Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

OMG! Ce norocoasă sunt!

Vă povesteam acum o săptămână, că am fost invitată să fac Yorktest, o analiză de sânge care depistează alimentele la care omul manifestă intoleranţă. Cum vă ziceam şi atunci, intoleranţa alimentară nu e acelaşi lucru cu alergia. Efectele alergiei sunt imediate şi pot merge până la transformarea în moştenitori a copiilor… victimei, în timp ce efectele intoleranţei apar la 3-24 de ore de la ingerarea alimentului vinovat şi se manifestă mult mai puţin radical. Cum ar veni, alergia poate să te omoare, în timp ce intoleranţa poate să te menţină o viaţă balonat, obosit, umflat, constipat, ciufut (deprimat), insomniac, cu urticarii, cu probleme ale oaselor şi articulaţiilor, cu migrene şi aşa mai departe. Dacă însă o descoperi şi elimini alimentele cu care corpul tău e certat, simptomele se ameliorează semnificativ (în proporţie de 70-80-90%), viaţa devenind vizibil mai simpatică.

Acuma, faza e următoarea: există intoleranţe mai mari şi intoleranţe mai mici, între ele şi simptome existând o relaţie direct proporţională. Poţi să-ţi faci Yorktest şi să afli că ai o uşoară intoleranţă la fructe de mare, una medie la ciocolată şi niciuna gravă sau poţi să afli că ai ditamai intoleranţa la gluten şi încă câteva mai mici, neglijabile. Sau poţi să ai multe intoleranţe mai mari sau poţi să… aţi înţeles… depinde cum ţi-e norocul. Foarte puţini oameni sunt însă în perfectă armonie cu absolut toate alimentele. Doar 10% dintre noi suntem atât de fericiţi, conform statisticilor Yorktest şi printre ei mi-am dorit şi eu fierbinte să mă număr, atunci când m-am lăsat înţepată în deget şi tapată de nişte sânge. Mi-am dorit, dar, sincer, natura-mi mai degrabă pesimistă nu m-a lăsat să am aşteptări prea bune. “N-am eu norocul să mă număr printre ăia puţini care, după testul ăsta, nu ajung să ţină regim. Dea Domnul ca măcar să am la ciocolată, că oricum mănânc o dată la 8 ani!”, mi-am tot zis până am primit rezultatele. Căci le-am primit între timp, direct din Anglia, unde s-a făcut analiza.

Ce credeţi? Am avut noroc? Ei bine, e incredibil, dar, după cum reiese şi din titlul postării, am avut! Nu am nici o intoleranţă!!!!!!!!! Niciuna! Zero! Nimic, nimic, nimic! Nu mi-a venit să cred, m-am simţit cam ca atunci când am luat la facultate şi m-am dus de două ori să vizionez listele, deoarece, între prima şi a doua vizionare, îmi încolţise în cap ideea că poate rezultatul era totuşi altul şi nu-l văzusem eu bine.

Din păcate, nu toată lumea a avut bulan, ca mine. Spre exemplu, biata Jeanette (care este lacto-vegetariană!!) şi-a descoperit intoleranţă la gluten, drojdie şi arahide! Pentru cineva care se hrăneşte cu pâine şi brânză, să afle că are o mare problemă cu pâinea echivalează cam cu a pica la facultate. În timp ce eu ţopăi că nu tre’ să elimin nimic din frigider, biata fată a intrat, pentru două luni, la regim. Din fericire, există şi şansa ca, după astea două luni, să reintroducă încet-încet alimentele buclucaşe, iar organismul să le accepte. Uneori, organismul e băiat de treabă şi nu poartă duşmănii chiar pe viaţă.

Ca fapt divers, cele mai frecvente intoleranţe sunt la drojdie, gluten şi lactoză, iar, printre cele mai rare, e intoleranţa la măr.

Cam asta e. Îi ţin pumnii Jeanettei, să se întoarcă cu succes la pâinică, iar vouă, dacă doriţi să aflaţi mai multe informaţii despre Yorktest, vă recomand să intraţi aici.

56 comentarii

  1. Gregorie Casă

    OMG…

  2. Eu bănuiesc că am intoleranţă la vreo două chestii, dar sincer, nu îmi permit să dau atâţia bani ca să îmi confirm bănuielile. Felicitări ţie! 🙂

  3. Simona, nu pot sa tolerez asta! Faci reclama la Yorktest?? N-o sa mai citesc blogul tau!!! (:DDD)

  4. mazarea pentru mine este criminala….=)))

  5. @Zany: bine că măcar ştii. la majoritatea intoleranţelor nu ştii de la ce e, că apare efectul de-abia după câteva ore, timp în care ai mai mâncat şi alte chestii.

  6. daca organizmu’ e baeat de treaba (numai uneori, ca doar e baeat, nu fata, sa fie tot timpul de treaba, mama lui de pishicher!), atunci organizmele e fete de treaba? sau tot baetzi, da’ mai efeminati? 🙄
    trebuia sa itz’ dau satisfactie, ca tu mi-ai zis la postul anterior sa punem intrebari tampite :mrgreen:
    omfg! omfg! omfg!
    hai cu alta intrebare d-aia, ca acum mi-s in vana si poci sa raspund cum vrei matale! ca o data-i ziua berbatului! :mrgreen:

  7. si be): io cred ca am intoleranta la fasole si bere, ca astea ma baloneaza de ma enerveaza! punct.

  8. Vai, Simona, si pareai asa de intoleranta! Felicitari!

  9. L-as face si eu, dar nu ma dau 1640 ron afara din casa acum…:P

  10. Poate doar te-au pacalit ca ti l-au facut :))) Am auzit ca se mai practica asta pe la diverse clinici 😛

  11. Cat???? 1640 ron? Si sa mai aflii si ca n-ai nimic. Pai eu as plange, in cazul asta.

  12. @Veronika: pai Simona ce crezi ca face acum? :mrgreen:

  13. Dna Simona, ma scuzati, dar ce rata de accuracy are testul asta fancy ? Ca nici un test nu e 100 sigur.

  14. @Veronika: eu nu am plătit. rată de accuracy: vreo 90 şi ceva%, vezi că scrie la ei pe site.

  15. @ Doru, pai Simona a specificat ca a fost invitata, deci sigur nu plange :))

  16. Nu exista oameni sanatosi. Doar insuficient investigati. (medic anonim)

  17. A, ce lucky! Pai atunci a fost o placere sa aflii ce stiai deja 🙄 .

  18. @Veronika: faza e că nu ştiam. pe vremea când fumam, mă simţeam f rău, aveam multe simptome dintre cele pe care le dau şi intoleranţele. am făcut testul la vreo două săptămâni de când mă lăsasem şi, la momentul ăla, nu ştiam care e cauza răului. mă gândeam că ar putea fi vorba de nişte alimente. între timp, mi-am dat seama că tutunul fusese agentul răului, în ce mă priveşte, iar Yorktestul a ieşit negativ.

  19. @ Simo, Yorktest negativ, bon, bravo. 😉

    Multa sanatate si pe mai departe …

  20. E cam scump, dar de-aia ai avut bani, ca iei cu sacul din publicitate mascata 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

  21. Ma lasi ? Crezi ca nu stim ce pile ai la yoktestii astia ? Da , am dat test , vai ce emotii am . Cand totul era “aranjat” , if you know what I mean . Parc-ai fi EBA la europarlamentare . Huoooooooooo !!! Dupa ce ca sunt 10 pe-un loc si altii au muncit sa castige un loc pe lista asta scurta si vin unii , cu pile , sa le ia locul . Cum te simti acum , stiind ca i-ai luat locul bietei Jeanette , care n-a avut pilele tale ? Vei dormi linistita la noapte ? Nu te mustra constiinta ????

  22. @Denisa: dacă ai deja o listă de alimente suspecte, elimină-le, pe rând, timp de două luni din frigider. în funcţie de cum te vei simţi, o să te prinzi care-i vinovatul.

  23. Mai bine-l testai pe Tata U, sa nu-l ai pe constiinta. De tine ai avut grija atata vreme si n-ai facut blande pe corp, si nici nu gateai 😛

  24. Pai dupa 2 sapt de nefumat, toxinele inca-si faceau de cap in organism. Zic eu ca york testul asta nu e bun totusi, pt ca nu ti-a depistat intoleranta la nicotina.

  25. Popovici Gabriela

    Draga Simona , desi nu ti-a iesit la analiza se pare ca ai intoleranta la prostie si mediocritate . 😀

  26. @Veronika: nu funcţionează la nicotină, numai la papa, am întrebat :mrgreen:

  27. Am facut eu un test numit York pork la grătar. Intoleranta zero frate dar recunosc ca l-am combinat cu un test la bere

  28. Simona, am citit bine pe la stiri: da faliment Catavencu? Asta inseamna ca veti dispare si voi? :((

  29. @catalin: firma care editeaza catavencu intra in procedura de faliment, nu revista in sine. revista va continua sa apara, in vreo luna se va vinde si marca AC, ceea ce va presupune un nou patronat si o viata noua. sa speram buna 🙂

  30. N-o cumperi tu? 🙂

    Ca tendinte de mogulita ai 🙂

  31. la cati bani ( vagoane !!! ) iei din tot felu da reclame, poti sa faci un test si soricelului din dotare, dupa care, daca vrei sa scapi de el, sa mancati si sa ii dati si lui numai ce nu are voie !
    vezi ce solutie simpla ?

  32. Poate va cumpara tot Svaiterberg, sa te vad ca mai zici ceva de Iani, Yuri, nu mai stiu, de ala micu’ a lui Raduleasca.

  33. Simona, da io de ce nu mai am avatar? stii cumva?

  34. A, ba da, mi-a aparut, scuze.

  35. De regula muierile se hranesc cu zilele barbatului, drept urmare nu-nteleg necesitatea testului.

    P.S Veronika nu ti-a aparut nimic, ai intoleranta!

  36. si daca descoperi ca ai intoleranta la Yorktest? 😀

    poate ar trebui citit si textul asta: http://www.allergy-clinic.co.uk/introduction-to-allergy/controversial-tests/

  37. Nu mai stiu unde am citit ca va cumpara Bobby Paunescu.

  38. Felicitari pentru articol! Mi-a placut mult.

  39. Gregorie Casă

    te doare-n bască de Manchester United.

  40. Intrebare de Radio Erevan
    Daca aveti intoleranta la drojdie, puteti trage vinul din damigeana cu furtunu’ sau nu?

    Raspuns
    Daca furtunul de din cauciuc si aveti alergii la latex, nu mai conteaza.

  41. Neamtu’ tiganuu’….m-ati lecuit de nostalgii. Imi mai aduceam aminte ce gust avea parizerul cu chifla de 25 de bani. Da’ de cand am aflat cum zic nemtii la capote anglaise aka french condom mi-a trecut.

  42. Simona draga, multam, sa fie. In treacat fie spus, e la fel de usor cum e sa cari bolovanul lui Sisif. Nu e cea mai vesela preioada a mea :)))) ( culinar vorbind, desigur, in rest zburd ca un vrabioi pe LDS)

  43. @jeanette: păi şi ce mănânci? pâine şi paste fără gluten, nu? sau nu le poţi mânca deloc, fiindcă au drojdie? 🙄

  44. există pâine şi fără drojdie şi fără gluten? ❓

  45. Puii mei, daca iese ca-s intolerant la ceva ce-mi place??? ❓ 💡 😈

  46. Pinea alba are mai putin gluten. Altfel se poate inlocui cu orez sau — spun aia care sint seriosi cu slabitul — pseudocereale ca hrisca sau quinoa. Oricum piinea contine prea multi carbo si zero substante nutrivite. Exista si faina fara gluten, dar e foarte scumpa si nu se merita. Piine fara drojdie … cred ca doar sa-ti faci singur, altfel nu gasesti.

  47. Stai, ca am citit si celalalt post, in loc sa te-ntreb daca ti l-au facut pe gratis. Ai zis tu ca da, ca te-au invitat. Pai de-aia ti-a iesit ca nu ai intoleranta la nimic :mrgreen:

    L-au facut cam asa: au luat sangele, l-au pus in frigider si peste cateva zile era tot acolo 😆

  48. este vorba despre intoleranta la organismele modificate genetic. de aceea am inceput sa dezvoltam tot felul de alergii.

    sa ridice mana sus cine s-a procopsit in ultimul an cu rinita alergica. (de care dealtfel nu a mai avut niciodata inainte). si da, are legatura cu ce mancam 🙂 (asta pt cine vroia sa intrebe, asa, ironic)

  49. […] l-am făcut şi am avut norocul să nu-mi fie depistată nici o intoleranţă alimentară. Detalii: aici. Share […]

  50. Eu nu sunt asa norocoasa ca tine! Cred ca mai degraba pot sa spun la cate chestii am voie, ca termin repede , ca ce nu am voie e 75%.

  51. Eu nu as fi extrem de sigur că nu am intoleranta la gluten doar in urma testului York. Se pot face si anticorpii antigliadina IgA, multi il au doar pe asta pozitiv, dar mai au si alte probleme digestive sau de dispozitie, mancarimi.

    Se poate face si testul de instilatie rectala cu gliadina.
    Si in ultima instanta dieta fara gluten ofera o multime de beneficii chiar daca nu esti intolerant

    Dieta fără gluten reduce adipozitatea, inflamaţia şi rezistenţa la insulină

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint