Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Adevărul despre mărțișoare

Screen Shot 2016-03-01 at 09.48.31

Adevărul despre mărțișoare e că sunt oferite mai mult de bărbați, dar sunt alese de femei. Ha! Mărțișoarele pe care le dădeau băieții fetelor și profesoarelor, când eram în școală, erau alese de mame, bunici, mătuși sau surori, logic. Mărțișoarele pe care le dau, astăzi, colegelor, mamelor, mătușilor sau surorilor aceeași băieți, deveniți adulți, sunt alese de soții, evident. Parcă și aud următorul dialog:

– Auzi, iubito, ai idee ce m-am gândit să le duc mâine colegelor la birou? Că e 1 martie.

Te-ai gândit să le duci un carton cu prăjituri.

– Pfff… Un carton cu prăjituri? Păi și… câte prăjituri?

– Două.

– Cum două? Am 10 colege în departament.

– Am glumit. 30 de prăjituri, poftim…

– Două de fiecare? Nu se îngrașă, n-o să-mi dea cu ele în cap?

– Nu. Există prăjituri mici.

– Există prăjituri mici????

– Da.

– Cât de mici?

– Le mănânci dintr-o înghițitură.

– OMG, cât de tare! Habar n-aveam. Păi, și de unde iau eu prăjituri mici, mâine dimineață, înainte de ora 9?

– Sunt deja în frigider.

– În frigider la noi??? Ăăăă…?

– Au venit singure, au sunat la ușă și s-au băgat în frigider.

… (privire dezorientată, pe marginea lacrimilor)

Le-am luat eu, normal, dăăăăă!

– Vai, ce drăguță ești! Mulțumesc mult. Auzi, da’ lu’ mama ce-i iau de Mărțișor și 8 Martie?

I-ai luat deja, stai calm.

– Ce?

– N-ai tu treabă, o să vezi când o să i-l dai. Nu pot să-ți arăt cadoul, e deja împachetat.

– Și lu’ sor-mea?

I-ai luat și lu’ sor-ta.

– Oaaaau!

– Doar mie mai ai să-mi iei, dar cu asta chiar te descurci singur, hahahahahaaa…

– … (emoticon cu ochii în lacrimi)

 Hai, ziceți că nu-i așa, doamnelor dragi și simpatici domni. Sigur, își mai dăruiesc și femeile între ele mărțișoare, dar nu intrăm în “speța” asta, că nu-i nimic spectaculos în ea.

Mai bine dați-mi voie să le ofer un pont doamnelor care au de cumpărat cadouri, săptămâna asta, pentru mama ori sora soțului, dar mai ales domnilor care trebuie să se descurce singuri-singurei (încă un emoticon cu ochii în lacrimi), în ce le privește pe soții.

Între 1 și 8 Martie, Flanco oferă reduceri de mărțișor la categoriile Personal Care, Smartphone și Smartwatches (au Coolpad Modena, despre care s-a tot scris în ultima vreme pe site-urile de tehnologie), Tablete și Laptopuri, Căști și Boxe Portabile. În plus, toate comenzile de pe flanco.ro, indiferent de produsul cumparat, vor primi un voucher de reducere cadou pentru produsele Whirlpool cu 6th sense, care va putea fi folosit în aprilie.

 Ei? Acuma putem să trecem la mărturisiri? Ce mărțișoare s-au gândit soții voștri, dragi cititoare, să ducă săptămâna asta la birou? Întrebarea e valabilă și pentru domni, evident. Pentru ei mai am însă una: Dar soției? Soției ce v-ați gândit să-i luați?

62 comentarii

  1. la nimic. Sotul a zis ca nu a gasit nicio taraba de martisoare in jur. L-am crezut, ca nu suntem in Romania.
    Apoi i-am zis ca putea sa vina macar cu o sticla de vin. Si la asta m-a contrazis, ca sigur as fi comentat la vreo relatie intre nasterea in nordul Moldovei si numele de familie: “olteanu” :))

    • bine, mă, dacă sunteți în altă țară, omul o arde pe relaxare, norocul lui 😉

    • La mine nu a fost nevasta șefului, ci secretara lui care chiar s-a întrebuințat sa ne aleagă niște aranjamente super faine. Cu soțul a mers repede: m-a scos la mall sa îmi aleg singurica. La el la serviciu e perfect: nu sunt decât bărbați! Oricum, în fiecare an mă amenință că fuge în munți sa își dreagă depresia care îl cuprinde pe 13 Feb și îl lasă pe 9 Mar.

  2. Pe mine ma obosesc 1 si 8 Martie.Barbatii merg cu groaza la birou, la banca, etc.Nu mai este o bucurie ci mai degraba o obligatie.
    Sunt de acord cu martisoarele simple, hand made si cu un buchetel simplu de flori de primavara sau si mai bine, un bulb intr-un ghiveci, daruite persoanelor apropiate nu asa, conform listei cu obligatii.
    Totul a devenit comercial si povara.Cand imi amintesc si de turma care da navala in 8 martie ca sa saliveze la vederea vreunui stripper cu aere de popa obosit…n-are rost.

  3. 🙂 Suna foarte cunoscuta conversatia :)). Bineintele ca el nu avea idee – o ata merge? ca doar gestul conteaza. 😀 Asa ca a intrat in atributiile mele sa aleg martisoarele potrivite. Bonus, mi-am primit mustruluiala ca era sa uit si eu de martisoarele colegelor domnului. Mi-am amintit insa la timp :).
    A si inca o dilema masculina. Adica daca iau flori si martisor de 1 martie mai trebuie sa cumpar si ptr 8 martie? 😀 😀 😀

  4. Hahaha, cand am citit-o pe aia cu “Ce ii iau lu’ mama?” si raspunde nevasta “I-am luat eu”, zici ca eram eu si cu barbata-miu ieri 😆 😆
    El niciodata nu stie ce sa ii ia maica-sii. I-a luat o zambila amarata si un martisor, vai steaua lui 😯 . Bine ca sunt eu mai luminata si am trecut prin mall sa ii iau femeii ceva frumos.
    Anul asta am scapat cu colegele. Are job nou, de doar o luna, deci nu a luat nimic, pe motiv ca nu stie cate colege are ( sanki, departamentul e mic si le stie pe toate, dar nu ii place lui sa imparta “atentii” pana nu le cunoaste si nu stie care e scorpie si care nu) 😈 .
    Cat despre mine, stia de ceva timp ca imi doresc un anume parfum, asa ca m-a cadorisit cu el (ma miiiirrr ca a nimerit-o, altfel ma pricopseam si eu cu celebra zambila si martisor de pus in piept).
    Iar prietenei mele cele mai bune, i-am cumparat o paleta, pe care si-o dorea de mult.

    Apropo…mai poarta cineva martisor in piept? Eu n-am mai purtat nici snur la mana de vreo 3 ani….

    • Aaaah..am dat sa tirmit comentariul si nu am apucat sa scriu ca mi-a dat si un buchet frumos si colorat de lalele si legate asa frumos cu un snur!Stie ca ador lalelele!!
      Sunt frumoaseeee asaaa si mi-e drag sa le vad in casa, in vaza!

    • hai, frate, că s-a superdescurcat cu nevasta. bravo, domnu’ Georgi 😉
      auzi, da’ lu’ maică-sa ce I-A luat? :mrgreen:

    • Am zis :))) O zambila si un martisor…
      Mai zi ceva.

      Pai daca lu’ muma-ta ii iei zambila si martisor, la alea de la munca ce le mai iei?:))))

  5. Eu i-am trimis ieri Mihaelei-stapanaisaureisimonatache-un martisor virtual sub forma unui motan smeker,
    dar n-am primit feed-back nici pana acum. Miaaaaauuuuu! :mrgreen:

  6. In loc de martisor v-am dat cate un like la toate, inclusiv mie. 💡

  7. Important este să fie acolo, ceva. Mă enervează doamnele care sunt permanent nemulțumite de ceea ce primesc. Ba că de ce mi-ai luat mărțișor, că mai bine luai ceva util, ba că de ce mi-ai luat prăjituri, că tu vrei să mă îngrași, ba că de ce mi-ai luat zambile, că știi că nu-mi plac… Ce să mai înțeleagă sărmanii? Important este că își dau interesul, deși multora nu le face nici o plăcere 😀

    Al meu nu știu ce-a pățit, dar și-a luat singur mărțișoare anul acesta. Dar eu mi-am făcut datoria și l-am întrebat:
    – Câte colege mai ai la birou? Să-ți iau mărțișoare?
    – Nuuuu, zice el! Da’ ce, nu-s în stare să-mi iau singur?
    – Bine, zic… Treaba ta, eu m-am oferit…

    Părea dubios de independent și de… cum să zic… matur. M-am bucurat în sinea mea, m-am uitat la el cu o lacrimă de mândrie în colțul ochiului și n-am mai scos un sunet. Am aflat mai apoi de ce era așa de încrezător în propriile forțe: o găsise pe tanti de la care îi cumpăram eu de obicei mărțișoare și făcuse deal cu ea, dăduse comandă, obținuse reducere, tot tacâmul.

    Din păcate, aseară era foarte supărat pe fetele de la birou: niciuna nu purtase mărțișorul, deși el le-a luat broșe frumoase, croșetate, speciale, unicat. Și-mi zice cu năduf: Păi nu strică femeile bărbații?!

    Eu, evident, port mărțișorul, ud zambiluța, mă bucur de fiecare lucrușor pe care-l primesc. Nu de alta, da’ chiar ar fi păcat să-mi arunc pe geam anii de trudă 😀

    • uoooof, dragul de el, tocmai când se făcuse băiat mare, l-au dezamăgit scorpiile. acuma o să facă regresie, o să vezi… 😆

    • Cu ele să facă ce vrea, da’ să nu se extindă și asupra mea, că io chiar am fost cu băgare de seamă! Da’ mai știi cum mi-o fi norocul?

  8. Johnny Handsome

    De azi dimineață:
    – Dragă, i-ai dat Ioanei (colega ei) un mărțișor din partea mea?
    – Da, dragă, ti-a și mulțumit, aseară, când am vorbit cu ea la telefon, da’ n-ai auzit.
    – Da? Bine, atunci.

  9. Al meu “mi-a luat “un joystick pt fifa-cred ca asha se numeste, ma rog un accesoriu pt fifa- am intrebat lacrimand de emotie:pt mine? Ce sa fac cu el? A zis: evident ca pt tine. Te-ai plans ca te bat la cap in ultima vreme. Acum o sa ai liniste. Yupiii. Dc ne bazam pe el cumnata-mea cred ca ar fi primit jambiere sau crampoane, dar asha, mandra posesoare a unui accesoriu pt jocuri i-a luat o esarfa- evident cadou de la fratiorul ei scump si iubit?

  10. Simona, iar incepe blogul sa faca figura cu 404 Bad Request.
    Eu am sters tot istoricul din Chrome si degeaba.
    Acum testez Firefox.

  11. De pe firefox merge, dar mie mi-e mai drag Chrome. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

    • hai, că poate se remediază

    • s-a remediat? minte-mă că da, de Mărțișor! 😛

    • Simona,
      nu s-a remediat, scriu din Mozilla Firefox.
      De citit pot si din Chrome, dar cand vreau sa trimit un comentariu apare 404 Bad Request.
      Nu stiu ce sa fac, alte dati dupa ce stergeam tot din browser se remedia.
      De data asta nu, si nu cunosc alta metoda.
      O sa continui sa va citesc, ca la Chrome nu renunt.

  12. io v-am zis de ieri ca am avut grija sa pregatesc si pt colegele sotului si ale fiului ..
    Pt Domnu’ am facut chiar mai mult: i le-am pus in pungi frumoase care sa protejeze si zambila in ghiveci asortata si le-am plantat in masina pe bancheta din dreapta pentru ca sigur le uita acasa si ma enervam ca m-am agitat degeaba; si i-am dat si un mesaj pe la 11 asa sa ii amintesc ca le are in masina 😕 Noroc ca sunt doar 3!
    Cand am facut cumparaturile cu pricina mi se ura: sa le purtati sanatoasa . Hm, IO? cine naiba isi cumpara martisoare sau flori singura? daca mor de dragul unor flori de sezon ( si se intampla)- atunci i le pun chiar pe lisat de cumparaturi – dar am un fix sa nu le cumpar IO

    La fiecare martisor( dulce, floare, cosar, samd) primit ieri , m-am gandit ca barbatul din fata mea ( vorbesc de colegi de serviciu ca am multi) – are o sotie atenta :mrgreen:
    Totusi, sa nu exagerma, mai sunt destui barbati cu initativa; pana si ai mei, ieri, m-au surprins cand au venit aseara dupa scoala, servici, dentist – cu un mare buchet de lalele, absolut superbe. Credeam ca ce mi-au oferit in week-end ( ceva frumos, nu va spun) , “rezolvase” cazul.

    • “La fiecare martisor( dulce, floare, cosar, samd) primit ieri , m-am gandit ca barbatul din fata mea ( vorbesc de colegi de serviciu ca am multi) – are o sotie atenta.” 😆 😆 😆 😆 😆

  13. am primit un martisor frumos de la seful meu si un martisor mai putin frumos de la seful sefului meu :)))

  14. Io am facut martisoarele acasa, din argila pentru modelaj, ajutat pe ici, colo, de membrii familiei beneficiari ai produselor.
    Am nimerit singur si piata cu flori, cred ca latura feminina pune stapanire pe mine, bufeurile imi mai lipsesc 🙄

    (P)
    MeliMelo, huo, la oase, sa vi se cocleasca brosele ! 😡 Am stat o juma’ de ora la coada sa iau snururi, dar, surpriza, nu vindeau snururi fara “podoabele” lor !

    • aoleo, fată, ej bine????? 🙄 😮 😯
      ai văzut Danish Girl? :mrgreen:

    • Nu, fata, m-am uitat la bataia cu ursu’ mai intai, e cu Leutu, nu puteam sa-l ratez.

    • da’ de ce stausi la coada? erau o gramade pe ..”insulele” alea din Mall-uri si supermaketuri
      ieri am primit matrisor din cele 3 magazine in care am intrat ( alimentara, farmacie, si inca unul de unde n-am cumparat nimic dar mi-au dat martzisor:)

      ( n-am vazut filmul cu Daneza dar am citit cartea recent; complicata treaba acolo 😳 )

  15. mie sotul mi a cules ghiocei, strumf mi a facut in martisor manual. la job sotul a pus bratari din margele tuturor colegelor, motive traditionale. sot crestere de imagine vizibila.

  16. Nu stau in tara, deci nu mi se ofera/nu ofer martisoare
    Am unul pe care il incerc sa il port in ficare an (e drept ca anul asa fiindca ne-am mutat in casa noua, nu l-am mai gasit…).
    Oricum, de 8 ani de cand sunt in tara asta(lalta), am “reciclat” ca sa zic asa martisorul intr-o “martisor party” , la care imi adun toti prietenii romani si straini si facem chef.
    Prima data cand am facut asta am trimis tuturor invitatilor un mail in care am explicat semnificartia, am pus poze etc etc. Culmea (!), toate tipele (straine) invitate, s-au asteptat deci sa le ofer un martisor (mi-a zis sotul la cateva zile dupa)…. Anul urmator am cerut mamei sa-mi trimita prin posta un pachet plin cu toate martisoarele pe care le avea in casa. Am avut stoc cativa ani… Cred ca inca mai am cateva prin cartoane, desi anul asta n-am facut nici o party. Da’ fac la anul 🙂

  17. mda….parca-i la mine acasa. Martisoare pentru copil al targuit de saptamana trecuta , pe caprarii : doamne , colege , bunici si alte rude , vecine. M-am blocat la intrebarea ” la pisici luam , ca-s fete?” , dar m-am achitat cu niste pliculete de hrana umeda. Tartorul ne-a facut cadou un episod de calduri , asa ca acum avem un inceput de primavera cu “muzica”.Copilul mi-a facut felicitare. Sotului era sa-i iau un stent coronarian cand l-am anuntat aseara ca “mergem la mama sa-i dam martisor ” . Era usor apneic , l-a dres fie-sa cand I-a prins privirea si l-a linistit ca sunt deja targuite. Dupa care ma intreaba pe un ton usor sarcastic :”voua va iau ghivece sau buchete?”. Am vrut sa dau replica aia dura cu buchete musai cu tepi si ghivece musai grele , ca asa merita dupa o asemenea intrebare…..dar….l-a luat fie-sa in colti si gheare inaintea mea. Asa ca aparut spasit cu un ghiveci (la mine) si un buchet ( la fata) .
    De restul….spitalul fiind institutie predominant in fusta , ne-am indulcit intre noi cu bomboane si ne-am minunat de colegii barbati care s-au gandit sa vina cu martisoare. Dupa aspect cred ca la unii le-au luat nevestele si unii au facut ca Harap-Alb dupa capul propriu. Dar noi I-am pupat pe toti la fel , in fond intentia a fost mai mult decat laudabila.

    • cum erau mărțișoarele neluate de nevestele colegilor? detaliază-ne un pic :mrgreen:

    • Esti rea…..bine , fie….cel mai tare a fost un coleg care cred ca s-a inspirat de la strumfa lui , nu cu mult mai mica decat fie-mea si ne-a cadorisit cu martisoare Hannah Montana .Acuma eu stiu ca toate femeile au 18 ani , restul fiind doar experienta de viata , dar cred ca la 18 ani Montana e fumata de mult. Dar , cum iti spuneam , noi am apreciat gestul , cu atat mai induiosator cu cat e clar ca l-a realizat de unul singur.

  18. …Si inca un amanunt: – Da’ camasa cea buna? E ea spalata si calcata ca ma duc cu martisoare la derepiste (pt neavizati, angajatele de 1.80/ 90-60-90 de la departamentul de relatii cu publicul)?
    -Da, mai! Sunt ambele pregatite: si flacara violet in caz ca ploua (si ploua sigur ca pe 1 martie sunt eu baba) si cea ivoire in caz ca e frumos de dimineata ca sa te asortezi cu freziile albe ca galbene erau banale.

  19. 400
    Bad Request
    It is not a valid request!

    Asta din Chrome si Opera!
    Lacrimatia asta o scriu din Internet explorer (nah!, ca ma rade acu’ tot blogu’ 😆 ).
    Noroc ca imi dadu Luminita (buna!) ideea cu mozilla. Asa (mai) merge! Altfel imbatraneam 😡

  20. Eu am o cantitate imensa de martisoare acasa…ca in fiecare an fiu-meu si barbatu-meu ma roaga sa cumpar martisoare pt colege, prietene, profesoare etc. Si eu, disciplinata, cumpar. Din pacate, dupa aia domnii uita sa le livreze. Si de obicei nici nu gasesc punga cu martisoare cumparate anul trecut in timp util, asa ca mereu cumpar altele. Deci undeva, prin casa mea, sunt cateva pungi pline cu martisoare. Daca o sa le gasesc, anul viitor imi inchiriez si eu o taraba in centru si le scot la vanzare 😛

    • o soluție excelenta
      dar numai să la găsești din timp ❓

    • Ma pun pe cautat din timp, asa, de la Craciun, poate le gasesc pana de 1 Martie. Acum mi-a mai venit o idee, as putea sa le folosesc drept ornamente pt bradul de Craciun….ce interesant ar arata!

  21. Barbatii din departamentul nostru se coalizeaza si ne cumpara flori. La cate suntem, daca ne-ar lua fiecare separat ar intra amaratii in faliment chiar si cu cosari de tabla, iar noi am arata ca niste generali trecuti prin enspe razboaie cu atatea martisoare in piept. Sefului nu stiu cine i le-a luat, dar martisoarele sunt chiar dragute.
    Anul trecut, de 8 martie seful ne-a luat cate o cutie de bomboane (rafaello sau trufe).

  22. Noi aveam de anul trecut snururile, iar Martisoarele le-a mermelit cupilu. Si pentru ca avem fie prietene romance, fie colege la tati la munca … tac’sul a cumparat de la fiu-sul operele de arta. Si asa unu facu niste romance fericite, iar celalalt niste bani de pus deoparte pentru xboxul ala la care viseaza.

  23. Eu inca nu stiu ce primesc (da, stiu ca deja 3), dar prietenul meu a fost plecat asa ca inca nu a facut “livrarea”.

    De la tata am primit in schimb, un martisor super, cumparat clar de mama. O bratarica de piele rosie cu niste briz-briz-uri si o frunzulita alba de sidef. Nici nu ma asteptam sa ne ia ceva, ca de abia a iesit din spital si nu apucasese sa se duca la cumparaturi, dar se pare ca s-a gandit mama din timp ce vre sa-si ia. :))

  24. La noi pe sectie anul asta a fost slaba recolta de martisoare pe hectar 🙁 In alti ani se coalizau masculii si ne cadoriseau si cu flori. Anul asta pauza. Asa ca am facut un mini party intre noi cu bombonele si ciocolatele 🙂

    • știu ce zici. una din șefele de serviciu (departamentul are mai multe servicii) a venit cu torturi, iar alta cu bomboane. 🙂

  25. Zici tu ceva, dar sa nu exageram. Sau ai sot de varsta gradinitei?

  26. I feel so so lucky! In primii ani de relatie m-a intrebat doar in legatura cu doamnele din familia mea, iar acum se descurca de minune si singur. Ce-i drept, nici sotie nu ii sunt 😆

  27. Pe scurt, de Martisorul asta am mancat ciocolata de ne-am spart, asa, in familie extinsa, si fiecare de pe unde se afla.
    Varianta detaliata ar fi ca mama, pe vremea cand cumpara martisoare, avea intotdeauna sfatuitori in mine si in fratele meu. Acuma insa eu sarbatoresc doar prin a le ura colegelor mele nestiutoare o primavara frumoasa in avans (ca pe aici primavara o sa vina prin aprilie-mai, daca am noroc), urmand apoi sa le explic ce se intampla in Romania de 1 Martie. Iar fratele meu prefera sa ofere bomboane colegilor lui de scoala si sa ocoleasca profesoarele, care oricum nu ii sunt prea dragi. Pe vremea cand tata lucra in tara si avea cateva colege de serviciu, daca primeau vreo atentie (vreo cafea sau vreo floare amarata), era clar din partea tatei, ca mama nu le placea indeajuns sa mearga ea sa cumpere cadouri sau, si mai bine, sa iroseasca banii. Si ca tot zic de bani irositi tre sa v-il zic pe iubitul meu, dragul de el, cum a vrut el sa sarbatoreasca primul nostru Martisor impreuna dar separati de cateva mii de kilometri cumparandu-mi o bratarica simpatica pe care nu am sa apuc sa o port anul asta. Pe mama lui a sarit-o randul. Si chiar am insistat sa ii ia macar o zambila… Cred ca de la anul va fi datoria mea sa ma asigur ca macar mama lui primeste o mica atentie exact pe 1 Martie, daca nu pot face acelasi lucru si pentru mama mea. Iar la bunici… cred ca o sa ramanem la vesnicul La multi ani mamaie si sa fii sanatoasa ! pana om apuca sa le vizitam sa le dam martisorul care, de cele mai multe ori, e un dulce super bun.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint