Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Am văzut fața lui Dan Alexandru Condrea în pozele publicate de Gazeta Sporturilor. Și, de atunci, nu mă pot opri să vorbesc cu el, la mine în cap

Nu am vrut să mai reiau subiectul, dar mă obsedează pur și simplu niște întrebări. Astăzi a apărut partea a III-a a anchetei lui Tolontan despre dezinfectantele diluate cu apă din spitale, furnizate de liderul de piață, Hexi Pharma. Gazeta a publicat o probă zdrobitoare: analiza de laborator a unui bidon sigilat de Suprasept, biocidul produs de Hexi Pharma cu care se dezinfectau, până azi, 2.000 de săli de operație din România, din peste 350 de spitale (da, și acelea în care s-au suprainfectat victimele de la Colectiv). Rezultatul probei de laborator: Ambele substanțe active din Suprasept sînt diluate față de etichetă: prima de 10 ori !!! și a doua cu 30%. 

De-abia acum, Ministerul Sănătății e în alertă, iar corpul de control al premierului Cioloș a început o anchetă pe dosarul dezinfectantelor din spitale. De-abia acum, Hexi Pharma (care până azi amenința Gazeta cu procese) anunță că oprește producția și se pune la dispoziția autorităților.

Aș vrea să pot intra în mintea patronului Hexi Pharma, Dan Alexandru Condrea, și în acelea ale complicilor lui la ceea ce pare deja o crimă înfăptuită cu cinism. Măcar puțin de tot să pot intra, ca să înțeleg care-i mecanismul prin care se poate ajunge la o astfel de lăcomie. Cum poate pune cineva capul pe pernă, ani la rândul, știind că a trimis în spitale dezinfectante de 10 ori mai puțin eficiente decât a scris pe etichetă că sunt? Cum poate cineva face asta, știind că România e campioană europeană la infecții nozocomiale? Cum poate cineva să continue să o facă, după drama Colectiv, când s-a vorbit atât de mult despre suprainfecții și când, în fiecare zi, timp de luni de zile, mai murea câte un tânăr suprainfectat? Nu cunosc absolut niciun om pe care povestea Colectiv să nu îl fi devastat. Zile și săptămâni în șir am trăit cu toții într-o bulă sfâșietoare de durere și de neputință. Este imposibil ca poveștile pe care le-am citit cu toții cu lacrimile șiroind să nu fi ajuns și la domnul Dan Alexandru Condrea. Este imposibil să nu fi ajuns și la el, pentru că lucrează cu spitale, trăiește și se îmbuibă de pe urma sistemului medical românesc. Domnul Dan Alexandru Condrea a citit, probabil, ca noi toți, cuvintele asistentei de pe salvare Violeta Maria Naca, care a întâlnit iadul în noaptea de 30 octombrie 2015:

“Ne-am dus senini. Credeam că e un incendiu banal inițial, am fost al doilea echipaj la fața locului. Apoi au venit pompierii agitați. Primele două victime. Totul era că un coșmar. Mergeau, urlau, se târau. Tineri desfigurați. Urlau mulți. Eram două salvări. Una dintre victime, era o tânără, rănită grav. Țipa la mine să venim mulți. Mă implora. Spunea că sunt 300 de tineri, arși, călcați în picioare. Am implorat plângând pe cei de la dispecerat că sunt sute de oameni arși. Plângeam. Săreau arși pe mine, urlau. Voiau să intre mulți în ambulanțe. Și nu puteam să plecăm cu fata rănită grav. Nu se dădeau din drum. Abia atunci s-a dezlănțuit coșmarul. Au venit alți patru grav răniți. Izbeau în mine. În salvare. Le curgea pielea, carnea. Urlau să îi iau, să nu îi las în urmă. Am implorat dispeceratul să aducă mai multe ambulanțe, că e haos. Să vină poliția. Rupeau jacheta de pe mine”.

A mai citit, tot probabil și tot ca noi toți, poveștile sfâșietoare ale oamenilor care și-au pierdut copiii, frații sau surorile, iubiții sau iubitele ori, poate, prietenii. Îmi amintesc de un tânăr englez care avea iubita internată la Sfântul Ioan și își striga durerea pe Facebook. Îmi amintesc cum citeam statusurile lui și plângeam, îmi aduc aminte și momentul în care a anunțat că iubita lui a murit, și toate statusurile lui din zilele următoare. Îi scria ei, vorbea cu ea. O iubea atât de mult încât, câine să fi fost, dacă citeai un singur cuvânt din ce scria omul ăla pe wall, ți s-ar fi rupt inima în mii și milioane de bucăți. Citesc și astăzi, pe wall-ul unui părinte devastat, rânduri ca cele de mai jos:

Screen Shot 2016-04-28 at 16.55.15

Nu pot să cred că nu au ajuns și la domnul Dan Alexandru Condrea ecourile zdrobitoare ale tragediei Colectiv. Nu pot să cred că nu s-a pus nici măcar o dată în pielea unuia dintre aparținătorii zdrobiți sau în aceea a unui supraviețuitor mutilat de infecții. Nu pot să cred că nu i-a tresărit niciun mușchi citind declarațiile stupefiate ale unora dintre medicii străini care i-au preluat pe unii dintre pacienți, referitoare amploarea suprainfecțiilor cu care aceștia au venit din România.

Cu toate astea, după toate datele scoase la lumină de Tolontan și echipa lui, a continuat să livreze dezinfectanți botezați cu apă. Și mai mulți, pentru că, după carnagiu, i-au crescut comenzile. Gazeta a cumpărat bidonul pe care l-a dus la analize în decembrie 2015, la două luni după incendiul de la Colectiv.

Sigur, tot din cele publicate de Gazetă, rezultă clar că Dan Alexandru Condrea a beneficiat de complicitatea autorităților, de tradiția mincinoasă a raportării de zero viruși la hectar în spitalele românești, de impotența sistemului construit în așa fel încât nimeni, niciodată, să nu ajungă să verifice ce vindea Hexi Pharma. Nici măcar când au existat reclamații nu s-a făcut nicio verificare. Dan Alexandru Condrea pare produsul unui sistem monstruos și criminal. Dar, totuși, în același timp, e și o persoană fizică cu chip și cu nume, care are, probabil, familie și copii acasă. L-am văzut într-o poză, vorbind cu cei de la Gazetă, și în alta cu flori în mână, pentru ziua unei colege din fabrică, și, de atunci, mă obsedează toate întrebările de mai sus. Părea un om ca toți oamenii. Cum ajunge un om ca toți oamenii atât de monstruos de lacom încât să își asume crima ca mijloc de îmbogățire? Cum ajunge un om atât de monstruos de lacom încât să-și asume că spitalele alea dezinfectate cu apa lui chioară ar putea s-o omoare și pe maică-sa, la o adică?

Oamenii ăia de pe care curgea carnea în noaptea de 30 octombrie 2015, care se agățau disperați de ambulanțe și de hainele cadrelor medicale, implorând să fie salvați, toți oamenii ăia au ajuns în spitale. Cu ultima brumă de conștiență, înainte să se prăbușească în comele induse de medici, au răsuflat ușurați, convinși că au ajuns unde trebuie și sperând că vor ieși de-acolo întregi. Nu știau, bieții de ei, nici cât de greu scapă un ars dintr-un spital superdotat, nici că, în loc de spital superdotat, au ajuns în niște bombe cu microbi, care sunt curățate cu apă de ploaie vândută de un român șmecher, pe nume Dan Alexandru Condrea.

N-au știut asta nici atâția oameni nearși, care s-au infectat totuși grav, de-a lungul vremii, din spitalele românești (Hexi Pharma vinde dezinfectanți spitalelor de 10 ani). N-au știut decât ăia care falsificau documente, raportând spitale aproape aseptice, și – așa cum rezultă din ancheta Gazetei Sporturilor – domnul Dan Alexandru Condrea, pe care se pare că nimic nu l-a putut opri din goana oarbă după bani, nici măcar tragedia de la Colectiv. Ba chiar, după Colectiv, i s-au înmulțit contractele, că s-a speriat lumea și a simțit nevoia să dezinfecteze mai mult. De-abia azi și-a oprit Hexi Pharma producția de apă chioară. Suntem în 28 aprilie 2016 și au trecut 6 luni de când în România se vorbește obsedant de infecțiile intraspitalicești.

Sistemul odios, cinic și iresponsabil, care ne ucide lent și cu consecvență, e compus din atât de multe exemplare aparținând speciei umane, încât mi-e greu pur și simplu greu să mă gândesc astăzi la el, imaginându-mi-l cu o față și cu niște ochi cărora să le pun întrebări. Dar fața lui Dan Alexandru Condrea am văzut-o în pozele publicate de Gazeta Sporturilor. Și, de atunci, nu mă pot opri să vorbesc cu el, la mine în cap. Nu o să îmi răspundă niciodată, știu, și mă doare și stomacul de la atâtea întrebări. Dar, pur și simplu, nu pot opri malaxorul care le produce. Cum poate ajunge un om ca toți oamenii atât de monstruos de lacom încât să își asume crima ca mijloc de îmbogățire? Cum? Domnule Dan Alexandru Condrea, uitați-vă în ochii noștri și spuneți-ne că nimic din ce am citit în ultimele zile nu e adevărat. Spuneți-ne că sunteți doar un om obișnuit care face afaceri cinstite și nu vinde apă de ploaie pe post de dezinfectant. Apoi, dovediți asta anchetatorilor. Și dați-ne și o palmă zdravănă, ca să ne trezim. Eu, personal, aș avea mare nevoie de o palmă care să se așeze cu zgomot peste acest coșmar.

Screen Shot 2016-04-28 at 17.10.19

Foto Alex Nicodim, Gazeta Sporturilor

243 comentarii

  1. “Nu cunosc absolut niciun om pe care povestea Colectiv să nu îl fi devastat.” Nici eu nu cunosc astfel de oameni, dar totusi ei exista. Sunt cei care comenteaza pe pagina de facebook a lui Piedone si care ii sustin candidatura…

    • Daca se dovedeste ca este adevarat sper ca toti cei implicati, si din partea societatii Hexi dar si din partea celor cu atributii de verificare in aparatul administrativ sa devina niste exemple prin pedepsele primite. (edit admin pentru incitare la violență)

    • @Andreea: nu îmi aminti, te rog, că stau în sectorul 4 😥
      @Fane: legile au apărut pentru că linșajul public nu s-a dovedit vreodată a fi o soluție bună.

    • Comentariu șters pentru incitare la violență.

  2. Mereu m-am intrebat de ce pute de-a dreptul in spitalele romanesti dupa ce da femeia cu mopul.
    Cineva mi-a zis ca asta e mirosul de dezinfectant, ca daca n-ar mirosi ar insemna ca nu are nici un efect.
    Altcineva mi-a zis ca sunt produse ieftine, de-aia miros ingrozitor, ca nu sunt bani destui pentru ceva mai bun…
    Acum aflu ca putoarea aia de fapt nici macar nu era dezinfectanta, decat intr-un procent infim.
    Nu mai exista nici un cotlon din statul numit Romania care sa functioneze normal.
    Totul e putred.

    • “Totul e putred” – din pacate un sentiment atat de familiar. De cate ori ii vizitez pe ai mei, vreau sa vad partile bune. Vreau sa vad locuri frumoase si proiecte interesante si progres, si vad toate astea. Dar apoi aud de Dragnea si Oprea si Ponta si dezinfectanti si Opera si TOT si ma apuca un sentiment de neputinta si niste nervi colosali. In momentele alea, mi se pare ca singura solutie e sa culcam totul la pamant, sa apasam butonul de reset si sa o luam de la capat cu absurda asta de tara care ne omoara cu zile. Si cum asta nu se poate, respir adanc, imi fac bagajul, si ma intorc de unde am venit.

  3. Daca intrebarea ta n-a fost retorica, pot sa-ti dau eu un raspuns. Nu neaparat aplicabil in cazul Hexi Pharma (de fapt chiar neaplicabil, dupa cum vom vedea mai spre sfarsitul comentariului meu).
    Un om porneste o afacere. Pentru el si pentru familia lui. Sunt situatii in care o face pentru ca nu gaseste nimic altceva de lucru (Dan Ostahie, patronul Altex, marturisea undeva ca a inceput afacerea pentru ca nu a gasit de lucru) sau pentru ca munceste undeva dar vrea mai bine pentru el si familie. Isi pune gaj casa, masina, ia un credit de la banca sau sparge economiile de o viata ale familiei (inclusiv ale parintilor si socrilor) si incepe, plin de entuziasm, treaba. Trecem peste controale si amenzi. Acelea sunt basca. Dar omul moare de ciuda cand vede ca, desi strange cureaua la maxim, el nu reuseste sa fie cu costurile la nivelul concurentei. Si nu intelege de ce. Si vrea sa verifice. Si intreaba discret in stanga, in dreapta si afla. Ca autorizatia pentru care a asteptat un an si a cumparat cel mai scump hidrant si sistem de securitate la incendiu de pe piata (ca i-au spus aia de la ISU ca numai acelea sunt bune) doar el o are. Ca regula de a nu circula cu masinile de peste 3.5 tone in anumite zone (si implicit de a refuza din start o sumedenie de clienti) doar el o respecta. Ca… ca… ca… ca… si mai departe ca… si iarasi ca… Ai inteles, nu?
    Bun, si acum ce-i de facut? Pai sunt vreo 3 solutii. Continua cum a inceput pana afacerea ii da chix. Renunta in acest moment, cu casa ipotecata si isi scoate familia in strada si isi lasa socrii si parintii fara banii de cosnita. Se adapteaza la sistem. E frumos sa spui ca ar fi corect sa aleaga primele doua variante dar ma tem ca atunci cand e pus in fata alternativelor de mai sus omul o va alege pe ultima.
    Sigur insa ca la un moment dat trebuie sa treci la nivelul superior in care chiar ai scos de sub ipoteca si casa si banii batranilor si obtii un ce profit, cat de mic dar linistitor. Rockefeller (parca) spunea ca niciun milionar nu poate spune cum a facut primul milion. Cam de-aceea.
    Insa, si acum ajung la sfarsit: in cazul Hexi Pharma chiar nu inteleg. Cifrele din bilantul din 2014 (ultimele disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor) arata o firma veche de 22 ani, cu o cifra de afaceri de 4 milioane de euro, profit de 500000 de euro, niste datorii cam mari, e drept, peste cifra de afaceri, dar un disponibil banesc cam cat cifra de afaceri pe 7 luni (ceea ce e incredibil – inseamna, dupa cat inteleg eu, coroborat si cu datoriile, o plata a furnizorilor efectuata cu mare intarziere). Deci domnul din poza trebuia sa nu invoce sistemul. Mie mi se pare ca si el e sistemul.

    • Scuze, intrebarea cu detalierea felului in care te obliga sistemul nu era a ta, ci era de pe captura pe care ai pus-o in articol, chiar la final. Am dat-o in bara. :mrgreen:

    • Recitind ce-am spus imi dau seama ca s-ar putea intelege ca invoc vreo fatalitate imuabila care duce inevitabil la astfel de situatii. De aia vreau sa revin, sa ma explic: nu, nici vorba. Spun ca sistemul e astfel conceput incat poate obliga (sau chiar obliga) si pe cei ce vor sa ramana onesti sa faca unele compromisuri. Sigur, niciodata atat de mari ca in cazul de mai sus (e un compromis criminal, cred eu). Dar micile compromisuri adunate nu putem sti niciodata unde duc.

    • Poate se investigheaza si termenele de valabilitate ale produselor reambalate local de Hexi Farma. Si acolo vor fi maaari surprize. Asta daca tot a explodat subiectul.

    • costicămusulmanu

      adi ai dreptate cînd vorbești despre subterfugiile necesare supraviețuirii unei firme; mai mult, sunt absolut convins că la fel s-a întîmplat în lumea civilizată pînă au ajuns la nivelele de dezvoltare de astăzi (vezi ibsen, pe la 1880-1890, cu “un dușman al poporului” sau “stîlpii societății”); doar că acum 200 de ani posibilitățile de informare erau limitate iar angajatul făcea/credea ce-i spunea șeful;
      aș fi curios, pe condrea și directori îi pot înțelege -au făcut parale multe-, cîte sesizări anonime au făcut angajații firmei care știau că nu se respectă rețeta? ce vreau să spun este că, mai ales în cazul producției, matrapazlîcurile astea nu se pot face doar de către 2 persoane; dacă procurorii își vor face treaba se va ajunge la “grup infracțional” cu toate consecințele ce decurg de aici; vor exista și acari păun însă asta e
      ca experiență personală în familie:
      -institut oncologic mare
      -gastrectomie totală
      -externare cu infecție clostridium, de parcă nu era suficient de slăbit pacientul
      -reinternare 2 săptămîni la infecțioase…

  4. Condrea e o bacterie. Daca ii trimitem 2 bidoane de dezinfectant va supravietui. La o dilutie de 1: 10 fatza de ce scrie pe eticheta inseamna ca vinde apa cu urme de dezinfectant.
    Ce a facut e crima, de fapt e genocid. Si el si chimistii din fabrica. Si toti cei ce au stiut si au tacut si au raportat sa iasa bine raportul. Pt ca pe langa cei de la Colectiv sunt mii de altii morti prin spitale.

    Si apoi se intreaba de ce nu are lumea incredere in farmaceutice: DE CORUPTIE. Cifra de afaceri pe glob a industriei farmaceutice e de 2-3 ori mai mare decat cea din industria de armament.

  5. Cred ca ar trebui sa i se faca dosar penal pt ucidere din culpa

    • Nike, tu ai studii avocatesti? stii daca ii aducem cateva sute de cazuri de infectii dobandite in spital si deces, ii crestem pedeapsa?
      Dar echipa din fabrica: chimisti /laboranti? (cei pt care se poate demonstra ca stiau ce fac, stiau ca dilueaza, stiau ca pleaca in spital, si au tacut cu un “las-o ma ca merge-asa”)

    • Asta nu se poate decat daca exista victima. Mai precis, un cadavru (cel putin). Ar trebui ca cineva sa dovedeasca ca din cauza dezinfectantilor de proasta calitate cineva a murit. Nu ma pricep, dar cred ca e greu. In schimb un dosar penal cu siguranta se va deschide, nu stiu cu ce acuzatii, insa nu doar patronul va fi inculpat. Sper ca stiti ca exista comisii de receptie in toate institutiile si cineva a preluat marfa asa cum era, semnand ca e de calitate corespunzatoare. Cum Tolontan a reusit, cu mijloace jurnalistice, sa faca o analiza si sa-i dea dezinfectant diluat de 10 ori, cu siguranta si comisiile din spital stiau care e calitatea reala a marfii. Dar au tacut complice. Cercul inculpatilor ar putea fi extraordinar de mare. Si s-ar putea dovedi ca nu doar Volksw… asta, Hexi Pharma a trucar produsele pentru a obtine profit mai mare ci toti competitorii de pe piata. 😉

    • asta a fost si primul meu gând

    • nike are pregatire juridica superioara.

    • Da,am pregatire juridica. Nu intotdeauna e nevoie de un cadavru pt a demonstra materia penala a spetei

    • @ nike
      Pai exceptand situația in care trece termenul legal de la dispariția unei persoane, in ce situații se mai poate deschide dosar de ucidere din culpa in lipsa cadavrului? Concret.

    • nu este nevoie neaprat de cadavru, orice certifica tmedico legal care are un nr de zile mai mare decat cel minim prevazut de lege pentru a se incepe urmarirea penala si desigur, sa nu fie decazut din termenul de 90 de zile.
      In cazul de fata cred ca ar trebui sa se faca o ancheta epidemiologica pe bune, reala, pentru a se constata efectiv cate cazuri de infectii nozocomiale sunt, cate au determinat decesul pacientului si aici cred ca e deja vorba de alte incadrari in care prescriptia extinctiva este alta decat cea de 90 de zile.

      acum , intrebarea mea este: in minister se stia d epovestea asta? stia cineva ca sunt diluati dezinfectantii? cand vine sanepid ul e vai si amar, ultima data m am intalnit cand eram internata. nu imi amintesc sa fi intrebat de dezinfectanti sau cineva sa si fi pus aceasta problema. mai mult ca sigur ca trebuia sa controleze si asta.

    • art 154 din Noul Cod penal imi da dreptate, nu se aplica termenul de 90 de zile, in cazul infractiunii continue prescriptia curge de la data savarsirii ultimei fapte……..deci….

    • @ nike

      Deci fara a exista un cadavru si fara a fi trecut termenul legal de la care o persoana disparuta sa fie declarata decedata poate fi demarat un proces penal de ucidere? Ca asta inteleg ca vrei sa spui – comentariul tau e prea … alambicat pentru mine. Daca poti sa-mi raspunzi mai clar la intrebarea de mai sus ti-as fi recunoscator.

    • Art. 154
      Termenele de prescripţie a răspunderii penale
      (1) Termenele de prescripţie a răspunderii penale sunt:
      a) 15 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de 20 de ani;
      b) 10 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depăşeşte 20 de ani;
      c) 8 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani;
      d) 5 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 5 ani;
      e) 3 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii care nu depăşeşte un an sau amenda.
      (2) Termenele prevăzute în prezentul articol încep să curgă de la data săvârşirii infracţiunii. În cazul infracţiunilor continue termenul curge de la data încetării acţiunii sau inacţiunii, în cazul infracţiunilor continuate, de la data săvârşirii ultimei acţiuni sau inacţiuni, iar în cazul infracţiunilor de obicei, de la data săvârşirii ultimului act.
      (3) În cazul infracţiunilor progresive, termenul de prescripţie a răspunderii penale începe să curgă de la data săvârşirii acţiunii sau inacţiunii şi se calculează în raport cu pedeapsa corespunzătoare rezultatului definitiv produs.

    • Da, cred ca nu stiu eu sa pun bine intrebarea pentru ca tu imi spui tot altceva. In sfarsit, las-o moarta, ca sa zic asa…

    • fara cadavru nu, dar nu i musai sa fie pt ucidere ca sa stea in inchisoare.

      nici violatorii nu ucid in toate cazurile si stau in inchisoare. pana la ucidere exista tentativa de omor si multe altele

    • OK, ai dreptate, doar ca ai spus “dosar penal pentru ucidere din culpa”… Acum vorbim aceeasi limba.

    • acum pt ucidere din culpa, este suficient certificatul de deces, daca in el cauza primara a decesului este de ex septicemia cauzata de bacteria x care se gaseste in spital si care ar fi putut fi ucisa de und ezinfectant la o concentratie normala, atunci ma tem ca ancheta va fi fff ampla si ar trebui sa fie. adica sa se ia toate certificatele de deces eliberate din momentul in care spitalul Z a incheiat contract cu aceasta firma.daca se vrea,se poate

    • Daca nu cer familiile sunt ferm convins ca nu va avea loc nicio cercetare penala in acest sens. In schimb pentru coruptie, inselaciune, comercializare de produse contrafacute care pun in pericol viata si sanatatea si inca vreo zece capete de acuzare cred ca se va intampla.

    • Manaria e si mai mare, pe cate certificate de deces ati vazut ca si cauza infectie intraspitaliceasca, septicemie sau ceva de genu’ ? Se pune o alta cauza, eventual si reala, din care in principiu rezulta ca asa a fost sa fie, n-a mai avut zile etc.
      De obicei apartinatorii sunt atat de indurerati incat nu le mai pasa de “text”, iar daca totusi il suspecteaza, ce face, se ia tranta cu doctorii? Care fac o ” comisie” si … ramane cum am stabilit.
      Pista de cercetare jurnalistica: in cate certificate de deces e trecuta cauza reala a decesului?
      Si atunci, in baza a ce sa-i acuzi?
      Sistemul e bolnav in esenta lui.

    • cele doua dislaicuri la art 154 din noul cod penal ori sunt de la firma cu pricina ori de la vreo doi care au facut o pasiune uriasa, la limita obsesiei.

      pe bune, cum Dumnezeu sa dai dislaic la un art din codul penal? noapte mintii.

    • Catalin,

      ce scrii tu imi aminteste de o mamica ce si a vazut copilasul murind, prematur. amarata l a luat acasa, l a ingropat si a cerut certificat de deces.
      apoi a vazut ca ceva nu se pupa, i am zis sa ceara fisa de observatie a copilului.
      a cerut o.
      in fisa scria negru pe alb ca nascuse prin cezariana.
      ea nascuse natural. nu avea nicio taietura.nici cauza reala a decesului cu ce era trecut pe certificat.
      de o jumatate de an o rog sa dea cazul in presa. le e frica.mai vor copii

    • Adi, io tot cred ca Elodia s-a halit singura. Ba poate se mai devoreaza si-acuma printr-o padure.

  6. Orice copilas se naste,ia antibiotic,pt ca primeste stafilococus aureus bonus de bun venit si asta cel putin in ultimii 20 de ani. Chiar si in maternitatile private.

  7. Si eu am citit prima ancheta de la GSP noaptea si parca nu puteam dormi si nu imi venea sa cred ce tocmai citisem 🙁
    Deci romanii cand merg la spital nu tre sa isi duca doar medicamente si pansamente. De acum vor trebui sa isi duca si dezinfectante 🙁
    …si cum spune Dragos Patraru la Starea Natiei probabil ca in curand vor trebui sa isi duca si medicul si asistenta.
    FELICITARI CELOR CARE AU VORBIT SI VORBESC! SI PRESEI CARE II ASCULTA!

  8. Este fara cuvinte aceasta poveste. Fara cuvinte.

    • JNapani inconstienți, cu JN mare
      le lipsește circuitul ăla din cap cu care un om simte urmarea faptelor sale
      ăștia nu simt nimic,niște hahalere ahtiate după bani
      și sunt atât de mulți

  9. In Romania e de notorietate faptul ca “in spital intri cu ceva si iesi cu altceva, sau mort”, asta cu referire la infectiile nosocomiale dobandite dupa operatii.
    Si in privinta asta nu mai conteaza cat de sarac/bogat esti, cata spaga ai dat sau nu.
    Imi amintesc cazul unei soprane, al carei nume imi scapa, si care fusese operata cu succes dar a contractat o nebunie de-asta intraspitaliceasca, s-a chinuit niste luni…era sa dea coltzul, a ramas cu sechele…daca n-o fi si murit. 👿

  10. repun aici un coment al meu
    de la postarea trecuta,
    nestiind ca tocmai despre tipul asta va fi vorba.
    deci ma plagiez pe mine cu succesuri.

    ati observat calicie mai mare?
    patronul de la sexy pharma asta,
    dan condrea parca,
    are o hardughie daia imensa de porsche cayenne
    care costa intre 75 si 180 de mii de euroi
    care e inmatriculata in …
    ma, ce perspicace sunteti voi care este!
    da, ma, da
    in bulgaria.
    pentru economie, desigur.

  11. Omul asta si toti cei care i-au fost complici cu siguranta sunt inconstienti. Este oribil sa nu-ti pese de sanatatea si viata unor oameni necunoscuti din spitale, dar nici de propria viata sau de a celor apropiati sa nu-ti pese? Oamenii astia probabil ca se linistesc cu gandul ca ei merg la spitale private, unde se folosesc alti dezinfectanti, dar daca ai o urgenta, daca suferi un accident tot la un spital de stat ajungi. Puteau fi si ei sau familiile lor oricand victime ale propriei lacomii. Oare la asta s-au gandit macar sau au considerat ca merita riscul?

    • O, ba da, sunt constienti. Ca si politicienii care au patronat de decenii ce se întâmpla in sănătate. Ca dovada ca sunt constienti nu vezi ca ei se tratează in străinătate? Știu foarte bine toți ce fac.

    • nu, nu sunt inconstienti! oamenii astia au circumstante agravante; ei se ocupa cu ..crima cu premeditare! in masa!

    • Cred ca se linistesc ca se duc in spitale de la Viena, Bruxelles, Berlin pentru ca la spitalele private de la noi e la fel. Fi-miu a avut avut pseudomonas aeruginosa, adica temutul bacil pioceanic, in urina, la unul din cele doua mari spitale private din Bucuresti. S-a repetat analiza, cu proba noua, a iesit negativa si s-a ajuns la concluzia ca proba initiala a fost contaminata extern. Adica unde? Ca proba a fost recoltata in spital, copil internat de 2 zile in spital, recipiente puse la dispozitie de spital, copil pregatit si dezinfectat de asistentele spitalului pt recoltare, transportata direct la laborator, de angajatii spitalului, analizata la laboratorul spitalului. Deci undeva in spitalul ala era o sursa de contaminare cu pioceanic… Spital construit de maxim 5 ani, spital privat.

  12. eu cred ca omul a fost sincer . sistemul este foarte bine sustinut de copii celor care au trecut in planul 2

    • societatea civila se mobilizeaza pa feisbuk impreuna cu Diaspora oripilata pentru un protest spontan

  13. Ce este cel mai trist în România, este lipsa de umanitate!! Nu mă refer la omul obișnuit, deși mulți și dintre aceștia s-au dezumanizat, ci la oamenii politici, cei de afaceri și cei cu putere de decizie!! Mulți dintre ei nu mai au conștiință!!
    Am urmărit emisiunea de pe TVR 1 a lui Liviu Mihaiu și am aflat cu stupoare că niciunul dintre milionarii țării nu a donat bani pentru victimele Colectiv! Comparativ cu gestul lui Andre Rieu!!
    De profesie sunt jurist și știu că de multe ori legea nu se pupă cu morala sau că din lipsa unor prevederi legale nu se pot lua măsura arestării preventive a unor oameni! Dar în cazul de față, când există un document care beneficiază de prezumția de legalitate (fiind emis de un laborator de stat), chiar nu se poate lua nicio măsură împotriva celor de la compania de farma care producea dezinfectantul???? Și începând cu el mai departe, persoane cu atribuții în Ministerul Sănătății care, potrivit obligațiilor de serviciu, răspundeau de calitatea soluțiilor folosite în spitale??? Acum cu ultima întrebare e posibil să spun prostii, dar ce vreau să spun este că produsul a fost diluat și utilizat așa din cauza unei bube în sistem!!
    E foarte trist ….

    • Maria, nicio buba din sistem nu permite diluarea dezinfectantilor.
      ai normative si stasuri si ele sunt f clare, insa cineva a inchis ochii.

      cand vine sanepidul, printre atributii sunt si dezinfectantii. in mod logic si normal trebuia prelevata macar o mostra pe an. atat.

    • Da, si cand se iau probele, se ia din ala “bun”, toata lumea fericita… CORUPTIA si INCOMPETENTA s-au generalizat de cand functiile sunt date unor JAVRE politice sau unor protejati ai acestora care, eventual, se dau “independenti”.
      MAFIE GENERALIZATA

    • Nike, am vorbit odata cu o tipa de la sanepdi a carei gura mirosea mai ceva decât fundul tuturor celor 5 câini si trei mâtze ale mele, plus litiera astora din urma.
      S-apoi animalele mele se spala.
      Sanepidul face gargara cu spaga data de baeti. Las’ ca stie el de ce “controleaza”.

  14. eu cred ca vom avea surprize mari, cand se va ajunge la persoana care a tolerat si incurajat toata nenorocirea asta; sunt convinsa ca totul era pe baza de parandarat;cred ca si fabrica a inchis-o tot la ordin;

    • nu e doar o persoana, sunt sute de persoane, unele ce au luat spaga, altele ce au tacut si tolerat sau comentat doar pe la colturi. Sunt medicii si asistentele care au remarcat infectiile spitalicesti si nu le-au raportat. Sunt cei care au semnat contract si achizitionat produsul (cu spaga) cand sunt altele pe piata mai ieftine si mai bune (iar in conceptul de dezinfectant, se recomanda permutarea si alternarea, nu folosirea aceluiasi timp de 5-10 ani continuu). Sunt angajatii din fabrica care aveau in fata reteta, directori. Sunt toti cei ce la achizitii produse iau spaga. Sunt toti agentii de vanzari din big pharma ce se duc cu cadouri si comisioane pentru doctorii ce vand produse si medicamente.
      Sunt si eu, care comentez de aici, dar care am vazut cat de putred e sistemul farmaceutic, dar nu am facut reclamatie cand am primit medicament interzis in UE, cand am vazut de la luna la luna cum se schimba prospectul aceluiasi medicament si sunt taiate efecte secundare; cand am dat spaga in spital ca nu stiam ce altecva sa fac sa fie bine rudelor…

  15. Asa arata un criminal in serie.

  16. acest amarat de dezinfectant mai este diluata inca o data si de personalul din spitale; ce, nu stiti infirmiere care impart cu tot neamul dezinfectante vrac?! dar, ce spun eu- ce mai conteaza daca oricum e apa de ploaie…

    • Supraseptul, substanța găsită diluată de 10 ori la ICECHIM, ajungea în spitale și trebuia diluată la rîndu-i că pe el scria ”concentrat”. Despre oamenii aceștia vorbim!

      ”Devenea apă de ploaie. În SUA, de pildă, sub 1,5% nici nu se folosește glutaraldehida, substanța activă din Hexi-Sept!”

      sursa Tolo.ro

  17. Si ce m-am gandit … ia sa le mai scutur un pic bibicilor dictionarele …
    @Simona:
    Stie toata lumea ca eu sunt cu matematica, cel putin de cand m-a investit DG-ul (mama ar zice ca … mi s-a dus buhul pe blog!). Il mai iau uneori copartas la domeniu pe Dom’Profe Adi. De data asta incerc sa ma descurc singur, mai mult ca sigur omul nu intra in jocul speculatiilor care urmeaza, postura de didact nu-i permite sa intineze idealurile comuniste ale lui Lagrange, Laplace sau Newton.
    Nevoia de echilibru a creatorului a fost transpusa (ca la matrici) pe model, astfel ca omul are doua palme (structura duala, gen). Cand le da pe rand se cheama palmuire (condamnare, critica), cand le da simultan, se cheama aplaudare (apreciere, lauda etc.). Imaginea in oglinda e aceeasi, dar pe dos, gen nu i s-a dat, ci i s-a luat. Cand ia palmele pe rand e de rau, cand le ia simultan e de bine. Mai aveam o metaeuforica cu dualismul, prezentat in finalul poeziei “Calin (file de poveste)”, cu salutarul vers “Să iertaţi, boieri, ca nunta s-o pornim şi noi alături”, dar nu vi-o mai zic, Na, c-am zis-o.
    Revenind la cestiune, ce-ai zice daca dupa palma lui Condrea (asta ar fi in stare sa ne-o dea, chiar nediluata, daca-l obliga sistemul!) Ce-ti veni?) ar pica inca una, a lui Piedone.
    Ia te uita, parca m-a auzit:
    http://www.cotidianul.ro/piedone-dupa-decizia-definitiva-a-tribunalului-bucuresti-280374/
    Toate palmele (succesive) pe care le-a luat Piedone de la organele de ancheta, politie, procuratura, DNA etc. s-au spalat cu palmele simultane primite de la sarboaicele din piete. Vezidara ce pot face doua palme! 😆

  18. eu mai am niste scenarii: omul asta sa manance mancare diluata: 10 parti apa, 1 parte mancare. Zi de zi. Sa traiasca si el bine!

  19. Simonaaaaaa
    In articolul de azi
    Tolontan s-a luat de tine.
    Pe bune, am citit eu.
    Stiu, o sa ziceți ca sun pârâcios.
    Sa fie, dar un asemenea scandal parca are prea puțin ecou in presa.
    Mi-ar place sa vad decapitati vreo doo trei sute de netrebnici.
    Sunt convins ca ametista noastră nu a luat nici un mililitru de porcărie dasta acasă.

  20. Simona, nu inteleg uluiala ta si a comentatorilor. Da, este o chestie absolut oribila si toti cei implicati si care au inchis ochii sunt niste criminali, dar pana la urma, patronache asta este intruparea tuturor cliseelor de gandire care ne-au populat copilaria, ca si el si noi suntem cam din aceeasi generatie. De la “fii si tu mai egoist” repetat de parinti copiilor, pana la “o firma nu urmareste decat profitul cu orice pret” (mai ales asta ultima, stie cineva de unde vine? E o lege a naturii, e vreo axioma, e scrisa cu caractere mici in subsolul tablelor lui Moise? Nu, e doar o aberatie emisa de Milton Friedman in anii ’70 intr-un articol in care incerca sa argumenteze o prostie.).
    Si, ca sa fiu complet antipatic, nu vede nimeni ca exact asta inseamna “statul minimal”, anihilarea organismelor de control, de verificare, ca sa nu mai incurce facutul de profit? Nu e o chestie inventata de romani, ca au ei coruptia in ADN. E doar o reteta importata.

    • tizule, citeste exemplul de mai jos, dat de mine. nu e vorba de stat minimal ci de “organe de control” care nu isi fac treaba. sau si-o fac doar “cand trebuie”.
      offtopic, ai incercat sa iti deschizi firma sau sa activezi ca pfa?

    • Daca sunteti doi BOGDANI incercati sa va diferentiati nick-ul, ca sa stim cu cine stam de vorba.
      ❗ ❗ ❗ ❗

    • costicămusulmanu

      @bogdan a lu’ friedman: my friend, friedman ăsta are neajunsul că e născut pă la omienouăsuteșiceva…ce spune el despre statul minimal e ok însă în paradigma anilor ’70-’80… nu s-a gîndit sărmanu’ căcapitalismu’sălbatic va îmbrăca forme atît de inumane…”cadavrele” pe care călcau oamenii de afaceri ai anilor ’60-’70 erau eufemisme pentru firmele preluate de marile concerne/fonduri de investiții care erau falimentate și vîndute pe bucăți…
      din nefericire cadavrele de astăzi nu mai sunt eufemisme…
      the only fucking way is EDUCATION!!!

  21. simona,
    pentru ca odata ai zis ca nu taci si ca vrei ca nici medicii sa taca, uite ca scriu ceva ce ma tot abtin sa scriu, desi intra la vreo 3 posturi recente (ala cu hai ma lucreaza un pic pe gratis si ala cu romanule tara o sa cada pe tine +prezentul)
    acum mai bine de zece ani, ca proaspat medic specialist imi iau in primire un post intr-un spital judetean, mi se spune in prima zi”sa ma feresc de psihiatra de la 2″. Nu intelegeam de ce si am cerut lamuriri: raspunsul a fost cam asta: pai tampita a refuzat sa semneze avizul pentru permisul de portarma a directorului de nustiunde fara sa il consulte! iti dai seaama, un cacat de semnatura acolo! pentru un amarat de permis de portarma!” Ulterior am cunoscut persoana respectiva si mi-o amintesc ca fiind unul din colegii ok. partea trista e urmatoarea: din 120 medici si inca vreo 450 angajati din spital eram vreo 4-5 care nu eram de-acord ca e v roba doar de-un cacat de semnatura acolo.
    la cateva luni dupa (aici are legatura cu subiectul de fatza) ma trezezsc in fata unui fenomen interesant: pacientii cu o anumita boala si un anumit tratament reactionau diferit daca luau medicamentul administrat de spital sau daca isi luau din farmacie acelasi medicament. producatorul era diferit, doar ca in spital era achizitionat prin licitatie electronica pe baza unui caiet de sarcini si ciriteriului pretului mai mic. cutia de carton arata de parca era din ala de-l duceam la maculatura la scoala in anii ’80, dar n-am mentionat asta in raportul pe care l-am facut eu si sefa de sectie catre un anume compartiment din djs; am mentionat doar ceea ce vedeam noi in calitate de clinicieni. sa vezi raspuns citit de directorul spitalului la raportul saptamanal cu toti medici din spital: ca faptele prezentate de noi nu au baza reala, ca licitatia a fost in conditiile legii si ca sa ne bagam mintiile in cap ca firma producatoare poate da in judecata spitalul din cauza noastra. doresc sa mentionez ca acel director avea policlinica privata inmpreuna cu sefa de sectie, se intelegeau bine etc. si cu toate astea a facut-o de raat.
    adica nimeni nu verifica daca e aceeasi concentratie cu cea de pe eticheta ci daca licitatia a fost ok.
    strict in cazul dezinfectantelor, poti sa te plangi epidemilogului din spital sau de la diirectia de sanatate pentru asta: vine, ia probe, cultiva 2-3 aerobi, eventual se uita daca pe eticheta produsului scire “agrea de ministerul sanatatii din romania” si da o rezolutie din categoria “nu neaparat manele, dar ceva sa placa la toata lumea”. asta daca e de treaba; ca pe la directiile sanitare mai sunt si d-aia cu scoala veche, care iti zic: ba, io daca vreau dovedesc ca tu esi un zero medical, ca toti chirurgii au infectii, te bag pe penal ma, ca io-s oragn, ba!
    despre cum spitalul pierde bani daca raporteaza infectiile nosocomiale s-a mai scris, nu mai intru in amanunte. despre cum erau anagajate firme ca sa modifice diagnosticele cu scopul de a primi o suma corecta de la casa de asigurari iar s-a scris.
    si nu, nu vad iesire din situatia asta.
    sefa mea a vandut partea din clinica privata si a emigrat, a invatat o limba straina la peste 55 ani. eu, mai tanar fiind, am plecat inaintea ei. psihiatra de mai sus a plecat prima.
    directorul de spital e acum primar in orasul resedinta de judet.
    ghiciti cine contribuie, matematic vorbind, la bunul mers al societatii din care face parte.

    • @bogdan, like! 😎
      PS: zi initialele judetului, sa-l dibuiesc pe mizerabil, pls!

    • Bogdane, tocmai colegul imi spune ca mama lui, angajata in spital (cluj) isi face analizele in spital: iese bolnava. isi face analizele la clinica din afara spitalului: sanatoasa. Reactantii folositi erau ratati! Si mai sunt si alte medicamente expirate prin spital …

    • bogdan , te bagi sa fii medic “specialist ” la un spital din judetul Vaslui ? am auzit ca amaratii aia chiar au nevoie de medici specialisti

    • luminitza: intreba-l pe unq gugl : oglinda-oglinjoara, unde-i primar cel mai misto medic din tzara? :mrgreen:

    • @bogdan: vai, vai, vai, vai… ce dracu’ să mai zic altceva decât “VAI NOUĂ”? 😥

    • Ce mai putem zice, Simona, decat sa pastem “fericiti”?!?
      Fericiti, cei care inca nu am intrat pe targa SMURD intr-un spital, fercitii cei care ne-am dus pentru o banala operatie de apendicita si am plecat vii acasa, fericiti cei care …..care mai sunteti fericiti?

  22. bogdan : ailaviu!

  23. Cu totii traim intr-o lume aparte, cu reguli nu tocmai drepte, dar asta e!
    Noi, cei care vorbim, scriem si visam in romana, ne gasim intr-o tara deosebit de bolnava, cu suferinte clinice evidente. Exista atatea Romanii in Romania noastra… incat nu avem creionata o identitate puternica, nu rasare un respect intrinsec de sine si pentru celalalt apropiat – mai mult respect avem pentru strain, desi nu e nici acela tocmai respect, ci submisivitate. Pur si simplu, nu avem in noi cladit sentimentul demnitatii. De aici mai departe, suntem adesea nesiguri de noi insine, cu stima de sine scazuta si circumstantiala, incompetenti si in final perfect coruptibili. Avem interminabile lacune in primii 3, 5 sau 7 ani de acasa, lacune din ce in ce mai mari in plan educational si de simt civic/ spirit comunitar.
    Noi toti, intr-o proportie mai mare sau mai mica, suntem profund afectati de vanzolelile acestea fara-de-sfarsit, vanzoleli efectiv seculare (pozitia geografica si resursele fiind un dat extern noua) si care ne spala creierele, ne distrug echilibrul, busola interioara, transformandu-ne vietile in supravietuiri, afectandu-ne pana la a ne disocia in subspecii.
    In cadrul acestor subspecii, unii sunt superspecialistii, adica sociopatii, altii sunt specialistii sau clasa medie, adica aceia care inca mai au puterea de a trai, cumva, altii sunt umbrele, traind la alibi, pentru ca nu mai pot sa se reconecteze usor la propria viata, supravietuind la limita.
    De cel putin 26 de ani suntem neunitari, divizati, sfasiati afectiv si rational, putrezi din punct de vedere decizional si actional. Transmiterea datelor de la creier la restul organelor (stat – cetatean) se face mincinos, revoltator, iar opozitia noastra este cvasinula.
    Zilele trecute citeam despre operatiunile nu foarte publice ale celor cca 30.000 de turisti rusi veniti in Romania sfarsitului lui 1989 si buna parte a anului 1990 de parca aici se gasea un Tahiti din care nu ai mai pleca vreodata. Ne-a spus Statul ce au facut turistii aceia excentrici?
    Asadar, cum putem avea naivitatea de a ne spune Statul, acum, ce fac oamenii acestia care se ocupa de sanatatea noastra la fel de bine ca exterminatorii? Cum putem sa ne imaginam ca masa inertiala a atator superspecialisti se poate modifica pentru ca apare un scandal cu 60-70 de morti si cateva sute de raniti? Cum putem sa imaginam ca la momentul acesta vedem altceva decat varful icebergului…, ca vom vedea adevarul pana la ultima litera, ca vor fi publicate si descifrate retelele de codependenta financiara si politica din sistemul sanitar pe linie de antiseptice?
    Si vorbim doar in contextul Sanatatii, cu cele 7 mld euro bugetate, adica doar unul dintre domeniile acaparate de superspecialistii acestia.

    Va recomand sa luati in considerare si cele spuse de catre alt specialist in oameni si umanitate, e util sa intelegeti aceste exemplare umane:
    http://www.formula-as.ro/2014/1119/lumea-romaneasca-24/prof-dr-psihiatru-aurel-romila-90-din-oamenii-cu-care-intru-in-contact-sunt-profund-nefericiti-si-au-pierdut-valorile-de-bine-frumos-adevar-si-dreptate-17769

    • asa este , irefutabil

    • Mi-a placut asta:
      “- Dacă socoţi societatea ca o fracţie, atunci o să observi la mijloc un strat subţire, care e al oamenilor normali. Crucea normalilor e că sunt foarte puţini, au devenit o minoritate fragilă, din care se tot desprind în sus şi în jos. Cei de sub acest strat, de dedesubt, sunt depresivii. Aproape o treime din populaţie suferă într-o formă sau alta de depresie. Însă nu pentru ei mă îngrijorez eu, ci pentru cei de deasupra stratului fin al normalităţii, pentru psihopaţi, care au ocupat toate posturile-cheie în ţară. De aia nu avem sănătate mentală în ţara asta, că populaţia se împarte în mare mă­sură între opresori (psihopaţi) şi oprimaţi (depre­sivi). Ăsta e un adevărat război social, dar cine recu­noaşte? Cea mai gravă consecinţă a istoriei noastre din ultima sută de ani a fost felul în care s-a făcut se­lecţia umană. O societate care nu permite dezvoltarea persoanei e o societate slabă. Când personalitatea nu poate înflori, când e traumatizată, apar bolile psihice şi intervine ratarea. Ratarea e punctul în jurul căruia se învârte totul. E discrepanţa între ceea ce am putea deveni şi ceea ce ajungem să devenim în societatea de azi. “

    • psih. Romulus Vatasescu: ai lav iu!
      cruela presedinta, caci recunoaste ca nici ea insashi n-ar fi putut s-o zica mai bine! :mrgreen:

    • Cred ca s-a si inradacinat in mentalul colectiv (in gena noastra nationala, daca vreti) un dispret fata de lege disimulat in spatele unor manifestari formale aparent legale. Vine din istoria noastra. Din faptul ca autoritatea n-a fost niciodata capabila sa-si impuna regulile: fie pentru ca era volatila (cate un voievod care azi legifera si maine era mazilit sau indepartat de la tron de un rival fie chiar ucis) sau era foarte departe, la Istanbul, Viena sau Budapesta. In consecinta autoritatea suprema nu era niciodata legea, ci micii moguli locali (cate un boier/grof, arendas, vreun serdar, vreun zapciu, daca nu de-a dreptul un haiduc sau un talhar ca Pazvantoglu). Cand legea nu iti apara niciodata nici micul venit, nici recolta, nici proprietatea, evident ca toata lumea cauta solutii personale care niciodata nu faceau apel la protectia legii. Secolul dintre 1830 (Regulamentul Organic) si 1930 (inceputul domniei lui Carol al II-lea) a fost marcat de incercarile de introducere si la noi a domniei legii, mai ales de catre straini sau de romani educati in strainatate. Incepand cu general Kiseleff, continuand cu pasoptistii, mai toti masoni si cu diplome la universitati europene, apoi cu suveranii germani, s-a introdus in mod accelerat un sistem legal care teoretic trebuia sa indeparteze tarele nationale care ne-au facut sa dispretuim legea. Doar ca, asa cum observa Maiorescu, ele nu au reusit sa intre in structura noastra, fiind doar niste forme fara fond. Iar odata cu Carol al II-lea (multi vorbesc de perioada comunista, dar adevarul e ca dezastrul nostru national din secolul XX a inceput odata cu acest nefast suveran) vechile naravuri au renascut. Camarila regala, venala si corupta, a pus stapanire pe tara. Iar comunismul n-a facut decat sa desavarseasca dezastrul.
      Dupa 1989 incetul cu incetul incepem sa reluam drumul pe care l-am parasit in 1930. Dar e lung si plin de hopuri. Cred ca avem mai multe atuuri decat aveau pasoptistii si Hohenzollernii. Dar lucrurile nu se schimba nici prin farmec, ci cu rabdare si tenacitate.
      Aici suntem acum. E bine ca pot sa vada cum e lumea si Europa nu doar o mana de studenti entuziasti ci cam toata gloata. Poate asta ne ajuta, cu conditia sa devenim mai implicati si mai interesati de binele comun. Individualismul, in opozitie cu spiritul civic si comunitar, fiind o alta problema a noastra despre care insa vom povesti in episodul urmator. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  24. @cruela, n-am gasit, zi-mi tu. 💡

  25. luminita, n-am cautat…inca!
    sunt ocupata sa-mi bag p…numele de fiecare data cand vreau sa casc si io gura p-acilishea, ce boalili!
    sau mai bine ce dezinfectantzili? :mrgreen:

    • @cruela,
      si eu trebuie sa ma loghez la fiecare comentariu, dar n-am vrut sa o mai necajesc pe Simona, care crede ca problema e la mine, blogul n-are nici o hiba.

    • duamna Luminita , daca te loghezi de pe un pc pe blog google chrome iti memoreaza nick si parola .. trebuie sa dai decat accept . daca esti femeie si faci blatu` cu serviciile nu mai incerca

    • vai, vai, vai. nu știu ce să mai fac și cum să rezolv. 😥

    • Cruela, Luminița, explicați-mi și mie de pe ce browser și cum se întîmplă chestia asta cu introdusul nume/email de fiecare dată. Că am încercat să reproduc problema și mie nu-mi iese deloc. Cît de frecvent se întîmplă? tot timpul? sau se întîmplă uneori, în cine știe ce circumstanțe?

    • merge perfect cu chrome si pe pc si pe telefon . schimbati browseru

    • Duuuude-ul, a inceput de curand!Azi sigur! s-ar putea de ieri…da ! de ieri! primul coment era moca, ca sa zic asa, de la doilea, pe introduselea de nick si mail
      aparat: lap top! acelasi de pe care postez de ceva vreme
      browser: chrome: acelasi de pe care ma loghez de obicei
      oi fi baut ceva dupa Luminitza!
      😮 😮 😮 😮
      deci : io n-am facut nimic altfel decat pina acum…
      aseaaa, dintr-o data se face ca nu ma mai cunoaste, precum Petru s-a lepadat de 3 ori de Iisus pina au cantat cocoshii… :mrgreen:
      shi vezi ca am mai avut o gluma zilele trecute, cand am bagat si comenturi in acest sens…
      nu putea sa pun 2 comenturi in aceeasi logare la blog; respectiv:
      1. intram pe blog, comentam ( o data)
      2. ramaneam logata pe blog
      3. voiam sa mai comentez
      4. imi dadea eroare
      5 il lasam asa, in treaba lui si mai deschideam o fereastra tot cu simonatache.
      6. aceeasi poveste: un coment si gata, la al doilea, eroare!
      7. il lasam si p-asta deschis si mai deschideam o fereastra cu simonatache.ro
      8. repeat
      9. 5 comentarii, 5 ferestre! :mrgreen:
      dar a fost o chestie trecatoare
      azi, cvcum am zis mai sus, la un moment dat a zis ca comm nu se poate posta ca e duplicat, desi apasasem o singura data pe buton ( sigur-sigur); am dat refresh si a postat…
      deci: fenomene paranormale! :mrgreen: :mrgreen:

    • Tata Uraniu, uite cum sta treaba, acum iti scriu tie si mai devreme ii raspunsesem lui Shoric, imediat cum am trimis comentariul datele de logare au disparut.
      Luna aceasta de cate 2 ori pe saptamana a trebuit sa sterg datele de navigare din History, ca sa-si revina pentru inca vreo cateva zile.
      Browswer-ul e Chrome.

      Acum ma duc sa-mi completez iar numele si adresa de mail, twin peaks-ul ei de treaba!

    • Duuuuuudule-ule, uite aici semnalam fenomenul

      Zeul și zeița anticorupției


      ( si mai jos evident :mrgreen: )
      chestie care nu s-a mai intamplat nici pina atunci si nici de atunci incoace…

    • numa’ de pe Chrome vi s-a întîmplat? puteți încerca și cu Firefox, oare?

    • Mie odată mi-a zis blogu ca îmi da un euro la fiecare postare.
      Da cred ca a fost o țeapă da lu tata uraniu, ca n-am văzut nici macar un leu amarat.

    • Duuuudule,
      Sa vi la H,
      Sa nu faci ca data trecuta…

    • De pe firefox merge bine blogul asta, dar mie nu imi place browserul Firefox, tot internetul il colind cu Chrome,
      si-mi este greu sa schimb browserul de fiecare data cand intru aici, mai ales ca vin atat deeeee des.

      PS: ma loghez iarasi.

  26. Am postat de pe telefon cu chrome si nu a trebuit să mă reloghez

  27. Cinstiților
    Daca reduceați si voi nițel concentratiile va ramaneau bani sa va luați si scule ca lumea si vile la st Tropez.
    Asa, ca mine…

  28. dg : deci zici sa torn ceva in lap top, sa-l mai diluez, sa navighez mai cu spor? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

    • La H, cru, la H ne vom dilua…
      Acu sunt in tren, ma duc la aeroport.
      Nu stiu cum să-i zic lu nea mecanicu sa o lase mai
      .. diluata ca are 246 la ora si nici macar nu e accelerat…
      Norocul e ca nici nu se simte ca merge, nici nu se aude.

    • da măcar se vede?

    • dg
      dudu duduie pe după dud

    • Nu prea mult, ca au separat linia. Ca sa evite zgomotul, plus ca sunt mai mult tunele.
      Da e mișto tare, taică…
      Când te întâlnești cu alt railjet, care si ala mână tot așa ca disperatu, nici nu apuci să-i vezi culoarea.
      Sunt convins ca merge mai repede ca laptopul lu cruela

    • vecinu, tot in tren esti? 😆 😆

    • Nu ma, nu am zis ca merge ca vantu si ca gându ?
      Acu aștept sa vina pasarea de aluminiu… Ce sa ii spun lu sora ta ?

    • N-ai ce sa-i spui, ca stie ea mai bine.
      Grija mare, sa nu deturnezi avionul direct la H, gen.

  29. Stiu ca nu o sa va vina sa credeți, dar săptămână asta am citit o carte.
    Io citesc cam una pe săptămână ca sunt cam puturos, nu ca matrixu care citește o carte la 7 zile.
    Se numește
    De ce este romania altfel.
    De Lucian boia.
    Explica mentalitatea romaneasca de la începuturile romanilor si pana azi
    După ce citești cartea asta, tot scandalul asta pare ceva normal si firesc si specific firii noastre.
    O simpla căutare pe gugl si va lămuriți.
    Merita.
    Chestia asta pe mine ma revolta, dar nu ma mai miră.

  30. Duuude:
    conectare virginala ( in sensul ca prima si intaiashi oara) pe firefox

  31. si iata ca firefoxul ma tine minte! :mrgreen:
    cel putin deocamdata!;)

  32. yeap: fire fox, vulpe batrana, nu uita! ( si nu iarta!) :mrgreen:

  33. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    tocmAI cand il laudam, dupa ce am apasat pe “posteaza” , mi-a aparut ca blogul e in mentenanta si sa revin in cateva min!
    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    subliniez ca sunt pe firefox, in continuare!

    • Tocmai postez de pe tel cu chrome . Doi zece .zece proba ??

    • cruela,
      shezi calma, fataaa,
      ca tata Plutoniu lucreaza in intestinele blogului,
      si-i da cu antiseptice dezinfectante big defender, gen.
      Doamne ajuta!
      PS: bineinteles ca iarasi tre sa ma reloghez, dar asta a devenit deja o dixtractzie de paste fericit, gen.
      Daca dupa atatea si atatea inscrieri cu numele si cu adresa de gmail mi se va intampla, peste vreo 30 de ani, sa nu imi mai amintesc numele si adresa….atunci voi rade de mine insumi si-mi voi spune
      “Lumi, imbatranesti, fata!” hihihi!

    • Asta e buba, luminițo, avriko, ai descoperit,o….
      La cei cu adresa de iahu merge perfect, ăștia cu gmail au problemuri

    • Sa mori tu? cruela e pe yahoo.

    • eu am gmail ok

  34. deci sa inteleg ca blogu` functioneaza pe telefon doar pentru idioti ca mine ? 🙄

  35. orișicât bocancii din piele de porc rezista la intemperii

    • Taci, ma! N-ai auzit ca ne-aduce DG sorici la H? Daca aud fetele, or sa vrea ele toata comanda sa-si faca cipici eco-trendy!

  36. Un film care reflecta exact realitatea de la noi:
    Dati un search dupa: Durak online subtitrat.
    Da, stiu e cu rusi, dar e vizionabil

  37. Simona, am intrat pe digi24 sa vad ce zic ei despre subiectul zilei.
    ei tac.
    artistic si stiintific.
    in schimb, am gasit o stire din ciclul ” ar fi de ras , daca nu ar fi de plans!”
    nu vrei sa facem un topic cu d-astea?
    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Masina+de+pompieri+din+Corabia+a+circulat+ilegal+20+de+ani

    • Crueeeeelaaaa,
      in Digi scrie ca se fac controale in spitale si se iau probe din produsele Hexi Pharma, actiunea va continua, chiar si in zilele de Paste. 😎 😯

    • arata si mie , manca-tzi-ash! :mrgreen:

    • hai ca am sapat si am gasit: ieri la 19:27, in sfarsit, stirea!
      😉
      nu are fatza de prima pagina!stirea!
      mai misto nevastuica…
      aaaa….stai ca acum e si pe prima pagina! stirea!
      mult in urma nevastuicii!

  38. ps: permiteti sa raposrtez:
    1. ma identific de fiecare data cand comentez!
    2. in dreapta, acolo unde scrie cine a comentat ultimu, comm de azi apare ca a fost facut pe 28 apr! :mrgreen:
    cum era aia cu congresul care va avea loc acum 2 sapt? :mrgreen:

    • Crueeeelaaaa, si io tre sa ma reloghez, iar si iar, de fiecare data.
      Blogul e in carantina cu sfintele sarbatori, gen.
      Las ca merge si asa.
      Veselie sa fie. 😛 😆 😈 :mrgreen:

    • e clar: e ca sa ne puna frana, ca prea nu ne mai oprim din sporovait! 🙄

  39. 1.io cred ca analizatzilor astora le pica foarte bine controalele astea de Pasti, ca e mai putzina lume prezenta la locul de munca, se manareshte mai ushor
    2. intrebare: daca indispensabilul Hexi nu mai produce, nu mai livreaza, cine ii aprovizioneaza pe astia, cand or arunca la cos gunoaiele alea diluate?

  40. simona, hai sa ne organizam si noi uMpic, aicishea shi nu numai pt bautura! :mrgreen:
    1. sa vina niste doctorese ( nu dam nume) sa ne lumineze.
    2. de exemplu: familiile celor morti in spitale in urma incendiului Colectiv, nu pot avea documentele din spital pt ca decedatul nu a apucat sa-si dea acordul pt ca aceste doc sa fie predate familiei; totusi o doctoritza, mama unei fete decedate, a stiu sa ceara foaia de observatzie si a capatat-o ( stiu ca asa zicea la televizor: am stiut ce sa cer); noi ce ar trebui sa cerem? in situatia in care cum zice in articol Tolo, sunt cazuri in care medicul afla telefonic rezultatul analizelor si baga antinitic cu furtunu de pompieri la toata lumea, fara sa mai treaca ceva in foaie; ce poti sa ceri, ca pacient?hmmm…sa intrebam la asociatia pacientilor, sau cum ii zice!
    3. sa vina nike, sa-nceapa dezmatzul, ca ea shtie legile…
    4.ce putem noi face , distinsa societate civila?
    5. eu propun o ” casutza poshtala” pt delatziuni; fiindca sunt convinsa ca sub acoperirea anonimatului multi oameni din sistemul sanitar ar sesiza nereguli; sa fie pe mail, sa fie altfel, dar sa ajunga la niste ” incoruptibili”, ca altfel, degeaba, mai mult, isi vor pierde si painea…
    6. avem oare jurnalisti care investigheaza ce dezinfectanti folosesc unitatile private? ca undeva in articol, parca in al 2 lea, Tolo are un doctor care zice ca a fost la un laborator privat unde se folosea altceva, strainez si ieftinez?
    7. verifica cineva cum s-au facut licitatziile astea?ca mi se pare chiar strigator la cer ca la licitatzie sa nu verifici ( prin laborator acreditat) calitatea marfii propusa de ofertantzi.
    8. vorba lu Mircea Marian : unde e corpul de control al Guvernului?http://www.evz.ro/arta-supravietuirii-in-guvernarea-ciolos.html

  41. erata :antinic cu furtunu= antibiotic cu furtunu

  42. in spitale nu exista notiunea de audit? 🙄

    • m-am uitat pe site-ul ministerului sanantatii: exista audit!
      incredibil!
      dar perfect adevarat!

  43. din an in Paste..
    vad ca nu au inceput urarile de Paste sunteti ocupati cu probleme arzatoare.
    Din partea mea si a nefestii Paste fericit cu oua pline, drob de sare in spinare..

  44. neamtzule care ne-ai lipsit ( dar daca esti cumva in Bucuresti, eshti invitat pe 5 mai la o bauta de tr0lleri 😉 )
    1.Pasti fericit shi tzie cu tot neamul tau! <3
    2. Povesteste-ne despre spitalele din Jarmania, sa fim si noi o data-n veatza pa subiect!pls!

  45. Un iepuras care paste, pardon, care fura fericit: 😛 😛 😎 😳 😳
    https://media.giphy.com/media/3o7WTGSflvwcWWmRqM/giphy.gif

    • aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiiaaaiaiaiaiaiaiai 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛

  46. am intrat pe facebook, sa vad ce zice Aliantza Medicilor:

    si am descoperit ca exista un organism numit
    Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate,
    cu o nobila misiune:

    Atribuţii, Misiune, Viziune


    care n-a mai comunicat nimic, de dinainte de Colectiv, care Colectiv, pt ei, nici n-a existat, nici el nici implicatziile sau consecintzele sale, cum nu exista nici un comunicat ref dezinfectantzi, pt ca nici scandalul asta nu exista
    in schimb te ia durerea de cap cand vezi componentza consiliului director:

    Colegiul Director

    • e vreo legatura intre patronul HEXI si Dragos Condrea, memebru in consiliul director la Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, reprezentant al reprezentant al Secretariatului General al Guvernului?

    • mi-a soptit un comentator de la Tolo, ca nu!
      dar ca are in schimb ( pagtromul lui Hexi) un nash, in farma; si ca de multe ori, transportul de Suprasept si alti dezinfectanti se facea cu masinile de la Farmex…unde nasul nu mai este actio,dar detine un lant de farma pe nume…

  47. am vrut sa pun link-ul care Aliantza Medicilor, embed, dar cand vreau sa postez comentul care contine acest link, imi da eroare; l-am scos si am putut posta
    deci mai incercam o data, doar cu link-ul catre pagina
    https://web.facebook.com/AliantaMedicilor.org/?fref=nf

  48. nici colegiul medicilor nu are vreun comunicat pe site-ul sau… 😐
    🙄
    http://www.cmr.ro/ro/

  49. luminita
    1. nu, multumesc!:) o sa!:)
    2. am citit deja, multumesc! 🙁

  50. Ce pot sa spun?Ca genul asta de persoane (nu pot sa spun oameni) nu au nimic sfant.Ca ar vide-o pana si pe mamasa pentru un pumn de bani .Ca rostul unei firme e acela de a face profit ,insa nu asa.Oricum firma ar fi facut profit din vanzarea substantelor in cauza.Cred ca persoanele de genul asta ar trebuii inainte de a fi judecati sa fie dusi la un institut de boili mintale .Ceea e au facut de atatia ani frizeaza patologicul.Daca unul din conducerea acestei fime ,are un accident de masina sa zicem si in prima faza,vrand-nevrand va ajunge la un spital din tara asta si s-ar infecta in spital ,oare cum ar fi?Spun ca atitudinea asta frizeaza patologicul caci este o atitudine impotriva instinctului de conservare pe care ori ce individ normal il are de la mama natura.

  51. Poate ar fi cazul sa ne rugam sa ne faca si 9, diseara, Simona, o surpriza de cadou de Iepurash, sa trollam si noi listiniti pana trece Pastele, gen. 😮 😮 😮

  52. Cruela,
    la mine, deocamdata, pe Firefox merge bine, nu trebuie sa ma reloghez.
    La tine cum e?

  53. Luminitza, tu ai idei bune,vad….

  54. Gelu, azi sunt in toane bune . Uite ca am gasit din intamplare un nene care canta niste poezii . Ca semn de prietenie pentru noii veniţi iti fac cadou un link. Pe urma te descurci .
    http://benjaminclementine.com/.

  55. Ia sa vedem care vine cu lumina pe blog, la miezul noptii fix. 💡 💡 💡 💡

  56. Daca nu v-ati dumirit cum sta treaba, eu insist,
    iata cum vine la voi Iepurasul,
    nu sa va dea,
    ci sa va ia!
    https://media.giphy.com/media/3o7WTGSflvwcWWmRqM/giphy.gif

    • imi pare rau ca trebuie sa fiu cruda cu tine, dar uoamenii care are conturi si pa facebook, au dat de mult extemporal din chestia asta, shi au luat 10 cu felicitari, caci au vazut-o de un milion de ori!
      sa gasim shi noi sa pastem ceva si sa fim fericitzi, asa ca iepurashul, nu ca victima lui!
      <3

    • Si ce? mai vedeti-o!
      Sau puneti si voi ceva nou!

  57. vreau sa fiu primu
    asa ca va zic anticipat
    paste fericit !
    si nediluat.

    • vecinu,
      ai aterizat, bre?

    • ne pare rau, dar neamtzu, ca un tzigan adevarat a furat startul de muuuult!
      🙂
      ceea ce nu ne impiedica sa pastem fericitzi shi in cinstea ta, ceea ce itzi dorim shi tzie la intreaga familie!
      😉

    • …si inca cu bine,
      da cu trei ore intarziere.
      e frumos taaaare la bucuresti, bre.
      pana si ploaia e diluata.

    • domnu tigan tre sa faca rapid o cerere de aderare la grupul de trolarai, pana nu ne diluam de tot.
      poa sa o aprobe singur, avem incredere in el, totu e sa scrie pe aici.
      cred ca simona l-a iertat, ca tot e saptamana iertarilor, nu ?

    • sarumana doamna cru, la fel si tie,
      pupaturile masa si dansu la H, normal.

  58. ma duc sa iau lumina.
    lumina multa si adevarata, nu o luminita , acolo…
    o sa iau mai multa, sa va aduc si voua, la H.
    sorici, bere si lumina digeveiasca, pura, nediluata.

  59. cruela, fusei acu fro trei ani in spital pt. o operatie nevinovata, luasem chiar bilete la schi, am stat vro luna juma, conectat la furtune, ierea sa ies cu picioarele inainte, cauza, infectie de spital.cica sunt unele rele ca nici mama dezinfectantului nu le doboara.
    Asa ca mai bine la circiuma decit la spital.

    Adevarat a inviat!

  60. cruela de vila

    deci : ora doo, precum am zis!
    Hristos a inviat!

  61. cruela de vila

    precum zi :
    Traiasca ziua clasei muncitoare! 💡

  62. Hristos a inviat!
    Sarbatori frumoase, bucuroase, luminoase, Simonei si lui Nic, in primul rand, dar
    si tuturor prietenilor din cazarma roz,
    gandurile mele bune! 😆 😆 😆

    • SARBATORI FRUMOASE dragi combatanți auto-incartiruiți in cazarma Simonei si Simon*s cat 😎 😉

    • costicămusulmanu

      hai și de la musulman:
      Paște Fericit!
      tutulor românilor!

  63. cruela de vila

    ora doo…aloooo! 😛

  64. Din diagonala matricii, mai precis casuta Aij, un gand bun tuturor locuitorilor (si conlocuitorilor) acestui asezamant:
    Hristos a-nviat!

  65. Era Gelu ,Glad si Menumorut….Si ca sa stie tot poporul,numele asta e…un alint si zic ca e mai bun decat Gheorghe ( asa scrie la buletin).As venii cu placere in H ,numai ca s-ar putea sa plec in delegatie.Ramane pe altadata….

  66. @maxbrain : si mi s-a stricat imprimanta ,asa ca de unde hartie de 500 E? Astept intai depanarea….

    • Daca n-ai una de 500 merg si 3 de 100 si-ti dam si restul la plecare, hihihi! 😳 🙂 ❓ 😆

  67. Cu banii…v-a luat-o alta inainte si am ramas…..cu visele.Povestea clasica….Aveam o colega care-mi spunea Gigi….oricumsunt Ghorghe by accident,poveste lunga…Sunt un Gheorghe nascut de Boboteaza.Cineva-mi spunea Gelu Boboteaza…si se amuza copios..

  68. Si oricum lucrez la un trust….si plangea cand vedea fluturasul…si nu de fericire…crede-ma.

  69. […] cele de achiziție, prin licitații trucate, iar în momentul declanșării anchetei, patronul Dan Alexandru Condrea a cerut să fie testată eficiența apei lui de ploaie, nu concentrația din bidoane. […]

  70. cruela de vila

    cel mai misto comentariu legat de dezinfectantzi si bacterii, virusi, etc :
    nu-i omoara, doar ii chinuie! :mrgreen:

  71. Nu stiu si nu cred ca exista oameni “influenti” in Romania, milionari/miliardari in lei sau euro, care fac ceva corect/legal. Dupa cum bine afirma si acest “monstru”, sistemul este astfel conceput incat “te adaptezi”. Ar fi frumos sa fie altfel, insa interesele sunt din toate partile si din pacate o “mana” de oameni nu va schimba nimic, niciodata, istoria ne-a dovedit asta in repetate randuri.

    • Isus a schimbat totul, si n-a fost decât unul singur. Plus ca lasat niste invataturi pe care prea putini le urmeaza. N-ai cum sa schimbi totul cu dracu’ la cingatoare, ori urmezi calea ori nu.

  72. Update, Dan Alexandru Condrea a fost executat. Direct sau indirect. Cel mai probabil a fost utilizat un dispozitiv care i-a explodat sub masina, ori pe la osie ori pe la cabluri, si l-a aruncat in aer asa cum arunci o sticla de suc (cu acesulfam K si glutamat gramada, ca doara daca in UiE “e interzis” – de fapt nici acolea nu-i – nu-nseamna ca la noi nu tre’ sa se beie).
    Probabil tipul stia ceva si s-a hotarât sa zica si el ce nu trebuie. Probabil.
    Ah, lumea bizinesului…

  73. Draga Simona,

    Poate ca ar fi trebuit sa scriu aceste randuri mai demult insa toata lumra intrase in sevraj legat de scandalul regizat Hexi Pharma si de gandit oricum din ce am vazut nimeni nu a fost in stare…
    Avand o experienta ff mare de business in toata lumea, am privit cat se poate de rational si logic intreagul circ si o sa-ti explic de ce era foarte simplu pentru oricare din voi sa-si dea seama ca tot ce a aparut legat de aceasta firma este doar un fenomen numit ” prostirea gloatei”.
    1. Momentul cand a izbucnit – inaintea alegerilor – tinand cont ca o campanie cost enorm, TV ar fi fost asaltate cu acesta prosteala doar daca ar fi fost anumite interese care s-au vazut ulterior.
    2. Orice om rational care nu stie ce inseamna biocide da un search pe google si vede ca acestea se masoara in eficienta si nu in concentratie – vezi legislatia europeana si mondiala -.
    3. In Romania nu exista nici o institutie acreditata pt aceste analize basca ca ele nici nu fusesera facute – cauta pe net sa vezi cat dureaza analizele
    4. ICECHIM-ul a refuzat sa faca analizele stiind ca cele de la Hexi sunt acreditate international si nu au vrut sa se faca de ras ca toti ceilalti + firma Hexi a cerut sa se faca public modul in care s-au efectuat cand s-a mentionat o diluare de 2000 de ori ceea ce in chimie nu exista, deci o alta prostie grasa
    5. Orice om cu un EQ ridicat isi putea da seama ca Tolontan minte doar uitandu-se la fata lui si la cat de incoerent era cand i se puneau intrebari
    6. Cand Monica Pop a afirmat ca nu exista asa ceva Tolontan a si sarit la gatul ei cu prostii si mizerii valabile doar pentru prostime
    7. Daca prin absurd asa ceva ar fi fost adevarat rata de mortalitate ar fi fost de peste 99%, fapt confirmat de experti in biocide din toata lumea, nu de cei care vorbesc ca tatele din piata – adica mult si prost,
    8. De ce tu sau oricare om care vrea sa se numeasca jurnalist nu se documenteaza inainte, sa gandeasca un pic si apoi sa cheme lumea in strada fiind sigur de actiunile sale???? Asa nimeni nu s-ar mai face de ras si nu am mai fi numiti de cei de afara ” o natie de cretini si idioti care traim in Neanderthal”

    Fortata de imprejurari lumea a inceput sa se documenteze si sa gandeasca si s-au trezit din prostirea generala…Intrebarea mea acum e simpla: ce ai de gand tu si toti comentatorii sa faceti ca sa indreptati lucrurile si toate mizeriile scrise fara nici un argument plauzibil? Veti fi la fel de vehementii si veti iesii in strada pentru mizeria creata si pentru faptul ca ati fost pacaliti in cel mai josnic chip??

    Mi-as dori ca in urma acestui balci fiecare sa se uite in oglinda si sa reflecteze la ce ar trebui schimbat in gandire, logica, ratiune si atitudine daca vom dori sa mai putem schimba ceva in aceasta tara…altfel nu vom mai fi in stare decat sa schimbam cauciucurile de la masina….

    Va saluta cu stima un simplu cititor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint