Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Așa e și în școlile copiilor voștri?

Radu Herjeu a postat acest clip în care o învățătoare șterge pe jos cu părinții pentru că nu îi convin cadourile pe care aceștia le-au adus de Crăciun. Dacă vă știți cu probleme, vă rog să luați o pastilă înainte, ca să nu vă pleznească vreo venă de la cap.

Școala nr. 10, “Maria Rosetti”, e cea în care s-a întâmplat, iar pe învățătoare o cheamă Dana Blându.

Spuneți-mi, vă rog, cei care aveți copii: așa e în toate școlile? 🙄

LATER EDIT: Cunoașteți, probabil, și că evenimentul a fost urmat, cum era și normal, de o anchetă penală. Ce nu știu dacă știți e că mama care a făcut publică înregistrarea cu pricina este, în acest moment, renegată de către ceilalți părinți. Pentru că a perturbat bunele relații din școală, bazate pe șpagă și atenții, desigur. Cum facem să aflăm cum o cheamă pe femeia asta și să-i spunem că nouă ne place de ea și că îi admirăm curajul de a înfrunta de una singură un sistem absolut scârbos? 🙄

LATER EDIT2: Am găsit-o și i-am și luat un superinterviu. 😉 Stați pe-aproape, urmează.

LATER EDIT 3: E gata publicat și interviul, îl puteți citi aici.

P.S. Mai citiți și Copile, mergi și fură un portofel, e spre binele tău. E pe aceeași temă.

271 comentarii

  1. Doamne Maica Domnului!!!!!
    La noi nu e asa..daca era,ma mutam in padure de mult :((( 😯

  2. E jalnic ca asemenea gunoaie ajung invatatoare, dar, daca oamenii tac, situatia va continua. “Doamna” respectiva are nume? Daca da, la ce scoala lucreaza? Stiu, vor avea copiii de suferit, dar oare nu vor suferi mai mult “indrumati” de un tilhar?

  3. Poate ca nu sunt in masura sa vorbesc despre treaba asta, intrucat nu sunt inca mama si nu ma lovesc de asa ceva pentru moment. Dar sa ma ierte Dumnezeu, cum bai sa-ti mentii atata calm si sa raspunzi cu atata supunere la asemenea mizerii? Sunt om educat, crescuta in bun-simt, e adevarat…Dar astea sunt cam situatiile care m-ar scoate din toata mama educatiei. E drept ca filmuletul asta e doar un fragment din discutie, dar din reactia parintilor constat ca nici n-aveau de gand sa i-o spuna vreunul pe-a dreapta. Asa am ajuns sa paralizam de frica unor neavenite doar pentru ca stiu sa-si puna fustele in cap cu atata naturalete?

  4. Și părinții și-ar vinde casele ca odraslele să ajungă în clasele acestor învățătoare care îi umilesc și le transmit false valori copiilor lor… Nimic nu s-a schimbat față de acum 30 de ani când învățătoarea mea le-a bătut obrazul alor mei pentru cadoul modest pe care i l-au oferit, nu mai știu cu ce ocazie. Ne disprețuia și și-ar fi dorit să fim jenați, deși bunul simț cerea să se întâmple exact invers.

  5. in primul rind vreau sa felicit persoana care a dat dovada de atitudine cetateneasca si a INREGISTRAT si apoi a dus la o televiziune filmul. Bravo!
    in al doilea rind eu am invatat in Israel ca am drepturi asa ca nu, nu mi s-a intimplat vreodata chestia asta iar daca profesorii copiilor mei cricneau le explicam dulce ca sint musulmana si imi trimit clanul sa le explice lor, ceea ce brusc determina o paloare suspecta a fetei si un zimbet impaciuitor-hahaha
    Revenind nu inteleg de ce oile alea de parinti erau asa umili 👿 (inca o data respect pt persoana ce a inregistrat). Iar scirba si pestele ei trebuie sa fie dati afara ea din invatamint el din scoala(de ce era la sedinta?).

  6. Pai na, asta e capitalismul glorios. Vrei fite – baga bani.

  7. Cum sa fie asa? Pfff…eu as lua foc in secunda doi!! N-as permite niciodata sami se impuna sa dau! Daca dau, vreau sa dau pentru ca imi face placere, nu pentru ca sunt obligata. Mereu am facut asa, fereasca Dumnezeu si maicuta Sa sa mi se fi intamplat mie ceea ce s-a vazut in videoclip. Eu n-as fi tacut si acceptat, niciodata! Este pur si simplu revoltator!

  8. *sa mi…greseala de tipar:))))

  9. Ok, asa ceva este INACCEPTABIL, nici nu stiu daca cea mai vinovata este invatoarea sau parintii care au obisnuit acest gunoi uman cu astfel de pretentii. Sunt din Cluj, si da, si aici am auzit de pretentii ale invatatoarei ( gen bijuterii de aur, etc…) insa de la nivel de pretentie si pana la a certa efectiv pe o mama, probabil din comitetul de parinti este o cale atat de lunga, incat mintea mea nu o poate concepe. Deci doamna aceea este, in opinia mea, o balega, care a stat sa ii defece in cap jegul ala de om, fraudulos numita invatatoare toate dejectiile posibile, este un om slab si nedemn, la fel va fi si copilul dansei, imi pare extrem de rau sa afirm asta. Cat despre bisnitara aceea, aia direct la inspectorat cu filmarea si insistat pana cand va fi data afara cu picioare in dosul acela pretentios din invatamant. Se fac angajari la Kaufland, isi gaseste job….

  10. Uauu! cat de misto poate sa fie! toate tantiile (mamici+profe)de acolo se merită una pe alta. sistem de invatamant balcanic))))))

  11. Daca aveti cunostiinte invatatori sau profesori o sa va spuna ca asa ceva nu se intampla in Romania . Parca nu stiti ” O MANA SPALA PE ALTA SI AMADOUA SPALA FATA”

  12. Îmi pare rău s-o spun, dar este în primul rând vina noastră, a părinților. Am copil în clasa a doua și știu despre ce vorbesc. La noi în clasă părinții au propus câte 100 de lei de căciulă, eu am fost singura care am spus clar că nu sunt de acord decât eventual cu un cadou simbolic de Crăciun. Anul trecut, aceeași poveste. Deja trec drept oaia neagră, zgârcită sau săracă. 🙂

  13. ” … Daca vreti sa va aliniati unui sistem balcanic, romanesc … De stat …” :))) sumarizeaza tot :))

  14. Nu conteaza Mara cum apari in ochii oportunistilor de ceilalti parinti, important este ca pruncul tau sa vada si sa inteleaga ca nu esti o balega fara opinie si ca de fapt notele bune pe care le ia el la scoala este meritul lui, nu al sumei pe care ati donat-o invatatoarei.

  15. acestea-s gunoaie umane

    Asta se intampla daca in invatamant se promoveaza prostia. Sunt o gramada de profesoare, invatatoare si educatoare care obtin posturi pe pile si nu au respect pentru aceasta nobila meserie.
    Acest cadru didactic este un gunoi uman.

  16. CE TOT O DATI DUPA CIRES ASTA ESTE ADEVARUL . PARINTII CARE AU AVUT COPII LA SCOALA SAU AU DE ANI INTREGI FAC CHETE CU OCAZIA DIFERITELOR SARBATORI.
    CINE O FI DE VIN CEL CARE DA SAU CEL CARE PRIMESTE ? DACA NU LE DAI ITI MARGINALIZEAZA COPII. A STIU TE DUCI SI II RECLAMI . DAR PANA LA DUMNEZEU TE MANANCA SFIINTI SI CINE ARE DE SUFERIT….. COPILUL.
    DECI SOCIETATEA ESTE BOLNAVA SI MAI MULT NE MERITAM SOARTA .
    CAND ESTE DE LUAT O ATITUDINE NU NE BAGAM LASAM PE ALTII.
    SA AUZIM DE BINE.

  17. Simona,
    din cauza meseriei văd şi aud toate mizeriile lumii aşa că, senină, nu am luat pastilă înainte. Trebuia să spui că e obligatoriu să luăm.

  18. Anticoncepționalul e pastila potrivită, nu?

  19. Nu, categoric nu se întâmplă așa în toate școlile si evident ca este vina părinților care acceptă aceste mizerii de dragul unei școli de “centru”.

  20. @Claudia – te-ai gandit ca poate special a tacut si nu a zis nimic, tocmai ca sa poata sa inregistreze superbul numar artistic al invatatoarei? Sincer, si eu as fi facut la fel, as fi lasat-o sa dea din ea cat mai mult, cu cat mai multe, cu atat mai bine.
    Dupa care inchideam telefonul si o bateam! 😀 😀 😀

  21. Hai ca am si eu o intamplare. Al meu fecior e la o gradinita privata. Niciodata nu mi-am pus problema sa pun bani pentru cadouri ca, deh, e gradinita privata si oricum dau o caruta de bani acolo. Credeti ca sistemul balcanic nu exista si acolo? E drept ca printre mame. Unele sunt foarte ofensate ca nu vrem sa punem si noi niste bani sa cumparam un cadou(era vorba de un cadou mai mare) personalului.

    Hai sa dam toti bani la invatatoare, la doctori, la politisti, la infirmiere si de ce nu si la bodyguarzi. Sa inchidem ochii si sa spunem ca asta e sistemul. Dupa ce inchidem ochii, inchidem si usa si plecam. 🙁

  22. @Roxana, bănuiala mea e că-n mintea părinţilor persista ideea – teama, mai bine-zis – “dacă mă iau de ea, o să-mi persecute copilul”. Fiindcă, până la a se face dreptate şi-a o zbura pe nesimţita asta nesătulă din învăţământ, e cale lungă… 🙄

  23. Si… aceasta creatura mai lucreaza in invatamant!?! Maine ma voi duce negresit, sa aprind o suta de lumanari in memoria Doamnei mele Invatatoare!

  24. Pufai, asta inseamna ca in momentul in care va ajunge si copilul meu la scoala eu o sa intru la spitalul de nebuni, pentru ca nu cred ca as fi fost in stare sa ma abtin sa nu o fac cu ou si cu otet pe “dna. invatatoare”.

  25. In primul rand cred ca este de condamnat atitudinea parintilor care nu spun nimic relevant sau care o atentioeze pe profesoara de comportamentul deviant, urmand ca mai apoi sa posteze clipul pe internet pentru a-si manifesta indignarea. In orice caz, o conversatie care lasa un gust amar….

  26. Haha, ce simpatic, Claudia! F frumos e spui tu…o sa stie ca notele bune sunt meritate…. Problema e ca, in cazul unor astfel de gunoaie, notele bune nu mai apar! Apoi copilul nu mai intelege, bietul de el, nimic. In plus, incepe sa nu-i mai pese…pentru ca vede ca munceste degeaba. Iar tu nu poti decat sa-i explici ca nu e vina lui, ca asa si pe dincolo, dar bine tot nu-i faci, pentru ca motivatia e Pa!. E un cerc vicios aici… Si, in plus, o mare diferenta intre parintii care discuta intre ei si hotarasc ceva si asemenea specimene care cer fara obraz…

  27. Onor ministrul Educației- dacă există- ar trebui să-i tragă un șut în posterior (virtual) respectivei doamne- de la școală până acolo unde îi e locul- adică în Agricultură sau la Salubritate. Fără posibilitate de reangajare.

  28. Doamne fereste! se milogesc ca sa primeasca cadouri???? 😯

  29. Doamnă , (care te numești învățătoare), mergi de te împușcă (ORI ANGAJEAZĂ PE CINEVA DACĂ NU EȘTI ÎN STARE 😯 )! Acum sunt fel de fel de posibilități! Cum, Dumnezeu, poți vorbi așa? Și eu sunt învățător, dar n-am ,,discutat” niciodată (în 40 de ani de muncă) despre cadouri!
    Ș-apoi, stimați părinți, dacă o ,,doriți”, spălați-vă cu dânsa pe cap! 😈 Se pare că vreti ,,școli de fițe”!? ÎNGHIȚIȚI-LE SĂNĂTOȘI ȘI NU MAI COMENTAȚI! 😳

  30. Probabil va primi o mustrare… asa s-a intamplat la noi la scoala cu un profesor care a pus doi elevi sa se bata. Se face o comisie si se hotaraste, la nivelul unitatii, ce se va intampla… adica nimic!
    Curand se va inregistra decesul sistemului de invatamant cu astfel de specimene!

  31. Sigur ca se aduna bani, in toate scolile. Eu sunt in Cluj si am fetita la o ‘scoala din centru’ – invatatoarea era ‘pe mana’ cu mamica care se oferise voluntar sa ‘adune banii’ (stiti genul) si la un moment dat ni s-a cerut sa luam un set de tacamuri fiindca invatatoarea avea fata si-i facea dota, intr-un alt an, cred, un aparat de fotografiat. Fireste, invatatoarea nu zicea nimic, totul era prin intermediul mamicei ‘voluntare.’ Asa-i in Ardeal, mai pe din dos, ca ei zic ca nu-s “balcanici.” Acum, fireste ca prin comparatie sumele erau mai mici, dar in esenta e acelasi lucru. Si e mai rau la clasele mici: invatatoarele sunt mai hraparete si mai agresive decat mare majoritate a profesorilor (in mare).

  32. Legea interziuce cotizarile din partea parintilor. Insa acestia nu rezista presiunilor mai voalate sau mai directe, uneori fara vreun strop de scrupul, cum e cazul d efata. Parintii au o mare parte din vina pt perpetuarea acestui sistem de mita acoperita. Imi pare rau s-o spun. Noi i-am invatat, ‘ca sa le fie bine copiilor nostri’ , si noi mentinem acest sistem. La fel ca in sanatate.

  33. Mi-e teama ca decesul ar fi trebuit inregistrat demult. Mai urmeaza “decat” sa se-mputa integral…

  34. Cică vrei să stingi cu paie
    Focul când e-n clăi cu fân,
    Şi-apoi zici că eşti român!

  35. Baiatul meu, actualmente clasa a XII-a, a absolvit o scoala de cartier din Focsani iar acum este la un colegiu de prestigiu(CNAIC) din acelasi oras. La ambele unitati, NICI VORBA, NICI PE DEPARTE, de asa ceva.
    Probabil acolo asta este normalul. Ar trebui privatizata acea scoala, daca se vrea de fite. Fitele nu sunt pe bani publici !

  36. Informatica este o persoana!?! 😐

  37. Fantastic cat a putut sa imi aduca aminte de diriga din generala; si anume din 5-8. Parca seamana la voce, ton si fel de exprimare; si la conformatia corpului. (Nu zic neaparat ca e ea, scoala unde oafa respectiva mi-a fost diriga si unde e acum directoare parca nu arata asa- desi in 9 ani cine stie cat s-o fi schimbat… si nu era nici prea centrala, era in Drumul Taberei, desi o vaga reputatie de “scoala de fite” ar fi avut).

    Respectiva fusese invatatoarea elevilor dintr-a treia (parca); deci dinainte sa vin eu in clasa, si pe urma ramasese diriga si profa de mate. In clasa era fiica directoarei de la liceul cartierului, cu care dirig era in relatii de foaaaarte mare prietenie- si care, mai sa fie, mereu-mreu lua premiul I; urmata imediat in clasament de doua fete tot asa, cu parinti mai instariti. In clasa a cincea, cand am venit eu, dintr-o data am avut o problema: ii stricam clasamentul la premii. Motiv pentru care diriga a inceput imediat sa imi faca diverse mizerii- mergand pana la a manipula copiii in a se purta urat cu mine (cui ii povestesc zice ca sunt paranoica!) Adevarul e ca si eu treceam printr-o faza un pic mai ciudatica si mai introvertita, si nu cadram neam cu clasa “de fitze” in care nimerisem, dar oafa cultiva in mod foarte deliberat o anumita atmosefera, in care cei ai caror parinti aveau un anumit statut social (si probabil cotizau favoruri, cadouri, spagi, naiba stie…) puteau sa se ia la modul foarte urat de cei mai amarati si mai putin populari fara consecinte; pe de alta parte, tin minte cum o colega mai saracuta, mai simpluta la capacitatea de invatatura si din clasa muncitoare a fost umilita in fata clasei de diriga- de multe ori; si de cateva ori chiar pleznita in fata (chestie care, sa fie clar, cu fitosii nici nu i-ar fi dat prin cap). Din cauza atmosferei tampite si mediului ostil creat de diriga respectiva am ajuns inclusiv la psiholog.

    Se termina clasa a cincea, si pentru prima data in viata nu iau premiu; nici mentiune, nimic. La ce aveam note proaste: la sport, desen, tehnologie- exact la materiile la care cam tot restul lumii avea 9 sau 10 (n-or fi fost fix materiile alea punctul meu forte, dar toti ‘privilegiatii’ aveau 10 pe linie la ele si nu erau ei geniali). Si la matematica predata de diriga, la care eram olimpica pe municipiu. (Cu olimpiada a fost o poveste simpatica: ma duc pe sector, ma calific, mama si bunica, profe amandoua, incearca sa ma convinga sa fac niste pregatire; eu nu prea am chef, mama deja se gandeste ca la faza pe municipiu n-are rost sa ma duc- pentru ca aveam lectii de calarie in acelasi timp, de la care era pacat sa lipsesc; eu insist sa ma duc. Si cu foarte putina pregatire ies a patra pe municipiu. Cum spun acum reflectand asupra situatiei: “M-am dus pentru ca aveam o m#!3 de dat”.)

    In clasa a sasea s-au mai schimbat niste profi; am avut-o profa de fizica pe directoarea scolii de pe vremea respectiva, o Doamna cu D mare si profa exeptionala, care s-a cam prins despre ce este vorba… Poate m-oi fi straduit un pic mai tare la sport, desen si tehnologie- ca sa nu aiba ce sa-mi faca, na!- si am luat premiul 2. Fata directoarei de liceu si celelalte 2 fitoase- toate 3 Premiul I, cu medii egale-egale. Mai sa fie… (Deja nu ma mai interesa, ca vazusem si eu ce se intampla si incepusem sa iau premii la olimpiade si conursuri scolare.) Am luat in anii urmatori un Premiul 3 si o mentiune- Premiul 1 niciodata. La capacitate am avut nota cea mai mare din clasa, cu vreo 50 de sutimi mai mult decat fata directoarei abonata la Premiul I, iar liceul l-am terminat sefa de promotie.

    Cand am intrat la liceu am tras linie si nu m-a mai interesat… Dar acum postarea asta m-a facut sa ma gandesc daca mai sunt pe undeva victime ale oafei, din generatiile recente. Mi-ar face placere sa dau de ei si sa le zic “it gets better, don’t let the bitch get you”.

  38. deci ce sa zic oamenii vor sa si recupereze spagile platite pentru a deveni profesori de scoala de fite , adevaratii dascali sunt saraci si predau la tara in conditii mizere iar banditii astia care se zice ca educa generatiile viitoare se lafaie in atentii si cadouri iar daca ii iei la bani marunti nu stiu mare lucru

  39. Apropo de “nici la clasa de tigani…”. Rasismul invatatorilor si profesorilor e alta problema mare de tot. O persoana apropiata mie, profa in mediul rural, intr-o zona relativ amestecata rromi/romani imi povestea la un moment dat ca e cam singura din toata cancelaria care nu discrimineaza… (A trebuit sa intervina foarte energic la un moment dat, cand directorul scolii avea de gand sa refuze sa trimita intr-o mobilitate europeana (proiect de parteneriat cu o scoala din alta tara) pe o fetita altfel foarte draguta si ok la invatatura, e motiv ca “Ce, ba, s-o trimitem pe tiganca aia?”).

    Sa nu mai zic de alta poveste; pe care o stiu tot de la o tipa desteapta, muncitoare si brici din toate punctele de vedere: ea fiind singura de etnie rroma de la ea din clasa. Ii insira invatatoarea pe toti elevii si il intreaba pe fiecare: “Tu ce vrei sa te faci cand o sa fii mare?”. Ajunge si la tiganca; si zice “Pe tine nu te mai intreb, tu o sa te mariti si o sa stai la cratita”. (Apropo, in caz ca va intrebati, fata e acum doctorand in studii de gen la SNSPA). Si mai stiu de inca un tip, actualmente ONG-ist si diplomat, fost programator la Microsoft, care desi fiind clar superdotat a fost mutat abuziv la scoala de intarziati mental (pe la inceputul anilor ’90) pentru ca era de etnie rroma.

  40. Asa este peste tot in gradinitele si scolile de stat , mereu apar inregistrari , parinti curajosi , de schimbat nu se schimba nimic ,pentru cei care trebuie sa aplice legile …privesc si-i doare in fund ….peste tot se dau bani , mai multi , mai putini , ceruti direct sau prin pupincuriste ale educatorului sau cadrului didactic … 🙁

  41. @Pitbu…daca e asa cum spui dumneata e bine, doar ca, ar trebui sa vedem si consecinte…de ce nu ni se pune numele inv ? Ce se protejeaza, aia trebuie pusa la stalpul infamiei, fara dubiu…
    @andra, dumneata ai accepta ca in continuare aceasta bisnitara sa iti educe copilul ? Dupa ce as fi paruit-o, categoric copilul meu nu ar mai fi fost in acea scoala cu asemenea inv, director, etc….Primii ani ai copilului in scoala sunt cei mai importanti, e vital ca el sa isi iubeasca invatatoarea…..Sunt mama de copii de 21 de ani, deci stiu ce spun…

  42. Mi-a crapat capul efectiv. Cred ca tanti aia nu iesea neparuita si fara sa ii fie adus aminte din banii cui isi mananca painea. Is fericita 100% ca pana la varsta asta nu am urmasi daca ar fi educati de jigodii de asemenea rang.

  43. S-a omis ceva: se spunea de romanisme si balcanisme…. mai trebuia subliniat in mod deosebit termenul de MITICISME!!!!!! (sa nu uitam, protectorul capitalei – sf. Dimitrie cel nou) 😀

  44. parintii [mai exact societatea civila] sunt vinovati pentru aparitia acestor buboaie, tot mai dese, in toate domeniile. nu va mirati. daca stati cu mainile in san si nu luati atitudine, va fi tot mai rau. asa i-am invatat, asa se poarta!

  45. Individa si cu sotul ei sunt niste fandositi si niste parveniti ridicoli, o tot tin intr-una cu “scoala de fite, scoala de centru”, isi ascund mediocritatea si lipsa de valoare etaland cuvintele cu care se simt si ei mai interesanti sau poate chiar mai importanti. Eu am terminat acum cativa ani un liceu considerat (de unii) de fite, si culmea, tot din centru, dar nu a fost nici vorba de asa ceva, sa ni se ceara bani sau sa fim incurajati sa dam la tot staff-ul cate ceva, nici macar de clasicul fondul scolii nu ni se cerea nimic. Doar dirigului ii luam un cadou de Craciun si de Pasti, ca era un dragut si merita, fiind la randul lui un domn care de fiecare Mos Nicolae aducea bomboane faine sau dulciuri pentru toata clasa si nu trecea un 8 Martie sa nu aduca flori pentru fete. Dar nici pentru asta nu cotizam cu sume ca alea pe care le pretinde individa din clip. Sa le faca cineva niste presiuni, niste plangeri unde trebui si sa vina niste parinti cu tupeu sa-i ia la rost, sa vezi ce lasa pretentiile alea de fite si se potolesc.

  46. Esti un jeg de femeie, un scuipat, te-as palmui!
    “Sistem romanesc balcanic”-asta de unde ai scos-o nenorocito???? sa-ti fie rusine pt atitudinea si comportamentul mizerabil; mi-e rusine de tine si mi-e rusine ca esti romanca de-a mea. Si mai trist de atat e, ca, sunt o groaza ca si tine!
    Sper ca autoritatile competente o sa ia atitudine si sper ca n-o sa scapi cu un simplu avertisment.
    In firma mea, nu ti-as da nici macar onoarea sa speli buda, desi, dupa un astfel de comportament, doar sa speli cacatul ai merita.

    Toti ceilalti cu exceptia ingratei acesteia, va rog sa ma scuzati pt limbajul vulgar, insa o astfel de besina nu merita mai mult

  47. sa te ia nervu si alta nu.

    pe de-o parte vrei sa te abtii, nu are rost sa-i faci probleme copilului cu toti din scoala. cine se ocupa de clasa da bunurile mai departe. se stie ca asta este practica, poate ne-am putea targui la pret sau ceva, lasi pe cineva cu sange in instalatie sa se ocupe de tratative si achizitii :).

    pe de alta parte cum sa tolerezi asa tiganii, ordinare. auzi, tu sa dai pana si la “bodyguardzi”, hai sictir in pizda ma-tii, la munca baaa, nu la intins si cersit, pana una alta sistemul de educatie romanesc este in cadere libera. cu tot cu spaga data.

  48. … să mai spun a mia oară că așa este. De exemplu, în orășelul nostru, cucoanele au cerut mărțișoare din aur, știu cazul unei profesoare care le-a cerut copiilor o mașină de spălat, alți părinți au adunat bani pentru seturi de tigăi, servicii de cafea aurite și tot felul de drăcovenii aberante. Culmea e că lumea știe, bârfește în frunte cu celelalte profesoare invidioase și uite așa se perpetuează la infinit” cererea și oferta”!!

  49. oar parintii sunt de vina. dumnezeule ce tupeu are femeia asta!!!
    astept sa aud ca a fost data afara din invatamant. daca ministerul nu ia atitudine,
    sunt la fel de vinovati ca ea si sunt partasi la mismasurile ei si la invartelile din
    toate scolile unde se practica astfel de obiceiuri balcanice. pe vremea ocupatiei
    otomane dadeam pesches si tribut acum stimabila posesoare de diploma de liceu
    pedagogic vrea sa isi ia dreptul de la parinti. RUSINE , ceilalti profesori onesti ar
    trebui sa ia atitudine si sa o elimine pe balcanica din randul lor.
    Rog jurnalistii sa mediatizeze pe toate caile acest caz si duduia sa fie data afara din invatamant. 👿 👿 👿 👿 👿

  50. Ce spuneti de o profesoara de geografie, care vara aceasta ameninta elevii ca daca nu vin in taberele organizate de ea o sa-i “aranjeze” la note? Ce spuneti de aceeasi profesoara care le cere copiilor de la obraz obiecte pentru scoala (harti, glob pamantesc, carti, reviste de specialitate samd) pentru a le da nota mare? Obiecte care ajung la ea acasa la finalul anului…N-ai cui s-o reclami pentru ca mizeriile astea le face copiilor, care nu au cum s-o inregistreze si oricum stie cum sa puna problema astfel incat sa nu dea urat pe o astfel de inregistrare… Este prietena cu directoarea scolii, motiv pentru care nu o poti reclama la director. Si ceva imi spune ca pentru a o reclama la minister ai nevoie de ceva probe…
    Am prieteni la care insa situatia pare si mai grea. Au fost nevoiti sa participe financiar la dotarea invatatoarei cu laptop, imprimanta si consumabile.
    Eu una imi aduc aminte ca si pe vremea mea (acum ceva mai multi ani) erau profesori care erau la fel. Tin minte ca profesoara de matematica (de la scoala 27 din Bucuresti) isi insira la fiecare 1 si 8 martie cadourile primite de la alte clase pe catedra in fata noastra intrebandu-ne noi ce i-am adus. La fel cum tin minte ca aceeasi profesoara s-a intalnit cu mama in oras si a avut tupeul sa-i spuna ca daca nu fac meditatii CU EA si nu cu altcineva nu o sa am sanse sa iau examenul la liceu (pe care l-am luat cu nota peste 9 la matematica, desi la orele ei nu-mi dadea niciodata mai mult de nota 6 pt ca nu vroiam sa fac meditatii cu ea)…

  51. Parerea mea este ca se intampla in toata Romania! Dar ne multumim ca nu sub forma aceasta,nu cu acelasi tipar! Rasuflam usurati ca nu trec copiii sau parintiide la scoala noastra printr-o situatie ca aceasta? Sau… nu e in curtea mea?

    Imi doresc sa revenim la ideea sanatoasa ne trimitem copiii la scoala pentru a invata,nu pentru astfel de incidente sau …forme de violenta manifestate in ore asupra elevilor! …Si asta este un lucru real – copiii sunt cei care sufera abuzurile !
    Cati copii merg cu placere la scoala? Cati dascali stiu sa-si “vanda marfa”?

  52. doamna spune realitatea de fapt, SISTEM BALCANIC !!!! ce mizerii de profesori! cunosc o invatatoare care a spus ca vrea cizme cadou de Craciun si ca acestea costa xx ron, echivalentul a 10 lei de copil. intre timp a cumparat unele care au costat mai mult si ulterior a mai cerut 3 lei de copil. recunosc ca si noi am dat 20 de lei ptr un copil la alta scoala. dar ce fac cei care nu au? daca mi s-ar fi cerut ca in filmuletul de aici nu as mai fi dat nimic, NICIODATA! si sa ii fi ferit Dumnezeu sa se reflecte asta in vreun fel asupra copilului, ca direct DNA era pe ei

  53. Clar. Presa! La carcotit suntwti buni. Nu cumva sa promovati ceva bun. Mai bine dam exele negative… Mi-e scarba de voi. Rusine!

  54. Rusine,imensa rusine !
    Condamn si parintii care *se aliniaza*… ca o turma.
    Bine ca se adresau insa cu * doamna*…..pfff numai in Ro :(:( :mrgreen:

  55. Din păcate tovarășa respectivă va fi învățătoare încă mult timp, cam până când iese la pensie.
    Dar, am și eu o întrebare: un om politic, un artist, un jurnalist, o vedetă face ceva boacănă, urlă mass-media, cu nume prenume, ocupație… De unde a devenit mass-madia atât de pudică? Dați-i numele, vârsta, școala absolvită, locul de muncă, numărul de la pantofi… Pur și simplu mass-media și-a dat un pumn în barbă! „Românism, balcanism” a spus? Păi da, de nu-i dați numele, așa rămâne! „Rom=nism, balcanism!”

  56. ce se intampla este strigator la cer, cat tupeu , cata neobrazare poate sa aiba “doamna”..
    si, da, copilul este persecutat daca parintele nu se “aliniaza” – te lupti cu “cadrele didactice” pana in panzaele albe si pentru asta iti trebuie mult timp si determinare..intre timp iti muti copilul de la o scoala la alta ..si devine el oaia neagra intr-o lume nebuna
    Sa nu omitem insa si vina parintilor – exista intotdeauna unii cu dare de mana si cu dorinta mareata ca progenitura sa fie bine-vazuta si uite asa ..cercul vicios, apare licitatia spagilor, cine da mai mult ia nota mai mare..
    Sunt si eu curioasa sa stiu despre ce scoala este vorba….
    Din ce am auzit tiganeala asta este grava in Bucuresti, in orasele mai mici inca mai exista un dram de bun simt

    p.s. Ati citit comentariile arogante ale unui mare guru al matematicii referitor la rezultatele dezastruoase pe care copiii romani le au la testele PISA? ceva de genul: sa incurajam varfurile, restul nu conteaza, ba mai rau, ne trag in jos”!!! urma sa spuna ca ar trebui eliminati, gazati…
    nu are legatura cu spaga dar cu mentaliteta unor “personalitati” din invatamant..apropo si de discriminare ..

  57. Mda…, acea “doamna” este o rusine pentru invatamant!!! Totul tine de educatie, iar dansa e o MARE NESIMTITA! Asa ceva nu mi-a fost dat sa aud sau sa vad personal, ca sincer nu m-as fi adresat tocmai cu termenii din dictionar, desi sunt absolventa de Litere… E revoltator ce se intampla… si e ciudat ca adultii nu ripostau; se comportau ca niste copii fara putere… erau umiliti!!! Sunt invatatoare de aproape 9 ani si nu mi-am permis niciodata sa cer ceva. Predau si eu in Bucuresti, dar intotdeauna am avut o atitudine decenta si modesta, iar parintii mi-au facut mici daruri de sarbatori, din suflet, de placere… o cafea, o esarfa, o crema etc., nefiind constransi de nimic, nefiind obligati sau certati! Nu-mi place ca acum se va arunca cu noroi in toate invatatoarele, desi nu suntem toate o apa s-un pamant… E adevarat ca salariul e o bataie de joc, intregul sistem e de fapt mizerabil, dar asta nu inseamna ca se justifica un asemenea comportament… mare pacat ca “doamna” inca mai preda, si la o scoala de fite… si e si mai amuzant cum imbraca ea aceasta discutie intr-un ambalaj asa frumos colorat, ca de fapt au copiii de suferit, ca ei, sarmanii, nu se bucura de placerea de a darui… femeie?!!! tu te auzi ce aberezi ???

  58. @Florina: Nu sunt de acord cu “Asa este peste tot in gradinitele si scolile de stat..”. Daca un elev (aniversat) imi ofera o bomboana, ii spun ca o accept si ca sunt fericit sa i-o ofer ca dar de ziua sa. Astfel, nu accept nimic, dar nici nu-l ranesc pe copil. Se poate si asa…
    Ar trebui sa fim mai nemti, mai japonezi…. Oricum, nu putem scapa de balcanism decat fiind verticali pana la capat !!!

  59. Am copil ce invata intr-o gradinita/scoala particulara! Niciodata nu am avut astfel de probleme. Am oferit o floare sau un cadou atunci cand am considerat si acela simbolic. Nu am pus bani la comun cu parintii si nici nu ni s-a adus vreodata la cunostinta cum ca ar trebui sa le oferim ceva. Repet, cand imi aduceam aminte ca este 1 martie sau Craciunul am oferit ca asa am dorit! Daca mi-ar face cineva observatie ca ofer prea putin, nici macar acea floare simbolica nu m-as mai osteni s-o ofer! Atat le-ar trebui!

  60. Nu pot sa ma abtin, cu toate impresiile mele de om lipsit de grobianism : “Futu-ti mortii ma-tii de jegoasa ordinara !!!”.
    Dupa fondu scolii / fond de bodyguarzi / manuale / caiete / rechizite / uniforma, mai vrea si cadouri ? Face si figuri ? In halu asta “nu ma muta pe mine de la tara…”, pseudo intelectuala agramata.
    In liceu am avut si eu un exemplu foarte bun de astfel de “dascal”, o anume “doamna” profesor Manole ce chema copii care nu aveau bani de cadouri la ea acasa sa-i faca curatenie, dar am avut la momentul respectiv inspiratia necesara de a ma adresa politiei si ministerului invatamantului, de unde, a mea dascalita Manole s-a ales cu o amarata de penalizare salariala si o interdictie de a mai profesa in cadrul specializarii din care faceam parte.
    In loc sa iesim in strada pentru cainii maidanezi, mai bine iesim in strada pentru cainii de la catrede.

  61. Ca sa sintetizam, situatia e urmatoarea: daca comentez imi persecuta copilul, asa ca mai bine intru in joc.
    E un cerc vicios din care ies doar cativa parinti care au nervi si timp sa se ia de par cu nesimtitele astea. Din pacate asta nu rezolva problema.

  62. Dar de ce nu s-a gandit nimeni pana acum ca “doamna” asta sa fie anchetata de politie sau de DNA sau de orice alta institutie de acest calibru? La fel si “distinsul” dumisale sot! Eu zic ca asta e solutia corecta. Ceea ce s-a intamplat acolo este infractiune.

  63. Rusine!Sunt cadru didactic si in acelas timp parinte.Nu se poate asa ceva.Am oferit de-a lungul timpului cu tot dragul cadouri persoanelor care au meritat si care i-au fost educatori, invatatori si profesori fetiteti mele. De la copiii mei, am primit, deasemenea cu tot dragul, felicitari scrise de mainile lor si oferite din inima, sunt cadru didactic in mediul rural, mi-am ales aceasta meserie, o fac cu drag si pun mult suflet in ceea ce fac si nu astept nimic in schimb, decat multumirea peste ani a copiilor carora le-am fost profesor si care se fac remarcati in liceele in care merg.
    Rusine sa va fie doamna invatatoare mai bine mergeti la piata. Pacat mai sunteti si parinte?????????

  64. Asta nu e cadru didactic….face de ras intregul corp didactic din Romania.Rusine! Eu nu am primit nimic de la elevii mei,in schimb eu le-am oferit portocale si bomboane…si nici nu-mi trebuie,nu sunt cersetoare!

  65. Si parintii sunt de vina in foarte mare masura, pentru ca dau. De cele mai multe ori, ei pornesc tavalugul cu datul si chiar mi se pare ca au senzatia ca nivelul “peschesului” dat determina nivelul de inteligenta al copilului… Din pacate este o practica destul de comuna chestia asta cu datul, se cotizeaza obligatoriu 50 de ron + cadou individual la multe scoli de cartier in Bucuresti si, la o socoteala simpla, cam cu 6 ocazii pe an si 30 de copii in clasa, ies cam 2.000 de euro pe an primiti doar bani, fara a mai cuantifica si cadourile individuale. De-asta nu pleaca nimeni din invatamant, desi se plang intr-una sa sunt prost platiti pentru cele 4-5 ore muncite pe zi. Eu as vrea sa-i vad muncind la patron, cate 10-12 ore pe zi pentru 1500-2000 de lei pe luna si 10 zile amarate de concediu pe an si-atunci sa-i aud ce parere mai au…

  66. 100 de comentarii nu fac nimik…noi populatia suntem de vina pt ca acceptam asa ceva….asa este si in spitale si peste tot…si la spital platesti paznicul ca sa intri in spital…cam asa a-r trebui sa sune viitorul tarii noastre..pardon a lor,ca a noastra nu mai e demult…ne-au vandut pensionarii demult pt un pui

  67. Eu mi-am mutat copilul dupa clasa I pentru ca prima invatatoare cerea “discret” dar autoritar, dar avea si sprijinul parintilor. Am inteles apoi ca si parintii gresesc, pentru ca am nimerit intr-o clasa cu o doamna cu foarte mult bun simt, dar parintii continuau sa ceara bani de cadouri. Si cand am propus o suma mai mica, o mamica a spus ca nu se prezinta cu asa ceva…, ca nu cumpara niciodata cadouri de acea suma… Inclin sa cred ca nu e scoala fara astfel de practici, pentru ca am auzit prea multi in jurul meu plangandu-se ca trebuie sa dea…

  68. Este vorba de Scoala 10 din Floreasca, invatatoarea este una din cele patru de la grupa 0, cea care are si afterschool AS din Baneasa. Stirile au aparut pe RTV. Una din cele patru este noua, deci se exclude. 😡

  69. Aflati numele doamnei invatatoare si afisati-l peste tot, sa stie toata lumea cine e cu adevarat aceasta faptura nesimtita. RUSINE! Mi-e jena, scarba, nici nu stiu ce sa mai spun…Demisia!

  70. nu se poate asa ceva,parintii aceeia s-au lasat injositi in ultimul hal,din pacate putini mai sint profesori(dascali) adevarati,sa puna mai presus de orice educatia copiilor nu interesele lor materiale.Si la noi se fac cadouri dar ,simbolice si nu cer profesorii,se aduna sume foarte mici(10lei)pentru 3 persoane.

  71. […] ca imi plezneste o vena in cap. Daca ati vazut filmuletul asta cu lesinata de invatatoare nemultumita de cadourile primite, ma intelegeti cu siguranta. Cu atat mai […]

  72. din cauza unor astfel de “practici “invatatoarele( simtindu-se evident obligate de atentiile primite! ) le pun tuturor elevilor calificativul FB,indiferent de inteligenta si rezultatele lor , iar la clasa a 5-a ne ingrozim cum de au numai fb cand nu stiu toate literele???
    Eu le spun acestor specimene “prima generatie incaltata”
    Si astfel de oameni trebuie sa educe! Cum,cand nici ei nu sunt educati?
    De asta invatamantul e ceea ce e!
    Sunt cadru didactic, dar sunt revoltata de treaba asta urata rau de tot!

  73. Am copilul la gradinita 192 ,,Pisicile aristocrate”, din Bucuresti, iar situatia este asemanatoare.
    Fiecare educatoare baga la inaintare cateva mamici slugarnice si nimeni nu zice nimic.Am fost singurii parinti care ne-am revoltat.Urmeaza sa vedem consecintele.Probabil ca veti auzi la stiri , daca nu se rezolva ceva.Suntem foarte hotarati!

  74. @Claudia: de unde pana unde ai tras concluzia asta din ce am spus eu?! Vorbeam despre diferenta dintre a ti se cere in felul asta si a se hotara in comitetul de parinti, sau cum ii zice, sa se stranga suma X (pentru ca de primit, stim cu totii ca se primeste cam oriunde). Iar tu spuneai ca a te opune e un exemplu pentru copil, care va sti mai apoi ca notele sunt pe merit, nu pe cotizatie. In primul rand, copilul nu ar trebui sa stie lucrurile astea, zic (desi aici depinde, evident, de varsta), si in al doilea rand, cum spuneam, in 99% dintre cazurile in care se asteapta ceva, daca nu cotizezi, copilul nu va mai primi ce merita. Cum de altfel, nu primesc ce merita nici cei care cotizeaza…
    Altfel, personal, as fi renuntat la blur-ul din filmare si cred ca pana acum ar fi trebuit sa stie toata tara si despre ea si despre directori – cu subiect si predicat. Filmearea fara nume nu are nicio valoare, fara un “scandal” in presa nu se va intampla nimic…stiam cu totii ca se intampla lucrurile astea, singura noutate aici e vocabularul.

  75. Incredibil cum un astfel de om ajunge sa fie in fata copiilor zi de zi si sa ii invete ce este reprezentativ pentru societatea “balcanica, romaneasca”. Iar faptul ca un singur parinte arata ca este indignat de vorbele profesoarei este strigator la cer!

  76. Ca niste oi sunt parinti. Sincer tinand cont de modul in care converseaza cu profesoara si-o merita.
    Parinti sunt complet retarzi mintali :)))) sa dea domne bani si de Pasti daca asa e obiceiul balcanic.
    Vai de tara asta la asa parinti imaginativa cat pot fi de idioti copii lor.

  77. Tanti comenteaza cadourile aduse de parinti pt alte persoane din scoala: directoare, secretara, bibliotecara etc…Unde ati vazut ca zice ceva de cadoul ei???
    Poate al ei corespunde cerintelor 😀

  78. cum o cheama? de la ce scoala este?

  79. @Carmen, vezi ca politia limbii romane umbla sa te aresteze.

  80. @junghiul : clar, maica-ta n-a avut; ca daca avea ne mai scutea de remarcile tale imbecile

  81. Asa cum s a scris mai sus, ordinarele astea ar trebui arestate….dar , precum in sanatate, cand cazurile de malpraxis ajung la colegiul medicilor care le achita, reclami lupul la lup? Cu mamici slugarnice , care culeg fondul clssei, fondul de ziua doamnei, fondul fondului, nu te poti pune…si nici cu doamna, mare doamna institutor care si a batut joc de copilul meu, distrugandu i stima de sine, izolandu l de ceilalti copii si umilindu l….la cine sa te plangi? Si toate astea nu pt ca nu am cotizat, ca am cotizat de fiecare data, dar pt ca nu am facut meditatii cu distinsa doamna ….am ajuns ca in prima zi a anului scolar, copilul sa dezvolte o sinuzita in momentul jn care s a intalnit cu ordinara…..solutia a fost simpla , a fost mutat jntr o scoala de cartier, nu fitoasa ca scoala mjnunata din centru, unde, noua doamna a avut o sarcina f dificila, sa il integreze in grupul de copii si sa ii creasca increderea in el…….revin la ce spuneam…cui sa reclami? Directorului care primeste bani la plic? Cine sa te sustina, parintii slugarnici, fericiti de calificativele bune obtinute de odraslele lor? Si e de neuitat faza de la sfarsitul clasei a IiI a, cand copilul a incheiat anul cu calificativul bine – bine la muzica, satisfacator la desen, etc. Iar doamna cand a observat nemultumirea a spus ca e usor sa adauge un f ( de la foarte) in fata pt a se schimba calificativul….dar pt ca nu ne am intalnit ….nu l a mai schimbat…….am trimis o reclamatie la inspe torat, dar ce, credeti ca a raspuns cineva?

  82. Bun. Am ascultat zisele zanei respective, m-am scarbit, am citit indignarile virtuoase de la comment-uri. Acuma, cateva observatii (e nevoie si de avocatus diaboli, nu? daca-mi iau o ploaia de injurii, fie si asa, cata vreme pun pe ganduri chiar si numai pe cativa).
    1) Vaz ca toata lumea se indigneaza. Dar e relativ simplu, cred: astfel de cazuri apar pentru ca (la fel ca la doctori) salariile sunt mici, iar educatia (la fel ca sanatatea) sunt bunuri de baza. Cata vreme salariile raman mici, nu are sens sa ne ascundem dupa deget: vor exista/ se vor dezvolta sisteme mai mult sau mai putin informale de compensare: meditatii, cadouri aniversare, etc. Cu tonul ei de mahala, invatatoarea respectiva a exprimat un adevar simplu: lumea se orienteaza in general dupa prestigiul scolii. Cu cat scoala e mai in centru/ mai bine cotata, etc., cu atat “cererea” creste, si oferta devine mai scumpa.
    2) Un efect colateral al salariilor mici (in corelatie cu lipsa crescanda de respect fata de profesori din scolile romanesti) e plecarea unui numar mare de buni profesionisti din invatamant (intr-un mod analog exodului medicilor). Practic raman locului – grosso modo – cei care au o reala pasiune/ chemare pentru asta, si japitzele gen invatatoarea respectiva. In general, sunt mai multe japitze decat oameni cu chemare/bun simt, etc. pe lumea asta.
    3) Daca nu sunteti de acord, actionati ! Dar nu asa, pe cazuri individuale, la care fiecare isi striga naduful pe undeva, and then back to business as usual. Nu va place sistemul? Dati copilul la o scoala privata, la care sa fie imposibil sa apara astfel de situatii (pentru ca exista o echilibrare reala a cererii si a ofertei), sau luati copilul de la scoala si concepeti un sistem de homeschooling cu un grup de alti parinti (fiecare predand materia la care se pricepe mai bine). Sau, daca vi-se pare ca prima solutie e doar pentru cei care pot sa si-o permita, iar a doua consuma timp, constituiti-va in asociatii ale parintilor, la nivel local/ judetean, faceti site-uri gen ratemyprofessor, denuntati fiecare caz de abuz de genul acesta, militati pentru o remuneratie corecta a profesorilor si pentru transparenta in utilizarea banilor invatamantului; informati-va cum se desfasoara lucrurile in alte sisteme, mult mai de succes (Finlanda, Germania, Japonia), si care sunt posibilitatile de implantare – fie doar a unor aspecte izolate – in scoala/ clasa/ orasul in care invata fiul/fiica dv.
    Va urez succes!

  83. Nu pot sa vad asa ceva, nu este posibil asemenea gunoaie sa fie profesori….omg in ce lume traim 🙁

  84. Sunt cadru didactic cu o vechime de 25 ani.Sunt revoltata si atentionez ca nu se poate generaliza!In uniyayea noastra scolara,nici vorba de asa ceva!Poate si de aceea am ajuns sa ne pierdem statutul de DASCAL!Si va mai intreb un lucru:MEDIC SUPLINITOR ATI VAZUT?!PROFESORI,DA!!!!!!!!!!!!!O GRESEALA A SISTEMULUI DE INVATAMANT ROMANESC!!!!!!!!!!

  85. Bine va face ! Daca va duceati copii la o scoala de cartier va era ruşine ,nu va mai puteati laudă unde învaţă copii vostri. Oricum, mult mai multi copii ies fără nici o pregătire de la şcolile de fite decât de şcolile de cartier!!!! Este foarte adevărat ca nu mai puteau fi lăsaţi în fata şcolii dintr-un jeep imens la o scoala de cartier !!!!!!! Aşa ca va meritati pe deplin umilinţa.

  86. Asta imi aduce aminte de invatatoarea mea, careia, intr-un an nu i-a placut martisorul adus de mine, ba mai mult, a inceput sa tipe in fata clasei ca i-am adus o porcarie si mi-a spus ca mai bine i-l dau pe cel pus la bluzita meu (primit de la tatal meu cu cativa ani in urma). Mi-au dat lacrimile, dar i l-am dat… In alt an ne-a pus sa strangem bani sa-i luam o bicicleta (cred ca era ptr fiul ei) si ca sa fie treaba treaba ni s-a intamplat sa ne trimita sa cumparam niste flori cu care sa mergem, insotiti de ea, la mormantul mamei sale. Ceva de nedescris…

  87. Propun sa ii fie facut public numele si adresa sa mergem sa o colindam si sa ii ducem cadouri de la Mos 🙂 Nu inteleg de ce nu ii este facut public numele si de la ce scoala e atata vreme cat comite o infractiune .

  88. In majoritatea.
    Partea pozitiva a situatiei: incepem sa constientizam buda in care ne aflam si pe acest plan.
    E primul pas.
    Pasul urmator ar fi sa generam masa critica necesara schimbarii …

  89. Dumnezeule. Ma intreb daca acest video a ajuns in mainile politiei. Ma intreb daca aceasta va face ceva. Probabil ca nu. Iata inca un motiv care ma determina sa aman,pe termen nelimitat, intoarcerea familiei mele in Romania. Si oricat de mult mi-as dori sa respir din nou aerul micului meu orasel dintre munti nu-i pot supune pe cei dragi riscului de a fi santajati, asta-i cuvantul, de profesor, medic, functionar, politist, etc, etc. Trist, foarte trist.

  90. Baiiiiiiii!!!!! Nu pot sa cred ca este adevarat!!!! Imi doresc sa fie o gluma, dar nu este.

    Imi este sila ! Imi vine sa plang! Nu este posibil asa ceva!

  91. Eu sunt profesor de 9 ani, dar in viata mea nu am auzit de astfel de situatii. Mi se pare jalnic ca un cadru didactic sa se comporte asa! Sper ca s-au luat masuri!

  92. Ce va tot minunati.La liceul german din Bucuresti nu se strang bani,parintii care doresc dau atentii la profesorii preferati. Imi amintesc ca fica mea a facut clasa a 10-a in Germania, prin scoala este un schimb de elevi ( platit normal) se inscrie cine vrea . Profesoara de latina era si profesoara de germana si pentru ca fica mea nu facea meditatii cu ea la germana cand a revenit in clasa a XI ia dat nota mica la latina. Mi-a transmis prin copil ca vrea sa stam de vorba, sugerandu-mi ca trebuie sa-i fac un cadou. Erau singurele note mici, desi inaine sa plece avea 10 la latina. Singurul cadou pe care l-am facut in 12 ani de scoala la acelasi liceu. Am facut acest gest sa nu-mi neindreptateasca copilul. Am dat acel cadou cu scarba ca mi s-a impus si nu din placere. Profesorii in general fac meditatii cu elevii lor si le da note mai mari decat celor care nu fac meditatii ncu ei. Sunt profesori care fac meditatii cu cate 3-4 si chiar 5 elevi. 😆 😆 🙄 🙄 🙄 🙄

  93. Pe principiul “mai exista oameni corecti in invatamantul romanesc?”, m-am apucat de o serie de interviuri cu profesori cu har, pe blogul meu http://www.mamicaactiva.wordpress.com.

  94. scuze am scris repede si am facut cateva greseli de ortografie 😥 🙄 😈

  95. Există şi uscăciuni… Ca în orice domeniu. Ei nu ne fac cinste!

  96. Mi se pare absolut normal sa va ceara bani, atat timp cat va inghesuiti sa va duceti odraslele la o scoala de “fite”(Cand ati dat spaga sa bagati copii acolo vi s-a parut normal?De ce nu ati filmat si atunci cand i-ati inscris acolo ?Eu cred ca are dreptate profesoara. Ati fost prosti , acum platiti) :mrgreen:

  97. Felicitari si domnului Marian care a intervenit salvator sa sustina ideea doamnei invatatoare….ce jeg…
    Ce dracu cauta in scoala domnu’ Marian, daca nu sa o ajute pe nevasta-sa sa-si care cadourile?????
    Huoo!!! Nici la Kaufland nu te-as angaja cu mentalitatea asta “balcanica” doamna invatatoare !!!!!!
    P.S. Poate ii aflăm si numele!!!

  98. Mvaiii….incredibil! eu, din fericire, nu m-am confruntat cu astfel de situatii niciodata. Fiu-meu e acum in cls X, in ciclul primar intr-adevar se strangeau bani sa cumparam ceva pt invatatoare, dar era o suma modica, nici nu mai stiu, 5 lei, 10 lei de parinte, si intotdeauna invatatoarea multumea foarte mult, fiecarui parinte in parte, si ne mai zicea si ca nu e cazul, sa nu mai dam bani pe cadouri pt ea. Din cls V incolo, nu prea s-au mai strans bani pt cadouri, de Craciun sigur nu, de 8 martie si de 1 martie mai puneau copiii acolo cate 2-3 lei si cumparau flori si martisoare. In liceu, nici atat, chiar nu se mai strang bani pt nimic. Fiu-meu, de ex, a ajuns la concluzia ca el nu vrea sa contribuie la fondul scolii, pt ca e mita mascata si el nu intelege la ce se folosesc exact banii, ca in scoala exista absolut tot ce e nevoie. I-a explicat dirigentei, ea a zis ok, fondul scolii nu e obligatoriu, cum vrei tu, si cu asta basta.
    Nu stiu cum as fi reactionat la o asemenea atitudine din partea invatatoarei, probabil dupa socul initial care mi-ar fi luat vocea i-as fi zis cateva de noroc si mi-as fi transferat copilul urgent, pt ca mi s-ar fi parut groaznica ideea sa petreaca nu stiu cate ore pe zi in preajma unei persoane de o asemenea rautate si nesimtire.

  99. @Sandman: Tot ce e posibil, asta nu o pot nega 🙂

  100. D-lor procurori…..sesizati-va…. auuu ma iertati si Victor Ponta a fost coleg de brezla cu voi….
    Nu va convine ceva ,nu aveti decat sa plecati din Romania,dar aveti grija sa nu nimeriti vre-o tara din “sistem balcanic”.
    Intrati si inregistrati-va grupul ” Invatatori.ro ” (asociatia nationala a invatatorilor din Romania), sau daca nu va primesc in randurile lor (nu sunteti recomandat), observati cere este activitatea din “sistemul educational” care o desfasoara in mediul online.
    Nu ma refer la o floare sau un buchet cu flori si totusi nu cred ca parintii se duc cu flori de sezon,ca panselute, lalele,viorele,flori de camp, ramurele de salcie,ciresi sau caisi,.
    Facem un calcul,daca ne pricepem, ca noi nu suntem “cadre universitare” .
    Cel putin 10-15 $-pentru un buchet(cadou) …..oferit de parinte/copil……

  101. Imi pare sincer rau sa vad asa ceva.Nu m a mir deloc ,pentru ca stiu ca se poarta in Romania asa ceva.Sunt si eu o mamica de fetita si am plecat din Romania in Belgia la munca.Evident fetita mea a inecput scoala aici.Acum e in Cls a 2 a.Vreau sa va spun ca sunt foarte fericita ca am adus o aici sa inceapa scoala.
    Cand a terminat cls 1 i am dus un buchet de flori invatatoarei si o cutie de Praline.
    A fost foarte mirata.A spus ca asa ceva sa nu mai fac.Daca mi face placere,o floare e mult prea suficient,dar,atat.Le a luat ca sa nu m a supar dar a spus sa nu se mai repete.Deci……e incredibil….de la o societate la alta.
    Tot ce se intampla in Romania ,referitor la invatatmant in cazul de fata, se rasfrange asupra elevilor.De aceea avem elevi clasificati excelent si vai de cultura lor generala ,si,elevi mediocrii care ajung la olimpiade.Nu mai reflecta nimic realitatea.Trebuie sa se Termine o data pentru totdeauna aceste mizerii.
    PARINTI! TRECE TI IN LINIA INTAI CU ATITUDINE! nu se mai poate continua asa.

  102. Din păcate e vina societatii in care trăim, a oamenilor care perpetuează aceste obiceiuri. Ar trebui spus stop o data, dascălii ar trebui apreciati si remunerati conform rezultatelor avute la clasa, apreciere ce ar trebui făcută in mod obiectiv nu pe baza pilelor si relatiilor pe care le au, iar remunerația sa fie una adecvata meseriei si responsabilitatii. Probabil ca atunci nu ar mai simti nevoia acestor stimulente, iar daca tot ar exista asemenea cazuri ar trebui aspru taxate de societatea civila.

  103. a….si am uitat sa va spun ca acum in cls a 2 a,in vacanta de iarna,la terminarea primului semestru a primit fiecare copil din scoala cate un cadou din partea directorului(personal)
    Fetita mea fiind in clasa a 2 a a primit o pusculita roz.Ceva frumos,educational.
    Toata stima!
    Ar trebui si in Romania sa se intoarca roata invers.E chiar timpul!

  104. cand oare se vor lua masuri, peste tot aceeasi practica, ei se plang ca au salarii mici , dar noi oare cum sa ne descurcam, la scoala centrala din bucresti profesoara de istorie le baga pe gat elevilor manuale de 120 lei, care chipurile vor da bacul, si aceste manuale sunt date din clasa 5 indiferent de anul care inveti, nu se vor lua niciodata masuri, multe nereguli in tara asta ne.am obisnuit, si pentru madam profesoara un mesaj , stimez un om de servici care ai sigur ce invata acea DEMNITATE

  105. Doamne ajuta! Si eu sunt “tovarasa, doamna” invatator de 30 de ani si sunt contrariata de tot atatia ani de ignoranta cu care tratam oamenii de la catedra! Daca esti umil, in “banca ta”, fara sa iti trambitezi vremelnicele reusite ( munca ta se vede oricum si e normal sa muncesti pentru ca esti platit pentru asta, nu?!), nu esti un cadru didactic bun!
    Am lucrat in scoala de “centru”, iar de cativa ani m-am mutat la tara si m-am titularizat in comuna de care apartine satucul meu. Aici, la tara, este la fel ca la oras, aceeasi mentalitate. Daca as fi venit cu “aere de ilustru cadru didactic” atunci probabil ca multi ar fi spus: “Da, este o mare invatatoare!”. Din fericire, pentru mine, sunt doar un om care merge la scoala, nu la serviciu, care nu se plange decat de marlania in care traim, de lipsa Iubirii!
    Cine este de vina pentru ca exista asemenea exemplare ca cele din material? Cei care le accepta si cei care se fac ca nu exista! Daca parintii ar aprecia oamenii de calitate, dedicati meseriei lor si ar lua atitudine, daca inspectoratele scolare ar face “curatenie in ograda” atunci nu ar mai fi specimene de care ne este rusine celor de bun simt!
    Dar societatea noastra este avida de stralucire, de superficialitate, asa ca vom “urla ca lupii la luna”, vom trai in mici “haite” vanate de micimea ridicata la rang la virtute!
    Sa ne ierte Domnul si sa ne puna pe Cale! Eu, una, sunt trista privind realitatea romaneasca, dar imi pun nadejdea in Domnul, doar in El! Restul este …”normalitatea anormalului”!
    La buna normalitate si multa Iubire!

  106. Nu este asa in toate scolile. Ai mei sunt la 307 si niciodata nu ni s-a facut macar vreo aluzie sa dam spaga cuiva. Noi nu am dus altceva decat flori si copiii mei nu au fost niciodata discriminati pe motiv ca n-am dat. S-au mai strans si la noi bani pt sarbatori, dar de catre parinti, nu de profesori. Cine a avut bine, cine nu, n-a fost nicio problema. Deci, nu cred ca e bine sa se arunce cu noroi in toti profesorii, generalizand gestul acestei nesimtite.

  107. Va lamentati cu totii, ce faceam eu daca eram in locul parintilor, numai zmei in spatele calculatorului. Natia asta a comentat tot timpul de pe margine. V ati intrebat vreodata ce salariu are un cadru didactic? Toate pb pleaca de la bani! sistemul a fost asa de 70 de ani, nu inteleg de unde mirarea, voi n ati facut scoala in rromania?

  108. VALENTIN MUNTEANU

    RUSINE, RUSINE NESIMTIT-O!!!!! ALO DOMNULE MINISTRU CE FACI DORMI IN BANCA ???DAR VA SPUN EU SPAGA VINE SUB FORMA DE CADOURI SI LA PORTILE MINISTERULUI!!!!SA VA FIE RUSINE NESIMTITILOR!!!

  109. O asemenea ZDREANTA de om nu are ce cauta in sistemul de invatamant . De vina sunt si parintii care accepta asa ceva . Din pacate jegoasa asta va ramana in invatamnat pana la adanci batraneti si nimeni nu va lua nici o masura . Traim intr-o societate viciata si corupata pana in maduva oaselor !!!

  110. Incredibil!! Sistem balcanic. Nu imi vine sa cred ca exista asa persoane.

  111. Eu am avut o diriginta care ne-a facut de rahat in cancelarie fata de ceilalti profesori pentru ca nu i-am dat de 8 martie ceva in plus fata de ceea ce am dat celorlalte profesoare. In ultimul an de liceu, ne-a certat ca nu i-am facut cadou nu stiu ce set de oale scumpe si portelan nu mai stiu de care.
    O alta diriginta din aceeasi scoala si-a persecutat elevii la note pentru ca nu au vrut sa mai dea inca 10 euro de fiecare ca si sotul dansei sa mearga la banchetul lor.
    Sunt cazuri si cazuri, dar asta intrece orice.

  112. SUNT CADU DIDACTIC…AM PRIMIT CU DIFERITE OCAZII ACESTE CADOURI COLECTIVE….DE FOARTE MULTE ORI AM VRUT SA REFUZ…..AM SI FACUT-O , DAR S-A COMENTAT ULTERIOR CA DOAMNA NU MAI VREA CADOU COLECTIV…VREA SA PRIMEASCA DE LA FIECARE CATE CEVA…..SA STITI CA CE AM PRIMIT NU M-A IMBOGATIT, IAR FARA ACEL CADOU NICI NU SARACEAM….. AS FI MAI LINISTTITA FARA ACESTE DISCUTII SI IN PRINCIPAL DE LA PARINTI AS DORI SPRIJIN IN REALIZAREA DIFERITELOR ACTIVITATI EDUCATIVE IN BENEFICIUL COPIILOR…..CEEA CE OBTIN FOARTE GREU…..SA CONTRIBUIE CU MASINI PERSONALE PENTRU DEPLASAREA LA UN SPECTACOL, O MINIEXCURSIE ETC…..SA CONTRIBUIE CU PACHETE PENTRU O ACTIVITATE UMANITARA…..CEEA CE AJUTA LA DEZVOLTAREA MULTILATERALA A COPILULUI LOR…..acel set de argint primit in fiecare an….ma bucura, imi aduce aminte de copii de fiecare data cand il port, dar oare atatea discutii pentru niste bijuterii….fara de care pot sa stau…..toti trebuie sa ne facem datoria, primim un salariu care asa cum e….traim din el, nu din cadourile de la scoala de la parinti…..si ce este mai important…SA NE RESPECTAM RECIPROC….aesta de acasa vine….

  113. nu sunt doamna din filmulet….niciodata nu as reactiona asa….un cadou nu se cere…se ofera

  114. doamna invatatoare oare de unde ai avut sa dai atitia bani pentru copilul tau la scoala? (1000lei) ,dintru sal de bugetar ? poate tot din atentiile parintilor! si de ce trebuie sa fim obligati sa dam aceste cadouri la tot personalul?? absolut toti sunt platiti si toti trebuie sa isi faca meseria ,daca venea cineva voluntar sa presteze la aceasta scola ,atunci poate meritau un cadou in spiritul craciunului.

  115. @justitiarul: eu una ma mir cum persista umilinta mioritica, doar atat, chiar si dupa ce avem acces la informatie tot aceiasi atitudine o au oameni de a se umili aiurea. si a te da zmeu sau nu din spatele calculatorului cred ca nu are legatura, intr un final tu nu ai de unde sa sti daca oameni care au comentat aici iau sau nu atitudine si in realitate.

  116. Am 2 baieti,nascuti si crescuti in strainatate,singurii bani pe care vroiam sa-i facem cadou la scoala si care prof aflau erau cate 2 euro,la sfarsitul anului si din care erau cumparte jucarii sau jocuri sau carti,evident pt scoala,Ne-am retras in tara,acum un an si jumatate,si tare mi-e urat,sincer,treb sa dai bani pt,fondul clasei(stiu ca e normal,dar nu e o cota fixa,fiecare cere cat vrea),pt cadou de Craciun(in strainatate venea mosul in scoala la copii cu dulciuri si eventual o carticica,din fondul clasei),cel mic e in clasa a 3-a si mamele fac cadou domnului invatator si de 8 martie(anul 2013 i-a adus domnului un set de oale de ziua femeii),imi pare rau,nu a fost scris pe lista fii-miu pt ca ;ma-sa;nu a dat bani,cel mare ,in primul an de liceu,cumpara tot felul de reviste,obligatorii la chimie,geografie pt un punct in plus si sigur lista ar putea continua pt ca in Romania asa este,asa trebuie sa faci,,,nu pot,nu sunt obisnuita,poate sunt multi parinti sau chiar profi care ma critica,dar chiar nu pot,ma irita faptul ca trebuie sa se faca o coleta ,,,,baietii sunt destul de mari si au inteles ba chiar si ei critica,,,,,este inadmisibil…

  117. N-am copii, asa ca pe mine ma enerveaza doar prostimea și țopismul acelei vaci, care ar fi putut sa obțina ceea ce voia ,cu mai mult tact si ar fi putut sa-i treaca prin cap ca e posibil sa fie filmata daca face circul pe care l-a facut.
    Chestii din astea se paracticau si cand eram eu in scoala, dar macar atunci exista scuza ca eram pe vremea lui ceasca, nu se gasea nimic, iar la sfârsitul catalogului scria ca ma-ta sau tact-tu e director pe nu stiu unde sau mai stiu eu ce mare scula. In liceu n-am avut probleme de genul asta pt ca era imediat dupa revolutie și nu prea mai aveau tupeul sa ceara de la obraz. Se mai dadeau spagi la unul-la altul sa te treaca clasa sau sa-ti motiveze niste absente, dar niciodata in sistem centralizat.
    Asta pana la bac, unde se stia ca e nevoie de haleala si bautura la greu, plus alte atentii ca sa bage Comisia in ea și sa se simta bine. La momentul respectiv stiu ca m-am indignat și eu nasol de tot, mai ales ca aștia statusera toata clasa a XII-a calare pe noi sa ne indese stiinta cu in creier si ne amenintau ca dam de dracu la bac daca nu stim dumnezeieste toate cacaturile. Deci era vorba de dat bani si de implicat parintii in fel si fel de chestii gospodăresti pt bac, dar eu nu aveam certitudinea ca treaba asta o sa ma ajute pe mine cu ceva si tot trebuiasa invat comentarii pe de rost si alte tampenii.
    A convocat diriga toti parintii, s-a discutat si cu directoarea, s-au facut socoteli de câți bani e nevoie , ce sa se cumpere etc. Ai mei au primit sarcina sa depoziteze acasa tot potolul si toata bautura, pt ca stateam aproape de liceu, plus o tema pt maica-mea sa le faca alora nu stiu ce prajituri. Așa se face ca în ajun de bac aveam sufrageria plina cu tot felul de delicatesuri și interdictia clara de a puna laba pe ceva pentru ca toate erau numarate si aranjate si maica-mea nu voia sa se faca de ras si sa iasa lipsa la piscoturi si felii de salam. Plin de frustrari, am chemat pe la mine vreo 2 colegi și ne-am manifestat in felul nostru dezaprobarea pentru aceasta practica. Mai precis am lins piscoturile, fursecurile sit tot ce mai era neambalat, n-am atins cu ele prin diverse parti ale corpului pe care doar nudistii si exchbitioniștii nu se jeneaza sa si le expuna in public iar la final le-am scarpinat putin cu peria de curatat veceul (strict in ordinea asta!!!!!).
    A doua zi, la prima proba de bac am uitat de emotii cand i-am vazut pe aia cum se imbuibau in cancelarie, si nu imi pare rau nici acum pentru faza asta, pentru ca au fost niste scarbe pana in ultimul moment.
    Am povestit asta, asa, ca sugestie, macar sa stii o treaba, daca tot nu poti sa stopezi fenomenul 😉

  118. Asa era si in 89 cand eram in generala. Nimic deosebit, poate doar preturile

  119. Ma intreb daca invatatoarea elibereaza si bon fiscal pe banii care ii primeste ??? Daca nu , ce face Garda Financiara ??? Cine ar trebui sa o sesizeze ???

  120. Da, din pacate, sunt multe lucruri anormale (ilegale, imorale) in invatamant. Insa, daca te opui sistemului, esti calcat in picioare. Sunt intr/o situatie de acest gen, am dovezi, m/am adresat MEN fara rezultat (am primit raspunsuri scrise, mincinoase, la petitii), dar am nevoie si de sustinere, in principal de sfaturi in vederea unor actiuni viitoare.
    De aceea, va rog, sa-mi scrieti pt detalii pe email: anneprof@yahoo.com. Rugamintea este in primul rand pt doamna Simona Tache, dar nu voi ignora alte mesaje… serioase. Doar uniti si sinceri, putem scrimba ceva in tara asta. Multumesc.

  121. Vaileu !!!! Aia nu stie ce e durerea !!! VACOOO !!!!

  122. Am terminat de citit comentariile si nu stiu ce sa mai zic si eu(ca multe s-au zis!). Filmarea prezentata a generat discutii unanim acuzatoare vis-a-vis de atitudinea invatatoarei. Va dau scris ca nu se va mai auzi nimic de domnia sa si ca nu se vor lua niciun fel de masuri(sanctionari salariale, mustrari sau, si mai rau, transfer intr-o alta unitate scolara sau desfacerea contractului de munca). De ce? Pentru ca acest lucru (spaga) se intampla peste tot in Romania. Aici, insa, parintii chiar pot schimba ceva(mergand pana in panzele albe pentru rezolvarea situatiei). Ce vreau eu sa va semnalez, referitor la sistemul educational romanesc(si care iar e o mare problema) este o chestiune pe care voi, in calitate de parinti o stiti, dar nu inteleg de ce o lasati sa treaca neobservata: dragii mei, ati remarcat ca orarul copiilor nostri este incarcat de materii tampite si de foarte mica importanta? Pai sa va spun eu: tot contra unor atentii se fac catedre unor profesori care nu mai au nimic de-a face cu scoala, unor oameni care au uitat cum se preda interactiv si care exista doar ca sa(exact!) ceara cadouri la anumite ocazii. Stiti ca bifam niste materii la “optional” care , de fapt, sunt foarte putin”la alegere” si mai mult “la oferta scolii”? Ii incarcam pe copii cu tot felul de materii (si profesori) din care si de la care nu inteleg nimic, dar de nota carora depinde media de admiterela liceu! Concluzia? Aceeasi pe care toata lumea o intuieste, o spune raspicat, dar pentru care prea putini(parca) se obosesc sa mai lupte: invatamantul romanesc s-a degradat incet dar sigur!

  123. cu parere de rau spun ca exista persoane mult mai tupeiste decat scroafa asta…. pacat ca ai nostri copii sunt in preajma acestor scursuri umane…. mi-e greata…. cunosc pe cineva care procedeaza cam la fel… dar ce pacat ca este prietena cu directoarea, este lidera de sindicat, se cunoaste cu inspectorul…. ce pot face unii care stiu aceste lucruri si pe deassupra suntem si colegi? cine ar avea de pierdut? asa ca tacerea este o solutie in ziua de azi…… stim multe lucruri,dar preferam sa ramana nespuse…..

  124. PARINTI! TRECE TI IN LINIA INTAI CU ATITUDINE! nu se mai poate continua asa.

  125. Ca invatatoare sunt total buimacita si jicnita de asa specimene 😕 . Niciodata nu am cerut/asteptat/dat de inteles sau orice alta cale de a primi cadouri. Din contra am incercat sa fie invers , eu sa dau in fiecare saptamana cata o eugenie sau o mica ciocolata la copiii. De Craciun mereu am cerut parintilor sa nu faca zarva mare in privinta cadourilor ci sa dea din putinul lor copiilor daca doresc acest lucru 🙄 – cadourile au fost in mod egal dat copiilor,niciodata diferite de la copil la copil. Sa vad asa jigodie mi se face scarba 👿 Rog cei ce stiu numele acestei figure publice sa o denunte la inspectorat cu acest video. Asa ceva nu se poate lasa in scolile noastre, oameni buni-parinti va rog treziti-va si nu va mai lasati lingusiti de asa specimene. Ganditi-va ca viitorul copiilor vostri exact asa va arata daca nu faceti ceva acum!

  126. Nu pot sa cred ca e real! Va rog, spuneti-mi ca nu e real! Si copilul meu frecventeaza un colegiu national, “de centrul orasului”, desi este la gimnaziu, dar asa ceva nu m-i s-a intamplat niciodata…

  127. Este vorba de o invatatoare de la scoala Maria Rosetti din Bucuresti. Uitati aici articol cu stenogramele: http://www.ziare.com/stiri/coruptie/stenogramele-coruptiei-de-sarbatori-intr-o-scoala-de-fite-din-bucuresti-astea-s-cadourile-voastre-atat-va-reprezinta-1274875
    Nu e nici un secret, nu? Se scrie deja de vineri despre nemernica. Ponta si Abrambureasca, ce faceti, ati plecat cu colindul, la strans de spagi? Iata, profesorii vostri colinda si ei, in dulcele stil “balcanic”, fie-i tarana usoara.

  128. @Simona
    Ce m-ai comentatori agramati ai si tu
    Se vede ca na-u dat spagi la profesoara de gramatica
    S-au o fi de la indicnare

  129. Eu am o intrebare :Scoala de fite ce inseamna? Ori mergem la scoala sa invatam sa devenim oameni sau acum mai nou mergem sa invatam ”fite”?Aceasta Doamna sau aceasta scoala in care se invata fite ar trebui sa intre in atentia autoritatilor si a statului,a guvernatilor …pt ca nu mi se pare normal sa ceri parintilor bani de cadouri!Ai salar draga invatatoare fitoasa ,in lege nu e nici un parinte obligat sa iti da tie cadouri scumpe,pt ca a cere foloase materiale sau de alta natura nejustificat draga doamna se pedepseste conform legii in vigoare!Parintii ar trebui sa depuna o plangere penala pt aceasta ”doamna de fite”!

  130. Si daca nu dau parintii spaga ceruta, ce se intampla? nu mai intra copiii in scoala? nu mai tin profesorii orele?
    articolul meu pe acest subiect http://unfilolog.wordpress.com/2013/12/29/spertuiala-sau-onoruri/

  131. Indiferenta cadrelor, rezultat al sistemului educational subfinantat, probabil ca e de vina si pentru educatia precara pe care au primit-o multi dintre comentatori. Oameni buni, nu stiti sa scrieti, puneti cratime aiurea si nu reusiti sa organizati ideile pe care le aveti in cap sub forma de text. De pilda: “aceIasi atitudine”, “nesimtit-o”, “vre-o”, “m-ai comentati” s.a. Chiar e necesar sa pastram rata de 21 milioane de diplome ? Oare nu avem un segment semnificativ de cetateni care nu le merita ?

  132. Cadouri de 1 Martie, 8 Martie, inceputul si sfarsitul anului, aniversari …………(o oglinda de cristal, apoi un set de aur,….. dar mereu trebuie intrebata doamna de cate o mamica„ bagareata„).
    Cand eram mic duceam un sapun si-o batista, altfel eram in afara „gardului„ .
    Poate va opriti voi candva , daca se va mai putea vreodata.

  133. Si b), “doamna” invatatoare din discutie e o combinatie reusita intre prostie si ticalosie, care, din pacate, e distribuita democratic in toate categoriile profesionale.
    Faptul ca in scoli se dau “atentii” e o treaba generala, faptul ca se cer in felul asta e mai degraba o exceptie.

  134. Desi pare greu de crezut, stiu ca, din nefericire, exista astfel de specii umane, care mai indeplinesc si rolul de formatori ai copiilor nostri! Ca sa dau un raspuns intrebarii dvs. trebuie sa recunosc, cu mare satisfactie, ca e limpede ca sunt o norocoasa in privinta asta! In 3 ani de gradinita si 7 ani de scoala ai fiului meu (in prezent, frecventeaza gimnaziul la un colegiu national de renume si de “centru” din orasul unde locuim), eu NU m-am intalnit cu situatii sau indivizi de genul prezentat mai sus. E drept, am cotizat si cotizez in continuare cu sume de bun simt la fondul anual al scolii. Aici recunosc “sistemul balcanic de stat”, din pacate lozinca cu ” educatia gratuita in Romania” ramane la stadiul de iluzie. Am urmat si eu cateva scoli la viata mea si, din fericire, nu i-am auzit pe parintii mei confruntandu-se cu mizerii de genul acesta. Stiu ca, probabil, par ridicola pentru masa mare de parinti care a trecut prin astfel de situatii, dar eu sunt optimista in privinta oamenilor si chiar a sistemului de invatamant romanesc, actualmente deficitar in multe privinte. Eu am avut si am onoarea de a intalni si cunoaste cadre didactice de mare valoare, care isi indeplinesc cu abnegatie rolurile de mentori ai copiilor nostri. Pacat, insa, ca nu se popularizeaza si performantele pe care le obtin cu elevii la concursuri si olimpiade nationale si internationale.

  135. Traim intr-o tara frumoasa,pacat ca e locuita…Accentuam faptul ca totul se intampla intr-o scoala de centru (de fite):)) Nu ma mai misca nimic! Nu mai e nimic de zis,JALNIC…ce este mai trist ca se intampla peste tot nu doar aici, si nimeni nu zice nimic continuam si noi cu turma BRAVO ROMANIA!

  136. Frumos. Bine le face acestor mame pupincuriste, care in linguseala lor ating cote alarmante de prostie, ajung intr- un punct cand totul devine prea mult pentru ele. Odrasla lor trebuie sa frecventeze cea mai cea scoala, ca cele de cartier nu sunt ” misto” , acolo sunt copii normali, iar ai lor sunt genii. Merg la invatatore cu pretentii, unde li se cer caiete speciale cu duiumul si culegeri la fel. Noi , parintii acestor generatii de ce stim o sumedenie de lucruri ca am avute caiete speciale? Nu. Am invatat si citeam. Nu este normal ce se intampla, dar noi ne , ca nu au ce oferi. complicam situatia si pe urma suntem nemultumiti. Este adevarat ca sunt salarii mici, dar asta nu e o scuza.. Sunt copii care nu vin la scoala de 8 martie sau alte zile de acest fel pentru ca le e rusine parintilor sa-i trimitaUn cadou se ofera din simpatie , nu din obligatie. Asa ca,trimitetiva la scoli cu renume , sa lucreze pe multe auxiliare, sa le dispara innteresul de a cauta sa afle singuri . Soarta si-o merita. Nimeni nu te poate obliga sa dai.

  137. O cunosc pe dna invatatoare, am avut copilul la ea la clasa 4 ani de zile. Parerea mea este ca, din pacate, ea nu este singurul vinovat, vinovate sunt si acele mame care ii tineau mereu isonul cand se cereau bani si care obisnuiau sa spuna: ‘ vai, doamna invatatoare, dar e prea putin 100 lei de copil pentru…’. Odata au vrut sa schimbe tabla din clasa, cea pe care scriu copiii si cereau 150 lei/copil. Cand am intrebat din ce motiv trebuie inlocuita, una din acele mame mi-a spus pe un ton agasat: nu se mai vad liniile. I-am zis ca vin eu cu o pensula si le trasez din nou. Si ce credeti? Nu s-a mai cumparat tabla. S-a cumparat altceva, parca videoproiector si ecran, ca ‘pe perete nu se vede bine’…Deci, desi e cea mai mare vinovata in povestea asta sieu, personal,
    am multe sa-i reprosez, atentie si la parintii care fac jocul unor astfel de personaje! Iar ceilalti, luati atitudine, nu acceptati magariile lor, doar asa astfel de cazuri vor fi exceptie si nu regula.

  138. E ceva normal… se da spaga peste tot : spitale, scoli, etc. E vina noastra ca nu facem nimic in privinta asta. Nu mi se pare normal sa se dea profesorilor cadouri sau bani decat la ocazii ,mici atentii ,cine are si cine poate sa-si permita, nu sa fie obligatoriu sa dai ! Urat ce se-ntampla, dezastruos… oare pana unde se poate ajunge … nici nu vreau sa-mi inchipui asa ceva!!! ❗

  139. doamne ce spagari or sa ajunga copiii astia
    balcanic….
    trebuie sa o dea afara pe fita asta

  140. tu-i m*rtii ma-sii… mai lucreaza lepra asta?

  141. Inca un motiv cumplit de trist, jenant, ordinar pentru care incerc sa nu regret ca am renuntat dupa 20 de ani la invatamantul, cum ii spune femaia aia ce nu are ce cauta intr-o scoala?? Intr-un sistem balcanic romanesc??? Sa va fie RUSINE, femeie! Mai spui ca esti si Mama? Asa te invata Christos? Sa daruiesti tristete in inimile copilasilor care erau in clasa si te auzeau??? Pentru unele ca tine, sistemul romanesc de invatamant e blamat asa cum e! Am fost in Austria intr-o scoala primara. Stiti cate cadouri si surprize au facut invatatoarele copiilor???? Si nu numai de Sarbatori! Fara sa se astepte ele la cadouri??? Pentru ca aici invatatoarea isi respecta copiii si parintii copiilor! Ohhh..imi spunet ,va rog, cand o da afara din invatamant pe femeia asta pe care imi e jena sa o numesc ceea ce nu este, invatatoare?????? Va multumesc!

  142. Mda. Niste benzina si adresa directoarei va rog!

  143. Stiti ce nu inteleg eu ? De ce sunteti asa scandalizati de atitudinea invatatoarei. Responsabila pentru asta nu este invatatoarea in cauza, ci noi toti care perpetuam acest sistem si mentalitate. Dam la scoala, dam la doctor, dam in stanga, dam in dreapta.

    La clasa fetiteii mele diriginta nu a facut absolut nimic de genul acesta, insa unii parinti au fost atat de saritori incat s-au oferit sa organizeze ceva similar comunicand celorlalti parinti decizia luata si cuantumul cu care trebuiau sa cotizeze fara sa ceara in prealabil acordul tuturor parintilor.

    Unele obiceiuri nu sunt lasate sa dispara chiar de noi cei care acceptam sa dam, asa ca hai sa nu ne mai comportam ca niste domisoare de pension scandalizate, pentru ca principalii responsabili sunt cei care continua sa dea.

  144. ahahahaha, aici e vina oamenilor care i-au obijnuit cu cadouri, de aia isi cere “drepturile” jegoasa naibi !! :)) JEGOASA :))

  145. Zdrentelor, cum ruinati voi destinele copiilor! Nu meritati nimic in viata asta, ma! Nu stiti decat sa va vaicariti si sa stati la cafele si tigari in cancelarii, scarbelor!!
    Sa va fie rusineee!!

  146. Dacă avem un ministru la Educație- ar trebui să o dea pe ”dna. învățătoare” afară și să o și închidă. Părinții nu au nici un fel de vină- dacă nu sunt niște ghiolbani cu fițe- care țin neapărat să facă paradă de ce dau. Vina este în întregime a personalului școlii- directoarea și restul știau în mod sigur despre măgăriile astea.
    Există un mic lucru care se numește ”etică profesională” pe care capra deghizată ca învățătoare nu l-a avut niciodată. Și fără el- și la viziunea domniei sale despre lume- spălatul WC-urilor e o treabă prea delicată.

  147. Fantastic…. materialismul asta… nu se mai termina o data?! Nici nu vreau sa mai zic ceva in plus – sunt dezgustata, dezamagita… 🙁

  148. Vai de mine cand o sa ajunga copilul meu, si sa dau peste una de asta o tai si o pun in genti futui moashåsa……..

  149. … daca vreti schimbare – si corectitudine – dragilor faceti ceva – nu asteptati pe altii. Nu mai permiteti. Noroc ca a filmat cineva – asa merita toti cei care pretind tot felul de lucruri. Sa-i dam in vileag pe toti cei care profita. Suntem oameni si trebuie sa ne respectam unii pe altii. Ca si mama – cand o sa imi intre copilul la ascoala – nu o sa accept mizerii din astea. Rusineeee!

  150. ,,balcanic” :)))))))))))))
    ..nu stiu prin ce fenomen,bantuind pe fb,am dat de postarea ta,am vrut sa comentez si eu doua trei fraze,si m-am trezit scriind asta:D

    http://pasa-bloguluneipasarici.blogspot.ro/

  151. Eu m-am certat cu o clasa de parinti pe tema aceasta, dece sa-i dau eu doamnei mai mult decat copilului meu? cu ce m-ar incalzi pe mine sau pe copilul meu? si pentu asta la sfarsitul anului au aparut doi de Bine in carnetul de note, dar nu ii fac ei vina cat le fac parintilor care vor sa cumpere merite la invataturau si la teste nationale nu ies din doi si trei.Nu am vrut sa cumpar nici diploma de merit,cum sa cumperi o hartie pe care o meriti? pai eu cumpar meritul copilului meu? ce o sa zica copilul meu,mi-a cumparat mama diploma.Macar atata lucru sa faca cu banii care ii cer pentru fondul clasei, fondul scolii.

  152. “Daca vreti sa va aliniati unui sistem balcanic, romanesc … De stat …” ce frumos a grait. Sunt de acord sa aplicam si pedeapsa sistemului balcanic romanesc, BATAIA, este singura masura care va face ca DoamNA se va indrepta.

  153. Eu sunt mamica de copil la scoala din strainatate. Desi salariile sunt si aici comparativ cu minimul pe economie, nu se strang bani, cel mult o floare la sf de an.
    Dar sunt mamici, romance, care se duc cu cafea+ciocolata la doamna, supraveghetoare, secretara, si ghici cine s-a invatat cu mierea si atentia si favoritisme? Secretara. I-am facut reclamatie.

    Ati aflat numele invatatoarei? Faceti-l public.

    Au mai fost cateva cazuri in Bucuresti, in care doamna a lovit copiii, sau altul in care a jignit … mai sunt cazuri de rasism, contra tiganilor, daca tacem si nu facem publice nume, si cat mai des inregistrari, vor continua.

    Da, mai sunt cazuri si din astea, mizere. Dar si cazuri in care cadrele didactice isi fac meseria, si au al 2lea job dupa program, pt a completa venitul.

  154. Curve de oameni, asta este romania.

  155. C e mi-au auzit urechile aici….de necrezut!!!!Eu am baiat la o sc din Bucuresti,sect 3,dar in niciun caz nu se procedeaza asa.Pana in clasa a 4a am strans sume de bani rezonabile,zic eu,pt.educatoare,iar dupa aceea fiecare a dus cate un cadou doar dirigintei si acela dupa bugetul personal.Nicidecum nu ni s-a impus o suma sau altceva.Diriginata ne-a anuntat”neoficial” ca sc. nu mai e gratuita(asta e doar in capul celor care ne conduc) si ca la inceput de an sc.sau semestru e musai sa cumparam caietele,cartile si revistele profesorilor de la clasa….asta pt. o mai buna colaborare profesor-elev! in acest caz trebuiesc cumparate cele de mai sus pt. ca se dau teme dupa acele manuale sau reviste,iar multe dintre teme sunt pe acele caiete personale,deci am fost nevoiti sa le luam…fie ca ne place sau nu….dar ce am auzit aici…..de necrezut,cat tupeu NESIMNTIT!si cand te gandesti ca ”asta” educa copii!!!!!

  156. :))) asta se intampla pentru ca se permite…. daca eram prezent … doamna era batuta de mult

  157. Mie mi se pare că întrebarea e: cum naiba să-ţi laşi copilul atîtea ore în preajma unei astfel de persoane?
    Legat de bani, situaţia din film e atît de absurdă încît pur şi simplu nu m-am putut enerva. Era, clar, ceva de tranşat fără drept de apel. Madama asta arogantă, frustrată că i se strică imaginea în faţa „comunităţii”, n-avea decît să-şi şpăguiască colegii din propriul buzunar – lucru care se putea spune foarte clar. Mai revoltător însă mi se pare să-ţi laşi copilul pe mîna cuiva de nivelul ăsta.

    Aici se poate vedea ştirea întreagă de pe Kanal D, cu ceva mai mult din înregistrarea făcută în clasă. Se vede că părinţii nu rămîn chiar fără reacţie, dar nici nu rup pisica:

    http://adevarul.ro/educatie/scoala/video-ancheta-Scoala-10-capitala-invatatoare-acuzata-parinti-cere-sute-lei-cadouri-e-sistem-romanesc-balcanic-stat-1_52bec90dc7b855ff560ce8df/index.html

  158. E ingrozitor de revoltator . Ce rusine pt invatatoare si sotul respectiv.
    Ce diferenta mai este intre tiganii care cersesc peste hotare si romanii care au functia de invatator ???? Cersetoria e pe fata in scolile noastre.
    Opriti-va ca va bate Dumnezeu domnilor si doamnelor invatatori, ca de la dv invata copiii nostrii prostul obicei , hidosul obicei de mituire.
    Ce oroare! rusine.

  159. @Andrei George:
    zici undeva:
    https://www.simonatache.ro/2013/12/28/asa-e-si-in-scolile-copiilor-vostri/#comment-623285
    Cu trimiteri la agricultura sau salubritate cadem cumva in postura “doamnei”. Mi-a cazut pastila din mana cand am citit “pedeapsa” propusa. Vina e a mea, ca am inversat putin regula, incercand sa-mi dau seama ce se intampla in topic citind cateva comentarii, fara sa vad filmul. Dracu’ m-a pus! 🙁
    Crezi ca agricultura e un mediu educativ?

    @ralucahippie:
    Rugaminte: rogu-te, zi-mi si mie etimologia cuvantului “oafa”, ca nu ma duce.
    Se aude cum se citeste? :mrgreen:
    Toata stima pentru rezistenta dovedita in lupta cu diriga. Acest tip de santaj poate traumatiza grav un copil. Probabil ai avut si suportul realist al familiei, care nu s-a lasat dusa de “valul” premiilor.
    Sa ne mai scrii! 💡

    @all:
    Mai oameni buni, au mai zis-o si altii, daca nu v-au zis-o vi-o repet eu. Fiinta asta insuportabila va mai “profesa”. Fac pariu ca e inscrisa pe o lista care-i vine ca manusa. Pe astfel de liste veti gasi multe alte gunoaie. Trebuie ecologizate listele, cu capetele lor (de lista, evident). Cine taie?
    Pariul, adica :mrgreen:
    E de ajuns sa “cititi” cativa primari si intrebarea se formuleaza singura: Cum dracu’ de s-a ajuns aici? Hai ca va spun, sa nu luati inutil pastile: pe liste! Jos listele! Simplu, nu?

  160. Are dreptate si “invatatoarea” pe undeva: sistemul e balcanic, fie ca parintii se screm pentru o floare sau pentru o sticla pentru bodyguard. Intr-un sistem in care nu se da Nimic, nu mai ai ce sa negociezi. Copilul merge la scoala sa invete, punct. Din moment ce se permite o floare, o ciocolata, o maslina, e normal sa apara concurenta intre calitatea si dimensiunile florilor, ciocolatelor, maslinelor. Copilul meu merge la scoala intr-o tara occidentala si la serbari aduce el acasa diverse cadouri. Nu duce nimic de acasa, nu ne lalaim cu pregatiri o saptamana si copiii nu sunt timorati sa dea bine la public cu cine stie ce recital. Asa rezulta si adultii: relaxati si bazati pe ce stapanesc, nu pe ce ar putea cumpara cu banii parintilor. Romanii ar trebui sa se trezeasca si sa integreze comunitatea europeana, lasand-o la o parte pe cea balcanica.

  161. Asa a fost intotdeauna scoala romaneasca. In clasa a doua m-am trezit in trimestrul 2 cu nota 4 la purtare fiindca ma miscasem in banca. Invatatoarea ma trata cu dispret evident.Luam note bune fiindca invatam si la sfirsitul anului am avut, totusi, premiul 2.
    Am primit drept premiu carte cu povesti de Ion Creanga legata cu elastic. La premiul 3 si mentiuni, pachete de carti, ciocolate, legate cu panglici, etc. Am aflat dupa ani ca mama refuzase sa contribuie la diverse fonduri de premiere pentru elevi si profesori.

  162. salutare natie!
    8 ani am fost in sistem.am plecat de sila.SILA.
    toata aprecierea pentru cei cativa dascali de vocatie,dar pt restul dispretul meu.intreg.
    replici de director: pe asta nu l-am lasat repetent pt ca i-am promis lu ta-su si promisiunea data e datorie curata. profa de chimie facea meditatii , la generala, cu toate clasele, cate jumatate o data. 50 de lei/de copil.un copil a fost in spital, profa suna mama si ii spune:eu contam pe banii aia.maine sa ii puneti in plic sa mi-i dati. ce daca a fost bolnav? vreti sa treaca, nu?(copil premiant!)eu nu m-am facut profa sa fiu saraca!
    alt prof a lasat corigent inainte de bac un amarat ,ca n-a dat. amaratul ala isi vazuse tatal murind de foame si pt el era o performanta uriasa ca termina liceul! si cum il temrina:muncea noaptea sa isi creasca fratii!
    alta profa a cerut bani unui copil ramas orfan si nu l-a trecut pana nu a dat. altul ,de mate, a bagat in spital un copil, la psihiatrie direct,atat l-a terorizat,ca nu au avut parintii 100 de euro!
    dar, am intalnit si reversul:profesori care aduceau de acasa haine pt elevii mai saracii sau mancare.ce-i drept la un liceu catolic.

    cand primesc sms de la gradi mi se cer vesnic bani:50 , 30, 50. serbarea de Craciun trebuia sa coste 20 de lei. in final,in urma sms-urilor primite intr-o singura zi am ajuns la 100 lei.scurt. si nu e de fite.

    am luat titularizarea de 3 ori,dar tot suplinitor am ramas din motive de lipsa cotizatie la inventar.
    colega cu cotizatie, lb romana: 9.50 la pretiosul examen. afirmatii in cancelarie: nu intleg ce a vrut eminescu asta cu Glossa? apoi de ce ” al lui” e pronume personal in propozitia: rucsacul este al lui? e clar posesiv.i-am dat 2 elevului tupeist. tupiest saracul,dar stia gramatica. profesoara, nu.

    intrati voi in sistem cu strumfii si vedeti cum nu se poate sa nu dai,ca tit vezi copilul marginalizat.
    la gradi de super fite,de 2000 de lei pe luna, nu de stat ca la mine, la serbare copii au dat 200 de caciula.
    e pe cortexul unora. sa ii vedeti al sedinte cum fac, innebunesti: sa dam! si toti,ca oile:dam ,ca sa se poarte bine cu copiii!

  163. Comentariile acestea ma duc cu gandul la o alta scoala (scoala de soferi). Nu mi-am luat permisul pentru ca nu am dat. Nimanui! Si din principiu. Culmea e ca a fost singurul examen din viata pe care nu l-am luat. Celelalte le-am luat pe merit.

  164. …fu binevenita treaba asta cu-nvatatoarea…Doamne cum vad si eu adevarata fata a unor colegi…comenteaza despre ,,gunoiul”acesta de invatatoare dar de fapt ei sunt mai rau!Pai ,oameni buni,cum sa nu existe astfel de invatatoare in scoli daca scolile sunt conduse de directori care si-au cumparat ,,fotoliul”si an de an ,,cotizeaza”sa fie tinuti in functie?!?!?

  165. numele invatatoarei de ce nu este mentionat? ca sa stim de cine sa ne ferim … e chiar asa de secret? vad ca rusine nu ii e …. respect pt cine a filmat si a pus filmarea .. as vrea sa am si eu acelasi curaj cand ma duc la doctor sau la politie sau la scoala

  166. Sistemul e mafiot,caracatita e mare,are brate care lucreaza independent unul de altul,chiar daca isi pierde un brat,tot la fel va trai.De la minister,la inspectoratul scolar,cu inspectori cu relatii si rude mai sus puse,cu directori si directori adjuncti de scoli protejati de sus,care protejeaza subalterni ca aceasta Dana Blandu.Oare cum a luat aprobari sa isi deschida after-school-ul ? Deci se dovedeste inca odata caracatita….aceasta nu va disparea niciodata,pentru ca sunt bani si interese mari,iar parintii gresesc cel mai mult cu scolile de fite si spaga data,asta e adevarul,ca atunci cand te duci la o scoala de genul asta,trebuie sa stii la ce te bagi,dar uneori chiar se depaseste masura cu pretentiile profesorilor.Cel mai bine trebuie demascati profesorii astia,dar suntem niste lasi,ne este frica ca vor fi copiii nostri luati la ochi dupa aceea,ceea ce este foarte adevarat,dar macar am putea sa avem sira spinarii !
    Tot din aceasta caracatita face parte si o anume profesoara Vulpe Alina,invatatoare la scoala 56,care si-a ales elevii incepand din clasa I ,functie de dreptul primit,cere in continuare cadouri,isi aseaza pe catedra cadourile si spune ce a primit de la fiecare.I s-au cumparat cizme rosii si canapea de piele la cerere.Este tinuta in brate de directoarea adjuncta,fara care nu ar putea face acest lucru,iar aceata la randul ei este sustinuta de mai sus din Inspectoratul Scolar.

  167. Numele : Dana Blandu. Nu am copil acolo (si sper sa nu ajung acolo vreodata), l-am aflat prin altcineva.

    2. 1978, clasa a 2-a. Am luat premiul 2 in loc de 1, deoarece colega care a luat 1 avea mama muncitoare la un atelier de blanuri, iar tovarasa invatatoare avea mare nevoie de o caciula de nurca. Mama era inginer energetician, ii putea aduce eventual un stalp de inalta tensiune… 😈

  168. Este bine ca descoperim si facem publice aceste realitati de care ne lovim.
    Sa nu uitam insa de spagile cerute de catre medici sau de cele cerute de cei care lucreaza in institutiile publice.
    Daca nu dai – copilul tau ramane corigent.
    Daca nu dai – nu te operez.
    Daca nu dai – nu iti dau avizul dorit. ….
    Totul este marketing – lupta dintre cerere si oferta – … din pacate aceasta este realitatea in care traim dar pe care o acceptam. Unii o intretin chiar … altii o accepta …
    Vina este a noastra a tuturor.
    Dupa Revolutia din Dec.`89 … multi vorbeau despre “generatia de sacrificiu” … dar oare cate generatii de sacrificiu’ mai urmeaza ? 🙂

    Tuturor va doresc un an mai bun si multe realizari alaturi de cei dragi. La multi ani !

  169. dap. Dana Blându, școala 10. am adăugat deja aceste două informații.

  170. Din pacare asta este sistemul de invatamant. Pe vremea mea nu exista asa ceva, insa cand era fiica mea la scoala si tin sa subliniez ca era o scoala de cartier, nu unul select tot asa functiona. Profesoarele erau rele, nesimtite, nu se ocupau numai de anumiti elevi, profesorul de matematica tragea vanturi in timpul orelor si avea un tic nervos foarte deranjant si eu am observat la o intrevedere, iar diriginta era paralela. Cand eu eram la scoala s-a facut intr-adevar educatie, tin minte la liceu profesoara de engleza, de latina si de limba maghiara faceau ca orele de curs sa fie o placere nu o corvoada. Asta inseamna dedicatie adevarata.

  171. Mi-am adus aminte de un caz de acum 2 ani:
    “-Lavinia!
    – Pyezent!
    – Fir-ai a naibii sa fii!”

    Superb 😯 : http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/educatie-cu-injuraturi-copii-de-gradinita-agresati-de-educatoare.html

  172. Mi-e rusine cu uscaturile din bransa…..

  173. Asta e Romania, acest filmulet ar trebui promovat pe toate siteurile.
    Si totusi, nu-mi place ca tu dai lectii de morala. Te antipatizez profund. Stii de ce? Petru ca sunt MAMA, iubitoare si de animale. Daca ai vreun pic de creier, stii despre ce vorbesc. Un an nou plin de ce meriti !!! Pa.

  174. Fantastic! Sub orice critica! Rusine! Un asemenea om nu ar avea ce cauta in sistemul de invatamant!

  175. Asta cu „din totdeauna a fost aşa” nu e valabilă. Ţine de învăţător. Eu, pe vremea lui Ceaşcă, am avut o învăţătoare tînără care nu punea botu’ la cadouri. Pur şi simplu nu se încurca cu chestii d-astea, să-l treacă cu vederea contra „atenţie” pe ăla care nu învăţa. În schimb, pe bărba-su, care preda în aceeaşi şcoală, l-am văzut primind nişte Kent (nu mai ştiu dacă era un pachet sau două), de la o „mămică” chiar pe holul şcolii, în recreaţie – altfel un tip foarte de treabă şi competent (îl ştiu dintr-o grămadă de tabere, plus că aveam prieteni la el în clasă), care sînt convins că nu condiţiona pe nimeni.
    Iar legat de fondul clasei, se plătea ceva gen strictul necesar – nu mai ştiu, se mai lua cîte ceva prin clasă, cum era pe vremea aia (anii 70-80).
    Ar fi păcat să generalizăm – ţine mai degrabă de cum „a avut noroc” fiecare să nimerească -, plus că se lasă senzaţia de „fatalitate” şi nu e cazul. E păcat de cadrele didactice care se comportă normal şi de aspiraţiile noastre de normalitate, care trebuie încurajate, şi nu descurajate.

    Sistemul e infect. Eu am avut un prieten care, după ce a terminat facultatea, a predat vreo şase luni la o şcoală generală. Mi-a spus: băi, mă simt extraordinar, îmi place foarte mult să fac asta, dar nu pot să trăiesc cu banii ăştia (avea doi copii deja). Omul, cu ambii părinţi învăţători la ţară. Ce a făcut? Păi a intrat în SRI – avea doi foşti colegi care deja intraseră acolo -, pentru că avea locuinţa asigurată (cred că a şi cumpărat-o între timp). Deci, un om care ar fi putut fi un prof de calitate! Nu mai spun că la un moment dat am simţit nevoia să iau distanţă de el, că realmente se transformase. Minţea fără nici o jenă, plus că avea un comportament, că părea că e permanent la serviciu (te asculta şi încerca să te descoasă).

  176. mai Ioana, mai, cum poti iubi tu animalele daca pe oameni nu-i iubesti? sau profiti de faptul ca ele nu ti pot spune ceea ce cred despre tine?

    eu sunt MAMA iubitoare si de cutii de viteza.

    ca idee, intre un substantiv si un adjectiv, recte intre un nume predicativ in nominativ si atributul sau nu se pune virgula.
    anul nu e plin “de ce meriti” ,ci “cu ce meriti”.
    auzi,fata, dar daca sunt ruda cu steaua de mare,adica acefala, tradu-mi si mie ceea ce ai vrut a spune.
    hai pa.
    sandman, unde era politia limbii romane?

  177. Doamneeeeeee,mare Ti-e gradina!!!Ce cauta moral-depravata asta la catedra?Nu are bani de sarbatori(ea SI personalul scolii)si le cere parintilor???
    Doamna Dana Blandu ,sunteti o idioata patetica. Daca asta intelegeti “DVS” ca e bine sa-i invatati pe copii esti (ca deja am acordat prea mult respect) de cea mai joasa speta in societate. Nu ai ce cauta la catedra, indiferent ca aceasta este intr-o scoala normala sau “de fite”.Pretentiile pe care le exprimi sunt bune in Parlament, prin urmare acolo ti-e locul, printre jecmanitorii poporului.
    Si nu vorbi de alte tari ca habar nu ai. In tarile CIVILIZATE sunt interzise cadourile,cu atat mai mult jecmanirea parintilor. Fiecare scoala stabileste taxe scolare. ATAT!Profesorii nu au voie sa ceara nimic drept cadou din partea parintilor. Daca sunt prinsi cu asa ceva sunt concediati imediat.
    Pacat ca in tara noastra au ajuns leprele de genul asta sa stea la catedra si “sa-i invete”pe copii, pe cand valorile adevarate isi cauta un rost prin tari straine, sau muncesc pe rupte prin cine stie ce sat uitat e lume….
    TRIST! 🙁

  178. @nike:

    Ce e aşa de greu? Cînd ai probleme de relaţionare cu oamenii, îţi proiectezi afecţiunea asupra căţeilor… Ţi pe urmă te dai de ceasu’ morţii că cei care vor să umble în siguranţă pe stradă la orice oră sînt criminali. 😆

  179. […] Asa e si in scolile copiilor vostri? – simonatache.ro2938 shares 3767 comments 4068 likes 19 tw. trackbacks 79538 tw. followers […]

  180. Doamna sau domnisoara SIMONA TACHE exista verbul A PLESNI si nu A PLEZNI,aveti grija cum scrieti ,mai ales daca sunteti invatatoare.Restul,int
    amplarea…bagati nasul la toate scolile “fruntase ” si de centru si vedeti cum este…si este de ani de zile,cu acordul si binecuvantarea tAcita a celor de sus… 😀 🙂 ❗ ❓

  181. da, nc, mai ales copiii.niste criminali cu totii.

  182. @TANIA: e admis deja și “a plezni”.

  183. Tuna si ii aduna…si ea si barbatul ei la fel…sa ne aliniem auzi la scoala balcanica nu e de ajuns ca sunem rusinea europei si a intregului glob pamantesc, trebuie sa fim si mai gunoaie de atat…

  184. O mai cheama si Doamna Blandu!!!Nici macar nu stie sa poarte un dialog civilizat,pacat ca exista astfel de persoane.Impartim oxigenul cu ele 🙄

  185. Cand ti se intampla asa ceva, filmezi/inregistrezi, apoi pui mana pe telefon si suni la 112. Solicitarea de mita se pedepseste cu inchisoarea.

  186. sa incerce cineva sa dea examenul de titularizare si sa vedeti bursa preturilor.dacalii dau, dascalii iau.recupereaza investitia.il iei.vrei post? naspa daca nu dai.si da, sunt cei mai multi asa si sunt structural, nu pt ca au salarii mici.o invatatoare de varsta ei are in jur de 2000 de lei in mana.pt 4 ore pe zi. scuze daca mi separe ok. un medic nu are atat.

  187. Scrieti indignarea voastra intr-un mail adresat scolii la director@sgmr.ro si directoradjunct@smgr.ro. Poate asa ii vom determina sa ia masuri.

  188. Atitudinea de a da cadouri si vezi doamne ca este copilul lui x, y, z am trait-o si eu in scoala generala pana in 1995(clasele I-VIII) perioada in care nu am luat nici un premiu-eram in clasa cu copii de x, y,z, eu fiind un copil orfan de tata. Am dat admitere la liceu-cel mai bun liceu din oras unde am intrat al 2-lea, olimpiade in timpul liceului, premiul I cu cea mai mare medie pe liceu in toti cei 4 ani, apoi facultatea de medicina, iar colegii de x,y, z abia au intrat la diferite licee si in prezent ei sunt doar aboslventii de liceu, iar eu sunt medic. Bineinteles ca profesorii acuma se lauda ca m-au avut elev si vin la mine sa ii tratez, eu nu ma laud ca i-am avut profesori pentru ca pentru mine clasele I-VIII au fost un calvar: bataie de joc din partea colegiilor si profesorii nu luau atitudine ca este copilul lui x,y,z, invatatm pe rupte si luam numai note de 7, 8- dar nu m-am lasat si le-am deomstrat ce stiu 😛

  189. d-le director, daca suntei intradevar directorul acelei scoli la care s-a intamplat acest incident atunci va trebui pe langa demiterea acelei invatatoare sa plecati si dvs. imi este imposibil sa cred( chiar daca as dori acest lucru) ca dvs. sunteti strain de aceasta practica. dar si daca sunteti numic nu va scuza. de altfel in filmulet se aud si alte voci ( una de barbat) care sustin “pretentia”. in sfarsit, despre JIGODIA!! de invatatoare nici nu merita sa mai vorbim

  190. Nu va mai dati “fecioare”, voi, astia de varsta a 2-a… Trebuie sa va explic eu cauza ?! ATI LASAT POLITICIENII SA VA CALCE IN PICIOARE, si de acolo a inceput totul, asa ca acum ciocu mic si joc de glezne !!! VA MERITATI SOARTA !!!

  191. E careva printre voi, cei care aţi comentat, doctor?

  192. Nu este prima oara cand aud de aceste aberatii-pretentii ale invatatoarelor care se mai si plang ca au salarii mici .Ce educatie dau copiilor aceste cadre didactice care nu se mai satura sa primeasca cadouri cu oricare ar fi ocazia (inceput de an scolar,ziua de nastere a invatatoarei,Sf.Nicolae,Craciun,sfirsit de trimestru ,plus altele chiar si in timpul saptamanii).Nu stiu cum e posibil asa ceva.Se mai vorbeste de doctori ca cer bani pentru orice interventie.In scoli atunci ce este?O rusine pentru Romania,pentru ca se afla si peste hotare.De aceea se face cartea care se face.sau mai bine zis care nu se face.Parintilor cu siguranta ca le e frica ca un refuz sa nu aibe repercursiuni asupra copilului.Ar trebui sa se ia masuri drastice si pedepse severe atat impotriva cadrului didactic cat si a celor care incurajaza acest tip de tribut.

  193. Pentru mine este inadmisibil! M-as folosi de toate relatiile pe care le am si m-as opri doar in clipa in care nemernica aceasta ar ajunge de rasul lumii si i s-ar interzice dreptul de a profesa!
    Sper ca in acea clasa exista macar un parinte care sa isi doreasca nespus sa o vada pe nemernica in sapa de lemn.

    Solutii sunt:
    1) Mediatizare la maximum, folosind toate retelele de socializare
    2) Intentare proces pentru solicitare de mita
    3) Convingerea unei TV sa faca un reportaj in scoala respectiva, luand chiar marturiile parintilor aflati in aceasta situatie
    4) As afla numele tuturor prietenilor sai si le-as trimite inregistrarea cu confirmare de primire
    5) As merge pana la Ministrul Educatiei si as solicita audienta pentru prezentarea cazului

    Si putem continua… Umilita fiind in public, va merge cu capul in jos.
    As merge pana in panzele albe si as castiga. Apoi as mediatiza succesul, sa stie si altii ce pot pati daca mai indraznesc sa aiba o asemenea atitudine.

    Nu este importanta atitudinea ei! Importanta este atitudinea parintilor pusi in fata unor asemenea fapte!

  194. Afara cu ordinara asta!!!!!!!!!! La sapa

  195. Hai sa fim seriosi.Aceste practici vechi.Eu m-am confruntat cu astfel de probleme.Ni s-au cerut sa strangem bani sa cumparam cadouri pt.ziua de nastere a invatatoarei.Am intrebat:maine este ziua mea de nastere .Imi cumparati si mie un cadou?N-am dat bani si ceilalti parinti m-au privit cu scarba.Asa ,ca nu stiu de ce va mirati

  196. Eu zic ca nu o sa pateasca nimic. Ce sa pateasca? Nu a conditionat predarea de cadouri, nu a fost flagrant. Ditamai problema de moralitate, dar nu parea sa cunoasca definitia cuvantului.Cred ca asa filme s-ar putea face in multe scoli. Si ce daca? Problema e si la cei care dau. E un soi de umilinta. Nimeni nu te poate opri sa oferi, cat vrei, ce vrei, cum vrei, dar acum se practica un soi de bagat mana in buzunar. Mie asta mi se pare ca un soi de mecanism de adaptare la ceea ce a devenit scoala. O mizerie.
    O prompterista de la Antena 3 se ofusca dand capul pe spate ca ea isi ia singura laptop. Sincer, daca as fi in locul invatatorilor sau profesorilor, as refuza absolut orice dar, de orice natura. Dar as sta in greva pana cand as fi platit asa cum trebuie. Ca sa pot sa imi iau singur “laptop”.

  197. Inca nu am copil la scoala dar ma revolt si sper sa nu ma cert cu toti profesorii si parintii pentru asemenea cereri. Desi nu iau parte profesoarei, parintii oare de ce au tacut? Oare copilul se baza pe bunavointa profesoarei la note sau pe inteligenta lui? Majoritatea reclama sistemul si aceeasi majoritate se conformeaza. Toti recunosc ca este “putred” dar aproape nimeni nu a mai facut publice asemenea fapte. Uneori trebuie sa recunoastem ca ne vedem interesul si ca solidarizarea in lupta pentru lucrurile bune nu ne sta întotdeauna in caracter: nu am timp sa ma cert cu ea, sa nu sufere copilul, sa nu fie marginaluzat, diverse motive de a ne linisti constiinta ca este bine sa dam si noi “cota parte”. Precum la medic: “daca nu dau nu se ocupa de pacient”. Iar despre partea cu “ce face ministerul?”, “ce face statul?”, cred ca nu se va intampla aproape nimic daca noi nu facem nimic. Rezolvare simpla: dați in mic cadou, asta e viata, revoltati-va putin si gata. Rezolvarea grea: faceti un proiect propus de unul dintre comentatorii de mai sus, urmăriti la minister ce se intampla cu acest caz, etc. Chiar sunt curios daca peste un an de zile, dintre comentatorii la acest articol poate sa se întoarcă pe aceasta pagina si sa “imi dea peste nas”: “poftim, acesta este proiectul”! Succes pentru orice varianta ati alege!
    P.S: poate fi o provocare si pentru Simona Tache sa lanseze o asemenea tema.

  198. Trist!…
    Îmi pare tare rău, dar… apă multă va trece…
    McMC

  199. E impresionant cati oameni au simtit nevoia sa posteze. E o revolta generala. Intr-adevar felul in care cere ciubucul este gretos. A asemenea bestie educa niste copii nevinovati. Doamne e infiorator. Dar daca s-ar dori ar fi solutii care sa curme acest sistem. De exemplu o coplata consistenta pentru cei care nu se duc la scoala de cartier.

  200. Sunt socata. Ce nesimtita! Sa traga la raspundere parintii, de parca ar fii fost elevii sau copiii ei.. Ce urat. Cata nesimtire !!!!! Adica, invata elevii de mici sa cumpere in loc sa castige pe munca si cei 7 ani de acasa ai lor. Vai de noi adulti care nu suntem in stare sa spunem NU. E numai vina noastra. Ca personaje in genul acestei “doamna foarte cultivata si eleganta” o sa tot gasim. Am 26 de ani. Duceam o mica atentie cui vroiam si cui consideram impreuna cu familia. Din respect si din placere. Invatatoarea ne arata cum sa facem cosulete cu flori si felicitari.. Cat a evoluat invatamantul romanesc la finalul anului 2013!

  201. Probabil parintii ii filmau si s-au abtinut de la o cearta mai grava dar nemernica merita mutata la tara undeva la cel putin 200 km de locuinta ei intr-un sat cu 20 de copii in scoala sa isi dea singura demisia

  202. marilena braileanu

    DA! ASA E PESTE TOT!

  203. Mircea, poate lucrezi in armata, poate esti judecator sau primar dar, pentru mine, care, desi sunt intelectuala, sunt platita modest, salariile din invatamant mi se par cel putin decente. Sa fim seriosi, salariul profesorilor n-are nici o legatura cu spaga si atentiile! Nici un parinte nu e vinovat ca doamna invtatoare nu primeste salariul pe care si l-ar dori sau ca nu i-a adus Mos Craciun cadoul asteptat de sarbatori (o rochita frumoasa pentru bal, o pereche de cercei din aur, cizmultite de fite etc.). Cu totii avem probleme financiare sau chiar mai grave. Haideti sa ne facem treaba pe care ne-am angajat s-o facem fara sa mai cersim!

  204. Am avut curiozitatea, dat si rabdarea necesara, sa citesc toate comentariile. Pot fi si sunt deacord cu majoritatea. Sunt cazuri si cazuri. In legatura cu acesta, care este mediatizat, s-au luat exact atatea masuri cate se puteau lua in situatia in care institutiile abilitate sunt in vacanta. Cu siguranta luni se vor lua in ordinea fireasca cele mai dure masuri. Plangere penala exista si inlaturarea de la catedra nu mai reprezinta decat un pas firesc. In rest este datoria instantelor sa se pronunte cu rapiditate si fermitate.
    Sunt convins ca si alte cazuri de coruptie, mita si nu numai vor fi sanctionate.
    Nu este decat parerea unui etern optimist si in acelasi timp a unui dascal care este indignat de ce face o parte, fie ea si mica, a dascalilor acestei tari, fie ea si balcanica.

  205. La scoala unde am eu copiii, invatatoarea a refuzat categoric orice “atentie” din partea parintilor.
    Si la noi exista categorie OAIE pe post de parinte, cu pareri de genul: sa dam fiecare bani(multi) sa-i luam ceva ca altfel nu e atenta cu copiii… 😕
    Din fericire, majoritatea a avut alta opinie, pana la urma am optat pentru un cadou simbolic pe care l-am pus in sacul mosului la serbare.
    Primii vinovati sunt parintii. Daca era invatatoarea copilului meu era vai de ea din prima zi. Asa daca apucam ca avem parinti in “clasa” mai vehementi decat mine.
    Lucrurile nu pot continua asa! Spaga de genul asta este institutionalizata iar impottriva ei nu poti sa astepti sa se lupte doar DNA, Politie sau mai stiu eu cine pentru ca si ei sunt la fel. Fiecare dintre noi trebuie sa ia atitudine! Imi aduce aminte de un slogan publicitar –

    Do something! Anything!

  206. Aveam o presimtire ca asa se va intampla :)) A perturbat bunele relatii din scoala :))

  207. Cand eram in scoala generala prin anii ’80, eram foarte suparata pe mama ca nu e mai atenta cu invatatoarea pentru ca sa fiu si eu luata in considerare.

  208. ASTA ESTE SOCIETATEA CARE A ÎNTĂRIT-O JEGOSU DE NĂSTASE ADRIAN???

  209. @Mugurel, acea scoala nr. 10 este scoala privata. In plus, scorpia de invatatoare/profesoare din film a fost cea care a infiintat-o.
    Mai mult de-atat… nici macar acel “fond al clasei” binecunoscut in timp, NU este legal. Cu atat mai mult spaga pe fata ceruta de cucoana.

    In momentul de fata exista urmatoarele actiuni deschise (cel putin asa este declarat prin media):
    – Inspectoratul Scolar efectueaza o cercetare
    – La sesizarea Inspectoratului Scolar, s-a deschis (sau urmeaza) actiune penala, la Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 2 Bucuresti.

  210. Am 28 ani, am invatat in scoala nr 198, cart Militari – Bucuresti.
    Tot ce pot spune este ca eu am fost traumatizata de o invatatoare careia mama NU ii cara sacose (asa era pe vremea mea – si nu pt ca nu avea, ci pt ca era convinsa ca daca imi place si invat, trec clasa si fara sacose), fapt pt care stimabila formatoare si calauzitoare a copiilor ma umilea public aruncand caietul in mijlocul clasei, rupand pagini si aducand injurii de fata cu restul colegilor din clasa. Asa ca eu personal, acum mamica (desi fiica mea este inca micuta), astept cu nerabdare vremea cand o sa mi se ceara “cadouri sau protocol”. Cred ca o sa am dosare penale zilnice. Insa sper ca pana cand se face fiimea mare se introduce si la noi Homeschooling-ul 😀
    Sunt de parere ca daca esti un profesor/invatator/educator bun, iti dai interesul si vrei cu adevarat sa iti faci treaba, un parinte va gasi mereu motiv sa iti multumeasca cu un cadou sau de ce nu cu bani. Dar cand nu meriti si doar emiti pretentii, atunci avem o problema serioasa. Intai sa merite efortul lor de a ne educa copii si apoi va veni si rasplata. Zic!

  211. Bună aia cu plesnitul venei. Ar fi trebuit probabil să iau o duzină de pastile şi nu mi-ar fi ajuns. Eu sunt în clasa a XII-a şi din păcate am întâlnit numeroase cazuri asemănătoare (nu chiar aşa de exagerate) atât în generală, cât şi în liceu. Ca să nu mai spun că pe lângă probleme cu banii, cadourile şi alte chestiuni materiale, foarte mulţi profesori (dintre care majoritatea oricum nu se omoară cu predatul) jignesc la greu, din pură plăcere. Asta e pentru mine cel mai deranjat. În final, toate ca toate, dar copiii care nu primesc nici acasă o educaţie cât de cât corespunzătoare (măcar cei 7 ani de acasă) au foarte mult de suferit; practic nu rămân cu nimic după cele 10 clase obligatorii. Şi ne mai mirăm că nu-s lucrurile cum trebuie în România…

  212. Nu mai dati vina pe mama ca primeste cu calm toate dejectiile aruncate de invatatoare. Din moment ce filma sau stia ca se filmeaza va asteptati sa o paruiasca pe invatatoare? Ce proba mai constituia inregistrarea? Poate se mai alegea si cu dosar penal pentru violenta.

  213. Am fost invatatoare si sunt mandra de generatiile pe care le-am educat si format. Am primit cadouri de la copii, nu pentru ca am pretins, ci pentru ca ei au dorit sa isi arate multumirea pentru modul in care le-am fost mama de la scoala. Si un buchet de ghiocei valora pentru mine mai mult decat valorau cadourile luate pe bani grei pentru ceilalti colegi de catre elevii lor. Invatatoarea aceasta are clone in majoritatea scolilor din tara noastra. Invatatoare si invatatori cu tupeu si lacomi. Dar sunt lasati in pace de catre parinti tocmai pentru ca se tem sa nu pateasca acelasi lucru ca mamica ce a dat pe fata povestea. Pentru ca , orice am spune noi, ceilalti, oricat i-am lauda initiativa, copilul ei va suferi. Va trebui mutat la alta scoala, vor aparea alte probleme organizatorice( distanta, mijloc de transport etc), plus ca e posibil sa fie privit ca un paria, exact ca mamica lui.
    Numai in cazul in care toate cadrele didactice care perpetueaza asemenea “traditie romaneasca, balcanica” vor fi deconspirate si se vor lua masuri impotriva lor, numai in aceasta situatie se poate rezolva ceva. Altfel….vorbim ca sa ne aflam in treaba.

  214. Andreea Radulescu

    Ce spuneai de pastila aia, sa nu ne explodeze capul?

    Ar trebui sa sune toti parintii si elevii la numarul anti coruptie sa-i potoleasca pe hotii astia! Incredibil ce argumente tampite da doamna – caci sunt niste mari doamne aceste profesoare hoate.

    Auzisem la birou de la colege, tot la scoli din Bucuresti ca au dat 100 de euro cadouri pentru mos.

    Le recomand tuturor profesorilor hotomani si spagari sa urmeze modelul invatatoarei sentor din Caracal, Cristina Angel si sa intre in politica unde pot tipa cat vor si pot fura linistiti.

    Legat de educatie si sanatate, imi pare rau pentru profesorii si doctorii care isi fac meseria cu convigere si principii etice, insa restul: fara mila, oameni buni, sunati la DNA! Merita macar sa incercam sa schimbam ceva.

  215. Nimic nou,nu va mai amintiti de “fondul clasei” de dinainte de ’89?Eram in scoală generală și ne obliga invatatoarea sa dam bani la fondul clasei si la cel al scolii.Bani cu care nu am inteles niciodată ce se facea

  216. Ceea ce se intampla in Romania este absurd! Facand generala si liceul in strainatate, unde momentan ma aflu, raman din ce in ce mai ingrozita de invatamantul romanesc.. Profesorii au salarul lor, si nu cred ca este scris pe undeva ca parintii trebuie sa “dea bani pentru cadoul profesorilor”!! Acesti parinti ar trebui sa se revolteze.. nu se poate asa ceva. De ce in occident asa ceva nu se intampla? Am 9 ani de scoala in strainatate si nu s-a pomenit niciodata sa se stranga bani pentru cadourile profesorilor. Profesorii sunt niste angajati al statului, iar subiectul principal intre parinte si profesor trebuie sa fie disciplina copilului. Imi pare rau sa o spun, dar Romania traieste din spaga si aceste numite “cadouri”!

  217. Si uite asa se perpetueaza atitudinea slugarnica. Sa ne mai miram cand vedem manageri romani care asteapta acelasi tratament.
    Ca si chestie, am povestit situatia asta unor prieteni din alte tari, iar ei indignati mi-au spus ca la sendinte se discuta despre cati bani de buzunar sa li se dea copiilor.

  218. Eu am “beneficiat” de acelasi tratament din partea parintilor la gradinita copilului meu. Diferenta a fost ca m`am ridicat in sedinta cu parintii si am cerut explicatii pentru orice banut ce urma sa fie strans “exclusiv de parinti prin Comitetul de Parinti”. Pana sa intram in sedinta mai multe mamici si tatici m`au asigurat de suportul lor pentru ca, in momentul in care m`am ridicat si deschis gura, sa`mi sara in cap aceiasi parinti. Rezultatul? N`am mai dat nici un ban cu exceptia celor pentru care primeam chitanta de la gradinita. Insa copilul meu nu a fost invitat la nici o petrecere a celorlalti copii. Norocul meu e ca fiica`mea e nesimtita si avem alti prieteni decat colegii de la gradinita. Ba chiar dupa ziua ei a dus poze sa le arate copiilor “ce petrecere frumoasa am facut si pe ei nu i`am chemat, sic!”. Am ramas cu gura mare si usor-usor parca s`au mai potolit. A disparut si ideea de a cumpara cate un colier de aur pentru cele doua doamne educatoare + bani la plic pentru ingrijitoare si directoare! Poate le cumpara separat. Treaba lor, eu spaga ca sa`si faca meseria nu dau!

  219. se stie ca peste tot se dau aceste cadouri la sfarsit de an,sau cu ocazia anumitor sarbatori.dar sa ceara profesorul pe fata bani,chiar nu am vazut.e de o nesimtire crasa…

  220. Sunt oripilata de toata aceasta situatie, de modul cum o invatatoare considera sa-si indeplineasca misiunea de dascal. E frumos sa faci daruri de Craciun, dar acestea sa vina din suflet si sa fie daruri si atat. Valoarea lor sa fie simbolica si sa nu aduca dupa ele compromisuri pentru niciuna dintre parti. Din pacate acesta nu este un caz izolat in invatamantul romanesc, iar o astfel de persoana nu si-ar permite o asa atitudine de una singura in scoala, problema este mult mai profunda. Tot din pacate, exista multi alti dascali care isi vad de treaba, cu onestitate, dar care incep sa fie izolati sau chiar asimilati de sistemul despre care tocmai vorbeam.
    Si eu sunt invatatoare de 25 de ani.

  221. Dupa 25 de ani, spaga in loc sa dispara devine cadou.Totul plecand de la o floare.

  222. copiii care merg inainte cu spaga sunt ,,politicii” care ii vom avea maine. deci:o sa continuam sa traim in mizerie daca permitem sa se intample asa ceva doar pt ca o sa fim indepartati de parintii acestor copii care nu sunt cu nimic mai buni.

  223. Nici nu vreau să mă gândesc cum vorbește cu copiii. Asemenea specimene nu au ce căuta în învățământ!

  224. Strigator la cer!!!Dar parintii sunt de vina! In germania nici macar la inceputul anului nu se duc flori!Se cumpara cadouri SIMBOLICE si numai la invstatoarea clasei (secretara,bibliotecara sau body guarzii sunt lasati pe dinafara) de ziua ei de nastere si atat! Ceea ce este si mai penibil, ca in 30 de ani, de cand am fost eu la scoala nu s-a schimbat nimic!!!!

  225. …Dana Blandu cica o cheama pe individa :))) de unde numele asta ca nu i se potriveste deloc!
    Felicitari mamicii care a avut curajul sa iasa in fata si sa demaste idioata satului! Este infiorator ce se intampla si mai infiorator este faptul ca ceilalti parinti permit asta! Mi-e mila de copii si de viitorul lor indrumati de asemenea specii

  226. Dumnezeule mare!!! O parvenita aceasta “invatatoare” si e corect la clasa de “tigani ” dadeau mai multi bani decat la cea de romani.

  227. CITÄ NESIMTIRE !!! NU AM CUVINTE DE FAPT SÄ- MI EXPRIM INDIGNAREA SI DIPRETUL VIS AVI DE O INVÄTÄTOARE CA CEA DIN VIDEO .OARE SE VA SFIRSI VREODATÄ IN ROMINIA NESIMITREA ASTA ??????????????

  228. Bravo mamei care a avut curajul sa faca publica situatia! Pentru ca iti trebuie ceva oute sa o faci. Nu e usor sa faci fata zecilor de ochi mirati ai mamelor instarite care sar repede cu cioculetul pe tine: ca de ce nu cotizezi??!!?? Si cum, multi parinti sunt mai putin obisnuiti cu revolta si mai confortabili in “a face cum face toti” , chiar daca buzunarul nu le-o permite, flagelul se dezvolta de la sine. Pentru ca da, astazi, a fii corect si demn e sinonim cu “a te revolta”.

    Eu sper sa se difuzeze cat mai mult scena, sa se dezbata pe seama zile intregi pentru ca omul de rand, cu copii la scoala si creier putin sa inceapa sa isi puna intrebari. Ca poate asa, la ei acasa, cu intimitatea lor saracacioasa, vor avea curajul sa se intrebe. Pentru ca afara… se arunca cainii pe tine.

  229. Din pacate de-a lungul vietii am fost pusa in toate 3 situatiile – elev, profesor si mama. Si din pacate spun- sa-mi bag picioarele in el de sistem balcanic, romanesc sau cum o mai fi numit. E o societate corupta din cap pana in picioare.

    Ca elev, am avut parte de cativa profesori ca ea…Si stia toata lumea si se facea cheta si i se lua cadou ca altfel nu treceai clasa. Am avut profesor pe care l-au prins unii si l-au batut de l-au bagat in spital. Credeti ca s-a potolit – da de unde…a mai marit doar notele un pic. In 4 ani cat l-am avut prof nimeni in clasa n-a avut mai mult de 8 – ca noi eram aia saracii… care nu-si permiteau sa dea prea mult.

    Peste ani si ani am ajuns si eu diriginta la o clasa de-a 10, prima data profesoara in scoala aia – cam centrala asa 😀 . Au venit parintii la mine sa ma intrebe daca strang bani pentru cadouri pentru profesori, eu eram pe dinafara. Le-am zis ca e treaba lor daca vror sa aprecieze munca unui profesor, dar sa nu se intinda si ca nu stiu daca toti copii in clasa isi permit, asa ca le-am zis frumos ca daca copilul lor are vre-un profesor preferat sa-i dea o cutie de bomboane sau ceva simbolic. Putin am stiut eu in ce ma bag…sau nu ma bag. Copiii au strans fara stirea mea bani si au cumparat la toti profesorii cate o cutie de bomboane si o felicitare pe care au semnat-o toti. Eu una am fost foarte magulita de gestul lor. In schimb nu si ceilalti profesori. Profa de fizica, un specimen pe la vre-o 50 de ani, mi-a aruncat cutia de bomboane in fata in cancelarie si a urlat la mine ca eu si “copiii mei” ne batem joc de munca lor, ca ala e cadou. Am incercat sa-i explic, dar nici nu puteam ca urla intr-una rosie la fata vrute si nevrute, ca nu stiu pe ce lume traiesc, ca-s prea indulgenta cu ei, ca-i favorizez, ca nu-i calesc pentru viata, ca daca au vrut scoala de prestigiu si vror note mari ca de le trebuie pe mai departe, sa plateasca – ca asta e sistemul si bla bla. Exact ca asta. Toata cancelaria era silentioasa, mi-a mai tinut apararea, in felul lui, un profesor care-i tot zicea “ei, lasa si tu acum, ca e si ea noua si nu stie cum merge treaba. Recupereaza de Sf. nu stiu care…” Pana la urma a potolit-o alta profesoara. Insa si mie ca profesor ca nu au dat copiii mei ce trebuia cand trebuia – mi-au facut viata un calvar cat am stat in scoala. Au asmutit si alti profesori si directoarea impotriva mea cu tot felul de tampenii – ca nu pun absente, ca nu-mi fac orele cum trebuie etc. Am avut inspectii peste inspectii si controle peste controale, din alea asa inoportune, zdranc in mijlocul orei. Mi-era scarba sa calc in cancelarie, de barfa si susotelile lor. Cu toate astea nu mi-am pus nici o clipa copiii sa stranga bani si sa dea mai mult. Din pacate nu am rezistat presiunii colectivului si am plecat din scoala. Pana in toamna cand sa inceapa noul an mi-am gasit alt job si am parasit invatamantul. M-am saturat de mancatoriile lor. Sa nu mai spun de plocoanele de titularizare, transferuri si alte alea… N.B. Mi s-a cerut $ 5000 de euro pentru un transfer acum 9 ani, in ciuda faptului ca am spus ca o sa dau examenul din nou atat la inspectorat cat si la scoala. Asta era extra.

    Ca mama, mi-am dus si eu fetita la o gradinita privata ca am zis ca de…o fi mai bine, din pacate si acolo sistemul cadourilor e la fel, asa ca dupa un an am mutat-o la stat ca nu mi-am mai putut permite. Nu vreau sa incurajez sistemul asta, dar nici nu-mi vreau copilul neglijat, marginalizat atat de cadre cat si de copiii…
    Ce solutii aveti voi?

  230. Imi pare rau sa citesc atatea chestii urate despre acea scoala!Chiar este o scoala de prestigiu , chiar se face carte acolo ! Copilul meu a facut clasele I-VIII la Scoala Maria Rosetti si sunt foarte mandra de asta ! Tot ceea ce inseamna baza de cunostinte de la Scoala Maria Rosetti a dobandit !Cei mai multi dintre colegii copilului meu au intrat la licee bune din capitala , la Vianu , la Caragiale , la Monet , la Colegiul Cantemir Voda , la Colegiul Iulia Hasdeu . Nu este o scoala privata , cum spunea cineva mai devreme , este o scoala de stat . Si tocmai pentru ca este o scoala cu rezultate foarte bune , este puternic sustinuta de Primaria sector 2. Dintr-o simpla curiozitate , daca pe cineva intereseaza , se poate verifica cate diplome primesc copiii de acolo in fiecare an , la toate disciplinele .Avem acasa un dosar de diplome de merit primite la concursurile de mate si romana , diplome contrasemnate de Academia Romana .Credeti-ma , chiar se face carte !
    In clasa aVIII-a nu am platit nici fondul clasei , nici fondul scolii , n-am dat bani de cadouri . Iar copilul meu nu pot spune ca a primit note mai mici , nu pot spune ca a avut de suferit pentru ca eu nu am dat bani la scoala .Nu este la fel la toate clasele .Nu toti profesorii sau invatatorii de acolo sunt asa… Copilul meu nu a fost la acea invatatoare , dar o cunoastem de dna din vedere . Nu trebuie sa blamati scoala si tot ce reprezinta ea , pe toti profesorii buni de acolo , pentru o invatatoare care-l asteapta inca pe Mos Craciun …

  231. eu sunt din brasov si am facut generala la o scoala de cartier, vai de capul ei. si acolo erau astfel de profesori chiar si acum 15-16 ani, cand salariile nu cred ca erau asa mici… mi-a placut matematica din clasa I si pot spune ca eram una din cele mai bune la mate din clasa, pana in clasa a VI-a cand, pentru ca nu am inceput meditatiile(ai mei au considerat ca nu era necesar si o refuzau pe profesoara politicos la fiecare propunere) si pentru ca nu am sters tabla la timp m-a apucat de par si m-a trantit la propriu in mijlocul clasei. de atunci, credeti-ma mi-a fost frica sa mai ridic mana cand stiam ceva si uneori ma blocam… asa am ajuns sa ma lupt la fiecare sfarsit de semestru sa nu raman corijenta pana in clasa aVIII. nu am vrut sa stie profesoara cand m-am apucat de meditatii, dar domnul profesor care ma medita(doar un semestru in clasa a VIII ca se temeau ai mei ca nu iau capacitatea) s-a mirat de situatia mea scolara si a incercat sa-mi ridice pe cat posibil moralul. cu o saptamana inainte de capacitate, la ultima ora m-a daramat spunandu-mi ca nu iau nici 3. dupa multe siruri de lacrimi, nopti nedormite din cauza uneia care a profesat toata viata ei, a venit ziua examenului si ulterior a rezultatului. am luat 8.95 la mate. acum am ajuns asistenta medicala si mi-e sila atat de invatamant cat si de sistemul de sanatate romanesc… din fericire am gasit un loc de munca(la privat, ce-i drept) in care nu trebuie sa ma cert cu colegii ca mie nu-mi trebuie spaga si nici cu doctorii ca nu am transmis tariful….credeti-ma, inca nu am copii, dar nici nu am de gand sa-i fac in romania. mi-e sila de ce se intampla in jurul meu!

  232. Oricum, rezultatele sistemului de invatamant de stat pana acum au fost ingrozitoare. Bine, nici IQ-ul mediu nu ne ajuta, suntem printre codasii Europei la capitolul asta, conform statisticilor pe care le-am citit. Cu toate astea, poate privatizarea completa a invatamantului ar fi o solutie mai buna pentru copiii nostri si copiii lor.

    Pana la urma de vina e sistemul, nu neaparat oamenii. Daca vrei invatamant de stat (sau sistem medical de stat) este normal sa te astepti la coruptie. Daca ar fi numai scoli private, nu s-ar mai ajunge la astfel de lucruri, pentru ca ar fi mai multa concurenta intre scoli (sau spitale) sa atraga clienti, adica elevi (sau bolnavi).

    Iar invatatoarea sa spunem ca are valoarea reala de 1000 RON pe luna (numar scos din aer). Daca salariul ei oficial este de 800 RON pe luna, ramane doar daca mai primeste “cadouri” in valoare de 200 RON pe luna. Ce ati prefera pentru copiii vostri, o invatatoare care ar valora pe piata 1000 RON sau una cinstita care ar valora doar 800 RON?

    Nu am raspuns la intrebare. Poate ar fi mai indicata una mai inapta dpdv intelectual, dar care sa ii invete pe copii decenta elementara, dar nu sunt sigur…

  233. Sunt mama a 2 copii, acum absolventi de facultati si am avut multe de infruntat in cei aproape 20 de ani de parinte de elevi&studenti! Marea problema nu sunt invatatoarerele&profesorii, ci parintii! Credeti-ma, de la parinti porneste totul! In fiecare clasa exista cel putin o mama prietena cu: invatatoarea, educatoarea, diriginta, etc., mama care stie ce nevoi are aceasta, care stie cand e ziua ei de nastere, a sotului, a copilului, mama care vine cu propuneri de genul:stiu ca d-na invatatoare si-a renovat apartamentul si are nevoie de un covor nou sau de perdele noi, hai sa ii luam de ziua ei un palton nou, eventual de culoare neagra (ca i-a murit mama si este in doliu…), hai sa ii luam de Mos un inel de aur, ca anul trecut stiu ca a primit un colier si nu are la ce sa il asorteze…
    Eu am fost si am ramas prietena cu toate educatoarele, invatatoarele, profesoarele copiilor mei, desi nu am participat, ba chiar m-am opus unor astfel de proceduri! Cand am simtit ca merita, am oferit un buchet de flori, o cutie de bomboane sau un carton cu prajituri, dar le-am oferit din toata inima si cu mult drag! Iar mamele cu ïnitiativa de a redecora apartamentul d/nei sau de a-i umple sifonierul cu haine noi, m-au exclus din cercul lor, dar asta nu a facut ca fiii/fiicele lor sa fie mai inteligenti/e, mai instruiti/e sau sa aiba rezultate mai bune ! Copiii mei au absolvit facultati de stat la universitati de renume si sunt foarte mandra de acest lucru care se datoreaza nu numai mie, ca parinte, ci si cadrelor didactice de la Caminul nr. 1, Scoala Nicolae Titulescu respectiv Colegiul National Barbu Stirbei din Calarasi! Le multumesc inca o data pentru profesionalismul si devotamentul lor fata de meseria pe care si-au ales-o, pentru respectul pe care l-au acordat profesiei lor si copiilor nostri! Cu drag si multa recunostinta, mama a doi copii invingatori!

  234. Am 62 ani Imi aduc aminte de cind eram in primele clase Mi aduc aminte de invatatorul meu un om deosebit E devarat In cursul anului se stringeau bani atit cit putea sa dea fiecare parinte Nu se iumpunea nimic Acei bani se foloseau la sfirsit de an ptr a pleca toti copii din clasa in excursie Eu cred ca si acum sar putea face acelasi lucru ptr ca sint multi parinti care nu si permit sa si trimita coppii nici o zi in vacanta

  235. Asa e peste tot.Eu am copilul la gradinita , la serbarae ni sa propus sa strangem bani sa inlocuim usa de la intrarea in clasa, cica generatia trecuta au cumparat mocheta si tot asa trebuiae sa procedam si noi. Niste hoti asta gasim peste tot , numai hoti de la gradinita si pana la facultate numai si numai hoti ca sa nu vorbim da spitale sau alte institutii. Rezolvarea lor nu exista , emigrarea este solutia salvatoare, daca nu pentru noi macar pentru astia micutii care cresc in sistemul asta infect.

  236. […] scandalul de la școala 10 din București și ați auzit cu toții înregistrarea în care învățătoarea Dana Blându, astăzi anchetată, spăla pe jos cu părinții, […]

  237. Si la Cervantes este la fel. Tot prin clasele mici.
    Crezi ca inspectoratul o sa se osteneasca sau ei deschid anchete doar daca au inregistrari audio poze sau alte chestii concrete?

  238. No comment…..in schimb sunt tare curioasa ce o sa faca guvernul cu aceasta “doamna” fara bun simt si frica de Dumnezeu. Rusine sa-ti fie “doamna profesoara”

  239. Oh,da,am trecut si eu prin asa ceva….intai eu,ca si copil,cand invatatoarea i-a cerut tatalui meu diverse din strainatate( el pleca foarte mult).Tata a refuzat sa-i dea,eu nu am mai luat premiul 1(asta era miza).Normal ca am plans,m-am suparat. Apoi am patit-o cu proprii mei copii,la scoala 150……unde invatatoarea cerea de la obraz pt facultatea privata unde era studenta…..la fel,sute de lei intr-o saptamana.Dupa doi ani de stres si note mici pentru ca nu participam la cadouri,mi-am luat copiii si i-am mutat la o scoala de cartier….si bine am facut.Aici nimeni nu cere un leu.Nici fondul scolii nu-l platim,nu e cazul.

    • Monica, vreau sa imi dau fata la scoala 150 ca e fix langa, putem vb despre numele invatatoarei respective? sa o ocolesc

  240. Eu sunt profesoara, da sincer tare imi doresc s-o vad pe infecta asta de invatatoare data afara din invatamant si pe langa ea sa pateasca exact acelasi lucru toti care practica sportul asta balcanic. Si dupa ei sa urmeze si cei care dau meditatii elevilor carora le predau, ca nici mecanismul dupa care functioneaza ei nu e departe de tehnica balcanica a invatatoarei. BRAVO DOAMNEI CARE A FILMAT-O, LA CAT MAI MULTE ATITUDINI DE FELUL ASTA!

  241. Aurica Petrisor

    Am avut o problema cu fata mea, cand a avut bacalaureatul bibliotecara chema elevii in biblioteca si le sugera cat si cui trebuie sa dea ca sa-i creasca nota la un obiect cu un punct sau doua in functie de suma care o dadeai. Fetita mea a refuzat drept urmare a fost depunctata la lb. romana si am fost nevoite sa facem contestatie dar nu a ajuns la nota corecta. Bibliotecara in perioada examenului de bac se imbraca in halat spunind ca este asistenta si “‘tragea” sforile prin liceu avertizind unii elevi care n-au contribuit sa aiba grija ca sunt luati la ochi sau erau asezati in prima banca……la toate probele. Va rog sa luati atitudine, nu va lasati caci este viitorul copiilor vostri.

  242. Ma uimesc lucruri de-astea: adica in loc sa se debaraseze lumea de “balcanisme” se vor in continuare ca si cum nu am fi in Europa secolului 20! In vest esti fericit daca primesti o floare sau o felicitare de Craciun. Ajunge.
    Doar esti platit pentru munca ta. Nu? Nerusinarea nerusinarii sa pretinzi bani de la parinti! Unde este mandria ta de om al Scolii? Iti faci profesia de ras si nasti neincredere in inima tuturor parintilor fata de Institutia de stat care se numeste SCOALA! Rusine! Este asta cu adevarat o scoala din centrul Capitalei? Atunci ei amandoi, ea si sotul, nu au ce cauta acolo! Felicitari 😀 celor care au facut rusinea asta cunoscuta. Asa, parinti! Aveti curajul sa dezvaluiti si alte rele din societate si va va fi mai bine!

  243. […] clasic dar în contextul a ceea ce se întâmplă de prea mulți ani în România (par example, acest ultim scandal cu învățătoarea Dana Blîndu de la o școală din București…on a side note, ce ironie […]

  244. io acu nu vreau sa fiu instigator…dar tanti aia cicula singura pe strada? nu-i poate sparge nimeni mufa?

  245. Si acesta “MIZERIE UMANA“mai este cadru didactic intr-o institutie de invatamant din Romania anului 2014, Domnule Ministru al Educatiei?
    Daca“ Da“, eu cetatean Roman va cer demisia dumneavoastra!

  246. asemenea strangeri pentru cadoul profesorilor sunt peste tot in Romania, doar ca tanti asta a fost filmata si data stirilor..

  247. Tudorache Adela

    Asa ceva este jignitor pentru toti dascalii din Romanaia! Sunt si eu dascal, dar in viata mea nu am crezut ca unii dintre noi pot ajunge la o asa degradare!Sper din tot sufletul ca aceasta “doamna invatatoare” isi va da demisia si sa se retraga de buna voie din invatamant, pentru ca, din cauza unora ca ea suntem toti judecati dupa acelasi calapod. Rusine sa ii fie , bravo parintelui care a luat masuri! Inspectoratele si Ministerul trebuie sa curete sistemul de asa gunoaie pentru ca sunt multi absolventi dornici sa munceasca si nu au loc de niste persoane ca aceasta!

  248. Nu inteleg ce va mira asa de tare…peste tot se da spaga ca sa prinzi un post in invatamantul de stat, sa fim seriosi oameni buni, treziti-va la realitate!! Traim in Romania, nu v-ati prins inca de cat de corupt e sistemul???Sau inchideti ochii pentru ca asa e mai usor? Faceti gura de invatatoarea asta…cand oamenii pierd posturi si raman someri fiindca n-au spaga de dat la dihori!! auzi “rusine” sa-i fie…rusine sa va fie si sa ne fie ca stam cu mainile-n san in timp ce in jurul nostru se intampla numai porcarii!

  249. Nustiiu de ce sunteti cu totii asa de infierbantati ca spaga se practica de mai bine de 20 de ani. a. fost si inventata de catre parinti..pe vremeamea asta cu cadourile era idea parintelui elevului care era seful clasei sau asa ceva.Bine ca nu s-o plans nimeni ca sunt prea putini bani da oricum..

  250. Oricum ma uit si nu pot sa cred ce vad.Si sa cer mi-ar fi rusine da sa urlu sa imi dea e strigator la cer.nu am cuvinte sa descriu lumea in care traim astazi.Bine macar ca nu am copii.Apropo nu stiu sistemu balcanic da aici in asia gestu asta se pedepseste de lege. Si cel care da si cel care primeste merge la puscarie.

  251. Ce ciudatenie ..bine ca aveti bani de oferit diamante si masini cadou si va tot plangeti ca vreti alocatii mai mari.Vedeti sa nu mai apara ceva taxe ca au prins de veste astia ca nu sunteti deloc saraci

  252. […] un comentariu al lui Catalin Tz, la care am râs. Contextul: scandalul cu cadourile, atențiile și șpăgile din […]

  253. Normal ca nu,Si daca era,le dadeam pumni in gura i, loc de bani!!!Bine fac unii elevi ca si Mai pub profesorii la punct!!!

  254. […] public a fost acaparat în ultima perioadă de ecourile scandalului “învăţătoarei şpăgare”, după cum au “clasat” cazul media româneşti. În urma acestuia, au ieşit la […]

  255. 😯 Este urlator la cer ! se duce de rapa tariosoara noastra cu astfel de gunoaie la baza . Nu se pot numi Profesori ci Sarlatani de cea mai joasa spetza aceste persoane fara umanitate . Cu sigurantza parte din vina este si de partea parintilor care , inca de pe vremea comunista, au obishnuit dascalii cu tot felul de atentii astfel ca in ziua atat de liberala de azi le-au trecut orice jena si au inceput sa ceara cu obraznicie crasa . Cum ii crestem asa ii avem. Parintii mei obishnuiau sa-i traga de ureche cand ma bruscau fizic… Nu mai stiu cat la moda mai este pedeapsa fizica , iar daca nu se mai practica – este pentru ca profesorii ii abuzeaza mental nu numai pe elevi ci si pe parinti acum…. Au “evoluat” … Pacat ! …Felcitari acestei femei pentru curaj si succes!

  256. […] observat că, în cazul Dana Blându, învățătoarea de la școala 10, care a fost înregistrată porcăind părinț…, cam toată țara (minus doamna Blându și familia sa, în frunte cu domnul Marian, soțul, care a […]

  257. Ce sa spun cer cadouri scumpe cadrele didactice dar cand parintii si copiii lor dau bani si cadouri ca de vor note mari,vor sa-i scuteasca de pedepse sau atunci cand au examene strang bani cum este ?Copiii credeti ca sunt sfinti de la ei si parinti incepe totul.Sunt si cadrele didactice vinovate ca primesc dar sa nu uitam ca asa iau invatat parintii.Asta este societatea cred ca cu banii poti cumpara orice si ofera tot mai mult profesorilor,medicilor etc. 👿

  258. Dna blandu este un exemplu de așa nu, dar cazul “din lac în puț” li s a întâmplat părinților care și au dus copiii de la after school ul dumneaei la After school ul familiei Dumitru. Surpriză, copiii li se vorbește Urat rău, locul unde stau împreună copiii de toate vârstele, (nu exista grupe pentru fiecare clasa) are suprafața mică, sală de mese este și loc de fumat, iar în încăpere se face economie la energia termica, mizând pe faptul ca atunci când parintii vin de afara simt alta temperatura.
    Tehnica folosită este simplă, mizează pe faptul ca părinții vin după învățătoarele logofetici și nedelcu de la școala nr. 7 din baneasa, sector 1, acestea aducând copiii și fiind platite în funcție de numărul de copii aduși. Contractul este facut pe 2 ore, minimul pe economie, ca să nu se plătească taxele către stat la sumele pe care le încasează. Dnele au plecat de la after ul dnei blandu tocmai din cauza faptului ca dna a afirmat ca le a îmbogățit.

    • Cea mai mare greseala este sa iti dai copilul la after ul unde este invatatoarea de la clasa. Cunosc after ul despre care vorbiti, chiar am fost sa il vedem, este foarte inghesuit, la parter, pe partea de nord, fara spatiu de joaca sau camera de somn. Intr-adevarul copiii sunt tinuti la gramada, indiferent de varste, noi cand am ajuns sa il vedem mirosea a fum de tigari, iar doamnele de acolo erau la cafele si la fumat in sala de mese. Strada epistolei nr. 2, cred ca este adresa.

  259. Dragi Parinti,
    Stim ca sunteti ocupati si ingrijorati ca si in aceasta toamna trebuie sa gasiti o solutie pt cei mici…

    after school before schoolCu cine vor face lectiile?
    Cine le citeste referatele ?
    Cine ii ajuta la compunere?
    Si ar trebui sa scrie mai frumos ca nici nu se intelege ce a scris?
    Si daca se schimba programul si invatam dupa-amiaza?…
    Si a trecut in clasa a 5-a?
    Cine are grija sa manance si sa vada daca e bine imbracat?
    Si sa-l asculte daca a invatat?

    Bulgarasi De Aur After School Before School

    Va ajutam noi… Suntem aici, in Cogalnic 30, in zona Mihai Bravu…Pentru copiii dvs, bulgarasi de aur, pentru linistea dvs suntem noi , mamici cu experienta si profesori indrumatori si personal grijuliu …. ca sa aveti copiii in siguranta, ingrijiti si cu lectii bine pregatite…

    Vizitati-ne, sa stam de vorba sa gasim solutii pentru copiii nostri….
    Ne auzim la telefon.. 0769 603 039…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint