Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Cum vi se pare ideea asta? Ați folosi serviciul?

Doi tineri drăguți au pus pe picioare un serviciu destinat oamenilor care își doresc să gătească, dar nu au timp să: 1. se gândească ce-ar dori să mănânce; 2. să caute rețete; 3. să meargă să-și cumpere ingredientele.

Treaba funcționează așa. Intri pe site-ul Cooku Bau, vezi oferta lor de meniuri din săptămâna cu pricina și îți zici: “Hmm, parcă aș găti și eu meniul cutare!”. Apoi, faci comanda. În ziua și la ora solicitate, îți sosește acasă cutia Cooku Bau, cu ingredientele gata porționate pentru meniul pe care l-ai ales și cu rețetele frumos tipărite, pe pași și cu poze. Plătești și te apuci să gătești. Există și cutii pentru party și diverse alte oferte.

Am primit și eu o cutie vegetariană, săptămâna trecută. Între cele trei rețete din meniu, o pizza cu ciuperci, usturoi și brânză de capră, pe care a executat-o Nic. Am mâncat-o cu vaiete, atât de bună a fost, și, de-atunci, o pomenim în fiecare zi. O să o repetăm cât de curând, că ne-a rămas rețeta.

Screen Shot 2014-06-19 at 13.07.20

A doua rețetă, o salată de mei cu legume calde și tofu, nu m-a dat așa tare pe spate, iar pe-a treia, un foarte promițător tort raw de căpșuni, nu am mai apucat s-o punem în aplicare, din lipsă de timp.

V-am povestit despre Cooku Bau pentru că oamenii sunt tineri, entuziaști și simpatici și vreau să-i ajut, dar și pentru că sunt realmente foarte curioasă cum vi se pare ideea și dacă ați apela la genul ăsta de serviciu. Eu nu aș apela, sincer, dar noi suntem obișnuiți să gătim în casă aproape în fiecare zi și avem deja o rutină, în sensul ăsta. Dacă aș fi însă o corporatistă care ajunge acasă la 12 noaptea și nu are timp să-și facă piața, cutia Cooku mi-ar pica la fix.

Deci?  Voi ce ce ziceți? 🙄

80 comentarii

  1. Asta este un serviciu pe care clar l-as folosi. As vrea sa vad mai multe initiative de genul asta.

  2. Super idee!!! Chiar o sa aplelez la ei. Sper sa-mi si iasa ce-mi ofera ei in reteta!

  3. Doamna Deleanu

    Tortul ala cu nuci si capsuni l-am facut eu acasa si este demential! Ps: there’s no sugar involved 🙂

    • îmi imaginez, că am mai mâncat și chiar făcut prăjituri raw.

    • Daca este fara zahar, ce? Sau de ce l-asi mai manca?Ati calculat cumva cat zahar rafinat ati consumat saptamana aceasta? 0? Chiar credeti ca nu aveti nevoie?
      :))) Cu siguranta veti gasi 4 fani incantati de reteta dumneavoasta . Alaltaieri am vazut o alta desoperire: un recipient care iti spune ce lichid este in el, cate calorii, proteine, glucide contine. Baieti destepti cei care l-au creat: se bazeaza pe clienti ca dumneavoastra. Nu sta niciunul sa gandeasca: eu consum doar lichidul acesta astazi? Pot sa iau drept relevante aceste informatii? Si partea cea mai dureroasa este, ca de obicei la noi, ca nu sunt sustinute de vreo afirmatie a unui specialist de buna credinta.
      Ieri urmaream o emisiune pe discovery: se servea unor oameni vin prost, doar ca o data era servit din recipientul original (un bidon de carton de 5 litri) iar o doua oara pus in sticle etichetate frumos si un nume apropiat vinurilor renumite. rezultatul: desi consumau aceasi vin, oamenii (si experimentul era realizat cu oameni din clasa mijlocie nu cu homeless) imediat observau “diferenta” de buchet intre acele 2 vinuri, “explozia aromelor”, cat de “fructat” era al doilea spre deosebire de hm… primul si asa mai departe. teama mea este ca avem nevoie sa ne spuna cineva ce trebuie sa mancam si ce contine un recipient nu pentru ca urmarim o calitate, ci pentru ca, usor usor, ne am pierdut capacitatea de a distinge si a simti real lucrurile. Asa ca, doamna, va doresc sa va bucurati, daca puteti, de gustul acelui tort, nu de faptul ca nu ati pus zahar.

    • doamna Deleanu a lăudat gustul și a precizat la P.S. că nu avea zahăr.
      altfel, într-adevăr, organismul uman are mare nevoie de zahăr rafinat. ZERO NEVOIE.

    • Pai si daca omu’ e “hapi” cu ce tocmai a consumat, ce trebuie sa vina un outsider sa ii spuna ca e bine “but is wrong”?
      Usor offtopic: daca in 1000 de ani oamenii vor avea 3 picioare si vor muri de cancer la 40 de ani, aceea va fi rasa umana, ca si rezultat al evolutiei. In preidtorie mulreau la 35, e chiar in regula. Eu unul sunt satul de “viata moderata”, de trait/mancat sanatos si alte alea. Omenirea “civilizata” pur si simplu uita ca i-“a dat statu’ ” un sistem imunitar, care chiar functioneaza, mai ales daca il antrenezi! Sigur ca nu e bine ca in ideea asta sa iei verde de paris la micul dejun, dar nici sa iti petreci viata cu grija sa nu cumva sa aspiri o molecula cancerigena nu cred ca e o optiune decenta. Adica nu e in regula sa consumi de obicei bautura aia neagra care isi face singura mai multa reclama decat pot eu sa-i fac intr-o viata, asta nu inseamna ca trebuie sa o ocolesc la o petrecere, ocazional.

    • si da, asteptam cu drag functia de editare :))

    • io zic că e ok cum alege fiecare. dar care e băutura neagră? 🙄 🙄

    • Cred ca se refera la Coca Cola.

    • Doi prieteni se intalnesc dupa ceva timp.Unul dintre ei f.suparat si mahnit ofteaza din greu.Celalalt il intreaba ce s-a intamplat.Acesta ii raspunde.
      -A murit bunicul .Si cand te gandesti ca niciodata in viata lui nu a fumat ,nu a baut,nu a mancat pic de grasime ba mai mult de multi ani devenise vegan iar de femei niciatat .De cand a murit bunica in urma cu 30 ani nu a mai avut alta femeie pana acum la 90.
      -Pai si atunci ce p…mea a facut tactumare ma?

  4. Foarte tare ideea.Sigur voi incerca ! 😀 😀 😀

  5. Ideea mi se pare buna, nu stiu daca as folosi-o foarte des pt ca mie imi place sa fac piata, sa am tot felul de ingrediente in casa, dar pentru ziua cand vii din vacanta sau ai chef de ceva altfel e perfecta.
    Pizza asta arata de-mi vine sa musc din monitor (parca ii simt si aromele). E exact cum imi place mie, simpla si colorata.

  6. Mulțumim Simona pentru sondajul de opinie 🙂 Am făcut și noi acest exercițiu, cu prietenii, înainte de a ne apuca de treabă, acum mai bine de 1 an. Suntem curioși ce zic cititorii tăi, dacă rezultatul va fi similar 🙂

  7. O idee foarte bună, mai ales dacă s-ar orienta către bucătăriile internaționale și ar oferi clienților meniuri cu specific italian, spaniol etc.

    • Pe aproape 🙂 Săptămâna aceasta avem în meniu 3 propuneri de rețete cu iz de vacanță. Nu sunt toate din același loc, dar urmează și mix-uri de rețete doar cu un anumit specific.

  8. Foarte tare!! Auzisem de un serviciu similar de la niste prieteni care locuiesc in Viena si demult ma intrebam pe cand si la noi 😀
    Multumim pt info si mult succes Cooku Bau!

    • Mulțumim tare mult! Da, în etapa noastră de cercetare am descoperit servicii similare în câteva țări, vecine sau nu chiar 🙂

  9. Pare mai mult pt distractie; “ne cam plictisim acasa, nu prea vrem sa iesim… hai sa incercam o reteta noua de pe net!” Dar e ceva ce as face maxim o data pe luna.
    Daca as fi corporatista fara timp, as vrea sa primesc si mancarea gata-facuta, nu doar ingredientele.

  10. cruela de vila

    fata tu nu te potolesti delok, bag sama!
    pai iar faci freclama?
    pa fatza ashea?
    sa vezi ce tzi-o iei!
    :mrgreen:

    • nu e obiectul vreunui contract acest articol

    • cruela de vila

      :)))))
      fataaah, esti stresata rau!
      nici misto nu mai pot sa fac!
      :)))
      pai crezi ca taman io nu m-am prins?
      hai la bere, vorba lu Matrix, sa-ti revii!
      uite: sa ne aduca baietii astia de la kukubau neste mei sau orz sau ce se pune in bere si neshte apa si instructiunile si ne descurcam noi! 😛

    • cruela de vila

      si be) tocmai d-asta m-am luat de tine, ca faci reclama chiar si fara bani, asa de vicioasa esti si croita sa-i inervezi p-aia de-i inerveaza reclama de pe blogu tau!
      :))))))

    • Nu-i pe bani, Cru, e pe cutii de pizza. Reclama. 🙂

    • Ba e reclama, huooo!!! 🙂

  11. Mie imi place sa gatesc, ma enerveaza cand nu am timp pentru asta dar si mai tare ma enerveaza ca stiu ca dupa 6-7 nu mai gasesc nimic la piata, pastele le iau dintr-un loc, carnea din alt loc branza din alt loc si tot asa. Daca ajungi acasa la 9-10 dar totusi ai vrea sa gatesti ceva.. renunti daca nu ai magazinul potrivit langa acasa sau in drum spre. Si eu as folosi serviciul respectiv, tot la modul o data de doua ori pe luna.

    • in bucuresti iti recomand piata crangasi daca ti-e la indemana. la 6-7 seara e plina piata de fructe, legume si alte cele. in plus la parter sunt o pescarie si vreo 4 macelarii (dintre care una arabeasca), o macelarie numai cu carne de pasare (pui, curcan, chiar rata din cand in cand; m-am indragostit de “fasonarile” de piept de curcan- pret decent si nici macar nu mai trebuie sa tai carnea), plus niste standuri cu branzeturi si mezeluri, cica taranesti. iar la iesire, practic, ai un mega si un lidl.
      eu merg in piata numai dupa serviciu si, cel putin vara, gasesc cam de toate chiar si la 8 seara.
      sau piata sudului. cam aglomerata si capietoare de creieri (am vizitat-o recent dupa aproape 4 ani; uitasem cat de obositoare este), dar e deschisa pana tarziu.

    • noi nu mergem decât în Piața Sudului, că aici stăm. zici că în altele nu e așa balamuc? eu am crezut că așa sunt toate 🙄

    • Suntem aproape vecine, haha 😀
      Piete in zona fara balamuc :
      Piata Berceni – vis a vis de spitalul Bagdasar – e mai micuta, dar gasesti ORICE acolo, de la fructe exotice la vopsea de par, legume, carne, branzeturi, supermarket, tot tot tot. Preturile sunt cu cativa banuti pe kg peste cele de la sudului, sunt ft putine tarabe de unde sa alegi, dar marfa au numai calitatea 1, deci nici nu au nevoie.
      Alta piata, si mai fara stress – dar depinde daca iti e aproape, tot la un km de Sudului – Piata Covasna, cu intrare de pe Obregia sau de pe E Racovita (drept inainte pe Straduintei, unde e Politia). N-o vezi din strada, dar vezi Mega Image Cultural, cu locuri de parcare si tot ce trebuie. E mult mai mare decat Piata Berceni, au preturi bune (nu sub sudului) dar nu au balamuc decat (poate) afara, la ore de varf, unde sunt pe o parte numai fructe si cartofi, si pe cealalta tarani cu taraba gratis care au legume din propria gradina, ft ieftine. Cei mai buni dovleci.
      Au vreo 10 macelarii, 2 fabricute de paine dintre care una fac si cele mai bune chifle, cozonacei, prajiturele ieftine, 1 mare cofetarie, chiar si articole de menaj pentru urgente, maruntisuri, etc. Recomand din suflet, eu cand merg acolo vizitez si cosmetica, sotul merge la frizerie `la tiganul lui preferat`.
      Tot acolo au un mic magazinas cu mancare gatita pe loc – mai trisez si cumpar chiftelute sau parjoale moldovenesti (cat pumnul!) gata facute – dl sot zice ca mancarea aia e afrodisiac, asa de mult ii place.

    • Mulțam de ponturi. Am chiar o oarecare nostalgie în legătură cu Piața Străduinței, fiindcă mergeam acolo cu părinții, când eram mică. 🙂

  12. Foarte tare ideea, cea mai tare de la painea feliata incoace 😀 😀 CLAR o sa devin client fidel.

  13. Nu stiu daca s-a scris mai sus pentru ca nu am citit toate comment-urile. Ideea este buna, eu as apela la ei pentru ca ajung tarziu acasa. Ar putea fi completata cu versiunea in care clientul stie ce ar vrea sa gateasca, trimite un mail cu numarul de portii si i se aduc ingredientele pt numarul de portii cat si 2-3 variante de reteta pentru ceea ce si-ar dori el. Ma refer la situatia cand “hmmmm….parca ar merge niste chiftele cu sos” si exista cel putin 5 retete de chiftele cu sos din care nu stii ce sa alegi, ce sa combini etc!

  14. Nu, nu-mi place ideea deloc. Pai sa-mi aduca mie ingredientele de pizza intr-o cutie, eu le halesc asa. Pizza din ce mai fac, din cutie?

    Simona, stii site-ul asta? Nu e doar un alt site cu retete sanatoase si alte minuni, e mult mai mult.

    http://www.marksdailyapple.com/

  15. Ba da! Eu aş folosi în rarele ocazii când mă apucă talentele de gătit! Fiindcă tot timpul arunc câte un borcan de ceva sau chestii care expiră, fiindcă am cumpărat o tonă, deşi mie mi-a trebuit doar foarte puţin. Ex: vin. Dacă fac vreun sos cu vin, pac butelia, pac o arunc după o săptămână. Inclusiv apa minerală de clătite. Condimentele nu mai zic.
    Deci dadada!

    • ah, da, aia cu vinul mă termină și pe mine psihic. și mai are mama soacră un suc de roșii pe care îl pune numai în sticle de 1 litru 😥

    • cruela de vila

      e simplu: combini vinul cu apa minerala ( sa fe reci) si consumi un gustos si sanatos spritz de vara!
      😉

    • cruela de vila

      hmmmmmm
      uite asta e serviciul pe care trebui sa-l inventez eu: livratul bauturilor + reteta la domiciliu!
      :mrgreen:

    • cruela de vila

      in ceea ce priveste sucul de rosii simona draghe, iese din dansul o supa de rosii bestiala!daca nu-ti incape sticla in frigider…

    • nu pot să fac supă de roșii de fiecare dată când desfac o sticlă de-aia

    • de când trimit mâncare în toată republica, m-am obişnuit să ambalez sucul de roşii făcut de mine în 2 variante : sticle mari pentru acasă, că eu fac lasagna şi alte chestii şi oricum gătesc des, şi din alea de 250 ml pentru trântori, care au minima obligaţie să mi le returneze goale în proporţie de măcar 50%. 😀

    • deci, Simona, trimite la mama soacră o ladă cu sticle de 250 şi 333 ml (prigat-like, că alea au şi gura largă) şi se rezolvă. 💡

    • păi și de unde să le iau, mă rog frumos? că eu nu beau suc! 🙄

    • bună întrebare, că nici eu nu beau suc.
      mă gândesc că or fi din precambrian şi nu mai am pe cin’ să întreb, sau au apărut pe masa mea from scratch, atunci când am avut nevoie. habar nu am, tre să fac nişte investigaţii.

    • Foloseste cu incredere pet-urile de 250 ml de bere newmarkt >:)
      Daca nu au gura destul de larga se rezolva cu un cutit, sunt de plastic 😛

  16. Da, clar da! Ma incadrez in tipologia corporatistei de Pipera care nu mai are timp de facut piata si uneori as manca si altceva in afara de mancare gata preparata si comandata (in special pizza, caci zau, incepe sa se vada 😀 !)

  17. Eu zic ca o sa aiba mare succes daca retetele sunt bune si daca pasii sunt clar descrisi si usor de urmat. Si eu tot la o data pe luna m-as incadra. Desi si noi gatim mult acasa, idea de a descoperi noi retete si noi feluri de mancare pe care apoi sa le putem repeta cu usurinta este foarte tentanta. Incercand acum sa ma pun in rolul lor, intrebarea este cum fac eu clientul care a comandat prima data sa revina? In zua de azi, asta este una dintre intrebarile cel mai des puse in business. Ar fi interestant un algoritm care sa faca recomandari in functie de ce s-a comandat antorior + feedback-ul primit la retetele incercate. De exemplu Simona si Nic au dat 5 stelute la Pizza, dar doar 2 la salata. Pfaf, algoritmul ar trebui sa recomande o combinatie de fel principal italian sau meat-free, dar combinat cu o alta salata/aperitiv. Poti face clientul sa aleaga de asemenea “the mood of the day”: adventurous (recomanzi ceva dintr-o bucatarie pe care clientul nu a mai incercat-o), tired, looking for comfortable food (recomanzi ceva simplu si bun, ca la mama acasa). Mult succes!

  18. ma iertati ca intervin, dar mi se pare cea mai idee proasta din istoria ideilor proaste; n-am nimic cu oamenii, dar nici nu pot sa zic ca le doresc sa le iasa, pt ca ar insemna ca renunt la speranta ca umanitatea se poate salva. salutari zanei eficientei, daca mai trece pe aici.

  19. si ma iertati din nou; deja am un vis umed gandindu-ma la o corporatista trista care nu e-n stare sa-si faca piata dar se gandeste la 10 seara cum ar gati ea exotic si delicios pt ala care poate nici nu vine dar, ‘daca’, spera ea s-o futa. si cum ea, care nu mai incape in fusta luata in martie, vrea sa manance sanatos, ca tocmai si-a gasit un nou hobbit, gatitul. la piata, faa! la frunze!! la ceapa verde, la ceai verde cu lamaie! la cardio!!

  20. Vreau si eu sa inteleg: “V-am povestit despre Cooku Bau pentru că oamenii sunt tineri, entuziaști și simpatici și vreau să-i ajut. Eu nu aș apela, sincer, dar noi suntem obișnuiți…” Ti se pare totul ok in exprimarea si in atitudinea ta?

  21. asta e pentru oamenii fara imaginatie.
    cum vine aia, as gati dar nu stiu ce?
    si nu, asta nu are nici o legatura cu gatitul. gatitul e ceva personal, o fac pe gustul si fasonul meu. cu ingredientele lu aia gata portionate si pregatite eu nu gatesc mincarea mea ci a lu aia. practic sint numa robotu de bucatarie.
    prefabricate. am oroare.

    • cruela de vila

      atunci ceri si tu doua retete, alese la plezneala si apoi le combini dupa imaginatia ta!
      :mrgreen:
      si mai pui si de prin casa/camara ( daca tot ai!)
      sa-i inveti minte!
      😛

  22. Una din Bucuresti

    Nu e rea ideea, sper sa le mearga afacerea. Eu am vazut o afacere asemanatoare, doar ca oamenii se duceau in magazin, isi pregateau ce vroiau ei pt o suma fixa, apoi luau acasa si bagau la cuptor. Din pacate vad ca nu au rezistat pe piata, au inchis. Probabil ca e mai usor sa ti le aduca acasa, e mai convenient si mai ieftin.

  23. Una din Bucuresti

    Eu am visat mult la deschiderea unui bistro-patiserie, dar nu am experienta deloc in comert. Am vorbit cu toate afacerile din locul ala, printre care o tanti care are un magazin de arte pt copii si mi-a furat ideea, dom’le!! Adica a inceput sa vinda cafea, inghetata si snack-uri, fix dupa ce i-am zis io ca n-ai unde bea o cafea prin zona. Pai se poate? Asta dupa ce vazusem spatiul, vorbisem cu un avocat, facusem niste planuri, ma incurajasera toti patronii din jur, etc. Tztztzzzzz….si uite-asa nu m-am facut eu patisereasă :mrgreen:
    Mai bine-mi fac un blog…. 💡 😉

  24. cruela de vila

    una din bucuresti: sa-ti livram ingredientele de blog si reteta? :mrgreen:
    nu mai bine bem noi o bere? :mrgreen:

  25. Eu nu ştiu/nu pot/nu vreau să gătesc nici dacă stă lângă mine Jamie Oliver cu cele mai bune intenţii (sau satâre), aşa că apreciez întotdeauna pe cei care-mi aduc la uşă lucrurile alea minunate gata făcute, fie ei mame, prietene sau site-uri de profil. În plus, pe vremea când eram corporatistă şi lucram 25 de ore pe zi, dacă mă mai puneai să şi gătesc, îţi luam capul cu tocatorul de vinete.

  26. Asta clar este un serviciu pentru corporatisti, care vb aia nu stiu decat birou-pat, birou-pat si care se gandeste sa o arda creativ si acasa, pe ea pe mancare. Asta pentru ca sa-si mai impace constiinta ca mananca la birou pizza sau prin vrun local de la parterul cladirii de birouri o salata cu 3 frunze in ea si un sos semisintetic. Si pentru a-si satisface egoul ca el poate orice, se gandeste ca e simplu sa gateste, ca vb aia e la fel de simplu ca o procedura, cu instructiuni de lucru si toate cele.

    Stop beeing lazy. You will make a fat ass on that chair. Move your ass to a supermarket.

    Intrebare : Nu-i asa ca daca arzi mancarea ajungi sa comanzi iar pizza sau vrun chinezesc.

    Tip : There is no such thing like special recipe that works no matter what. Good food is made with natural ingredients cooked until you find the right combination of flavours and taste for your body and soul, in which you put some soul.

  27. cruela de vila

    io zic sa-i trimitei pa uoamenii astia la agneswood, sa-i faca niste kukubau! 😉

  28. eu nu as apela. mie imi place sa gatesc, sa ma duc sa-mi bucur toate simturile in piata la culorile si mirosurilor fructelor si legumelor. cum pot sa zici ca nu poti sa gatesti, ca ti-e lene, ca faci o mancare cu 2 masline etc aduse intr-o cutie. ala nu e gatit. chiar asa de mult coporatiile au atrofiat simturile oamenilor. sunt robotei. gatitul tine de un lucru fundamental, hrana, a hrani. tine de energia feminina care hraneste. daca as fi copil nici nu as vrea sa am mame ca cele de mai sus care vb despre gatit intr-un mod derizoriu, la misto. cum vrei sa fii hranit de o asa mama. si culmea, persoanele care nu stiu sa gateasca sunt cele care critica mancarea, serviciile cand se duc la restautrnat.

    • Pentru că unii mănâncă doar ca să trăiască, nu li se învârte universul în jurul mâncării și gătitului. Și mamele alea care nu au timp să gătească sau nu îs hipnotizate când miros trei fire de rozmarin, poate că au mai mult timp de petrecut cu cei mici, atunci când nu muncesc în corporațiile alea sugătoare de elan vital care le pun mâncărurile alea simple pe masă.

    • aoleu, m-a luat capul! “gătitul ține de energia feminină”, a găti, gătire, a hrăni, hrănire, “cum vrei să fii hrănit de o așa mamă?” 😯 😯 😯

  29. Eu clar as apela, de fapt am si apelat de 3 ori am luat pana acum deja :D… E ff misto ideea si sper sa le mearga! cine face piata si gateste…oricum categoria asta scade pe zi ce trece din diverse motive (timpul e principalul motiv fie ca stai la birou, fie ca vrei sa stai cu prieteni, familia decat sa umbli din magazin in piata si inapoi ca ai uitat cine stie ce ingredient etc)…acum sa ai totul la-ndemana ca na, tre sa mancam vrem nu vrem, mi se pare super tare…pac pac la amesteci pe toate si ai mancarea gata…ca sa nu mai spun ca nu mai ajungi in situatia sa ei o sticla de vin, un ulei de susan, un sos de strigii folosesti jumate din el si le restul le arunci dupa cateva luni ca s-a stricat, a rancezit…mi s-a intamplat de multe ori.

  30. Mihaela ,agree 🙂 Oricum ,sunt la pensie,deci nu mai sunt presat de timp,am si gradina si livada,gatitul este o placere pentru mine si prietenii familiei 🙂

  31. de ce nu imi dai voie sa comment?

  32. As apela. Am timp si de facut piata si de gatit (nu exista lipsa de timp, doar lipsa de organizare), dar multe dintre chestiile de care am nevoie pentru ce-mi place mie sa mananc sunt portionate/ambalate pt minim doua persoane, daca nu patru. Ori eu sunt doar una bucata muiere mica in care nu incape foarte multa mancare si am de ales intre a arunca ce ramane sau a manca paste o saptamana intreaga doar pentru ca am deschis borcanul de pesto. Ma cuget ca ar fi mai ieftin sa platesc un pic in plus pentru o portie bespoke comparat cu cat costa cele doua cotlete de porc care aterizeaza in tomberon.
    Pe de alta parte nu, nu cred ca va merge afacerea. E doar o chestiune de timp pana cand supermarketurile din Ro se vor alinia trendului din vest, a.k.a comandat stuff pe site si livrat totul acasa, gratuit, la ora X, stabilita de catre cumparator. Intre asta si livrari de la restaurant nu mai ramane loc pentru micii intreprinzatori.

  33. Am trolat irelevant pe la vreo doo posturi, acuma sa-mi dau si cu parerea competenta: intr-o lume in care oamenii muncesc ce se pricep cel mai bine, si nu-s in fiecare zi la ora 15.30 acasa sa se planga in fata pet-ului ce grea e viata si cum nu le da lor Basescu, (sau poate Ponta), e bine ca fiecare sa-si faca meseria lui. Adica nu stam sa gatim, ca oricum ajungem la 21.00 acasa, iar daca uneori ajungem mai repede mai bine dam copiilor impresia de viata de familie decat sa ne inchidem in bucatarie. La fel, nu ne zugravim singuri, nu ne tratam singuri, nu ne contabilizam singuri, nu ne ne citim contractele cu bancile si furnizorii singuri. Platim experti care o sa o faca muult mai bine decat ne-am putea noi pricepe EVER. Si banul se misca, si societatea prospera. Gatim singuri o data pe saptamana, in weekend, de placere, ca hobby, nu zilnic, ca necesitate.
    Si… utopia: nici nu ne conducem masina singuri, daca o avem, doar in weekend, ca hobby. Atunci ar merge poate si transportul in comun cu soselele mai libere si cu suficienti utilizatori care sa il sustina. Dar astea-s povesti!

  34. E draguta ideea, insa eu nu as folosi serviciul. Poate doar odata, de curiozitate. In general cumpar mancare/ingrediente pentru mai mult timp. Si chiar daca am ingredientele (sau mi le aduce cineva), se intampla sa nu am chef de gatit, asa ca ajung sa comand ceva gata preparat:)

  35. Am folosit un serviciu similar in Brussels acum aproximativ un an si a fost chiar interesanta experienta.
    Nu il folosim prea des caci in general avem in casa ingrediente de baza (orez, paste, faina, legume etc), dar pentru retete care necesita ingrediente speciale e chiar amuzant.
    Ma bucur ca e bine primit serviciul si pe piata romaneasca!

  36. Eu sunt la a treia cutie. Costul nu-i mic, dar e fair pentru ce-ti ofera. La prima am fost entuziasmata maxim, la a doua mai putin, acum iar mi-a revenit flama :)) mai ales ca am putut alege ce retete noi sa invat sa gatesc.
    Eu zic ca merita pentru ca eu-una nu gatesc decat legume fierte in mod normal.. sau conserve, sau congelate.. si nu stiu sa le condimentez. Desi ma uit la bloguri de retete de fte multa vreme, pana nu am motiv sa invat sa gatesc – aka se strica si arunc banii pe geam, nu am facut-o gustos.

    Ori astea suuunt gustoase. Eu pentru asta ii “folosesc”. Plus ca ne-am imprietenit lately, hihi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green