de tipar

  17. Sa inteleg ca toti sunt la fel 😆 😆

  18. ce greu ne e să facem cumpărăturile singure :mrgreen:
    lista în cap, capul în lună, ce am luat, am luat, ce nu, nu.
    salut!

  19. Asta-mi aminteste despre un text din cartea voastra, “Femeile vin de pe Venus, barbatii de la baut”, cu o situatie asemanatoare cu rosiile si faptul ca femeia se trezeste apoi cu o gramada de soiuri de rosii.

  20. Lista scrisă, de mână, de mine : 3 lg. ștevie
    Bărbatul, evident, a citit la piață : 3 kg ștevie!
    Și a luptat, nu s-a lăsat, până a adunat 3 kg ștevie. Pe cântar !
    De fapt, să știți, că ștevia înlocuiește cu succes spanacul în mâncăruri, deci dacă te străduiești … reușești să faci o mâncare la care să folosești 3 kg și nu 3 legături.
    … restul e legendă

    • Bine că nu a luat 3 lingurițe de ștevie 😀 (dacă scriai Lg cu L mare, ar fi însemnat linguri, dar așa ai vrut doar 3 lingurițe :D).

    • Oricum, s-a comportat precum Ana lui Manole, a vrut cu orice preț să îndeplinească misiunea :mrgreen:

  21. Bărbat tâmpit. Eu. Deci- ce e aia- nu mulți ? Simțul meu de bărbat tâmpit spune 2. Dacă era 1 era 1 castravete. Și-uite așa, plecâînd de la castraveți și terminând cu luna de pe cer doamnelor li se pare totdeauna prea mult…

  22. Cam asa m-am amuzat,cu lacrimi.Si fiindca sunt si eu implicata direct in efectuarea listelor,recunosc ca eu de la inceput am specificat cantitatile,adica bucatile :))));morcovi 2,3;mere 4,5;castraveti 3,4…..;rezultatul?Adus cantitati duble,cu toate insistentele mele ca se strica de asta vreau mai putine si ca piata(“activitatea sotului preferata”),trb facuta saptamanal:))).Acum toata lumea e fericita..copilul a crescut,sotul a scapat iar eu sunt bucuroasa ca pot alege castravetii singura:)))))))))

    • Melania
      Fa-ma sa pricep:
      morcovi – 2,3
      mere – 4,5
      castraveti – 3,4 …. la piata se pot cumpara si fractiuni de legume ?

    • Poate nu am fost bine inteles … la intocmirea postuluii, scriii … “si eu implicata direct in efectuarea listelor, recunosc ca eu, de la inceput, am specificat cantitatile, adica bucatile :)))); morcovi 2,3 ; mere 4,5; castraveti 3,4…..;rezultatul?” ….. !!!!! Rezolvare: cu lista intocmita de “jumatatea din dotare”, merg la piata, o doua toneta pe dreapta este o “moldovanca”, o femeie de nota 10, nu cere mult, predau lista si ma duc la bere, nu multe, doua. Ea traduce lista, achizitioneaza produsele, cele mai proaspete, la pretul cel mai “bun”. Am fost verificat, nu-i bai. In douazeci de minute, gata “seful”, 5 lei serviciul.. Platesc. Sunt DOCTOR IN A FACA PIATA. Fara reclamatii. Nu ma parati. Va rog !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  23. Eu nu am probleme din astea decat foarte rar. In general cumpara ce si cat trebuie, nu are nevoie de lista si mai e si inventiv: “am luat si de-aia ca mam gandit sa facem cutare”. Nu stiu daca are legatura cu faptul ca gatim amandoi (nu deodata 😆 )

    • Posibil. Asa-s si tata si fratelo (barbat personal n-am). Pleaca cu liste simple, fara prea multe specificatii, vin cu tot ce trebuie in cantitati ok, uneori cu adaugiri (nu doar bere pt ei).

    • m-am, scuzati!

  24. Mesaj pentru doamne: in loc sa ne trimiteti cu lista la cumparaturi, n-ati vrea voi sa mergeti in piata si sa faceti acele cumparaturi si noi, sotii, sa venim doar sa va ajutam la sacose, in caz ca ati luat mai mult de 1 castavete? nu de alta, dar nu stiu vreun sot sa-si fi trimis sotia sa-i cumpere ulei de masina, bujii, bucse sau suruburi, dibluri si burghie. No offence !

    • Stiu eu unul- sotul meu ! Si inca ne contram la telefon cand eu ii zic intr-un fel si el crede ca are dreptate. Mai frumos e cand repara ceva si imi zice : Zi repede , ce cheie imi trebuie pentru piulita asta 😳
      La cumparaturile casnice,insa, se ofera pentru ca i se pare ca ma ajuta camd vine acasa cu sacosa. Ei,bine…i-am spus sa cumpere orez cu bobul rotund.Vine acasa si imi sare in ochi punga cu orez cu bobul subtirel si lung.
      -Mai,asta e ROTUND ?
      -Scrie pe punga ca e . Rotund.
      Sucesc punga aia, asa era ! ❓

      Daca va uitati prin magazine o sa vedeti cel putin cinci tipuri de orez cu bobul subtire si alungit pe ambalaj scriind clat :” cu bobul rotund”

    • Sacosele alea mai trebuie carate si prin piata de la o taraba la alta, nu doar de la piata acasa.
      Eu fac cumparaturi pt o singura persoana (eu) si tot ma duc saptamamal pt 1 kg d-aia, 1 kg d-ailalta si tot asa si se fac mai mult decat pot sa duc. Mai ales acum vara cu fructele. Doar pepene daca iau depasesc cantitatea maxima admisa. (Nu ma duc cu carucior pentru ca nu toate statiile de metrou au lift functional, dar ma duc cu rucsac).

    • Gresit ! Pe mine m-a trimis sa iau un ciocan (fara rasete in tribune,va rog!) si am intepenit de uimire cand m-a intrebat vanzatoarea de ce greutate. Habar nu aveam ca astea sunt pe greutati. Evident ca ma cerut lamuriri la telefon si mi s-a raspuns:,,Da’ tu credeai ca sunt pe nuante?”

    • Nu m-a trimis barbatul, m-a trimis mesterul (de fapt m-am dus eu ca am pitici pe creieri) cu lista de shoping pt renovarea apartamentului. In cazul in care nu s-a rezolvat prin abordarea responsabilului de raion “mi-a cerut mesterul cornier (insert here ce vreti voi) de tzashpe”, am sunat direct mesterul “nu au CM11, au spanac baltat 21 sau crocobaur trotilat 245, care cica sunt la fel”. O singura data am sunat mesterul si l-am rugat (rugat, da) sa vorbeasca el cu omul de pe raion. Totul s-a rezolvat de fiecare data cu deplin succes.

    • ba da, exista! Il cheama Dan.

  25. Ce-i aia nu multi? Scrie si tu ca oamenii: 1 kg, 10 buc, etc.
    Naut cat a cumparat?

    • cred ca a mai comis fapta si era cumva o rutina,
      , la nici un produs nu sint cantitati.
      deci era de la sine inteles cam cit din fiecare,cam asa ca in celelalate dati cand ai mai cumparat singur (sau impreuna si ai vazut ce si cum)
      SI CIT DE “MULTI” ERAU CASTRAVETII SIMONA , DEZLEAGA-NE MISTERUL TE ROG 😮 😀 1 kg ,10 kg?

    • să zic că a luat vreun kil și aș fi preferat să ia jumate? 🙄

    • 😛 😛 😛 😛

  26. Si cand te mai duci la vreun magazinas de cartier si vezi niste fructe/legume blegite si te gandesti “cine ar da bani pe asa ceva?” cheama o gasca de barbati si se rezolva. 😀

  27. in apararea lui Tata Uraniu

    1. cat patrunjel a luat? radacina sau de acela verde, ca sunt lacune evidente in scriere si nici nu ai apelat la functia edit! deci eroare grava, nici macar nu dai detalii despre produs! e ca si cum ai scrie cheie de 17. pi tubulara, fixa, inelara? asa ceva……………………………………………………….
    2. cati fulugi de ovaz, gr? kg? numar de fulgi?
    3. exactamente cat naut. ca nu scrii rosii sig ata, ci naut, patrunjel, da?
    4. ceapa verde , ma rog,cate legaturi? nu multe? ce inseamna nu multe? fusteii epun?
    5. de sfecla si morcovi ce mai pot spune eu? nu zici si tu acolo cat, macar juma de kil. cum sa se orienteze omu?

  28. Sa-ti spun un secret.
    Jumatate din noi facem chestiile astea in speranta ca doar doar vi se face lehamite si faceti voi piata de acum incolo…
    Jumatatea cealalta or sa faca si ei la fel imediat ce vor fi citit asta.
    Degeaba ii trimiteti linkul nevestei mele, stie deja. La ea n-a tinut figura, m-a lasat pe mine sa gatesc. Din prima.

  29. Simona – vinovată ,nu a specificat clar cantitățile,așa ceva nu se face
    Nic – vinovat,nu a verificat lista înainte de a pleca de acasă,poate cerea lămuriri…sau să fi sunat să întrebe

  30. -Barbate, mergi la Mega Image si ia salam. Si daca au si oua, ia zece.

    … dupa 20 minute, la MegaImage:

    – Buna ziua. Aveti oua?
    – Da
    – Atunci dati-mi 10 salamuri!

  31. :)) nu multi = tzatziky toata saptamana? atunci multi = castraveti murati pt toata scara blocului?

  32. Nu se înțelege nimic. Nicio cantitate, nimic. Nu tu o specificatie clară, adică ce soi de zmeura? Si de celelalte? Ce culoare? Roșie, galbena? Etc. Biletele acestea sunt scrise special pentru a ni se reprosa ulterior ca n-am făcut treaba bine. Bietu’ domnu’ Nic.

  33. Ce-i asa complicat? Nu inteleg! Cine gateste stabileste ce e la masa! Insaaaa cine cumpara alimentele stabileste meniul, clar da?! Tanana! HOt rau nea Uraniu! S-a facut ca nu pricepe si e inginer! Pfui, si chiar ai crezut – uite la el mititelu cum nu stie sa citeasca lista….:)

  34. daca scriai “m-ai multi” nu se mai incurca bajatu… ca era cu cratima si percuta altfel… altfel, aia e 😉 … “burke se scrie burche se citeste” ca sa citez un clasic in viata 😉

  35. Exista un app pentru ăsta, pe mobil care îmi exporta lista pe ceas ca sa nu uit.

  36. A! am si eu nevoie de confirmare de la ambele sexe: nu e asa ca barbatul trebuie sa se priceapa sa cumpere carne/peste? eu asa stiu din mosi stramosii mie; dintre toti barbatii de pe planeta eu trebuia sa il aleg pe cel mai departe de vanatori; nu stie frate sa cumpere carne/peste!!! si mor de nervi pentru ca nici eu nu sunt fooarte priceputa la asta . Dar se pricepe maaaxim sa le manance. Si nu ma pot abtine sa nu ai amintesc din cand in cand de aceasta mare tara pe care o are. Credeti cumva ca s- a ambitionat si si-a convocat nasul, finii sau ceva prieteni priceputi sa il invete ca sa cad eu pe spate? noooooo, nici vorba, abia asteapta sa mi-o traga cu lista in mana: a, dar de ce ai trecut carne, stii ca eu nu stiu sa cumpar carne!
    pluuus, cica asta am inventat-o eu ca barbatii ar trebui sa se priceapa la asta. So, am ocazia acum sa aflu care este Marele Adevar :mrgreen:

    • Marele Adevăr este următorul: când nimereşte carne bună, e meritul tău, doar tu ai făcut lista. Când e proastă, e vina lui, iarăşi a citit pe sărite. Se ştie asta din moşii lui moş-strămoşii tăi.

    • Da
      barbatul e vanator incepand din epoca de piatra , asa ca trebuie sa stie sa vaneze , chiar si la magazin

    • mii de multumiri

  37. E bine ca a citit paranteza. La mine ce e in paranteze e optional si de obicei nu se citeste. Dar cel mai tare ma da peste cap cand primesc pe lista “paine (2-3)”; pai cum sa ma duc la vanzatoare “-cate paini?” “2-3”. Pai fi femeie specifica, 2 sau 3?

  38. hartia foarte sifonata, probabil reciclata sau refolosita, de la alte cumparaturi.
    foarte putine produse naturale, eco adica, nimic specificat, se mananca nesanatos in bucuresti.
    cantitatile nu sunt specificate deoarece ei doi sunt trei si inca nu se stie cat baga la ghiozdan dracovenia aia de i se zice pisica.

  39. Un copil , la piata cu mamica lui, vede pe o taraba niste rosii ( tomate) cam galbui la culoare si zice :
    – Mami uite aici portocale ieftine
    – Astea sint rosii nu portocale
    – Pai si de ce-s galbene
    -Pentru ca sint verzi
    😳 😀 😮 😕 😎 😆

  40. costicamusulmanu

    @simona: te simti cu musca pe caciula, ha? unde esti fata? nu-ti place ca majoritatea suntem cu tata uraniu!? raspunde la comentarii…sau esti la piata sa vinzi surplusu’ de castraveti? :mrgreen: :mrgreen:

  41. Totusi in aceasta minunata epoca a comunicatiilor nu se poate un telefon, un sms, o poza pe fb, whatsapp, ce-o mai fi.
    Saptamanile trecute am luat un tricou pt sus-amintitul frate. Pt ca stiu langa cine am crescut, am pastrat bonul si m-am asigurat ca pot sa-l schimb/returnez. Gresisem tot. Ma informeaza ca i-ar placea polo, M, eventual verde. Ajung in magazin, schimb o vorba cu vanzatoarea, pozez toate tricourile polo, trimit pe whatsapp. A vrut alb, desi era si verde. Nu m-as fi gandit in veci la alb. L-a purtat a doua zi dupa ce i l-am dus. Misiune indeplinita.

    • eh , si eu am facut similar cu WhatsAppu’ cu nevasta,dar ceva s-a incurcat :
      am trimis-o dupa bere si ea mi-a fotografiat 10 rafturi pline cam 3-4 m un raft si din juma’-in juma’ de metru cate o marca, ziceai ca-s toate marcile din lume acolo frate 👿
      Si mi le-a trimis pe toate 10 poze odata 😮
      si zice :
      -de care vrei?
      – eu raspund a 4-a sectiune de marca dintr-a sasea poza (raft) 🙄

      Ghici ce ? N-a nimerit , ca a numarat pe dos inceputul fiecarui raft
      oricum a mers si ce-a adus 😛

    • Eronat. Returnam poza impricinata cu indicatia “raftul 4 de jos in sus” sau “sectiunea a doua de la stanga la dreapta”, de preferat cu indicarea denumirii. 🙂

    • Ady,
      Am evitat sa-i dau numele marcii pt ca buchisea la etichete toata ziua,si-mi era o seteeeeeee.
      Nevasta-mea e chinezoiaca si nu e experta in engleza ( denumirile bauturilor erau in engl)
      Mai mult ,etichetele sint scrise stilizat , artistic, alungite si contorsionate cam ca la site-urile unde te verifica ca esti om nu altceva.
      Eram la Singapore si se dusese dupa mancare si altele ,pt ea fiind mai usor de vorbit in limba lor.
      berea a fost doar un supliment la cumparaturi pentru mine 😛

    • andu eu ceream raftul 1 și juma din raftul 2 și șigur era ceva ce mi placea

    • @underworld
      😛 😛 😛 😛
      pai cam asa am procedat cand m-am dus singur dupa vreo 2-3 zile

  42. Io, cu 25 ani de experienta (in septembrie), as fi luat asa:
    -patrunjel : 2 legaturi;
    -sfecla : 2-3 bucati – 0,5 kg.;
    -morcovi : 6-7 bucati – max. 1 kg.;
    -zmeura : 0,5 kg., ca-i scumpa;
    -cartofi : un saculet de 5 kg.;
    -ceapa verde : 2 legaturi, ca-s deja mari cepele, daca-i vremea zmeurei;
    -naut : 0,5 kg.;
    -fulgi de ovaz : o cutie de 0,5 kg.;
    -castraveti (nu/mai multi) : 1,2 kg. fix.

    • Comoara la casa femeii!

    • 1,2 kg? greșit. PREA MULȚI. Era perfect dacă lua 5 bucăți. Aia înseamnă “nu mulți”, tot ce e peste e “mulți”! 😆

    • costicamusulmanu

      frateeee!!! pentru un leu??? (nu cred că e mai mult de 2lei/kg la bucurești, de castraveți vorbesc) atîta năcaz? vezi, te rog, cînd cumpărați următoarea mașină să nu se ducă singur; doamneferește ia bleu ciel în loc de bleumarin… :mrgreen: că aia nu-i un leu :mrgreen:

    • costica,
      1 leu – 1 leu ,da’ vezi ce ne-am distrat ? 🙂
      pai le teatru sau multiplex e mai scump 😉

    • da’ spaga unde e?

    • Simona, io intelesei ca ai nevoie de castraveti pentru o salata, un tzatziki, ceva, nu pentru masca cosmetica…

    • Bun, 5 bucati fix inseamna “nu multi”. Dar daca scria “mai multi”? 1,2 kile fix inseamna si nu si mai multi. Nu puteai scrie si tu “decat cativa”?

  43. Nu dau lista mea din mana :))), eu o scriu, eu ma duc la cumparaturi, altfel cine stie calamitati se intampla!

    (edit admin)

  44. eh ,bine ca am aflat 😎
    acum putem sa dormim linistiti
    uff ,am rezolvat-o si p’asta 👿

  45. asa sunteti voi, femeile, la inceputul casatoriei lasati biletele cu “te iubesc pufulet, o sa-mi fie dor de tine, ce mult o iubesc pe mama soacra etc “, apoi lasati biletele cu “1 kg morcovi drepti, 3 castraveti strambi….vezi ca diseara vin tarziu acasa, merg cu fetele”…

  46. La restul cum s-a descurcat? A stiut daca e patrunjel radacina sau frunza?

  47. Ce pot sa spun ma recunosc in sitatia sotului doar ca la mine scrie uneori kg in loc de ”nu multi”

  48. Je suis Tata Uraniu

  49. Pai nu asa se procedeaza, Simona. Omu’, cand pleaca la piata, trebuie incurajat ca si cum ar pleca la lupta. In definitiv, e o provocare: “nu multi”, “ace gentile”, sunt chestiuni complicate. El trebuie pregatit inainte si incurajat: “draga, am o treaba grea pentru tine, foarte grea chiar, dar stiu ca o sa te descurci. Trebuie sa iei clor. Dar fii atent, clor, nu vanish sau detergent, clor. Si d-ala pe care scrie automat, aici e aici.”

    Acestea fiind zise, omu’ trebuie pregatit cu lista completa, care contine cantitati exacte, denumirea marcii, raftul pe care se afla. Ca nu te poti astepta sa viseze el unde se afla (in acelasi magazin in care se duce mereu). Chiar si tipul produsului, pentru ca daca scrii simplu, faina, sperand ca a mai vazut faina, poate sa vina cu faina de secara, de exemplu. “De ce ai luat-o pe asta, draga?” ” Pai n-ai scris de care si asta era mai scumpa”. Logic, nu? ” Si nu inteleg de de te superi, ce, asta nu-i buna?” ” Ba da, e perfecta, o sa iasa asa niste clatite negre si frumoase…”

  50. 2 cartofi dulci(pt pireul copilului) aveau 2 kg impreuna.
    Altadata lista plus explicatii daca nu gasesti dovleac iei 3 kg mere.a venit cu cate 3 kg de mere rosii si galbene si evident dovleac

  51. Pai da..
    Voi aveti in cap cantitatile insa nu vreti si nu vreti sa ni le si treceti pe lista. :))
    Spune-mi te rog, cati castraveti ar trebui sa cumparam cand scrieti “nu multi” sau “mai multi”? In bucati vorbind, nu in kilograme?
    Pentru mine, care mananc 3 mere pe zi, “nu multe” mere pentru o saptamana inseamna cam 20 buc, asa, doar pentru mine.
    In viziunea ta, care poate mananci un mar la trei zile sau deloc… “nu multe” mere 🙂 inseamna 3…, maxim 5 mere pentru toata saptamana. :)))
    Pai, haideti cu cantitatile doamnelor!
    Sa fim specifici si pe lista de cumparaturi ca si in viata de zi cu zi.
    (Acum, pentru a fi corect pana la capat.. si noi domnilor putem sa punem intrebari de clarificare studiind lista inainte de plecare)
    Rima imbarligata :)))
    O zi frumoasa!

  52. Noi stam la curte si odata l-a trimis mama pe tata sa aduca niste patrunjel din gradina. Din cauza asta au chelit toti morcovii din gradina prematur (nu erau multi) – a confundat patrunjelul cu morcovul.. :))

  53. Nu e mai bine ca la mine face Maria cumparaturile? Merge “ca vantul” cu mica ei masinuta electrica, o stiu toate precupetele din piata.
    Daca faceam eu cumparaturile, de mult eram divortati sau morti (de la mancare). Sau (oricum) am fi mancat slanina, carnati si alte “vedetale” din astea. 🙂
    Ea are pe smartphone listuta, asa nu mai e posibilitatea sa greseasca. 🙂
    O singura data nu mi-a adus ce i-am cerut: o blonda nimfomana cu tate mari. Si mi-am si luat-o pe coaja. Nu stiu de ce, ca eu nu am gresit cu nimic, nu? 🙂

  54. Și omul meu face la fel. De fapt, cand i se scrie 1 kilogram, el ia 2, să fie belșug. Bine că face la fel și cu mâncarea de pisici.

  55. hahahah! excellent!
    imi aduc amite de o faza de cand eu aveam vreo 10 ani: Maica-mea e croitoreasa (la orele sale pierducte) si intr-o zi i-a cusut o rochie unei prietene. Avea nevoie de cativa nasturi si de elatic. Sotul prietenei a fost trimis ca sa cumpere nasturi si elasticul. “Cati sa cumpar?” intreaba el. “Pai nu stiu, cumpara acolo, ca sa se ajunga” raspunde ea.
    Rezultatul: tipul a venit cu 100 de nasturi si 10m de elastic. 🙂

  56. cunosc genul asta de lista 🙂

  57. Ca sa-mi dea peste nas ca ea, ca femeie , se descurca in orice situatie, nevasta-mea s-a dus sa-si cumpere lopata pt zapada,
    sa o aiba in masina, sa fie ! (desi ea nu circula iarna cu masina decat rarisim , exceptional …)

    A cerut vanzatorului o lopata de zapada .
    Nefericitul i-a prezentat, una, doua , noua…
    Ea: aia e prea mare, aia e prea grea, aia prea lata, aia e prea rosie
    Vanzatorul : Dar ce cautati exact ?!
    Ea: sa fie rabatabila ( 😮 )
    Vanzatorul : Doamna, model “poseta” n-avem !!!

    Din aceeasi categorie (autentice, e vb de jumatatea mea …) , nevasta-mea si-a cumparat lanturi pt masina. Era spre sfarsitul iernii si ea tot nu le incercase ( normal ! daca nu circula iarna …) . Intamplarea a facut sa iesim la zapada, la niste dealuri. Atat a insistat sa le puna ca m-a convins… sa montez unul ! ca sa invete cum se pun. A scotocit in cutie, a gasit inca unul (normal !) . Dupa ce i-a injurat copios de mama si sfintele moaste pe hotii de la fabrica si magazin ca i-au pus 2 lanturi in cutie in loc de 4 ( 😆 !!!!, eu eram pe jos la propriu, ma tavaleam in zapada de ras) … s-a apucat si l-a montat singura pe al doilea. Plecam pe drumul pustiu, degajat de zapada, cu nisip antiderapant … si la un moment dat auzim o izbitura, apoi inca una. Panicat urlu : “opreeeste !!!! ”
    Si ea calma, se da jos, evalueaza situatia : ce-ai draga de urli asa, n-ai mai vazut lant desfacut ?!
    Ba da, am mai vazut, dar nu in miscare, si nu pe un drum fara zapada…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint