Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Gabriela și Constantin Livadariu întârzie să dea o destinație corectă celor 115.000 de euro rămași nefolosiți din campania pentru salvarea fiicei lor, Oana Livadariu

Pe 8 octombrie 2014, vă rugam să donați pentru Oana Livadariu, care avea nevoie de 100.000 de euro, pentru o operație în Canada. În secunda doi, mi se alăturau enorm de mulți prieteni, mai ales din presă și online, care dădeau mai departe mesajul, necesarul pentru operație fiind acoperit și chiar depășit, în numai 2 zile.

Oana nu s-a mai operat în Canada, ci la Sibiu, iar la începutul lui ianuarie 2015 a plecat, din păcate, dintre noi, după o suferință cruntă. În urma ei, a rămas multă durere, dar și aproximativ 115.000 de euro (din cei vreo 140.000 cât estimez că s-au strâns atunci, în octombrie).

Pe 6 februarie 2015, părinții ei îmi trimiteau următorul mesaj, prin care se angajau ca, imediat ce formalitățile legale de preluare a moștenirii vor fi finalizate, să dea o destinație corectă, în deplină transparență, banilor rămași. Adică, fie să-i returneze, fie să-i doneze mai departe. Am publicat mesajul lor pe blog, așa cum m-au rugat, iată, îl reiau și mai jos:

mesaj părinți

Au trecut apoi 3 luni în care nu am mai primit niciun semn. Era deja aprilie, aflasem de la terți că familia Livadariu făcuse succesiunea și intrase în posesia banilor, așa că le-am scris un e-mail, întrebându-i când vor lua o decizie. Răspunsul a fost o minciună halucinantă: “Dezbaterea notarială referitoare la conturile Oanei nu a fost finalizată”. Am întrebat când se va finaliza și am primit ca răspuns o minciună și mai mare: “Orizontul de timp este imposibil, notarul mi-a spus că a durat și un an așa că nu se poate aprecia nimic, când primim un răspuns vă anunțăm”.

Nu doar că o succesiune, din momentul în care decizi să accepți moștenirea, durează 2 zile maximum, dar, la momentul la care eu primeam aceste răspunsuri mincinoase (20 aprilie 2015), ȘTIAM SIGUR că familia Livadariu era în posesia banilor moșteniți.

Mi-a fost clar că ceva e în neregulă și am interpretat minciunile ca pe o încercare de amânare a tranșării situației, până la un moment la care toată lumea ar fi uitat de poveste și nimeni nu le-ar mai fi cerut socoteală. Așa că am început să fac oareșce investigații.

Mai întâi am căutat pe Google și am aflat că domnul Constantin Livadariu a fost condamnat pentru o infracțiune de corupție (deturnare de fonduri europene) la 8 luni cu suspendare, un termen de încercare de 2 ani și 8 luni, precum și plata de despăgubiri civile. La momentul acela se judeca recursul, între timp, a și fost condamnat definitiv:

Screen Shot 2015-07-07 at 14.51.12

Screen Shot 2015-07-07 at 14.50.46

Am mai aflat, pe surse, și că mesajul lor din februarie 2015, cel în care se angajau să fie corecți și să respecte legea, neînsușindu-și banii moșteniți, nu îl dăduseră de bunăvoie, ci în urma unor presiuni (altfel, mizerabile, după părerea mea) ale unui alt apropiat al Oanei.

Le-am cerut să dea urgent o destinație corectă banilor și să-mi dovedească apoi că au făcut-o, urmând ca, la rândul meu, să aduc la cunoștința donatorilor dovezile și să încheiem povestea. Mesajele mele au rămas însă fără răspuns.

Pe 20 mai, Gabriela și Constantin Livadariu au publicat, discret, în pagina de Mică Publicitate din ediția print a ziarului Adevărul (și nu pe blogul meu, unde promiseseră că vor comunica către miile de donatori), anunțul că intenționează să restituie donațiile începând cu luna iunie.

photo 1

Mesajul a fost reluat trei săptămâni mai târziu, pe 10 iunie, pe pagina de Facebook a Oanei Livadariu, prin intermediul unei rude:

mesaj 10 iunie

Aceeași rudă, Silvia, a intrat și pe blogul meu și a lăsat niște comentarii a căror idee principală era asta:

mesaj verisoara silvia

Puteți citi un dialog mai lung, în care am intervenit și eu, aici.

Ideea că va dura mult returnarea banilor, deoarece banca nu procesează mai mult de 10 ordine de plată pe zi, este o nouă și uriașă minciună. Manual, banca poate face câte ordine de plată vrea clientul, în timpul programului operatorului, și în limita a 100.000 de euro pe zi. Deci, într-o săptămână, cineva de bună credință ar putea rezolva problema, asta dacă nu solicită contra-cost un progrămel prin care banca să vireze toți banii automat, așa cum virează salariile pentru marile companii cu mii de angajați.

Așa stau lucrurile în acest moment. Pe 6 februarie 2015, părinții Oanei Livadariu se angajau public să fie corecți. La 4 luni și jumătate după asta, pe 20 aprilie, mă mințeau că va mai dura un an să intre în posesia moștenirii, deși intraseră deja. Peste încă o lună (în care mi-au ignorat mesajele), pe 20 mai, mai exact, anunțau că vor restitui banii începând cu luna iunie. Peste încă 3 săptămâni, pe 10 iunie, mai anunțau o dată același lucru. Suntem în 7 iulie, deci a mai trecut încă o lună, și eu, personal, nu mi-am primit înapoi cei 1.000 de euro donați, deși le-am cerut ferm să mi-i returneze, în ziua în care mi-am dat seama că mă mint (20 aprilie). Până atunci, am sperat și am insistat să fie donați către altă cauză, împreună cu restul sumei.

Am vrut să vă spun și vouă toate astea, ca să știți cum arată situația. Nu vă pot promite că vă veți primi banii înapoi, nu mai cred că oamenii despre care v-am povestit sunt de bună credință. Dacă e cineva care i-a primit deja, să dea un semn și să și probeze cu un print-screen la simona@simonatache.ro.

Dacă vreți să le cereți direct să vă returneze donațiile, scrieți-le la adresa pe care au publicat-o în Adevărul: oana_livadariu@yahoo.com. Nici asta nu este însă o garanție că vă vor returna banii.

Eu am făcut și o petiție către Poliția Constanța, prin care le-am cerut să intervină, pentru a se asigura că familia Livadariu nu-și va însuși banii, dar mi-au răspuns că “nu sunt îndeplinite condițiile de existență a unei fapte de natură contravențională sau penală”.

raspuns politie

Într-adevăr, nu sunt îndeplinite condițiile de existență a unei fapte de natură contravențională sau penală, pentru că, atâta timp cât au anunțat că vor returna sumele donate într-un ritm foarte lent, fără să precizeze un termen limită, nu putem avea dovada că și le-au însușit. Practic, e imposibil de verificat dacă își vor ține promisiunea sau nu, în condițiile în care nu sunt transparenți, așa cum s-au angajat public, și nu prezintă dovezi. Eu, personal, nu îi cred că și-o vor ține. Cred că vor tergiversa până ne vom plictisi și că vor returna doar donațiile mai mari.

Nu îi pot trage, din păcate, la răspundere în justiție, aș fi putut dacă campania s-ar fi desfășurat sub umbrela unui ONG. I-aș putea da în judecată, pentru abuz de încredere sau înșelăciune, doar pentru cei 1.000 de euro donați de mine. Dacă însă există ONG-uri care au donat și vor să apeleze la instanță, o pot face. Eu știu că există, am primit chiar eu, în timpul campaniei, un telefon de la o asociație care intenționa să doneze și am direcționat-o către Oana Livadariu.

Mai mult decât că am informat poliția și că v-am povestit apoi, cu maximă transparență, cum stau lucrurile, eu nu am ce să întreprind, din păcate. Voi considera încheiată, în ce mă privește, această poveste urâtă, și o să vă rog foarte mult să o dați mai departe. Aș vrea să o afle cât mai mulți dintre donatori, e dreptul lor să știe ce s-a întâmplat cu banii lor, plus că poate vor oamenii să încerce să și-i ceară înapoi direct.

Cu maximă dezamăgire față de specia umană, vă mai spun și că, pentru multă vreme de-acum încolo, aceasta a fost ultima mea campanie umanitară pentru un caz punctual. De azi înainte, voi sprijini numai ONG-uri, dintre cele care au făcut deja dovada performanței, a bunei credințe și a transparenței în privința investițiilor.

Le mulțumesc încă o dată tuturor celor care au donat și tuturor celor care au contribuit la campania pentru Oana Livadariu, îmi pare rău că ceea ce a fost o solidaritate halucinant de frumoasă a sfârșit într-o astfel de fundătură pentru care nu găsesc acum adjectivul potrivit și sper ca Oana, acolo unde e, să nu afle nimic din cele întâmplate după moartea ei. S-ar simți, cu siguranță, foarte prost și i-ar fi foarte, foarte rușine.

LATER EDIT1, 9 iulie 2015:

Dacă vă întrebați cu ce se ocupă în acest moment familia Livadariu, stimați cititori și donatori, și nu aveați un răspuns clar, vă spun eu: postează mesaje pe blogul meu, de pe diferite nick-name-uri, unele cu minciuni foarte grave, care pot deveni oricând subiectul unui proces de calomnie. De unde știu că sunt ei? Pentru că postează de pe același IP de pe care, în februarie 2015, au lăsat un comentariu îndurerat, semnat Părinții Oanei, în care se mai angajau încă o dată să “facă lucruri bune cu banii” și lăsau adresa de corespondență pe care au publicat-o și în Adevărul. Iată-l, vă rog să fiți atenți la IP:

parintii oanei

Tot atunci, constatând că toți comentatorii erau de părere că banii trebuie donați către altă cauză, au mai postat un comentariu sub numele adina în care susțineau varianta atât de convenabilă a returnării donațiilor. Iată-l și pe acesta:

adina

Următorul comentariu a fost postat aseară, cu nick-name-ul avocat, iată-l:

avocat

Ce am răspuns eu:

raspuns avocat

Apoi, de pe același IP a mai venit un comentariu semnat femeie 2, iată-l:

femeie

Ce am răspuns eu:

raspuns femeie-1raspuns femeie-2

Și acum vă prezint bomba, un mesaj semnat “prietenii oanei” prin care familia Livadariu încearcă să acrediteze ideea că eu i-aș fi cerut bani Oanei pentru campanie. Pentru că – nu-i așa? – eu eram schizofrenică, pe de o parte îi donam bani, pe de altă parte îi ceream.  Iată comentariul:

prietenii oanei

Acum, tot ce am eu de spus legat de aceste noi mizerii, e că:

1. pot dovedi oricând că nu am cerut bani Oanei pentru această campanie, am zeci și sute de dovezi;
2. tocmai am prezentat noi probe că părinții nu doar că mint de sting, dar au început și cu calomniile

Calculatorul meu duduie de dovezi care pot demonta absolut toate minciunile spuse de acești oameni. Mă pot prezenta oricând cu el, în fața oricărei instanțe din lume. Oricând. Și deja nu este exclus să deschid eu un proces de calomnie, pentru acest ultim comentariu venit de pe IP-ul lor, începe să mi se pară că merită.

LATER EDIT2, 10 iulie 2015 : Altfel, recunosc că tot caut, de ieri, cuvintele prin care să exprim ce simt față de niște oameni care sunt în stare să scrie lucruri ca mesajul de mai sus, din disperarea de a-și justifica foamea abjectă de bani. Și mi-e foarte, foarte greu să le găsesc. Recitesc și nu îmi vine să cred: “AȚI CÂȘTIGAT DESTUI BANI DE PE SEAMA OANEI. AJUNGE!!! (…) AI CERUT BANI PENTRU CAMPANIA TA. CE FACI ACUM ESTE TOT PENTRU BANI ȘI TRAFIC”. Apoi, îmi vine, așa, să ies puțin în fața blocului și să urlu. Sau să caut un sac de box și să-mi rup mâinile în el. Dacă aș mai crede în Dumnezeu, poate m-aș închina compulsiv, timp de vreo 6 ore, scuipându-mi în sân. Nu pot să fac însă nimic din toate astea. Adevărul e că nu i-am cerut Oanei bani, ci i-am dat. Mai e și că am rugat cititorii blogului să doneze PENTRU MINE, așa cum nu am mai făcut-o vreodată pentru altcineva. Mai e și că această campanie, cu tot ce s-a întâmplat după ea, mi-a făcut enorm-enorm-enorm de mult rău. Ăsta e adevărul. De partea cealaltă a adevărului sunt bani mulți și o poftă nestăvilită de a-i înșfăca, cu labe de animal lacom, primitiv. Am mai văzut oameni care își pierduseră copiii, erau niște fantome cu ochii goi, cărora nu le-au mai trebuit, ani de zile, nici apă, nici aer, să-l respire, darămite să se gândească să facă profit, în vreun fel, din moarte și din tragedie… E curat însă de partea adevărului, nu pute, nu duhnește, nu miroase a jeg. Voi rămâne aici, chiar dacă asta înseamnă să fiu totodată și în bătaia abjecțiilor și mai înseamnă și că tocmai am primit, în public, țeapa vieții mele. Am mai participat la multe campanii umanitare, pentru oameni necunoscuți (“PENTRU BANI ȘI TRAFIC”, ar spune niște ființe ajunse pe culmile abjecției), niciuna nu a fost urmată de ceva urât. Pe Oana o cunoșteam.

LATER EDIT3, 16 iulie 2015: Astăzi, la 8 zile de când am scris acest text, mi-a fost returnată donația. A mai comentat cineva aici, spunând că a primit “o parte din bani”, iar alții, care au donat prin PayPal, nu prin cont bancar și le-au scris părinților, spun că au primit răspunsul “Va rog sa il intrebati pe Alin Ionescu, prietenul Oanei, pentru ca el ar trebui sa stie ceva despre operatiunile prin PayPal, deoarece ei s-au ocupat de deschiderea tuturor conturilor si gestiunea banilor. Daca aflati mai multe informatii va rog sa ne transmiteti si noua, in situatia dvs este posibil sa fie mai multe persoane”. Pentru că – nu-i așa? – cei 2.000 de donatori nu doar că îl cunosc pe prietenul Oanei și știu de unde să-l ia, dar mai sunt și obligați să se bage în ciorba apropiaților și să facă pe poștașul între ei. În februarie, când mi-au trimis mesajul acela prin care se angajau la corectitudine și transparență, le-am și expus motivele pentru care nu e corectă varianta asta, a returnării donațiilor, și pentru care este preferabilă donarea lor către altă cauză: faptul că fusese cheltuită deja o parte din sumă, faptul că s-a donat și prin Paypal, faptul că s-au adunat bani și din licitații de obiecte șamd. Nu au ținut cont de asta, au ignorat varianta cu donarea celor 115.000 de euro rămași, precum și toate cauzele sugerate de cei care au comentat mesajul lor din februarie. Au anunțat pe diverși pereți discreți că vor returna banii TUTUROR donatorilor, iar acum îi trimit pe donatori prin Paypal să-l caute pe prietenul Oanei. Mi se pare halucinant.

În ce mă privește nu o să cred că au fost returnați TOȚI cei 115.000 de euro aflați în conturile bancare decât după ce o să primesc un extras de cont cu toate tranzacțiile de returnare și soldul zero. Până atunci, eu nu îi cred pe acești oameni. Iar cu PayPal-ul sunt curioasă cum or să se descurce, după ce s-au angajat că vor returna TUTUROR.

LATER EDIT4, 22 iulie 2015: Între timp, au mai anunțat în comentarii că și-au primit banii înapoi câțiva donatori. Excelent, dar repet: Nu o să cred că au fost returnați TOȚI cei 115.000 de euro aflați în conturile bancare decât după ce o să primesc un extras de cont cu toate tranzacțiile de returnare și soldul zero.

LATER EDIT5, 29 august 2015: Mai mulți oameni îmi spun că nu și-au primit banii. Probabil returnările de donații s-au oprit. Nu mă miră absolut deloc, am anticipat asta.

LATER EDIT, 29 martie 2016: În continuare, îmi scriu oameni că nu și-au primit banii.

226 comentarii

 1. De la: oana livadariu
  Data: 21 mai 2015, 12:17
  Subiect: Re: copii cu forma rara de cancer de sange
  Către:

  Stimata doamna

  Din luna iunie vom incepe restituirea sumelor catre donatori, legislatia nationala nu permite ca noi sa dirijam banii spre o alta destinatie.

  Regretam profund ca nu putem sa va dam nici o suma, nici macar din partea noastra deoarece noi am facut un credit de 20.000 euro pentru a acoperi toate cheltuielile din donatie facute cu medicamente si spitalizare pana la decesul fetei noastre.
  cu deosebita consideratie

  fam Livadariu

  • ăsta e un răspuns la un mail al tău către ei, nu? în care îți spun că vor să returneze inclusiv ce s-a cheltuit. vorb-aia, ce, ne costă ceva să spunem ce ne vine la gură? nu mai vreau să comentez în niciun fel…

  • Banii sunt bani, trebuie cheltuiti… ce a ramas apartine de drept parintilor Oanei, nu e treaba nimanui sa ceara socoteala ce se face cu restul banilor!

  • @Raag: serios? de-asta a sarit lumea s-o salveze pe fata de la moarte, ca sa imbogateasca un infractor?

  • Pt. Raag….se numeste imbogatire fara justa cauza, si e fapta penala…cam asa stau lucrurile

  • subscriu, imbogatire fara just temei, penal,ca tot are dl livadariu experienta

  • Pai nu inteleg: voi ati donat conditionat? Daca vrei sa faci un bine, nu iti cere banii inapoi cand ai chef.
   Eu nu am donat, dar situatia prezenta este penibila. Nu credeti ca acei oameni au fost destul de loviti de soarta dupa moartea copilului lor? Exact asta le lipsea acum, o situatie in care sa fie tarati in noroi si sa-i intristeze si mai mult. Acesti oameni au avut curajul sa se ia la lupta cu sistemul, sunt niste eroi (la fel ca si Oana), nu sunt niste gainari, cum se incearca sa fie prezentati.

  • Raag,
   ce zici tu se traduce asa: folosesc cancerul copilului sa ne imbogatim,. logica unei minime moralia: daca boala oanei nu exista, nu existau nici banii,deci existenta lor este strict legata de boala copilei,factorul generator de bani. banii nu sunt primiti ca lor sa le fie mai usor. hai la mine la prematuri,ce zici? am maimici de doi,trei ingerasi si care doneaza tot ce au primit fara ca cineva macar sa le zica.
   atata timp cat conditia pentru care au primit banii a fost strict boala oanei si rezolvarea ei,deci DA,au fost dati conditionat, scopul era clar, prin disparitia scopului se cuvine fie indreptarea lor spre scopuri similare si returnarea,pentru ca nu ei parintii au fost scopul donatiei.
   iar eroii lu matale au dosare si condamnari penale, niste gainari, cum ziceam.

  • Partial de acord cu ce zici tu, dar mi se pare ca ati pornit la vantoare. Nu stiu daca pentru cativa euro merita sa terfeliti niste oameni care au avut o tragedie atat de mare in viata lor. Socotiti si voi acei 3-5 euro pe care i-ati donat drept o paguba si incercati sa fiti intelegatori, pana la urma nu aceasta este esenta intrajutorarii? Nu imi sta in fire sa comentez atat de mult pe seama unui subiect delicat, dar m-a revoltat linsajul pe care doamna Tache l-a pornit impotriva acestei familii cumsecade, prin intermediul blogului, si ea chiar indeamna cititorii “sa dea mai departe povestea”.

  • @Raag: aș vrea doar să-ți semnalez faptul că e un lux și un supernoroc pe tine faptul că poți să bați câmpii p-aici și să spui enormități. în mod normal, oricine, până acuma, îți dădea block. atât. 😉

  • Pai na, asa merg treburile peste tot: daca esti laudator si scrii doar “de bine”, primesti like, daca scrii adevarul si se mai dovedeste a fi si incomod, iti iei un “block”… sa ramana numai oamenii de bine, sa nu se strice feng-shui-ul. Constientizez faptul ca beneficiez de un “supernoroc” si imi pare rau ca agentiile loto s-au inchis la ora asta, merita sa pun un bilet la 6/49 cat mai sunt sub zodia norocoasa.

   Chiar ma bucur ca inca n-ai ajuns sa ma faci retardat (si tot repertoriul de injuraturi de data trecuta, cand, pentru un mesaj nevinovat, fost linsat).

  • așa merg lucrurile peste tot, desigur, oamenii care nu aplaudă sunt persecutați, așa cum ești și tu, care… ah, dar stai… tu ești liber p-aici să bați câmpii, deci nu ești persecutat, deci nu are nicio logică ce spui.
   va să zică, tu ești cetățeanul ăla care nu e dispus să interacționeze cu elementele bolnave ale societății și care vrea să fie izolat de bolnavi și persoane cu dizabilități, fiindcă aceștia sunt câh? atunci devine mai clar de ce vorbești în dodii, nu mă mai miră nimic, dacă știam că ești tot ăla, te ignoram din capul locului. aș vrea să știi însă că, la un moment dat, când o să mă copleșească dezgustul, o să iei block. e dreptul meu să blochez ființe care mă dezgustă, oricât aș fi de democrată nu pot să-ți înghit prezența la nesfârșit. și nici nu sunt obligată, știi, să suport oamenii care nu suportă dizabilitățile? 😉 iar părerea despre inteligența ta minusculă mi-o mențin.

  • măi omule,
   tu chiar eşti superenervant.
   faptul că părinţii sunt sfâşiaţi, devastataţi de durere, e una. nici un ban şi nimic nu le mai poate aduce fiica înapoi. nu ştim ce trăiesc, putem doar să ne imaginăm drama lor şi să-i compătimim sincer.
   că au fost loviţi de soartă, că s-au luptat cu sistemul, etc. de accord.
   dar nu văd legătura cu refuzul înapoierii sau redirecţionării banilor.
   aşa cum au mers la notar, firesc, să facă succesiunea şi ce a mai fost necesar, tot aşa mai fac un demers şi rezolvă onest această problemă. nu e vorba de 100 de eur ci, din câte înţeleg, de o sumă foarte mare care nu are cum să le rămână aşa, just like that.
   simplu, cinstit, corect.

  • agneswood: nu s-au luptat cu niciun sistem, oricum, nu mai mult decât alții care au ajutat (eu, pe lângă că am strâns bani, am încercat să obțin sponsorizări din farma pt niște citostatice f scumpe, apoi am căutat medicamentele în alte țări șamd. în paralel, au făcut și ei demersuri de genul ăsta, deci nu, nu s-au luptat cu sistemul mai mult decât s-au luptat alții). raag ăsta vorbește niște căcaturi de la el din cap, omul e prăjit, nu ai ce să discuți cu el, știe el că s-au luptat părinții cu sistemul și că sunt niște oameni “cumsecade”. pentru că asta fac oamenii cumsecade, stau cu curul pe sute de mii de euro și mint continuu.

  • Doamna Tache este deranjata ca am luat partea acelor oameni care nu au posibilitatea de a se apara. Eu ii inteleg supararea, a donat 1000 de lei, e o suma mare, intr’adevar. Dar e un risc pe care ti-l asumi cand dai bani pentru o cauza… nu e corect apoi sa te razbuni pe familia unei persoane decedate. Eu vad lucrurile astfel: ai dat banii, asta e – mai departe incepe treaba medicilor, a oamenilor care beneficiaza de fondurile stranse, cei care au donat nu mai au dreptul sa se implice. In ciuda faptului ca am o “inteligenta minuscula” cum ma complimenteaza cu duiosie doamna Tache, eu m-am gandit la drama acestei familii, nu la bani. Asta e diferenta care a deranjat-o atat de tare pe doamna Tache, care in urma cu cateva luni ma acuza tocmai ca nu ma gandesc la persoanele cu greutati din societate. Mai are cineva curajul sa-mi sustina pucntul de vedere?

  • doamna tache a donat 1000 de EURO si a adunat 115000 euro care le raman acum parintilor indurerati si mincinosi

  • Pardon, nu am citit cu atentie paragraful respectiv, am vazut ca este vorba de suma de 1000 de euro.

   Vreau sa clarific faptul ca eu nu contest meritele doamnei Tache in strangerea banilor si dorinta ei sincera de a ajuta (mi se reproseaza si aceste lucruri, printre multe altele) dar cred ca momentul ales pentru a porni acest razboi impotriva familiei indoliate nu este unul potrivit. Am argumente care demonstreaza acest lucru:
   – politia a spus clar ca din punct de vedere legal parintii Oanei NU au comis nicio infractiune in acest caz
   – parintii Oanei au spus ca vor returna banii, au cerut doar putina rabdare
   – doamna Tache a inceput sa fie atentionata ca risca sa ajunga intr-un proces de calomnie
   – multi dintre cititorii blogului isi vor schimba parerea despre autoare IN RAU

   Si va supun atentiei un scenariu aproape cert: daca parintii Oanei vor incepe returnarea banilor peste cateva saptamani sau peste cateva luni, ce va zice atunci doamna Tache? Acest atac se va dovedi complet inutil si multi dintre cei care acum aruncati cu pietre va veti simti rusinati.

  • Doamne, nu doar jegul uman e nesfârşit, dar şi prostia!
   Ce te fute pe tine grija despre cum va fi percepută dna Tache de către cititorii blogului? Mă tem că asta e strict grija ei sau nici măcar atât. Sper să o doară în cot de acest aspect.

   Orice om normal la cap şi dotat cu măcar bunul simţ comun va fi observat deja că problema principală nu e neapărat returnarea banilor. Sunt convinsă ca absolut toţi donatorii deja uitaseră de sumele respective şi nu aveau nici cea mai mică intenţie să ceară recuperarea lor. Problema este atitudinea familiei. Este mai mult decât evident că tergiversează o soluţionare onestă şi transparentă.
   Cum ar fi fost să spună: astea sunt extrasele de cont, astea sunt facturile, astea sunt alte cheltuieli, asta e ce a rămas. În continuare, fie se returnează banii proporţional fiecăruia, dacă asta este practic posibil, fie se redirecţionează suma spre altă cauză, ong cu contabilitate transparentă, sau se va ţine cont de preferinţa fiicei, dacă a existat vreuna.
   Dacă nu e legal să îî trimiţi spre altă persoană, atunci se va găsi o formă ca întreaga sumă să fie donată în acelaşi scop. Totul public şi transparent.
   Sunt sigură că procedând în acest mod, nimeni nu ar fi protestat.
   Şi cum adică să înceapă returnarea peste câteva luni?!? Care ar fi motivul întârzierii?
   Cum ar fi fost ca donatorii să ofere sumele respective nu în 48 de ore ci peste câteva luni?!? Sau să meargă toţi la notar, că doar aşa e donaţie?
   Pe mine mă înfioară de câte ori citesc textul prin care Simona a făcut apel pentru Oana. Nu o cunosc personal dar modul în care a făcut-o m-a impresionat. Adică nu a cerut pentru ea deşi….
   Totul e oribil şi orice comentariu e, de fapt, în plus, Atât de clar e.
   Dacă aş fi în situaţia părinţilor, nu aş închide ochii o secundă până nu aş limpezi problema.

  • @Raag Din ce spui tu, eu inteleg ca au avut ghinion ca nu le-a murit copilul mai repede, ca ramaneau cu mai multi bani si erau mai consolati. Tocmai pentru ca stiau ce inseamna sa ia nevoie de acei bani, in 5 minute dupa terminarea succesiunii trebuiau directionati pentru un caz similar. Chiar nu ai inteles ca oamenii nu-si vor banii inapoi, ci vor da fie folositi pentru ajutorararea cuiva, nu pentru alt scop, fie el si consolarea parintilor?

  • Aseara, ghiciti cine se plimba prin Albena, DANSAND in ritmul muzicii de la terase. Nuuuuu, nu niste parinti carora le-a murit copilul acum 6 luni….Erau doar niste fericiti castigatori la loto ai unui apartament in centrul Bucurestiului si ai unui premiu de peste 100.000 euro.

  • andreea stanagui

   In ceea ce ma priveste, banii nu au fost restituiti !

 2. stai,ca il am si pe ala in care imi spun povestea cu procedurile bancare interminabile. din pacate, nici experiente limita, de o suferinta cumplita, nu reuseste sa schimbe sau macar sa atenuneze un caracter urat.

  eu sunt socata. sunt socata pt ca gestul lor va priva indubitabil alti oameni sa mai poata face acte de caritate sau sa primeasca donatii. aici este problema grava si dura. actul de caritate va fi compromis,pt ca gandesti ca livadariu se poate gasi in oricare are nevoie.

  • la orice spui iti vor raspunde ca au anuntat in repetate randuri ca returneaza banii, de 2 luni tot asta fac, anunturi ca vor da banii inapoi.

 3. le-am dat mail.

  E cineva care are adresa lor email/nr de telefon?

  • scrie-le pe adresa aia pe care au dat-o in Adevarul

  • email le-am scris demullt. Nike a avut raspuns, eu nu.

  • @o femeie: le-ai scris pe adresa aia pe care tot ei au oferit-o donatorilor si nu ti-au raspuns? pai de ce sa-ti raspunda? doar pentru ca ti-ai rupt de la gura sa le salvezi copilul? nu meritai.

  • am scris cu acelasi efort cu care am donat si banii: pt ca eu cred ca ceea ce fac e util si va fi util cuiva in nevoie. Parintii au avut atatea luni sa faca ceva. Nu au facut. Asa ca de aici incolo am dreptul sa le cer inapoi banii.

 4. si inca o intrebare: e cineva din Constanta? Consider ca e nevoie de insistat direct. Si la politie, dar si la ei direct.

 5. candrea nadia alina

  Buna, Simona. Nu ma deranjeaza absolut deloc daca acest mesaj al meu nu va fi publicat, vreau doar sa imi exprim opinia: “Daca te bagi in laturi, te mananca porcii”. Mai bine ne vedem de treaba si lasam la o parte actele caritabile, pentru membrii altor comunitati, civilizate. Dumnezeu sa o odihneasca, nu am cunoscut-o. Nu e bine sa iti pui obrazul si sa mai pui si din buzunar pentru niste necunoscuti. Eu nu as face asta decat pentru cineva apropiat, din anturaj, la care cunosc perfect circumstantele. Altfel, se ajunge exact in situatia in care te afli tu acum: luptandu-te cu morile de vant.

  • Alina, daca nu acorzi incredere, nici nu vei avea parte de ea.
   Din pacate, uneori se intampla ca in acest caz si tot din pacate asemenea situatii ajung sa puna piedici in calea oamenilor aflati in nevoie. Dar tot nu-ti dau dreptate.

  • nu, nu ai dreptate. nu tai padurea toata, pentru un copac uscat, nu-i asa?

  • eu voi ajuta in continuare. Nu mi-am pierdut increderea si nici dramul de omenie din mine. Sunt cazuri unde cei 10-20 euro de la mine fac diferenta intre viata si moarte, intre abandon scolar si o meserie pe viitor.

 6. Cat de urat! 🙁

 7. avand in vedere ca e condamnat pt frauda, nici prezumptia de nevinovatie nu mai functioneaza

 8. N-as vrea sa fiu in pielea ta. :(( Apreciez corectitudinea si pentru ca nu-mi place ce fiu pacalita, voi cere inapoi cei 100 de lei donati atat tip cat ei nu poti fi redirectionati spre alt caz asa cum s-a propus. Din pacate nu mai am dovada platii.

 9. De-aia trebuie sa se schimbe ceva in sistemul asta romanesc de a cere ajutor umanitar pentru o persoana difuzand un cont bancar al nu se stie cui… In tarile civilizate toate cazurile sunt directionate catre ONG-uri, fundatii sau asociatii, DOAR acestea fac apeluri la donatii si astfel totul e transparent, auditat, verificat de fisc si de consiliile lor de administratie, plus de angajatii lor din management. Nu mai intervin nici bullshituri de-astea cu mosteniri, legalizari, notari, banci etc. Eu nu donez DECAT prin astfel de structuri abilitate. E cel mai civilizat si sigur. 😕

  • A, plus ca daca totul se intampla printr-o structura specializata, banii ramasi ar fi putut fi redirectionati catre o alta cauza, si nu intorsi catre miile de donatori…

 10. Din pacate, o multime de familii care au trecut prin situatii similare, uita ce promit. Si eu am avut o astfel de experienta neplacuta cu familia unui baietel pt care am strans bani. Micutul avea nevoie de o operatie pe creier in Germania. Intre timp tumoare/anevrism, nu mai tin minte ce era, a disparut si sunt doi ani de cand copilul este perfect sanatos. Mama baietelului s/a simtit ofensata cand am intrebat o de ce nu ii doneaza pt alt caz. Raspunsul ei a fost scurt si clar> sunt banii lui si ii pastrez in cont pana va ajunge adult si vom siguri ca problema nu reapare

 11. silvia pacurici unde e? acum de ce nu mai apare?pregateste sufertasul pentru ruda de se va afla la racoare?

  • A, Nike, am si uitat de cazul asta :))… pe aia as bate-o, zau :)) . Si nu mi-e de banii donati, ca Dumnezeu mi-a dat multe, ci pt increderea zgaltaita si situatia disperata unde trebuiau sa ajunga….

  • Silvia, versioara Oanei

   Draga Alin, alis “nlke”, cel ce va sta la racoare esti tu, pentru ca ai retras in mod ilegal bani din contul Oanei dupa moartea ei. Dovezile sunt in extrasul de cont. Tot tu ai sechestrat si telefonul si laptop-ul Oanei de unde ai acces la toate conturile ei (inclusiv pe LinkedIn s-a inregistrat activitate pe contul ei dupa data de 7 ianuarie).

   Ai putea face un bine si sa comunici la ce banca avea Oana cardul si contul bancar atasat contului ei de PayPal pentru care ii cereai asa insistent parola pe cand era in spital.

  • Silvia, voi formula plangere penala prealabila impotriva ta.

   sunt exagerat de femeie, nu stiu pe nimeni din familia oanei, habar nu am, nu am vazut-o never.

   banii pe care mi-i vei plati,ii voi dona copiilor prematuri.

  • Dragă Silvia, verișoara Oanei, te informez că Nike este o doamnă, care în viața reală se numește Nicoleta Nidelea Vaia și te rog să vă rezolvați mizerabilele, dezgustătoarele și dezonorantele probleme de familie pe care înțeleg că le aveți între voi, rudele și apropiații Oanei, prin alte mijloace decât comunicarea pe blog. Mulțumesc.

  • iti multumesc , Simona. Doamne ce mizerii

  • Silvia, as muri sa am rude ca voi.

   noi, in neamul meu de la euglena verde la pentium 8 suntem oameni

 12. Ceea ce povestiti aici mi se pare ca seamana foarte mult cu o alta poveste trista, aceea a sotului meu. Dvs.sunteti mahnita pentru ca v-ati pus obrazul si onoarea, sotul meu, pentru incercarea de a ajuta cativa oameni foarte necajiti, s-a trezit cu un proces penal. Desi nu a facut niciun demers scris sau oficial pentru asta, ci doar a vorbit cu cineva la telefon despre posibilitatea legala de a ajuta niste surdo-muti.
  Se pare ca nu intotdeauna dorinta de a face un bine este rasplatita, uneori ea este pedepsita. Ca si dvs, eu si sotul meu ne-am promis ca nu vom mai ajuta vreodata pe cineva,mai bine ne vedem de treaba. 🙁

 13. Aici e de vina si opinia publica care mereu crede in operatii care salveaza si care se fac oriunde numai in Romania nu. In cazul unor afectiuni mori la fel de bine si aici si acolo.

  • Nu e chiar asa. In majoritatea covarsitoare a a cazurilor, se moare acasa, iar “afara” se traieste.

  • In majoritatea covarsitoare a cazurilor SE MOARE; doar ca afara, mori cu demnitate iar aici mori umilit; e singura diferenta; ar costurile operatiilor nu sunt atat de mari; eu am trecut prin asa ceva si stiu despre ce vorbesc; multi medici din afara opereaza gratuit cazuri rare sau foarte dificile sau disperate; repet, am trecut prin asta si am cheltuit in total, cu tot cu terapia postoperatorie, in jur de 25.000 Euro; medicul a operat gratuit desi eu nu i-am cerut asa ceva; s-a oferit; spitalul avea camere de dimensiunea unor garsoniere mari si eu am stat acolo tot timpul deci nu am cheltuit pe hotel iar in banii astia au intrat si avionul si hotelul de dupa spitalizare si terapeutul 2 saptamani si o persoana care sa aiba grija non stop de pacient … numai avionul de intoarcere a costat 2000 euro aproape ca am venit cu pacientul pe targa si a ocupat 9 locuri; costurile astea care se avanseaza sunt uriase; n-am specificat ca operatia de care vorbesc a fost una grea, pe coloana, cu insertie de proteza, 3 vertebre distruse complet, fractura de coloana, compresie medulara la un pacient de 72 de ani cu cancer metastazat, cancerul nefiind localizat, insa, osos; banii au inclus si un PET-CT si consultatiile oncologice si radiologice; interventia a fost la Istanbul ca nu toti suntem fitosi sa vrem doar in State, Canada, Viena, etc

  • irina, te rog nu mai vorbi daca nu stii ce avea oana sau ce au altii, in alte cazuri. operatia ta de 25.000 de euro e una, transplantul de celule stem cu cautat donatori in bazele internationale de date si stat luni de zile in camere sterile e alta.

  • Da….si fiica mea a avut nevoie de o operatie “pe creier”,un craniofaringiom,si,desi, unii medici ne-au recomandat s-o facem in strainatate,am preferat sa o facem in tara,ne-am pus toata increderea in Dumnezeu si am fost convinsi de faptul ca o sa fie bine..asa a si fost…..si consider ca nu e tocmai “moral” sa soliciti ajutor banesc ,mai ales ca pentru anumite interventii nu iti pretinde nimeni nici un ban….poate de aceea nici nu obisnuiesc sa donez..decat rareori.Cred ca trebuie sa avem un minim de..demnitate…..vei primi ceea ce dai(ma refer la suflet,sentimente).Cu siguranta avem si in tara medici foare buni..dar asta este “trendul” sa faci operatiile in strainatate.

 14. Mie mi se pare că ai făcut cam tot ce se putea. Mai departe poți merge doar ca demers jurnalistic, dacă vrei și nu ții sa te detașezi de acest caz regretabil pe toate părțile.

  • mi-a făcut atât de mult rău această poveste încât… da, vreau să mă detașez…

  • Din păcate în cazul ăsta detaşarea pare deocamdată un lux şi e posibilă doar după soluţionarea cu bine a cazului (returnarea banilor şi eventual direcţionarea către alte cauze, eventual chiar înfiinţarea unei Fundaţii Oana Livadariu care să se ocupe cu verificarea corectitudinii tuturor donaţiilor/actelor de caritate). Altfel, dacă iniţiatoarea apelului pentru donaţii (adică proprietara blogului, Simona Sârbu aka Simona Tache) s-ar opri aici, s-ar detaşa de toată povestea din cauza răului şi a scârbei provocată de micimea unor fiinţe care întâmplător fac parte din specia umană, atunci mizeria produsă de acei oameni minusculi ar face-o cumva complice la potenţiale eşecuri ale altor campanii – mulţi vor putea spune:”De ce să donez? N-ai văzut că ăia au păstrat banii deşi nu li se cuveneau?” şi astfel mulţi copii, tineri şi adulţi vor fi privaţi de şansa unui tratament/unei operaţii mai scumpe, posibil chiar în altă ţară şi astfel dispariţia lor prematură ar păta cu sânge, pe lângă mâinile vinovaţilor principali pentru dispariţia încrederii şi pe cei care n-au făcut tot ce se putea pentru buna clarificare a poveştii.

   Îmi pare rău dacă voi suna categoric dar aici deja nu mai e vorba doar de memoria Oanei, pe care se pare că unii prieteni o respectă mai mult decât părinţii ei, ci şi de modul în care acest caz va folosi, sau nu, pentru evitarea unor astfel de probleme în viitor. Dacă acest caz nu va fi soluţionat cu succes şi nu va ajunge la deznodământul corect atunci ce-ar putea garanta faptul că unii indivizi, în foamea lor animalică de bani, n-ar ajunge să-şi maltrateze copii pentru a obţine zeci şi sute de mii de euro de pe urma lor? Ştiu, e inimaginabil de crud ce-am putut imagina, însă în ţara în care se fac copii pentru alocaţie, în care copii sunt aruncaţi în faţa maşinii pentru a scutura de bani şoferii care habar n-au de astfel de practici, dacă acest caz n-ar fi urmărit până la capăt ce-ar împiedica unii bipezi să-şi expună copii la diverse astfel încât să poată obţine prin apelul la generozitatea publică sacul de bani pe care pofta lor haină l-a dorit de când au auzit de cazul soţilor Livadariu.

   Simona, nu ne cunoaştem dar ca unul care mai ajunge din când în când pe blogul ăsta o să-mi permit să spun că dacă chestia asta trebuia să se întâmple, trebuia să i se întâmple cuiva puternic precum pari dumneata a fi (nu sugerez că n-ai fi, sunt 90% sigur că aşa e, dar cum ziceam, nu ne cunoaştem ca să fiu 100% sigur 😀 ) şi pentru a ilustra asta îmi aduc aminte de povestea de la Cluj cu Liviu Alexa şi Andrei Crivăţ care au ajutat o bătrână să-şi plătească facturile restante iar ca mulţam respectiva (având un început de demenţă) s-a dus şi i-a reclamat la Poliţie, evident poliţiştii şi-au dat seama de buna-credinţă a bloggerilor dar au fost obligaţi să-şi facă treaba şi să-i cerceteze ca şi cum ar fi fost infractori. Da, poate fi o ţeapă publică dar poate fi şi începutul sfârşitului unor astfel de practici, poate fi un proces de curăţare a mizeriei care pe cei care fac treaba asta poate să-i predispună la leşin din cauza mirosului şi a încărcării atmosferei cu particule murdare dar, OK asta poate o să sune foarte prost, dintre toţi cei cărora putea să li se întâmple cumva s-a potrivit ca “norocul” să cadă pe capul celui care poate duce povestea la bun sfârşit. Oricât de greu, dificil sau scârbos ar părea în etapa asta intermediară.

   Hai, curaj, dacă oamenii au avut încredere în dumneata să doneze pentru cineva pe care nu cunoşteau atunci sigur au încredere că vei duce povestea asta la bun sfârşit. Capul sus, ghiozdanul cu lămâi în spate şi spor la treabă! 🙂

 15. Cineva care ii cunoaste pe acesti oameni mi-a povestit cum pufnesc dispretuitor spunand ca s-au uitat in conturi si sunt unii care au donat “27 lei, hahaha, auzi ce donatie, 27 lei”. Mi-e scarba. Pai atata au putut oamenii, si-au rupt de la gura sa le salveze astora copilul si acum sunt dispretuiti.

  • Pt unii 27 lei e o suma mare mai ales cand nu ai de unde. O cutie cu medicamente care iti ajunge cateva zile. Cand numeri fiecare banut si te stresezi cum sa imparti sa iti ajunga pt terapii, consultatii, medicamente si sa mai si traiesti… Cum pot gandi asa? Copilul meu are multe probleme medicale dar m-am descurcat mereu cum am putut si m-am bucurat daca si eu la randul meu am avut sa dau pt cazuri umanitare 10 lei. Daca de 27 de lei asa s-au “bucurat” ajutorul meu ar fi fost o ofensa la adresa lor?

  • cu 27 de lei se face mancare pentru 3 zile. cine stie, cunoaste. uneori e o suma mare

 16. Nu îmi revin după ce am citit. Si nu spun cuvinte mari, pentru ca sunt socata ca exista aceste ,,mame”. Au vandut sufletul copilului lor pentru o suma de bani. Acum aproape trei ani, eu mi-am pierdut fiica. Nu am sa intru in detalii pentru ca nu acesta e subiectul. A trebuit sa inchid contul bancar al fiicei mele, iar in contul ei era o suma de bani. Cu putin timp in urma de a se produce nenorocirea, obtinuse de la o organizatie care sprijina educatia, rambursarea banilor dati pe examenele GMAT si TOFL, iar acum erau in contul ei. Am cerut sa se faca returnarea banilor si s-a facut. A fost foarte simplu, s-au facut niste proceduri si gata. In acea zi m-am dus la banca, si nu mai mult. Nu as fi oprit pentru nimic in lume un leu, pentru ca e inuman numai sa gandesti sa profiti dupa asa ceva, dar sa si faci. Iar gandul ca eu as fi avut acei bani iar fiica mea nu, nu mi-ar fi dat pace. Rusine acelor asa zisi parinti, pentru ca sunt orice altceva dar nu parinti.

 17. mda.
  urat, urat de tot.
  eu stiu de cazul preotului acela de pe langa campina care ingrijeste de vreo 300 de copii, si care fireste ca are nevoie de o multime de lucruri.
  intrebat fiind daca vrea bani, a raspuns ca prefera alimente, materiale de constructii ca sa poata construi case la copii …
  parca e altceva.

 18. Am cunoscut-o pe Oana, am copilărit împreună fiind vecini. Îi cunosc și părinții, mici întreprinzători locali, aveau in Medgidia o patiserie (Oanapan).
  Am plecat de ceva timp din Medgidia si am pierdut contactul cu Oana de la începutul anilor 2000. Am aflat de condiția ei din presă si de pe la cunoscuti comuni.
  Regret enorm cele întâmplate si mă întrebam dacă fam. Livadaru cunoaște situația lui Ionuț Kreici (Google it), un tânăr de vârsta Oanei , cu care sigur se cunoștea si care trece printr-o dramă asemănătoare. Un loc bun de redirecționare a unei părți din fonduri.
  Ionuț merită să trăiască!

 19. Simona ai incercat sa mergi direct la parintii Oanei acasa?

 20. Simona, ai facut o treaba foarte buna. Chiar daca nu ai reusit in demersul tau, ai ridicat un colt al presului uman iar sub el am vazut cu totii ce se ascunde. Pentru toti cei implicati intr-un fel sau altul, ar trebuii sa fie o experienta de viata iar pe viitor sa-i trimita pe solicitanti la ONG-urile de profil. Banii, da-i in masa facem alti.
  Chapeau!

 21. Totusi este o suma destul de mare la mijloc, te ai implicat direct, si asa cum a spus vecinu’ mai sus, colegul ei Ionut Kreici are nevoie de ajutor! Parintii Oanei il cunosc si ar putea face cu siguranta un transfer in contul lui. Cineva trebuie sa ia masuri, zic eu! Eu am dat share pe grupul orasului Medgidia..

  • ar trebui pur si simplu boicotata acea afacere a lor de toti din Megidia si promovata nesimtirea lor in sus si iin jos pana dau fiecare leut mai departe, daca nu celor care i-au donat (ca vad ca li se rupe) macar baiatului bolnav sau oricui care are nevoie de ajutor. Asta e singura solutie care sa-i arda, campanie pe FB sa ii boicoteze lumea la nivel local.

 22. uau, de obicei nu mi se intampla sa nu am cuvintele la mine dar de data asta nu stiu ce sa spun.
  cred ca cel mai important e ca ai incercat sa faci un bine si nu numai atat, ca ai dovedit ca exista la oameni disponibilitate de a face bine.

  acum eu si nevasta nu am donat nici pe departe cat tine, desi a fost cea mai mare donatie a noastra pentru o asemenea cauza, deci eu nu simt nimic in legatura cu banii donati, insa daca as fi in locul tau probabil m-as simti foarte rau.

  tu ai facut un bine, asta cred ca e important.

  • nu mă simt rău pentru banii donați de mine, mă simt rău pentru cei 2.000 de oameni care au sărit în ajutor și ar fi meritat, pentru asta, mult mai mult respect.

  • Simona
   dar si noi stim pe ce lume sintem. se intimpla si chestii naspa. Exista si oameni care fraieresc pe altii. nu ne-am nascut ieri.
   nu te invinovati pentru asta.

  • a, nu, m-am exprimat cam aiurea.
   am vrut sa zic ca probabil te simti cumva responsabila fata de oamenii care au dat bani.

  • Dincolo de respect, sentimente si principii, realitatea e ca oamenii aia au ramas cu o suma foarte mari de bani, bani care nu li se cuvin sub nicio forma si care ar putea ajuta alti oameni aflati in situatii disperate, ar putea poate salva de la moarte pe cineva, aici e marea drama! Este inacceptabil si cu adevarat revoltator si sper sa poata fi obligati, intr-un fel sau altul, sa-i returneze sau sa-i dea mai departe la MagicCamp, asa cum am inteles ca si-a dorit Oana pe patul de moarte! Adica oamenii aia pot sa nu respecte ultima dorinta a fiicei lor? Sa fie obligati sa o faca!

 23. In primul rand vreau sa spun Respect Simona , esti o mare doamna! Imi pare rau pt toti oamenii pacaliti si nu pot sa cred ca se intampla astfel de lucruri. Ce fel de om s-ar bucura de banii stransi pentru salvarea vietii propriului copil , dupa decesul acestuia? Wow.
  Am intrat pe linkul sugerat si sunt bulversata de tupeul cu care raspund inapoi oamenilor – alt cuvant mai potrivit nu gasesc. Nu eram familiarizata cu , cazul , dar sunt convinsa ca au avut parte de sprijin deplin si faptul ca tu ai promovat acest demers de donare a fost un lucru bun pt ei : comunitatea de pe blog are incredere pe buna dreptate in opiniile tale. Din pacate recunostiinta aratata fata de tine si fata de oameni a fost minima .
  Mi se pare incredibil de trist si dezamagitor ce se intampla : atat dpdv uman , cat si dpdv legal – se pare ca sistemul nostru legislativ si judiciar permite o gramada de abuzuri , hotii si inselaciuni. Nu pot sa nu observ ca tara asta e putreda , oricat ne-am lauda ca suntem oameni cinstiti si muncitori. Mare rusine! 😯

 24. Revoltator, dar mai ales trist, atat de trist pentru biata Oana…

 25. Oameni buni, incetati sa ii mai judecati!!! Pana la proba contrarie nu aveti de unde sa stiti care este adevarul! Un om altruist ca Oana, nu putea fi crescută decât de niste parinti minunati. Cu siguranta banii vor ajunge inapoi la donatori.Si totusi nu a trecut chiar atat de mult timp…..Gânditi-va prin ce au trecut…Iar

  • NU MAI SPUNE!!!! GRANITA DINTRE NAIVITATE SI PROSTIE E ATAT DE SUBTIRE…..ANA

  • adevarul e, din ce spune simona, ca oamenii mint de rup. oare de ce? spune-ne tu, ana cea miloasa, hai, spune-ne de ce mint.

  • costicamusulmanu

   am donat; nu mult dar puteam face ceva cu banii ăia; de ce am donat? pentru că Doamna Simona Tache mi-a cerut ajutorul (și multor altora) pentru o cauză în care ea credea; pentru mine a fost suficient; dacă-mi pare rău? niciodată! bunica mea m-a învățat că darul din inimă n-are preț; îmi pare rău doar că efortul nostru n-a putut-o ajuta pe oana;
   @simona: îmi pare sincer rău că ți-ai pierdut banii însă nu cred că-ți pasă atît de ei cît de figura proastă pe care (crezi, poate) ai făcut-o în fața celor care te-au urmat în demersul tău; te asigur că nu e cazul; iar cei care te învinovățesc nu merită atenția ta; în ce privește hotărîrea de a sponsoriza doar ONG-uri vreau doar să-ți reamintesc faptul că cei care așteptau milă în fața casei lui john lennon erau trimiși fără excepție să se adreseze ONG-ului patronat/înființat de el și yoko; ne despart cîteva generații bune de civilizația lor… dar să nu disperăm, poate ajungem și acolo; așadar decizia ta e cea corectă

  • @Costicamusulmanu: nu am scris textul asta pt ca nu mi-am primit eu banii. asta e doar o dovada ca ceva e ffff in neregula

  • costicamusulmanu

   @simona: departe de mine gînduri atît de mici în ce te privește; banii sunt doar bani; vin și se cheltuie; spuneam doar că nu trebuie să-ți faci griji pentru noi ceilalți; și sunt convins că peste un timp, după ce-ți trece gustul amar, dacă un alt om frumos (cum cred că era oana) îți cere ajutorul…vei proceda la fel;

  • ana, hai femeie in grupul meu de prematuri unde s emoare pe capete, mor copii minim 2 pe luna si sa vezi acolo parinti minunati,sa vezi acolo ce inseamna un OM minunat. parintii oanei, ma rog, ta-su,e deja infractor de drept comun. a furat, are condamnare, doar ca spre deosebire de tiganu Vasilica,ce a furat vreun portofel,el a furat mai cu staif. Acum ar fi a doua oara. SUNT INFRACTORI, NU MINUNATI.

  • Eu stiu care este adevarul. Este exact cum a fost prezentat de Simona. Plus … mult mai urat, Simona avand decenta pe care parintii Oanei nu o au. Deloc. Aveau o datorie morala, e drept, nu mare lucru… fata de Oana si fata de cei care au donat, mai ales cei care au donat acele sume considerate mici. Din pacate, se vede de pe luna cum isi onoreaza datoriile.

 26. Si eu donez prin SMS de cate ori vad cate o campanie din asta emotionanta. Dau banii cu drag, nu foarte multi dar nu asta e important.Pe mine m-a impresionat gestul unui cersetor caruia o doamna i-a dat un leu apoi l-a facut in toate felurile ca cerseste si sta pe strada in loc sa munceasca. Acesta i-a dat banii inapoi si i-a spus: “Doamna nu mai dati nimic nimanui daca nu dati din inima”.
  In rest, hotii la puscarie.

 27. şi eu care credeam că am văzut deja toate faţetele jegului uman… 😥

 28. Să zici că nu mai ajuți pe nimeni e ca și cum, înșelată fiind de-un bărbat (de pildă) ai spune „toți bărbații sunt niște porci”. Nu mai dezvolt, c-ai înțeles ce vreau să spun.

 29. Da, revoltator dar din pacate perfect previzibil. Invatatura de minte ! Simona, ai vrut sa faci o exceptie pentru cazul asta, si uite ca aveai dreptate sa nu faci nici o exceptie. Mai ales ca acum te simti probabil ingrozitor, ca nu ai reusit nici sa o salvezi pe fata aceasta, si nici sa garantezi o operatie financiara transparenta celor care te-au urmat in demersul tau.

  Nu e OK ca aceste sume sa fie recoltate de familii, fara nici un control, fara nici o garantie, fara nici o fiscalitate. Faptul ca o familie e napastuita, cu un copil grav bolnav, asta nu-i da nici un fel de calitate morala, fiscala etc.

  Eu locuiesc in Franta si donez la organizatii recunoscute si foarte eficace ; iti dau tidula dupa fiecare donatie si poti chiar sa deduci suma din impozite, ca e un ajutor de utilitate publica. Evident ca nu dai pentru un caz precis, si banii sunt redirectionati in modul cel mai drept.
  Ca jurnalista, daca vrei sa ajuti pe viitor asemenea cazuri, poti sa faci legatura intre familie si o asemenea organizatie care colecteaza fondurile. Se pot citeodata colecta fonduri pentru o cauza anume (un caz personal) cu mentiunea explicita din start, contractual, ca in caz ca ramân bani nefolositi acestia sunt afectati unui alt caz la fel de disperat (ca exista nenumarate).

  Nici in cazul unei familii cinstite nu e usor sa restitui banii la 2000 de donatori, si cred ca banca cere o suma de plata pentru o asemenea operatie de restituire. Daramite o familie care nici macar nu are intentia sa-i restituie…. Situatia asta trebuie prevazuta din start, nu lasata la mica intelegere sau la bunul simt al unei familii care oricum iese dintr-o perioada de stres si este in doliu. Nu e deloc OK, din start, sa fie colectati bani in aceste conditii…

  Daca nu exista asociatii destul de OK in Romania (desi m-as mira) poti crea o mica fundatie cu citiva ziaristi, cu statute clare si obligatii financiare clare, si aceasta fundatie poate recolta fonduri pentru cazuri precise. Dar in nici un caz banii nu trebuie trimisi direct la o familie…

 30. Ruben Croitoru

  Simona, ce ne poți spune de banii adunați pentru statuia Elisabetei Rizea?
  Erai acolo când s-a făcut strângerea de fonduri, din câte țin minte.

  http://subiectiv.ro/media/exclusiv-elisabeta-rizea-are-statuie-la-casa-presei

  • Dragă Zo… ă, pardon, dragă Ruben, sunt la mine banii pentru Elisabeta Rizea, i-am furat eu. Și am lucrat și pentru Vântu, deci sunt responsabilă și pentru țeapa de la FNI. Poți să mă întrebi și ce a făcut Sârbu în contabilitate, căci am colaborat și cu Mediapro. De Patriciu nu mai zic… Alte întrebări?

  • Ruben Croitoru

   Am înțeles, deci răspunsuri la mișto și alegații că sunt un anume Zo.

  • Simona
   deci : Rizea, FNI, Sarbu, Media pr; Patriciu

   wow , deci apart din Berceni e de fatada ?

   milioanele colcaie pe voi 😮

   @ Ruben Croitorasul cel viteaz : tu joci in filmul Incoruptibilii? dupa vorbe pari un intellectual secat

  • Ruben Croitoru

   Ce ar fi viața fără niște insulte în loc de răspunsuri?

  • SI MIHAELA E LA MISTO, DA FAPT ARE PARCARE SUBTERANA SUB TOT BLOCUL CARE E AL EI SI ARE 3 LAMBORGHINI.

   de fapt francul elevetian a explodat ca swiss bank a trebuit sa desecretizeze conturile simonei si ale lui nic.

  • Ruben
   atunci explica-te , ce vorbesti in sarade?
   deci ce vrei s-o intrebi pe simona ? daca a furat banii pentru statuie ?
   zi in clar .
   si nu a fost nici o insulta !
   asa mi-ai creat impresia ,ca vorbesti ca sa te vada lumea ce tare esti? unde e insulta?

  • Nike, nike ,esti o dulce 😛 😛 😛 😛 😛

 31. Se poate si mai rau, Sebastian Bargau are niste povesti asemanatoare…. nu stiu daca le-a pus vreodata pe blog.

  • Sebastian Bargau are doar o poveste despre cum a sabotat cu bună-știință campania pentru un copil de 2 ani care murea de ceea ce la vremea respectivă se credea, de către medici, a fi o formă extrem de gravă (și rară) de anemie: sindromul Blackfan Diamond. Banii se strângeau pentru transplantul de măduvă. Bârgău a sabotat campania copilului. Nu din cauza lui a murit copilul, dar asta nu-l face mai puțin nemernic.

 32. Nu am donat o suma mare, prin urmare nu simt lipsa banilor donati. Mi-ar fi placut sa se poata face ceva pentru Oana, insa nu s-a mai putut. Nu am sa comentez situatia; am sa spun doar ca din nou mi se confirma ca oamenii sint in stare de lucruri extrem de urite pentru o mina de bani. Atit!

 33. In Romania exista o platforma a unui ONG, Asociatia pentru Relatii Comunitare, care intermediaza campaniile de strangere de fonduri prin SMS si nu numai. Pentru cazurile de persoane adulte care sufera de boli incurabile si au nevoie de tratament numarul de SMS se aloca Asociatiei M.A.M.E., iar pentru cazurile de copii Fundatiei Mereu Aproape. S-a decis acest lucru tocmai pentru a se evita astfel de situatii. Este trist ca apar si astfel de lucrui care scad increderea posibililor donatori din viitor………..

  La acest link puteti accesa platforma: http://donatie.ro/index.php/doneaza-prin-sms/campanii

 34. mesaj de pe pagina de facebook a simonei, il pun eu aici daca ea nu-l pune:
  “Si eu am donat pentru acest caz, o suma mica ce-i drept (dupa posibilitati), impinsa de situatia mamei mele, care se lupta si ea cu aceasta boala necrutatoare. Acum e pe patul de moarte, nu mi-a dat nimeni nici un leu (nici nu am cerut), iar acum suntem nevoiti sa ne imprumutam pentru a o conduce pe ultimul drum asa cum se cuvine. Urit, foarte urit din partea lor! Sunt total dezamagita!!! Cum sa mai donezi de acum incolo?”

  NU AM CUVINTE! MI S-A RUPT SUFLETUL!

 35. Buna Simona,

  Familia mea a fost printre cei care au donat pentru cazul Oanei. Ne pare rau sa aflam ca o actiune care a avut un inceput atat de frumos si optimist are un deznodamant atat de dezamagitor.

  Totodata, avand o oarecare experienta in domeniul bancar, simt ca este datoria mea sa clarific cateva aspecte referitoare la scuza familiei Oanei, si anume ca modul de operare a bancilor ii ingreuneaza actiunea de returnare a banilor. In bancile prin care am trecut eu, lucrurile se intamplau in felul urmator (ma indoiesc ca este cu mult diferit fata de alte institutii cu acelasi gen de activitate):

  1. Banca iti opereaza oricate ordine de plata ai nevoie intr-o zi lucratoare bancara – pot fi si 200. Fiecare ordin de plata este comisionat, deci interesul bancii sa proceseze cat mai multe deoarece astfel ii cresc veniturile…
  2. Limita de 100.000 EUR sau alta suma (depinde de banca) de obicei este setata pe platformele de internet banking, dar se poate majora la cererea clientului. In cazul in care ordinele de plata nu se fac online, ci se predau la ghiseul bancii, nu exista o astfel de limita.
  3. Referitor la programelele in discutie, sunt alternative chiar mai simple, de genul ordinului de plata global care se poate efectua la anumite banci – mai exact, este o singura tranzactie prin care dintr-un singur cont pleaca sume diferite catre titulari diferiti, in banci diferite.

  • bate câmpii, forțează o paralelă între cazuri care nu există. eu o cunoșteam bine pe Oana și aș fi donat & făcut campania chiar dacă aș fi știut dinainte că taică-său e un infractor. nu e ca și cum Oana ar fi meritat să moară fiindcă deturnase taică-său fonduri UE, cum pare să reiasă din logica lui Bârgău. oricum, nu părinții mi-au cerut mie ajutorul, ci Oana, ei au intrat în schemă de-abia după moartea ei.

   în cazul Bibi, Bârgău ăsta a făcut un scandal uriaș, spunând că părinții cereau bani, deși aveau vile și yacht-uri. aveau un rahat de barcă și o cocioabă părintească, o casă de țară care stătea să cadă, pe care le scoseseră oricum la vânzare, dar nu voia nimeni să le ia. pe alea le-a scos Bârgău în evidență ca pe niște mari averi. unde are dreptate este acolo unde spune că ar fi trebuit să aflăm, după moartea lui Bibi, ce s-a întâmplat cu banii adunați în campanie. m-am uitat acum pe blogul campaniei și nu a fost oferită nicio informație, într-adevăr, însă nu mă simt responsabilă, fiindcă nu eu am inițiat campania aia și nu sunt polițistul tuturor conștiințelor de pe net. cei care au inițiat-o și părinții lui Bibi aveau obligația să fie transparenți. ca un mare investigator ce a fost ar fi putut să pună întrebări chiar Bârgău. n-a făcut-o atunci când era justificat să o facă (la un moment dat, după moartea copilului), el doar a aruncat cu căcat, urlând că au oamenii ăia case și yacht-uri, în timp ce copilul suferea și se adunau banii. nu aveau case și yacht-uri, de-asta am intervenit eu atunci, în campanie, și am scris că nu e ok ce face Bârgău.

   în ce mă privește, invocarea lui Google a fost, dacă vreți, un fel de a introduce informația că Livadariu e condamnat. am vrut să dau informația asta neapărat, pentru că mi se pare relevantă în acest moment. iar textul nu a fost scris, așa cum a înțeles Bârgău, pentru ăia 1.000 de euro ai mei, ci din responsabilitate față de oamenii care au donat la rugămintea mea. așa cum am scris și în text, am vrut și am sperat să fie donată mai departe toată suma, toți cei 115.000 de euro, și mi-am cerut înapoi banii mei, de-abia în momentul în care mi-am dat seama că familia Livadariu mă minte. iar faptul că nici măcar mie nu mi i-au dat înapoi e o dovadă că ceva e ffff în neregulă cu acești oameni.

   cam asta…

 36. Daca doreau intr-adevar sa dea banii, cel mai simplu cred ca ar fi fost sa-i dea mai departe, pentru alta cauza. Sau doua-trei. Cat de greu e sa faci doua-trei transferuri bancare?? Poti transfera sume mari, online, sau la ghiseu. Iei sa zicem conturile unei cauze mediatizate care te inspira, inca un spital pentru copii catre care se fac donatii pentru modernizare, mai bagi o cauza cu vreo scoala, sau ecologie, sau pur si simplu alegi o cauza care are nevoie de fonduri mari si pentru care suma va avea un impact si gata. In 24 de ore ai scapat de bani. Ma gandesc ca oamenii de buna credinta care au donat oricum s-au despartit de acei bani si macar poate ar fi multumiti sa stie ca banii lor vor ajuta oricum pe cineva. Poate e mai greu sa trimita la fiecare in parte , mai ales ca o parte din bani au fost cheltuiti si ar trebui sa calculezi cam cat procentual sa restitui fiecaruia, whatever. Bottom line: e clar ca nu vor, iar eu cred ca e strigator la cer, ar trebui pur si simplu sa faceti un grup si sa va duceti peste ei, sa-i luati cu japca si sa-i escortati pana la banca. Da, stiu, e ilegal, bine ca nu e ilegal ce fac ei. Sau dati-i in judecata, cereti un termen pana la care sa trimita banii mai departe, sau faceti o campanie mare pe fb si in fata casei lor, defaimare maxima, nu trebuie sa va resemnati ca scapa cu asa ceva! Nimeni nu mai trebuie sa scape cu asa ceva. Pe bune, trebuie comunicat in presa, tv, scosi la iveala si aratati cu degetul. E absolut penal!!! Sa-i transfere rapid in alta parte macar, asta le ia 5 min!! F***ing pieces of s**t!! Ah, ce m-am enervat!!! Peace!

 37. Si de unde veti sti care bani au fost folositi? Adica din 140.000 cati erau, au ramas vreo 115.000. Deci banii unora au fost folositi iar ai altora nu. Cum hotarati voi daca 100 lei ai lui X au fost folositi si alti 100 lei ai lui Y au ramas in cont? De unde veti sti?

  • o întrebare foarte bună, ar trebui să ne răspundă ei, că ei au luat decizia să-i returneze, în loc să-i doneze mai departe, cum am insistat și eu să o facă. mai sunt și bani donați prin paypal, la ăia nici nu se vede contul donatorului, mai sunt și bani obținuți din licitații de obiecte… e complicat, cel mai simplu și mai corect era să îi doneze mai departe. nu au vrut, au zgărmănat prin lege și au găsit un răhățel pe-acolo, o chichiță pe care o tot invocă.

  • lex
   Alex,
   daca
   ei ar vrea sa dea inapoi ,e simplu, prin calcul procentual : s-au folosit 17.86% si fiecare primeste inapoi 82.14%

  • @andu YY: nu, sorry, atâta timp cât au refuzat să doneze toată suma rămasă și au ales varianta asta mincinoasă eu vreau TOOOOOOȚI banii donați înapoi. nu mă interesează că s-a cheltuit din bani, să muncească, să facă rost de alții. sau să-și vândă casa și apartamentul pe care am auzit că l-au moștenit în București.

  • Eu am donat prin PayPal. Acolo e simplu se returnează adresei deemail – nu e nevoie de altfel de cont….
   PA- Sunt din Medgidia , născuta in același an cu Oana si Ionut băiatul care acum are nevoie de ajutor.
   E păcat de bunătatea Oanei…se pare. Ca ea a fost prea buna pg parintii ei.
   Foarte urat ce fac DAR sincer ma asteptam 🙁

  • @Otilia: pt sumele donate prin PayPal ar trebui să aibă acces la contul de PayPal al Oanei. și nu știu dacă au. au mai fost însă și licitații de obiecte, a fost și un eveniment pentru Oana, e imposibil să restitui banii din așa ceva. de aceea donarea întregii sume către altă cauză era cea mai simplă și mai corectă metodă. spun că nu le permite legea. păi legea e varză pe partea asta, de donații într-un cont umanitar de persoană fizică, și nu ne protejează pe noi, donatorii, e în avantajul lor. deci le permitea foarte bine.

  • eu nu înţeleg partea asta cu legea. serios. adică legea îi forţează, împotriva voinţei lor şi împotriva bunul simţ, să păstreze banii?!?
   ce anume îl poate împiedica pe un cetăţean care a dobândit 115,000 eur să îi verse în contul unei ong recunoscute care are experienţă şi know-how în domeniu? sau către nu ştiu ce asociaţie la care înţeleg că a lucrat fiica lor?

  • @agneswood: nu, legea doar îi ajută să nu se teamă de pușcărie, dacă păstrează banii sau cea mai mare parte din ei, cum probabil plănuiseră să facă încă din momentul în care m-au mințit pe mine că va dura un an să facă succesiunea pe care ei o aveau deja făcută. constantin livadariu e într-o perioadă de probațiune de 2 ani și 8 luni, dacă legea ar fi mai strictă în privința donațiilor de tipul ăsta, n-ar îndrăzni să păstreze un leu. evident că nimic nu i-ar fi împiedicat să doneze toată suma unui ONG, dar, după cum ai văzut, ei o invocă și atunci când spun că nu le permite să doneze, și atunci când spun că le permite să-i păstreze. cam asta pare că încearcă să ne convingă, într-adevăr, că îi cam obligă legea să-și însușească bănetul. :))))

  • nu am cuvinte. adică aş avea, dar nu le pot scrie aici, la tine.
   deşi nu ai nevoie, eu te susţin moral 100% în decizia ta de a nu te mai implica în acţiuni de acest tip.
   şi uite aşa, cu jegul la stindard, au reuşit aceste specimene să dinamiteze speranţele altor cazuri similare.

  • am sperat foarte mult să nu se ajungă la publicarea acestui text, de-asta am și apelat în primul rând la poliție. nu s-a putut, oamenii au citit povestea, au văzut că nu se poate proba intenția de înșelăciune existentă dinaintea începerii campaniei, mi-au răspuns că nu se întrunesc condițiile și “la revedere”. nu mi-a mai rămas, din păcate, decât să scriu, zdrobindu-le tuturor celor care citesc încrederea în specia umană.

 38. […] LATER EDIT, 5 luni mai târziu (9 iulie 2015): Gabriela și Constantin Livadariu întârzie să dea o destinație corectă celor 115.000 de euro rămași din campania pentru salvarea fiicei lor. Detalii aici. […]

 39. Buna ziua!

  Dupa ce am citit articolul de mai sus mi-am dat seama inca o data cat de usor pot primi oamenii o noua sansa la viata daca situatia lor dramatica este vacuta publica si de persoane ca dumneavoastra! Asa ca, va rog inca o data sa o ajutati pe tanara mama Daniela Vladoiu ce se zbate intre viata si moarte ca urmare a unui cancer de col uterin depistat foarte tarziu. Daniela are 27 de ani si este mama unui baietel de 3 ani! A fost depistata cu cancer de col si multiple complicatii iar medicii din Bucuresti au trimis-o acasa spunandu-i ca mai are 3 saptamani de trait! Familia a cautat solutii in Turcia , la o clinica de oncologie iar cu ajutorul unor donatii Daniela este in Turcia de aproape 2 luni si a suferit o prima operatie. Insa faptul c-a ajuns acolo intr-un stadiu avansat al bolii a generat costuri uriase si o mai mica sansa de reusita a tratamentului! Mai avem nevoie de circa 40 de mii de euro, cel putin, pentru ca Daniela sa fie operata din nou! O singura zi la Terapie Intensiva costa 2 mii de euro iar o zi normale de spitalizare costa peste 300 de euro! Va rog foarte mult sa postati cazul Danielei si poate reusim sa mai strangem niste bani pana nu e prea tarziu! Informatii despre starea ei si despre conturile in care se pot dona banii gasiti pe pagina de facebook : https://www.facebook.com/SansaLaViataPtDaniela/photos_stream
  Va multumesc! Si daca printr-o minune familia Livadariu va decide sa directioneze banii ramasi catre alte cazuri medicale grave, va rog frumos sa nu uitati de Daniela Vladoiu!
  Multa sanatate si-o zi buna!

 40. Asa cum spunea cineva si Ionut Kreici are nevoie de ajutor.Poate se gandesc parintii Oanei si la el.Sunt sigur ca Oana ar fi acceptat,mai ales ca noi suntem colegi de generatie si ne stiam din liceu si am ramas fara cuvinte cand am auzit ca nu mai este printre noi.Tot respectul pentru dumneavoastra!

 41. Concluzia ta e corecta. Cand e vorba de bani, trebuie sa avem “accountability”.
  Ca sa nu mai confirmam dictonul ” nicio fapta buna nu ramane nepedepsita”, trebuie sa renuntam la genul asta de heirupism, oricat de emotionante ar fi cazurile individuale. Daca se face apel la omenie nu trebuie uitata ratiunea. Iar tu, Simona, sper ca-ti dai seama ca pana si cele mai curate intentii se pot transforma in furtuni de rahat, cu atat mai mult cu cat ai, evident, un public captiv foarte larg, care papa din mana ta orice, pe nemestecate. Mai usor cu caritatea pe scari!

  • cracker
   ete floeasc! 😀
   uite ca nu papa publicul captiv orice ,pe nemestecate .
   papam , dar pe mestecate 😈
   mai bine ziceai ca pe blog vin- mai mult de jumatate -oameni care ar vrea sa ajute la o adica.
   daca se mai intampla si disfunctionalitati , asta e viata reala .
   dar ce formulare ai aplicat, aduce a jignire in masa a cititorilor.
   o zici de parca noi am fi niste copii nestiutori usor de dus cu zaharelul .

  • andu,
   eshti dovada vie.
   iti multumesc pentru ca m-ai convins sa nu mai vizitez blogul asta niciodata.
   E mai rau ca stirile de la ora 5.
   Simon are talentul de a impacheta orice articol intr-un sclipici care are efectul hartiei de muste.
   Dar mustele nu au gusturi alese. Si cand se mai simt si ofuscate, se ridica intr-un nor negru bazaitor, dar inofensiv, lasand la vedere cacatul pe care-l oploseau.
   Nu intamplator majoritatea temelor abordate reflecta probleme cu care orice om se confrunta la un moment dat intr-o viata, dar felul in care sunt tratate ( Uite ce i s-a intamplat unei prietene… Voi aveti experiente asemanatoare?) este superficial si denota delasare. Ori nu este autoarea dispusa sa aprofundeze, ori profita ca se vor gasi mereu povesti similare. Citirea blogului s-a transformat in lectura interminabinelor comentarii care de cele mai multe ori depasesc in gravitate povestea initiala si raman doar atat, povesti scrise pe un perete de oameni care nu pot sau nu stiu sa faca mai mult. E trist, din ce in ce mai trist.
   Eu, unul nu mai am disponibilitatea sa le citesc. O fac demult si de nenumarate ori am vrut sa adaug propriile probleme la muntele de emotii de a caror sinceritate nu ma indoiesc. Ma bucur din nou ca m-am abtinut.
   Simona, nu ajuti pe nimeni in felul asta. Ai nevoie de o schimbare totala de paradigma, ca sa nu mai zic de numele blogului. (Hartia de Muste???) Traiesti din asta? Ai nevoie de hituri? Vrei sa-ti pui viata intr-o vitrina?
   Andu YY,
   da, esti un postac si un troll. Dar iti multumesc.
   Pa!

 42. Ziua bună tuturor 🙂 …citesc, şi nu vreau să par aiurea, am observat nişte chestiuni şi întreb şi mă întreb: dar dacă dl. Livadariu nu este totuşi un infractor oribil?

  Din ce am citit, boala (tumora, cancerul) Oanei Livadariu s-a declanşat pe când ea avea 30 de ani, deci cam prin 2010.
  A urmat operaţia, recuperarea, Oana nu a fost prea ok, avea ceva probleme, cu piciorul, mers la medici, poate a avut perioade în care nu a lucrat şi a fost în grija părinţilor etc.

  Am observat că dosarul în care e inculpat dl. Livadariu este din 2013, posibil ca infacţiunea să fi avut loc cândva între 2011 – 2013.

  Dacă dl. Livadariu a făcut ce a făcut, pentru nevoia familiei, pentru nevoia fiicei bolnave?
  Da, ştiu că nu este o justificare, dar pe undeva poate fi de înţeles, oameni suntem.

  • Sarra, înțeleg ce vrei să spui, dar:
   1. nu, nu a făcut-o pentru nevoile fiicei bolnave, crede-mă;
   2. chiar de ar fi fost cum zici tu (dar nu a fost așa, insist), am mai avut și alții suferințe costisitoare și nu ne-a trecut prin cap să furăm

  • Da, ok, în fine.
   Țin să precizez că nu sunt vreo ”postacă de-a lui Livadariu” cum parcă a spus cineva mai jos 😀 însă în general caut și partea mai bună a oamenilor și mă cam feresc să judec, mai cu seamă când eu nu știu exact datele problemei /problemelor. 🙂

 43. DEX dixit:

  DONÁȚIE – Act prin care o persoană transmite cu titlu gratuit și irevocabil un bun al său altei persoane.

  Cuvintele cheie fiind GRATUIT (adica fara a pretinde ceva in schimb, de orice natura, inclusiv conditionarea utilizarii banilor) si IREVOCABIL (adica fara sa ii ceri inapoi pentru ca asa esti tu mai zapacit/a si te-ai razgandit, sau pentru ca ai gasit alta cauza mai cool unde ai vrea sa te lauzi ca ai “donat”). Platirea unei sume si emiterea unor pretentii in schimb constituie o tranzactie comerciala ce se supune unui alt set de legi, iar eludarea lor cred ca se incadreaza la evaziune fiscala (din partea ambelor parti).

  Sa zicem ca avem vreo aversiune fata de semantica si de legile tarii dar tot ne place sa ne dam cu parerea, asa ca abordam latura morala. Ca na, ce poate fi mai moral decat sa urli in public “Banii, ba !” dupa niste parinti care si-au ingropat fiica tanara la finalul unor luni sau ani de suferinta. Din pacate stiu cam prea de aproape faptul ca sa-ti ingropi copilul e cea mai mare suferinta a unei mame, asa ca ce-ar fi mai oportun decat Politia Moralitatii aruncand acuze grele cu seninatatea unuia care se simte escrocat de cei 20 de Euro pe care i-a donat acum un an ca era trend la birou si aproape ca uitase cui si de ce.

  • pai da, dar donatia e revocabila juridic daca nu se indeplinesc conditiile stipulate. na, ce sa zic,asa zice codul civil.
   donatarul e decedat, boala donatarului a fost causa causorum pentru donatie.
   nu vi se pare cinic ca un condamnat pe penal sa isi insuseasca banii dati pt salvarea copilului lor decedat?
   adica gata saracia, gata totul,noroc cu deceasul copilului.

   aberant,cinic,revoltator.

  • vad ca penalul de livadariu isi trimite psotacii

  • Sarra
   si
   Razvan
   bine punctate de voi !
   doua idei diferite dar valide
   si eu zic ca daca banii I-au fost donati fetei ,sa-i lasam in plata Domnului pe parinti .
   orice ar fi , ei sufera , ce mai tura-vura , na banu da banu?!

  • eu o să mă scutesc de efortul de a răspunde la astfel de comentarii, vă rog să mă iertați.

  • postacilor livadarieni,

   banii aia au fost dati strict pentru boala copilului,dar de ce sa nu porfite parintii? daca banii aia erau averea realizata de Oana era dreptul lor succesoral indubital. dar ei nu reprezinta bani realizati de oanqa, ci dati nu pentru ea, ci pentru un lucru punctual.intrebare: fac o campanie sa primesc bani sa imi iau o masina sa car copiii abandonati de la scoala la orfelinat zilnic. o primesc. intre timp orfelinatul se muta. raman cu masina donata conditionat de insasi scopul ei?

  • nike,sper ca nu crezi ca sint postac ? 😉

  • nu tu, alde razvan, raag etc

  • Cred ca politia nu s-a bagat pentru ca nu este infractiune si/sau nu tine de penal. Dar tine de civil, cred. Un proces civil grupat (lansat de cei mai mari donatori spre exemplu) poate ar avea ceva efect. Oricum, mi se pare absolut scabros ca domnu’ respectiv, condamnat fiind pentru furaciuni, sa mai faca una…de data asta pe spinarea copilului lor. Absolut scabros. Plus chestia cu “returnatul lent”…pfuuu, ei considera donatia imprumut la banca cu dobanda 0, ceva de genul…

  • @Nike, ce faci tu aici? Mă faci ”postacă de Livadariu” așa, pac-pac, țac-țac, mă știi pe mine, măcar în dungă, cumva?! 😀
   Eu deocamdată refuz ideea că este un infractor oribil, abia au trecut câteva luni de la moartea fetei lor, poate nici eu n-aș avea acum chef să mă ocup de chestii bancare. Să mai treacă niște luni, și om vedea atunci.
   Eu sper din suflet să fie totul bine și să pot zice ”nah, că am avut dreptate” 🙂

  • bine ca au avut chef sa faca succesiunea si, mai ales, conturi de email false si sa posteze pe net. omfffg

  • Sarra,
   pai infractor e, dl Livadariu a luat niste pedeapsa penala pt niste furturi din fondurile europene,deci virgin nu e. de durere au postat si aici pe blog, sub nume false, aruncand cu noroi insimona. si tot durerea ii face sa imi trimita mail in care imi zic ca ei trebuie sa isi acopere cheluielile facute, si tot durerea a facut sa o opereze la Sibiu si nu in Canada si tot durerea ii face sa scrie la postarea asta, sub diverse nume,clar, ca banii le apartin. da esti psotac.

 44. Doamna draga, acum inteleg de ce ai spus chiar in mod hotarat si repetat ca te-ai lasat de umanitare punctuale. Cred ca esti dezamagita si scarbita de reactia parintilor Oanei, dar tu pe Oana ai ajutat-o, si noi ceilalti la fel. Din pacate … nu i-au fost de ajutor.
  La cat de multe cazuri de cererei de ajutor au apar in tara, poate ca ar trebui sa apara si o lege care sa asigure un cadru legal acestor cazuri … dar cine s-o conceapa si s-o puna in aplicare? Statul roman care te obliga sa cauti in alte zari sansa la viata?
  Nu lasa la tine in suflet amaraciunea ca ramai si cu banii dati si cu frustrarea si tot tu te incarci negativ.

 45. simona, ai atata putere de convingere, nu e ok sa renunti sa mai ajuti cazuri punctuale, pune-te in locul celor care sufera si pe care alegi sa-i refuzi! nu e ok, iarta-ma ca-ti spun.

  • Giliana, vad ca esti foarte empatica, asa ca iti propun sa te pui putin si in pielea celui care isi foloseste puterea de convingere ca sa adune bani:

   1. Este foarte greu sa alegi din zecile de cazuri care te solicita pe cel pe care sa incerci sa-l salvezi. Nu poti cere in fiecare zi bani cititorilor, pentru ca ajungi in cea mai scurta vreme sa nu mai fii citit. Nimeni nu vrea sa citeasca drame zilnic, e omeneste sa nu putem duce si nici atatia bani nu avem cat sa donam zilnic. Si atunci trebuie sa alegi. Cum alegi??? Iti poti imagina macar cat de greu poate fi?

   2. Puterea asta de convingere nu e nici ea un buton pe care sa apesi si sa functioneze. E greu, e din ce in ce mai greu sa obtii donatii, e inflatie de cauze pe net, potentialii donatori sunt pur si simplu satui-sleiti-imunizati la drame. Eu am reusit sa adun banii pentru Oana Livadariu in 2 zile pentru ca am cerut PENTRU MINE. Crezi ca a doua oara mi-ar mai reusi asta? Iti spun eu: sigur-sigur-sigur nu mi-ar mai reusi. NEVER EVER. Asa ceva se poate intampla o singura data si punct.

   3. Nu în ultimul rand, implicarea, contactul zilnic cu astfel de cazuri te consumă pe tine, cel care faci campania. Ajungi sa nu mai poti sa stai permanent in contact cu suferinta, sa iti faca rau, pur si simplu, rau fizic si emotional, rau concret si palpabil. Ca sa vorbesc strict despre mine: stii, nu sunt venita de pe o planeta a fericirii, si eu m-am intalnit cu boli si cu drame, in viata mea personala. Asta ma face vulnerabila. Nu sunt, din pacate, un robot care apasa pe un buton din care curg donatii. Sunt un om a carui putere si rezistenta are limite. Cu campania asta, pentru Oana, mi-am fortat limitele. Mi le-am fortat atat de tare incat era sa crap pur si simplu, am fost la un pas sa clachez. De azi incolo, aleg sa nu imi mai fortez limitele. E dreptul meu, cu atat mai mult cu cat rezultatul a fost cel pe care il vezi. Multumesc pentru intelegere.

  • Giliana,

   1. ajungi la un anumit moment in care zici GATA!
   ba esti si luata la rost ca nu ai ajutat pe x sau pe y. ti-o furi, uneori rau.
   la mine una a furat toti banii vecinei sale pe care se oferise sa ii primeasca in cont,ca vecina nus tia sa citeasca. minima moralia m-a obligat sa nu ii fac plangere penala,desi cuvintele ei: ei na, i-am luat ca aveam nevoie, m-a impins la a suna la politie. cealalta ce astepta banii, nu avea cu ce sa isi ingroape copilul. hoata avea sotul in puscarie si un copil paralizat acasa.
   ce sa alegi?
   2. stii cum e sa fii frate injurata ca faci campanii umanitare, ca nu ai adunat suficienti bani, ca iti iei tu din bani?
   am ajuns sa numar public pastilele primite pt o boala rara. ca si simona am zis ca o sa crap cand am fost acuzata ca pasterz pt mine eu care imi dadusem pana si doza mea de medicamente altuia si 2 sapt am stat fara.
   3. contactul cotidian cu moartea iti ucide empatia. nu mai am, nu mai am deloc. ajut structural,ca structual sunt facuta sa ajut,dar sunt greu de impresionat.
   4. ai o familie care sufera ca tu ajuti. pe bune,chiar asa e. fiecare telefon disperat la capatul caruia se afla un parinte cu un copil gata sa moara ia din timpul pe care tu trebuie sa il petreci cu familia ta. Cand ajung acasa,strumf imi ascunde telefoanele.
   5. nu mai poti vedea cerul senin, ti se par aliens aia de rad,de-s sanatosi.

   nu judecati.

  • Eu sunt socata de astia care au tupeul sa te ia de culer si sa-ti PRETINDA sa ajuti. Oamenilor, voi va dati seama ce faceti? Ce anume va da voua dreptul sa fiti atat de nesimtiti? Cand a fost ultima oara cand ati ajutat voi pe cineva? Dar penultima? Dar antepenultima? Nu pareti sa stiti ce inseamna asta, stiti doar sa pretindeti, vi se cuvine, ce mama ma-sii, Dumnezeule, cat tupeu aveti si cat de putin respect pentru eforturile si sacrificiul pe care il presupune munca asta de a ajuta. Cat de putin respect………….

 46. de asta nu prea ma arunc eu sa donez

 47. @ Nike,
  chiar asa ,? iti iascunde copilul telefoanele?
  dar te lasa pe blog la Simona 😛
  pai chiar iti face tie un bine , altfel cum ai mai respira?

  • la simona am voie sa scriu din cauza de tata uraniu care o casuta in padure si se ocupa de stele. e mult de spus

  • 😈 waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaw
   nici nu mai am aer 😛 👿 🙂 😀 😮 😕 😆

 48. Am 2 reguli clare: 1) donatii numai prin ONG-uri, asociatii abilitate; 2) donatie de timp sau competente (adica sa fac ceva concret pentru o persoana, fara un leu, doar din timpul si cu competentele personale).
  Cat despre oamenii astia dubiosi, ma intreb asa…ca psihologul de serviciu (desi nu sunt deloc) daca nu cumva or fi intr-o faza de-aia de genul “meritam banii astia ca am suferit destul si ne-am chinuit si suntem siguri ca asa ar fi vrut ea”. Nu ca ar fi corect, ca nu e, clar. Dar oamenii reactioneaza diferit la dolii, atata macar stiu, din observatii personale. Poate le-ar trebui un ajutor psihologic…inainte de unul penal… zic si eu. 🙁

 49. Te admir fara rezerve pentru calitatea umana rar intilnita (de mine cel putin): si pentru faptul ca ai decis sa ajuti, si pentru faptul ca te-ai simtit acut responsabila pentru ce se intimpla cu banii celor care te-au urmat la cererea ta, si – mai ales – pentru faptul ca te simti prost ca nu te-ai gindit la o asa intorsatura a lucrurilor. Citesc blogul si – cite o data – si comentariile, nu imi place sa particip activ (ma cert cu tine sau cu altii doar in sinea mea). As vrea totusi sa impartasesc si experienta mea directa: am intilnit astfel de cazuri printre cunoscutii mei si trebuie sa spun ca s-au strins bani numai intre cunoscuti direct si numai dupa ce capacitatea financiara interna a familiei (ca sa zic asa) fusese complet consumata (am avut cunostinte care si-au vindut toate proprietatile vandabile sau care s-au imprumutat in baza lor la maxim). In acest context, orice cerere de ajutor la prima strigare (adica inainte de orice efort personal) este, cum sa spun, neintemeiata, cel putin din punctul meu de vedere. Nu ar trebui, deci, sa ne mire faptul ca niste oameni de calitate slaba descopera ca e mai usor sa pastreze niste bani nemunciti (pe care li i-au dat niste “fraieri”) decit sa faca ce trebuie. Chiar daca sint cumva impotriva dorintei tale (admirabile) de a ajuta, trebuie sa spun ca eu nu dau bani din principiu, oricum ar suna povestea.

 50. Cred ca ar trebui sa cititi uramtoarele articole din codul civil
  Art. 1011.Forma donatiei
  (1) Donatia se incheie prin inscris autentic, sub sanctiunea nulitatii absolute.
  Art. 1015.Principiul irevocabilitatii
  (1) Donatia nu este valabila atunci cand cuprinde clauze ce permit donatorului sa o revoce prin vointa sa.
  In fapt daca nu exista nici o forma contractuala autentificata, nu aveti drep de revocare a donatiei.
  Toate presiunile pe care le faceti se pot intoarce impotriva dumnevoastra sub forma unei plangeri penale pentru calomnie, amenintari, insulta, atac la persoana, injurii, etc.
  Raspunsul politiei precizeaza ca nu exista faptele invocate.
  Codul penal defineste actiunile dvs astfel.
  Insulta: “Atingerea adusă onoarei ori reputaţiei unei persoane prin cuvinte, prin gesturi sau prin orice alte mijloace, ori prin expunerea la batjocură, se pedepseşte cu amendă de la 150 lei la 500 lei.
  Calomnia: “Afirmarea sau imputarea în public, prin orice mijloace, a unei fapte determinate privitoare la o persoană, care, dacă ar fi adevărată, ar expune acea persoană la o sancţiune penală, administrativă sau disciplinară, ori dispreţului public, se pedepseşte cu amendă de la 500 lei la 13.000 lei.
  Ameninţarea: “Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.

  Returnarea donatiilor in acest caz este un gest unic.

  • ar fi chiar tare ca, după ce am adunat bani să le salvez copilul, să mă mai dea și în judecată. îi aștept să o facă, nu e nicio problemă, mai ales că ceea ce am scris eu sunt numai FAPTE, pe care le pot demonstra în orice moment. FAPTE și atât. nu există nicio calomnie, doar o listă de fapte și de minciuni flagrante pe care le-ar putea demonta și un copil de grădiniță. nimic, dar absolut nimic din ce am scris nu e neadevărat și nedemonstrabil. cât despre amenințări nici nu poate fi vorba, unde vedeți dumneavoastră amenințări, injurii și ce mai înșirați acolo cu toptanul? cu ce infracțiune i-am amenințat? visați, domnule avocat sau ce sunteți… mi se pare drăguț că îmi listați și sumele cu care se pedepsesc insulta, calomnia etc. pot să fac o glumă și să le sugerez să-și oprească amenzile din ăia 1.000 de euro? 🙂
   frânturi din lege despre donație nu vă mai obosiți să ne arătați, știm că legea nu a prevăzut situații ca asta în care ne aflăm și că, în condițiile în care nu își pune nimeni ambiția să le deschidă musai un proces, le este destul de avantajoasă și nu neapărat datorită articolelor pe care tocmai le-ați listat…
   ca să închei în aceeași notă ca dvs., returnarea donațiilor în acest caz este un gest obligatoriu, care însă nu a avut loc.

   P.S. să citiți și dvs. asta și, după aia, să ne mai dați niște citate din lege. poate alegeți unele despre revocarea donației cu sarcină:

   1

  • o gluma veche:
   “de ce nu l- ai calca cu camionul daca vezi un avocat pe bicicleta in fata ta?”
   raspuns :” pentru ca e bicicleta mea, pe care mi-a cerut-o cu imprumut”

 51. ce adevaruri spui tu Simona? Incerci prin decupaje si mesaje preluate din context sa faci sa para ca blogul tau se citeste. Aiurea sunteti cu totii trei fripturisti alungati de la Catavencu . Te-ai autointitulat justitiarul neamului si te-ai napustit asupra unor oameni care isi plang copilul. De unde sa iei tu subiecte daca nu din tragediile unor oameni care ti-au multumit si pentru ce nu ai facut. Campania sa facut prin PITICI PE CREIER, care din cei 2000 de oameni au donat datorita tie? Poate Nike,poate femeie,poate Rob,poate 2, poate3.

  • Stimată femeie2 din Medgidia&avocat&orice nick-name cu care o să mai postați, ați început cu mahalaheala ieftină? Eu o să răspund doar cu traficul postării în care am cerut eu bani versus traficul paginii Pitici pe Creier: 227.071 oameni versus 3.881. Atât.

   trafic campanie

   postare

   Ok, hai că v-arăt și ce vizibilitate a avut pe Facebook postarea în care am cerut bani. doar 750.300 oameni.

   reach

   Oricum, să știți că, și dacă ar fi adunat banii Papa Pius de la Roma, tot ar fi o mizerie ca ei să îmbogățească rudele moștenitoare, așa că, în loc să mă măscăriți pe mine pe-aici, mai bine ați face ceva corect. sănătate.

  • Deci asta e? D-aia nu vreti sa mai dati banii inapoi? Aveti impresia ca s-au strans printr-un grup de pe facebook, grup care e ceva mai abstract, mai putin palpabil decat oamenii luati separat. Pai, oameni buni, nu are nicio importanta cum s-au strans banii aia. Ei NU VI SE CUVIN!!! NU SUNT AI DVS!!! Banii aia au fost trimisi pentru viata Oanei, nu pentru bunastarea dvs!!!!! Banii aia trebuie sa ajute o alta viata!

  • femeie 2??? ai vrea tu
   👿
   populatia globului este 7.5 miliarde
   nu esti femeie 2 ,esti femeie -7,7 miliarde !!! muuuuuult sub orice femeie 😈 😈 😈

  • Doamna Livadariu, sau femeie 2, sau mama a Oanei, este incredibil!!!! Va rog sa ne jigniti si pe noi, cei cu care si-a petrecut fiica dvs. ultima vacanta la mare, si cu care a jucat ultima data carti, ca tocmai ce v-ati dat masura bunului-simt prin acest comentariu. Cum ne numiti si pe noi? Ca sa va inspir, eu sunt avocat si sotul meu este economist (probabil stiti, de la Oana…). Stim ce datorie legala aveti, stim si ce datorie morala, si mai stim si cum functioneaza sistemul bancar de plati, asa ca e cazul sa nu ne lasati sa asteptam jigniri din partea dvs. Realitatea a demonstrat ca pe latura aceasta interveniti rapid, un minim semn de bun-simt se lasa mult asteptat. Mihaela

  • Ce greu trebuie să îi fi fost Oanei cu așa părinți răi, meschini, dubioși, mincinoși, egoiști, hoți. Incerc sa nu imi pierd speranta in oameni si sa cred ca putini, foarte putini parinti s-ar purta asa dupa ce si-ar ingropa copilul. Si ca restul ar multumi celor care i-au ajutat, ar da toti banii din conturi si din buzunare spre alti oameni in suferinta si s-ar inchide in casa sa planga.

  • Si cum e, e bine ca s-a operat in tara si nu a cheltuit banii in strainatate, nu? Cum e sa profiti de moartea copilului tau? dormiti bine noaptea, nu? Nici nu va pot dori raul, pentru ca nu aveti moralitatea de el al percepe, mai rau decat ce vi s-a intamplat nu vi se poate intampla, asta dupa standardele umenesti. Eu mi-as dori doar ca astfel de oameni sa nu mai existe, sa nu mai poata semana indoiala in sufletul celorlalti, sa dispara ca dinozaurii, ca urmare a evolutiei speciilor pe planeta Pamant.

 52. @ NIke
  ajuta-ma cu o parere despre CRACKER asta de la 10 iulie ora 00:59.
  tu il intelegi?
  ce crezi ca e in capul lui?

  pe ce lume o trai >???

  • ca nu port sa-l intreb pe el ca a zis pa

  • autosuficienta, nu te obosi, ca trebuie sa urci acolo ,la el,ca sa il intelegi si aerul e rarefiat rau, nu e accesibil muritorilor ca tine si ca mine.

  • ms nike
   oricum a zis ca nu mai vine
   ce-o sa-i mai ducem dorul
   off off oare ce ne facem?

  • Nu-ti bate capul cu el , ca nu merita.
   Si pregateste-ti vraful de batiste ca noi toti care o sa-l jelim 😛

 53. Oameni buni, dragi parinti in doliu, chiar asa alegeti sa actionati? Au inceput sa apara postari care dau texte din lege, texte care arata ca e legitim si legal sa pastrati banii stransi pentru ajutorarea Oanei. Texte care o ameninta cumva pe Simona cu amenda pentru calomine! Asta inseamna ca dumneavoastra chiar vreti sa pastrati banii respectivi si chiar va luptati pentru ei? Doamne, dar chiar nu pot sa va inteleg!!! Efectiv nu pot sa va inteleg! De ce vreti sa faceti asta? Sunteti atat de saraci incat aveti nevoie de 100.000 euro dintr-o astfel de sursa? Nu intelegeti ca sunt enorm de multi alti oameni care traiesc disperarea pe care a trait-o Oana, iar unii dintre ei ar avea, poate, o sansa la viata data de banii aia? De ce nu ii virati unui ONG, de ce?

  • BINGO!
   intr-adevar vor sa ii pastreze.
   unde sunt postacii si aia de zic ca sunt oameni minunati?

 54. Dacă vă întrebați cu ce se ocupă în acest moment familia Livadariu, stimați cititori și donatori, și nu aveați un răspuns clar, vă spun eu: postează mesaje pe blogul meu, de pe diferite nick-name-uri, unele cu minciuni foarte grave, care pot deveni oricând subiectul unui proces de calomnie. De unde știu că sunt ei? Pentru că postează de pe același IP de pe care, în februarie 2015, au lăsat un comentariu îndurerat, semnat Părinții Oanei, în care se mai angajau încă o dată să “facă lucruri bune cu banii” și lăsau adresa de corespondență pe care au publicat-o și în Adevărul. Iată-l, vă rog să fiți atenți la IP:

  1

  tot atunci, constatând că toți comentatorii erau de părere că banii trebuie donați către altă cauză, au mai postat un comentariu sub numele adina în care susțineau varianta atât de convenabilă a returnării donațiilor. iată-l și pe acesta:

  2

  următorul comentariu a fost postat aseară, cu nick-name-ul avocat, iată-l:

  3

  de pe același IP a mai venit un comentariu semnat femeie 2, iată-l:

  4

  și acum vă prezint bomba, un mesaj semnat “prietenii oanei” prin care familia Livadariu încearcă să acrediteze ideea că eu i-aș fi cerut bani Oanei pentru campanie. Pentru că – nu-i așa? – eu eram schizofrenică, pe de o parte îi donam bani, pe de altă parte îi ceream. iată comentariul:

  5

  Acum, tot ce am eu de spus legat de aceste noi mizerii, e că:
  1. pot dovedi oricând că nu am cerut bani Oanei pentru această campanie, am zeci, sute de dovezi;
  2. tocmai am prezentat dovezile că părinții mă calomniază și mint de sting.

  Calculatorul meu duduie de dovezi care pot demonta absolut toate minciunile spuse de acești oameni, mă pot prezenta oricând cu el, în fața oricărei instanțe din lume. Oricând. Și deja nu este exclus să deschid eu un proces de calomnie, pentru acest ultim comentariu venit de pe IP-ul lor, începe să mi se pară că merită.

  • asta nu intra in categoria inselatorie?

  • abuz de incredere, imbogatire fara justa cauza. numa ca astia sunt si prosti. postand intr-un spatiu public, probele pot fi folosite in isntanta, chiar daca au nicknameuri, pentru ca se poate identifica IP-ul. postarile lor arata intentia de a folosi donatia altfel decat in scopul ei, si cum donatia e tinuta de sarcina ei, iar sarcina nu mai exista, se cheama ca penali sunt. ii doar in cot, doar au experienta.

  • Oamenii astia au impresia ca toti sunt ca ei. Daca ei fac ORICE ca sa ramana cu banii donati pentru salvarea fiicei lor (si cand zic ORICE, ma refer inclusiv la atragerea numelui fetei lor in mocirla), au impresia ca toti vor sa faca la fel si arunca cu minciuni, doar-doar or justifica cumva ingalarea in care sunt. Chiar ma intreb ce fel de oameni sunt acestia? Ei chiar exista? Sigur nu sunt plasmuirea unui scenarist de filme horror?

  • Va rog frumos, doamna Livadariu, sa aveti verticalitatea sa va asumati identitatea. De ce va tot ascundeti dupa gard? Asta e modelul pedagogului din Medgidia? Asa vreti sa va intariti credibilitatea cand lansati acuzatii si injurii inimaginabile? Mihaela

 55. am zis eu ca ei sunt.
  GREATA MAXIMA!

  cum e cu durerea? cum e cu intentia curata?

  cracker, raag , femeie 2, avocat, ana,razvan……….asta deja e stil versat de infractor, de hot, de infractor de drept comun. NESIMTITILOR!

  iartati-ma, voi, aceia misto d epe aici si simona, cea f misto si nic si , ofcors, Mihaela.

  • Internetul, locul ideal pentru a te exprima asa cum nu poti s-o faci in viata reala. Elocventa ta de microbist m-a impresionat profund; poate e de vina faptul ca te identifici drept “nike” – brand prestigios regasit in deceniul anterior pe toate Daciile 1310 inmatriculate in Giurgiu, poate e vitejia cu care duci razboiul neincetat cu ortografia limbii romane, cert e ca mesajul tau e extrem de patrunzator.

   Stiu, e greu de imaginat ca cineva neimplicat in telenovela donatiei ia in serios subiectul asta – nu de alta, dar e greu de observat printre alte dezbateri de mare angajament filozofic cum ar fi “Voua ce culoare va place ?” si “Ce sa ii dau de mancare pisicii mele ?”. Totusi, fa tu un efort mental si inchipuie-ti cum ar fi daca cei pe care i-ai mentionat tu acolo n-ar avea nici o legatura cu cazul asta si doar si-ar fi expus o parere. Pune-ti neuronii sa scanteieze, axonii sa fulgere si sinapsele sa tune pana iti dai seama cum ai ajuns tu sa jignesti niste persoane doar pentru ca au o opinie diferita de a ta.

   Succes !

  • nu jignesc, nu e telenovela. pur si simplu niste oameni care au la activ o condamnare penala, recidiveaza.

   altfel, despre dendrite nimic, nimic?

 56. intre timp am primit raspuns de la parinti: mi-au spus ca primesc banii saptamana viitoare.

  Nike, cand ii primesc, ii impart intre copilasii tai de pretutindeni prematuri/sau din spital, si mai pun ceva sa trimit vreun copil la scoala de pe Gestul care poate salva un destin.

 57. Mie nu mi au raspuns. O femeie,sarutmana

 58. Nu mi-aş fi imaginat vreodată, sincer, că poate exista atîta josnicie…
  Deşi credeam că am văzut / auzit / citit destule, tot sînt cumva şocat…
  Un părinte adevărat, care îşi pierde copilul, simte că toată avuţia lumii nu-i poate alina durerea, şi ar fi veşnic recunoscător celui care a încercat să-i salveze viaţa.
  Simona, îmi pare nespus de rău pt toate mizeriile de care ai parte în acest nefericit caz.
  În care tu te-ai purtat admirabil, de la a cere disperată ajutor pt prietena ta, cum poate nu ai fi cerut pt tine. Şi pînă la a fi sinceră şi transparentă în legătură cu turnura odioasă pe care a luat-o acest caz. Cu riscul de a-ţi ridica toate aceste mizerii în cap.
  Păcat că Oana nu a putut fi salvată, păcat că banii rămaşi nu ajută la salvarea altora, cum cred că Oana însăşi şi-ar fi dorit.
  Dar nu e vina ta ! Şi dacă te simţi rău în această incredibilă situaţie, gîndeşte-te te rog cum te-ai fi simţit dacă prietena ta Oana ar fi murit şi tu nu făceai nimic pt a o ajuta. Cred că mult mai rău.
  Deci nu-ţi mai reproşa nimic, nu ai ce. Şi nici cei care au fost alături de tine sigur nu o fac.
  Iar cei care s-au dovedit a fi atît de mîrşavi, vor plăti pt asta, într-un fel sau altul.
  Dacă simţi că nu mai poţi, lasă-i în plata Domnului, datoria – de prietenă adevarată şi de om cinstit – ţi-ai făcut-o.
  Dacă simţi şi mai ai puterea de a lupta cu ei, să-i faci tu să plătească într-un fel, procedează cum crezi.
  Orice ai alege, oamenii de bun simţ nu te vor blama.

  PS. Şi chiar dacă crezi că numai o dată poţi cere ajutor în felul în care ai făcut-o pt Oana, dacă tu sau cei dragi ai tăi aţi fi în nevoie ( dă, Doamne, să nu fie cazul vreodată) nu ezita să apelezi la cei care te preţuiesc.
  PPS. Mi-a apărut atunci, cînd am auzit de moartea Oanei, un semn de întrebare.
  De ce nu a mai ajuns totuşi în Canada, la operaţie, cum era vorba.
  Acum acel semn de întrebare parcă a crescut…

  • Andrei ,subscriu 100 %

  • ” Şi chiar dacă crezi că numai o dată poţi cere ajutor în felul în care ai făcut-o pt Oana, dacă tu sau cei dragi ai tăi aţi fi în nevoie ( dă, Doamne, să nu fie cazul vreodată) nu ezita să apelezi la cei care te preţuiesc.”

   Rămîne valabil, da ?
   Mulțumesc.

 59. “În cinci ani, de când am blogul ăsta, nu v-am cerut niciodată nimic pentru mine. Doar pentru alții v-am cerut. ONG-uri, oameni disperați puși în situația de a-și cumpăra la prețuri exorbitante niște viață, diverse alte cauze. E prima oară când o să vă rog să ajutați, ca și cum m-ați ajuta pe mine. (…) Vă rog mult s-o ajutați pe Oana ca și cum m-ați ajuta pe mine. Dacă vreodată ați găsit pe blogul ăsta un zâmbet, o bucurie, un răspuns la o întrebare, o emoție, un hohot, o uimire, o lacrimă chiar, și ați simțit nevoia să mi le întoarceți în vreun fel, acum e momentul. Dacă vreodată v-am ajutat și ați simțit nevoia să-mi mulțumiți, acum e momentul. Dacă vreodată, în momentele mele foarte grele, ați sărit să mă ajutați și v-am spus că vă mulțumesc, dar că o să pun la păstrare oferta voastră și o să o accesez când chiar o să am cea mai mare nevoie, acum e momentul. Vă spun fără echivoc: am cea mai mare nevoie de voi și vă rog să mă ajutați, ajutând-o pe Oana.”

  Simona, te intreb ca proasta, ca nu-mi vine sa cred ce am citit. Deci tu ai scris cuvintele alea de mai sus, ca sa le salvezi oamenilor astora fiica, iar ei acum te insulta si mint ca ai cerut tu bani pentru campanie? Atata jeg uman eu nici nu mi-am putut inchipui ca exista.

  • Ana, Andrei și cei care vă mai minunați: nici eu nu am crezut că specia umană poate ajunge la cote atât de abjecte , dar ce nu fac niște părinți îndoliați și îndurerați, pentru o sumă uriașă de bani? Nicio minciună nu e prea mare ca să nu încerce să justifice prin ea vânzarea sufletului propriului copil, favorizată de o lege șchioapă și inadaptată la vremuri și care nu a depășit nivelul donațiilor prin act notarial. Am mai văzut oameni cărora le muriseră copiii, erau niște fantome cu ochii goi, cărora nu le-au mai trebuit, ani de zile, nici apă, nici aer, să-l respire, darămite să se gândească să facă profit, în vreun fel, din moartea copilului lor… În fine, nu am foarte multe cuvinte la mine, în momentul ăsta, mă sufocă o incomensurabilă scârbă. Revin.

 60. https://garapentrunoi.wordpress.com/2015/07/11/de-la-celalalt-capat-al-tunelului-privind/

  Simona, de două zile mă învârt în jurul acestei povești, amușin ca un Marlowe ciobănesc german și, chiar dacă am priceput esența, detaliile mă lasă mască.

 61. Monica Grigore

  Daca tot trantiti aici mesaje, sper ca si cititi, voi, cei doi Livadariu. Nu stiu cum sa va numesc. In lumea mea cei care traiesc durerea de a-si ingropa copiii se numesc parinti de ingeri. Voua nu stiu cum sa va spun…
  Sunt in fiecare zi langa oameni care lupta pentru viata lor sau pentru vietile celor dragi, grav bolnavi, langa oameni care isi jelesc rude, prieteni trecuti dincolo. Oameni care au avut nevoie disperata de ajutor ca sa isi salveze apropiatii, sau ca sa ii poata aduce inapoi acasa dupa ce au murit prin lumea asta, sa ii ingroape aici, in tara lor. I-am vazut dorindu-si sa moara si ei, dar fiindu-le teama si sa spuna tare ca asta vor, sa isi urmeze in moarte copiii, de teama ca un asemenea gand pus pe cuvinte, cu vocea ridicata, le-ar anula sansa ca intr-o zi sa isi poata revedea , in vreun posibil Rai, copiii pierduti.

  Am stat langa o mama, in timp ce proba ea sacoul pe care fiul ei avea sa il poarte pe drumul spre vesnicie. M-a intrebat dupa daca eu cred ca e demna de fiul ei. N-am stiut ce vrea sa spuna, asa ca am intrebat si mi-a explicat – fiul ei de 14 ani ii ceruse sa nu jeleasca, sa fie tare, sa fie demna de el, de un copil care infrunta cancerul si moartea fara sa se teama. Ma doare si mai tare acum privirea ei de atunci, cu lacrimile sugrumate, la care nu indraznea sa le dea drumul, sa nu cumva sa isi dezamageasca fiul.

  Voi ce faceti? Va faceti adrese de mail, multe adrese de mail, ca sa puteti ataca si din umbra omul care a cerut pentru copilul vostru ajutor? N-o atacati doar pe ea, ii atacati pe toti cei care au facut ce a facut ea pentru fiica voastra – adica i-a pasat si a actionat, ca sa va ajute. Mai mult, ii atacati pe toti cei care au avut nevoie de ajutor, care acum se simt pusi in aceeasi oala cu voi, pe toti cei care vor avea nevoie de ajutor si nu il vor primi, pentru ca exterminati voi increderea celor care vad mizeria voastra.
  Mai tare ca minciunile voastre legate de bani, ma ingrozeste atacul asta mizerabil la sufletul unui om care v-a ajutat. Pentru ca in credinta mea asta inseamna ce faceti voi – ii atacati sufletul.

  Sa nu imi dati inapoi banii aia putini care au intrat si de la mine in contul mostenit de voi. Nu ii vreau nici macar ca sa ii pot dona cuiva care are nevoie de ei si care nu are parte de ajutorul pe care l-ati primit voi. I-ati murdarit prea tare.

 62. am o parere foarte proasta despre specia umana, asa in general. povesti ca aceasta doar imi confirma ceea ce am aflat mai demult, ca nu merita sa versi nici o lacrima la morminte straine. pur si simplu vreau sa ma indrept catre o stare in care sa nu-mi mai pese de oameni, de suferintele lor si problemele fara rezolvare. am donat de-a lungul vietii mele, ptr cauze umanitare , mai nimic. mi-am ajutat familia si persoanele apropiate, atunci cand a fost posibil. o lume perfecta ar fi fara specia umana, cea mai naspa specie de pe pamant.

 63. Pfff… asa iti trebuie Simona Tache… stiu! suna urat ce spun dar asta e realitatea! Aaaa… era un ajutor pentru cei apropiati, prieteni, cunostinte apropiate… persoane pe care le stii de mult timp, era altceva! sau sa ajuti cu medicamente, plati directe la spitale, bilete de avion, tratamente etc… dar sa lasi banii la cheremul unor necunoscuti?!? uita-te si tu ce jeguri de oameni care au castigat de pe urma mortii copilului lor … cand citeam ceea ce ai scris, parca ii si vedeam langa patul de spital sau la priveghi cum isi faceau calcule ce fac cu banii…
  Si tot acest circ macabru ma duce cu gandul la Nae Caramfil si a sa capodopera FILANTROPICA 🙂 si cateva replici din film… Pepe interpretat de Maestrul Dinica : “Mâna întinsă, care nu spune o poveste, nu primeşte pomana!” … “Vă e milă?… V-am luat banii!” …

 64. Iata de ce eu nu mai raspund la astfel de cereri de ajutorare. Nu exista niciun control asupra sumelor stranse si niciun raport privind cheltuielile efectuate din acesti bani. Prefer sa donez bani la campanii organizate prin organizatii de binefacere serioase, donatii prin SMS-uri la companiile telefonice, redirectionare a 2% din impozit. Mi se par mai de incredere. Este posibil si in aceste cazuri sa iei teapa uneori pentru ca excrocii sunt geniali, nu-i asa?

 65. Eu am o singura nelamurire: de ce s-a operat in Sibiu si nu in Canada, pana la urma? In articolul in care solicitai ajutorul prietenilor si al cititorilor, Simona, ai explicat foarte clar ca in Romania nu se mai poate face nicio operatie pentru Oana. Atunci ce fel de operatie a mai facut la Sibiu? De ce nu a mers in Canada daca avea banii necesari?
  Eu ma intreb asta, fiindca imi pare rau de ea si ma intreb daca nu avea o sansa reala daca mergea in Canada.
  Multumesc!

  • din păcate, boala a evoluat atât de galopant încât nu cred că ar mai fi fost timp pentru Canada și că nici măcar acolo nu s-ar mai fi putut face nimic.

 66. Si l-ai balacarit pe sebastian bargau ( aka visurat) cand a cercetat inainte de a dona pentru o cauza. Cred ca merita niste scuze!

 67. Doamna,
  Nu va cunosc, nu va citesc. Am ajuns din intamplare atat la articolul initial, cand cereati bani..umm, donatii, si din pacate am nimerit sa citesc si suita de articole despre tzepa pe care v-ati luat-o. Imi pare rau pentru dvs. Dar nu de asta va scriu. Ci pentru ca v-as ruga sa va clarificati odata relatia cu divinitatea. In vreo doua articole o dati cu “Dumnezeu s-o odihneasca”, dupa care veniti cu fraze de genul asta: “Dacă aș mai crede în Dumnezeu, poate m-aș închina compulsiv, timp de vreo 6 ore, scuipându-mi în sân. ”
  Poate pare o chestiune atat de putin importanta, dar nehotararea dvs afecteaza doua grupuri: credinciosii (asa trogloditi, cum ii considerati dvs) care vad ca ba va inchinati Dumnezeului lor, ba il balacariti, si ateii, oameni seriosi, care nu ar fi prinsi niciodata facand astfel de cereri catre un Dumnezeu in care nu cred.
  Nu va suparati pe mine pentru astfel de aprecieri, draga doamna, dar putina coerenta in atitudine si discurs nu strica. Mai ales ca inteleg (dupa injuraturile pe care le primiti pe alte bloguri) ca sunteti persoana publica…

  • Mie mi se pare ca exprimarea femeii contine si raspunsul: ““Dacă aș MAI crede în Dumnezeu”. “Dacă aș MAI crede”. “MAI”, da? Nu vad unde a spus ca ii considera trogloditi pe credinciosi si nici unde il balacareste pe Dumnezeu, chiar am cautat sa vad unde si nu am gasit nicaieri ceva de genul asta. Sanatate!

 68. Era cat pe ce sa donez si eu dar eram intr-o belea majora cu banca la momentul postarii pe blog.
  foarte pe scurt, opinia mea:
  1. Banii nemunciti /nemeritati tind sa supere karma si aduc dezastre personale. Am cateva exemple, inclusiv unul cu o avere de zeci de milioane de euro ajunsa inapoi la stat din pricina decesului pe fast forward a tuturor mostenitorilor pana la gradul 5. Vreo 11 persoane cu varste intre 23 si 77 de ani care traiau la tara, altii la oras, si unul chiar in strainatate au decedat din pricina de boli, accidente auto in mai putin de 2 ani.
  2. Problemele de genul asta se rezuma la beneficii versus efort. Adica un avocat bun te-ar putea invata cum sa le generezi costuri atat de mari incat sa dea banii…
  3. O lectie pentru viitor, hai sa facem un obicei din a dona in baza unui contract cu conditii. Nu e deloc complicat.

 69. Si eu am donat prin PayPal si am cerut familiei returnarea sumei. Am primit urmatorul raspuns:

  “Referitor la PayPal noi nu avem nici o informatie.
  Singura operatie in valuta a fost facuta in euro prin contul care a fost publicat.
  In extrasul in euro nu exista numele transmis

  Va rog sa il intrebati pe Alin Ionescu, prietenul Oanei pentru ca el ar trebui sa stie ceva despre operatiunile prin PayPal, deoarece ei s-au ocupat de deschiderea tuturor conturilor si gestiunea banilor.

  daca aflati mai multe informatii va rog sa ne transmiteti si noua, in situatia dvs este posibil sa fie mai multe persoane.”

  Problema e ca nu am nici cea mai vaga idee cum as putea da de Alin Ionescu sau daca, intr-adevar, el s-a ocupat de contul de PayPal (de unde ar fi fost extrem de simplu sa se returneze banii, caci exista adresele de email ale donatorilor).

  • Mi-a mai spus cineva că a primit acest răspuns halucinant. Ca și cum 2.000 de donatori l-ar cunoaște pe prietenul Oanei și ar ști de unde să-l ia. În februarie, când mi-au trimis mesajul acela prin care se angajau la corectitudine și transparență, le-am și spus motivele pentru care nu e corectă varianta asta, a returnării banilor, și pentru care este preferabilă donarea lor către altă cauză, la alegerea lor: faptul că au fost cheltuiți deja o parte din bani, faptul că s-a donat și prin Paypal, faptul că s-au adunat bani și din licitații de obiecte șamd. Nu au ținut cont de asta, au ignorat varianta cu donarea întregii sume, precum și toate cauzele sugerate de cei care au comentat mesajul lor din februarie. Au anunțat pe diverși pereți discreți că vor returna banii TUTUROR donatorilor, iar acum îi trimit pe donatorii prin Paypal să-l caute pe prietenul Oanei. Și mai îndrăznesc să le ceară să le și comunice lor ce au vorbit cu el. Ca și cum ar fi cineva obligat să se bage în ciorba apropiaților și să mai facă și pe poștașul între ei. Halucinant, cum spuneam.

  • Ema, si eu am primit un mesaj identic. Apoi, cand am insistat, amintindu-le ca ei sunt mostenitorii, si ei au anuntat ca vor returna banii TUTUROR donatorilor, mi-au raspuns dispretuitor. Se pare ca nu vor returna tuturor, ca era datoria noastra sa donam, nu-i asa? Ei nu au nicio datorie fata de cei care au vrut sa le ajute copilul, era de datoria donatorilor, ce atata!?! Este chiar incredibil!!!! Eu o iau razna. Nu am mai intalnit pana acum asa ceva.

 70. eu am primit azi o parte din bani inapoi. Mai e cineva sa fi primit bani inapoi?

  Nike, ti-i donez.

 71. Am primit ieri banii donati. Chiar regret ca s-a ajuns la asa o situatie!

 72. Si eu am primit banii. Imi pare rau ca au iesit discutii.

 73. Am primit si eu banii donati zilele trecute. Se pare ca articolul si pozitia ferma a Simonei in legatura cu aceasta poveste tragica a avut rezultat. Pacat insa ca a trebuit sa se intample asa alambicat si cu ecou. Dumnezeu s-o odihneasca pe Oana!

 74. Am vazut si eu astazi ca pe 17 iulie am primit donatia inapoi. Initial am crezut ca este o greseala (am uitat din octombrie pana acum). Cautand informatii despre Oana Livadariu am gasit aceasta postare. Imi pare atat de rau ca Oana a murit… Asa cum mai spunea si altcineva eu nu am donat banii ca sa imi fie returnati, ma bucuram mai mult daca erau folositi pentru o alta cauza.

 75. Ei, cum e stimatilor? Cine a avut dreptate? Am spus ca se va ajunge la aceasta situatie si va veti primi banii inapoi… iar acum ar trebui sa va cereti scuze cu totii pentru cuvintele grele pe care le-ati adresat acestor oameni minunati care au trecut printr-o grea incercare!

  Rusine!

  • rusine pt ce? Rusine lor, ca tergiverseaza si nu sunt transparenti cu niste bani care nu le apartin. Rusine ca ne-au dat raspunsuri in scarba si minciuna si bataie de joc. Rusine ca le-am scris de pe adresa personala si au ignorat, si apoi cand am scris de pe cea de la munca au raspuns politicos imediat si returnat doar mie, o tranzactie, nu si la alte 2 persoane ce le cunosc?
   Ba au avut timp si sa caute legea si sa ne fluture textul legii prin fata – eu nici prin gand nu mi-ar fi trecut sa fac asa ceva cu bani care nu mi se cuvin.

   Rusine ca au inceput sa actioneze pt normalitate? A, asta trebuiau sa faca de cateva luni! nu sa se ajunga cu reclamatii la politie….

   Banui ca abia acum isi dau seama in ce rahat s-au bagat. Si cu 100 mii euro in buzunar, bine nu or sa o duca, orice om care va avea de-a face cu ei, si va da cautare intamplator pe google, ajunge in …discutiile astea. Ce e indexat pe google, acolo ramane…

  • Raag, crezi că dacă ești insistent ne convingi? Îți place să fii singur împotriva tuturor oamenilor cu bun simț? OK, fiecare cu plăcerile lui, da’ mai lasă-ne, că ne plictisești! Spală-te pe cap cu oamenii tăi minunați și mincinoși, care au început să dea banii înapoi de-abia după ce am scris articolul ăsta și care au mers cu abjecția până la a minți că am cerut eu bani pentru campanie. Beahhhhhhh…

 76. Simona, am niste intrebari: Alin Ionescu, prietenul Oanei, nu este coleg cu tine la Catavencii? Parintii Oanei l-au indicat pe el ca fiind “administratorul” contului de PayPal in care s-au facut o parte din donatii. Nu ne poti da, avand in vedere ca poti vorbi cu el personal, o “pozitie oficiala” a sa in aceasta privinta? A avut vreodata sau are acces la acel cont? Daca nu, stie cine a avut/are?

 77. Mi se pare un lucru extrem de trist ca se intampla asa ceva. Nu reusesc sa inteleg cum pot oamenii sa fie asa de rai. Dupa ce au fost ajutati sa isi salveze copilul, acum sa refuze acelasi lucru unor oameni care la randul lor au nevoie de ajutor.

 78. Aseara, ghiciti cine se plimba prin Albena, DANSAND in ritmul muzicii de la terase. Nuuuuu, nu niste parinti carora le-a murit copilul acum 6 luni….Erau doar niste fericiti castigatori la loto ai unui apartament in centrul Bucurestiului si ai unui premiu de peste 100.000 euro. Familia Livadariu.

 79. Draga Simona,

  Desi titlul acestui articol de pe blog-ul tau mi-a creat interesul de “a da click mai departe” sa stii ca m-a plictisit sa citesc, inca de la inceputul “romanului”. Sa nu-ti inchipui sa am continuat sa-ti lecturez “creatia”.
  Am observat ca sursa ta inspiratie o reprezinta inimile a doi parinti care si-au pierdut copilul.
  FELICITARI !!!!!!
  Ai reusit sa culegi multe accesari pe site-ul tau.
  SIMONA NE-AI SALVAT ! Esti foarte desteapta, atat de vigilenta in ceea ce faci si iti doresti din tot sufletul tau ca sa ne deschizi noua ochii.
  Acum inteleg care este rolul tau in societate. Daca pentru tine sotii Gabriela și Constantin Livadariu reprezinta muza pentru al tau blog roz, inseamna ca in sfarsit am rezolvat rebusul cu ultima intrebare: Cine este muza baietilor de la Parazitii ? – raspuns: Simona Tache

  P.S. imi cer scuze fata de admiratorii tai

  • Normal că n-ați ajuns până la capăt cu lectura, din moment ce, rudă fiind cu familia Livadariu, ați mai citit deja de zece ori tot ce scrie p-aici. Sfătuiți-i pe îndurerați să nu mai danseze prin stațiuni bulgărești, dacă vor să convingă că suferă… Și să returneze banii.

 80. Sunt foarte indurerata si dezamagita. Sincer recunosc ca nu am mai urmarit povestea dupa ce Simona ai scris de moartea Oanei si de faptul ca parintii vor returna sau dona banii mai departe. In capul meu a ramas convingerea ca sigur vor dona banii mai departe si nu m-a mai preopcupat subiectul.
  Astazi, dand click pe blogul tau, ajung de la una-alta aici…
  De curiozitate am verificat, eu nu mi-am primit banii inapoi. Nu era nici suma mica, nici foarte mare, dar ma numar printre cei care nu i-au primit inapoi.
  Nici nu-i vreau inapoi, i-am dat cu inima buna, fiindca articolul tau de atunci, in care cereai bani ca pentru tine, m-a miscat si asta e. Am mai dat si de atunci de multe ori si voi mai da si in viitor, cand si cat pot.
  Imi pare rau pentru Oana, imi pare rau pentru situatia asta foarte urata si tind sa te cred ca la mijloc au fost intentii neonorabile ale parintilor si/sau celor care au gestionat banii. Urat si trist.
  Ta apreciez, Simona, fiindca incerci sa faci ceea ce este corect si vroiai sa ne oferi transparenta celor care am donat la indemnul tau, chiar daca te-a durut. Si imi imaginez ca nu a fost usor sa trebuiasca sa te pui in rolul acesta vigilent.
  Iti doresc sa nu ramai descurajata! Pe langa cativa oameni rai/raniti/egoisti sunt si foarte-foarte multi buni, care pot fi ajutati cu drag prin intermediul ONG-urilor. Sanatate!

 81. Uite asa v-a trebuit voua civilizatie, umanism si spirit civic. A fost bine cat a fost.
  Si acum “priviti-ma in ochi” si spuneti-mi ca nu a-ti incerca ceva un pic mai brutal, mai violent, mai abrutizant. Da stiu, reprobabil, condamnabil si alte calificative imunde.

  “Vă e milă?… V-am luat banii!”

 82. Nimeni nu si-a pus intrebarea, de ce dupa ce au avut cei 115 000 euro pentru operatie, totusi a operat-o in Sibiu, nu intleg de de? Stie cineva? Nu cumva s-au zga4cit sa de-a toti banii fara sa le ramana lor nimik ?

 83. andreea stanagui

  In ceea ce ma priveste banii nu mi-au fost restituiti si am donat 100€..nu sunt de acord cu fondarea niciunei organizatii Oana Livadariu etc. Astept sa primesc banii inapoi, cu plata tranzactiei la destinatar. Prima si ultima oara cand mai donez vreun leu in Romania.

 84. Deci în concluzie au folosit banii în interes personal ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green