Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Cine e mai tare? Tigroaica, ursul sau Mădă?

În sfârșit, Dumnezeu și-a întors fața către noi și a scris Gregoar Cartianu și despre urs. Aici. După ce scrisese despre tigroaica Mihaela și despre Mădălina Manole.

După ce m-am tăvălit pe jos de râs, citind, am început să mă întreb obsedant: Oare care dintre editoriale e mai tare? Cel cu ursul, cel cu tigroaica sau cel cu Mădă. Ursul pare s-o fi făcut pilaf pe tigroaică, dar nu sunt convinsă că a făcut-o și pe Mădă. Voi ce ziceți? Citiți (cu un bax de șervețele alături, ca să nu umpleți tastatura de bale de râs), după care votați!

Cine e mai tare?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...

Mulțumesc. Acuma, dacă vreți să nu reintrați brusc în lumea reală și să mai atârnați un pic prin lumea lui Gregoar, mai puteți reciti texte de-ale mele, dedicate lui.

Stenograma convorbirii dintre Dinu Patriciu şi Grigore Cartianu

Cartianu la moartea caracatiței Paul

Și o bulă-beton din Cațavencii, tot cu el.

80 comentarii

 1. Ooof, Gregoar Cartianuu, acest Elena Farago al gazetăriei contemporane…

 2. as rade, daca nu mi-as aminti cum erea el, grigore, un amarat de adjunct la sport, si faceau colegii misto de el spunandu-i tot felul de baliverne despre fotbalistii din afara, si el le scria constiincios in materialele lui penibile… si timpul a trecut, iar paduchele a razbatut in frunte, de unde priveste uimit… nu, nu vreau sa cred ca grigore cartianu este un success story, nu-i voi spune copilului meu niciodata treaba asta!

 3. @Simona: eu am votat cu Ursul daca se supara il bate si pe Cartianu si pe toti cam suparat ursul asta :(( 👿

 4. @Simona: eu am votat cu Ursul daca se supara il bate si pe Cartianu si pe toti cam suparat ursul asta :(( 👿

 5. Deci nu pot sa citesc articolele lu’ Greg… Il detest pe omu’ asta c-o pasiune greu de egalat! Asa c-o sa votez la intamplare, cam cum votez si la alegeri 😀

 6. Grigoraş are o singură calitate: e anticomunist. S-a străduit din răsputeri să scrie tot ce a putut sau a ştiu el mai bine despre lovitura de stat din ’89 şi despre artizanul ei, groparul României, Ion Iliescu. Talent la scris nu are, însă, nici cât am eu. Şi eu n-am cine ştie ce.

 7. orice-as face, cartianu ma dezgusta. e plin de platitudini, de truisme. submediocru cu veleitati de geniu. as vota ursul, cu conditia ca acest urs sa-l prinda pe cartianu, asa, insa, nu pot vota.

 8. Tigroaica, clar!

  A descris şi natura acolo, frunzele uscate… Poietic!

 9. Am citit si eu cele 3 articole, nu il cunosc pe G.C., dar mi imi place ce si cum a scris. Nu toti jurnalistii scriu la fel, unii sunt mai cinici, altii mai melancolici, unii mai acizi, altii mai umani….. suntem diferiti. Asta e tot.
  Nu am ras deloc la ce a scris el, pentru ca a scris foarte adevarat. Nu e nimic de ras la o sinucidere, indiferent ce randuri gaseste cineva de cuviinta sa scrie. Si de asemenea, nu e nimic de ras referitor la incompetenta si delasarea romaneasca.
  Oare cate rosii o sa imi iau ca am alta parere decat autoarea si restul comentatorilor?

 10. Olivia Newton-Volt

  indubitabil tigroaica Mihaela, nu numai din solidaritate feminina, darsi pentru ca avem si “genetica milenara a felinei” si “instinct ancestral” si Judecata de Apoi dar si “alte lucruri facute romaneste”. Plus evaluarea Sibiului, care nu e de colo! 😆
  Rog cititorii blogului sa parcurga cu mare atentie acest text, caci e de departe cel mai tare!

 11. Eu aş fi votat cu iepuraşul. Nu se poate, dom`ne, să nu fie iepuraşul în banc. Nu se poate. :mrgreen:

 12. Sigur a scris Gregoar articolele ?Seamana mai degraba a compuneri de clasa a IV-a pentru impresionat colege cu funditze si invatatoare aproape de pensie!

 13. Se inseala Cartianu luand apararea ursului.Umbla vorba c-ar fi turbat.Un urs turbat poate sa duca la o turbare in masa ori, de cateva zile toata lumea a aflat ca asta se cheama mas-turbare.

 14. Am votat cu tigroaica. De ce? De ce? De ce?- ca sa parafrazez un clasic in viata. Pai nu prea stiu… Ce sa stie o biata naluca bipeda? 😯

 15. supierb. practic nici o propozitie fara figuri de stil, profesoara mea de romana din generala, baba schmidt, i-ar fi pus 10 cu ochii inchisi. desi lipseste “ape cristaline” compenseaza totusi prin “trei pacatosi bipezi”. cum sa nu ti cu ursu dupa lectura asta?
  tu iti dai seama? sa traiesti cu asta in casa. dupa ce ajunge un pic transpirat de la redactie, si ciupeste elegant din slaninuta si brinzica din frigider, isi pune papucii de casa sa nu-i puta picioarele, si-si pune dvd-ul cu filmu indian sa se destinda.
  om cu suflet ba, mai multa sensibilitate direct de pe ogor n-ai cum sa gasesti.
  directoru de la adevaru.

 16. ezit intre biped si desisul padurii, adica Urs si Tigroaica Mihaela. Sa votez pentru ultima, ca asta e primul meu prenume 😀

 17. Incep sa cred si eu ca tigroaica e cea mai tare. 🙄 8)

 18. Se cere cvorum aicea? Că eu am votat cu tigroaica, dar nici ursul nu e de lepădat. Cînd am văzut linkul cu tigroaica Mihaela, am crezut că i-a făcut vreo odă Mihaelei Rădulescu :mrgreen:

  @Simona: vezi că la linkul “Cartianu la moartea caracatiţei Paul”, cel de la textele dedicate, se deschide altceva. Ăla de mai jos(related posts) merge.
  Şi acum, linişte……………………………….

 19. @Simona a fost o decizie grea sa merg impotriva prenumelui uzual, dar ma doborat lirismul prozei nu-i asa :mrgreen:

 20. Nu pot să cred! Tigroaica e pe ultimul loc!

  Cinstiţi alegători, dacă nici “Oamenii i-au decis destinul încă de la naştere.” (numai bun de pus pe afişul unui film, de integrat în trailerul unei telenovele) şi “genetica milenară a felinei i-a dictat să zburde spre libertate. ” nu vă ating, nu ştiu ce vă mai mişcă, zău! Plus aluziile la morala creştină, ameninţările cu Judecata de apoi şi însuşi faptul că s-a-mbrăcat în pielea tigroaicei şi a povestit din perspectiva ei, ceea ce nu s-a întâmplat în celelalte două cazuri. Deşi nici “laba prizonieră” nu e de ici, de colo sau faptul că ne spune că e plină lumea de pocite, care trăiesc bine-merci ca nesimţitele…

 21. Am votat ursul, fata. E clar cel mai bun pentru ca e ultimul, se vede rafinamentul castigat in scrierile precedente. Stilul a capatat tuse ferme, inconfundabile. Maestrul s-a depasit pe sine si a facut, odata cu aceasta ultima opera literara, un salt imens catre nemurire. :mrgreen:

 22. Fata draga, nu fi trista, dar al doilea link (cu moartea caracatitei Paul) duce tot catre stenograma din primul link. Fa si tu ceva, fiindca e pacat si fara linkuri nu exista plans adevarat.

 23. Tigroaica este Luceafarul lui Cartianu, de departe.
  Daca faceti un exercitiu literar si inlocuiti tigroaica cu o mamica ( doamna Cartianu, de exemplu), veti constata ca scriitura maestrului este un strigat de dragoste catre Univers.

 24. @ Sandman

  Nu, nu, nu si iar nu! “Ursul” e “le chef d’oeuvre”. O capodopera desavarsita, o culme a creatiei cartienene (???). Ce Luceafarul lui Cartianu, dom’le? Luceafarul e “Ursul” lui Eminescu!

 25. @ loopoo
  September 21, 2012 10:53:10

  Ooof, Gregoar Cartianuu, acest Elena Farago al gazetăriei contemporane…
  ———————-
  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  Si “Ursul”, acest “Gandacelul” al aceleiasi gazetarii.

 26. Măi, dacă stau să mă gândesc mai bine, voi sunteţi siguri că “Moartea căprioarei“ a fost scrisă de Labiş??? 😯

 27. Da, multumesc. Am plans, am plans cu lacrimi amare.
  …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
  Si acum, dupa ce am trecut de acest moment paralizant … sa-i multumim lui “Gregoire, ecrivain” ca exista.

 28. Scuze, am vrut un moment paralizant pe verticala, nu pe orizontala, nu stiu ce s-a intamplat!!!! 😥

 29. Pst! pst! domnu` Adi, vezi ca ai un raspuns. Dar l-am scris la articolul cu bananele si cafeaua, ca sa nu se prinda restu` lumii si sa-l citim numai noi doi, ok? 😆

 30. Un vanator intra intr-un magazin de profil:
  – Aveti pantaloni de camuflaj?
  – Avem, dar… o sa va rog sa reveniti peste 5 minute.
  Se intoarce omul dupa cinci minute:
  – Aaaa… va rog sa reveniti peste 15 minute.
  Revine iar asta dupa 15 minute:
  – Din nou am sa va rog sa rev…
  – Alo, ia asculta aici, crezi ca eu am timp de pierdut? Aveti sau nu aveti pantaloni de camuflaj?
  – Ma scuzati, sigur avem, dar… nu-i gasesc.

  E offtopic, dar eu M-am râs tare. 😆

 31. marian
  dumnezeule, dinamită!
  eu am votat cu tigrul

 32. sa va fie rusine ! In cele trei articole e vorba de suferinta si moarte , si voi gasiti ceva de ris ?

 33. Deschid şi eu un poll, dacă nu vă supăraţi.
  Dacă ai un telefon cu windows şi nu se deschide ActiveSync, ce faci?
  1. Vezi dacă telefonul cu windows e bun de spart nuci. :mrgreen:
  2. Arunci cu el pe fereastră şi îţi cumperi:
  a) aifon al cincilea
  b) Android-google-ştie-tot.
  3. Te resemnezi şi descarci pozele în altă zi, când horoscopul îţi oferă alte coordonate despre feng-shui.
  4. Citeşti din Cartianu. 👿
  5. Toate variantele.

  Un pic de ajutor între prieteni virtuali, vă rog! 😉

 34. Bai, gregoar ca gregoar, da’ de ce in comentarii la postul cu ursul e vorba doar despre Ponta si Basescu? Era vreo metafora si am ratat-o eu?

 35. “Te rog, pestisorule, cu lacrimi pe obrajori, fa in asa fel incat sa nu-l gaseasca niciodata oamenii aia rai si cruzi pe ursuletul cel nevinovat. Te rog, pestisorule, sa faci repede sa se intample asta ca sa iti pot da drumul inapoi in apa. Eu asa fac cu toti pestisorii. Ii prind doar ca sa-i sarut, sa ma uit lung in ochisorii lor si sa ma bucur vazandu-i cum se indeparteaza dupa ce ii las din nou liberi”. Pe urs nu-l chema Danutz, nu? 🙄

 36. Ursu, fara discutie, am votat Ursu.
  Gregoar e fanul meu.

 37. Anna, fataaaa, mai e loc la Trollat 4, ca sa vin si io? 😯

 38. beleamademopasant

  frecventez blogul asta de multa vreme, dar abia acum imi dau seama de valoarea lui inestimabila: promoveaza cultura romana. Descoperirea talentului acestui Labis de perete este o adevarata surpriza. Punctele de suspensie, semnele de intrebare, pauzele, tonul, toate denota ceva, in discutia despre urs si tigroaica, din profunzimea lui Kipling; nu mai vorbesc de presupozitiile metafizice care stau in spatele articolelor: Dumnezeu, ingerii, sufletul, pestisorul de aur. asteptam opera omnia
  m-am decis greu pe cine sa votez; am pentru strofa fredonata de ingeri

 39. Anna, saluta-le pe sorora si pe Agnes, sunteti prea departe , la vreo 2000 de leghe, imi ia prea mult sa ajung acolo la voi.

 40. beleamademopasant

  am votat, vreau pentru ca sa spun

 41. @luminita, multumim!! o sa le spun! Dar poate razbati si singura pana acolo 😉

 42. Mă rog Cerului cu lacrimi de sânge, izvorâte din sufletu-mi pur de copil cu urs de pluş acasă, să nu aud că ursul Moroianu “s-a dus în Rai să sfâşie îngeri” sau – şi mai rău!- că tigroaica Mihaela împreună cu ursul Moroianu o aleargă hulpavi prin Grădina Raiului pe Mădă, care tocmai presta un şlagăr pentru aceiaşi îngeri… 😯 😯 😯

 43. bai, eu nu mai votez.
  ultima oara am votat DA si a iesit “nu”
  vedeti intai ce vrea ccr sa iasa la vot…

 44. varianta de comment:
  eu boicotez acest referendum.
  nu vreau lovitura de …padure.

 45. poate un pic off topic, dar se pare ca omul are adepti/invatacei/prozeliti, vezi “scriitura” acestui articolas http://www.evz.ro/detalii/stiri/Twin-Peaks-din-Moldova-pruncul-ucis-din-gelozie-de-iubitul-mamei-O-poveste-care-i-face-1001958.html . titlul e o capodopera de-a dreptul. cat despre musiu gregoar, am dat doar peste articolul cu tigroaica. dupa ce-l citesti, iti vine sa faci genocid. la restul nu mai rezist, deci fac doar pe chibitzul. 😆
  PS: exista si chibitze? chibitzarese? anyone? 🙄

 46. Cu scuze pentru majoritatea de opinie, mie in general imi place Cartianu. Ursul si tigroaica sint chiar foarte bune (pe bune :-)). Ce nu imi place la el este lipsa de consideratie pentru bolnavii mental. De aceea spun ca articolul despre Madalina este o magarie.

  Un om bolnav de depresie nu trebuie judecat dupa acelesi criterii ca un om sanatos. Sa-i bati obrazul celei care a murit fiindca a facut ce nu trebuia este indecent si de prost gust.

 47. simona:cu respect, eu nu votez! inca!
  astept sa iasa filmele si votez atunci!
  :mrgreen:

 48. ce păcat că tigroaica, cu care am început și eu să țin, între timp, e pe ultimul loc! 😥

 49. Olivia Newton-Volt

  @Simona: cei din urma vor fi cei dintai! ea va ramine tigroaica sufletelor noastre!

 50. e normal sa cashtige URSU, ca-l stie lumea de la televizor! :mrgreen:

 51. @ Simona

  De ce incerci sa influentezi rezultatul votului si sa bagi mesaje subliminale cu tigroaica? Ce esti tu, Viviane Reding?

 52. aș vrea să vă fac doar 11 recomandări:

  1. să câștige tigroaica
  2. să câștige tigroaica
  3. să câștige tigroaica
  4. să câștige tigroaica
  5. să câștige tigroaica
  6. să câștige tigroaica
  7. să câștige tigroaica
  8. să câștige tigroaica
  9. să câștige tigroaica
  10. să câștige tigroaica
  11. să câștige tigroaica

  în rest, faceți ce vreți voi

 53. Duoamna, noi avem de partea noastra vointa electoratului. Ne presati in halul asta? Asta nu e democratie. Se vede ca purtati haine portocalii, ca si blana tigroaicei. Cand tigroaica era in viata si incalca flagrant democratia junglei sfasiind tot ce prindea in cale nu v-ati gandit sa interveniti in favoarea democratiei, asa-i? Rusine, duoamna, atat va zic!!!

 54. Simona: se rezolva!
  :mrgreen:
  Cand dai bonjur cand intri in cabinet la psihiatra lu tata si intrebi protocolar :” ce mai facetzi?”, femeia zambeste sincer si raspunde profesionist: ” cu medicatzia potrivita, toata lumea face bine!”
  :mrgreen:
  parafrazand, cu plata potrivita, toata lumea va vota tigroiaca!
  😉
  deci : cate voturi itzi mai trebuie si ce buget alocat ai? :mrgreen:

 55. desi am zis ca nu votez, primul vot ti l-am dat din simpatie, ca ne cunoastem!
  GRATIS!
  😳

 56. SI BE) E SIMPLU FATA: deocamdata tigroaica e pe ultimul loc!nu trebe decat sa inversezi clasamentu’! sa zici ca cashtiga ala cu cel mai mic punctaj! :mrgreen:

 57. Merg pe mana ursului si altii pe laba lui…3 texte puerile…dar tin cu animalele..:)

 58. …din chestiunea cu ursu si oamenii-ucigasi faza cu ” lăsând în urmă laba prizonieră” este geniala…il si vad pe Gregoire in zorii zilei plecand de langa Julieta:
  “Vrei să şi pleci? Departe-i ziua încă!
  Privighetoarea fu, nu ciocârlia”
  …iar el, amantul irezistibil si aiurit isi lasa in urma…LABA PROZONIERA… !!! 😀 😀 😀 😀 😀

 59. Ursu. Indubitabil.
  PS: se poate vota si multiplu?

 60. Ma bucur ca in ciuda presiunilor, electoratul a dat dovada de maturitate si n-a dat curs manipularilor ordinare prin care s-a incercat deturnarea vointei poporului suveran!

  @ luminita
  Da, se poate, daca nu te prinde.

 61. @luminita fata, sigur ca putem! Io votez si pentru matusa care are treaba cu muraturile acum. Nu, nu sunt acea nepoata si nici ea acea matusa dar….pentru onoarea ursului sau a tigroaicei se accepta orice. De laba nu zic nimic ca sunt o lady :mrgreen:

  @ Adi, io recunosc ca m-am lasat manipulata de tot dar doar din patriotism local, sa se consemneze in anale! Am trait ievenimentul in derect! 😉

 62. irina și mișu
  Deci atenție! Pălcuț era judecător la judecătoria Marghita. Da, Pălcuț îl chema și tot așa arăta.
  5jde ani, favoriți bogați înălțime peste 1,50, tocuri pantaloni evazați…mă rog mișto. Tipul lua fete-femei în mașină la autostop. Oprea undeva pe câmp și se masturba în fața lor. Inofensiv practic.
  Și circula un banc atunci.
  În câte labe ajunge Pălcuț de la marghita la Oradea?
  În patru: două la dus două la întors.
  Sesizați? Nu?!
  E târziu. Poate dimineață.

 63. Se pune daca am mai votat o data pe liste suplimentare? Evident, cu tigroaica :mrgreen:
  A mai aparut un urs….. ,de fapt, a disparut. Ce ti-e si cu rusii, aaa…ursii astia, vor sa ia cit mai multe calorii, acu’, in prag de iarna. Io cred ca era un urs danez, vroia sa faca bani din laba pentru Privatizare.

 64. Aaaaaaa, a mai avut Gregoar candva, demult, dar tot anul asta, un articol in Adev. despre un caine gasit intr-o groapa si ascuns in fundul gradinii….ca sa nu-l gaseasca taica-su…si cum se facea el ca mananca mult, dar de fapt ascundea mancarea ca sa i-o dea cainelui…parca era si un ied in poveste, sau o capra, nu mai stiu, am uitat amanuntele…tin minte doar ca m-am devastat de plans…are Gregoar un fior sensibil de te sparge cu plansul. .. 🙁 ➡ ❗

 65. Olivia Newton-Volt

  Hai tigroaica Mihaela!

 66. ne mai trebuie amanunte.
  votul decisiv, dupa ce vedem parerea ebei din jurnal.

 67. Nu pooot sa creeeeeed! Ce campanie marsava duce Simona ca sa castige tigroaica!!! Rusineeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Fac apel la toate filialele noastre din teritoriu sa fie vigilente, sa fie atente la autocare (respectiv sa le opreasca pe ale lor si sa fie discreti cu ale noastre), sa opreasca galetile si pungile lor si sa le imparta pe ale noastre si mai ales: atentie la numaratoarea voturilor! Nimeni nu doarme in noaptea in care numaram voturile! Clar???

 68. Daca se intalneste Mihaela cu ursoaica aia cu trei labute jumate, nici de o carpeta nu ramane din blana mancatoarei de miere.
  Tigroaica e cea mai tare, le face de comanda la orice ora pe amandoua.

 69. Las votul deschis până vin autobuzele din provincie.

 70. Ca şi realizare artistică, articolul despre Mădălina mi se pare greu de egalat (dacă nu chiar imposibil), şi probabil vom avea nevoie de mai multe generaţii ca să ne ridicăm macar la acelaşi nivel… 🙄
  Dar mărturisesc sincer că am votat cu tigroaica Miaiela, în al doilea rând din solidaritate între feline şi în primul rând din considerente geografice, eu fiind de loc din Sibiu, oraş cu un trecut dominat de civilizaţie, cu un prezent decent şi cu un viitor promiţător. 🙂

 71. @ Gini, thank you veri muci!! 😉 Tot de aia am votat si eu cu Mihaela, dragostea mea! Dar deja e nervos Adi si imi era frica de reactii adverse. Acum suntem 2 si, vorba aia, puterea creste! I lav iu!

 72. N-am putut vizualiza ce ne-ai propus tu, (apăreau numai blank-uri) dar am ținut cu ursul. Îmi amintesc că am văzut undeva un anunț îndrăzneț:
  ATENȚIE URS!!
  SAU( 😉 ) VĂZUT URME DE LABĂ!!! 😯 😆

 73. Mădălina câştigă detaşat. Asta a fost cea mai originală şi aberant de fascinantă analiză psihologică pe care am citit-o în ultima vreme.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green