Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Nu sunt Sclava Isaura sau despre publicitatea pe bloguri

În ultima vreme, mă tot lovesc de sfânta indignare a unora dintre cititori faţă de ideea de publicitate pe blog. “Nu vin să citesc advertoriale, vin pentru ironia ta, vin ca să râd”, mi s-a spus. “Îmi înşeli încrederea, mi-ai lăsat impresia că suntem prieteni, ca apoi să mă manipulezi cu reclame”, am fost admonestată, pe Facebook, de către un cetăţean căruia faptul că fusese acceptat în lista de “Friends” îi lăsase impresia că o să mergem la beri şi o să facem Revelionul împreună. “Publicitate? Ruşine!”, mi s-a bătut obrazul.

Vreau să elucidăm odată pentru totdeauna acest subiect:

Fraţilor, oameni buni, să tratezi publicitatea ca pe un fel de prostituţie, să te arăţi ultragiat, ofensat şi scârbit de nişte biete advertoriale înseamnă atât lipsă de respect faţă de autorul unui blog, cât şi o gravă lipsă de inteligenţă.

Dar să luăm cazul meu, care procedez după cum urmează:

1. Marchez din capul locului fiecare advertorial cu “Publicitate”, pe bara roz de sub text, încadrându-l astfel în categoria cu acelaşi nume, care poate fi regăsită aici. Mai nou, pun cuvântul “publicitate” și la tag-uri, deci marchez de două ori pe blog. La statusurile de pe Facebook prin care trimit la advertoriale, pun, și mai nou, P în față. Total: 3 marcaje.

2. Nu scriu niciodată advertoriale în care să pup în fund un produs. Ele sunt ori neutre (extrem, extrem de rar ies din zona neutră), ori parte a vreunui joculeţ sau concurs conceput de agenţia care se ocupă de campanie. Ori, pur şi simplu, introduc câteva scurte informaţii despre un produs printr-o poveste care ar putea funcţiona liniştit şi ca postare independentă, fără reclamă. Un exemplu aici.

3. Asta nu se vede pe blog, dar am convins agenţii care voiau să mă plătească pentru 8 advertoriale, să mă plătească doar pentru 4, explicându-le că 8 texte cu referire la acelaşi produs e prea mult pentru nervii cititorilor.

4. Nu scriu pe barter.

5. Nu cedez în fața clienților abuzivi, care încearcă să-mi dicteze ce și cum să scriu.

6. Nu mă branduiesc. Nu ma prezint niciodata ca ambasador de brand, nu mă pozez în tricouri branduite, refuz orice campanie care mi se pare agresivă sau o negociez până cand lucrurile ajung să arate decent.

7. Nu fac animație în rețelele sociale în numele unui brand, nu transmit live de la evenimente, ba chiar nu mă duc la evenimente decât extrem de rar.

Făcând toate lucrurile enumerate mai sus, mi-am permis să trăiesc cu convingerea fermă că sunt în afara suspiciunii că aş încerca să-mi manipulez în vreun fel cititorii. Ei, aş! Ţi-ai găsit! Chiar şi aşa, românul are ceva de comentat. Există, în mare, două categorii de indignaţi:

A. Indignatul care nu vede avertismentul “Publicitate” şi trece direct la a mă acuza că încerc să-l păcălesc şi să-l manipulez.

B. Indignatul care vede avertismentul “Publicitate”, dar nu e de acord din principiu cu aşa ceva şi mă tratează de parcă m-aş prostitua în parcare, la Mall.

Indignatului A n-am a-i recomanda decât să-şi pună ochelari. Pentru indignatul B, am însă un mesaj mai lung:

Dragă cititorule care consideri publicitatea pe bloguri ca fiind prostituţie, aş vrea să-ţi amintesc nişte lucruri care, poate, îţi scapă:

a) Meseria mea e scrisul, prin scris şi numai prin scris îmi câştig existenţa, nu prin altceva.

b) Blogul ăsta, pentru mine, e ca un fel de job. Muncesc zilnic la el. Chiar şi când plec în vacanţă, programez măcar câte un post pe zi.

c) Tu citeşti blogul ăsta gratis. Nu ţi-am cerut nici un ban ca să-l citeşti şi, cu toate astea, îl tratez cu mare seriozitate, exact ca pe-un serviciu. Nu există zi să intri p-aici şi să nu găseşti ceva nou.

Acuma, că ţi-am enumerat trei premise importante, explică-mi care-i motivul pentru care eu aş refuza nişte publicitate pe blog. Care ar fi motivul pentru care aş trimite la plimbare nişte oameni care-mi oferă nişte contracte?

Pentru că sunt sluga ta, născută şi crescută special ca să te distrez pe tine, gratis? Pentru că m-ai primit cadou de la maică-ta, la împlinirea a 18 anişori, cu cuvintele “Uite, mamă, o proastă de sclavă care va munci toată viaţa ei pentru tine. E un fel de Isaura, doar că nu spală rufe, ci îţi scrie ce vrea muşchiul tău, mămică, fără să pretindă vreodată vreo remuneraţie. Nu-ţi face griji, n-o să moară de foame, am dresat-o să se hrănească cu aer!”?  Sau, pur şi simplu, pentru că eşti atât de idiot şi de încuiat la cap, încât o practică deja consacrată, a finanţării prin publicitate a chestiilor pe care consumatorul le primeşte gratis, să ţi se pară un ultraj la adresa obrazului tău fin şi a principiilor tale imaculate?

Nu, serios, hai să recapitulăm pretenţiile absurde pe care le are mintea ta creaţă: Să scrie Simona pentru mine, dar să nu ia bani de la alţii pentru că scrie pentru mine. Sesizezi aberaţia, da? Simona nu-ţi cere ţie nimic, dar asta nu ţi-e suficient! Tu vrei ca Simona să nu ia bani nici de la alţii. Vrei ca Simona să nu ia bani de la nimeni!! Pentru că aşa vrei tu şi pentru că, chipurile, ai tu un principiu care spune că “orice lucru care se face pe bani e caca, e câh, e prostituţie”. Principiu care însă nu i se aplică decât Simonei. Ţie nu ţi se aplică. E OK ca tu să munceşti, acolo, la serviciul tău, pe bani, nu e OK ca şi Simona să muncească, la unul dintre serviciile ei (care e blogul) pe bani. Simona trebuie să muncească GRATIS şi punct, nu-i aşa? Iar, dacă ţi se cer argumente suplimentare, dacă ţi se cere să-ţi justifici raţional indignarea, nu eşti capabil. Tot ce poţi e să bufneşti, să trânteşti şi să ameninţi că n-o să mă mai citeşti. “Te foloseşti de noi ca să iei bani”, a fost unul dintre reproşurile la care m-am închinat trei zile. Cât de prost să fii să spui aşa ceva? În ce fel mă folosesc eu de cititori? Cum se foloseşte şi medicul de pacienţi? Învăţătoarea de elevi? Fabricantul de şuruburi de cumpărătorii de şuruburi? Prostul de cititor indignat de clienţii lui de la serviciu?

În fine, dragă cititorule indignat de publicitatea de pe blogul meu, ţi-am spus toate astea nu pentru c-aş trăi cu iluzia că le-ai putea înţelege. Ţi le-am spus din cu totul alte motive, extrem de pragmatice:

1. Ca să îţi demonstrez că, tratându-mă ca pe sclava ta personală, eşti nu numai egoist şi lipsit de respect faţă de mine, ci şi foarte prost.

2. Ca, data viitoare, când mai vociferezi, să scap de corvoada de a purta discuţii cu tine, dându-ţi direct link la textul ăsta.

3. Ca să te anunţ că, dacă mai vociferezi şi după ce ţi-am dat link-ul, o să-ţi dau direct ban pe IP. Asta înseamnă că n-o să mai poţi accesa deloc blogul, ceea ce te va ţine departe, pe viaţă, de adierea pestilenţială a vreunui advertorial!

De ce o să-ţi dau ban pe IP? Pentru că nu mai am chef să-ţi dau explicaţii. E OK dacă mă citeşti şi te indignezi în tăcere, dar dacă o să ţii morţiş să-mi şi arăţi zgomotos ce principial eşti, o să ne despărţim. Nu-ţi mai pot accepta prostia numai pentru că o scoţi în lume camuflată în “principiu”. M-am prefăcut o vreme că merită luată în serios, dar, gata, am obosit. Mai am şi altă treabă decât să-ţi dau ţie explicaţii pentru banii pe care-i iau de la alţii, ca să mă poţi citi tu gratis.329 comentarii

 1. nici un comentariu? i-ai banat pe toti?

 2. @bucky: nu, de-abia am pus postul 😆

 3. seamana cu mircea badea. pacat.

 4. @Tataee: desigur. numai aroganţa cititorului faţă de autor e acceptabilă, invers seamănă cu mircea badea. 😉

 5. poate ma insel, dar tu traiesti de pe urma “idiotilor” care intra pe aici. banuiesc ca publicitatea vine daca ai un anumit numar de vizite pe blog. iti dau si tie dreptate pe undeva. dar si cititorilor care se lovesc de publicitate pe orice site plus minute bune la tv. cred ca puteai explica intr-un mod mai elegant, atata tot. 😉

 6. Indignatul (b) merita doar o manusa de dantela peste fatza. 🙂

 7. @Tataee: hohooooo, păi asta e a miliarda explicaţie, stai liniştit, e aia de după ce m-au lăsat nervii. 🙂 si vezi că i-am făcut idioţi doar pe ăia care-mi jignesc inteligenţa cu principiile lor stupide, pe care se încăpăţânează să mi le bage pe gât.

 8. am citit postare cu sufletul la gură ….credeam că are legătură cu asta: http://www.zoso.ro/sclava-isaura/ …mă așteptam să fie un strigăt de ajutor mascat 🙂

 9. Well… ce le-ai zis-o, tu! 🙂
  Eu unul nu am nimic impotriva publicitatii pe bloguri, dar, ca fapt divers, am ceva cu bannerul de la Unicredit. Ala chiar nu-mi place pentru ca dau de multe ori click pe el fara sa vreau si devine enervant la un moment dat. Asta e o sugestie pentru Unicredit insa, nu pentru tine. Poate data viitoare vor fi mai inspirati in conceperea unei reclame pentru a nu ajunge sa fie considerati prea invazivi.

 10. vezi, de aia e bine sa dai explicatii dupa un somn bun. 😛

 11. @pink freud: haha 😆
  @Daniel: m-am enervat, tu, ce să fac 🙂 … o să raportez la agenţia care se ocupă de unicredit observaţia ta.
  @Tataee: asta nu mai e explicaţie, e deja declaraţie de război :mrgreen:

 12. bai, si ce iluzii imi facusem! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 13. Simona, ai dreptate, dar mi se pare cam dur tonul articolului… Dar probabil chiar esti exasperata…

 14. si mi-am amintit ce vroiam sa zic intelectual! 😳
  1. dragilor, de cate ori ati aruncat o revista( publicatzie) pe care atzi luat-o fiindca vroiatzi sa cititzi ceva anume acolo ( care chiar justifica achizitzia cu pricina) shi atzi aruncat-o scrabitzi, fara sa mai cititzi nimic,fara sa conteze banii pe care i-atzi dat, doar pt ca atzi gasit in ea…RECLAME! :mrgreen:

 15. @ Imperator: cam dur mi se pare şi mie acuma, după ce am scris, da’ aşa m-am răcorit de nu pot să-ţi spun… 🙂 exasperată, da, ăsta e cuvântul.

 16. E usor amuzant sa vezi cum oamenii inca nu pot pune blogurile si site-urile de divertisment in general in aceeasi categorie cu emisiunile TV de divertisment. Aceiasi oameni care se plang de publicitate si advertoriale se uita la PROTV si Antena1 la serialul/filmul X si nu comenteaza la fiecare pauza de reclama, ba uneori chiar stau cu ochii la ele, nu cumva sa piarda continuarea filmului.
  Propun ca macar pe aia indignati care se tin de pseudo-principiile lor sa ii lasi. Dar la fiecare comentariu despre publicitatea cea rea, sa ii pui sa posteze si o scrisoare trimisa la un post de televiziune prin care se plang de reclamele alea care iti strica vizionarea :)) Macar daca suntcarcotasi, sa carcoteasca pana la capat.

 17. SI BE) cam de cate postari publicitare e vorba pe blogul asta, pe care-l frecventatzi?
  cam care e frecventza cu care apar aceste postari?una la 100? una la 10?una la 5? 🙄
  indiferent care e raportul, eu ma gandesc asa: deci 10( de exemplu) postari sunt ok, catre mishto shi foarte mishto, ca d-aia imi var nasu acilea; booon ! shi duapa astea 10, vine o bashina de publicitate! :mrgreen:
  pai mie mi-e clar ca trebuie sa renuntz la alea 10 care-mi fac viata mishto, pt ca nu sunt in stare sa o ignor pe ce-a de-a 11 care e nashpa, si care atarna mai greu dacat alea 10 mishto! :mrgreen:
  asha ca renuntz sa mai intru p-acilea, ca s-o pedepsesc pa simona ( apropos simona, cand o sa-tzi tai venele din cauza asta? :mrgreen: ), sa sa-nvetze minte!
  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 18. @Vlad: crezi că sunt atât de praf încât să-şi închipuie că televiziunile alea ar putea trăi fără reclamă, ca să le dea lor filme moca, în scop caritabil?

 19. 1. Exagerezi. Rau de tot. Nu te-a acuzat nimeni ca publicitatea pe blog e prostitutie si nici nu te-a tratat cineva cu dispret. Din contra, faptul ca venim zilnic aici sa ne intilnim cu tine inseamna ca ne placi.

  2. Credeam ca pe blog scrii in primul rind de placere. Stiu, ai dreptate cu cititul gratis, mi-as dori sa existe o varianta mai buna decit publicitatea. Si poate cam ar fi timpul ca si ziaristii si cititorii sa faca ceva in privinta asta. Altfel va dispare orice fel de presa. Daca nu a si disparut deja.

  3. Nu mai am timp … Ce mai face soricutu’?

 20. Se simte careva sociolog pe aici? Daca da, chiar sunt curios sa aflu de unde vine fobia (multora) fata de reclame. Eu nu ma gandesc la reclame ca la sursa de bani pentru Simona sau pentru ProTV ci ma gandesc ca la sursa mea de a afla ca a aparut produsul x, serviciul y sau reducerea de z %.

 21. Nu ma apuc sa ii notez pe o scara de IQ. Dar as fi foaaaarte curios daca vreunul chiar ar fi trimis si scrisori la TV si sa fie unul din ala cu pata pusa grav pe publicitate.

 22. O tigaie, o poza cu Dana Grecu (de la Antena 2) si intelegea toata lumea dupa titlu si 3 randuri.

 23. publicitatea e enervanta aia care iti umple tot monitoru de nu mai vezi nici sageata de la mouse. insa, chiar si asa, un cititor nu poate impune unui blogger/ziar/ orice alt canal media din ce sa se finanteze si din ce nu, sau, mi grav, sa ii dea el voie sa sa finanteze. din pacate romanu e invatat ca tot ce-i place lui tre sa fie moca

  mi se pare de kko ca ai avut replici de astea, de parca lucrai la stat si faceai contracte cu statul, ceva gen botis. io am vazut si chestii care sunt publicitate la tine pe blog dar nu m-au deranjat tocmai pentru ca erau “cosmetizate” de un text misto, si nu era un copy/paste dupa vreun comunicat sau un simplu banner si atat… mai ales ca ai fost implicata in proiecte de bloggeri cum e si ala cu manchester, deci era un fel de miscare internauta. :mrgreen:

  io cred ca aia care iti reproseaza ca ii manipulezi se dau de gol grav, inseamna ca sunt foarte usor de manipulat sau sufera de sindromul drobului de sare si fac gat doar ca sa lase impresia ca sunt vigilenti si nu pot fi pacaliti… stupid. un om destept daca s-ar simti manipulat n-ar mai intra pe blog, in nici un caz nu ti-ar tine lectii de moralitate, nu te-ar trage de urechi si nu ar conditiona accesarea blogului de publicitate. ca pana la urma cred ca multi intra pentru tine, pentru felul tau de a scrie, pentru subiectele uneori simple dar actuale, tratate ironic si autoironic…

  Ma rog, ma surprinde ca te-ai lovit de shituri de astea, cu tat mai mult ca n-am observat vreo promovare agresiva a vreunui produs/serviciu dar na, cate capete atatea idei/viziuni. Parerea mea e ca nu ar trebui sa te obosesti sa le mai raspunzi. Pe blogul tau si capul tau, faci ce vrei 8)

 24. 1 . Cred ca sunt unii care nu inteleg ca relatia bloger/cititor e un surogat de relatie de fapt , nu implica sentimente dragoste/ura , respect/dispret , etc. si devin prea familiari . Se implica intr-o relatie care de fapt nu exista (nu ne cunoastem unii cu altii si din cate vad supravietuim) si se simt datori sa-ti impartaseasca din sfaturile lor , de care n-ai nevoie . Pornind de la niste principii revolute (care n-au fost valabile de fapt in nicio epoca , dar au fost cultivate in mod ipocrit candva) .
  2. Sunt altii sincer convinsi ca fara ei si fara comentariile lor blogul asta s-ar duce naibii . Astia gasesc cam nedrept faptul ca tu ai succes si ei nu (“ce-o fi mancat asta cand era mica , la ce noroc are?”) . Acestia vor posta doar ca sa-si poata citi comentariile pe blog (cred) .
  3. Unii sunt probabil prosti , cum zici .

  Probabil mai sunt si alte categorii . :mrgreen:

 25. Nu stiu de ce sariti asa… cu totii ne infuriem. Daca il scuipa, era mai bine? 😀

 26. @ Simo, din toata polologhia asta, lipseste tocmai o piesa esentiala din puzzle, tu si comentatorii ca un intreg, stii de ce? e de ajuns sa citesc al doilea rand al tau sa-mi dau seama ca “ironia fina” nu ar fi existat altfel.
  Au fost unele povestiri ale comentatorilor de-a dreptul care tin de talent, savuroase, am ras copios.
  Cand te mai limpezesti, gandeste-te si la acest aspect.
  Seara buna ! 🙂

 27. @Catalin #2 Si care e ideea? Daca faci ceva de placere inseamna ca evident trebuie sa fie gratis? Am o problema cu prezumtia asta, daca este asa cum inteles-o eu. 😯 🙄

 28. Catalin Butnariu

  Să mă pici cu ceară și tot nu văd unde e problema cititorului! Mi-aș dori să o pot flata pe Simona dar știu că nu se poate… Acum pe bune: de ce nu se duce cititorul la primărie să ceară înlăturarea bannerelor publicitare de pe străzi? Unele chiar arată odios (până acum câteva luni, la intrarea în orașul Suceava pe E85 era un billboard uriaș cu o reclamă puțin peste limita pornografiei), altele îți ciuntesc peisajul, șamd. Dar cititorul, în speță în calitatea lui de cetățean, s-a obișnuit cu ele ori le înjură în gând sau pur și simplu le ignoră. Presupun că toate celelalte probleme ale lui (de român, de cetățean al urbei sale, de soț cumsecade și viril, de tătic model și veșnic prezent în viața copilului, de stăpân de animale de companie hrănite, plimbate și coafate în mod exemplar) sunt rezolvate și mai rămăsese blogul Simonei care pe ici pe colo avea niște imperfecțiuni și era (logic) de datoria lui să le semnaleze. Bașca, după săpuneala autoarei nici nu mai poate să-i savureze articolele ca și până acum. Relaxați-vă, fraților! (Nu știu de ce vorbesc la masculin – cred că mi-e greu să cred că a fost o tipă…) 🙂

 29. @catalin: 1. poate nu m-ai acuzat tu, care doar ai facut bascalie cu alifia de hemoroizi, dar m-au acuzat altii, stai linistit. de f multa vreme imi sta pe limba acest post. 2. dar care e problema cu publicitatea? chiar nu reusesc sa inteleg. are caca pe ea, ce are? atata timp cat e facuta perfect onest, ce-ti face tie publicitatea????
  altfel, cititorii nu vor face niciodata nimic. ei au zbierat tot timpul ca vor presa independenta, dar, de cand a aparut netul, nu au mai sustinut-o o secunda cumparand-o de la chioscuri. cititorii vor GRATIS si INDEPENDENT, GRATIS si FARA PUBLICITATE, GRATIS SI IN DIVERSE FELURI. cititorii (cei care zbiara, desigur) doar au pretentii si ifose, dar de dat la schimb nu vor sa dea nimic.

 30. catalin : ma repet: ai idee ce efort si cat timp presupune un blog cu postari zilnice? 🙄 🙄 🙄
  apropos de placere?
  si be) daca era un blog personal, tip jurnal: ce-am mancat azi, ce mi-am cumparat, cum mi-am petrecut vacntza, cum m-am certat cu soacra si cu sefu, ce albastre sunt viorelele anul asta, era simplu sa-tzi imaginezi ca n-“o mana in lupta” dacat propria placere!
  dar atat vreme cat scrie ca sa sa dixtreze lumea, trebe sa fie ceva mai mult decat placere si deformatzie profesionala; chiar ceva mai mult decat viciu! :mrgreen:
  shi asta cere efort!
  si timp!
  mai baga nasu si pe alte bloguri, shi fa oarecare comparatzie, ca sa vezi cum scrie lumea strict de placere!
  sunt convinsa ca ai cu ce!
  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  si duap aia , mai vorbim!
  😉

 31. devine cam patetic tonul pe final dar ideea e ok 🙂 de unu la mana ca nu tre sa te consumi pt orice prost, doi la mana e blogul tau, punct.

  altfel, daca e sa pastram analogia blogger-producator, nu o sa vezi pe siteul de prezentare al vreunei unei firme producatoare de orice feedback negativ de la clienti.

 32. @laurentiu reclama aia informativă a ta costa …și încă bani buni ….care se reflectă în prețul produsului. nu trebuie să fii sociolog să îți dai seama de asta :D…ești înduioșător de naiv….așa mi-ar plăcea să îți vând câte ceva …apropo nu vrei o mașină de scris …aproape nouă 🙂

 33. Crazy bird: asta e un fel de “cine afost mai intai, oul, sau gaina”?

 34. pink freud: am si io o masina de scris aproape noua! ❗
  nu vrei sa ne asociem si sa le imperechem , sa scoatem puui vii si sa facem avere? 😳
  ca ne face simona publivcitate pa blog! :mrgreen:

 35. Ca veni vorba de racorire, Simona..:) Cred ca e vorba de obraznicie si de mentalitatea acelui roman mai sarac cu duhul si care are lacune masive la capitoul bun simt..asadar se buluceste cand ceva e gratis si daca lucrul dat gratis nu e pofta lui, nu mai are importanta ca e gratis, e de cacat ca nu e pe pofta lui. nu a inteles inca sa fie civilizat, sa nu citeasca sdaca nu ii place, sau macar sa dea cu mucii in fasole in mod mai coolt. asa ca, Simona, nu ai ce ii cere..Dar poti sa il ignori sau sa ii barezi comentariile, daca dupa ce ii arati lungul nasului, continua sa abereze exact in ideea ca isi vede numele pe un blog. te citesc de cand a aparut Blogul roz, mi-a luat luni bune sa imi iau inima in dinti sa postez ceva, gandind ca blogul tau e scena ta in din care ne dai, gratis, un moment comic si mereu binevenit..mie imi placi, asa de mult, ca te-as invita la noi la Revelion 🙂 daca ai drum in NY
  si @Costin: indignatul merita sa i se arunce inapoi cu chilotii plini de rahat cu care improasca in ceva ce i se ofera gratis…

 36. @cruela….dacă-s aproape noi amândouă nu ….ce naiba …nu suntem țigani ….mai după 18 ani încolo..și ce publicitate ….filmăm intîlnirea romantică și o dăm pe surse ….luam și noi o parte din cașcavalul simonei 😀

 37. @crazy bird: a mai fost un domn care îmi zbiera (în particular, e drept) că, dacă n-ar fi fost el, cu comentariile lui, blogul meu era un căcat 😆
  da, sigur, blogul meu poate fi privit ca un tot, dar nu mă obliga să alcătuiesc un tot şi cu proştii, OK? altfel, îmi dai voie totuşi să fie mai mult blogul meu decât un “tot”, da? nu e chiar cooperativa agricolă de producţie. cititorii vin şi pleacă, nu-mi amintesc să avem un SRL comun.

 38. Vai, dar ce te-ai enervat!

 39. simonaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  mai esti nervoasaaaaaaaaaaaaaaa? 🙄
  daca nu, ia d-acilea, si te poti enerva la loc! :mrgreen:
  Gigi Becali: “Dumnezeu a spus că bărbatul e bărbat şi femeia curvă”
  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 40. @veronika: vai, dar da! 😆 😆 ce să fac… stau la primire vreme lungă, după care clachez, scot bâta şi dau şi eu! :mrgreen:
  @monikdd: la revelion nu stiu daca vin, dar daca ajung in NY, bem o cafea 🙂

 41. pinkule: e aproape noua, in sensul ca o am de prin 91-92, si nu am (prea) folosit-o!
  deshi virgina e sufiocient de baba~! :mrgreen:
  nemaivorbind de faptul ca e oricum uzata moral! :mrgreen:
  si poate nu shtii, dar e deja de colectzie, pt ca taman s-anchis nu-sh ce fabrica de mashini da scris! 😳

 42. Mi-am recitit de mai multe ori comentariul (mult mai bun decat textul , evident , pe care nici nu l-am citit – nu merita!) si am observat ca , invidioasa pe talentul meu de comentator , Simona a schimbat textul in care am scris corect : “devin prea familiali” cu “devin prea familiari” . Crezand probabil ca in acest fel poate sa ma ridiculizeze . Admiratorii mei stiu insa ca eu nu as fi facut o astfel de greseala niciodata . Multumesc . 🙄

 43. @cruella…..da…am auzit și eu că nokia închide divizia de cercetare de la Cluj :P..nici nu mă miră dacă asta produceau …mașini de scris…:)

 44. @Adi: corect e “devin prea familiari”, cum ai scris tu, ce-ai? 🙄

 45. @adi …crezi că poți cumva să pui ceva banner în comentarii? 🙂 și uite așa toată lumea plecă acasă cu banii de bere 😛

 46. @pink: hahaha, iar eu m-aş îmbogăţi. aş percepe taxă, că ar fi toate pe blogul meu, nu? 😆

 47. @simona…meh ….mentalitate de mogul …bine îți fac !

 48. @pink freud: 😆 😆 😆 😆 😆

 49. @ Simona

  Ma refeream la o relatie apropiata , aproape familiala . Asta am vrut sa zic . Sigur ca ne-am mai si familiarizat unii cu altii dupa atata timp , dar eu la relatia familiala ma gandisem . Aia in care iti permiti sa faci si reprosuri aiurea , gratuite si nemeritate stiind ca pana la urma oricum vei fi iertat (sau ca oricum ti se permite) .

 50. @ pink

  La masina de scris ? Sigur , dar sa stii ca nu ma vand ieftin . Si daca-mi reproseaza careva ca postez comentarii pentru bani … ei bine , Simona a fost blanda . 👿

 51. @ Simo, scuze, eu la faza cu publicitatea nu ma pricep si nu vreau sa ma bag, pentru ca se poate discuta nesfarsit pe aspectul asta. Doar ma rezum sa spun ca sunt si alte doamne dedicate condeiului, care fac publicitate berechet. Si ma opresc aici.
  Cat priveste “ironia fina” am vrut doar sa sugerez ca lucrurile se pot simplifica foarte usor, gandindu-va la voi ca la un intreg, tu si comentatorii, un “tandem hazliu”. Nu inteleg tangoul contrazicerilor din seara asta Dar face si asta parte din dans 🙂

 52. @Adi: nu există, domne, “devin prea familiali”, jur. există exact cum ai scris tu, aşa că nu corectez nimic. 😉

 53. Crezi ca daca zic aici ca eu lucrez la unii d-astia de fac reclame va trebui sa umblu mai atenta pe strada? 😀

 54. Mi-e mi place publicitatea daca-i facuta cu cap. La tine pe blog niciodata n-am gasit publicitate invasiva, agresiva… nici nu vad cum ai putea sa-mi bagi pe gat mie, cumparator informat, Cozonac ca la mama facut din mix. Zic merci ca am aflat ca exista, comentez ca e “cam statut” si Next. De ce m-as ofensa? Si-apoi, tie, care nu AI FACUT NICIODATA COZONAC CU MANUTELE ALEA DOUA (adevarat?) poate-ti place :). Ce am eu cu gustul tau? Vreau sa zic, atata vreme cat contextul publicitatii e inteligent, raman fidela cititoare.

 55. vai, s-a strecurat o “greseala”, scuzati: Mie-mi place.

 56. deci mie mi s-a luat samavolnic curentu’!
  cred c a e de vina simona!
  o fi ca nu l-am platit? 🙄
  neeeeehhhhh
  ca mi l-au dat inapoi!
  😉
  cu tot cu internet!
  😉

 57. @ Simona

  Fata , cand esti atat de hotarata ma sperii . 😥 Adjectivul “familial” exista , la fel si “familiar” . Nu inseamna acelasi lucru . Poti fii intr-un fel si sa devii altceva , nu ? De ce n-as putea deveni familial ? 😥 😥 😥

 58. @veronika: tocmai aia e, că nu scriu pe baza de “îmi place cutare sau cutare”, deşi poate chiar imi place. uite, la boromir, am avut reclamă şi la cozonac si la pasca, dar nu am vorbit concret nici despre cozonac, nici despre pasca (care chiar imi plac f mult), am spus povesti despre cum facea maica-mea cozonaci, respectiv povesti haioase intamplate de Pasti. fix pentru ca nu fac d-astea mi se pare nesimtire si prostie sa fiu acuzata.

 59. simonaaaaaaa
  lucrurile au fix importantza pe care le-o dai, fataaaaaaaaaaaaaaaaahhhh!
  cainii latra, carvana trece, fataaaaaaaaaaaaaaaahhhhh!

  sa vede ca ai soacra prea de treaba, altfel erai tabacita si imuna pina acum! :mrgreen:

 60. @simona poate dacă publicitatea era doar publicitate gata făcută nu ajungeai aici. Când începi tu să vinzi produsul …cobori un pic nivelul ….la tarabă. E un risc asumat …nu cred că trebuie să faci un așa tărăboi….Oricum te cerți cu oameni care nu înțeleg mecanismele astea simple .. nu înțeleg de ce îți bați capul..

 61. @pink freud: poate sunt eu mai prost la ora asta, dar nu am inteles nimic din ce mi-ai transmis ca mesaj (cred ca nu ai fi un bun publicitar).
  costa bani, da stim. si ce-i cu asta?
  ca sa platesc acei bani regasiti in costul produsului, trebuie sa stiu intai ca acel produs exista. de unde as putea afla? (totusi sunt contrariat, care e problema, tu vrei produse si / sau servicii gratis? de gustibus… eu nu vreau nimic gratis).
  Daca e mist masina ta de scris (si daca am nevoie de ea), poate o iau. Daca nu mai incearca…

 62. @adi: da, omule, există, ştiu. numai că una e “situaţie familială”, alta e “devin prea familiari”. în situaţia dată, e corect cum ai scris tu, asta zic. uita-te pe dexonline la sensurile amandurora si o sa te convingi ca e cum iti zic.
  sau iti dau eu copy, uite:

  FAMILIÁL, -Ă, familiali, -e, adj. Care aparține familiei (1), privitor la familie; destinat familiei. [Pr.: -li-al] – Din fr. familial.

  FAMILIÁR, -Ă, familiari, -e, adj. 1. (Despre exprimare, limbaj, stil) Care este folosit în (sau apropiat de) vorbirea obișnuită; simplu, fără pretenții. ♦ (Despre atitudini, comportări etc.; p. ext. despre oameni) Simplu, prietenos, apropiat; p. ext. care este fără respectul cuvenit, ireverențios. 2. Care este binecunoscut, obișnuit cuiva. [Pr.: -li-ar] – Din fr. familier, lat. familiaris.

 63. adi : nu poti fi familial, ca ar trebui s-o iei da nevasta! :mrgreen:
  sau s-o-nfiezi! :mrgreen:
  sau…d-astea! :mrgreen:
  deci ramai familiar, ca e mai simplu! 😳
  shi trecator…

 64. @simona câți cozonaci ai luat pe comentariul ăla pentru veronika? ha? …nu-i de mirare că trag șoriceii la tine ..

 65. @laurentiu ai putea afla deplasandu-te la magazin si uitandu-te pe raft, de exemplu. Sau afland de la vecina care-s cele mai bune muraturi de la megaimaj.

  That’s not the point. E normal sa existe reclame pe un blog care ajunge la nivelul asta, si gata, asta-i tot. Singura provocare e aia de a incerca sa mentii profilul blogului, sa intretii audienta chiar si cu continut platit – si aici cred ca suntem de acord ca Simonei ii iese chestia asta.

 66. Simona, am inteles, vezi ca n-am dat atentie la nuante, pt ca nu prea conteaza pt mine. Dar mie mi s-a parut ca ti-a placut macar ideea de Cozonac ca la mama. Pt ca atunci cand faci reclama pe blog (open, anuntata, desigur) se creeaza automat impresia (subliminal) ca autorului ii place produsul. Pe asta se si bazeaza publicitatea pe bloguri. Ca altfel s-ar lipi afise pe stalpi.

 67. @pink freud: nu scriu pe cozonaci, nici pe abonamente la sală, televizoare sau alte produse şi servicii, deşi am primit multe oferte de genul ăsta. numai pe bani, pe contracte clare şi cu factură. declar totul la fisc şi plătesc impozite, CAS si taxe de sanatate. pe scurt, îmi permit luxul de a nu mă purta ca o fomistă/pomanagioaică, scriind pe barter. ştiu că comentariul tău a fost o glumă, dar, dacă tot suntem la ora discuţiilor pe tema publicităţii, am profitat de ocazie să precizez şi asta. :mrgreen:

 68. Stiam ce inseamna amandoua , nu asta era problema . Adevarul e ca suna cam aiurea “familial” in expresia aceea , dar totusi eu nu la familiarisme ma gandisem , ci chiar la o relatie cvasi-familiala . In sfarsit , n-are sens sa insist , nici nu-mi gasesc argumentele … e trecut si de 12 .

 69. @veronika: mi s-au părut OK ideea şi produsul, da, altfel nu mă asociam cu ele. au fost campanii pe care le-am refuzat, pentru că mi s-a părut că nu mă reprezintă. nici măcar nu aveam o pb cu produsul, pur şi simplu nu mă reprezenta ideea de campanie, prin urmare nu m-am băgat

 70. Ai vazut? Asa credeam si eu.

 71. @adi: am înţeles, dar mi se pare că “familiar” le acoperă pe-amândouă aici. chiar n-am mai întâlnit “a deveni familial cu cineva”, pe cuvânt 🙄

 72. Am citit de doo ori postarea şi nu pot să cred… no beer???

 73. Pentru cititorii mai recenti ai blogului ,imi permit sa va trimit la arhiva,pentru studierea evolutiei acestuia in timp.Blogul Simonei a fost de la bun inceput amuzant,relaxant,contondent, cu sau fara reclama de acum, in primul rand datorita gazdei, si pe alocuri, gratie comentatorilor.
  Asa cum Pamantul a continuat sa se invarta si blogul roz a supravietuit si disparitiei nedormitului,si cutremurului din Chile,si divortului Columbenilor, banuiesc ca acelasi lucru se va intampla si dupa ce nervii de primavara vor fi lasati in urma, impreuna cu cativa cititori care se pedepsesc zilnic frecventand un loc insuportabil, dar greu de ignorat.
  Pana sa faceti tambalaul asta, habar n-aveam cata reclama face blogul Simonei, iar acum am decis ca nici nu-mi pasa.

 74. @Silviul: no beer, no Revelion 😆

 75. pinku: deci mai bine sa le lasam sa puiasca o specie disparuta! :mrgreen:

 76. @c gresesti! E adevarat ca iti citim blogul gratis, dar accesarile noastre iti aduc ofertele de publicitate, implicit banii! Pe care, fara discutie, ii meriti! Esti singura jurnalista al carei fan pe Facebook sunt, singurul ziarist zilnic!
  Ar mai fi ceva… Ban-ul la IP nu-i impiedica pe toti sa te citeasca in continuare, Simona! Poti “bana” chiar si intreaga plaja de IP-uri, toata tara din care (e posibil sa) scrie respectivul. Uite, fa o proba cu mine daca nu ma crezi. 😉

 77. singurul ziarist ALE CARUI ARTICOLE le citesc zilnic.
  Am papat cateva cuvinte, in lipsa desertului de la cina.
  Glory, Man United! 🙂

 78. simona, adevaru e ca daca tot suntem familiari, daca tot suntem zilnic p-acilea, ai putea sa ne mai dai si tu din cand in cand cate-o maslina, un aperitiv, un paharutz, ceva acolo! chiar venim degeaba, fataaaaaaaaaaaaaaaaa?
  am ajuns sa venim cu pachetzelu d-acasa? 🙄

 79. sandmaneeeeeee
  tu la ce faci reclama? :mrgreen:
  ca nu m-am prins ❗ 😳

 80. @cruela…le și văd pe micuțe ….neîndemânatice așa….ca niște ursuleți panda care încearcă să se reproducă în captivitate

 81. agnes fata, ne zici si noo scoru? 🙄

 82. @jay: 1. normal că accesările îmi aduc publicitate, dar sunt dispusă să renunţ la orice oră la accesările celor câţiva încuiaţi care îmi pretind să-mi dedic lor existenţa gratis. 2. nu e vorba de ban la comentarii, e vorba de ban la blog, pur şi simplu. există un plug-in cu care se poate face asta. accesează omul blogul şi îi apare “Pagină inaccesibilă”.

 83. pink: now you’re talking!
  😉

  itzi dai seama? vom lucra pe baza de liste de asteptare! :mrgreen: ca odinioara dacia! :mrgreen:

 84. @julius: vecine, zi-mi că n-ai şi tu d-ăştia…

 85. @simona cine Julius Patriciu? e aici doar ca să ți fure pe ai tăi …..dacă tot plecă …să nu se irosească…

 86. excelentă postareeee! bravoooooooo! bravoooo! lorena lupu likes this. lorena lupu likes this again. lorena lupu likes this over and over.

  până la urmă, cine spune că temperamentul nu face casă bună cu feminitatea?

 87. Simona, la ban-ul la https://www.simonatache.ro m-am referit. Chiar daca banezi de la xx.xx.xx.000 pana la xx.xx.xx.251 intreaga plaja de IP-uri, chiar daca banezi intreaga tara din care aparent acceseaza persoana acest blog, orice individ care are niste minime cunostinte IT poate folosi un proxy. Si mai sunt si alte solutii de a fenta ban-ul, crede-ma, te rog! Ideal, totusi, e sa fim toti United! 🙂

 88. Fie ca valuri de publicitate sa ne inunde atunci cand accesam blogul tau… pentru ca meriti! :mrgreen:
  Sa fim seriosi, cine te critica pentru ca ai publicitate pe blog este vulpea din povestea cu strugurii…
  Cine nu si-ar dori ca randurile pe care le scrie intr-un spatiu virtual sa fie citite de cat mai multi oameni, mii si mii, si sa fie si rasplatit pentru asta? Ala care spune “eu, nu!” ori este un dobitoc, ori minte de ingheata apele!
  Tabloidele scriu pe online mizerii de neinchipuit, aberatii total neinteresante pe care abia daca le poti accesa din cauza reclamelor, asa ca de ce nu ar fi rasplatite si textele tale destepte?:)
  Bafta multa in continuare si la cat mai multe reclame!

 89. zuza, eshti o muza buna!
  simonaaaaa, n-ai putea ca, astora de le pute, sa le faci cadou cate un sconcs? :mrgreen:
  sa le tzina companie, shi sa-shi aminteasca de tine, daca tot nu mai intra pe blog! 😉

 90. @jay: e, asta e atunci… să mai foloseşti şi proxy ca să intri într-un loc care şi-aşa te deranja, mi se pare însă cam bolnăviciune la cap însă 🙂

 91. Simona, sunt 100% de acord si cu continutul si cu tonul postului tau. As face o singura mentiune, pentru ca mi se pare ca pici intr-o usoara capcana si nu meriti;). Nu accesarile iti aduc publicitatea, pentru ca nu vin din neant. Ce scrii iti genereaza accesarile, asa ca nu vorbim decat despre merit si performanta, nu de bunavointa si filotimie. La mai mare!

 92. Pai bolnaviciunea la scufita e clara in cazul celor care iti reproseaza cele cateva reclame de la blog, nu? 🙂

 93. ashaaaaaaaaaaaaaaaa
  deci va doresc o noapte placuta si o disputa si mai placuta!
  eu ma duc sa dorm!
  ceea ce va doresc si voua la intreaga familie!

 94. naumovici: ai lav iu!
  daca aveam cuvintele tale la mine, si io m-ash fi exprimat la fel de clar si de concis si de frumos! 😳

 95. @naumovici: corect, mulţam că m-ai scos din capcană, nu ştiu de ce nu mă gândisem la asta 😆

 96. și pt că s-au calmat spiritele …o să pun eu paie pe foc ….problema nu e atunci când e publicitate pe blog …problema e atunci când postările tale sunt publicitate..și dacă faci asta e firesc să apară vigilenții cu gura mare …păcat că pui boticul …

 97. @pink freud: care postări publicitare, dragă? alea din categoria intitulată, ca atare, Publicitate? că altele nu există

 98. @Andrada: Nu te contrazic, o fi si cum zici tu (pentru cine ar timp sa caste ochii in magazin). Dar am o veste, unele produse / servicii inca nu au aparut cand le cauti tu pe raft.
  Apoi zici sa o intreb pe vecina… 😯 Pai de unde sa stie ea saraca? Ce e mafalda? 🙄
  Si eu nu ma refeream la blogul Simonei. Ma gandeam asa, in general la cei care nu suporta reclama nici pe blog, nici in gazeta, nici la tv…
  Pana la urma publicitate e si cand te anunta ratb-ul ca de maine se schimba traseul lui 5 si cand te anunta administratorul ca gigel de la 6 opreste apa rece ca are o teava de schimbat in baie.

 99. @simona alea alea ….sunt suficiente să aprindă spiritul anticapitalist în nostalgicul de lângă tine

 100. @pink freud: parcă pân-acuma am vorbit despre rachete spaţiale şi despre creşterea viermilor de mătase. nu despre alea am vorbit?

 101. @laurentiu al dracu administrator….cum are ele firme de ad în spate …..care îi ticluiesc anunțurile alea tari cu nu arunca-ți gunoae pe langă gheenă

 102. hai sa va fac o marturisire: cum apare o reclama, cum o ignor!
  din reflex! :mrgreen:
  ii mai zic in sinea mea cate ceva de cele sfinte, simonei ( ca oameni suntem)cand ma supara reclama aia, la fel cum fac si cu alte reclame cand ajung sa ma supere, dar trec peste
  si stiu ca a zacut in capu blogului o reclama cu ” norc” , de albisem io;
  bineinteles ca nu m-am ostenit sa vad cine e norcu si ce vrea el 😳

  dar cumva, mi s-a lipit de neuron ( normal, nu? 🙄 )
  ei bine, la un moment dat am avut nevoie de el!si mi-a prins f bine!
  chiar sia- meritat reclama!
  😉
  si atunci din nou i-am zis de cele sfinte simonei: sa-i dea Dzeu sanatate, multumiri,sa-i dea dzeu reclama, cat mai multa si mai diversa, alea, alea, ca nu stii cand e buna informatzia la casa omului!

 103. @simona…da domle …asta zic …că de la ele ți se trage ….de la ele comenteză mai abitir mușterii. Și dacă erai împăcată 100% cu procedura…probabil nu te deranjau așa mult comentariile ….dar na ….presupun că nici ție nu iți e cel mai drag să le scrii …dar na …e greu și fără ele …și uite așa te-ai consumat de s-a ajuns aici …

 104. sunt perfect împăcată cu ele. cu prostia nu sunt împăcată

 105. @pink freud: mai nietzche, vezi ca ajungi la vorba mea: fara publicitate nu gasesti nici usa de la buda…

 106. pink freud: eşti un psiholog prost.

  comentariile nu o deranjează din neîmpăcare cu procedura, ci din neîmpăcare cu lipsa de respect afişată de cel care le postează. cu cel care se pune într-o postură de stăpân care pretinde să fie servit, dar numai cu ce vrea el şi necondiţionat. şi are dreptate. scrisul de calitate e ca orice alt serviciu de calitate – trebuie remunerat.

 107. @simona….o fi cum zici tu ….cand o să mă apuc și eu de blog …și o să mănănc destui cozonaci din asta probabil o să îți înțeleg frustrarea izvorâtă din lupta cu prostia umană …până atunci rămân la părerea mea că prostii sunt oricum proști …iar tu teîai aprins de pomană

 108. @loreaa …dar sunt macar o formație bună …sau de fapt uite …laurențiu zice ca-s filosof ….cam constipat ce-i drept

 109. Simona da dacă îmi fac testul ăla o sa fi sclava mea?

 110. FRUSTRÁ, frustrez, vb. I. Tranz. A lipsi pe cineva (în special statul sau o instituție a lui) de un drept sau de un bun; a păgubi; p. ext. a înșela. – Din fr. frustrer, lat. frustrari.

  toarşu psiholog wannabe, nu mai fi ca trollosfera românească, toată plină-n gură cu termenul “frustrare”, fie că e cazul, fie că nu. în propoziţia ta mergeau următorii termeni: NEMULŢUMIREA, IRITAREA, INDIGNAREA etc., pentru a obţine o propoziţie justă.

 111. ok lorena…somn pufos ..la toată lumea 🙂

 112. @simona ai văzut ….așa se face ….poate când o să crească mare o să își dea seama că a greșit….poate că nu …who cares?

 113. Rezon – e chestie de bun simț eu doar vizitez pe aici, daca nu-mi place mă car. Și nu mă forțeaza nimeni să citesc blogul ca să mă plâng de reclame. Simona, printre cei care s-au plâns, a propus cineva sa-ți ofere o altă alternativă de venit ?

  Ban pe IP va doresc tuturor:
  Nu din acela de care amenință Simona.
  Ci pentru fiecare număr al adresei IP să aveți același număr de bani.
  Deci dacă IP-ul este
  132.100.34.25 să aveți parte de banii ăștia! 1,321,003,425.

  P.S. Partea proastă e că habar n-am în ce valută vin banii.

 114. @monikdd: excelent comentariu, ma alatur si subscriu invitatiei la cafea aruncata Simonei in caz ca esti in trecere prin NYC. I’m buyin’ 🙂 Si nu, nu la Starbucks 😀

  In rest, Simona, mi-a luat si mie ceva timp pina am reusit sa depasesc prostia, invidia si rautatea unora care comentau din off despre viata mea pe alte meleaguri. Astea sint boli fara leac si nu merita sa te enervezi. Blogul asta e unul din putinele lucruri care ma bucura saptaminal (nu intru chiar in fiecare zi) si nu vreau sa dispara doar pentru ca unii sint atit de cretini incit nu inteleg chestii elementare, desi le-ai explicat cu creionul pe hirtie (poate tre’ sa le pui pe versuri, pe muzica, sa le desenezi, etc.) despre ce este vorba in propozitie.

 115. Isaura nu spăla rufe. Dar trăgea ciubotele.
  Tire minhas botas” http://www.youtube.com/watch?v=AYLBHPRkvnA&feature=related

  Un alt fragment al serialului se poate găsi aici – dublat in rusă, subtitrat în engleză.
  http://www.youtube.com/watch?v=sib7gOzgeOg&feature=related

 116. Că veni vorba, Pentru a accesa o reclamă careva trebuie să apese pe bannere. Că nu se deschide automat nici o fereastră. Așa câ………..

 117. Pe ce apasă omul cu mâna lui se cheamă lucru manual.

 118. Simona dar nu te-au bătut alții la cap să scoți reclama competiției și s-o pui pe-a lor ?

  Dacă vine vre-un apucat mâine și îți zice că s-a apucat de afaceri ca să facă reclamă pe blogul tău și că daca nu-i pui bannerul la blog se arunca în Dâmbovița cu un pietroi legat de gât?

  Consider ca v-am bătut la cap prea mult pe această temă și mă retrag.

 119. 1. Vad aici explicatii peste explicatii, victimizari peste victimizari, lamuriri peste lamuriri, dar nu vad pe nimeni care sa zica : daca nu iti place nu mai intrii. Punct. Ce atata tam-tam pentru nimic.
  2. Nu cred ca i-ar conveni cuiva sa vina cineva in casa la el si sa ii zica sa nu mai dea cu lavabila alba ci neagra.
  3. Daca de maine ai avea 5000 de unici, in fiecare zi, care te-ar injura, le-ai da ban?

 120. @simona

  1. care e problema cu publicitatea? Pai uite care-i problema: sa folosesti IExplorer din comoditate, sa ai mai multe ferestre deschise si sa-ti apara pe ecran vreun ad zgomotos cu o gagica semi-imbracata. Si sa mai se nimereasca si sefu’ pe acolo! De atunci n-am mai folosit o data IExplorer si pe orice site merg numai cu adblock. Cum vad un banner care a scapat (ca prin minune), cum il rad eu manual.

  In general am devenit foarte alergic la publicitate, chiar evit produsele la care vad reclama. Imi dau seama ca orice reclama inseamna bani pe care tot eu trebuie sa-i platesc. Si in plus un produs bun nu are nevoie de reclama. La TV ma uit foarte rar si foarte putin. Aproape intotdeauna insa aparitia unui calup publicitar ma determina sa inchid magaoaia (cu o injuratura bonus). Nu am timp sa inghit reclama, nu ma relaxeaza, nu o vreau!

  2. Cititorii se mai pot educa, responsabiliza. Daca insa vii si scrii de gaina cu pui vii, apoi ai cititorii pe care ti-i meriti. Aici nu vorbesc de tine, sper sa nu sari de zece coti! Nu exista gratis si independent si ma ingrijoreaza tare mult sa vad cum toata presa din Romania trece in online. Adica dispare. De calitate nu mai vorbim, pina in urma cu citiva ani citeam stirile pe realitatea. Acum nu mai pot face lucrul asta, pur si simplu ziaristii respectivi omit evenimente internationale majore. Si nu ar fi mare efort pentru ei sa se uite pe bbc sau reuters, dar ei sint preocupati de moni si iri.

  3. Ciu mai spune prostii, nu cred ca a avut intentia sa fie rea. Celorlalti care te-au pisat (fara diacritice, da?) la cap aiurea nu cred ca trebuie sa le dai importanta.

 121. @catalin

  1. Catalin, trebuie sa intelegi un lucru. In cazul asta nu vorbim de reclamele invazive de pe alte site-uri. Pe blogul Simonei nu tin minte sa fii observat vreun astfel de ad. Si ne mai referim la un site care ofera cotinut gratuit, deci care trebuie sa se autosustina cumva. Eu consider ca blocarea reclamelor, asa cum faci tu, este o lipsa de respect la adresa autorului. Majoritatea reclamelor sunt platite la numarul de afisari sau de clickuri. Atat timp cat tu nu le suporti pentru ca ai ramas cu sechele de la o sailor moon care ti-a zbierat prin birou si acum sufli si in iaurt, intri exact in categoria aia care isi doreste, ba chiar i se pare un drept din nastere, ca totul sa fie gratis.
  Zici tu ca un produs bun nu are nevoie de reclama. Ei, as! Imagineaza-ti ca maine iti lansezi tu pe piata cele mai bune carlige de rufe. Crezi ca ti le va cumpara cineva doar pentru ca sunt pe un raft in mega image sub dero si ariel? De unde iti imaginezi ca va afla lumea despre super-carligele tale? Nu va sti nimeni pur si simplu ca ti-ai lansat tu un produs. Va afla dintr-o reclama, cu siguranta. Si cum fiecare spatiu publicitar (TV, radio, bloguri, site-uri, etc) are o anumita audienta, ar fi ideal pentru tine sa ma lovesc de reclama ta in mai multe locuri. Ar fi ideal si pentru mine, consumatorul care vrea calitate, pentru ca nu vreau sa imi pice rufele in tarana si sa dau banii pe care i-ai cerut tu in plus ca sa iti acoperi costurile publicitatii pe detergent.
  Reclama nu este destinata sa te relaxeze, este destinata sa te informeze. Foarte putine reclame sunt indeajuns de bine realizate incat sa reuseasca sa fie transparente, sa te faca sa ramai cu ideea produsului, nu cu ideea reclamei despre produs.
  Fara publicitate, nu ar mai exista proteveul, radio21, simonatache.ro si alte medii gratuite.

  2. Cititorii nu pot fi educati. Nu prin schimbarea stilului de publicare. Cititorul are libertatea de a-si alege ce citeste. Deci daca pe un blog de divertisment vei publica articole despre evenimentele internationale, vizitatorii care veneau aici pentru divertisment nu vor mai veni. Vor veni cei interesati de noile stiri, e adevarat. Din pacate, insa, balanta este semnficativ la sud in favoarea divertismentului.
  Indiferent ca este online sau offline, tot presa se numeste presa. Si faptul ca ponderea creste in online, nu are legatura cu stirile care se publica. Si in presa scrisa se pastreaza raportul din online dintre divertisment si stiri.
  Daca tu esti nemultumit de faptul ca site-urile de stiri nu publica articolele pe care le public reuters sau mai stiu eu cine, de ce nu citesti articolele direct de pe site-urile respective, ca doar nu ar fi mare efort? Fii convins ca media va publica intotdeauna ce se cere, nu ce este mai important. Daca 90% din populatie este interesata de moni si iri, asta li se va oferi. Tu ce ai face? Te-ai lupta cu morile de vant incercand sa educi 90% din populatie sau vei ignora acel 10%?

 122. ău, simona, cum să nu existe “devin prea familiali”? uită-te la prigoană şi bahmuţeanca.

 123. simona, la ce folos sa explici unora o chestie pe care tot nu o vor intelege?!?! lasa-i in treaba lor sau pur si simplu ii poti bloca! nu trebuie sa-ti termini nervii pentru oameni care nu pot intelege lucruri elementare!

 124. şi be, publicitatea a fost într-adevăr marcată ca atare. bine, io de obicei nici n-o bag în seamă, da scrie întotdeauna acolo pe bara aia roz că e publicitate. ce dracu, oameni buni, v-aţi trezit acuma să vă indigneze un cozonac sau mai ştiu io ce bigudiuri promovează aici simona. e blogu ei, e munca ei şi e dreptu ei. revin, şi dacă nu sînteţi toţi off topic pe cîmpii, în buna tradiţie a acestui blog, mă enervez rău rău.

 125. mie cei care se plang de publicitatea de pe blogul tau mi se par la fel de stupizi ca aia care se plang de publicitatea la teve sau pe net: sa fim seriosi, suntem toti sclavii ei, ne place si noua sa mai citim de produsul X si de serviciul Y si mai ca ne enerveaza daca ceva e prea mult…text in cazul asta, sau film cand e vorba de TV. dar na, e frumos sa cauti nod in papura mereu 😐

 126. O.K. , inaffffff 8) V-aţi răcorit ❓ Simona , avem o finală ➡ BARCA vs. M.U. :mrgreen: La finală.. NOI nu mergem !? 😯

 127. […] Simona Tache scrie despre publitatea pe blog. […]

 128. @ik: clar 😆
  @catalin: “Nu exista gratis si independent si ma ingrijoreaza tare mult sa vad cum toata presa din Romania trece in online”. Ai cumpărat vreun ziar care-ţi plăcea, ca să-l sustii financiar? Daca nu, nu te mai îngrijora, a trecut si cu ajutorul tau in online. 🙂

 129. Eu îmi sponsorizez singur comentariile. Probleme?

 130. Azi n-am bani, deci nu comentez. Adică bun, comentez, dar fără conținut.

 131. @Catalin: hop si io la spartu’ targului: nu, nu a exagerat deloc si ba da, a fost acuzata, tratata cu dispret, balacarita s.a.m.d. Am vazut personal un meci din asta, in care Simona incerca cu diplomatia si vreo doi idioti o tineau langa cu prostitutia aia intelectuala. Asta s-a intamplat foarte recent, pe fb, cred ca acum vreo doua – trei saptamani.
  @Tataee: asa e, explicatii a dat atat de multe incat ma enervasem eu pe Simona pentru ca era evident ca indivizii in cauza erau cel putin rauvoitori, daca nu retarzi carora le edita altcineva comentariile. Oricum, postul asta vine cam tarziu. Parerea mea.
  @Cruelu: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 132. Mai oameni buni…
  Pun si eu o intrebare stupida (dupa ce am parcurs o parte din comentarii): Voi intrati aici la Simona sa cititi ce scrie sau pt ca nu are publicitate pe blog ?!
  Dpdv-ul meu, atitudinea ei a fost foarte buna si ceea ce a scris a fost foarte la obiect ca sa fie f bine inteles de toata lumea cum sta treaba (caci se pare ca exista oameni care au nevoie de asemenea explicatii)… ca s-a enervat, este normal… ca n-a asteptat sa se calmeze, deh, e foarte usor sa ii spui altuia ce sa faca si cum sa procedeze cand se enerveaza…
  Iar referitor la toata discutia cu publicitatea pe blogul Simonei, asa “e” unii, carcotasi, daca e alba, de ce nu e neagra … daca e neagra, de ce nu e alba … daca e alb cu negru, de ce nu e doar alb sau negru …
  Personal, nu m-ar deranja daca ar trebui sa derulez 5 ecrane de publicitate ca sa o citesc pe Simona Tache… Cat iti ia sa derulezi acele 5 ecrane ? 2-3 secunde… Cat iti ia sa citesti ce scrie ea ? Cateva minute… Cat ii ia ei sa scrie ce citesti tu ? Mai mult decat iti ia tie sa citesti…

 133. Două pisi la ginecolog.

  Ginecologul: Fetelor, vă place peștele?
  Fetele ( sincron): Nu, fatăăăă, că ne bateeee!

  Banc sponsorizat de … stați să mă uit pe foaie că am uitat…

 134. Gregoar, merge si asta, daca in loc de vanzatoare la alimentara punem macar una-doua pisi?
  Un cumparator in alimentara: “Aveti peşte?” Vanzatoarea: “Ne pare rau, nu mai avem!” Cumparatorul: “Atunci, de azi inainte, eu sunt peştele vostru!”

 135. 🙂
  Eu am AdBlock şi FlashBlock… Deci eu nici nu ştiu că ai reclamă!
  Dar sînt de acord cu tine. Cîtă vreme nu plăteşti distracţia nu emiţi pretenţii. Sau, mai bine, te duci pe bloage care n-au reclamă. Sînt foaaarteee ofertante! 😛
  E o meserie. Blogger a ajuns o meserie (din păcate, dar asta e situaţia). Nu cea mai veche din lume. Dar o plăteşte ăla cu reclama… Nu e peştele din banc.

 136. comentatorul in sevraj

  Felicitari pentru decizia de a renunta la fumat si mult succes in continuare. Pana la victoria finala, poti sa ne scrii de mama, dumnezei, cruci, morti etc., daca simti ca te ajuta. Noi suntem alaturi de tine.

 137. Iar ăla cu reclama se uită la audienţă. Iar audienţa vine din valoare (de multe ori). Iar valoarea se mai şi stimulează cu bani, se mai şi acoperă cu niscaiva muncă. Muncă patriotică?
  Molière: “Cui îi curge nasul să şi-l şteargă!”
  Lasă, zeiţă, că te strig io la service: Iasaaaaaauraaaaaaaaaaa, la bocanci!

 138. Asta e formulă folosită în armată, zeule?

 139. buna dimineatza simona shi lumeeeeeeeeeee-lumeeeeeeeeeeeeeee!
  🙂
  simona, deoarece noaptea e un sfeshnic bun, am avut urmatoarea revelatzie:
  ce-ar fi sa bagi tu, mamica, o leapsha blogareasca, asa cum shtii tu ca se face, pa la cine shtii tu, cu tema “injuraturi de la cititori, referitor la publicitatea pa bloage” ( sau p-acolo 😳 );
  da bag-o shi tu conshtiincios!;)
  la lume multa! :mrgreen:
  la lume buna! 😳
  sa mai imbogateshti shi tu blogosfera cu un studiu sociologic ;), cum zicea cineva la un moment dat! :mrgreen:

 140. @cruela: crezi tu că, acuma, că a trecut Paştele, avem nevoie să ne dregem cu nişte înjurături? 😛

 141. daaaaaaaaaaaaaaaaa
  poate ai uitat vechiul proverb canibal:
  in fiecare om exista o parte buna!
  😉

 142. 1. Nu te mai enerva, c-o sa-ti vina sa fumezi.
  2. Sunt unii care au de comentat tot timpul, la orice fel de articole- ai scris de specimenele astea pe 16 aug. 2010. Da’ atunci fumai si ai fost ceva mai calma 😀
  …. parca…

 143. ideea era sa invatzam de la altzii!
  daca mai patzeshte shi altzii ca tine, sau eshti tu unicat!;)
  si ce parere are ei, blogarii, din tribul tau!
  🙂
  😳

 144. 3. Am facut o socoteala: ai 2117 posturi (oau) din care publicitare sunt 92, adica un procent de 4,3457723%. TVA-ul e mai mare si nu fac atata balci pentru el

 145. @sandman da’ chiar asa, ce s-a intamplat cu nedormitul?

 146. Tana: ai lav iu!
  😉

 147. moaaamaaaa!!! da’ ce sfeshnic bun o avut Tana az’ noapte! :mrgreen:

 148. Initial am vrut sa particip activ la discutie, dar pana mi-am facut nitel curaj si a ajuns cafeaua de dimineata sa isi faca efectu’ au scris altii cam tot ce-as fi avut de spus. Poate ca ar fi de mentionat faptul ca nu ma deranjeaza frecventa postarilor publicitare, care e sensibil mai redusa comparativ cu cea din celelalte mijloace mass media, precum si ca citesc si postarile alea doar de dragul prezentarii produsului/serviciului in stil Simona. Chiar daca produsul/serviciul respectiv nu ma intereseaza, caz in care pur si simplu fac abstractie de el si ma rezum la povestea care insoteste prezentarea. Exact acelasi principiu il folosesc de fapt toti ceilalti cititori, inclusiv aia inflamati; nu cred ca nu au vazut cel putin o reclama TV care sa nu le fi placut, fie pentru imagini, fie pentru ca e haioasa, sexy, inteligenta sau are o melodie draguta, chiar daca nu erau targetul pentru produsul prezentat. Booon, ajunge….

 149. Traiasca cafeaua, ca ca cafeaua nu-i nimicaaa!!! :mrgreen:
  Si oooo… tziii… pfui! Piei, drace, n-o ispiti pe ST sa fumeze iar! :mrgreen:

 150. @cru: multumesc, multumesc (reverenta)
  @doru: o fi de la sfesnic, o fi de la lumanare, sau de la cum stie John sa tina lumanarea…

 151. Bravo Simona! Mă duci cu tine la Manchester? :mrgreen:

 152. @Simona: Problema cu publicitatea e mai mult de morala. Publicitatea nesolicitata se cheama spam. Opt-out e o pacaleala… tot bagi pe gat cuiva publicitate. Si panoul ala de pe marginea strazii tot spam e. Faptul ca se practica e nesimtire mai mult sau mai putin generalizata.
  Cititorii sunt revoltati pentru ca urmezi ideea cu spamul. Ei cauta puritate, modele, creiere. Cum a intrebat si cineva mai sus: Pai ce, tu scrii pe blog pentru bani? Vezi, prin publicitatea aia, deja esti asociata unui grup de oameni.
  Ca sa-i impaci pe toti: vorbeste cu un om sa-ti modifice scriptul ala astfel incat sa arate publicitatea pe evenimentul onMouseOver sau ceva asemanator.
  Cu o avertizare de genul: “Atentie blogul meu are publicitate! Daca va deranjeaza intrati cu Firefox, Safari, Chrome si folositi addonul AdBlock Plus. ”
  🙂

 153. @maria, nedormitul a fost probabil inghitit de orgoliul sau nemasurat, pur si simplu nu-si mai suporta genialitatea, obosit sa detina adevarul absolut in orice privinta .El a fost primul critic al acestui blog, stabilea ierarhii, aplica etichete, punea note in catalog, spala rufe, batea copiii.
  Cu siguranta ar fi avut si pe acest subiect cate ceva de spus, doar ca rabdarea Simonei s-a sfarsit la un moment dat, asa ca invataturile sale s-au mutat in alte sfere ..

 154. Inteleg punctul de vedere al Simonei si-l aprob pozitiv! Ce nu inteleg este de ce nu-i face publicitate si lu’ Ursu? Ce, el e mai fraier?

 155. Io o vreau pe Simona sa danseze pt. mine, lombago!

 156. io evit advertorialele pentru ca nu ma intereseaza. e treaba ta ce pui pe blog, treaba mea ce citesc.

 157. good point !!! mai mult de atat nu am ce sa zic 😀

 158. nena Ionescu, “Publicitatea nesolicitata se cheama spam.”, da’ numai atunci cand o bagi in parohia cuiva care nu o solicita. Simona o baga in propria-i parohie, nu o trimite nimanui pe e-mail sau in cutia postala. Era o vorba cu telecomanda si posturile tv; un pic adaptata, se aplica si pentru site-uri, bloguri sau similare… 😉

 159. Pt toţi nemulţumiţii de reclame: “Nu-ţi place, nu mănânci.” Cine te pune să te uiţi la o reclamă? Nu înţeleg cum poate să fie agasantă reclama câtă vreme nu-ţi bate la uşă, nu-ţi intră în telefon ori sub cearşaf.
  Sau propun ca bloggerii să nu ia bani de niciunde, ba chiar să fie obligaţi să plătească taxe şi impozite pt că există. Şi atunci nu vom mai citi bloguri ci numai chitanţe şi facturi. Succese!

 160. ceea ce imi aminteste de un frumos banc:
  sotia catre sotz:
  dragule, tu eshti un insensibil: nu vrei decat sex, sex, sex!
  noi femeiel suntem mai delicate, avem si noi nevoie de…atentzie… 😳
  sotul baga la cap, si a doua zi , cand vine acasa, casca gura si striga:
  ATENTZIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! TE FUT! :mrgreen:

 161. nu am citit toate posturile, ca e prea multe, dar am si eu un principiu……………cui ii convine citeste si da like sau comenteaza cui nu-i convine citeste si pleaca…duca-se si nu se mai intoarce pe blog. apoi, e treaba simonei cati cititori are pe blog si cati bani primeste sa faca publicitate pe el.
  ca la tv iti convine te uiti si cu cat postul tv are mai multi spectatori cu atat costa mai mult publicitatea, nu iti convine nu te uiti si daca nu se uita nimeni…..faliment.

  ia uite ce-i roade pe toti grija de “principii”…………………romanii si principiile, gadilati-ma sa rad, si puteti sa ma injurati pentru asta ca mi-o asum. suntem cum zicea caragiale “o societate fara printipii, care va sa zica nu le are”.

 162. deci : simona, mai striga si tu din cand in cand:
  ATENTZIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!
  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 163. Am decis sa ma bag si eu in seama (“politely butting in”, cum zice englezu’) dupa o lunga perioada de dat tarcoale pe-aici pe la Simona fara sa comentez nimic 😳

  Chiar am bagat se seama sfanta oripilare a unora de cate ori aparea cate un advertorial si multa vreme am crezut ca vine doar dintr-un fals sentiment de moralitate 🙄 . Cugetand un pic mai mult, imi dau seama ca poate nu e chiar asa, ci poate e o sechela a multora care sunt inspaimantati ca “li se baga ceva pe gat”, ca forte malefice vor sa ii “insele” samd – pur si simplu o imaturitate a consumatorului roman de continut online care, neantrenat sa gandeasca pe cont propriu in contextul “reclamelor capitaliste”, s-a fript de prea multe ori in mediul offline si acum i se pare ca il pandesc reclame inselatoare de peste tot. 😯

 164. @Ionescu Latul: nu reuşesc să înţeleg de ce ar fi publicitatea o problemă de morală.

 165. @Simona Tache
  ai scris ” cititorul nu vrea sa dea nimic in schimb” , eu cred ca nu este asa, el iti da din timpul lui, iar timpul lui costa. Dar sunt de acord cu tine ca avem si multe cazuri de tip B unde nu prea mai ai ce sa faci.
  Problema este ca ambele parti nu accepta un fapt important, acela ca blogarul, blogul dar si cititorii evolueaza, involueaza, stagneaza etc. in timp. Asa ca daca acum 1 an totul era un zambet si o floare acum e o licoare amara. Luna de miere a trecut, vine mama-soacra si rezolva problema. 😀

 166. @Semanticus: cititorul îmi dă din timpul lui, care costă? tu te auzi ce spui? 😆 îmi dă de pomană? din milă îmi dă din timpul lui? nu, dragă, îmi dă pentru că-l interesează ce găseşte de citit pe-aici, aşa că să mai lăsăm textele astea cu cititorul care dă ceva mie sau altcuiva care scrie.

 167. @Semanticus: pe acelasi principiu (cu timpul consumatorului) ar trebui sa primim bani cand cumparam bilete la film/concert, etc, in loc sa dam bani pe bilete.

 168. @Tana: exact. doar îi dăm din timpul nostru, CARE COSTĂ, prostului ăluia care a făcut filmul sau care cântă sau care joacă teatru 😆

 169. Diseara fac rost de bani, deci, ca merg la concert :D. Cam care mai e pretul?

 170. 🙁
  Pacat ca prostitutia e privita ca ceva care in mod automat este negativ 🙁

 171. @Semanticus de fapt, dacă e să fim corecți până la capăt, cu excepția pensionarilor, minorilor și a șomerilor, cititorul de publicații online (aici includ și blogurile) care execută lectruă și comentarii aiuritoare în timpul orelor de serviciu nu dă din timpul lui, ci din timpul angajatorului. Și nu doar din timp, dar și din uzare computerului, din curentul electric și țeava de internet plătite de angajator. Dacă e să fie recunoscătoare cuiva, Simona ar trebui să fie recunscătoare angajatorilor are permit angajaților accesul nerestricționat la net în timpul programului, că ei pierd bani cu angajați care o fracă online pentru a se plânge după aia că muncesc precum niște sclavi. Am zis.

 172. @simona. Parerea mea e ca pierzi vremea. nu trebuie sa explici nimic! Cui nu-i convine, LA REVEDERE! te citesc de foarte mult timp si pot sa spun ca ai avut tot timpul foarte mult bun simt. Atat referitor la advertoriale cat si la relatia cu trolii care se simt datori sa emita opinii si judecati. nu le mai raspunde, inchide comentariile si fa ce crezi tu ca trebuie!

 173. simona, iti dai seama, aia care descarca filme piratate (adica gratuite) de pe internet ar trebui, de fapt, sa primeasca bani de la producatori. ca doar consuma timp pentru vizionarea lor si timpul costa bani. ca sa nu mai zic ca ar trebui sa trimita scrisori de protest la hollywood sa scoata product placement-ul din filme ca e deranjant. 😀

 174. @Simona draga,
  sa nu subestimam chiar toate problemele legate de cititor, altfel, sa stii, ca nici macar mama-soacra nu va mai avea solutii. De fapt, cam asa a fost si cu presa scrisa. Cand un jurnalist de presa scrisa se muta in online (cu contracte, obiceiuri, mentalitati, naravuri) se vede mai bine, cu nunate de gri, cum gandeste despre cititorul care a renuntat deja de 1 an sa mai cumpere ziar. Altii cumparau Universul si in timpul razboiului.

 175. @George: tre’ să primească şi pentru ăla consumat la descărcare. ce, ăla nu e tot timp?

 176. @PAH,
  Ce revelatie ! acum inteleg semnificatia lui “cititorii nostrii sunt mai destepti decat ai lor” aveati in minte doar angajatorii? 🙂 doar ei mai fac abonamente ? 😀

 177. buna asta, a spus mai multe decat un paragraf cu prea multe explicatii:

  Nu-ţi mai pot accepta prostia numai pentru că o scoţi în lume camuflată în “principiu”.

 178. Foarte mare dreptate ai. Daca ai pune advertising langa prostitutie, si i-ai da omului sa aleaga, cred ca ar sta ceva pe ganduri…
  Super blog. Keep the good work 😀

 179. Scuze, de fapt am vrut sa scriu Keep up the good work 😀

 180. @Tana,
  ca sa ai cumparator la casa de bilete vei plati pe cineva (blogar, sa zicem) care stie sa convinga un potential spectator, asa ajungem tot la schimbul de care spuneam intre un mesaj platit contra interesului pentru lectura unui advertorial.
  offtopic: ca sa nu existe dubii, e o problema de reflectat si pentru mine, cum sa impac cele 4-5 ore de bibilit posturi cu faptul ca 80% din cititorii mei sa zicem nu stau decat 5,3 secunde pi blog? daca ne gandim mai bine, cititorul de blog nu are telecomanda, are ceva mai mult, are si spatiu de comentat. 😀
  Hai sa ne gandim ca am avea o telecomanda de televizor cu buton de dislike sau tastatura de trimis comentarii direct pe burtiera unei emisiuni? va spun eu ca am avea aceleasi reactii de la producator in calitate de blogar tv.
  Bai nu va convine ” Nora pentru soacra, pleaca domle la Acces direct, noi suntem platiti de Dero”

 181. @Semanticus: bine ca au aparut blogaru’, ca altfel n-avea cine sa convinga un potential spectator.
  Diseara e concert Celelalte Cuvinte. Am auzit de el fara ca baietii sa plateasca vreun bloger sa ma convinga sa dau banii pe bilet.

 182. Ce omiteti voi din aceasta discutie e partea cealalta, a advertiserului. Acele trei litere magice, ROI.

 183. @Tana,
  corect, unii este culti, direct din burtica de la mamica lor.
  Grea viata au si blogarii astia ! :)))) 😀

 184. Draga Simona,

  Deoarece ma simt direct vizat de patima si ura inveninata din acest post, eu fiind cel care a declansat intreaga poveste pe Feisbuci, m-am simtit dator sa-ti raspund si aici, desi cu retinere pentru ca deja mi-am expus punctul de vedere de nenumarate ori la mine pe blog.

  E clar ca din moment ce ai decis sa prezinti lumii o intreaga litanie de injuraturi la adresa celor care te critica pentru advertoriale, ca unu) te simti TU INSUTI vinovata si doi) nu sunt singur in demersul asta ceea ce ma bucura nespus de mult!

  Simt nevoia insa de a-ti clarifica unele chestiuni atat tie cat si celorlalti bloggerasi din tagma ta care practicati la unison advertorialele (sunteti in mod cert vorbiti din moment ce imediat dupa ce apare la tine reclama la Banca X, aceeasi reclama si advertorialele aferente apar si la ceilalti pe bloguri) si a-ti oferi o parere de consumator de online in exclusivitate, in detrimentul presei scrise si a televiziunii, si de om care se afla in “online” intr-o forma sau alta de cel putin 15 ani. Pe scurt clarificarea suna cam asa: LA MUNCA!

  Ce vreau sa spun cu asta? E simplu:
  Blogul (pentru cine are cultura de online cu adevarat si nu s-a nimerit ca musca-n lapte acu’ 4-5 ani si ea/el pe net si ajutata de “baiatul de la IT”, a instalat si ea un kit de WordPress la care n-a mai umblat cam tot de atunci in materie de design de exemplu) este o platforma de exprimare! Era sa zic de exprimare a ideilor PERSONALE dar e clar ca in ultimii ani treaba asta s-a sucit catre orice fel de exprimare. Blogul nu e deci un magazin online (desi din pdv tehnic, ar putea fi) si nici ziar electronic de cupoane! Daca vreau cupoane, ma bag pe Zumzi sau pe Groupon!

  Astea fiind spuse, evident ca poti sa faci CE VREI TU pe timpul si banii tai la tine pe blog. Poti sa pui si poze porno photosopuite daca vrei! Fii insa pregatita sa se stearga pe jos cu tine!

  Ideea asta cu a disimula reclame in postari (cu sau fara scris jos in bara roz Publicitate ) trebuie sa va intre bine in cap romanasilor bloggerasi aciuiati din presa mizerabila romaneasca ca e O IDEE DE CACAT! Asa ceva nu exista la nimeni care scrie blog, AFARA! Care face de-astea, se compromite 4EVA si nu mai intra dracu’ la ea/el pe blog. De curand pana si madam Huffington a fost luata la pewla de catre cei care contribuiau la blogul ei (blog de 300 de milioane de dolari, nu 5 lei prajiti si doua pixuri de la UnicreditTiriac!) si pentru mai putin decat ca ar fi scris advertoriale si si-ar fi inselat cititotii in amorul propriu!

  Tu intelegi ca ADVERTORIAL este echivalentul din presa scrisa a ARTICOLELOR COMANDATE?

  Da stiu ca mintea ta de jurnalista crescuta si “formata” in mahalaua publicistica din rRomanika nu intelege unde asa ceva inseamna practic negarea a insasi ideii de jurnalism sau de blogging, dar poti de exemplu sa ceri sa ti se deseneze de catre un ADEVARAT jurnalist care lucreaza “afara” ca sunt absolut convins ca ai contact cu asemenea mamifere din cand-in-cand!

  Exista posibilitatea de a afisa bannere, cate vrei tu! pe site (evident, daca stii cum sa faci loc pentru ele adica daca te pricepi putintel la HTML) si poti sa ceri bani mai multi ca sa acopere si pentru lipsa de advertoriale. Exista posibilitatea de a MUNCI si offline la carti de exemplu, la articole publicate fara cenzura si indiferent de valoare in ziarul condus de o ruda de exemplu 😆 , exista nenumarate posibilitati de a face bani din scris fara a practica “BAIT AND SWITCH”, o practica comerciala mizerabila si chiar interzisa in “tarile civilizate” (advertorialul e o forma de “bait and switch”).

  A, da, sigur, inteleg presiunea de la piaristele diverselor (putine in ziua de azi) multinationale care vor “campanii”! Eu stiu cum functioneaza echipele astea de domnisoare cu scoala facuta la rasol in Romania si angajate pe criterii de sani si craci! Ele sunt datoare sa-ti propuna “30 de articole in 30 de zile” si sa-ti arunce un pumn de euro mototoliti si niste produse expirate. Da! Dar tu trebuie sa accepti asa ceva?

  Cat despre Feisbuc, ce pot sa zic…Tot ce ti-am spus e ca macar acolo sa iti lasi “fanii” sa respire fara reclame. Sunt convins ca ai si familia pe acolo. Cum ar fi sa mergi in vizita la nasi de exemplu si, in loc de buna ziua, cand intri pe usa sa spui “Numai Unicredit Tiriac pentru nevoile tale financiare!” si pe urma sa te pupi cu respectivii? Tu chiar nu vezi ridicolul in treaba asta?

  Cand am spus ca ma asteptam la o relatie “personala” cu tine pe Feisbuc, nu, nu ma refeream la vizite de familie reciproce si la ceaiuri dansante de Revelion! Ma refeream la faptul ca printre mesajele personale de la prietenii mei de pe Feisbuc, apareau si reclamele tale jegoase la Unicredit! De ce ma deranjeaza? Pentru ca nu m-ai avertizat ca o sa faci asta si nu te-am tratat cu curul intr-un filtru pentru cei cu interese pecuniare pe Facebook! De-aia!

  Astea fiind …scrise, iti promit ca nu voi mai intra SimonaTache pe viitor decat daca dau click cumva din greseala pe vreun banner de-al tau de pe vreun alt blog 😆

 185. De fapt de vina e tata Uraniu, daca tata ar aduce suficienti bani in casa, daca ar putea-o intretine pe Simona, cu pantofiori si rochite, pai atunci ia nu ar mai trebui sa munceasca pt. bani. In acest caz ar scrie doar sa ne distreze pe noi, pt. ca noi suntem publicu ei si ea ne iubeste.
  Rusine Tata Uraniu, hei daca era si tata Uraniu un mogul, macar mititel..

 186. @neamtu: ar scrie o dată (hai, de două ori) pe săptămână, da :mrgreen:

 187. ceea ce mi-aminteste, simona, ca o cam lalai cu postarea asta, in timp ce poporul vrea postari proaspete, nu reclama la reclama! :mrgreen:

 188. @cruela: o să vină mai târziu, chiar o postare de reclamă :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 189. […] nerăsuflate. Rar mi se întâmplă să rabd peste 1000 de semne, dar Simona spune bine ce zice în articolul ei de astazi despre înjurăturile nemeritate. E o problemă de care jurnaliștii de speță nouă, adică bloggerii, se lovesc suficient de de […]

 190. neatzule, potzi sa-tzi rozi unghiile: simona e sclava mea deocamdata, sper ca ai bagat de seama! :mrgreen:

 191. Să vă spun ce am păţit eu! Am intrat într-o zi pe chat-ul de la Realitatea ca să comentez în timp real ce se difuza pe post la momentul respectiv. Acolo logarea se face prin contul de Facebook, iar cei care intră sunt în general români plecaţi la lucru în străinătate, care astfel îşi mai sting puţin dorul de casă.

  La un moment dat unul dintre cei conectaţi, mă întreabă de unde sunt şi dacă sunt jurnalist. I-am răspuns că sunt din România şi sunt blogger. Imediat m-am trezit cu o ploaie de atacuri din partea unor persoane cu care nu avusesem niciodată vreo discuţie şi nici măcar nu le remarcasem prezenţa acolo. Că ce meserie e asta blogger, că ce folos aduc eu societăţii prin ceea ce fac, că ce însemnă să fii blogger, cumva vreun “jurnalist ratat, reabilitat blogger”?! Pe urmă am fost acuzat că fac spam ca să-mi promovez blogul, iar unii au început să mă şi înjure… Am avut sentimentul că a scrie pe un blog este cumva similar cu a comite o infracţiune, chiar o crimă, pentru care trebuie să te scuzi şi dai explicaţii societăţii!

  De aici trag concluzia că percepţia unora este că, a scrie pe blog reprezintă o modalitate de a face bani fără să munceşti, fără efort, fapt care stârneşte multă invidie din partea lor, care muncesc din greu la “job”, pentru a fi utili patriei.

 192. Muhahaha, cu postul asta ai reusit sa aduni toti cretinii la un loc!

 193. nea Marcele, tu lipseai, acum e complet!

 194. Simona, in curand o sa ai blogul cu cele mai multe comentarii :))

 195. Da, mai, am cumparat. Nu regulat, de acord, dar totusi am cumparat. De ce crezi ca toti vrem numai pe gratis, ca te adresezi unor ipocriti, mirlani sau prosti care te trateaza drept o prostituata (cum ai scris tu acolo)?

  N-ai decit sa-ti faci un ziar tu si cu Nic si am sa ti-l cumpar. Daca Nic ar scoate o carte in genul posturilor interesante pe care le are acolo, nu numai ca o cumpar, dar mai iau si citeva exemplare sa am de dat cadouri. A, uite o alta idee, sa incerci sa scoti o carte cu cele mai bune posturi ale blogului.

 196. Nu inteleg de ce atatea explicatii, de ce atatea comentarii, pe ceva gratis, pe ceva asa de accesibil si la “cheremul” tau, asa cum este un blog. Pacat ca pierzi vremea sa te explici. Probabil comentariile vin de la cei care sunt frustrati ca nu prind contracte:))

 197. Si am mai spus-o, nu cred ca vina disparitiei presei romanesti poate fi aruncata doar pe umerii cititorilor care au vrut moca. De marii ziaristi Cristoiu, Rosca Stanescu, Chireac, CTP sau Nistorescu nu spui nimic? Aia erau profesionisti, nu?

  Am citit acum textul tau cu atentie. Mult prea dur. Chiar deplasat as spune. Mi-a placut insa aia cu “nu scriu niciodată advertoriale în care să pup în fund un produs” Altfel alifia de hemoroizi n-ar avea nici o sansa 😛

 198. @Pardaf: îţi intrase comentariul în spam, cred că wordpress-ul are un simţ aparte care îl face să intuiască, uneori, unde e locul celor mai stupide comentarii. l-am scos, totuşi, ca să te las să te faci puţin de rahat în public.
  altfel, vezi că ai o problemă gravă de raportare la lume, intitulată “supraevaluare a propriei importanţe”, dacă ţi-ai închipuit că postul ăsta ţi-a fost dedicat ţie. nu ţi-a fost dedicat ţie, tu doar ai fost unul dintre cei care l-au inspirat. unul dintre mulţii anonimi de pe internet…
  era un proverb despre fudulie, caută-l şi citeşte-l în loc de bloguri, poate te ajută în viaţă
  advertorialul nu este echivalentul articolelor comandate, este echivalentul ADVERTORIALULUI, adică al textelor încadrate cu chenar şi marcate cu P.

 199. Pot sa explic eu de unde vine aversiunea fata de publicitate: vine din abuzuri.

  Vine de la faptul ca televiziunile au 5 minute de continut si 10 minute de reclama, de la faptul ca gsp si realitatea au pe site 15% content si 75% reclame si alte rahaturi. Din cauza asta omul trateaza pe cei care fac reclame ca pe niste hapsani care vor sa-i ia banii neaparat, care vor sa-l oblige sa dea bani.

  Daca ar fi sa generalizez, cum esti jurnalista, as zice ca e tot vina voastra pana la urma :). De vina e de fapt mentalitatea romanului: “mult si prost, ca sa ne ramana si noua ceva”.

 200. @catalin: tu, care eşti campion la chestii deplasate şi mi-ai pus deseori la încercare răbdarea cu ieşirile tale agresive la adresa unuia sau a altuia, ar trebui să nu comentezi prea mult despre duritatea altcuiva. altfel, mă lasă perfect, dar perfect rece faptul că ţie sau oricui altcuiva i se pare ceva deplasat.

 201. Daca Marcel Pavel a comentat aici, ma astept sa apara si Fuego dintr-o clipa in alta 😯

 202. @Adrian Basalic: Dacă ar fi să generalizez, eu aş zice că e numai şi numai vina ta :mrgreen:

 203. Am avut impresia că doreşti un răspuns onest la întrebarea ce au cititorii cu publicitatea, aşa că îmi spun şi eu părerea.

  Sunt o cititoare consecventă, şi, de câteva ori, m-am simţit şi eu ultragiată de reclama ta de pe blog şi-am încercat să-mi explic de ce se întâmplă lucrul ăsta, de ce uneori mă deranjează, iar alteori nu.

  Ai spus mai sus că cititorii vin pe blogul tău ca să se distreze. Vin şi de asta, dar cred că mai e ceva: vin pentru că împărtăşesc sau aspiră la valorile pe care le cultivi în scrierile tale: viaţa armonioasă de cuplu, stilul de viaţă sănătos, feminitatea, discreţia cu privire la viaţa privată.

  Ce legătură are asta cu publicitatea? Foarte mare, după părerea mea.

  Cititorii nu sunt complet împotriva publicităţii. Advertorialele despre Dove, Garnier, filmul Mămici despre Marte, Diverta, şi multe multe altele au fost bine primite de publicul tău. Ei se simt însă lezaţi, “trădaţi” (şi printre ei, şi eu) atunci când produsele recomandate în advertoriale nu sunt în acord cu valorile promovate pe blog: să spui că încerci pe cât posibil să mănânci sănătos, să vorbeşti despre brocoli, despre peşte şi salate, despre faptul că nu mănânci pâine şi nici cartofi, şi apoi să scrii un articol cu link către cozonacul Boromir este o ipocrizie pentru noi, cititorii. Nu pentru că iei bani, ci pentru că recomanzi prin link un produs care contravine unui stil de viaţă sănătos.

  Cozonacul Boromir e nepotrivit la tine pe blog, însă ar fi primit cu interes pe blogul unui burlac convins, într-un articol intitulat Cum să pregăteşti masa de Paşti fără să murdăreşti (şi să speli) vasele. Pune acel burlac să scrie un advertorial despre noul sortiment de brocoli congelat şi cititorii lui o să-l acuze de trădare şi-o să-i spună că s-a vândut pentru bani (chiar dacă în advertorial el povesteşte cum, în copilărie, a văzut pentru prima dată brocoli şi a crezut că e o prăjitură).

  Ce vreau să spun cu asta? Că publicitatea bine primită (cu comentarii pozitive, clickuri, cumpărare) e publicitatea relevantă pentru publicul fiecăruia, cel puţin asta e concluzia la care am ajuns eu.

  S-a spus mai sus ca publicitatea pe blog e precum publicitatea la televizor. Nu cred că e aşa. Mai degrabă, publicitatea pe blog e precum publicitatea pe care o fac marile vedete care apar în clipuri publicitare. Sportivii de performanţă fac publicitate la echipamente şi îmbrăcăminte sport, şi aproape niciodată la McDonald’s sau ciocolata Milka. Marile manechine sau cum le-o zice apar în clipuri despre îngrijirea corporală, nu în reclame la cozonaci plini de zahăr şi e-uri.
  Îmi place să cred că aceştia, înainte de a semna un contract, se întreabă dacă produsul la care vor face reclamă e în acord cu valorile tacite pe care ei le inspiră oamenilor.

  Pe scurt, după părerea mea, publicitatea credibilă e cea în acord cu valorile tacite, implicite ale unui blog. De-asta o reclamă la noile rochiţe de la HM va fi întotdeauna bine primită, iar una la cartea “101 feluri de a găti cartofi prăjiţi” nu.

 204. @Mobgirl: incerc sa mananc sanatos, da, dar nu am fost niciodata promotoarea habotniciei in materie de alimentatie bio. cozonacul boromir este in perfecta concordanta cu valorile mele. mai mananc, uneori, si cozonac, si o tarta cumparata de la cofetarie, desi stiu ca nu e bio, eco, schmeko.

 205. mobgirl: să ştii că de la un simplu click pe cozonacul boromir nu te îngraşi. aşa cum nu rămâi gravidă de la un click pe un icon în formă de penis. 😀

  advertorialul povesteşte, nu bagă mâna-n buzunar. decizia finală e la client.

 206. @Simona: sunt convins ca tu in sfera ta te simti nemuritoare si rece dar te asigur ca mai ai mult pana la nivelul altora care chiar scriu pe blog…dar nu ai raspuns totusi la o intrebare: de ce nu-ti platesti si tu comentatorii care uite! surpriza! iti fac trafic si-ti comenteaza GRATIS!?Nu se asteapta sa fie remunerati pentru asta! (Stiu, ai sa invoci “premiile” data de diverse companii carora le scrii tu advertoriale…dar daca o faci, trebuie sa consideri si procentul celor care castiga si criteriile absolut subiective!)

 207. Simona, nu stiu in ce masura iti doresti cititori care te divinizeaza in asa masura incat cred ca locuiesti pe un nor si te hranesti cu raze de soare.
  La urma urmei, publicitatea/advertorialele se deconteaza in brandul personal. Dupa parerea mea, atata timp cat promovezi produse si categorii care rimeaza cu personalitatea si stilul tau de viata, promo-urile nu deranjeaza.
  Dar bloggerii de IT care scriu despre cum sa faci o ciorba sau bloggerii de politic care promoveaza jucarii isi fac rau si lor si brandurilor pe care – in teorie – le promoveaza. Pentru ca traficul nu inseamna nimic fara afinitate si credibilitate.

 208. se zice shuko. Cozonac shuko cu împământare.

 209. @Bradut: corect. tocmai de aceea există campanii pe care le refuz, pentru că cred că nu mă reprezintă. 🙂

 210. Povesteste cu Ursus cum a fost!!!Sa zica si Delia, ca si ea a consumat reclama aia,au mai fost si alte victime,sunt sigur.
  Stii ca am primit si un premiu in produse, era sa-mi zbor un deget cu flexul, doborand balconul metalic, pe fondul consumului de reclama.Daca mancam Boromir, ma alegeam doar cu degetele unsuroase,nu sangerande. Huoooo.

 211. @Pardaf: mă ierţi, dar n-o să-ţi mai răspund la nici o întrebare pe viitor. am absolvit şcoli de logică şi de bun simţ diferite, nu cred că putem avea un dialog.

 212. pardaf: eu citesc blogul ei regulat. pe blogul tău agramat şi retard am aruncat o singură privire şi l-am închis. deci: NU EŞTI CALIFICAT SĂ-I DAI LECŢII DE NEMURIRE ŞI RĂCEALĂ SIMONEI.

  mai departe: îţi cere simona să comentezi, sau comentezi când şi dacă vrei tu? în plus, cât de valoros e aportul reprezentat de comentariile tale la valoarea unui blog? deocamdată 0. prin urmare, de ce ai pretinde să fii remunerat pentru 0?

 213. “…o să-ţi dau direct ban pe IP.” se gasesc solutii, romanul e ingenios. :mrgreen:

  Tata Uraniu scrie rar, nu-i mogul, nu face reclama, concluzia e clara: e intretinut de tine. Cine-i sclav in familia ta? 😉

 214. Pentru mine publicitatea de tip “opt-out” (adica “alege tu sa nu mai primesti, desi tocmai ai primit, sac, sac, sac”) este egala cu “hai baiatu sa-ti dau niste lalele” sau “domnu, va rog, daca aveti posibilitate…”. E imoral sa ataci oamenii cu orice cand ei nu-si exprima dorinta de a primi acel “orice”. (Cutite aveti? 😀 )

 215. să-ți mai spun una, auzită azi: “de ce e ilegal să downloadezi filme de pe torente dacă oricum plătești internetul?”. probabil pe logica asta merg mulți dintre cei care au o problemă cu publicitatea de pe bloguri. adică ei plătesc deja internetul. să te plătească și internetul pe tine, că așa ar fi logic. nu? 🙂

 216. ionescu-latul: te obligă cineva să citeşti acest blog? nu.

  ia-o ca la call centere: continuarea acestei lecturi reprezintă acceptul dvs. de a citi şi advertoriale, din care îşi ia simona bani să-şi cumpere broccoli, care îi dă o stare plăcută şi propice creativităţii, din care scrie o postare cu ironie fină de care îţi place ţie.

  e simplu.

 217. totul se reduce la oftica fata de succesul altora, nu?

 218. Din ce-a aruncat pardafu’ p-acilea, m-am simtit putin uimit afland ca “premiile” – ghilimelele el le-a pus – s-au dat pe criterii subiective. Dup-aia am realizat ca daca e asa, iar eu am castigat de doua ori carti prin intermediul blogului tau, rezulta ca ai ceva cu mine. Bai Simona, ce ai cu mine ? :mrgreen:

 219. eu am priceput de-abia acuma, la pardaf, faza cu “ziarul condus de vreo rudă”. băi, ce jalnici pot deveni bărbaţii când se poartă nebărbăteşte. 🙂
  băieţaş frustrat, 1. ruda aia nu conduce ziarul; 2. lucrez aici dinaintea ei.
  nimic nu e mai penibil şi mai trist decât un bărbat care se poartă ca o ţaţă frustrată.

 220. Bine Simona, eu nu stiu ce iesiri agresive am avut eu, cu exceptia Nedormitului (unde nu cred ca am inceput eu). In rest poate incerci s-o imiti pe Lorena, sa transformi blogul in hirdau de injuraturi. Cine stie, e posibil sa faci mai mult trafic.

 221. ‘ai ca intelesei … cand comentez pe blog intrand de la serviciu … financiar vorbind … fac ore suplimentare?
  Bate-te norocu’, Simona … ce-ti mai place sa ne surprinzi:mrgreen:

  Ce reclama? Care reclama? Unde reclama? … Sunt vechi, Donm’le
  Dincolo era mai eftin?

 222. @catalin: exact la alea cu nedormitul mă refer, unde de nenumărate ori ai început tu şi, până nu am ajuns să te bag la moderare, nu te-ai oprit. altfel, transform blogul fix, dar fix în ce vreau eu. sper că nu ai pretenţia să-ţi cer permisiunea când am de gând să fac ceva. 😉

 223. Bun, am gresit tare mult cu Nedormitul, mi-am cerut scuze. Dar n-au fost chiar nenumarate iesirile.

  In rest sigur ca poti sa pui ce vrei pe blog, sper sa pot spune si eu daca imi place sau nu. Deocamdata nu am de ce ma plinge si recunosc, ti-am citit si posturile cu reclama, desi am vazut de la inceput ca erau marcate “publicitate”. Asa ca nu iti reprosez absolut nimic in privinta asta.

  Mi-ar place insa sa vad o Simona relaxata, asa cum o stiam dintotdeauna. Postul asta parca-i scris de Lorena 🙂

 224. tovarasul inspector

  BAAA!!! GATA, CA VA IA MAMA DRACULUI PE TOTI! LUMANAREA SI PRESCUREA …! HAI, TOATA LUMEA LA TREABA. MADAME TACHE, BAGA UN ARTICOL MISTO, IAR VOI, RESTUL, COMENTATI CIVILIZAT SI SPIRITUAL, CA MATUR BLOGUL CU VOI!!! INCHINAREA SI ARHANGHELII …

 225. @catalin: eu zic că, dacă era scris de lorena, era cu “puli” şi cu “vă fut”. :mrgreen:
  altfel, simona e foarte relaxată, stai liniştit. uneori e foarte relaxant să spui lucrurile foarte direct. le mai diluează celor cu IQ mic şi foarte mic senzaţia de egalitate şi chiar p-aia de superioritate 😉

 226. Simona, nu-i mai face reclama lu nedormitu, ca daca-i faci lui trebe sa-i faci si ei…
  P.S Am auzit ca nedormitu e indragostit, da nu prea are sanse pt. ca-i sarac si aia pa care o iubeste el vrea multi bani, ar trebui sa-si faca si el un blog, sa cistige muuulti bani…

 227. Simona io nu o citesc pa Lorena, ca ma enerveaza si devin agresiv…
  P.s Ieri am fumat o tigare, m-a enervat nefasta, tare placut e sa fumezi!

 228. @neamtu: nu îmi zice că nu ştii cine e Isaura. Sau stai: când ai plecat tu din Românica? 🙄

 229. @neamtu: dac-o fumezi pe-a doua te apuci din nou 🙁

 230. 🙂

  Numai sa stii ca am fost serios la chestia aia cu cartea (sau cartile, daca se apuca si Nic).

 231. Uaaaaiiiii , moldovenii mei , da’ ce-avurati , bre … Ca_comentarati de ma duru capu’ .
  Simona , uita-te la mine , ca-s prof de mate la baza : cea mai importanta treaba e ipoteza . Algoritmul ulterior poate fi logic , concluzia depinde de ipoteza . N-ai inteles nimic ? Foarte bine , inseamna c-am explicat clar si suntem pe drumul cel bun . :mrgreen: Ce vreau sa zic : cum iti mai ziceam , unii pleaca de la inceput de la premisa ca a face ceva pe bani e un soi de prostitutie . Sigur , exceptand o meserie , ca vorba aia , ce meserie ai tu ? Sa scrii ? Pai aia nu-i meserie , se face la scoala in clasa I . Iese vr-o saiba din mainile tale ? Nu , e clar : scrisu’ nu-i meserie . Si-atunci tre’ sa-l faci de pomana . Restul , comentariile kilometrice care explica de ce e imoral sa ai publicitate pe blog nu mai e decat concluzia logica (???) a premisei initiale . Cum ziceai si tu , e diferenta de scoala . Te superi degeaba .
  Ca sa-ti dau un exemplu extrem . De multe ori discut cu prieteni unguri chestii sensibile . N-avem prejudecati , suntem prieteni , nu ne certam , eu nu sunt nationalist , ei nu sunt … Degeaba . Exista chestii pe care nu le punem niciodata in acord . Pentru ca fiecare le-a asimilat diferit atunci cand a fost cazul . Sigur , intotdeauna gasim puncte comune , dar niciodata nu putem spune ca ne-am pus de acord . Asta e , m-am obisnuit de mult cu ideea ca pe lume sunt mai multe adevaruri si ca al meu nu e nici pe departe cel mai important decat pentru mine .
  Ca si fiu si mai concis : live and let die !

 232. @Adi: ca de obicei, puseşi punctul pe i
  @Cătălin: foarte, foarte puţine dintre postările de aici ar avea ce căuta într-o carte. maximum 1-2, poate nici atât. 🙂

 233. Io zic sa-i zicem lu nedormitu, nerostitu.

 234. Adi , sa nu mai vorbesti cu ungurii, aia l-au omorit pe Mihai Viteazu!
  P.S Nu se zice ipoteza ci ipotenuza!

 235. Sunt un pic imun la reclame si trec peste foarte usor. O fi de rau?

 236. Profit de spatiul gratuit de aici sa pun si eu o reclama… M-a rugat un prieten sa-i promovez cartea 😀

  Jeremy Wright – Blog Marketing

 237. Pardon, impotenuza! Na la draq, cum se zice la voi la romani?
  Simona am plecat din Ro cind Lorena se juca cu lopatica, p-atunci nu era sclavie, eram toti egali, eram fericiti, nu se facea reclama, ca nu era la ce, ba pardon, la Gara de Nord scria mare “Consumati peste oceanic”, si “Salamu Victoria, 50 de salamuri intr-unu singur” ca am plecat cu trenu.

 238. @neamtu: de-aia nu ştii lucruri importante află acum de la mine: sclava isaura a fost prima telenovelă difuzată de televiziunea română liberă :mrgreen:

 239. @ neamtu

  Tu vorbesti serios ? Si mie de ce nu mi-a zis nimeni pana acu’ ? Ai dracu’ unguri , sa nu sufle o vorbulita , tac ca nu stiu ce in papusoi si ei l-au omorat pe Mihai Viteazu’ ? Praf ii fac .

  Si be) (cum zice cruela) : te rog io mult , nu ma starni . Sa nu incep sa-ti explic cum vine treaba cu ipoteza si cum vine cu ipotenuza ca ramane blogu’ fara cititori si fara reclame .

 240. @ neamtu

  Cum , ma , reclama la salam ? Da’ tu cand ai plecat din RO ? In vremea lui Carol al II-lea ???

 241. Eu o citesc pe Lorena si in raspunsul ei apare exact genul ala de atitudine care apre si la alti bloggeri si prin care dovedesc ca ce e scris la ei e doar de fatada, cei care scriu pentru ei si atat. Cum Lorena nu e autoarea acestui blog, e ok, mai stau 🙂
  @Lorena: ca sa nu incepem sa discutam intre noi pe blogul Simonei o sa spun doar ca la Simona nu e call center 🙂
  E adevarat eu impart bloggerii in bloggeri buni si bloggeri rai si-mi am pretentia de a fi fericit, implinit, informat doar cand citesc bloggerii buni. Mai scriu o data bloggeri.

 242. Adi, era pa vremea cu salam cu soia, da de fapt reclama era la “magazinu Victoria 50 de magazine intr-unu singur”, fu adaptata..
  Ionescu, te rog io, injur-o pe Lorena!

 243. Pai vremea cu salam cu soia o stiu si eu , de-aia eram speriat . Ca reclama la salam in vremea aia nu era , ca nu era nici salamul cu soia . Ptiu , bata-te sa te bata , ce m-am speriat . 😆

 244. @ionescu

  bloggeri … bloggeri … bloggeri … Da’ , simt ceva . Cred ca trebuie sa scriu de mai multe ori .

 245. @neamtu tiganu: Ipoteza, Concluzia si Demonstratia :mrgreen:

 246. @neamtu tiganu: Nu injur femei, dar in stilul clasic al blogului pot sa-i cer prietenia. Totusi eu sunt mai nou decat ea. Lorena, cere-mi prietenia!

 247. neamtu tiganu: era vorba că ne ignorăm politicos. parcă mi-e târşeală să-i explic ce e bunul-simţ unui individ care mi-ar putea fi bunic, şi cred sincer că dacă nu ai deprins cei şapte ani de acasă în cei 70 de ani ai tăi, nu-i vei deprinde nici de acum încolo. deci, te rog, ignoră-mă politicos!

  ionescule: eu am pornit de la prezumţia de inteligenţă în privinţa ta. e posibil să figreşit de aceea reiau explicaţia, ca pentru oameni mai puţin inteligenţi: nu am zis că blogul simonei e un call center, am zis că ÎN PRIVINŢA DISPONIBILITĂŢII CITITORULUI PENTRU ADVERTORIALE (şi nu în alte privinţe) AR PUTEA PRELUA MECANISMUL CALL-CENTERELOR: continuarea lecturii presupune acceptul dvs. tacit şi diplomat în privinţa advertorialelor.
  te-ai prins acum?

 248. @Lorena: m-am prins, desi nu-s asa inteligent. Eu sugerasem un mecanism care sa nu afecteze numarul de cititori. Ii pastra si p-aia pretentiosi ca mine si pe cei mai putin pretentiosi. Eu eram bine intentionat oricum. 🙂

 249. cred ca simona poate pune in blogul ei orice doreste, nu trebuie sa dea explicatii nimanui.cred ca simona a reactionat putin exagerat astazi. cred ca simona vrea sa votam.

 250. ok, bun. dar să te întreb altceva: tu cu ce îţi justifici pretenţiile mai mari decât ale altora?

  plăteşti vreo taxă la intrare pe care noi n-o plătim?

  îi dai lunar simonei un sac de broccoli din grădina ta de vară?

  eşti un viitor George Călinescu al blogurilor, pregătind Istoria blogosferei române de la origini şi până-n prezent?

 251. @ simona take
  Ai băgat sabia-n teacă Kill Bill ?
  Te-ai răcorit ?
  Ok ! Keep going !
  ps.
  Şi pe mine mă enervează reclamele la bănci – că-s hoţi cu acte-n regulă.
  Dar ştiind că de-acolo ” mânâncă şi gura tău un pâine “, închid un ochi, şi văd cu celălalt ce scrii.

 252. @ simona tache
  Ce cool ar fi ca fond sonor la treaba asta , coloana sonoră din Sclava Isaura .
  =))

 253. Simona, in spiritul celor subliniate cu adanca intzelepciune de numitul/ numita CC, io nu mai astept aprobarea lu’ matale si votez: VREAU BOTON DE LIKE!!! :mrgreen:

 254. Daca nu aveam pretentii mai mari eram la Zoso pe blog (;)) ) sau la Bendeac sau la Mircea Badea.
  Referitor la broccoli, daca as avea o gradina de vara, i-as da gratis si fara sa-i citesc blogul.

 255. @Doru: ai buton de Share, foloseşte-l, e mai bun decât like-ul 😉

 256. Iordache Vasile

  Lumea e satula de reclama de la radio de la tv din ziare , sa asemeni reclama pe blog cu prostitutia e prea mult , dar si Simona exagereaza cu sclava Iasura .
  Am citit ca la amenintat pe unu’ cu ban IP , amenintarea insa e zero in romania 99 % au ip dinamic ( ip -ul se schimba la fiecare reconectare la internet ) .

  Simona Tache daca esti desteapta nu-ti pune mintea cu prostul ca el are mintea odihnita .

  Am intrat pe acest blog intamplator cautand informatii despre advesting , nu o cunosc pe Simona Tache dar cum prima impresie conteaza , si impresia pe care mi-a facut-o nu a fost una buna datorita agresivitatii acestui post al ei , nu voi mai intra si alta data pe acest blog .

 257. @Iordache Vasile: încântată 😉

 258. hi, hi,hi! Nah, Simono, ca mai perdushi un client! Advertising tz-o trebuit? Conflict cu eminentele cenusii? Iote-l! :mrgreen:
  Apropos, cand am zis de “like”, uitai sa specific ca ma refeream la “like” pentru comentariile comentaciosilor de noi :mrgreen:
  P-alalaltu’, de care ziceai matale, il folosesc numai in anumite situatii… deh, nu poci pen’ ca sa zic aici, ca ma ia la unshpe metri cine zicea de angajator 😆

 259. @culmea: editat, da. înjură oamenii pe blog la ei, nu la mine, te rog. mulţam enorm pentru înţelegere 🙂

 260. esti o tirana! rusine! protestez! asta e cenzura! comunistilor! cenzorilor! cna-ilor! huuu! aaaa!

 261. […] Ce-ţi mai plac banii, Simona Tache! Nimeni nu e talentat în ţara […]

 262. si be) be): cred ca titlul articolului e putin agramat. nu tare, putin, asa.

  mai romaneste mi-ar suna “despre publicitate (fara a) pe bloguri”
  nu?

 263. Intru rar pe aici pe la tine .. dar nu mi se pare ca ai bannere peste tot , cum sunt la realitatea si la gandul, unde daca intri pe site, intai trebuie sa inchizi 10 reclame sa poti sa citesti si tu un headline ca omu’. ai o amarata de reclama acolo sus 😀
  Asa ca sincer nu vad de ce te agiti atat pentru niste oameni care sunt vesnic nemultumiti si care acum isi freaca mainile de bucurie ca i-ai bagat in seama. mai bine “cheltuiai” timpul asta scriind ceva mai hazliu.
  Numai bine.

 264. lorena, simonica nu da banii primiti pe reclame pe brocolii, dansa cumpara ceapa, pt supa cu acelasi nume
  simonica, boromirii te-au platit in cozonaci?
  mie, cand e reclame la tv imi place, ca am timp sa ma duc la wc si sa fac in sfarsit ceva bun pe ziua aia
  4. pana acum nu am vazut nici o reclama la prostituate. stie cineva?

 265. Si ia zi tu Simona cum dai banuri pe IP? Ca eu nu stiu 🙂 Da, mie imi poti da ban usor, dar daca as fi abonat la RDS Iasi, sa am un nou IP la fiecare conectare, cum faci? Banezi tot orasul?

 266. Ma bucur ca te-ai hotarat sa te racoresti. Te citesc pentru ca scrii lucruri care ma fac sa zambesc sau sa rad in hohote si pentru ca ai foarte mult bun simt. Ma intorc zilnic pentru ca stiu ca voi citi ceva interesant, indiferent ce e. Felul in care pui advertorialele nu este agresiv si nici nu imi modifica experienta pe care o am pe blogul tau. Este posibil ca unii cititori sa nu stie despre ce e vorba, sa nu inteleaga ce presupune blogul tau si talentul pe care il ai. Iti doresc sa fii inspirata in continuare si sa faci ceea ce consideri tu ca e bine.

 267. Dupa mine, cele mai bune posturi de pe acest blog sunt cele la nervi. Se vede talentul, inteligenta, umorul “de scorpie”. Bravo!

 268. Na, ca s-a inchis… cind s-a facut doua? 279… si cu al meu 280… e ceva. Sa fie de la rozul asta oare? 😀

 269. Simona,

  in postul anterior (https://www.simonatache.ro/2011/04/27/am-dat-test-si-am-emotii/)
  ai afirmat ca “Doar vreo 10% dintre oameni nu au aşa ceva, aşa că tre’ să fii norocos să te numeri printre ei. ” aka vreo 90% dintre noi suntem afectati de intoleranta alimentara. Mama m-ar fi trimis repede sa-mi fac testul… – ti-am zis ca berea-ti face rau! M-am ingrijorat, 9 din 10 insemna ca si eu am asa ceva.
  Cum pretul solutiei promovate de tine mi s-a parut prea mare, am cautat un pic si am gasit nu numai ceva mai ieftin, am gasit si alte informatii despre noua mea boala – citez doar http://en.wikipedia.org/wiki/Food_intolerance . Aici incidenta e diferita “from 2% to over 20% of the population”. Parca nu mi-as mai face teste, 1 din 5 e un joc popular.

  Nu bag mana-n foc pentru wiki, prefer jurnalul roz – multumesc! – si desi nu am citit toate advertorialele pana la capat nu intolerantele m-au oprit sa o fac. citesc roz.

  “am-dat-test-si-am-emotii” e altfel.

 270. ca sa ai pretentia de a face bani din ceva , chiar si scris, ar trebui sa faci lucrul ala bine, respectiv cu talent, lucru ce nu se aplica in cazul tau.nu t vede nimeni ca o entertaineritza, lumea intra de [plictiseala si din lincuri sa-si omoare timpul, nu am intalnit cazuri sa se prapadeasca cineva de ras la textele tale sau ale altor”bloageri smekeri de romanika sau elsewhere”.admit sa scoti bani in cazul in care pe un blog: – faci reportaje/anchete investigatii pe un subiect; – prezinti proiectele tale/descoperirile tale/explicatii de natura stiintifica sau literar artistica (nu ne minti , nu te incadrezi nici aici);-review-uri pe o tema;forum, anunturi, bancuri etc ; orice in principiu care aduce o contributie personala si nu doar o parere gen :ANAFu e naspa, fac dush o data la 2 zile sau am fost la paine si am gasit chiloti la reduceri.
  PS:nu stiu cum dai ban pe IP (iar incerci sa ne induci in eroare ca ai fi experta in limbaj it, cand asta e apogeul tau in domeniu)merge doar la comment, la accesare http nu merge, plus ca 80% au ip dinamic dintr-un server dhcp.
  ps2: wtf e un advertorial?de cand se inventeaza cuvinte penibile care sa le inlocuiasca pe cele vechi ? asta nu e nici americanizare, e dileala mai mare ca vb-itul tip mess

 271. ca să ai pretenţia să emiţi o părere în scris, trebuie să ştii măcar limba română. nu e cazul tău. 😉

 272. […] vrei ca Simona să nu ia bani nici de la alţii. Vrei ca Simona să nu ia bani de la nimeni!! ”   Aici. Corect, totul până la bani! Ce feminism? ce egalitarism? Replica parcă e desprinsă din […]

 273. […] Post: Nu sunt Sclava Isaura sau despre publicitatea pe bloguri – link [interesant] via […]

 274. Inca nu am primit reprosuri, dar sa tin linkul asta aproape :)) Lasa, cei care zic asta nu inteleg ce e aia munca. Nu trebuie sa tragi la sapa ca sa fie considerata munca.

 275. Bravo, Simona! Am savurat acest articol. În fond, cred că până la urmă targetul tău de cititori nu e format din adepţii comunismului, cu toate că, aşa cum ai explicat în articol a mai scăpat câte unu care a rămas cu sechele de pe vremea când deschidea televizorul şi-l vedea doar pe Ceauşescu. Trist este că a şi comentat – dar e o explicaţie bună a butadei “Dacă tăceai filosof rămâneai”.
  Sunt absolut PRO orice formă de publicitate online şi te susţin în acest aspect. În fond este o cale normală a evoluţiei. Spor la treabă.

 276. Io zic asa: e blogul fetei (ca io o “stiu” de dinainte sa fie doamna :mrgreen: ) si imaginea ei si cine nu-i consilier de imagine angajat sa-si dea cu parerea si-o cam da degeaba.

  Pe mine ma calca pe nervi cand vad un articol in RSS-ul de la site-ul X, care ma duce pe site, se marcheaza “unicul” la ei, dupa care imi dau un link pe alt site, care e sursa, unde sunt alt “unic”, iar odata ajuns acolo mai dau un click si ajung pe alt site, “unic”, desigur, unde am la dispozitie articolul integral.

  Si-uite-asa, sunt unic, 3 in 1, la superoferta. Si de-o fi sa mor, oi muri nu de unicitate ci de vesnicia ei.

  Nu-i nimic, va trece ea si nebunia asta cu unicii si cu publicitatea la galeata si va ramane in urma profitul (sau pierderile) de pe urma ei, dupa care se vor mai cerne un pic si advertiserii si parametrii care conteaza. Pana atunci insa vom mai avea de luptat cu 25% continut si 75% reclame, multe intruzive, insa altundeva, nu pe site-ul Simonei, pentru ca aici si daca e (si e normal sa fie), nu deranjeaza.

 277. Inainte de ultimul paragraf aveam tag-uri de “monolog”, dar wordpress-ul sau pluginurile lui ai facut curatenie … :mrgreen:

 278. lui G.F i ar fi placut blogul lui einstein sa inteleg? 😆

 279. ai dreptate si e fair din toate punctele de vedere. Dar scapa unul! Voi-bloggerii, formatorii de opinie, oamenii care scriu ceva pe site-urile lor Personale…scriu pentru a fi cititi. Corect? Dar daca eu te citesc zi de zi…ajung sa imi fac o parere despre tine..buna/rea…dar mi-o formez. Corect? 1. Ma poti dezamagi printr-un articol/adevertorial..la care nu ma asteptam din partea ta. De ex…sa promovezi Rosia Montana. Care e urat….si atunci vine lumea si zice ca de ce iei bani sa ne imbuibi capul cu distrugerea tarii. Subiect TABU.
  2. Imi scrii intr-un articol ca nu nu suport masinile de niciun fel…dar in altul imi explici de ce nevastamea ar trebui sa isi ia fiat 500….ca e o masina senzationala pentru femei. Sau de ce brandul x de atat de naspa…si peste o luna apare un advertorial despre ei. Binenteles …ca nu spun ca e cazul tau…dar cred ca voi bloggerii..la subiectele astea ar trebui sa fiti mai atenti.
  Scuza-mi lipsa virgulelor…de data asta le-am faultat.

 280. apropo sefa mea nu cred ca v a fi tare fericita, am urmarit conflictul mai ceva ca meciul, acu am pierdut o zi de munca 😕 , o recuperez eu maine 😆

 281. hop şi io la spartu tîrgului, da am zis că revin. repet, sînt de acord cu publicitatea ca sursă legală şi onestă de venituri pe un blog, nu mă deranjează advertorialele, fiecare e stăpîn pe blogul lui, dar se impun nişte nuanţe. nu ne lua chiar drept fraieri.
  unu la mînă, eu n-aş mai marşa atît pe textul ăsta cu cititul gratis. nu stă în picioare. newsflash, toate blogurile din romania sînt gratis. deci al tău nu e o excepţie. mai mult, cred că niciun blogger din romania, da absolut niciunul, nici măcar zoso sau chinezu sau mai ştiu eu cine, nu îşi poate deocamdată permite nici măcar să viseze să ceară vreo taxă de accesare. indiferent de cît de tare e sau se crede, indiferent de porcăria aia de roblogfest sau alte paranghelii 2.0. ar muri rapid de foame. deci cititul blogurilor gratis nu e deloc o favoare pe care o faceţi voi altora. mai terminaţi cu bătutul cărămizii ăsteia în piept. de fapt, dacă vreţi să funcţionaţi şi să creşteţi sînteţi chiar obligaţi să faceţi asta.
  doi la mînă, citez: ““Te foloseşti de noi ca să iei bani”, a fost unul dintre reproşurile la care m-am închinat trei zile. Cât de prost să fii să spui aşa ceva? În ce fel mă folosesc eu de cititori? Cum se foloseşte şi medicul de pacienţi? Învăţătoarea de elevi? Fabricantul de şuruburi de cumpărătorii de şuruburi?.”
  aici eşti în eroare. pe blog exact asta faci. medicul poate fi angajat al unui spital sau poate încasa bani direct de la pacient, la cabinet. învăţătoarea poate fi angajata unei şcoli sau poate încasa bani direct de la elevi particulari. fabricantul de şuruburi încasează bani direct de la cumpărători. oricare din ei poate încasa bani direct de la beneficiarii muncii lor. bloggerii nu pot, din motivul arătat mai sus. voi primiţi bani sau beneficii indirect, de la cei interesaţi să vă plătească pentru a le promova produsele pe blogul vostru. şi pentru a se asigura că produsele lor sînt vizibile, e nevoie de bloguri cu trafic mare. deci aveţi nevoie de trafic ca de aer. ei, da traficul ăsta ia ghici de unde vine? păi de la vizitatori şi comentatori, care fac comentarii, care aduc alte comentarii, care intră de trei ori pe zi să vadă ce mai e nou, de la toată grămada aia de anonimi care vă citesc, dintr-un motiv sau altul, unici sau neunici, care vă umflă traficul aducător de bani şi a căror părere pînă la urmă ar trebui s-o respectaţi. sau măcar să vă faceţi. altfel riscaţi să jigniţi şi să îndepărtaţi pe lîngă mîrlani şi obsedaţi şi oameni care au greşit doar prin faptul că şi-au exprimat o părere. ceea ce nu e bine. oricum, postul ăsta a generat dezbateri aprinse şi multe comentarii, deci trafic. deci e bine.

 282. nu mă mai lua tu de fraieră, dragă delia, te rog. eu nu te-am luat pe tine niciodată, dimpotrivă. 😉
  aşadar: n-am nimic a-mi reproşa în ceea ce priveşte respectul faţă de cititori. poate doar că li l-am oferit, uneori, în exces, tolerându-le inclusiv diverse ieşiri deplasate şi lipsite de consideraţie la adresa mea, unele chiar în privat.

  întâmplător, dacă ai o memorie bună, chiar ştii despre ce vorbesc, aşa că hai să mai lăsăm textele moralizatoare cu mine, care o să-mi pierd traficul fiindcă nu las pe toată lumea să se cace-n capul meu de câte ori are chef. traficul ăsta, de care “am nevoie ca de aer” nu mi-l face nimeni nici din milă, nici fiindcă i-am cerut eu. citiţi fiindcă vreţi şi vă interesează să citiţi, comentaţi fiindcă vreţi şi vă interesează să comentaţi. când n-o să mai vreţi să mai citiţi şi să mai comentaţi, n-o să mai citiţi şi n-o să mai comentaţi.

  reţine, te rog: respect faţă de cititor nu înseamnă să-i permiţi cititorului să te ia la distinsa dumnealui pluă de câte ori are el chef, inclusiv în momentele în care a dormit prost şi n-are pe cine-şi vărsa nervii.

 283. Deci, ce luati pentru maine la gratar?

 284. Pertinent articol. Imi place foarte mult… Pana la urma gandeste procentual… cati sunt nemultumiti din cati… O sa iti dea un procent de 0.0x % probabil… Au libertatea sa se duca la alt bloger…care nu servste reclame… Nu te mai stresa pentru toti imbecilii.

 285. sandman, ştii că te iubesc, nu? 🙂
  simona, sper că prin “diverse ieşiri deplasate şi lipsite de consideraţie la adresa mea, unele chiar în privat” nu înţelegi unicul mail pe care ţi l-am trimis în trei ani de zile în care ţi-am spus că nu-mi place un post. asta a fost acum un an. şi după el am avut o discuţie în care credeam că am clarificat problema. a, şi am vorbit şi de blog, comentarii şi trafic. ţin bine minte? 😉 te rog, nu mă acuza acum de obsesii nedormistice, că nu e cazul.
  cînd am vorbit de respect m-am referit strict la partea de publicitate şi strict la postul de faţă, nu la alte posturi sau subiecte şi nu la discuţia aia veche. nu obişnuiesc să dezgrop morţii şi să scotocesc prin arhive. mi se pare teribil de contraproductiv.
  n-am spus să nu iei bani pentru publicitate, n-am spus să scrii ce vrea muşchiu meu, nu te-am ameninţat că nu te mai citesc. am precizat că nu mă deranjează publicitatea, că ştiu că o faci transparent şi că mi se pare normal să obţii venit pe munca ta. deci nu mă încadrez nici în categoria A nici în categoria B.
  ceea ce am considerat lipsă de respect a fost refuzul de a admite că şi cititorii, cei care îţi aduc trafic, sînt în mare măsură un mijloc pentru obţinerea venitului tău ca blogger. că în fond nu e nici o ruşine. doar nu predici în pustiu. te adresezi unor oameni, care gîndesc cu mintea lor, şi care trebuie să cumpere un produs pe care tu îl promovezi.
  uite, la postul cu testul de intoleranţă n-ai fost chiar sinceră şi ai cam scăldat-o. păi vai, ce emoţii, vai de capu nostru, 90% din noi facem buba, şi tocmai la londra, maică, cu scule speciale, păi da, e cam scump, da e şi în rate, păi de fapt nu mă doare nimic şi l-am făcut gratis. rezultat? zero. reclamă negativă. nu cred că va face vreunul testul respectiv. au descoperit singuri că există şi altul, la jumate preţ şi că incidenţa nu e 90%, ci numai 20%. deci nu-i considera fraieri, care iau ca atare tot ce le zici tu. nu-i mai gratula cu apelative gen prostule şi idiotule, care eşti tu prost şi comentezi şi mă consideri sclavă. fii onestă pînă la capăt şi adu-ţi aminte de celebra “clientul nostru, stăpînul nostru”. dacă vrei să vinzi ceva, contează foarte mult ce spui şi cum spui. dacă ai înţeles altceva, îmi pare rău. mi-am răcit iar gura degeaba.

 286. @ Simona Tache:

  Esti varza. Nici nu mai esti in stare sa faci distinctia intre comunicare libera si comunicare din interes. Normal ca esti acuzata de prostitutie de cititorii care simt ca le acorzi atentie din interes si nu pentru ca arzi tu de nevoia de a exprima ceva. Degeaba te strimbi, pentru ca sint si posesori de bloguri care oricind ar putea sa-si puna reclame, dar n-o fac tocmai pentru ca raportul lor cu cititorii se schimba (un exemplu care-mi vine imediat in minte e http://diacritica.wordpress.com ). Cred ca tu nici nu-ti mai dai seama cit te-a pervertit presa aia de rahat (orice ai zice) in care esti bagata de atita timp. Vad ca “principiile” ei te-au halit cu totul. Pe net nu toata lumea scrie ca sa vinda, iar asta nu pentru ca nu ar putea.

 287. @delia: i-am gratulat şi îi voi mai gratula cu apelativele respective doar pe cei de la categoria B, în caz că, preocupată să-mi arăţi cât de mult greşesc, ţi-a scăpat esenţa textului. nu cred că le datorez respectul meu chiar tuturor imbecililor şi nici că zicala “clientul nostru, stăpânul nostru” are vreo relevanţă atunci când e vorba de ei.
  referitor la acuzaţia de nesinceritate: mă apucasem întâi să-ţi explic de ce n-am scăldat-o şi de ce n-am fost nesinceră, dar am şters. e prea lung şi prea complicat şi mi-am dat seama, între timp, că tu nu vrei nici o explicaţie. tu vrei doar să mă vorba ceea niţel în gură. ai făcut nişte conexiuni, în aşa fel încât să-ţi rezulte că am fost eu nesinceră şi că iau cititorii de fraieri, rămâne aşa, doamna procuror, de ce m-aş mai chinui te contrazic? 😉

  ca anecdotă: cineva care citeşte zilnic blogul şi toate comentariile te-a şi remarcat ca fiind gică contra şi mi-a şi zis, de câteva ori, de-a lungul vremii, că i se pare că mă citeşti doar ca să fii contra la absolut orice opinez eu p-aici. iar, când a început discuţia despre publicitate şi ai intrat prima dată, confirmând că tot ce fac e transparent şi că n-ai nimic împotriva publicităţii pe acest blog, mi-a dat un mail, care suna cam aşa: “vai, sunt uimit! a comentat delia şi nu te-a %$#ut în gură! nu-mi vine să cred!” 😆 😆
  ca să preîntâmpin: nu, nu-i nici o problemă că nu eşti de acord cu ce zic eu (sper că nici faptul că eu nu-s de acord cu ce zici tu nu-i o problemă), era doar o anecdotă. 😉

 288. da, bună anecdotă 😆 big deal. nu e nici o problemă, nu mă deranjează.
  da să ştii că chiar m-ar fi interesat explicaţia ta. anyhoo, hai să nu mai lungim povestea. măcar n-ai protestat la partea cu gratuitatea. şi mă bucur că te înţelegi bine cu noii tăi comentatori. poate reuşeşti să refaci cu ei mica enclavă umoristică 😉
  haidipa!

 289. Ilya Ilf şi Evgheni Petrov

  Fără publicity nu e prosperity…

  http://www.criticatac.ro/6545/columb-trage-la-mal/

  P.S. Ştiu că blogul Critic Atac e cam de stânga da’ povestea de mai sus se cam potriveşte cu postarea de aici.
  Dacă e considerată reclamă mascată (culmea ironiei!) nu mă supăr dacă mă ştergeţi.

 290. nu e anormal ca cineva sa ia bani pentru un serviciu prestat.
  insa, intre un blogger cu publicitate si unul fara publicitate (credeti ca PiticiGratis n-ar avea publicitate?!), ala fara publicitate e mai liber si mai credibil in fata mea.
  chiar daca marchezi postul ca fiind publicitate, trebuie sa impaci mai multe verze si interese.

 291. Nu esti Isaura. Aia arata mai bine 🙂
  Te-ai suparat, fata?

 292. Eu inteleg bine de tot mecanismul, asa ca te inteleg foarte bine Simona 🙂 ba inca mi se pare ca din punctul asta de vedere (publicitate, advertoriale) chiar ai destul de mult bun-simt 🙂

  Iar chestiunile “ala fara publicitate e mai liber si mai credibil in fata mea” – e o laie. :mrgreen:

 293. L.E: Iar chestiunile “ala fara publicitate e mai liber si mai credibil in fata mea” – SUNT o laie :mrgreen:

 294. Bun. Deci blogareala pt tine este un mod de a-ti castiga existenta. Atunci inteleg. Blogul este o afacere “personala”. Iar publicitatea, nu conteaza unde este afisata, prin propria sa definitie, ESTE manipulare. Prin urmare, esti partasa la aceasta manipulare.

  Eu stau si ma intreb, in ziua de astazi chiar totul se rezuma la bani??? Eu credeam ca blogareala este un hobby. Pe care-l face omul din pasiune, nu din interes. Si se presupune ca noi oamenii, avem si o viata reala, ca doar nu suntem “internetonauti”. deci un job real, in care sa interactionezi real, face2face cu oamenii, acela se poate numi slujba. Nu job – slujba (ca suntem romani, paremi-se). ❗

 295. cruela de vila

  raphaelly: desigur, este o pasiune!pasiune exorcizata de orice interese! uita-te la politicieni daca chiar vrei un exemplu!;)

 296. Bravo Simona!!!!
  Da cu prostia de pamant… Mama lor de… (pune ce vrei tu)

  O zi sexy sa ai (cum ar zice taximetristul)

 297. O serie de elemente ale blogului tău indică faptul că ar fi un blog personal. Titlul în primul rând (“Jurnal…”), apoi link-ul care îți poartă numele, dar mai ales felul în care te adresezi: direct, nu numai cu conținut obiectiv dar și cu atmosferă, o subiectivitate plăcută care încântă. Cred că nu este neapărat vorba de prostie, ci de niște așteptări diferite pe care le poți redresa. Sunt sigur că dacă nu ar exista un nume în spatele blogului (să îi spunem brand) și subiectele ar fi tratate la rece, informativ și atât, atunci nimeni nu ar fi deranjat de publicitate. Un blog personal poate însă trezi unora impresia că tu nu ar trebui să publici decât din plăcerea pe care ți-o aduce scrisul în sine, sau poate pentru a construi un brand pe care să îl folosești apoi în afara acestui blog. Nu spun că nu ai dreptate, sunt sigur că este un efort demn de răsplată și că faci o treabă foarte bună, vreau doar să spun că e o chestie care se poate rezolva și altfel după părerea mea. Adică poate nu este prostie, hai să îi spunem naivitate că sună mai aproape de adevăr. Sper să nu te fi ofensat în vreun fel, chiar nu am nicio intenție.

 298. Oamenii care nu inteleg publicitatea pe bloguri nu merita atentie. Comentariile pot fi moderate. Nu toata lumea trebuie sa te placa.

 299. […] drept mercenari de cititorii lor care i-ar vrea albi şi imaculaţi. Ba chiar unii simt nevoia să se justifice, asaltaţi de contestatari. Dacă este normal sau nu, e o altă […]

 300. DELIA are perfecta dreptate.

 301. […] asta am avut de zis. Publicitate să fie pe bloguri, dar hai să nu fie şi minciună sau lipsă de principii. Pentru că, dacă iei bani […]

 302. Am citit abia acum articolul si nu am avut nici rabdare sa parcurg toate comentariile, asa ca pot doar sa sper ca nu sunt redundanta cu comentariul meu tardiv. Stiu o trupa celebra (la noi) care a refuzat multa vreme sa cante in spectacole sponsorizate, fara bilete platite. Spuneau ca asa se va invata prost publicul, sa primeasca pe gratis rezultatul muncii sustinute din spatele performantei. Dupa cativa ani, au cantat si la spectacole gratuite, si in campanii electorale… Eu cred ca aveau dreptate in ambele situatii. Si mai cred ca, in conditiile in care presa scrisa e pe moarte, viitorul ar trebui sa fie al site-urilor cu abonati platitori sau cu pay-per-view. Cat despre blogul tau, cred ca faptul ca scrii cu atata umor poate induce, la anumiti cititori, impresia de facilitate. Eu pot confirma, insa, ca e mult mai greu sa scrii un text coerent cu umor de calitate decat sa arunci cuvinte mari intr-un mixer si sa scoti maximele “profunde” atat de prizate in zilele noastre.

 303. zici ca-i loc de trollat

 304. si in orice caz, articolele tale publicitare sunt frumos scrise, cand am chef le citesc, cand nu – nu. Nu sunt ca bannerele alea enervante, pe care nu stii cum sa le inchizi.

 305. Publicitatea face parte din viata noastra si punct, cui nu ii convine sa se intoarca sub piatra de unde a plecat, publicitatea online e ok uneori chair folositoare pentru cititori spam ul cu banere e altceva. Bravo Simona ma bucur ca ai publicitate asta insemna ca ai cititori, cu cat mai multi cu atat mai multi bani in buzunarul tau. Sincer meriti fiecare banut agonisit din asta.

 306. (sub rezerva ca nu am citit gramada de comentarii anterioare, asa ca s-ar putea sa repet ceva spus anterior)
  poate ar trebui ca acea panglica roz cu Publicitate sa o puneti la inceputul textului sub forma: Contine publicitate la sfarsit (a se citi pe raspunderea fiecaruia), etc

 307. este cumva postul cu cele mai multe comentarii?

 308. ai dreptate…pe pagina ta poti pune orice, cui nu-i place sa nu mai intre…insa romanul vrea totul de pomana , sa fie tratat ca un rege ,crede ca are doar drepturi si pretentii iar tot ce misca i se cuvine dar e incapabil sa scrie o linie de cod.Pana si ditamai “goagle” are publicitate pe orice clip…Extrem de adevarat articolul .

 309. Simona, nu-ți face sînge rău. Oamenii, în general, înțeleg și acceptă de bună-voie.
  Faptul că tu trăiești din această activitate și că, tocmai datorită plăților făcute de publicitari, poți să postezi în continuare e atît de firesc, că nici nu mai trebuie comentat.
  Cîțiva s-au obișnuit să ia totul gratis, începînd de la ziare și terminînd cu saiturile pirat.
  Părerea mea e să le ceri celor indignați să-ți cumpere de mîncare, haine, să-ți plătească întreținerea ori să-ți văruiască casa. Întreabă-i la ce se pricep și pun-i să muncească pentru tine, gratis.
  Mamă ce înghesuială la ușa ta prevăd!

 310. Deci, e asa….nu iti plac reclamele/te deranjeaza,nu intra! Ah, dar tu vrei sa citesti, ca na, scrie frumos aci, dar nu vrei reclame! Deci vrei citesti blogul unei ALTE persoane (care bag de seama iti place cum scrie ca altfel nu si intrai) dar in conditiile TALE. Deci Simona Tache, sa scrie pe simonatache.ro chestii care le citesti cu placere….cum vrei tu!? Da, e logic :-))))).
  Pai sa nu ne mai uitam la Simona Halep ca e imaginea Adidas?/Porsche?, sau la Nadia ca e la margarina? sau Andra, sa nu o ascultam ca nu ne place Garnier????
  Vorba aia…we all work for money, if you want loyalty, get a dog! Sau bucura-te si fa o cruce mare ca money nu ii dai tu , ii dau altii, mai ales ca e publicitate decenta 🙂

 311. Când o să cresc mare o să pun și eu publicitate pe blog și o să te am pe tine ca model, în sensul că o să impun niște limite. Când o să cresc mare mă fac aviator sau mă ratez total și chiar devin blogger, să trăiesc din contracte… Ah, ce ratare dulce! 🙂

 312. Mamă, ce subiect fierbinte, chiar dacă-i ,,scos din cuptor” acum 4 ani!
  În primul rand, ce aveţi fraţilor cu publicitatea? Nu vă fura nimeni, nu vă baga nimeni mâna în buzunar. Da, va informează într-un mod mai frumos, ca publicitatea nu înseamna doar teleshopping. Vă plângeţi că a scris femeia un text despre ceva de parcă v-a furat portofelul, nevasta și pe deasupra v-a și-njurat de mama. Trăim într-o societate de consum, în care brandurile determină o competiţie mai mare între producători și, în consecinţă, produse și servicii mai calitative. Pentru că fiecare strânge cureaua și dă cât mai multe beneficii pentru a fi mai bun decât vecinul la sfârșitul zilei.
  Da, blogul este un canal de informare, da, este folosit și în scopuri publicitare, însă atât timp cât este marcat corespunzător, ţine-ţi părerile răutăcioase de dragul de-a fi răutăcioase pentru tine. Dacă nu-ţnu-ţi place, nu mai intra. Stai liniștit, nu tu faci diferenţa, sunt oameni care înţeleg lucrurile astea, de bun simţ de altfel.

  P.S. Dragă doamnă/domnule indignat,
  Să te văd când îţi deschizi un business și apelezi la un PR să-ţi spună cum să-ţi promovezi brandul. În urma cercetării, îţi spune că ai tăi consumatori petrec mult timp online. Prin urmare, acolo trebuie să fii prezent. Ce-o să faci, refuzi campaniile pe FB, pe motiv că acolo lumea socializează, pe bloguri pentru că lumea se informează, iaroamenii ăștia de n-au ce facenimic mai bun decât să scrie nu plătesc un domeniu, un hosting, un design grafic/web design, un fotograf etc.? Hai să fim serioși!

 313. Decebal Raducanu

  Lasă soroouu! Că noi știem că tre’ să mănâncă și gura ta!! Dă-i boalelor dă nemulțumiți care e ei!!

 314. Simona, fiind o doamna, nu poate sa faca cum am facut eu : bagati in nascatoarea mamii lor. Pe cale de consecinta, taranoiul de mine spune : BAAAA, RATATILOR, NU VA CONVINE, EJECT!!! Aia e…

 315. suntem o natie care stie foarte bine sa ceara drepturi pe care nu le are,dar e complet ignoranta cand e vorba si de cea mai mica responsabilitate. cititorul nu are dreptul sa iti ceara sa muncesti gratis,dar te poate avertiza daca reclamele interfera cu bucuria cititului sau contravin principiilor pe care le sustii in ceea ce scrii.autorul are dreptul sa isi castige banii prin publicitate si sa isi sustina tipul de publicitate pe care o considera demna sa apara pe prorpiul blogg,dar mai greu de inteles de ce isi considera cititorii idioti ,chiar prosti….in ambele cazuri,exista o trista lipsa de gentilete reciproca.e doar o opinie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint