Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Drumul spre școala online

Potrivit datelor publice, mai puțin de o treime dintre copiii români (32% mai exact) beneficiază, acasă, de acces la internet sau de tehnologie pentru a lua parte la școala online. E o cifră foarte tristă, pe care un an precum 2020 ne-a aruncat-o în față. Asociația Narada și-a propus ca, până la finalul anului școlar în curs, să o schimbe, ajutând 10.000 de copii din medii defavorizate să aibă acces la educația digitală. Tocmai i s-a alăturat Petrom, care, prin stațiile Petrom, a donat la începutul lui decembrie 90.000 de euro, echivalentul dotărilor necesare (tablete și internet) pentru 2.000 de copii. Doar că până la 10.000 mai e.

Prin urmare, sub genericul “Drumul către școala online”, povestea merge și mai departe. Inspirată de Fundația pentru educație Narada și susținută de MasterCard, OMV Petrom, prin stațiile Petrom, a pus pe picioare o platformă de donații și ne invită să ne alăturăm. Mecanismul nu e deloc complicat: părinții pot afla de pe www.drumulsprescoala.ro, cu ajutorul unui calculator, care e distanța pe care copilul lor o parcurgea până la școală, înainte de pandemie. Apoi, prin intermediul aceleiași platforme, pot dona banii economisiți de când el studiază online, pentru a-i sprijini pe elevii care nu au acces la tehnologie și internet. Dacă cineva vrea să doneze mai mult de-atât, desigur că o poate face. Și bineînțeles că putem dona și dacă nu suntem părinți. Cu banii pe care i-am cheltui pe câteva cărți sau pe niște cafele în oraș, putem scurta drumul unor copii mai puțin norocoși către școala pe care o pot face de acasă, până când lucrurile vor reintra în normal. Pentru că educația nu așteaptă să se termine pandemia și fiecare zi care trece e importantă pentru viitorul fiecărui copil.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint