Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Bebeluș operat în uter

Vreau să vă arăt o știre senzațională: 7 medici conduși de Dr. Sergiu Stoica (neurochirurg, fondator la Brain Institute și un medic despre care v-am mai povestit), și Hadi Rahimian (ginecolog la Regina Maria), au realizat cu succes prima operație de spina bifida din România. Pacientul: un bebeluș nenăscut. Încercați să nu vă enervați la reclamele poziționate invaziv și să urmăriți toată știrea cu răbdare.

Oau, nu? O astfel de poveste, după atâtea nenorociri și chin, nu poate decât să ne aducă o brumă de speranță.

10 comentarii

 1. Pai degeaba imi scot eu palaria de FIECARE data in fata medicilor?
  Uite ca nu. Un mare LIKE echipei minunate de medici.
  Spina bifida, sa nu tocim prea tare goagalu’, este un defect congenital al coloanei vertebrale, constand in lipsa sudurii complete a arcului vertebral, tradusa popular ca ruptura de coloana. Practic tubul neural (protectorul maduvei) are zone care pot (in forme mai severe) sa hernieze. Ufff, grea medicina asta, mai ales cand trebuie sa cauti pacientul inaintea nasterii. Ce va scrie in fisa lui medicala? Operatie la varsta de – (minus!) 2 luni.
  Bine c-o rezolvaram si p-asta. Pacat ca nu putem rezolva unora din cei care ne conduc defectele de coloana! Si unii acuza perioade lungi de suferinta … ani intregi chiar, sa nu mai zic de mandate!

 2. ce poti sa mai zici. nimic. ba da: un maaaaaare RESPECT pentru doctorii nostri. ( daca mai ziceti ca al doilea nu e roman: nu conteaza, omul practica in Romania, deci, e si el al nostru. ). oricum mi se pare ceva SF operatia in uter, dar asta e alta poveste.

 3. Hadi Rahimian este unul dintre putinii din Romania care face transfuzii intrauterine copilului si desi sunt extrem de costisitoare, viata copilului primeaza si e in stare sa faca oferte, discounturi, numai sa salveze copilul.

  Sergiu Stoica e un geniu.
  nu mai sunt cuvinte decat un imens respect.

  • te lasă fără respirație știrea asta de 2 minute…………….
   Matrixe da-mi si mie pălăria aia sa mi-o scot si eu

  • Eu imi scot toate palariile existente si inexistente..

  • Andule
   Tu nu poti sa o scoti decat daca ai palarie ?!?!?!

  • @ametist:
   Imi scot doar palaria existenta, pe cea inexistenta ti-o fac cadou tie!

   @andu yy:
   Iti dau palaria, dar sa n-o gasesc plina de miasme, acoperind oala cu sarmale a doamnei chineze.
   Macar sa fie palaria existenta, ca aia pe care n-o am, am promis-o deja ametistei.
   Precis mi-o pun pe Eva in cap. Zii tu, nu i-ar sta bine i-ar c-o palarie, fie si existenta?

  • I-ar EDIT, adica iar!

 4. Peste cativa ani o sa auzim ca se fac operatii si pe spermatozoizi.
  Nimic nu ma mai mira.

 5. Conorm Wikipedia, tratamentul standard e operatia dupa nastere, pentru ca operatia intrauterina expune fatul la riscuri. Aceasta nu este “prima operație de spina bifida din România”, intrucat chrurgii fac operatii de spina bifida pana si la Tg Mures. Este prima operatie de spina bifida facuta iresponsabil, in timpul sarcinii. Tot e buna stirea la ceva: acum stiu unde sa ma duc daca vreau ca banii mei sa fie mai tari decat logica naiva ale medicilor. Daca esti precum Gigi, cand dai un ban, vrei sa ti se manance din palma, da?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green