Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Conchita, ai împărțit România!

Nu eram destul de împărțiți în bășiști și antibăsiști, steliști și dinamoviști, maidaneziști și antimaidaneziști, a apărut și Conchita Wurst, câștigătoarea Eurovisionului de anul ăsta, și ne-a mai dat un motiv de păruială. De mult n-a mai fost pe Facebook o zi așa de încinsă ca azi, când s-au înfruntat cei cărora le-a plăcut prestația Conchitei cu cei cărora nu le-a plăcut prestația ei, cu cei care nici n-au mai fost atenți la prestație, pentru că nu le-a plăcut barba, și cu cei cărora nu le-au plăcut nici prestația, nici barba.

Eu, deși nu urmăresc, în general, Eurovisionul (pentru că mi se pare o prostie de concurs), m-am nimerit întâmplător în prima categorie. Dădusem, cu vreo 2 zile în urmă, peste piesa Conchitei și mi s-a părut că sună bine (la nivel de Eurovision, insist! 😉 ). Aseară, îi propusesem lui Nic un film, da’ el “Nu și nu, hai să ne uităm la Eurovision și să chibițăm”, cum făcea el, când era tânăr, cu prietenii. “Bine, domne, hai să ne uităm la Eurovision!”. Ne-am uitat, eu m-am și antrenat la joacă, cu copiii de pe Facebook, că “Hai, Conchita!”, ba că “Hai, Suedia!”, apoi ne-am uitat cu toții la spectacolul jenant al votării, același din fiecare an, eu m-am bucurat că totuși a câștigat Conchita mea, ne-am mai hăhăit un pic și, uite-așa, a trecut o seară în care am consumat cu toții puțin divertisment ieftin. 😉

Dar… daaaaar a venit dimineața, când m-am trezit și mi-am găsit wall-ul plin de comentarii, unele chiar din categoria “Ți-o tragi în fund, Simona Tache, de promovezi astfel de odioșenii?”. În jur, pe alte wall-uri, lumea inflamată nevoie-mare. Că, dacă n-avea barbă, sigur nu câștiga, că o să ne mănânce iadul fiindcă ne batem joc de valorile tradiționale ale familiei (nu-mi dau seama dacă de valorile tradiționale de azi sau de alea de-acum 100 de ani, că sunt foarte diferite :mrgreen: ), că, dacă tot vrea să fie femeie, de ce și-a lăsat barbă, iar, dacă e bărbat, de ce are nume de femeie, și așa mai departe…

Cu alte cuvinte, poți să fii Lady Gaga și să-ți pui un porc tranșat pe tine și un carton cu ouă pe cap, poți să fii Marilyn Manson și să propui un personaj la fel de excentric, poți să fii orice, numai să nu fii o femeie cu barbă și să câștigi Eurovisionul, că se inflamează lumea și noțiunea de convenție artistică dispare complet din discuție. Nu mai vorbim de faptul că, înainte de concurs, au fost câteva țări (printre care și Rusia :mrgreen: ) care au făcut presiuni asupra organizatorilor, cerând să fie interzisă participarea Austriei. 😯 Păi, numai pentru asta și e bine că a câștigat, iertați-mă! Poate, data viitoare când apare cineva altfel, nu mai cere nimeni să fie interzis! 8)

Revenind la aberațiile pe care le-am mai auzit azi: “Ești o ipocrită! Nu avea cum să-ți placă piesa, erau altele mult mai mișto”, mi-a spus cineva, atunci când am zis că mi-a plăcut cum s-a prezentat Austria. Știa SIGUR persoana în chestie că n-avea cum să îmi placă piesa, pentru că ei nu îi plăcuse, deci, clar, eu doar făceam pe toleranta, ca să mă dau șmecheră. Păi, dacă ne e atât de greu să acceptăm că altcuiva poate să îi placă ceva ce nouă nu ne-a plăcut, îmi dau seama ce tragedie o fi când suntem puși în situația de a accepta un artist care întruchipează o femeie cu barbă. Care artist, apropo, nu e transsexual și se pare că nu e nici gay, ci travestit (heterosexual :mrgreen: ). Adică un bărbat îmbrăcat ca o femeie (plus barbă). :mrgreen:

Și jur, jur că nu înțeleg de ce asta e mai scandalos decât un, să zicem, Freddie Mercury cu mustață, îmbrăcat în femeie și dând cu aspiratorul, în celebrul videoclip al piesei I want to break free. Care Freddie – OMG! – mai era și gay! 😯

Desigur, prin asta nu vreau să spun că Conchita Wurst e din liga Freddie Mercury, ci cu totul altceva. Anume că, din moment ce nu mai auzim pe nimeni țipând că de ce s-a îmbrăcat Freddie în fustă, în timp ce Mick Jagger o ardea în pantaloni, nu văd de ce atâta supărare pentru că a fost câștigat Eurovisionul de cineva cu barbă, cu o piesă din liga în care erau și piesele celorlalți concurenți fără barbă. Doar n-a rămas vreun geniu bărbierit nepremiat, din cauză că a propus Austria un personaj mai extravagant… 🙄

Și uite-așa ceva extrem de neimportant ca Eurovisionul a devenit important, din cauza unei amărâte de bărbi. Și tot felul de cetățeni au avut prilejul să ne spună pe Facebook că “Freddie Mercury nu făcea paradă de boala lui psihică, se ocupa cu cântatul”. Fără să fie de meserie psihiatri, desigur. :mrgreen: Iar alții ne-au explicat că, dacă copilul nostru ar proceda precum Freddie Mercury sau Conchita Wurst, sigur l-am duce la psihiatru. E, uite că nu l-am duce la psihiatru, l-am iubi și am încerca să-l apărăm de toți ăia care cred că trebuie dus la psihiatru. :mrgreen:

Mi-au mai plăcut argumentele lui Doru Căstăian în conversația de mai jos.

1234

I-aș pune pe cei care trâmbițează valorile tradiționale ale familiei să se bucure un pic de alea de pe vremea stră-străbunicilor și, după aia, să reluăm discuția. Desigur, numai cu bărbații aș relua-o, că pe vremea aia, femeile n-ar fi avut voie pe Facebook. :mrgreen: Și tot pe ei i-aș întreba de ce tonele de țâțe cu care s-a prezentat echipa Poloniei nu sunt exhibare a sexualității. În mod tradițional asta fac femeile autentice, îți bagă țâțele în ochi? Clar cred că așa făcea și bunică-mea, când mulgea vaca! 😆

În încheiere, să ascultăm așa:

Pe Conchita Wurst, “femeia cu barbă” de la Eurovision:

Pe Tom Neuwirth, bărbatul care întruchipează personajul femeii cu barbă (poate așa ne e mai ușor să vedem dacă are voce):

Pe Freddie Mercury în fustă și cu mustață (bolnav psihic, fatăăăăă, făcea sex cu bărbați, nu respecta tradiția!!!!):

Un travestit de-al lui Almodovar (absolut splendid momentul):

Ok, hai și un Stela și Arșinel în travesti (piese de teatru antice, cu bărbați jucând în haine de femeie, PENTRU CĂ FEMEILE NU AVEAU VOIE PE SCENĂ, nu am :mrgreen: ):

Să fie pace! Și să nu mai fim atât de siguri că noi suntem ăia autentici! 😉

P.S. Cică Conchita e gay, totuși, nu heterosexual, cum am zis. Prevăd o nouă împărțire a lumii între travestiții gay și ăia hetero. Care or fi ăia buni și tradiționali și care or fi ăia răi, care ne strică copilașii? :mrgreen:

104 comentarii

 1. Ce am constatat eu, pe Facebook şi pe câteva bloguri, e cumva reversul a ce ţi s-a spus ţie (respectiv “n-are cum să-ţi placă, erau altele mai mişto”). Eh, eu am descoperit fenomenul “Nu ţi-a plăcut piesa Conchitei? Încuiatule şi intolerantule care eşti!” :mrgreen:
  Poftim cultură 😆

 2. @Greta: păi, da, că din alb și negru nu putem ieși! 🙁

 3. Andrei George

  Fals, natura e normală și aberațiile sexuale sunt excepții. Dar nu asta contează- și nici măcar vocea- ci provocarea care este făcută aiurea. Acuma probabil că noi ăia 80…90% care n-am accepta să stăm pe un loc la metrou alături de dna. Wurst suntem anormali- dar prefer o societate anormală în acest fel. Societatea clasică- de acum 100 de ani- unde nimeni n-o oprea pe dna. Wurst să fie ce e- cu condiția să nu facă paradă. Omul poate și e normal să fie tolerant- până la momentul la care toleranța te ia în brațe și-ți face cu ochiul pentru una mică.

 4. “n-am accepta să stăm pe un loc la metrou alături de dna. Wurst”. Da’ ce v-ar face? v-ar mușca? păi, eu zic s-o ardem, ce zici? :mrgreen:

 5. Conchitooo, vino, fata, sa sezi langa mine in metrou, ca eu n-am nimic cu tine..

 6. Andrei George

  Nu e cazul. Este pur și simplu o chestiune de gust. Și de alegere proprie- la care ar fi normal să am dreptul într-o democrație. Taylor Swift- dacă nu mă înșel foarte tare- are o alergie- reală- la oamenii de culoare. Domnișoara- care este o cântăreață apreciată- pur și simplu are o stare fizică- așa cum noi ăștia 80…90% am avea față de dna. Wurst. Știu că sună ca naiba- adică probabil ca și Goebbels- dar presupun că am prieteni de orientare LGBT. Nu m-a interesat niciodată orientarea lor- atâta vreme cât toți suntem oameni- și nu facem nici unul din noi ”propagandă” orientării sexuale proprii. E rău ?

 7. @Andrei George: e rău, da, să spui că nu ai sta în metrou lângă cutare sau cutare. foarte, foarte rău. așa a început și Holocaustul. mai gândește-te.

 8. eu am fost la tara zilele astea, unde n-am servit nici internet, nici tv. melodia cu pricina am ascultat-o in drum spre casa, la radio, si-am emis un hm. eurovision. cum nu le stiu pe celelalte, n-o sa ma apuc sa fac comparatii. acestea fiind spuse, chiar nu pricep care-i subiectul. daca vorbim de concurs, disputa ar trebui sa fie “mi-a placut/nu mi-a placut/ x a fost mai misto/y merita sa castige etc. Ca a cantat unu cu barba si in fusta, sau una in fusta si cu barba…wtf cares? a cantat bine sau n-a cantat bine?
  incolo? valori, societate, traditie, bla si blabla. Parca era vorba de muzica.
  Nu stiu cine e Doru Castaian, da le zice bine.

 9. http://m.youtube.com/watch?v=_zU3U7E1Odc
  Simona, pe-asta o stii? Si piesa, si versurile, si filmul, si alte piese din film sunt printre preferatele mele…chiar, nu le mai ascultasem de mult timp…

 10. Problema nu este ca a aparut in concurs cu barba si rochie mulata ci faptul ca a folosit un concurs de MUZICA pentru a exprima ceva ce nu are legatura cu muzica. WTF?
  Tot ce face este ca sa obtina publicitate prin orice misloace daca la muzica nu exceleaza ca sa seremarce din “multime”.

  Iar despre faptul ca in videoclipul “I want to break free” toti membri formatiei apar travestiti se poate vorbi mult si bine. De exemplu la concertul de le Rio de Janeiro din ’85 Freddie Mercury a aparut pe scena pentru a interpreta melodia “I want to break free” imbracat ca in videoclip si a fost imediat fluierat de public…

  Dar acest Carnat se comporta precum pitipoancele de la noi: mai baga niste botox sau silicon cand nu mai sunt in centrul atentiei presei de scandal siastfel rezolva “problema”.

 11. ba da … tom este gay. si conchita este extraordinara!!!! love her!!!

 12. Ponta ce spuse? “Fa, Conchito, castigasi?”…

 13. Totul este fals la creatura asta:parul, unghiile, genele, sanii, vocea. A castigat de fapt o barba, si aia falsa. Totul ca sa parem deschisi si toleranti si……politically corectness my ass.

 14. concita cu wurst

 15. Am in lista de prieteni de pe FB o tipa la vreo 40 de ani, cadru medical etc. Povestea ei e urmatoarea: a fost casatorita cu un tip instarit, au facut un copil, iar dupa 7 ani s-a trezit cu tot bagajul pus in saci la poarta. Dupa spusele ei, a fost o sotie model. Intre timp, a cunoscut un tip care locuia in Olanda, omul era insurat, avea copii…dar avea si bani. Asa ca, in schimbul promisiunii ca nu-l va insela si ca ii va permite aluia s-o controleze la orice pas, au inceput o relatie. El se asigura ca ea si fata ei au tot ce le trebuie, iar ea trebuia sa fie disponibila doar pt el, sa accepte ca de sarbatori va fi mereu singura si tot tacamul. Uneori, cand aceasta tipa era frustrata de dependenta ei de el, folosea urmatoarea expresie crestina: “caca-m-as in sufletul lui”.
  In prezent este catolica si vrea sa treaca la ortodoxism, asa ca wall-ul ei bubuie de experientele ei in Biserica, de indemnuri catre credinta, familie si valori. Duce o lupta inversunata impotriva homosexualitatii si cate si mai cate!
  Vreau si eu sa-mi explice cineva, cum vine asta?
  Unde sunt valorile sau care sunt valorile? Unde e autenticitatea? Cum putem sa vorbim despre marea institutie numita FAMILIE, cand stam cu un picior in casa si cu fundul in casa altuia?
  Imi aduc aminte de o femeie voinica de la tara. In perioada Postului, nu punea mana pe vreo clanta fara sa puna intai o batista, ca ea tine post si daca a mai atins vreunul acea clanta (individ care halise o friptura la pranz), iar ea pune mana la gura…se spurca!
  Intre timp, intre ea si nevasta amantului era un permanent curent: amandoua isi ridicau fustele si se ocarau de dimineata pana seara.
  Of of of si iarasi of :))!

 16. Inca astept ziua in care romanii nu o sa se mai uite in traista vecinului si nu o sa mai discrimineze un om dupa felul cum arata sau dupa orientarea sa sexuala.

  Daca ne uitam un pic in urma, pe vremea lui Shakespeare, majoritatea barbatiilor, jucau roluri de femei in piesele de teatru. 🙂 Culmea ironiei este ca nimeni nu le punea la indoiala orientarea sexuala. Apoi, asa cum ati amintit dvs, de Freddie Mercury, mai sunt si cei de la ABBA care au avut destule reprezentatii ca Conchita. Il voi aminti si pe modelul american Andre J care apare in diverse reviste, chiar si in vogue, imbracat in femeie, cu barba, dar el nu se identifica nici femeie, nici barbat. 🙂 Sa nu uitam de comunitatea de rock, cum erau considerati si numiti rockerii (in ziua de azi, mai putin) .. femei cu barba 🙂 din cauza ca purtau si inca mai poarta parul lung. Sunt atatea exemple de dat, dar majoritatea nu au o problema cu barba, cat au o problema cu persoanele LGBTQ. 🙂 Oameni buni, in loc sa va irositi aceasta energie negativa spre altceva, ca de exemplu: educatie, guvern, orice altceva, preferati sa va luati de oameni care chiar nu va fac nimic si nici macar nu si-au ales orientarea sexuala. 🙂 Nu cred ca e nimeni nebun, sa-si aleaga o orientare sexuala care nu e privita cu ochi buni, nu cred ca e nimeni sado-masochist sa faca asta. 🙂

 17. Cand a castigat Dana International (98-Israel), nu-mi amintesc sa fi fost asa vuiet. Tarzanii astia care se bat cu pumnii in piept ca bla bla si bla bla, ar trebui intai sa afle intai ce e transsexualitatea si travestiul. Care e rol si care e incongruenta de gen…si sa nu uite sa foloseasca batista!
  Mai lipseste sa apara Ponta si sa declare ca e nedumerit in legatura cu Conchita Wurst: e parasuta sau carnat?

 18. De curand s-a desfasurat la Craiova Festivalul International Shakespeare, la care au participat trupe de teatru de renume (din Anglia, Africa de Sud, China etc etc etc). De departe cea mai tare a fost Propeller din Anglia, care a pus in scena Comedia erorilor si Visul unei nopti de vara cu o distributie impresionanta, exclusiv masculina. N-as gasi cuvinte sa va spun cat de savuros, natural si ireprosabil artistic si-au interpretat rolurile domnii in travesti (unii cu tot cu mustata din dotare). Ca spectatori, am acceptat conventia si ne-am simtit excelent urmarindu-i!
  Lumea s-a inflamat la si dupa Eurovision pentru ca Tom/Conchita a incercat sa estompeze liniile dintre conventie si realitate. Si el a afisat o deghizare, intrucatva si el a jucat un rol, dar s-a si identificat cu “personajul” jucat, a si luat atitudine si a transmis si un mesaj, ceea ce e posibil sa fi parut o “violare” a conventiei de care ziceam.
  Pe mine nu m-a deranjat barba Conchitei sau rochia lui Tom, ci faptul ca, pe langa voturile acordate pe criterii geo-politice, acum se voteaza si cazurile sociale (s-a votat “discriminatul”), scopul muzical al competitiei diminuandu-se pana aproape de disparitie.
  In rest, melodia nu mi s-a parut asa slaba, iar victoria nu e inexplicabila, tinand cont ca la Eurovision s-au votat aparitiile soc in repetate randuri (vezi Dana International sau Lordi).

 19. Ma intreb cati din cei care au un grad inalt de puritanism stiu sa faca diferenta intre o nota luata fals si una luata corect, Ma intreb cati din acestia stiu ce inseamna vibrato sau note luate pe cap…..Ah….eu m-as aseza in metrou langa un homofob si sunt sigura ca as avea puterea sa-i si zambesc. Si cu siguranta asta nu mi-ar strica ziua. Asa cum pentru dvs, d-le Andrei George este o chestiune de gust, si nu putem sa agresam gusturile, asa si pentru cei pro Conchita este tot o chestiune de gust. Diferenta o face gradul de intelepciune cand este vorba de culori…asta intr-o exprimare eleganta…..

 20. Lavinia draga, te tot plangi ca totul e fals “parul, unghiile, genele, sanii”. Ia spune-mi tu te rog, nu e la fel pentru mai toate vedetele romanesti si nu numai? Tin insa sa te contrazic intr-un domeniu: voce are. Daca nu ma crezi, incearca tu sa canti cantecul ala, sa vedem daca-ti iese macar pe jumatate la fel de bine….

 21. Fara sa ma apuca ca unii de pe aici sa jignesc.. va spun doar ca nu stiti ce faceti…

  luati de cititi si documetati-va…

  http://www.savethemales.ca/000652.html

  Now, Heterosexuals are in the Closet

 22. George Glăvan

  Oamenii răuvoitori vor da întotdeauna dovadă de micimea sufletului lor, cu orice prilej, abdicând de la orice argument logic sau discurs avizat. Omul ăsta A CÂNTAT. Și e aberant să crezi ca l-a votat cineva pentru că s-a travestit. Dar cei care ridică piatra și împroșcă ură nu sunt dezvoltați ca indivizi să recepteze o realitate atât de simplă. Omul ăsta A CÂNTAT. A cântat o compoziție foarte frumoasă, elegantă, într-o manieră cât se poate de demnă. Nu a fost nimic vulgar, trivial, forțat sau cu tentă bombastică. Mesajul melodiei este foarte clar și încurajator pentru orice ființă umană cu ceva receptori psiho-emoționali. Dacă ești o ființă subdezvoltată, moral reprobabilă, ipocrită până la sfantul Iuda și înapoi, te vei simți dator în obnubilația ta să scuipi și să faci paradă de incultura și lipsa ta de umanitate. Să urăști un om este adevărata plagă, adevarata degenerare morală, socială. Să urăști un om este o crimă. De unde atâta ură, de unde atâta prostie? Cine v-a învățat să fiți atât de meschini?

 23. Serios,
  dc sa scrii un articol pt ceva care ti se pare prostie?
  Daca consumai energia ta in alceva poate lumea asta era mai buna 🙁
  dar vad ca faci TOT? pt niste vizualizari de cct!
  Lasa Eurovision te rog pentru noi care consideram concursul ceva important.

  Mersi!

 24. Una din Bucuresti

  Pe mine m-a umflat risul cind am vazut-o pe aia. E ca o aparitie de circ, astept femeia cu 3 țîțe :mrgreen: . Acolo sa vedeti bataie pe creatorii de sutiene.
  Am aflat si eu acum ca “gheismul” e boala psihica. Parca sexualitatea era determinata genetic, da’ ma rog, stiu altii mai bine.
  Hai v-am pupat, ma duc sa ma rad.

 25. @Adrei George “Acuma probabil că noi ăia 80…90% care n-am accepta să stăm pe un loc la metrou alături de dna. Wurst suntem anormali- dar prefer o societate anormală în acest fel. “. Pe bune? Tu ai habar langa cine ai stat in metrou azi dimineata? Poate tipa draguta e de fapt lesbiana, poate tipul care arata a om de afaceri este gay… poate ai stat langa o persoana de etnie roma care nu se inscrie in tiparul pe care majoritatea il crede despre romi.
  Daca intr-o democratie tu ai drepturile pe care le vrei, alta persoana de ce sa nu aiba aceleasi drepturi?

  Nu pot sa nu ma mir cat de limitati in gandire si egoisiti sunt unii…

  Multumesc, Simona, pentru felul in care ai prezentat lucrurile.

 26. N-am vazut Eurovisionul. Am vazut doar comentariile ulterioare si vreo 15 secunde din prestatia Conchitei (nu m-a dat pe spate, mi s-a parut o piesa banala). M-a deranjat insa faptul ca nu prea se vorbea de prestatia artistica (in mod normal, de fapt, pentru ca la Eurovision asta oricum nu mai conteaza de mult). Se vorbea doar despre cum arata castigatoarea.
  Legat de aceasta: mi-e absolut indiferent cum intelege ea sa-si exprime personalitatea. Poate sa se imbrace cum vrea, sa-si lasa baraba, mustata, perciuni, orice. Nu-mi pasa, nu e problema mea. Foarte sincer, mi se pare gretoasa alegerea ei, dar nu trebuie decat sa-mi vad de treaba mea. Mult mai gretoasa mi se pare de pilda alegerea unor foarte “straight” barbati (dar si femei) de a nu se spala cu saptamanile – dar n-am decat sa-i evit, nu? :mrgreen:

 27. A, ca sa lamuresc ce-am spus: alegerea Conchitei nu mi se pare “gretoasa” cum am zis pentru ca incalca niste cutume seculare (nici vorba!), ci strict din punct de vedere estetic. E drept ca gusturile se mai si cultiva, dar cred ca voi muri si tot nu voi gasi nimic frumos intr-o femeie cu barba. Cred ca unele lucruri nu se schimba niciodata. INSA (si asta cred ca e cel mai important): accept oricand gusturile altora carora femeia cu barba poate sa le para interesanta. Sau draguta, mai stii?

 28. Acum am citit si comentariile. Deci:

  Simona Tache permalink*
  May 12, 2014 00:01:53

  @Andrei George: e rău, da, să spui că nu ai sta în metrou lângă cutare sau cutare. foarte, foarte rău. așa a început și Holocaustul. mai gândește-te.
  ————–
  Simona, eu insist sa spun ca langa cineva care pute nu pot sta in metrou. Cred ca sunt un rasist intolerant. 🙄

 29. Vagina Pene (nume de femeie)

  Conchita nu e “femeia cu barbà”. Nu jigniti femeiile care nu vor o astfel de asociere, iar numele ei , Conchita Wurst, se traduce Vagina Pene. 🙂 Piesa ca piesa, aspectul si numele au socat! Nu và mai depilati femei ca sà placeti! Ce atàta suferintà!?! Femeia cu mustatà place …. dintodeauna, spune un proverb italian. Pe FB reiese cà Conchita a fost votatà indeosebi de femei cu probleme de pilozitate excesivă. N-am intàlnit incà un bàrbat care sà intervinà in favoarea ei.

 30. @Adi: da, domne, pe ăia care put și eu i-aș discrimina, pur și simplu nu mă ține fizicul să rezist, dar nu despre asta era vorba. Andrei George nu la asta se referea.

 31. Simona, ai omis sa treci in lista ta un film strict la obiect, “La Cage Aux Folles” care este genial in ambele versiuni … si cea cu Ugo Tognazzi si cea cu Robin Williams. In rest … ce sa spus … Nu m-a dat pe spate melodia Conchitei. Sint din categoria celor care sunt de parere ca a castigat datorita tam-tam-ului, datorita mesajului pe care l-a transmis … Probabil ca daca ar fi concurat ca si Tom Neuwirth n-ar fi avut acelasi succes. Din pacate, Eurovisionul a devenit un concurs in care voturile se acorda in principal pe criterii geo-politice. Eu l-am urmarit impreuna cu sotul meu si faceam predictii cine cui va acorda voturile. Din pacate nu ne-am inselat niciodata. Asa ca probabil la anul am sa ma invat minte si voi face nani nani …

 32. @ Simona

  Glumeam. Am vazut si eu despre ce era vorba. Sincer, daca l-as fi vazut in metrou, as fi incercat din rasputeri sa ma abtin de a ma holba la el sa nu-l fac sa se simta aiurea (desi cred ca isi asuma faptul ca o femeie cu barba starneste curiozitatea). Da’ cam atat evident. In rest pentru toti e un loc sub soare si fiecare isi construieste personalitatea cum crede.
  De altfel cred ca traim intr-o epoca a antideterminismului (daca exista cuvantul) sau de negare a determinismului. Nu exista nimic imuabil, perfect determinat de gene sau de educatie (sau mai stiu eu de ce conjunctura initiala), ci totul poate fi refacut, reconstruit. Iar cu asta sunt perfect de acord.

 33. Spicuiesc din postari la care m-a umflat rasul pe FB: “si popii poarta rochii”; “nu va mai cacati pe voi atata. Anul trecut va placea de Ouatu”; etc
  Acu’, la modul serios, mi se pare fascinanta siguranta cu care multi dintre cei scarbiti si indignati de femeia cu barba au declarat ca nici nu au ascultat melodia, habar n-au daca e buna, ca le-a fost asa scarba de personaj, ca nu au ascultat-o. Dar sar sa decreteze ca sigur nu merita sa castige. Va zic eu ca am ascultat-o, fara sa lesin de scarba: chiar e o melodie frumoasa, voce buna, stofa de slagar, chiar merita sa castige si fara barba (sau in ciuda ei).

 34. De altfel imi dau seama ca aici e cheia povestii.
  Au fost perioade in care daca te nasteai iobag asa ramaneai toata viata, daca te nasteai fiu de fierar trebuia sa iei locul tatalui in breasla fierarilor, daca te nasteai femeie trebuia sa ai grija de gospodarie sau (daca erai nobila) sa stai in casa si sa-ti astepti sotul plecat la lupta, la afaceri, la politica sau la… femei. Toate acestea au trecut, slava Domnului!
  Ei, acum traim o epoca in care daca te nasti barbat trebuie sa te comporti ca atare, daca te nasti femeie, idem. Din perspectiva asta, adica daca faci legatura cu cutumele de care vorbeam mai sus si care au fost depasite, intelegi ca si prejudecatile actuale sunt niste prostii care incep sa fie si vor fi complet depasite. Din pacate insa, daca noi putem discuta cu detasare despre ele, pentru cei vizati prejudecatile noastre pot cauza drame.

 35. Okay, eu sunt gay(cel putin asa cred:D ).Iubesc o femeie acum, desi am avut relatii hetero care ies in castig. INSA, Simona eu totusi cred ca sunt niste neclaritati. Eu stiu ca daca esti gay, okay esti gay, dar nu apare si dorinta de a fi femeie. Mie mi se pare ca s-au amestecat niste lucruri acolo la el. Ar fi culmea sa – l condamn, eu, dintr-o postura tribala(ca mi-a placut argumentul cu tribul), dar chiar nu inteleg prea mult. Nici nu simt nevoia, de altfel.

 36. Eu fac parte din categoria a doua, dar din cu totul alte motive. Ca e gay, metro, hetero…..e problema lui, chiar nu asta e factorul determinant. Nu are treaba nici cu valorile traditionale ale familiei (astea nu pot fi comentate de nimeni ca sunt la fel de relative ca teoriile lui Einstein). Nu sunt de acord cu acest personaj din punct de vedere estetic. Trebuie sa recunosc ca in momentul in care am vazut pentru prima data videoclipul, am crezut ca nu voi mai face sex vreodata. M-a deranjat teribil idea de femeie cu barba. Daca vrei sa demonstrezi ceva, fa-o macar cum trebuie. Ori femeie, ori barbat! Nu conteaza ca e gay sau hetero. Acum cativa ani a mai fost la Eurovision ceva similar, cred ca Dana International o chema. Dar tot respectul…..a facut treaba asa cum trebuie. Si recunosc ca m-a interesat doar muzica, ca nu mi-a distras atentia ca era de fapt un barbat, pentru ca prestatia pe scena (desi de fapt pe scena era o femeie) nu a fost umbrita de o barba. A zis ca vrea sa demonstreze nu stiu ce la final…..nu a demonstrat nimic si nici nu a ajutat comunitatea gay, dimpotriva i-a pronit si mai rau pe aia deja porniti. Si nu cred ca a castigat pentru ca melodia a fost ceva deosebit, a castigat din cauza ca are barba….si ca a aratat ca un papitoi. Pot baga mana in foc ca 90% din cei care s-au uitat la Eurovision nu au auzit efectiv melodia. Erau fixati pe aspectul fizic al acestui personaj.

 37. P.S. Melodia e frumoasa, vocea minunata. Mamei mele i-au dat lacrimile cand a ascultat-o, desi e un om mai apropiat si el de ”traditii” decat de ce se intampla acum. Na , asa a primit din mosi stramosi barfa educatiei si valorilor. Asa ca eu in asta cred, emotie, dincolo de aparenta.Pentru ca ma lasa fara comentarii si nu il pot arata cu degetul. Nelamuririle mele in privinta a ceea ce este sau doreste raman ale mele. Iar cei care isi doreau interzicerea, cred, ca le-a fost frica de competitie si nu de diferit, dar a ales argumentul din urma.

 38. As vrea sa mai traiesc atuncii cand oamenii in general, romanii in special, sa renunte la prostul obicei de a discuta despre ce fac altii, cum fac altii si de ce fac altii! Scuzati-mi expresia, dar daca mie imi place sa mi-o trag in fund, de ce ar fi asta problema de discutat pt altcineva, in afara de mine si iubitul meu?! Asta e un aspect. Un al doilea ar fi acela legat de faptul ca nici unul dintre noi nu avem dreptul sa judecam, si cu atat mai putin sa desconsideram sau catalogam preferintele altor oamenii. Ce sa mai zic de faptul ca unii ii numesc deviati psihic!! Personal am cel putin 10 prietene gay ( intr-adevar cunosc doar fete, ca asa s-a intamplat ) si pot sa va spun ca absolut nici una nu e deloc mai prejos decat mine, poate din contra ( intelectul sau social ma refer ). Faptul ca eu seara dorm langa un barbat, si ele langa o femeie…who the fuck carres?
  Aspectul care ma deranjeaza insa cel mai tare, pe mine, este ca….ok…ai ceva impotriva unei anumite categorii de oamenii…bun, hai sa zicem ca asta inteleg, sau chiar daca nu inteleg, nu te bag in seama. Dar sa vii sa ma jignesti pe mine pt ca nu iti impartasesc opinia si ura….are you fucking joking me?

 39. Eu as vrea sa stiu cum a ajuns Andrei Gheorghe la procentul de 80-90%. Ca, sincer, daca o intreb si pe bunica-mea, stramba din nas dar nu s-ar muta de langa ea/el in metrou. Si sa vad eu in metroul ala in care esti o sardina inghesuita, cum te ridici tu si te muti cand vezi ca langa tine e o femeie cu barba.

  Legat de homo, hetero, transexuali si asa mai departe… Avem suficienta informatie sa stim ca nimic nu e alb ori negru si lucrurile in schimbare. Cu cat mai greu accepti, cu atat mai mult suferi, asa ca bafta multa tuturor haterilor, noi astia care nu ne deranjam sa stam langa oameni de orice culoare, etnie, orientare sexuala etc o sa va zambim de la distanta cand vedem cum va ingropati singuri in prejudecati.

 40. neamtu tiganu

  p-aici simbata a fost o furtuna teribila si deci, desi programasem un mic chef am ramas acasa si m-am uitat la TV.
  Cel mai mult mi-au placut polonezele, mi s-au parut fete curate, imbracate traditional care nu se dau inlaturi sa spele camasile jegoase.
  Conchita a cintat f. misto, nu mi s-a parut cea mai buna, dupa gustu meu, mai mult mi-au placut olandezii, desi fata avea moaca cam lata. Si nici romanii nu au fost rai.
  In arta exista f. multi gay, lesbi, transexuali si, ma rog, tot felu de „ciudati“, unii oameni de stiinta spun ca aceste „anomalii“ sexuale exprima o sensibilitate deosebita. Chiar in Hänsel und Gretel, Hänsel e jucat mai intotdeauna de muieri, pa vremuri anumite roluri din opere erau jucate de castrati.
  Repet, Conchita a cintat misto, in general nivelu concursului a fost mult mai sus decit altadata, cred ca distanta mare cu care a cistigat Conchita se datoreste unei discriminari pozitive, europenii au vrut sa arate ca sunt toleranti.
  P.S Tare misto ar fi fost daca Conchita ar fi fost rusoaica!!

 41. Uitati-va la Satiricon-ul lui Fellini unde inchipuie lumea romana, inafara pacatului. Mie imi pare ca seamana tare mult cu asta a noastra. Acuma, degeaba se pun unii impotriva – daca-i sa se suie scroafa in copac, se suie ea pana la urma (rog nu discriminati scroafele – honni soit qui mal y pense). Legea entropiei spune ca pana la urma tre’ sa se-aleaga din toate tot o apa si-un pamant. Consumerismul (painea) si carnavalul (circul) sunt trasaturile definitorii ale acestei societati crepusculare, o plebe multilateral dezvoltata, nu-i vorba.
  Problema e ce fac estimp senatorii – ii asteapta pe barbari sa legifereze, sa o puna de-un referendum, ori au iesit deja in intampinarea lor si noi nu stim spunandu-le: suntem de-ai vostri, uite tocmai am dat ultima lege: nu judecati, a judeca inseamna a discrimina, e cu desavarsire interzisa o ierarhie a valorilor, precum si orice valorizare, in general?
  (Uite ce poate sa-i treaca prin cap unui mos ce s-a uitat la Eurovision, s-o urmareasca pe Paula, de altfel o fata de treaba din comuna lui).

 42. Of, Doamne, cate mai avem de invatat despre toleranta. Eu am reinceput cursurile cu Andrei (5 ani). Am asistat la doua faze care mi-au strans inima in mine si m-au mai scuturat de prejudecati. In prima, eram in zona de food court de la un mall, iar o tiganca insotita si ea de un baietel a cerut voie sa se aseze cu noi la masa. Am acceptat, dar cu jumatate de gura. In cinci minute, insa, Andrei se imprietenise cu baietelul si glumeau si radeau amandoi, ceea ce m-a destins pe mine si a adus in ochii celeilalte mame atata recunostinta cata n-as putea exprima eu in 1000 de cuvinte. In a doua, noi mergeam la gradinitza cu autobuzul, in care un grup mare de tigani vorbeau precipitat in limba lor. Ne-am asezat langa ei, tot la indemnul lui Andrei. Dupa 10 minute, cand ne apropiam de un spital de urgenta, femeile au inceput sa boceasca – nemuzical si infiorator, dupa parerea mea si a tutror celorlati calatori. Dupa ce au coborat cu totii la spital, Andrei m-a intrebat: De ce cantau, mami, doamnele acelea asa de frumos si cumva trist?
  Na, no comment.
  A avut si o parere despre Conchita – a fost doar amuzat si mai degraba dezamagit de locul Romaniei decat al lui (n-a avut nici un dubiu despre faptul ca e doar un barbat imbracat in rochie, asa ca n-a trebuit sa dam multe explicatii). 🙂

 43. Andreea Olariu

  Simona, exagerezi un pic. Daca eu refuz sa stau langa cineva in metrou, nu inseamna ca il urasc, nici ca il omor. Doar il evit. Am dreptul asta, nu? Cat timp nu il injur, nu il bat, e firesc sa ma duc 2 metri mai incolo, daca asa doresc. Iar in Holocaust au murit, in chip tragic si nedrept, oameni “condamnati” pentru ceva ce nu puteau schimba: se nascusera evrei. Nenea de la Eurovision mi se pare dizgratios pentru ceva ce poate schimba. Pot sa accept ca homosexualitatea este innascuta, dar refuz sa cred ca a simtit un impuls de nestavilit de a asorta o rochie la barba.
  PS: sa ne amintim cum a inceput comunismul: una dintre ideile vehiculate era binele oamenilor, care sa fie scosi de sub tirania chiaburilor. Unde s-a ajuns? Acei comunisti iubitori de oameni, au torturat si ucis atatea persoane…

 44. @Andreea: desigur, poate schimba rochia pe niște pantaloni, pentru că vrei tu. dar sper că nu ai nimic împotrivă să-ți schimbi și tu culoarea părului, de exemplu, sau coafura, pentru că vrea el. 😉

 45. Comentariul Danei mi se pare cel mai inteligent si de bun-simt si sunt de acord 100% cu ea! Parada travestitului-gay-barbos este gretoasa si, pana la urma, sunt discriminati “normalii”.

 46. Andreea Olariu

  Simona, amesteci lucrurile. Poate ca imi este mie greu sa inteleg artistii 🙂

 47. E o mare diferenta intre a te deghiza intr-un personaj de sex opus intr-un spectacol fara miza sau intr-un videoclip si a face acelasi lucru intr-un concurs. Dar cand stii ca vocea si melodia iti sunt de o mediocritate trista apelezi si la trucuri de genul asta. Presupunand ca vocea si melodia au fost si sunt geniale, totusi cat la suta din punctele primite le-a primit barba si cat vocea?
  Propun ca anul viitor fiecare concurent sa se deghizeze in cantaret de sex opus.
  N-am nimic cu gayiiii, transexualii sau travestitii, dar intr-un concurs unde numai vocea si melodia trebuie sa faca diferenta e penibil sa te dai ce nu esti.. mai ales cand te bazezi si pe adversitatea fata de atitudinea homofoba a unei tari concurente, in cazul asta, Rusia.

 48. Problema trebuie vazuta si dintr-un alt punct de vedere. Austriacul a vrut sa transmita un mesaj de toleranta. El ar fi putut cinta imbacat normal, ras, cu parul tuns si cu o pereche de pantaloni clasici pe craci. Un acest caz prestatia lui trecea neobservata. Scopul era sa se puna in avans idea de diferenta si in acest context trebuia sa se remarce. Idea barba, par lung si roche mulata erau perfecte! Punct ochit, punct tintit. 😀
  Fetele de la Femen cind isi arata sinii si fac pipi in stada pe pozele demnitarilor rusi au acelasi scop: sa atraga atenia asupre unui fenomen. Problena dezgustului nu se pune nici in acest caz, nici in cazul Eurovisiunii.
  Si inca ceva: s-a votat, a cistigat prin vot si nu pe pile.

 49. eu personal nu am ascultat-o cantand din motive ca n-am televizia si ca youtube-ul e ocupat exclusiv de tarzan , winnie de plus,tu ti tu. cunascatorii stiu.

  cred ,tot personal,ca fiecare trebuie sa isi pastreze pt sine orientarea sexuala,ca nu imi e prieten,sef,nu e geniu sau tembel pt ca e homo sau heterosexual.

  nu am refuzat sa am prieteni pt ca aveau orientari sexuale diferite,atata timp cat ei imi respectau libertatea mea de alegere,intocmai cum si eu le-o respectam pe a lor.
  nu consider ca trebuie sa arati ce faci in pat ,ca nu e treaba mea,asa cum dezavuez total toate pizipoanecele cu detaliile lor siliconate sau descrierile kamasutrice.

  ca model estetic,repet,doar ca model estetic, dna/dnul Wurst nu imi place.
  artistic poate canta superb si daca o face,chapeau! repet, nu am ascultat.discut doar modelul estetic ca atare.pur si simplu nu imi place asocierea barba/fata de femeie.asta-i gustul meu.
  nu o judec pe dna respectiva,as sta langa ea/el in metrou,dar nu ii voi spune lui Ianu ca asta e un model,ci mai degraba un act artistic care poate fi bun sau ratat.
  eu golesc de sex toata treaba,pt ca daca a facut-o doar ca sa promoveze o anumita orientare sexuala, nu e ok. era acolo sa cante si pun pariu ca nu era singurul/singura bisexuala dintre cantareti..daca e de ordin estetic ideea,e o estetica ce nu ma prinde,poate sub barba aia sa fie mama heterosexalitatii.sexul ramane acolo unde trebuie sa ramana.
  fiecare face ce,cum si cu cine vrea, nu trebuie sa se afiseze fatis asta,asa cum a se plimab de mana o femeie si un barbat nu trebuie receptat ca pe o exibare a heterosexualitatii,ci ca pe ceva firesc.daca incepe sa ma deranjeze celalalt in asa masura,daca vad in toti hetresexualii o exibare a heterosexalitatii si simt nevoiea de a exiba si eu sexualitatea mea,ce nu e ok, ceva nu merge in mecanismele de coping nu mai functioneaza.nu trebuie s ai te bagi pe gat aluilalt,asa cum ni celaluilalt nu ii trece prin cap ca daca se saruta cu o femeie te agreseaza.

 50. Iar barba aia nu-i garanta în niciun fel că va câștiga, ba chiar era un risc.

 51. nu am văzut concursul dar am ascultat melodia, după ce am citit postarea. după gustul meu, piesa e slabă , nu îmi place. vocea e… nimic deosebit, average. nu ştiu dacă merita locul întâi pentru că nu i-am auzit pe ceilalţi.
  ceea ce nu mi-a plăcut a fost prezentarea. aspectul. cum au mai zis şi alţii, strict estetic nu mi-a plăcut absolut deloc. dar este doar o chestie de gust.
  legat de ”toleranţă”, deşi nu văd legătura cu un festival de muzică (dar, ca să mă contrazic, probabil că dacă nu la un festival cu o asemenea vizibilitate, atunci unde să se manifeste cei care vor să trasmită un mesaj ?), aici încă am o problemă. în sensul că sunt foarte tolerantă şi deschisă, m-am autoeducat în acest sens, nu m-am născut aşa şi nici nu mi s-a inoculat din fragedă pruncie. ce îmi doresc pentru etapa următoare, pentru a scăpa de problemă, e să trec de la stadiul de “toleranţă” la cel de nepăsare. adică, de ce anumite persoane să fie doar “tolerate”, “îngăduite”, cum ar veni…
  dacă nu mă uit la un cuplu de heterosexuali pe stradă, indiferent cum s-ar manifesta, de ce m-aş uita la un cuplu de homosexuali, la femei cu barbă, bărbaţi cu sâni, sau, cum ai zis Simona ?, una cu un porc în cap ?!?
  recunosc că încă mai consider un noroc faptul că ai mei copii sunt heterosexuali, asta înseamnă că încă am o problemă în cap. deci mai am ceva de lucru cu mine dar sper să reuşesc.

 52. Bravo, Simona! Ma bucur sa vad si sa citesc printre conationalii mei oameni deschisi la minte. Inca mai exista speranta pentru Romania. Personal, o plasasem pe Conchita pe locul doi pe lista mea de top 5 inainte de finala, asa ca n-am fost prea departe de ce s-a intamplat ulterior. Super piesa, super voce si – in ciuda ipocritilor si ignorantilor care nu stiu sa faca diferenta intre drag queen si un transexual – super prezenta (cu sau fara barba)!

 53. Eu n-am vazut concursul, nu ma pasioneaza, in schimb am ascultat ambele prestatii (cu barba si fara barba) embed-uite aici in articol si pot spune ca, personal (bazat pe propria mea cultura muzicala si preferinte desigur), am constatat o evolutie remarcabila intre “fara barba” si “cu barba”. Vocea s-a maturizat, a capatat consistenta si siguranta. Imi place foarte mult. Cum nu stiu celelalte piese din concurs nu pot spune daca s-a castigat pe merit au ba, insa omu’ canta bine de tot.

 54. @Andrei George: Ce n-ai inteles domle’ ? Ca sa fi fericit si autentic tre sa fi gay ! Cum de nu ai cazut in introspectie cand ai vazut persoana Wurst Conchita pe scena ?!!! Chiar daca iti da aceesi senzatie ca un fir de par in ciorba ! Sunt dezamagit!

  P.S. Cum poate fi un cuplu monogam ?
  P.P.S. Stie careva vreo traditie inautentica ?

 55. Cred ca toata lumea accepta ideea ca un om sau o situatie sau o melodie, poate sa iti placa sau nu ( e strict chestie de gusturi pana la urma ). Baiul este la reactia ulterioara sau eventualele jigniri si situatii care nu ar trebui sa aiba loc intr-o societate care se crede si se lauda a fi foarte civilizata si tehnologizata.

 56. N-am vazut concursul, nu ma intereseaza genul acesta de divertisment. Am citit in schimb destul despre Herr Neuwirth/Frau Wurst ca sa pot sa ma situez clar in tabara lui NU.
  Nu ma intereseaza catusi de putin orientarea sexuala a unei persoane si nu cred ca ar trebui sa fie un factor determinant in evalurea respectivului individ. La urma urmei, ce si mai ales cu cine facem in dormitor ar trebui sa tina de intimitatea noastra; eu una nu-mi inchipui pe nimeni dintre antevorbitorii de aici impartasind gratios pozitii, durata, nivel al decibelilor cu cuplurile de prieteni printre mici inghitituri de vin si fursecuri.
  Ei si aici e buba. Daca eu nu-mi exhib apucaturile… altii de ce aleg s-o faca? E nevoie de parade ca sa subliniem intregului mapamond ca facem sex in pozitia X sau Y? Sau ne intereseaza direct si exclusiv pe noi si pe cei cu care impartim momentul?
  La fel e si cu Herr Neuwirth. Putin imi pasa mie ca alege sa poarte rochie, la urma urmei si noi am acaparat nadragii de vreo juma’ de secol. Ba mai mult, ii sta chiar bine. Dar nu inteleg in ruptul capului de ce ecuatia rochie+barba. E scabros, dezgustator, arata oribil si, cum zicea cineva mai sus, iti cam taie pofta de sex. Ne oripilam cand vedem un picior paros la o femeie sau o subsuoara neepilata perfect. Ne ingretosam la vederea unui barbat epilat complet. Dar o (wannabe-)femeie cu barba e aplaudata. Dom’le, daca tot vrea sa arate a femeie… de ce barba – pictata sau nu? Nu e un simbol al masculinitatii? Sau se vrea inceputul trendului “natur” la femei?
  Mi-ar fi placut sa fie un concurs care sa promoveze muzica de calitate, nu strutocamilele.

 57. Vai de mine, eu nici nu m-am uitat și nici pe fb n-am stat a doua zi, câte am ratat, ah! Văzusem doar dimineața la știri că a câștigat o gagică cu barbă și mi s-a părut interesantă ideea, însă n-am avut timp să aprofundez. Mulțumesc pentru acest sinopsis al ultimelor două zile, căci m-am distrat copios, cu întârziere, dar ce mai contează. 🙂

 58. Ideea in sine e ca daca omul vrea sa fie travestit, sa se imbrace in rochii si sa arate ca dracu, spre deosebire de aia din Thailanda – de te si temi sa te mai dai la o femeie, ca poate are ceva extra – e liber s-o faca…La fel daca e gay, sau lesbiana, sau daca ii plac animalele domestice trase in ciocolata amaruie…

  Deschid o paranteza scurta – eu de fel nu-i inteleg nici pe UNII/LE(subliniez) din comunitatea gay sau lesbi, cu sete de atentie; drepturile is altceva, dar cand fiecare propozitie sau discutie ajunge ori promovare ori prilej de cearta si e nevoie de un protocol rigid in ceea ce priveste vorba si gesturile, deja e kitsch…Am incheiat paranteza..

  Dar cand se face publicitate acolo unde nu isi are rostul, sau cand se provoaca reactii controversate printr-un aspect degenerat si promovarea acestora cu forta, ar trebui totusi sa se traga o linie 😛

  O regula simpla, de altfel – atat ceea ce priveste vestimentatia cat si bunul simt. Rochiile nu merg cu barba, mustata, erectie partiala, un singur san, spre deosebire de pereche etc etc….

  Si eu unul sunt mandru ca m-as abtine sa stau langa unul din astia in mijloacele de transport in comun – mai am totusi un pic pana ma cuprinde resemnarea totala in ceea ce priveste societatea.

  Sunt un degenerat arhaic fara pic de corectitudine politica :)))) Right on, flower power up your butthole, si toate cele ^^

 59. Barboasa n-a vrut decat sa socheze. Ati zice ca asa e el/ea, ca asa e felul lui, ca asa a vrut… La fel ati fi zis si daca Ovi si Paula apareau goi pe scena?
  Zapacitul asta putea sa cante si melc-melc-codobelc, nici o tara din jurul Austriei n-ar fi indraznit sa-i acorde mai putine puncte decat au facut-o, riscand sa para intolerante fata de cumunitatea gay-kinky din care face parte si mandrul asta.
  Sau cantareata asta poate crede ca a inventat al treilea sex, sau ca are vocea mai melodioasa daca socheaza prin aparitie.
  Credeti ca acum zice vreun barbat: ah, ce-as fute o femeie cu barba.. sau vreo femeie ca spune: ce m-as fute cu un barbat cu fusta!!? Daca aparea fara barba, ca Dana International, n-avea nimeni nimic de zis… si mai mult ca sigur nu ajungea pe locul I.

 60. f. ready merCURy

  nu m-am uitat la euroviziou, dar de pozele carnatului cu barba n-am avut cum sa scap, erau in toata presa de azi. evident aspectul omului n-are nicio legatura cu muzica, una-i una, alta-i alta. dar de gretzos, arata gretzos de mi-a venit sa vars. daca as sta langa el in metrou as risca sa vomez pe el.

 61. f. ready merCURy

  nu m-am omorit dupa videoclipul lui mercury cu tzitze si mustata, dar nu stiu cum n-arata asa hidos ca wurst asta. daca as avea de ales, decat sa-l vad zilnic pe strada, as prefera sa calc in cate un cacat de caine. macar ala dai cu talpa pe o iarba si se duce – dar cu retina pe ce dracu’ dai?!

 62. Stejarel Borzescu

  I-auzi! Alt barbos (Cernea) o vrea pe Wurst asta la parada gay din Romania + arborarea steagului curcubeu dracu stie unde. . De ce plm cred astia ca ne intereseaza unde-si baga ei cremwurstul… nu stiu. De cate ori le-am fluturat eu pe la nas streagul heterosexualilor?? De ce ar interesa pe cineva daca barbosul X sau barboasa Y e hetero, gay, zoofil/a sau necrofil/a? parca vad ca peste cativa ani parada gay o sa fie prea mainstream si va fi inlocuita cu parada celor cu maciuca-n gaini, curci, oi sau musculite de otet. Oare astia chiar nu-si dau seama ca insasi parada lor inseamna discriminare scotand in evidenta ceea ce ar trebui sa fie banal…..

 63. Ca sa vorbim strict de aspect, ca de diferenta de valoare e de prisos sa discutam, clipul lui Freddie Mercury e o parodie de la o posta. Astalalt chiar s eia in serios…

 64. un singur cuvant: hidos.

 65. romanilor in general nu le-a pasat cine ocupa locul 1 la eurovision, ei fiind preocupati intai si-ntai si de ani de zile sa nu se faca naibii de ras. Daca nu iesea femeia cu barba winner era Suedia sau altcineva, oricum nu Paula si Ovi, clar si nu se discuta atat. Daca macar Paula si Ovi ieseau pe locul doi as fi inteles problema ofuscarii, dar asa… cu ai nostri pe locul 12 ce importanta are cine-a castigat, de ce ne doare pe noi asa de tare? Pai explicatia e simpla. Suntem intoleranti, ne pute ca winnerul e ciudat, ca nu corespunde criteriilor noastre estetice (nu muzicale), ne-au fost date peste cap valorile traditional-crestine.

 66. Molnar Cecilia

  Simona sunt de acord cu tine 100% 🙂

 67. eu am vazut poze cu el si fara barba si chiar e dragut.a facut-o clar sa atraga.
  vocea, o sa ascult.
  repet nu am nimic cu vocea,ci doar ca nu imi place sub nicio forma imaignea:rochie cu barba nu merge si nici cu sani.ca astpect nota 3.
  plus ca sunt discutii acum cu al treilea sex care trebuie recunoscut.

  am prieteni gay.sunt ok.dar nu imi aduc aminte sa ne fi imprietenit pt ca ei sunt gay sau vreunul sa tina mortis s aimi povesteasca cum a facut sex cu iubitul,ori sa se alarmeze ca ma saruta sotul.
  tot ce e exces strica.

 68. Domnule Andrei Gheorghe, mie nu mi-ar placea sa stau in autobuz linga dvs. Probabil pentru ca nu sinteti asa frumos cum mi se pare mie normal sa fie un om. Sau poate pentru ca folositi un after shave care imi da greturi. Sau nu-l folositi deloc. Sau poate sinteti prea gras/slab/barbos/chelos. Sau poate pentru ca sinteti intolerant si absolutist. Nu puteti decide dvs, linga cine vreau eu sa stau in autobuz.
  Si intre dvs. si “d.na Wurst”, o prefer pe ea. Da, gusturile sint personale, slava domnului, si chiar nu mi-e frica ca homosexualitatea se ia precum gripa de la ala care sta linga mine fara sa-l vreau eu si-si stranuta mucii in atmosfera.

  PS. DA, e foarte bine ca s-a folosit de o manifestatie internationala pentru a lansa un mesaj universal valabil. Unde trebuia sa-l lanseze, la piata? Cind Rusia a fost huiduita, au fost cintaretele/piesa huiduite sau Rusia?
  Desteptarea, sintem in 2014, muzica nu mai e doar “vei vedea/iti voi spune/vom dansa/lalala/tulai doamnie ce miracol”. Muzica mai e si text/mesaj important si da, aparenta. Ca si Lady Gaga s-a imbracat in halci tot pentru a lansa un mesaj. Care a ajuns la cine trebuie. Cine s-a oprit la aparente, se gindeste tot la un gratarel si-o bere.

  PPS. si romanii puteau sa trimita un handicapat sa cinte despre gazele de sist. cine stie cit ati fi aplaudat acum. Na ca v-am dat o idee pentru 2015.

  Dincolo de toate, piesa si interpretarea, cit si “circul” inexistent in jurul interpretei au fost cele mai bune.

 69. Ce se mai baga si “cunoscatorii de germana” in seama. Daca Wurst seamana cu wurstel, gata, a devenit pene/penis. Deci nemtii vind penisuri la alimentara.
  Wurst vine din expresia “Das ist mir doch alles Wurst”, aka “Mi-e egal, nu-mi pasa”.

 70. Un lucru cert este ca a doua zi eu si sotia ne-am trezit in jur de 11.00 dimineata am luat micul dejun si apoi impreuna cu jr. nostru am fugit in natura pe Transfagarasan..pentru a ne intarii ideea ca viata este minunata..Jr. a primit o lectie legata de travestiti guy si lesbi sper sa fi inteles.

 71. Ce unealta faina de marketing e Wurst asta :mrgreen:

  Mie mi-e de-a dreptul egal cine a castigat, o singura problema am, off topic, legata de gay,sex,traditie,femei-barbati,barbati femei: manifestarile ostentative si agresive . Bine , nu e chiar o problema, e o nedumerire :mrgreen:
  Pe multi ii deranjeaza nu atat faptul ca exista gay(aia cu adevarat deranjati de asta au alte probleme) cat faptul ca se face o sarbatoare pentru ca exista gay si vrei nu vrei, trebuie sa joci rolul tolerantului .O toleranta prefacuta adica.
  Pe principiul ´´imi plac barbatii, ma simt atras de ei si tin musai sa imi manifest preferintele sexuale in curu gol pe strada´´ ar trebui sa toleram si paradele exibitionistilor, de exemplu, sau a oricarui alt grup si grupulet care imparte aceleasi fantezii/preferinte/dorinte/ sexuale? Sa ne adunam in cete, grupul femeilor atrase de barbati bruneti, grupul barbatilor atrasi de degetele de la picioare, grupul celor care prefera femeia gonflabila si sa pornim la trap prin capitalele lumii? Jeeezzzzz 🙄 Cui ar trebuii sa ii pese si mai ales, de ce?

 72. oameni buni!! ce tot ne agitam atata cu austria asta? ce? noi nu l-am trimis acum cativa ani pe traistariu?

 73. Freddie, Arsinel si Stela jucau un rol, asta ce rol juca? Anul viitor am putea trimite la Eurovision o maimuta, am avea mai multe sanse 😀

 74. Un "deschis la minte"

  Cel mai greu mi-a fost sa-i explic fiului meu ce sex are respectivul(a), in speranta de a nu ma trezi in viitorul apropiat cu asa ceva sa-mi fie prezentata ca nora. Cred ca si cei “deschisi la minte” si “toleranti” ar claca in asemenea caz. Cat despre aparitie, e super bine venita (dar numai in POST)…mi-a murit libidoul direct…mi-o si imaginam pe nevasta-mea cu barba 😀

 75. propun urmatoare ipoteza: daca era naomi a noastra ( a nostru), si iesea castigatoare. mai eram atat de inversunati ? sau doar e ipocrizie ?

 76. Simona, avem si o romanca fosta colega de liceu cu Thomas/Conchita si care pretinde ca acesta a fost cel mai bun prieten al ei in liceu (e posibil ca aceasta a doua parte sa fi fost putin exagerata).

  http://bistriteanul.ro/exclusiv-vezi-cum-arata-conchita-wurst-cand-se-numea-thomas-si-era-coleg-de-liceu-cu-o-bistriteanca-1399830835254.html

 77. Cu poze din liceu… :mrgreen:

 78. @un deschis la minte: care era problema? are sex masculin, asa cum e tot masculin. tinuta de scena era feminina, combinata cu o barba facuta cu creionul. Si atunci?

  Celor carora le-a provocat “greata” si le-a blocat libidoul, dati-i cu lamiie. Sau cautati pe net pozele lu’ dragusanca, ca sa va amintiti cum e facuta o femeie adevarata.

 79. Măi, dacă stau să mă gândesc, nici eu nu cred că aş putea sta lângă Conchita în metrou… Din simplul motiv că n-a parale să ajung în Austria – eu- şi mă îndoiesc că ea umblă cu metroul.
  Dar n-aş avea nimic împotrivă să stea ea lângă mine în RATB/metrou.
  Ea sau altcineva ca ea.

  Nu mi-a plăcut cum a cântat, nu-mi plac mulţi cântăreţi care (cică) sunt valoroşi. Refuz să mă uit la seriale care fac audienţe uriaşe dacă subiectul mi se pare cretin.
  Sincer, şi mie mi s-a părut că s-a folosit de alegerea ei sexuală ca să facă valuri. Pe de altă parte, nici Marilyn Monroe n-a ajuns super faimoasă pozând cu basma în revista Familia Creştină de azi. A reuşit, bravo ei.

 80. Dar ce inseamna cuvantul “normal”?

 81. Un "deschis la minte"

  @mada: Draga mada iti doresc sa ai parte de asa o nora sau un ginere… dar vezi, sa nu-ti creasca prea tare libidoul!

 82. De la americani a pornit totul, ei l-au ales pe negrul ala presedinte si de atunci toata lumea a luat-o razna. Mai ramane sa castige o femeie alegerile in Romania, sau mai rau, o tiganca imputita.

 83. In alta ordine de idei, ce vi se pare mai scarbos, o femeie cu barba sau un barbat cu tate?

 84. @un deschis la minte (!!!), adica “asa o nora sau ginere” cum? un baiat care se urca pe scena imbracat in femeie si-si deseneaza o barba? asa, si? daca fii-ta vine acasa cu unul care lucreaza la circ si se imbraca in clown, ce faci, te sinucizi?
  ah, daca-ti scade libidoul, ai o problema la creier, pentru ca nu ti-l aduce ca sa faci tu sex cu el. Dar iti repet ce-am spus mai sus: uita-te la poze cu dragusanca ca sa-ti revii “la traditii si normalitate”.

 85. Yolo: tu din ce punct de vedere intrebi? In psihologie pur si simplu nu exista :mrgreen: .

 86. Una din Bucuresti

  @andrei:

  O femeie cu barba mi se pare mai scirbos!
  De ce? Pai m-am obisnuit sa vad barbati cu țîțe, dar femei cu barba mai rar…deci pina mi se obisnuieste creieraşu’ cu asta, ma mai sochez putin. Las’ ca nu strica putin soc, ca prea era totul “perfect”, si ma cam plictiseam :mrgreen:

 87. Una din Bucuresti

  Instinctul asta de turma, dom’le….turme, ca e mai multe, problema e ca noi avem lîna mai creață :mrgreen:

 88. De gura voastra a pus aseara mana pe lama si s-a facut cur de bebelus pe obraji, gata, move on.

 89. Sunt cu totul de acord cu domnul Claudiu. Am urmarit concursul in semi-finala alaturi de sotul meu. La final am exclamat: “Eu as oferi premiul Eurovision Conchitei”. Intuitia mea s-a dovedit reala in ceea ce priveste prestanta artistica, dar totusi, felul in care Conchita/Tom s-a folosit de concurs, fapt afirmat de nenumarate ori in timpul interviurilor ante si post concurs chiar de catre Conchita, este ceea ce ma determina sa spun: “Bravo Conchita/Tom pentru interpretare, dar pentru aparitia dezamagitoare te-as descalifica”. De mentionat faptul ca Tom este in transvestit hermafrodit caruia ii plac barbatii mai in varsta (fapt afirmat iarasi de Tom in interviuri). Ceea ce m-a deranjat a fost oportunismul pe care nu s-a sfiit sa il afiseze mai ales dupa ce a castigat. Nu asa se castiga faima ori popularitatea. Tolerez multe, insa nu si oportunismul de acest gen.
  De-a lungul anilor Eurovision a mai gazduit manifestari ciudate, excentrice, precum Finlanda in 2006, ba inca chiar un trans sexual precum Dana International, dar sa nu uitam un lucru: niciunul nu a impus o anumita viziune asupra acestui concurs precum Conchita a facut-o. Imaginea Conchitei spune multe despre mentalitatea celor care l-au ales sa ii reprezinte.
  Concluzie? Ascultati melodia, dar nu va uitati la clip (fericiti cei saraci cu vazul ca a lor va fi paradisul muzical).

 90. Am auzit melodia la radio, dupa concurs, nu mi-a placut, un slager ciudatel. De voce nu comentez, genul asta de voce nu-mi place, nu are nimic aparte. Dar ramine de comentat despre nume si … barba. Conchita Cîrnat cu … barba. Normal ca toti tzaranii s-au simtit provocati, de la Nistru pin’ la Tisa, sti, frica aia a melteanului sa nu-i spuna cineva c-ai poponar, bulangiu, ca si-o arde-n cacau, cea mai mare jignire, si uite ca apare cineva care-i tulbura, un barbat cu barba deghizat in femeie. Le explodeaza creierul, unii ar pune-o cu Conchita rau de tot, dar îi inspaiminta Cîrnat, si nu ar fi nici o problema daca Cîrnat s-ar fi ras, nimeni nu ar sti, Conchita arata bine cu tot cu cîrnat dar fara barba, barba aia le aminteste de partea lor feminina si-i apuca tremuriciul, li se face frica de ce simt si ca sa-si ascunda slabiciunea devin agresivi, sa nu-i intrebi nici in gluma ca te scuipa si sar la bataie. Ca sint si fete suparate pe Conchita este normal, cu tot cu barba si tot arata mai bine decit ele, cum dracu sa nu te enervezi …

 91. Austria a dat doua mari valori umanitatii : Hitler si femeia cu barba . Pacat ca nu in acelas timp !

 92. si mie mi se pare multa ipocrizie. Anul trecut, cand romanul nostru s-a prezentat cu rochie si barba (da, nu o rochie atat de sexy si nici o barba asa de neagra) nu s-au mai ratzoit atatia. Au si uitat deja, na….
  Eu tre sa recunosc, am preferat melodia Suediei. Si desi mi s-a parut mai slaba melodia Romaniei de anul asta decat cea de acum 4 ani, am votat – si s-au vazut voturile.

  Si ca tot pomenea cineva mai sus de Dana International, ia sa zica, aia de au votat femeia Dana International, si-au cerut votul inapoi cand au aflat ca nu s-a nascut femeie?

  Dar ce mi-a placut: Rusia a fost huiduita!! Si mai mult mi-a placut ia cu care s-a imbracat prezentatoarea Moldovei – o tinuta ce merita 12 puncte de la toate tarile!

 93. avasario si cei asemenea
  comentariul tau e din categoria: eu stiu ce simtiti cu adevarat,nu voi, ce ganditi si ce doriti, ce trebui sa va placa.
  fa draga un manual,ca sa stim si noi ce trebuie si cum trebuie sa ne placa,sa nu alerge ca nebuna edorfina pe langa noi si sa ratam, basca sa intelegem si ce principii estetie sa adoram si ce trebuie sanu adoram.
  iti multumesc ca mi-ai deschis mintea si creierul,ca de, ratam asa ceva!

  ce imi plac mie astia de stiu exact ce trebuie sa gandeasca ceilalti.

  si daca nu gandim ca tine?
  inchizitia?
  retrogradarea sociala?
  scoala de corectie?

  ia da cu neuronu’ in populatie si zi-ne si noua ce trebuie sa simtim,gandim.

  fratele cel mare , cumva?

  una de 92-65-89

 94. si inca ceva
  nu am nimic cu orientarea lui sexuala .nu pricep de ce lumea se ia de asta si de ce el/ea a vrut sa transmita un astfel de mesaj.era acolo sa cante, nu sa spuna cum face sex.
  ca voce e ok.
  ca aparitie estetica e dezastru.nu imi place.
  vocea da, fata ba.
  nu are elgatura cu sexul.cel putin in mintea mea.
  daca s-a voit a avea legatura, e grav. nu inteleg ce nevoie era sa vorbeasca despre orientarea lui sexuala.ceilalti ce ar fi trebuit sa faca? sa aiba fustite din prezervative,eventual folosite?
  sa folosesti orice prilej ca sa transmiti un mesaj despre sex se cheama obsesie si tine de compente medicale.
  daca ceilalti ,de alta orientare folosesc orice prilej ca sa vorbeasca de o orientare sexuala diferita,atunci isi cer drepturile.

  dar poate societatea i-a acceptat deja.poate ca sexul,felul in care fac sex nu ii definesc ca indivizi si ca setul de valori la care au aderat ii defineste ca indivizi.
  daca tu simiti nevoia sa spui tuturor ca faci sex diferit de mine,de el,de ea, nu e problema noastra,ci a ta,ca noi nu te intrebam.e o problema de acceptare a sinelui.
  in cazul tau iti ceri drepturile.
  daca eu vin si incep sa iti spun ca fac sex cu persoane de sex opus mie, e discriminare.te fac sa suferi,sa te simti in inferioarite.
  pai nu e treaba mea ca nu te-ai acceptat asa cum esti.eu nu t ejudec.te accept pe de-a intregul.nu suntem atat de prieteni incat sa iti cer sa vb despre sex.o faci,peste tot,ai o problema.atunci putem privi ca pe o boala?
  e discriminare.
  atunci eu de ce trebuie sa suport mereu povesti despre cum faci tu sex,draga gay,mai ales ca nu te-am intrebat niciodata si sincer,nu ma intereseaza.te accept asa cum esti.
  am avut amici gay in facultate,am dormit cu ei in pat,dar nimeni nu si-a pus problema sa vb despre cum facem sex fiecare,ba chiar sa ma convinga cu un tutu artistic montat in jurul taliei lui.

  cam asta e.

  discirminarea pozitiva mi se pare cel putin la fel de nociva si periculoasa ca celalalta.

 95. Andrei George

  Bun, după ce am citit tot felul de tâmpenii despre cât de buni, de generoși și de corecți din punct de vedere politic ar trebui să fim noi- trebuie să fiu de acord cu ultimul comentariu al lui Nike și să subliniez- pentru aceia care încă nu și-au dat seama- că este un concurs pentru cântat- nu pentru făcut paradă apropo de orientarea sexuală. Și nu, nu poți să-ți exprimi deschis pe stradă dorința de perversități- din simplul motiv că suntem oameni – sper că oameni normali- și nu aberații biologice. Și pentru că există un anumit bun simț- pe care l-am moștenit (unii) de la părinții noștri- și care determină- în mod normal o reacție de respingere. Acuma e absurd- și nu fac asta- să resping ce face dl.X sau dna. Y în intimitatea casei personale, consensual. Dar mi se pare normal să resping- și chiar să interzic- provocarea grotească- pe scară mare- care afectează într-un mod nediscriminatoriu pe toată lumea. Cum a fost faza cu Conchita Cârnăcior- pe care sunt convins că Austria- ca țară catolică- o va pune la locul său- adică la periferia societății de unde a venit. Are- sau n-are voce- cinste ei- să cânte în cluburi specializate. Continui însă să cred că suntem o lume normală- unde aberațiile n-au ce căuta la scenă deschisă. Pentru că mâine vom găsi normal sexul cu copii sau cu animale- așa ca să fim ”deschiși” la minte.

 96. Toată lumea greşeşte abordarea, furată de mănunte: Eurovision-ul este ( sau, ar trebui să fie, pentru că aşa a fost lansat ) un concurs de creaţie , nu de voce, interpretare, ambalaj, etc.! Strict muzical: mi se pare o incantaţie perpetuă, care vrea să ajungă undeva, da’ nu reuşeşte. Mai exact, parcă pregăteşte, permanent, un refren care nu vine, niciodată, un fel de “masaj fără finalizare”. Pe aceeaşi stradă cu temele “James Bond”, fără vigoarea lor. Şi, per ansamblu, demodată; fără “artificiile” pe care nu vreau să le comentez aici, de-o sublimă banalitate…

 97. Un "deschis la minte"

  @mada:
  Acela este un transsexual, un individ care-si folosete tubul digestiv pe post de vagin, dar nu vad nici o problema la tine sa traiesti alaturi de oameni cu cel de al treilea sex. Sunt curios pana unde merge toleranta ta vis-a-vis de persoanele cu deviatii sexuale???
  Iti doresc convietuire usoara cu: zoofili, necrofili, pedofili si ceea ce va rezulta din incrucisarea ciobanului Ghita cu oaia din dotare.

 98. Moni Macaroni

  Nu pot sa ma abtin sa mi spun si eu pararea, mot.
  Pe mine ma enerveaza Concita ca nu are burta, frate. Nu I-am ascultat melodia, deci habar n-am cum canta, deci nu ma pot pronunta.
  Fizic, ca baiat nu e naspet. Ca femeie…..fara barba ar fi chiar mai bine decat niste fete pe care le stiu eu. Ok, am inteles ca a pastrat barba sa atraga atentia asupra unor chestii (cum ar fi toleranta).

  La fel am mai vazut niste transexuali in rochii care m-au facut sa lesin de ce bine aratau ca femei si m-au cam facut sa ma indoiesc otzarica de ale mele podoabe (m-am nimerit in Koln la un Gay Parade si jur ca singurii barbati frumosi pe care-am vazut in Germania erau gay).

  Dentistul meu e gay, e super frumos, destept, prietenos si are si bani. Sincer, faptul ca e gay il face mai abordabil, pentru ca altfel, sunt convinsa ca ar fi super nesuferit.

  Ca raspuns pt un commentator mai sus care spunea ca nu ar sta in metrou langa cineva ciudat, ii spun ca pierde. Asa am stat intr o seara langa niste aurolaci (cu punga cu tot) chiar daca vagonul era gol si as fi putut sta oriunde. Am avut o conversatie foarte interesanta si nativ, erau chiar inteligenti, chiar daca extrem de nenorocosi.
  Si ca incheiere, am intrebat o si eu pe fii-mea ce crede despre Concita si mi a zis ca arata naspa cu barba aia, dar I-a placut rochia. Fiecare cu ce-l doare.

  A, va rog eu nu ma amestecati homosexualii cu pedofilii, necrofilii si alti …fili. Cheia este in acord. 8)

 99. ca sa ma bag si eu un pic in seama, chit ca a cam trecut momentul, mie nu mi-a placut miss barba, poate nu mi-a placut pentru ca sunt intoleranta, poate pentru ca nu imi plac manifestarile sexuale prea “ïn your face” indiferent de orientarile individului, poate imi repugna fizic femeile cu barba (da da, cat misto mai faceam in facultate de o colega cam ….”tepoasa”), poate ma enerva vocea ei/lui, whatever… nu cred ca conteaza foarte tare. dar… miscarile astea foarte antidiscriminare, la un moment dat duc la o forma de discriminare pozitiva (sunt absolut convinsa ca fara statementul propriei persoane nu ar fi castigat). acum despre conchita am zis sa nu fiu eu ignoranta si m-am uitat care ar fi viata ei/lui in mod normal, si surpriza, aparent dincolo de cantat, e doar o vedeta de duzina, care incearca sa castige notorietate prin participarea la reality showuri de teapa “serveste-ma” (sau cum s-o fi chemat aiureala aia de pe pro cu vedete care lucrau la restaureante bla bla) si dirty jobs, deci din nou, fara barba (sau penis) ar fi fost tratata drept un liviu varciu/ bianca dragusanu. si ca incheiere, de atata toleranta si corectitudine politica, le-a hulit si blamat o europa intreaga pe rusoaicele alea mititele care nu aveau nici o legatura cu politica dusa de tara sau presedintele lor

 100. Vasilică Cârnat

  http://members.tripod.com/~stezi_lopez/sandokan9.jpg
  Poza este pentru țăranii care au văzut pentru prima dată un bărbat cu barbă, machiat excesiv și în rochie.
  Este incredibil câte chizde au sărit să critice “femeia cu barbă” fără măcar să realizeze că este de fapt “bărbatul în rochie”. Degeaba ți-ai luat ultimul model de iPhone, te fuți pe bani în paradisuri exotice cu bărbați însurați care nu au curaj să apară în pozele tale de pe Facebook și îți faci cumpărăturile la Milano dacă ai rămas la același nivel de intoleranță că pe vremea când majoritatea informațiilor despre lume și viață le aflai în Telejurnalul de la ora 20.
  Eu cred că pe femei cel mai mult le-a deranjat că până și cu barbă arăta mai bine decât majoritatea dintre ele iar pe bărbați teama că fără barbă ei ar fi fost în stare să i-o pună.

 101. […] între cei care cred că Conchita Wurst ne strică copiii și cei care văd numai discriminare la tot pasul, eu aleg să stau pe undeva pe la mijloc. Acolo […]

 102. Vasilică Cârnat

  PS: Și mai hilar e faptul că aceeași care au sărit de cur în sus indignați că ce treabă are orientarea lui sexuală cu acest concurs și că a încercat să obțină avantaje cu imaginea lui de travestit (o minoritate sexuală reală și care se chinuie să devină tolerată în societate) nu au avut nici cea mai mică problemă cu penibilul de Scopitu, pardon, Ouatu care o făcea pe vampirul. N-a sărit nimeni de cur în sus că vampirii nu există, că ăla e concurs de cântat și că de ce s-a costumat el în vampir și se prefăcea că zboară sau căcaturi din astea. Trecem peste “mândria” națională pe care a simțit-o majoritatea pentru promovarea României prin stereotipuri la nivel de Mazăre.

 103. Andrei George permalink
  May 13, 2014 20:34:53
  Continui însă să cred că suntem o lume normală- unde aberațiile n-au ce căuta la scenă deschisă. Pentru că mâine vom găsi normal sexul cu copii sau cu animale- așa ca să fim ”deschiși” la minte.
  Exact!
  Dincolo de politically correctness-ul asta de fatada, hai sa admitem ca e anormal, si ne-natural, si in orice fel, gresit sa: futi persoane de alt sex, sa futi copii, sa futi persoane fara discernamant, sa futi animale, sa futi obiecte, and so on…
  La un anume moment, in anumite societati, era cel putin acceptat (mai mult sau mai putin in tacere) sa futi minori.
  Toti politically correctii si tolerantii de aici, mai ales cei care aveti copii, imaginati-va ca ar veni un moment in care ar fi acceptabil si ar trebui tolerat ca o pula de 30 de centimetri sa-i sparga fata sau curul ingerasului tau!
  De ce? pentru ca altii sunt altfel si trebuie tolerati! Sau NU?
  Cum suna asta??
  Toate astea sunt ANORMALE fratilor!
  Mai mult, exista forme diferite de anormalitate: aia periculoasa si aia ne-periculoasa.
  Atata timp cat e vorba de anormalitate ne-periculoasa , n-au decat sa faca ce vor in lumea lor, dar sa nu ceara aplauze si tolerante pentru anormalitate…
  Cum spunea cineva mai sus,
  Joana J. permalink
  May 12, 2014 19:20:53
  Pe multi ii deranjeaza nu atat faptul ca exista gay(aia cu adevarat deranjati de asta au alte probleme) cat faptul ca se face o sarbatoare pentru ca exista gay si vrei nu vrei, trebuie sa joci rolul tolerantului .O toleranta prefacuta adica.
  Cand e vorba de anormalitatea periculoasa, nu mai e nimic de tolerat…
  Si daca eu pot sa accept macar varianta anormalitatii ne-periculoase, tolerantii (fie idioti, fie de fatada) ar face bine sa se abtina de la comparatii cu Holocaustul si alte asemenea…
  Si alea au aparut din incapacitatea unora de a distinge intre normal si anormal, intre bine si rau…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green