Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Sunt mioapă, dar nu asta e problema cea mai mare

Acum vreun an jumate, aveam încă un frumuşel -1 la ambii ochi. Prin ianuarie 2010, am mai făcut un control, din care-a rezultat că-mi crescuse miopia până la -1,5. Mi-am schimbat lentilele de contact şi am stat cu ele până au expirat, după care m-am întors la ochelari, fiindcă mi s-a părut că mă simt mai bine cu ei. Destul de repede după ce m-am întors la ochelari, am început să am impresia că văd şi mai prost, din ce în ce mai prost. Tot anul am ţinut-o langa că “Trebuie să mai fac un control, că sigur am ajuns la -2, trebuie să mai fac un control că nu mai văd bine, trebuie să fac un control, că ia uite ce prost văd, bla, bla, bla”. Azi l-am făcut. Am aflat că am fix aceleaşi dioptrii ca la începutul anului: -1,5. De ce mi se părea mie, totuşi, că văd mai prost? Fiindcă am purtat, tot anul, ochelari de -1, uitând că nu i-am dus niciodată să le schimb lentilele, corespunzător noilor dioptrii?!! :mrgreen: :mrgreen:

Sunt bucuroasă, aşadar, să aflu că am rămas la -1,5, dar m-a dezamăgit puţin doctoriţa. Cam neprofesionistă tipa. În loc să-mi dea o reţetă de Memo Plus, mi-a dat tot una de ochelari. 🙄

85 comentarii

  1. ptr ca sunt cea mai mioapa si cea mai uituca de aici, vreau sa comentez prima ca sa ma vad

  2. Haha, ce tare. Dar ca idee, cu lentilele vezi oricum mai bine decat cu ochelarii, chiar si cu dioptriile bune. Ai camp vizual nelimitat si, in general, dau claritate mai buna. Dar, intr-adevar, daca ai lentilele de la ochelari ocrecte e si mai bine : 😆

  3. Păi ai nevoie de ochelari să poţi citi indicaţiile de administrare de Memo Plus.

  4. daca uiti sa ii porti (ochelarii), creste cu 150% intr-un an, e testat pe mine

  5. @Bianca: pb mea cu lentilele e că, începând de pe la 2-3 după amiaza, încep să simt o jenă şi să văd înceţoşat. nu mereu, dar destul de des.

  6. A naibii potriveala, azi urmeaza sa imi ridic prima pereche de ochelari din viata,+0.75, am niste emotiiiii 😳

  7. minusul e de la internet, sigur, dar plusul de unde o veni?

  8. lentilele la ochelari se mai zgarie… insa ideal este sa mergi la un control, alt doctor si clar alta ora, nu dimineata oricum…seara ochiul e obosit, trebuie sa “lucre” suplimentar nefiind destula lumina naturala ca sa functioneze normal. poate totusi ai doar ochiul uscat si secretii de v-un neam…dar asta ar fi trebuit sa vada doctorul…

  9. Doctorii au devenit o crunta dezamagire pentru toti pacientii din ziua de azi. Controlul propriuzis e inca o placere de nerefuzat, un pic de bibileala pe scaun-pat, prima atingere diafana, violarea intimitatii spatiului personal, halatul (alb, albastru, verde, crem), masca si instrumentele de tortura frumos aranjate; de obicei ca si asistenta.
    Apoi verdictul dat cand pulsul ajunge la 230 la ora si marul sau merisorul Adamului e uscat, arid, sec si zgarie vecinatatiurile : n-aveti nimic ! Barosul realitatii striveste asupra-ne straturile frumos aranjate ale aerului intotdeauna bine nitrogenat. N-am nimic, hm, am asteptat atat degeaba, mi-am anuntat toate rudele, vecinii si colegii ca ma duc la control. Ca si mine, unii se vor bucura, altii se vor intrista iar cel mai rau e ca unii vor fi total indiferenti la cruda suferinta de a fi sanatos. Asteptarile inselate cer recompensa, shopping, vacanta sau doar un marunt zbor low-cost. Ficatul supraalimentat cu alcool nu vrea sa cedeze, noxele n-au provocat nici un cancer, ciuperca sau un astm amarat. Praful s-a ales de toate asteptarile. Sunt sanatos. N-am sa intru niciodata in randul lumii dar insist sa stau “cu ochii in calculator” sperand ca intr-o buna zi macar ei vor ceda. Macar un pic.

  10. “@Bianca: pb mea cu lentilele e că, începând de pe la 2-3 după amiaza, încep să simt o jenă şi să văd înceţoşat. nu mereu, dar destul de des.”

    Succes la sofatul masinii spre casa! 🙂

    P.S. Daca mai cresc dioptriile, poti sta totusi linistita: ori funduri de sifoane ori operatie cu laser.

  11. @cccornel: stai, frate, că -1,75 e, totuşi, departe de fundul de sifon

  12. pana la operatia cu laser, e cale de vreo 6-7 dioptrii, si scapi de 70% din ele, deci tot trebe ochelari, asa am auzit

  13. simona, sa zici mersi ca ai o singura pereche de ochelari. eu umblu cu 3 perechi in poseta!!!

  14. Vorba tabloidului: ce va mai place sa va laudati cu ochelarii vostri.

  15. simona, chiar ca ai nevoie de un intaritor de memorie. ce -1.75 vb tu acolo de fapt ai -1.5. daca nu ma crezi mai citeste odata ce ai scris.

  16. @Nic nu intelegi nimic,
    eu acum 5 ani nu aveam nevoie de ochelari, acum 3 ani, aveam -0,75 (am ignorat, refuzat sa port ochelari), acum am -2 virgula nu stiu cat, si trebuie sa port ochelarii; dar e adevarat consum monitor in loc de legume si fructe fara punct
    PS: ochelarii mei au rame negre, si mi-a zis un prieten ca a vazut el pe discoveri ca ucigasii in serie au astfel de ochelari 👿

  17. ochelaru-i foarte practic atunci cid ai o pb si trebe sa cistigi un pic de timp de gindire : ii iei si-i stergi. cu contactele e mai greu si cel putin ilar.
    secundo, daca scapi un contact pe jos, adio gasire rapida, ochelarii cel putin suna cind sint striviti. 😈

  18. ochelarii îți vin foarte bine  8)

  19. edit admin: comentariu sters din motive de prost gust

  20. o, eksküzemoa, nu stiam ca sint pe site-ul donsoarelor de pansion.

  21. ce-ai sters? ce-ai sters?

  22. […] This post was mentioned on Twitter by cinicul, Simona Tache. Simona Tache said: Sunt mioapa, dar nu asta e problema cea mai mare http://bit.ly/fcoa27 […]

  23. a sters “cum fac dragoste ochelaristii? isi dau jos ochelarii si fac dragoste ca orbetzii.”

  24. ma rog, in loc de fac dragoste era un cuvint urit, foarte foarte urit 😆

  25. @Roberto: nu cuvântul era problema, ci prostul gust al intervenţiei. e genul de întrebare pe care şi-o pun băieţii de cartier, când stau ei şi beau bere în scara de bloc.

  26. @tache, eu sint baiat de cartier si mai beau si bere cu baietii si am facut-o si in scara de bloc. acuma stau numa intre din aia cu papion si nu reusesc sa vad diferenta.

  27. Iti sta foarte bine cu ochelari!;)

  28. @tache, scuze exista totusi o diferenta majora intre baietii de cartier si societatea celor cu papion si anume ipocrizia.

  29. baietii aia mai au altceva in afara de papion pe ei? pune-ti ochelarii

  30. @Roberto: atât de tare te-a marcat un comentariu şters încât simţi nevoia să vorbeşti o oră despre el? m-ai văzut pe mine să fac aşa atunci când tu ai criticat ceva, aici, pe blog? păi, ori suntem comentatori relaxaţi, ori nu mai suntem?

  31. @tache, nu m-a marcat nimic, m-a uimit insa nespus.

  32. @Roberto: sigur nu eşti genul ăla, căruia-i place să critice de sus, dar care o ia foarte personal când subiectul criticii e el? 😀

  33. badmf, e foarte flatant ce scri acolo mai ales ca fac parte pe drept din ei, dar tin sa te dezamagesc, eu nu reusesc sa vad diferentele. ca oameni si caracter dincolo de poleiala si ipocrizia afisata public eu nu reusesc sa vad diferentele. diferentele le vad doar cei ce vor sa se incinte singuri ca sint cu ceva deasupra.

  34. @tache, sint exact genul. 😆

  35. @Roberto: vezi, aia e adevărata problemă, nu că ţi-am şters eu un comentariu 😆

  36. si da bai sint si eu ochelarist cam de vreun an si bancu ala de nu va place voua mie mi-a placut numai de cind am ochelari.

  37. @tache, nu e o problema, fetele intotdeauan incearca sa te convinga ca ai o problema 😆
    eu traiesc excelent cu mine numa ca nu m-as lua niciodaat de barbat.

  38. @Roberto: dacă te ajută, să ştii că nici eu nu te-aş lua 😆 😆 😆

  39. nu ma ajuta din doua motive, s-a gasit alta fraiera si nici nu aspiram.

  40. @Roberto: transmite-i gânduri bune 😉

  41. adica esti inca in dulap?

  42. badmf, da exact ca si caradine ala.

  43. plm, noi trei am luat tot threadu.

  44. plm, corect. ia, gata, toată lumea ontopic :mrgreen:

  45. Draga mea, ia un sfat de la mine, o mioapa forte, deghizata cu lentile de contact: nu te mai duce la oftalmolog, mai ales in Romania. Incearca sa porti ochelari cat mai putin, mai ales la -1.50, o nimica toata. Oftalmologii in general sunt o cohorta de incompetenti (sper sa nu fie vreun oftalmolog pe blog, dc da imi revendic dreptul la expresie) care se grabesc sa prescrie lentile de corectie ca sa poti vedea musca de pe Everest, cand in fond treaba ta zilnica e sa te chiombesti la calculator sau sa citesti. Miopia la adulti se trateaza prin gimnastica ochilor si igiena cititului. Din experienta mea, cu cat prescrii o lentila mai puternica, cu atat ochiul isi diminueaza functia, adica se leneveste si in scurt timp are nevoie de un ajutor mai mare. Bucuria magazinelor de ochelari de fite!!! Ti-as recomanda oftalmologul meu, dar e-n America.

  46. Haha, mai tare ca un banc!

    Auzi, si cum e cu lentilele alea de contact? Nu-s greu de intretinut? Si eu am ochelari -1, luati de un an (desi am nevoie de ochelari de cel putin 10 ani). Si, lesne de ghicit, ii port din an in Pasti.

  47. @catalin: ai face bine să-i porti. 🙂

  48. Si eu am purtat lentile de contact acum ceva ani dar am avut experiente neplacute cu ele si am renuntat. mai exact cind veneam “obosit” noaptea acasa si “uitam” sa le scot. Dimineata aproape ca le dadeam jos cu aparatul de sudura, naspa rau. Acum am auzit ca au aparut unele cu care poti sa dormi dar nu mai am eu nevoie pt ca nu mai vin obosit noaptea decat din an in pasti, deh, m-am insurat.
    Deci sfat:
    Roberto, fugi baiatule, si nu te mai intoarce nici macar dupa banii, ciorapi sau sapca de pe calorifer 😆

  49. ik, n-am priceput sfatu, esti ca de obicei mult prea inteligent pentru mine.

  50. indicii:
    casatorie
    vama veche – chirila

  51. axoooo, e prea tirziu. pentru ea.

  52. acum serios, de fapt eu nu regret nimic.
    stiu ca tu de fapt consideri casatoria doar o formalitate, in principiu de acord
    dar in cazul in care iti doresti copii esti dispus ca ei sa fie nevoiti sa invrunte toata viata anumite prejudecati?

  53. e adevarat ca e o formalitate pentru mine si inca una pe care n-o inteleg. desi am facut-o.
    nu am de gind sa cresc copii care sa nu stie sa infrunte in viata prejudecatile.
    nu e putin prea serioasa discutia si inca pe un thread gresit?

  54. “tiza” mea la okelari,nu te enerva,ca dauneaza grav nervului de la ochi:)) 😆 eu port okelari de cand ma stiu,sunt mioapa si-mi place asa :mrgreen: 😆 😀 ca vad numa’ ce vreau,cand vreau:))astept sa fac 40 de ani ca sa trec la faza cu urechile.nush ce m-oi face cu celalalt “organ”,ca am auzit ca ala nu se degradeaza cu timpu’:))

  55. daca ne referim la gura, vorbitul cu proteza in gura poate altera cuvintele

  56. ik:io nu la gura m-am gandit:(( 🙄 ,dar retin critica:marie,nu mai vorbi cu gura plina! 😆

  57. nu-i nimic simona, cand o sa imbatranesti o sa vezi bine fara ochelari.asa patesc miopii.sau macar asa ar fi logic sa se intample.

  58. oftalmologii sunt o cohortă de incompetenţi ?!?!? 😕

  59. aia din hamerica nu 8)

  60. @Simona: eu nu port ochelarii, ca sunt copil rau si neascultator (aici am citat-o pe mama). Ca idee, n-are nicio treba daca ii porti sau nu daca iti cresc dioptriile sau nu. Miopia inseamna un ochi mai lung decat trebuie, si nu faptul ca porti sau nu ochelari il influenteaza pe el. E drept ca statul cu ochii in calculator oricum nu face bine si da, oboseste ochii daca n-ai ochelari. Dar eu astept cu drag si dor sa se stabilizeze si apoi direct la operatie ma duc. E pacat sa asptept panal a 40 de ani sa fiu si prezbita ca sa vad 1 an 2 bine 😀

  61. Dar eu am dioptrii diferite la ochelari fata de lentile . Tu nu ??? Sau la astia cu dioptrii “de fite” , ca tine , nu mai conteaza . Ca eu am -8.5 si -9.25 . Da’ nu stiu care-s la ochelari si care la lentile . A , si am si astigmatism . Sâc !

  62. @Adi: cică există şi la mine o diferenţă de un o,25 plus un mic astigmatism la stângul, da’ sunt neglijabile

  63. Exista dioptrii de -9 pentru ochelari? Eu credeam ca numai pentru binocluri.

  64. Roberto, ba si aia din America sunt incompetenti. Si nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar majoritatea se reped sa-ti corecteze vederea, nu sa trateze, sub motiv ca miopia nu e tratabila. Port ochelari de copil din cauza unor incompetenti de oftalmologi care mi-au prescris dipotrii tot mai mari in fiecare an, cand cel mai simplu era sa ma-nvete sa antrenez ochiul. De la -6 nu ma mai intoarce nimeni la -1 oricum, iti dai seama, acuma e prea tarziu, dar Simona are sanse mari sa-si corecteze chestia aia de-i zice ea miopie. E-un fleac! Oricum scoala de oftalmologie e o orbecaiala peste tot.

  65. Exista si -12. Dar tehnologia e avansata, mai ales prin Portugalia, Germania, poti sa faci lentilele s-arate ca un -6… Ma rog, asa am auzit.

  66. veronika, si mie mi s-a recomandat sa folosesc ochelarii numai cind am nevoie de ei ca altfel se puturosesc muschii. nu sint insa de aceasi parere cu tine ca oftalmologii sint niste cohorte de incompetenti, regret. am o parere buna despre medici si munca lor, ce zic eu buna, plina de respect chiar, asta asa in general, adevarat ca sint si incompetenti printre ei, ca de altfel in orice meserie. pe mien ma amuza numai medicii romani si elanul lor de a-si spune doctori. doctori sint aia cu doctoratu in medicina nu orice ciumuflic absolvent de medicina, dar asta e romania, medici li se pare prea putin 😆 si dascalilor li s epare prea putin dascali, si ei vor sa li se spuna profesori, cind pe absolut intreg mapamondul mai putin in romania profesori sint numai cei universitari, ia in orice limba vrei tu teacher, lehrer, educatore, in orice limba dascalu e dascal, numai in romania sint profesori. la fel si cu medicii, ei toti isi spun doctori desi in orice alta tara asta ar insemna excrocherie academiac si uzurpare de titlu academic. exemplele pot continua si cu alte meserii din romania, toti sint mai dihai decit diploma lor 😆
    comparabil e numai celebrul consigliere mafiot italian 😆

  67. Roberto, eu m-am referit la majoritatea medicilor din domeniul asta. Nu pot sa-mi iau vorba inapoi, n-oi fi fost eu asa ghinionista incat sa dau numai peste exceptiile de incompetenti…Bineinteles ca sunt si medici buni, mai destupati, care au citit si mai departe de manualul de scoala, aia nu sunt parte din cohortele de care vorbeam. Din pacate, progresul in oftalmologie e minimal…noi suntem cobaii. Cat despre terminologia de care vorbeai, asa e, iti dau dreptate.

  68. simona, auzi, cică ai ochii prea lungi. vezi dacă te uiţi după tot felu de avioane prin malluri? practic ai ajuns ca melcu, fată.

  69. Problema ta e de invidiat.La batranete,in drum spre hipermetropie,vei trece prin dioptrii zero.Atunci vei vedea perfect si fara ochelari,dar nu cred ca in roz.

  70. Uneori ne lipseste chiar vederea cromatica (datorita taberelor de prosti). 🙄

    Asta este.

    Majoritatea oamenilor (contemporani mie, noua) se impart in prostii lui Base si prostii anti Base, asa ca prefer sa fiu pur si simplu prostul meu, nu al celor pro sau contra (a ceva sau cuiva).

    Asa ca uneori miopia este o mare binecuvantare. 😉

    Ps. Operatiile de miopie forte (gen -6) se pot trata prin operatiicu laser (ceea ce nu asigura revenirea decat in proportie de 70-75%, pentru siguranta maxima si probabilitate mai mare de 95% se foloseste operatia de schimbare a cristalinului, cu unul artificil, singura pb medicala fiind aceea a nervului optic- daca acesta este vatamat, cu toate ca in America s-a tratat un asemenea caz cu succes, experimental) :mrgreen:

  71. Ps la Ps. Tare frica imi este ca in curand o sa apara si un nou slogan, Prostii nostri sunt mai destepti decat prostii lor. 👿

  72. Zii mersi ca nu ești chioara

  73. eu am +0.75 de 2 ani şi nu port ochelarii. mi-e lene.

  74. cred ca veronika greseste grav cand spune ca putea sa nu poarte ochelari si putea, in loc, sa-si antreneze ochii.pleaca de la o idee veche, partial valabila si doar in anumite perioade de dezvoltare, cum ca functia creeaza organul.poti sa-ti antrenezi ochii cat vrei, daca ai nevoie de ochelari ai si gata.cel mult, daca-i antrenezi mai tare, poti sa vezi dublu(un ochi antrenat face cat doi ? ).da’ asta poti obtine fara antrenament si intr-un mod mult, mult mai placut cu un vin de calitate.

  75. SANATATE MULTA! Stiu ca la Bucuresti este o clinica f buna, Oculus se numeste. N-ar strica sa afli si pararea lor… Oricum, programarile se fac cu 2-3 saptamani inainte.

  76. @ CC
    Functia nu creeaza organul, ci mentine organul.

  77. repet, functia creeaza organul.intr-un sistem functional, oricare este ala, unei anumite functii i se creeaza un organ sau, daca vrei, o piesa.nu se pune piesa sau organul dupa care i se cauta o functie.chestia cu functia care creeaza organul nu-mi apartine, se invata in scoala sau in facultatile de biologie, medicina veterinara sau umana, etc.ca ulterior aceasta functie intretine,, mentine, mareste sau intareste respectivul organ, asta este adevarat si aici sunt perfect de acord.

  78. am shi prin casa o carte scrisa de uncalugar tibetan ( sau ceva) care povesteste cum si-a imbunatatzit omu’ vederea prin exercitzii! shi avea shi o varsta ( daca nu cumva chiar doo :mrgreen: ), nu mai era tzanc!
    :mrgreen:

  79. Si eu as vrea sa scap de ochelari, dar ma sperie si infioara gandul sa lipesc ceva de ochiul meu..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint