Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

“Cum n-am făcut plăcintă cu mere” loveşte din nou

La cererea excepţională a telespectatoarelor acestui blog, interesate de evoluţiile mele în bucătărie, raportez cum a decurs a doua încercare de plăcintă cu mere, după ce, acum vreo două săptămâni, prima a fost încununată de un real şi jalnic insucces, sfârşind, cu excepţia a două bucăţi consumate din politeţe de soţul şi cumnatul meu, în găleata de gunoi.

A decurs ca un semieşec, după cum reiese şi din fotografie, însă a fost consumată cu plăcere de musafiri. Mai exact, aspectul a fost naşpa, gustul a fost mediocru spre bun, iar musafirii politicoşi. Promit că nu mă las şi mai încerc.

IMG_1877bis

99 comentarii

  1. ”…and you neeeeeeveer waaaalllk aloooooneee, you neeeeeeveeer waaaaalk aaaaalloooooneee!”. Ați ascultat o melodie de încurajare pentru gospodina Simona Tache în interpretarea corului Cantinei Sociale. Fearless?

  2. Erau niste brosurele mici cu arta culinara care se gaseau la chioscurile de ziare acum vreo 2-3 ani. Un fel de bucataria pentru toti. Cred ca placinta ta s-ar incadra printre “delicateturile” prezentate in acele pagini, daca e sa ne luam dupa fotografie.

  3. O parte cred ca ar putea fi utila locomotivelor cu aburi.
    – Iubitule cum a fost placinta?
    – Ai chef de cearta?

  4. Din mere se poate face cidru si chiar tuica, stiati?

  5. 😉 io nu-s mofturos ❗ Chiar a fost..gustoasă 😎 Data viitoare poate o faci cu pere 😕

  6. Canta tanti Jeni,canta…cand Simona cocea caramida in cuptor, dumneatale ascultai “Another brick in the wall’… 😈

  7. arata foarte bine.
    felicitari.

  8. @simona: ai reusit, continua!
    n-ai reusit, continua! 😛

  9. de pe facebook, de la “unu” , numit ” traduceri si interpretariat”
    new word of the day: in Romania what’s the correct spelling? Politics or Politricks?
    :mrgreen: 😀 :mrgreen: 😛 :mrgreen: 😳 :mrgreen: 👿 :mrgreen: 😥 :mrgreen: 🙁 :mrgreen:

  10. Simona
    Curand putem incerca si placinta cu peste. Desigur, numai daca vrei, ca eu nu impun nimic, dar spuneam ca o sa revin mai aproape, saptamina asta. Nu stiu cum e cu pestele pe acolo. Mai multe date, despre ultimele zile la New York, aici:
    http://andreisamericandream.wordpress.com/2009/12/07/esenta-libertatii-o-mare-victorie-obtinuta-de-romani-in-strainatate/
    Neamtule
    Am un prieten care chiar stie sa faca tuica de mere foarte buna. O sa verific cat a progresat cu tehnologia, ca avea cam 7 hectare cu meri. Companiile germane de zbor, ofera bere germana pe timpul noptii sau trebuie sa-mi iau eu tequila si corona din Duty free shpop?
    Cruela
    Eu am reusit.

  11. Simona,curaj,data viitoare o sa fie bine.Mie imi spunea EX ca gatesc interesant(asta in vremurile bune) apoi ca fac experimente pe ei,ca i-am transformat in cobai;acum un an am primit cel mai tare compliment:”in sfarsit gatesti si tu ca bunica” :mrgreen: 😆

  12. Acest comentariu este ptr Dude,Simona va avea delicatetea sa-l treaca cu vederea 😛

    Daca tii sa mananci din mana sotiei,sa nu te impinga pacatul sa comentezi negativ…exista cateva fraze care ne-au ajutat pe amandoi, pe mine -sa ma hranesc,pe ea- sa nu abandoneze lupta cu masina de gatit…
    -cand scapa solnitza in oala-Are un gust deosebit foarte interesant, condimentele se simt foarte bine !
    -cand legumele sunt semi-fierte-Ce bine ca nu ai fiert-o mai mult, au ramas toate vitaminele in mancare !
    -cand snitelul e ars-Intotdeauna mi-a placut carnea mai bine facuta !
    -cand fasolea seamana cu pietrisul-Mmmm, foarte buna, e ca in armata ,cand se facea la cazan,totusi,ca sa iasa gustul mai bine , mai las-o sa dea un clocot, nu mult, 2 ore maxim !

  13. imi pare rau pt timpul tau pierdut. ia o tava ca lumea, daca tot vrei sa mai incerci, uita de vasul de yena pt placinta, asta daca nu-l ungi cu un pachet de unt inainte, sa nu mai apara arsura aia de care se ride mai sus. altfel, e un progres, macar aluatul pare mai ok. poti incerca sa-ti procuri o masina de facut piine, faci aluatul acolo, si ai scapat de o necunoscuta.

  14. @varanul: omule, lasa fata in pace! 🙂 mai ales cand a spus ca mai incearca 🙂 adica cru rulz si subscriu – oricum, simona mega-rulz, ca de-aia suntem pe-aici … 🙂

  15. Si de va duceti la Franta – la tuica de mere ii zice calvados. La celelalte – Eau de vie de ce-o vrea omul (Poire, cerise). Tescovina nu e in Franta – dar se face la Italia. Se cheama ca o scula de gradina
    – Grappa.

    @cruelo – din postingul precedent – Asa a zis si pustimea – as face eu mamaliga numai ca la 8:30 ne adunam, vorbesc copiii despre o ruda de-a lor, la 10 se termina si ne punem pe gustat. Daca fac mamaliga la 8, poate cu lapte sa fie buna la 10.

  16. @Marinake: scuze ca ma bag … nu stii varianta scurta de mamaliga? eu da :mrgreen:

  17. @marinake : mamaliga e buna si rece!daca vrei sa fie calda, lasi motoru la msina sa mearga si doar o pui pa capota! 😉

  18. @cuczauru: io kiar nu stiuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 😳

  19. calvados … am gustat (ceva mai mult) unul bun … m-a dus direct la “obeliscul negru” … sau asa ceva 🙂

  20. @Cucuzaur – De mamaliga grisata e vorba? De-aia de o mestec 5 minute ? O fi scurta’ da numa cu lampa de camping n-am fost la scoala la copii

    Cruelo ai claviatura turceasci – msina

  21. @cru: mamaliga scurta? aia nu stii, mai cru?!

  22. @Marina: hmm… nu, e ok, adica e buna 🙂

  23. @marinake ;am lumina putzina si degete si mai putzine; si cred ca shi o parte din neuroni au emigrat! :mrgreen:
    PS : n-au si eie acolo la scoala, un grataras , un cuptorash cu microunde, ceva…? 🙄

  24. @SIMONA – vasul Jena e super bun pentru asta: TARTE TATIN http://en.wikipedia.org/wiki/Tarte_Tatin

    iar reteta cu poze e aici
    http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/recettes/tarte_tatin_ill.html
    SCORTISOARA E MUSAI

    pentru aluat (are link si in reteta)
    http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/recettes/pate_brisee1_ill.html

  25. @SIMONA – vasul Jena e super bun pentru asta: TARTE TATIN http://en.wikipedia.org/wiki/Tarte_Tatin

  26. @cucuzaurul: hai ma ca sint bun pentru un varan :mrgreen: am zis si de bine. daca nu-mi pasa, nu comentam, parol https://www.simonatache.ro/wp-includes/images/smilies/icon_mrgreen.gif

  27. Cruela – au cuptor adevarat si cu microunde numai ca n-avem logistica Bunatatile trebuie lasate pe masa la opt si aia se pun pe infulecat la zece. Daca vin eu cu mamaliga pripita si isi baga un copil atomic pumnul in ea, mai dau de alte belele.

  28. ei, ma rog, ca sa termin de-odata cu mamaliga asta scurta (si-mi cer scuze pt plictisul ce-o rezulta) : fierbe apa, cu o mana torni malai – incet, treptat. cu cealalta te concentrezi – ai un tel* in ea si amesteci usor, dar hotarat. nu uita ca este ceva magie aici. trebuie respect, nu facem piulite, da? ochii sunt acolo, simturile deschise, inspirand. bun, cand avem o densitate “ro” (in greceste) care ne e greu sa mai invartim cu telul*, ne oprim si mai invartim din 2 in 2 minute, cam 15 minute. asta a fost, si e scurta si buna, pe bune :mrgreen:
    p.s. for best results, ceaun is required

  29. @cucu: vezi ca vasul face juma de treaba ? si apoi focul

  30. @cucuzaurul: meștere la teorie ești bun. Ce faci cu coaja de mămăligă de pe pereții ceaunului? Ei?

  31. @cuczaure, sa ma iertzi, asta-i singura retzeta de mamaliga pe care-o shtiu…( excepatand-o p-aia de se face la microunde, singura :mrgreen: )
    cred ca trebuia sa-ntreb de fapt despre cea… lunga 😳 ( sa ma scuze doamna trei)
    mea culpa! 🙄

  32. @varanul : ok, esti un varan pe cinste! 🙂 totusi, simona rulz 🙂

  33. @ cru : m-ai prins 😳 aia lunga merge cu un pinot noir :mrgreen:

  34. @Cucuzaur – de tuci sau de aluminiu ?

  35. @Marinaque : aluminiu=rau, gresit – ramane cealalta varianta 😆

  36. @marinake : fa-le nene cornuletze! :mrgreen: cu rahat! 😉 ca sa manca reci! 🙄

  37. hmm, am error la post – @Marinake : NU din aluminiu, ramane cum era 🙂

  38. @cucuzaure : m-ai prins :pinot noir rulz! 😳

  39. @ cru : intr-adevar 😆 yes, yes! 😆

  40. @varane : ma ingrijorezi! ma asteptam sa fii dotat cu sange rece! :mrgreen: si cand colo, tu te pricepi la bucatarie!shi la focul veshnic! 😉
    mari minuni pa blogu roz! 🙄

  41. @marinake : s-a rezolvat : da-le un pinot noir! murfatlar! 😉 n-are oua! 😳

  42. @cru : hm. pinot noir-ul FACE oua din nimic … am facut eu un studiu printre amici. mai nou, ne intrebam cum e feteasca neagra … :mrgreen: face icre?

  43. @Cruela sa-ti dea Dumnezeu sanatate – si decat sa googlalesc, il sun pe tata ca el e expert in cornulete.

  44. baaai.. glumesti… a fost super-buna!!! e arsa pe “fund”.. scuzati expresia “arsa”….:D
    pt. ca tu nu ai aflat ca s-a inventat “foaia de copt”
    in alta ordine de idei.. a fost geniala.
    vreau reteta!!!

  45. @marinake : sa shtii de la mine, ca ” in vino veritas”!mai bine zis “in pino(t) veritas!” :mrgreen:

    cand n-ai idei , baga un vin roshu!

  46. ma si minunez de mine insumi … m-am surprins: azi vroiam sa mor, sa plec, sa dispar, si uite cum vorbesc cu cru despre mamaliga si pinot noir … multumesc simona & prietenii 🙂

  47. @wanna : that’s the spirit! :mrgreen:
    @cucuzauru : nu pleci nicaieri! ce esti da capu tau?

  48. @cru: nicaieri, pai cui ma las? :mrgreen: aici e ok 🙂

  49. @cucuzaure : baga pinotu la-naintare si o sa vezi ” la vie en rose”! 😳

  50. in vino veritas, indeed 🙂

  51. intodeauna ma incanta pozele cu mancarurile dumneavoastra. 😆 Asta de fatza zici ca e placinta pe pat de caviar 😆

  52. ca sa revin la placinte, desi nu ma pricep, zic asa, ce stiu:
    mama lui taica-miu era din basarabia, adica n-ai tu masterat la placinte cum avea ea (e clar, poti incerca, bravo, vei pierde). cand facea placinte, adica zilnic, nu miscai, nu deschideai usa de la bucatarie sau, daca erai acolo, stateai pana se termina … era cam ca la Codreanu, in legiune: intra cine poate, cine este, sta (iertati-ma, vechi codrenisti, wherever you are). ati prins ideea: e o magie si cine o trateaza “mecanic” si-o ia in freza. rien de rien 🙂 go, go, simona! 🙂

  53. @Simona, mie-mi pare ca arata bine, parca simtasc si-un miros de mar copt…
    dar, da, data viitoare o sa iasa mai mult ca perfecta.
    vorba varanului, ia-ti o tava clasica, oarece hartie si lasa un timp cuptorul sa se incalzeasca. in vasul de jena o sa iasa, in schimb, neste pulpe de pui in sos de vin alb de numa. 🙂
    ai incercat salata de peste cu avocado si coriandru?

  54. @chat noir: suna foarte bine! aproape ca-i simt mirosul 🙂

  55. @cucuzaurul, garantat ca ie si foarte gustoasa!
    inainte de=a o savura, gusti 2- 3 bucatele de camembert si tii pe limba cateva picaturi de alb sec si tanar, jucaus de sa trezeasca si ultima papila.
    dupa, incerci un demisec de prin ardeal, asa mai domol, sa nu cauzeze la digestie. 😉

  56. @badmf : daca nici la bautura nu tzii, apai ii grav! :mrgreen:

  57. simona, deci, dupa ce mi-ai zgandarat nervii politici intr-un mare fel ( nu credeam ca anatomia mea are asa ceva), acuma vii cu o imagine, iegzact din bucataria mea de acu vreo 3 weekenduri, care pe mine ca fiinta gospodina de genul feminin in weekend, pur si simplu ma desfiinteaza. ( imi mai trebuie vocea masculina de pe fundal: iubi, care-i planul b?)
    deci, simona, nu te si nu ma mai tortura, ca nu mai suport: fara placinte; mere coapte cu nuci, stafide si scortisoara. n-ai cum sa gresesti, chiar si eu am reusit. tanti jeni, ce se-ntampla aici?!

  58. cruela,nici la bautura,nici la mai ce,ha? ia sa vedem,ce-ai mai aflat

  59. @badmf-ul : la gripa bre! :mrgreen: ai face orice numa s-ajungi la…pat! :mrgreen: culcat! :mrgreen: fierbinte! :mrgreen: nadushit! :mrgreen:
    sa mai zic? 😳

  60. gripa nu ma faca pa mine,o fac io pa ia! dai o tuica fiarta?

  61. sper ca nu se gandea la incontinenta, ar fi prea devreme

  62. era piesa aia a lu red hot chilli peppers “carbon, carbon” :mrgreen:

  63. @badmf : dau ma , dau! ca numa gura de tine!niciodata nu te prezintzi s-o…incasezi! :mrgreen:

  64. @moderator hm … am scris ceva catre “nedo” – era ceva din inima mea poricino-alcoolica (ca sa rezist) – unde e?

  65. *porcina, asa e corect, scuze

  66. cu multa f. multa scortisoara merge si partea arsa. la mijloc arata bine.

  67. buna dimineatzaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    @gutza ai caine?
    ca uite ce am gasit:
    “Outside of a dog, a book is a man’s best friend. Inside of a dog it’s too dark to read”. Groucho Marx
    :mrgreen:

  68. ‘neata.
    in cluj se lasa ceata si eu astept pe omul de la dezinsectie: am pureci! am ciine si pisica da toata lumea sustine ca purecii de animale nu ataca oamenii. totusi si eu si copilul sintem piscati, mai putin sotu, se pare ca e imun sau are altfel de singe! :mrgreen:
    voi ce stiti despre asta?

  69. ce e chestia din poza?

  70. Hmmm… pentru mine, bucataria e locul ala in care nu trebuie si nu am voie sa intru niciodata din motive pe care nevasta-mea vi le-ar explica mult mai bine. Expert fiind asadar, placinta aia pare comestibila. Mai ales ca un lucru am invatat si eu: exista mancaruri complet inestetice vizual, insa cu un gust suuuuuper. Nu-mi cereti exemple acum, ca tre’ sa ma gandesc.

  71. prin ’93 vara eram in kongo intr-un sat de colibe intr-un fel de padurice. am stat o luna acolo. cum eram din punctul lor de vedere un oaspete de seama mi s-au oferit delicatese locale la mese din care doua m-au marcat:
    -omizi prajite. erau niste omizi marti si grasaloance cam cit degetul mijlociu de la mina. ei le mincau si crude. prajite au intr-adevar gust de scampi, asta daca reusesti sa treci de greatza pe care ti-o faci in cap cind le vezi.
    -maimutza fiarta. au o specie de maimutze mici pe care le jupoaie si le eviscereaza si apoi le fierb cu cap cu tot si te trezesti pe platou cu ceva fiert care seamana foarte mult cu un bebelus fiert. avea un gust dulce pe care nu pot sa-l aseman cu altceva.

    gestul politicos de apreciere a mincarii e sa-ti sugi dejtele cu care ai mincat (fara tacimuri) si apoi sa ti le stergi pe burta (lumea umbla despuiata acolo). asta am facut si eu cu convingere si entuziasm in timp ce ma sileam sa-mi pastrez continutul meselor in stomac.
    daca in conditiile alea mi-ar fi oferit cineva o placinta cu mere oricit de nereusita ar fi fost ceva asemanator cu nirvana.

  72. @corina: i-atzi luat voi de undeva , ca era supraoferta! :mrgreen:
    nu ma pricep la purici, dar tziu minte ca una din fiicele mele are abonament la tot ce-nseamna intepaturi de ganganii, in timp ce noi ceilaltzi habar n-aveam ca s-au inventat…
    baga un google mic, de infanterie! 😉

  73. puricele de ciine se poate da la om, depinde de om si de purice.

  74. Prajitura asta cu mere se face cel mai simplu si cel mai repede, dar invers.
    Ungi tava cu unt si o tapetezi cu zahar. Apoi asezi merele pe fund si poti sa incerci sa le rezemi si de peretii tavii, daca tava e mare si vrei sa faci prajitura pentru mai mult de 4 persoane, si le presari cu putina scortisoara macinata dupa care mai presari cam 1/3 cana de zahar pe deasupra. Apoi faci un aluat de pandispan (Cate oua atatea linguri de faina si tot atatea linguri de zahar. Bate albusurile si galbenusurile separat si bine de tot. Poti adauga arome daca vrei, e chiar recomandabil, si o jumatate de pliculet de praf de copt.)
    Lasi merele la cuptor 15 minute sa se caramelizeze putin zaharul. Apoi scoti tava si torni aluatul peste ele. Scuturi tava putin ca sa se uniformizeze aluatul, si la cuptor la foc mediu. Nu deschizi usa cuptorului 15 minute ca se lasa blatul. Dupa 15 min poti verifica cum sta treaba. Ca sa vezi daca e bine copt blatul, il incerci cu un pai sau o scobitoare. Cand e gata (adica are o culoare aurie frumoasa si marginile blatului s-au desprins de tava) o scoti din cuptor. O lasi sa se raceasca putin, apoi ii pui un platou in cap si o rastorni cu o singura miscare. Nu te teme daca mai raman mere lipite. Le culegi cu spatula si le asezi la locul lor. Nu te teme nici daca se rupe. O sa se manance cu siguranta 😉 .
    Poti sa o servesti cu frisca deasupra, o sa arate ca un tort, dar eu o prefer asa.
    PS: Si eu folosesc vasul de yena si ma frig mereu cand o scot din cuptor din cauza toartelor prea scurte si a greutatii vasului.

  75. ce înseamnă “soțul și cumnatul meu”? e ceva pervers la care ar trebui să ne rîdem?

  76. Simona, esti pe drumul cel bun. Prevad ca vei deveni experta in placinta cu mere. Go, go , go…

  77. @pierpatrat : itzi fac io un desen , daca kiar vrei sa ne radem! :mrgreen:

  78. http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/878979/Antonescu-PNL-ar-intra-la-guvernare-daca-ar-alege-premierul/

    daca e adevarat atunci mi-am pierdut orice bruma de interes pentru politica romaneasca pentru foarte mult timp de acum inainte.

  79. Simona,

    Vaz ca – in aceasta atmosfera de cacao fara mac – te-ai gandit sa fabrici ceva food for the soul; nu dispera! Uite ceva foarte edulcorat – sa le canti sotului si cumnatului in loc de placinta:

  80. de unde era asta? din filantropica?

    POEMUL UNUI OM CARE SE TREZEŞTE ÎNTR-O DIMINEAŢĂ ŞI ÎŞI DĂ SEAMA CĂ E CAM BELITĂ

    În odaia strâmtă, pe un pat diform,
    Zac strivit în perne de un pumn enorm.

  81. @cruela
    a venit omul si a dezinfectat. a dat peste tot, chiar si in pod. a zis sa plec de acasa 3,4 ore. am umblat doua ore hebereu, sa-si faca efectul “solutia”. da e asa de frig la cluj ca am revenit, sunt in mediu toxic acuma, crezi ca o sa patesc ceva?
    intre timp caut decoratiuni speciale pnetru brad, bradut, bradoi sa vad ce parere are simona

  82. nu exista cafenele sau restaurante deschise la cluj?

  83. @corina : nu tzi-a zis si pa unde sa umbli, sa nu vii cu pureci proaspetzi? :mrgreen:
    ia si tu decoratziuni de toate felurile, sa fie, ca e criza!

  84. cred ca virgula corina o murit din cauza mediului toxic.
    “crezi ca o sa patzesc ceva” au fost ultimele ei cuvinte. 🙄

  85. @Simona: era o metodă mai simplă cu merele alea: noi am făcut unbrainștorming dimineața asta și ne-am gândit să facem mere coapte.

  86. tanti jeni
    am sa te deranjez cu ceva de pe siteul tau. nu e o greseala mare deloc dar ma gindesc ca poate vrei sa sti cu adevarat. ai scris:
    ”ștrudel” în dialectul german muntenesc înseamnă ”vârtej”
    un asemenea dialect nu exista. exista zeci d edialecte germane in germania, austria sau elvetia dar niciunul din ele nu e dialect muntenesc german.
    strudel inseamna in germana literara intr-adevar virtej sau ca verb strudeln e a se involbuta, a clocoti a forma virtejuri, bulboane. exista doua dialecte care dau si un sens de bucatarie verbului si anume in bayern strudeln inseamna a amesteca cu facaletzul, iar in kärnpten in austria inseamna a bate cu telul.
    dialectele germane sint pe zone geografice iar cum munti sint de la nordul la sudul germaniei si in intreaga austrie si elvetie nu exista un dialect muntenesc.
    la mine se vorbeste badisch, 30 de km mai la nord se vorbeste monnemerisch. iar 30 km mai la sud se vorbeste schwäbisch, la 50 km la est se vorbeste oberfrämkisch iar la 20 km la vest de mine se vorbeste pfälzisch.

  87. Fiind ars pe margini, această prăjitură conţine în sine şi antidotul: cărbunele medicinal.
    Cunosc oameni care dacă l-ar fi mâncat în ziua de Sf.Nicolae în locul unuia mai consistent, cu cremă, nu ar fi avut atâtea arsuri şi aşa o stare de greaţă a doua zi dimineaţa.

  88. @Otto: mulțumesc pentru informații și corecturi. Mare, domle, Germania asta 🙂

  89. tanti jeni
    nu erau corecturi, ma gindeam ca poate vrei sa sti.
    mare de tot :))

  90. Simona, iezista la Carrfour si Cora niste strudele congelate cu branza, fructe de padure, mere, dude si alte bunatati. Au o lungime cam perversa, de vreo 30cm. Se pune pe o tava niste folie de aluminiu, peste aluminiu niste foita pergament si peste acest sanvish se pune strudelul lasat in prealabil sa se decongeleze nitel (daca nu ai prealabil, merge si pe o farfurie). Se incinge cuptiorul la 180 de grade si se baga tava, dupa 15 minute se reduce la 150 grade. Dupa 30 minute e cam gata, te mai uiti nitel, sa nu ia foc hartia. Nici nu zici ca e facut de un profesionist. Poti pretinde ca tu l-ai facut. Egzista tot la supermarche niste foi de aluat la aceleasi dimensiuni perverse de 30cm. Tot ce trebuie sa faci e sa le decongelezi si sa le umpli cu niste branza dulce cu stafide sau niste fructe tot decongelate, in caz ca nu e sezonul de mers dupa mure prin padure. Uite, promit sa-ti trimit o poza cand fac urmatoarea scamatorie in bucatarie. Pentru atata lucru n-o deranjez pe nevasta-mea. A, si mai am si o reteta de paella ce se face in 30 minute. Nici nu vine apa calda la robinet si ai mancarea gata pe masa.

  91. :)) Arata super, mi-a inveselit ziua. Tocmai pentru ca credeam ca eu sunt singura incepatoare stangace in tainele bucatariei din lumea asta. Si-s casatorita doar de un an…
    Btw, nice to meet u.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint