Hai să ne ghicim în listele de cumpărături!
Nu știu cum sunteți voi, dar viața noastră e plină de liste de cumpărături. Prin genți, prin buzunare, pe birou, prin vreun sertar, peste tot, se găsesc hârtiuțe pe care sunt notate chestii de cumpărat… Nu există zi să nu dăm peste cel puțin o listoacă veche, deja rezolvată, iar una e “deschisă” permanent pe birou, ca să tot adăugăm chestii în ea.
Iată un exemplu:
Ce spune despre noi lista asta oare? Că lucrăm încă “pe print”, ca bâtrâneii, nu? Că amestecăm contabila cu pătrunjelul, dar, de mâncat, slavă Domnului, nu mâncăm contabila, ci doar pătrunjelul, cu lapte și cu semințe de dovleac… Că suntem cetățeni responsabili și ne plătim taxele cu sfințenie, dar nu înainte de a ne șterge unghiile… Mai ziceți și voi, nu vreau să vă răpesc plăcerea de a vă distra pe seama listei pe care tocmai am dezvăluit-o. 😀
După care vă invit să vă căutați prin genți și să vă deconspirați și voi ultima listă de cumpărături. Sau, dacă sunteți în ton cu vremurile, e bună și o listă extrasă din telefon. Nu contează, important e să ne ghicim reciproc în liste. 😆
Pentru ăștia ca mine, care au de făcut urgent niște cursuri de organizare, dar și un pas mare către tehnologie, renunțând la hârtii, dar și pentru ăia care au făcut deja pasul, Carrefour tocmai lansează o aplicație foarte ușor de folosit. Printre alte șmecherii, utilizatorul își poate alcătui, dintr-o listă de rețete, un meniu săptămânal, după care, dintr-un singur click, își poate adăuga ingredientele în lista de cumpărături din contul său, MyCarrefour. Cum ar veni, dacă a ales o rețetă “compusă” din pătrunjel, lapte și semințe de dovleac, dă un singur click și toate cele trei ingrediente zboară direct în lista pe care o va consulta când o să fie în magazin. Aplicația are aceleași funcții ca și noul site Carrefour, proaspăt lansat, doar că prezintă avantajul mobilității. E disponibilă acum pe Android și, în curand, pe iPhone. Mai multe detalii aici.
Hai cu listele voastre, să am și eu de ce să râd, în timp ce voi o să faceți o bășcălie de-a mea.
P.S. Pe aceeași temă, Listele de cumpărături și listele de liste.
Nu folosesc liste. Si asa m-am dus la piata sa iau cele trebuincioase pentru o friptura cu usturoi. Luat legume, 3 legaturi de patrunjel (sa fie!), 5-6 bucati de usturoi (aveam nevoie doar de una, dar tanti vanzatoarea era faina si io-s suflet sensibil). Venit acasa, pregatit legumele, merg sa scot carnea din frigider. Hopa, care carne? Pai am luat? Normal ca nu am luat.
hahahahhaaaaa, și uite-așa ai mâncat și tu friptură de pătrunjel
Am reusit sa fac ceva asemanator de Craciun. A decis bunica sa faca piftie, in ultimul moment. Am dat fuga la piata sa cumpar urechi si “adidasi”. Am stat la coada jumatate de ora numarand cati “adidasi” mai erau in vitrina dupa fiecare client (bataie mare). Mi-a venit randul, am ales, am platit si am plecat. Am ajuns acasa cu mai multe sacose si am inceput sa caut minunile pentru piftie, sa i le duc bunicii. Dar lasasem pretiosii “adidasi” la magazin. M-am intors si i-am gasit 😀
Eu am trecut la o aplicatie pe telefon. Mi-a luat cam doua ore sa adaug magazinele cu produse si preturi, dupa care mi-am facut si o mica lista de cumparaturi (adica am bifat din lista mare pe care m-am chinuit s-o fac). Eram foarte incantata. Aplicatia calcula si totalul, puteam sa compar preturi de la magazine diferite etc. Si ca sa vezi.. ajung la magazin si raman fara baterie la telefon 😆 Asca ca m-am intors la listele clasice, pe hartie 😀 (pe care bineinteles ca le uit acasa, pe masa, alaturi de sacosele pregatite pentru cumparaturi 🙄 )
păi nu mai bine treceai pe listă și o baterie de rezervă? 🙄
Da da 😆 sau un telefon de rezerva, in caz ca uit si bateria 😀 Asta imi aminteste de un banc:
Un politist se urca in autobuz si taxeaza doua bilete.Un calator il intreaba:
− De ce ai taxat , domnule, doua bilete?!
− Pai , daca pierd unul , il am pe celalalt!
− Si daca le pierzi pe amandoua?
− Am abonament!
− Pai , poti pierde si abonamentul odata cu biletele…
− Nu conteaza , politia circula gratuit cu mijloacele de transport comun.
aaa, dar eu nu incurc listele 😛 am una pe frigider, cu magnet, pentru cumparaturile de la sf. de saptamana , una o fac la serviciu pentru cumparaturile zilnice, iar pe masa de bucatarie este un carnetel pe care scriu ce am de facut (deci nu de cumparat)
si mai am un magnet pe usa de la intrare unde agat la nevoie un reminder ultra-super important
in ultimii ani nu prea m-am imbracat cu fuste/rochii pentru ca nu au buzunare unde sa-mi pun eu listele 😆
Nu cumva tu esti contabila cu patrunjelu’? 😀 ca prea ai liste peste tot si esti ordonata.. 🙄
și ce scrie acum, de exemplu, pe ușa de la intrare? 😛
@Simona Tache:hahaha acum nu scrie nimic (e vorba de partea interioara a usii, se intelege da? 😀 ) dar acum o saptamana scria “Mirela” pentru ca trebuia sa-mi sun o cunostinta care nu are telefonul deschis decat intr-un interval mic de timp, interval pe care-l ratasem de mai multe ori
@Rico: nu, nu sunt contabila … dar cred ca am ceva stofa 🙂
nu cred ca listele dau dovada de ordine, eu am inceput sa fac aceste liste din disperare, mai bine umblu cu lista decat sa constat acasa ca nu am luat ce-mi trebuie , invidiez persoanele care sunt atat de relaxate incat pleaca la cumparaturi fara liste, au lista in cap si e de ajuns, vreau si eu asa !!!!!! 😥
Eu fac lista….si pana ies din casa..o uit! Apoi sun acasa sa intreb ce am scris in lista..in cazul in care nu-mi amintesc tot!
Am fost la cumparaturi sambata si cand am scos lista din geanta, am realizat ca era una de acum vreo doua saptamani. Lista cea noua trona pe masa din bucatarie, asa ca m-am concentrate sa imi aduc aminte ce era scris pe ea. Noroc ca era scurta! 😆 Uneori folosesc si o aplicatie pentru telefon, dar imi place mai mult sa scriu pe hartie.
hahahahaa, cunoaștem 😆
Fa lista pe hartie si p-orma poza cu telefonul 😉
Articolul asta, ca si articolele din lista, imi aduce aminte de testele la romana, cand trebuia sa formulezi o singura fraza care sa contina toate cuvintele enuntate, nu totdeauna in ordinea data. Si mai remarc scrisul, cu o grafie foarte cursiva, inginereste simplificata si economica (se vede din prima). Era gata-gata sa jur ca-i al meu!
HA! scrisul meu ingineresc? nu creeed! 😎
@Simona:
E evident, scrii ca un barbat (inginer am vrut sa zic). Scriere quasi orizontala, fara vai si dealuri, inteligibila, aerisita, aliniere de bun simt (tehnic). Si mai am 😉 !
Lista e pe hartie (intr-un carnetel) si se completeaza pe masura ce-mi aduc aminte. Cand pun ceva in cos sau tocmai am luat rosii de la piata, tai cu pixul chestiunea din lista, in felul asta nu-mi raman chestii neluate. Daca va impiedicati de una care mosmondeste ceva intr-un carnetl la piata sau supermarket e posibil sa ma fi intalnit. 🙂 Carnetelul sta tot timpul in geanta, daca il scot e mereu alaturi de telefon, nu prea am cum sa-l uit. Momentan pe lista am fasole verde, cartofi si rosii de la piata (probabil se va completa cu afine, capsuni, merisoare si ce alte fructe de padure voi gasi) si lapte si smantana pt frisca de la supermarket (posibil branza dulce sau mascarpone in completare).
și eu mai tai cu pixul, dada, doar că nu de pe carnețel, ci de pe foi.
dar mai bine să-ți ghicesc în listă: vrei să faci ciorbă și tort????? 🙄 🙄 🙄 sau ciorbă de tort?
Fasolea ar trebui sa ajunga la congelator pt iarna. Rosiile in salata, cartofii-mai vedem. Laptele in cafeaua de dimineata (mai corect cafeaua in lapte).
Restul da, ar trebui sa ajunga intr-un desert. Ceva gen pavlova, dar la castron, ca nu-mi iese blatul de niciilun fel. (Bezelele le-am luat ieri la RiralFest). 🙂
Intre timp au ajuns pe lista niste varza si niste scaricica. 🙂
si eu sunt old fashion: liste. Acum am un caiet cu coloane, unde imi trec prima data meniul pe saptamana, urmatoarea coloana ingredientele si cantitatile (uneori trag si linii cu sageti intre coloane), si a 3a cu ToDo: dezghetat frigider, cusut alea, pregatit cadouri, scris email la contabila etc. si aici scriu aici lucrurile care nu sunt deja in firesc de facut pt weekend (de ex. nu mai scriu de ceva timp curatenia de weekend si nici spalatul si pregatitul hainelor pe sapt. urmatoare).
Avantajul la liste este ca mi le pun in ordine. Si imi pun gandurile in ordine!!! o data scoasa ideea din cap, mi-e mai simplu pt cap, am mintea mai libera, stiu doar ca am un pointer: lista. Da, mai uit lista acasa, dar nu din neglijenta pt ca deja tin minte aproape toate de acolo.
OMG! ești Zeița Organizării! 😮 😯
o femeie 🙄
eu asa ceva nu am mai vazut si nici nu am auzit
tare de tot
ma-nclin!
deci daca nu am liste, uit! nevoia m-a invatat, maica…nevoia, ca neuronul meu e pe duca. Sa vedeti ce nasol e cand uit si unde am pus lista :))))
Stiti ce castig asa? mult timp.
Eu pierd listele scrise pe hartie, in schimb pot reconstitui destul de usor cam ce era pe ele. Din listele electronice nu tin minte ca am notat una sau alta, ma verific constant, chiar si doar ca sa fiu sigura ca am scris tot. Astazi pe lista: fructe, ceapa,alune, paine, unt, peste, betisoare cu vata, Domestos. Ce uit sa cumpar de multe ori: hartie igienica. Eu le ordonez cat de cat pe categorii, sa imi fie usor cand intru in magazin sa regasesc cand sunt la raionul X tot ce pot cumpara de acolo.
La mine sunt separate doar pe locatie:piata si supermarketuri. 🙂
hmmmm, ce gătești bun cu pește? 🙄
Complimente cu citeste! peste cu orez cu legume, menta, patrunjel si lamaie; mujdei si muraturi… mmmm
Listele facute de ” mosul ” meu incep cu – mamuskaaaaaaa, sa nu uiti lista si ochelarii !!!!
în mod normal nu am liste. haos în cap, haos la cumpărături. sub nici o formă nu m-aş apuca de liste în telefon. să încep să butonez acasă să le fac, să butonez în magazin, să tot schimb la ochelari, no way. nu îmi plac listele, am senzaţia că orice e prestabilit mă îngrădeşte.
în 1% din situaţii am totuşi o listă, cum e cea de aseară, după care am scotocit blugii acum. nu am cum să o arăt dar mi-e şi ruşine să o compar cu opera de artă Simonei. a mea e “scrisă” pe o scamă de hârtie, care pe dos are altceva, ruptă din alta mai mare care, la rândul ei…
avantajul e că nu trebuie să o văd f bine, îmi dau seama după prima literă sau unduirile pixului ce am vrut să spun.
Incearca o carioca (ce de ca-uri!) cu font mare in loc de pix, abia scutesti schimbatul ochelarilor. Si fa lista pe un servetel (nefolosit, te rog!). Nu uita sa mai salvezi cate-un copac, scrie si tu pe toate fetele, vezi ca servetelele au si grosime! O sa-ti semene lista leit cu a mea! A propos, stii ce bune sunt urzicile? Daca vezi chei inbus, da un tar!
matrix,
fată, la câte păduri am salvat în decursul vieţii făcând tone de cumpărături fără listă, ar fi culmea să consum acum petrol (sau ce se consumă) pentru carioca aia.
cu inbusul te pot ajuta curând, când vin la buc. am o pungă de ele în geantă (că poşetă nu se poate numi).
mă găseşti pe gh. lazăr. numa să nu-mi vii cu urzici, mama spune că alea sunt pentru porci 😳
adu mai bine un vin, haleală aduc tot io.
adică cele enșpe mii de întoarceri de la cumpărături FĂRĂ lucruri importante nu te-au vindecat? ești sigură că ești de pe-aici, de pe planeta Pământ?
da
ce avantaj ar fi cu mobilul=agenda?
eu nu vad
cred că niciodată nu am uitat să cumpăr ceva vital, gen oxigen, hidrogen si din astea. în rest, dracu știe, am supraviețuit, am crescut în sistemul ăsta 2 copii și, ultima oară când am verificat, trăiau amîndoi. adica erau last seen pe whatsapp recently 😆
Cel mai bine sunt apreciat cand uit lista acasa, cumpar exact ce continea la momentul scrierii. Daca o am cu mine, i se cam dubleaza valoarea cu diverse chestii care-mi fac cu ochiul: flori, struguri, pere, peste in diverse sortimente, chiar solzos, loboda (am cel putin 30 de legaturi in congelator, sunt devorator profesionist in extrasezon), urzici (declanseaza razboi in bucatarie), dovleac pentru copt, ciuperci, smochine, infine, numai bunatati … si mai strecor din plictiseala cate o trusa de chei mecanice mai profi, asea, trafaleti de colt, clesti, robineti, lipiciuri, d’astea.
hahahaha, la mine e invers, se dublează valoarea listei dacă o uit acasă
da, trafaleti de colt cumpar si eu in fiecare zi, si nevasta-mea ,clesti cam la 2 zile 😆
@andu 2y:
Ma si miram cum de ai in permanenta un cleste la tine. Am senzatia ca-i cotrobai nevestei printre lucruri
Si cu lista se pot intampla accidente. Mai aveam un produs de luat (sampon), ma indreptam agale spre raftul cu pricina, asa ca am bagat carnetelul in geanta. M-am dus mao intai la raftul de vis-a-vis sa verific ceva. Apoi ca o floare, ca o boare la casa, sa platesc. Abia la domitil am constatat ca n-am luat sampon, nici nu-l taiasem de pe lista. 🙂
io în locul tău îl tăiam repede de pe listă şi apoi mă uitam mirată unde o fi…
Adica de ce numai eu?
https://www.simonatache.ro/2015/09/18/cosmarul-unei-invatatoare/#comment-757875
Mah da’ nimeni pe-aci nu face chestia aia cu mototolitu’ listei la finalu’ cumparaturilor si aruncatu’ cu satisfactie la cos? 😀 😀 Doar eu? Mai de demult m-apucasem sa fac lista pe telefon da’ am renuntat, ca macar pe-asta s-o scriu, sa nu uit naibii sa scriu de mana… 😕
De obicei e foarte clasica listuta mea, mai haios e ca amestec limbile pamantului pe ea, dupa cum imi tuna mie: apa, suc, iaurt, cornichoni, pouleti, 😮 malai, usturoi, rosii, courgeti, patate, vinete, oua, champinioane 😉 , banane, freze (fraises, nu raboteze), poame si framboaze. 😛
si eu o mototolesc… ultimate satisfaction! Astea cu cumparaturile le tin totusi sub control, pierdute, regasite, amintite, etc. In schimb lista cu ce am de facut e o mare lupta cu mine insami. Asocizez doar mersul la piata sambata cu dusul gunoaielor reciclabile: plastic, sticla etc. O sa fur ideea Simonei sa scriu si lucruri pe care evit sa le fac, de genul mersului la contabila, impozit – in cazul meu: programat la tanti doctoru rau, programat la nenea dentist, pe lista de cumparaturi… poate asa, facand scenarii si imaginandu-mi dentistul cu patrunjelul in dinti, reusesc sa ma mobilizez si sa nu mai aman lucrucrile importante. Umbrela nu cumpar niciodata programat. Doar cand ma prinde vreo ploaie si vad ca nu mai am niciuna buna in casa, intru repede in vreun magazin din drum.
Nope, nu mototolesc ca-mi trebuie sa-mi notez in carnetel (alt carnetel) ce-am cheltuit la piata si pe unde nu primesc bon. Si vai de creierii mei daca nu-mi ies calculele, ca-i storc sa-mi amintesc si 50 bani pe patrunjel. Apoi pastrez lista in cutia cu bonuri.
Pt orice eventualitate precizez ca singura persoana in fata careia dau socoteala sunt eu insami, dar am niste doage lipsa. 🙂
cutia cu bonuri ?????????????????????????????????
🙄 🙄 🙄 🙄 🙄
@agneswood-poate vrea sa participe la loteria bonurilor 😉
Particip si la loterie (inca n-am castigat nimic), dar pastrez bonurile de vreo 4-5 ani. De notat cheltuielile o fac de aproape 10. 🙂 (daca vreti sa va amintiti cat costa una-alta acu 5 ani…….)
@Ady
cred ca n-am inteles eu bine
vrei sa mai zici inca odata cum e cu [!] cutia aia?
te-a pedepsit cineva sa-i iei locul lui Sisif 🙄 😛
Teoretic, ady, exsta INS care se ocupa cu colectarea datelor statistice.
De curiozitate, as compara ce e in cutia ta, cu ce zic oamenii astia aici http://www.insse.ro/cms/files/Anuar%20statistic/10/10.Preturi_ro.pdf
Eventual as actualiza si preturile pe ultimii doi ani :)), ca pe site ultimul anuar actualizat e 2013 (vad bine??)
Si bunicii mei aveau cutie magica, in orice moment puteau sa iti spuna pe ultimii trei – cinci ani cand a platit orice. Bunica-mea avea caietel cu “casa”, trasa frumos linie la mijloc si frumos aliniate veniturile si cheltuielile. Asta la om cu 8 clase. In alte tari, oamenii dau o foarte mare atentie gestionarii timpului si banilor, am mai vorbit si cu alti delegati care isi pastreaza fiecare bonuletz – eu credeam ca pentru decont, dar mi-a explicat o colega ca la ei in tara multi au cutii din astea magice si agende minutios actualizate cu cam totul de la timp, bani, activitati, planuri, wishlisturi, cadouri. Multe documente ii ajuta la declaratia de impozit.
@Ady
Tatal meu are mai multe agende
-agenda cheltuieli facute la cumparaturi obisnuite +cutie bonuri
-agenda cu facturile achitate +dosar facturi
-agenda cu…activitati in gradina
-agenda divertisment,adica cu evidenta scorului la jocul lui favorit,table online
Eu as lua-o razna sa notez 50 de centi in caietele cu linie trasa la mijloc si sa pastrez chitante de acu’ 5 luni, d’apai de-acu’ 6 ani… Doamne-fereste si pazeste !! ptiu, ptiu. Si sa nu credeti ca-s varza cu finantele, am si eu bugete in excel si calendar cu scadentele importante ale anului, da’ atat. E de-ajuns ! Gyzaaaass Craist !
de sezon, ca parca prea scriem de viata – sa revenim la chilotareala autohtona 😯 ca sub-tema: oare ce a avut Mihaela Dragostea lu barbatusu pe lista de cumparaturi pentru omleta? 😆 bluza sigur nu, pantaloni nici atat, sare: meibi, desi trebuie sa duci o viata foarte lipsita de sare si piper ca sa apari mereu cu chilotii la vedere cershind like-uri.
of, Doamne, greu subiect. mă abțin (încă) să scriu despre, mi-e puțin jenă, nu-ș cum să zic…
Io sunt list maker cu vechime!Am scris o postare detaliata despre liste si lista de liste:
http://allbyl.blogspot.gr/2015/03/lista-de-liste.html si declar solemn ca fara liste io nu pot!!!! 😎
am și io, pe aceeași temă: https://www.simonatache.ro/2012/11/20/listele-de-cumparaturi-si-listele-de-liste/
Si cu astea scrise cre ca suntem list maker sisters!!!Articolul tau cu listele este de Oscar!!!!Ma regasesc in multe situatiuni prezentare acolo!
da, Lista de Liste 😛
la fel si cu sfintirile autostrazilor (sau alte nefacute) : a venit si un sobor de soboare de preoti odata cu primul ministru
Fac liste (electronice) doar cand trebuie sa cumpar cadouri 🙂 Cu variante. La magazin cam tin minte ce trebuie sa cumpar; fac lista numai daca am uitat ceva anume de mai multe ori 😀 De obicei servetele demachiante, hartie igienica, sos de soia, vreun anume fel de nuci sau seminte. Si sigur nu amestec ce am de cumparat cu ce am de facut. Pentru ca nu tin deloc minte cand trebuie sa platesc diferite chestii sau ca trebuie sa ajung pe cine stie unde, imi fac lista pentru asta. Tot electronic, pentru ca reusesc sa imi ratacesc geanta cu totul, hartiutele nu ar avea nicio sansa
Un banc:
Bill Gates cu soţia au o discuţie:
Soţia: Ai făcut cumpărăturile?
Bill: Bad command or filename.
Soţia: Dar te-am rugat de dimineaţă…
Bill: Syntax Error. Abort?
Soţia: Nici măcar noul televizor?
Bill: Variable not found…
Soţia: Bine, dă-mi cartea de credit, merg eu la cumpărături…
Bill: Sharing Violation. Access denied!
Soţia: Tu vorbeşti serios, glumeşti sau încerci să mă enervezi?
Bill: Too many parameters…
Soţia: Cum de m-am măritat eu tocmai cu tine?
Bill: Data type mismatch.
Soţia: Dar banii din afaceri când îi iei?
Bill: File în use… Try later.
Soţia: Mă faci să mă întreb… ce însemn eu pentru tine?
Bill: Unknown Virus.
http://omul-revoltat.blogspot.ro
Lista noastra (cumparaturi masive o data pe luna): 2 baxuri hartie igienica, 4 baxuri role bucatarie, 2 sticle detergent vade, 1 bidon detergent lichid, tampoane (de 2 feluri), sapun, gel de dus, sampon, deodorante, rechizite (detaliat, dupa necesitati), rontzanele, croissante, 2 role cascaval, 2 caserole carne de porc, 2 caserole carne de pui, 2 cutii ton maruntit, o punga spaghete, 1 kg malai, 1 kg orez, pasta de tomate, 30 oua, 4 galeti iaurt, 10 l lapte uht (ambalat la litru/cutie). Legume si fructe din piata. Uffff….
o aveai la tine sau o știi pe de rost?
Pe derost ? …a fost muncita o luna, iti dai seama ?
La mine listele de cumparaturi mai sunt cum mai sunt (de obicei uitate acasa) dar cele pentru lucruri de luat cand plec la ai mei acasa..suna cam asa: bluze, fuste, cadourile, stetoscopul (trebuie ascultat la plamani&inima tot familionul), pantaloni, incarcatoare, incaltaminte, medicamente, geaca, parafa, retetar, limbric (geaca subtire) etc
@ametist:
Limbricul … ca culoare are? Intreb doar asa … si chiar, era sa intreb cat a costat. Uite, sa nu te prinda ploaia☔!
limbric, hahahahhaaaaaaaaaaa 😆 😆 😆
@matrix- “limbricul” e gri cu negru si a fost primit cadou 🙂 si chiar apara de ploaie 😛
Cand am de luat din hypermarket, lipesc un post-it de portofel si am rezolvat problema. Daca tre’ sa fac ceva musai dupa munca, imi scriu litera cu care incepe pe mana, sa nu ma abat niciun minutel de la ce am de facut. 😀
asta da coincidenta 😳 🙂
si eu faca asa 🙄
si post- it pe portofel si scris cu pix ( la baza degetului mare stanga 😛 )
nasol cand sunt vreo 500 de grade caldura si nu mai scrie pixul pe piele 😈 de transpiratie
ce tare, si eu tot post-it pe portofel – doar eu il pot descifra
pt restul : tabla in bucatarie ; din pacate eu scriu, eu rezolv si sterg ; scopul fusese sa participe si restul familei;
mai gasesc cate o inimioara desenata , ce e drept 🙂
eu m-am mutat acum un an in Olanda si radeam de nu mai puteam de cum isi scoteau astia agendele la orice
well… un an mai tarziu eu si toata familia (plus biroul, ca am combinat personalul cu profesionalul ca sa nu umblu cu doua agende) functionam pe baza de asa ceva http://www.betje.com/?p=845 (fix asa arata)
plus o lista comuna care sta in bucatarie si se completeaza de mine si de sot pe masura ce ne vin idei
si inca o lista pe masa unde ma maschez eu dimineata, ca atunci imi vin tot felul de idei si uit pana ajung jos
si inca una pe birou, tot asa, pana ajung la lista comuna, uit
uneori uit sa trec listele pe mama listelor
la serviciu mai am doua liste in calculator 😀
Si eu radeam de importanta pe care si-o dadeau colegii si prietenii mei cand scoteau agenda ca sa vada cand au un moment liber, si cine umbla acu’ cu agende dupa ea? JE, pai cine? Da’ e agenda cu intalniri, evenimente, activitati, iesiri si alte baluri dansante… nu cu cumparat de patrunjel 😀 . Oameni mondeni ce suntem, VIP-uri adevarate, pai ce, ne jucam??
Gen: marti yoga, miercuri cina cu socrii, joi iesire la teatru, vineri afterwork, sambata la muzeu, duminica in parc si stop si de la capat… ne vedem deci intr-o luna, amice !! 😛
Sint ca Agneswood, toate pe fuga, un haos productiv, dar recunosc, am inceput sa mai uit unele detalii. Asa ca scriu in calendarul de pe telefon, care tine loc si de agenda.
De exemplu, am uitat sa ma inregistrez pt vot de un an, sau sa ne refacem pasapoartele expirate de citiva ani. Si am avut pe lista, jur!! Da’ oricum n-avem bani de excursii, asa ca de ce sa dau banii pe pasapoarte? ?. La vot m-as duce, ca e gratis ?
@Una din Bucuresti:
Cum reteta ideala a curei de slabire, pana la descoperirea alteia, mai frumoase, mai laptoase si mai devreme acasa, este foamea, secretul uitarii este lista. Tot ce trebuie e sa nu uiti unde-ai pus-o. Pentru asta exista solutii la indemana oricui are un servetel (uscat!) si un pix.
Citeste si te lamureste:
O pereche la varsta a treia, dupa o consultatie geriatrica, primeste ca sfat de la medic sa-si noteze ce au de facut pentru a compensa, astfel, memoria care incepe sa se deterioreze.
Intr-una din zile, in timp ce se uitau la TV, batranelul se ridica din sezlong pentru a merge la bucatarie.
Sotia:
– Adu-mi si mie o cupa cu inghetata, dar noteaza-ti sa nu uiti.
Sotul:
-Nu e nevoie, draga mea, doar tin minte.
– Stai, mai pune in inghetata si niste zmeura. Noteza-ti …
– Nu e nevoie …
– Inca ceva: pune deasupra si o lingurita de frisca. Noteaza-ti …
– Nu notez nimic, doar tin minte atata lucru (din ce in ce mai iritat pentru ca e intors din drum).
Dupa vreo douazeci de minute, batranelul vine din bucatarie cu un platou generos, doldora cu cascaval cuburi, carnaciori afumati, felii de sunca si oua ochiuri, pe care il depune in mainile consoartei.
Dupa ce se uita la platou, batranica explodeaza:
– Vezi, ai uitat ceapa! Doar ti-am spus sa notezi …
Bine ca nu uitai sa te-ntreb:
P-asta cu “… Agneswood, toate pe fuga …” ai scornit-o? Cica … “haos productiv …”. Stiu ca se mai lauda … olteanca, deh! 😳 Nu de alta, dar daca tot vine in Bucuresti, macar sa-si faca timp sa-i dau urzicile alea. Daca n-oi uita!
eu, olteancă?!?!?!????
după chestia asta, mare curaj îți tre ca să vii cu urzici la mine 😡
@agnes:
Am dat cu testul sa stiu daca esti p-acilea. Vestea buna e ca duminica am cules strugurii si e rost de ceva chiuiala de culoarea zaibar-inasprit. Fa o lista cu haleala pe care te lauzi (sic!) c-o aduci , sa stiu daca merge si-o tarie inainte! Si da, si pentru Cruella.
io-ți fac lista, numa că nu am cum s-o pun aici. să vezi adevăratul scris ingineresc, orizontal, aerisit, aliniat și, mai ales, inteligibil. parcă așa o alintai pe Simona, nu ? 😈
Muuuuuust! 🙂
this is a must! 🙂
unde trebuie sa ma prezint?
ps:mai acrie-mi o data pe mail nr tau de tel, ca tocmai am pe lista sa-mi iau un tel nou ca p-ăl vechi l-am pierduuuuuut ! 🙁 (((((((
Vrei sa ai totul de pe lista si chiar mai multe? Nu te du tu la cumparaturi! Da-i-o sotului….
De obicei ne facem lista de cumparaturi inainte sa plecam la shopping si atunci alergam ca bezmeticii prin casa sa vedem ce ne mai trebuie. De cele mai multe ori uitam lista pe masa din bucatarie sau pe cuierul din hol apoi incercam sa ne aducem aminte in magazin ce era pe lista… Asa am stat o saptamana fara cereale dar cu doua sticle de lapte si doua borcane de bulion 😕
Cumparaturile zilnice le face domnul meu ca eu de obicei imi dau seama de ce-ar trebui sa cumpar in secunda in care bag cheia in usa. Asa ca mergem pe principiul “Am uitat sa iau paine, ieii tu cand vii?” 😆
Si geanta mea e plina de biletele, unele chiar au implinit anul, in special cele cu adrese de mail, asa ca te inteleg. Pot sa-mi propun sa fac ceva in sensul acesta, dar cred ca mai intai trebuie sa pierd o informatie foarte pretioasa pentru a si pune in practica. 🙂
Am uitat listuta intr-o zi si cum era ultra mega important sa o onoram, am schimbat un brainstorming cu barbatu-meu trimitandu-ne mesaje pe telefon. A mers, ne-am amintit aproape tot. Inca nu ne pandeste Alzeimerul. Dar am trecut pe liste electronice. Recomandat
Eu nu fac liste. Le primesc de la sotie, prin SMS, in timp ce eu sunt in drum spre piata sau supermarket. Sterg din telefon si pun in cos, simplu, nu? Daca uita ceva (mai intra cate un SMS cand sunt la casa sau in parcare) se duce ea la cumparaturi, cu sacosa in manuta, ca nu are permis. Stiti ce memorie a dezvoltat, ca sa nu fie nevoita sa care?
sadic… adicatelea, dupa ce ca neuronul dansei rezolva ecuatia cu multe necunoscute si lipsuri, tot ea sa mearga? Nu mi se pare echitabil. Treaba dansei e complexa, sigur mai are niste subliste, se gandeste la serviciu, pe drum si acasa la diverse lucruri, pentru ca sa poata fi consolidate in lista finala. Un minim de cooperare si implicare, nu putem oferi in situatie de colocatar 18+?
Sapun pentru copil, servetele de bucatarie, lapte, orez, paste, ceva dulce, un lays, carne tocata dar sa o toace in fata ta si vezi sa nu fie grasa, fructe, cafea, patrunjel, pastarnac, leustean, sampon pentru copil, ceva fructe, si paine de la zizin (alt magazin) si bobite pentru motan. Nu ar fi o mare problema insa: leusteanul si patrunjelul nu le deosebesc, iar daca iau verdeata trebuia radacina si invers. Sunt toate amestecate, nu sunt in nicio ordine pe departament, practic fac zig-zaguri ca nu pot sorta mental ca uit. Painea nu din supermarket ci de la zizin (Vitan Mall) iar bobitele evident de la iancului. 10-15 produse din care 2-3 sigur nu vor fi ce trebuia, sapunul si samponul pentru copil devine al nostru, iar cand ajung acasa dupa 3 ore zahar ai luat? Pai nu mi-ai spus! Pai da, ca tu nu stii, trebuia sa stii si tu! Viitorul suna emag / carrefour online cu aplicatie de setat suma maxima si neaparat sa iti aduca aminte ca: AI MAI LUAT, AI DEJA, VERIFICA si APASA DACA ESTI SIGUR CA AI NEVOIE DE OUA!
patrunjel vs leustean: miroase-le. PS: recunoasterea fructelor, legumelor, verdeturilor se invata la gradinita. O data ratata informatia, nu strica sa ne mai informam pe parcursul vietii 😛
Am vazut Zizin si-n Baneasa. Si era ieftin. Legume de la Pucheni, ever. La sac mare, sa fie.
eu nu inteleg asta cu zig-zag-urile prin magazin. Am o lista amestecata, ca eu nu pot sa le sortez. Intru in hipermarket printr-un capat si o iau la pas pe alea centrala de unde se vede fiecare raion si scrie sus ce are acolo. Ma uit pe lista de fiecare data ce am de luat de la fiecare raion pe langa care trec. Ajung in celalalt capat cu lista completa (eventual ceva in plus) fara sa fi barzaunit de enspe ori de-a lungul si de-a latul magazinului. In supermarketurile mai mici cam stiu pe unde sunt puse chestii pe care le am pe lista asa ca pot fi destul de eficienta. (E mai ciudat la Kaifland ca au un stil propriu si cam amestecat de aranjare la rafturi pe care nu l-am invatat inca si acolo cam barzaunesc
Fara liste de cumparaturi si de to do si , viata e pustiu 😀
Eu imi fac lista in functie de supermarketul la care m-am hotarat sa ma duc, pun produsele in ordinea in care sunt plasate pe rafturi, sa nu ma plimb cu cosul ca o oaie capiata pe acolo.
Listele de to do contin informatii foarte utile, cum ar fi gradul de urgenta, dead-line-ul…
Cand plec in vacanta imi fac lista cu ce trebuie sa pun in bagaj. Anul asta mai avem nevoie de cateva chestii, asa ca am facut si o lista de cumparaturi cu care l-am pe sotul din dotare urgent la Carrefour. Ma suna dupa un sfert de ora: “Fata, esti cu capu’? M-ai trimis sa-ti cumpar 10 perechi de chiloti, 3 tricouri de dormit, perie de par si papucii verzi?” :)))
Tin minte ca bunica facea lista de cumparaturi.Si lista era foarte mare.
Eu am invatat-o pe Maria sa tina lista intr-un fisier text in telefon. Dar oricum ma intreaba daca nu vreau ceva in plus. 🙂
Maica-mea facea niste liste lungi pentru tata sa le onoreze cand mergea la metropola. Cand nu era onorata toata lista si vinovatul chestionat, raspunsul era ” n-am gasit”. Dupa multi ani tata ne spune” ehei, daca onoram eu toate listele maica-tii mi-ar mai fi trebuit vreo zece slujbe. De-aia n-am gasit”
Feeetelor, feetelor, păi trebuie să vină o femeie bătrână ca mine să vă învețe că puteți cumpăra aproape tot ce vreți online și vi se aduce totul acasă, iar lista o faceți direct pe site ?! Nț, nț, nț! 🙂 Nu vă spun de unde-mi fac eu cumpărăturile decât dacă vrea cineva neapărat să știe, ca să nu fiu bănuită că fac reclamă vreunui magazin. Mie deja mi-e greu și să car sacoșe (fiindcă, deh, n-am mașină, că doar sunt profesoară și șomeră pe deasupra) și am și observat că, la magazin, oricât de înțeleaptă și cumpătată era lista făcută în prealabil, mai mereu mă abăteam de la ea și mă trezeam că pun în coș ce mă trăgea de ochi prin rafturi.