Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Găbița Primărița față-n față cu adevărul

Merg mai mult cu metroul, în București. Sau pe jos. De fiecare dată când sunt nevoită să iau un autobuz, mă gândesc tot drumul la doamna Primar General. Alaltăieri, mi s-a întâmplat din nou. În timp ce crăpam lent dar sigur, într-un 300, am “scris” în gând un dialog imaginar între Găbița Primărița și  fashion-adviserița ei personală, Rița Dizainărița. L-am transcris mai jos și pentru voi:

Găbița: Ce-i cu tine, dragă, de ești nervoasă?

Rița: Șefa, mai bine nu întrebați.

Găbița: Ba întreb.

Rița: Bine, vă spun. Am mers iarăși cu autobuzul și nu mai suport. NU MAI SUPORT, ȘEFA, ÎNȚELEGEȚI? Autobuz pe traseu din buricul Bucureștiului, nu de la periferie, da? Am crezut că o să mă dezintegrez din cauza căldurii și a aglomerației, am coborât lac de apă, de-abia am reușit să dezlipesc de pe mine vreo câțiva pasageri… Și m-am trezit și că mă dădusem jos cu două stații în urmă, din cauză că panoul digital care anunță opririle avea delay. Nu e normal, șefa, așa ceva, ați promis autobuze, ați promis…

Găbița: Autobuze turcoaz, da.

Rița: Întâi că nu vă mai cred că o să le luați înainte de 2024, la cât ne aburiți. Apoi, mă cac în el de turcoaz, vă zic sincer…

Găbița: Vezi cum vorbești despre culoarea care mă pune cel mai bine în valoare. Am oscilat mult între rochiile mele preferate de nuntă, când am ales autobuzele astea. Până la urmă a câștigat turcoazul în fața rozului. A zis Pandele că îi vine mai tare să mă smotocească când sunt în turcoaz.

Rița: Da, șefa, că despre asta e orașul ăsta. Despre culoarea care i-o scoală lu’ domnu’…

Găbița: Sunt Primar General al Capitalei. Sunt aleasa lui Dumnezeu. Sunt competentă și fără de greșeală. Sunt un miracol pentru voi! Sunt dovada că Dumnezeu și-a întors, în sfârșit, fața către bucureșteni! Ar trebui să îmi pupați picioarele! Sau, mă rog, să i le pupați lui Dumnezeu. Sau și mie, și lui Dumnezeu, na!

Rița: Șefa, ați luat-o pe ulei? Vă credeți egala lui Dumnezeu?

Găbița: Știi câți bani am băgat în Catedrala Mântuirii Neamului numai în 2018? 14 milioane de euro!!! Avea El banii ăștia, dacă nu eram eu?

Rița: Dar nu ne face Catedrala asta viața mai bună în oraș.

Găbița: Mie mi-o face. Iar pentru voi, viermilor, am făcut destule. 400.000 de euro am dat pe montarea stradală a piesei Vlaicu Vodă, cu îndrăgita actriță Lavinia Șandru în rolul mamei lui Vlaicu!!! V-am băgat decorațiuni cu iepurași și târguri cu sarmale, și pe gură și pe cur. Ce mai vreți, ca să fiți mulțumiți?????

Rița: Transport, sănătate, un oraș frumos și curat… Ați mințit de ați spart în campanie, șefa, și nu ați făcut nimic cu adevărat util. În 2 ani, circulația în București a devenit mai rea ca niciodată, sănătatea e praf, de curățenie nici nu mai vorbesc.

Găbița: Hopa! Ai devenit de-a dreptul veninoasă. Duci o campanie murdară împotriva Primarului General al României, trimisul lui Dumnezeu pe pământ?

Rița: Nu, șefa. Doar nu mai pot trăi în orașul ăsta, așa că am hotărât să vă spun adevărul. Vă zic sincer că, aseară, când am ajuns acasă, mi-am pus niște ardei umpluți să mânânc, și am scris cu smântână pe ei “MUIE PSD” și “JOS FIREA”.

Găbița: Poftim? Și de unde ai avut tu smântână, mă rog????? De la opoziție? De la Soros?

Rița: Mai lăsați-mă, șefa, cu Soros, că nu sunt copilaș de grădiniță sau telespectator Antena 3. Chiar vreți să intrați în istorie cu imaginea asta de manipulatoare, de dictatoare și de primar care nu a făcut nimic pentru București? Nu vreți să vă treziți nici măcar acum, la jumătatea mandatului?

Găbița (pune mâna pe telefon): ALO, PAZA. VENIȚI URGENT! CONSILIERA MEA TOCMAI A ÎNCERCAT SĂ MĂ OMOARE!!!!!

36 comentarii

  1. … si are nevoie de ajutor! nu se descurca singura

  2. asta-i ideea : disprețul lor (pesedei) față de toți și de toate.
    ăștia cu funcții sunt cei mai crânceni, dar și cei de jos nu se lasă mai prejos, pur și simplu nu poți dialoga normal cu ei.
    ideea că ce fac ei e f bine si noi suntem ai draq si nu înțelegem nimic si mai suntem si vânduți.
    e se așteaptă să ne așezăm la rând să ne tragă palme în cap!
    asta e plăcerea lor : să tragă palme în cap întregului popor care n-a votat cu ei

  3. Fara sa o acuz pe gazda noastra de abordarea vesela a unei situatii tragice, nu pot sa nu remarc faptul ca singura arma ramasa si utilizata impotriva celor care-si bat joc de noi este gluma, misto-ul, caterinca.
    Masini cu muiepsd, dealuri arate cu mesaje adanci, poze fake, parodii, geografie distractiva cu Dancila, glume cu prigonitorul godacilor, feldwebel-ul Deaia, glume cu Firea, timesnewroman, kamikaze, stand up-uri.
    Dragnea raspunde tot cu glume din coltul mustatii ( pontosii partidului freamata sa scrie si ei pe campiile Teleormanului “ba pe-a ma-tii, soro (s)”, Nicolicii si Codrinii scuipa amuzati plebea prin ecranele LCD , ce mai, ne rădem pe cinste in vacanta asta de vara…
    Inteleg ca spiritul lui Caragiale ni s-a transmis din generatie in generatie prin intermediul programei scolare, inteleg ca ciobanul mioritic asteapta linistit inca o bota in teasta, cu IPOD-ul alaturi, reluand in bucla doine, si totusi, un geam cand mai spargem si noi, un primar cand va mai fi tavalit in smoala si fulgi? Oare motocoasele Stihl isi fac treaba la fel de bine precum predecesoarele de la 1907 ?
    Suna cam anarhist, stiu, dar democratia asta vesela risca sa ne bage in pamant, cu zambetul pe buze, ce-i drept. Nu stiu daca Sapanta mai poate gazdui 10 milioane de umoristi, n-ar fi rau sa se studieze putin casa parohiala a lui Dzeu, under construction in Bucurestiul Firii, poate isi pot rupe de la gura vreo camara, vreun grajd de mertan, sa se poata lauda dna primarita si cu un Sapanta II. Ar fi si mult mai accesibil pentru public, pana in Maramures, cu infrastructura noastra, risti sa ajungi locatar , nu vizitator al obiectivului.

    • Sandman,
      totuși să observăm că asta nu e umor umor, e umor amar.
      varianta 1907 ne aduce pe poziții de egalitate cu deputatul mitralieră.
      revoluția de catifea din Cehia ar fi o idee de analizat.
      ne mai trebuie un Vaclav Havel

    • Teorie: suntem o democratie; 2018 nu 1907, da-o-n ma-sa de viata! Mistocareala ar trebui sa mearga mana-n mana cu datul legal peste bot. Plecam la schimbat chiloti murdari cu votu’, nu cu furca!😠
      Simons rulz cu satira, aici zic de comentarii😌

  4. Nu are absolut niciun haz!!!
    Inteleg ca este o gluma, dar trebuie sa se bazeze pe fapte si imprejurari REALE.

    Este nu doar posibil, ci foarte probabail, ca Primaritza noastra fchiar ARE ashion-adviserița ei personală.
    insa este absolut imposibil ca Rița Dizainărița sa calatoareasca cu metroul, tramvaiul sau autouzul!
    Asa cum nici dumana Fierea nu a mai pus piciorul intr-un mijloc de transport public, cu exceptia clipurilor publicitare!

    • Da, poate nu e cel mai bun text al Simonei dar e un semnal ca Simona incearca sa redevina ce a fost odata.

  5. Eu nu cred că e adevărat.
    Poate e o viziune a autoarei…

    • Eu cred ca a surprins FOARTE bine narcisismul periculos al primaritei. Din pacate, observ ca aceasta boala domina in PSD. Cred ca rahatul din PSD atrage mustele cu aceleasi probleme psihice: megalomane, paranoice, mincinoase, hoate, viclene, rauvoitoare. Vai de capul nostru, ca slabe sanse avem sa ne mai salvam fiindca ei nu au scrupule si recurg la orice doar ca sa se mentina in rol de lipitoare si calau!

    • Oh, duamna Swab, era inevitabil sa ajungi si aici, ca doar calaresti toata intinderea netului 😛 chiar asteptam momentul cand o sa intervi punctual, cu propaganda binecunoscuta-CPF si BOR,
      Un hai sictir din partea mea cred ca e numai bun pentru tine, deocamdata, dar nu scapi asa usor!

    • Luminita, nici eu nu stiu cum are atata timp sa mance………peltea pe bloguri duamna Schwab. Are 6 copii(ea s-a laudat). Nu scap de ea ca de Ceausescu pe unde ma duc pe net.

  6. Ce scrie pe tricoul DUAMNEI? Primar general de doar 2 bani?

  7. Da, se vede că în chapithale – nu în phrovincie, mâncați-aș – ha-nvățhat rhomânu’ cât de bou poate fi o vacă, adicătelea trage, muncește, se lasă mulsă, dar nu-mpunge. Și orice-ar face, tot nu va putea străbate crusta de rapăn, puturoșenie, nerecunoștință și nesimțire a lui Mitică și a Miticăi. E scris în cartea lumii să fie așa, și așa rămâne în vecii vecilor. Amin, că tot sunthem la mâthuirea nheamhului, ‘re-ați ai dracu’ dă nemernici!

    • câtă impetuozitate, mulțumiiim nea drăgulin,
      acu bagă-ți înapoi limba în gură, șterge frumos displayul de salivă și mai scrie încă odată mai tare, că nu s-a auzit prea bine

    • @andu yy:
      Eu cred c-am inteles. E o salva trasa la comanda, o “fumigena” de dictionar, vazut la prima vedere (era sa zic ” in prima auditie”). Se abgradeaza babaietii, ce vrei. Cineva drhag, da’ becher, nu spui cine, le-a baghat mhortu’-n chasa, sa rhetinhem lheitmothivu’. Idhea, ma, sa intelegi. Casa e mare, 500 de camere, mortul bogat, ‘ti-nchipui, are bugetul in batista. Mortul a plecat, dar tot a ramas ceva de pe urma lui. Un dictionar in fiecare camera. Ai acasa asa ceva? Ei, vezi? Ei are, pentru ca poate! S-au pus cu burta pe carte si se vede, dupa cum se auzisi cum citisi.😆
      Baaa, lumea se adap(t)eaza la izvoarele culturii. TU? La bere la H, cu bagabontii. Sa vezi evolutie de sta Luna in loc. Aseara a fost un nor mare, dar de maine … soarele apare. Sa te tii conferinte pe justitie, grafice de cresteri pe pensii, desene (cu figuri!) pe demografie, poze cu familia 👪, de la Amara, d’astea. Cand punem ceva la cale?

    • In a doua.saptamana din septembrie, bre.

    • ”rapăn” – cuvânt moldovinesc
      ghici cine a scris cuvântarea lui smasar nouă?
      he he ?

    • costicămusulmanu

      șini, uăi? șini i-o scris-o?
      doar nă-i vrie sî insinuezi…pacatili mieli…
      bre, io în săctembrie nu poci! mai pi toamnă, așa, să să facî tulburelu…
      cît despre moldoveanca vostră, rămîne cum am stabilit: țîneț-o voi!

  8. Citeam in nu știu ce ziar străin că cei mai fericiți oameni sunt cei de 23 de ani și de 69.
    Amu, eu cred că am tradus puțin greșit, o fi fost de la fericirea data de Johnny walker….
    Cred că corect era că cei mai fericiți oameni sunt la 23 de ani în pozitia 69.
    Ce nefericit sunt.
    Eu mă apropii de 38…

    • Daca citesti presa straina de neam si de tara!
      Citeste presa neaosa si te lamuresti cu toate varstele si cu toate pozitiile! Cine ti-a cumparat ziaru, Soros,nu?

    • sau ăia de la live sex web cam…. (cumpărat ziarul) 😛 😛 😛

  9. Doamnelor si domnilor, dragi baieti si fete,
    Meditand eu asa azi-noapte, din cauza de vreo sspte cafele baute ieri, ma gandeam la cele spuse de mr. Sandman si nu numai: cum am face cum am drege sa depasim stadiul de mistocareala la adresa batjocurii (ce sublim suna, nu?) pe care o traim si cred eu (mea culpa daca ideea nu e noua, cu atat mai bine!) ca mingea e in terenul corpului magistratilor acum. Adica ar trebui facut de catre ei acum un zgomot infernal, ar trebui sa ceara socoteala individului care si-a permis sa respinga cele patru candidaturi la sefia DNA, pe criterii numai de el stiute,pana in panzele albe, cu legea in mana, nu cu furca-suntem totusi in secolul 21!Asa ar demonstra ca le pasa si lor si chiar cred ca JUSTITIA ar trebui sa fie singura arma si singura cale, daca vrem sa ne mai numim OAMENI! Asa cum o fi ea acum, chiar cred ca ne-ar mai da un suflu de speranta si un imbold la rezistenta !

    • A vrut mesajul meu sa se adreseze in primul rand Simonei si tuturor celor care isi pot face auzit glasul un pic mai mult decat un simplu cititor/comentator si eventual pot crea un curent de opinie care sa conteze!

  10. Suntem popor de mamaligari cum bine zicea un clasic in viata…

    • mie-mi place f. mult mamaliga.. cu varza, dar mai ales cu brinza de burduf, maninc si cu peste si cu altele… a doua zi pun resturile la cuptor sau le prajesc mmmm

  11. am mai scris io chestia asta parca pe un alt blog,
    da va zic si la voi, care sunteti voi de gasca nu ca albagii aia trei care mi-au dat mai sus trei de minus ca n-au inteles ei mistoul, dumnezeu sa-i ierte, fi-le-ar coliva gustoasa.
    deci, astia care ne conduc nu sunt numai idioti, da au si coada sus.
    zic acum de daea, agricultoru sef.
    zic pe scurt.
    acu o luna fusei pana in tara.
    in aeroport la viena, langa mine pe banca in sala de asteptare, dom ministru al oilor.
    puncte puncte……
    aterizam la bucale, tragem la …aproape burduf si …surpriza ! asteptam ceva timp si pan la urma toata lumea coboara pe scari, apoi cu buzu 20 de metri si iar pe scari, rulante acum dar care nu mergea ele, si in final la control pasapoarte, buletine, alea alea.
    de ce ?
    ca pt ca pe dom ministru si pe fufa lui blonda sa il ia cu microbuzu de VIP direct de pe pista, ca el saracu nu putea sa respire aeru la pulimea din ro desi la viena in aeroport putea sa-mi miroasa mie transpiratia ( figura literar artistica, nu era asa, da asa vine vorba)
    deci, in strainatate om, aici dumnezeu.

    • Da, si?

      “deci, in strainatate om, aici dumnezeu.” – am inteles, foarte buna relatarea personala, numai ca nu D’aia este de vina, ci noi, cei care l-am ales!
      Noi suntem oile …

      Cum sa nu se creada Dumnezeu pe pamant, daca noi le toleram orice?!

  12. primarita ajunge acasa dupa o zi intensa de munca in slujba pulimii. Pandele o vede din spatele perdelei si dupa faptul ca a coborit din Masina fara sa astepte sa-i deschida soferul isi da seama ca e nervoasa. Ii deschide usa vilei cu un zimbet larg. “Vino fa repede ca-ti facusi mici cu sos beaushamel!”. Primarita ii arunca doar o privire scurta “de mici imi arde mie, ma Pandispan, asa ii spunea ia, stii ce mi-a facut tiganca aia imputia de dizainara?”. Pandele socat “fa ti-am spus de atitea ori sa nu mai tragi eSpresii dastea de la alt partid?”. “fir-ar a draqu de basoalda, am facut-o duamna, i-am pus la dipozitie corpul meu superb, am facut-o din croitoreasa vipa si ia…”. Pandele incearca sa suspina, fiind partas la suferinta iubitei lui cu cununie. “auzi idioata, mi-a zis ca din cauza mea nu merg autobuzele, ca i-am spus sa-si ia Masina mica, ca i-am zis sa mearga cu bicicleta ca d-aia am facut io pirtie de bicicleta…da are curu mare si d-aia”

    In timpul asta micii aratau din ce in ce mai tristi, se raceau vazind cu ochii. Pandele se innegrea de suparare, ii era tare foame, sosul beaushamel cu piper se slaise, spuse asa, in soapta, ce-ar fi s-o dai pe mina ANAFULUI?

  13. Simona,
    blogul roz iar vrea nume si email de fiecare dată 🙄
    am verificatde pe mai multe pc-uri si de mai multe ori
    poate vorbesti cu IT please

  14. NU înțeleg de ce sunteți supărați?.După ce a investit ATÎT de MULȚI bani (În ea bineînțeles:botox pentru un zîmbet larg silicon pentru sîni,că îi trebuie stimulări actualului,doamne ajuta și viitorilor,ridicarea posteriorului,să ai ce arata cîrcotașilor,DAR și admiratorilor)după ce a aranjat cu divinitatea un program relas de ploi,doar CÎT să învețe toți să înoate VOI sunteți așa răi

  15. Glumă, glumă, da’ eu n-am mai văzut tramvaiele şi autobuzele RATB atât de ÎMPUŢITE, JEGOASE şi SLINOASE din anii de imediat după Lovi-luţie…. 🙄
    Ţi-e pur şi simplu SILĂ să urci într-un vehicul, interiorul e acoperit cu un strat consistent de slin lipicios, şi e vorba de pereţii laterali, nu de podea, ţi-e SCÂRBĂ să te ţii şi de bare, iluminatul e ca şi inexistent de multe ori….
    Fireşte, plin de pomanagii, atât cei “legali”, veşnicii atârnători care votează “cum trebuie” ca să meargă “gratuit” pe banii altora, cât şi de tot felul de euro-laci care put sau rromulani cu sacii d-ăia uriaşi cu PET-uri şi alte împuţiciuni cărate “gratuit” pe banii fraierilor din ţara asta care mai şi muncesc şi mai plătesc şi taxe şi impozite ca să aibă ce ciordi căcaţii ăştia “aleşi” prin parlament şi alte cluburi selecte de pardalieni.
    Şi femela asta de papagal vine şi ne vinde gogoşi cum că face ea transportul atractiv?!? Vai de … capăţâna ei şi vai de prostovanii de se uită în gura acestor …

  16. imi amintesc cum zicea in campania electorala ca in 6 luni revolutioneaza transportul in capitala. au trecut 2 ani si nu s-a intamplat nimic bun. acum viseaza la inca un mandat ca poate-poate…

    • Numai soroshistii-joannisti-basisti sunt in stare sa zica asa ceva!
      Omanii de bine o iubeste pe Duamna Fierea, ca ne da excurisii gratuit in Grecia, iar asta-iarna a curata toata zapada!
      Gabizta rulez!
      O sa o votam si la Presedentie!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint