Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Popa, baba necreștină și lupta pentru groapă

La postarea anterioară Cătălin Tz a lăsat o poveste care merită postată separat. E de râsu-plânsu. Iat-o:

“Prin 2000 si ceva, o doamna batrâna care facea parte dintr-o secta obscura, de undeva de prin Ardeal, a simțit că se apropie vremea să dea colțul, așa că a apelat la singurele rude pe care le avea, adica un nepot dea-al 18-lea din flori și nevasta-sa, dintr-un sat ce crestini din Bz. In fine, au adus-o pe femeie la ei acasa, asta a semnat toate actele că le lasa lor moștenire tot ce avea, au pus-o in pat si au inceput sa o ingrijeasca. Pentru ca era evident că finalul e aproape, nepotul femeii din secta obscura, a vorbit cu popa din sat si l-a informat ca in cateva zile o sa aiba nevoie de locul pe care si-l cumparase din vreme in cimitir, in caz de doamne fereste. Popa i-a s-a oferit sa asigure tot service-ul necesar la asemenea ocazii, dar nepotul i-a spus ca nu e nevoie, pentru ca femeie facea parte dintr-o secta obscură si urma sa o ingroape în legea ei.
-Pai nu se poate, intoarse popa foaia, daca nu e crestina n-are de cauta in cimitirul meu. Cum s-o ingrop chiar langa biserica, unde-s ingropati toti care au contribuit si care nu lipseau de la slujbe ?
-Parinte, e locul meu, am dat bani pe el, platesc chirie și pot sa ingrop si pe mortii ma-tii acolo, ca asta e numai treaba mea.

În fine, s-au certat, popa voia sa o convertească pe baba la crestinism pe ultima suta de metri ca sa obtina pasaport de cimitir, astia nu voiau, și a ramas ca atata timp cât nu moare crestină, nu are ce cauta in cimitir.
Aștia au zis ca nu e dupa cum vrea popa, asa ca atunci când femeia a plecat catre zeitatea pagâna la care se inchinase toata viata, neamurile au inceput preparativele. Au tocmit groparii peste capul popii, astia au sapat groapa și si-au primit tuica de rigoare, iar popa a transmis semnale familiei indoliate sa-si ia gandul de la ingropatul moartei in cimitir. Oamenii si-au vazut de inmormantare, au urcat raposata in dric si i-au zis soferului sa-i dea bice spre cimitir.
Informat de iscoadele crestine din sat, popa a evacuta toate babele din cimitir, a incuiat poarta cu lantul si lacatul si s-a dus dracu stie unde.

Ajunsi in poarta cimitirului – stupoare !!! era inchis deși pe poarta scria „deschis zilnic 8.00 -20.00” iar ceasul era vreo 12.00. Da-i si umbla dupa popa prin sat, cauta-l acasa, la carciuma, la curve, popa nicaieri. L-au prins la un moment dat pe mobil, iar asta le-a transmis sa ingroape mortul unde or sti, ca el nu are de gand sa spurce cimitirul cu pagani. Astia, cu mortul in drum, au chemat primarul, politia, sanepidul, dar nimeni n-avea curaj sa se bage in treburile popii. ce dracu sa faca, sa se duca cu cosciugul in spinare in audienta la episcop , sa sara gardul cu moarta in cârca? Între timp, lumea se adunase ca la urs, rudele babei injurau , ultrasii crestini huiduiau, se dusese dracului toata sobrietatea momentului.
În final, au facut rost de o gura de lup (foarfeca de taiat fiare), au taiat lantul cu ea si au intrat in cimitir, moment in care a aparut si popa cu vesmintele fluturand in vant, ragnind „blesfemie!!!!!”. A improvizat o baricada crestineasca in calea dricului, a recitat versete din biblie, i-a afurisit pe pacatosi, orice numai sa nu îi lase sa ingroape baba.

Pentru ca nu primeau un raspuns la intrebarea fireasca „ atunci unde pizda ma-tii s-o ingropam , parinte?” rudele au pus într-un final capacul pe cosciug, l-au batut in cuie si au lasat-o pe doamna din secta obscura langa zidul bisericii, sa se spele popa pe cap cu ea. Pe urma s-au retras cu fețele cernite la pomana, lasand problema mortului in seama popii. Raposata a fost înpământată dupa ce s-a întunecat, in urma interventiei unui consilier trimis de la episcopie, care le-a oferit gratis rudelor moartei un alt loc de veci, „mai in balarii”, acolo unde erau ingropati aia de-si pusesera funia de gat și saracii ingropati pe banii primariei, cu protocol minim, maotivatia fiind ca nu se poate s-o plaseze pe doamna din secta obscura in buricul cimititului, unde putrezeau in deplina glorie aia care pupasera de zor poala popii.”

38 comentarii

  1. Asta e de-a rasul-plansul…

  2. Si nu e singurul caz de genu.Popii nu respecta nimic, nici legi, nu platesc impozite , au pretentii la remuneratie “la negru” etc si politicienii ii lasa deoarece isi fac campanie electorala cu ei . Un cerc vicios care ar trebui rupt cat mai repede.

  3. au, vai.. cam naspa momentul.
    Pe de alta parte, si pe popa il inteleg. A vazut careva musulman sau evreu ingropat laolalta cu crestinii? Nu, fiecare cu ” aia ” masii.
    Probabil baba trebuia ingropata in ardealu ei de unde a venit.
    Zic, ca nu ma pricep..:)

  4. cel mai tare ma distreaza babele de vin sa ia taxa pentru biserica si pt ziua ortodoxiei.
    pana acum le-am dat ca-s haioase si ca am avut niste preoti atat de misto,ca nici nu ziceai ca-s preoti ci din alta categorie.

    dar, dupa ce a murit preotul vechi al parohiei,un tip cum sa spun,senzational pe bune, a venit pt vreo 2 luni unul “deosebit” total.

    par eczamplu ,daca iti moare mortul,ai doua posibilitati in meniu: acasa sau in capela.
    legea zice ca musai in capela.doua nopti de cazare in capela, asezat feng shui, cu flori, lumanari, precuri la cap, 200 de lei.basca e langa casa popii,te scoti cu cantatul si cetitul stalpilor,nu mai platesti deplasarea si el mai poate sa faca si alte cele.
    avantaj major: scapi de priveghi, de spart cani, acoperit oglinzi, jelanii de rude.

    dar daca mortul a fost f iubit si daca te rade strada ,atunci muti mortul direct pe masa aia mare pe care orice roman o are in sufragerie.
    aici platesti deplasarea popii, incalcarea legii,car va sa zica te scoti cu 500 de lei.
    basca ai steag la poarta, babe la priveghi, lumanari si flori la usa.
    daca e vara e nasol,dar daca gigel, coana leana etc au fost iubiti nu risti decat vreo doi-trei mai sensibili sa ramaie socati pe vecie.
    putin pronto pe masa si nici nu zici ca gigel a trecut in diverse forme de repauzare la tine pe masa.

    indiferent unde reapauzeaza mortul, te duci la brutaria cunoscuta de babe unde comanzi un cap, o cruce si mai multe prescuri.

    pe scurt prin astea am trecutara la inmormantarile din familie.destul de multe.

    despre priveghiul la capela eu cu vara-mea, vara-mea era moarta, si inca 5 morti am mai scris.am ajuns acasa ins tare de soc si m-am trezit cupa 3 zile,ca am luat somnifere ca nemancata.
    am ratat sapatul gropii si coliva.

  5. Oof, Simona, pare de rîs!

  6. Senzational ! am ras pe infundate ca doarme copilul.
    Nike, am lesinat la propriu. Si , da, avem masa d-aia. Numa ca dupa ce da coltul si soacra, sigur o arunc undeva. De mancat pe ea nu mai pot.

  7. E de tot rasul….daca n-ar fi tragic!

  8. m-am remarcat si eu la o reuniune d-asta trista, chiar la bunica pe care am iubit-o mult. Nu iubesc insa deloc popii asa incat cand la cimitir mi s-a cerut “taxa de intrare”-adica sa intre dricul pe poarta , am urlat printre lacrimi si suspine de la capatul cosciugului ” da unde gatu’ ma-tii crezi ca intram la Bamboo?”

  9. Problema e ca in sate sau in orase mai mici nu exista o administratie a cimitirelor si totul ramane in sarcina bisericii. Exista comunitati de neoprotestanti importante care au propriul cimitir (un prieten al meu, baptist, a murit intr-un accident de masina si a fost ingropat in satul natal in cimitirul lor – pentru ca exista unul) dar in majoritatea cazurilor nu exista asa ceva. Si atunci evident ca problema e una sociala de care trebuie sa se ocupe comunitatea. Cu toata supararea rudelor si dincolo de ridicolul evident al situatiei, popa se conduce dupa niste dogme. Degeaba incercam noi sa analizam cat de corect pune problema – o pune foarte corect daca priveste din punctul de vedere al BOR. Am prieteni preoti, persoane inteligente (inclusiv un conferentiar la teologie), care, oricat de departe ar accepta sa duca o discutie, se “poticnesc” intotdeauna la dogma. De fapt va asigur ca ecumenismul e deocamdata doar o dorinta neimplinita chiar si pentru cele mai libere spirite ale bisericii si ca probabil daca cimitirul era neoprotestant si moarta ortodoxa lucrurile ar fi decurs la fel. Cand eram copil in satul meu exista o comunitate mare de sasi (erau de fapt mai multi decat romanii) cu propria biserica si propriul cimitir. Desi cei mai multi au plecat si a ramas biserica si cimitirul, niciunui ortodox nu i-a trecut prin cap sa ceara inmormantarea acolo, in “cimitirul sasilor” (cum i se spune si acum). Cunosc, e drept, si o situatie diferita. Cand s-a nascut sora-mea parintii mei erau detasati intr-un sat din Maramures cu vreo 90% din populatie ucraineni. Si in care, cel putin la momentul respectiv, nu exista decat o biserica ucraineana. Care era tot ortodoxa, e drept, dar tinea de alta ierarhie. Ei bine, sora-mea a fost botezata acolo si a avut nasi de botez doua perechi intre care unul singur era roman (oltean aciuat prin Maramures) si restul ucraineni.
    Cred ca problema trebuie de fapt transmisa acolo unde ar trebui sa-si gaseasca rezolvarea, la autoritatile locale. Fiecare primarie ar trebui sa aiba probabil un spatiu pe post de cimitir comunal (si nu confesional) unde sa poata fi ingropati cei care nu apartin confesiunii majoritare.

  10. Biserica “crestina” este o institutie care nu are nici o legatura cu crestinismul. Crestinism inseamna sa urmezi invataturile lui Isus.
    Una din invataturilede baza a lui Isus este !sa-l iubesti pe aproapele tau!. Nu sa-l iubesti pe aproapele tau crestin. Nu sa-liubesti pe aproapele tau roman. Nu sa-l iubesti pe aproapele tau ortodox. Nu sa-l iubesti pe aproapele tau heterosexual. Iubeste-l pe aproapele tau!!! Atit, punct.
    O alta invatatura de baza a lui Isus este !nu-l judeca pe apropele tau!.
    Jobul tau este sa-l iubesti pe apropele tau de orice confesiune, sex, orientare, filozofie de viata, whatever, ca asa e invatatura lui Isus- sa-l iubesti pe aproapele tau! Asta daca esti crestin si vrei sa urmezi invataturilelui Isus.
    Sa-i judece pe oameni e jobul lui Dumnezeu nu al tau. Jobu ltau e sa-l iubesti pe aproapele tau, sa-l judece e jobul lui Dumnezeu. Asta daca zici ca esti crestin, ca urmezi invataturile lui Isus.
    NU faci cele mai de sus nu esti crestin, esti orice vrei tu dar nu crestin,indiferent de pozitia ta in ierarhia institutiei biserica.

  11. adi, mi-esti f simaptic. in principiu ai dreptate,dar aici, baba moarta isi cumparase locul cand inca mai misca.
    deci,car va sa zica garsoniera cu usa in tavan fusese platita.nu vaz deci motivul pentru care au trecut-o de la confort unu sporit cu sunet de talanguta zilnic la confort minus unu cu vecini turbulenti,depresivi,caterisiti.
    deci eu crez ca poa sa ii stea babii placinta date de pomana in gat cand isi vede vecinii si e predispusa si la depresie postmortem.
    poate toata viata si-a imaginat ca trece tot satul pe langa garsoniera ei cu usa-n tavan si si-o aduce aminte.
    acu daca se perpeleste ca e data uitarii si, unde mai pui ca si companionul e prost,needucat,cum ziceau SIP si dumitru la postul celalalt.

  12. Spre deosebire de multi romani, sasii sesizau legatura dintre alegerile de viata si consecintele lor.

  13. indiferent de religie sau ateism tot la 2 metrii sub pamant ajungi si atunci nu mai conteaza in ce ai crezut sau nu in tipul vietii … religia (indiferent de care e stiu ca toate iti baga pe gat bunavointa ) dar se pare ca popii nu prea parctica ceea ce predica.

  14. Parca era pacat sa discriminezi…dar na, popii se pot ridica si deasupra acestui lucru. Doar sunt popi. :mrgreen:

  15. BaDoX ,n-ai dreptate.
    te inmormanteaza cineva in cimitirul evreiesc,ca e mai aproape de casa?

  16. E absurd si sa ai cimitire confesionale, cand ai vreun budist, mormon sau un ateu in orase majoritar ortodoxe, unde-l ingropi?

  17. in orase, primaria iti da loc.
    teoretic ,ele nu apartin bisericii,numai ca administratia cimitirelor tine de primarii.
    numai ca intretienrea lor e data ,la sate, in sarcina bisericii……………

  18. Simona, pe mine mai ca ma inspaimanta povestea cu dogmele, popii &co pt ca dincolo de orice, nu e de glumit cu ei! Si ce faci cand personaju, viitor client a unui popa plin de dogme, are o mega personalitate si anunta, inca in viata fiind, ca isi cam baga picioarele in tampeniile lor?

    Eu sunt posesoare de ruda apropiata, de peste 80 de ani acum, care toata viata nu doar ca nu s-a lasat indoctrinata, dar a mai si facut misto de ei – de popi, barbi, batiste, broboade, prosoape, colaci si babe isterice – si tot ce misca. Nu ar fi ceva deosebit daca personajul in cauza nu are fi profund religios, traind intr-un sat din Transilvania profunda. Dar, cum zice ea, de cand a imbatranit nu mai datoreaza explicatii nimanui. Popa included 🙂

    Asa ca a purces la urmatoarele actiuni:

    1. S-a certat cu popa. Asta nu ar fi nimica, daca nu ar sta intr-un sat, in care popa e cam unicu care poate decide cine unde va indrumat spre cele vesnice. Cearta a pornit de la cresterea “taxei” de biserica, si de la remarca bunicii ca popa isi schimba masina mai des decat ea baticele. Cum ei ii place sa spuna mereu adevarul, si situatia i s-a parut destul de adevarata, a simtit nevoia sa isi impartaseasca observatia si cu altii….

    2. Si-a vandut locul dat de stat, din cimitirul orasului din apropiere, pt ca ea vrea sa fie ingropata in cimitirul satului, unde se odihnesc toate rudele, de 5 generatii. Dap, fix cimitirul guvernat de popa cu taxa si masinile.

    3. Nu merge la biserica satului decat de sarbatorile mari. Se roaga acasa si mai cheama la ea alt popa (rival) sa o spovedeasca. Big problem.

    4. Face misto la liber (adica la poarta, in vazul si auzul lumii) de toti “barbosii” cu “ochii sticlosi” care vin si cer pomeni pt manastiri fictive si zice ca le da bani cand o putea sa mearga sa vada constructia. Nu inainte.

    5. Nu crede ca platile la biserica schimba cumva sufletul omului si anunta asta de fiecare sarbatoare cand merge si da banii pe la orfelinate, anuntand ca daca ar crede ca biserca face ceva “aici, pe pamant”, le-ar da jumate de pensie. Dar cum nu crede…hait!

    Asa ca eu nu fac decat sa ii doresc viata indelungata de aici inainte pt ca daca o vreodata va fi cazul cu ingropaciunea, vom avea o lupta de necrezut. Am fost deja anuntati ca sa nu cumva sa ne gandim ca o “primeste cineva” in cimitirul satului, ala in care e toata familia ei, pt ca “e necredincioasa si rau-voitoare de sfanta biserica ortodoxa”….

  19. @Mara, mamaia ta in simplitatea/umorul ei are multa dreptate ( si experienta de viata).

    Acum, eu vreau sa va zic ca nu toti preotii sunt asa. Sunt si ei oameni. Unii uita de intalnirea cu Dumnezeu . Sau de parul satenilor.

  20. Adevarul e… ca oricum se face overselling in complexele rezidentiale pentru mortaciuni. In consecinta, exista probabilitatea ca pe sub baba sa mai fie cazati 6-7 crestini cu antecedente mai bune, colegi de bloc cu care mai poate da si ea cate un party crestinesc. Stau lesurile in cimitire pe layere, ca foile de ceapa.

  21. mara,
    esti mortala.
    maica-mea a trecut la greco-catolici si i-a zis si popii.
    o sa fie vesel,ami ales ca tata a zis ca daca fac zaiafet cu pomeni si alte cele se scoala din pamant si ma alearga…………

  22. @arakelian: Ea stie ca is si ei oameni ca toti oamenii, unii mai buni si altii mai rai. Tocmai asta spune si ea: de ce sa isi plece atata capu si sa se arunce in fatza lor la pamant, daca si ei is ca tot restul lumii? De aia isi permite sa aiba si “preferati”, cu care discuta si se sfatuieste. Refuza sa fie dusa de nas doar pt ca e batrana si de la tara si ii banuieste ca toti au senzatia ca oamenii in varsta is niste prosti care pot fi ba bagati in toti sperietii cu frica iadului sau cumparati cu 2 blide de mancare.
    Nu am vazut-o sa fie lipsita de respect sau consideratie pt oamenii care o respecta, chiar daca nu crede musai in ceea ce propovaduiesc. Deschide foarte politicos usa Martorilor lui Iehova cand vin pe la ea, e singura din sat care ii primeste in casa la cafea (restul isi scuipa in san cand trec “paganii”), timp in care le explica ca “religia e pt om nu omu pt religie.” 🙂

    Aia pleaca usor pusi pe ganduri, mai ales dupa ce le spune bunica ca “ea nu are nevoie de reviste religioase ca i-au lasat nepotii niste romane foarte interesate, de unu Dumas, si trebuie sa le termine”. Treaba cu turnu de veghe si altele de genu asta o cam inspaimanta ca ii aduce aminte de comunisti si cum spuravegheau pe toata lumea, asa, parca dintr-un turn 🙂 Plus ca nu ii place sa se gandeasca atata la moarte, ca “dupa ce oi muri, apoi ii clara treaba” 🙂
    (Am fost in camera alaturala cand a avut loc discutia asta, m-am tinut tare sa nu pic pe jos de ras)

  23. Neamului astuia romanesc ii lipsesc barbati gen Yul Brynner si Steve McQueen (daca mai tineti minte scena din The Magnificent Seven).

    In alta ordine de idei stiu un caz dintr-un sat de svabi catolici din Banat in care s-au refugiat romani din sudul Basarabiei. Printre romani erau si alte “nationalitati conlocuitoare”, unul dintre refugiati fiind de origine … elvetiana (au existat colonisti elvetieni in Bugeac pare-mi-se) si protestant. Cand a trecut le cele vesnice romanii au incercat sa il paseze in cimitirul svabilor pe motiv ca “e neamt de-al vostru” iar svabii l-au respins pe motiv ca nu e bun catolic. A iesit un circ similar cu cel din articol (s-a ajuns si la incaierari de ulita ca strada nu putea fi numita).

  24. @Nike: nu subestima treaba cu greco-catolicii, cred ca putine pacate sau transgresiuni is mai serioase in ochii bisericii oficiale decat a “trece” la “altii”, mai ales daca nu pot fi loviti cu anatema de “pagani”.

    Bunica-mea e pe faza serios la subtilitati de genul asta. Vine odata in vizita la noi si trecem cu masina pe langa manastirea catolica din localitate (care ii acolo de peste 60 de ani, arsa in timpul de glorie al comunismului, reconstruita timid dupa). Observa ca vis-a-vis s-a inaltat in mai putin de un an (de la ultima vizita), o manastire ortodoxa cu o turla aurie de toata frumusetzea, dale de marmura si tot dichisul. La care bunica-mea se uita ganditoare si zice: “apoi vad ca si la voi ii mare concurentza pe sufletu omului!” 🙂 🙂

  25. Pfui..Articoluil..ca articolul..e ..ca sa spun asa””fain osag”..:)..insa la comentarii sunteti nr 1 fratilor..de mult nu am citit ceva pe net si “sa ma rad” in asa hal..””za biest” pe bune..asta cu toate ca in spatele acestor comenturi haioase ale vostre sunt niste povesti mai mult triste..daca tinem cont de realitate.Eu nu am o poveste de acest gen..insa ..nu mai am mult de haladuit pe aici si o sa ma mut in “vesnicile plaiuri de vanatoare” sau unde dracu oi pleca,insa copii mei .vor avea ceva de povestit dupa “eveniment:”:)) ca de..popa de la mine din sat doar nu lam batut..in rest……..pe toate lea primit de la mine..si zau..ca nici o data ,nici de’al dracului macar..nu a intors si obrazul celalalt ..dupa cum isi invata el “oitele”..Asa ca ..o sa fie zaiafet mare cand “moi preumbla” eu.Sanatate dragilor..si stati departe de popi..ca astia sunt mai ceva decat “dracul” acela ce il tot scot ei la inaintare 🙂

  26. @ Mara

    La crestini trecerea la “altii” e condamnata cu multa blandete. Sunt alte confesiuni mult mai putin intelegatoare. Apostazia in islam e pedepsita cu moartea: se emite o fatwa (un fel de condamnare a unui imam) si culmea! chiar se gaseste cineva dispus sa duca la indeplinire sentinta – ceea ce e cu adevarat socant. Cu tot dogmatismul lor, cele mai multe biserci crestine sunt foarte tolerante. Doar cateva secte neoprotestante minuscule au provocat socuri lumii civilizate din cand in cand (ca secta care s-a sinucis in Guyana, ca secta Aum, etc).

  27. Dincolo de toate discuțiile astea legitime, poapa din poveste avea o motivație mult mai lumească pentru care a facut tot circul. Pur si simplu, era ofticat ca se face inmormantare in parohia lui si nu ii iese nimic pe faza asta. Ăia aveau locul cumparat de mult, iar persoana în cauza nu avea nevoie de serviciile lui la decolarea spre lumea ailaltă, deci popa n-ave niciun rol in toata povestea și în cel mai bun caz putea sa se aleaga cu un mar, un covrig și un prosop legat de mână. Așa ca a zis că ori o convertește pe doamna si pe urma îi asigură setul complet de behăieli, stâlpi cântați și toate alea, cand o fi vorba de dus la groapaă, bine inteles, contra cost, ori îi determina pe aia sa mai cumpere un loc în cimitir, ceva mai încolo de Aleea Fericirii, caz in care se alegea iar cu niste bani si l-ar fi durut in dosul partafirului daca raposata era budista, satanista, sau liber-cugetatoare, ca iliescu. Cum ăia n-au pus botul, a iesit cea a iesit…

  28. Terenul e al bisericii (cred). Daca in contractul de inchiriere (de obicei se inchiriaza cu taxa anuala, nu devii proprietar cu carte funciara pe bucata aia) scrie ca nu poate fi introdus in groapa decat les de “bun crestin-ortodox” asta e; daca nu adio, pot sa imi inmormantez si cateaua daca vreau. Restul e can-can.

  29. Eh Catalin…sa enunt inca o maxima a bunicii “Drumu spre Rai trece pe la banca” 🙂 Normal ca e vb de bani, dar uneori si de prestigiu, autoritate, ego umflat si dorinta de “pedepsire” a familiilor care nu se alatura cohortei de buni-credinciosi care cotizeaza constant.

    Eu am auzit povesti in care batranii au fost isterizati in asa hal de ceea ce ar putea sa li se intample pe lumea ailalta daca nu manifesta spirit de devotiune, incat si-au trecut pamanturile si padurile pe numele parohiei….Si stateam si ma intrebam, oare notarii si toti cei care or fi participat la farsa aia cum pot sa traiasca cu ei insisi? 👿

    Dar ca idee, batranii sunt luati la 3 pazeste, atat de preot cat si de comunitate, daca refuza sa se supuna “normelor”. E greu sa iti pastrezi demnitatea daca toti te trateaza ca si cum ai fi complet lovit de dementa cand spui ca pe tine te intereseaza mult mai mult viata pe lumea asta si crezi ca un popa, mai bun sau mai rau, nu te va ajuta foarte mult in negocierea cu Cel de Sus.

  30. Cind a murit matusa-mea, Dumnezeu s-o odihneasca, popa i-a zis lui vara-mea ca, desi serviciul costa oficial 400 de RON, el fara 750 n-o ingroapa. No comment. Sint de o ticalosie si o fatarnicie inimaginabile.

  31. nu neaparat despre popi, dar musai despre babe
    O suna pe-o prietena maica-sa, de la tara: hai ca mamaie (cu un picior in groapa de vreo 10 ani) e pe duca. Nu mai misca, nu mai vorbeste, vreo 95 de primaveri..Mai respira? asa, un pic. Ok, chemati popa.
    Vine popa, recita poezia.
    Cat isi facea omu meseria, se agitau niste vecine venite in ajutor. O branzica, o maslina, hai sa fierbem o tuiculita, pentru parintele. Cum se raspandea mireasma de tuica fiarta, hai ca deschise baba ochii. O vrea sa zica ceva. A vrut. O tuiculita. Dupa vreo 3, s-a ridicat bine merci si a inceput sa le zica de bine alora din bucataria ei.
    Si-a impachetat popa patrafiru si s-a carat. Din nou. Mai venise de doua ori s-o ingroape.

  32. Stie cineva un popa cu calitati crestinesti (lucruri pe care le cer ei de la altii, sau mai … teoria pe care o promoveaza pt ca …. au ei motivele lor)?

  33. O, Doamne ce subiect ! Trist, dar adevarat. Povestile voastre, din pacate, domina in biserica noastra crestin ortodoxa. S-au facut de ras in ultimii ani cum nici nu imi imaginam ca va fi posibil. Eu insa stiu ca mai exista in Romania preoti cu har si cu mintea limpede. Cei despre care povestiti voi si altii trebuiesc lasati singuri, fara enoriasi si atunci isi vor deschide vreo carciuma in sat sau o discoteca. Pana atunci……. faceti ce spune popa nu ce face popa.

  34. eu personal cunosc preoti senzationali romano-catolici, greco-catolici si ortodocsi.
    sunt catolica, cu confesor ortodox si in sufletul meu e o singura Biersica, ce are seful ep pamant la vatican.
    nu intru in polemici, nu insistati.
    da,am cunoscut pedofili,homosexuali tot ce vreti in toate cele trei tabere.
    ca d eobicei,patrez doar ce e frumos.

    acu, eu vaz ca se zice timid de babe, componenta esentiala a oricarei impamantari.
    so
    cand se intampla sa iti intre mortu in casa descoperi pe rand vreo 1600 de practici pagane ( Aurora Liiceanu, Gail Kligman, Nunta mortului):care cu oglinda acoperita,c are cu amrgeaua d egatul mortului,care cu banii sub mana .
    Doamne feri sa nu le respecti ca deja zece afurisenii sunt pe capul tau.
    care cu bradul intors,dezlegarea cununiilor etc etc etc

    capete, cruci, presucri.toate in functie de sexul mortului care a murit.
    bon.
    iesirea mortului s eintoteste de spargerea unei cani,adicatelea comunitatea s-a destramat.
    ei ce e balsoi,abia acum urmeaza.

    6 saptamani n-ai voie sa speli. unele babe,expertele, zic ca nici sa te speli,ca dia alturi mortului s abea.
    si respecta cu sfintenie regula.
    n-ai voie sa te tunzi,epilezi.
    de preferat e sa ai rude speologi ,ca sa iti ofere o pestera mai acatarii si sa nu fii nevoit sa nimeresti intr-un aven,Doamne fereste.

    nu poci pentru ca sa zic ce sfaturi am primit de la babimea de pe strada cand facu bietul socra-miu un an de cand a scapat de nevasta-sa si s-a mutat intr-un loc mult mai linistit.
    pomenirea d eun an, in secuime,a constat in fix 2 litri de palinca, 4 cozonaci si 50 de lei dati cu chitanta si mari inistente preotului.

    la ultima inmormantare dreptcredincioasa,era sa fiu ranita de galinaceea aruncata fara cap peste groapa unde repauzasera mortul.m-am speriat de era sa ma duc si eu dupa raposatul,din cauza confuziunii de imagine cu gaina, sangele ,capacul cosciugului, peste care galinaceea tocmai fusese aruncata, transversal.

  35. Biserica voiam a scrie

  36. Mi se pare corect, de aia exista cimitire pentru diferite culte religioase, ia sa incercati sa inmormantati un crestin la musulmani sau evrei, ca ti-l ard doar daca te apropii.
    Numa bine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint