Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Un thriller produs în România, cu actori români

screen-shot-2016-10-26-at-09-54-29

Într-o cabană din pădure, noaptea, prietenia adolescenților Horia și Filip ia o direcție neprevăzută. Apoi, cei doi devin martorii unei crime multiple, pe care o privesc șocați de la fereastra cabanei. Întâmplarea face ca mătușa și mama adoptivă a lui Filip, Elena Zamfir, să fie procurorul care va prelua cazul, dar se va implica și DIICOT, cu o agentă proprie și niște metode de abordare cel puțin dubioase. În acest timp, adolescentul Filip trece printr-o criză complexă. Ar vrea să povestească anchetatorilor ce a văzut, dar nu reușește să cadă de acord cu celălalt martor fără voie. Apoi, ar vrea să fie cât mai mult în preajma prietenului de care e îndrăgostit, dar Horia îl respinge și își neagă atracția, de teama prejudecăților lumii în care trăiesc. Ar mai vrea și ca părinții lui adoptivi să îl înțeleagă cu adevărat. Nu în ultimul rând, se teme că criminalul se va întoarce să-i caute, iar asta chiar se va întâmpla, într-o bună zi, ceea ce va face ca lucrurile să scape total de sub control.

V-am rezumat pe foarte scurt subiectul noului serial HBO, VALEA MUTĂ, un thriller incitant, al cărui prim episod s-a difuzat deja duminica trecută. Eu l-am văzut și chiar mi-a plăcut, aștept cu interes episodul 2, pentru că finalul primului a fost extrem de surprinzător.

E vorba de cea mai nouă producție originală HBO Europe, o miniserie de patru episoade, realizată în România, cu regizor român și actori români.

Theodor Șoptelea și Vlad Bălan sunt doi tineri actori care debutează în acest film, pe Rodica Lazăr o știm din Orizont și Carmen, pe Emilian Oprea îl știm din De ce eu? și Autoportretul unei fete cuminţi. Din distribuție mai fac parte Corneliu Ulici, Alexandra Fasolă, Ovidiu Niculescu, Mihai Călin, Alina Berzunțeanu, Mihaela Trofimov, Remus Mărgineanu, Ioan Tiberiu Dobrică. Regia este semnată de Marian Crișan (Orizont, Rocker, Morgen), iar scenariul este adaptarea lui Christian Barna după formatul norvegian Eye Witness. Filmările au durat 48 de zile și s-au desfășurat în județul Brașov, iar serialul tocmai a fost selectat la Festivalul Internațional de Film de la Geneva Tous Ecrans, care va avea loc în prima jumătate a lunii noiembrie. Va fi difuzat nu doar în România, ci și în celelalte țări din Europa în care HBO este prezent. Ziua și ora difuzării sunt duminică și 20:00, dar va fi disponibil și pe HBO GO.

Primul episod îl puteți vedea și voi online pe HBO GO, fără abonament, iar pe cel de-al doilea pe baza unui voucher HBO GO de o săptămână, pe care îl puteți obține de aici.

Vă las în compania unui trailer, ca să înțelegeți care e atmosfera filmului:

Alte detalii mai puteți afla de aici.

Să-mi spuneți dacă ați apucat să vă uitați și cum vi s-a părut.

47 comentarii

 1. Dincolo de inițiativa unui thriller românesc răzbate promovarea din ce în ce mai făţişă şi incisivă a homosexualităţii.
  Ni se inoculează ideea normalității ei, bătând monedă pe prejudecățile (justificate!) ale societății intolerante.
  De la a cere toleranță cu minoritățile (sexuale, în cazul de faţă) până la a promova abaterea de la legile naturii pe post de normalitate mi se pare cale lungă şi parcursă fără scrupule (de Simona Tache aici, dar şi de alţi Caţavenci – e.g. Mihai Radu).
  Păcat de folosirea abuzivă a notorietății. Există oricând cauze mai bune.

  • La un moment dat se va ajunge să nu poţi “refuza” un poponar de teamă să nu fie considerată discriminare! 🙄 🙄 🙄

   Pe bune, de acord cu tine, mai dă-o-n spume, înţeleg să mă fac că nu-i văd – că na, bolile nu ţi le alegi – dar chiar să fim asaltaţi de anormalitate?!? 😮

  • Normal din asta era si inainte, doar ca ne-a tinut comunistii si post comunistii intr-o bula.

   Si acum imi aduc aminte ce soc avui cand citii intr-o carte cu greci, pe vremurile plubuitului, unde era pomenita de homosexualitate. Apoi am crescut si am priceput glumele din familie la adresa unui vecin “altfel”.

  • Nu mai poti sa intri pe un articol zilele astea fara sa vezi cate un comentariu din asta retardat, pe cuvantul meu.

   Iar cometariul cu “bolile nu ţi le alegi ” e si mai si, sper ca la fel te superi si cand vezi orbi la televizor Cataline, ca si aia iti asalteaza normalitatea.

  • @mr79, Catalin: faceți o ușoară confuzie. tema acestor zile e asta:
   http://adevarul.ro/news/societate/teocratia-romania-1_574ed2115ab6550cb88702b8/index.html

   Coaliția pentru Familie ne-ar controla un pic reproducerea

   Comuniști cu cruce


   https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1722084088115731&id=100009424695047
   În acest context se vorbește mult despre homosexuali, pentru că ei sunt cei cărora Coaliția pentru Familie vrea să le retragă niște DREPTURI CIVILE, ajutată de politicienii ipocriți care au luat în brațe tema, în prag de campanie electorală.
   altfel, filmul e făcut după un scenariu norvegian. nu în ultimul rând, stați liniștiți, nu o să vă oblige nimeni să faceți sex altfel decât doriți, nu despre asta e vorba și nu pentru asta pledăm eu sau Mihai Radu.

  • incisivă pe dracu
   unde dai si unde crapă
   nu cunosc si nu am auzit nici un caz în care gayii/gayițele să te ia de gât să-ti bea sângele tău de dac crestin

  • Toleranţa – mai bine zis îngăduinţa – este una, dar promovarea agresivă a anormalităţii pe post de normalitate este o mare greşeală.
   Eu sper ca acea coaliţie să reuşească, cel puţin în privinţa asta.

  • … mâine-poimâine o să se treacă la nivelul următor, or să vrea să legalizeze sexul cu copii!
   Căci, se ştie, e dreptul omului, nu poţi să-l îngrădeşti şi nici să-l “discriminezi”, nu, nu, nu, trebuie să redevenim maimuţe, ce ne vine pe chelie, aia facem, nu gândim, nu avem morală, nimic. Zero barat.
   Pe ce pretext o să refuzaţi sexul cu copii dacă azi sunteţi atât de toleranţi cu aia, cu aia, cu aia?!?
   @@ndi: orbul are o boală/problemă medicală pe care NU şi-o doreşte şi ar face, probabil, orice ca să scape de ea, cealaltă categorie … nu compara mere cu pere.

  • @Catalin: eu sper să nu reușească Coaliția, nu de alta, dar vrea să controleze și reproducerea heterosexualilor, nu doar drepturile homosexualilor. mai informează-te înainte să îți dorești ceva, că poate ți se-ndeplinește și să nu-ți pară rău după aia. 🙁
   nu vrea nimeni să legalizeze sexul cu copii și, încă o dată, faci o confuzie gravă crezând că toată discuția se referă la găurile în care fac oamenii sex.

  • Nu o sa adresez argumentul tau de genul ‘slippery-slope’ pentru ca nu are sens si ma indoiesc ca nu sincer crezi in el.

   Am sa iti spun insa ca niciun gay nu doreste sa fie gay si probabil ar face orice sa scape de asta – cel putin la inceput. In cele din urma trebuie sa se accepte pe sine in caz contrar riscand o viata nu foarte placuta. Cei care nu se impaca si nu isi accepta natura ajung (o sa razi) furiosi pe cei care o fac – iar eu nu am nici cea mai mica indoiala ca unii din coalitia lu peste sunt atat de adanc in dulap ca au ajuns in Narnia.
   Altii duc o viata dubla, acasa nevasta si copii si o viata sexuala promiscuua prin hoteluri, masini, etc.

   Am sa iti dau un exemplu din randul oamenilor cu dizabilitati. Sunt multi oameni care au fost surzi/muti/orbi o viata intreaga, iar in ziua de azi, cand o operatie care i-ar vindeca total sau partial este disponibila, aleg sa nu o faca.
   Argumentul lor e ca, desi e o dizabilitate, dupa atat de mult timp a deveint o parte a identitatii lor.

  • @ Catalin,
   maine poimâine o să-ți cadă drobul de sare în cap
   hai să ne văicărim în legătură cu ce ne imaginăm unii cu judecată mecanică inflexibilă că o să fie.
   exagerezi masiv si merele cu perele tu le amesteci

  • @ andu YY: Păi mai bine stăm ca găinile, nepăsători, că doar n-o să ne cadă chiar nouă drobul de sare în cap, nu? E, cade la alţii, ghinion, nu?

   Şi nu numai că nu exagerez masiv, ba chiar nu exagerez deloc, acum nişte ani erai ars pe rug pentru aşa ceva, acum “trebuie” sa ni se pară normal să fim pe invers, de ce crezi că peste nu foarte mult timp, când vei ajunge tu moş bătrân (că unii sunt moşi încă de tineri … 😈 ), nepoţii tăi vor fi de părere că e “normal” ca moşii bătrâni (v. sus) trebuie musai sodomizaţi de 3 ori pe zi. Că e ceva “normal” pentru ei…

   Deci pregăteşte-te, pune deoparte nişte vasilină.

   ,
   exagerezi masiv si merele cu perele tu le amesteci

  • @Catalin
   Cool story bro

  • catalin
   eu nu înțeleg cum poți să scoți atâtea elucubrații
   iar dacă te simți găină e problema ta strict personală
   nu văd de ce îți extinzi aripile și asupra celor din jur
   ce-i a tău , e (doar) al tău și e pus deoparte !
   PS ELUCUBRÁȚIE, elucubrații, s. f. Combinație haotică de idei absurde, închipuire fantastică, vorbărie deșartă, aberație

  • Hm, atât ai/n-ai înţeles ?!? 😯 😮
   OK, o să fac ni;te desene, poate dacă are poze, înţelegeţi…

  • iata unul din efectele acestei gandiri periculoase. parteneriatul civil nu se face doar intre persoane de acelasi sex, ci si intre persoane de sex diferit, care traiesc in cuplu. in toata lumea civilizata el exista, la noi a fost respinsa legea in senat, pentru ca paralamentarii nostri ii reprezinta doar pe cei casatoriti care procreeaza: http://www.gandul.info/politica/parteneriatul-civil-respins-in-senat-familia-e-numai-una-creata-pe-notiunea-procreerii-15854510.
   despre asta e vorba si asta e zona in care se poarta discutiile, e o lupta intre democratie si TEOCRATIE, nu discutam deloc despre vaselina ori care-s cele mai normale gauri pentru sex. 🙂

  • Va pierdeti timpul cu cei precum Catalin & co, el are creierul osos, el nu poate face diferenta intre pedofilie (unde victima nu isi poate da consimtamantul) si homosexualitate (unde sunt doi oameni care se accepta reciproc).

  • Dacă ție ti-e frică ca o să devii homosexual doar pentru că te-ai uitat la un film cu 2 actori înseamnă că ai mari probleme cu identitatea sexuală. Eu zic să cauți un psihiatru, să te ajute oleacă.

  • @canadianu’ devenit: e vorba de promovarea unui comportament nenatural pe post de normalitate: strict de principiu. Problema e simplă: puterea exemplului va schimba viitorul. Dacă oamenii sînt încontinuu bombardați şi manipulaţi cu aceleași idei, vor ajunge să creadă că asta era, de fapt, şi părerea lor.
   Imoral, după părerea mea, e că Simona Tache se folosește de notorietatea sa ca să manipuleze. Sper să mă-nşel eu şi articolul să fie doar pentru că publicul majoritar e snob şi deschis să înghită orice pastilă pe post de judecată de valoare.

  • @mr79: manipulez în ce scop? 🙂

  • Cretinule, de 10 ani trăiesc intr-o anumită țară (te las sa ghicești singur despre care e vorba) in care homosexualitatea e ceva foarte “normal”. Suntem printre primele țări din lume care am legalizat căsătoriile între persoane de același sex. Si ghici ce, deși sunt “bombardat” zilnic de “anormalitatea” asta, nici prin gând nu mi-a trecut vreodată să trec in tabăra opusă. Și nici nu mi-a pus nimeni mâna pe cur (nici măcar femei 🙁 ) in autobuz sau pe stradă. E drept totuși că nici nu arăt ca Brad Pitt …
   ps : deși sunt “pro-gay” (de fapt sunt foarte indiferent, adică nu mă încălzește și nici nu mă răcește cu nimic daca cineva e gay sau straight sau bi sau whatever) nu cunosc personal nici un homosexual sau lesbiană. E o chestiune de principii, pe care voi cretinii n-aveti cum s-o înțelegeți.

  • @Simona
   Cum, ai uitat de cecul ăla pe care ți l-a trimis Soros prin mine ? Hai că era si Remus Cernea acolo când ți l-am dat, că și lui i-am dat unul.

  • nasol trebuie sa fie sa-ti traiesti viata intr-un banc 😆 (da, de bancul cu cel care cere azil politic de teama ca sodomia va devein obligatorie vorbesc 🙂 )

   iar pe cei care se tem de legalizarea pedofiliei: voi de consimtamant ati auzit? da? si de varsta la care o persoana se poate considera ca-l poate oferi in cunostinta de cauza? da? mersi. ei, nici copiii, nici caprele (ca am vazut si asemenea paralela), nici cei decedati (da, se poate gandi si asa) nu-l pot oferi. un adult insa poate. sau ar trebui sa poata si sa fie lasat sa si-l dea.

  • @Mianna

   Cu poponarii ma descurc, as cere azil politic ca sa scap de prosti. Tu de unde esti, sa stiu sa nu ma duc undeva unde sa nu scap…

   Legat de aia cu pedofilia si consimtamantul, fii sigura ca se vor gasi prostovani “deschisi” la minte care sa reduca varsta la care se considera ca esti matur. De exemplu, vezi tiganii si altii, la care copii fac lucruri traznite de la varste pe care voi le considerati in neregula. Cine sunteti voi sa stabiliti ca tiganii nu fac bine?
   Sau in privinta asta sunteti “conservatori”?

   Cum e, sunteti dupa cum va duce mintea, ori sunteti deschisi, ori nu? Ca asa incep problemele, cand oameni fara minte si/sau morala incerca sa schimbe ordinea fireasca a lucrurilor ca sa corespunda mizeriei din capatanile lor.

 2. o sa caut filmul pe net 🙂 – ca tv nu am si nici nu iau in urmatorii ani 🙂

  Off topic: vazui ca faci un sondaj. Pune si pe blog, nu doar pe fb ca nu toti cititorii tai au!

 3. Nu, multumesc, sa fie la altii.
  Noi ne uitam la Ray Donovan

 4. Eu nu cred ca va avea succes din 2 motive:

  1. O poveste straina transplantata in Romania are un aer artificial (cum a fost “Umbre”). Am vazut in trailer baieti care agitau pistoale mai ceva ca traficantii de arme de pe Sky News. Sa fie clar, daca vrei autenticitate in Romania, faci baiatul rau un tigan cu sabie nu un asasin cu pistol de fabricatie americana.
  2. Romanii vor un “love interest” sanatos, traditional, cu tate si craci ca lumea. Pana si telenovelele (care au ca target de audienta femeile) sunt urmarite pentru ca au numai bunaciuni in ele. Gheii sugereaza un compromis din motive de buget prea mic.

 5. Iote colea thriller, cu casa-nchisa. Costicamusulmane, iarta ma si tu offtopicu’, ca nu-i primul tau compromis. Ce naibilii!

  • Uite aici thriller, sau ma rog, throtiller:

  • Asta-i un thriller cu bataie intre heterosexuali, pe bune, nu e prima oara cand il aduc aici ca exemplificare a naturii umane brute, chiar ma doare in cot de cei care au dat dislaic, hihihi, mai degraba cred ca nici nu s-au uitat pana la capat.
   Daca ar fi fost si un homo pe acolo credeti ca ii mai aduna vreo femeie hainele si mucii de pe jos, incercand sa-l scoata viu din peisaj?

  • Ideea era ca fara un pic de bataie degeaba hetero sau homo, viatza e pustiu. 😆 😎
   (hihihihihihi)

  • De la ce credeti ca s-au luat heterosexualii astia la o asa bataie megacomica?
   Raspuns corect: de la o femeie, desigur.
   10 puncte.

   Ce haz poate sa aiba un conflict de gelozie soldat cu bataie intre homosexuali fara femei incluse ca miza?
   Raspuns corect: nici unul, desigur.
   10 puncte.

   Departajare: 10-10.
   Coalitia inca rezista.

 6. Baiata aia cu picioare lungi e Luminita!
  Musulmane, e gluma ma!

 7. Se poate deduce (din comentarii, voturi) că ori prin publicul blogului sînt foarte multi poponauţi, ori poporul nostru e foarte dornic să experimenteze sexul homo.
  Tot ce voiam eu să subliniez se reduce la asta: e ok să acceptăm dereglarea unora de la legile naturii dar să nu ne mai asalteze cu pretenția lor că ar fi şi asta o normalitate. Chiar nu e. Să-şi trăiască plăcerile în particular, fără exhibiţionism.

  • Adică să nu se lingă pe stradă și sa nu se tină de mână în fața ta că le și scapi vreo două peste bot, așa-i ? Căci nu-mi închipui la ce altceva te referi, relațiile sexuale in public, indiferent ca se desfășoară între persoane de același sex sau nu, sunt condamnate în majoritatea țărilor de pe planetă.

 8. Repet intrebarea, ca n-am primit nici un raspuns: Intr-o familie sau parteneriat civil, cine e mama, ca ea da la copil sa suga?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green