Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Cum n-am făcut plăcintă cu mere

Ceea ce vedeți ar fi trebuit să fie o plăcintă cu mere, dar nu e. E o chestie cu foi uscate și rigide, care nu se poate tăia fără să-i iasă umplutura. Care umplutură e, oricum, prea multă. O fi vina foilor Morărița? A cuptorului? Sau te pomenești c-o fi chiar a mea?:roll:

Cum ar fi trebuit să procedez ca să nu obțin o combinație de placaj cu mere coapte?

IMG_1872

161 comentarii

  1. 1. aruncă foile morăriţa
    2. dă cuptorul o idee mai încet după 5-7 minute
    3. dacă ţi se pare crispy când o scoţi din cuptor, unge-o fierbinte cu putin unt topit (un NU hotărât pt margarină)

  2. Simona
    Eu stiu cum sa faci o combinatie din mere crude cu placaj. Da nu sunt tare in placinte si nici inainte la ele nu sunt. Presupun ca trebuia sa le ungi cu ceva ca sa nu se usuce. Probabil unt sau ulei si sa nu dai focul la maxim la cuptor. Nu stiu acum daca mai este dar la Capsa sau la Athene Palace, puteai sa comanzi placinta cu mere cata vroiai si nu era uscata deloc.
    Daca o sa vrei sa faci placinta cu peste, altfel se pune problema. Sau compot de peste, serbet, inghetata…

  3. Cred ca nu e rau sa stropesti foile alea, cand incep sa se rumeneasca, cu bere, cu rom, cu orice.

  4. @ Andrei: nu discut cu tine, ca e clar ca nu te pricepi :mrgreen:
    @ Agnes: care foi sunt OK? si be) nu doar deasupra e placaj, toate foile au ramas uscate 🙁

  5. Cu multi ani in urma, iubita mea sotie s-a gandit ea sa ma surprinda cu o placinta cu mere. A citit reteta, care spunea ca se amesteca faina cu zahar si se face o compozitie … In fine, aia nu au mai scris ca se pune si apa in compozitie si se framinta ca sa se faca un aluat dulce, iar ea nu a pus apa. A pus jumate din faina amestecata cu zahar in tava. Peste ea a pus merele rasele si amestecate si ele cu zahar, iar deasupra restul cantitatii de faina. A perpelit astea pina s-a plictisit si chiar a mincat cateva ca sa-mi arate mie ca faina aia cruda cu zahar topit si umeda cu zeama de la mere e buna. Rade si acuma cand ii aduc aminte de placinta cu mere.

  6. Simona
    Daca pui placinta intr-un lighean mare cu apa sau cu ceva lichid, poate ca se inmoaie. Macar putin. Ori poate ca se pot recupera merele si impotriva foilor de placinta de taria placajului se poate face o reclamatie la OPC. Ca tot erai pusa pe proteste.

  7. simona,
    aluatul fraged (aşa se cheamă el ) făcut manual, acasă
    stai, nu da !
    e cel mai simplu dintre toate

  8. Simona
    La mine e clar ca nu ma pricep la placinte, dar nici tu nu esti prea avansata in aceasta problema. Alfel, arata bine fotografia si chiar lipsesc niste piese din placinta. Au sarit cand ai taiat?

  9. @ Andrei: o pun in cada, ce sa ma mai incurc cu ligheane 😆 😆

  10. Agness
    Da’ eu daca vreau sa fac manual aluat fraget, trebuie neaparat acasa sau pot si in lift sau la terasa afara?

  11. vai de mine…
    pai nu ai ce sa faci. nu ai sansa. pai daca ai ajunsa sa faci crima din imagine…nu cred ca poti face ce trebuie in cazul unei placinte cu mere
    nu nu
    sau sa-ti dau reteta mea?
    aaaa. nu cred

  12. @ agnes: nu prea am conditii sa fac aluat cu mana mea. ar trebui sa-l intind pe jos, in sufragerie, ca n-am loc. 🙄 nu se exista nici o foaie ok in comert?

  13. Ok Simona. Da sa dai drumul si la apa ca nu se inmoaie numai de frica sau de plictiseala.

  14. In comert exista de calitate foi dictando. Sau alea erau caiete, ca nu mai tin minte.

  15. @Stefan: deci te rog frumos. tot azi am facut o geniala supa frantuzeasca de ceapa, care mi-a iesit. am uitat sa o pozez, asa ca tre’ sa ma crezi pe cuvant. bine, am avut si cu ea o problema: trebuia sa-mi iasa trei portii si mi-au iesit doar doua 😆 😆

  16. simona,
    eu te înţeleg mai bine decât crezi 😛
    dar nu ai nevoie de loc, aluatul se face într-un bol.
    din comerţ cumpăr doar foi de ştrudel pt că nici chiar eu nu am atâta îndemânare :mrgreen:
    sunt bulgăreşti, habar nu am numele, dar sunt impecabile.
    o să-ţi spun după ce mă documentez cum le cheamă . ştiu că ei au şi pt plăcintă

  17. Agnes: bol, bol, da’ dupa aia nu tre’ sa-l intinzi? nici nu am facalet d-ala cu care se-ntinde :mrgreen:

  18. Stefan
    aia nu e crimă deloc
    e f mâncabilă.
    niciodată ceea ce găteşti acasă nu va arăta sclipicios ca la cofetărie, cine se pricepe ştie de ce.

  19. “Produsele „Morarita” ii dau oricarei gospodine posibilitatea sa îsi manifeste creativitatea.” 😆 Indubitabil! 😆 😆
    “Din foile de placinta sau din aluatul pentru foietaj se pot naste cele mai nastrusnice si delicioase produse …” :mrgreen: Irefutabil! 😆
    http://www.panovia.ro/morarita.htm

  20. ok, cruela, nu-i duci tu un făcăleţ simonei ?
    şi arată-i şi cât spaţiu trebe ca să întindă aluatul ăla.
    sau mai bine nu, că nu vreau să-i distrug toate scuzele. 😛
    cum spuneam, o înţeleg perfect.

  21. @agnes: facalete am , toate marimile! 😳 in scopuri de aparare! :mrgreen:
    da’ stii ca in sisterhood-ul nostru tu te pricepi la (facut) mancare iar eu dacat la baut! :mrgreen: si chiar si mancat! 😉

  22. Agness
    Poate ca tu o intelegi perfect, dar eu nu mai inteleg nimic. Credeam ca este important, pentru Simona sa gasim o posibilitate de a repara, recupera macar partial, placinta aia. In nici un caz nu era vorba de proiecte de viitoare placinte. Ori ce crezi tu, ca daca ia foi bulgaresti si le rade cu un spaclu sau un polizor pe astea care s-au placajit, mai poate sa refoloseasca merele? Eu zic ca alea merg la cazan, la tuica. Daca nu a pus prea multa scortisoara.

  23. @simona, nu te lua dupa agnes, sa investesti in facaletze! e buna si o sticla de sticla!ca poate bea si sotu matale vreun vinishor, ceva; asadar: sticla goala, cu forma ( macar partial) cilindrica!( sa semene cat de cat cu un facaletz! 😉 )

  24. Simona
    Te aranjeaza daca-ti pun niste frisca in photoshop si-ti fac placinta aia foarte mancabila si chiar comerciala? Si aburi pot sa scot din ea, sa fie etern proaspata si calda.

  25. cruela,
    la mâncare nu pot să o ajut nici eu pe simona că ea mănâncă decât supă de ceapă .
    păi tu ai uitat ce am păţit io acu doo seri când am cinat pă franţuzeşste cu fiică-mea ? 🙄

  26. Simona
    Nu te lua dupa Cruela. Cum o sa semene un o sticla de vin cu un facalet? Eu nu am baut niciodata din facalet.

  27. siiiii simona : fii antena: data viitoare cand folosesti foi al caror conmportament nu-l cunosti, nu mai face placintica, fa si tu niste rulouri: pui pe foaie merele alea si rulezi ( ca la clatite! 😉 ) asa macar nu mai trebuie sa le tai! 😉 rupi si tu din sulul de placinta!
    sau ia d-alea bulgaresti de trebuie doar varate in cuptor! 😳

  28. In plus, facaletul nu are dop, iar sticla, la inceput are.

  29. @agnes : cum ziceam : o ajut io: ca mie-mi place zupa de ceapa! 😛

  30. Simona
    Mai faci direct clatite. Le umpli cu ce vrei, chiar si cu mere intregi. Pere, corcoduse de sera, capsuni, dupa anotimp si gust.

  31. Cru
    O ajuti degeaba. A spus fata ca nu au iesit decat doo portii in loc de mai multe. Ce vrei sa faci spritz de supa de ceapa?

  32. mi-au parvenit şi mie nişte poze. într-una dintre ele am văzut un gest incalificabil din partea lui bleen! din cîte am înţeles, poza nu este trucată.

  33. @nedo : vezi daca il lashi singur la BR! :mrgreen:
    altadata sa nu mai chiuleshti!

  34. ma duc sa gatesc si io ceva complikat : floricele la microunde! ca tare-i plac cainelui meu!
    😉

  35. Nedo
    Vrei sa spui ca placinta e trucata? Nu e prietene, e autentica. Poti sa bati in ea ca-n lemn.

  36. agnes & cruela: fata, va promit ca incerc sa fac aluat d-ala cu mana mea.
    nedo: noi aici vorbim despre o placinta ratata, nu despre poze.

  37. @cruella

    Avatarul ăla e desuet. Geoană deja i-a tras-o lui Crin. Acum singura consolare a lui Băse e să i-o tragă lui Geoană.

  38. da? de unde ştiu că poza cu plăcinta nu este trucată? totuşi, mă refeream la altă poză. aştept explicaţii din partea lui bleen: sigur, simona o fi zis ceva, nu-mi dau seama pe moment. aşteptaţi să văd imaginile şi voi veni cu explicaţii…

  39. @Simona: supa de ceapa e favorita mea. Pacat de a 3 portie ca iti faceam eu placinta.
    @Agnes. Da, ai dreptate dar placinta mea nu arata ca in cofetarie si nici lucioasa. Arata cumva. dar la gust e incredibila. Uneori cred ca sunt nebun.
    off topic cumva
    maine ma duc sa cumpar galuste cu prune (pe care nu stiu sa le fac si punct). e incredibil ca cineva in bucuresti (nu mai zic de rahova) s-a gandit vanda pe langa covrigi si asa ceva. pai in ele e toata copilaria mea…cred ca e inchis acuma, nu?

  40. @ Cei Sapte: nu pot sa cred ca eu am distrus o placinta si tu vorbesti tot de Geoana si Base 😥

  41. Baeeeiiiiii
    Voi cum procedati cand e frig afara? Ca eu de 5 ani, cu o mica exceptie in primavara asta, am vietuit numai la temperaturi de peste 30 de grade celsius. Daca ma imbrac prea gros nu pot sa ma misc si obosesc, daca ma imbrac subtire, tinuta sport tip Florida, intepenesc si e tot aia. E mai important decat placinta.

  42. @stefane : mai gaseshti galushte cu prune in piata doamenii la cateringu lu “zexe”
    ps: placinta nu stiu sa fac , da galushte, da! 🙄
    @b leen : cand am primit io poza aia, titlul era foarte poetic\\\: ceva cu “curva” 😳

  43. @dracu

    Cred că a înjurat. Da, probabil a înjurat sau a vorbit urît cu pescăruşul.

  44. @cruella

    Nu era poetic. Era profetic.

  45. @ Stefan: pai, fata, tu chiar stii sa faci placinta? io am crezut ca faci misto. ia baga reteta. iar cu supa n-ai inteles: trebuiau sa manance trei oameni si n-au mancat decat doi. aia sacrificatul am fost eu, fireste, si-asa am mestecat in ea de m-am plictisit, era ca si cum as fi mancat

  46. @andree: ia o v odka! pt combustie interioara! 😉

  47. Simona
    Priveste si tu partea plina a placintei, nu coaja. Mai e o saptamina si pe urma nu o sa mai auzi toata viata ta de Geoana. Asa ca lasa omul in pace sa-i pice bine placinta.

  48. @cru: si galuste vreau sa invat. mama, cate vreaaau 😆

  49. @simona : organizam un seminar da schimb da experientza!
    jamie oliver o sa-si mushte mainile da oftika! :mrgreen:

  50. Cru
    Am incercat eu si asta. Problema e ca ma pot misca, dar de la o anumita cantitate, nu mai are nici un rost sa ma misc. Mai bine teapan. Nasol e ca din cand in cand trebuie sa dau piept cu viciile naturii si sa ies afara la fumat.

  51. eu sînt oripilat şi nu ştiu de ce. din cauza pozei sau din cauza ororii de mai sus. mă duc să mă culc, poate îmi dau seama pînă mîine despre ce e vorba. în orice caz, dacă aş fi în locul lui tache aş nega tot ce e legat de plăcintă.

  52. şi sper, repet, ca poza să fie trucată. bleen, dezminte!

  53. ieri am invatzat-o pa una , in ditamai intercontinentalu’ cum sa face supa crema de legume: se iau ce legume ai in c asa si se arunca in oala ( e bine sa le cureti de coaja inainte… :mrgreen: ) se fierb; cand sunt gata, se scot legumele si se baga in blender si se piseaza; se adauga dupa gust : sare, piper, lapte, unt, smantana, branza /cascaval ras….se amesteca; se mananca; de preferinta cu crutoane ( care se fac f bine la microunde) 💡

  54. Cruela unde stai? Zexe sa nu te muti.
    Simona iti dau reteta dar tre sa imi dai si tu ceva la schimb. Pai ce nene asa gratis? Nu se face monser. serios.
    Auzi, cum ar fi? In loc sa iasa tarushii la gratar in fata blocului, nu mai bine iesim cu aragazul si butelia si unii facem palcinte, altii galuste, supa de ceapa, gaina la sticla…si dupa aia adormim frumos pe iarba cu burta plina
    ma duc sa ma culc. cand revin, revin cu reteta. acu mi-e lene si oricum n-o dau decat pe mail.

  55. andrei : barbatzii de pe plaiurile mioritice , se imbraca iarna in felu’ urmaretz: maieu; tricou ( cu mecutze scurtutze) camasa;plovar; jaka ( imblanita daca e frig rau, sau cu puf de nush ce gaska)important e sa fie marimea ta! :mrgreen:

  56. @ nedo: NU AM GRESIT NICIODATA-N VIATA MEA O PLACINTA! IUBESC PLACINTELE SI NU AS GRESI NICIODATA NICIUNA!

  57. @stefane: da si tu taicale un search pe gugl cu “galushte de prune de vanzare” si vezi daca nu gasesti pe careva sa ti le aduca acasa! 😉

  58. simona
    Da galuste cu peste stii? Da’ cu pestisori mici si in stare de functionare? Nu. Bine. Nici eu nu stiu, dar ma gandesc ca nu strica sa incercam sa inventam. Poate facem si un ban.

  59. @simona : eu n-am facut in viatza mea o placinta! asha ca n-am riscat nimic! 😉

  60. @andrei ; vorbeste cu agnes: poate faceti si o placinta cu pestele de sticla de pe televizor!

  61. cruela !!!!
    şi acuma spui ?!?!?!??!?!

  62. spune tot! “şi îi sugerez domnului nedormitului să îşi aducă aminte că i-am ţinut plăcinta în braţe, pe vremea cînd era încă fierbinte.”

  63. Simona
    Auzi si tu ce spune Pata, in conditiile astea de criza acuta a placintelor. Cica, no way: “De la președinte jucător la președinte cu însoțitor”.

  64. @agnes : n-am shtiut ca se impune vreo spovedanie pe teme de talente culinare la intrarea pa blog! 😳
    n-ajunge ca placintzeshti tu? shi simona? va trebe concurentza?

  65. Cru
    Ideea e buna da nu stiu daca se exista galuste asa de mari ca pestele. Daca ar avea si Agness un pestisor de sticla pe televizor, era mult mai accesibil. Agnessssssssss, ce zici pui la bataie pestisorul?

  66. in schimb , fac socata, visinata, afinata, zmeurata si cumpar cu mult talent vodka! 😉

  67. @andreii : executam cu bucatzi de peshte! ce poate fi mai excitant? :mrgreen:

  68. @ nedo: NU MI-AM GRESIT NICIODATA NICI SOTIA SAU COPIII :mrgreen:

  69. nu, e clar, la plăcinte nu mai ai spontaneitatea de acum cinci ani

  70. @simona: e mana oligarhilor! a mogulilor! au dat prea multe gaze, d-aia s-a ofilit placinta! 😉

  71. @simona : cica nu mai ai suficineta fluiditate; ai cam..intzepenit! :mrgreen:

  72. @simona : cica nu mai ai suficineta fluiditate; ai cam..intzepenit! :mrgreen:

  73. poate daca m-ar injura o placinta sau mi-ar vorbi urat… dar nu stiu, trebuie sa vad

  74. supa de dude! :mrgreen:

  75. Ca sa va mai racoriti putin dupa atita munca si sa mai iesim din nefasta politica:

    Inceputul, primele 15-20 de secunde nu sunt relevante, restul e altceva. Deci rabdare si tutun. Eu imi iau inima-n dinti, tigara si bricheta in mina, cel mai gros pulover si o patura in spate si ma duc sa ma confrunt live, cu intemperiile. Va tin la curent dupa, daca…

  76. ba nu, m-am hotarat, fotografia de mai sus e un trucaj ordinar. ma dau in judecata!!

  77. ca parinti, cu cine ati lasa o placinta, cu mine sau cu geoana?

  78. trebuie plăcinta originală. nici un expert nu ar putea să-şi spună părerea fără plăcinta şi tava originală

  79. păi mie deja mi-ai ţinut plăcinta în braţe, cînd de-abia ieşise din cuptor

  80. @simona : nbumai si numai cu tine! geoana e maniplat de soacra-sa si ar fi in stare s-o arda pa biata placinta! 🙄

  81. bun! asta e lămurită.
    cum e cu poza cu bleen. aştept dezminţiri şi din partea lui, deşi poza nu pare trucată

  82. Hai ma, ca arata ca o balaceala comestibila:D Nu era buna?

  83. @nedo: care poza, frate? aia in care-mi pune eticheta aia in piept?

  84. @simona io zic ca e mana lu vantu! da cand ai plecat de la catzavencu tzi-o coace! :mrgreen:

  85. @simona : vezi ce bine ra sa ai acum un caine? ala ar fi apreciat placinta fii sigura! 😉

  86. vantu sau patriciu, e clar.
    plus ca placinta arata de parc-ar fi de-acum cinci ani. mi-au inlocuit placinta buna, de azi, cu una de-acum cinci ani

  87. simona, nu ai vreo mătuşă avidă de celebritate, să ne explice ea?

  88. @ nedo: deci da, am. a fost asa: eu i-am zis inca de acum cinci ani ca nu-s in stare sa fac o placinta, da’ ea nu m-a crezut. cica “hai, ma, simono, te aberezi, cum sa nu fii in stare?”. de-abia azi, cand a vazut, s-a convins ca era adevarat

  89. oricum, bleen a decăzut în ochii mei. dau scris nu voi mai intra la el pe blog! nu vreau să mai aud de el!

  90. @nedo:acum baga-i-o repede p-aia cu: vezi daca n-ai ferma pa feisbuk? :mrgreen:

  91. adica pana acum erai de acord cu el si acuma, gata, nu mai esti? pai, iarta-ma, da’ asta e ipocrizie

  92. şi nici tu nu ieşi bine din toată povestea asta. ţi s-a pus o etichetă şi o vei purta multă vreme de acum înainte.

  93. cruella, mi-am şters contul de facebook de vreo 2 săptămîni
    simona, eu cred cu tărie, da’ şi cu bere, în principiile mele, dar sînt în stare, la o adică, să renunţ. renunţă şi tu la bucătărie.

  94. sa vezi cate etichete avea un comentator d-aicea, pe la 3 noaptea, cand nu reusea sa se hotarasca in ce directie ii e casa :mrgreen:

  95. @simona:placinta era cu ravse? cu etichete? cu extemporale?
    😕

  96. nedo: nu renunt. ma sustin si ungurii, ma sustine chiar si gigi

  97. chhred cu tăhhrie, pardon. ilieskaya, pasiunea lui văcăroiu, credinţa lui geoană

  98. caARE AVEA SI PA FATA SI PA SPATE!ETICHETE VREAU SA ZIC! :mrgreen:

  99. @ cruela: nu era, desi le-as scrie io unu’ la aia care fac foile Morarita.

  100. @simona : nu renuntza!

  101. eu am fost aseară să beau, da’ eram varză după o zi horror şi mi s-a rupt filmul după prima sută de votcă. am ajuns acasă pe la 2 şi am dormit pînă pe la 1. de mult n-am mai dormit aşa mult. şi comentatorul respectiv este bine.

  102. @ nedo: heheee, stiu, am vorbit, l-am verificat la prima ora a pranzului, cand m-am trezit.

  103. Deci io vorbeam singur aseara pe aici si voi faceati politica si va puneati etichete politice dupa o juma de sticla de cola, zero sugar? Pai ce o sa creada viitorul presedinte Basescu despre oamenii mogulilor?

  104. @ Andrei: de cate ori sa spun ca nu mai lucrez la nici un mogul?

  105. @nedo : data viitoare iti trimitem si tie o bere si-o eticheta! :mrgreen: 😉 😳

  106. îl verific şi eu acuma. ia să-l sun…

  107. Unde e protectia aia a consumatorului? Simona sa le dai cu placinta in cap sau sa o scapi pe picioarele functionarei de la ghiseu, ca intelege ea mesajul.

  108. pardon : nu nedo, andrei!
    si nu O eticheta, ci mai multe etichete! 😎

  109. Simona
    Da ai lucrat. Si io am lucrat la toti si nu m-am facut bine nici acum, dupa 10 ani. Da las ca vin eu acolo si sa vezi ca nu se mai repara ei niciodata.

  110. In alta ordine de idei, mie imi comvine sa castige Geoana. Am cu cine sa ma incaier de cate ori am chef. In plus, avind o vasta experienta in atacuri la Iliescu, o sa-mi fie mai usor sa-l casapesc pe prostanacul asta de Geoana. Nici foi de placinte nu au fost in stare sa faca.

  111. copii, eu ma duc sa ma culc, ca sunt epuizata de cate floricele am gatit! 😳

  112. simona
    am şi eu o indiscreţie. cine te-a pus să faci plăcinta aia?

  113. Cred ca Simona nu a vrut sa faca asa ca romanul care nu are ce face. Adica decat sa se dezbrace si sa-si pazeasca hainele sa nu le fure careva, s-a decis sa faca o placinta cu mere. Mai bine incerca sa o faca cu branza ca aia are grasime si se inmuiau placajele.
    Apropo Simona, puteai sa o intaresti cu cateva suruburi si sa o tai fara ca sa mai se imprastie compozitia. Zic si eu, da nu ma pricep.

  114. Simona
    Ce noroc ai cu blogul. Cum iti reuseste sau cum nu-ti reuseste o mincare, pac, la blog cu ea. Adica nu ajungi tu la un optim al muncii, dar nici nu muncesti degeaba, in nici un caz. Marfa. Da totusi parca nu prea te omori cu gatitul. De la celebra supa de ciuperci cu ceva verde deasupra si de la probabil vinete si dovlecei umpluti, pina la placinta asta nu prea ai gatit. Au fost oare asa de constistente vintetele alea?

  115. Seamana indeosebi cu un creier de extraterestru virgin care se uita mereu la antena 3 si realitatea tv in ultimii 4 ani.

  116. Fii antena Simona (asta pt ca mi-esti simpatica):
    1. dezgheti foile la temp camerei si le intinzi pe o suprafata neteda (sa stea una peste alta, nu le separi inca).
    2. razi merele intr-un castron si adaugi putin zahar si scortisoara, dupa gust.
    3. cuptorul la 180C si ungi o tava dreptunghiulara cu putin ulei.
    4. stropesti prima foaie de deasupra cu o lingurita de ulei …uniform.
    5. presari merele rase, nu f multe si uniform.
    6. iei cate trei-patru foi o data si rulezi, cu umplutura cu tot.
    7. pui ruloul in tava, de-a lungul, nu contorsionat, cum ai facut in cazul de fata.
    8. repeti pana termini foile si umplutura si se umple tava. intra cam 4 rulouri in tava.
    9. ungi rulourile cu (putin) ulei on top, si pui in cuptor pana se rumenesc si miroase a mere in casa.

  117. Sa nu folosesti ulei de masline…

  118. si mie mi-a iesit ca tine…NU foilor cumparate..e f usor si fun sale faci home

  119. Pentru Cru – excusiv
    Vazind noul tau avatar, am stors putin ce a mai ramas din neuronul inca neafectat si am tras concluzia ca o anumita postare de pe blogul prietenei mele Elena, este importanta. O pun si aici si astept sa vad daca faci legatura. Poate chiar ai si niste informatii sau surse mai concludente.
    ” Adrian M. says:
    28 November, 2009 at 4:48 pm
    E-n regula,Andrei.
    Nu mi-a placut nicicand sa arunc ,,pe piata” lucruri neverificabile. Tot ce am scris mai sus este PERFECT VERIFICABIL ,vis-a-vis de VASILESCU & ANTONESCU si restul .
    E usor in ziua de azi sa lansezi o serie de mizerii si vad ca asta se intampla acum.
    DAR !
    Pot sa mai spun un singur lucru, pe care l-am ,,atins” oarecum mai sus. Intai de asta, o paranteza…..zilele trecute, intrun articol de pe voxpublica, al lui Costi Rogozanu parca, acesta scriind despre Crin Antonescu , spunea si presupun ca nu intamplator , ca ,,Crin A. ar face bine sa nu mai spuna ca a frecventat Piata Universitatii ci mai degraba……….PIATA de la OPERA (stii, locul de intalnire al gay-lor).

    Ei,bine….despre asta ar fi vorba.
    Mortii nu mai pot vorbi, dar cei ramasi, la betie, o mai fac.
    S-ar zice ca biata sotie , o femeie admirabila, realmente bolnava, ar fi recurs la gestul de a se arunca pe geam cand, abia tarandu-si trupul epuizat din pat, a descoperit ,,dincolo”, in cealalta camera a apartamentului……doua trupuri . Al sotului ei si al lui Valentin Vasilescu, care……nu se ,,uitau la televizor”.

    Oribil. Ne-am intrebat mult timp, cativa dintre noi, ce a determinat gestul disperat al unei femei -psiholog, care a consiliat sute de oameni aflati in suferinta sau al unei femei- MAMA, care ,chiar si bolnava incurabil, isi mai doreste chiar si o secunda, alaturi de fetita ce avea atunci doar 2 anisori. RASPUNSUL…..ar putea fi cel de mai sus.
    Oricum, Adina Valean (prietena cu Dana Patriciu si fosta angajata la fundatia acestuia)ramane paravanul de ,,moralitate” a lui Crin.”

  120. pentru inceput arata bine ! mi-ai facut pofta, fac si eu una con carne !

  121. Mulţumim LUCIAN ❗ Votaţi BUTE 😎 Nu-i nici un trucaj…don goe.

  122. aluatul; placinta cu mere buna nu se face cu foietaj…

  123. cristian,
    ştii să faci plăcinte ? 😯

  124. foile bella sunt bune. tot bella gasesti si foitaj, placinte semipreparate, congelate, inclusiv cu mere. cea mai buna e aia cu branza si spanac!

  125. @iglitza:korekt! 😉

  126. Indiferent ce foi foloseşti, coace-o la foc mic şi unge-o bine cu smântână după ce o scoţi din cuptor. Pe plăcintă, adică. 🙂

  127. Simona, da’ de palma pe care i-ai aplicato placintei nu spui nimic, nu?

  128. @simona: dacă rețete de plăcintă cu mere n-ai găsit la noi la cantină (deși am vreo două), rețete de găluște găsești sigur.

  129. @simonaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    mi-am dat seama unde ai gresiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit!
    nu trebuia sa faci placinta cu mere ci BE-REEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!
    intreaba-l si pa Gutza daca nu ma crezi!

  130. @gero : esti penalizat ca nu ai adresa de mail valabila sau ca n-ai bani sa-ti iei si tu o secretara sa citeasca mail-urile pa care tzi le trimite simona insashi cu mana iei!
    rushine!

  131. ps : gero : si sa si raspunza lu simona cand itzi scrie ea insushilea!
    e simplu : are de ales din gama urmatoarelor raspunsuri :
    DA
    NU
    NU STIU , NU SUNT DIN BUCURESTI! :mrgreen:

  132. dear cruela, am citit mailul, dar cu intarziere de o zi. si, oricum, ma aflam in afara bucurestiului. circul destul de mult.

  133. @GERO : URAT DIN PARTEA TA! ADICA CE? TU CIRCULI ASHEA DE CAPU TAU?

  134. @gero ; sa te prezintzi la restantza cu placinta!

  135. nu cu placinta! daca tot CIRCUL mult, ar fi mai potrivita niste PAINE multa. 😀

  136. @gero : nu fi obraznic : placinta!
    deoarece :
    la placinte inainte!
    nu ca tine care dai inapoi!
    :mrgreen:

  137. la placinte, inainte sa se fi compromis(ca-n poza)… poate.

  138. luatzi d-acilea la desert! si nu saritzi peste commenturi!
    http://surorilemarx.wordpress.com/2009/10/25/revelatie/

  139. Am avut aceeasi experienta nefericita cu Morarita. Sugestia mea este sa:

    1. incerci cu alte foi de placinta
    2. tii umed aluatul inainte de a-l folosi, tinandu-l infasurat intr-o carpa curata si umeda;
    3. pui cuptorul la temperatura mai mica
    4. ungi foile cu unt (desi am facut si asta si tot s-au uscat)
    5. Faci placinta cu foi de foetaj, nu de placinta. Sunt mai groase si nu se usuca asa de repede.

  140. Simona,

    Cea mai simpla methoda e sa inviti pe un prieten / pritena sa iti faca placinta!
    Methoda e sigura! O sa ai si facalet, ca de trebuie sa desfaci macar o sticla de vin…
    Asa ca spor la treaba!

  141. Solutia e simpla … Mustul merelor (care se presupune ca au fost lasate la scurs) se toarna dupa ce placinta s-a rumenit deja. Astfel placajul devine usor de patruns … ideea de placaj, adica 😛

  142. simono eu citesc mai demult blogul tau imi esti tare simpatica si placinta asta seamana izbitor cu una facuta de mine. Solutii? habar n am 😳

  143. am incercat si eu , mi-ai facut pofta..dar mi-a iesit o farfurie de clatite cu dulceata de visine si peltea de gutui…merg in loc de seminte la Barca-Real

  144. simona,
    ăştia habar n-au
    nu te loa după ei

  145. @Simona
    Fa strudel cu mere

    Merele se rad si se storc. Eu le presez cu mana (ca si cum ai face bulgare de zapada)- si se pastreaza sucul. Cand eram copii mama trebuia sa pazeasca paharul de suc ca altfel disparea repede.

    Apoi se calesc merele rase cu un pic cu zahar si jumate de suc,unt.
    Adauga mieji de nuci un pic rumeniti in tigaie, s C O R T I S O A R A.

    Ungi o foaie cu unt topit , pui alta peste ea, ungi din nou. Pui umplutura de mar pe foi si rulezi. O sa ai niste cilindri care iti intra in tava unsa si ea cu unt. TAIE FELIILE DE STRUDEL ACUM (cam 5 cm lat)

    Cand s-a rumenit strudelul in cuptor se toarna sucul de mere peste foi ca sa se inmoaie. Se mai lasa in cuptorul cald vreo zece minute si gata.

    Sau fa placinta dar stoarce merele si le caleste (le pui in tigaie cu putin zahar si suc de mere si unt). Taie placinta inainte s-o bagi in cuptor si toarna sucul peste toata suprafata ei cand e fierbinte

    Sa-mi zici daca-ti iese.

  146. Reteta mea e combinatie intre cea a Matrixbrainului si a Veronikai
    Pe sistemul foaie plata se poate face o placinta mortala cu branza

    Ungi cu unt fundul tavii: pui foaie pe tava – ungi cu unt pui foaie peste prima ungi cu unt, asa de vreo 6-8 ori.
    Umplutura – branza e vaci (dracu stie daca se mai gaseste in Romania asa ceva), oua, zahar, stafide, vanilie (din baton daca se poate. umplutura sa fie groasa cam de 2 cm) Peste umplutura se pun din nou foaie unsa cu unt peste foaie unsa cu unt. Bati ou cu smantana, pui deasupra si bagi la cuptor.
    se bat turcii…

    Dezbatere intre unt si ulei. Untul are cel mai bun gust, da’ cam mult colesterol. Ulei daca pui, sa pui unul cu miros neutru – floarea soarelui ca sa iasa inainte aroma de la mere sau de la branza cu vanilie.

  147. Bonus
    Ca vorbiram despre unt:

    Se face repede si este delicios.
    Se bat oua cu smantana, se adauga sare. Se prajesc in unt topit amastecandu-se repede. Rezultatul – un terci cu gust divin. Merge grozav cu un vin alb sec (sa mai spele din colesterol)

    Se cheama scrob

  148. …nu merge o placinta faci alta, apoi alta, apoi placinta cu varza ca la Cluj, bei bere da’nu’i spui asta lu’Dobo, bere multa si injuri sistemu’ 😉

  149. […] cum a decurs a doua încercare de plăcintă cu mere, după ce, acum vreo două săptămâni, prima a fost încununată de un real şi jalnic insucces, sfârşind, cu excepţia a două bucăţi consumate din politeţe de soţul şi cumnatul meu, în […]

  150. nu te pricepi si esti si femeie

  151. […] data până la care se poate licita este 15 februarie. Ştiu, oferta presupune şi bani, şi mult curaj, dar, asta e… Ce nu fac oamenii pentru o cauză […]

  152. […] o chestie: când sunt la bucătărie, în exerciţiul mărunţirii de legume sau fructe, pentru diverse preparate delicioase, strâng din dinţi. Mă trezesc cu ei strânşi, mă relaxez, după care, peste cinci minute, pac, […]

  153. […] sfârşit, performanţele mele în bucătărie au început să fie apreciate la justa lor valoare. Aşa se face că am fost invitată să mă […]

  154. […] Când chiar te pricepi, nu ai cum să nu ai succes! Tweet Related posts:October 11, 2011 — Merge cu mine în […]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green