Curățenia, savantul și lavetele
Nic înainte de a spăla chiuvetele din cele două băi, treabă care e obicei e pe lista mea de task-uri, atunci când facem împreună curățenie (avem o doamnă care ne face curățenie, dar ni se mai întâmplă să mai facem și singuri):
– Auzi, cu ce le spăl?
– Vezi că sunt lavete de microfibră, de unică folosință, în dulap.
– Aha, și iau patru de-alea?
– De ce patru?
– Păi, două pentru spălat chiuvetele cu Cif și două pentru clătit, nu?
– Ăăăă… dar de ce să nu iei una singură? Știi, asta e și șmecheria cu lavetele astea de microfibră, ele se pot clăti.
– Bine că ești tu deșteaptă.
Pentru cine nu știe, Nic este astrofizician.
“Un motan dintre aceia ce domnesc peste vro limbă,
Ce cu-a băilor chiuvete, lavete de microfibră…”
😆
Cu cine semeni tu milostenie ?.?
Nic is a hero.A hero ,I said!
normal
De fapt a vrut sa scape de corvoada, sperand ca-l exmatriculezi datorita risipei, dar te-ai prins la timp! of, of, mai, mai!
eu folosesc 8
4 pe față si 4 pe dos
si nu mai zice nimeni nimic 😎
vorbesc despre fața și dosul chiuvetelor desigur
Eu 9, 8 ca tine, si dupa ce termin, cu a 9-a spal cele 8 folosite!
Ești bine….la mine începe in forță anunțând ca va face ceva….orice…sa zicem sa spele prin baie….urmează : ” unde e detergentul, lavetele, cu ce fel de detergent, il diluez su nu, il torn direct sau pun in căldarea de mop, manusile …etc….”. Bine ca nu întreabă unde e baia. După care continua cu : ” adu-mi si mie…”. Se aplica si când face mâncare. “Adu cartofii, ceapa, morcovii….tocătorul, cuțitul, cratiță….” Adică pe mine ma dor picioarele de câtă treabă face el. Cred ca dintr-o viață anterioară a fost magician si încă ii trebuie asistentă.
sper ca doar asistenta, nu si fierastrau s-o taie-n doua!
Exact ca un mare chirurg: pensa, fasa, tamponeaza, sterge, bisturiu, etc. Iar dupa 3 taieturi (una in propria mana): Inchideti voi!
@dr quinn: superb. partea cu întrebările o cunosc și eu bine. când gătește singur, în schimb, e ok.
Neata, intrebarile fac parte din strategie. Dupa o serie de “ce, cat, de care, cu ce etc” vine sentinta: “Mars de aici, ca fac eu!” In 90% din cazuri tine.
😆
si pe mine ma anunta: ma duc la baie ( si avem “decat” 3 bai) – cand se duce la baie cred ca se asteapta la ovatii din public, nu stiu de ce ma anunta
De asemnei, orice treaba amrunat in gosopdarie este anuntata cu cateva zile inainte” o sa tai crengile arbustului aluia” , si tot asa cateva zile. In ziua Z cadn chiar se apuca de taiat – urmeaza echiparea, scotocirea dupa fierastrau mic mediu si mijlociu, dupa manusi si foarfece. Apoi se sta la juma de film sa ne odihnim dupa cautat. Si tot asa 🙂
La rugamintea: adu-mi si mie 2 cartofi – striga din camara: mai mari sau mai mici? cum sa fie? desi acolo sunt fix 3 cartofi; daca il rog sa ii curete si taie pentru ciorba ma striga: cum iii vrei taiaaati?
Si pe mine ma dor picioarele si gatul de strigat cand face el treaba 😆
Păi, cum, dacă le clătești, mai sînt de unică folosință?
Tata U, îmi permit niște sfaturi, să impresionezi patroanka ( așa am impresionat-o pe a mea).
Dacă faianța e lucioasă și de culoare închisă, și se văd petele, speli cu fîs-fîs anticalcar, clătești cu dușu’, ștergi și dai o mînă de fîs-fîs de geamuri ( de preferat Ajax, e ză best). După care ștergi, iar Miihaela o să-și facă mustățile în faianță.
Pentru geamuri, îți trebuie doo lavete: una de microfibră, cealaltă e specială de geamuri – le găsești la raionul auto din hypermarket. Fîs-fîs pe geam, ștergi cu microfibra umedă, după care finisezi cu laveta de geamuri auto.
O să manînci prăjituri după pofta inimii.
mamăăă, uite cine are juma’ de normă ca cleaning manager undeva, pfffff…
Bună eschiva, da’ cum rămâne cu prăjiturile? Doar juma’ de normă, juma’ de tavă? Mhm, bun și așa. Sau salată boeuf.
sa stii ca la geamuri ;erge de minune stergatoril ala cu coada cu care speli parbrizul la masina;si nu mai dati banii pe prostiim luati boNboane la copii!geamurile se sterg cu ziaru!macar ala de ti-l baga super,arketurile abuziv in cutia de scrisori.Si acum pt Tata Uraniu: ziarele are el plomb, de la tipografie si plumbu face bine la jamuri! parol!
E rețeta veche, cu oțet. Încearcă rețeta asta, e mai repede și mai bună. Pariu pe cinci viniluri.
Da face rau la organism. Iar ziarele nu mai are pb de 25-30 de ani, ca se face pe offset. Meseria de zetar e una disparuta pe veci, poate doar ca hobby sa o mai aplice cineva.
A, si daca pui pb pe geam,poate iese vitraliu si te-ai scos, ca e tare scump!
@handsome: noi folosim de zeci de ani aia cu spirt sanitar si racleta de masina cu banda de cauciuc. Rezultat garantat!
@kerehome:
Așa este, dar cu racleta nu faci și ramele, rămîn dîre, urme – la mine sînt de aluminiu. Încearcă și pe urmă dă un feed-back. Mie mi s-a părut cel mai repede și cel mai bine.
adica fix io n-am mai spalat geamuri da 30 de ani? 🙄 🙄 🙄 cum trece timpul,,,,
Nu se mai folosește de muuuult plumb în tipografii
Mă tem că ziarele nu mai are plomb, e oleacă cam interzis.
Corect! Am lucrat in tipografie, in ’91 deja nu mai era.
jamurile nu stie! l) 😈 😈
Da, da’ și ziarele ne minte. Cu A-plomb.
tocmai am râs singură, amintindu-mi încă una din aceeași gamă. am fost la o cârciumă cu un prieten care e mare manager, CO sau pe-aproape. și nu a găsit omu’ de unde să tragă apa la budă (era greu de găsit, într-adevăr, puseseră ăia o sforicică undeva sus, locul fiind ușor hipsteresc, așa…). și s-a uitat el atent în jur, până când a văzut pe peretele opus WC-ului un robinețel. și l-a învârtit. și robinețelul era conectat la un duș, așa că bisnizmanu’ a făcut un pic de duș. că așa s-a gândit el cu creierul ăla cu care învârtea bugete de miliarde de euro, că s-ar putea trage apa la budă cu ajutorul unui robinețel de pe peretele celălalt. :))))))))))
Am citit asta cu managerul si mi_a trecut instantaneu depresia post_curatenia de Crăciun. Nu sunt , domle, cel mai atehnic bărbat din galaxie ! Penultimul poate… dar nu ULTIMUL !
@Valvalentin: zici? 😛
Da ce te faci la astea noi, cu senzor si automate? Ca pana nu te departezi o anume distanta, nu pornesc, si tu poti sa cauti butonul, sfoara, whatever inca 1000 de ani! Eu am patit-o in NL cu baterie cu senzor, ma tot uitam de unde se da drumul la apa. De nicaieri! Ca noroc, mi-a trecut mana pe sub si a pornit apa. Am luat mana, s-a oprit apa.
pai daca era omu creativ… stii cum e : think out the box…
Din aceeasi gama, dar cu bucatareala. El singur acasa cu copilul si n-aveau mancare gatita. Se hotaraste sa faca ceva. Ma suna, eu la job: ce pun la tocana? Pai carne, ceapa, cutare, cutare. Dupa 5 minute: de care carne? De care vrei si gasesti in frigider. Alte 5 minute: cata ceapa, morcovi? etc. Comunic cantitatile. Alt telefon: cum le tai? si tot asa…
Cand am venit acasa, comandasera pizza.
😆 😆 😆 😆
De care?
Mai bine…eu am găsit ienupăr in ciorba si cimbru in plăcintă cu brânză. Si tot el nervos :”la ce le mai ții in bucătărie daca nu le folosești? “
@dr.Quinn: stai, stai, stai, STAI!!!!!!! întrebarea 1: a făcut EL plăcintă cu brânză???? întrebarea 2: la ce Doamne iartă-mă folosește ienupărul??????? 😮
Eu faceam ceai de ienupar, pisam boabele si le fierbeam. Iesea un ceai aromat (si bun pt afectiunile pulmonare cica )
Inedit condiment, ienupărul, iar din descriere folosirea lui era premeditată. Mi-a adus aminte de o supă pe care o făcuse bunica soției mele, care de obicei gătește foarte bine. Mi s-a părut mie că are o aromă deosebită, iar când am întrebat-o ce mirodenie a pus în supa de găină, bunica s-a făcut toată roșie la față și a mărturisit că a încurcat borcanele, și în loc de piper a presărat… scorțișoară.
@Simona . Răspuns 1: da, el a făcut plăcintă cu brânză. Facuse curat prin frigider si a constatat ca am depășit stocul de brânză. Plus ca n-a rezistat sa nu ridice mânușa zvârlită de copil ” mami face plăcintă, tu poți?”Cimbrul a ajuns in ea pentru ca și-a amintit ca prin sărățelele băgam un condiment cu “c”. Chimenul nu era pe lista lui.
Raspuns 2: la mine la gogoșari, una doua boabe de ienupar in borcan ii tine mai tari.Numai ca după faza aia m-am trezit cu o cutie compartimentata in care îmi pusese pe căprării toate pliculetele cu diverse chestii pentru prăjituri si un coș cu toate condimentele pentru alte bucătăreli. Inginer, de…
Tot de la gatit am si eu! 😆 My better half este inginer si are o necesitate acuta de exactitate, lucru care contravine grav cu mine, mai ales in ceea ce priveste gatitul. Majoritatea retetelor le fac fara a sti cantitatile. Mnooooo, ma suna sa ii spun cum sa faca spanacul si bineinteles ca m-a intrebat care e cantitatea exacta de lapte. Bineintelesc ca nu stiam, dar am gasit solutia: inclini cutia si numeri pana la 3. A iesit bun spanacul 😎