Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Listele de cumpărături și listele de liste

Republic un text mai vechi, despre femei și liste:

Listele de cumpărături

Nu putem trăi fără liste, iar asta o ştie toată lumea. Mai ales bărbaţii, victimele predilecte ale acestei pasiuni feminine. Pe ei îi doare cel mai tare, pentru că, în 99% dintre situaţii, lor li se adresează categoria numărul 1 de liste: listele de cumpărături.

Noi, femeile, nu putem să plecăm să cumpărăm nici măcar două chestii fără să ne organizăm în prealabil. Avem de luat pastă de dinţi şi pâine, notăm pe o hârtiuţă “pastă de dinţi” şi “pâine” şi de-abia după aia purcedem la drum. Ajunse în magazin, ne învârtim confuze printre rafturi întrebându-ne ce căutăm. Într-un final, ne amintim că avem listă şi o consultăm. “A, da, am de luat pastă de dinţi şi pâine!”. Şi luăm pastă de dinţi şi pâine. Dacă uităm de pasta de dinţi, luăm doar pâine. Sau invers. Oricum, e bine că am avut listă, altfel am fi putut să le uităm pe amândouă.

Adevărata tragedie începe însă odată cu listele lungi de cumpărături. Alea pentru megamarket, care cad în cârca bărbaţilor. Problema lor nu e că sunt lungi, ci că sunt… ăă… oarecum haotice. Chiar dacă ştie cum e organizat locul, o femeie nu va scrie niciodată o listă ţinând cont de ordinea raioanelor. Nu! Lista ei va arăta aşa: roşii, pastă de dinţi, brânză, găleată cu mop, beţişoare de urechi, suc, sac de aspirator, piept de pui, Mister Musculo, ouă, lichid de parbriz, măsline, gumă de mestecat, pâine, ouă (tăiat, că mai apare o dată). Rezultatul: un bărbat care aleargă ca Bănel –muscă fără cap, prin tot megamarketul. După a zecea experienţă de genul ăsta, Bănel va claca. Se va răscula şi va solicita ferm o listă logică. Mare greşeală tactică. Iubita, soţia, sora, vecina, mama, “femeia lui”, vorba Mihaelei Rădulescu și a lui Dani Oţil, nu-l va refuza, dar nici nu va reuși să scrie din prima ce i s-a cerut. Nici din a doua. Pe la a zecea listă rescrisă, el îşi va da seama că mai bine făcea puţin sport cu căruciorul decât să transpire aşteptând la uşă, încălţat şi cu căciula pe cap.

Listele de activităţi

Când o femeie are multe treburi de executat, mai ales din categoria celor casnice, intră-n panică. Singura chestie care poate ţine leşinul la distanţă şi nu e sticluţă de săruri, e o listă. Arată cam aşa: curăţenie, epilat, gătit, spălat rufe la maşină, spălat rufe de mână (există chestii mai finuţe, pe care nu le bagi la maşină), baie, manichiură, dezgheţat frigiderul, pedichiură. Consecinţa ei unică e liniştea interioară a autoarei. Despre eficienţă nici nu poate fi vorba. Întotdeauna spălatul de mână va fi întrerupt pentru epilat, care va fi abandonat pentru dezgheţarea frigiderului, care va fi întreruptă pentru pedichiură, care fi lăsată baltă pentru reluarea spălatului de mână, la care se va renunţa pentru manichiură, care va degenera în dat cu aspiratorul.

Listele de curăţenie

Sunt o categorie mai specială şi arată destul de ciudat. Un bărbat care va da peste o asemenea listă se va îndoi în secret de sănătatea psihică a celei care a alcătuit-o. “Bucătărie: aragaz, chiuvetă, geam, masă, faianţă, aspirat, spălat pe jos. Baie: chiuvetă, WC, cadă, faianţă, gresie. Dormitor: şters praf, aspirat, geamuri, spălat pe jos, ordine. Sufragerie: bibliotecă – şters praf, ordine, aspirat, geamuri, spălat pe jos”. Pare absurd, nu? De ce şi-ar nota o femeie care face curat în bucătărie cuvântul “aragaz” pe o listă? Nu-l vede? Hmm… Păi, da, poate să nu-l vadă din cauza chiuvetei de la baie sau a bibliotecii din sufragerie. Din experienţă proprie, pot să vă spun că un maraton feminin de curăţenie decurge, în mod obişnuit, cam aşa: Începi treaba în bucătărie. O duci până la jumate. Sună telefonul. E în sufragerie. Te duci să răspunzi. Vorbeşti, închizi şi, în timp ce închizi, te îngrozeşti de ce dezordine e. Te apuci sa faci ordine. Faci până la jumate. Te duci în dormitor să duci ceva. Vezi rufele pe uscător. Te apuci să le strângi. Strângi o parte. Ţi se face sete. Te duci la bucătărie să bei apă. Vezi ce balamuc e. Te reapuci de curăţat bucătăria. Sună telefonul… La un moment dat, nu mai ştii nici de unde ai început, nici către ce te îndrepţi, nici cum te cheamă, nici câţi ani ai. Îţi juri ca data viitoare să faci o listă. Aşa s-au născut listele de curăţenie.

Listele de liste

Dacă nu s-au inventat încă, mă gândesc să le inventez eu acum. Simt că e nevoie de ele. Ne vor simplifica viaţa, fetelor! Imaginaţi-vă o dimineaţă în care nu ştiţi încotro s-o apucaţi. Nasol, nu? Acuma, imaginaţi-vă una în care prima preocupare e să vă alcătuiţi frumos o listă cu toate listele de pe care le aveţi de făcut (listă de chestii pe care trebuie neapărat să le cumpăraţi, listă de chestii pe care trebuie neapărat să nu le cumpăraţi, listă de telefoane pe care tre’ să le daţi, listă de telefoane la care nu trebuie să răspundeţi, listă de mailuri, listă de semafoare pe care trebuie să le evitaţi etc.). Mult mai limpede se vede totul, nu? Faci lista de liste, apoi treci la listele propriu-zise, după care, dacă îţi mai rămâne timp, te apuci de treburi. Dacă nu-ţi mai rămâne, te apuci de lista de liste pentru ziua următoare. Nu-i așa că o să fim mult mai organizate dacă aplicăm metoda asta?

Propun să o implementăm începând chiar din acest moment. De exemplu, eu am un drum de făcut, așa că o să mă apuc urgent de redactat lista cu operaţiunile de pornire a maşinii: deschidere uşă, aşezare pe scaun, centură, reglare scaun, verificare oglinzi, reglare aer condiţionat, ambreiaj, scoatere din viteză, frâna de mână jos, din nou ambreiaj, din nou a I-a, acceleraţie, jos ambreiajul, pleca… Pardon, am uitat de pornirea motorului, deci nici o “plecare”, că tre’ să iau lista de la-nceput.

 

68 comentarii

 1. Foarte grea treaba asta cu lista de cumparaturi desi uneori sunt nevoit sa o fac si sa o execut 😀

 2. A I-a? Adica a intaia? Serios?
  Si barbatii fac liste, doar ca sunt logice.

 3. @adrianc: a-ntâia, da, care-i problema? 🙄

 4. Boala grea, moarte sigura … 😀
  Noroc ca babrbatii nu tin cont de listele femeilor, ca altfel o luau pe aratura …

 5. ce spun doamnele pe Facebook: “eu cred ca barbatii fac asta, nu femeile! Nu cred ca cineva isi face lista doar pentru piine si pasta de dinti. Si, la urma urmei, este f greu sa tii cu dintii strinsi de o lista. Eu mereu ma abat de la ea :))”

 6. tot doamnă, tot de pe FB: “nu stiu altele cum sunt, dar eu, daca am pe lista pasta de dinti si paine, umplu cosul! :)))”

 7. idem: “odata ce exista lista, barbatul o poate urma nestingherit, in mod absolut. Pe cand femeia va pleca cu servetele rosii, bol nou de plastic cu pisici, sapun lichid cu aloe vera, biscuiti cu cereale si fructe de padure, cafea d-aia noua cu aroma de nu stiu de care si vreo 3 perechi de dresuri. Ah, da, si cu pasta de dinti. De paine o sa uite.”

 8. idem: “dar se poate intampla nefericirea sa pleci dupa cele doua si sa iei o rochita, niste pantofiori sau macar ceva la oferta, uitand pasta..sau painea..sau pe ambele! Lista e sfanta!”

 9. Tot de pe FB: “cu alte cuvinte tre’ sa stii sa citesti printre randuri…”ce-a vrut sa spuna autorul?” pasta de dinti nu insemna NICIODATA numai pasta de dinti! eu ultima data cand m-am uitat pe un site de eletronice/electrice dupa o husa de ceva, am cumparat televizor! …de husa am uitat…”

 10. daca plecam fara lista la cumparaturi am imbulinat-o – chiar ii atrag atentia sotului “vezi ca nu avem lista, pregateste-te ” … cred ca subconstientul crede ca nu avem limita de buget 😆

 11. eu am o problema cu servetelele de masa…asta-vara le-am scris pe lista timp de trei saptamani si n-am fost in stare sa le cumpar nici de la megamarket, nici de la supermarket, nici macar de la chioscul de langa bloc 😛

 12. Eu si sotia mergem in fiecare week end cel putin odata la cumparaturi si cea mai mare problema si cosmar este “lista de cumparaturi”
  Mereu ma pune sa fac lista…. ma dispera, avem multe de luat dar sa tina si ea minte eu sunt ocupat sa ma uit dupa una alta in magazin hyhyhy 🙂 nu-i asa baietii ??
  Aaaa si inca ceva dupa ce ma supune la chinuri groaznice cu lista sa o fac in 80% din cazuri o uit pe masa 🙂

 13. Am incercat lista scrisa cu creionul pe hirtie. Esec total! Dupa aia am incercat o aplicatie pe IPhone. Acelasi insucces. Acuma pur si simplu ma duc la fiecare rind si ma holbez la produse, doar-doar mi-oi aduce aminte ce-mi lipseste.

 14. Sunt si femei care scriu din proprie initiativa listele de cumparaturi
  pe categorii. Mai ales dupa ce s-au saturat sa alerge ca Banel 😀

 15. Cred ca de departe cea mai interesanta lista intocmita a fost cea pentru pregatirea intrarii in familie a primului nostru bebeloi … O mie si unul de lucruri, la care nici cu gandul nu gandeam inainte cu 3-4 saptamani … Si pentru ca n-a fost usor sa punem lucrurile cap-coada, o impartasim si altora …
  http://parinti4copii.wordpress.com/2012/10/15/pregatiri-pentru-bebelus-lista-cumparaturi/

 16. Mi-am mai adus aminte de o lista ce o facusem cu ocazia marii impachetari dinainte de plecarea in Lituania (mergeam cu o bursa de studiu acolo). Erau vreo 3 sau 4 post-ituri pline cu diverse chestii de care credeam ca o sa am nevoie pe acolo…am gasit lista dupa catva timp de la intoarcerea in tara si m-a bufnit rasul de ce minuni scrisesem pe ea…lucruri pe care nu le-am folosit nici macar o data 🙂

 17. Daca mai traia profu’ de romana din generala ne baga pe amandoi cu capul in table. Pe tine ca ai scris si pe mine ca citesc.

 18. @adrianc: din cauza lu’ “a-ntâia” ăla? e corect, îmi pare rău, una e “viteza I”, clasa I, alta e “a intrat într-a-ntâia”, “a băgat a-ntâia”. deci nu ne dădea cu capul de nici o tablă, stai liniștit 😉

 19. Întâia e acceptat, [b]a[/b] întâia ba.

 20. @adrianc: nu am înțeles nimic

 21. @ adrianc: Dragă, dacă ai probleme cu prima, bag-o direct în a doua. Merge, te asigur eu. 😉

 22. apropos de pasta de dinti si paine, daca as avea lista numai cu ele, evident ca as cumpara cu totul altceva si cand as ajunge acasa mi-as da seama ca de fapt am uitat sa cumpar ce aveam pe lista. oricum, nu stiu de ce vorbesc ipotetic, pentru ca, de fapt, chiar mi s-a intamplat! 😆

 23. Eu am o metoda mai simpla: scanarea.
  Merg intr-o zi insotit intr-un mare supermarket (sa nu dam nume, chiar daca exista 3 in Bucuresti, unul la Republica, unul in Militari si inca unul la Big Berceni).

  La raioanele de produse alimentare ma opresc si privesc in gol.
  – Ce faci? sunt intrebat.
  – Sssst, lasa-ma un pic, scanez frigiderul.
  Dup-aia bag in cos exact ce trebuie. Si tot asa, la diverse raioane, scanez: baie, dormitor, camara, etc. Evident, prima scanare e in portofel, dar aia se face deja de acasa. 😯

 24. @ Simona: tehnic vorbind, acel b intre paranteze drepte, adica [ b ] , este un cod html. Inseamna bolduire a caracterelor.
  Cred ca nu sunt admise toate codurile html pe acest comment form.
  (eu am lasat spatii in mod special, tocmai ca sa NU lucreze chestia).

  Nu-i problema, se poate trai fara chestia asta. :mrgreen:

 25. Eu nu numai ca am uitat ce trebuia sa cumpar dar am cerut ceva ce chiar nu aveam nevoie. Mai aveam putin si adormeam in picioare, am intrat in magazin, m-am pus la coada si cand mi-a venit randul s-a facut blank in capul meu. Ma uitam la vanzatoare cu ochisori de caprioara ranita, sperand sa ma salveze ea. Nu am gasit in ochii ei nimic interesant. Daca nu as fi stat la coada as fi cerut timp de gandire dar asa mi-a fost rusine. Si am vazut undeva in stanga ….pungi de gheata. Si aia am cerut. 😯 Si acum stau in dulap. Acasa mi-am amintit ce trebuia sa cumpar. … smantana!

 26. Na, ca m-am grabit si eu si am gresit!!! Se pune intre paranteze ascutite, of, adica asa, ca m-a apucat cheful de teste tehnice la ora asta:

  text ingrosat in html cu pauze, ca sa nu mearga, sa fie doar explicativ! Iar rezultatul este…

  text ingrosat in html

 27. Mdea… ma duc la nani, scuze, nu mai fac. :mrgreen:

 28. Anna: in cazuri d-astea, optiunea e simpla: suna un prieten!
  😉

 29. @ Anna: păi vezi, ce-ţi spuneam eu ieri? Trebuie să te măriţi, ca să aibă cine să-ţi facă niscaiva cumpărături… 🙄

 30. @cruela, nu am vrut sa risc in halul asta :mrgreen:

 31. @Marian S, garantezi tu ca in loc de pungi de gheata aducea smantana? Hmm, o sa analizez… 😉

 32. Anna, pe mine ma apuca rusinea cand cer prezervative, de-aia le iau de la autoservire… 😳

 33. :mrgreen: Deci simona: eu am conceput deja lista de liste; o vreme a si functionat ( partial)
  :mrgreen:
  deci : se ia o f :mrgreen: oaie A 4 si se pozitioneaza lansc :mrgreen: pe
  se tarseaza “neste”coloane ( mai groase sau mai subtiri, cum va place :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )
  se scrie “capu’la tabel”( ca e deja tabel :mrgreen: )( daca-l faceti in excel puteti baga si pivot :mrgreen: i! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  eu aveam ceva de genu:
  casa
  masina
  copii
  parinti
  banci
  biserica
  dans
  doctor
  job
  plata facturi :mrgreen:
  vaca :mrgreen: nta
  donatii
  cumparaturi
  pisica/caine
  :mrgreen:
  sa mai zic?
  ( ca crez ca mai iereau :mrgreen: )

  dupe care, ordonat, in fiecare coloana, frumusel, detaliile!
  :mrgreen:
  daca nu ajung coloanele, vorba ba :mrgreen: cului cu cum tii o bloda ocupata toata ziua,( ii dai sa citeasca o foaie pe care scrie pe ambe :mrgreen: le pag :mrgreen: ni: “citeste pe verso :mrgreen: :mrgreen: “) intoarceti foaia pe verso si mai bagati cate coloane va doreste pipotzica
  foaia o impaturiti frumos si o varati in [portofel ; unde va zacea pina va amintit de ea si oricum listele nu ( prea) mai sunt de actualitate! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  asa ca puneti mana si faceti alta!
  =)))))))))))))))))

 34. Anna: poti sa-mi trimitim mie pungile de gheata!
  :mrgreen:
  promit ca iti dau la schimb smantana!
  🙂

 35. @ cruela de villa: aha, ii dai smantana aia pe care n-ai mai pus-o pe dovlecei. Las` ca stim noi.

 36. si be0 razi tu razi, harap alb, dar intr-o vreme aveam o femeie care venea “decat”la pranz, sa dea de mancare la copii ( care erau in generala si invatau una dimineata si una dupa-masa:mrgreen: ) ; si ca sa-si justifice paraua, mai avea cate ceva de facut zilnic, pe baza deeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee…LISTA!
  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  si taica-miu facea misto de mine: ce trebuie sa-i lasi lista, ce ea nnu vede ce e de facut in casa?
  ba daaaaaa, ziceam eu, dar ea si le stie p-ale ei, io p-ale mele:
  io vreau azi sa spele, maine sa calce, pimaine sa cure :mrgreen: te nu stiu ce…, etc, ca la mine asa e lista de prioritati! daca o las pe ea sa aseze priotitatile cine st :mrgreen: e ce iese…
  Am fost fosr

 37. marianse: nu draga, imi fac o lista, ma duc la lidl, unde e saptamana americana :mrgreen: si-i cumpar fetii smantana proaspata, cu E-uri de UE, d-aia de care poti s-o lasi mostenire :mrgreen: si la nepoti!
  :mrgreen:
  evident tot proaspata va fi!
  :mrgreen:

 38. @cruela, cu drag! Mai ales ca am aflat si eu pe aici ca vinul se bea la temperatura camerei. :mrgreen: Si in seara asta am mare nevoie de smantana , m-am pricopsit cu o ciorba de burta de…. cine mai doreste? cate tacamuri pun?

 39. apropos de lista: m-am dus zilele trecute ( eram home alone) la buticu de la picioru blocului si stateam la coada de O persoana ( care era coada, nu era sotia mea :mrgreen: ) cu o bancnota de UN leu tinuta ostentativ in mana!
  :mrgreen:
  ostentativ, pt ca de fapt mai tineam strans si doo de 10 bani, care nu se vedeau, normal…
  si femeia, care ma cunoaste, cand ma vede , ma scaneaza si zambind imi intinde o piine ( ce stia ea saraca ca au ei la UN leu)
  la care eu refuz cu demnitate si zic intinzandu-i toti banii: vrea :mrgreen: u FIX doo oo!
  :mrgreen: :mrgreen:
  data viitoare cand mai cumpar doo oo, promit simona, ca in chip de respect imi fac si lista:
  1. ou
  2.alt ou
  :mrgreen: :mrgreen:

 40. Anna, pe unde stai? Sau, mai corect spus, cat de departe de Stadionul National – Parc Cuza? 🙄

 41. @ cruela: cand mai iei bona in casa, lasa bona si sotul din dotare sa-si faca singuri lista de activitati, se descurca ei. 😳

 42. anna: io mi-s in turneu!
  deocamdata la tg jiu, unde beau vin din productia anului curent!;)
  bio!
  si simt cum devin biodegrabila pe masura ce beau!
  :mrgreen:
  maine ma duc la deva!
  ( stie m’neaei! :mrgreen: )
  cand ajung :mrgreen: in prximitatea proximitatii tale, te anunt!
  😉

 43. @Marian S, facem asa. Mai intai imi spui in ce oras ai vrea sa stau si pe urma eu traduc in km sau in ore distanta cat faci pana la ciorba mea :mrgreen:

 44. @cruela, te astept! Pana atunci… sa ai spor! :mrgreen:

 45. Shit. Credeam ca esti in capitala miticiei. M-am lins pe bot de ciorba de burta. :mrgreen:

 46. marianse: din pacate pt el, divortasem deja, deci nu putea sa-si faca program cu bona! :mrgreen:
  si be) anna este de la vreo cateva sute de km de parcu cu pricina! :mrgreen:

 47. O vorba den batrani spune: this is nashpa.
  Pa, fetelor, nu mai aveti niciun farmec. Ma duc la agatat pe feisbuc. 👿

 48. marianse: cat de lipsit de imaginatie esti!
  pune nene mana si fa o lista, ca doar asa te-a-nvatzat simona!
  cruela: ciorba de dovlecei- bucuresti
  anna: vin vechi + ciorba de burta ( intr-o locatie geografica)
  nicky: palinka: bucuresti
  etc
  etc
  etc
  tot io sa te-nvat?
  👿

 49. ai grija si tu, ca acush vine craciunuuuuuuuuuuuu!:P

 50. @Cruela: bre, ma strigasi? Ce palinca? Fusei la patria-muma, baui palinca si m-am abtiguit puternic de tot(da’ chiar strong rau, dupa vreo doua paharele eram vesela foarte si pusa pe fapte mari, ba chiar intr-o criza de patriotism mi-am cumparat si-o ie!). Asa ca poti sa ma scoti de pe lista asta, nu mai pun gura pe asa ceva in viata mea, da’ am adus doua sticle aicea, au avut un succes monstruos. Le-am zis ca asa tratam noi gripa in Romania, cu tuica fiarta cu cuisoare si scortisoara :mrgreen:

 51. @Nicky – ce facusi fataaa? Stricasi orzul pe gaste? Auuuuuu… Nu stiai ca ai un conational p’aci care ar fi apreciat cu muuuuuult mai mult asemenea bunataturi? Top, top, top… rusiniiiiiiiicaaaa! 🙂

 52. @Adi_MN: stai bre o tzira ca nu dau turcii, mai am o sticla, bre! Da’ cum o trimit eu prin uragane si ghetari pin’ la tine?! Ca ma intreaba aistia la posta daca am ceva inflamabil… sa zic ca… ce? Baga solutia salvatoare.

 53. @Adi: vezi daca vine careva pe-aicea la shopping de Craciun si admirat frumusetile orasului, sa bag sticla la inaintare. De preferinta cineva cu care chiar esti bun prieten, sa nu care cumva sa faca sticla “pierduta” :mrgreen:

 54. Ma regasesc in alergarea de colo-colo prin megamarket din dorinta de a urma punct cu punct lista. Ma regasesc si in pozitia celui care cere o abordare logica a alcatuirii listei ca sa nu mai alerg prin megamarket. Dar ce imi itinde nervii mereu e asta: lista e alcatuita model pentru alergare, sintem amindoi la cumparaturi, eu doresc scurtarea agoniei si urmarea punct cu punct a ei, dar ea – nu! Ea optimizeaza lista in timp real! Cam asa: intram in megamarket cu cosul gol si o lista uriasa – la mine. Incep sa citesc primele 2 puncte de pe lista: morcovi si cartofi. Timid incerc sa indrept carutul spre legume-fructe dar ea s-a si oprit la menaj de unde alege un mop. Mopul e pe penultimul loc pe lista, pe pagina a doua jos. Dupa ce alege mopul, alegem tricouri pentru cei mici, ca sint in raionul urmator, desi tricourile is pe pagina 1 jos. Innebunesc ca tre sa tin minte ce ia – asa anapoda – ca sa tai de pe lista in minte ca n-avem pix. Si cireasa de pe tort? Eu sint de vina ca n-am pix ca sa tai de pe lista cumparaturile luate de ea in mod optimizat! (Desi eu cerusem asta inca de acasa!!!!)

  Lasind urma la o parte, ma termina acceptarea tacita a acestui comportament aberant. Nu e amuzant, nu e cinstit, nu e fair – e dublu standard. Pam-pam.

 55. @Nicky – Ce uragane si ghetari fata? Poate la tine, ca la mine sunt 17º C, de zici ca vine vara nu Thanksgiving-ul. Solutia Salvatoare? O sigilezi bine, bine si la posta declari ca e apa sfintita de la Patriarhia Romana:D

 56. Ha, singura persoana in care as avea incredere (ca deh, nu pune alcool pe limba) nu are nici o sansa sa ajunga la admirat frumusetile orasului subacvatic 😀

 57. cocobongo: data viitoare cumpara bre un pix la fata locului!
  investitia merita toti banii!
  :mrgreen:

 58. dupa ce il cumperi, il treci pe lista, apoi e primul lucru pe care-l tai de pe lista!
  :mrgreen:

 59. nicky fata, recunosc ca am incurcat borcanele!
  nu la tine ma refeream, dar ma bucur ca le-am incurcat si ca te-am provocat la o asa spovedanie!
  😉

 60. Adi_MN-ul : daca platesti curierul/curieratul, ma sacrific si vin eu! :mrgreen:

 61. altfel , mi se pare ca exista unii cu site, care livreaza la auslanderi
  ti-l caut mai tarziu ca acum sunt pe fuga…

 62. Fie ca suntem femei sau barbati e clar ca fara o lista nu putem merge la cumparaturi. Asta este, suntem “ametiti” fie ca vrem sau nu sa recunoastem.

 63. mer 😀 g cu lista …..bun….dar ceva in afara listei tot apareee 😀

 64. Jur ca lista pentru hipermarket o fac in functie de raioane. Ba chiar am si un traseu eficient ca sa ma intorc de doua ori in loc. :)))

 65. […] P.S. Pe aceeași temă, Listele de cumpărături și listele de liste. […]

 66. eu scriu lista dupa raioane, pentur ca nu stau sa bifez la cumparaturi.. las spatii mai maricele sa pot sa mai adaug ulterior si iese o lista mai pe “grupe” asa, cat de cat. Si lista cu ce am de facut cand intru in masina aveam cand faceam scoala de soferi :)) lista de reglat: Scaun, Oglinzi, Centura , lista pentru parcare: 1. semnalizat 2. asigurat etc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green