Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Bărbatul în bucătărie

Gust din rămășițele unei salate de varză pe care și-o făcuse singur (de obicei o asezonam eu). Rămân mască:
– Cu ce ai acrit salata asta?
– Cu nimic. I-am pus doar ulei și sare.
– Cum cu nimic?? Nu pot să cred că ai mâncat-o așa.
– Trebuia acrită???

P.S. Altfel, știe să facă curry-uri thailandeze și multe altele. :mrgreen:

47 comentarii

  1. Sunt un dezastru in bucatarie ! 😀

  2. Da’ cine-a zis ca trebuie acrita? Mie nici nu-mi place otetul, draga. Iar varza cu lamaie… e cam prea de tot. Deci e foarte priceput domnu’ , nu-i mai tot cauta cusururi.

  3. pai varza nu se acreste,se pune un sos de usturoi peste ea :mrgreen:

  4. Adica cu nimic inseamna cu ulei si sare si cu otet ar fi insemnat cu de toate?

    “Nu pot sa cred ca ai mancat-o asa.”

    :)) Pai putea sa manance si varza goala, ce avea?

  5. Johnny Handsome

    Deci ceafă n-a mai rămas.
    Da’ cotoarele, cotoarele cine le-a păpat?

  6. toate femeile carora le-am gatit au au avut ceva de zis despre salata pe care o faceam daca puneam un stropulet :)) de otet sau altceva in ea. vaaai ce acra eeeeeee! ma simt acum razbunat!

  7. Deci e 1-0 pentru bărbatul din bucătărie.
    Salata de varză NU se acreşte.
    Câteodată eu nu-i pun nici ulei, nici sare. 😯

  8. Bărbatul n-a greșit cu nimic. Omul a avut un exemplu bun și rafinat. Păi la ce șaormerie ai văzut să se pună oțet peste varză? Se pune doar ulei și sare. Și, eventual, sos de usturoi cum zicea cineva mai sus 😀

  9. voi faceți mișto de mine toți?? 😯 cum să nu se pună oțet/lămâie în salata de varză??? 🙄

  10. Fiu-meu mananca toate legumele “ca atare”, asa, simple, fara sare, fara lamaie, fara ulei, fara nimic…Nici nu-i plac amestecate, le mananca individual: prima data castravetele, pe urma rosia, pe urma o felie de varza, etc. De boul cu salata amestecata si asezonata nici nu se atinge. Ma intreb eu, dupa ce se insoara, ce-o sa zica nevasta-sa: “Ma-ta nu era in stare nici o salata sa faca, de mananci varza asa, taiata felii, ca purcelu?” 🙂

  11. si eu mananc destul de des salata de varza fara otet sau ulei…mai ales cand ma grabesc. daca e varza proaspata, e minunata; la fel si cu salatele de rosii, castraveti, ceapa..pun ff putin ulei/otet, prefer salata mai naturala asa. si nu fac misto deloc. pun mai mult ulei doar cand il combin cu busuioc.

  12. Salata de varza perfecta pentru mine este cea taiata marunt, frecata cu sare si asezonata cu ulei (de floarea soarelui, nu de masline) si otet (niciodata lamaie). Daca mai are si niste morcov ras in ea este mai mult ca perfecta. Prima oara cand am mancat la cineva salata de varza cu lamaie am crezut ca s-a stricat salata, atat de nepotrivita mi s-a parut combinatia de zeama de lamaie cu varza dulce.

  13. Eu pun un strop de otet inclusiv la salata de rosii cu ceapa si castraveti ( spre disperarea sotului care ma intreaba: iar ai pus otet? iar eu ii raspund sincer: nu!). Ce se intimpla, Simona? Ma simt defecta!

  14. va trebuie otet bun, nu acidul acetic industrial care se vinde pe la noi si atunci o sa va placa si varza si alte salate cu otet

    eu nu pot suferi salata de varza cu zahar, unii pun

  15. Ai scris acest articol ca sa te revansezi pt faptul ca ai mincat gratuit salata de varza, ce crezi ca nu ne-am prins? Iar asta cu sau fara otet este o diversiune ca sa o faci mai usor de inghitit. Salata zic.

  16. am cautat in dctionar ce inseamna salata : Preparat culinar făcut din anumite legume fierte sau crude, cu adaos de oțet, zeamă de lămâie și untdelemn, care se servește ca aperitiv sau ca garnitură … daca nu ii pui nici otet nici ulei (cum scria cineva mai sus) nu e salata ❗ . Ca iti place sa mananci varza e una, ca iti faci salata de varza e alta …. 😉

  17. ce zice lumea pe FB:

    “Un comentariu realist: titlul ar fi trebuit sa fie “Barbatul heterosexual in bucatarie”. Din experientza mea…”

    “Al meu sot are un simt al orientarii fabulos.Si la Honolulu daca-l trimiti ,nimereste orice punct.Dar ia sa-l pui sa-ti aduca ceva din frigider:fii sigur ca sta cu capul in interioru_ minimum o jumatate de ora.O fi singurul?”

    “Uleiul era de masline, extravirgin! Orice incercare de generalizare este sortita esecului! Oricand se vor gasi contraexemple!”

    “Cum zicea Bertha din two and half men : Men are like dogs, you gotta admire the effort and be thankful they don’t piss on the rug”

    “Pai, nici eu n-as acrit-o neaparat. Cestiune de prioritati si gusturi.
    about an hour ago”

  18. și tot de pe FB, reacții la întrebarea mea “Niște domni se străduiesc să mă convingă, pe blog, că salata de varză nu se acrește… Nu îmi dau seama dacă fac mișto sau chiar sunt și oameni care o mănâncă așa, neacrită?”

    “cine stie la ce spun ei “otet”… sau “acru”. barbatii de bucatarie sunt fiinte complexe prin definitie.

    “Poate au oamenii gastrita sau vreun pui de ulcer, iar lamaia si otetul, fie el si de mere, nu prieste…”

    “lasa-i asa, ai altceva mai interesant de facut; normal ca se pune acreala. iata si un link cu reteta (n-am stiut ca si pe-asta s-a gandit cineva ca e nevoie sa o scrie): http://www.culinar.ro/retete/salate/salate-de-legume/salata-de-varza-cu-verdeata/77/5/22819/

    “nu face nimeni misto de tine, unii asa prefera salata”

    “daca e din varza murata, nu se acreste. dace din nemurata, se lasa doua ore in soare si se acreste natural ! a, si se serveste cu bere”

    “La domni merge si asa”

    “In salata de varza eu pun intai otet! Dup’aia, daca gasesc varza in casa – bine, daca nu, merge si asa…

    “Eu sunt la food court. Intentionam sa mananc si dupa ce am citit acest post, mi-am luat o ciorba, cartofi la cuptor si o salata de varza…dar nu inainte de a intreba daca are si otet N-am vrut sa am vreo surpriza uleioasa.”

    “Mie imi place dulce-acrisoara”

    “Eu o maninc de multe ori doar cu sare.

    “poate domnii nu o acresc,mai stii? depinde de fiecare….”

  19. Nu fac misto, eu nu suport otetul. Si, @ana, nu conteaza ce fel de otet. Mi se pare infiorator gustul. In schimb taica-meu mananca cu otet inclusiv piftia. Cand eram copii maica-mea facea salata in 3 boluri. Unul pentru tata, cu jumatate de litru de otet (exagerez … putin) , unul pentru mine, fara otet si unul pentru ea si sora-mea, cu cantitate normala de otet.

  20. In plus, nu mananc (never ever): oaie sau miel, lapte sau branzeturi, maioneza … Hm, cam atat… deocamdata. :mrgreen:

  21. Nici vanatul nu-mi place. Porc mananc doar daca n-am de ales, la fel vita. Nici cartofii nu-mi plac, iar prajiti nu-i mananc niciodata. Hm… Cred ca mai am niste mancaruri pe lista neagra, da’ le-am uitat. In rest insa, mananc orice. :mrgreen:

  22. @Adi: ești visul oricărei mame, al oricărei soții, al oricărui chelner și – de ce nu? – al oricărei gazde :mrgreen:

  23. Simona, poate era salata din varza murata.

  24. @ Simona

    Eram convins, dar n-am vrut s-o spun eu, ca sa nu ziceti ca ma laud. :mrgreen:

  25. Comentariile contradictorii nu au venit pentru ca nu s-ar pune salata cu otet. Reactia a starnit comentariile.

    Adica cum, nu ai pus otet? Extraordinar, nu pot sa cred asa ceva. Cum ai putut sa mananci salata de varza fara sa o asezonezi cu otet?

    Ce-mi place cuvantu’ “asezonat”. Imi place si oliviera. O sa le folosesc si eu sa para ca si cum as fi gatit toata ziua. Auzi, draga, astazi am gatit o salata de varza. Am taiat-o marunt cu un cutit Dick, am sarat-o cu sare iodata din Uzbekistan, am pus putin piper nepiperat si am asezonat-o cu ulei si otet, folosind o oliviera din portelan care pastreaza o aroma speciala ingredientelor pentru asezonat salatele de varza.

  26. @Sergiu: păi era oribilă? 😆 un sinonim pentru “asezonat” ai? :mrgreen:

  27. @Simona: Poti sa-l inlocuiesti, sa zici si tu ce-ai pus pe acolo, da’ n-am nimic cu el, imi place, desi nu prea am avut ocazia sa-l folosesc. Abia astept sa asezonez si eu ceva. Paranteza din articol, ce-i drept, nu prea aveai cu ce sa o inlocuiesti.

    Data viitoare, cand mai comand undeva o salata de varza, o sa rog chelnerita: “puteti sa folositi dumneavoastra oliviera si sa-mi asezonati salata ca eu sunt barbat si nu ma pricep sa gatesc salata de varza.”

  28. Adevaru adevarat despre salata de varza:
    varza se toaca marunt, marunt, marunt si se FREACA cu sare, a mai spus cineva, repet, se freaca cu sare, adica se pune un strat de varza calita, apoi sare si se mesteca puternic cu mina goala. Se lasa asa cel putin doua ore, se mai poate amesteca din cind in cind, varza lasa apa.
    Cu putin inainte de a o minca se poate, pt. cine vrea, turna o picatura de ulei, sau chiar ceva otet din ala Aceto Balsamico.
    O alternativa e sa amesteci varza acra cu varza proaspata, asta-i cea mai gustoasa varianta, in acest caz se poate pune ceva boia iute.

  29. Inca o dovada – daca mai era nevoie! – ca o femeie nu e multumita de nimic, niciodata… Pana si mancarea pe care ti-o faci strict pentru tine tre’ sa fie pe gustul Ei si respectand procedurile si standardele Ei…
    In loc sa aprecieze creativitatea si refuzul de a se conforma unor criterii arbitrare ce sufoca libera initiativa – caci doar cu ele se pot inventa mancaruri noi! – Ea remarca doar egotistica lipsa a acriturii… In loc sa recunoasca ca aceasta lipsa – aparenta! – de gust deschide noi potentialitati de imbunatatire si dezvoltare a salatei de varza, Ea vede doar o abatere de la standard.
    Ca sa nu mai spun ca in toata aceasta diatriba Ea nici macar nu ne ofera toate datele: era varza rosie sau alba?
    Pai cu asa o “acritura” in casa, nici nu e de mirare ca nu mai e nevoie de adaosuri in salata… Si cred ca nici in ciorba…

  30. ai dreptate, simona…
    multa dreptate…
    domnul acela e varza in bucatarie…
    cine a mai pomenit sa se puna sare in salata de varza???
    cum ar veni vorba, in salata de el insusi…

  31. si 2.
    simona, zi mersi si bodaproste ca n-a uitat sa puna varza…

  32. si 3.
    si io stiu sa fac curryuri cu thailandeze.
    ce mare varza?

  33. Nu oţet, Simona, oţet balsamic! Haidi, bre!

  34. Dumnezeule! Oare sint chiar singurul care fac salata de varza cu vin?

  35. In Americ salata de varza dulce se numeste coleslaw si se prepara cu otet, zahar si maioneza. Mi-a trebuit ceva pina m-am invatat cu ea.
    Pe salata de varza acra nu pun otet, doar ulei si piper.

  36. Lingvistul de serviciu

    @ goya : aş fi trecut peste comentariul tău dacă nu mă zgâriau pe neuron cele două emoticoane gen “V-a, spus eu fraierilor ?” care-ţi “asezonează” zicerea. Mare dreptate ai ! 😉 Fiindcă e vară şi încercăm să mai scăpăm şi noi cum putem de caniculă şi deshidratare, îţi recomand să nu eviţi salata de fructe. Indiferent de ingredientele alese, să reţii că definiţia din DEX e literă de lege şi nu cumva să omiţi la prepare să o stropeşti din belşug cu ulei şi oţet. Hai, că oţetul îl poţi înlocui la o adică cu zeama de lămâie dar uleiul peste ananas este clar un must have al reţetei.
    Pornind de aici, prin extrapolare, nu pot să nu remarc şi să mă arăt îngrijorat de atitudinea ta homofobă, atâta timp cât în niciun dicţionar acceptat în practica curentă rectul nu este prezentat ca organ sexual aşa cum unii dintre conaţionalii noştri ar dori să apară inclusiv în textul Constituţiei. Aşa că sfatul meu sincer ar fi să stai departe de o eventuală oficiere a unei astfel de comuniuni fiindcă nici mama DEX-ului n-o să te scape dacă, din neatenţie, te apleci să prinzi buchetul miresei. 😉
    Iar strict la subiect, informaţia este clar incompletă atâta vreme cât nu oferă niciun indiciu despre combinaţia gastronomică din care a făcut parte respectiva salată. Mă îndoiesc că autoarea ar mai fi protestat dacă acea salată ar fi fost consumată cu, dau un exemplu la întâmplare, savarină.

  37. N-am citit toate comentariile dar la faza cu salata de varza am si eu ceva de zis ca sunt suparat pe faptul ca daca mergi la un restaurant “salata de varza” de fapt inseamna varza rasa. Atat. Restul cica trebuie pus dupa gust, sare, otel, ulei. Adica tu platesti, tu trebuie sa faci. Poate de asta unii chiar cred ca aia e salata insa trebuie spus sus si tare: salata de varza are sare, otet/lamaie si ulei. Celelalte variante fara otet sau fara sare sau fara ulei eu le trec la categoria varza rasa, ghiveci de varza, varza murata dar niciodata salata de varza.

  38. Cine a zis ca nu se pune lamaie in salata de varza? eu numai asa o mananc (nu suport otetul)

  39. Nu stiu cum o fi pe la altii, dar de pe unde sunt eu si pe unde ma-nvart de-a statutelea cam asa se procedeaza:

    – salata de varza alba se face din varza alba taiata fasii subtiri (stil razatoarea Brauner sau ceva, am si eu una si e imbatabila) peste care se presara, dupa gusturi, sare grunjoasa de mare, piper negru macinat si ulei de masline.
    – salata de varza rosie e ceva mai dulceaga, asa ca se presara o idee mai multa sare, piperul poate lipsi, o lingurita de ulei, merge si floarea soarelui aici, ca oricum dilueaza acreala gustul… si da, se acreste cu o lingurita, maxim doua de otet. dar eu l-am inlocuit cu mare succes, talent si grandios rafinament cu… bors. bors de 2 lei si ceva, pentru ciorba, cateva lingurite.
    – salata de varza rosie cu varza alba se asezoneaza cu putina ceapa, sau macar se amesteca cu niscaiva rondele subtiri de morcovi/castraveti, si se stropeste generos cu un sos bine frecat dinainte, format din: 1 lingura mustar normal + 3 linguri sana/iaurt acrisor/ayran + jumatate de lingurita sos de soia dark + sare, piper.
    – si in final, salata aia de varza rosie murata, gata tocata, pe care o scoti asa “prefabricata” din borcanul de muraturi, cea care merge cel mai bine la ciorba de fasole, iahnie sau fasole cu carnati, eh, aia se stropeste cu o tona de piper, o lingurita de zahar (brun melasa, preferabil), sare si se “indoaie” cu putin ulei mai mult sau mai putin vegetal.

    Si apropo de uleiuri, am prietene care toarna ulei de palmier incalzit la microunde in salata cu kilu’, dar isi cantaresc salata, ca de altfel tot ce mananca, inainte, sau calesc absolut ORICE in hectolitri de ulei de arahide, dar in schimb nu mananca paine, ci doar orez si cereale integrale la micul dejun. Ma mir ca nu s-au imbolnavit de stomac pana acuma…

    In alta ordine de idei, bucatareala e si dupa preferintele omului. Nu am inteles niciodata fixatiile pe retete, maica-mea tot timpul ma trece Dunarea cand gusta din ciorba mea de vacuta: e buna, e minunata, dar de ce naiba e doldora de fidea, contine si marar si mai are si gnochi sau macar oua fierte, ca pentru supa, adaos?… sotu-miu ce sa mai zica, ca el mananca gemul numai cu branza si salam de sibiu.

  40. Simona, incearca intr-o zi varza cu maioneza si muuult marar (bine piperata, dar nu exagera), sau o salata de varza cu morcovi si mere rase . Nu cred ca mai otetesti varza vreodata 😀

  41. Numai iubitul meu sta in bucatarie cate 4 ore indiferent ca face o ciorbita sau supa crema de ciuperci….sau o paine for that matter..doar omleta si maioneza ii ia 10 minute maxim 🙄 ….iar timpul asta nu include spalatul vaselor folosite sau datul cu matura pe jos care imi revin mie…si atunci imi doresc sa gatesc doar eu ..:))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green