Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Bărbaţii bătuţi de femei se întorc

Pentru cine n-a apucat să-l citească în numărul trecut al Academiei Caţavencu, reiau aici, integral, un text despre cafteală, atunci când o administrează femeile şi o încasează bărbaţii.

Şi bărbaţii sunt bătuţi de femei

 

Înţelepciunea românească străveche (şi nu doar aia românească, da’ nu ne băgăm nasul în rufele murdare ale altora) spune că “femeia trebuie bătută, că ştie ea de ce”. Sau că “trebuie atenţionată, măcar din când în când, peste bot, ca să ştie cine-i şeful”. Statisticile confirmă că bărbatul român e foarte receptiv la învăţămintele din bătrâni. În România, la fiecare două minute, o femeie află cine-i şeful. Ce nu spun statisticile e că şi bărbaţii mai iau câte-un capac de cratiţă de la neveste. Unii iau chiar şi mai multe. Diferenţa e că n-o recunosc nici bătuţi.

Prima şi singura dată când am ridicat mâna asupra unui bărbat, aveam 20 de ani. Eram în vacanţă la Costineşti, într-o căsuţă de-aia de lemn. S-a uitat amuzat la mine şi mi-a zis “Îţi dai seama că, dacă te iau acum şi te-arunc, se trezesc ăia din ultima căsuţă cu tine peste ei, în pat?”. M-am calmat instantaneu. Aşa se face că mă număr printre puţinele femei care n-au dat niciodată în sexul opus. Pentru că –o să fiţi uimiţi! – majoritatea au apucat să-şi înfigă cel puţin o dată mâinile într-un ciuf masculin.

 

Cel mai tare dor sugrumările

“Da, am fost lovit de mai multe femei şi de mai multe ori”, mi-a mărturisit… să-l numim P. N., după ce i-am garantat anonimatul cu mâna pe Biblie. “Loviturile au constat în palme, pumni în spate şi, uneori, mai rar, încercări de sugrumare. Aaa, şi zgârieturi cu unghiile proaspăt lăcuite. Cel mai tare m-au durut sugrumările, dar şi palmele. Pumnii sunt OK, ca bărbat eşti învăţat cu asta din liceu, deci nu e cine ştie ce mare scofală. Da, am dat şi eu inapoi: palme. Şi pumni am dat, dar în zid”.

Şi fosta iubită a lui C. Z. sărea, uneori, la bătaie: “Trebuia să mă pun cu fundul pe ea şi s-o ţin de mâini şi de picioare, până se calma”.

Mai puţin norocos, N. I. a ajuns la spital: Într-o criză de gelozie, iubita mea mi-a dat cu o sticlă de Stella Artois în cap. Mai precis, în ureche. Sticla era plină, aşa că m-am ales cu vreo 10 copci, puse pe viu, la spitalul judeţean şi o ureche stângă mai mică cu câţiva centimetri. Cum m-am simţit? În prima fază, după ce mi-am revenit (pentru că mi s-a rupt filmul câteva secunde), am fost mândru că nu am căzut din picioare. Când m-a întrebat asistenta de la urgenţă dacă nu sunt cumva fiul doamnei profesoare I., m-am simţit de tot căcatul. Îmi era foarte ruşine, iar mintea mea începuse deja să lucreze la ce minciună minunată am să-i spun mamei”.

O. J. a luat un omor memorabil de la o verişoară a soţiei. S-a luat de nevastă, de faţă cu vară-sa, care a sărit la bătaie. Făcuse nu ştiu ce arte marţiale, aşa că l-a snopit.

 

Happy bloody Valentine’s Day

Întâmplările de mai sus au rămas cunoscute doar în cercuri foarte mici. Sunt însă şi bărbaţi mai ghinionişti, ale căror poveşti ajung publice.

În Monitorul de Botoşani din 16 februarie 2010, un medic de pe Ambulanţă povesteşte despre o victimă asistată chiar de Ziua Îndrăgostiţilor: “Ne-a aşteptat în faţa porţii, în şlapi şi îmbrăcat sumar. Prezenta o plagă sângerândă la nivelul craniului, de aproximativ 10 centimetri. I-am acordat îngrijiri medicale, dar a refuzat transportul la spital pentru că era în şlapi. După ce i-a anunţat că nu va depune plângere împotriva soţiei, bărbatul i-a rugat pe oamenii legii să mai stea un timp cu el, neavând curajul să intre în casă şi să înfrunte din nou nervii soţiei”.

Un alt caz, care a cunoscut, la un moment dat, notorietatea, e al unui important politician din Alba. Acesta a luat bătaie de la nevastă de două ori, în public, după ce l-a prins în flagrant delict de adulter. O dată cu o umbrelă de terasă, a doua oară cu un tulnic, extras cu mână sigură din decorul unui restaurant.

 

“Am dat până am obosit”

Dar să vedem ce zic câteva dintre caftangioaicele care au acceptat să vorbească: “Aveam 56 kg, el avea vreo 90. Am dat până am obosit, cu toată ura pe care o adunasem în mine. A început să plângă şi să-mi zică că mă iubeşte, dar eu, după ce îl lovisem cu toată puterea, m-am simţit bine dintr-odată, mi-am pus i-pod-ul în urechi şi am plecat să mă plimb”, spune H. L.

“Am dat o singură dată. Cu un ziar”, mărturiseşte ruşinată V. E., jurându-se apoi că “a fost prima şi ultima ieşire necontrolată de acest tip”.

A. P. a avut prima şi ultima explozie violentă la vârsta de 8 ani, după care s-a potolit: “L-am aruncat pe băiatul de care-mi plăcea de la balcon. Balconul era la mezanin. Nu a vrut să ne jucăm cum ziceam eu şi stătea călare pe marginea balconului. M-am enervat şi l-am împins”.

 

Viaţa bate filmul, dracii bate forţa

Există, în mare, trei modele de agresivitate fizică feminină, care ţin de tipul de relaţie. Cel mai des întâlnit e cel în care doamna pune mâna pe făcăleţ, dar domnul, fiindcă se simte puternic şi în control, nu ripostează. Cel mult, atunci când ea dă în el, dă şi el în diverse obiecte. A doua variantă e cea în care se bat ca chiorii, parte în parte, iar a treia, cea mai dramatică pentru cromozomul Y, presupune o inversiune radicală a rolurilor.

“Sunt bărbaţi cu structură de tip “dependent”, care se împlinesc prin relaţii cu femei puternice. Într-un astfel de cuplu, ea devine, pe zi ce trece tot mai puternică, dar şi mai nemulţumită, iar, în cele din urmă, abuzivă”, ne-a explicat psihoterapeutul Lena Ruşti.

Un astfel de “dependent de o femeie puternică” ştie B.O.: “Am un amic, inginer, care ia bătaie de la nevastă-sa de câte ori vine acasă afumat. “Îl văd mereu cu câte-un ochi vânăt. Are 1,90 m şi vreo 95 de kile, iar tipa e o mână de om”.

Cum e posibil ca o mână de om să altoiască cu consecvenţă 95 de kile de carne?

“Dacă gradul de agresivitate e mare, nici nu mai e prea mare nevoie de forţă. O furie dementă se poate transforma într-un instrument absolut devastator”, explică psihologul Alfred Dumitrescu.

Oricum, “femeile lovesc să doară, nu să desfigureze”, ne-a luminat şi mai tare Cristina Fülöp, psihoterapeut la clinica “Pragul Alb”. “Bărbatul loveşte ca să doboare, femeia dă ca să doară, să facă plici, să se audă, îşi însoţeşte loviturile cu ţipete, cu emoţii. Din punctul ei de vedere, e un schimb emoţional acolo. Loveşte, scuipă sau înjură, ca să obţină o reacţie emoţională”.

 

De ce nu recunosc ei?

Emoţional, neemoţional, bărbaţii care sunt dominaţi fizic în mod constant ascund acest lucru.

“Aproximativ 1 din 6 bărbaţi va fi, pe parcursul vieţii, abuzat de partenera de viaţă. Bărbaţii nu raportează foarte frecvent astfel de abuzuri pentru că se simt ruşinaţi. Efectul psihologic asupra lor poate să fie extrem de sever”, spune prof. univ. dr. Daniel David de la Universitatea Babeş-Bolyai.

“În zece ani de practică, am avut 5 cazuri de bărbaţi care au ajuns să recunoască abuzul pe parcursul terapiei. Au ajuns să recunoască pe parcurs, nu au venit pentru asta”, întăreşte şi Cristina Fülöp.

Deci, deocamdată, în România, fenomenul e unul undergound. Ele dau, ei tac. Speranţa vine de undeva din India. “Un grup de bărbaţi indieni sătui de abuzurile şi bătăile încasate de la neveste s-au constituit într-o organizaţie denumita National Comission for Men şi au cerut guvernului să creeze un for unde să îşi poate depune plângerile”, relata Reuters pe 20 noiembrie 2009.

Înainte să mă apuc de acest material, l-am întrebat pe nea Virgilică dacă a luat-o vreodată de la vreo femeie. “Niciodată!”, mi-a zis şi s-a dat un pas înapoi, de parcă se temea că o să şi-o ia prima oară de la mine.

Înainte să-l termin de scris, am întrebat-o pe tanti Maria dacă a dat vreodată în vreun bărbat: “Da – mi-a zis pe nerăsuflate -, în Virgilică!”.

SIMONA TACHE

 

46 comentarii

 1. madison , jimmy

  …acu’ sosişi 😆

 2. @para: ti-ai luat-o? vrem detalii! 🙂

 3. Cunosc doua feluri de a bate femeia
  1. ca pe coasa numa’n gura
  2. ritmic ca pe toba

 4. A apucat mocheta, a tras de ea, si tot ce depindea ca stabilitate de medierea textilei cu parchetul a fost daramat. Mese, cesti de cafele, sticle goale, farfurii sparte si mucuri am avut parte de niste bagari de picioare. A fost cutremurator.

 5. Atuci am stiut cine va fi mama copiilor mei.

 6. para, felicitari ca in sfarsit te-ai inscris si tu! in cerc…

 7. simona, te repeti!
  Mm? sa inteleg ca iti vine sa dai cu pumnu in “diverse obiecte”?

 8. Draga mea, daca citesti aceste randuri, data viitoare, cand vei dori sa avem o discutie serioasa despre importanta asortarii pantofilor cu poseta, inlocuieste rogu-te cuvintele cu 2 ziare in cap…poti obtine ce vrei si fara tortura psihica.
  Merci si te pup,

 9. Si astazi e ziua vreunui rau de pe blog?Trebuie articulat?

 10. Io am renunțat la violența din bucătărie. Asomez spanacul înainte să-l toc.

 11. Am revăzut ”Cele 400 de lovituri”. A început să-mi placă.

 12. deci vrea cineva sa ma bata ? 🙂

 13. @cristian: te-ash bate io! da’ mi-am amintit ca te iubesc!si azi! 😳

 14. Bate-ti omu’ cat e cald !

 15. dama cu pandalii

  Cu mine li e cam greu sa se puie

 16. damo, chiar si tu trebuie sa-i placi cuiva cand ai pandalii.

 17. barbac-tu ce e? femeie?

 18. sper ca nu e saracu’ Renato????

 19. damo, du iu spic English?

 20. Si eu o mai fur uneori la nervi, din cauza geloziei exagerate si inchipuite. Aplic un stil de a ignora omul care are efect de catalizator asupra nervilor femeii 😀
  Imbranceli, tentative de strangulare, zgarieturi,lovituri la coaste si ficat (din greseala sper, nu a facut box).
  Solutia? Ignorarea totala a femeii in continuare pana cand din imbranceli si ghionturi o da in gadilat – aici nu mai am sanse sa rezist-, sau imobilizarea pe covor cu o mana in gat si cealalta intre picioare, finalizata printr-un “viol”.
  Avantajul celei de-a doua variante e ca uita tot scandalul si i se inghide gura 😉 dar din pacate urmatorul scandal va veni mult mai repede 🙂
  P.S. Am pus un mail fictiv sa nu cumva sa fiu descoperit 😳

 21. parle-vu franse ?

 22. nu stii nimic, ‘r-ai a cracului de curva!

 23. Mai bine sa te bata o femeie decit sa te bati tu singur cu capu’ de pereti :mrgreen:

 24. @Simona Tache :
  Sper ca nu am deranjat (dincolo, pe Pandoras).
  Comentariile sobre, documentate, serioase, la subiect sunt pentru text, si le face cine poate.
  Eu (poate “neputand” mai mult) am facut doar grafica/ilustrarea textului.
  (Ca in fond, acesta se rezuma la amaratul si viteazul … Lache)

 25. @Americanul: ti-am raspuns si dincolo. nu ai deranjat deloc, de unde ti-a venit ideea asta? 🙄

 26. @Simona T:
  Am vazut, merci. Am si raspuns acolo.
  (Poate e un reflex; pe – “afara”, oamenii sunt mai “obtuzi”, si cu stilul “pontos” poti f. bine sa ofensezi, chiar daca ai cele mai bune intentii!)

 27. @ Simona T :
  “afara” = strainatate

 28. […] să menţionez că este cu adevărat un luptător. Când l-am sunat, la un moment dat, pentru un material despre violenţa din familii asupra bărbaţilor (mă gândeam că poate deţine ceva statistici), a fost foarte curajos şi prompt şi mi-a promis […]

 29. […] Și femeile mai dau cu pliciul, ca să fim sinceri până la capăt. Related posts:June 15, 2011 — Ştirile care ne […]

 30. O femeie bate doar barbatul pe care il iubeste!

 31. de la scrisul lui Golden m-am hotarat.. nu am luat o palma de la niciun barbat, nici macar de la tata, o buza sparta si-un ochi invinetit de la fi-miu,cu jucarie, nu se pune, da? Dar am sarit la bataie si mi-era rusine si atunci si acum cand povestesc, un iubit de-al meu care ma gelozea si pe care io-l gelozeam de doua ori mai mult.. este inexplicabil si pentru mine: parca scotea ce-i mai rau din mine, realizam ca nu-i bine in momentul acela, dar nu ma puteam abtine si ii caram pumni si palme pana reusea sa ma imobilizeze…. Multumesc, Doamne, ca nu ne-am casatorit ca nu stiu ce iesea……. Totusi,si dupa 17 ani ani exista o afinitate intre noi, ne intalnim rar si intrebarea “ce-ar fi fost daca?” pluteste, parca …. Am mai discutat si el mi-a zis ca s-ar fi vazut alaturi de mine in viata, dar de femei nu se lasa si nici Terente nu se vede, asa ca asta este!!!!

 32. Blasfemie dom’le!!
  Din cate beri exista pe lume, tocmai o sticla de Stella Artois s-a gasit si muierea asta sa strice ?!!

 33. Cu un tulnic??? =)) Eu numai imaginea asta o am in minte. LOOOOL

 34. Eu aveam o prietena bozgoroaica de ma tot batea cand ii veneau spumele. Dadea cu pumnii in mine si eu nu mai puteam de ras. Noroc ca nu dadea la fata. Intamplare face ca eu sa fi facut un pic de sport la viata mea si sa am ~1.75 si ~90 kg (constitutie foarte atletica spre “uite, a dreacu gorila”) si pumnii ei erau pistol cu apa pentru mine. Eu m-am obisnuit sa nu mai ripostez de cand am lovit cu pumnul pe un barbat si i-am stricat jumatate de fata: maxilarul, pometul obrazului si arcada – toate dintr-un singur pumn.
  De atunci tac si inghit daca mai e ceva. Mai ales ca mie mi se pare chiar draguta o femeie care loveste un barbat. 🙂

 35. la 14 ani, m-am batut cu un baiat de 16 in, fata fratilor lui. L-am zgariat si tras ghionturi din belsug. Peste 2 zile vine taica su la parintii mei, si intra peste mine in dormitor (la 6 dim, da?) si ma ghionteste: “Cei i-ai facut lui Nica al meu? ca nu mai poate munci , ca e plin de sange pe miini “

 36. dar alta voiam sa v-o povestesc. Ma mir cum nu am zis-o.
  O poveste nu stiu cat de reala, dar a uns la suflet femeile satului din fundul Moldovei, de unde vin.

  Deci avem un cuplu, deja in etate, copii mari, la casele lor. Si barbatul le bea, cat de des poate ( probabil fuge de acasa pe la crashma) de abia mai nimereste poarta, vine murdar lovit, zgariat si evident a uitat unde ii e palaria etc. Intr-o seara, vine tot beat asa ca nevasta-sa il bate si ea, de il umple de sange. Saraca femeie, satula de munca si nervi, si-a desertat toti dracii pe sacul plin de alcool si lene. Omul dimineata se trezeste, si iar conflict cu nevasta, ca umbla beat, ca pica prin santuri/garduri, ca iar se plange de dureri in loc sa puna mana la munca.

  De atunci, la crasma mai primeste cate un pahar gratis. Nu stie de ce.

 37. nici chiar asa, cu toate ca … poate fi o varianta. Mult mai eficace sunt cateva tehnici din aikido, unele sunt chiar mortale 🙂 )))

 38. Cand eram prin clasa a IVa a vrut sa ma pupe un baiat. M-a si pupat, de fapt. I-am tras un pumn in fata de l-am culcat pe alee, cu bors la nas. Tata a fost foarte mandru de mine. Si el stia cu bataia… 🙁 Urmarea a fost ca nu s-a mai inghesuit nimeni sa ma pupe prea curand, spre marea mea disperare. 😀
  Ani mai tarziu, imi face cineva cunostinta cu un … domn. La al doilea suc cu stimabilul, vara, cald, terasa in parc, trece prin fata noastra un exemplar masculin la 1,80, numa’ pachetele de muschi bronzati, in nadragi scurti si tricou mulat, si eu, sloboda la gura, scap un “woow, ce bine arata baiatul asta”. In secunda doi imi iau un dos de palma peste gura. In secunda trei ii ard un pumn cu toata setea direct in figura, rastorn masa peste el si imi iau pozitia de lupta, strigand razboinic, cu toti cei 1,50 ai mei (cu mainile ridicate) si cele 40 de kile incordate sa i-o dau sa zaca. L-au scos de sub masa si evacuat niste persoane de la o masa vecina, iar altii ma tineau in timp ce eu dadeam din maini si din picioare de parca eram turbata. Nu mai zic ce era la gura mea… Nu-s mandra de intamplare, da’ nici nu pot spune ca regret ca l-am pocnit. Am indosariat evenimentul in categoria “intamplari norocoase”, pentru ca sunt sigura ca mi-as fi luat palma aia oricum, mai devreme sau mai tarziu. Asa n-am pierdut decat doua iesiri la suc. Constientizez si ca, daca nu impingeam masa peste el cat sa-l rastorn cu tot cu scaun si sa-l imobilizez, ma lovea rau de tot. Era de doua ori cat mine si pe lungime, si pe latime, si avea o mutra de bataus de femei profesionist. Cu toti dracii, nu i-as fi facut fata.

 39. Traita “in direct”. Acum cativa ani in vizita la o prietena…vecinii aveaau “meci”. Prietena rade:”nea Gica iar o ia de la tanti Leana”. In vreo 20 de min apare el, abtiguit, jumuluit, in vizita si el la vecini- parintii prietenei. Intra pe usa si prima faza pe care o zice”mi-am batut nevasta…ufff…abia am scapat!” A ramas antologica!

 40. Eu le-am spus tuturor partenerelor pe care le-am avut ca daca se iau la bataie cu mine consider ca au renuntat la feminitate si din punctul meu de vedere e o bataie intre barbati si sunt in legitima aparare. Iar daca asa ceva se intampla, se intampla o singura data si isi pot face bagajele.

  Una singura dintre cele de mai sus cred ca nu a priceput mesajul, pentru ca s-a suparat si s-a apucat sa-mi reproseze ca sunt violent si imatur pentru ca “ma pun cu o femeie”. Cateva saptamani mai tarziu mi-a si dat papucii pe motiv ca s-a inselat in privinta mea si ca nu sunt ce par a fi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green