Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Pisicari din toate țările, sfătuiți-ne!

În legătură cu animala ai cărei sclavi suntem am dori niște sfaturi. E vorba de Mihaela, Dragostea Ei, Superbețea von Catifea (în foto doar coada, că azi are o zi în care nu-i place cum arată și a refuzat să fie fotografiată).

11638050_10206543570643640_360981410_n

 

Ce am vrea să vă întrebăm, punctual, azi, pe cei care aveți pisici este legat de mâncare. De mâncarea noastră, mai exact. E disperată să guste din orice am mânca noi, iar noi nu prea avem curajul s-o lăsăm, de teamă să nu se lase cu vreo pântecăraie. Ieri, de exemplu, a lins niște urme de fasole verde și a ronțăit niște firmituri de chifteluță de năut.

În ce mâncăruri de-ale voastre își bagă nasul pisicile care vă stăpânesc?  Ce anume e ok s-o lăsăm să deguste și ce nu e prea ok? 🙄

P.S. Mâncarea ei oficială, de pisi, constă acum în crănțănele de la Royal Canin și lapte fără lactoză, pentru bebeluși.

85 comentarii

  1. Diva mea, mai exact Lola Mototola, ar dori sa manance absolut orice mancam noi – indiferent ca e vorba de pufuleti, salata sau ciorba.

    Pana acum i-am permis un pufulete, ceva ton si o frunza sau doua de salata, ca deh, suntem la dieta.

    Eu as vrea sfaturi legate de cum sa rezistam la ochisorii aia rugatori si mieunatul dramatic!

    • Nu este potrivit sa ii daiti de mancare intre mesele ei… Ar fi foarte util pentru sclavi ca sa aiba o viata usoara – sa nu renunte /cedeze si sa nu o hraneasca cand doreste regina-pentru binele ei si a sclavilor ei – ar incepe altfel la fiecare inchititura sa isi exerseze vocea de primmadona -… la fiecare miscare de furculita-…
      parerea unei alte sclave de pisica neagra ….

  2. Eu nu-i dau nici un fel de mancare de oameni pisicii mele.Desi,ca sa fiu corect,pisica dinaintea cele pe care o am acum manca de rupea porumb fiert din conserva(raportul era 80% ea 🙂 )

  3. Pisicile sunt recunoscute pentru faptul ca sunt fitoase la mancare si rareori se otravesc. Deci… dupa parerea mea, posesoare de pisica in varsta de 16 ani, este perfect ok sa-i satisfaceti curiozitatea. Pisicile pe care le-am cunoscut eu erau curioase in privinta mancarii, dar o data ce le dai o bucatica, nu mananca foarte mult. Adica nu cred ca ar fi mancat o chifteluta de naut INTREAGA. prima mea pisica era innebunita dupa castraveciorii acri din mancarea de castraveti si dupa masline di mancarea de limba cu masline. adica prefera legumele carnurilor. Alt motanel pe care il cunosc mananca covrigi si bea cafea cu stapana lui. A mea este innebunita dupa branza. A prietenei mele mananca pepene verde… Superba voastra de catifea, ca orice pisica, este curioasa si in perioada in care experimenteaza. Pare minunata! Ma amuz teribil citind ce va face, asa imi aduc si eu aminte de cum era cand era pisica mea mica. Adica exact la fel. Acum s-a domolit si timpul a facut-o foarte iubareata. Fata lu’ mama, in lipsa de altceva. Oricum, distractia e garantata!

  4. Buna, sa o stapaniti sanatosi sau mai bine zis sa va stapaneasca sanatoasa.
    Stapana mea gusta si miroase din tot si toate, mai putin ciocolata( nu o lasam noi, ca ar linge din plin), ii place la nebunie sa linga inghetata dar pana acum nu am observat nici o schimbare privind pantecaraia sau vreo stare de rau.
    Take care.

  5. Pisicile mele isi baga nasul in absolut orice mancare este in casa. Ling iaurt, mananca varza, cartofi fierti, telina, morcov, supe, tocanuri, legume, carne… de toate. :)) si n-au avut nici o problema pana acum. Nu le las sa manance prea mult dar nici ele nu insista. In general animalele au instinctul de conservare mult mai dezvoltat decat noi, oamenii. De aici si vorba aia ca orice aliment mananca o pisica, inseamna nu e daunator nici pentru om. Asa ca nu-i nici un risc. Se feresc singure de chestiile care le-ar putea dauna.

  6. Mia/Miu (dupa 8 luni ne-am dat seama ca e motan) are voie sa manance carnita de pui, morcovi fierti, orez, sunca de pui. Din cand in cand ii dam sa linga o lingurita de iaurt sau o maslina (o devoreaza pur si simplu). In principiu am observat ca stie ce ii face rau si ce nu. Nu se avanta de nebun!

    • 8 luni? 😀

    • Ahaaa…deci suntem mai multi…pe la 7 luni ne pregateam sa injectam mâța sa nu intre in călduri. Fusese văzută de vet, era inmatriculata Țița, apoi ne-am luminat că e Țiți 😀

  7. Culmea distracției a fost la noi când a tăbărât Suzy pe floricelele de porumb să le roadă… :)))))))))

  8. dom’ne in teorie pisica ar trebui sa manance doar bobitele si pliculete cu mancare facuta special pentru ea.
    in realitate mananca bobite si pliculete + orice gaseste pe masa, sub masa, in chiuveta, pe aragaz daca reuseste sa se pituleze in bucatarie.

    Eu am un exemplar mai freak … are o mega greata vav de peste si lactate – dar bea apret cand are ocazia, se bate cu mine pe felia de pepene, pe cirese, mananca coji de morcovi si floricele.

  9. eu zic sa o lasi sa gi=uste, nu cred ca e o problema ca mananca din alimentele voastre. pofteste, la fel ca un om. mezelurile ar trebui evitate si tot ce contine condimente puternice, desi pisicilor le plac. al meu iubea pepenele galben, manca bucati intregi. o data a furat semintele din cosul de gunoi, deci imagineaza-ti panica :)))))

  10. Cel mai bine e sa manance doar mancare de pisici; din experienta proprie cu motanul meu va zic 🙂 crescut tot asa, de mic, cu mancare prescrisa de doctor. Mihaela este o superba!

  11. Al meu isi baga nasul in orice, dar doar de curiozitate, nu neaparat pentru ca ar si vrea sa manance. Il las, once in a while, sa guste din chestii gen pui fiert, carnita fripta, fiarta sau la cuptor – mai ales peste (daca nu are prea multe condimente), mezeluri despre care stiu ca sunt 100% din carne, fara aditivi si alte prostii, ton si somon afumat/gatit (in cantitati ff mici). In principiu carnuri sanatoase, gatite (neaparat!). Nu au voie sub nicio forma ceapa, usturoi (nici macar gatite), oua, lapte (doar daca ii cumperi lapte fara lactoza, special pentru pisici), peste crud. Nu au voie niciodata, dar absolut niciodata carne cruda (de la asta pot face toxoplasmoza) sau ciocolata. Sub nicio forma struguri sau stafide. Despre cafea, ceai, alcool nu cred ca e cazul sa vorbim, dar intra si ele pe lista. Daca o stii ca rontaie plante/flori, scoate tot ce e otravitor pentru ele din casa. Hope it helps! 😉

    • De acord! Medicul veterinar care se ocupa de animalutele alor mei i-a sfatuit sa nu le dea doar hrana speciala uscata (au si caine si pisica), ci sa varieze, pe principiul “si noi ne ingretzosham sa mancam zilnic acelasi lucru!” Si ma gandesc ca are dreptate. Deci:
      – hrana uscata dar si umeda specifica varstei (felurite: cu pui, cu vita, cu legume etc). Sa nu uitam totusi ca nici hrana pentru oameni nu e mereu de calitate, daramite cea pentru animale, care sigur nu contine cea mai buna carne, ci mai degraba tendoane, grasimi, probabil organe si binecunoscuta carne “prelucrata mecanic” sau cum naiba ii zice…
      – asa ca pisica familiei poate gusta cate ceva din ce servim noi la masa, cred ca e chiar sanatos: carne fiarta, legume fierte, sosuri fara multe condimente, putina supica… fara dulciuri (deloc-deloc!!!!) si fara carne cruda (e ca un drog pentru ea, ar manca dupa aceea doar carne cruda daca ii prinde gustul; in plus se poate contamina cu diverse virusuri sau bacterii, imbolnavindu-se). Pentru pisici e vitala grasimea, organismul lor nu o poate sintetiza, asa ca are nevoie sa o ia din hrana. Prin urmare, nu e problema daca primeste cate o bucatica fiarta de piele de pui mai grasa sau carnita de porc mai grasa… Dar nu mult, ca duce la obezitate (dar asta cand inainteaza in varsta)…

  12. Este innebunita dupa crenvursti, pe care ii simte de la o posta. Si nu pleaca pana nu primeste. Ghinionul ei ca nu mancam prea des. 🙂 Carne de pui si cruda si gatita. Iar cireasa de pe tort sunt alunele. Cum aude vreo punga fosnind sau sunetul alunelor cazand in catron stie clar ca e ceva si pentru ea. :)) Doar cat sa guste, normal…altfel ne e frica sa-i dam prea mult.

  13. Sa nu ii dați des pește, am înțeles ca are o substanță dăunătoare pentru pisici. În rest, ai mei sunt liberi sa guste din orice, dar nu prea o fac. Au la dispoziție tot timpul mâncare uscata și odată pe zi mâncare umeda. Unul dintre ei fura din farfurii carne, celalalt nu se apropie de nimic în afara de mâncare de pisici. Întrebați și veterinarul.

    • Am uitat sa spun ca sunt FOARTE CURIOASE! De multe ori nu vor sa mănânce, doar sa vadă ce este. Plus ca totul e mult mai apetisant la sclavi în fa farfurie decât în castronul lor!

  14. Dutza, pufosenia noastra, primeste din cand in cand, spre degustare, mici bucatele din ceea ce mancam noi. Ieri a primit masline, mai exact, o bucatica taiata rondel 🙂 Dupa ce a mirosit-o si a lins-o putin, a inceput sa se joace cu ea. In general, cam asta este tratamentul pe care-l aplica de fiecare data cand primeste cate ceva, nu prea se indupleca sa-l haleasca, doar se joaca cu el 🙂

  15. N-o mai rasfatati. Altfel ajungeti ca maica-mea care gateste ciorba pentru caine pentru ca domnia-sa nu mananca mancare pentru caini decat inmuiata in lapte sau in ciorba.Eu il lasam o saptamana cu gramada de mancare pentru caini langa el ca sa vad daca o atinge au ba. In numele stiintei, sigur… 😐

  16. Pisicuțele sunt mai inteligente decât noi în ceea ce privește mâncarea… A mea manca doar ce era fin, de lux și ultra scump! Testăm mezelurile pe care le cumpărăm oferindu-i sa guste… Dacă manca (a se citi gusta, pt ca își pierdea imediat interesul) îndeamnă ca erau de calitate! În rest, lingea unt și pateu doar de la mine din mâna, din farfurie sau din castronel deloc… Ton manca din când în când, carne de pui fiarta, dar doar dacă ne vedea pe noi mâncând. În rest, miorlaia, ii dădeam sa miroasă sa vadă ce mâncăm, își pierdea interesul, ba chiar era dezgustata și pleca. Un singur viciu: chestiile mentolate după care saliva excesiv și cafeaua… Lingea cana din care băuse mama 🙂

  17. Armi al nostru a descoperit salata de vinete cu maioneza (facuta cu galbenus fiert, nu crud, ptr ca a sa stapana, pardon, sclava, e putin gravida) si a lipait-o cu foarte mare pofta. BIne, nu un bol, nu stiu cat, cam cat o lingura, asa. Altfel ii mai dam pui, cand fierb pentru supa, ton din conserva, masilne – pisicile au o chestie cu maslinele. Cel mai tare a fost cand l-am rugat pe al meu sa imi aduca si mie o prajitura cu fructe (dupa cum spuneam, putin gravida) si el a venit cu prajitura casei de la alka 😕 eu am mancat o bucatica si am lasat-o uitarii pe masa – a mancat al meu torcaitor juma de prajitura pana sa ne prindem noi…n-a patit nimic, in mod suprinzator, dar chiar nu credeam ca matzele iubesc in asa hal dulciurile din comert :))

  18. Se spune că, de obicei, pisica seamană cu…sclavul. Nu cred că vezi pisică grasă şi sclav slab sau invers. Sau cel puţin la mine se aplica regula asta, inclusiv cu gusturile culinare, că numai la ce ronţăiam eu tânjea.

    Deci, pe vremea când eram mândră posesoare de mieunătoare nu puteam mânca liniştită nimic, nada, nothing, că zbang şi ea pe lângă mine cu ochii umezi şi eventual o mângâiere pe coapsă…

    Aşadar, exceptând florile, a gustat cu succes din pieptul de pui în toate felurile, peşte, de la conservă la cel de la cuptor, şunca Sissi dispărea instant din faţa-i, croissante, pain au chocolat(e), inclusive Danette cu ciocolată – lins, nici nu ziceai că şi-ar fi băgat mustăţile în aşa ceva. Cred că nu rata nici vreo prăjitură, poate de milă, niciodată de silă. :))

    Cred că atâta timp cât nu trăieşte lingând doar mâncare de oameni mari e bună diversificarea asta; nu numai pliculeţe şi bobiţe, că înnebuneşte…

  19. Uite cateva chestii care nu sunt bune pentru pisici, conform specialistilor: ceapa, usturoi, alune, migdale, struguri, ciocolata, bauturi alcoolice sau acidulate si carne cruda. Nu-i buna nici zicala aia cu „mancare la discretie” nici aia cu „pisica mananca fix ce mananca si omul”.
    Eu, ca pisica, bag o fata de miloaga ori de cate ori simt miros de popcorn sau de cartofi. Cand simt aroma de ficat sau pate nu va explic, am o putere de convingere…
    http://www.superpisi.ro/cat-trebuie-sa-manance-o-pisica/

  20. Mitshubishi al meu mananca coliva si e innebunit dupa ardei verzi 🙂

  21. Niciodata mancare de-a noastra. Uscata si uneori umeda. Depinde cum se obisnuieste. Nu e bine sa vrea mereu umeda ca nu mai scapi. Eu ii dau juma de plic la 2-3 zile. In rest uscata. Mergem pe Purina ca i-a placut de cand era mic 🙂

    • Ai grija cu Purina, firma care produce mâncarea pt animale este in proces cu o mulțime de oameni dupa ce animalele lor, pisici si câini, au murit. Mâncarea conține niște substanțe total daunătoare animalelor.

  22. Deliciosenii cu care e servit, in ordinea preferintelor: peste crud, peste, peste, peste , lapte, iaurt, ficat crud.
    Deliciosenii cu care se serveste dupa cum ii cere inimioara de fiara: veverite, cipmonci, pasarele, iepurasi.
    Deliciosenii cu care ne serveste si crede ca dam pe spate: cozi de veverita, pene si fulgi, una jumate pasare lasata pe prag, cum deschizi usa. Ma opresc, precis deveniti invidiosi.

  23. Fulgi de nuca de cocos, crema de vanilie, frisca, branzeturi. De fapt ar fi trebuit sa incep cu branzeturile. Si nu imi pun mintea cu ea. Ii dau sa guste, sa nu ma urasca prea tare.

  24. Draga Simona
    eu cred ca ar trebui si chiar sa incurajati pisica sa manance din ceea ce mancati voi. nu am pisica personal acum, am la tara la parinti, si am multi prieteni care au. plus ca imi doresc si eu la un moment dat. este foarte bine si chiar ar tebui sa o incurajati sa manance din mancarea de casa, legume , chestii orice. (de patit nu pateste nimic, pisicile stiu foarte bine ce le face bine si ce nu). motivul este, din cate am auzit si citit si eu despre ele, faptul ca daca mananca exclusiv bobite de pisici, cu timpul ajung sa faca si ele saracutele, pietre la rinichi/fiere si multe alte complicatii. deci, din aceasta cauza e bine sa manance cat mai diversificat si sa ii dati si mancare de casa pe cat de mult posibil, in defavoarea bobitelor. ii doresc multa sanatate si voua la fel, sa va stapaneasca mult timp de acum inainte! 🙂 toate bune!

  25. @ Simona… Evident, părerile sunt împărțite, fiecare are metoda lui, fiecare pisica e unica :). Ce sfat vei adopta? Mergi cu tolerantii sau cu conservatorii? 🙂 Clar tot în ceața ești, exact ca în momentul în care ai pus întrebarea 🙂

  26. Stai liniștita. Am un motănel de vreo 6 ani, identic cu Mihaela din toate punctele de vedere, chiar si ca rasa. Cand citesc despre ea îmi aduc aminte de Copilăria lui Norocel, căci așa il cheamă. Din punct de vedere al mâncării bobitele de la Royal Canin sunt cele mai bune dar pe lângă ele mănâncă f bine si Pliculețele de la Friskies. Se găsesc in varianta pt Adulți si pt pui. In rest, tot ce arde la chibrit, de la pateu Mandy picant, cipsuri neaparat picante, zacusca, salata de beauf, biscuiți si napolitane mai ales. Aici ne cam batem pe ele. Ferească sfântul sa mănânci pe ascuns, ca te știe tot blocul.
    Ce sa mai zic, spor in răbdare ca veți avea nevoie.
    PS. Norocul a dormit si doarme numai in pat cu noi, nu a conceput sa fie trimis in alta camera nicicum!!!!

  27. Putin peste crud, cand gatim, Dar se satura/plictiseste repede. Chiar si de somon…asta ca nu stie cat kilu’ 😕

    Vine imediat si se catara pe noi cand mancam nuga sau floricele. Fuge de portocale sau alte citrice (cred ca le inteapa acidul ala la bot).

    Mai mananca spanac, daca il prinde in punga, abai adus de la piata. Inca nu a facut muschi.

    Io am alta dilema: noua ce ni se poate intampla daca ii mancam mancarea? Uneori miroase demential… 😆 Mai ales batonasele cu somon… Uuuoofff

  28. Noi avem doi stăpâni: Lascărică & Mișca.
    Lăscă mănâncă: unt, brânză sărată, carne de pui (grătar, fiartă, prajită, uneori îi dau și crudă, asta când urlă prea tare), coji de cartofi (nu știu de ce), ton, ou și waffe pe care le fura si le devorează ca un porc ce este :P. Mișca iubește ceapa verde(în ziua în care am stabilit să îl castrăm nu a avut voie să mănânce. nu știu cum a făcut dar după anestezie a scuipat 2 firicele fresh de ceapă de mi-am pus mâinile în cap la vet), măslinele de orice fel, uleiul de măsline și carnea de pui tăiată cubulețe mici de tot (altfel nu le mănâncă, fiind și plăpând tare la cele 4 kg și ceva ale lui 😀 )

  29. Eu am învățat-o pe mimoza de mica doar cu mâncare de pisici. Avantajul acum e ca nu se cocoață pe masă să şutească mâncare și nici nu se urcă pe noi când suntem la masă.

  30. Indicat ar fi ca Majestatea-Sa Pisiceasca sa pape doar mancare de pisici, ca sa nu faca buba la burtica sau, si mai rau, la rinichi sau ficat. Experienta mea spune ca nu le prea face bine mancarea umana, stomacul, rinichii si ficatul lor nu reusesc sa proceseze corect grasimile si aditivii pe care ii inghitim noi zilnic. Poate doar sa ii dati sa guste, ca sa nu lesine de pofta, insa daca o obisnuiti doar cu mancare speciala pentru Alteta-Sa, nu va fi interesata. Eventual, ca sa o dezvatati, cand vrea sa bage botul in farfurie oferiti-i o recompensa pisiceasca, exista o varietate intreaga de “bomboane” numai bune pentru boticul ei. La noi a functionat, unicele alimente la care printesa miorlaita nu cedeaza pana nu primeste o portie sunt maslinele si morcovii.

  31. Eu nici pe fosta nici pe actuala nu le-am invatat cu mancare de-a noastra, tocmai pentru ca e pisica si nu as vrea sa mi se urce pe masa sau prin blide. Asa ca de mici le-am dat doar mancare de pisici (fitzoasa actuala nu mananca decat Royal, ca de, la restul “vomita”) Fostei ii placeau la nebunie cartofii prajiti, actualei mezelurile(muschiul afumat) si bineinteles amandoua pestele sub orice forma. II mai dau cate putin din conserva de ton sau preparat dar nu vreau sa o invat sa manance altceva, tocmai sa nu se urce pe masa. Desi in una din zile aveam castronul cu pepene pe canapea langa mine si ea se servea…cu pofta. A, si am mai prins-o cu botul in cafeaua mea cu lapte. Dr veterinar a zis ca pot s aii dau si cate putina supica de pasare dar cum nici eu nu sunt fan supa si nu prea gatesc, nici ea nu are parte.

  32. Leia mea, de fiecare dată când îmi pun câte ceva de mâncare, se înființează lângă mine. Ținând cont că are o privire de mops (tristă), o las să miroasă ce am în farfurie. De cele mai multe ori îi pun pe degetul mic şi o invit să guste. Ea îşi satisface curiozitatea, după care pleacă. Nicio problemă cu stomăcelul până acum.

  33. in nici un caz ciocolata sau chestii cu scortisoara. sunt toxice pentru animale. vezi ca royal canin pune o gramada de “cereale” si “meat byproducts” in crantanele. cauta sa ii iei mancare fara “aditivi” de genul. si noi le-am dat la ale noastre la inceput royal canin, dupa am trecut pe select gold. acum le dam Acana, e cea mai buna varianta, nu are cereale si chimicale deloc. cat despre muscat, iti recomand cu caldura o a doua pisica, adulta. o va invata pe asta mica sa “socializeze”. carne de porc iar nu este bine sa ii dai. in general e bine sa tii cont ca au un ficat foarte mic si foarte sensibil. cafea in nici un caz nu se da la pisica. chiar daca nu arata chestii pe moment, ii face rau. grasimea din carne, cofeina, oua crude, peste crud (sushi de exemplu), ceapa cruda sau usturoi, mirodenii.

    • Cu grasimea trebuie sa te contrazi. Noua veterinarul ne-a zis ca are voie cate putin, ca pisica nu sintetizeaza grasime, asa e organismul eim deci trebuie sa si-o ia din alimentatie. Dar putina! 🙂

  34. Pisicile sunt carnivore, deci carnita..
    Aveti grija cu uscatelele, pisica mea are insuficienta renala, o lasa rinichii cam de un an incoace, si am citit extrem de multe despre importanta mancarii..

    La momentul asta ii dau doar mancare din conserve, am aflat cu stupoare citind despre problema cu rinichii, ca uscateii sunt extrem de daunatori pentru pisici, uitati-va pe lista de ingrediente..porumb, grau, carbohidrati multi, plus alte chestii care nu isi au locul in dieta unui animal carnivor, plus ca nu au apa..

    In mediul natural pisica isi ia apa din prada, ceea ce mancarea umeda din conserva incearca sa imite..
    Este foarte convenabil da, uscateii nu se strica in cateva ore, dar in timp tot sistemul digestiv al pisicii, si mai ales cel urinar, au de suferit..

    Probabil o combinatie intre uscatei de calitate (care totusi sunt benefici pentru dantura lor) si mancare umeda.

    Alimente daunatoare pufosilor:
    -dieta doar din ton
    -ceapa, usturoi
    -struguri/stafide
    -cofeina
    -ciocolata
    -dulciuri
    -ficat in cantitati mari

  35. Pisoiul nostru voia, intr-adevar, cam tot ce mancam noi, insa lua doar o gura si atat. Uneori primea si piept de pui crud, putin, la indicatia medicului. Parerea mea: intreaba un veterinar ok despre asta, e cel mai avizat. Apoi, pot sa iti spun, din sursa medicala necompromisa cu marketing din diverse zone, ca acele crantanele pe care i le dai sunt pentru ele asa cum e mc donalds pentru noi. Exista pe piata variante mult mai sanatoase 🙂

  36. Recomand sa ii dati doar mancare speciala pentru pisici. Si noi tot Royal Canin cumparam.
    Nu le dam mancare gatita, carne si sub nici o forma ciocolata sau alte dulciuri/fainoase etc., desi domnisoara noastra e pofticioasa.
    Motanul mananca strict boabe, insa ii permit sa guste fructe si legume pentru ca ii plac foarte mult! Si daca as vrea sa ii dau carne cruda cred ca s-ar uita mirat la ea si ar alege rosia. Mananca pepene, portocale, banane, capsuni, salata, spanac, rosii, ardei. Tot ce prinde prin bucatarie.
    Madame insa e mai cu astea procesate. Daca ii arati o lamaie nu stie ce sa faca prima data, sa fuga sau sa te scuipe.
    De asemenea, aveti grija la cantitate. Pe la 8-10 luni, daca o sterilizati asa cum ar fi indicat, sa ii luati mancare speciala pentru pisici sterilizate.
    Ai nostri doar asa mananca, eventual amestecat cu “Hair and Skin”.

  37. In primul rand, nimic cu ceapa! Ceapa este otravitoare pentru pisici. Iar daca aveti plante (dracaena, papirus, palmier), grija mare! Altfel, lapte fara lactoza e ok (LaDorna, parca si ZuZu au), dar hrana principala sa fie crantanelesau pliclete speciale pentru varsta ei. Dupa ce o castrati, recomand Hills sau Royal pentru pisici castrate.

  38. Simona, de tinut minte ….
    Adoptarea unei pisici este un act de mare curaj. De retinut: PISICA NU ESTE UN ANIMAL DOMESTIC. Punct. Este un vanator, prin excelenta. Este la varful lantului trofic. Pisica convetuieste cu noi, ne accepta ca egali, niciodata sluga. Am oarece experenta. Dupa trei “printese”, cu acte, am constatat:
    1. nu adopta o pisica cu regim alimentar prestabiit;
    2. nu adopta o pisica cu locuri de somn prestabilit;
    3. nu adopta o pisica cu locuri de caca prestabilit;
    4. nu adopta o pisica “stapana absoluta pe un teritoriu de dormit sau sieta” prestabilit doar daca vrei sa da-i divort;
    ……
    etc;
    Bun. Din expierenta … Nu un sfat … Nu este unanim valabil. O pisica se poate controla, partial si acceptabil doar prin dependenta de o anumita mancare, cand nu trebuie sa faca efort pentru a o obtine, este slabiciunea lor … poti sa ii dai carne cruda, peste, …. etc., … se va juca, nu va manca si nu va manca niciodata o mancare cu iz sau necomestibila pentru ea si noi, este cel mai bun tester pentru calitatea unui produs… dar cand devine dependenta, de un anumit produs, o poti controla, partial. Un alt truc, la “Tesa” a tinut, o perie de par. Mangaieri zilnice cu peria de masaj, un mod de colectare, igienic, a parului ce le raspandesc peste tot, de altfel. Sunt igienice. Pot lasa usa deschisa, ea nu depaseste pragul usii, se murdareste. Face scandal, zgarie, tipa daca o ia cineva in brate, valabil si pentru mine. Dar …. daca aude de o deplasare cu masina si flutur cosuletul preferat este in stare sa stea nemancata si doua zile pentru a nu rata momentul. Are locul ei, in masina, nu se misca, zici ca e impaiata, misca doar ochii si este cel mai bun paznic, sarpe cobra, nu alta. Incearca hotule! Natura salbatica, nedomnescita din ea si-o releva la tara, uita de origine, de sange albastru, de pretentii de diva. Este un vanator feroce. Mizeria pe care o uraste, este scut. Vaneaza pentru placerea vanatului si se lauda … Pisica toarce, aparent, “pisicioasa”, ne incanta, o iubim pentru tandretea ei … dar … PISICA ESTE IN VARFUL LANTULUI TROFIC SI SE FOLOSESTE DE NOI … asta cred eu. Voi?

  39. Eu una merg pe principiul ca pana de curand nu exista mancare speciala pentru pisici si au supravietuit bine mersi. Totusi, a mea mananca zilnic hrana uscata si umeda ( e foarte miloaga, pur si simplu stie cand are pliculete si oricand primde pe cineva la bucatarie miorlaie de numa’). Mai primeste atunci cand gatim peste, pui, ficat de pui ( ii place teribil), lapte (de vaca) din cand in cand pentru ca se mai constipa. Mezeluri cumparam extrem de rar, ii dau de obicei sa guste. Ii place si pateul, dar nu cumparam. Legume si alte cele nu mananca, dar eu i-as da, ma indoiesc ca le fac rau mai ales in cantitatile pe care le mananca ele, fiind vorba mai mult de curiozitate decat de pofta.

    • costicamusulmanu

      chiar mă întrebam ce mîncau mîțele acu’ o sută de ani? royal canin ( :mrgreen: ), wiskas…??
      despre pisici nu știu ce să spun, că n-am avut însă răposatul (13 ani, dintre care 6 la bloc) meu ciobănesc german mînca orez+paste fierte în zeamă de oase/carne (plus cărnița) la care se adăugau legume de prin casă (morcov, brocoli, dovlecel); asta după ce un veterinar deștept ne-a recomandat rețeta; iar din ce mîncam noi…orice; inclusiv Lămîie!! fără miștouri

  40. A mea mananca chestii crocante: fulgi de porumb, chips, bucati de foietaj. Cum ne vede rontaind se prezinta la cersit. Ii mai plac boabele de porumb fiert, mai rontaie cate o pastaie de fasole si cate o rondela din coditele de champinions.

  41. Buna!
    sa nu-i dai niciodata avocado (pisicilor le lipsesc niste enzime responsabile pt digestie si practic minunatul avocado e otrava pentru pisici). la fel se intampla si la ciocolata.

  42. Numai mancare de pisici :))) Pisicile au fost domesticite acu’ ceva mii de ani… E drept ca “viscas” & co sunt companii milenare (aveau reclame luminoase si pe piramide, daca nu stiati). Pisicile au mancat si pe vremea comunistilor si pe vremea celui de-al doilea razboi mondial si pe vremea revolutiei franceza si pe vremea lui Burebista… Si au trait. Pentru ca pisicile sunt niste supravietuitoare – noua vieti, nu?
    O intamplare de-a mea vis-à-vis de subiect. Am avut la un moment dat doua pisicute pe care – din varii motive – a trebuit sa le duc la tara. La vreo doua luni dupa asta am mers in vizita pe acolo. Tocmai intrase pe piata o firma binecunoscuta. Asa ca hai sa tratam regeste pisicutele. Cu Wiskas, inima de porumbel. Ajuns la fata locului, desfacut pliculetele si uitat cu mandrie cum sunt savurate bucatelele, “eeee, vezi dom’le, asta-i mancare facuta special pentru ele, vezi?”. Intre timp mamaie pune pe gratar niste peste… Pentru noi astialalti. Ce-a urmat? Ce wiskas, care porumbel……

  43. Pită cu slănină ai încercat să-i dai? 🙂

  44. N-am apucat inca sa citesc ce au scris ceilalti posesori de pisici insa eu zic asa: oamenii cresc pisici pe langa casa omului cu mult inainte de a aparea mancarea specializata si daca nu te apuci sa o indopi cu caramele, prajituri cu crema si mici, cred ca nu ii face rau putina mancare de scalvii ei favoriti. Cred ca si medicul veterinar poate confirma asta cu atat mai mult cu cat inclin sa cred ca voi aveti o dieta de oameni cu scaun la cap. Daca mai pui la socoteala ca mananca si mancare uscata de pisici, primeste tot ce are ea nevoie.

  45. A noastră e înnebunită după șuncă…altfel, pliculețe…alea de vânat mai ales…dar gustă din orice, inclusiv brânză telemea, măr…obligatoriu bea numai apă proaspătă…

  46. toate pisicile pe care le-am avut, deci si cele care acum imi dau trezirea la 4 dimineata, au mancat mancarea de la noi, preponderent carne si lapte(cel din urma nu in cantitati industriale, plus ca medicul lor(da au asa ceva 😛 ) a spus ca putin lapte ajuta la tranzit, adica nu se constipa). Evit sa le dau oase de peste si gaturi de pui( n-ai vrea sa stii cum e o matza cu parti din gatul unui pui-vertebre – blocate intre coltii superiori ai maxilarului….in fine, de la pastai verzi sau galbene, musai fierte, la placinta cu branza…cred ca le-au incercat pe toate! Inghetata iese din dicutie, fite! 😀

  47. Pisicel, a.k.a. Pi-Sicillia, mananca orice i se pare ei bun. E curioasa si daca tai paine, dar daca ii satisfac curiozitatea olfactiva, ma lasa in pace. Acum cativa ani nu manca nimic in afara de crontzanele (pentru ca nu voia), dar acum trebuie sa imi rup din fileul de somon, pui (chiar si crud), peste, ficatei… Cam ce ar manca ea sau neamurile, fie ele si indepartate, precum tigrul, in natura. Fasole si altele nu ii dau ca tot eu strang din litiera si mi-e mila de mine 😀

  48. Ha,ha, ha…că o fi nebună să mănânce legume. Mai mănâncă când și când porumb. Când a fost mică i-a dat o inconștientă carne de porc și s-a stricat rău de tot la stomac, era s-o pierdem. Acuma e turbo după ficat de pui, când și când vită. Mâncarea de zi cu zi- conserve Gourmet și crănțănele…

  49. Pisoiul nostru a murit acum 3 saptamini (chiar cind ai inceput serialul cu Mihaela) la venerabila virsta de 19 ani. A trait mult si bine, nu I-a lipsit nimic, dar tot ne-a lasat un gol in inima. Inca am reflexul sa ma uit dupa el in casa, la usa, etc.

    Se recomanda sa tii pisoiul in casa ca sa nu intre in contact cu animale salbatice care sa-i dea boli, si sa il hranesti doar cu mincare “uscata” (biscuiti). Noi am mers pe un regim diferit: l-am lasat sa zburde pe afara, l-am hranit in mod egal cu biscuiti, treats si mincare de la conserva. De baut i-am dat lapte gros (cream half and half, 10%). Refuza sa se uite la laptele normal. Din cind in cind, citeva bucatele mici de sunca slaba sau, cind faceam gratar, citeva bucatele taiate marunt de pui.

    Nici vorba sa-si bage nasul in farfuriile noastre; asta este “no no”.

    A trait 19 ani, deci cred ca am facut bine ce am facut. Pisoiul e si el om 🙂 (l-am considerat parte din familie) si trebuie sa se bucure de viata, nu sa-l pui la dieta “preventiv”.

    Scuze daca regimul recomandat de mine nu corespunde celor de alimentatie stiintifica.

  50. Nu ciocolată. Am înţeles că la metabolismul lor, e otravă pură.

  51. un sfat de bun simt, nu mai mancati chiftelute cu naut, fasole- de nicio culoare, salate…hraniti-va rational cu carne si nu o sa mai aveti niciun fel de probleme 🙂

  52. Al meu are 14 ani si in afara de beton si sticla a halit tot ce a putut, inclusiv o juma’ de canapea si un cur de cioara pe balcon. N’are nici pe dracu’. Doar ca mi s-a cacat in dulap pe raftul de chiloti. A, mai am o pisi maidaneza care imi pisa pantofii si un mops care mi s-a cacat in pat pe plapuma cu care m-am si invelit. Asa ca la voi e pace.

  53. Vă mulțumim mult tuturor, o să vă mai deranjăm, încă mai avem multe întrebări legate de animala care ne stăpânește. 😉

  54. Pisicii mei intarcati acum doua zile au hotarat ca degetele mele sunt deosebit de gustoase. Au colti de sarpe. E o senzatie unica mai ales cand dorm. Nu recomand.

  55. Simona, mi-am amintit ceva de pe vremea cand Tom era la noi, nu la ai mei: de la pliculete avea gaze! Si nu glumesc.. iar cand se schimba brusc atmosfera in casa, stiam ca Tom a fost la baie! :))) Prin urmare, cred ca depinde si de fiecare animalut in parte, dar sfaturile de mai sus raman valabile in ceea ce ma priveste!

  56. Da’ pe vremea bunicilor aveau crontanele si plicuri?! Pur si simplu carnita, lapte cu putina sare(sa nu faca viermi la burtica), peste fiert si ce mai vrea ea.

  57. verde de paris, cianura, cyclon b, terebentina…
    nu o sa va mai supere in veci.
    hai ma ca am glumit…
    dar sa vorbesc despre pisici… hai las-o-n masa de treaba…
    la cine baga minusuri sa-i vad matza impaiata.

  58. Noi am avut pisica/motan de cand tin minte, iar Maria-Sa a mancat inclusiv gomboti cu prune, adicatelea a furat gombotii cand nu am vazut.
    Ca detaliu, felinele noastre mereu au umblat pe afara si au facut in general ce au vrut ele. Probleme deosebite nu avem de raportat. Am tot vazut sunca, cremvursti si alte cele. Noi nu mai mancam asa ceva, iar matzul cu atat mai putin. Acum depinde, dar eu prefer niste slanina de la tara in loc de parizer sau sunca care nu stiu exact ce contine. Prin urmare, si pisi primeste cam acelasi lucru. Cum avem si caine si matza, se cumpara tacam de pui, se face supica si se imparte. Problema e cersitul la masa, ca daca se invata, nu mai ai pace. Mult succes.

  59. pisica noastra mananca doar royal canin si nu a avut nici o problema pana acum (are 8 ani).

    nu e indicat sa o lasati sa manance mancare de om, nu numai pentru ca nu e totdeauna mancarea potrivita pt pisici, ci si pentru ca daca o lasati sa-si bage nasul in farfuriile voastre, o sa o invatati ca e ceva ce e ok sa faca, deci o sa tot dea tarcoale prin oale, pe masa etc.

  60. in 12 ani , mitzulica a papat d ela morcovi si ceapa crude la ciorbita si paine. si-a bagat boticul pe unde,cand si cum a vrut el.

  61. carne. Felinele sunt carnivore, vaneaza. Deci carne. Restul e marketing.

    Si sa imi explicati de ce pisicile maidaneze imi dezgroapa ceapa din gradina si o roade!!!!

  62. Mia, scumpica noastra de pisica ,e innebunita dupa branzica cu mucegai,dar doar o anume marca,Viking, o fi fost vreo luptatoare in alta viata. Dar, cam orice mancam, ea trebuie sa miroase macar,pt ca oricum nu primeste . Dar cea mai haioasa pozna pe care a putut sa o faca, a fost cea in care am prinso cu dintii infipti intr-un peste de doua ori mai mare ca ea, pe care evident incerca sa il traga dupa ea pe hol,sa il ascunda in casuta ei,asa cum face cu multe alte chestii. :))

  63. lesiuc anamaria cristina

    draga mea, ca o fosta posesoare de 2 matze (fosta pentru ca dupa 21 de ani au hotarat sa plece in locuri mai bune, acolo unde se duc toate matzele dragute si haioase cand se satura de acest pamant) iti spun cu mana pe inima ca poti sa dai orice isi doreste ea sa manance, nu se intampla nimic, mai ales, nu-i asa ca ea singurica isi va alege exact cantitatea si calitatea mancarii, inclusiv din mancarea noastra de bipezoizii fara cap si coada, mai in gluma mai in serios, poti sa ii dai exact ceea ce doreste ea sa mance, nu se va intampla absolut nimic.

  64. Pisicile mele mananca aproape orice doar ca nu le place mancarea uscata pentru pisici. Sa ai grija sa nu ii dai ciocolata ca nu e buna pt ea.
    PS: Am 4 pisici cu personalitati diferite.(muulta munca cu mancarea) :))

  65. ale mele mananca ce mancati voi zilnic :mrgreen:

  66. Eu pisica o vad, asa, un animal semisalbatic. Prin excelenta este vanator. Deci poate manca orice ar manca si in afara mediului “protejat” din apartament. Daca o maidaneza mananca ce vaneaza (de la sobolani la vrabii si tot felul de gaze sau maruntaie de animale eviscerate) si ce gaseste la pubela, credeti ca o mancare proaspat gatita i-ar face greata? Nicidecum. In plus, semisalbatica fiind (chiar daca stapanitii bipezi s-ar putea ofusca de cuvantul asta) nu va exagera mancand mai mult decat are nevoie. Eu nu am auzit de animale care sa manance compulsiv, doar fiintele “evoluate” fac asta!

  67. Noi l-am lasat pe Misha sa guste de prin toate mancarurile cand era mic. Dar doar sa guste. In plus, il invatasem sa manance orez fiert cu legume fierte (pe langa mancarea de pisica) si ou fiert. Nu i-am dat mezeluri sau carne cruda. Vreau sa zic ca acu’, pot eu sa transez zece pui de-odata si un porc si alte vietati, ca Misha n-are nicio treaba, nu simte nicio atractie fata de mirosul de carne. Da’ daca simte miros de outz fiert, il apuca nebunia.
    Deci, eu cred ca poate sa guste putin, de pofta, din mancarea voastra 🙂

  68. Am fost odată martor la un accident. O mașină a izbit un porumbel (sau invers)… L-am luat de pe jos (mai trăia săracu’, se zbătea), dar într două minut a zburat în rai, în ciuda primului ajutor dat de mine. Aveam pisică pe-atunci și m-am gândit sa îl duc ca și cadou ei. Sa vezi ce nebunie când l-a simțit! Porumbelul ăla (cald, încă) a scos FIARA din pisică! Am închis-o în baie cu porumbelul proaspăt mort… După două minute am aruncat un ochi. Toată baia era plină de puf, pene și mârâituri de felină feroce. Începuse mâța să devoreze porumbelul. Cu greu am reușit să scot porumbelul din ghearele și colții ei, cu ajutorul a unei perechi de mănuși de sudor. 😀 După care am făcut o greșeală: am curățat porumbelul conform normelor sanitare umane de igienă alimentară și l-am fiert fără nimic, doar apă. Pisica se uita dezgustata și jignită la ceea ce se întâmplă. Nu s-a atins de porumbelul fiert oferit la cina, privindu-l un dezgust uriaș și o ură enormă. I-a trebuit o lună să mă ierte pentru blasfemia culinară pisicească săvârșită de mine… 😀

  69. Masline! Motanul nostru moare dupa absolut orice mancare de oameni dar maslinele au aceleasi ingrediente ca si catnipul si daca ii dai masline o sa danseze ca Michael Jackson. Deci cum ziceam, masline. Mai am o prietena care ii da frunze de kale si motanul ei, moare dupa kale ca un food blogger vegan ce este.

  70. pisicile au un organism diferit de al nostru, deci si nevoi diferite. NU o lasati sa manance de la voi din farfurie. am 2 cunostinte care au ajuns cu pisica la vet din cauza asta, una a facut intoxicatie alimentara, cealalta nu stiu ce bubite.
    depinde si ce ati vrea sa o lasati sa manance, totusi. o bucatica mica de pui fiert, simplu, nu i-ar face rau. e mai bine sa isi puna pofta-n cui si sa va streseze putin decat sa ajunga sa aiba vreo problema medicala. cel mai ok e sa cereti cat mai multe detalii veterinarului.
    in orice caz, vad ca pis’cuta e mica, daca o invatati de mica scapati de o grija, nu o sa va streseze toata viata. oricum, din cate am discutat cu un veterinar, alimentatia e foarte importanta mai ales cand e mica.

  71. am vazut prin comentariile de mai sus ca se tot pomeneste laptele. cele mai multe pisici au intoleranta la lactoza, cum sa le dati lapte?! pana si un simplu search pe google “ce sa nu manance o pisica” iti raspunde la asa ceva. hai ca o gurita de ceva din farfurie mai zicem, dar lapte, constant? un amic spunea ca pisica lui facea mereu diaree cand ii dadea lapte, dar nu s-a gandit ca asta ar fi cauza… nu va mai luati animalute inainte sa va interesati cum sa aveti grija corect de ele 🙁

  72. Bun, sa zic si eu de Maimuta-Caprita-Blanoasa-Printesa-simultealtenumecarenupotfipomenite : nu pot sa beau nici cafea fara sa miroasa ea. Daca sunt cu spatele la ea si mananc ceva, sare pe scaun si incepe sa ma atentioneze cu labele si prin diverse vocalize.
    Gusta de la masline (e topita, se tavaleste pe jos, sare la bataie, miauna, chitaie, latra, etc. cand le simte) la paine; orice mananc trebuie sa fie cel putin mirosit de ea. Branza rules, de multe ori o suspectez ca e soarece, pt ca e in stare sa ne fure branza din farfurie. Problema e cand o gasesc cu capul in cafeaua mea cu lapte sau in paharul de vin 😛 Noroc ca nu bem bauturi tari 😆
    Hrana ei consta in mod normal in pliculete de la Purina (NutriSaveur, e innebunita dupa ele) si crontanei de la Hills, Science Plan, fitze de genul asta. Ii amestec mai multe sortimente (pt sterlizate, pt aparatul urinar, pt housecat, etc) 😎
    Cred ca sunt un sclav pe placul domniei sale 🙂

  73. ca hrana de baza e bine sa introduceti si mancare umeda pentru pisici nu numai cea uscata. daca imi aduc bine aminte proportia ar trebui sa fie 60% hrana umeda, 40 % uscata pentre a evita probleme ale aparatului urinar , de care sufera majoritatea pisicilor crescute in casa si hranite cu mancare uscata http://www.cathealth.com/nutrition/wet-food-vs-dry-food-for-cats Atentie la conserve, nu sunt toate bune. Cautati sa aiba carne si organe fara zahar si alte mizerii, in general nu cumparati conserve pentru pisici de la supermarket. Aici: http://www.zooplus.ro/shop/pisici/hrana_umeda_pisicii se gasesc o multime bune. Eu iau Hermanns Bio, Terra Faelis, Feringa, Granata Pet, Applaws, in functie de ce promotii au pe site si de mofturile matzelor din dotare. Eu as schimba si Royal Canin, prea multe cereale pentru un carnivor. Eu le dau Applaws sau Feringa, dar sunt mai multe marci fara cereale. In loc de conserve ii puteti face si voi pateurile amestecand carne cu ficat , organe, niste legume putin fierte, dar pentru mine e mai greu sa fac asta si sa le si sa le dau preponderent hrana umeda

  74. Dilema asta am avut-o si eu la inceput, asa ca am tot cautat informatii si pe site-urile noaste din tara..si pe la altii :). Desi recomandarile din USA sunt in general punct de referinta eu nu le consider neaparat asa avand in vedere ca accepta subsante car nu sunt chiar safe.
    In general pisicile sunt curioase, dar este de preferat sa nu le hranim cu mancare gatita pentru noi. De evitat carnea de porc, mancarurile prajite, conservele de peste ( de uz uman 🙂 ) , mezelurile, dulciurile, hrana industriala care contine cereale. ( orezul se pare ce este considerat o cereala neutra…nici nu ajuta, nici nu strica)
    Desi pisicile sunt animale carnivore, din cand in cand au nevoie si de legume si fructe. ( morcov, mar, alge, dovlecel, spanac, mazare).
    Pisica mea mananca cu placere mocov ( preparat la abur) amestecat cu carne de pui. Uneori ii fac supa de varza ( 2 linguri de varza, 50 de g de carne de pui). Am vazut ca mananca si spanac ( tot preparat la abur), mazare cu orez si carne de pui, galbenus de ou ( fiert…n-am avut curaj sa-l dau crud) . Cam de doua ori pe saptamana primeste o portie de macare gatita special pentru ea 🙂
    Alimentatia de baza insa o reprezinta crochetele..eu am optat pentru Applaws si Acana, dar sunt si alta marci in comert care nu contin cereale. Nu mi se pare o hrana scumpa, tinand cont de toate benefiicile. Pisica mea are 6 luni acum si 1 kg de hrana uscata imi ajunge 1 luna. Hrana uscata este buna si pentru ca ajuta la curatarea dintilor.
    Apropo de hrana din comert, mie acest articol mi s-a parut foarte util:

    http://www.zooland.ro/cum-sa-citim-eticheta-hranei-pentru-pisici-3058

    O zi frumoasa 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint