Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Voi vota oameni care vin dintre noi. Atâta timp cât știu că nu vor fura și nu vor minți, accept chiar și să nu facă nimic

Screen Shot 2016-05-26 at 16.55.55

Mai țineți minte vremurile în care unii dintre noi votam pe criteriul “Să fure, domne, da’ măcar să facă și ceva”? Nu-mi spuneți că nu ați avut niciodată argumentul ăsta, din disperarea de a avea un motiv ca să mișcați mâna cu nenorocita aia de ștampilă. Eu l-am avut, recunosc. De-acum încolo însă, pentru toată viața mea, atunci când nu voi avea argumente pozitive pentru vot, o să aleg pe baza criteriului radical opus: “Să nu facă nimic, dar măcar să nu fure”.

Pur și simplu nu mai vreau să pun ștampila pe cineva despre care am convingerea sau măcar suspiciunea că fură. Așa că, simplificând la maximum, înainte de a vă desfășura prin fața ochilor toate motivele raționale care îmi susțin alegerea de pe 5 iunie, vă spun frust argumentul ultim: o să pun ștampila pe Nicușor Dan, chiar dacă nu am certitudinea că va putea face ceva, pentru că o am pe aceea că nu va fura. Frazei îngrijorate “Da, dar n-o să poată face nimic, dacă n-o să aibă consilieri”, îi răspund cu “E ok, sunt dispusă să îl plătesc pe Nicușor, ca să stea degeaba 4 ani, numai să nu vină Primar General cineva dintr-un partid care fură”. Dar poate că o să aibă, totuși, și consilieri, și o să poată să facă și lucruri. 😉

În cele ce urmează, o să încerc să le demontez pe rând, rațional, toate argumentele anti-Nicușor, pe care le-am auzit până azi:

* “Da, dar a făcut și el o grămadă de greșeli, n-ai văzut că s-a scăpat cu rasisme, cu chestii?” – Am văzut și m-am enervat, dar asta e, altă opțiune nu avem, plus că omul face eforturi evidente să își corecteze derapajele. Noi, cei care nu mai vrem politicieni, așteptăm de 26 de ani să apară și oameni de-ai noștri, dispuși să se bage în groapa cu balaurieni corupțieni, iar când, în sfârșit, apar astfel de oameni, vorba unui amic, scoatem standardul de aur și începem să strâmbăm din nas: “Mda, dar nu vezi câte defecte are și ăsta? Nu vezi că nu e perfect?” Nu e perfect, evident că se putea și mai bine. Ar fi putut să aibă și charismă, și spontaneitate, și spumoșenie, și un discurs care să hipnotizeze masele, ba chiar și un nume mai bun. Ar fi putut să aibă o statură impunătoare, să fie blond cu ochii albaștri și să aibă o voce care să înmoaie genunchii femeilor, de la tinerele de 18 ani, care votează pentru prima oară, până la mămăițele îndrăgostite de doamna Găbița Firea, pentru că o știu de la televizor. Ar fi putut să aibă 10 MBA-uri și să fi condus în viața lui echipe de mii de oameni. Heheee, câte calități ar mai fi putut să aibă Nicușor Dan, dar îi lipsesc cu desăvârșire… Doar că asta e opțiunea pe care o avem acum, un om cu defecte, ca noi și dintre noi, mai avem de așteptat până va candida Sfântul Duh, altoit cu farmecul lui Bruce Willis și cu anvergura lui F. D. Roosevelt.

* “Mda, dar degeaba zice el că nu e politician, e politician, că și-a făcut partid”. – Pe bune? Ne dăm cu stângul în dreptul pe proceduri, acum?

* “Mda, dar de unde are banii din campanie? Cine crede în așa-zisa lui transparență?” – Serios? Da’ banii lui Orban din campanie de unde s-a dovedit că veneau? Mai mult decât că e 100% transparent cu toate sursele de finanțare a campaniei ce ar trebui să mai facă omul, ca să ne convingă? Să se jure la icoane? Asta chiar nu poate, că e ateu. “Hei, hei… bine că a venit vorba! Stai să vezi, acum câteva seri, a răspuns evaziv la TV la o întrebare despre Dumnezeu, a zis că e botezat ortodox și e practicant ocazional, deși toată lumea știe că e ateu”. Pfiuuu, ce să zic…? Așa a făcut, din dorința evidentă de a nu speria poporul votant? Nasol, e o greșeală de comunicare, e inconsecvență, e o minciunică, dacă vreți să-i spunem așa, sau o reevaluare ipocrită… Păi, ia hai să-l măsurăm cu standardul de aur și să-l pedepsim, nu îi e rușine să umble cu d-astea? O votăm pe doamna Gabriela, că dânsa nu e nici inconsecventă, nici incoerentă, vine și dintr-un partid de superîncredere și nici nu minte de îngheață pasărea-n zbor, strigând, de exemplu, că demonstrația amănunțită a plagiatului soțiorului e doar un articolaș manipulator, comandat de PNL. Sau poate pe Predoiu, care, vine dintr-un alt partid de mare încredere?

* Nu știe să comunice, e moale în dezbateri, te ia somnul când vorbește. – E OK, cum ziceam, lasă că vorbește bine doamna Gabriela, are și experiență de atâția ani în televiziune, e și frumoasă, se și îmbracă frumos, în rochițe de ștrumfiță, și a și cântat “Trandafir de la Moldova”, acum câțiva ani, într-o emisiune veselă de la Antena 1…

* “Campania lui e gândită prost”. – Așa o fi, ar fi trebuit să lucreze cu echipa lui Obama. Poate data viitoare, ca să putem să operăm și noi liniștiți cu standardul de aur.

* “Și toți oamenii ăia ai lui, care candidează din partea USB, la toate sectoarele, și pentru primării, și pentru consilieri? Ăia cine sunt? N-am auzit în viața mea de ei”. – Tocmai asta e și ideea. Bine că n-am auzit de ei! Lasă că am auzit de politicienii care ne fură de 26 de ani, de ne-am săturat. Cu oamenii lui Nicușor e simplu: sunt de-ai noștri, sunt ca noi, sunt dintre noi. Pentru mine asta e suficient ca să pun ștampila pe ei. Ofertele se împart doar în două categorii: oameni ca noi, veniți dintre noi și oameni ca ei, veniți dintre ei. Eu îi votez pe ăștia veniți dintre noi, dacă voi vreți să îi votați pe ai lor, e ok, fiecare cu decizia și cu argumentele lui.

* “Ce nume prost ales, USB! Amintește de USL”. – Asta e, alt nume n-avem. Poate vă sună mai bine PSD sau PNL?

* “Nu a evoluat deloc în 4 ani”. – Ba chiar a evoluat. Și oricum mi se pare foarte tare, pentru noi, că a avut nervi să se întoarcă, să facă un partid, să se înconjoare de niște oameni, să strângă bani de campanie, să adune și să ne propună o întreagă echipă, să ne ofere opțiuni și pentru sectoare, și pentru consilieri, și pentru tot, toate sub semnul USB.

* “Nu are experiență”. – Nici în furat nu are experiență și, cel mai important, nici nu își propune să capete. Nu vrea nici să ne fure, nici să ne mintă. Multă experiență au ăia care ne conduc de 26 de ani încoace, mai ales la furat. Dar noi vrem o schimbare.

* “Nu are șansă să câștige. O să câștige Firea lejer”. – Dacă nu îi dăm șansa, da, o să câștige Firea lejer. Dacă nu ne mișcăm curul la vot, da, îi facem cadou primăria lui Firea. Altfel, hai să fim serioși, chiar are șansa să câștige. Cu condiția să ne mobilizăm, să ne mai mișcăm și niște prieteni, să ne rugăm părinții sau bunicii să voteze pentru noi și altele asemenea. În orice caz, nimic care ar putea să epuizeze sau, Doamne ferește, să ne omoare. Dacă îmi aduc bine aminte, și Ponta a era la fel de relaxat ca madam Firea, în campania pentru președinție. Și l-a lovit bomba atomică.

* “Mai bine votăm Predoiu, are mai multe șanse”. – Nu, nu are deloc mai multe șanse. Plus că vine din partea unui partid care ne-a mințit și ne-a furat, ca toate partidele care au trecut pe la putere.

* “Poate dacă erau alegeri din două tururi…”. – Uite că nu sunt alegeri din două tururi. Și că trebuie să ne decidem dacă vrem unul de-al nostru (bun, rău, imperfect, așa cum e el) sau unul de-al lor, într-un singur tur. Eu vreau unul de-al nostru, cu toate defectele pe care le are și cu toate lucrurile care nu îmi plac la el. Care sunt destule.

* “Nu îmi place, domne, deloc moaca lui, îmi e antipatic. Ce vrei dacă mi-e antipatic?” – E ok, nu trebuie să te căsătorim cu el, doar să îl votăm. Firea o fi cumva simpatică?

Așa că nu știu ce-o să faceți voi, dar eu voi vota Nicușor Dan la Primăria Capitalei și USB pe toată linia, și la consilieri, și la sector, și peste tot. Unde o să văd USB, o să pun ștampila fără să clipesc. 

Avem, pentru prima oară, un premier care e de-al nostru. Avem, pentru prima oară, miniștri care sunt de-ai noștri și dintre noi. Miniștri și oameni din echipele lor care, printre picături, vorbesc personal cu noi pe Facebook, nu prin intermediul unui responsabil de comunicare. Unora dintre ei le spunem pe numele mic. Sunt Vlad, sunt Valeriu, sunt Corina, sunt Monica, sunt Laurențiu, sunt Ștefan, sunt Simona, sunt Cristi… Îi știm, pentru că sunt din lumea noastră, am băut bere cu ei, am lucrat cu ei, ne-au fost colegi sau ne sunt chiar prieteni.  Nu, nu sunt de-ai noștri toți oamenii din guvernul ăsta, iar cei care sunt nu sunt nici perfecți și nici nu vor putea să ne lase o Românie funcțională într-un timp atât de scurt. Dar măcar știm încearcă să facă TOT ce pot. Că nu ne mint și că fac gesturi de  transparență pe care nu le-a mai făcut nimeni.

Mai avem, pentru prima oară în 26 de ani, tot mai mulți cetățeni care vorbesc, care aleg să reacționeze la locul lor de muncă, să denunțe, să emită avertizări publice, să nu mai tacă, să nu mai legitimeze abuzul, să nu mai fie părtași la el.

Mai avem și niște anchete jurnalistice care dezăluie lucruri fără precedent.

Chiar dacă e mică, timidă și nu ne va aduce o altă viață peste noapte, schimbarea plutește în aer. Ea a început în noaptea de 30 octombrie 2015, când niște oameni au murit, fără ca măcar să știe ce va însemna asta pentru noi. Uneori aproape că nu o zărim sau uităm că s-a înfiripat. Dar există. E acolo, pregătită să crească și să le ofere copiilor voștri și pisicii mele, peste 15-20 de ani, o viață mult mai bună decât avem noi acum. Iar, de crescut, noi trebuie să o creștem, că nu are cine altcineva.

Când a mai fost schimbarea atât de palpabilă și atât de aproape de noi, în ultimii 26 de ani? Niciodată.

Pe 5 iunie, schimbarea înseamnă să punem ștampila pe unii de-ai noștri, așa imperfecți cum sunt ei. Pot fi recunoscuți după sigla USB din buletinele de vot și după faptul că ne vine să le spunem pe numele mic. 

Screen Shot 2016-05-26 at 17.16.26

141 comentarii

 1. da , si eu vreau ND
  aceleași motive, dar fix aceleasi frate!!!

  misto asta cu : ***dispuși să se bage în groapa cu balaurieni corupțieni,*** 😛 😛 😛 😛

 2. Simona si restul bucurestenilor cu creierul la purtator,
  trebuie sa va mobilizati pe facebook asa cum ati facut pentru Colectiv,
  si sa iesiti la vot, in numar cat se poate de mare si chiar mai mult decat atat, pentru Nicusor Dan,
  nu mai lasati soarta Bucurestiului in seama pensionarilor pesedizati.
  Acum 4 ani au iesit la vot doar 30 de procente din totalul bucurestenilor si a castigat felcerul Oparitu a doua oara.

  Hai, ca se poate!
  Nicusor Dan merita, dati-i voi sansa sa castige.
  Doamne ajuta!

  • de ce crezi ca mi-am strofocat creierii ca sa scriu acest text?

  • L
   manager de campanie 😛 😛
   cool

  • @andu YY: ce manager de campanie, ai înnebunit? om.

  • @Simona, scuza-mi interventia futila.
   Am vorbit ca sa nu tac.
   Voiai sa spui omg! cu om-ul ala?

  • Simona si Luminița
   niste precizări 😛 😛 😛
   eu zisesem citind textul Luminiței ca Luminița însăși ar putea fi manager de campanie pentru Nicușor Dan

  • @andu yy, eu intelesesem ce ai vrut sa spui, nu am inteles bine la cine s-a referit Simona…dar nu mai conteaza.
   Imi asum ca m-am grabit sa scriu si textul a iesit cam lozincard, asta regret.

  • Asa bravo
   Firea-Pandele va ajunge primar.
   Multumita doamnei Simona Tache si a altora ca ea care il sustin pe Nicusor Dan.
   ND este cea mai tare miscare electoral a PSD de pana acum.
   Mai tare si decat cea a cu Mircea Diaconu.

 3. Doamna Simona, ne scuzaţ, aţ ratat un contraargument beton: “Ce e, domne, cu toate numele alea de străini? Armand, Bugner, Wring, Dobrev, Bulfon, Moulin, ce, români nu putea sa pună candidaţi? Românii ce au? NIşte Popeşti, nişte Ioneşti de-ai noştri, strămoşeşti!”. Eh, să vă văz cu răspundeţ la asta!

  Semnez
  Sînt o babă pesedistă 😀

 4. Sub nici o forma. E fals, nu cunoaste legile si e pur si simplu rau. Intre asta si firea nu e nici o diferenta. De aceea voi vota Predoiu. Ala macar are cativa oameni competenti in spate.

  • și un partid în care se fură. succes. 🙂

  • Ha? care-s aia competentii, Busoi si Calimente?

  • Probabil te referi la aia condamnati?

  • Domnule, in momentul in care alegeti sa votati Predoiu, cresteti sansele sa avem un primar psdist anii care vor veni. Pentru ca, asa cum arata sondajele, ND este pe locul doi. Orice vot al opozitiei care nu merge catre el o ajuta pe cucoana pesedista. E trist si simplu! La fel de trist cum e faptul ca opozitia la flagelul psd nu a fost capabila sa se uneasca.

  • Nu uita de consilierii pnl din consiliul general care au votat cu mafia imobiliara a lui oprescu la fiecare sedinta, nu mai vorbesc de sectoarele 1 si 6 unde au avut primari si sunt un dezastru!

  • @ eu
   Nicusor Dan stie ca submarinul nu are ferestre 😎 🙄 😉 😛

  • Ati spus cumva ca e “rau” ? Adica cum ? La suflet ? Absolut ilar ! Daca asta, cu vorba lui moale, vi se pare rau, atunci cum vi se pare Firea, care e o vipera care scuipa venin de cum deschide gura ? Sau poate v-a deranjat ca s-a luat de “marea artista” RP Bitanescu ? A avut noroc va spun, in locul lui o faceam varza. Nu, domnule, mi-e teama ca nu e suficient de rau, dar, vorba Simonei, defilam cu ce avem.

 5. De ce nu o femeie independentă, gospodină cu o idee de forță?

 6. Asociatia IREC

  Ati analizat propunerile USB si ale candidatului Nicusor Dan in ceea ce priveste gestionarea cainilor fara stapan din Bucuresti?
  Vi se par viabile?
  Avand in vedere ca in Bucuresti prin aplicarea constanta a Legii 258/2013 s-a diminuat considerabil numarul de caini fara stapan consideram ca o intrerupere a activitatii actuale de getionare ar duce in scurt timp la situatia existenta inaintea aplicarii legislatiei.

  • Cîinii vor fi gestionaţi în continuare, numai că responsabil şi transparent. Am scris gestionaţi, citiţi gestionaşi, nu eutanasiaţi, nu reteritorializaţi, ca să fim bine înţeleşi. A spus clar chiar Nicuşor Dan, ascultaţi-i declaraţia. Iar legislaţia trebuie aplicată, cu tot cu normele ei, cu tot, nu e ceva opţional, dar depinde şi cum. Nu prea înţeleg ce vă nemulţumeşte la programul USB referitor la acest subiect. Puteţi să-mi spuneţi PSD şi PNL ce prevăd în programul lor? Eu nu am găsit nimic. Poate nu-i mai adună deloc. Poate nu-i steriliează. Sau poate au idei mai bune, ajutaţi-mă să le aflu. Mulţumesc.

  • de unde ati scos-o ca se va intrerupe activitatea de gestionare? doriti sa dezinformati, cred. Activitatea va fi continuata , dar in deplina transparenta, in parteneriat cu cetatenii si folosind metode umane. Stiu ca dvs. ati protestat la momentul arestarii lui oprescu si il regretati, dar noi nu vrem sa mai fim furati, cu atat mai putin prin omor.

  • Pentru manuela: asa s-au gestionat si intre 2008 si 2013 si s-a reusit performanta de a se ajunge de la 30 000 de maidanezi la 64 000. Cutu cutu, care pare deja sa se pregateasca pentru niste contracte cu primaria, ca tot nu mai avusese demult, deja publica aberatii cum ca s-ar abandona peste 50 000 de caini pe an numai in Bucuresti. E clar ca isi pregatesc teritoriul.
   Eu voi vota un alt candidat de dreapta, dar daca ar fi de ales intre nicusor dan si firea prefer sa o votez pe antenista, oricat de mult o detest.

  • Nu este nevoie de nici un program separat privind aceasta problema, a cainilor comunitari. Exista legi care trebuie doar aplicate. Sa vedem transparenta. Si cautati asociatii care nu fura din banii maidanezilor pe care ii *salveaza*. Aveti grija cu cine colaborati!

  • Ilinca, mai bine te abtii sa comentezi, jignesti cum pui mana pe tastatura. Tipic maidanezofilelor. Nimeni nu a protestat la arestarea lui Oprescu, e la fel de vinovat de situatia din 2013. Sunteti plini de voi, cu totii. Mai bine imi bag un bat in fund decat sa va votez.

 7. Parerea mea este ca Liiceanu are dreptate, cat timp N. Dan si Predoiu nu se inteleg Bucurestiul va fi aruncat in mainile PSD. Daca N. Dan nu vrea sa lase Bucurestiul pe mana PSD atunci ar trebui sa accepte propunerea lui Predoiu. Si daca sondajul prezentat de N. Dan este adevarat atunci nu inteleg de ce nu a acceptat aceasta propunere? N. Dan ar putea sa fie sustinut de PNL si Predoiu in lupta pentru Bucuresti si atunci ar avea o sansa, altfel Firea va castiga detasat. 🙁

  Video Liiceanu: https://www.facebook.com/catalin.predoiu/videos/1072822522791914/

  • Pai, USB a publicat deja un sondaj – in care ND este pe locul 2. PNL se pare ca nu are incredere in acest sondaj – e dreptul lor. Dar atunci, de ce ar avea USB incredere intr-un sondaj al PNL?

  • Oare ati uitat ca PSD si PNL s-au inteles de minune acum citiva ani sub sigla USL? Si ca s-au despartit tocmai pentru a putea lua, impreuna, toate voturile. De ce sa ramii la 70% cind poti rade tot, nu?

 8. Eu vad o singura problema cu ND si n-am gasit raspuns la ea in articol. Nu este capabil sa inteleaga ca Bucurestiul nu este un muzeu, ci un oras destul de viu, in care nu tot ce e vechi este automat si de o valoare inestimabila. Hala Matache era veche si atat. In nici un caz nu era vre-un reper cultural deosebit, in nici un caz nu avea vre-o arhitectura ce ar fi impus prezervarea ei. De fapt mai pe sleau era o tiganie, care a avut ghinionul de a sta in mijlocul unei linii drepte care lega nordul (unde lucreaza multi) de sudul orasului (unde locuiesc multi) . Incapacitatea lui de a intelege ca Bucurestiul are nevoie si de artere functionale, pentru a acomoda cei 2-3 milioane de locuitori in plus fata de vremea ultimei sistematizari (a lui Ceauescu) nu ma lasa sa pun stampila pe el.

  • Piaţa Matache. Hm. Ai văzut Boqueria din Barcelona, mamă ce bloc de birouri ar fi mers acolo în loc de o amărîtă piaţă tradiţională. Şi acum c-au dărîmat-o ţi se pare că arată mai bine zona aia? Şi chestia cu muzeul, te rog s-o extinzi şi la grădini, pt că numai el reuşeşte să salveze un petec de iarbă de borduriadă, asfaltangii şi megamalluri. Absurd. Poate îi dăm şansa să şi construiască, nu numai să apere prin tribunale clădirile istorice.

  • Noduri in papura. E foarte greu, daca nu imposibil, sa faci “artere functionale” dupa ce orasul e construit, sint blocuri, magazine, etc. Am vazut monstruozitati din astea prin alte orase: se largesc strazile sacrificindu-se spatiile verzi. Ei bine, problemele de trafic au ramas aceleasi. Solutiile sint soselele de centura sau metroul. Si inca ceva: daca vrei sa ajungi din nordul Bucurestiului in sud, cel mai simplu e sa iei metroul.

  • Nu stiu de pe ce pozitie comentati? Specialist? Istoric? arhitect? nu cred. Hala Matache era monument istoric trecuta in lista monumentelor. Specialistii in structuri de rezistenta spun ca structura metalica era comparabila cu cea a turnului Eiffel ca ingeniozitate pentru vremea respectiva. In plus hala se gasea intr-o stare f. buna si functionala inainte sa puna Oprescu ochii pe ea si sa o goleasca , dupa care a asistat cu binevoitoare nepasare la devastarea ei. a ajuns in ultimul hal dupa ce s-a stabilit ca pe-acolo trebuie sa treaca o autostrada cu 6 benzi. Asta e deja al doilea lucru inadmisibil. nicaieri in lumea civilizata nu se mai fac astfel de strazi prin centrul orasului ca sa aduci masinile in centru, ci se merge pe soutii de ocolire a centrului. Cei care lauda initiativa dezastruoasa a lui oprescu habar nu au nici de urbanism contemporan nici de politicile europene referitoare la orasul european, in care prioritatea nr. 1 este protectia identitatii si pe urma reducerea traficului.

  • 2-3 milioane de locuitori IN PLUS fata de vremea sistematizarii lui Ceausescu? La Revolutie, Bucurestiul avea peste 2 milioane de locuitori. In 2011, oficial avea 1.883.425. Daca puneti si oraselele-satelit, ajungeti pe la 2,2 milioane ( desi mi se pare ciudat sa vorbim si de oraselele astea, din moment ce n-au nici o legatura cu primaria Bucuresti de care vorbim acum ). Daca pui chiar toata zona metropolitana, care include nu doar tot Ilfovul, ci si bucati din judetele din jur, tot nu treci de 3,4 milioane.

   Stiu ca pe-acolo prin capitala va place sa va mandriti cu statutul vostru, dar asta e un abuz al matematicii si statisticii pe care chiar nu-l pot tolera.

   Ca sa ma leg si de restul comentariului tau, sincer, nici mie nu mi se pare Hala Matache ceva demn de pastrat, dar asta e parerea mea personala. Daca mie ceva nu mi se pare demn, nu inseamna ca nu e. Poate ca pentru multi sau pentru cei care conteaza, e de pastrat. Si in ultimul rand, ca sa repet laitmotivul articolului, las’ ca e Firea mai buna. Ea sigur stie sa gestioneze capitala de vreo 5 milioane ( dupa cum i-ai adunat tu ), nu ca natafletul asta imperfect.

 9. Eu cred ca schimbarea vine din interior, nu doar prin aratat cu degetul si criticat, cum face Nicusor. In afara de o serie de procese, nu s-a remarcat cu nimic. Nu cred ca e momentul sa stagnam, doar in ideea ca omul nu fura. Deja ca nu este cel mai transparent candidat, dar mai este si nepregatit. Eu vreau un om cu o echipa in spate, care a avut rezultate si care sa fie proactiv, nu doar reactiv. Deci NU Nicusor 🙂

  • “Deja nu este cel mai transparent candidat” – te rog, spune-ne care este cel mai transparent candidat. mor de curiozitate 🙂

  • Nicuşor nu are de se să schimbe aşa că schimbarea aia din interior să vină de la Dragnea în jos, de la Blaga & co.Alina. Şi eu nu mă refere din interiorul unei celule aşa cum s-ar crede. Şi dacă mai avem ceva parcuri, şi dacă nu ne-au făcut zgîrie nori între case şi dacă a mai rămas o clădire patrimoniu în picioare, pe ici pe colo este şi meritul lui. Şi cred şi eu că nu e momentul să stagnăm în corupţie şi hoţie, e momentul să schimbăm echipa, Nicuşor Dan are o echipă numită Uniunea Salvaţi Bucureştiul, provenită din Asociaţia Salvaţi Bucureştiul. Ditai echipa are! Şi dvs pe cine doriţi, de spuneţi aşa categoric DECI NU? Că mor de curiozitate, ca pisica Simonei Tache.

  • Este SINGURUL candidat care a asigurat transparenta totala privind bugetul de campanie. Aratati-ne si noua ceilalti candidati care au facut acest lucru. Deci da, nu este “cel mai”, pentru ca este singurul. Si procesele alea au fost pentru noi, pentru bucuresteni… Nu de dragul drumurilor nesfarsite catre instantele din Bucuresti…

  • Iti recomand sa te interesezi de SNSB. Este o scoala de elita in care predau profesori din toate colturile lumii. Scoala este facuta de Nicusor. E greu sa gasesti un exemplu academic similar.

   Si faptul ca a salvat hectare intregi de la defrisari nu e chiar putin lucru. Procesele au aparut cand prin mediere nu s-a intamplat nimic.

  • SNSB adica scoala care se vrea privata dar care de fapt este sustinuta din fonduri de la stat? Facand din Nicusor, practic un bugetar? Un om al sistemului impotriva caruia “lupta”? Wow da… Mare realizare. Si profesorii care vin din toate colturile lumii… Iti vin si de pe Marte daca ii platesti cum trebuie. Asta nu inseamna ca e vreo insistutie elitista. Ori e masina de spalat bani, ori e prezentata in asa fel incat sa ia ochii naivilor. Asa ca mai incercati… Mai ziceti. Ce alte mari realizari a mai avut Nicusor? Ah, PS., apropo de “transparenta”: cazuri cu adevarat dramatice abia reusesc sa stranga donatii de cateva mii de euro. Voi vreti sa spuneti ca a reusit Nicusor sa stranga zeci de mii? Pe ce planeta traiti? Si cum credeti ca a facut el rost de cel putin 18000 de euro cat a declarat ca a cheltuit in precampanie? Din salariul de profesor? Ca sa nu mai spun ca o campanie atata de agresiva ca a lui costa cel putin dublu. Doar trebuiesc platiti si postacii si asa-zisii “formatori de opinie”, care dau una-doua cu articolul pe blog / facebook, sa lesine hipsterimea ca a venit Mesia pe Pamant… Whatever 🙂

  • SNSB nu a primit NICIODATA vreun leu de la stat. De ce scrieti aceste neadevaruri absurde? Fondurile, foarte putine, vin din 2%, din 3-la-mie (acum 5-la mie) si de la firme conduse de oameni cu viziune. Statul nu a facut decat sa saboteze SNSB si asta nu mira pe nimeni care cunoaste cat de putrezit poate fi ministerul educatiei. Fondurile sunt directionate catre burse pentru studenti (da, toti studentii primesc bursa, caci sunt acceptati numai studentii de varf) si salarii, modeste, pentru profesori. Faptul de a arunca cu noroi intr-o astfel de realizare, opera lui Nicusor Dan in proportie de cel putin 80%, este incalificabil.

 10. Ideea nu imi apartine, dar o imbratisez: Nicusor Dan este omul potrivit pentru voluntariat si pentru societatea civila, haina de om de administratie nu i se potriveste.
  Daca ar fi sa alegem pe principiul nu va fura cel mai potrivit candidat este Ciucu, dar nu mi se pare normal sa ne multumim cu jumatati de masura si sa alegem pe cineva pentru ca nu fura.
  In aceeasi ordine de idei Nicusor Dan este omul care inspira incredere si integritate, dar ati verificat cu atentie si membrii USB pe care ii doriti sa fie alesi in consiliul local, sunt la fel de integri?
  E adevarat ca fiecare dintre candidati nu este primarul asteptat de bucuresteni si fiecare are foarte multe carente:volatilitate, lipsa de experienta, discursuri aride etc,si tare mi-e teama ca votul oamenilor va fi unul de genul il votez pe X ca sa nu iasa Y.

  • Da’ ia luminați-ne, domne, si pe noi, care sunt candidații ăia neintegri de pe listele USB? Nume, prenume, ce-a făcut,link.

   Sau neavând ce le reproşa, batem câmpii cum că hai, n-or fi nici ăştia îngeri, am mai văzut noi, ne-au spus noua gurile rele?

   But wait, “Daca ar fi sa alegem pe principiul nu va fura cel mai potrivit candidat este Ciucu”?? Vedeți că miroase a PNL de la o poştă!

  • Ce imi place discursul asta de genul “e bine ca s-a opus furtului, dar nu mai bine lăsam lucrurile asa cum sunt? el se opune, noi furam…” In alta ordine de idei, dvs ati verificat candidatii la consiliu propusi de partidul pe care il votati? (PNL, banuiesc). De fapt, cine sunt candidatii la consiliu din partea PNL? Nu se vad pe nicaieri…

 11. Prea desteapta nu ai fost niciodata dar sa-i faci campanie acestui impostor, acestui santajist, depaseste orice Imaginatie.
  Ai vazut ce a facut la universitate? De unde crezi ca are atatia bani de campanie? Chiar iti imaginezi ca primeste banii aia degeaba ?
  As spune ca esti naiva dar din pacate depaseste granita naivitatii.
  ND este la fel de corupt ca orice gunoi pnl-ist sau psd-ist. Care publica sondaje false platite de psd!
  Din pacate prin naivitatea unora ca tine o sa ajungem sa o avem pe doamna pandele primar.
  Te provoc sa publici un articol si dupa ce va iesi doamna Pandele primar. Pe mana ta si a celor ca tine care v-ati lasat prostiti de Plicusor Ban.
  Vreau sa vad ce ai sa scrii atunci! Ca ce? Un pic de schimbare trebuie sa vina din noi toti nu? Sa incepi cu tine prin a nu sterge acest comentariu si pe 6 Iunie sa publici un articol cu titlul: sunt ST si sunt “…” Te las pe tine sa umpli spatiul dar cred ca stii bine ce vreau sa scrii.

  • Pai e simplu, vezi ce mafii are in spate si il sustin.
   In clipa in care a refuzat oferta care l-ar fi lasat pe el candidat unic pentru dreapta a aratat de fapt ce este: masca unei mafii care vrea sa jefuiasca linistita.

 12. E gresit si argumentul cu “sa fure, dar sa faca ceva” si cel cu “chiar daca nu face nimic, macar sa nu fure”. Ideal ar fi sa descentralizam decizia si sa asiguram un sistem care sa cenzureze actiunile oricui ar incerca sa fure si sa poata asigura luarea deciziilor corecte, indiferent de incompententa celui ce nu face nimic. In democratiile vechi asa se intampla. Exista o autonomie la nivelul deciziei care nu depinde de cel ce ia decizia. Acestuia din urma ii revine rolul de a sanctiona, prin semnatura, ceea ce propun specialistii dar fara a putea lua discretionar deciziile. La noi specialistii depind, prin alocarea de fonduri, de bunavointa factorului politic si acesta din urma va gasi intotdeauna pe unii care sa-si vanda reputatia prea usor.
  Chiar si in SUA, statul democratic care da cea mai mare putere unui singur om, deciziile acestuia sunt supuse cenzurii. Va amintiti de scandalul Monica Lewinski? Mai tineti minte sintagma “procurorul INDEPENDENT Kenneth Starr” pe care o repetau pana la saturatie televiziunile in perioada aceea? Oricat de puternic era Clinton (sau alt presedinte american) nu exista nimic discretionar in deciziile lui si niciuna dintre faptele lui nu ramane trecuta cu vederea.
  Ca sa revin… Va trebui sa incercam sa gandim si noi un sistem. Sa nu importam forme fara fond, in vechea noastra traditie. Altfel nu vom face decat sa ne exercitam dreptul de vot si sa speram in buna-credinta a celor pe care-i votam. Cum facem de atata timp.

 13. Nu contest argumentele expuse – unele dintre ele chiar mi se par pertinente. Din punctul meu de vedere, ceea ce nu ar trebui încurajat este promovarea segregării pe care o fac organizații înființate pentru Bucuresti, Timișoara sau Iasi. Daca aceste inițiative ar rămâne la stadiu de organizații ale societății civile nu ar fi nicio discuție, dar ele se transforma in partide care nu au nicio doctrina inafara de cea identitara – locală. Toata admirația pentru activitatea domnului Nicușor Dan, dar aceasta candidatura trebuia asumată intr-un mod diferit.
  P.S urmăresc cu interes postările pe care le faceti pe blog, dar in ceea ce privește argumentele referitoare la membrii guvernului ma disociez de dvs. Eu nu am iesit la bere cu ei si nici nu comunicam nemijlocit. Sunt sigur ca si miniștrii din fostele guverne aveau prieteni cu care mergeau la bere.

 14. Bravo, Simona !!!
  Toată stima !!!

 15. Recomand celor care nu il stiu pe Nicusor sau il cunosc prea putin :

  Home Nicusor Dan

  FAQ

  Program

  Nu va lasati manipulati de prima chestie care o auziti. Cautati dezinformarile si raspunsurile.

 16. Biroul electoral central a prezentat stampilele ce vor fi folosite pentru alegerile locale. In loc de textul “votat” ele vor imprima pe buletinul de vot o pereche de catuse.

 17. Sarchis Dolmanian

  “Atâta timp cât știu că nu vor fura și nu vor minți, accept chiar și să nu facă nimic”.
  Hai sa o luam invers.
  Ce sa faca?
  Teoretic, ar trebui sa faca ce le spunem noi.
  De exemplu in campaniile electorale, atunci cand mergem sa discutam cu ei, sa le spunem ofurile noastre.
  Nu prea se duce nimeni?
  Pai si atunci ei de unde sa stie ce au de facut?
  Sau, si mai bine spus, de unde sa stie ca ne pasa de soarta noastra? Mai ales ca prezenta la vot a fost din ce in ce mai slaba…
  Dupa aceea mai este si problema selectiei.
  Primarul capitalei are la dispozitie un buget anual de 1 miliard de euro. Si o leafa, tot anuala, de vreo 20 000. Tot de Euro.
  Care companie cu o cifra de afaceri de 1 miliard pe an isi mai plateste CEO-ul atat de prost? Care individ, normal la cap, capabil sa gestioneze in mod eficient un asemenea buget – si sa faca fata uzurii psihice care vine la pachet cu un astfel de post, s-ar baga singur cu capul in jug?
  Si ne mai miram ca mare parte dintre ei calca alaturi?
  A prosecutorial Republic

  • Foarte logic argument, desi te asigur ca vor fi multi care vor replica prin “unde e onestitatea? de ce totul trebuie redus la bani?”, etc. Unii chiar cred ca te poti baza pe astfel de chestii. Pana si la foarte cinstitii si corectii germani, regele prusac Frederic Wilhelm, tatal lui Frederic cel Mare, facea personal inspectii inopinate pentru a-si verifica functionarii foarte slab platiti. Vorbim insa de un aparat functionaresc in care cel din varful piramidei (regele) ii cunostea personal pe aproape toti de sub el. Era un regat (inca) mic si cu o birocratie redusa, in formare. Dar, in sfarsit, ideea e ca multi te vor contrazice cu argumentul onestitatii necesare.

 18. Nu locuiesc in Bucuresti, nu locuiesc nici macar in Romania, dar daca Gabita castiga, chestia asta o sa traga in jos toata tara, o sa o traga inapoi chiar, spre trecut. Cretina asta este o figura caragialiana penibila, mi-e rusine de ea si mi-ar fi rusine sa o stiu primar al capitalei. Ma apuca durerea de stomac cand ma gandesc la capul ei gol si efectele goliciunii capului ei asupra Bucurestiului, dar, mai ales, asupra societatii.

  • hai te-am citit … tu esti cercetator britanic si faci cercetari la polu` nord despre stiglitzul cu ciocu` alb care traieste in delta dunarii si ai dureri de stonmac de la shorma 😉

  • Pliiiiz bucuresteni, pliiiiiiiiizzz… orice dar nu Firea, daca si-a decorat casa cum si-a decorat-o va imaginati ce hal de kitsch ar fi in stare sa faca in Bucuresti? Nuuuuuuuuuuuuuu !!

 19. Aveti un 10 de la mine Doamna. Este acelasi lucru pe care-l gandesc si eu. Poate sa-mi explice cineva de ce ar vota cu doamna Firea. Ce reprezinta ea? Ce a facut ea? A luat bani atat timp de la voi stiti bine cine, cu buna stiinta? Mintea cu nerusinare si jignea fara masura in campania prezidentiala?
  Va rog, daca cineva (care nu este din PSD) sa-mi spuna un argumetel de ce ar vota-o pe doamna respectiva?

 20. din articol mie mi-a placut mult aprecierea asta despre duoamna firea
  citez cu ghilimele

  nici nu minte de-i îngheață pasărica-n zbor

  tare mult mi-a placut.

 21. Decat un podium facut din PSD, PNL si PMP, as prefera unul USB, DVI si HDMI :mrgreen:

 22. eu spun de cativa ani ca trebuie schimbata fundamental clasa politica romaneasca. adica, incepand de prin 2000 si ceva, era clar ca solutiile “traditionale” au fost epuizate. problema e ca nu ne schimbam NOI. recte ce mi-am auzit cand am votat cu urr-ul in 2004….
  asa ca DA, te sustin.
  da, dom’le, trebuie schimbati odata toti intepenitii aia in functi….stiti voi, aia despre care am mai vorbit io….

 23. Nenea asta are in spate cam prea multi traficanti de caini care il sustin cam prea evident ca sa fie OK. Si nu e prima data cand se vede ca e ceva foarte in neregula cu el.
  Votul meu nu l-a avut nici la alegerile trecute, nu il va avea nici acum. Prefer Predoiu, recunosc mai mult pentru ca il are pe Ciucu in spate.

  • Poti, te rog, sa detaliezi cu privire la traficantii de caini si legatura lor cu Nicusor Dan?
   Nu de alta, dar eu chiar pretind ca sunt un cetatean onest si informat, iar despre asta n-am citit nimic.
   Traficanti de caini?! Adica, ce fac cu cainii, cum ii traficheaza?!? Ii muta de la un bloc la altul, de pe o strada pe alta, sau ii vand pentru trafic de blana si organe?!?

  • Pierdoiu n-are nici un chef sa castige primaria, se vede pe el, si nici nu poate, ca n-are cu ce, el e din alt film, e abonat la desemnari, daca s-ar mai putea, nu la alegeri libere.
   Nu-mi pare rau ca va pierde. Duca-se!
   De-aia a si fost aruncat de PNL ca al patrulea pierdant, ca sa piarda, si sa-i piara definitiv iluzia ca va fi desemnat vreodata premier, intr-un ipotetic viitor guvern PNL.

 24. Guvernul “de-al nostru” e cam de cacat. La fel si oamenii care il sustin. Nu mai vreau un primar ales pe facebook de catre toti retardatii. Nu va mai lasati mintiti de editoriale fanteziste. Alegeti cu mintea voastra, daca aveti.

  • tu de asta esti nascut ?
   sa ne spui noua sa alegem cu mintea noastra daca avem?
   nobil scop in viață
   vezi sa nu-ti cada plombele de la atâta minte, că-i păcat de aliaj

  • da, atat dentistul cat si horoscopul mi-au prezis ca am sa-ti spun tie cum sa votezi. tu aveai nevoie de asta, asa ca mi-am indeplinit datoria

  • tu cu mintea ta, dacă ai fi avut asa ceva, abordai discuția altfel
   nu sa dai cu bâta în baltă doar de amorul aroganței

  • ai si tu dreptate, poate mi-am ales gresit cuvintele, dar parerea ramane in picioare

 25. Ca sa nu mai spun ca daca alegi un om ca sa nu faca nimic, doar pentru ca nu fura, este iar un argument retardat, demn de facebook. Sper sa ajungi in lumea reala…

  • Mai, taticu, tu nu trebuie sa votezi, nu te stresa cu chestiile astea, stai acasa, stai pe tine ca-i mai bine.

  • nu mai stau fetita, pentru ca faceti numai prostii

  • Dar ce prostii am facut noi, taticu?
   Vezi ca dreptul de vot nu e suficient ca sa te califici in liga alegatorilor, trebuie sa faci un efort ca sa gandesti cu capul.

  • din fericire, eu nu fac nici un efort pentru a gandi. daca ti se pare coplicat sa crezi ca se poate, esti cam mai putin inteligenta. cred ca nu faci parte din “liga alegatorilor”. tu faci parte din “liga manipulatilor”. eu invit pe oricine sa voteze pe oricine, chiar si pe Nicusor Dan, dar fa-o cu cap, nu manipulat. nu vota pentru ca masini sau pentru ca facebook

 26. Mdaa…. naspa!
  Bucuresteni – aveti toate sansele sa va mai treziti cu o coloana oficiala cu girofar ce va strabate capitala spre Voluntari.
  Sunteti culmea: tipa a luat ani de zile salariu de la unul ce serveste puscaria, acum, pentru “privatizarea ICA”.
  Nasul ei de cununie cu Pandele e Gigi Becali – care a facut puscarie pentru schimb de terenuri in Bucuresti cu MApN + valiza cu bani, samd.
  Dar na, fiecare alege ce simte el ca accepta mai usor.
  PS Last news: am auzit io, de la niste persoane avizate, ca daca ajunge ND primar, pe toate cererile catre administratia locala, la final, va fi un cod CAPTCHA, sa fie sigur ca nu e spam, gen: 2+2=?
  Te cam ia cu frisoane, nu?

  • Eu cu cine votez? Spune-mi tu, cetatean cu drept de vot in orasul tau, membru facebook. Mai bine spune-mi cu cine si de ce votezi tu, in orasul sau comuna ta. ar trebui sa ai alte griji

  • Eu, cetatean cu drept de vot, in orasul meu, votez cu cineva care se recomanda ca nu fura, si caruia ii pasa de orasul asta, Nicusor Dan,
   ai ceva impotriva?
   Cam ce-ai avea?

  • Pentru user-ul Alex era interpelarea anterioara.
   Astept raspuns.

  • inceteaza sa-ti mai dai like la postari. e penibil. nici eu nu fur, dar nu m-ai vota, pentru ca nu ti-au zis altii

  • voteaza-l pe Nicusor Dan, dar din motive corecte.

  • @Alex
   In caz ca nu ai sesizat, tin sa-ti atrag atentia ca Bucuresti este un centru de colectare a banilor din toata tara. De aici, prin bunavointa puternicilor zilei, se scapa catre poporul napastuit, cateva firmituri ce nu pot fi cheltuite si cat sa nu se revolte lumea.
   Un primar de capitala poate influenta. Este cel ce decide cat de bine se simte un decident politic in Bucuresti
   De unde si importanta alegerii lui.
   Nu am spus cu cine sa votezi. Este dreptul tau asta.
   In schimb pot sa-ti atrag atentia la cateva detalii evidente asupra unui candidat.

  • felicitari, gicone! mi-a placut comentariul tau

 27. Madam Firea e o mahalagioaică penibilă.
  Dacă una ca ea ajunge primar general în capitala ţării…
  N-am cuvinte.

 28. Interesant orchestrat: la fiecare comentariu negativ apar prin rotatie: luminita, Catalin, manuela, andreea, marius si alti cativa si “ataca” comentariu pe toate partile. Intre timp se mai iau si de contracandidati.
  Pacat de greseala de inceput, v-ati sincronizat prost cu faza cu managerul de campanie, care a aparut surprinzator prea devreme ca Simona.
  Caragiale ar fi fost tare mandru de voi si v-ar fi pus in doua piese, nu una 🙂

 29. In lista primarilor Bucurestiului,care include,printre altii,pe Ciurel,Halaicu,Lis,Ciorbea,,cred ca aparitia unei blonde ar fi o binevenita pata de culoare..Numa’ zic

 30. Tupeu de pesedista, fosta purtatoare de minciuni si insulte a plagiatorului arogant Ponta:
  http://www.aktual24.ro/firea-actiune-fara-precedent-cere-300-000-euro-pentru-ca-i-a-fost-jignit-sotul-pandele/

 31. Simona, daca m-as fi gandit ca ai fost platita, nu mi-as mai fi pierdut timpul sa-ti raspund. Si nici nu te-as mai fi citit. Simplu.
  Dar oamenii care au raspuns prin rotatie sunt acolo pe metereze ; pacat ca nu vad care dintre ei n-au apreciat comentariul meu; mi-am dat eu un dislike pt cei pe care i-am uitat sa-i enumerez si nu au avut sansa asta :-).
  Hai sa-ti spun cum e cu comportamentul celor care comenteaza (asa ca sociolog) : intra, ies, mai fac altceva, o clatita, o ceva…intra din nou seara tarziu, daca sunt super interesati de subiect. Poate revin si a doua zi…sau poate nu, in special cu vremea asta frumoasa. Dar nu stau aici sa joace fiecare minge, prin rotatie, decat daca sunt puternic in miezul lucrurilor si direct interesati.
  Daca stergeai comentariul despre managerul de campanie, in loc sa-l lasi asa incurcat de cei ce joaca mingea, pierdeai mult mai mult. Parerea mea 🙂

  • @Ana C,
   te-as ruga sa nu mai faci speculatii cu privire la “managerul de campanie”, a fost o gluma a lui Andu YY, care se referea la mine, nu la Simona Tache.
   Cat despre interventiile unora, pe care ii consideri “direct interesati”, mie mi se par comentarii normale, e firesc ca fiecare sa-si sustina candidatul preferat si sa replice atunci cand e cazul, asta numesc eu dialog, confruntare de pareri/idei.
   Nu tin sa ma justific, precizez doar ca nu sunt in nici un fel implicata in campania electorala, de altfel nici nu mai traiesc in Romania de multi ani, mi-am exprimat pur si simplu parerea pe acest blog, pe care il frecventez de niste ani, pentru ca imi pasa de Bucuresti si de tot ce se intampla in tara mea, si nu in ultimul rand, pentru ca asta e tema postarii prezente, sustinerea candidatului Nicusor Dan- un om care s-a implicat in rezolvarea problemelor Bucurestiului si care merita sa fie ales primar.
   Atat.

  • gluma mea tocmai de la asta a plecat : aproape toți stim ca Luminița nu e in tara de multi ani

 32. @ Ana C
  Ana ,hai sa impartim scrierea ta asa :

  28 May 2016 – ora 16:16
  cu ghilimele ***

  #1) Simona, daca m-as fi gandit ca ai fost platita, nu mi-as mai fi pierdut timpul sa-ti raspund. Si nici nu te-as mai fi citit. Simplu.
  #2) Dar oamenii care au raspuns prin rotatie sunt acolo pe metereze ; pacat ca nu vad care dintre ei n-au apreciat comentariul meu; mi-am dat eu un dislike pt cei pe care i-am uitat sa-i enumerez si nu au avut sansa asta :-).
  #3) Hai sa-ti spun cum e cu comportamentul celor care comenteaza (asa ca sociolog) : intra, ies, mai fac altceva, o clatita, o ceva…intra din nou seara tarziu, daca sunt super interesati de subiect. Poate revin si a doua zi…sau poate nu, in special cu vremea asta frumoasa. Dar nu stau aici sa joace fiecare minge, prin rotatie, decat daca sunt puternic in miezul lucrurilor si direct interesati.
  #4) Daca stergeai comentariul despre managerul de campanie, in loc sa-l lasi asa incurcat de cei ce joaca mingea, pierdeai mult mai mult. Parerea mea***

  #1 ) OK , se ințelege, Simona nu e platita, deci are credit de sinceritate. Da ? Vrea si ea mai puțina hoție la primarie.
  #2) Aici intelegem ca tu acuzi oamenii ( comentatorii) ăia ca sunt platiti. De ce ar fi plătiți? Nu ar putea sa aiba si ei o parere fara sa fie platiți? Asa ,mă faci sa ma gandesc ca poate tu esti platita.
  # 3) Aici dai pe afara de meseriașa in sociologie : Adica mai fac oamenii o clătită, mai beau o bere, mai bat un covor, dar nu stau frate sa scrie pe blog asa des decat daca au interes …. Esti exagerata la maximum,plecand de la idei preconcepute sau poate inventate chiar de tine daca ai avea un interes. Unii scriu din atractie pt ideile de aici de oriunde apuca : la coada la semafor, la coada la benzinarie, sa mai vada ce zice unul si altul . Vii tu cu concluzia ca au interese . Fals. nu vad nici o meserie aici ,ai gresit.

  #4) La acest punct esti foarte confuza, mai bine mai zi incă odată.

 33. Andu, pareai cel mai simpatic dintre cei care fac cu schimbul pe aici, la contracararea tuturor parerilor ne-pozitive despre idolul vostru. Dar acum ai dat-o rau.
  Eu iti vorbesc despre fapte, tu dai cu presupozitiile tale si mai aluneci si in obsesia ta cu plata, asa ca sa pui cireasa la tort.
  Daca dupa 26 de ani n-ai invatat ca se discuta comportamente si nu oameni (vezi “esti exagerata”), inseamna ca habar n-ai de ce inseamna respect si neetichetare…si asta arunca o lumina proasta si asupra lui Nicusor Dan, care ori v-a angajat, ori voi faceti voluntariat pt el.
  Cinstit era (voi care jucati mingea cu randul) sa spuneti de la inceput: da, suntem echipa lui platita sau neplatita si il sustinem fiindcă ne place de el si avem incredere in el.
  Incearca totusi sa inveti ce inseamna respect pt profesionisti. Tu si cei ca tine i-au gonit din tara pe cei buni in profesia lor; nu ai respect fata de studii sau expertiza lor. Cand lucram in Germania, seful meu a fost chemat sa vorbeasca Parlamentului pt ca sa invete de la experti in domeniu ce trebuie facut. Tu si altii ca tine ii luati la misto pe cei cu studii si expertiza pt un pumn de bani. Ce-o sa faci cu el când stai intr-o tara poluata, cu putini medici si profesori buni, ca pe restul i-ai gonit?
  Voi construiti Romania. Ganditi -va ce societate construiti, ca in asta o sa traiti. Si voi. Si copiii vostri.

  • 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛
   eu nu mai lucrez în țară din 2000 !!!!!

   ce tare esti in a ghici ce si cum
   bravo bravo

  • Esti nou-venita sau nou trimisa pe acilea! Altfel ai fi stiut ca nu e loc de incrancenare, replici gen,,tara in care o sa traiti voi si copiii vostri”, etichetari si batutul cu caramida in piept de ce sef destept am eu. Ai fi stiut ca cei care se mai ,,joaca” pe aici respecta orice parere bine si elegant argumentata, nu vin pe spate la argumentul ca ,,eram prea buna, nu m-ati apreciat si am plecat sa-i luminez pe altii”.

  • ce Romanie au conştruit PŞD PD PNL etc şigur traieşti in tara aşta

 34. Acum te-am citit, Luminita.
  La cata inversunare ai împotriva lui GF si a psd, mi-e greu sa cred ca ai plecat din tara, in occident. Pt ca toate lucrurile se iau mai incet in strainatate. Si oamenii nu ajung cu comportamente atat de inraite si inversunate. Arata chiar un minim respect opozantilor si nu fac atac la persoana decat in ziare de scandal. Ori daca te citesc pe tine, ma ingrozesc. Esti atat de bine pusa la punct cu toate scandalurile si lucruri mizerabile. Spune-mi, daca tu chiar lucrezi 8 ore in strainatate, cand te adaptezi culturii in care traiesti citind informatiile politice si economice, cand te joci cu copiii (tai sau vecinilor), cand te intalnesti cu prietenii, cand gatesti sau citesti o carte? Hm.

 35. Andu, aproape toti stiti un lucru despre Luminita. Asta inseamna ca va cunoasteti… Aproape toti care “ati jucat mingea” fiecarui argument ne-pozitiv de aici. Adica sunteti un grup, care absolut intamplator il sprijina pe ND.
  QED.
  Ps. Ma retrag din discutie. Si cred ca o Simona o sa stearga ce am scris, pt ca nu da bine.:-) Desi sper sa ma insel.
  Ca sociolog, ma astept ca nu ND o sa castige. Si nu pt ca nu ar fi cum il descrieti voi. Dar trebuie sa ai profesionisti intr-o lume de profesionisti, ca sa castigi. Atat

  • eva iosdevina

   ne dai si noua niste nume? ca nu prea le gasim …

  • @Ana C: Da, sunt o sectă care se închină la Nicușor Dan toți comentatorii fideli ai blogului. Hai că deja ești amuzantă cu QED-urile tale ridicole. Nu șterg nimic, stai liniștită (cică “nu dă bine”, auzi. unde dracu’ nu dă bine???), poate vrei să te mai întorci, să-ți recitești aberațiile și să îți amintești cât de varză ești ca sociolog. Ți-am dat și un link vechi care arată că mulți dintre oamenii cu care te cerți își fac veacul pe-aici (uneori fac chiar chat, da, chestie care pe mine, personal, mă enervează), ai putea să iei fiecare postare din urmă, să vezi cât de des apar nickname-urile lor șamd. Dar nooooo… că tu ai demonstrat deja o tâmpenie, pentru care ai zero argumente valide. Funny, ce să zic…

  • uite mai multe linkuri relevante, socioloaga lu’ pește prăjit: https://www.simonatache.ro/?s=trollat

  • cine face chat ???
   noi ???
   noooo… asa ceva…

  • @Simona,
   un sociolog care considera ca romanii plecati in occident nu ar trebui sa aiba habar cine e Gabi Firea si PSD-ul, ca pe ei ar trebui sa-i preocupe mai degraba socializarea cu copiii vecinilor si nu informarea si contactul zilnic cu ce se petrece in Romania,
   un sociolog care nu intelege ce inseamna un blog in anul de gratie 2016,
   vai, steaua lui de Spiru Haret, ca pe multi i-a mai incaltzat cu diplome! 😈 👿
   Pe sistemul asta de gandire a actionat si Ponta la alegerile precedente, ca adica ce si de unde stiu romanii din strainatate cu cine sa voteze, ia sa le inchidem noi accesul, sa stea acolo si sa socializeze cu cine le sta in proximitate….
   fi-mi-ar scarba!

  • @Simona,
   dupa ce ai pus link-urile astea asa mi s-a facut un dor de trollat cinstit…cu iutuburi cu muzica clasica, discutii filozofice, serate literare…da, da, da, nu te gandi la altceva.
   Asa ca, nu ne faci locul 9?…ca cadou de ziua copiilor. 💡

  • vecinitzo
   da io nu vreaui sa trolez.
   io vreau doar sa …
   la draq, am uitat si ce vreau.
   era ceva cu bagat votu in urna,.
   la urna urnei nu era asa de important.

 36. Ps ultim. Andu, inseamna ca ori nu traiesti intr-o tara germanica ori ai doua feluri de comportament (unul pt tara, altul pt in afara). Ori lucrezi in IT si atunci… Nu mai conteaza 😛

  • Ana C
   hai ca nu ți-a iesit nimic ca lumea azi 😛 😛 😛 😛 😀 😀 😀 😉
   la urma urmei cu toții avem zile mai bune si zille mai proaste, nu e cazul sa fii tristă acuma.
   nu lucrez in IT,dar vreo 2-3 calculatoare pornite tot am pe birou oricum.
   pe vreo 4-6 ferestre, asta ca sa nu te mai miri de raspusuri prompte.

  • Ana C, ori esti o postaca care se plictiseste, ori intr-adevar esti o socioloaga, dar una foarte proasta. Inclin spre varianta 2.

  • si io am avut toate cele trei ferestre deschise,
   dar le-am inchis ca la noi in sat o venit o furtuna urata,
   cu ploaie si vant.

 37. Simona
  cadoul ar putea fi de ziua copiilor- cum a zis si Luminița -troll 9 despre cultura cireșilor înfloriți în Laponia.
  sau Japonia ?
  dg ,cum e mă ca m-am emoționat

 38. Eu NU voi mai vota “raul cel mai mic”.
  Pana nu va exista un candidat sa ma convinga 100%, nu ma mai “deranjez” sa ies la vot.
  Voi n-aveti decat sa va amagiti singuri.

 39. intreb si eu, nu cumva nicusor dan asta e ala care pe la inceputul carierei lui politice din care nu se vede absolut nimic, era tzutzaru devot a lu elena udrea?

 40. Socioloaga nu s-o prins ca eu comentez pe aici cind mi-i foame.

 41. dragi romani: mergeti la vot. Eu sunt departe, nu pot. Macar mergeti la vot!!!

 42. la cum decurg lucrurile cred ca madam fiirea ar trebui şa i fie frica daca ciştiga ca mierea ii place limba are .vezi antenele şa traiaşca ,,dom profeşor felix,, aşa ca dna ul deja zimbeşte in coltul gurii fin ,

 43. […] Există manageri de instituții în țara asta, care sunt în funcții de zeci de ani. Mulți. Medicul Monica Pop, vedeta de astăzi a dezvăluirilor lui Tolontan conduce Spitalul de Oftalmologie de 24 de ani. E susținută politic, desigur. De PSD. Nimeni, niciodată, nu a încercat să schimbe această tradiție a numirilor politice, nimeni nu a atacat vreodată frontal mașinăria politică de furat bani din sănătate. O face azi ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, care tocmai a anunțat blocarea concursului pentru Șefia Spitalului de Urgență Floreasca (eliberat în urma scandalului uriaș legat de Secția de Arși), până la elaborarea unei noi proceduri de selecție a viitorilor manageri de spitale. Vor fi evaluați pe bune candidații la posturile de manager și vor fi luate în calcul criterii precum igiena, raportarea corectă a infecțiilor nosocomiale și chiar părerea pacienților. Practic, după ce a tot băgat bățul prin gard, Vlad Voiculescu se bagă direct în groapa cu hiene. A mai încercat ceva similar Vlad Alexandrescu la Cultură, dar nu a apucat să meargă prea departe, se mai încearcă și la Ministerul Muncii. Sunt câțiva tehnocrați în Guvernul Cioloș dispuși să se ia la trântă cu sistemul. Care sistem se apără vehement. Tăriceanu a anunțat deja că, împreună cu PSD, vrea să dea jos Guvernul, după alegeri. Să fii tehnocrat într-o țară ca România nu înseamnă doar luptă fățișă cu politicul, ci și cu incompetența crasă a funcționarilor din ministere (detalii aici). Ceea ce fac cei câțiva oameni de bună credință din guvernul Cioloș este foarte, foarte greu. TREBUIE SĂ ÎI SUSȚINEM! Trebuie să le dăm partidelor un mesaj extrem de clar că nu le mai vrem așa cum sunt și că, dacă nu se reformează și nu încetează să mai fure, e nasol. Au mai fost mesaje anti-partide în ultima perioadă, dar avem ocazia să îl transmitem pe cel mai consistent. ACUM! Mai exact duminică, la alegerile locale. Dacă Primăria Capitalei va fi câștigată tot de un om al unui partid, oricare ar fi el, este ca și cum i-am lăsat singuri pe cei câțiva tehnocrați care se iau la trântă, pentru noi, cu politicul corupt. Haideți să nu îi lăsăm singuri. Am mai detaliat motivele pentru care, pe 5 iunie, trebuie să dăm un mesaj anti-partide și aici. […]

 44. Doamna Simona Tache, ati citit programul USB de gestionare a cainilor fara stapan? Eu l-am citit. E halucinant! Citez: “Înfiinţarea de ţarcuri, rezervaţii îngrădite cu câini adoptaţi de către asociaţii de locatari pe domeniul public său public/privat al blocurilor de locuit.” Da, USB va darama o lege pentru care dvs. ati luptat atunci cand a murit Sami Tcaciuc, si mai tarziu Ionut Anghel. Cititi cu atentie aceste program!!!! “REDUCEREA EUTANASIERILOR LA UN MINIM, ÎN CAZURI DE BOALĂ SAU AGRESIVITATE” Ne intoarcem la legea Marinescu. Nu am votat USB, desi mi-am dorit, dar nu cu un asemenea program. Interesati-va, cititi programul.

 45. Din pacate nu toate lucrurile sunt roz cu acest USB. Daca ne mai amintim de problema eutanasierii cainilor comunitari – o intreaga istorie cu copii decedati, ultimul fiind Ionut Anghel – USB se pozitioneaza ca anti-eutanasiere. Din pacate. Intr-un Bucuresti sensibil la aceasta problema, USB ne propune reducerea eutanasierilor la boli incurabile (vezi vechea lege Marinescu) si confectionarea de tarcuri pe domeniul public. Iluzia sterilizarilor masive (de parca sterilizarile ar opri si muscaturile) este din nou in functiune. Am fost un fan infocat al acestei grupari si am crezut ca este o solutie reala pentru Bucuresti pana cand un prieten foarte activ in proteste din 2013, care a militat pentru o lege a capturarii/eutanasierii animalelor fara stapan, mi-a aratat programele acestei uniuni. Daca USB/R va veni la putere ‘legea lui Ionut’ – sustinuta de mii de persoane, victime ale atacurilor canine – va deveni istorie. Din cate stiu, USB este sustinut si de catre parlamentarul Remus Cernea, autorul unui proiect de reteritorializare mult mai dur decat vechea lege (persoanele muscate de caini trebuie sa dovedeasca cu martori, altfel se considera abuz) Cine citeste discursul USB in aceasta chestiune recunoaste instant tonul specific (‘legea lui Ionut’ ne face de ras, problema trebuie rezolvata “civilizat”, prin tarcuri construite pe domeniul public (!) etc.) Da, este socant, dar este si adevarat. Mi-a placut aceasta formatiune, dar o intoarcere la situatia anilor 2008-2013 nu este de dorit. Este inca un subiect sensibil, mai ales in orasele unde autoritatile n-au strans inca animalele fara stapan, si aceasta formatiune trebuie intrebata clar daca inclina spre sterilizare/reteritorializare sau spre capturare/eutanasiere. Mi se pare totusi ca ei ar inclina spre prima solutie. Din pacate.

 46. Exista o alternativa a actualei clase politice cu oameni ce nu au mai facut politica, oameni ce vin dintre noi, un partid ce nu accepta traseisti politici. Partidul Noua Romanie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint