Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

În “bula care respectă femeia”, tot femeia e vinovată

 Libertatea are o serie de investigații pe tema felului în care justiția tratează procesele de pedofilie.

Concluzia e una incredibilă. Citez dintr-o sinteză de pe tolo.ro, de ieri:

“Există mai multe cazuri în care:
1. Agresorii au susținut că “minora avea o atitudine provocatoare, fiind îmbrăcată sumar mai tot timpul”.
2. Procurorii au preluat explicația inculpaților.
3. Judecătorii au considerat “relevant” felul în care se îmbrăca fata de 10 ani și 8 luni înainte de a fi violată cu cuțitul la gât și au decis că nu e viol, ci act sexual consimțit!”

Da, ați înțeles bine, procurori și judecători (de ambe sexe, bănuiesc, unii poate și părinți) consideră act sexual consimțit un viol, pentru că victima minoră era îmbrăcată provocator. În plus, mulți judecători sunt convinși că a nu reclama imediat violul părinților este echivalentul consimțământului. În traducere, dacă ești în șoc post-traumatic și terifiată de ce reacții ai putea stârni povestind ce ți s-a întâmplat, înseamnă că ai vrut să faci sex cu agresorul, mai ales că aveai și fustița cam scurtă. Vorbim de minore, să nu uităm. Nici nu vreau să aflu în amănunt cum arată sentințele proceselor de viol în care victimele sunt femei adulte.

La o primă vedere, toate lucrurile astea par să frizeze patologicul. Nu există însă în DSM, vreun diagnostic care să vizeze simptomele unei educații medievale, din bezna căreia pare că nu vom mai reuși niciodată să ieșim. Nu putem interna pe nimeni la psihiatrie, pentru că consideră femeia o ființă inferioară, un fel de animal cu care poți să faci ce vrei, până într-acolo încât nici faptul că e minoră să nu mai fie relevant. Cum nu-l internăm la psihiatrie p-ăla care își bate calul sau își schingiuiește pisica, nu putem s-o facem nici cu ăla care abuzează o persoană de sex feminin. După cum se vede, nici măcar nu prea îl condamnăm în justiție.

Am mai scris pe tema asta și, de fiecare dată când scriu, mă întreb pentru cine o fac, pentru că știu că nu vor ajunge niciodată astfel de rânduri sub ochii cei mai discriminatori din țara asta. După care îmi amintesc cât de disprețuită e, de fapt, femeia, chiar și în bula în care pare extrem de respectată.

Cum e considerată, finuț, mai mult sau mai puțin vinovată și când e vorba de violență domestică, și când e vorba de viol, ba chiar și când e vorba de sex consimțit. Tot ce diferă e gradul de dispreț. În “bula care respectă femeia”, sentințele nu sunt fruste (“Lasă că și ea are gura mare, de-aia o bate”), ci ceva mai nuanțate (“Măi, să știi că și ele îi abuzează emoțional, sunt foarte rele, de-aia le bat. A nu se înțelege din asta că sunt de acord cu violența”).

În “bula care respectă femeia”, îi considerăm, tot finuț și mai pe la colțuri, așa, victime tot pe bărbații despre care s-au făcut dezvăluiri în campania #MeToo. Argumentele? “De ce a tăcut 20 de ani și s-a trezit acum?”, “I-au convenit avantajele atunci și acum s-a trezit că a fost hărțuită?”, “De unde știm că e adevărat?”, “Una e violul, alta e hărțuirea și alta e doar o propunere sau doar niște glume proaste” etc. Întrebări legitime, aparent (trecem peste faptul că unele ignoră grosolan psihologia victimei), dar care aruncă total în ceață tema mare, care ar trebui să fie prioritară: a abuzului de putere, care, deocamdată vine din partea bărbaților. Pentru că la ei e încă puterea, nu din alt motiv. Sigur că, la scară mică, e plină lumea de bărbați OK, care nu au hărțuit și nu vor hărțui niciodată pe nimeni, dar, la scară macro, vorbim de un fenomen real, care îl face pe fiecare părinte de fetiță să se întristeze măcar din când în când, la gândul că copilul lui o să aibă o viață ceva mai grea decât ar fi avut dacă ar fi tras lozul cu sexul masculin.

În “bula care respectă femeia”, am auzit femei spunând că lor le-a fost mai greu să răzbească profesional, “pentru că alte femei au promovat pe bază de favoruri sexuale”. Le-am răspuns că poate ar fi bine să ne ocupăm de aceste profitoare, după ce rezolvăm mai întâi problema mare, a abuzului de putere, pe care nu profitoarele l-au comis în speța cu pricina. Și că discriminarea salarială, de exemplu, e un fenomen care nu mai poate fi legat de vreun favor sexual. Ca femeie, nu ai (în multe cazuri) salariul mai mic decât un bărbat cu aceleași competențe și aceeași funcție, fiindcă s-ar fi culcat o alta cu șeful. Îl ai fiindcă ești considerată inferioară, pe criterii de gen. Atât de simplu e.

În “bula care respectă femeia”, teoretic toată lumea e egală, dar mitul “curvei care strică case” continuă să trăiască și să înflorească în fiecare anotimp, ca ordideele alea care nu mor niciodată. Mai departe, o să mă autocitez, din alt text:

“Femeia e vinovată și atunci când e violată, și atunci când e implicată într-un adulter. Ea e cea care provoacă, cea care ispitește, de lungimea fustei ei depind libertatea sau starea civilă a celui care a fost ispitit. Bărbatul e doar un penis ambulant, care nu știe carte, el umblă bezmetic prin lume și pică nevinovat în tot felul de vagine-capcană. Iar această opinie e împărtășită vehement și de foarte multe femei din “bula care respectă femeile”.

Femeia e cea care îl ademenește pe bărbatul candid în așternuturile ei de ființă fără scrupule, smulgându-l astfel de lângă copilașii cu ochii umezi, care îl strigă și întind mânuțele către el. El cel e bun, drept și nevinovat și vrea în fiecare zi să se întoarcă lângă familie și lângă copilași, dar curva cu suflet murdar îi pune piedică și îl face să cadă înapoi, în patul ei, prizonier deznădăjduit și victimă eternă.

Acum ceva vreme, când Alina Gorghiu a fost aleasă președinte al PNL, am asistat pe Facebook la niște dezlănțuiri halucinante din partea unor femei care nu veneau de la cratiță, ci de la cârma unor afaceri, de pe scara avionului, după ce își finalizaseră contracte internaționale superșmechere, de lângă biblioteci pline, pe care le și aprofundaseră, și așa mai departe. Femei de top, din “bula care respectă femeia”, va să zică, da? Conform opiniei lor, Gorghiu era o zdreanță care trecuse prin paturile tuturor bărbaților puternici din partid, până ajunsese în vârful lui. Mi i-am și imaginat pe toți acești bărbați puternici, așezați în cerc și unindu-și în cuget și-n simțiri penisurile erecte, ca să se cocoațe pe ele noua președintă PNL, într-un număr perfect de circ. M-a apucat râsul, normal. Doamnele cosmopolite erau însă foarte nervoase și indignate de modelul negativ pe care îl reprezintă doamna Gorghiu pentru întreaga societate, căci, după ce că s-a culcat cu mulți bărbați puternici din partid, s-ar părea că a avut relații și cu unul însurat, la un moment dat, sau așa ceva. Jur că n-am auzit în viața mea pe cineva să spumege, invocând aventuri extraconjugale, cu ocazia promovării vreunui politician de sex masculin.

Mai multă lume a onorat topicul cu întrebări de genul: “Dar de ce bărbații ăștia puternici cu care s-a culcat Gorghiu nu și-au dat lor funcția aia supremă în partid, dacă erau așa puternici? De ce i-au dat-o ei? Păi, ori sunt puternici ori nu mai sunt?“. Sau “De ce e grav faptul că a avut iubiri cu bărbați din partid? Nu în mediul profesional se leagă cele mai multe povești între oameni? De ce e OK ca doctorii să aibă povești de amor cu doctori, profesorii cu profesori, iar Alina Gorghiu e curvă pentru că s-a îndrăgostit de colegi din politică, cu care – OMGGGGGGGGG! – a făcut și sex?“. Sau “Când o să terminăm cu ipocrizia și cu punerea la zid a femeii în ipostaza de amantă, în timp ce bărbatul poate sta o viață în ipostaza de amant, că nu-l judecă nimeni?“.

Nu au existat răspunsuri coerente la ele, valurile uriașe de furie au continuat însă să mai curgă o vreme. Mărturisesc că nu o cunosc pe Alina Gorghiu, n-am vorbit în viața mea cu ea și am și o părere foarte proastă despre prestația ei politică. M-a șocat însă să aud din gura unor femei foarte evoluate cultural și profesional, din “bula care respectă femeia”, aceleași opinii pe care le avea și mamaie, absolventă de două clase, care a trăit toată viața în fundul Bărăganului.

Tot în “bula care respectă femeia”, citesc prin social-media despre “păsărici”, “ziarizde”, “piarizde” și alte “-zde”, sub semnătura unor bărbați care par să nu vină chiar de la coada sapei și care, deși sunt și tați de fete, născuți din femei și căsătoriți cu femei, pe care bănuiesc că nu le consideră nici înguste intelectual, nici atârnătoare & interesate de bani, nici curve, continuă să cultive mitul femeii proaste și interesate, care atârnă financiar de bărbat și, în general, este o ființă inferioară purtătorului de penis semnatar al frumoaselor opinii despre “păsărici”.”

În treacăt fie spus, cele mai multe dintre femeile pe care le cunosc eu sunt pe picioarele lor și s-ar descurca fără probleme dacă ar ieși din cuplul în care se află, unele câștigă mai bine decât soții lor, altele cresc copii singure și așa mai departe. Știu că cea mai mare parte a societății trăiește după modelul medieval, în care femeia e responsabilă cu reprodusul, crescutul copiilor și cratița (care nici măcar nu sunt considerate muncă), iar bărbatul e providerul care poate să mai umble și cu altele, pentru că “muncește și aduce banii în casă” ba chiar poate să îi tragă și “două peste bot” soției, dacă “ridică clonțul la el”, dar ce ne facem cu “bula care respectă femeia”, care are cam aceleași păreri, doar că un pic mai nuanțate, în cuvinte mai complicate și rostite cu voce mai mică?

Sper să mai prind, în viața asta, momentul în care, măcar în “bula care respectă femeia”, bărbatul n-o să mai fie echivalentul unui falnic penis, de care atârnă o sacoșă cu bani și funcții, după care aleargăm toate ca disperatele. Și p-ăla în care el n-o să mai  fie nici victima amantei cu fustă prea scurtă sau, după caz, a violatei cu decolteu prea adânc, fie ea și minoră. Sper asta nu doar pentru noi, femeile, ci și pentru bărbați. Mi se pare superjignitor și pentru ei rolul ăsta asta de cârpe manipulabile sexual în care au fost eternizați, oricâte avantaje le-ar aduce, pe moment și în anumite circumstanțe, puterea.

Închei cu o anecdotă tristă:

Îmi povestea cineva de la o corporație din București, din “bula care respectă femeia”, despre un teambuilding la care s-a pus următoarea întrebare: “O femeie care venea noaptea de la amantul ei este omorâtă, pe stradă. Cine e vinovat? Femeia, amantul sau criminalul?”. Ei bine, răspunsul vehement al uneia dintre participantele la teambuilding a fost “Femeia, evident. Ce căuta noaptea, pe stradă, ce-i trebuia amant? Trebuia să fie acasă, lângă soț și copii”.

Foto Prazis | Dreamstime.com

78 comentarii

 1. Gelozia, damn it! Nu e asa de usor sa-ti gasesti amant! 😀 😀 😆 😆

  • un barbat ,
   isi scoate portofelul,
   priveste la fotografia sotiei din portofel
   si se gandeste
   la cati bani ar fi fost acolo, in portofel,
   daca nu era fotografia aceea….

 2. Foarte bine punctat. Cei de la Gillette au inceput sa faca reclame despre chestia asta si sa incerce sa demonteze zicala “boys will be boys” care ii apara practic de orice raspundere. Sper sa se “contamineze” si altii de bun simt

 3. Total de acord. Pe mine inca ma surprinde faptul ca in Franta exista diferente de salariu pentru acelasi job, in functie de sex. Iar in Fr, feministele chiar au incercat sa se impuna.
  Pana la urma, este tot vina noastra. Avem un start excelent in viata ( prin comparatie cu baietii). Ce ne prosteste pe parcurs, nu stiu…

  • Societatea, educația, picătură chinezeasca.

  • Am citit articolul empatizand cu parerile autorului dar la comentarii brusc apare un “wait, say what?!”

   Vorbind despre faptul ca toti oamenii sunt oameni apare urmatoarea parere cum ca femeile au un start mai bun in viata comparativ cu barbatii.

   Genul acesta de polarizare nu este cu nimic diferit fata de pozitia traditional-cultural barbateasca. E doar in tabara opusa. Si la fel de stupida

  • Cu tot respectul, doamna Crina, care este startul ala excelent? Despre ce vorbiti? Asteptarile de la fete sunt complet diferite fata de asteptarile de la baieti inca din nascare. Nu doar in Romania, sa ne intelegem. De exemplu: Chimamanda Ngozi Adichie (scriitoare nigeriana), spunea la un moment dat ca intr-o zi, cand era in parc cu o prietena si fiica acesteia, a observat cum fetitele erau intrerupte de la joaca de mult mai multe ori decat baietii. Erau intrerupte sa “stea frumos”, sa “nu tina picioarele asa”, sa “nu se murdareasca”, sa “nu mai alerge atat, ca transpira”, sa “lase funda-n par” etc. Baietii nu erau intrerupti pentru nimic. De ce este importanta aceasta observatie? Pentru ca ne arata exact cum inca de mici, noi ca si fete, suntem invatate sa fim mereu constiente de postura, de ce spunem, cum spunem, sa nu suparam pe cineva, sa nu ni se deranjeze parul etc. Baietii sunt lasati sa exploreze lumea din jurul lor fara astfel de griji.

   Un alt exemplu, jucariile pentru fetite vs jucariile pt baieti (Russel Howard, comediant din UK are un skit foarte amuzant despre asta). Pentru fetite: seturi de bucatarie, fier de calcat de jucarie, papusi, haine, truse de machiaj si bijuterii. Pentru baietei: jucarii care le pun mintea la contributie – sa construiasca, sa dezasambleze masini, sa repare, etc. Tot Chimamanda Ngozi Adichie spunea la un moment dat ca a asistat la o scena in care o fetita ii cerea mamei sa ii cumpere un elicopter de jucarie. Raspunsul mamei a fost “nu iti cumpar elicopter, ala e pentru baieti. Tu ai papusi acasa” – autoarea s-a intrebat apoi cum ar fi fost daca mama i-ar fi cumparat fetei elicopterul? Cine stie ce pasiune pentru inginerie sau pilotaj ar fi descoperit fetita de-a lungul vietii, incepand cu jucaria aia?

   Eu nu sunt de acord ca avem un start excelent, din contra. Dar poate dumneavoastra aveti alte exemple care demonstreaza contrariul.

 4. Bored of being bored

  Subiectul abordat in prima parte este zguduitor si de netagaduit. Respectivele creaturi, caci nu ar trebui sa mai fie considerati oameni, merita pedepse mult mai grave, eventual ceva din repertoriul medieval. Un copil de 10 ani nu trebuie, sub nici o forma, sa treaca prin asa cosmar.

  Ajungem apoi la creatura Harvey, samanta enormului scandal ce a zguduit fabrica de vise. Un individ libidinos ce s-a folosit de pozitia sa de-a lungul catorva decenii pentru a-si satisface pornirile atavice in modul cel mai josnic. Vanand tinerele aspirante la statutul de “stea”. Unele dintre ele, nefiind in posesia unor calitati actoricesti de exceptie, au nutrit speranta ca vor deveni faimoase si bogate prin simpla respectare a contractelor scrise si nescrise vehiculate pe taramul lemnului sfant. Canapeaua de casting a fost in functiune pentru mai mult de un secol in mai sus numita urbe si este de admirat ca in sfarsit aceasta practica a fost denuntata. Unele victime mai credibile sau mai motivate decat altele, nu mai discutam asta… Ce este interesant, libidinosul in discutie era de fapt unul dintre promotorii noului val de filme progresiste, ce transpun pe ecran femeia noua, moderna, care sfarama lanturile asupririi arhaicului patriarh.

  Mai mult de atat, era unul dintre cei mai consistenti sponsori ai unei anumite candidate din tara celor liberi si curajosi, nimeni alta decat consoarta unui precedent fumator de monici in foi dictando.
  Si pentru ca am ajuns la politic si ironia din spatele maretului vis merita pomenit si un posesor de ciuf pornocaliu, care dupa ani si ani de “reality TV” a reusit sa convinga suficienti consumatori de biencute si botezati trans-oceanici si s-a inscaunat la fraiele maretei sarete multiculturale.

  Acum sa ne indreptam spre mioriticul zoon politikon. Nu are rost sa mai analizam hamsterii hotomani, masteranzii educati pana la genunche, prim-dronele cu procesor ars (eh hehehe) si restul de ciumati emanati din sinergia faptelor predecesorilor. I-am observat pentru 3 decenii si sunt o voma chiar si dupa standardele lui Dinu Paturica.

  As vorbi despre alternativa la blestemul coborat asupra bietei tarisoare. Despre cei care am dori sa faca lucrurile mai bine. Acestia sunt mult mai educati si instruiti – desi unele secvente… “deschide, sunt eu Alina Gorghiu”, iesirile bahic-misogine ale lui Orban, ghinionul paltoanelor trantite ale cezarului sibian – si am dori sa ne ajute ca sa devenim si noi o natie mai respectata, care sa aiba o medie mai ridicata a IQ-ului. Insa tot ceea ce se observa stand pe margine si cantarind optiunile politice este lupta pentru manipularea electoratului.

  Niciuna din tabere nu face cu adevarat ceva pentru palmasul de rand ci doar forteaza corectitudinea politicii pentru inaintarea catre o societate multilateral culturala, o societate a carei membri se aseaza linistiti la locurili (sic) lor. O lume in care dezbinarea dualista este unealta de baza a imparatiei. O lume in care daca esti rosu trebuie sa urasti albastrul, daca esti alb trebuie sa urasti negrul, daca esti barbat trebuie sa urasti femeia (bineinteles si vice-versa). Hate, hate, hate, all you need is hate.

  Stimata Simona Tache, va multumesc pentru finalul articolului unde ati facut dreptate ambelor tabere si visez si eu la ziua in care vom trai toti, femei, barbati si orice s-ar mai inventa pana atunci, in pace, dragoste si armonie.

  Pana atunci, de aici de pe mantinela, spun cu toata convingerea oferita de licoarea jamaicana, eu cu cine (mai) votez?

 5. foarte complicata chestia asta cu femeile, ma cam depaseste pana si pe mine .
  eu cred ca vinovat de aceasta discriminare intre barbat si femeie e domnul dumnezeu, care nu i-a facut in acelasi timp pe amandoi, si anume a facut mai intai barbatul si apoi , din ce material i-a mai ramas, a facut si femeia, desi unele surse zic si mai rau, ca cica femeia ar fi fost facuta dintr-o coasta a lu unu, imi scapa numele acum…
  de aceea barbatu se cam crede superior femeii, isi poate permite sa actioneze asupra ei cam cum ii trece lui prin cap.
  si cum prin cap ii trec in special multe prostii, ajungem la violurile din articol, la incesturi si alte traznai.
  acum e cam tarziu de reparat greseala primordiala, dar s-ar putea face niste norme de care sa se teama si cei mai barbati dintre barbati.
  (la cerere, dau si detalii)
  ca sa vada ca nu e de gluma cu greselile dumnezeiesti.
  dar ma gandesc ca e cam greu de schimbat legile astea lumesti cand la putere este un partid care nu vrea decat distrugerea tuturor legilor justitiei iar in fruntea guvernului tocmai o dovada a greselii intaifacatorului, care ne arata ca atunci cand a creat femeia , domnia sa nu a respectat toate normele de calitate si tehnologiile cele mai avansate.
  de aceea a iesit vasilica asa de pe banda de fabricatie.
  ori probabil o fi fost fabricata si importata din china, draq stie…
  si cum ati vrea acum ca aratarea asta sa repare ceva ce nu pricepe ???
  hai va pup, ca am intalnire cu o tipa misto.
  fabricata in austria, ca aia nu se joaca cu calitatea.

 6. După tonul articolului, răspunsul anecdotei ar fi: “soțul, că a generat o situație în care femeia sa se expună amantului și criminalului

 7. Of… Din nefericire in istorie nu prea cunosc prea multe sau prea dese cazuri in care femeile sa ajunga sa domine in vre-o societate si daca aceasta s-a intamplat cam ce a urmat a fost disparitia acelei societati. Sau daca cineva are exemple sa le prezinte.
  Deci sperantele ca se vor schimba lucrurile in acest aspect in viitor sunt slabe. (Ma rog probabil o dovada ca Acel Cineva in ceruri este barbat…) Problema abuzilor insa este o problema. Si moral si etic este ca atat barbatul cat si femeia sa fie supusi unui tratament egal din punctul de vedere al legilor si regulilor, ca pana la urma cu exceptia rolurilor pe care le putem juca in societate si a faptului ca este adevarat ca barbatii au in general in medie ceva mai multa putere, un barbat este exact egal ca fiinta cu o femeie: ochi pentru ochi, dinte pentru dinte.
  Astfel ca solutia corecta din punctul meu de vedere este ca femeia sa isi joace rolurile in societate in care poate excela, iar pentru barbati sa aiba grija ca tratand prost femeile de fapt prin ricoseu afecteaza alti barbati… Care la momentul potrivit vor avea grija de asta…

  • Acum cred ca am inteles!Pai in spatele fiecarui barbat puternic este o femeie si mai puternica!Deci daca lumea se dezintegreaza e vina femeilor din culise. Orice moment se poate transforma intr-o revelatie.
   Judecatorii care au dat sentintele RUSINOASE ar trebui sa schimbe sotiile. Sunt niste proaste!

  • Lixuca: Vedeti, si dumneavoastra imi dati dreptate. 🙂 Totusi schimbatul nu rezolva nimic, pentru ca 1) cu cine? si 2) ce fac cu fostele? Vedeti, divortul nu este decat… un alt abuz.
   (In fine. Stiu ca ati comentat doar ca sa faceti caterinca.)
   Totusi la subiect, eu zic ca deja aveti prea multe drepturi si influenta, pe care de cele mai multe ori o folositi prost. Si desi deja aveti prea multe, inca nu sunteti multumite cu ce aveti… Oricum in societatea pe care viitorul o va avea, aceasta problema (impreuna cu alte probleme conexe) va fi corecta cu siguranta: veti avea muuult mai putine drepturi decat aveti acum. Si aici puteti renunta deja la orice vise si sperante ca aceasta este deja mai ferm hotarat decat ca pamantul se roteste in jurul soarelui…

  • Ma bucur ca suntem de acord ca Pamantul este plat.

  • “And after man has made everything, everything he can
   You know that man makes money to buy from other man
   But it wouldn’t be nothing, nothing without a woman or a girl”
   In concluzie: femeia e motorul economiei.

  • Si daca ar fi pamantul plat sa vedeti ce rotund va deveni si cum se va roti in jurul soarelui dupa ce statele acestea “moderne” vor fi istorie… Ceea ce se va intampla destul de repede…

  • Femeile au incercat sa ajunga mai la fruntea societatii, dar n-au fost lasate – si nu se studiaza exemplele astea in scoli – de cei care, asemeni dumneavoastra, au zis “deja au prea multe drepturi, ce mai vor?” Inca se incearca, apropos, daca urmariti stirile din lumea larga, gasiti exemple de femei care au candidat la presedintie, de exemplu, si au fost arestate fara motive clare, sau amenintate cu tot felul de pagube.

 8. scuze, mic off topic la articolul precedent.
  ala cu fericirea.
  cica adevarata fericire consta in lucrurile mici : o vila mica, un yaht mic, o mica mostenire….
  da am si o nedumerire: daca soacra iti ia mercedesu si cade cu ea intr-o prapastie, esti fericit sau nu ?

 9. Bored of being bored

  Dragi tovarasi si tovarase, trebuie sa marturisesc, am comis doua dezacorduri si o repetitie. Jur cu mana pe codul cel penal ca nu imi voi depune CV-ul pentru functia de Ministru al Invatamantului. Poate pentru cea de Prima Ministra.

 10. Catalina Dumitriu

  Acum câțiva ani am fost agresata in spatele blocului de un individ. Mergeam spre birou când m-am trezit cu el lângă mine, încercând să îmi pună mâna pe fund, balmajind concomitent despre “ce bunaciune sunt”…i-am tras cateva genți si am fugit catre strada principala care era mai circulată. Mi-am sunat soțul și am mers împreună la cea mai apropiata secție de poliție. Prima întrebare care mi s-a pus a fost: “și cum erați îmbrăcată”… I-am zis ca nu m-am schimbat înainte sa merg la poliție…eram îmbrăcată intr-o fustă de piele până la genunchi și o haină de blană (era februarie)… “Mda” zice polițistul “încercați să purtați ceva mai lejer când ieșiți din casă.” I-am explicat ca nu e treaba lui sa îmi spună cum sa ma îmbrac, nu pot sa merg la birou in training si teniși. Toate astea s-au derulat de față cu soțul care fierbea de furie langa mine. Sesizarea nu s-a soluționat, ne-am mutat din cartierul respectiv intre timp, dar amintirea rămâne pe viață. Autoritățile nu fac decât sa accentueze frustrarea si rușinea… Incerc, dar nu reușesc sa ma împac cu asta.

  • costicămusulmanu

   de aceea îmi voi educa fiica să nu depindă financiar de un bărbat , să accepte doar ce va vrea ea să accepte și, mai ales să se poată apăra (cred că majoritatea celor care atacă o fată sunt niște neterminați care după un șut în OO urlă o săptămînă)…
   cînd majoritatea femeilor vor învăța care le este valoarea reală (da, știu, sunt puțin feminist și asta încă dinainte de a fi tată de fată), bărbații vor fi siliți să le respecte

  • cred ca se preda la scoala de politie. Sau mai rau, nu se preda deloc.
   In anii de facultate ma hartzuia un dobitoc biped – intre timp l-am indentificat (dorohoiul e oras mic) ca fiind un angajat al jandarmeriei pe strada. Intr-o zi il gasesc pe “admirator” ca se luase de o fosta colega de clasa, o alta tipa delicata si slaba (fizic) aparent . Am discutat cu studentii la academia de politie, mi-a facut un profil: practic hartuitorul isi alegea victimile din fetele care aparent nu ii trag un shut in coaste. Am pus problema sa fac reclamatie si mi-a prezentat modul de interogare!! sa fiu intrebata cum ma imbrac, daca nu cumva eu l-am provocat, nu sunt eu de vina etc.

   Ce sa ma mai mir. Suntem intr-o tara care nu are soc post traumatic, nu se preda, nu se raporteaza (ok, asta era acum 5-10 ani, de atunci nu am mai discutat cu psihologi romani ) dar clar niciun soldat roman nu a trecut prin asa ceva post razboi. Suntem toti puternici si nu ni se intampla nimic! – ceausescu n-a murit….

  • Am primit palme la fund mergand pe strada ca si adolescenta, de la STRAINI, imbracata “lejer” cum v-a sugerat `nea politaiul dumneavoastra. Pantaloni largi, tricou, mergeam cu o prietena si vorbeam, intr-una dintre situatii – ca una mi-o amintesc mai clar. Restul…Si tot ce am putut sa fac a fost sa ma intorc sa vad cine dracu` si-ar permite. Imi amintes fata lui, ridicand sprincenele in timp ce se indeparta, ranjind de parca ar fi facut ceva de care sa fie mandru.
   Tata m-a echipat cu spray paralizant la un moment dat, cand am inceput sa ies in oras.

 11. în lumea islamică femeia violată e vinovată 99,9%

 12. Momys boys.
  De vina sunt mamele baietilor.
  Intamplator am un frate. Si functioneaza decent ca barbat.
  Mi-a explicat maicamea cat de dificil a fost sa-l educe decent, avand in vedere ce presiune era pe ea, sa-l educe ca baiatul lu’ mama. Si i-a mai scapat din cand in cand, dar per total a iesit binisor.
  Mamele fac mizeria asta, a ele accepta “boys will be boys”.
  Si ca idee societatea noasta se schimba din motive de tehnologie, pentru ca nu mai avem nevoie de forta bruta. Si din cauza barbati ajung sa fie fix egali cu femeile la o gramda de chestii. De asta avem sefi de santier femei, piloti si zidari.
  Si e nasol ca dupa revolutie pentru o vreme a fost un soi de involutie pentru o vreme a egalitatii sexelor, dar in ultimi 10 ani mie mi se pare ca Romania evoluat spre mai bine.

  • Diana,

   Comentariul tau e practic un exemplu de pus pe lista din articol. Baietii au si tata, nu? De ce tot vina mamelor este? Eu consider asta tot o forma de misoginism de “bula”. In opinia mea, educatia este esentiala, evident, dar nu putem pune totul in carca mamei, nici macar a tatalui. E vorba de noi ca societate, de noi toti pana la urma. Nu?

  • sunt niste conexiuni copil mama genetice, mai puternice decat tatal. mai exact sunt cazuri de copii care au stiut/simtit ca i s-a intamplat mamei, fara sa o vada.
   Pana la tata, mama este cea care sta mai mult timpul cu copilul mic (alaptat, concediu maternitate, program mai scurt de munca, rabdare mai multa etc) asa ca exemplul vazut este mai important decat ce zice oricine (tata, bunic, profesor): o mama care se respecta, fericita, linistita, etc. o simte bebelusul inclusiv din burta! altfel pana la o anumita varsta copiii sunt egocentristi (9-10-11 ani), nu concep ca lucrurile se intampla independent de propria existenta. Astfel, o mama care e vesnic acra, nefericita, agresiva, loveste/tipa la copil, il lasa pe la bunici cu saptamanile sa se odihneasca etc. nu va pierde dragostea copilului ci mai rau, dragostea copilului fazat de el, in plus copilul va lua firesc sa vada mama lovita, plansa, legata de glia treburilor etc etc. .

 13. “cele mai multe dintre femeile pe care le cunosc eu sunt pe picioarele lor și s-ar descurca fără probleme dacă ar ieși din cuplul în care se află, unele câștigă mai bine decât soții lor” – inseamna ca te invarti intr-o bula
  https://en.wikipedia.org/wiki/Hypergamy

  “cea mai mare parte a societății trăiește după modelul medieval, în care femeia e responsabilă cu reprodusul, crescutul copiilor și cratița (care nici măcar nu sunt considerate muncă), iar bărbatul e providerul” – zi-le asta si femeilor care cauta doar barbati “realizati”, alpha males. Adica majoritatea. Nu neaparat care sa le tina acasa la cratita si la crescut plozi, dar care sa castige mai mult decat ele. Pentru ca “banii mei sunt banii mei, banii lui sunt banii nostri”

  The Financial Confessions: “I Won’t Date A Man Who Makes Less Than Six Figures”


  ps : oricine e liber sa-si stabileasca propriile standarde in viata, problema e cand incepem sa urlam pe toate drumurile (si pe internet) ca “nu se mai gasesc barbati buni”

  • Scuze ca ma bag in comentariul tau. E pt. ca faci o confuzie intre o mentalitate medievala legiferata intr-o tara europeana in 2019 si alegerile personale in baza a ce motivatie vrei tu. Cele doua subiecte ar putea fi tangente in unele puncte dar …

  • Eu n-am comentat nimic despre cazurile alea aberante. De aia am pus și citatele, ca să nu înțeleagă cineva greșit. Simona e cea care a “amestecat” problemele în aceeași postare.
   Cât despre mentalități, sunt și în Vest destui bărbați care cred că femeia trebuie să stea la cratiță și să facă plozi. Rednecii din US Bible belt crezi că-s cu mult diferiți de românii verzi? Crezi că în America Latină sunt alte mentalități? Sau în Spania, Italia, Portugalia? Englezoaicele care toarnă plozi pe bandă rulantă și stau pe ajutor social ce-s, românce emigrate?

 14. “cele mai multe dintre femeile pe care le cunosc eu sunt pe picioarele lor și s-ar descurca fără probleme dacă ar ieși din cuplul în care se află, […]altele cresc copii singure și așa mai departe.” – superb, inseamna ca femeile din Romania o duc mai bine decat cele din USA, corect? :)))))))))

  a friendship that evokes parity by day becomes a study of inequality at night and a testament to the way family structure deepens class divides. Ms. Faulkner is married and living on two paychecks, while Ms. Schairer is raising her children by herself. That gives the Faulkner family a profound advantage in income and nurturing time, and makes their children statistically more likely to finish college, find good jobs and form stable marriages.
  Ms. Faulkner goes home to a trim subdivision and weekends crowded with children’s events. Ms. Schairer’s rent consumes more than half her income, and she scrapes by on food stamps.

 15. Voi fi un pic off topic, dar totusi on topic, referindu-ma la partea initiala a articolului. Supravietuitoare a unui abuz sexual prelungit in copilarie, stiu cat de greu e pentru cei ca mine (Sau ma rog, pot presupune) sa citeasca si sa afle detalii despre acele cazuri si reactia celor care ar fi trebuit sa ajute (practic se retraieste abuzul, cumva). Stiu si cata lipsa de informare exista, astfel ca am creat impreuna cu o draga prietena, asa cum ne-am priceput noi, un site unde am adunat informatii relevante despre subiectul abuzului sexual infantil. Daca exista cineva care are nevoie sa citeasca ceva informatii despre asta, inclusiv supravietuitori (eu nu sunt psiholog, sunt medic, deci nu am autoritatea de a evalua 100% ce am tradus, dar sursele sunt de incredere), exista acest site: http://cerc-org.ro/ E doar un pas mic si suntem in cautare de voluntari, pentru ca sunt asa multe de facut pe calea aceasta, dar cred ca e un inceput.

  Si on topic, cand te mai intrebi pentru cine ai scris acest articol sa stii sigur ca l-ai scris cel putin pentru o persoana. Eu! Cu siguranta oamenii la care ar trebui sa ajunga informatiile acestea nu sunt dispusi sa le vada, dar pentru mine (si traumele mele 🙂 ) e important sa stiu ca tu scrii asa de clar despre acest subiect. E nevoie si de ceva curaj, pana la urma, una doua te poti trezi ca te face care “feminista din aia”. 🙂

  Fiind primul meu comentariu aici, imi cer scuze ca m-am lungit atat si iti multumesc pentru tot ce scrii si cine esti (atat cat ni arati noua, cititorilor), te citesc mereu si sa stii ca o carte cu autograful tau sta la loc de cinste intr-o biblioteca dintr-un apartament mic, dar cochet, la 3 minute de Sagrada Familia 😀

 16. Eu n-am comentat nimic despre cazurile alea aberante. De aia am pus și citatele, ca să nu înțeleagă cineva greșit. Simona e cea care a “amestecat” problemele în aceeași postare.
  Cât despre mentalități, sunt și în Vest destui bărbați care cred că femeia trebuie să stea la cratiță și să facă plozi. Rednecii din US Bible belt crezi că-s cu mult diferiți de românii verzi? Crezi că în America Latină sunt alte mentalități? Sau în Spania, Italia, Portugalia? Englezoaicele care toarnă plozi pe bandă rulantă și stau pe ajutor social ce-s, românce emigrate?

 17. Pacat ca mintea scurta nu se vede asa repede ca fusta scurta…

 18. De la maestro Matrix citire…
  Când cunoşti o fată, este ca un fluturaş, pluteşte diafană prin aer, doar tocurile pe pardoseală îţi spun că zeiţa calcă. Te îndrăgosteşti şi unii chiar le iau de nevastă, tu puternic şi ea fulg, fugi cu ea în braţe.
  În primii ani, sex pe dulapuri şi orice mobilier incomod, pentru că patul este pentru comozi.
  Şi după un timp soţia, deja înfiptă în viaţa ta, descoperă nevralgia de seară, e pudică, “trage perdeaua, umbli în curu gol prin casă”, apar pijamalele cu pitici încheiate până la gât de zici că-i un film erotic chinezesc (mai vezi o ţâţă dacă alăptează). Încerci o chestie pe drum de seară şi apar variantele:
  -nu doarme copilul (chiar dacă copilul este deja major şi scutură patul cu o pipiţă);
  -s-a urcat câinele în pat (mituit în prealabil de ea);
  -mergem mâine la servici (de parcă şefu e câine şi te miroase la ouă…).
  Între timp descoperi soacra, acea doamnă mieroasă de la începuturi “ce băiat drăguţ”, care dintr-un om paşnic a devenit jihadist.
  O chestie frapantă, după nişte ani toate nevestele îl descoperă pe Dumnezeu
  “vai păcătosule, azi e post” şi programul tău sexual, de beţie, se derulează cu ochii în calendarul ortodox.
  Că ziceam de beţie, fluturaşul d-altădată care îl auzeai din timp cu tocurile pe pardoseală este acum ninja, vine frate pe şest în ciorapii flauşaţi şi te surprinde pe chat cu berea în mână.
  Dacă te întâlneşti cu alţi însuraţi, atmosfera este de Alcoolicii Anonimi “mă cheamă Gigi şi n-am făcut sex de şase luni!” şi toţi se smiorcăie cu berea fără alcool sleită pe masă. Dacă apare un burlac toţi “însoară-te fraiere, nu vezi ce costeliv eşti” că aşa sunt bărbaţii – trebuie să-și împartă nefericirea cu alții și dau sfaturi (“cum dracu’ ăsta e fericit!”).
  Adevărul este că însurat fiind te simţi ca Bruce Willis, greu de ucis, ce dracu poţi să mai păţeşti dacă au trecut 20 de ani de arest la domiciliu.
  Ele sunt şi mai rezistente, oricând o pot lua de la capăt cu altul şi miracol, iar e fluturaşul pe tocuri.
  Desigur că nu este cazul meu, dar am un băiat şi trebuie avertizat.
  Mamă soacră, nevastă, dacă vedeţi postarea asta, să știți că un vecin mi-a dictat-o că el n-avea curaj…

  • Total pe langa subiect comentariul. Dar intrebati vecinul ce face el sa pastreze flacara vie. 🙂 Pentru ca multe dintre femeile alea au mai multe responsabilitati acasa decat au barbatii lor si cui ii mai arde de cur gol printre asternuturi, dupa o zi de munca, dus copii la scoala, adus de la scoala, facut mancare, hranit si spalat copiii, poate spalat si vase chiar? Sugestie, tot pentru vecinul: incercati o saptamana sa faceti un role-playing in casa (nu in pat) in care sa faceti ce face nevasta in general. Iar ea sa faca ce faceti dvs. Spuneti-ne si noua cat libidou v-a ramas in eprubeta.

 19. Am, așa, o teorie că de multe ori cine consideră pe altul vinovat pentru o faptă, o face nu pentru că n-ar considera în regulă fapta, ci pentru că el însuși nu-și dă voie să procedeze fix cum face cel pe care-l acuză. Îl urăște pentru libertatea pe care o practică, și la care el încă nu a ajuns. Aici încadrez, eu, femeile care le consideră vinovate tot pe femei pentru viol. Cât despre consimțământ, foarte util mi s-a părut acest filmuleț https://www.youtube.com/watch?v=oQbei5JGiT8 (folositor mai ales pentru copii, care încă sunt nesiguri unde încep și unde se opresc drepturile lor asupra propriului corp. Nu că adulții ar fi, chiar toți, lămuriți). După ce vorbim despre corp, trecem mai departe la relații și găsim multe femei care își dau timpul, puterea și intimitatea, ne bunăvoie, bărbaților lor, apoi se miră de ce nu le e bine. Ca-n multe alte probleme, concluzia e că avem carențe de educație. Iar soluția e una singură, după mine: cine le vede, să pună mâna pe ceva – pe un pix, pe o tastaură, pe un ONG care se ocupă de educație, pe un proiect pilot și tot așa. Lucrurile nu se mișcă decât împinse, oamenii învață mai repede dacă sunt învățați, decât dacă sunt criticați sau abandonați. Îmi place cum exprimi ce simți.

  • Ha ha ha ha , ce m-am câcat pe mine de râs cand am văzut filmul ăla. Începutul e fantastic… ia să ridice mânuțele sus femeile care înainte de un act sexual au urlat de le-au auzit vecinii (sau părinții din camera alăturată, dacă-s mai tinerele ) “DA, BĂ, VREAU SA NE FUTEM, DE CÂND ASTEPTAM SĂ MA ÎNTREBI ASTA, HAI, TRECI LA TREABĂ, BAGA-O MAI REPEDE”. Întrebarea e valabilă și pentru cele măritate, doar nu credeți că certificatul de căsătorie vă absolvă de necesitatea consimțământului ENTUZIASTIC (orice altceva e considerat viol, mai nou).

 20. Simona , n-o să iasă umorul din tine ever:

  ”Mi i-am și imaginat pe toți acești bărbați puternici, așezați în cerc și unindu-și în cuget și-n simțiri penisurile erecte, ca să se cocoațe pe ele noua președintă PNL, într-un număr perfect de circ. M-a apucat râsul, normal.
  ȘI :
  ”Bărbatul e doar un penis ambulant, care nu știe carte, el umblă bezmetic prin lume și pică nevinovat în tot felul de vagine-capcană”

  Si anecdota aia tristă de la final, e tristă pt că e produsul unor minți retardate, cu întrebarea idioată cine e vinovat X, Y sau criminalul? Păi ăștia sunt închipuiții căzuți în cap de la HR si marketing din corporațiile alea de zombi.

  • Nu mă
   Femeile este de vină.
   Uite….
   Ieri mă duceam liniștit , că tot omu,, la academie, mergeam pe trotuar pe partea dreapta.
   Pe partea cealaltă a străzii trei gagicuțe, sărmane cred după cum erau îmbrăcate, mai bine zis dezbrăcate.
   Eu finuț, nu le bag in seamă.
   Da una trece strada și îmi zice
   Mai tinere, nu ai să îmi dai și mie 50 de euroi ?
   Că am mare nevoie….
   Și fac orice pentru tine…
   Eu, domn cum mă știți, ce tocmai primisem renta aia de la erou cu merite deosebite în revoluție, milos, ii dau.
   Nu cred că vreți să vă spun ce am pățit după aia….
   Și chiar dacă vreți, nu va spun că mi-e rușine.
   Mi-e rușine să vă spun.
   Așa că e clar, femeile sunt de vină.
   Cred că mai mă duc odată, sa vad daca mai are nevoie, sărăcuța, de ceva….

  • Avea dreptate zicala batraneasca: cine nu are femei sa-si cumpere.

 21. Normal că femeile e vinovate.
  Ia uitați ce fac la bărbați, drăguții de ei.,.

  Posta Nicolae

  12 hrs ·

  Mai are ceva cuvinte “interzise”, dar sigur e o povestire adevarata.

  ,,,Jurnalul unui barbat de peste 40 de ani”

  Din cauza serviciului meu sedentar si in consecinta a acumularii de grasime pe burta, compania mi-a oferit un serviciu de antrenament personal intr-o sala de sport.

  Am acceptat bucuros si chiar m-am dus personal sa ma programez. Mi-au dat o instructoare personala pe care o cheama Alexandra, o profa sculpturala de 26 de ani, model de echipament sportiv dupa cate mi-am putut da seama dupa afisele lipite pe pereti.

  Ea mi-a explicat ca ar fi util sa-mi notez intr-un carnetel experientele pentru a putea observa eu insumi progresul.

  Zis si facut si acum as vrea sa impartasesc cu voi.

  Prima zi: M-am sculat la 6 dimineata cum stabiliseram. Destul de greu sa te scoli din pat ca sa mergi la sala, dar totul s-a schimbat cand am ajuns acolo si am vazut ca Alexandra ma astepta. Parea o zeita greaca, ochi verzi si un suras urias, cu buze carnoase si spectaculoase. Mi-a facut un tur de sala, mi-a aratat aparatele si mi-a masurat pulsul dupa cinci minute de bicicleta… Si-a facut griji pentru ca i s-a parut pulsul meu accelerat, dar am profitat ca sa-i fac un compliment si i-am zis ca era din cauza ei pentru ca purta un costum de licra care-i intra in poponet. Mi-a facut destula placere s-o urmaresc dand lectii de aerobica la finalul zilei mele de exercitii. Alexandra ma mentinea motivat sa-mi fac abdominalele in ciuda durerii mele de abdomen.

  A doua zi: 
  Am baut doua cesti de cafea si intr-un final am reusit sa ies din casa. Alexandra m-a pus sa ma intind cu fata in sus, m-a pus sa ridic o bara grea de metal si pe urma s-a mai si hazardat sa-i puna niste greutati! Pe banda de alergat picioarele imi erau cam moi, dar am reusit sa fac un kilometru. Surasul sau aprobator si ochiadele ei au facut sa merite osteneala. Ma simteam grozav. Era o viata noua.

  A treia zi: 
  Singurul mod in care am putut sa-mi spal dintii a fost punand periuta de dinti pe chiuveta si mutandu-mi capul dintr-o parte in alta. Cred ca am o hernie abdominala. Sa conduc n-a fost deloc usor: pana si pentru a frana masina ma dureau si fl..cii din c..r. Am parcat deasupra unei motociclete de livrare la domiciliu… Alexandra si-a pierdut un pic rabdarea cu mine pentru ca considera ca strigatele mele deranjau pe ceilalti asociati ai clubului. Ca sa fiu sincer vocea ei mi se parea cam acuta asa devreme dimineata si cand ridica tonul devenea nazala… si foarte suparatoare. Ma dor co…ele cand merg pe banda alergatoare si in consecinta Alexandra m-a mutat la scara. Ma intreb de ce mama dracului cineva ar inventa o masina care sa faca ceva ce a devenit demodat odata cu aparitia ascensoarelor? Ea mi-a zis ca o sa ma ajute sa fiu in forma si sa ma bucur din plin de viata. Alta imbecilitate de-a ei…

  A patra zi: 
  Alexandra ma astepta cu nenorocitii sai ochi verzi sfredelindu-ma ca un pumnal si cu surasul sau batjocoritor stil Jack Nicholson in Batman. N-am putut evita sa ajung cu o jumatate de ora intarziere: Fix timpul de cat am avut nevoie pentru a-mi lega sireturile de la adidasi. Cretina m-a pus sa lucrez la aparate, dar cand a fost un pic neatenta am fugit sa ma ascund la baie. A trimis alt instructor dupa mine sa ma caute si drept pedeapsa m-a pus sa vaslesc si… mi-a scapat o bas..na pe care a auzit-o toata sala. De cand sunt nu m-am simtit mai rusinat.

  A cincea zi :
  O urasc pe Alexandra mai mult decat pe orice alta fiinta de pe lume. Anemica de rahat, cu buzele ei cu colagen, blonda fara creier. Daca as mai avea o bucatica de corp care sa nu ma doara i-as trage suturi in fund, mama ei de dobitoaca. A vrut sa-mi lucrez tricepsii. 
  EU NU AM TRICEPSI. 
  Si daca nu vrea sa sparg pardoseala salii sa nu-mi dea nenorocitele de bare de greutate si nimic altceva ce cantareste mai mult decat un sandwich… Bicicleta m-a facut sa lesin si m-am trezit pe patul unei nutritioniste, alta slabanoaga imbecila care mi-a dat o lectie de alimentare sanatoasa. Nenorocita habar n-are ce inseamna sa-ti fie foame. De ce naiba n-am avut bafta de ceva mai linistit, cum ar fi un curs de bucatarie sau de coafura?

  A sasea zi :
  Nenorocita dracului de Alexandra mi-a lasat un mesaj pe robot, cu vocea ei scarboasa, pentru a ma intreba de ce n-am fost azi. A fost de-ajuns s-o aud ca sa arunc naibii telefonul, dar pe urma n-am mai avut forta sa-l ridic, nici sa ridic telecomanda televizorului, in consecinta a trebuit sa suport 11 ore un singur canal, nenorocitul ala de National Geographic. Si a trebuit sa vad un program despre imperecherea pasarilor, si eu care nu ma mai f…t de sase zile.

  A saptea zi:
  L-am rugat pe soferul camionetei bisericii sa ma duca la slujba ca sa-i mutumesc lui Dumnezeu ca a trecut saptamana asta. Mai mult, m-am rugat ca la anul sa fiu trimis sa fac ceva mai distractiv: eventual un cateterism sau o analiza de prostata… ca poate..

 22. Nu am spus sursa,
  Da tot nu o spun, prefer sa ii dau o bere.

 23. Mai ieri a fost o postare pe reddit in care o persoana cerea sfatul in legatura cu o situatie naspa, o prietena minora si cu depresie era amenintata de un fost ca-i pune pozele nud pe internet. Unul dintre raspunsuri (upvoted, apropo) a fost:
  _
  “Prietena ta, la 16 ani, are probleme mentale de ia pastile, e fututa deja de cel putin inca unul, bea, fumeaza si trimite poze cu ea goala iar tu in loc sa fugi cat vezi cu ochii de un om atat de toxic, ti-ai gasit sa fii prostul prostilor si sa te legi cu ea de cap si acum ai zis sa vezi daca mai gasesti altii mai prosti ca tine care sa te-ncurajeze sa te distrugi in continuare cu expirata ta. Las-o si ia alta mai normala. Nu face pe Superman salvatorul ca realitatea nu e filme americane si o sa te traga la nivelul ei inainte sa-ti dai seama ce s-a-ntamplat.”
  _

  Si te ia cu o scarba atat de mare cand vezi cacaturi din-astea.

 24. complet off topic, offf
  vreau sa va anunt ca se apropie, e foarte aproape de fapt, marea criza mondiala.
  in china se da lege ca de acum inainte sa se manance cu lingura si furculita.
  mai barbati si femei, am cam sfeclit-o.
  pune-ti mana si faceti dragoste pana nu vom muri de foame, in curand.

 25. Simona, poate că Alina Gorghiu o fi ajuns unde a ajuns pe meritele ei (mie unul nu-mi lasă impresia că ar fi vreo genială, dar nici ceilalți politicieni de sex masculin nu sunt, așa că e same shit), dar ce parere ai de celelalte parașute de care e plină România? Irinuca, Elenuca etc. O să le iei și lor apărarea, în spiritul solidarității feminine? Vezi tu, de-asta #metoo a cam pierdut din avânt în Vest, pe lângă adevăratele victime au apărut o grămadă de curve (sau nebune, vezi cazul lui Aziz Ansari) care au profitat de val ca să se victimizeze.

 26. Antistres ontopic
  1. Iei in masina o autostopista, o fata tanara si frumoasa. Brusc, fata lesina in masina si o duci la spital. Acest lucru este stresant.
  2. Dar la spital, medicii iti spun ca ea este insarcinata si te felicita ca vei fi tatic. Le spui ca nu tu esti tatal, dar fata sustine ca tu esti! Aceasta situatie devine foarte… stresanta.
  3. Asadar…ceri un test ADN sa demonstrezi ca nu tu esti tatal. La finalul testelor, doctorul iti spune ca esti infertil si cel mai probabil asa te-ai nascut. Esti extrem de stresat, dar totusi te simti usurat.
  4. Pe drumul spre casa te gandesti la cei 3 copii ai tai. ACUMA SA VEZI STRES!

  Nu dau nici o bere, l-am gasit pe net!

 27. Orice om ii plac bancurile

  Un psihiatru avea un grup de 4 mame la terapie:
  – Cu toate aveti obsesii! a observat el.
  Catre prima mama:
  – Tu esti obsedata de mâncare! Ti-ai botezat fiica Candy.
  Catre a 2-a:
  – Obsesia ta este a avea bani. Pe copilul tau îl cheama Penny.
  Catre a 3-a:
  – Obsesia ta este alcoolul. Aceasta se manifesta în numele copilului tau, Brandy.
  În acest punct, mama celui de-al 4-lea copil se ridica iritata, îsi ia odrasla de mâna si-i spune:
  – Hai Dick, plecam!

 28. In aceeasi nota

  – Spune-mi, draga, îsi întreaba proaspat casatoritul sotia, câti barbati ai avut înaintea mea? Tacere.
  “Am jignit-o!” s-a gandit sotul.
  Cinci minute mai târziu o întreaba:
  – Esti suparata?
  – Nu, înca numar!

 29. -de ce fac baie cormoranii in piscina ?
  -Daea !

  • Pentru ca poate!
   Brrr, voi va dati seama despre ce vorbim noi aici?!
   Cum era aia cu
   “Caligula imperator
   Si-a facut calul senator
   Petru Groza,mai sinistru,
   Si-a facut boul ministru”..
   Iar noi sa glumim cu Daea…
   Nu putem, ca jignim oaia!

  • si acum imi pare rau canu l-am luat la suturi asta vara, in aeroportul din viena….
   v-am povestit….

 30. Bored of being bored

  Venit cu pluta și naufragiat pe plaja societății civile responsabile. stop. Urcat pe sacul de varză (în traducere neaoșă din romglezul bax de săpun). stop. Debitat ceva semi-platitudini de bun-simț, verificabile, cu argumente solide în realitate. stop. Primit reacții mixte. stop. Observat ponderea redusă a dezaprobării. stop. Remarcat discreditarea servită prompt de cerberul omniprezent. stop.

  Concluzie intermediară: Pentru succes 100% garantat trebuie folosite numai sintagme înmatriculate in Suedia. De evitat pomenirea uriasilor cu picioare de lut si vechile lor alianțe cu inamicii publici consacrați.

  Concluzie finală: Iubesc trădarea dar urăsc pe trădători. Trăiască progresul! Salutare, salutare!

 31. De la femei ni se trage totul, pana si Unirea!

  Rodica Eftimie Barraco shared a post.
  2 hrs ·

  Adina Stefanescu
  January 24 at 5:11 PM

  Insist cu Unirea, am timp azi, sunt liberă, tocmai pentru că se sărbătorește Unirea. Dar pe febe văd mai mult despre inepțiile proștilor noștri de la Bruxelles. Hai să le combinăm și să vă povestesc cum a contribuit Bruxelles-ul la Unirea Principatelor.
  Totul s-a întâmplat pentru că a existat o doamnă pe numele ei Ecaterina-Cocuța Vogoride, născută Conachi.
  Revoluționarii de la 1848 au reușit după un deceniu de eforturi enorme ( erau foarte mulți cei care se împotriveau unirii, chiar și printre boierii neoși) să își îndeplinească cea mai mare dorință revoluționară. Unirea.
  Dar era cât pe ce să nu se întâmple și proiectul să se ruineze. Caimacamul Vogoride, un fel de domnitor locțiitor pus de Poartă al Moldovei, orbit de promisiunile de preamărire făcute de otomani de a ajunge domnul Moldovei, a falsificat alegerile, pentru a arăta Marilor Puteri că dorință poporului nu este pentru unire. Astfel, chiar și puținii suporteri ai Unirii Principatelor ar fi înțeles care este “voința românilor” si ar fi renunțat în favoarea turcilor.
  Doar că ambițiosul Vogoride avea pe cineva acasă pe care nu îl putea domina. Era însăși soția lui, cea cu care a avut 3 copii.
  Înainte de unire, Cocuţa l-a convins pe Nicolae Vogoride să renunţe la desemnarea lui Constantin Catargiu sau Nicolae Cantacuzino ca miniştri, ambii recunoscuţi antiunionişti, ameninţând în caz contrar cu divorţul şi cu plata unor despăgubiri egale în cuantum cu zestrea sa, pierdută de soţ, în urma unor neinspirate plasamente. Cocuţa Conachi reproşa „veneticului din Fanar”: „Ai venit în ţară sărac lipit pământului, n-ai altă avere decât zestrea ce ţi-am adus-o eu. Îţi iert risipirea ce ai făcut-o, dar nu-ţi voi ierta trădarea faţă de neamul, faţă de ţara care ar fi trebuit să devie şi a dumitale. Cum nu ai astăzi altă avere decât a mea, aş putea, printr-un divorţ, să te aşez din nou pe paiele de unde te-am ridicat”.
  Se pare că amenințările ei nu au funcționat până la capăt. Atunci, boieroaica a pus mâna pe scrisorile secrete ale soțului, care dovedeau că a măsluit alegerile, la cererea otomanilor și le-a trimis spre publicare prin intermediul lui Costache Negri și Dimitrie Rallet, cotidianului «L’Étoile d’Orient» („Steaua Dunării”), care fusese interzis la Iaşi şi apărea la Bruxelles. Scurte review-uri în limba română ale acestor epistole care au făcut înconjurul Europei, au fost publicate şi în Moldova sub numele de “Estract de scrisori secrete trimise caimacamului Moldovei de deosebite feţe politice”.
  Fiind prestigiul lor în joc, Regina Victoria și Împăratul Napoleon al III-lea (în calitate de reprezentanţi ai Puterilor Garante) s-au întâlnit la Osborne, au hotărât anularea alegerilor falsificate de Vogoride și repetarea lor sub atentă supraveghere. Rezultatul a fost covârșitor în favoarea unioniștilor. In paranteză fie spus, cred ca dovezile că alegerile pentru Adunarea ad-hoc din Moldova au fost falsificate în favoarea celor care se opuneau Unirii au adus în pragul rupturii chiar şi solida alianţă dintre Anglia şi Franţa, proaspeţii învingători din Războiul Crimeei. Anglia susţinea Turcia, adică separarea în continuare a Principatelor, iar Franţa, unde lobby-ul românesc era mai puternic, Unirea.
  Ce a urmat, alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn la Iași și apoi la București, a pus lumea în faţa faptului împlinit, chiar dacă, initial, Marile Puteri au căzut de acord ca românilor să li se permită o Unire formală, administrativă, dar cu doi domni, două guverne, două parlamente. După această înţelegere, alegerile au fost reluate, iar românii au speculat la maximum termenii acordului. Şi-au ales un singur domn, pe Alexandru Ioan Cuza. Se năștea România și datorită Ecaterinei-Cocuța Vogoride, născută Conachi .
  După împlinirea actului Unirii l-a părăsit pe Nicolae Vogoride şi a călătorit prin Europa. După moartea acestuia, în 1862, s-a recăsătorit cu principele Emanuele Ruspoli,principe de Paggia-Suaza, senator şi sinodic al Romei, care a devenit unul dintre apropiaţii regelui italian Vittorio Emanuele II. Cu cel de-al doilea soţ, Ecaterina Conachi a avut cinci copii.
  Cocuţa Conachi a cunoscut cele mai elitiste cercuri politice şi artistice italiene, fiind o susţinătoare convinsă a unirii italiene.
  A murit la Genova în februarie 1870, dar rămăşiţele sale pământeşti au fost inhumate în biserica familiei din Ţigăneşti , din judeţul Galaţi. Asta i-a fost dorinţa.
  Eu aș pune-o pe acesta femeie, de un curaj nebun pentru vremurile acelea, pe o bancnotă românească. Fără ea putea să nu fie nimic. Și nici măcar nu e o persoană istorică recunoscută. Nu e de mirare, când abia regina Maria începe timid să între în conștiința publică pentru valoarea sa. Până la Cocuța probabil mai e cale lungă. Bine că vorbim toată ziua de Viorica. Și cu rost și fără rost .

 32. Vreau sa va povestesc ceva foarte important.
  Ieri m-am urcat in autobuz ca sa merg la alta academie,era plin de oameni,inaintea mea o babuta m-o rugat sa-i tin putin geanta pana isi valideaza ea biletul.
  La cateva secunde vad ca geanta ei e deschisa si ii atrag atentia asupra acestui lucru.
  Bai frate a apucat-o dracii,zicand ca geanta ei era inchisa si ca eu am umblat in ea.
  Nici una nici doua se apuca de cotrobait prin geanta si imi spune ca ii lipsesc 50 de euro.
  Toata lumea se uita la mine,de rusine ce imi era am crezut ca intru in pamant.
  I-am spus ca eu nu i-am furat nimic si rog soferul sa opreasca si sa cheme politia.
  Au venit si parca chiar si asa tot vinovat eram,m-au rugat sa le arat geanta mea iar eu nu aveam decat 7,50 euro si aia rest de la berea de dimineata.
  Sau uitat si in geanta babutei si au gasit cei 50 de euro printre toate hartiile posibile ce le avea.
  Ea a inceput sa planga si sa-si ceara iertare,politia ma intreba daca vreau sa fac un denunt sau cam asa ceva..
  Singurul lucru ce mi-l doream era sa ies din acel autobuz.
  Coboara si babuta si se apuca sa-si sune sotul si sa-i povesteasca ce-a facut,si sa vina dupa ea.
  La putin timp vine si mosul,cu o fata de aia asa de smecher,cu o masina scumpa,se vedea clar ca aveau bani.
  Se da jos din masina si vine la mine si isi cere si el iertare pt ce a facut sotia lui si imi ofera ca un fel de recompensa 500 de euro.
  Banii nu mai stiu daca i-am luat pt ca m-am trezit.A fost doar un vis..😂

  Ps. Daca tot ati citit atat va recomand sa va cumparati o carte,si lasati dracu prostiile mele,stati toata ziua pe blog degeaba.

 33. Da, dar cum le spui tu bibicule..

 34. Mihaela, dragostea si superbetea noastra, ce mai faci?

 35. […] „Par un tip spălat dar de fapt sunt un țopârlan” A zis-o Simona Tache foarte bine: „Tot în “bula care respectă femeia”, citesc prin social-media despre […]

 36. E ok sa respecti femeia însă sa te calce pe nervi femimistele și feministii?
  Întreb pentru un prieten.

 37. Treaba asta cu vinovatia e un pic mai complicata.
  In primul rand ‘femeia’ este ‘vinovata’ pentru ‘tot’.
  Nu atata pentru ca ea este cea care da viata cat pentru faptul ca cei mai multi dintre copii sunt crescuti, in primul rand, de catre femei. De catre mamele lor. Si de catre ‘cadrele didactice’, majoritar feminine.
  Anecdota de la sfarsit, trista intr-adevar, este cat se poate de relevanta pentru situatia asta. Femeia aceea avea si ea – probabil, urmasi. Cum or fi fost ei educati? In ce spirit?
  In al doilea rand, vinovatia este legata de cauzalitate.
  Care e o chestie mai complicata… Sa presupunem ca un violator ‘intra in criza’ si ‘iese pe strada’.
  O serie de cercetari sugereaza ca nu se poate face o legatura intre hainele purtate de victima si decizia violatorului de a o alege pe aceasta si nu pe alta. http://answers.google.com/answers/threadview/id/776945.html
  Si atunci? Cum putem explica ‘credinta populara’ ca ‘fusta scurta’ ii incurajeaza pe pradatorii sexuali?
  Violenta fizica, inclusiv cea de natura sexuala, produce o stare de discomfort extrem. Chiar si celor care nu au fost inca victime. In situatia asta, oamenii – inclusiv femeile, se intreaba daca exista ceva ce ar putea fi facut. Mai ales de catre ei, cei in cauza. “Ce as putea face eu pentru a evita sa patesc asa ceva?”
  Cel mai facil raspuns este ‘sa nu fiu acolo’! Urmatorul e ‘sa nu atrag atentia’.
  Stau acasa la barbat si la copii iar atunci cand trebuie sa ma duc dupa paine, imi pun un ‘halat de protectie’.
  Nu vom putea depasi situatia fara un efort conjugat al tuturor celor implicati. De la mamele care isi educa copiii – de ambe sexe, pana la barbatii care intorc capetele atunci cand semeni de-ai lor fac – sau chiar povestesc, ‘nefacute’.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5344900/

 38. In deplin acord cu concluziile autoarei,imi amintesc ca acum cativa ani am lecturat o sentinta de condamnare a unui pedofil unde declaratia acestuia ca victima baietel fusese sumar imbracat si deci era provocator a fost apreciata ca agravanta a pedepsei,in totala discordanta cu practica vizand victimele fetite unde imbracamintea acestora era relevanta ca atenuare a raspunderii agresorului.Țară săracă dar si tare tristă

 39. […] „Îmi povestea cineva de la o corporație din București, din “bula care respectă femeia”, de… […]

 40. Părintele Idiocraţie

  “Există mai multe cazuri în care:
  1. Agresorii au susținut că “minora avea o atitudine provocatoare, fiind îmbrăcată sumar mai tot timpul”.
  2. Procurorii au preluat explicația inculpaților.
  3. Judecătorii au considerat “relevant” felul în care se îmbrăca fata de 10 ani și 8 luni înainte de a fi violată cu cuțitul la gât și au decis că nu e viol, ci act sexual consimțit!”

  Total fals!
  Se ştie doar de un singur asemenea caz. Numitul Tolontan Cătălin este agent de influenţă, iar o generalizare pornită de la un singur caz este una din uneltele acestor nemernici.

  Restul articolului construieşte un tablou fals similar cu tacticile lui Tolontan, asociind o entitate fictivă (“bula care respectă femeia”) cu tot ceea ce este considerat decadent pentru a arunca cu noroi peste cei care înţeleg deficienţele organizării sociale bazată pe diferenţele de gen. În acest fel, oricine va spune că nu e misogin şi că nu e de acord cu înjosirea femeii va fi automat privit ca ipocrit, mincinos etc.
  Manipularea asta e o manevră demnă de Sputnik, băi doamnă Tache!

 41. Articol de feministă din vest, esti o femeie născută si crescută într-o societate emoțională, da, așa e romania, in dezavantajul bărbaților. Daca nu ai reușit ca femeie e problema ta, bărbații n-au de unde sa mai lase. O societate in care manipularea oamenilor primeaza peste orice altă calitate, meseria de baza a femeilor, și-mi spui ca ești discriminata? Esti o ratată. Minore imbracate sumar? Chiar trebuie să-și arate calitățile sexuale inainte să-și ia bacul? Uite, fă-i lu fita cont de webchat daca vrei sa ze simta frumoasa.

 42. […] ce e dureros de-a dreptul în țara asta este că tiparele culturale sunt sexiste, desconsideră femeia și rolul ei, duc în derizoriu ideea de cuplu și instituția căsătoriei […]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint