Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Haideți, fraților! Vulturii Carpaților!

Haideți să citiți un text care-o să v-amintească de copilărie, de Cireșarii, de munți, de expediții, de Cutezătorii și de multe altele… O pledoarie pentru munte, scrisă de Nic pentru un almanah mai vechi al Academiei Cațavencu. O găsiți aici.

24 comentarii

 1. Cum Nic? Nu era Tic? Voi tineti cu Ursu :mrgreen:

 2. citisem, fată, de aseară. i-am şi comentat dar am şters 😳

 3. in aventurile mele imaginare itotdeauna am fost Dan! Un tip modest si cu un simt al umorului deosebit!

 4. nu am reuşit să exprim în cuvinte puţine milionul de lucruri pe care vroiam să le spun. şi care răsculau emoţii şi tinereţi, etc. retezatul e în parohia mea, fată, şi e lungă povestea. vedeţi că aia care taie bilete la intrare îs eu. 😀

 5. Nu stiu cati dintre tinerii de astazi se mai regasesc in aceste carti. Unii nu mai citesc nici macar titlurile din ziare, cand trec pe langa taraba.

 6. Toar’şa pionieră, comandantă de unitate, care ținea pomul, în groapa proaspăt săpată DE MINE, să stea cu verdele-n sus în timp ce TOT EU îi acopeream rădăcinile (pomului) cu pământ, când a imortalizat-o fotoreporterul de la “Cutezătorii” a zâmbit neprincipial, care dovedeşte faptul că de mică avea apucături tabloidale, fapt care a condus-o să facă liceul ăla (Jean Monnet, se ştie el) de veselă amintire decât să facă o meserie să se facă fotomodeală la Bucur Obor, aripa Moşilor, secțiunea covoare.

  @Agnes: Nu era în clasa ta? (Vezi că n-am zis “de clasa”!) Un ID, ceva?:mrgreen:

 7. matrix, fată, încurci epocile, nu era în clasa mea.
  când tata duude merea pe a-ntîia io deja ma uitam pe hartă unde-i cluju, să plec la facultate.

 8. Cică la vară îşi ia jucăriile şi pleacă iar la munte.
  Deci da.
  Iată un om responsabil, care ştie că iarna nu-i ca vara. 😯

 9. @Marian S: e mai vechi textul, nu era vorba in el de vara care vine 😉

 10. Am citit și recitit Cireșarii.. Sunt preferatele mele, acum am ajuns (la reciteală) la volumul 4 – Aripi de zăpadă. Sălășluiesc toate mândre în fruntea bibliotecii, doar ele ieșite puțin înafară să se observe (pe vrute și nevrute). Recomand cărțile astea oricui! Merită citite.

 11. Citit de 1000 ori, placut, cartea adolescentei mele. Nu cred ca m-am identificat cu vreounul, poate ca mi-ar fi placut Ursu daca nu s-ar fi purtat Bruce Lee (citit cum se scrie, suntem romani, da?) sau Chuck Norris. Tacut si puternic. Fost si la Hexpeditiile Cutezatorii, ’77 si ’78 parca, pluta pe dunare nu munti; ceva cu 2050 stat dac centralizat, Burebista, trebi d-alea. Evident nu mai am nici o poza de-atunci, tre sa ma credeti pe cuvant. Munti, am facut de 2-3 ori pe an tot Bucegi, Fagaras, Piatra, ca eram iesean, dupa repartitie am devenit brasovean, deci gata cu muntii, clar, nu? 🙂

 12. Aaa, si recomandat unuia din juniori, ala de 17 ani… era sa ma omoare! :-ss
  Dincolo de gluma, nu au cum sa se regaseasca copii de azi in cartile de atunci. Poate nu e chiar rau, desi unele obiceiuri ar fi trebuit pastrate.

 13. Vulturii de azi ai Carpatilor se reped sa bata tastele….ulii raman perplecsi. 😯 de ursi ce sa ne mai intrebam? ei stau in barlogurile lor. De frica iepurasilor. 🙄 💡

 14. ce vremuri, domnu’ Nic!
  cand se construia hidrocentrala de la Rausor si noi eram in tabara…
  alt secol, monsher!
  🙂
  ca daca fac precizarea ca de fapt e alt mileniu, ne lom cu mainile de cap!
  😉

 15. cruela, bag seama ca ti-a venit cheful sa te sui in autobuzul de ieri, de-abia acu.

 16. Banc cu vulturii Carpatilor se poate?…

  Vulturul zbura linistit pe deasupra unor stanci. Se intalneste cu vulturoaica, aceasta il intreaba: Unde te duci vulture?
  Vulturul: Ma duc sa-mi pun …. de fier!
  A doua zi vulturul zbura aiurea in toate directiile, dadea greu din aripi, nu putea sa-si controleze zborul, la care vulturoaica il vede si-l intreaba:
  -Unde te duci vulture?
  Vulturul: Unde vrea …. mea!

 17. luminitzooo: nu ma sui in nici un tobuz!
  cine stie unde ajung? 🙄

 18. am recitit şi eu cireşarii acum vreo 2 ani…
  mare prostie am făcut! s-a ales praful de parfumul pe care-l simţeam când îmi aminteam de cireşari.

 19. mihai: nashpa!
  se intampla de multe ori cand reciteshti la o noua varsta cartzi care te-au marcat la un moment dat! 😥 😥 😥

 20. Cei care nu au citit cartile se cunosc acum foarte repede prin tricourile purtate vara “american gigolo”

 21. Olivia Newton-Volt

  Frumoasele verile si iernile ciresarilor! Dar nu stiu daca m-ar lasa inima sa ma lansez intr-o confruntare intre generatia “Ciresarilor” si cea a lui Harry Potter. Ce mai, pe vremea noastra era altfel! Ooof, da’ a cam trecut ceva vreme de atunci. 🙁

 22. Am recunoscut coperta cărții, imediat ce am văzut-o, căci fac parte din club….ecranizările pe care le-am văzut până acum, sunt destul de neinspirate…..Nu recunoșteam personajele în actorii copii.
  Olivia: Cireșarii fac parte din lumea reală…..Harry ține de nevoia noastră de evadare din cotidian….(da am citit toate volumele lui)… :mrgreen: Copiilor le plac ambele genuri…adică celor care mai citesc în ziua de azi… 😕

 23. “Cireşarii” nu mai e de actualitate. Aştept “Căpşunarii”!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green